(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

ATENTIE SENZATIONAL

Posted by Arca lui Goe pe august 6, 2012

Un fost consilier senzational al lui Dan Diaconescu Voiculescu, incearca sa se infiltreze intre cele doua marionete actuale ale acestuia. Fostul consiliear care a declarat ca el niciodata nu va trada secretele detinute din perioada in care a fost consilier (ca alti consilieri fara ambitz si fara onoare de consilier, o sa cautam link-ul) incearca sa se strecoare usor dar sigur, intre cei doi bufoni, brusc batrani, ai politicii voiculesciene, adica intre Victor si Crin. Cum? Simplu. Pe blogul såu cu audienta mondiala, introduce fitile, face pamflete, arogante si malitiozitati la adresa celor doi, ca sa vada care dintre ei e mai sensibil sufleteste si mai informat, care dintre ei a auzit de marele scriitor sofist Doriiiin Tudoran, doamnelor si domnilor. Mergeti sa vedeti AICI ca sa vedeti cat de impartial este pamfletarul lumii si cum testeaza el reactiile marilor politicieni romani, implorand, mai abitir decat Viorel Padina (in perioadele sale de maxima disperare), atentie, vizibilitate, ascultare etc. Rup din context o fraza (de dânsul inventata) cu care vizeaza detronarea lui Crin in materie de grandomanie:

Marele Dorin Tudoran: „M-a bucurat să aflu (n.b. „sa aflu” ???) că dl. Antonescu măcar mie nu mi-a purtat vreo ranchiună.” – Aoleu si Valeu. Coane Dorine, coane Dorine ce se intampla doctore? Nu se mai afla Ombelioco del Mondo la Corabia, s-a mutat la Whasington? Va rog eu frumos sa-l iertati pe dl.Antenescu ca n-a avut timp sa realizeze daca ar trebui sau nu sa aiba vreo ranchiuna fata de persoana Dorin Tudoran, arbitrul neutru al elegantei politice din Romania si din Galaxie. Dar cum ati aflat ca Crin, cel mai ranchiunos dintre tracii interimari, chiar nu va poarta ranchiuna? Aveti surse in „staff”-ul sau sau doar urmariti cu mare atentie spectacolele de revista sustinute de crizel in mass-media? Ati uitat sa precizati emisiunea in care marele presedinte interimar a declarat ca nu-i poarta ranchiuna marelui Dorin Tudoran, blogger moderat (mediocru cum ar veni)? Asa pentru corecta informare a publicului certo/crat. Coane Dorine unul dintre noi, doi, are un umor involuntar, formidabil si mai si seamana incredibil de bine cu Gonzo The Great.

Iata aici cum anume ar dori Marele Fost Consilier sa se strecoare (iarasi?) in Marea Loja Masonica a Bufonilor Brusc Batrani a Muppet Show -ului Varanian:

Ca supliment de vacanta ar fi de mentionat un dragut comentariu postat pe blogul extrem de moderat al scriitorului sofist Dorin Tudoran. Iata mesajul semnat extrem de sugestiv cu pseudo-nick-name-ul „Supreme Court„:

Supreme Court – August 6, 2012 at 03:01 #52

Dumneavoastra faceti haz de necaz si sunteti prea ingaduitor cu Basescu, Blaga et co.

Chiar daca USL nu este sfanta, in cazul suspendarii a procedat mult mai corect decat Basescu si slugile lui: nu a inventat voturi, nu a mituit alegetorii, nici macar nu a actualizat listele electorale inainte de referendum — listele ar fi trebuit fie actualizate, fie declarate de MAI ca depasite inainte de referemdum.

Daca puteti informa oficiallii americani despre ce se petrece cu adevarat in Romania, astfel incat SUA sa afirme sprijunul pentru democratie, nu pentru o persoana, ar fi un gest apreciat. !!!!

47 răspunsuri sa “ATENTIE SENZATIONAL”

 1. Bună ziua !
  Scriitorul Dorin Tudoran nu era cândva căutat de securitate ?

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Scriitorul (pamfletar sofist) Dorin Tudoran a fost cautat de securitate (cica ar fi fiul lor). Dar n-a fost niciodata gasit. Oficial a fost pierdut in America. Felul in care se manifesta acum este de un comic fabulos. Cred ca in America a fost expus foarte mult (iradiat) cu comediile fratilor. Marx. De unde si hazul sau nebun. Pamflet dupa pamflet.

   Apreciază

   • Am văzut într-o emisiune a domnului Cristoiu cum domnul Florian Bichir povestea despre racolarea, de către securitatea lui Ceaușescu , a lui Pamfil Șeicaru.
    V-am întrebat ca să fiu sigură că nu fac confuzii dar îl bănuiesc, ca și pe domnul Hurezeanu, ca fiind de-al lor.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     Cine sa mai stie? In aceste vremuri tulburi nici macar despre Rus nu se mai stie al cui ar putea fi. Iliescu si pupila sa Crin jura ca Rus e al lui Basescu. Ponta ‘ce ca nu. Si nu. El sustine indirect ca Geoana ar fi al lui Iliescu. Ca si Nastase si Ponta insusi.

     Apreciază

 2. Tribunalul Penal said

  Bey goe tie ti-a fost asignat Tudoran in mod express sau l-ai ales tu de pe lista?

  Apreciază

 3. Radu Humor said

  Văd că eu nu te mai pot face nici într-un fel !
  Ai devenit chiar așa laș ?!

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   D-le Radu, din ce motive nu-mi dau seama, ultimele d-voastra nestemate (briliante ale gândirii) au ajuns la spam. Dar le-am recuparat pe toate si le-am redat lumii cat de repede am putut. Nu inteleg la ce se refera reprosul cum ca dl. Goe ar fi las. (Apropo nu-i asa ca cei care cenzureaza sunt niste lasi?). In subsidiar pot declara, daca ramane intre noi, ca-mi este o teama teribila de comentariile domniei voastre. Sunt un ceva asa apocaliptic care nu poate fi in niciun fel demontat sau contrat. Ma si mir ca nu va face Fenechiu nicio oferta mai serioasa. Dar uite ca-mi inving lasitatea si nu numai ca le las sa apara dar le si aduc la lumina din bezna in care, pe nedrept, le trimite WordPress, fara stirea mea. V-o fi trecut cineva pe vreo lista neagra mai sus de mine, nu pot sa stiu. Dar contati pe mine si pe libertatea de exprimare.

   Apreciază

 4. Calafeteanu said

  Un scenariu înfricoşător: din nou sub cizma Rusiei

  05 aug 2012

  Mesajele tot mai insistente transmise în ultima vreme de Vocea Rusiei, post de radio finanţat de Guvernul de la Moscova, merită o atenţie specială.

  Nu de alta, dar s-ar putea să descoperim că, în spatele unei aşa-zise lupte pentru putere în România, se ascunde o bătălie mult mai dură, între Est şi Vest, care ţine de geopolitica mondială.

  Luni, 30 iulie 2012, la o zi după referendumul încheiat fără atingerea cvorumului, Vocea Rusiei făcea un comentariu instigator: „Echipa de la USL mai are şanse reale să-l demită pe Traian Băsescu, dar pentru a reuşi trebuie să acţioneze în forţă şi să renunţe la comportamentul defetist”. Şase zile mai târziu, „ziariştii” plătiţi de Guvernul Rusiei păreau mulţumiţi: „USL a acţionat într-un mod perseverent şi a renunţat la atitudini defetiste”.

  Să mai urmărim un fir. Pe 30 iulie, speculând sugestia adresată de premierul Ungariei, Viktor Orban, populaţiei maghiare din România, aceea de a boicota referendumul, Vocea Rusiei trasa conducerii de la Bucureşti câteva direcţii de acţiune. „Imixtiunea externă ar putea fi invocată pentru a justifica validarea referendumului de către Curtea Constituţională chiar şi în lipsă de cvorum. Parlamentul poate decide repetarea referendumului pentru atingerea cvorumului. Până la urmă, există şi opţiunea organizării unor proteste de stradă”.

  Din acel moment s-au întâmplat următoarele:

  1. Armatele de propagandişti USL au invocat „imixtiunea premierului maghiar în politica românească”, iar preşedintele neales Crin Antonescu l-a numit pe Traian Băsescu „paiaţa lui Viktor Orban”.

  2. Mai mulţi lideri USL, printre care liberalul Eugen Nicolăescu, au vorbit despre repetarea referendumului. La fel s-a pronunţat şi unul dintre judecătorii Curţii Constituţionale, Aspazia Cojocaru, numită în funcţie prin grija PSD.

  3. Curtea Constituţională n-a mers atât de departe încât să valideze referendumul chiar şi fără cvorum, dar a pus în mâinile Guvernului Ponta o armă periculoasă: să taie din listele electorale atât cât e nevoie pentru a intra în cvorum.

  4. Sâmbătă, 4 august, la Ministerul Propagandei (Antena 3), Crin Antonescu a spus: „Dacă acest referendum nu avea loc, dacă această suspendare nu avea loc, din toamnă riscam să avem chiar violenţe sociale”.

  Vocea Rusiei şi uzurpatorul de la Cotroceni vorbesc aceeaşi limbă, inclusiv atunci când aduc în discuţie „proteste de stradă” care să ducă la „violenţe sociale”. La fel au mai procedat: bolşevicii lui Lenin în 1917, când au luat puterea în Rusia ţaristă; ilegaliştii comunişti din România, finanţaţi de Moscova, în perioada interbelică; nucleul mic, dar zgomotos al manifestaţiei din Piaţa Universităţii, în ianuarie-februarie 2012, stimulat financiar de PSD (apud Viorel Hrebenciuc) şi mediatic de Dan Voiculescu.

  Şi mai e ceva de natură a ne pune pe gânduri: felul în care o Putere înţelege să administreze un rezultat electoral. În iulie 2012, Guvernul Ponta organizează un referendum pe care-l pierde (nu face cvorumul) în condiţiile comunicate chiar de el, apoi îşi contestă propria organizare şi încearcă interpretări absurde ale participării la vot. În noiembrie 1946, Guvernul Petru Groza organiza alegeri legislative al căror rezultat, oricare ar fi fost acela, trebuia întors în favoarea comuniştilor. Astfel, victoria zdrobitoare a PNŢCD a rămas doar un element statistic, puterea fiind preluată în forţă de către perdanţi. Aceştia aveau însă de partea lor comisarii şi tancurile sovietice, care-şi făceau de cap într-o Românie aflată sub ocupaţie.

  Întrebarea e: cum e posibil ca, în 2012, un rezultat electoral să fie anesteziat şi răstălmăcit precum cel din 1946? Nu ştim ca România să fie o ţară sub ocupaţie, nici nu vedem tancuri huruind pe străzile Capitalei. Cel puţin, acesta este tabloul oficial. Dar dacă există şi un plan invizibil, iar Moscova acţionează în forţă? Aceasta ar putea fi o explicaţie a înverşunării cu care liderii USL anihilează legi, paralizează instituţii şi atacă statul român drept în inima lui. Iar congruenţa dintre planurile expuse de Vocea Rusiei şi acţiunile în forţă ale grupului APV (Antonescu-Ponta-Voiculescu) ne dă fiori.

  E prima oară, după decembrie 1989, când „ziariştii” plătiţi de Guvernul de la Moscova se manifestă atât de agresiv la adresa ordinii de stat din România. În urmă cu 23-24 de ani, în calitate de corespondenţi ai agenţiei TASS ori ai unor ziare precum „Pravda” şi „Izvestia”, ei lucrau la răsturnarea lui Ceauşescu şi instalarea lui Iliescu. O făceau ca agenţi ai serviciilor secrete sovietice, având ca paravan legitimaţia de jurnalişti (Silviu Brucan, care lucra direct cu ei, a lăsat mărturii interesante în acest sens). Acum, „ziariştii” de la Vocea Rusiei şi-au regăsit apetitul pentru răsturnări politice în România. Iar mesajele lor au nuanţe ce sună a ordine transmise de la un ofiţer la altul…

  Obosiţi de nesfârşitele războaie politice şi anesteziaţi de căldura verii, riscăm să nu vedem că România se află la o cotitură istorică. Apartenenţa la UE şi la NATO nu mai pare o garanţie infailibilă, pe fondul ofensivei ruseşti de recuperare a unor zone de influenţă. Riscul de a cădea în „zona gri” este major. Când vom realiza gravitatea momentului, s-ar putea să fie prea târziu.

  Grigore Cartianu este redactor-şef „Adevărul”

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Sper sa am timp sa scriu maine un comentariu in apararea lui Victor si Crin. In fond sunt de-ai nostri, din popor. Acuzatia ca cei doi (cu sau fara carmaci) ar avea de gând sa ne vânda Rusiei este o exagerarea imensa. Pe bune acuma. P.S. Iliescu este din ce in ce mai adorabil. Admirabila vitalitatea gloabei bolsevice.

   Apreciază

  • Radu Humor said

   Era o zicală românescă :
   Vrei nu vrei, bea Grigore aghiasmă !
   Văd că Grigore al nostru nu bea aghiazmă, de care se ferește ca de ăl spurcat,
   dar consumă-ntr-o veselie, tone de kkt !!

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    @Radu Humor – Stimate domn va somez sa marturisiti de indata ce anume ati facut de sunteti sistematic trimis in spam? Nu de alta dar ma oboseste sa va tot caut printre mesaje din Rusia si reclame la viagra… Ca ceva trebuie sa fi facut. V-ati schimbat locatia?

    P.S, In ceea ce priveste comentariu in sine ce sa zic. E bun. N-are treaba cu textul comentat. Are cu autorul textului, in buna traditie a metodelor practicate cu succes de altii mai mari pe care-i imitati si d-voastra cum puteti.

    Apreciază

 5. Dl.Goe said

  Si comedia continua:

  „Crin Antonescu, la depunerea juramantului de catre noii ministri: Trebuie sa dam mesajul contrar celui dat de Basescu (n.b. viceversa) pentru a compensa din rusinea pe care acest om o face Romaniei. Aceasta actiune trebuie sa fie nu doar a Guvernului, ci a Parchetului, a tututor instantelor, a CCR.

  Presedintele interimar Crin Antonescu a afirmat luni seara, in discursul sustinut la ceremonia de depunere a juramantului de investitura de catre noii ministri ai Cabinetului Victor Ponta, ca presedintele suspendat Traian Basescu (caruia a evitat sa-i pronunte numele) procedeaza „inadmisibil”, cu „insulte, amenintari si intimidari la adresa CCR, a membrilor Guvernului, a institutiilor si oficialilor statului”, sustinand ca datoria Executivului este aceea de a transmite cetatenilor mesajul ca „nimeni in Romania nu trebuie sa se teama” de Traian Basescu, iar acest lucru trebuie sa-l faca nu doar Guvernul, ci si Parchetul si toate instantele, inclusiv CCR.

  „nimeni in Romania nu trebuie sa se teama” de Traian Basescu – Super-mesaj, super-oferta. Dar cine se teme in fond de Basescu? Oricum cei care se tem de „basescu” sunt irecuperabili sub aspect social. Si si politic.

  Apreciază

 6. pantomim said

  Bomba atomică a puciştilor: grăjdanii

  06 aug 2012

  Regimul Ponta-Antonescu a reuşit să destabilizeze România mai rău decât ar fi făcut-o o hoardă de migratori barbari.

  Dacă va continua în ritmul ăsta până la alegeri, din ţara asta nu va mai rămâne piatră pe piatră. Cineva trebuie să oprească această maşinărie dementă!

  Până una-alta, Guvernul Ponta lucrează pe bază de grăjdani. Ştiţi ce e grăjdanul: o persoană lipsită de onoare şi de caracter, capabilă să execute orice misiune – oricât de murdară – în folosul grupului politico-mafiot pe care-l serveşte. Grăjdanul este un nimeni care, în schimbul implicării în jocuri puturoase, primeşte o funcţie în stat şi promisiuni de parvenire rapidă. Grăjdanul este, aşadar, un oportunist sadea, un profitor, un arivist.

  Substantivul comun grăjdan provine de la celebrul Constantin Adrian Balaban Grăjdan, cel numit de Victor Ponta la conducerea Institutului de Stat în Construcţii (ISC) pentru a încerca să-l salveze pe Adrian Năstase din ghearele Justiţiei. Cu o zi înaintea ultimului termen al procesului „Trofeul Calităţii”, Grăjdan a trimis Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie o adresă prin care ISC renunţa la statutul de parte civilă, inclusiv la prejudiciul de peste 1,5 milioane de euro provocat de „lotul Năstase”. Urmarea: Năstase e în puşcărie, iar Grăjdan dă cu subsemnatul la DNA, pentru abuz în serviciu.

  Al doilea grăjdan a fost ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop. Acesta a desfiinţat ori a dezarticulat două comisii de etică ale ministerului pe care, printr-un accident cosmic, l-a condus timp de 45 de zile. Acţiunile sale primitive au avut un scop precis: evitarea verdictului de plagiator lipit pe fruntea şefului său de la guvern şi de la partid, Victor Ponta. Urmarea: Dottore a primit deja două verdicte de plagiator, iar Pop continuă să fie ministru în Guvernul Ponta, chiar şi după remaniere.

  Al treilea grăjdan a planat permanent asupra Ministerului Agriculturii, acolo unde sălăşluieşte Daniel Constantin, băiatul bun la toate al lui Dan Voiculescu. Între minister şi Voiculescu se află un proces cu miza de peste 60 de milioane de euro. Te aştepţi ca oricând să apară un grăjdan care să zică: ministerul nu mai are pretenţii, renunţă la aceşti bani! Deocamdată a ajuns la instanţă o hârtie semnată de o anume Rela Ştefănescu, directoare în minister, dar marea grăjdăneală este încă aşteptată.

  Al patrulea grăjdan: Georgian Gabriel Surdu, directorul RA-APPS. Acesta a recunoscut, pe 25 iulie, că Vila Dante nu a fost solicitată niciodată pentru a deveni, în viitor, reşedinţa „unui fost preşedinte”. A doua zi şi-a amintit vag o astfel de posibilitate. Aflase, probabil, că RA-APPS se află în subordinea lui Ponta. Şi că destoinica sa soţie, Raluca Surdu, se află pe listele de candidaţi PNL pentru un loc în Camera Deputaţilor.

  Grăjdanii cu numerele 5 şi 6 au scos capul din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI). Sunt doi chestori: Constantin Manoloiu, şeful Serviciului Evidenţa Populaţiei din cadrul MAI, şi Ioan Nicolae Căbulea, secretar de stat în minister. Primul a comunicat Curţii Constituţionale că instituţia condusă de el „nu îşi poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente”, iar al doilea a semnat adresa către Curte în locul (şi în numele) ministrului Ioan Rus.

  În fine, descoperim un grăjdan – al şaptelea! – şi la Curtea Constituţională. Probabil, un asistent magistrat. Deocamdată anonim, acesta a falsificat grosolan două decizii ale Curţii, schimbând major sensul celor stabilite de judecătorii constituţionali. Aici e caz de puşcărie!

  Cam mulţi grăjdani pe metrul pătrat… În inconştienţa lor, aceştia se lasă folosiţi de un demnitar – Victor Ponta -care nu va face puşcărie în locul lor. Atenţie: aceasta chiar este o ameninţare. De altfel, singura ameninţare acceptată pe lumea asta: cea cu aplicarea legii.

  Grigore Cartianu este director editorial ”Adevărul”

  Apreciază

  • Radu Humor said

   Nu degeaba a ajuns Peter Imre să presteze pe la Dan Diaconescu, doar-doar or pune botul câțiva aiuriți de pe-acolo, să mai cumpere fițuica-n faliment !
   Sic transit gloria mundi…
   Cu indivizi atât de imundi ca acest handicapat ce răspunde la numele de Ca k 😉

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Va rog sa faceti rapid un mini-recensamat al celor pe care i-ati decretat (asa de la d-voastra, ca sa fie) handicapati, idioti, tradatori de neam si tara, jigodii, jidani etc, si ale caror texte trebuiesc rejectate din prima fara a mai fi citite.

    Apreciază

 7. anonim pe arca said

  Nu vreau sa fac publicitate acestui asa -zis intelectual si asa zis credincios (cu frica de Dumnezeu ),dar cred ca nici nu trebuie sa -l ignoram , ca si cind ce scrie pe blogul lui sunt niste simple aiureli singulare ,trecatoare si remediabile . Sunt enorm de multi ,cei dispusi sa vada nelegiurile tocmai acolo unde nu sunt . Acolo unde se fac eforturi uriase sa curete institutiie statului de toti „grajdanii” drogati , dispusi sa faca pentru citiva lei nenorociti ,tot ceea ce li se cere fara a fi constienti de consecintele faptelor lor.Sunt enorm de multi cei care au din nascare caractere murdare ,mincate de ura si de obsesii meschine .Sunt enorm de multi cei dispusi sa coabiteze cu niste politicieni corupti ,tradatori ,infractori dovediti , doar pentru ca au impresia ca acestia le-ar apara interesele . Daca vedeti vreun interes sau intrevedeti ceva nobil in ceea ce scrie poetul LIS aici ,va rog sa -mi spuneti .

  „Pentru Băsescu nu mai contează că e un animal politic mort, că au votat 7,4 milioane de români pentru demiterea lui, pentru el contează că USL nu va reuși să demonstreze că au fost la vot 50 plus 1 din lista celor cu drept de vot – ceea ce pare a fi imposibil de atins în harababura care există acum în scriptele administrației publice. Nu se pot face minuni acum, în luna august, cu cuțitul la gât al CCR, pentru a fi făcută publică o cifră reală a românilor cu drept de vot. O CCR care, aflăm azi, nu cere o actualizare a listelor cu cetățenii cu drept de vot, ci cere listele actualizate pe 11 iulie 2012 la MAI (liste care sunt la Autoritatea Electorală Permanentă, de fapt; las la o parte faptul că listele electorale de la BEC au fost arestate de Procuratura Generală). Balamucul e complet și am luat și azi seama că Băsescu controlează jocul, de el ascultă și Procuratura Generală, și Înalta Curte de Casație și Justiție (care a deschis dosar penal chestorului de la MAI care răspundea de evidența populației, deoarece și-a exprimat îndoiala că avem o cifră de 18,2 milioane de români cu drept de vot, așa cum a anunțat MAI) și, iată, și CCR! Nu vi se pare că Băsescu ne joacă pe degete, că e un păpușar și că următorii executați penal de el și de oamenii lui din justiție vor fi chiar liderii țării, Victor Ponta și Crin Antonescu (pot să pun pariu că li s-au deschis deja dosare penale pentru… lovitura de stat), considerați de el niște paiațe sau marionete? De unde are această putere diavolească Băsescu? Nu cumva Marile Puteri îi dau nas, având interesul să îngenuncheze economic și financiar România?”

  p.s. poate nu am adus cel mai elocvent pasaj din textele lui ,dar pentru edificare va ofer linkul de unde mai puteti citi si alte „minunatii”..

  http://www.liviuioanstoiciu.ro/2012/08/o-schimbare-la-fata-a-guvernului-usl-ponta-de-necrezut-basescu-ne-joaca-pe-degete-el-comanda-si-ccr-si-procuraturii-generale-si-iccj-executa-tradarea-de-la-malta-are-sens/

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Citatul extras din LIS-itzå este cat se poate de elocvent. Simptomele sunt clare si diagnosticul grav. Din pacate. Nu ma refer (in primul rand) la autorul textului al carui delir, in sine, n-ar putea si n-ar trebui sa fie grav decat pentru el insusi. Faptul ca lui anume i se pare firesc ca legea si morala ar trebui ignorate, eludate, fortate sau pur si simplu incalcate, iar infractorii absolviti de orice vina, pentru ca ne-am afla intr-o situatie exceptionala in care Diavolul (Basescu) a pus mana pe tara, pe natiune si pe suflete, denota o stare personala (pe care nu am de ce s-o numesc) a respectivului autor. Ca el anume nu vede nimic ilegal, amoral, nedemocratic, aberant in felul in care o clica de infractori au deturnat o tara intreaga incepand cu momentul in care au mituit niste ticalosi pentru a-si asigura majoritatea in parlament si culminand cu tentativa de lovitura de stat in desfasurare, ORI ca vede (ceva..) dar ca le gaseste pe toate justificate (ce mare este diavolul Basescu, ooo ce diavol mare), este treaba lui personala. Partea cu adevarat grava este ca o multime considerabila de oameni este dispusa sa inghita pe nemestecate si sa crediteze asemenea porcarii precum si ticalosiile care se afla in spatele lor, si ca exista o mare de oameni care chiar cred ca Ponta si Crin sunt liderii care-i reprezinta si de care au nevoie, cu care se identifica: pungasul si licheaua. Greseste oare „poporul” celor 7 milioane de suflete? Eeee, nu chiar in totatlitate. Unii i-au identificat corect. Totusi o mare parte sunt victimele plutitoare si plåtitoare ale acestei demente. Chiar daca, prin absurd, LIS-uluica fara frica (si alti apologeti ai suspendarii legii, moralei si bunului simt, impreuna cu multimile numarabile ale isterizatilor, in fata „primejdiei de moarte”: Basescu, o sperietoare inventata de papusarii pereni ai papusicilor de azi: Ponta si Crin, ca cu a ei putere sa va apese-n jug, caci vorba ‘ceea te faci frate cu dracul pana treci lacul), ar avea dreptate 100%, tot n-am putea evita diagnosticul cel grav: schizofrenie nationala. Cel putin o treime din natiune este atinsa de schizofrenie. Care anume ramane de vazut. Din pacate deznodamantul tragediei nu pare sa fie aproape. S-ar putea ca, in timp, insanatosirea sa nu vina de la treimea care lupta activ cu treimea schizoida ci tocmai de la cealata treime, cea pasnica, apatica, tacuta, nevazuta, care practica BOICOTUL ritualic nu de ieri, de alaltaieri ci de foarte multa vreme. Aceasta sfanta treime (a treia) constientizeaza cumva ca dramele cotidiene sau mai de anvergura precum inapoierea economica si sociala, analfabetismul generalizat, indepartarea de Europa si trezirea atentiei eternei Rusii, precum si polarizarea schizofrenica a natiunii, sunt, din perspectiva marilor ticalosi, doar efecte colaterale neimportante ale zbaterii lor catre atingerea unor scopuri dictate de banale instincte primare.Nu de geo-politica, Democratie (ha-ha), Arta, Eleganta, Dreptate (hi-hi), Justitie (o-ho-ho) si alte prrostii din astea bune pentru gura-casca. Traiasca Fenechiu si poporul.

   Apreciază

   • anonim pe arca said

    Trebuie sa spun ca mi-am dorit un asemenea raspuns (exceptional ),intrucit am intuit ca Dl Goe s-a hotarit de citva timp sa fie cu mult mai decis in a taxa aberatiile ,ilegalitatile ,incompetenta , impostura , coruptia etc care bantuie astazi, mai mult ca oricind , viata publica romaneasca – formata din politicieni care ,cu voia sau fara voia noastra , se afla in fruntea statului si se prefac (parerea mea) ca au grija de destinele lui si implicit de cele ale noastre . Nu pot decit sa-i multumesc d-lui Goe si sa sper ca se afla ceva mai aproape de ceilalti ,chiar printre ei, si ca incearca din rasputeri (alaturi de ei )sa indrepte ce au stricat aceia pe care ii doresc plecati de la cirma tarii si chiar pedepsiti pentru raul aproape iremediabil pe care l-au facut .Sper ca atunci sa -si revina ca dintr-un cosmar , macar un sfert dintre sustinatorii lor , ca isi vor da seama ca nu politicienii mincinosi ii ajuta sa aiba ceva mai bun de la viata ,ci aceia care au curajul sa le spuna adevarul .

    Apreciază

 8. d'Artagnan said

  Între băsism şi băşină

  Doamnelor şi domnilor muschetari, nefiind noi chiar o adunare evlavioasă şi simandicoasă a nu ştiu cărei Academii rigide, adunarea noastră numindu-se, fără mari pretenţii, blogul muschetarilor, deci a unor oameni obişnuiţi cu o viaţa cazonă, fără pretenţii de adâncimi filozofice, unde fasolea la cazan, băutura şi vorba de duh stau bine împreună, am să las deoparte falsele pudori şi am să vă spun sincer dilema mea: mă întreb de dimineaţă ce miroase mai urât , băsismul sau băşina?

  Iată o întrebare filosofică şi, dintr-un anume unghi, aproape existenţială. Cu această întrebare retorică bănuiesc că am cucerit inimile useliştilor care se pregătesc deja să dea like pe articol şi să-mi spună, a câta oară!, că sunt genial…

  Să vedem mai întâi ce este băsismul pentru a putea decela (observaţi termenul?…cultură tată! ăsta la asediul de la La Rochelle l-am învăţat) mirosurile specifice. Căutăm în DEX şi…nimic!!

  Nu ne rămâne decât să căutăm în Dicţionarul Muschetarilor explicaţiile, aici fiind numai cuvintele care ne afectează direct. Adică mult mai puţine. Deschid la litera „b”….bărbat…brav….bătaie…bemeie(!!)…băutură….bănuţi…Bonacieux …aha!…băsism!

  Hmm,destul de contradictoriu…

  Deci, unii afirmă că băsismul este acea ideologie apărută în Europa de sud est, mai precis în zona dintre Carpaţi şi Marea Neagră, după capitalismul de cumetrie şi democraţia originală, care stă la baza unui partid de orientare de stângă-centru-dreapta- sens giratoriu ce susţine că Preşedintele Băsescu este singurul Reformator al acestei zone. Caracteristica de bază a ideologiei o reprezintă comasarea funcţiei de Preşedinte cu cea de Prim ministru.

  Alţii sunt de părere că ar fi mai degrabă o formă de credinţă religioasă, a cărei doctrină se bazează pe revelaţia că Băsescu este în toate, EL fiind singurul care ne poate da democraţie veşnică şi viaţă fără de comunişi şi securişti. Adepţii săi consideră că el ar deţine cheia Adevărului.

  Mda, cam miroase a apă de mare băsismul acesta. Simt un miros greu, de autoritate de sergent major îmbinat cu mahalagism portuar. Nestăpânirea şi preaplinul de sine, combinat cu o viclenie naturală dau o miasmă neplăcută. Bănuiesc că dacă o simţi mai mult timp devine de-a dreptul dezagreabilă.

  Buun, să căutăm acum cuvântul „băşină”…În DEX avem, după cum eram sigur: „gaze eliminate din intestin”, „pârţ”, „vânt”. Spre mirarea mea nu găsesc”flatulenţă” ca sinonim!

  Probabil o fi în Dicţionarul Muschetarilor pentru că, nu vă vine să credeţi, acest cuvânt îl avem şi noi în dicţionar, muschetarii au de-a face cu „băşini” în fiecare zi. Avem de –a face şi cu cei care au „băşini în cap”, adică cu cei ce au idei ciudate sau sunt foarte încrezuţi, precum şi cu cei care „răspândesc băşini”, adică cei care răspândesc minciuni. Ce vreţi, riscurile meseriei de muschetar!

  Ia să vedem ce găsim la „băşini”…

  Deci:

  – cereri diferite plecate de la Curtea Constituţională , una spre massmedia, alta spre guvern, confuzie făcută, bănuiesc, de eternul şi omniprezentul domn Grăjdan, care este în tot şi în toate . Actele Instituţiilor Statului.

  – premoniţia ieşită din comun a dlui V.Ponta (cu o zi înainte) de a şti care dintre cele două cereri va ajunge la el

  – încercarea în continuare a Guvernului, chiar şi după ce a primit oficial adresa ADEVĂRATĂ, de a convinge populaţia că CC nu ştie de fapt ce caută.: chiar dacă CCR a cerut listele electorale permanente actualizate, Guvernul insistă să le dea ACTUALIZAREA LISTELOR ELECTORALE.

  – actualizarea listelor electorale printr-un mic referendum, din uşă în uşă, de la administrator la gospodină, pe principiul „Gicule, eşti bă acasă?”., în condiţiile în care la Referendumul mare, profesionist, au rămas pe dinafară o mulţime de cetăţeni

  – zicerea lui Iliescu cum că unii dintre cei plecaţi afară nu mai au drept de vot

  – demisia lui Rus, care spune că este din cauza lui Băsescu.

  – asigurarea Guvernului că nu s-au făcut presiuni asupra lui Rus de a intra cu foarfeca în liste, motiv de puşcărie, de altfel

  – încercarea Guvernului de a ne prosti că există vreo legătură între numărul de cetăţeni de la marele recensământ, minirecensământul actual, Casa de Asigurări de Sănătate şi Lista Electorală. Probabil că următorul pas va fi un sondaj al institutului dlui Voiculescu

  – lamentaţiile Guvernului că nu poate lucra din cauza lui Băsescu

  – încăpăţânarea Guvernului de a continua o numărătoare de amatori, de care CC nu va ţine cont, doar pentru a găsi alte cifre şi de a ţine sub presiune populaţia, de a agita şi mai mult spiritele între susţinătorii lui Băsescu şi adversarii săi. Probabil că în noiembrie, la alegeri, ele nu vor fi declarate ca mincinoase

  – Andrei Marga la Externe (noroc că asta s-a răsuflat…)

  Cam asta scrie în Dicţionarul Muschetarilor la cuvântul „băşină”…Bine, ele sunt ceva mai multe dar cred că ăstea sunt de ajuns pentru a intra în …aromă!

  La o primă vedere sau, mai degrabă, la un prim miros, băşinile astea sunt multe, într-un timp foarte scurt şi au un miros deosebit de puturos. Aceste băşini sunt răspândite de nişte oameni care au băşini în cap (conform DEX, să nu credeţi că am inventat eu expresia!!).

  Acesta fiind scurtul meu expozeu ştiinţific, în care n-am vrut să demonstrez nimic, cred că rămâne să decidă fiecare, după sensibilitatea nasului şi aversiunea la un un miros sau altul, care damf îi place mai puţin: cel al băsismului sau cel al băşinilor.

  Eu, unul, m-am cam lămurit.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Concluzia este una singura:Romania nu are nevoie nici de Guvern, nici de Presedinte, nici de Parlament. Cel putin pe perioada de vara. Vara nu. S-ar putea dovedei insa ca si iarna e tot ca vara. Nu? Cu incalzirea asta globala si cu atatea si atatea gaze pline de giga-calorii nici n-ar fi de mirare. Desi politicienii incearca cu disperare sa ascunda acest fapt devine din ce in ce mai evident ca Romania nu are nevoie de Guvern, Presedinte si Parlament cu norma intreaga. La Guvern s-ar putea rezolva problema cu niste zilieri. Presedinte ne-ar trebui maxim o luna pe an. Daca s-ar putea ar fi bine sa fie luna cadourilor. Iar la Parlament ar fi de preferat varianta la seral sau si mai bine la fara frecventa. Se poate foarte bine cu prezenta sub 2%. A dovedit-o chiulangilul numarul unu al natiei, repetentul erou. Actualmente interimar. Dar si Catalin Voicu, un puscarias devotat care prefera sa-si reduca pedeapsa muncind onest cu doau maini in Parlament. Pe bune acuma. Chiar e nevoie de Guvern, Presedinte si Parlament? Aiurea. Oare n-am fi in stare sa gasim alte subiecte de barfa pe net, in blogosfera? Chiar asa de impotenti intelectuali sa fi ajuns? Astepatam cu totii pomana de 40 de zile a Referendumului de parca un Parastas ne-ar putea scoate din foame (foamea de subiecte) pentru totdeauna. Dar de… Unii s-au intors din concedii foarte exotice ca sa se infrupte exclusiv din pomana pontului.

   Apreciază

  • anonim pe arca said

   D’Artagnan ,
   Asa da … Capodoperă : autentica , plina de umor ,presarata cu mici impunsaturi ,fandari si punctari demne de un muschetar vestit. M-ati facut curios sa merg pe „decablog ” sa vad la fata locului cite victime ati facut , de fiecare parte ,in fctie de maestria argumentelor,desigur.
   Am si eu un mic amendament cu privire la ce spuneti aici :
   „Cam asta scrie în Dicţionarul Muschetarilor la cuvântul „băşină”…Bine, ele sunt ceva mai multe dar cred că ăstea sunt de ajuns pentru a intra în …aromă!”
   Cred ca ar fi mai bine sa citim „pentru a intra in…coma ” ,caci „basinile ” prea dese provoaca „incurcaturi ” grave, pentru cei care le produc ,dar si intoxicatii pentru cei care se expun prea mult la inhalarea lor.

   Apreciază

 9. Nicodim said

  Singurul prezidentiabil al USL (Opinii)
  Autor: Cristian Mihai Chis

  Fara indoiala ca demisia lui Ioan Rus are legatura cu ceea ce a spus „ursul”, adica dreptul demnitatii la autodeterminare.

  A acceptat cu greu sa revina in fruntea Ministerului de Interne, cu mandat limitat de schema a sase luni de pregatiri pentru alegerile parlamentare si decis sa faca un pic de ordone dupa coordonate nemtesti. Cu gandul, probabil, la o posibila regionalizare care sa-i aduca titlul de guvernator – dar astea sunt barfe.

  Omul care a criticat iesirea de la guvernare a PSD in toamna lui 2009 cu argumentul ca in interes national, stanga trebuia sa coabiteze cu dreapta si sa se gandeasca in primul rand cum sa stimuleze mediul de afaceri, nu sa le planga de mila bugetarilor, era sa implineasca trei luni la carma ministerului fara sa aiba senzatia ca participa la altceva decat la o demolare a aceluiasi mediu de afaceri.

  Acuma evident ca nu ma uit la domnul Rus ca la o mimoza, ca i-as jigni sensibilitatea. Omul e orice altceva decat un calugar tibetan, dar are ceva ce lipseste celor mai multi politicieni romani: un pic de obraz. Onoare. Si asta l-a impiedicat sa se lase calcat in picioare si tarat intr-o lupta politica vecina cu nebunia in timp ce oameni „din piata” ii spuneau ca e dus cu pluta, deoarece o gireaza.

  Pe urma, Rus nu e obisnuit sa-i traseze sarcini un copilandru si un tip cu ochii umflati de somn, devenit celebru deoarece nu merge la serviciu nici cat un coleg arestat, prin urmare nu are constiinta muncii. Pentru un om crescut de Ion Tiriac, era prea mult.

  Asa ca in momentul cand a observat ca plateste oalele sparte de altii, ca o intreaga tara rade deoarece a fost pus sa numere steaguri ca Ghita Pristanda, dar sa-i iasa toate-n cap, sa valideze o porcarie cum numai pe Dambovita se poarta ca si cand ar fi victoria lui Napoleon la Austerlitz, a decis sa se retraga, cu celebrul „sanatate la rude!”

  Dincolo de asta, insa, povestea lui Ioan Rus are o componenta vesela pentru poporul pesedist, cum ii place prietenului sau, Vasile Dincu, sa spuna. Daca este atat de inteligent sa priceapa. Poporul.

  Victor Ponta va functiona cat se poate de mult pe post de paratraznet, iar in acest timp, daca va avea curiozitatea, „Ucu” va putea sa coaguleze in jurul sau toata pesedimea satula de un sef obraznic si mult prea ambitios incat sa sesizeze ca o teza de doctorat este incununarea unei vieti, nu a unei toane.

  Mai ramane, fireste, ca si oastea sa si-o doreasca. Pana la urma, in tot USL-ul acesta umflat cu steroizi de gaga, Ioan Rus este singurul politician de forta. Singurul prezidentiabil.

  Apreciază

 10. Dl.Goe said

  Lumea este aburita cu prostii despre liste electorale in vreme ce pucistii si-au atins de fapt scopul in proportie de 100%, iar scopul lor era acela ca atunci cind expira mandatul procurorului general, Basescu sa nu-i poata incurca. Pe urma poata sa vine Base inapoi la Cotroceni bine merci, daca pofteste, pe post de mascota, marota si tzap ispasitor. USL are nevoie sa-l foloseasca ca sperietoare pentru pensionari, bugetari precum si pentru alte categorii defavorizate: pomanagii, lichele si alti abonati la asistenta sociala (fara a fi indreptatiti la asa ceva) in campania electorala din toamna, cand ei se vor fi pus la adapost de procese, inculpari si demascari staliniste. In fond ei sunt onesti si bineintentionati. Nu? Oneste bibere!

  Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat deja public că, dacă ministrul Justiţiei va propune pe altcineva in postul de Procuror General, nu va bloca acest proces. De altfel, potrivit unor stenograme apărute ieri în presă, într-o şedinţă a PNL de la începutul lunii august s-a discutat despre mazilirea lui Morar şi Kovesi.

  In plus Germania a trecut de partea lor. Cum nu stiati? Pai s-a anuntat la Antena 3 si-n paispe. Se pare ca Neamtzu Tiganu a sunat-o pe cetateana Angela M., vecina de land, si l-a calomfirat fara rusine pe nenorocitul de Basescu, determinand reorientarea Germaniei vecine si prietene. Traiasca prietenia intre popoare si concubinajul intre nemtzi si tzigani. No, futu-i! (Se scrie cu liniuta caz doara n-o fi vorba de perfectul simplu in care dispare virgula, iar liniuta se muta la „n-o”). Constitutia desigur.

  Apreciază

  • stely said

   D-l Goe ,
   „Va rog sa nu va faceti griji. Ma ocup eu de ei! ”
   Pai cum va ocupati de ei ,daca nici macar nu s-a terminat „partida ” si deja ati cedat teren adversarilor ? Asta cu numirea Procurorului General, inainte de revenirea lui Traian Basescu la Cotroceni ,nu este inca „jucata”. Sper ca Ponta (interimar la justitie ) sa mai dea o dovada de chibzuinta si sa tina cont de cele 11 puncte dictate de UE ,printre care si abtinerea de la a propune un nou Procuror General, pana la invalidarea/validarea referendumului. Sper ,deasemenea ,ca cel tirziu pe 31 august ,CC sa se pronunte ,iar in data de 12 septembrie cind va expira mandatul Laurei sa fie totul OK.
   Iar cu ce spuneti aici :”In plus Germania a trecut de partea lor” .Cred ca ati vrut sa faceti misto de Neamtzu Tiganu ,ca altfel e de rau ,doamne fereste !

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Cam aveti dreptate. In fond. Ati mai avea de lucrat la forma. Si nu doar de forma. Sa speram ca Europa este inca capabila a fi in stare „sa dicteze” la ea acasa. Si ca adolescentei numita Romania nu-i va veni ideea sa fuga de acasa. Cu te-ai mira cine. // Germania? Da am facut foarte misto. Dar n-am inceput eu. Citand Radio Moscova, Antena 3 a acreditat, manipuland, ideea ca Germania ar fi cerut demisia dictatorului Basescu. Am gasit singura explicatie valida a acestei minuni: interventia celui invocat (Rromica Germanu), care, in stilul sau (purtandu-si organele in gura) si inspirandu-se din Berlusconi, a intervenit in forta pe langa cancelaria germana. I s-o fi cerut si lui, ca si lui Tudoran, sa lamureasca administratia din tara gazda, cum sta treaba cu democratia la Romanaia. Bine. Cum sa stea?

    Apreciază

    • stely said

     Hopa !! „Sa speram ca Europa este inca capabila a fi in stare “sa dicteze” la ea acasa.” Eu ,da ,am folosit un cuvint care, banuiesc ,v-a amintit de un anume Diktat . Dar nu l-am folosit cu o asemenea conotatie ,ci pur si simplu ca asa mi-a venit „pe limba”.
     Mi-a placut insa reactia dvs ,care i-ar face fericiti pe unii dintre cititorii si comentatorii consecventi ai Arcei lui Goe 🙂

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Cititorul unic al Arcei lui Goe este fericit prin natura lui. Altfel ar fi cititorul exclusiv al altora. Daca va mai prind cu laude si linguseli o sa iau masuri drastice, chiar mai drastice decat cele luate impotriva lui Radu Hunor.

     Apreciază

    • stely said

     „Mi-a placut insa reactia dvs ,care i-ar face fericiti pe unii dintre cititorii si comentatorii consecventi ai Arcei lui Goe ”
     Asta este lauda ? Am sa ma disculp ,intrucit n-a fost o lauda , ci o simpla remarca malitioasa . Adica ,cei pe care i-ati face fericiti dar nenumiti de mine ,sunt unii „patrioti ” care nu accepta dictatele strainilor si „amestecurile” lor in „treburile ” interne ale „tarisoarei” noastre. V-ar” pupa” un rh sau un nt ,nicidecum „mamitza ” 🙂

     Apreciază

 11. Zicu said

  Apreciază

 12. Radu Humor said

  Ce nu s-a putut in 1945, se poate acum! (III)
  De ce ne urăsc fiii celor care au bolşevizat România?
  Imediat după evenimentele din decembrie 1989, în peisajul mediatic au apărut voci care au început să ne răstălmăcească istoria, minimalizînd şi denaturînd faptele de glorie ale înaintaşilor, să ne defăimeze personalităţile devenite simboluri şi valori ale spiritualităţii româneşti şi, în general, să-i prezinte pe români ca un popor necivilizat, fără cultură, fără demnitate. La început, mai timide, aceste atacuri au crescut, treptat, în agresivitate, ajungîndu-se ca, astăzi, ele să devină un fapt obişnuit, de care nu se mai simt deranjaţi nici măcar cei direct vizaţi, adică românii. Constrînşi să se îngrijească de propria existenţă, sub presiunea unui individualism impus aproape cu brutalitate de activiştii neoliberalismului postdecembrist, mulţi dintre ei nu şi-au mai dat seama că în România se instaura, cu ficare acţiune politică sau aşa-zisă reformă administrativă, economică, culturală etc., un regim de ocupaţie.
  N-au sesizat, deşi s-au străduit unii să le deschidă ochii, că atacurile din ce în ce mai virulente asupra valorilor noastre culturale au fost gîndite tocmai să înlesnească realizarea acestui obiectiv. În acest scop, trebuiau demolaţi stîlpii de rezistenţă ai unităţii şi coeziunii poporului, ai credinţei sale strămoşeşti, ai dorinţei sale de a trăi într-o ţară liberă şi independentă, în care să se simtă stăpîn pe munca şi bogăţiile sale, valori pentru care şi-au dat viaţa generaţii întregi de înaintaşi.
  Mulţi au fost duşi în eroare de aceste atacuri perfide, ajungînd chiar să creadă că trecutul istoric al poporului român, în spiritul căruia au fost educate atîtea şi atîtea generaţii de români, ar fi fost glorificat, artificial, de propaganda comunistă. Campania furibundă de condamnare a fostului regim, ce a reprezentat, practic, suportul ideologic al acţiunilor de demolare a structurilor instituţionale ale statului, s-a dovedit a fi extrem de benefică şi pentru propaganda denigratoare îndreptată împotriva valorilor definitorii ale neamului românesc.
  A trebuit, însă, să treacă 20 de ani, să vedem ţara prăbuşită, cu economia devastată, cu bogăţiile ei în mîna a tot felul de aventurieri străini, cu valorile noastre spirituale defăimate, cu învăţămîntul, cultura, sănătatea şi chiar vitalitatea poporului grav afectate, ca să ne dăm seama că tot ceea ce a început în acel decembrie nefericit pentru poporul român n-a fost nimic altceva decît o agresiune de mari proporţii, care continuă şi în prezent şi care nu are alt scop decît să ne piardă ca neam, pentru ca aceste teritorii şi cine or mai rămîne pe ele să ajungă pentru totdeauna sub stăpînire străină.
  Dacă mai sînt unii care se îndoiesc de această perspectivă şi nu înţeleg că tot dezastrul ce s-a produs în ultimii 20 de ani este rezultatul unor acţiuni premeditate, le supun atenţiei, ca un argument suplimentar, o scurtă analiză asupra unora dintre cei mai aprigi detractori şi defăimători ai neamului românesc.
  În primul rînd, cred că nu-i o simplă coincidenţă că, în marea lor majoritate, aceştia sînt fiii celor care, tot într-un moment greu pentru ţară, respectiv spre sfîrşitul celui de-al II-lea război mondial, au impus, de asemenea, României un regim de stăpînire străină, făcîndu-se cunoscuţi prin zelul lor nemăsurat faţă de ocupantul sovietic. Activişti ai bolşevizării ţării şi duşmani ai poporului român, aceştia ne-au rămas în amintire prin cunoscutele fapte criminale din anii ’50, ce au urmărit anihilarea fizică a intelectualităţii, considerată, pe bună dreptate, stîlpul rezistenţei naţionale. A se constata că analizele şi rechizitoriile asupra acestor grave evenimente i-au ocolit, cu premeditare, pe adevăraţii vinovaţi. Au fost supuşi, însă, oprobriului public tot românii, care, din ignoranţă, au devenit victime ale manipulării şi au fost folosiţi în asemenea acţiuni barbare.
  Adevăraţii criminali de atunci şi-au dus traiul tihnit pînă la adînci bătrîneţe şi şi-au lăsat urmaşi de nădejde, care le continuă “opera” şi în vremurile noastre. Iată, doar, patru dintre aceste nume: Leonte Tismăneanu, născut Leonid Tismineţki, Walter Roman, născut Neuländer, Dionis Patapievici, născut Denys Patapiewicz, şi Mihai Oişteanu, născut Mihail Oigenstein.
  Ce au ei în comun? În primul rînd, faptul că toţi sînt evrei, proveniţi din teritoriile unde sovieticii şi-au pregătit acţiunile împotriva României, toţi, după 1964, şi-au românizat numele pentru a-şi ascunde originea, dar, mai ales, crimele săvîrşite în perioada de bolşevizare a României, toţi au ajuns, cu sprijinul Moscovei şi al NKVD-ului, pe trepte înalte ale ierarhiei de partid, toţi şi-au lăsat cel puţin cîte un urmaş cărora le-a transmis atitudinea lor ostilă faţă de români şi misiunea de a continua să-i duşmănească.
  Anul 1964 a marcat începutul unei perioade de dezgheţ în politica statului comunist. Românii din nomenclatura de partid şi-au întărit poziţiile şi au început să imprime propagandei şi ideologiei de partid un caracter naţional din ce în ce mai pronunţat. S-au recunoscut şi au fost condamnate chiar şi o parte din greşelile şi crimele trecutului. România se distanţa tot mai mult de Moscova şi stabilea relaţii cu lumea occidentală. Concomitent, aparatul de partid şi instituţiile statului au fost curăţate de elemente alogene, barîndu-se, totodată, prin subtile pîrghii administrative, accesul etnicilor minoritari în funcţii importante. În aceste condiţii, indivizi ca aceia nominalizaţi mai sus şi-au pierdut poziţiile dominante în partid şi, o dată cu ele, privilegiile importante de care beneficiau. Desigur, n-au fost aruncaţi în stradă din locuinţele luxoase pe care le ocupau, aşa cum au făcut odraslele lor cu românii după 1990, dar nici nu li s-a mai permis desfrîul şi opulenţa cu care se obişnuiseră şi, mai ales, favoarea pe care le-o dădea puterea.
  Cei care le-au făcut această “neplăcere” erau tocmai românii, pe care ei îi urau genetic şi lucru acesta n-aveau cum să-l uite. Unii au mai apucat momentul răzbunării din decembrie 1989, aşa cum a fost Silviu Brucan, alt evreu cu nume schimbat, alţii au lăsat pe seama urmaşilor duşmănia împotriva românilor şi, din cîte se constată, aceştia se dovedesc extrem de zeloşi în a-şi executa aceste obligaţii testamentare. Îi recunoaştem, prin ostilitatea ce o manifestă faţă de români, prin înverşunarea cu care încearcă să ne înstrăineze de valorile naţionale şi, în general, prin răul imens făcut ţării în aceşti 20 de ani, pe indivizi ca Vladimir Tismăneanu, Petre Roman, Horia Roman Patapievici sau Andrei Oişteanu. Sînt binecunoscute blasfemiile lor împotriva personalităţilor istorice, culturale, teologice etc. care ne-au marcat istoria şi ne-au ridicat spiritualitatea naţională ce ne dă identitate, legitimitate şi ne plasează în rîndul naţiunilor civilizate etc.
  Şi ei, ca şi bolşevicii din care, biologic, se trag, tot de pe funcţii de autoritate îi duşmănesc pe români. Puterea ce le-o conferă aceste funcţii le permit să acţioneze cu mai multă eficienţă şi, totodată, să beneficieze de privilegii şi să ducă un trai opulent pe seama poporului pe care-l batjocoresc prin cele mai infame expresii. Dacă părinţii lor i-au duşmănit pe români în numele comunismului, iată că ei o fac de pe poziţie de anticomunişti. Numai vectorul s-a schimbat, scopul a rămas însă acelaşi, adică să-i menţină pe români într-o stare de înapoiere culturală pentru a-i putea domina.
  Pentru români se pun, însă, nişte întrebări: de ce tocmai Patapievici, cel care s-a afirmat deschis ca denigrator al neamului românesc, a fost numit şi reinvestit în funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român, organism care ar trebui să ne promoveze cultura şi valorile în lume şi de care el, de fapt, se foloseşte pentru a ne batjocori şi a ne expune în ipostaze umilitoare?
  De ce o altă odraslă de bolşevic, în speţă Tismăneanu, a ajuns “inchizitorul” comunismului, folosindu-se de această ocazie, autoritate şi, bineînţeles, fonduri substanţiale, pentru a-i ataca, de fapt, tot pe români? De ce şi celelalte odrasle de bolşevici se situează bine în zona privilegiaţilor postdecembrişti, nimeni nu-i deranjează cu nimic, ocupă funcţii importante, duc un trai opulent pe seama românilor pe care continuă să-i umilească cu abjecţiile lor „anticomuniste”? Sunt întrebări la care ar trebui să răspundă cel care le-a încredinţat aceste funcţii şi continuă să-i încurajeze în acţiunile lor, deşi acestea oripilează tot mai multă lume.
  Sînt, desigur, întrebări retorice pentru că şi individul numit Băsescu Traian, prin tot ceea ce face, se poziţionează împotriva intereselor poporului român. În aceste condiţii ar trebui să-i întrebăm pe cei care l-au votat pe acest individ dacă nu cumva prestaţia lui începe să-i dezamăgească, dacă nu cumva încearcă un sentiment de culpabilitate faţă de răul ce s-a abătut asupra ţării.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Dragutza poezie! E de d-voastra? Ca n-are ghilimele. Cred ca ar suna super daca ar fi recitata pe scena (cu patosul laclimogen specific) de catre Florin Piersic. Sau de catre Mihai Malaimare, viteazul pantomim. Dar cred ca s-ar fi putut descurca fara probleme cu ea si alti artisti precum Andrey Vyshinsky sau Joseph Goebbels. Denota dementa. Stimate domn sunteti cretin, dement, damnat. Asa gasiti d-voastra de cuvinta sa justificati asaltul lui Voiculescu and Co pentru capturarea Justitiei? Cu tirade antisemite? Sau, acum in confuzia generala, ati simtit ca e momentul optim sa va descarcati umorile? Domnule ati putea trece drept canalie daca n-ati avea scuza ca suteti complet idiot. Si patriot. Neamule incearca cu ceai de tei.

   Textul ramane la arhiva.

   Apreciază

   • Radu Humor said

    Goe, nu știu de ce ( tu însă nu mă îndoiesc că știi 😉 ) mi-ai adus aminte de un banc :
    Un tip se bărbierea și la un moment dat sună telefonul.
    În grabă tipul se taie cu lama și așa sângerând vorbește minute bune la telefon .
    De ce crezi tu că s-a tăiat tipul cu lama ?
    Ca să nu uite până unde s-a bărbierit 😆

    Poate că mai potrivit pentru tine era să ți-l spun pe ăla cu tipul care sare ca prostul din baie, dar îl păstrez pentru cei care vor urma….

    Apreciază

 13. Dl.Goe said

  Nu ca asta le intrece pe toate. Zici si tu ca ai pus mana pe un „senzational” si cand sa-l valorifici, pac, constati ca furnizorul acelui „senzational” este oricand capabil sa produca alt senzational si mai senzational. Bunaoara conul Dorin o tine din senzational in senzational. E ceva de speriat. Dupa ce i-a balacarit mai din varful buzelor, mai cu toata gura, fara sa reuseasca sa-i faca sa-l ia in seama, ba pe Tismaneanu, ba pe Voinescu, Patapievici, Plesu, TRU, MRU, Neamtu, Mihaies, si dupa cea i-a mangaiat tandru (doar, doar) pe Ponta si Crin, iata ca a sosit momentul sa-si incerce norocul si cu Gabriel Liiceanu. Am ales, aproape la intamplare, un mesaj cu adevarat fabulos pe care conul Dorin (aka scriitorul Tudoran, pamfletar sofist) i-l adreseaza unui alt mare cuc (Dezideriu Dudas) de la Constanta. Iata mesajul intelectualului:

  * * *

  Dorin Tudoran – August 8, 2012 at 01:4636
  @ Dezideriu Dudas

  Deh, echipa mare, dl Liiceanu a ajuns sa joace in aceeasi echipa cu dl Ion Cristoiu… Tare.
  La numirea dlui Tismaneanu ca presedinte al Comisiei de analiza…., dl Liiceanu a tipat, a acuzat, a declarat ca oricine, dar nu nenprocitul de Tismaneanu. I-am transmis atunci, print-run prieten comun (n.b. Wow!!!), ca prostestul sau este nu doar deplasat; era ridicol. Dupa ce s-a bransat la dl Tismaneanu ne spune ca fara acesta din urma nicio decomunizare in Romania nu e posibila.
  Asta-i marfa! cand avrea emisiune la Vantu, Vantu nu era “n criminal”. Pe urma, Vantu a devenit un criminal. Etc.
  Mircea Dinescu… Oricat de drag imi ramane, Mircea si eu avem moduri diferite de a trece prin lume.

  Despre dnii A. Silvestri si B. Anania, fiind plecati la Dumnezeu (desi nu sunt sigur ca exact acolo vor fi ajuns…) nu mai am de adaugat nimic la ce am spus pe cand era, bine mersi, in viata.

  * * *

  Conul Dorin e o mina de aur!

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Animat ca intotdeauna de cele mai bune intentii, dl. Goe a incercat sa-i propuna conului Dorin un comentariu la comentariu. Credeti ca conul l-a primit? Nici n-a vrut sa auza. De ce oare? Ca mare lucru nu zisesem. Si-acuma sunt fortat sa ma repet. Penibil:

   Dorin Tudoran: „Deh, echipa mare, dl Liiceanu a ajuns sa joace in aceeasi echipa cu dl Ion Cristoiu… „

   Sunteti fabulos maitre, vorba Palarierului de Iasi, fabulos. Nu trece ziua fara sa nu fortati un spanac de spagat logic de toata frumusetea. Pai coane Dorin nu Liiceanu a ajuns in echipa lui Cristoiu ci invers. Cristoiu s-a rasucit (nu Liiceanu) si a ajuns sa aiba pareri apropiate cu „purtătorii de papioane, „intelectualii cu suflete de sclavi” (citat din inegalabilul filosof politic Emil Constantinescu), PDL, Angela Merkel, Barroso, Viviane Reding, Vlad Perju, Vasile Blaga, Adrian Papahagi, Monica Macovei, Dragoş Paul Aligică, Mihai Neamţu, Tom Gallagher, Teodor Baconsky, Sorin Ioniţă, Devis Grebu, Radu Moraru, Alexa Ionescu, platforma Blogary, „Frankfurter Allgemeine Zeitung”, Sebastian Lăzăroiu, Mircea Mihăieş, B1TV, Societatea Timişoara, Robert Turcescu, forţele subversive gata să vândă ţara, agenţii acoperiţi ai ICR, conducerea fără neam şi ţară eliminată de la IICCMER pentru că a crescut în puful din Primăverii şi nu în cartie­rele proletare din Braşov sau Tulcea, Andreea Pora, Mircea Cărtărescu, Ion Vianu, Iulian Fota, Tia Şerbănescu, Vlad Zografi, Fundaţia „Ioan Bărbuş”, Andrei Cornea, Iulia Motoc, Cristian Preda, Sever Voinescu, Toader Paleologu, Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti, Dan Tapalagă, Dan Turturică, Radu Carp, Vlad Mixich, „vermina băsistă”, Andrei Pleşu, Ioan Stanomir, Sabina Fati, Grigore Cartianu, Gabriel Liiceanu, Ştefan Vlaston, Rodica Culcer, Dragos Ghiţulete, Dan Andronic, Mircea Marian, Doina Jela, Cristian Câmpeanu, Cristian Pătrăşconiu, „22”, „Adevărul”, „Le Monde”, „El Pais”, „Evenimentul Zilei”, „România Liberă”…

   …si asta in timp ce domnia voastra, adversarul pitic al lui Ion Cristoiu (el e ziarist, d-voastra blogger) ati ajuns (prin deplasare activa spre rosu, Doppler) in echipa cu consecventii Badea, Ciutacu, Gadea, Florin Iaru (cel mai inghesuit la minte dintre toti fostii poeti) si altii asijderea.

   Faptul ca d-voastra ca con n-aveti treaba cu logica (eu v-am zis sa nu va bagati ca nu va pricepeti) nu ma mira, ceea ce ma mira este ca ati reusit, in mod cu totul si cu totul spectaculos, sa va incingeti la creier tocmai de peste Atlantic, de la o asa mare distanta. Fenomenul este, cred, unul foarte interesant pentru stiinta. Sfatul meu ar fi, daca-mi ingaduiti, sa pastrati la nervi macar o minima consideratie pentru limba romana, pe care o brutalizati rau de tot cand va casuna domniei voastre.

   ANEXE SECRETE:

   Dorin Tudoran: „Exista oameni care se trag din aceste nomenklaturi dar sunt exemplari, decenti, oameni de tot dragul si altii care cred ca li se cuvine totul fiindca si inainte li s-a cuvenit totul.”AICI – comentariul #57 adresat unui confrate de suferinta. Tot scriitor de mare viitor in trecut. Unul Antonesei, nul, nu-l stiti d-voastra.

   Dl.Goe: Da mai coane Dorine asa o fi ca prea o spuneti cu foc si dor. Nu zic nu. Dar parca si mai enervanti si mai de cacat sunt aia care sunt „exemplari, decenti, oameni de tot dragul si altii care cred ca li se cuvine totul doar fiindca asa au crezut si inainte, ca li s-ar fi cuvenit totul si, nefiind crezuti pe cuvant, li s-a dat peste nas”. Daca intelegeti care-i diferenta de nuanta. Astia care au ca argument unic faptul ca acum ar fi randul lor si ca n-ar fi drept sa-i sara iarasi sunt de toata jena. Domnia voastra cam cu asta va ocupati coane Dorine, preferand o miloaga mofluza unei incercari demne de a va folosi cat de cat bruma de talent care v-o mai fi ramas daca v-o ma(i) fi ramas. Sunteti contaminat pana-n maduva oaselor de sindromul Padina-Antonesei. Sper din suflet sa va puna Antonescu in fruntea mesei ca pe Ponta nu-l vad facand asemenea pomeni. Mai degraba se va lasa si el vrajit de Tismaneanu de-o sa ajungeti sa semanati cu broscoiul Kermit si la culoare, nu numai la moaca. Imi permit sa fiu asa… mai frust cu domnia voastra, in primul rand pentru ca practic, de o buna bucata de vreme, sunteti anesteziat a nesimtire si nu mai simtiti nimic decat sub forma de socuri (va rog sa clipiti de doua ori din ochiul stang daca ati simtit ceva). Iar in al doilea rand pentru ca nevazandu-ne nimeni, oricum ramane intre noi. Nu?

   Si apropo, conform cu logica pe care o siluiti cu fiecare comentariu umoral, ar trebui sa stiti ca oamenii de tot dragul si altii care cred ca li se cuvine totul fiindca si inainte li s-a cuvenit totul nu se califica automat pentru categoria celor carora ar trebui sa li se refuze totul, doar pentru ca asa simte din inimioara Dorin Tudoran – pamfletar sofist. Pe bune. Fara vrajeala. Mai meditati si d-voastra cand oti lua o pauza de la alean si obida depresiv-melancolica. Cu drag al matale dl.Goe.
   ******************************************
   SOMATIE:

   Coane Dorine, nu credeti ca a cam sosit vremea sa schimbati apa la pesti? Ca a cam inceput sa balteasca. De putit e imputita treaba de multa vreme dar chiar s-o lasati pe „no name” sa inoate pe uscat mi se pare o mare cruzime din partea d-voastra. Sincer acuma. Oti fi sadic?! Din acela care refuza sa chinuie masochisti. Haide fiti atat de bun si dati cu pamfletu-n populatie ca nu v-o fi secat isvorul sofismelor ofticate. Trebuie sa recunoasteti ca aveti si d-voastra un defect. Sunteti ofticos. Motiv pentru care o sa vi se arate cribda. Astept.

   Apreciază

  • Radu Humor said

   „Dupa ce i-a balacarit mai din varful buzelor, mai cu toata gura, fara sa reuseasca sa-i faca sa-l ia in seama, ba pe Tismaneanu, ba pe Voinescu, Patapievici, Plesu, TRU, MRU, Neamtu, Mihaies, si dupa cea i-a mangaiat tandru (doar, doar) pe Ponta s Crin, iata ca a sosit momentul sa-si incerce norocul si cu Gabriel Liiceanu.”

   Goe, de ce alegi tu de bună voie și nesilit de nimeni ( 😉 ) să prestezi la funduri de pretinși intelectuali, care-ți sunt cu mult inferiori din pdv intelectual ?!
   Că despre tine, orice se poate spune, doar că ești o nulitate cu ștaif de genul celor de mai sus nu pot susține, oricât de îndreptățit m-ar crede unii dacă aș face-o !
   Ai noroc că eu te iubesc așa cum ești, pușlama ordinară, deloc mică și fără tachen geld 🙄

   Apreciază

 14. Radu Humor said

  Este un proverb, mi se pare că evreiesc, că doar ăștia se pricep la toate nu-i așa 😉 , care spune spune că ajunge un vârf de linguriță de căcat, ca să compromiți o ditamai oală de borș !
  Mă gândeam la asta în timp ce citeam lista intelectualilor tăi, cu remarca_ că la tine se întâmplă totul pe dos :
  ai reușit, sper că din greșeală, să arunci în ditamai haznaua, 2-3 nume ce se încăpățânează să rămână cu prestigiul încă nu cu totul înghițit de fecalele portocalii în care au alunecat sau s-au băgat ceilalți 🙄
  Mă gândesc și la tine, cât ai plutit așa cu capul la suprafață până te-a înghițit cu totul vâscoasa masă portocaliu-maronie, din cauza pungii cu taleri care te-a tras imediat la fund !
  Dar dacă ție-ți place la fund, și nu ești singur , ai noroc de încă mulți poponari în cloaca urât mirositoare în care te-a adus lăcomia-ți pecuniară și solidaritatea de gașcă cu care ai multe-n comun și nimic împrejur 😳 )
  Dacă mai rezistai puțin era spre binele tuturor, chiar și alor tăi, pentru că prin iscusința și talentul tău, ai reușit să le dai speranțe deșarte și să-i conduci râzând până pe buza prăpastiei 🙄

  Apreciază

  • Anton B. said

   ti se umple gura cu fel de fel de chestii //fecale, hasnale, poponari si asta te face fericit . ce ti-ai putea dori mai mult ? te pomenesti ca traiesti bine . bine acuma pe tine te si ajuta imaginatia . o freci putin apare duhu , te da de trei ori peste cap si pac ,tot ce-ti imaginezi devine aevea. e simplu .

   Apreciază

   • Radu Humor said

    Domnul Anton, B-ul vine cumva de la Beton, sau de la înfățișarea dvs.?
    Că după cum scrieți, se pare că doar un „ou” vă lipsește !
    Nu vă gândiți la prostii :
    pe alea puteți să le aveți, ce vă lipsește-i cu totul altceva 😉

    Apreciază

 15. Kiriac said

  Goethe – „Basmul despre sarpele cel verde”

  Un cuplu era in vacanta in Pakistan .
  La un moment dat, fiind la cumparaturi, au intrat intr-un mic magazin de sandale.
  Din interior au auzit pe cineva cu accent pakistanez zicand:
  – Strainilor! Va rog, intrati! Poftiti in umila mea pravalie! Cei doi au ascultat indemnul.
  Pakistanezul le spuse:
  – Am niste sandale speciale de care voi doi sunt sigur ca ati fi interesati. Cu ele se poate face sex salbatic, cum face o mare camila a desertului. Sotia era fascinata de relatarea pakistanezului, dar sotul ei simtea ca nu are nevoie neaparata de ele, considerandu-se un maestru al sexului, asa incat il intreaba pe vanzator:
  – Cum ar putea niste sandale sa imi mareasca potenta ?
  Pakistanezul a replicat :
  – De ce nu le incerci si vezi de unul singur ?
  Ei bine sotul, dupa ce s-a consultat un pic cu sotia lui, s-a hotarat in cele din urma sa le incerce. Imediat ce si le-a pus in picioare, privirea lui a devenit salbatica. Era ceva ce sotia lui nu mai vazuse de multi ani – putere sexuala pura. Cat ai clipi din ochi, sotul l-a impins pe pakistanez, l-a aruncat pe masa si a inceput sa traga cu nerabdare de pantalonii tipului.
  In tot acest timp pakistanezul zbiera, cat il tinea gura :
  – LE-AI PUS INVERS !! LE-AI PUS INVERS !!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: