(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Mi-e sufletul curat ca un pahar…

Posted by Arca lui Goe pe August 16, 2012

a) Mi-e sufletul curat ca un pahar
Nemurdărit de buze. Cînd respiri
Se aburește fin de amintiri
De care tu, acum, nici n-ai habar.

Oh, ele te vor face să roșești…

b) Înainte, după Labiş! FESTIVALUL NAŢIONAL DE POEZIE „NICOLAE LABIŞ“, Ediţia a XLIV-a, 2012

Consiliul Judeţean Suceava, prin Centrul Cultural „Bucovina“, secţia Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava, în colaborare cu Societatea Scriitorilor Bucovineni, Universitatea „Ştefan cel Mare“, Colegiul Tehnic „Petru Muşat“, Complexul Muzeal „Bucovina“ şi Primăria comunei Mălini, organizează ediţia a XLIV-a a Festivalului naţional de poezie „Nicolae Labiş“, în perioada 21 – 23 septembrie 2012, la Suceava şi Mălini.

             Concursul îşi propune să descopere, să sprijine şi să promoveze noi şi autentice talente în rândul tinerilor creatori de poezie.

R E G U L A M E N T 

 1. Sunt acceptate în concurs lucrări scrise cu diacritice, nepublicate şi nepremiate la alte concursuri literare.

c) Filozofia se naste cu fiecare rasarit

Am vrut sa spun ca mai exista oameni (cat de cat) care nu s-au lasati atrasi defel in vortexul de pe 29 iulie.

Dez-a-sfintirea Romaniei poate incepe foarte bine de la astfel de „indolenti” de bine.

8 răspunsuri to “Mi-e sufletul curat ca un pahar…”

 1. Cu drag din Florida said

  Mitt Romney: „Barack Obama duce o campanie plină de URĂ, se agaţă de putere”

 2. anonim pe arca said

  O poezie proaspata ” furata „de pe un blog .
  august 17, 2012batranutragator -Leonard Ancuta

  Labe împuţite de urs

  labe împuţite de urs. orice dar nu poftă. orice dar nu
  linişte. o reverie scurtă între momente o lişiţă traversînd lacul
  în viteză.
  un cîine galben plus moaca din spate ţeava lucioasă în loc de zîmbet.

  pe bicicletă sau înot pe spate leşinat pe sofa lîngă o clisă lipicioasă.
  gînduri nu doar un rest de plăcere încă în proces de evaporare muşchii
  relaxaţi. undeva într-un colţ se şuşoteşte ştii că tu eşti acela. olfacţii
  de bere de tutun îmbîcsit de la budă acru de cotoarbe trecute
  din bucătărie greu. nici măcar labe de urs împuţite.

  coexistăm pentru un moment în lumina farurilor. continuăm să existăm
  în maşină un timp. habitaclul se umple de odor. trec peste continuă
  poliţistul actele. simte mirosul zîmbetele din spatele zîmbetelor.
  pe gîtul ei roşii urme de labe de urs.

  geamuri aburite. mişcări anevoie. apoi cîte una se pierd în memorie lişiţa
  între smîrcuri. clinchet apoi zgomotul lunii prăbuşindu-se
  pe pămînt.
  umbra mea pe perete o taxidermie uriaşă. rînjetul sub pariu
  cu pula în menghină. duhoarea grăsimile unsorile în nările fierbinţi.

  labe împuţite de urs şi o lacrimă prelungită cu atîta claritate
  de-a lungul liniei albe pentru o vreme. e aproape gata.
  filmez lişiţa de-a lungul cerului oglindită în lac o fantomă
  a corabiei care cîndva învinsese. steagul negru arborat puştile gata.
  ea însă în siguranţă mai departe. pot acum debloca ziua s-o las să se ducă.

  p.s. presimt ca va fi printre premianti … punem pariu ? A, si mai mult ca sigur „nu s-a lasat atras in vortexul din 29 iulie „.

 3. Sauron said

  Antena 3 conduce România
  Autor: Mircea Marian

  Cel mai puternic actor, dintre cei care se confruntă acum pe scena politică românească, este, după opinia mea, Antena 3.

  Nu spun că ar deţine un control absolut, nici nu ar fi posibil. S-a văzut în aceste zile că în justiţie au apărut câteva redute puternice, hotărâte să nu se lase încălecate de politicieni. Dar, între multiplele centre de putere din România, cred că Antena 3 este cel mai influent şi, ca jurnalist, aproape că admir formidabila capacitate de manipulare a acestui aparat de propagandă.
  Această televiziune a trecut de mult de etapa unui simplu canal de comunicare al lui Dan Voiculescu şi a USL. Ea face politica României. În mare măsură, ceea ce spun „analiştii” de la acest post se şi întâmplă. Studiu de caz: campania împotriva parchetului general şi a DNA, acuzate că, la cererea lui Băsescu, i-ar ancheta pe cetăţenii români pentru simplul fapt că au participat la refrendum. Obiectiv al atacului: schimbarea lui Kovesi înainte ca Băsescu să revină la Cotroceni.
  Campania nu a început la Palatul Cotroceni, odată cu discursul lui Crin Antonescu, ci la Antena 3, marţi, 14 august. Ulterior, mesajul a fost preluat de alte televiziuni, de purtătorii de mesaj ai USL şi de către preşedintele interimar. Va fi interesant de văzut dacă măsura solicitată imperativ de trustul media a lui Voiculescu – revocarea lui Kovesi – va fi pusă în aplicare de către ministrul interimar al Justiţiei, Victor Ponta, care pare că are ezitări să încalce un angajement luat în faţa Comisiei Europene.
  În orice caz, de când s-a instalat la Cotroceni, Antonescu nu a dat interviuri decât la acest post. Nu s-a dus nici măcar o dată la televiziunea publică, deşi este condusă de un fost lider al PNL Gorj. Ponta, întrun uşor conflict cu Voiculescu, apare la Antena 3 aproape săptămânal. Ştiu de la colegii din presă că sunt membri ai executivului, lideri USL, care gestionează bugete imense, dar nu îndrăznesc să refuze niciodată o invitaţie venită de la trustul lui „Felix”. Mai mult, în ziua în care apar la Antena 3 li se interzice să mai meargă în alt studio de televiziune.
  Dincolo de influenţa malefică a fostului turnător al securităţii, Dan Voiculescu, este incredibilă spaima pe care o provoacă în mediile politice până şi Mihai Gâdea. Ar fi trebuit să realizez încă din ianuarie, când Antena 3 a manipulat manifestaţiile din Piaţa Universităţii şi a provocat căderea guvernului Boc, că acest post este mai mult decât o simplă trompetă. Acum, scenariul este pe cale să se repete, iar oamenii lui Dan Voiculescu cheamă lumea în stradă, dacă Traian Băsescu revine la Cotroceni. Un antrenament, destul de reuşit, a avut loc în aceste zile, când sătenii din nişte sate prăpădite au fost adunaţi ca să-i huiduie pe procurorii DNA.
  Nu aş exclude ca „Felix” să aibă un plan – oameni în stradă, revocarea procurorului general, blocarea Curţii Constituţionale şi ce le-o mai trece prin cap – şi să reuşească să-l păstreze pe Antonescu la Cotroceni. Până acum, aproape că i-a reuşit. Ştiu cât de cinic şi de pesimist sună, dar eu cred că problema nu mai este dacă televiziunea fostului turnător conduce sau nu România, ci câtă putere va mai acumula, în acest an, inculpatul Dan Voiculescu. Îl poate opri cineva?
  Câtă putere va mai acumula, în acest an, inculpatul Dan Voiculescu?

 4. Radu Humor said

  Ia uite încă un suflet 🙄
  Negru de curat ce-i ! :

  http://www.cotidianul.ro/plangere-penala-pe-numele-lui-traian-basescu-pentru-tradare-si-nu-numai-191571/

  Găsiții acolo o inventariere exactă a tuturor fărădelegilor acestui
  individ, care în orice țară democratică ar fi stat după gratii !
  Numai la noi, ca la nimeni !
  E îngrozitor, câte a putut face dementul ăsta ( inclusiv crime!) călcând în picioare absolut totul !
  Nebunie curată !

 5. Radu Humor said

  Referendum inutil. Demisul n-a fost ales în 2009
  Publicat pe 4 august 2012
  Verificați voturile de la Paris din 2009! Veți găsi inutil referendumul pentru că, amănunt ușor de constatat, Băsescu n-a fost ales. În țară pierduse iar de afară am importat minciuna.
  Îl aud pe Băsescu și mă crucesc din nou. Cel care-a proclamat votul drept instrument al loviturii de stat, cel care și-a îndemnat poporul să nu voteze, fiindcă votul e nociv, otrăvitor, antidemocratic, urlă ca din gură de șarpe că li se ia românilor dreptul la vot. Vă vine să credeți? Băsescu, cel care-a câștigat de două ori președinția României la mustață și sunt indicii c-a furat voturi de fiecare dată (în confruntarea ultimă a pierdut în țară, dar i-au venit peste noapte din străinătate 0,33 la sută voturi, fix cât îi trebuiau pentru a așeza o mică distanță față de contracandidat), Băsescu, expert în șmecherit alegeri, cu echipa lui – Videanu, Blaga, Berceanu, Flutur – care lua ”o gustare mică” la Ministerul de Interne, cere acum transmiterea listelor electorale la procuratură, iar procurorii să verifice cum am votat eu și tu și el și cine a încălcat interdicția de a-și părăsi locuința pe 29 iulie. Procurorii Băsescule, dacă mai poate nădăjdui cineva că dreptatea și ordinea vor fi restabilite în această țară, trebuie să verifice întâi cine sunt și dacă există cu adevărat votanții de la Paris din 2009 care te-au mitraliat, cu o viteză de succesiune a voturilor unică în lume și imposibil de realizat în practică, președinte. Acele alegeri trebuie invalidate Băsescule fiindcă au fost furate iar tu ai fost cocoțat la Cotroceni ilegitim. Cum dai înapoi acestui popor anii de coșmar în care ai făcut ce-ai vrut cu noi și mai ales ne-ai îndatorat și sărăcit pentru a-ți îmbogăți camarila și metresele? Cine ne restituie partea de viață pe care ne-ai furat-o? Nu, Băsescule, n-ai fost suspendat, ci doar trimis acasă pentru că în anii aceștia ai ocupat prin fraudă o demnitate pe care n-ai mertitat-o niciodată. Nu poți să-ți dai demisia – altă minciună – fiindcă ești suspendat? Nu, Băsescule, nu poți să-ți dai demisia fiindcă n-ai fost nici măcar o clipă președinte ales și n-ai din ce să-ți dai demisia pe care oricum nu ți-o vei da, onoarea fiind o calitate la care ai rămas alergic.
  Numărarea poporului român, necesară azi, rămâne un exercițiu trist ca un prohod, ca o înmormântare. Nu mai suntem atâția câți ne știam, iar la rărirea noastră ai cotizat din belșug satrapule care te ții jalnic, penibil, caraghios, cu dinții de Cotroceni. Au votat prea mulți morți pentru tine Băsescule, în lunga ta carieră politică, iar înverșunarea ta de a-i ține pe listele de votanți, dovedește încă o dată că ai pierdut, iar înfrângerea ta te arată hidos și josnic, așa cum ai fost mereu. Criminalii participă uneori la înmormântarea victimelor lor. Lasă-ne. Nu mai mânji cu vorbele tale zilnice acest parastas. Poporul român trebuie să-și readune forțele și să tragă aer în piept. Trebuie să ieșim din groapa în care ne-ai vârât. Cu tine de față, în trenci bleu de scamator, ba urlând ca Hitler, ba maimuțărindu-te ca un saltimbanc, nimeni nu poate respira aer curat iar lupta pentru salvarea și propășirea neamului devine imposibilă.
  (In exclusivitate pentru Jurnalul National)

  • Radu Humor said

   În 2009 unde erau nesimțiții ăștia care plâng acum pe umărul
   (s)tresat al lui Băsescu și se aruncă disperați prin curțile oamenilor, ba chiar și prin biserici, cu Biblia la ei, la fel ca sectanții, pentru a înspăimânta oamenii care și-au permis să-i de cu vot peste bot celui mai malefic personaj post decembrist !
   Niște nemernici , ce și-au găsit corespondenți și peste hotare, în ziare de scandal de nivelul Clickului sau Cancanului de la noi !
   Un asemenea târg s-a făcut cu cei de la Bild (Oglinda):
   Alde Macovei, Preda dau banul și dictează, iar ceilalți iau banul și publică, la virgulă, toate mizeriile băsiste !
   Dacă asta-i lumea occidentală, mincinoasă și mizerabilă, coruptă până în cele mai adânci cotloane massmedia, dispusă a publica fără a asculta și părererile celorlalți, acuze deosebit de grave la adresa unor politicieni români, doar pentru că deranjează niște planuri oculte ( vezi acțiunea de federalizare a Moldovei) se pare că mult visatul Occident nu seamănă deloc cu ceea ce ne-am imaginat și dorit ! !
   Pe afară-i vopsit gardul, înăuntru-i le(ur)opardul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: