(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Victor Ponta și-a pus piciorul în ghips!

Posted by Arca lui Goe pe august 27, 2012

DAR va răspunde politic pentru ce se întâmplă astăzi

Cristian Ghinea august 27, 2012
Ponta e în Africa de Sud. Premierul care are grijă de economie, de leu să nu amețească și de relațiile externe, cu ăia de au zis că ce zice Curtea se execută, nu se discută.
Că deprecierea leului are cauze 100% interne tocmai am demonstrat printr-un studiu publicat vineri. Criza pune presiune pe economie, iar incertitudinea sapă și bruma de așteptări optimiste care mai există. Dacă ăștia fac mizerii și la un mizilic ca citirea unui anunț în Parlament, cum se poate guverna țara asta în lunile care vin? Pariem pe economia lor? Mai investim? Le cerem dobânzi rezonabile la refinanțare? Că vrea Crin Antonescu sau nu, economia reacționează la ce fac / spun liderii. Iar liderii USL nu conduc acum. Victor Ponta e în Africa, era mai simplu să se dea bolnav sau să pună piciorul în ghips.

Între timp, la Bucuresti Ioan Ghișe ne face agenda tuturor. Are el un plan cum că Băsescu mai stă o tură și Parlamentul zice Curții că e o babă proastă și senilă, deci nu contează ce părere are ea.

Îl asumă USL pe Ghise? De ce trebuie să explic eu presei străine că Ghișe e un tip ușor dus cu pluta care e celebru prin declarații crețe? Nu ar fi treaba șefilor USL să-și aducă oamenii la ordine și să transmită poziții oficiale? Dacă au decis ca Parlamentul respinge decizia Curții, să o spună clar. Dacă au decis că Ghișe e nebun, să o spună clar. Chiar e Ghișe un dus cu pluta sau asta e poziția PNL? Dar a USL?

Tăcere. Ponta e în Africa de Sud.

La USL pare că nimeni nu mai conduce nimic, fiecare sony din ăsta mic e de capul lui și face agenda cu declarații, liderii se dau ascunși.

Doar Hrebenciuc săracul le zice ca nu se poate, ca nu e legal. A zis aseara la Realitatea: nu e legal, și credeți-mă că știu legea. Cu alte cuvinte: le făceam și pe vremea mea, dar mai țineam la ceva aparențe. Apropo, l-ați văzut pe Mitrea ce normal la cap e când apare în ultima vreme?

Oare când am alunecat spre realitatea în care îi regretăm pe Hrebenciuc și Mitrea?

Dacă ăștia vor face o tâmpenie azi, Ponta va spune la Bruxelles: a, nu știu, eu eram în Africa de Sud?

Sau că e treaba Parlamentului, care e altă instituție? Oare crede că-i merge? Întotdeauna liderii majorității răspund de ce face Parlamentul. Da, știu că sunt alți șefi de grup, dar grupul parlamentar e al partidului, nu invers.

Dacă mai aud un analist că Parlamentul e instituție separată și e de capul lui, îl trec definitiv la categoria „tâmpiți interesați”. Nu instituția ”Parlament” ia azi o decizie, ci o majoritate parlamentară PSD – PNL. Majoritate condusă politic de Crin Antonescu și Victor Ponta.

Lasă că nu înțeleg de unde ideea că e nevoie de cvorum ca să se ia act de ceva, dar ei și-au inventat problema, ei să o dreagă.

Ponta este liderul majorității. Și Antonescu. Nu merge cu pus piciorul în ghips și fugit în Africa.

http://www.facebook.com/Cristian.Ghinea.CRPE

32 răspunsuri sa “Victor Ponta și-a pus piciorul în ghips!”

 1. Ce repede circulă veștile bune !
  PS Ascultându-l pe Hrebenciuc astăzi am avut aceleași gânduri.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Culmea este ca si eu (in calitate de d.goe) am avut o revelatie la fel de devastatoare citindu-l pe… ION CRISTOIU Mortul care a venit acasă. Râdem noi dar nu e râsul nostru caci purceaua e moarta-n cocina. Iar cocina e mare cat tara-ntreaga. Mult de rânit dar si mai greu de gasit un loc pentru a ingropa rahatul, ca presul se pupa deja cu lustra…

   Apreciază

   • Tex said

    suparat esti doamne suparat

    Apreciază

    • anonim pe arca said

     @Tex ,
     „suparat esti doamne suparat” … Cred ca ati vrut sa-l tachinati putin pe Dl Goe . Daca vreti sa cunoasteti un om (poet ) cu adevarat suparat cititi aici : Asta da suparare …”Doamneee !!!”

     „Așa cum i-am promis Doinei, în semn de protest că Băsescu redevine președinte al României, împotriva voinței populare, închid acest blog (îl las în funcțiune, cei ce doresc pot să publice comentarii). Sunt prea supărat și dezamăgit, nu merită să mă mai omor cu firea. E prea mare bătaia de joc, nu mai suport sfidarea sistemului ticăloșit (și a complicilor lui din SUA și Uniunea Europeană). Așa cum mă așteptam, am atras aici atenția demult, judecătoarea CCR Aspazia Cojocaru a trădat PSD – fostă turnătoare la Securitate, e clar că a fost șantajată de Băsescu. Mi se face greață. România e condusă de securiști, Băsescu e tartorul. N-are rost să-mi mai pun mintea cu Diavolul. Le cer scuze cititorilor acestui blog, în care am scris zilnic până azi din 19 februarie 2010 – repet, zilnic (n-am mai pomenit alt blog să se găsească în această situație). Aceasta e realitatea politică, în care o turnătoare la Securitate, Aspazia Cojocaru, hotărăște destinul țării, de ce trebuie să fiu părtaș? Mă retrag, nu mai scriu nici pentru Cotidianul.ro articole politice, săptămânal. Numai o demisie a lui Băsescu (sau o dispariție fizică a lui) ar putea să mă mai întoarcă în fața blogului și la masa de scris articole politice. „

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     In momentul de fata doar Ioan Ghise reuseste sa fie mai caraghios decat Ioan Stoiciu. Asta pentru ca Crin Antonescu e in vacanta. Incolo nu. Tragedia este ca exista 7 milioane de telespectaori (vreo 400 de mii dintre ei cu personalitate multipla la baza si auto-baza) care concureaza pentru rolul principal in telenovela „cel mai caraghios” roman. Textul pe care ati binevoit sa-l postati aici (mersi) este de un comic fabulos, monumental, care nu se va estompa cu trecerea timpului: un zambet larg al neantului pe adresa d-voastra. LIS de-aci. 😉

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Sarmanul LIS!!! Cabotinismul indurerarii sale nu-l impiedica sa fie un mare mincinos gingas. Libertatea de a „lasa comentarii” pe blogul såu nu-i universala. Facand pauze dese din asteptarea mortii lui Basescu, omul LIS face ture pe blogul abandonat si sterge mesajele care nu cadreaza cu momentul retragerii sale (auzi enorimitate la micul LIS, daca ar mai scrie pe blogul LIS-ian ar fi (citez) părtaș la nenorocirea incalcarii vointei populare; pai pe langa åsta Ghise si Humor sunt crini imperiali). Am postat un mesaj la LIS si a disparut dupa 10 minute. L-a mâncat. Pentru pozitia „retras din retragere”: culcat! (Daca tot a intrat in adormire).

     Uite cu ce l-am convins pe LIS sa revina pe blog (deocamdata in dos), fiind mult mai eficient decat imploratorii sai oficiali (desi mare lucru nici nu-i zisesem):

     D-le Liviu Ioan Stoiciu sunteti cu Caraghios cu parul alb. Sper ca ma veti scuza pentru faptul ca nu-mi pierd vremea spre a intra in detalii. As adauga doar ca dl. Gellu Dorian greseste: dl.Radu Humor (desi dement) este mult mai cu capul pe umeri decat domnia voastra. Cand o sa va treaca oboseala si plictisul, care va fac acum sa luati pauza (facand-o pe revoltatul), si va veti recastiga dreptul la iluzia ca ati putea scrie cu rost, o sa fac efortul sa va explic pe inteles de ce anume sunteti o caricatura mioapa fata cu istoria. Pana atunci odihniti-va in pace.

     Dar daca as fi intrat in detalii? Ce s-ar fi intamplat? Revenea omul pe blog en fanfare. Ca de fanfaron e fanfaron. LIS mincinosul.

     Apreciază

   • anonim pe arca said

    Victor Ponta si-a pus piciorul in ghips si …

    Femeile care salvează România ….au „pus piciorul in prag „….

    de Sabina Fati
    În plină criză politică, declanșată de oameni politici cu interese difuze, câteva femei curajoase au pus piciorul în prag, încercând să readucă țara la locul ei.
    Aspazia Cojocaru, de 66 de ani, judecătoarea de la Curtea Constituțională a României (CCR) asupra căreia s-au făcut cele mai mari pre­siuni în această vară, a reușit să reziste și să întoarcă hotărârea prin care președintele Traian Băsescu pu­tea fi demis. Dinspre can­celariile occidentale această decizie era fundamentală față de angajamentele de­mo­cra­tice ale României, în vreme ce în țară au fost exersate mai multe scenarii care să mențină blocajul politic și sta­rea de provizorat. Aspazia Co­jocaru este prima femeie tri­misă la Curtea Constituțională (2004), cea care le-a demonstrat celorlalți judecători de la Curte că dependența de zona politică poate fi întreruptă și că cei care fac numirile la CCR nu trebuie să rămână stăpânii celor ajunși acolo. „Transmiteți-i lui Ion Predescu să lupte în continuare singur“, a fost mesajul Aspaziei Cojocaru către fostul senator PSD, care a măr­turisit că „a luptat cât a putut“ pentru îm­piedicarea unui verdict în favoarea lui Traian Băsescu. Deși amândoi au fost numiți la Curte de aceeași formațiune politică, Aspazia Co­jo­caru nu a avut nicio reținere să facă declarații care au enervat USL: „Dacă s-a stabilit un prag electoral şi acesta nu s-a întrunit, ce să facem? Să încălcăm legea?“; „Dacă nu s-a atins pragul, care-i problema? Eu nu vreau să fac pușcărie și să încalc legea, nu pot“. A fost, se pa­re, amenințată înainte de începerea crizei, atunci când CCR a decis că cel care re­prezintă România la consiliile europene este președintele, nu premierul.
    Alături de Aspazia Cojocaru, Iulia Motoc, de 45 de ani, o altă judecătoare a Curții Cons­tituționale, a reușit să-i con­vingă pe reprezentanții Comisiei de la Ve­ne­ția, de obicei extrem de reținuți, să ia poziții publice față de presiunile care s-au făcut asu­pra CCR. Cele două juriste și-au riscat liniștea lor și a familiilor lor pentru un verdict curat, fără să joace mai apoi roluri de eroine.
    Procuroarea generală a României, Laura Co­druța Kövesi, de 39 de ani, a avut îndrăzneala să declanșeze anchete în zonele în care USL a reușit să mobilizeze la vot 200% din electorat sau chiar mai mult. Nu s-a lăsat intimidată nici atunci când a somat-o președintele in­te­ri­mar Crin Antonescu, nici atunci când i-a ce­rut socoteală premierul Victor Ponta. Pentru ea, justiția nu are legătură cu politicul, iar pro­cu­rorii nu răspund decât în fața șefului lor des­pre anchetele în curs. Asupra ei au fost încercări mult mai serioase, prin care jucători politici din zona USL ar fi vrut să o înfricoșeze, dar care nu au avut niciun fel de efecte, fi­ind­că procuroarea generală face parte din lotul de tineri pe care Traian Băsescu i-a propulsat în funcții importante, dându-le o libertate fă­ră precedent în sistemul juridic românesc.
    Completul care l-a condamnat în unanimitate pe Adrian Năstase la doi ani de închisoare cu executare a fost format din cinci femei, că­rora nu le-a fost teamă să inaugureze un nou capitol în viața politică românească și un nou fel de a privi tradiționala corupție a dem­ni­ta­rilor autohtoni. Livia Stanciu, președintele Curții Supreme, Florentina Dragomir, Maricela Cobzariu, Sofica Dumitrașcu și Alina Ilie le-au demonstrat judecătorilor bărbați că nu se în­tâmplă nimic rău dacă treci de prejudecăți și condamni un om politic de mare calibru. Cele cinci vor rămâne în istoria politică a României pentru primul verdict cu închisoare împotriva unui premier al țării.
    În fruntea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), judecătoarea Alina Ghica și pro­cu­roa­rea Oana Hăineală au știut cum să joace par­ti­da de șah lansată de USL prin nominalizarea co­legei lor Mona Pivniceru, cu vederi mai pu­țin reformiste și europene, la Ministerul Jus­t­i­ției.
    Înaintea acestor doamne care nu s-au temut să ia taurul de coarne, Monica Macovei s-a b­ătut cu întreaga clasă politică vreme de doi ani, din 2005 până în 2007, în perioada când era ministru al Justiției. Datorită ei, de­cla­ra­țiile de avere ale politicienilor funcționează și sunt monitorizate permanent de Agenția Na­țională de Integritate (ANI) și, tot datorită în­dă­rătniciei ei, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a devenit o instituție de forță a statului.
    În lumea bărbaților, împărțită în zone de in­te­res economic și politic, în care aproape tot ce­ea ce se negociază duce la încăzirea propriilor orgolii și mărirea propriilor economii, câteva femei se află în tranșee, printre gloanțele ame­nințărilor murdare, dar și ale zvonurilor umi­litoare, care trec de paginile ziarelor sau de ecranele televizoarelor, neverificate, ne­fil­trate. Femeile curajoase devin astfel brusc pli­ne de păcate, dacă sunt frumoase sau tinere, au dintr-o dată biografii romanțate de dame de companie sau de ușuratice care se încurcă cu ofițerii care le asigură paza; dacă sunt doar deștepte și aflate la vârsta înțelepciunii, atunci sunt fie nebune, fie vândute.
    Într-o societate misogină, cum este cea ro­mânească, aceste femei sigure pe ele, fiindcă știu carte și fiindcă nu au nevoie de pereți de susținere, devin o povară pentru elita politică și administrativă constituită în proporție de 90% din bărbați. Ele sunt incomode, însă, de la bun început, fiindcă adesea, acolo unde bărbații văd o problemă, femeile găsesc o soluție.
    Cuvinte cheie: CDR, CCR, Aspazia Cojocaru, PSD, magistrat, justitie
    Share on facebook Share on twitter Share on email Share on print More Sharing Services
    22
    Re

    Apreciază

    • Radu Humor said

     Poate că niciodată nu am fost mai scutit de acuza de misoginism decât acum când susțin categoric că femeile luate în discuție, la fel ca și cea care le bagă în ecuație sunt de o mediocritate înspăimântătoare și faptul că se recunoaște că aproape toate au fost promovate de traian băsescu vorbește de la sine de răul pe care l-a putut face (conștient !) acest personaj malefic României :mrgreen:
     În primul rând prin deprofesionalizarea tuturor instituțiilor statului, dar mai ales prin transformarea membrilor, dar mai ales a membrelor lor în jucării politice ( că sexuale 😆 ) ce iau decizii prin telefonul scurt ( doar Aspazia Cojocaru, dovedită infractoare și turnătoare, deși nu de el promovată, a fost cu brio, de el șantajată !) .
     Un articol ce va rămâne întradevăr de referință, la fel ca numele vehiculate, dar nu pentru ce se screme să demonstreze mutoanta Fati, ci pentru demonstrația involuntară pe care o aduc că misoginismul este ceva bazat pe realități incontestabile, de fapt nefiind decât o atentă evaluare a celor cu fuste lungi și minte scurtă !

     Apreciază

 2. d'Artagnan said

  Vai, vai, un sat care nu-și ascultă bătrânii…
  http://www.zf.ro/politica/iliescu-parlamentul-poate-lua-astazi-decizia-finala-daca-basescu-revine-la-cotroceni-9985216

  …ce vremuri trăim!

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Ce vermuri! Ce vremuri? Omoram „gheise” si promovam ghișe: personificare a logicii des/cartiene de cartier. Fiti putin atent. Decizia CCR este constatativa nu executorie. Parlamentul suveran poate decide altfel, prin urmare Referendumul el insusi in persoana a fost inutil. Parlamentul suveran si consecvent decizînd practic demiterea presedintelui cu ocazia suspendarii. Referendumul, fraudarea, excursiile ample in zonele turistice din Oltenia eterna Terranova, suspansul, toate n-au fost decat suplimente artistice pentru popor in completarea cresterilor salariale pentru buge-tari. Parlamentul neavand cum sa nu fie consecvent, si revenindu-i practic sarcina de a vota in plenul sau invalidarea deciziei de invalidare a inutilului Referendum. Sa multumim alegatorilor pentru, pentru..in sănătatea alegătorilor… cari au probat patriotism si mi-au acordat… asta… cum să zic de!… Zi-i pe nume de!… A! Sufradzele lor. Cortina.

   Apreciază

 3. Dl.Goe said

  Superb! Asta-i situatia. De kko:

  astronautii cind mor ajung la frankfurt?

  sa ma mut la frankfurt sau sa nu ma mut, bena si norina zic ca da, eva zice ca neamtul de pe main e un izmenit, da’ pe de alta parte decat sa salasuiesti pe malurile dambovitei cea balos curgatoare mai bine bagi un donner cu fritz, spune gugal ca si penisul lu terente a fost trimis la reparat la specialistul neamtz, l-au luat, l-au intors pe-o fatza si pe alta si-au decis ca e mai nesalvabil ca economia greciei, inapoi in borcanas la iml-ul minovici: ce-i asta ma? un colet de la nemti, si ce ne-au trimis? o p.la, stricata, mare curvoi merkel asta, si doar ne-a zis crin sa nu ne-ncredem in ea.

  margarit proroceste intre halbe de ciuc ca economia romaniei s-a dus dracului pe 7 ani de acum inainte, 7 ani de ghinion pen’ ca la golden blitz cind s-au ciocnit spritzurile nu s-au uitat unii in ochii altora, fugiiiiti baaaaai, vindeti tot si luati-o la picior pina nu va prinde sub daramaturi naruirea pietei imobiliare, dan aprinde a 18 tigara, ce tot atata frankfurt, daca vrea germania da o fuga din apeductului la beraria de la colt, weissbier si humus, dominion nemtesc in fasia gaza, dan trage din a 32-a tigara: “am vazut ca bagi tot soiul de soparle pe blog dar chiar nu-ntelegi nimic cum e cu politica, iote-un pachetel”, aspazia a zis si a facut, ursu e drept si bun si rogozanu ar trebui sa fie presedinte, discutia trage tare stanga si urca pe trotuar, hai sa nu mai vorbim politica, mai bine ziceti: sa plec la frankfurt sau nu?

  mi-e pofta de lesin de un thuringer, kaufland deci, ja, ja, trei va rog cu mult mustar si iaca si niste pretzali, la miezul noptii ma pocneste indigestia, stomacu clocoteste, matzele bolborosesc, va-ngura de nemti cu mancarica voastra cu salmonela, rad o tzuica de focsani si ucid rascoala panteceasca, e 6 dimineata si sunt beata dar victorioasa, deschid hotnewsul si vaz ca a murit neil armstrong: cui ne-ai lasat mai neiluleeeee, unde te-ai dus baiatuleeee!!!!

  inca o gura de tuica vine cu-o revelatie: in ’69 lumea credea ca anul 2000 o sa ne prinda pe toti pe planeta rosie si daca stai sa te gandesti mai bine, asa e.

  Apreciază

 4. Radu Humor said

  De la unul ca Ghinea nici nu te poți aștepta la mai mult ! Supărarea vine când vezi că și oameni inteligenți, orbiți de partipriuri ajung să-i dea dreptate !
  Când CSM nu se putea întâlni cu cvorum pentru a lua act de demisia Monei Pivniceru, unde era îngălatul ăsta de CGhinea ?!
  Dar de unde nu-i, doar idioții pot cere !
  Și uite ce iute au ieșit ei din păpușoi, declarând o demonstrație impecabilă de logică jurisdicțională, drept cretinism, doar pentru că ea îi sufocă cu argumentele ei !
  Băi nefericiților, pentru unii de teapa lui Băsescu, Udrea, Anastase, Boc, Toader, duoPreda, Voinescu, dar mai ales putoarea comunistă Macovei și MRU,TRU n-are rost să vă fie rușine să mai apăreți vreodată în lume fără pseudonim !

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Duios anestezia trecea si durerea se-ntorcea. „o demonstrație impecabilă de logică jurisdicțională” 😯 // „putoarea comunistă Macovei și MRU„. Tttt.

   Apreciază

   • Tex said

    bre nea goe da tie ti se pare normal ca base sa ajunga la al patrulea mandat prezidential ? iliescu, iliescu, constantinescu, iliescu, basescu, vacaroiu, basescu, basescu, antonescu, basescu . nu-i prea mult basescu ?

    Apreciază

 5. Scipio Canadianu said

  EDITORIALUL EVZ. Sfaturi pentru revenirea la normal după lovitura de stat
  Autor: Sebastian Lăzăroiu

  Ştiu oameni care nu prea au dormit vara asta. Insomnii, caniculă, lovitură de stat… Ceva rău a plutit tot timpul în atmosferă.

  Revenirea la normal e un proces similar cu decompresia la scafandri. Ridicarea bruscă la suprafaţă poate fi letală.
  Iată câţiva paşi pentru revenirea la normal:
  1. Evitaţi să mai citiţi ştiri sau să vă uitaţi la emisiuni televizate. Unele posturi, cum ar fi Antena3, vor rămâne în logica războiului şi urii.
  2. Nu vă panicaţi la mesajele oricărui politician. Există aşa numiţi „soldaţi japonezi” care luptă şi după încetarea ostilităţilor.
  3. Petreceţi mai puţin timp în casă şi, în special, pe internet. Ieşiţi afară cu prietenii şi familia şi evitaţi subiectele politice.
  4. Dacă aveţi prieteni, colegi sau rude cu care aţi avut dispute „grele” în această perioadă, care au provocat rupturi „iremediabile”, încercaţi să găsiţi punţi de comunicare – nimic nu e iremediabil.
  5. Gândiţi-vă că tot ce s-a întâmplat în vara asta a fost doar un coşmar din care acum ne-am trezit cu toţii.
  6. Citiţi cărţi de beletristică, evitaţi lecturile de memorii politice sau romane de război. Toate vă vor obliga să faceţi paralele care vă vor reaminti de visul urât.
  7. Dacă aţi evitat să vă luaţi concediu în această vară (ştiu mulţi care din cauza evenimentelor nu au mai plecat în concediu), încă nu e târziu să o faceţi.
  8. Dacă totuşi apar în discuţii referiri la evenimentele politice din această vară luaţi partea amuzantă, trataţi-le cu ironie.
  Nu există niciun risc să uitaţi definitiv ce s-a întâmplat. Şi nici nu ar fi bine. Asta pentru că după 5 septembrie va începe campania electorală pentru alegerile parlamentare. Iar una din teme va fi lovitura de stat a USL. Vrând-nevrând veţi fi nevoiţi să vă aduceţi aminte. O să constataţi că veţi privi evenimentele dintr-o altă perspectivă. Nu neapărat mai detaşată, dar în orice caz se vor vedea mult mai limpede.
  Avem nevoie măcar de această scurtă perioadă să ne vindecăm de ură şi răzbunare. Războiul se va întoarce şi va mai dura până în noiembrie. O pauză e necesară pentru a nu cădea în depresie. Nu, nu s-a instalat pacea. E şi greu să se întâmple asta din moment ce urmează confruntarea de la alegerile parlamentare. E doar un armistiţiu pe termen scurt pentru strângerea răniţilor de pe câmpul de luptă.
  După 5 septembrie va începe campania electorală pentru alegerile parlamentare. Iar una din teme va fi lovitura de stat a USL.

  Apreciază

  • Radu Humor said

   La ăsta îi ies ideile din cap pe unde îi intră cuiele în cur !
   Astfel că nu-i de mirare că mai are tupeul să aducă vorba și încă în mai multe rânduri de lovitura de stat.
   Și încă a USL !
   Când, dacă a fost ceva, a fost pe invers 🙄
   Adică așa cum doarme el, cum papă el și cum îi place lui. Popo(r)ului lui !
   S-ar putea ca demisia lui Băsescu să-l lase nu numai fără obiectul muncii și al curlingvismului unilateral practicat, dar și fără liniștea atât de necesară în care se dezvoltă cretinisme de tip înțepat, de tot felul de muște de căcat !
   P.S.
   Plecarea mea în concediu coincide cu îndemnul său așa ca s-ar putea s-o amân încă vreo săptămână ca să-i pot observa reacțiile post lovitură de teatru ( de această dată 😉 ).
   Parcă toată urâțenia lumii s-a strâns în această ceată de pupincuriști băsiști 🙄

   Apreciază

  • Dl.Goe said

   Teoretic sfaturile doctorului Lazaroiu sunt bune dar totusi dl.Lazarescu nu le va urma. In absenta unui ambalaj atractiv si a unor argumente extra-medicale bine dozate pacientul nu va putea fi convins sa le urmeze si va deceda. De ce nu?

   Apreciază

 6. Radu Humor said

  Trebuie ca motivarea celor trei judecători , împreună cu motivarea/raportul celor șase să fie înaintate în paralel Înaltei Curți de Casație și Justiție din România și din UE (cum s-o chema ea), dar și la Comisia de la Veneția spre a se pronunța pe acest controversat subiect. Dacă USL n-are curajul sau îndrăzneala să o facă, atunci Societatea Civilă este obligată să meargă, la fel ca altădată, cu jalba-n băț pe la Curțile europene .
  Dar înainte de toate trebuie sesizate toate ambasadele străine din România al căror punct de vedere legat de Referendumuri îl așteptăm !
  Este ceva strigător la cer, să fim înjosiți și batjocoriți cu dreptatea în mână de către o șleahtă de nemernici, susținuți de alții de teapa lor de pe aiurea ! :mrgreen:
  Vorba aia :
  Faceți loc ! Faceți loc !!
  Nu ne-mpiedicăm de-un floc !

  Apreciază

 7. Radu Humor said

  “OPINIE SEPARATĂ,

  Dezacordul exprimat în raport cu hotărâre de invalidare a rezultatelor referendumului naţional din data de 29 iulie 2012, are la bază faptul că aceasta a fost adoptată prin raportare la prevederile art. 2 alin. 1 lit. c) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, soluţie prefigurată prin ‘erata’ din data de 6 august 2012, referitoare la Hotărârea Curţii Constituţionale nr. 3 din 2 august 2012, ‘erată’ la adoptarea căreia nu am fost consultaţi, procedeu fără precedent în jurisprudenţa constituţională.

  În acest sens, evidenţiem faptul că, pe de o parte, prin Hotărârea nr. 3 din 2 august 2012, Curtea Constituţională a statuat în sensul că cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate ‘au dreptul de a vota în mod liber în străinătate pe listele electorale suplimentare’, iar ‘raţiunea pentru care aceşti cetăţeni nu sunt înscrişi în listele electorale permanente rezidă în faptul că nu au domiciliul în ţară, astfel încât numărul acestora nu poate influenţa cvorumul legal de participare la referendum, respectiv majoritatea persoanelor înscrise pe listele electorale permanente’, iar pe de altă parte, erata completatoare face referire la ‘listele electorale cuprinzând cetăţenii români cu drept de vot care au împlinit vârsta de 18 ani până în ziua alegerilor inclusiv’, aşadar indiferent de domiciliu.

  Soluţia adoptată este contrară şi celor statuate prin pct. 2 din Hotărârea nr. 4 din 14 august 2012, hotărâre prin care, cu majoritate de voturi, Curtea a statuat următoarele – ‘completarea operată de către judecătorul raportor nu influenţează şi nu poate influenţa hotărârea pe care Curtea Constituţională o va adopta conform art. 47 alin. 1 din Legea nr. 47/1992′.

  Pe de altă parte, în jurisprudenţa sa referitoare la organizarea şi desfăşurarea referendumului, ‘Curtea reţine că cetăţenii români care îşi exercită dreptul de vot în secţiile de votare aflate în străinătate sunt înscrişi pe liste electorale suplimentare’.

  Potrivit art.25 alin.(22) din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului ,,pentru corecta desfăşurare a referendumului, Biroul Electoral Central emite hotărâri în interpretarea legii, hotărâri care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I’.

  În baza acestui text, Biroul Electoral Central a adoptat Hotărârea nr.34H din 28 iulie 2012, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.531 din 31 iulie 2012, prin care a stabilit că ,,în cazul referendumului naţional pentru demiterea Preşedintelui României sunt aplicabile prevederile titlului I al Legii nr.35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale nr.215/2001 şi a Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, în măsura în care Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare, nu dispune altfel’.

  Articolul 26 alin.(2) din Legea nr. 35/2008 prevede că listele electorale permanente ,,se întocmesc pe localităţi şi cuprind pe toţi cetăţenii cu drept de vot care domiciliază în localitatea pentru care ele au fost întocmite’.

  Potrivit art.27 alin.(2) din aceeaşi lege, în listele electorale suplimentare vor fi trecuţi cetăţenii români din străinătate care fac dovada cu paşaportul cu menţiunea privind stabilirea domiciliului în străinătate, cetăţenii români care arată că au reşedinţa prin prezentarea paşaportului simplu sau a cărţii de identitate, însoţite de documentul emis de autorităţile străine care dovedeşte reşedinţa în străinătate.

  Listele electorale permanente sunt definite prin prevederile art. 7 alin. 1) din Legea nr. 370/2004, pentru alegerea Preşedintelui României, în care se statuează că acestea ‘se întocmesc pe comune, oraşe şi municipii, după caz, şi cuprind toţi alegătorii care domiciliază în comuna, oraşul sau municipiul pentru care ele au fost întocmite’.

  În sensul legii, starea de fapt (domiciliază) se suprapune peste starea de drept (au domiciliul), motiv pentru care cetăţenii români cu domiciliul ori reşedinţa în străinătate nu pot fi incluşi în listele electorale permanente, însă îşi pot exercita dreptul de vot fiind cuprinşi în listele electorale suplimentare. Prin urmare includerea în listele electorale permanente a celor 1101809 cetăţeni români cu domiciliul ori reşedinţa în străinătate, la care se adaugă o parte dintre ceilalţi 1468369 cetăţeni aflaţi în aceeaşi situaţie, dintre care unii sunt minori este de natură să afecteze rezultatul referendumului.

  Soluţia este promovată şi prin Liniile directoare privind alegerile, adoptate de către Comisia de la Veneţia în cadrul celei de-a 51-a sesiuni plenare de la Veneţia, din 5-6 iulie 2002, prin care la art. I 1.2. se prevede că o listă electorală suplimentară poate permite să voteze persoanelor care şi-au schimbat domiciliul.

  Considerăm că listele electorale permanente nu pot cuprinde nici pe cei 512379 cetăţeni români cu drept de vot ale căror acte de identitate au expirat, fără a fi reînnoite până în ziua votului. Aceasta deoarece, în sensul art. 2 lit. d) din Legea nr. 370/2004, pentru alegerea Preşedintelui României, actele de identitate trebuie să fie valabile în ziua votării. În caz contrar, menţinerea acestei categorii de persoane pe listele electorale permanente, este de natură să consacre o nouă categorie, a celor care nu îşi pot exercita dreptul de vot, persoane care în mod obiectiv vor fi absente. În ipoteza în care dreptul de vot este exercitat pe baza unei cărţi de identitate provizorie, respectivele persoane sunt trecute şi pe liste electorale suplimentare.

  Faţă de cele expuse, cifra de 18292464 de persoane înscrise în listele electorale permanente, cifră luată în considerare la adoptarea hotărârii, nu reflectă structura şi dimensiunea corpului electoral actual.

  Pornind de la continua scădere a populaţiei României, de la datele statistice furnizate în mod oficial, de la necesitatea eliminării din liste a celor decedaţi, a persoanelor care au pierdut cetăţenia ori drepturile electorale considerând că în listele electorale permanente nu pot fi incluşi cetăţenii români cu domiciliul ori reşedinţa în străinătate şi nici cei ale căror acte de identitate nu sunt valabile, constatăm că datele finale sunt de natură să conducă la validarea rezultatelor referendumului.”

  Judecător Judecător Judecător

  Ion Predescu Acsinte Gaspar Tudorel Toader

  Apreciază

 8. Dl.Goe said

  Seriozitatea zilei (nu e gluma): Adrian Sobaru, cel care s-a aruncat de la balconul Parlamentului, vrea sa fie deputat. Dorinta domniei sale mi se pare cat se poate de indreptatita. La cati cazuti in cap sau „cu capul” se afla in parlament e normal sa pofteasca si altii. Pacat ca n-a precizat daca vrea sa fie unul din 300 sau din mai multi.

  Apreciază

  • Radu Humor said

   Băi disperaților !
   Dacă până aCOLO AȚI COBORÂT (WOW CĂ-MI VINE ȘI Mie să borăsc :mrgreen: ) să batjocoriți un asemenea OM, înseamnă că nu mai aveți scăpare !
   Se pare că băsismul este ultima treaptă a abjecției 🙄
   Cât de tare vă mândriți voi că n-ați moștenit nimic sfânt în voi !
   Nici prin naștere, nici măcar prin educație .
   Mutanți perfecți, odată cu tăierea fie și la figurat împrejur, semn al vânzării și sufletului, ultimul care vă mai califica drept oameni.

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    @Radu Humor – „Băi disperaților!” – Adica cui anume va adresati stimate domn? Cine este „disperatii”?

    Asemenea OM? Stimate domn dar domniei voastre, aparatorul din oficiu al unui asemenea OM (pe care nu l-a atacat nimeni), cum v-ar sta ca parlamentar? EEE, v-ar sta bine. Eu cred ca nu sunteti cu nimic mai prejos. La cum combateti d-voastra acus-acus ajungeti si dipotat. Chit ca tot amusinati, da’ stii de aproape de tot, prin prejur, la capetele gulerate ca sa vedeti dantela. Daca tot nu va lamuriti mai muscati o data. 😉

    „semn al vânzării și sufletului” – wow, ati vorbit adanc. Adancul poate tot ce’naltul nu-ngaduie niciunui OM: Radu Humor – o gingie care latra a metafizica.

    Apreciază

 9. Radu Humor said

  Și apropos de titlu, Goe…. .
  Nu crezi că va veni vremea să răspundă și Traian Băsescu pentru tot răul făcut României ?!

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Stimate domn, unei intrebari false (capcana) i se poate raspunde in multe feluri interesante. Apropo de titlu, credeti ca va veni vreodata vremea ca Radu Humor sa-si scoata ghipsul de la cap? In acea minunata zi, dand fata cu neantul, vom putea raspunde, zambind cu subînteles, tuturor intrebarilor capcana de tip antena baston (Kulikov) cu care se fractureaza logica si se restalmaceste realitatea. Pana atunci insa v-as ruga sa explicitati pe scurt, cu cuvintele d-voastra, tot răul făcut României de catre Traian Băsescu.

   Apreciază

 10. Dl.Goe said

  Dedicatie lui Liviu Ioan Stoiciu retras la odihna in asteptarea disparitiei fizice a lui Traian Basescu (aviz amatorilor dar mai ales profesionistilor)

  Apreciază

 11. Dl.Goe said

  Elena Udrea vs. Mihail Neamtu

  Apreciază

  • Radu Humor said

   Am revăzut cu plăcere cele mai simpatice și talentate figuri ale tenisului mondial !
   Ai observat ( și n-ai crăpat ?! 😉 ) că ambii poartă cu sfințenie, curaj și demnitate semnul Sfintei Cruci ?!
   Și nu întâmplător, deoarece vin dintr-o lume curată, creștină și din această cauză atât de diabolizată de negustorii de popoare, creaturi diavolești care au început să-și arunce măștile democratice, care-i încurcă acum în încercarea nebună, de a se vedea stăpâni ai lumii !
   Au făcut-o însă prea devreme și lumea știe acum de unde vine adevărata amenințare a ei 😉

   Apreciază

   • Radu Humor said

    Rămânând la tenis, pot să-ți aduc la cunoștință că ești prea mic pentru un meci atât de mare cu Liviu Ioan Stoiciu !
    Vezi-ți de lungul nasului și nu încerca să te ascunzi sub fuste străine până treci proba de foc a viitoarei tale opere.
    Până atunci. scandalurile provocate parșiv nu te pot aduce decât în apropierea unor personalități ca Dorin Tudoran , Liviu Ioan Stoiciu și asta, doar pe bloguri !
    Pune mâna pe carte, învață și lasă ceva în urma ta, că talent ai cu carul !
    Îți lipsește însă dramatic- caracterul ! 🙄
    Sincer să fiu, nu te credeam niciodată ajuns să îngroși rândurile bezmetice și oneroase ale pupincuriștilor de nici un fel, dar mai ales de-ai lui Băsescu !
    Până și Abălaru a dovedit mai mult caracter și spirit de orientare ( dacă nu s-o fi răzgândit între timp), în timp ce tu te-ai prostituat infiorător și mai ales dezgustător !

    Apreciază

 12. Radu Humor said

  Se pare că tu Goe n-ai avut noroc nici cât prostituata din poveste 😉

  Un tip trece pe lângă o prostituată de nici 12-13 ani dintr-o țară Africană și o întreabă care-i tariful?
  – Un dolari, zice fetița …
  – Așa puțin, nici 10 $ ?
  -Atunci dă-mi 10 $, zice biata fetiță…
  – Tot e puțin…
  -Atunci dă-mi o sută !
  – Numai atât ?
  -Dă-mi 1000 $ zice fata crezțnd că-i vreun nabab plin de bani .
  – Doar 1.000 …?
  – Dă-mi 2.000 $ ?
  Și tot așa ridică prețul până când omul îi spune :
  Oricât de mulți bani ai primi , tot n-ar fi de ajuns pentru că ajungi să-ți vinzi nu numai trupul, ci și sufletul, la o vîrstă atât de fragedă .
  Uite ia de la mine 1.000 de dolari și du-te cu ei acasă să-i ajuți pe ai tăi !
  Peste niște ani, în timp ce ilustrul profesor susținea o conferință de presă, s-a trezit interpelat de o tânără, care l-a întrebat dacă-și mai aduce aminte de ea ?!
  Răspunsul fiind negativ, tânăra i-a răspuns că e fetița de „atunci” și acum tocmai reușise să termine Harwardul !

  Apreciază

 13. Radu Humor said

  >>>> Pensiile in UE … pentru luare la cunostiiintza, de ce le merge grecilor
  >>>>> rau !!
  >>>>> >>Valoarea medie a pensiilor în Europa (in Euro).
  >>>>> >> * Luxemburg (3.000 Euro)
  >>>>> >> * Norvegia (1760)
  >>>>> >> * Grecia (1620)
  >>>>> >> * Danemarca (1411)
  >>>>> >> * Elvetia (1393)
  >>>>> >> * Italia (1141)
  >>>>> >> * Franta (1108)
  >>>>> >> * Islanda (1046)
  >>>>> >> * Suedia (1060)
  >>>>> >> * Finlanda (1050)
  >>>>> >> * Austria (1026)
  >>>>> >> * Spania (877)
  >>>>> >> * Belgia (847)
  >>>>> >> * Germania (791)
  >>>>> >> * Malta (615)
  >>>>> >> * Slovenia (604)
  >>>>> >> * M. Britanie (460)
  >>>>> >> * Polonia (437)
  >>>>> >> * Cehia (390)
  >>>>> >> * Portugalia (354)
  >>>>> >> * Ungaria (332)
  >>>>> >> * Croatia (321)
  >>>>> >> * Estonia (288)
  >>>>> >> * Letonia (258)
  >>>>> >> * Lituania (220)
  >>>>> >> * ROMANIA (177)
  >>>>> >> * Bosnia (171)
  >>>>> >> * Bulgaria (145)
  >>>>> >> * Albania (55)

  Apreciază

 14. yo-va said

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: