La intamplare
Posted by Arca lui Goe pe septembrie 15, 2012
Articol programat „la cerere” sa apara intamplator pe 15 Septembrie, ziua in care obis-nuia altadata sa inceapa scoala, cu ale sale: geografie, istorie, matematica, romana, franceza… dragoste si disperare.
Exista timpuri si locuri in care intamplarea nu joaca niciun rol, hazardul n-are nicio putere, nicio pondere. Locuri in care te poti invarti indefinit in jurul axei proprii (daca ai o axa), pentru a te opri apoi, din miscarea de rotatie, la intâmplare, cu fata incotro ti s-o nazari, chiar si dupa ce te-ai incercuit un numar irational de grade centigrade, cu o infinitate de zecimale in secvente la fel de irepetabile ca-n pi, si sa pornesti pe urma, cu ochii inchisi, inainte, tot inainte (cu singura conditia sa nu te abati de la drumul drept pe curba) fiind sigur ca vei nimeri astfel Polul Nord, fara busola. Se intampla acum, exact acolo unde esti. Unde esti?
Opreste-te din inmelcuire (cand vrei) si porneste inainte. Tine drumul drept. Cand vei fi obosit de tot si-ti va fi iarasi frig, cel mai frig, cand noaptea va fi cea mai lunga, deschide ochii. Vei vedea Aurora Boreala, iar deasupra crestetului iti va sclipi Steaua Polara. Unde esti? Unde ai fost. Conform calendarului Maya la acea data, cu mare precizie, polii magnetici se vor inversa. Aurore vor fi pretutindeni. Si vei fi iarasi unde ai fost: la Polul Sud. Dar totusi Steaua Polara va sclipi deasupra capului tau ca proba suprema a neputintei intamplarii. A intamplarii ca esti.
Copyright 1999-2011.
Acesta este un detaliu nesemnificativ
Radu Humor said
Frumos !
Ce bine-ți stă la început de drum, când ești încă departe de punctul final – nesimțirea 🙄
Spre care-ți împing pașii convingerile tale (?) politice …..
ApreciazăApreciază
Radu Humor said
Am ales la….. întâmplare, câteva impresii de pe bloguri :
blogideologic
septembrie 16, 2012 la 3:39 am
Bulgaria nu doreşte să mai renunţe la moneda naţională leva, pentru moneda comună euro http://www.lemonde.fr/international/article/2012/09/14/la-bulgarie-renonce-a-l-euro_1760583_3210.html Mi se pare o hotărâre înţeleaptă.
blogideologic
septembrie 16, 2012 la 4:02 am
Preşedintele François Hollande apără aquiferele Franţei de agresiunea provocată prin exploatarea gazului de şist http://www.lemonde.fr/planete/article/2012/09/14/gaz-de-chistes-hollande-ferme-la-porte-a-la-fracturation-hydraulique_1760375_3244.html
blogideologic
septembrie 16, 2012 la 5:25 am
Redau un comentariu anonim de pe un forum de ziar : +Articolul lui Barroso [despre federalizare, n.n.]este o mare deceptie. Iar propunerea de federatie foarte superficiala. Dar nu avem la ce sa ne asteptam de la un astfel de functionar. Pentru ca asta este. El nu a fost votat in functie ci numit. Si nu este in mod cert un leader adevarat. Doar eventual o paiata. In primul rand UE si Euro au probleme deosebit de grave. Unele de la inceput altele aparute pe parcurs. Dar cam toate foarte prost gestionate in perioada dumnealui si a lui Merkel, Sarkozy, Berlusconi samd. Au existat limite clare de indatorare (% din PIB) nu le-a respectat nimeni, in frunte cu Germania si Franta, urmate de ceilalti: Italia, Spania, Portugalia, Irlanda si mai ales Grecia. Barroso a stat si s-a uitat. Si nu numai el. De acum doi ani multi au spus ca Grecia trebuia pusa in default controlat. Cum sa faca UE asa ceva s-a spus? Iar acum situatia e atat de grava incat si FMI si UE au inteles ca trebuie sa indulceasca pilula si ni se prezinta succesele Grecilor. Niceee. S-a propus ca BCE sa aiba dreptul sa cumpere bond-urile tarilor in dificultate nelimitat. (lender of last resort) NUUU a fost raspunsul in cor al “inteleptilor” leaderi Europeni. Acum aceasta masura este “epocala” sau cum ii zice Barroso. Chiar ne ia de tampiti? Sau s-a ramolit de tot. Vorbeste de o Europa echitabila. Hai nu zau! S-a intalnit hotul cu prostul. Pai cat au beneficiat asa-zisul Nord de pe urma introducerii Euro si miscarii libere a marfurilor in UE? Poate niste cifre ar fi utile. Ponderea exporturilor catre tarile membre UE a crescut, ATENTIE, de la 25% cu doi ani inainte de introducerea Euro la 52% la doi ani dupa. Deci mai mult decat dublu. Nu au zis nemtii nimic atunci si au bagat banii la buzunar. N-au zis nimic nici ei nici Barroso cand tarile mai slabe competitiv s-au imprumutat, in buna masura tot de la ei. Acuma insa nu mai vor sa plateasca. Sa plateasca tarile respective. Incurajator, democratic si foarte foarte european!!! Nu-i asa? Avand o pleiada intreaga de leaderi slabi si incapabili ce perspective de viitor are UE? Acesta propus de Barosso. O chestie din asta face si un student mai rasarit. Si vrea si vot la Referendumurile care vor veni de la o populatie chinuita cu austeritatea merkeliana? Nu vreau sa fiu inteles gresit austeritatea e necesara daca o dublezi de masuri inteligente de stimulare economica. Altfel criza se acutizeaza ceea ce s-a si intamplat, si nu duce nicaieri. De ce am vota un viitor propus de niste leaderi europeni care pana acum au la activ un bilant infiorator. Care le dovedeste incompetenta si amatorismul dublate de o aroganta de cea mai proasta factura? Au rezolvat gravele probleme si acum ne uitam la viitor? Nu pare asa si pietele financiare vor sanctiona rapid toate astea. Deci, Barrroso sa-si faca temele ca lumea inainte de a veni cu propuneri din astea de doi bani. Nu suntem prostii care crede el.
ApreciazăApreciază
Radu Humor said
Într-un articol din „European Voice”
Swoboda: Reding a eşuat în relaţia cu România şi a subminat obiectivitatea CE
Acasă » Lumea
Cu ocazia vizitei premierului Victor Ponta la Bruxelles, şi în perspectiva întrevederii acestuia cu Jose Manuel Barroso, liderul grupului socialiştilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, exprimă critici faţă de felul în care comisarul european Viviane Reding a tratat criza constituţională din România. În opinia lui Swoboda, exprimată în săptămânalul “European Voice”, Comisia Europeană a eşuat, din cauza unei totale lipse de obiectivitate, în a evalua situaţia politică din România de dinaintea şi din timpul referendumului. “European Voice” este săptămânalul de limbă engleză din Bruxelles care relatează despre probleme-cheie ale instituţiilor importante ale Uniunii Europene (Comisia Europeană, Parlamentul European, și Consiliul European), fiind cea mai citită publicaţie de lideri europeni şi de analiştii politici din Europa. (G.B.)
Critici care au mers prea departe
Comisia Europeană ar trebui să facă mai mult ca să administreze mai bine viitoarele crize constituţionale, nu cum a procedat în cazul României. José Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene, a avut desigur dreptate când a cerut în discursul său privind “Starea Uniunii” de săptămâna trecută că avem nevoie de o Europă mai integrată şi mai democratică. Criza din zona euro înseamnă că trebuie să facem faţă unei alegeri inevitabile între o viitoare integrare şi riscul dezintegrării. Ştim că trebuie să mergem înainte cu integrarea, dar nu o putem face decât pe baza unui consens între toate statele membre. Obţinerea acestui consens va fi o mare provocare şi va presupune un echilibru delicat între diverse tradiţii naţionale şi politice care formează continentul nostru. Acest consens poate fi obţinut dacă Uniunea Europeană va fi capabilă să se bazeze pe o puternică legitimare populară. De aceea, mulţi dintre noi sunt extrem de îngrijoraţi de felul în care Comisia a tratat criza constituţională din România, sperând că Barroso va lua toate acestea în calcul când se va întâlni azi cu premierul român, Victor Ponta.
Este esenţial, desigur, ca într-un sistem al suveranităţii împărtăşite să existe cel mai înalt grad de încredere posibil în integritatea democratică a ţărilor participante. Este clar de asemenea ca instituţiile UE trebuie să aibă un rol important în protejarea standardelor democratice. Dar seriozitatea unei asemenea misiuni aduce cu sine o responsabilitate suplimentară, aceea de a fi corecţi până la scrupulozitate şi chiar abili în evaluarea revendicărilor şi contra-revendicărilor diferitelor forţe politice dintr-un stat membru. În lumina acestui standard ridicat, comisarul responsabil Viviane Reding, comisar pentru drepturile fundamentale şi justiţie, a eşuat în relaţiile sale cu România şi a subminat obiectivitatea modului în care Comisia a tratat această problemă. Implicaţiile sunt îngrijorătoare.
Focalizare greşită
Dificultăţile politice ale României sunt complexe. Guvernul român merită unele critici că a acţionat cu prea multă grabă şi fără să îşi explice clar intenţiile la nivel internaţional. Dar Reding a reacţionat de parcă guvernul României a fost singura şi principal cauză a îngrijorărilor ei. Ea a ales să ignore abuzurile în funcţie pentru care preşedintele Traian Băsescu a fost găsit responsabil chiar de către Curtea Constituţională a României, tentativele repetate ale lui Băsescu de a influenţa sistemul judiciar, nepăsarea acestuia faţă de obligaţia de a respecta limitele autorităţii sale constituţionale. Coaliţia majoritară din România, formată din liberali şi social-democraţi, a fost perfect îndreptăţită să îl suspende pe Băsescu, potrivit prevederilor Constituţiei din România. Aşa cum a a confirmat şi Curtea Constituţională, coaliţia aflată la guvernare în România a urmat regulile în fiecare etapă, asigurând o majoritate parlamentară în favoarea suspendării, organizând un referendum şi respectând rezultatul acestui referendum. A fost complet iresponsabil şi insultător din partea lui Reding să descrie toate acestea drept o tentativă de “lovitură de stat”, sau un „puci parlamentar”, mai ales că ea a repetat asemenea calificative chiar cu câteva zile înainte de referendum. Cei care s-au exprimat în favoarea suspendării lui Băsescu şi-au exercitat în mod paşnic drepturile lor democratice.
Una dintre plângerile principale ale Comisiei a fost utilizarea unei ordonanţe de urgenţă pentru a modifica legea privind referendumurile, prin eliminarea pragului de participare la referendum de 50% plus unu din cei înscrişi pe listele electorale permanente. Faptul că prin această ordonanţă de urgenţă s-a anulat o schimbare făcută cu câteva săptămâni mai devreme de către Băsescu, de asemenea, printr-o ordonanţă de urgenţă, nu a fost menţionat de Reding. Acest lucru evidenţiază o neconcordanţă serioasă. În timp ce emiterea câtorva ordonanţe de urgenţă de către noul guvern Ponta a fost prezentată ca o ameninţare la adresa democraţiei, sutele de astfel de ordonanţe de urgenţă, emise de Băsescu în timpul perioadei când partidul său s-a aflat la guvernare, nu au fost considerate nici măcar demne de a fi menţionate, ca să nu mai zic de a fi criticate. Cerând revenirea la ordonanţa de urgenţă la lui Băsescu privind impunerea unui prag la referendum, Comisia Europeană a forţat România să accepte o regulă care pune sub semnul întrebării normele democratice trasate de Comisia de la Veneţia, o regulă care nu se aplică în niciun stat membru al UE.
În pofida obţinerii a 87% din voturi în favoarea suspendării, românii se văd obligaţi în mod trist să accepte un preşedinte pe care nu îl mai vor, iar nesiguranţa de pe scena politică nu a dispărut. Din cauza acestor presiuni, mulţi români au tras concluzia că intervenţiile Comisiei Europene au avut mai puţin de a face cu asigurarea standardelor democratice, cât mai ales cu eforturile de a menţine la putere un aliat al Partidului Popular European. Impactul negativ asupra opiniei din România este deja clar. Încrederea românilor în Uniunea Europeană, care scăzuse oricum de la aderare, a ajuns în final la puţin peste 10 procente în timpul acestei vari. Dacă aceasta poate fi numită o victorie a democraţiei, înseamnă că este una în care voinţa poporului nu contează. Liderii Partidului Popular European, care se vor reuni la Bucureşti în luna octombrie, trebuie să fie atenţi să nu repete tonul triumfalist al unor declaraţii făcute recent la adresa României.
Comisia Europeană trebie să administreze mai bine de acum înainte crize similare. În special trebuie să elimine bănuiala de partizanat, prin lărgirea dialogului şi prin consultări cu Parlamentul European şi cu grupurile politice care îl formează. Dacă nu o va face, vom plăti preţul scump al pierderii încrederii cetăţenilor şi a legitimităţii. Europa unită şi demoratică pe care şi-o doreşte Barroso nu poate fi proprietatea unei singure instituţii, a unei singure familii politice sau a unui singur grup de ţări. O asemenea Europă unită poate fi construită, numai dacă toţi europenii sunt pregătiţi să lucreze împreună pentru aceeaşi viziune.
ApreciazăApreciază
d'Artagnan said
„În infrigurata, neasemuita lupta / a minunii ca esti, a intamplarii ca sunt”…
de, suflet sensibil de muschetar…
ApreciazăApreciază
Radu Humor said
Mda !…
Suflet candriu, de…. caftangiu,
Cine să-l înțeleagă ?! 😉
ApreciazăApreciază
Radu Humor said
Cred că Isărescu a mirosit ceva și-l recheamă urgent pe Florin Georgescu de la Guvern !
Șacalii ăști de la UE au cumpărat toate cozile de topor din România
În afara lui Crin Antonescu, a lui Alexandru Athanasiu, a lui Emil Constantinescu, Mugur Ciuvică și încă vreo câțiva toți au fost racolați de iudeo-masonerie și n-au nici o problemă în a distruge România.
De unii singuri nu putem să ne opunem șacalilor iudei, dar am putea să optăm pentru varianta( prin Referendum cerut insistent) de ieșire din UE, până nu devine ȘUE, și să fim atenți la variantele de oferte care nu vor întârzia să apară !
Lui Ponta, dar mai ales lui Crin nu avem ce le reproșa pentru că ne-au adus fiara în bătaia puștii și mare parte din români au preferat să se giugiulească sau să se cace prin boscheți decât să iasă la vot ( sunt sigur că ovreimea avea pregătit și un plan de rezervă, care însă nu s-ar fi putut realiza așa ușor ca ăsta, bazat pe pasivitatea condamnabilă a noastră. Capac peste toate acțiunea lui Ioan Ghișe trage să moară, mai în fiecare seară, din cauza indolenței miticilor !
Cineva îmi spunea că atât Statul, cât și firmele private, dar mai ales băncile mențin salarii ridicate, cu mult peste media din provincie, uneori de 3 x mai mult, iar primăriile bucureștene acordă ajutoare sociale cu ghiotura, tocmai pentru a-i demotiva pe oameni să iasă în stradă
Numai că odată instalați definitiv la putere, se vor închide toate aceste robinete , dar atunci nu va mai îndrăzni nimeni să iasă în stradă din cauza represiunilor !
Cred că-și râd în barbă perciunații ăștia cînd văd cât de ușor au îngenuncheat un popor !
ApreciazăApreciază
d'Artagnan said
„În afara lui Crin Antonescu, a lui Alexandru Athanasiu, a lui Emil Constantinescu, Mugur Ciuvică și încă vreo câțiva toți au fost racolați de iudeo-masonerie ”
Serios?! Atunci mă duc la masoni urgent, par oameni serioşi.
Păi cine naiba să-i racoleze pe ăştia, domle?! Tu, dacă ai avea vreo firmă, ai da-o pe mâna ăstora? Că-n afară să dea din clanţă…
ApreciazăApreciază
d'Artagnan said
Articolul meu nu este genial, aşa cum v-am obişnuit, dar îşi face treaba…
http://decablogulmuschetarilor.wordpress.com/2012/09/19/de-prin-minte-adunate-neuronul-4/
ApreciazăApreciază
Radu Humor said
Zice unul :
“De exceptie. CCR spune ca nu e constitutionala decizia prin care li se restrang atributiile. Adica ei sunt cei care decid ce atributii au. Cred ca o decizie mai amuzanta decat asta nu a mai fost data de CCR de cand cu taiatul pensiilor, cand au zis ca e legal.. dar nu si la ei.”
Eu zic că CCR este ca un vibrator intrat pe mâna cui nu trebuie și folosit în neștire, fie până leșină ea, fie până i se termină lui bateriile 😉
ApreciazăApreciază
Radu Humor said
Rușii resping „amestecul american în treburile interne ale statului”
De Ioana Raluca Ghioarcă
Kremlinul a dispus încetarea sprijinului financiar al Statelor Unite ale Americii pentru o serie de programe adresate societății civile din Rusia, în încercarea de a opri „amestecul americanilor în treburile interne ale statului”, scrie presa de peste ocean.
Potrivit New York Times, Rusia a decis să pună punct unor programe pro-democratice, de sănătate publică și de sprijinire a societății civile din Rusia, care sunt derulate de 20 de ani de Agenția pentru Dezvoltare Internațională a Statelor Unite. Autoritățile le-au cerut americanilor să înceteze activitatea până la data de 1 octombrie, potrivt anunțului făcut ieri de Departamentul de Stat american. Dispoziția Kremlinului va duce la pierderea unui ajutor anual de 50 de milioane de dolari, sumă pe care se bazau anumite grupuri sociale afectate de politica strictă a statului rus în ce privește controlul domestic.
Conducerea de la Moscova a luat în ultimele luni mai multe măsuri pentru a face presiuni asupra asociațiilor non-guvernamentale și pentru a limita disidența politică, inclusiv o nouă lege care le cere organizațiilor ce primesc bani din afară să se înregistreze ca „agenți stăini”. Mai mult, Rusia a crescut valoarea sancțiunilor pentru insultă și calomnie – un pas pe care jurnaliștii americani îl consideră destinat să intimideze criticii oficialilor guvernamentali.
Modul abrupt în care Rusia și-a anunțat noile dispoziții a dat o turnură negativă relațiilor dintre cele două țări, care erau pe muchie de cuțit de la întoarcerea lui Putin la conducerea statului, scrie New York Times.
ApreciazăApreciază
Radu Humor said
Maria Diana Popescu : +Se zvoneşte că îmbogăţiţii peste noapte, jefuitorii fără milă, de la politician la clanurile mafiote, precum şi gealaţii lor, măi răi ca hoardele tătare, vor cere în mod public să li se confişte averile (ca în legea anti-mafie din Italia). Palatele, viile, pădurile, apele, vilele, fermele, livezile, domeniile de vînătoare, terenurile deţinute de ei şi de rudele acestora, vor fi retrocedate poporului român, care va trăi bine după reţeta germană pe care o regăsim în pactul Ribbentrop-Molotov: Europa, sub cizmă ocrotitoare, made în Germania, capacităţile energetice în turbinca rusească – vezi pactul eurasiatic încheiat recent de Putin, iar resursele, sub oblăduirea unchiului Sam. Doar de aceea a fost inventat euro: ca să faciliteze preluarea resurselor, desfiinţarea capacităţilor de producţie, îndatorarea ţărilor creştine şi preluarea administrativă a Europei de către nemţi. Ei doresc expansiune, expansiune…, asta au făcut de-a lungul istoriei lor: războaie, pe care de altfel le-au pierdut mereu… vor pierde în curînd! Pînă la ameţirea Puterii europene, noi ne mîndrim cu politica noastră – o poiată în care s-au aciuat diverse zburătoare, claponi tuciurii, traficanţi de legi, cocostîrci şi alte exemplare ale faunei capitaliste. În toată făcătura de acasă şi din lume, o mînă de nelegiuiţi ne conduc spre dezastru. Cum să nu defileze cu tupeu romantic Barroso şi Angela prin întreaga Europă? E doar sub porunca lor. Pe 17-18 octombrie vor fi la Bucureşti, la Congresul P.P.E., să ne vorbească despre libertate, solidaritate şi responsabilitate. Sînt aşteptaţi şefi de state şi de guverne din ţări nemembre ale U.E., preşedintele Consiliului European, lideri ai partidelor, comisari europeni, europarlamentari, delegaţi din partidele şi organizaţiile membre P.P.E. Mai bine veneau la nunta Ebei cu acelaşi efect. De fapt, este vorba de libertatea lor, de solidaritate între ei, împotriva propriilor popoare. Cred că românii vor sacrifica nişte roşii, nişte ouă pentru democraţii ăştia din vîrful Europei care se înghesuie la pomană! Congresul se va ţine, evident, pe banii romanilor săraci! Aşadar, asiguraţi-vă iute locuinţa, trebuie să susţinem o armată de paraziţi. Cele două poliţe de asigurare pentru locuinţă, în loc de una, sînt furt ca în codru, menit să îmbogăţească firmele de asigurări. Obligîndu-i pe oameni să-şi facă asigurare, adunînd cîte 10 sau 20 de euro de la fiecare locuinţă în fiecare an, închipuiţi-vă cît cîştigă firmele de asigurări! Legea a fost creată special ca să îmbogăţească companiile de asigurări şi pe ei înşişi. Nimeni nu te poate obliga să plăteşti. Nu doreşti serviciul respectiv nu trebuie să plăteşti. Pentru a semna o poliţă de asigurare trebuie să contactezi un avocat. Societatea de asigurare este o forma de hoţie, scuze, „bisnis”, de la bişniţă, în limbaj capitalist, „afacere”, în care rechinii investesc minim şi cîştigă maxim de la popor. Asigurarea obligatorie este un bir suplimentar şi mă întreb de ce mai plătim atunci impozit pe locuinţă, pe terenul patriei mele, care este al meu, şi în schimbul acestui impozit nu primim nimic? De ce sîntem siliţi cu asigurări şi cu alte şmecherii financiare fără să primim nimic în schimb? Pentru că, Doamne fereşte de dezastru, firma va găsi clauza scrisă cu Arial 8 din contractul kilometric prin care se spală pe mîini. De ce mai locuim în aceasta ţară dacă sîntem obligaţi să plătim impozit pe pămîntul de sub tălpi? Democraţia asta buclucaşă ne-a virat spre vest, şi vestul ne va pune să plătim şi aerul tras pe nări. Politicienii care au subminat economia naţională, au trădat şi au vîndut ţara timp de 22 de ani nelegiuiţilor capitalişti ai Occidentului, de aceea stau agăţaţi de Putere ca liliecii. Fără imunitate, se tem de mînia poporului. Bine aţi venit în era sclaviei moderne! „Criza fabricată la comandă a întărit legăturile dintre bănci şi mafie”, afirmă Roberto Saviano. Suveranitatea Ţării există doar în Constituţia încălcată zilnic, de la preşedinte la politicianul de baltă. Trăiască guvernatorul benere, unul dintre cei mai vestiţi prestidigitatori! Statul plăteşte dobînzi uriaşe băncilor în fiecare secundă. Suma ar fi suficientă pentru construcţia unui kilometru de autostradă la fiecare patru zile. Pentru fiecare leu, statul plăteşte (cui, ştim noi) un leu şi jumătate. În prima jumătate a acestui an statul român a plătit, în medie, cîte 90 de euro pe secundă în contul dobînzilor aferente împrumuturilor luate de la bancheri, adică o medie zilnică de circa 2,5 milioane de euro pe zi de lucru. Statul se împrumută atît pentru a acoperi deficitul bugetar, respectiv diferenţa dintre cheltuieli şi venituri, cît şi pentru a „rostogoli” datoriile vechi ajunse la scadenţă. Ne-am pecetluit soarta! În sclavie vom trăi pînă la moarte, fiindcă nu facem nimic ca să ne schimbăm viaţa. Ori dispărem noi, ori dispar bancherii, că de plătit nu avem cum. De la care bancheri s-a împrumutat statul roman? De la băncile străine care operează cele mai mari hoţii în România. Ele, la rîndul lor, s-au împrumutat de la Banca Naţională, nu? Că doar n-au vreo fabrică de bani! Iar Banca Naţionala s-a împrumutat de la F.M.I., B.M. şi B.C.E. Uite-aşa băncile şi „bancherii” au intrat în circuitul vicios, iar noi plătim paraziţii. Şi îi plătim bine! Dar, despre bănci şi tătucul mugur, pe larg, data viitoare. De ce credeţi că a sărit ca arsă presa internaţională, cînd românii au optat pentru demiterea preşedintelui? Era vorba de valetul Înaltelor Porţi, care promite şi dă totul în schimbul funcţiei lui. Pentru că un număr mare de locuitori deţin apartamente cumpărate înainte de ‘89, se consideră că România mai are de unde scoate bani. S-a pus la pămînt sănătatea, iar educaţia, terfelită şi ea, va pregăti pe bandă rulantă chelneri, electricieni, tîmplari, ospătari, cum a dorit preşedintele. Deci, lumea va lucra pentru a da 99% din venit pe chirie, asigurare medicală şi alimente. Nici pe vremea fanarioţilor ciuma hoţiei nu s-a întins astfel. Au îndatorat ţara cu mult peste suta de miliarde, pe care le vor plăti zeci de generaţii de acum încolo. Aveau trecere la F.M.I. şi banca Mondială şi puteau să ia după poftă. Banii din buget i-au furat cu „investiţiile” în telegondole, bazine de înot, consultanţă, autostrăzi, patinoare şi parcuri în sate fără canalizare şi alte golănii. Acesta e unicul scop al „economiei” de tip occidental. Un imens Caritas care se va prăbuşi în curînd, deoarece aceşti bani nu există, nici la propriu nici în acoperire de aur pe care au anulat-o vicleneşte secolul trecut. La fiecare miliard de euro „împrumutat”, salariile plătite unor oameni care au muncit efectiv reprezintă maxim 10 milioane de euro, restul de 990 de milioane sînt cifre în conturi off-shore! Din păcate pentru bănci, nu vor putea plagia bani la nesfîrşit. Apusul lor e aproape!+ Sursa http://www.agero-stuttgart.de
ApreciazăApreciază
Radu Humor said
Portugalia: In fata valului de critici si a protestelor masive al populatiei, guvernul da inapoi in ceea ce priveste masurile de austeritate
de R.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 22 septembrie 2012, 13:34 Economie | Finanţe
Sufocat de critici, guvernul portughez a fost constrans sa faca un pas inapoi in adoptarea a noi masuri de austeritate care au provocat un val de proteste fara precedent de cand Portugalia a primit, in 2011, o asistenta financiara internationala, relateaza AFP.
Reunit timp de opt ore, Consiliul de Stat, convocat de presedintele portughez Anibal Cavaco Silva, a anuntat, in noaptea de vineri spre sambata, „disponibilitatea de a studia alternative” in locul masurilor de austeritate.
La noi e încă liniștea de dinaintea furtunii…..
ApreciazăApreciază
Radu Humor said
“Federalizarea Europei nu este o idee nouă. Resuscitată din motive diverse – de la nevoia de a găsi soluții unor crize majore la incapacitatea de a accepta că unele pseudo-soluții pot declanșa crize și mai mari – ideea este avansată mai ales de birocrați care nu pot câștiga partida în fața euroscepticismului pe care l-au creat prin lipsă de viziune, incompetență, jocuri de culise, corupție, foame de putere și momente de aroganță decizională.
Criticilor aduse unui mecanism birocratic greoi și abuzului de putere li se răspunde că soluția ar sta în și mai multă birocrație și, cum altfel, într-o centralizare definitivă a puterii de decizie. Lucrurile nu ar merge bine, fiindcă uniunea economică și monetară nu este suficientă. Este nevoie și de uniunea fiscală, bancară și, mai presus de toate, de uniunea politică. Când și prin ce a dovedit această birocrație deja supra-statală că merită încrederea unui continent de a pune în mâinile ei și ultimele pârghii decizionale nu este foarte limpede.
Dacă proiectul numit, în chip provizoriu, “Statele Unite ale Europei” va deveni realitate rămâne de văzut. Dar înainte de a înghiți cu ochii închiși argumente pro sau contra, n-ar fi rău să ne reîntoarcem puțin în timp și să privim la un eșantion – Europa Centrală. Resimțită de unii ca ”o himeră intelectuală condamnată la eșec”, văzută de alții ca un spațiu în care popoarele se ciocnesc ca într-un soi de ”darwinism geopolitic”, iar de alții ca ”o idee a cetățeniei”, Europa Centrală (istoria ei) ne poate ajuta să cântărim un proiect cu mult mai complex – federalizarea Europei – nu în funcție de interesele unei birocrații deja continentale sau de puseurile de patriotism local, ci în funcție de granița foarte complicată dintre pro și contra, când este vorba de o decizie istorică.” ( Dorin Tudoran )
ApreciazăApreciază
Radu Humor said
Sper că nu întâmplător a fost lăsat acest blog la voia ei, a întâmplării 😉
Frumoasă postarea @anonimului.
Mai ales că vine odată cu solistițiul de toamnă…
Nu-mi plac melancoliile, așa că o să mă retrag și eu spre a vă face pe plac !
ApreciazăApreciază