(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Uuuultima materie: spirituuuu

Posted by Arca lui Goe pe octombrie 2, 2012

Ego-ul, politica, arta si viata sunt, pana la urma, doar inceputul, aperitivul. Prea-cinstitul cititor citit si unic al Arcei lui Goe, un gurmand de lux la petrecerea timpului, liber, aspira mult mai inalt, catre absolut, catre transcendent si dincolo de el. Are sentiment, inima si gând pentru Univers, pentru Dumnezeu, pentru Duh, pentru Spirit, pentru Big-Bang, pentru Geneza si Apocalipsa, pentru Nevazut, pentru Spatiu, Timp si Moarte. Prea-cinstitul cititor citit si unic al Arcei lui Goe are, pe alocuri, propria sa viziune despre Univers, propria sa Cosmogonie si clarviziune asupra Finalitåtii tuturor Finalitatilor. Si mai ales are cuvinte pentru toate acestea. Cuvinte care-i ascund gândurile si-i tradeaza „sentimentu”. Ca Notar pe Arca lui Goe, mi-am ingaduit sa dau note acestui sentiment avut vizavi de restul Universului de catre fratele meu de suferinta, prea-cinstitul cititor citit si unic al Arcei lui Goe. Iata notele acordate la ultima materie din aceasta sesiune:

Considerand intensitatea maxima a sentimentului brut, fata de Univers, clasamentul arata asa:
id nick umax
1 AVP 9.67
2 Stely 9.57
3 Eungen 9.01
4 Rebeliunea Minerala 8.89
5 Polichinelle 8.69
6 Medusa 8.43
7 Gabriela D. Savitsky 8.27
8 D’Artagnan 7.26
9 Personaj Anonim si Colectiv 7.04
10 Radu Humor 6.85
11 Tiberiu Orasanu 6.45
12 Tilbuhoglinda 6.41
13 Niku Electriku 6.40
14 INTJ 6.37
15 Mitzaa Biciclista 6.33
16 Dictatura Justitiei 6.25
17 Habar N-Am 5.33
18 Ioan T. Morar 5.27
19 Dorin Tudoran 5.24
20 Adrian Nastase 5.00
21 Ana Ayana 5.00

***

Amendand intensitatea sentimentala maxima (fata de Univers cu indicele de calitate (densitatea de sentiment) clasamentul arata cam asa:
nick
Vârf
Sentiment
univers
1 Polichinelle 7.81
2 Medusa 7.33
3 Rebeliunea Minerala 7.22
4 Eungen 7.20
5 Stely 5.88
6 AVP 5.79
7 Gabriela D. Savitsky 5.33
8 Tiberiu Orasanu 5.09
9 D’Artagnan 5.08
10 Tilbuhoglinda 4.90
11 Personaj Anonim si Colectiv 4.39
12 INTJ 4.17
13 Niku Electriku 4.05
14 Mitzaa Biciclista 3.93
15 Dictatura Justitiei 3.75
16 Radu Humor 3.58
17 Habar N-Am 2.86
18 Ioan T. Morar 2.64
19 Dorin Tudoran 2.62
20 Ana Ayana 1.71
21 Adrian Nastase 1.43

***

Clasamentul distributiei medii (in intreaga perioada de timp observata) a sentimentului fata de Univers, corectat cu indicele de calitate, este insa asa:
nick
Medie
Sentiment
univers
1 Polichinelle 7.31
2 Medusa 7.04
3 Eungen 6.62
4 Rebeliunea Minerala 6.07
5 AVP 5.39
6 Stely 5.24
7 Tiberiu Orasanu 4.74
8 Tilbuhoglinda 4.50
9 D’Artagnan 4.49
10 Gabriela D. Savitsky 4.22
11 Personaj Anonim si Colectiv 4.19
12 INTJ 3.56
13 Niku Electriku 3.23
14 Dictatura Justitiei 3.22
15 Mitzaa Biciclista 2.84
16 Radu Humor 2.80
17 Habar N-Am 2.29
18 Dorin Tudoran 2.06
19 Ioan T. Morar 1.92
20 Ana Ayana 1.44
21 Adrian Nastase 1.05

13 răspunsuri sa “Uuuultima materie: spirituuuu”

 1. Betty said

  Am face si noi, „,personajul anonim colectiv”,evaluarea evaluatorului nostru ,dar acum nu prea avem timp la dispozitie pentru o lucrare macar pe sfert cum este aceasta ..Vom reveni imediat ce vom dispune de ceva mai muult timp. Nu promitem insa ca va fi prea curind..Putem insa sa spunem ca nu vom depune contestatie .Daca @D’Artagnan nu are motiv de nemultumire si ,dupa parerea noastra ar trebui sa aiba ,nici noi nu avem.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Evaluarea evaluatorului? Alta? Pai asta ce-i? Asta de fata, care-l evalueaza doar in mod aparent pe prea-cinstitul cititor citit si unic al Arcei lui Goe, chiar pe evaluator il evalueaza, ca sa se vada câte parale-i face pielea in vorbirea virtuala. Va rog sa nu va lasati inselat/å de aparente. Evaluatorul face exact atâtea parale câte rezulta din intensitatea si calitatea sentimentului pe care a reusit sa-l trezeasca in cel (acela) pe care a reusit sa-l atraga spre sine, sub de orizontul evenimentelor gestionate pe arca (local sau prin porturi). Pe acesta (si nu pe altul) a reusit dl.Goe la un moment dat sa-l atraga pe Arca si pe acesta (si nu pe altul) a reusit sa-l „impresioneze”, acestuia a reusit sa-i smulga atâta sentiment (si nu mai mult) de atâta calitate, eeee, si acestea spun totul despre evaluator si nimic (dar nimic) despre prea-cinstitul cititor citit si unic al Arcei lui Goe. Prin urmare orice sugestii, contestatii, reclamatii, si/sau corectii, desi sunt oricand binevenite, mare efect nu pot avea in media generala de absolvire cu care evaluatorul va absolvi si va fi absolvit, credem noi.

   Apreciază

 2. Amuzant catastif. 🙂 Dar ce caută Adrian Năstase? Pourquoi quitter Coasta Boacii?

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Ce caută Adrian Năstase? – ??? – 😯 Dintr-o oarecare perspectiva (gresita!) ar trebui (probabil) sa fiu flatat constatand ca dl.Goe este considerat (de catre cineva) „persoana” potrivita pentru adresarea unei asemenea intrebari shakespeariane. Dar nu, n-am motive. Ce cauta, ce cauta? Oameni in toata firea si nu ne dam seama ce cauta. Pai, ca tot omul, vorba celuilalt mare si controversat Adrian, cauta si dânsul casa, masa, masina, sa-i ia copilul examenul, sa aiba parte saracul de zile mai bune… cam asta cauta. Ba chiar am motive serioase sa cred ca nu cauta nimic altceva. Dar, ma rog, abandonand sensul adlitteram al intrebarii in favoarea celui intentionat as raspunde in stil ultra-evreiesc cu o ploaie de alte intrebari retorice. Dar Gabriela D. Savitsky ce cauta? Dar de ce nu te intrebi in legatura ce cauta G.D.S sau cu Ioan T. Morar (de ex) ci tocmai in legatura cu A.N.? Iar A.N. poate insemna la fel de bine Autor Necunoscut. Nu? Si de ce oare si cum s-a inradacinat in constiinta colectiva ideea ca A.N. ar merita alt tratament decat cel cuvenit muritorilor (ordinari)? Dar in politica ce cauta? As putea desigur sa cobor curajos inca si ma jos in semnificatia intrebarii in legatura cu motivele pentru care domnul Adrian Nastase, departe de a cauta, a fost vârât in fel de fel de locuri si clasamente, inclusiv in catastiful de fata. Dar n-o fac totusi. Pentru observatori atenti si integralisti, este evident ca bloggerul Adrian Nastase isi merita cu prisosinta locul, fiecare loc in care are aflare, in exact aceeasi masura in care isi merita locul/locurile colegii sai de pozitie. Tu Gabriela nu-i esti cu nimic mai prejos. Ba dimpotriva, as zice. Pentru ceilalti „observatori” explicatiile ar fi (oricum) de prisos.

   In rest? Ce mai faci? Ce mai zici? Cum iti merge? Ai vazut metoritul? Trebuie sa-l vezi.

   Apreciază

   • Meteoritul? Nu mă tem de meteoriţi, o dată, pentru că avem în compoziţia noastră pulbere de stele şi nu e firesc să ne temem de noi înşine, şi-apoi, am învăţat, încet, să nu mă mai tem. De nimic. Dacă va fi de văzut, el o să mă vadă primul 🙂 …
    Nu vreau să vorbesc despre „poziţia” A.N.-ului… Cu ani în urmă, o decizie negândită a lui mi-a schimbat (mi-a făcut praf) viaţa. Asta ar fi presupus – nu? – să mă bucure căderea lui din destin. Uite că nu m-a bucurat deloc, dar deloc; am fost sigură că se va sinucide şi m-am rugat ca Dumnezeu să-l salveze.Vezi, de multe ori dăm vina pe oameni pentru ce ni se întâmplă, zicem noi, nemeritat, dar oamenii sunt şi ei nişte unelte ale Marelui Echilibru, ale Armoniei Universale. Unui mare orgoliu (cum e A.N.) i-a fost dată o uriaşă umilinţă … Unui mare visător cu capul în nouri i se dau responsabilităţi şi legături atât de terestre încât e nevoit să coboare cu picioarele pe pământ. Nu pot să judec faptele, pot doar să înţeleg întâmplările. Nu ştiu de ce-l deteşti pe A.N. şi-l urmăreşti „om la om pe tot terenul”, cred că nici nu vreau să ştiu. În comparaţie cu alţi oameni de stat, e o valoare certă. Şi nu cred că trebuie să plătească atât de scump trufia (deşi, e păcatul capital)… Dar asta e ce cred eu, nu ce cred stelele. Eu? Mă pregătesc. Încerc să mă împac cu mine. Să netezesc aspertăţile, să rotunjesc colţurile, să văd mai bine esenţa dincolo de aparenţă. Învăţ să fiu om şi vreau să-ţi spun că e al naibii de greu. Şi nu-mi reuşeşte decât arareori.

    Apreciază

    • Radu Humor said

     Strici orzul pe gâște !
     Parcă așa se spune…..

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     nu e firesc sa ne temem de noi insine„??? Hm, dar curajoasa creatura mai esti. Mie mi se pare ca e chiar singura amenintare de care are rost sa ne temem. Cat de cat. Dar sa nu ma las totusi atras si sa „deviez” spre o astfel de gaura neagra meta-fizica. Meteoritul despre care vorbeam, inofensiv acum, este cel descoperit recent in localitatea Twin Peaks din judetul Caras-Severin. Se zice ca acum 65 de milioane de ani un meteorit (despre al carui sens-pe-lume planuiesc, zadarnic, de foarta vreme multa vreme, sa scriu o monografie sau macar o schita) s-ar fi ciocnit cu pamantul, incheind astfel domnia dinozaurilor, ai caror descendenti suntem. Impactul initial s-ar fi produs undeva prin Mexicul de azi. Cum era de asteptat, in urma ciocnirii, nici meteoritului nu i-a fost moale. S-a dezintegrat. Un fragment (o schija) desprinsa din bietul meteorit a ricosat håt peste mari si tåri si a picat, cum ziceam, in dragutzul judet Caras-Severin, aflandu-se azi intr-o pestera din localitatea caraseana Twin Peaks. Cu o minima pasiune pentru speologie ai fi avut sansa sa-l vezi. Chiar sa-l pipai.

     Despre neintelegerea „noastra” vizavi de mizilean nu voi deocamdata sa zic mare lucru pentru ca imi place la nebunie felul in care ararul nostru schimb de replici ilustreaza incomunicativitatea prin cuvinte. E o arta in sine. As lasa senzatia sa persiste o vreme. Stiam povestea ta si a impactului in destin rezultat in urma ciocnirii tale cu meteoritul aflat actualmente in pestera jilvå, si ma si asteptam sa fii atinsa de umbrele sindromului Stockholm. Luand la cunostinta despre recentele tale preocupari mi-as ingadui sa-ti recomand un text: Plugarul si Moartea, in lectura altuia care paseste curajos (intr-o privinta pe care o trec sub tacere) pe urmele lui Adrian Nastase: Andrei Plesu. Daca n-ai citit/ascultat acest text, cred ca ar putea fi o alegere potrivita pentru o dup-amiaza de duminica in care decizi sa nu te duci in vizita la pestera din Twin Peaks ca sa nu vezi meteoritul.

     Apreciază

 3. Betty said

  In atentia doamnei Gabriela Savitski…
  Aici veti gasi cea mai mare parte a … secretului acestu”iamuzant catastif” …
  https://arcaluigoe.wordpress.com/intoarcerea-d-lui-polichinelle/
  Iar de aici un raspuns mai clar la intrebarea dvs,”Dar ce caută Adrian Năstase”?
  https://arcaluigoe.wordpress.com/noduri-si-semnale/restituiri-xi/

  Apreciază

 4. Radu Humor said

  Dumnezeu crea tarile. La un moment dat Sf. Petre il intreaba:
  – Bine, Doamne, in toate tarile, ba ai pus numai desert, ba numai paduri, ba numai petrol, ba numai ape, dar in tarisoara asta Romania ai pus de toate, si paduri, si ape, si bogatii, cum vine asta?
  – Da, asa este, dar sa vezi ce popor pun…

  Romania este o tara deosebit de fertila: semeni functionari si cresc impozite…

  Sfantul Petru se duce la Dumnezeu si se vaita ca sunt prea multi romani care vor creier…ca nu mai are in depozitul cerului asa ceva…
  atunci D-zeu ii raspunde:
  – Nu-i nimic da-le diplome de la Spiru Haret !!

  Politicienii sunt ca pampersii:trebuie schimbati cat mai des din aceleasi motive…

  Concurs de minciuni:
  Americanul-” nevasta-mea a nascut intr-un avion;acesta s-a defectat si pustiul a salvat-o cu parasuta!”
  -Mai,mai mai se minuna romanul!
  Neamtzul:nevasta- mea a nascut intr-un submarin;acesta s-a defectat si pustiul a salvat-o de la inec!”
  -Mai,mai ,mai se minuna romanul.A mea e gravida de un an!
  Din cand in cand copilul scoate capul si intreaba:mai este Basescu presedinte…?

  Conferinta tinuta pe internet de presedintele Romaniei, Traian Basescu, care observa:
  – In ultimele 5 minute am primit 1 milion de mesaje cu aceeasi intrebare: „Vor fi candva majorate salariile?”
  … Cred ca-i SPAM.

  Presedintele cu sotia se plimba la pas prin Bucuresti. La un moment dat, Traian Basescu se opreste brusc in fatza unei vitrine si exclama:
  – Ia uite, Marie, ce preturi: sacou-15 Roni, pantaloni-10 Roni, camasa-5 Roni. Si se mai plang toti de criza in loc sa-mi fie
  recunoscatori ca traiesc atat de bine !
  La care consoarta, intrucatva jenata, ii spune:
  – Pai, Traiane, asta-i o spalatorie!

  Cativa politicieni, cam cu chef, fac un turneu electoral prin sate. Pe un drum de tara, masina se izbeste de un copac si accidentu-i gata.Aflat in trecere, un taran cu frica lui Dumnezeu ii aduna, ii ingroapa pe loc si isi vede mai departe de treaba.
  Dupa un timp, se observa lipsa politicienilor. Ancheta, reconstituire, interogatorii etc.
  Anchetatorul il intreaba pe taran:
  -Cand ai sosit la locul accidentului mai era vreunul in viata?
  -Unii dintre ei ziceau ca sunt, dar poti sa-i crezi pe astia?!

  Extenuat de lupta pentru iesirea din criza,premierul face el insusi una si,cum se mai zice,da ortul popii.
  Funeralii nationale,popor, sobor,alesi, culesi,regrete eterne etc.
  Pe marginea mormantului, Traian Basescu plange in hohote din ambii ochi smulgandu-si ultimele suvite din parul restant iar Elena
  Udrea,cernita toata, jeleste telegenic si ecumenic.
  In trei cuvinte, mare jale mare!
  In drum spre iesirea din cimitir,Elena Udrea se apleaca discret la urechea lui Traian Basescu si-i sopteste plina de speranta:
  -Traiane, nu- i asa ca as putea acum sa-i iau eu locul?
  Iar Traian Basescu o asigura:
  -Cum sa nu, Elena, numai ca trebuie sa te grabesti pana nu astupa aia groapa.

  Adrian Nastase intreaba Radio Erevan: Un barbat poate sa aiba mai mult de 2 oua?
  Raspuns: In mod normal nu, dar daca totusi te apleci in fata si numeri exact 4 atunci sa stii ca Opozitia a venit puternic din urma.

  Andrei Marga se duce in magazinul Victoria sa isi cumpere cravate si camasi. Dupa ce isi cumpara cravate, vrea sa ii dea 100 spaga vanzatorului, insa acesta refuza:
  – Nu pot sa primesc, d-le ministru, pentru ca am fost si eu profesor universitar si stiu ce salarii mici sunt in invatamant.
  Nervos, Marga se duce la raionul de camasi. Isi cumpara cateva camasi si vrea sa ii dea spaga 100 vanzatorului, care il refuza:
  – Nu pot sa primesc, d-le ministru, ca am fost si eu profesor universitar si stiu ce salarii mici sunt in invatamant, ii spune vanzatorul.
  Super-nervos, Marga iese din magazin si vede un cersetor in fata magazinului. Se gandeste putin si vrea sa ii dea 100 de lei
  cersetorului.
  La care acesta ii spune:
  – Nu pot sa primesc, d-le ministru…
  Deja cu nervii la pamant, Marga il intrerupe:
  – Sa nu spui ca si tu ai fost profesor universitar.
  – Nu, ii raspunde acesta, eu chiar sunt profesor universitar, dar am o… fereastra acum.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: