(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Sic transit diem, venit nox

Posted by Arca lui Goe pe Octombrie 30, 2012

” If we don’t believe in freedom of expression for people we despise,

we don’t believe in it at all – Noam Chomsky

Some Elementary Comments on The Rights of Freedom of Expression

BONUS

18 răspunsuri to “Sic transit diem, venit nox”

 1. Radu Humor said

  Mda ! Se pare că vine !
  Adusă de ăștia :mrgreen:

  Ziare.com Ionel Blanculescu: FMI, de la primitivism la promiscuitate fiscal-bugetara

  Sunt unul dintre adversarii actualei relatii financiare a Romaniei cu FMI, din cel putin 4 motive:

  1. FMI, alaturi de acolitii acestuia, a obligat Romania sa contracteze un imprumut gigant, cand nu aveam nevoie de asa ceva, inceputul crizei financiare globale prinzand tara noastra intr-o foarte buna pozitie financiara, care nu clama un astfel de acord de finantare;

  2. FMI a conditionat acordarea celor doua imprumuturi, de 20 miliarde de euro, respectiv de 5 miliarde de euro, de reducerea rezervelor minime obligatorii in valuta, detinute de banci la BNR, de la 40% la 25% si respectiv de la 25% la 20%, in joc fiind miliarde de euro, unele plecate deja de ceva timp din tara;

  3. FMI a girat un Plan de Austeritate, ce a produs ravagii in economia Romaniei, care, in loc sa fructifice avantajul competitiv pe care l-a detinut, o situatie financiara deosebit de buna la finalul lui 2008, a ajuns astazi in genunchi, fiind surclasata de state precum Bulgaria si multe altele din Africa, aruncata la cosul clasamentelor internationale, devenind bataie de joc pe holurile de la Bruxelles;

  4. FMI obliga, in mod criminal, statul roman sa vanda participatii importante in companii strategice, in special din energie, astazi, cand preturile sunt cel mai jos posibil, ceea ce se constituie intr-un veritabil atentat la avutia nationala, care conteaza, o reala subminare a economiei nationale.

  Toate aceste valente completeaza imaginea de primitivism in abordarile profesionale ale FMI, in relatia cu tara noastra, chiar mai mult, de rea credinta.

  O a doua dimensiune, care se profileaza astazi, o reprezinta cea de promiscuitate fiscal-bugetara, FMI devenind actor de Hollywood, guru prevestitor, Mr.Doom al sectorului financiar, dandu-si cu parerea de ce se va intampla in Romania, in cazul in care, potrivit calendarului maias, UE va fi lovita in moalele capului de o noua criza, forma adancita a celei vechi, cat un „meteorit” de mare si periculoasa.

  Comentarii despre devalorizarea monedei nationale cu 15% la 20% sau despre scaderea economica cu 5%, care ar lovi Romania, nu mai fac, hartia nu le suporta. Aceasta nu inseamna ca Romania nu este prejudiciata de astfel de declaratii iresponsabile, care, pe langa faptul ca duc la cresterea costurilor de refinantare pe plan international, se constituie si intr-o noua lovitura data psihicului acelor oameni care au contractat credite in valuta sau sunt legati de diverse contracte in euro, daca mai era nevoie!

  Ceea ce doresc, insa, sa precizez este ca, potrivit unei vorbe din popor, „lupul isi schimba parul, insa naravul ba”. „Parul”, cred ca ati inteles, este Jeffrey Franks, artizanul conceptiei FMI pentru Romania, retras de la post. FMI recidiveaza dupa fortarea cresterii TVA in Romania, de la 19% la 24%, ceea ce a transformat evaziunea fiscala in tentatie nationala, rata de colectare a acestei foarte importante taxe nemaidepasind 54%, frauda anuala depasind 7 miliarde de euro, prin noile propuneri de marire de taxe si impozite, desigur daca „meteoritul” va lovi UE, dupa cum urmeaza:

  – CASS, cu 1 pp, de la 10,7% la 11,7%, atat la angajat, cat si la angajator, combinat, putand ajunge chiar la 14%;
  – Impozitul pe venit, cu 1 pp, de la 16% la 17% sau chiar la 18%;
  – TVA, cu 1 pp, de la 24% la 25%.

  Aceasta noua crestere rudimentara de taxe si impozite, ce strabate mintea colectiva a aripii romanesti a FMI, ne demonstreaza, daca mai era nevoie, gradul de promiscuitate fiscal-bugetara, la care se poate deda aceasta organizatie de stat, sa fim bine intelesi, cu mentalitate invechita de stat, incercata in ani de zile pe multe state care si acum traiesc cosmarul impactului cu institutia financiara.

  Este oripilant sa crezi ca mai poti stoarce cateva miliarde de lei din mediul economic romanesc, stors deja ca o lamaie de resursele sale financiare, prin toate masurile de austeritate adoptate in anii trecuti!

  Multe companii, trecute deja prin purgatoriul ultimilor 3 ani, daca ar mai putea, „s-ar sinucide”, asa cum s-a intamplat cu multe altele in zecile de mii de proceduri de insolventa si lichidare judiciara.

  Oare cu ce a gresit Romania sa intre sub spectrul de preocupari economice maligne ale FMI? Raspunsul il resimtim pe propria piele, ca de atatea ori in istoria noastra!

  Sectiunea de invitati a Ziare.com gazduieste o serie de editoriale scrise de personalitati ale vietii publice din Romania.

 2. Philip Marlowe said

  Hai sa ne prefacem ca Basescu e competent si are realizari. Hai sa ne prefacem ca, in 10 (da, 10) ani de Basescu, Romania a progresat, nu a regresat. Hai sa ne prefacem ca sintem de dreapta si ca dreapta TREBUIE sa triumfe in Romania. Si ca mai exista stinga si dreapta. Si comunisti. Hai sa ne prefacem… Ca d-aia sintem retardati…

 3. Garcea said

  misto . jesus o sprijina pe liberty sa n-o ia sandy .

  • Dl.Goe said

   Interpretarea dv. este eronata. Dupa seninul cerului se vede ca de fapt Sendy a luat-o deja pe Liberty si a trimis-o la Rio. In vacanta. Lasandu-i locul vacant. Se ofera cineva?

 4. Garcea said

  ia de aici o stire si mai misto

  Politia din Moscova a descoperit un bordel intr-o manastire al carei staret se crede a fi consilierul spiritual al presedintelui rus Vladimir Putin.

  • Dl.Goe said

   Ceeeee???? Asta nu-i o stire. Este un exemplu de utilizare gresita a limbii romane in presa si (vai) totodata o ilustrare a unui mod defectuos de a utiliza libertatea de exprimare si manipulare. De unde se poate deduce ca Politia moscovita e independenta. Se pregateste Cecenia.

   • Dl.Goe said

    „Stirea” asta este totusi uluitoare. Am cercetat si revenim. AICI se gaseste minunatul exemplu (de cam ce-a ajuns presa – centrala) avand imbricata intr-insul o admirabil de incredibila densitate de „date” senzationiste. O poveste mistica despre sex, plina de suspans si mister (Dumnezeule iar am ramas gravida si nu stiu cu cine). Dozajul este admirabil; Politie, Moscova, bordel, mânastire, staret, consilier spiritual, crede, presedinte, rus, Putin. Nu trebuia decat sa te cheme Florin Nicula ca sa injghebi o fraza trasnet: „Politia din Moscova a descoperit un bordel intr-o manastire despre al carei staret se crede a fi consilierul spiritual al presedintelui rus Vladimir Putin.”. Continuînd investigatiile am aflat ca autorul „stirii”, numitul Florin Necula (despre care nu, se stie sigur, da, ca-i acelasi cu un oarecare Florin Râpå) ar fi un infractor periculos, care a inghitit un harddisk de computer (da-da-da) pentru a sterge probele fraudei pe care a comis-o. Vorbim serios. Vezi AICI.

 5. Radu Humor said

  Apropos de …cealaltă :
  Cică nu-i greu să-i iei femeia altuia, greu e să o vezi înapoi 😉

 6. INTJ said

  If we don’t believe in freedom of expression for people we despise, we don’t believe in it at all.” … una calda ce incearca subtil s-o ascunda p-aia rece.

  • arcaluigoe said

   Pai si sentimentul trebuie sa fie liber (consimtit) nu numai exprimarea. Cine se teme de sentimente se teme si de libera exprimare… Or decurge una din alta. Cele doua feluri de spaima…

   • INTJ said

    sentiment? nush, chiar daca dex-ul zice „sentiment de desconsiderare„, io n-as incadra dispretul la sentiment (adica „proces afectiv specific uman„, tot dupa dex) din moment ce (imho) nu poti „simti” dispret fara a analiza anterior simtirii vari informatii (care, evaluate dupa anumite criterii, justifica iluzia realitatii acelui afect) … da’ cine-s eu sa ma contrazic cu dex-ul si ilustrii sai autori? de fapt eu ma intrebam in sinea mea de ce trebuie sa fie „we despise” si nu poate fi „we don’t agree with” …

    • Dl.Goe said

     Ca si d-voastra nici io nu ma pot pune cu autorii (Chomsky e un autor) dar cred ca, fara a intra in notiuni de teoria multimilor, in contextul dat, formula care se refera la grupul celor dispretuiti confera o mai mare generalitate decat ar oferi cea care s-ar rezuma la grupul celor cu care nu suntem de acord. Totusi as dori sa mentionez ca „nedumerirea” d-voastra ma duce cu gandul ca, intr-adevar, de multe ori, unii „megiesi ai cuvantului” incep sa-i deteste brusc pe cei cu care nu sunt de acord. Sau, mai exact, incep sa-i desteste si chiar sa-i urasca, pe aceia pe care ii simt ei ca fiindu-le potrivnici, lor sau ziselor lor (cu care se idetifica), adica ale respectivilor „megiesi/marginasi” si care contest-a-tari isi mai si exprima acel dezacord. Caci nu-i chiar tot aceea. Adica sa-i detesti (a) pe cei cu care nu esti de acord SAU sa-i detesti (b) pe cei care nu sunt de acord cu tine. Diferenta ca de la cer la pamant. Asadar, in sfarsit, fara sa fiu in dezacord cu d-voastra, subliniez ca sunt de acord cu Chomsky. Adica cu formula propusa de el.

 7. Dl.Goe said

  S-a dus naiba rapitza si economia. E inflatie de d-ni Goe mai ceva decat pe vremea lui Nenea. Cred ca Banca Nationala ii pune in circulatie pe sest. Ca sa-mi banalizeze mie repertoriul. Bunoara ADEVARUL. Adevarul (central) publica, iarasi un articol al scriitotului Florin Iaru. Am fost tentat sa zic „un articol de doi bani” dar astazi, de Halloween, n-am chef sa fiu generos si grandios, ci realist. In mod normal un aspirant la titlul de „jurnalist” ori macar la cel de „gazetar” ar trebui sa plateasca serios ziarului care ar binevoi sa-i publice articole precum cele scrise de catre „ziaristul” amator Florin Iaru. Faptul ca e invers, aspirantul primeste el bani pentru articolele pe care le scrie la Adevarul (!!!), si nu doi bani, ramane o enigma. Sau poate un semn ca economia n-a cazut inca de tot, ca inca-si ingaduie pomeni (electorale). In psihanalizabilul sau articol (in care pronunta cuvantul „râpå” si in care reia a n-a oara refrenul cu „ca sa nu ramâie repetent si anul acesta…”), defulându-se pe bani, inteligentul poet Iaru, proaspat cenzurat pe Certocratia (asa-i trebuie, na, da-i catzeaua), il bate pe dl.Goe ca sa priceapa dl.Ponta.

  (n.b. Bunicuta, Bombonel, Pinochio si acum, colac peste Bufnitzå, Dl.Goe sunt ambalajele indulcitoare in care au fost vârate una-ntr-alta Matriosele, cu de-a sila, ca sa le recunoasca poporul ca fiind de-ale sale, de-ale carnavalului, si sa le si acceptete).

  Ca sa ma faca pe mine sa ma simt banal, comun, negenial, repetent, ceilalti comentatori ai „ziaristului” Iaru s-au gasit sa remarce si ei acelasi lucru vizavi de incredibilul fenomen al aparitiei in presa al insåilåturilor lui Iaru, care, cenzurat pe Cerocratia, continua sa apara la Adevarul. Bine, nici nu era mare brânzå. Vezi AICI: Dl.Goe la butoane.

  Aflat in reculegere post-Sandy, conul Dorin (cålaul textelor iariene), imitandu-l si dansul pe dl.Goe, posteaza de post Doua poze. Bine dansul pune cele doua poze fara niciun motto. Probabil pentru ca motto-ul ales de catre dl.Goe (îi) e destul. Iaru nu comenteaza cele doau poze, dar, le comenteaza, in schimb, la schimb, dl.Antonesei (acesta este mai magistral chiar decat Dl.Iaru in comentariile pe care le face, majoritatea pe Certocratia, mereu pe prima pozitie cu coronita de flori si intaia strigare) si Dl.Gogea (un d.Goe fuzionat cu Ga; Ga vine, pe scurtatura, de la Gabriel Liiceanu Marquez). In sfârsit comicul de situatie al respectivelor comentarii este MO-NU-MEN-TAL, pentru cine are are simtul umorului si si stie Certocratie. Daca te incadrezi nu le ratata ca nu stii ce pierzi.

 8. Dl.Goe said

  Minoiu ne face legatura pentru cate o scurta interventie: minutul si scorul. Legatura la / de la Certocratia.

  Sut si Goooooool. Conul Dorin, care rimeaza cu Crin si cu Dobrin, afirma ca citind Scanteia de odinioara se simtea bine numai si numai cand ajungea la cronica sportiva. In rest nu. Dar ce se aude in casti? Nu si pe post. Cred ca e Ilie Dobre:

  Cum coane Dorine, sa fie adevarat ca n-a aparut niciodata niciun articol elogios despre poetul tânar Tudoran in Scânteia? Pe cautate?

  Hai mai bine sa le vedem pe toate si un cantec vesel sa cântåm: nu ma duc la Carolina, nu ma duc ma duc la ea, la sa vina ea la mine si-apoi om vedea. De-i bine. Pana atunci, mai bine stati la Mary (land). Aveti curent curent si apa curenta? Atunci stati bine. Tu nu te mai duci azi de-acasa. Potop e-napoi si. Inainte? Ca tot inainte era mai bine. Foamea era foame si greva era greva. Nu ca acuma cand nu se mai intelege om cu persoana, pe o criza ca asta, ma intelegeti.

  Astept cu mare nerabdare sa vad, dupa ce se vor stinge ecourile comentariilor intelectualilor cu succes de a/casa Antone(esey) si Go-gea (budhisti amandoi), cum vor reusi derivishii No Name, Shadow etc sa conecteze aceste doua poze la „jos Basescu, Cartarescu, Tismaneanu, Liiceanu…” si ceilalti dusmani lati de clasa ai poporului de la gradinitza certocrata. Faceti pariu ca nu va trece ora si v-a-ncepe hora? Ca dovada ca aci se lucreaza cu auto-amorsare, si ca n-ar fi necesar sa-l imitati pe dl.Goe, postand doua poze de grup. Apropo in prima poza pot fi recunoscuti fara efort, in ordine, de la dreapta la stanga: Tudoran (dizident), Anton-esey (frate), Go-gea (poet in felul sau) si, la coada, incercand zadarnic sa faca un cerc, Iaru (ziaristîîî). Dar ce naiba coane, iar nu-mi apare mesajul… Ei, lasati ca apare el pana la urma, prin osmoza, prin grija aceluiasi mare Mo. Dedatorul, cerberul decerebrat.

  Ghitzulescu ai legatura. Se pregateste Domozina.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: