(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Pre-viziuni!… Pre-ziceri!… Pre-supuneri!… Pre-scrieri!… Precizari! – Post-ludiu

Posted by Arca lui Goe pe noiembrie 6, 2012

Ca să supra-vieţuiesti bine în hiperspaţiul virtual al anonimatului clandestin trebuie să fii în stare de doua lucruri. Primul dintre ele se referă la abilitatea de a fi liber, adică la abilitatea de a spune mereu exact ceea a ce vrei-sa-spui, spontan, fără pre-judecaţi, orice-ţi trece prin cap, venind de nu se ştie unde, fara constrangeri morale, politice, istorice etc, şi mai ales fără auto-constrângeri (istorice sau futurologice). Al doilea se referă la capacitatea de a-ţi apara libertatea, adică (a) de a fi în stare, în majoritatea cazurilor să gaseşti, ulterior, argumente potrivite pentru a valida lucrurile pe care le-ai spus liber, adică de a fi consistent cu tine însuti, persoana cu personajul, abilitatea de a avea „în fază” cultura (pre-existenta, care este) cu gandirea intuitiva (care se manifesta) şi (b) de a admite, fårå îngrådiri, libertåţile celorlaţi. Asta este totul (mult, puţin) pentru a supra-vieţui bine în hiperspaţiul virtual al anonimatului clandestin. Orice feedback pozitiv venit de la alte personaje care tânjesc şi ele la ontologie, în realitatea virtualå, este (doar) un bonus, binevenit dar neindispensabil. Daca acest bonus e indispensabil pentru o supravieţuire decentă (şi exemple sunt gråmadå într-o mulţime de ogrăzi în care muritorii aşteaptă recunoaşterea din partea anomimilor ca pe o mană cerească) atunci aceea nu mai e viaţa (virtuala) ci calvar şi mai bine te duci să te împuşti cu o armă cu lunetă. In pielea gâtului. Abia apoi poţi încerca din nou să trăieşti liber la blog.  Nu ca alţii, care sunt încarceraţi, prizonieri imaginari ai lucrurilor pe care-şi-nchipuie că le-ar avea de pierdut. Cât de liber ai putea fi atunci când încă n-ai murit niciodată, măcar o dată? Că nu prea poţi. Cum så fii liber când încå mai ai lucruri de pierdut? (Ma rog, impresia ca le-ai avea, tot una). Sper înså så nu zåpåcesc pe nimeni dacå voi adaugå faptul cå nici moartea asta nu-i ((de)-a) bunå dacå e în exces. Unii au tot murit (chiar şi de trei-patru ori; se ştiu ei care) şi liberi tot n-au ajuns. Ba dimpotrivå. Unii au ajuns zombies, alţii chiar mai råu: marionete ale propriilor prejudecåţi, care se trag singuri pe sfoarå, cu martori. (Un alai mic format din câţiva martori binevoitori pânå la devotament).

Daca_nu_nu – November 6, 2012 at 21:24 –  #26

M-am întrebat de multe ori ce-i apropie pe oameni…
Pe Liviu Antonesei l-am văzut o singură dată,
la un simpozion pe teme de educație.
Pe Dorin Tudoran nu l-am văzut niciodată,
cum niciodată nu i-am văzut pe Șerban Foarță,
pe Vasile Gogea,
pe Nicolae Prelipceanu,
pe George Tudor-InimaRea,
pe Gheorghe Câmpeanu,
pe Mara,
pe No Name,
pe Shadow,
si pe toți prietenii de pe aici…

Cu toate acestea, cu toate că nu ne știm,
nu ne cunoaștem,
ne-am găsit!
Oamenii se găsesc: da, oamenii care gândesc – cât de cât!!! – la fel, se găsesc…

Unii se găsesc pentru PUTERE.
Alții -NU.
Acești „alții” se găsesc pentru împreună-gândire!!!

Deeci???…

92 răspunsuri to “Pre-viziuni!… Pre-ziceri!… Pre-supuneri!… Pre-scrieri!… Precizari! – Post-ludiu”

 1. olimox said

  la piaţa sufletelor
  sunetul meu desuet
  sclipeşte între viaţă şi moarte
  ca merele auriu
  pe taraba de alături
  ca tomurile greu lustruite
  răscoapte

  declar la ce bun
  o savoare o urmă un nume
  toate în totul decad e
  un gînd serios dar cu faţa smolită
  se strecoară mă înşfacă
  şi cade

  vai vouă poliţişti ai amiezei
  acum se comite un rapt
  de ce şovăiţi
  cu plumbul în oase
  acolo
  o linie dreaptă pe raft

 2. olimox said

  PS. Ce face Domnul din imagine după ce curge tot nisipul?

  (Mama ar zice: Întrebare tembelă de adolescent !Tu lucruri serioase nu ai în cap?)

 3. anonim pe arca said

  Presupun ca aici ii este locul acestui citat recuperat de mine de la” Restituiri XII .” :

  “Dictatura e o şcoală a duplicităţii. Ea substituie discernămîntul prin teamă, te obligă să ai limbaj dublu, să-ţi educi copiii în aşa fel încît, de mici, să deosebească, prudent, între adevărul de-acasă şi cel din afara casei. Dictatura încurajează deprinderea de a minţi, de a te preface, de a-ţi cenzura spontaneitatea. Dictatura schimonoseşte, în noi, omul întreg. Cei care, la un moment dat, nemaiputînd trăi divizaţi, nemaiputînd accepta să fie exilaţi în afara lor înşile, nemaisuferind să-şi multiplice chipul pînă la disoluţie, decid să iasă din rînd pentru a se regăsi, sînt numiţi, cu un termen oarecum pretenţios, „disidenţi“. Pretenţios, pentru că pare să indice, în primul rînd, un dezacord politic, ideologic, moral. De fapt, în joc e stricta nevoie de a reveni la autenticitate, nevoia de a recupera omul întreg, după ce, ani de-a rîndul, el a fost sacrificat prin teroare, căzut „sub vremi“, dislocat, uitat. Disidenţa este însă o soluţie individuală. Nu „se ia“, nu se predică şi nu justifică judecarea celorlalţi. A te „face“ disident, în urma unei deliberări abile, interesate şi vanitoase (sînt cazuri…) e a recădea în inautenticitate.

  La fel, a face din disidenţa ta un „capital“ de prestigiu, o tribună, de la a cărei înălţime, dai de pămînt cu „laşitatea“ comunităţii. Fiecare om îşi are „punctul lui de fierbere“, limitele şi destinul lui. Tăcerea consimţitoare nu e scuzabilă, dar amendarea ei nu are efect decît dacă porneşte dinlăuntrul celui vizat. Stigmatizat din afară, el se va refugia în statutul de „victimă“ şi îşi va fabrica ingenioase justificări. Inautenticul nu ştie că e inautentic. Iar cînd află e pe jumătate salvat.”

  Este un citat din dl Goe care si-a facut iata un tel din a-si pastra libertatea- libertatea de exprimare -din „anonimatul clandestin „. Cred ,abia acum ,ca ar fi fost mult mai bine pentru AVP ,daca ar fi ramas ascuns in @micul _burghez ” , @”Inspectorul Hop” sau sub alte(masti) nickuri la fel de sugestive. Pe vremea aia imi permit sa spun ca Dl Goe era un fan AVP. Un fan anonim clandestin , fascinat de alt ” anonim clandestin „,dar care odata deconspirat a refuzat sa-l mai accepte. Mitul s-a spulberat si…gata.
  Dupa aceeasi reteta s-a produs ,dar mai tirziu ,ruptura de ceilalti fani…
  p.s. Desi imi este teama sa dau drumul acestui comentariu ,imi permit iata libertatea de a spune ce gindesc … Daca am gresit astept „executia ” ,asa 🙂

  • olimox said

   Prietenii noștri, reali sau virtuali, sunt acei oameni care nu ne spun întotdeauna ceea ce știu că ne face plăcere. Sunt cei care ne oglindesc cât pot ei de curat, cu bune și cu rele, și apoi ne acceptă în preajma lor „la pachet”. Speranța de schimbare ține de voința și de calitățile noastre, mai puțin de voința lor, a prietenilor noștri. Datoria lor e să nu aburească oglinjoara. Atat.

   Așa e la noi, la olimocși.
   Chiar și la adolescenți.

 4. Radu Humor said

  Vezi, dacă ai sărit peste pre-ludiu ai ratat un act intelectual de mare finețe !
  Greșeală pe care o poți îndrepta doar post-mortem !
  Că nu te iartă nimeni, cu atât mai puțin niciuna, dacă știi, și din comoditate te faci că nu 😉
  Joaca aceasta continuă, hârjoneala asta pamfletară în care văd că s-a (c)angrenat și un olmox puber(lă), în căutare de repere mai mult sau mai puțin intelectuale va sfârși prin a enerva asistența !
  Înțeleg că se e-vită multă/multe cu această ocazie, dar în schimb nu se pierd întotdeauna cele care se vor.
  Subiectele de actualitate rămân, cu sau fără voia unora în plan secund, de unde răzbat doar zgomote și icnituri, rar răbufniri de orgolii atent marginalizate.
  O simplă comparație a postărilor de altădată, cu ajutorul exemplului adus aici de cel care se crede în continuare anonim, cu postările din ultimul timp, cuprinse de o beție continuă de cuvinte sau jumătăți separate doar pentru a crea un suspans artificial și năucitor, duce la o inevitabilă mahmureală limbistică, pe care unii o confundă cu extazul intelectual !
  Mă rog, chestie de gustibus 😉
  În care nu te poți…băga. Că cât trăiești ai de învățat. Și de când lumea, nu numai lucruri bune….

  • olimox said

   D-le Radu Humor, dacă vreodată[ – Doamne ferește! – simțiți nevoia să experimentați o metensomatoză în Virtual, vă sugerez – cu respect adolescentin – personajul Gollum din povestea „Hobbitul”.

 5. olimox said

  Celor ce poartă pene albastre râzând la ureche
  Îngerul lor Păzitor le șoptește
  texte lungi / nu prea lungi peste umărul drept:

  „Metensomatoza între Real și Real, Între Virtual și Virtual,
  între Real și Virtual, între Virtual și Real – cu depășirea discontinuității –
  este FIREASCĂ. Un Conciliu, doar un Conciliu, a interzis-o!”

  • Radu Humor said

   Hai să coborâm pe pământ !
   Real Madrid- Borusia Dortmundt de la 21,45 pe DG1 și DS !

  • Dl.Goe said

   @olimox – Cred ca exagerati. Inter-pre-tând.

   • olimox said

    Ca olimox adolescent, îmi formez „abilitatea de a fi liber” și
    „capacitatea de a-ţi apara libertatea” (punctele a și b).

    Asta mi-am propus să perfecționez în această existență.

    Mulțumesc pentru înțelegerea empatică..

    • Dl.Goe said

     Daca asta v-ati propus nu pot decat sa va doresc sa gasiti – in viitor (!?) – justificarile rationale care sa valideze aceasta alegere. Mult succes.

    • olimox said

     Mi-am permis libertatea de a face interpretari. Accept că pot fi percepute ca exagerate.
     Ca să pot învăța să aduc justificări raționale, am nevoie să știu concret ce anume, și din care interpretare, a fost perceput ca exagerat.

     Imi este dificil să fac asta și in discuția face to face cu un olimox, daca nu-mi precizează ce i se pare a fi exagerat. Noi nu citim
     gânduri. Nu avem acest dar.

     Poate acum nu aveți vreme pentru un olimox „adolescent pisălog”, cum spune tata că sunt. Nu–i bai, nu-s prea vârstnic, aștept. Știu că merită să aștept.

    • Dl.Goe said

     @olimox – Am impresia ca contati in mod exagerat pe dl.Goe, prin r-aportare in exces la feedback-ul venit sau asteptat de la „dânsul” (ca sa-i zic asa). Cautati (in mod involuntar !?) o dependenta care se poate dovedi paguboasa. Pana la o anumita limita ati putea invata libertatea de la orbul Radu Humor (robul d-lui Goe) ca sa va puteti orienta si descurca mai bine pe puntea dar si in cala (b)Arcei. Nu exagerati insa nici cu invatzatura de la Radu Humor ca sa nu ajungeti prizonier ca (si) dânsul. Zic si eu. Incolo nu.

    • olimox said

     V-am perceput, cu experiența mea de olimox, drept INTERLOCUTOR.
     Ceream clarificări spre a incepe construcția unei reprezentări comune asupra realității. Încercam o negociere de sens. Prețios zis, cum am auzit pe la voi, voiam o comunicare dialogică. Ideea vine, din câte am citit, de la unul Bahtin.

     Așadar nu drept un interlocutor doriți să vă percep, ci drept un provocator de solilocvii. (Se ocupa și unul Moreno la voi cu asta, pe lângă multe altele).

     Faceți afirmații pe care nu păreți a intenționa să le validați.

     ( Zboară cu spontaneitate spre mine. Spontaneitatea e Regina lui Moreno ăsta)
     .
     „Trădare trădare, da să știm și noi”. Adică trădarea modelului propus, cu generozitate intelectuală, mai sus / supra – sus.

     La noi în OLIMOXIA, când vorbim ne adresăm cuiva, vorbim pentru cineva, vorbim împreună cu cineva. Dacă e nevoie, creăm un limbaj comun, o lume a discursului comună. La voi, un poet, Nichita Stănescu, vorbea despre o vorbire creată pentru ca indivizi din două specii diferite să se poată înțelege. Părea ff entuziasmat.

     Mulțumesc că v-ați consumat timpul cu mine.

     Iertați-mi, cu aceeași generozitate empatică, impertinența de adolescent și de olimox, în eventualitatea că așa ceva ați perceput.

     E ok și dacă răspundeți, e ok și daca nu vă permit alte ocupații să o faceți.

     Incet – incet, explicitez legile implicite ale Arcei și mă acomodez.

    • Dl.Goe said

     Putem fi, pe rand sau in acelasi timp, interlocutori, pietre, pasari. Pasari cantatoare, de prada sau impaiate. Si, tot in acelasi timp, daca contextul sau altele inca si mai profunde o cer, putem fi simultan sau pe rand anti-interlocutori, feroci, anti-roci si anti-pasari de care ne batem joc, ca de iubire si de mare. Nu ne puteti cere sa fim una doar. Dialog, dialog dar nu numai. Dialogul e un mijloc nu un scop. Un mijloc pe care scopurile nu-l scuza si nu-l amuza si nu-l amorseaza musai, atata vreme cat exista atatea altele mijloace de comunicare extrem de eficiente si/sau de placute. Culmea este ca nici comunicarea (care poate fi intermediata (si) de dialog) nu-i un scop in sine ci tot un mijloc, catre alte scopuri. Le-ati identificat? Le-ati ales? Avem scopri comune sau care ar putea fi atinse in comun? Pana una alta, vorba lui Plesu, cred ca am putea face comertz cu idei. Sau cu senzatii. Ori doar cu vorbe. In functie de felul in care este centrat fiecare, asa incat niciunul dintre „traderi” sa nu se simta pagubit. (Sentimentul este important).

     Idei pe care nu par a intentiona sa le validez? E posibil sa fie validate deja. Ori in curs de validare. Ori in asteptare (dupa reordonarea prioritatilor facuta in somn)… Este chiar posibil sa fie idei abandonate. Ati putea sa-mi dati vreun exemplu concret?

     Modelul propus noi inca nu l-am tradat niciodata. L-am sabotat adesea, l-am lasat de izbeliste uneori, dar de tradat nu l-am tradat si nu l-am abandonat niciodata. Pe bune.

     Asa o fi la voi in OLOMOXIA dar la noi in BLO-GOS(t)FERIA tot omul isi vorbeste exclusiv sie insusi. Eventual cu martori. Mauri. Care pot muri linstiti, pe noi noua redandu-ne, dupa ce si-au facut datoria. Poate nu va dati seama (din naivitate) ori nu vreti sa recunoasteti (din viclenie) dar si olimoxul care sunteti procedeaza deja ca tot omul, contaminat/a de aceasta filosofie de supravietuire in solipsism.

     Nichita este un tradator care traduce secretele sacre intr-o limba inteleasa pana si de olimocsi. Nu e frumos sa faci asa ceva. Nu e practic. Numai un munte de egoism si aroganta care pozeaza inntr-o culme a generozitatii poate purcede la asemenea tradare nerezistand ispitei de a folosi instrumentele din dotare. (Dupa cum oricine aflat in posesia unui ciocan are impresia sincera ca fiecare lucru din preajma ar fi un cui. Cui ma adresez?)

     Timp pierdut cu d-voastra? Incetati sa va mai alintati. N-am pierdut niciun timp cu d-voastra. Nici n-as putea face asa ceva chiar daca as vrea. Ar fi absurd.

     Idem cu „impertinenta adolescentina”.

     Cu cata grija va imbracati in catifea. Exista si alte variante. Sa nu va raspund pentru ca n-am chef. Sau sa nu va raspund intentionat, din calcul, pentru a obtine efecte anume sau pentru a experimenta ceva. Sau altceva. As putea sa nu va raspund pentru ca unele replici nu necesita vreun raspuns. Ori pentru ca nu ma decid care raspuns ar fi cel mai potrivit atunci cand n-am un raspuns. Si cate altele. Sa intelg ca toate astea ar fi not OK?

     „Incet – incet, explicitez legile implicite ale Arcei și mă acomodez.” – Asa sa faceti. Nu uitati de meta-legi. 🙂

   • olimox said

    Imi cereti concretete. O primiti, caci va respect. Afirmati ca fac exces de interpretare. De la o inaltime de mentor. Vă respect statutul asumat. Oferiti-mi argumente.

    Intrebari ajutatoare:
    1. Este un exces de inter – pre – tare ca am comentat spusele lui Radu Humor?
    2. Este un exces de interpretare ca am comentat spusele Anonimului pe Arcă?
    3.Este un exces faptul că am comentat, cam impertinent, imaginea?
    4.Poezica e un exces?
    5.Textulețul cu depășirea discontinuitîților e un exces?
    6. Am intervenit de prea multe ori?
    7. Am lăsat să transpară prea mult din persoana reală?
    8. N-am arătat respect boierilor blogosferei neînțelegând că topicul nu-mi era adresat?

    E drept, eu credeam ca există o miza a comunicării pe acest blog.
    Că ne intereseaza cum gandim noi, personaje diferite, asupra unui subiect.
    Acum realizez ce olimox inocent sunt.
    A propos, tara mea e OLIMOXIA. Va rog sa-i respectati numele si drapelul.

    • Dl.Goe said

     Nimic dar nimic din toate acestea. Totusi privind de la o oarecare distanta peisajul, focalizand punctual, cu atentie, mesajul in care este incriminat pacatul exagerarii, si nepierzand din vedere (coada ochiului) celelate mesaje nu se poate sa nu sesizati in ce consta exagerarea. Si de-ar fi una. Numai una. Pana si hiper-sensibilitatea aparenta care va cere imperios sa cereti sa nu fiti combatut/a (ba chiar ceva mai mult) este tot o exagerare. Felul in care somati aproape somatic e o exagerare. La fel si extinderea suspiciunii de „exces” asupra celor 8 puncte (de ce doar 8?) oferite (ca ofranda) spre alegere, tot exagerare este. Desi exagrerari sunt multe (sau, daca-i doar una atunci e una multe dimensiuni), eu, sarmanul, n-am (bine)voit sa spun decat ca ar fi o exagerare sa explicam vânzoleala din universul virtual al anonimatului clandestin – exclusiv sau in primul rand – pe seama unei posibile si/sau cautate metensomatoze. Nimic mai mult n-am vrut atunci sa zic. Dar uite ca acum am ajuns la mai mult, precum domnisoara aceea care intrebata cum de-a ajuns gravida a raspuns: Asa, din vorba-n vorba.

     P.S. Am ortografiat cumva gresit OLIMOXIA? Si care-i drapelul la care faceti apel?

    • olimox said

     Multumesc.Ce simplu ar fi fost să spuneti asta de la inceput. Mi-aș fi putut argumenta ideea, as fi putut-o valida. Acum, am obosit.

     Chiar daca sunt un olimox adolescent, va rog respectuos, fara atacuri la persoană. Nu se face, la valoarea dvs.
     Aș putea proceda la fel, nu o fac din respect pentru Olimoxia si drapelul ei.

     Incă: Mi-ar plăcea nespus formulări de tipul: „eu cred că ați exagerat cu interpretarea”, în loc de „ați exagerat cu interpretarea”.
     Prima formulare are statut de adevar subiectiv, cealaltă de adevăr obiectiv. In prima sunteti interlocutor, in cealalta mentor.

     V-am spus acestea cu mult respect. Daca n-as fi nutrit acest respect, nu raspundeam.
     Multumesc pentru ca mi-ati citit mesajul acesta.

    • Dl.Goe said

     …caci avem darul de a-i face pe cei obositi sa-si constientizeze oboseala. Nu stiam ca functioneaza si in cazul olimocsilor. 🙄

    • olimox said

     M-am re – facut.
     Runda a doua de întrebari ajutătoare.

     1. Ce anume vi se pare exagerat în zicerea: „Metensomatoza între Real și Real, Între Virtual și Virtual, între Real și Virtual, între Virtual și Real – cu depășirea discontinuității –este FIREASCĂ. Un Conciliu, doar un Conciliu, a interzis-o!”
     2. Ce vă face să o considerați o inter-pre-tare?

     Răspunde

    • olimox said

     la mine e soare
     la tine e HU

     mi-e foame
     vreau ceva nou și crocant
     tu spui
     EXI O

     săracă și tristă, și perdantă
     RAȚIUNEA goală-goluță,
     săracă viața, OLITHEEA,
     așa…

    • Dl.Goe said

     Cate picioare au olimocsii? Presupun ca doua la puterea a treia. In total. Doar ca spre deosebire de arahnidele articulate se inmultesc prin sciziparitate la maturitate. Nu la adolescentzå inflorescentzå omniscientzå… 10101010…

    • olimox said

     Așa e, BINAR!

    • Dl.Goe said

     Bi-naru’ duce inexorabil la maniheism. Maniheismul nu tzese pânze (efect Penelopa) si ataunci? La ce bun atatea picioare paroase, doua la puterea a treia? Presimt ca avem de-a face cu un miriapod ratat… Gen(i)ul urechelnitza.

    • olimox said

     LIMBAJ , grabite prieten al gerului.

    • Dl.Goe said

     LIMBAJ desigur ca LIMBAJ. Suna ca la BUZAU. Ce mi-e limbajul, ce mi-e buzaul… Limbajul binar duce la … care nu… in sfarsit nu mai reiau. 8-ul acela este intamplator obtinut prin degenerare, iar paianjenul fara pânzå nu prinde soareci. Rau este ca nu mai prinde nici peste. Prevad ca se va retrage in peste/ra. Faceti pariu?

    • oimox said

     Poate da, poate nu…

 6. Radu Humor said

  Mai cade un mit ?
  Sau se ridică/naște altul ?!

  Un chinez intra intr-un magazin al unui evreu sa cumpere sutiene negre marimea 38.
  Evreul, cunoscut pentru indemanarea in afaceri, zice ca sutienele negre sunt rare si ca le aprovizioneaza cu greu.
  Ca urmare, cere $50.00 pentru o pereche.
  Chinezoiul cumpara 25 de perechi.

  Se intoarce dupa cateva zile si mai comanda 50 de perechi.
  De data asta evreul ii cere $60.00 pentru fiecare pereche.
  Dupa o luna, chinezul vine din nou si cumpara stocul ramas de sutiene negre, 50 bucati,
  si plateste de data asta $75.00 perechea.
  Evreul e cam derutat de cererea mare de sutiene negre marimea 38 si-l intreaba pe chinez :
  „…te rog, spune-mi – ce faci cu toate sutienele astea negre?”

  Chinezul raspunde:
  „Le tai in doua si vi le vand voua evreilor drept Kippa (skull cap), cu $200.00 bucata.”

 7. Condot said

  Sa spuna ce ii trece prin cap, fara constrangeri morale, si pe urma sa caute justificari, iata o adevarata declaratie de intentii a venerabilei doamne goya.

  • arcaluigoe said

   @Condot-iere – Desi comentariul domniei voastre este cel mai infantil de pe acest topic, reuseste performanta de a fi singurul interesant, prin aceea ca ilustreaza destul de exact o anumita stare de confuzie. A spune liber (si spontan) ceea ce gandesti (adica ceea ce-ti trece prin minte) nu denota cu necesitate un continut arbitrar/aleatoriu care ar putea fi cel mult sustinut prin fortate justificari ulterioare. Sunteti victima unei erori logice care „este practicata” frecvent si aume aceea care acrediteaza, ca pe o implicatie logica, ideea ca daca un anumit lucru este posibil atunci este singurul posibil. Cineva care spune liber ce-i trece prin cap poate emite enormitati (la fel de enorme si de dese) precum o persoana care se screme sa (nu) spuna nimic (adica ca sa fie impartiala). Intr-un anumit fel (ca tot s-a discutat aici despre gravitatia bio-cuantica in retelele neuronale si despre teoriile Penrose) este ca si cum un „creier” care elaboreaza un rationament bazat pe informatie si argumente logice este capabil sa(-si) trimita (siesi) un feedback in trecut, spre momentul acela de spontaneitate si libera exprimare in care este rostita, cu anticipare, chiar concluzia corecta a rationamentului (ce apare ca ulterior). Coexistenta mai multor adevaruri contradictorii complica nitzelus lucrurile dar nu intr-atat incat sa nu mai fie clar cuiva (oricui), cat de cat inteligent si care nu promoveaza deliberat confuzia, ca este preferabila exprimarea libera unei exprimari scremute care incearca sa ambaleze in false corectitudini politice si impartialitati frustrarile si alte afecte ascunse ale vorbitorului. Cel care prefera sau este constarns (…) sa aleaga a doua varianta, va ajunge, mai devreme sau mai tarziu, sa-si modereze in exces blogul si sa-si selecteze compania exclusiv din tovarasi care „gandesc” la fel (non idem est si duo dicunt idem).

 8. Black & White said

  Iata ceva foarte interesant care spune multe.

  sustinatori Obama:
  Ben Affleck, Julia Roberts, George Clooney, Leonardo DiCaprio, Christopher Walken, Tom Hanks, Angelina Jolie, Robert DeNiro, Matthew Broderick, Beyonce, Jay Z, Betty White, Lady Gaga si Shakira.

  sustinatori Romney:
  Sylvester Stallone, Kelsey Grammer, Kirk Cameron, Stacey Dash, Jon Voight – tatal Angelinei Jolie, Scott Baio, Patricia Heaton, Gary Busey, Tom Selleck si celebrul Chuck Norris.

  • arcaluigoe said

   Intr-adevar interesanta distributie si atat de simplu de interpretat: Creier contra muschi. Totusi ceea ce nu stiu masele largi populare de la noi si de la ei e ca victoria lui Obama nu i se datoreaza explict si esentialmente sustinerii venite de la Tom Hanks si Robert DeNiro ori anti-reclamei publicitare facuta de catre „celebrul Chuck Norris” ci unei cu totul si cu totul altei entitati din persoana unui personaj extrem de influent a carui putere este ignorata cu inconstientzå si inconstientå ingratitudine de catre ingratul popor roman si si de clasa sa conducatoare formata din filialele aparent incompatibile ale partidului unic (de odinioara). Este vorba de per/former-ul dizident Dorin Tudoran. Cati stiu oare ca desi-i republican in America (niciodata democrat), Dorin Tudoran (omul nostru din Havana) a re-simtit tentatia dizidentei dupa ce a fost sunat personal de catre per/former-ul przident democrat Bill Clinton, care l-a cautat special pentru a negocia conditiile sustinerii lui Obama de catre republicanul DT. Ceea ce s-a si intamplat, mai ales din cauza ca, in ultima vreme, enervat la culme de catre neo-republicanul Mihail Neamtzu, conul Dorin (un con-d’or) a virat-o catre anti-republicanism, monarhie si monarhism. Si uite asa a castigat Obama (regele Cioaba) un nou mandat, scapand sine die de dosarul flota federatiei galactice. Ceea ce este inadmisibil, intolerabil, inacceptabil si infiorator totodata este faptul ca desi detinem o persoana (personaj) atat de importanta in ograda Americana, n-o folosim la intregul potential. Cu siguranta ca Dorin Tudoran ar putea fi fara probleme ambasador roman la Washington 6 luni pe an, iar alte sase luni pe an ambasador american la Bucuresti. Ca sa vedeti ca lucrurile ar fi „fazabile” ar mai trebui sa va zic-ca sa stiti, ca Dorin Tudoran n-a fost sunat doar de catre per/former-ul presedinte american Bill Clinton ci si de per/former-ul presedinte interimar roman Crin Antonescu (s-Crinul negru). Asadar domnelor si domnilor desteptarea. Dorin Tudoran este omul care ne trebuie. Folositi-l! Nu-l mai lasati sa se consume in van la blog in susanale cu gospodine precum d-na No (name: DP), ori daca nu, nu si altele.

 9. d'Artagnan said

  „Cu toate acestea, cu toate că nu ne știm,
  nu ne cunoaștem,
  ne-am găsit!
  Oamenii se găsesc: da, oamenii care gândesc – cât de cât!!! – la fel, se găsesc”

  Cum zice cineva:
  „Ce bine că eşti, ce mirare că sunt!
  Două cântece diferite, lovindu-se amestecându-se,
  douâ culori ce nu s-au văzut niciodată,
  una foarte de jos, întoarsă spre pământ,
  una foarte de sus, aproape ruptă
  în înfrigurata, neasemuită luptă
  a minunii că eşti, a-ntâmplării că sunt.”

  Ooof! suflet sensibil, de muschetar…

  Zâmbeşte cineva pe sub mustaţă, se hlizeşte cineva!? Că-l calc în picioare…Gândim, vorbim, dar nu ne tragem de mustăţi împreună!

  • Dl.Goe said

   @D’Artagnan – Atunci cand am mentionat undeva ca un alt comentariu de pe acest topic ar fi singurul interesant nu vazusem mesajul d-voastra. Acum ca l-am vazut pot spune fara teama de a gresi ca sunteti singurul care a sesizat esentialul. L-ati sesizat si l-ati punctat cu spada. Drept in inima. Sper sa nu-l fi ucis pentru ca as fi avut si eu cate ceva de zis pe marginea admirabilului mesaj al d-nei Daca_nu_nu (o mare admiratoare secreta a d-lui Goe). Lasam deocamdata deschisa dis-cu-tia.

 10. olimox said

  Sunt doar un olimox adolescent, însă puteți conta pe mine!
  Poate tocmai de aceea.

 11. Celor doritori pentru exersarea exprimarii libere le recomand aceasta tema http://tilbuhoglinda.wordpress.com/2012/11/07/salvare-sau-distrugere/ 🙂

 12. d'Artagnan said

  Cred că sunt on topic…pentru că ” spun mereu exact ceea a ce vrei-sa-spui, spontan, fără pre-judecaţi, orice-ţi trece prin cap, venind de nu se ştie unde, fara constrangeri morale, politice, istorice etc, şi mai ales fără auto-constrângeri (istorice sau futurologice))

  http://decablogulmuschetarilor.wordpress.com/2012/11/07/sloganuri-de-campanie/

  Știu, nu e prea bine scris, sunt nervos! Și vreau s-o știe lumea! Că sunt nervos.

 13. olimox said

  Am recitit cu multă atenție metaregulile.
  MULTUMESC.

  • Dl.Goe said

   Aoleu! Unde le-ati recitit? In marea lor majoritate meta-regulile sunt nescrise dar/si sub/intelese. Ar fi infiorator sa aflam post-mortem ca ar fi postate pe undeva. 😯

   • olimox said

    O, ce uituc sunteți…Recitiți-vă cu atenție.
    Și nu uitați viețile dintre vieți, mai ales asta nu uitați…viețile dintre vieți.

    Vă rog să vă ridicați. Se cântă imnul Olimoxiei.
    Mulțumesc, mulțumesc.

    • Dl.Goe said

     Se cântă imnul Olimoxiei? Wow! Iar ati pierdut vreo medalie si v-ati cumparat spre consolare o brosa second hand de la consignatia. Un motiv tare pentru intonare. Melodia e draguta, mobilizatoare, dar cuvintele sunt cam con-fuze.Este interesant ca se schimba de la o intonare la alta, asimptotic. Nu stiu insa daca-i si suficient.

     P.S. Aaaa, acolo ati recitit meta-regulile? Asa da, m-ati linistit. Da, da, acolo erau. 😉

 14. Dl.Goe said

  N-am apucat sa comentez mesajul d-nei Daca-Nunu si, in mod oarecum firesc a aparut, pe geodezicele zicerilor virtuale, o continuarea a acestuia, apoi alta si mai continuare si, in cele din urma Continuarea. Le vom trata anti-cronologic si anti-entropic, un pic:

  AVP Says:
  8 noiembrie 2012 la 12:26

  Buna ziua, CMM.

  Recentu tau pretin, goe al lu mboe securistrigoe, tocmai misia asta o are p-acilisa : de a pazi ca nu cumva Dorin Tudoran, Andrei Plesu, AVP et aliis ejusdem farinae sa capete vreo autoritate fie si formala, dar nasoala, si sa dea dreaq tovii si baietii comandanti in boala, riscand sa ramana cu salvatoru urmator – asa cum l-au crescut & programat ei haat demultisor – in poala si facandu-se de ris la onor alegator, in pericol de a prefera un independent autentic si nesantajabil, din civilu bobor… oops. De aceea, goe si alti baietzei de la Manastirea Strigoe au primit sarcina nu doar de a-i decredibiliza pe toti disidentii or rezistentii de altcandva cu prezente in hyperspa, ci si de a le toca nervii toata ziulica, spre a nu mai putea face astia si altceva decat sa se holbeze la ce-au mai zis goe, humor si altii asemenea, tavalindu-i non-stop prin troaca in care te scalzi actualmente si domnia ta, precum si prin prezente diurne la gaura din spa… oops. In troaca lu goe strigoe au existat pana mai alaltarea nu mai putin de 15 topicuri dedicate lu mandea, cu insulte, calomnii, ironii ca pentru mortii vii si alte texte d-astea, cica cilibii & candrii, care te-au nebunit pe tine, ca si pe alti copii, de-ai dat in mintea olimoxii… Dixtractie placuta, mey, in raiu pt purcei :)

  • olimox said

   Ha, Ha, Ha….VIVAT OLIMOXIA!

   O tema frumoasă pe care eu, ca olimox adolescent iubitor de logică, am primit-o la școala de la mine de acasă…

   „Formalizați:

   Pe unii îi înșeli tot timpul
   Pe toți poți să-i înșeli un timp
   Dar nu-i poți înșela pe toti tot timpul”

   Mă abțin să dezvolt ideea din respect pentru Olimoxia, Imnul și Drapelul ei.

   TOATE LA LOCUL ȘI LA TIMPUL POTRIVIT.

   Metaregulile participă la aplicarea contextualizată a regulilor.

   Cine urmează în ring, vă rog?

  • Dl.Goe said

   Inter-pre-tari:

   a) Subtil ca un ornitoring AVP ii contesta autoritatea lui Andrei Plesu, incadrându-l (vai) pe acesta la påsunisti intre doi talhari cu brate tari, cu minti destepte, inimi mari etc. Ce s-ar putea deduce oare despre cineva ca avepe care-si imagineaza ca o asemenea figura de stil, fara pistil, poate fi valida ca mijloc artistic de a-ti exprima ridicolul? Un pigmeu care urcat pe soclu se trezeste inalt cât bustul artistului si se mira ca n-o are. Autoritatea.

   b) Cat de mare in sine poate fi vreun aspirant la vreo autoritatea formala sau nasoala daca intru combaterea sa este desemnat un d.Goe, si nu numai ca e desemnat ba chiar reuseste sa-si faca treaba (cica mare)? Eeee, mare. Cam cât un Napoleon Bonaparte. Cu patul langa Dumnezeu. Salonul noua. Opus noua.

   c) AVP este permanent in troaca lui goe (se intelege), doar ca, binecrescut, nu guitza cu gura plina. Asa citeste el (b)Arca lui Goe, in gura, ca cucu. Un cititor spargator de norma, ateeeent… Apoi, dupa ce termina de masticat si inghitit cu noduri se duce la Corabia si coicåie acolo de drag si dor.

   P.S. Viorel Abalaru este un biet calomniator provincial, un biet pitic tzicnit dus cu pluta… Are insa mult haz in hilaritatea sa.

   • Fan AVP said

    Viorel Padina nu este un biet pitic ticnit ci un independent autentic si nesantajabil care ar putea conduce mai Romania mai bine decat utecistul MRU crescut in poala de securitate. Asa sa stii tu ma goe care esti un intrigant marunt si nesimtit

 15. olimox said

  Ha, Ha, Ha…VIVAT OLIMOXIA!

  O tema de logica frumoasă, primită la școala de la mine de acasă…

  „Formalizați:

  Pe unii îi înșeli tot timpul,
  pe toți poți să-i înșeli un timp,
  dar nu-i poți înșele pe toți tot timpul”.

  Mai mult nu comentez acum și aici, din respect pentru OLIMOXIA, Imnul și Drapelul său.

  TOTUL LA TIMPUL ȘI LA LOCUL SĂU.

  DOGMĂ: Metaregulile participă la aplicarea contextualizată a regulilor.

 16. olimox said

  ERATA: DAR NU-I POȚI ÎNȘELA PE TOȚI TOT TIMPUL

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 17. olimox said

  TEMA SE DEDICĂ…

  Ghiciți cui se dedică!

 18. olimox said

  TEMA SE DEDICĂ…

  GHICIȚI CUI SE DEDICĂ!

  Se dedică…

 19. olimox said

  Ce grozav! Nu m-am mai simțit așa bine de la o traversare a Atlanticului pe deasupra norilor. Aș prinde unul, hieratic, hilar…

 20. oimox said

  Zicere veche din OLIMOXIA:

  „Cand cineva aruncă sufletele oamenilor la gunoi
  Dumnezeu se apleacă și le ridică”.

  • Dl.Goe said

   S-ar zice ca OLIMOXIA e vatra pseudo-intelepciunii. N-o sa intreb acum cine-i acel cineva care aruncă sufletele oamenilor la gunoi, dar as intreba cum o fi intrat in posesia lor. Si de cand se ocupa OLIMOXIA de sufletele oamenilor (neglijandu-le pe ale olimocsilor)?

   • olimox said

    DINTOTDEAUNA. Olimocșii sunt fratii oamenilor.

    • olimox said

     Sufletele olimocșilor sunt mai bătrâne, mai stabile, mai greu de ranit. Nu se vede și la mine, un olimox adolescnt?

    • Dl.Goe said

     Dupa mama sau dupa tata? Si de ce evitati cu atata neindemnare intrebarea intrebata despre intrarea in posesie?

    • olimox said

     O, e simplu: oamenii nu-și ascund sufletele. Le lasă la indemâna tuturor.
     De ce?
     Ei știu că Dumnezeu se apleacă și le ridică…la o adică.

    • olimox said

     Seminții legate la un nivel superior, desigur.

    • Dl.Goe said

     Ah, crudo. Ai trecut pe neve de la comertzul cu idei si trairi la cel cu vorbe. Si tu chiar iti imaginezi ca o sa-l faci pe dl.Goe din vorbe? Bine, daca esti asigurata prin meta-regula recuperarii si reciclarii sufletelor aruncate la gunoi, ca nu risti nimica, da-i inainte. Incearca-ti norocul.

   • olimox said

    D-le Goe, eu nu mi-am permis sa va tutuiesc. Cer acelasi respect.
    Nu stiu cu cine ma confundat,. nu stiu pe cine amenintati. Va rog insa, utilizati pronumele de politete.
    Noapte buna va doresc.

    • Dl.Goe said

     Se scrie „m-a confundat” nu „ma confundat”, ma cherie. Mai ales de catre cei care vorbesc, la nervi, in numele limbii romane culte.

     Ingrato, nu mi-ai scris tu insati in original sa te tutuiesc cand s-o face lampa mica pe strada Sapientii la no. 11 bis? Nu mai umbla cu mofturi.

    • olimox said

     D-le Goe, e grav cu dvs.
     Nu stiu cine e tipa, da v-a facut sufletelul
     praf.
     Daca o vedeti pana si intr-un olimox adolescent, ca mine, e caz de maaare urgenta.

     Eu va asigur de respectul meu. Stiu cum e. Am trecut prin asta.

    • olimox. said

     Bine ca m-am reuitat.

     Mulțumesc, bunico, tu m-ai învățat să recitesc tot ce scriu.

     Nici cu sufletelul praf nu va lasati de goeisme. Era: „mă confundați”,
     pentru cine trece inocent pe aicea.

 21. Idebenone said

  ♪♪♪♪. Un cetăţean sărman euro-dunărean care abia subzistă deci există, persistă cu ample viziuni geo-politice la scară continentală despre ce şi cum ar trebui să fie SUE (aşa şi nu altminteri).

 22. Radu Humor said

  Uite altă Previziune !!!!

  Un fost membru din Marele Stat Major al MApN dezvaluie: Ce se ascunde de fapt in spatele adoptarii unei noi Constitutii si a ideii de regionalizare a Romaniei?

  Nu este grav ce ne dezvaluie ministrul Dobritoiu, ci extrem de grav! Toate elementele legate de ceea ce s-a intamplat si se intampla armatei – nu numai rezervistilor, ci si componentei active, conduc la un singur scop: aducerea acesteia in stare de incapacitate de riposta pentru un anume moment. Acel moment este regionalizarea Romaniei. Marinarul Suprem a afirmat in repetate randuri ca daca politicienii accepta modificarea Constitutiei in sensul acceptarii reorganizarii Romaniei pe anumite regiuni administrative, el demisioneaza pe loc. Prin urmare, acesta este scopul final si principal al mandatului sau incredintat de oricine, dar nu de Romania.
  Pe fondul regionalizarii, orice regiune isi poate obtine practic independenta – cazul Kosovo. Singurul impediment in astfel de situatii este ca un stat sa detina o armata puternica, de aceea aducerea armatei romane in incapacitate de riposta si regionalizarea, fac parte din acelasi pachet.
  Despre reorganizarea administrativa pe regiuni, ni se vand tot felul de variante cum ca asa e in UE. Tot ni se aduce ca argument organizarea pe “regiuni economice de dezvoltare” ca asa e in UE. Aici este marea gogonata care ni se vinde. In realitatea, statele din UE sunt organizate administrativ pe regiunile traditionale istorice, nu pe regiuni de dezvoltare economica. Regiunile de dezvoltare economic au caracter virtual si temporar, nu au in niciun caz caracter administrativ. Cele de dezvoltare economica nu au delimitare administrativa, ci pot intersecta doar in context economic diverse regiuni administrative, uneori si zone inter-statale, dar nu au caracter administrativ.
  In Romania sunt 9 astfel de regiuni istorice care pot avea caracter administrativ, fix dupa modelul UE: Muntenia, Oltenia, Transilvania, Crisana, Moldova, Dobrogea, Bucovina, Banat si Maramures. Sunt cele de aici http://bistrita24.ro/upload/harta.jpg. Pe astfel de regiuni istorice sunt impartite administrativ si Germania si Spania si orice stat, nu pe regiuni de dezvoltare economica care au si caracter adminsitrativ.
  Insa Basescu nu spune despre acest tip de organizare administrativa, ci despre o totul alta care combina cele 9 regiuni care ar trebui sa fie de drept cele administrative, in asa fel incat ies 8 dupa un model care incalca principiul istoric. Asa arata modelul lui Basescu: http://cursdeguvernare.ro/wp-content/uploads/2011/06/Regiuni_Dezvoltare1.jpg. Moldova e rupta in 2, la fel Transilvania. Ce este mai dubios? Una din cele 8 vehiculate cupleaza 6 judete: CV, HG, MS cu BV, SB, AB. Deci leaga fortat judetele secuiesti exact de aurul din Apuseni si divide Transilvania istorica astfel incat ponderea populatiei maghiare sau maghiarizate sa domine o regiune. E rupere aici: la un referendum regional cu 3 judete secuiesti si 3 romanesti, declararea independentei e chestie de rutina. Cu tot cu aurul din Apuseni. O astfel de regiune, poate fi destabilizata extrem de usor in asa fel incat sa isi declare independenta. In fapt Transilvania ca regiune istorica, are 9 judete: in afara de cele 6, mai sunt si HD, CJ, BN. Intr-o astfel de regiune cu 3 judete maghiare si 6 romanesti, un referendum in scopul declararii independentei nu are succes.
  Regiuni de dezvoltare economica exista in toata UE. Daca analizati insa administrativ diverse state din UE, niciunul nu a renuntat la regiunile administrative pe principiul istoric, astfel incat regiunile economice sa devine si regiuni administrative. Este si logic de ce: configuratia economica poate varia de la o zi la alta, de la un an la altul. Azi poate fi necesara o configuratie economica care sa cupleze mai multe unitati adminsitrative, iar peste 5 ani o alta configuratie economica si care sa cupleze cu totul alte unitati adminsitrative. Ori niciun stat nu isi schimba configuratia adminsitrativa dupa regiuni de dezvoltare.
  Ponta a picat si el in plasa, nereusind sa realizeze ca nimeni in UE nu are organizare administrativa pe regiuni economice de dezvoltare, ci pe regiuni administrativ-istorice. Pana in iulie 2013 a spus ca va modifica Constitutia si apar cele 8 regiuni ale lui Basescu. Daca lucrurile raman asa, imediat dupa modificarea Constitutiei, viitoarea regiune 7 Centru isi va declara independenta cu tot cu aur fara sa se poata opune nimeni. Si nu numai, va destabiliza si 5 Vest si 6 Nord-Vest.
  In acest context, doar o armata puternica poate rezolva problema. O armata puternica are insa si o componenta de mobilizare puternica. Cea de mobilizare e terminata, s-a incheiat, iar cea activa – ne-a spus dl. ministru ce i se intampla, e decimata si aceasta. Planul e perfect!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: