(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Intre vederi

Posted by Arca lui Goe pe noiembrie 13, 2012

TITLU
Te rog insistent sa ghicesti de cine este compusa poezia de mai jos, mai presus de orice indoiala
si
(b) de cate ori ar trebui citita (in medie), atentie,
de catre un cetatean profan,
cu intentii normale de vot,
pentru a incepe sa fie simtita cu sufletul

CUPRINS

numai o data
la urmă de tot
trupul și sufletul se recunosc
și sînt împreună vorbindu-și
milostiv sufletul îi spune trupului
iată-ne împreună
ca două trupuri îndrăgostite
și ceea ce spune el este adevăr adevărat
trupul se-ncîntă și crede
rostind la rîndu-i
iată-ne împreună
ca două suflete îndrăgostite
dar ceea ce spune el e trufie
și deșertăciune
celălalt plînge încet
înainte de a se înfrigura
și a se ridica la cer
dar păream însuflețit de sufletul meu
și păreram împreună fiind
trup viu prin trup viu trecînd
înmirersmat și cald ca și mine era
și uite ce duhoare sînt
și fără nici o apă în apropiere.

21 răspunsuri sa “Intre vederi”

  1. Radu Humor said

    MUGUR ISĂRESCU, UNUL DIN ARTIZANII DEZASTRULUI ECONOMIC DIN ULTIMII 20 DE ANI !

    Criza economică actuală a determinat tot mai multe state să solicite fonduri de la FMI. În curând FMI ar putea epuiza resursele, sau cel puţin pe cele publice, transparente, în condiţiile în care numărul ţărilor creditate este în continuă creştere, acestea regăsindu-se pe toate continentele. Brad Setser, expert la infama organizaţie „Council for Foreign Relations (CFR)”, declara că nevoia de finantare externă a tuturor ţărilor vizate de FMI ajunge la 600 de miliarde de dolari, şi atentionează că … “suma ar scufunda complet Fondul Monetar’. Din păcate, încă nu s-a întâmplat aşa ceva şi oamenii acestei instituţii dictează în România legi, atitudini, privatizari şi instaurează guverne. Ca să ajungă la aceste „performante”, au avut nevoie de sustinere, iar aceasta a venit chiar din interior. Un personaj cheie din tara noastra este guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, cel mai longeviv guvernator de Banca Centrala din lume, cunoscut mason si membru in Comitetul Executiv al Comisiei Trilaterale, membru al grupului Bilderberg si al grupului de la Roma, asociatii transfrontaliere cu activitati distructive si de subjugare a identitatilor nationale (!).
    Dupa un curs de calificare de scurta durata in SUA, ocupa inca din 1990 si pana in ziua de astazi, functia de guvernator al BNR, remunerat fiind cu aproximativ 50.000 euro/luna (nu vorbim de venitul sau lunar, ci doar de salariul oficial luat de la stat, adica din bani publici). Sub tutela lui sistemul bancar romanesc a fost practic lichidat, distrugand atat banci de stat cat si private. A reusit deocamdata sa supravietuiasca doar CEC Bank, ca rezultat colateral pozitiv al unei interventii in Parlament.
    Ar fi interesat de stiut daca domnul Isarescu, poate sa gaseasca alta tara din lume al carei guvernator de Banca Nationala sa-si fi lichidat sistemul bancar si sa fi inmormantat bancile autohtone. De asemenea domnul „academician”, singurul roman membru al Comisiei Trilaterale, la randul ei subordonate Grupului Bilderberg, ar putea sa explice noua, romanilor muritori de rand, cum a reusit Coreea de Sud (!), ca dupa criza din anii 1997-1998, sa nationalizeze toate bancile straine, iar de atunci sa inregistreze o dezvoltare economica si a nivelului de trai fara precedent …
    Incalcand Legea nr. 312/2004 privind statutul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu nu a protestat, cand s-au taiat pensiile cu 15% si salariile cu 25% (38% in termeni reali). Conform acestei legi, obiectivul fundamental al BNR este „asigurarea si mentinerea stabilitatii nivelului de trai al populatiei si al puterii de cumparare”, fiind singura institutie a statului cu atributii in acest sens.
    Acest obiectiv este a fost imposibil de indeplinit pana acum, deoarece guvernatorul „nostru”, a renuntat la controlul si mentinerea puterii de cumparare in interesul cetatenilor si astfel statul roman, guvernele Romaniei, nu au avut nici o alta parghie pentru mentinerea stabilitatii preturilor. De exemplu în Romania, tara producatoare de titei, gaze naturale si energie electrica, preturile la carburanti si curent sunt mai mari decat in celelalte tari europene care importa acest tip de produse. O scurta verificare a datelor oficiale, sau a celor care mai pot fi considerate ca oficiale si reale, ne duc la concluzia ca guvernatorul Isarescu a aceptat impreuna cu presedintii Iliescu, Constantinescu si Basescu, ca populatia sa fie facturata la cele mai mari preturi pentru a se asigura astfel compensatrea acestor cheltuieli pentru satisfacerea clientelei politice si economico-financiare internationale.
    Nici in ceasul al doisprezecelea, cand milioane de romani au fost afectaţi dramatic de masurile de austeritate instituite de guvernul Boc si de Traian Basesu, guvernatorul BNR nu cere public guvernului sa vina in sprijinul bugetarilor si sa ceara pentru acestia revenirea la salariul si asa de mizerie pe care il primeau. Nu intervine nici in sprijinul pensionarilor, nici al indemnizatiilor mamicilor, nici pentru ajutorul de somaj, nici al cresterii finantarii spitalelor, nici pentru … nimeni, doar pentru salariatii BNR, nu care cumva sa fie asimilati „functionarilor publici” … si sa nu-si mai primeasca sporurile nesimtit de mari.
    Niciodata guvernatorul Isarescu, „de-a lungul indelungatului sau mandat”, nu s-a opus politicilor antiromanesti ale companiilor straine. Cand Curtea Constitutionala a hotarat ca taierea pensiilor si recalcularea celor speciale Guvernul Boc IV a decis, prin OUG, majorarea cu 5% a TVA, iar Isarescu a anuntat ca va creste inflatia la 8%. Ca o consecinta directa, preţurile au crescut, iar puterea de cumparare a angajatilor si a pensionarilor a scăzut sub pragul de supravietuire.
    Conform Legii nr 312/2004, art. 2 alin. 3, „Banca Nationala a României sprijina politica economica generala a statului si administreaza rezervele internationale ale Romaniei”. Sau aşa ar trebui …
    In baza articolului 30 al aceleiasi legi, BNR stabileste si mentine rezervele internationale, rezerve alcatuite din aur detinut in tezaur, in tara sau depozitat in strainatate, active externe, sub forma de bancnote si monede sau disponibil in conturi la banci sau la alte institutii financiare in strainatate, pe care le stabileste Banca Nationala. Poporul roman suporta cheltuiala depozitarii in strainatate (!) a celei mai mari parti a rezervei de aur a Romaniei.
    Niciodata guvernatorul Bancii Romaniei nu a justifcat logica acestei cheltuieli, la fel cum nu explica de ce se opune cresterii rezervei de aur a Romaniei de cel putin 8 ori (!) prin includerea aurului de la Rosia Montana si de ce a acceptat ca Guvernul Boc, impreuna cu Traian Basescu, sa sprijine o firma straina (Rosia Montana Gold Corporation) la jefuirea poporul roman cu peste 100 miliarde de euro (!), la cat este evaluat zacamantul din Muntii Apuseni.
    Oare nu este informat ca multe din tarile puternice si dezvoltate ale lumii achizitioneaza cantitati uriase de aur de pe piata mondiala, pregatindu-se introducerea monedei unice internationale? (sic!).
    Nici de aceasta data, guvernatorul Isarescu nu poate invoca lipsa cadrului legal in atitudinea sa ostila cresterii veniturilor Bugetului de Stat, cu peste 100 de miliarde de euro, care ar proveni de la Rosia Montana.
    In 20 de ani, guvernatorul Isarescu nu a propus si nu a sustinut nici o sursa de crestere a veniturilor nationale, si nici nu a solicitat stoparea coruptiei si a risipei din banii publici. Guvernatorul Isarescu si Consiliul de Administratie al BNR au hotarat, fără să anunţe Parlamentul, ca rezerva valutara a poporului roman sa fie depozitata in banci americane (!) pentru o dobanda de circa 1%, iar guvernul Boc a luat imprumuturi de la FMI si de alte banci, inclusiv americane, de peste 80 de miliarde euro cu o dobanda de 3,5-10% (sic!). Pentru sustinerea unor astfel de manevre antiromanesti, s-au folosit taieri de salarii si pensii, concedieri de bugetari, falimentari de IMM-uri, mariri de TVA, majorari de taxe si impozite, etc.
    Insa in caz ca s-ar fi gasit cineva sa-i traga la raspundere pentru acest masacru financiar pe respectivii, aceesi lege 312 din 2004 prevede ca membrii Consiliului de Administratie al BNR nu raspund civil sau penal (sic!). Ei au doar drepturi, printre care se regasesc indemnizatii de 90 000 – 100 000 euro pe luna (!), sau participarile la profit, pe care si le stabilesc singuri, fara sa necesite aprobarea nimanui (!).
    Astfel, in baza legii cu pricina, pana la 30 iunie a anului urmator, guvernatorul prezinta Parlamentului raportul si pleaca fara sa dea nici un fel de explicatii. Nici vorba de responsabilitate sau justificare a cheltuielilor, iar in urma raman numeroase intrebari fara raspuns cum ar fi: ce sume s-au acordat pentru investitii si ce obiective s-au realizat din creditele externe de peste 120 de miliarde euro !? (una suta douazeci MILIARDE de euro!)
    De ce se opune la negocierea si obtinerea unui imprumut din partea Chinei, necesar pentru dezvoltarea agriculturii, a turismului si a infrastructurii de trasnport, cu dobanzi mult mai mici decat cele de la FMI? De ce se administreaza anual in pierdere, de miliarde de euro, rezervele internationale ale Romaniei? Din ce resurse va platit poporul roman uriasa datorie externa si in cati ani? Cat este datoria externa pe cap de locuitor? Ce responsabilitate are guvernatorul Isarescu pentru situatia economica, financiara si sociala din tara, precum si pentru indreptarea Romaniei intr-o directie gresita? Există posibilitatea unei legaturi intre criza autohtona in contextul celei internationale, imposibilitatea de rambursare a datoriei externe si acordarea cetateniei romane a peste 1 milion de persoane in ultimii ani (majoritatea din Israel)? De ce romanii au fost o generatie de sacrificu in hulitul regim socialist si de ce sunt o generatie de sacrificiu acum, in (prea) mult trâmbiţata democraţie de tip occidental, unde nu se construieşte nimic, ci doar se DĂRÂMĂ, sub obladuirea si cu sprijinul neprecupetit al guvernatorului BANCII NATIONALE

    Apreciază

    • d'Artagnan said

      Ăla de-a scris articolul despre Isărescu e un idiot. Sau lucrează în media lui Voiculescu, adică face pe idiotul.

      Apreciază

      • Dl.Goe said

        Da, dar uite ca are clienti. Traim intr-o tara plina ochi de razi. De unde si humorul. De la gura.

        Apreciază

      • Radu Humor said

        Nu știu de ce îmi vine, a crede de data asta , că idioți sunt cei care înghit pe nemestecatre
        tot ce li se pune în față/farfurie și apoi se plâng că-i doare nu numai burta ( de foame, că rahatul nu ţine de altceva 😉 ),
        ci şi capul!
        Că uneori prostia ajunge să doară peste tot 😉
        Şi doară n-or face excepţie chiar ei, care se joacă, aşa-ntr-o doară, pentru a nu ştiu(ei!) câta oară de-a durii 🙄
        Ei care recită în neştire din Gordon, Gitenstein, Merkel, Barosso, Reding, Van Puyi şi alţi de ăştia-ai nimănui :
        Duru-duru, duru-duru
        Cea mai strâmtă pistă-i cooru !
        European ! La care stau rânduiţi ca mărgele pe aţă, în speranţa c-or ajunge-n faţă !
        În faţa Licuriciului, acolo unde se simt ei în largul lor, conectaţi nu numai la funduri europene , ci iată că le-au luat şi faţa; la supt, suflat şi la pupat ( că cine ne sunt europenii noştri, dacă nu Băsescu, Maciobei, Cărtărescu, Eba, Baconschi, Tismeneţchi, Patapievich, Neamţu (normal !) , Papahagi (ăsta nu pare 😉 ), MRU, TRU şi alte interjecţii de astea ce emanează de la …Băsescu 🙄 ).

        Nefericiţi de ăştia care fac laba ideologică (suprema lor bucurie !) având în faţă portretele Angelei, Katerinei, Vivianei, şi altor gânditoare ( la ce să mai facă să poată păstra în continuare statusquoul din Cotroceniul abuziv ocupat ), iar în timpul liber intră-n orgasm spiritual la citirea unei inimaginabile măgării securiste care-i face să juiseze de satisfacţii şi împliniri de tot felul, la aflarea „morţii” lui Dan Puric !
        Cel ce a comis-scris măgăria şi-a făcut cu brio datoria !
        I-a făcut fericiţi, chit că preţ de doar câteva clipe pe nişte abrutizaţi sentimental şi naţional !
        Mai mizerabil de atât, mai jos de atât – doar Iadul :mrgreen:

        Apreciază

  2. anonim pe arca said

    Sa intimpinam furtuna cu calm 🙂

    Apreciază

  3. anonim pe arca said

    …. sau asa :

    Apreciază

  4. dr. Tontantonescu Garofiita said

    Toate puntile duc in Europa. Are balta peste?

    Apreciază

  5. Betty said

    Poezia este scrisa „mai presus de orice indoiala „de Constanta Buzea .Gasiti dovada aici :http://dilemaveche.ro/sectiune/dileme-line/articol/numai-o-data

    Este posibil ca un profan -profan s-o citeasca o singura data si ,vazind ca n-o intelege ,s-o abandoneze .Sa nu incerce s-o inteleaga nici cu mintea daramite „cu sufletul” . Dar, mai pot fi „profani” care -daca au citit-o intr-un loc unde s-au mai scris multe poeme sau unde s-au mai lansat „foto-ghicitori „sau alte concursuri artistice 😉 s-o citeasca odata ,hai ,de doua ori si s-o inteleaga ,s-o simta din tot sufletul, in asa fel incit sa-l doara ,sa-l sfisie ,dar in cele din urma sa simta resemnarea si ,poate speranta ca sufletul lui va prinde viata in alta parte , in al nivel… Nimeni nu vrea sa moara ,dar din pacate nu exista nici un leac pentru asta. Cred ,totusi ,ca oamenii vor descoperi in viitor niste metode sau un fel de leacuri pentru spirit nu pentru trup ,care sa-i vindece de teama moartii

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Cred ca este corect. De fapt cred ca toate cele 4 afirmatii pe care le faceti sunt corecte. Nu stiu cat de adevarate sunt (unele dintre ele) dar de corecte sunt corecte. As repeta intrebarea, exact aceeasi intrebare, vizavi de alte versuri, presupunand insa ca n-ar fi postate pe Arca ci undeva, (pr)in alte parti;

      Pamant avar,
      E-asa putin din tine-n noi
      Si-asa curand
      Ne ceri putinul inapoi-
      Asa curand,
      Pamant avar!
      Ti-l dam sfintit de suferinti,
      Transfigurat de vis,
      De fericiri, de paradis,
      De prabusiri si nazuinti,
      De sfarsiri
      Si-atat amar-
      Ti-l dam, caci tu mereu ni-l ceri,
      Pamant avar!

      Este oare acesta un poema mai rapid decat celalat? Si daca da de ce oare?

      Apreciază

      • Betty said

        Da,l-am citit mai intai aici ,dar nu mi s-a parut tot atit de tulburator .Apoi am deschis primul site intilnit in cale ,insa ,fiind strecurat printre alte poezii postate acolo,desi i-am simtit mesajul ,nu a avut acelasi efect rapid .Dar pentru ca nu i-am gasit autorul ,l-am mai cautat si in alta parte si l-am aici :http://ilierad.ro/2012/10/c%C7%8Eci-morti-sant-cei-muriti-luni-22-octombrie-2012/
        Ei,aici ,da, poemul m-a tulburat la fel de mult ca cel al Constantei Buzea… Dar recunosc ca am fost influentata de contextul dureros in care a fost postat (citat) . Cred ca omul se va impaca greu cu destinul sau de muritor pe pămâmt … p.s. acolo gasiti si autorul:George Cosbuc

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          Cu riscul de crea aparenta unei treceri abrupte spre altceva, dar ramanand in universul poeziei, as vrea sa mentionez un eveniment notabil:.poetul Dorin Tudoran exista. A scris de curand un poem omagial cu ocazia zilei de 15 Noiembrie AICI – Talpa. Foarte bun poem. Din pacate moderatorul såu (un nesimtit) cenzureaza recenziile literare precum aceasta:
          ***
          Eeee, asa da coane Dorine. N-ar fi fost infinit mai castigat Mihail Neamtu daca in loc de „Ridica-te Gheorghe, ridica-te Ioane” o recita pe aceasta, cu Talpa? Ca era. Ce? Se terminasera poeziile? E bine ca ati propus acest minunat contra-exemplu, aparent la repezeala, din prea-plinul d-voatra atat de elegiac si atat de putin sau deloc eclectiac, inainte de o fi facut ex-ex-exo-friend-ul Viorel Padina, care s-a laudat ca ar fi fost in stare sa-i scrie spontan lui Mihail Neamtu un poem electoral mult mai credibil decat cel al lui Radu Gyr. Credibil nu doar sub aspect estetic si literar artistc (dansul fiind si geniu) ci sub aspect moral, dansul fiind, ca si d-voastra, un fost si actual luptator anti-comunist credibil si cu priza la mase.

          Dar vorba-i vorba si fapta-i fapta.El cu vorba, d-voastra cu fapta. Ca (mai) intotdeauna. A meritat sa asteptati 15 Noiembrie (ca pretext credibil) pentru a-i lua fata autorului singurului text vadit anti-comunist scris pe vremea in care domnia voastra cochetati de aproape (da’ stii de apropae de tot) cu materialismul dialectic si istoric. Ce-a fost a fost. Pac la Certocratia. Dar, coane Dorine, ati putea fi atat de bun incat sa precizati cand anume ati scris poezia asta semnata olograf si ortomorf? Ca chiar conteaza. Haide nu mai fiti asa de modest.
          ***

          Intrebare (in afara de concurs): In ce an a fost scrisa poezia „Talpa”?

          Apreciază

        • Betty said

          Mai intai vreau sa fac o mica rectificare .Se pare ca adevaratul autor al poemului propus de dvs se gaseste aici :
          http://micilevacante.wordpress.com/tag/vasile-bogrea/
          Imi fac mea culpa ca n-am verificat cum se cuvine. Am luat de buna varianta George Cosbuc,luind in considerare stilul asemanator . Se iarta unui profan ,nu ?

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          @Betty – Dupa cum stiti unele dintre textele postate pe Arca au fost scrise initial de catre Dan Puric. Pe urma s-a descoperit ca au fost scrise de alti autori. De curand academicianul Dinu C. Giurescu a devenit autor de texte scrise de Dan Puric. Important este ca pana la urma adevarul si talentul sa triumfe. In dauna plagiatului si imposturii. Intrebarea despre autorul Pamantului Avar ramane deschisa pana la restabilirea deplina a adevarului.

          Desigur ca orice induceri in eroare neintentionate sunt binevenite daca sunt provizorii. La uma urmei noi vrem pamant si pamantul ne vrea pe noi. Ce-ar putea fi mai dialectic decat asta?

          Apreciază

        • Betty said

          Cred ca intrebarea este pusa cu skepsis . Se pare ca exista o necomcordanta intre anul cind a avut loc revolta de la Brasov(15noiembrie1987)si anul cind s-a publicat volumul de poezii „cenzurate
          integral”De buna voie ,autobiografia mea”(1986) .Altceva n-am gasit …Cred ca ar fi bine daca autorul va da curs rugamintii dvs.
          p.s. Am gasit insa pe un blog ceva f.interesant .O postare datata din august 2009,care mi-a atras atentia datorita stilului 😉 Iata :

          „Marire voua admirabile elanuri justificatoare si autoadulatoare. Am mai zis? Scuze! Mi-a venit iaru. Nu stiu de ce!

          Acuma pentru a fi in asentimentul colegului Pro DOC ar trebui sa dezbat cu argumente pro si contra noul articol postat pe blog sau sa discut despre oportunitatea sau inoportunitatea publicarii lui. Cred ca a fost postat prea devreme. Doua zile (sau doua ore) alocate creatiei unui topic nou pe un blog cu cititori atat de pretentiosi e prea putin. Articolul este mult mai slabut decat cel croit data trecuta timp de o saptamana si ceva, zi de zi si noapte de noapte la/in lumina sfesnicului/sfetnicului. (Sfetnicul e cel care ne tine lumnarea, iar lumnarea se tine in cele mai lumesti si diverse situatii).

          Articolul de acum e prea spontan si precipitat. Si in plus nu-i nici prea original. A mai propus si Andrei Plesu o astfel de capodopera in cheie pseudo-auto-critica dar parca era ceva mai reusit. Imi cer scuze pentru ca (pe moment) nu gasesc link-ul respectiv care sa probeze izbitoarea asemanare stilistica.

          In lumina adevarului absolut tin sa precizez ca cele mentionate mai sus sunt o simpla opinie personala, a unui cititor amator, neavizat, care desigur poate sa fie gresita. Sau corecta. Sau cum veti vrea.”

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Eeee, ale tineretii valuri. Textul extras de catre d-voatra provine dintr-o era indepartata in care, in virtutea inertiei, bloggerul cu pricina accepta critica de jos in sus si opiniile pe orizontala, increzator peste poate in anvergura sa intelectuala capabila sa absoarba, sa anihileze si/sau sa ignore orice fel de critici, desarte la urma urmei. Pe urma intelepciunea l-a ajuns din urma pas cu pas, mai ales ca si dansul sub povara realitatilor, a devenit din ce in ce mai lent si a si ramas de carutzå. De carutza prim-planului public. De indata ce intelepciunea l-a ajuns din urma a invatat brusc ca-i mic si neimportant si ca daca vrea ca macar sa mai salveze din aparentele contrare s-o lase mai moale cu libertatea de exprimare a altora, realizand brusc ca-i sensibil, delicat, gingas si predispus la båsicåri spontane ale pielii atunci cand e atins cu nevinovate flori de vorbe. Pe cap il apasa o cununa cu frunze de laur facuta din plumb.

          Apreciază

      • Radu Humor said

        Ca jale, parcă-i scrisă de AVP, căruia se pare că i s-a cam înecat una dintre corăbii- ence,
        Ajunsă acum o biată epavă, pe o beată (b)Arcă.
        Ce-şi serbează cam de multişor succesul, de a rămâne în anonimat.
        Precum musca în… rht 🙄
        ( că am observăz că-ţi place 😉 )

        Apreciază

  6. Radu Humor said

    M-am uitat şi eu acuma la postarea-poza lui AVP cu vacile
    şi mi s-a părut că cea care a luat-o prin şanţ ar fi o cunoştinţă de-a ta !
    Specialistă în datul/ că(l)catul prin gropi,
    şanţuri şi alte (b)Locuri 😉

    Apreciază

  7. Iepurele de Martie said

    Te rog insistent sa ghicesti de cine este compusa poezia de mai jos, mai presus de orice indoiala si (b) de cate ori ar trebui citita (in medie), atentie, de catre un cetatean profan, cu intentii normale de vot, pentru a incepe sa fie simtita cu sufletulhttp://ascutirealupteideclasa.wordpress.com/2012/10/19/javra-si-cainii/.

    Apreciază

  8. Iepurele de Martie said

    Goe, fii un domn, scoate-mi comentariul precedent din spam!

    Apreciază

  9. Iepurele de Martie said

    Uita-te si la asta: http://ascutirealupteideclasa.wordpress.com/2012/11/08/cristian-preda-imaginea-vie-a-prostiei/. Doar asa, poate „mori” putin. :mrgreen:

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: