(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Pre-meditari si (alte) Alegeri anticipate

Posted by Arca lui Goe pe noiembrie 14, 2012

Pre-meditez! Caci si pre-meditarea e scrisa-n legile omenesti. Pre-meditarea de azi vizeaza Alegerile Parlamentare si Campania Electorala aferenta. Premeditez ca (b)Arca lui Goe sa fie in atingere minimala cu aceste doua agregate conexe sau, de-ar fi posibil, chiar zero-atingere. Desi acest obiectiv nu este o misiune cu totul imposibila, va fi totusi (anticipez) o sarcina dificila, mai ales in contextul in care „noi” n-avem (nevoie de) moderare si nici parafoc-uri ori filtre blocheazå-bandå care sa-i deturneze pe trollii decisi sa saboteze acest minunat deziderat. Acest anunt care acopera partea din titlu referitoare la „pre-meditare” ar trebui sa fie mai mult decat suficient. Si asa, prin insasi existenta lui expresa, incalca unul dintre „principiile fundamentale si istorice” de functionare a Arcei. Ma astept ca prea-cinstitul cititor citit si unic al (b)Arcei lui Goe sa „ghiceasca” care sunt scopurile aruncarii sale in lume (cand s-ar fi putut foarte bine sa se lucreze la punerea lui in practica fara a fi astfel denuntat si vulnerabilizat), si cum anume (speram ca) vor fi compensate prejudiciile rezultate din incalcarea (aparenta) a unui „principiu fundamental si istoric”… etc.

Pentru a nu incheia prea abrupt acest topic (desi, cu siguranta acesta ar fi unul dintre genurile de incheiere nimerite) vom atinge in continuare, indirect, partea finala a titlului, cea referitoare la „(alte) Alegeri Anticipate”, insirand, la intamplare, cateva dintre posibilele cauze ale fixarii unui astfel de obiectiv (oarecum bizar in contextul blogosferic actual).

 • Incercarea declarata de a evita „discutiile electorale” este (poate fi) un palid protest (ceva asa ca o greva a foamei) impotriva impotentei blogosferei care, gazduita moca in Hypersaptiul Universului Virtual al Anonimatului Clandestin si Amator (HUVACA), se dovedeste incapabila de orice progres notabil, incapatanandu-se sa ramana periferia mizera a mass media (in ciuda convingerilor mistice ale tristilor poeti infantili care se vad mari in mica-moca New Media). Pana in momentul de fata Blogosfera nu a reusit sa fie altceva decat un cumul de ecouri zumzaite ale temelor propuse discretionar de catre mass media. Nimic altceva. Bloggerii si comentatorii lor, lipsiti de orice sursa de informatie alternativa, inchisi in hogeacurile lor (mai rau ca pe vremea dictaturii la vedere), citesc ziare, se uita la televiziuni, citesc alte bloguri si comentarii n/anonime (mai ales comentarii), isi amintesc de vreo carte citita cinestie cand, combina si recombina toate acestea cu suma pre-convingerilor si pre-judecatilor din dotare, iar rezultatul il re-varsa pe blog, ca contibutie nestemata la „zumzetul apodictic” universal. Nicio tema majora (de gandire sau de actiune) n-a fost propusa dinspre blogosfera (aceasta actionand constant un simplu amplificator de confuzie al temelor impuse de mass media). Nicio tema propusa de mass media nu a fost deturnata, demontata sau (sic) demantelata de catre blogosfera. Nicio idee, niciun curent n-a adunat aderenti si nicio personalitate importanta n-au fost promovata dinspre blogosfera inspre „Realitate”, in indiferent ce domeniu din „Realitate”: mass media, politica, societate (inclusiv) civila, invatatmant, administratie, teatru si/sau stiinte. Rateurile unor Zoso ori Bleen (de ex) sunt simple marturii ale acestei impotente congenitale. Ba inca ca sa fie treaba si mai mare toti ratatii si toate rateurile din spatiul public s-au grabit sa ocupe pozitii in blogosfera, acomodandu-se perfect genului: Guralivi din toate tarile (Liliput) uniti-va. Pălăvrăgiti, pălăvrăjiti, guliverne de sorginte mass media.
  .
 • Trebuie totodata sa refuzam discret si satisfactia divertismentului care (inevitabil) vine la pachet cu de-zbaterile electorale in blogosfere, intrucat s-a banalizat. Prea se ocupa toata lumea de subiectul asta. Snobi si lenesi cum ne aflam va fi mult mai comod sa extragem satsfactia acestui gen de divertisment privind sau (chiar) plivind ocazional in ograzile altor comici mai mult sau mai putin vestiti.
  .
 • Un alt motiv al evitarii biologiei zoo-politice pe Arca este inutilitatea unor astfel de discutii purtate eminamente in gol. Toata lumea a facut deja alegeri anticipate. Fiecare stie exact daca va vota, cu cine anume va vota si cu cine anumme nu va vota. Zarurile au fost aruncate. Aprecierile critice sau ultra-critice, la adresa politicienilor care sunt, sunt vorbe-n vant. Cei care au ales anticipat sa voteze cu USL-ul (ca sa „scape” de Basescu) vor vota asa indiferent ce fel de oi, porci sau becali vor candida la USL, vor vota USL oricate matrapaslacuri, plagiate, incombatibilitati si puscariabili vor mai fi demascati, vor vota USL indiferent de cat de evidente sunt (ar trebui sa fie) gaunosenia, nocivitatea toxica, lacomia, prostia si relele intentii ale USL-ului. In acelasi timp, cei care (mai) cred ca ARD-ul, alternativa USL, ramane cu toate limitarile sale, varianta mai buna, mai potrivita cu viitorul european al Romaniei si cetatenilor ei, au facut si ei alegeri anticipate si vor vota ARD indiferent de ce va zice maimutzoiul Badea, curva Tudoran, confuza Alina, d-na Zoe, ori vreun provincial frustrat si invidios cot la cot cu vreun arhetipal Radu Humor. Ideea ca ar mai exista miza vreunei batalii pentu atragerea celor inca nehotariti este lipsita de temeiuri. Daca mai exista oameni care nu stiu cu cine vor vota sau daca vor vota acestia sunt atat de putin numerosi incat nu conteaza. In plus sunt atat de tampiti (mai tampiti chiar decat cei care au decis deja sa voteaza cu USL-ul) incat ar fi nedemn sa te lupti pentru a-i atrage de partea ta. Sa-i ia USL-ul si pe acestia. USL-ul va castiga alegerile din decembrie. Nu ni s-a comunicat inca la ce scor, dar si acela este cunoscut. Este scorul care s-ar obtine daca votarea ar avea loc azi. Cu anticipare.

* * *

In ceea ce ne priveste, pot anunta, cu anticipare, ca Mam’mare, Mamitzica, Tanti Mitza si dl.Goe vor vota. Vor vota cu ARD (deci, in mod paradoxal, in favoarea USL). Sansele ca vreun eveniment, vreo imprejurare ori vreun set de informatii ce vor aparea pana la data alegerilor, sa produca vreo mutatie, in decizia vreunuia dintre cei mentionati mai sus, sunt de sub 1 la mie. Prin urmare vom incerca sa ne asiguram distractia pe (b)Arca din alte surse. Se afla din abundenta. Cei care vor incerca sa ne stice distractia perturband dansul ludic al (b)Arcei lui Goe cu insertii electorale le cerem sa fie constienti de faptul ca vor exista represalii eficiente la adresa lor. Acestea fiind zise declaram inchise jocurile olimpice prilejuite de Alegerile Parlamentare si Campania Electorala 2012 pe (b)Arca lui Goe, revenind la oile noastre:

18 răspunsuri sa “Pre-meditari si (alte) Alegeri anticipate”

 1. Radu Humor said

  CARDUL DE SANATATE

  Acestea sunt informaţiile din microcipul cardului,
  – numele, prenumele şi CNP-ul asiguratului;
  – codul unic de identificare în sistemul de asigurări;
  – numărul cardului naţional de sănătate;
  – diagnostice medicale cu risc vital şi boli cronice;
  – grupa sanguină şi RH-ul;
  – acceptul exprimat în timpul vieţii de a dona organe după deces;
  – numele medicului de familie şi datele lui de contact.

  Citiţi şi spuneţi şi altora, poate aşa realizăm cât este
  de grav ceea ce ni se întâmplă fără informarea corectă şi fără acordul nostru .

  Incepem prin prezentarea opiniei unui medic român, nu oricare, despre cardul de sănătate.

  Dr. Vasile Astărastoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România declară:
  Cardul de sănătate cu microcip este un abuz din partea statului şi comporta riscuri pe toate planurile !!!

  – Cardul este numai APARENT in favoarea asiguraţilor.

  – Este periculos sa fie puse informaţiile medicale personale pe microcip, deoarece acesta nu este protejat . Oricine are un cititor de cipuri compatibil poate sa afle tot. Acest lucru violează
  drepturile la intimitate si la demnitateale persoanei si poate sa aduca mari prejudicii.

  – La Consiliul Europei există o presiune imensă din partea firmelor de asigurări pentru a deveni legal accesul la informaţiile despre sănătatea oamenilor.
  Forţa financiara uriaşă a acestor „rechini” face ca datele despre posibilele boli ale oamenilor să
  ajungă la ei pe birou pentru ca ei sa ştie dacă fac sau nu poliţele de asigurare şi la ce preţ .

  – Există riscul discriminăriipersoanelor pe baza informaţiilor personale asupra stării de sănătate, atâta vreme cât acestea nu mai sunt protejate.

  – Datele medicale pot sa fie utilizate inclusiv pentru a distruge o persoana , mai ales intr-o societate conflictuală ca cea din România!!!

  – Exista o tendinţă din partea Statului spre autoritarism în sensul de a cunoaşte totul despre cetăţeni şi de a-i controla !!!

  – Este o incercare de abuz din partea statului si nu exista dezbateri publice !!!

  – Se introduce o noua taxa , fara să întrebe populaţia, deşi românii plătesc asigurările de sănătate.

  – In privinţa donării de organe : vom intra in circuitul european şi vom trimite numărul de organe disponibile spre alte ţări.

  Şi dacă ar exista mai mulţi donatori de organe nu vor exista mai multe transplanturi în ţara noastră, pentru că fondurile disponibile pentru transplanturi de organe sunt limitate, iar creşterea numărului de donatori ar depăşi limita bugetară.

  Cui vor folosi organele luate de la romani ??? Ce bani si ce organizaţii sunt in joc ???
  Cine va apăra „prostimea” de cei care vor dori să le comercializeze organele pe milioane şi milioane de euro sau dolari ?

  – Ca să înţelegem mai bine: in Spania (unde exista acordul prezumat din partea familiei pentru prelevarea de organe), s-a ajuns la puternicediscriminări împotriva imigranţilor, care nu au familiile alături de ei.Deci nu are cine să-i apere de reţelele de „transplant de organe” !!!

  – Exista un comerţ ilicit de organe de transplant , este dovedit, iar acordul prezumat, aşa cum este prevăzut în România, ridică mari semne de întrebare.

  – Medicii sunt şi ei oameni. Dacă ne uităm la istoria sec. XX, vedem că medicii erau cei care făceauexperimente în lagărele de concentrare naziste, medicii erau cei care făceau abuzuri in în domeniul psihiatric. Si în cazul transplantului de organe tot medicii pot sa ajunga la abuzuri daca legea si autorităţile permit şi încurajează. Cardul cu microcip asta face !!!

  – Ultimul exemplu este A1H1 ( gripa porcină ). In acest moment s-a dovedit ca cei care au întreţinut spaima au avut contracte cu firmelecare au produs vaccinurile .

  – Cardul de sănătate cu microcip (putea sa fie si o varianta fără), creează mari dificultăţi şi poate chiar împiedica accesul la serviciile medicale .

  Cardul de sănătate este „arma” cu care guvernanţii vor să scoată de la români sume uriaşe de bani, un ” furt al secolului ” săvârşit în dauna celor care plătesc legal asigurările de sănătate dar NU VOR CARD DE SĂNĂTATE!!!

  Decizia guvernanţilor noştri, pe care nu o contestă vehement nici televiziunile, nici opoziţia parlamentară, este halucinantă: CEI CARE PLĂTESC DIN SALARIU SAU PENSIE SERVICIILE MEDICALE DE STAT, DAR NU VOR CARD DE SĂNĂTATE, VOR PLĂTI TOATE SERVICIILE MEDICALE DE CARE AU NEVOIE !!!

  Altfel spus, românii care nu vor cardul cu microcip vor plăti de 2 oriasistenţa medicală.

  Şi românii tac, românii se uită cum începe un nou jaf naţional şi stau ca mieii la tăiere .
  Televiziunile vorbesc de Egipt, politicienii se bat pentru funcţii în Parlament . Ce minunăţie de
  neam suntem!!!
  Potrivit hotărârii de Guvern,contravaloarea cardului de sănătate va fi suportată de asigurat,
  adică si obligatoriu şi plătit de „prostime”!!!

  Medicii de familie vor trebui să plătească şi ei pentru cititoarele de carduri şi să aibă şi internet de banda largă pentru a avea legătură cu sistemul informatic!!!

  Credincioşii spun că nu vor să folosească acte electronice care conţin semnul fiarei – 666 !
  Cine stă să se uite în gura unor „rătăciţi” care încă mai cred în Dumnezeu! Ce dacă sunt milioane,
  ce îşi strigă credinţa şi cer respect măcar pentru sufletul lor dacă pentru nivelul lor de trai nu are nimeni !

  Forul Ortodox Român vine cu exemple ale unor ţări care au clacat în acest experiment:
  În Marea Britanie s -au pierdut datele a 93% din asiguraţi.
  Germania a dat 1,7 miliarde de euro pentru implementarea parţială a unui astfel de sistem şi acum l-au stopat.

  De ce pornim noi ceva ce nemţii au stopat ?
  Cine are interese în a controla românii SI la capitolul sănătate şi organe ?

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   @Radu Humor – Va rog sa dezvoltati tema semnului fiarei – 666 si a felului in care s-a reusit strecurarea lui in mecanismele de guvernare secreta a poporului roman si a pasapoartelor sale. Tineti va rog cont de faptul ca numarul 666 tran-scris in baza 6 devine 3030 iar in baza 13, atentie, mare atentie, 666 devine – 3C3. Va rog nu abandonati poporul roman de pe (b)Arca lui Goe si contnuati-va misiunea de trezire.

   P.S. Sub semnatura „Radu Humor” se ascunde (etalandu-se) un trepadus buimac, auto-asumat ca misionar al fortelor binelui (intr-o lume si asa aflata in plina epidemie de misionari mesianici). In aceasta calitate isi de/serveste delirul cu delicatese: texte de un caraghios grotesc gasite din abundenta in lume, si pe care le selecteaza cu un sârg (deloc suspect pentru faza in care se afla trepadusul buimac) pentru a le depune, fara sa priveasca in urma, peste tot pe unde trece. Putini alti astfel de misionari il pot intrece in ridicol pe Radu al nostru de aceea noi ne mandrim cu el pe arca. Prezenta sa este o constatnta universala a vidului ce reflecta existenta, alaturi de cea a absurdul remanent de la big-bang, a ridicolului latent distribuit la baza fiintei. Alti trepadusi buimaci (concurenta) pot fi desiguri enervati de persistenta lui Radu Humor, dar in fapt domnia sa este, ar trebui sa fie, o prezenta stenica pentru oricine. Oricat de prost s-ar simti cineva pe sine insusi in inevitabile momente de luciditate, privindu-l pe Radu Humor ar putea sa constate a consolare ca, orisiat, nu e chiar cel mai prost om din lume. Se poate si mai rau. O retospectiva a textelor selectate de Radu Humor si depuse pe (b)Arca lui Goe ar putea fi oricand o antologie umoristica. Poate candva voi incerca sa fac o satfel de retrospectva. Voi incepe de la episodul in care Vladimir Tismaneanu si-a falsifica pasaportul si voi incheia (apoteotic) cu episodul in care Radu cel sensibil a lacrimat invins citind despre „moartea” lui Dan Puric: „La gură mai avea un firicel de ceapă, pe care l-am luat și l-am pus într-o cutiuță, pe care am s-o trimit la mănăstirea construită de el întru pomenirea Sfinților Închisorilor” – a mai povestit tatăl artistului.” Radu Humor – omul ca masura a manipulabilitatii.

   In fapt Radu Humor este si dansul, pastrand proportiile, un soi de Dan Puric in miniatura: un microb mesianic.

   Apreciază

 2. Dl.Goe said

  N-a existat nicio o/presiune in legatura cu eventualul continut al acestui topic postat cu anticipare in pielea goala. Nimeni n-a avut de facut nicio sugestie. Nici n-avea cine. Prin urmare n-am avut incotro si am fost liberi sa-l scriem fara alte constrangeri decat limitarile personale de personal si personaje. Sa fie primit. Sa fie uitat.

  Apreciază

 3. anonim pe arca said

  „N-a existat nicio o/presiune in legatura cu eventualul continut al acestui topic postat cu anticipare in pielea goala. Nimeni n-a avut de facut nicio sugestie. Nici n-avea cine. ”

  Va inselati .A existat presiune .De la mine .Eu am vrut sa scrieti tema asta … Am vrut sa-mi risipeasca cineva starea de neputinta ,de inutilitate si ineficienta .Astazi am cautat un loc unde sa „ma lipesc ,ca asta vara . Dar n-am gasit nimic si pe nimeni. Nici pe blogurile unde odinioara sareau scintei , nici pe forumurile de la gindul.info ,de la Adevarul ,Evz ,RL etc… Nici macar ziaristii nu mai sunt ce-au fost … Asa ca,Dl Goe , de primit „sa fie primit ” dar de uitat ,cum sa uitam ? Nu se poate … Macar sa luam la puricat candidatii USL . Sa nu lasam hahalerele alea sa intre in parlamentul Romaniei ! Ati vazut pe cine aduce Dragnea de la Teleorman ? Dar lista USL din Bucuresti ? Dinu Giurescu linga Dan Voiculescu si Baniciou ? Vai de noi !!

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Cititi-l si pe Mircea: Liniste. M-a mirat ca tocmai un poet (al viselor) poate intelege cu atat luciditate realitatea (cosmarelor).

   La ce ne-ar folosi sa-i luam la purecat pe paduchiosii respectivi? Daca am putea s-o facem, normal ar fi sa-i puricam pe cei care-i trimit acolo. Dar nu se poate. Dupa cum nici votul pentru ARD nu-i un vot chiar pentru ARD (intrucat ei vor pierde alegerile) ci un semn de solidaritate cu aceia care-i voteaza, cinstit, onest, lucid si fara vreo speranta anume, cu aceia care sunt capabili sa aleaga ceea ce este de ales intre ceea ce este de ales. Este un vot de solidaritate cu o idee de viitor european (destul de vaga si indepartata ce-i drept), si un gest de solidaritate cu cei care detesta sincer aschimodiile feroce si/sau mofluze care defileaza in spatiul public si sub-public la carnavalul specimenelor. Mai mult de atat ar fi risipire. Acum nu c-am avea ceva in contra risipirilor, mai ales aici in Hyperspatiul Universului Virtual al Anonimatului Clandestin si Amator , pre-destinat sa gazduiasca Simfonia Ratarilor Plenare, dar, dupa cum spuneam, credem ca exista moduri de risipire mai placute si mai eficiente. Fiti putin realist/a. Macar pe cat este dragul de Mircea.

   Apreciază

 4. Dl.Goe said

  Esantion de gândire „pre-dialectica” dintr-un „gânditor” „pre-socratic” (unul care aduce nu, nu pre nume, cu Farfuridi) si care ilustreaza destul de clar ce-i cu blogosfera pentu catzei:

  Cei care or crede, te pomeneşti, că le vizitez în mod special wallu spre a-i deranja cu opinia mea, se înşală precis, fiindcă io n-am nicicum senzaţia că postez pe wallu lor, ci pe sticla liberă şi gratuită a găzdoiului Mark Zuckerberg. Însă nimic nu împiedică pe nimerea să pună cheie la intrarea în bojdeuca sa d-acilea şi nu i-ar mai deranja nici drea, dar atunci să nu se mai laude că sunt contimporani cu New Media, fiind clar că au mentalitate de cenzori securişti sadea (afară de situaţia când bannezi ori cenzurezi pe un nimenea, pe un anonym ce muşcă doar ca să te enerveze, FARA A SE DEMASCA). În New Media – mai ales pe o reţea de socializare cum e asta d-acilea – se dă feedback, se dialoghează, se ignoră ori se înjură, însă nu se bagă niciodată pumnu-n gură, aloo, decât dacă eşti vreun bokassa în miniatură şi confunzi Internetul cu-o gazetă de perete din tovărăşeasca-ţi bătătură…” – Autor Anonim de la Corabia. Unicul.

  Sectiunea „caragiale din intamplare”.

  Apreciază

 5. Iepurele de Martie said

  Mai Goe, tu esti cam agramat. Si, ca multi agramati, ai impresia ca anumite prefixe – in cazul tau, „prea” si „pre” – trebuie neaparat despartite de cuvantul pe care-l preced de o cratima. In alt post, ai scris ceva de „prea-cinstitul (sic) cititor” (al blogului tau), mai sus scrii „pre-meditari” si „pre-meditez”. Esti penibil.

  Apreciază

 6. Radu Humor said

  Liniştea- spartă de vocea piţigăiată , de scopit doar de un qoi ( în curând de amândoi , ratarea Nobelului, de care a fost la fel de aproape precum România de democraţie, va avea efecte invers aşteptate 😉 , reprezintă cea mai enervantă şi jegoasă dintre întâmplările ce au loc în mediul cică, intelectual, dominat de mirosul inconfundabil al lui Băsescu .
  Parfum de Cotroceni în flăcări portocalii, cu consilieri ageamii; de unde ( parfum de) FMI, că ele cad la pat şi pace, doar cu învingătorii ? !).
  Mircică, un talent prea mult scuturat, până la ultima picătură ( care după cum se ştie tot în chiloţi se prelinge), a sfârşit prin a fi folosit precum cealaltă, când nu mai intră în erecţie, pe post de ştergător la fund :mrgreen:
  E drept că (încă) prezidenţial .
  Dar tot fund, la care nici măcar nu este singur ci se împunge-în coarne cu alde Tismăneanu, Patapievic, Mihăieş şi alţi urât mirositori politici (după locul în care prestează) ca Preda, Baconschi, Cornea, Pora, Cristoiu şi ultimul, cu voia numai a lui, a unuia ce se pretinde încă domn 😆

  P.S.
  Iepuraş, chestia cu despărţirile-cratime la Goe e ceva des folosit.
  Un fel de preludiu intelectual, făcut să-i pară ejacularea mai consistentă, ca să poată umple cu ea tot blogul, dacă nu cumva şi blogosfera, dacă va continua aşa !
  Şi cum are-n el destulă sămânţă ( de scandal 😉 !) ca orice stătut neînregimentat politic, nu+i exclus să-l vedem intrat chiar şi-n alte părţi, decât acelea în care l-am vrea noi intrat 🙄
  De exemplu în Parlament, ARDe-l-ar norocul, ca să-i stingă focul 😉

  Apreciază

 7. Radu Humor said

  http://us.f1200.mail.yahoo.com/ya/download?mid=2%5f0%5f0%5f1%5f2473610%5fAI5VimIAARX%2fUKfyuQkAOEEmqDs&pid=2.10&fid=Inbox&inline=1&appid=YahooMailNeoCL

  Apreciază

 8. Dl.Goe said

  Iata un plagiat:
  * * *

  Daniel St Paul: “Nous devenons ce que nous sommes”. Altfel spus, parcă mai nuanţat – cumva: Devenim din ce în ce mai mult ceea ce sîntem (citat). Astfel, drumul nostru în viaţă e drumul spre deplina libertate a “adevăratei naturi umane” căreia îi sîntem arondaţi genetic. Deci, nu cunoaşterea ci recunoaşterea de sine ar fi rezultatul final, urmată de acceptarea de sine – fie aceea şi resemnare. Ca să nu disperăm, o putem lua hegelian: din Ideea pură – de-nceput – la Ideea absolută, de final.
  Aici, mă bate gîndul că e posibil ca, odată atins gradul “Idee absolută”, procesul să devină reversibil, s-o luăm îndărăt, către stadiul dintîi. Alzeheimer e soluţia radicală dar ajută şi demenţa senilă. Dar să ne-tărim inima: Nenoricirea e ceva ce se-ntîmplă altuia. De-aia se şi bucură – inconştient, de regulă – atîţia oameni să audă ce neorociri mai sînt pe lume – e ca şi cum pe ei le-ar fi ocolit acelea.
  D-le Tudoran, am priceput chemarea la ordine. Cum toată viaţa am fost nonconformist – doar formalist, pe ici, pe colo, în punctele esenţiale – sper că-nţelegeţi că, în ani, devin tot mai mult eu însumi. Relativizez, glumesc, evit morga (ptiu!) neclintitei seriozităţi fiindcă-mi inspiră mai multă încredere colocvialul decît doctoralul. Măcar într-o conversaţie sans cravatte, ca-ntre amici. Chiar aş spune că ţine mai curînd de tinereţe gravitatea discuţiei, susţinerea cu ardoare a propriilor argumente, neapărat slujitoare ale Adevărului. “Mai încolo”, zic eu că ştim că Adevărul rezistă şi fără ardoarea noastră, că nu noi îi facem un serviciu recunoscîndu-l şi acceptîndu-l ci el, nouă – dîndu-ne ocazia a-l re/cunoaşte şi accepta. Iar pentru asta-s de-ajuns cîteva vorba – ba chiar şi-un emoticon dacă-i pe net.
  Dar să renunţăm la plăcerea unei asociaţii de idei, a unei divagaţii ori a unei referinţe culturale numai şi numai fiindc-ar fi pe lîngă subiect? Asta nu!
  Ori e musai?

  * * *

  Este vorba despre o lege universala a egalitatii plagiatelor si plagiatorilor, descoperita de un savant servant al ideii de intelectualism mofluz, confuz, si ce-o mai rima sau nu, care ummbla cu cioara vopsita si se da de ceasul mortii ca nu fura. A furat-o. Rata. In gura. Restul este alta ratare. Celor care sunt ispititi sa utilizeze sau, Doamne fereste, sa-si insuseasca paternitatea Legii universale a egalitatii plagiatelor si plagiatorilor, le atragem atentia sa n-o plagieze. Sa puna naiba ghilimele sau macar sa-l mentioneze pe vaj-nick-ul ei autor. In baza legii, numitul Theodor Baconsky, acuzat de dubla masura, a fost gasit vinovat, condamnat si executat, prin tragere de sireturi pe roata. Roata norocului de la Certocratia Infantila dar cu aplomb intelectual si dispensa de varsta.

  Apreciază

 9. Homepage said

  … [Trackback]…

  […] Informations on that Topic: arcaluigoe.wordpress.com/2012/11/14/alegeri-anticipate/ […]…

  Apreciază

 10. CMM said

  http://www.sisif.ro/internview/582/Daca-stiinta-si-religia-vor-accepta-sa-dialogheze–atunci-orbul-va-vedea-si-surdul-va-auzi–Basarab-Nicolescu-.html

  Apreciază

 11. Dl.Goe said

  O tempora, oooo nostalgii…

  Ţara bufonilor trişti

  Sîntem în plină campanie electorală, iar televiziunile noastre îşi împart ecranele în două şi în trei pentru a ne arăta nişte mutre paralele care discută aprins despre lucruri care lor li se par importante. Iar noi, vrînd-nevrînd, sîntem bombardaţi cu scandaluri, scene de mahala şi nenumărate năzbîtii electorale. Un serial inepuizabil. Fenomenul n-a început însă de azi, de ieri şi n-ar strica puţină relativizare prin amintirea unor personaje care au populat scena publică în anii de după Revoluţie.

  Vi-l mai aduceţi aminte, de exemplu, pe Iosipescu Zambra, cel care, deşi nu părea major, ajunsese să facă parte din coloratul CPUN? Cred că a fost primul om din România pe care l-am auzit definindu-se singur drept „politician“. Se pretindea reprezentantul partidului Naţional Progresist, apoi s-a autoînnobilat cu titlul de „conte“, iar în zilele noastre continuă să transmită mesaje de Anul Nou către popor. Figură de neuitat era şi Nica Leon, cel care povestea că a reuşit cu o petardă să dea peste cap mitingul convocat de Ceauşescu, pe 21 decembrie, în Piaţa Palatului. Şi el membru al CPUN-ului iniţial, a înfiinţat Partidul Liber Democrat cu care nu a obţinut voturi, ci doar un sediu pe Bulevardul Elisabeta pe care l-a ocupat mulţi ani abuziv. Prin 2008 încă mai avea energia să se înjure cu Ion Iliescu. Un alt adversar permanent al lui Nica Leon, cu care se înjura şi se ameninţa de cîte ori avea ocazia, era fiorosul colonel Iordan Rădulescu, şeful unei asociaţii de revoluţionari. Nici Dumitru Dincă nu e de uitat. Acum vreun an era membru PDL, de unde şi-a dat demisia. O altă figură era Gheorghe Zainea, şeful organizaţiei Jilava 21-22 decembrie ’89, cel care, pentru a atrage atenţia asupra unei importante cauze (nu mai ştiu care), se băgase într-un sicriu în faţa uşii apartamentului său de bloc, îşi aprinsese o lumînare şi chemase televiziunea.
  De altă anvergură politică, dar din aceeaşi galerie tulbure a personajelor publice din perioada revoluţiei era Dumitru Mazilu, prim-vicepreşedinte al Consiliului FSN. Pe 12 ianuarie 1990, urcat pe un TAB în mijlocul unei manifestaţii de protest, a încercat să folosească supărarea mulţimii pentru a prelua puterea de la Ion Iliescu. Acesta l-a contracarat însă imediat, dînd oamenilor impresia că Mazilu e un om obosit şi cam… derutat.

  Revenind însă la CPUN, acel parlament care a durat patru luni, o adevărată poezie parcă închinată lui Caragiale, să amintim că îi mai conţinea pe de-alde Liviu Petrina, Nicolae Cerveni, Cazimir Ionescu, Dan Iosif, Romeo Raicu sau Nicu Stăncescu – fostul disident care susţinea că, înainte de Revoluţie, organizase o mişcare complotistă, anticomunistă, cu mii de membri în „toate judeţele ţării“. Avea discursuri logice şi rezonabile… pînă la un punct.

  Cu statut de observator în CPUN (şi intrat apoi în parlamentul ales în mai 1990) a fost şi Partidul Liber Schimbist, pe care Ştefan Cazimir l-a înfiinţat, inspirat chiar de discursul lui Caţavencu. Umorul şi ironia s-au transformat apoi în oportunism adevărat.

  Vicepreşedintele CPUN era Ioan Mânzatu, cel pieptănat în ciuda legilor gravitaţiei, care inventase apa vie. A fondat Partidul Republican, despre care a declarat la un moment dat că ar putea susţine monarhia. Candidat la alegerile prezidenţiale din 1992, a obţinut vreo 360 de mii de voturi. Astăzi descoperim că se află pe locul 101 în clasamentul celor mai bogaţi oameni din România.

  Candidat la preşedinţie în anii ’90 a fost şi „fenomenul“ Mudava, care susţinea că a tratat cu puterile lui milioane de oameni şi că poate vindeca pe oricine de orice. Apărea la televizor şi ruga poporul român să-şi depărteze mîinile şi picioarele ca să-l poată „pătrunde“ cu energia lui. Serios contracandidat îi era diaconul ortodox Nuţu Anghelina, care îşi cîştigase o oarecare popularitate cu o cantină pentru săraci pe care o organizase pe lîngă Facultatea de Teologie din Bucureşti şi a cărui biografie a devenit subiect de roman. Un alt personaj, Lucian Cornescu-Ring, încerca să pară un politician de încredere după ce rupsese o mică parte din şi aşa micul PSD al lui Sergiu Cunescu şi-i adăugase Tradiţional în coadă. Am aflat apoi că a fost căsătorit cu avocata Graziela Bârlă, ea însăşi candidată la alegerile prezidenţiale din anul 2000. Pe la jumătatea anilor ’90, pe scena publică activa şi Florin Mihai Nahorniac, cu al său imn al lui Ştefan cel Mare, candidat în 1996 la Primăria Capitalei. În urmă cu un an a fost amendat de CNCD pentru că a cerut lichidarea lui László Tökés în publicaţia sa numită – evident – Ştefan Cel Mare.

  În sfîrşit, mai aproape de zilele noastre au continuat să-şi expună candidaturile şi ideile politice personaje precum Raj Tunaru (arestat ulterior prin America), Irinel Columbeanu, Silviu Prigoană şi tot aşa.

  Nu e cazul să-l omitem însă pe unul dintre corifeii acestui soi de politică, Ion I. Brătianu, fondatorul Uniunii Liberale Brătianu (partid parlamentar în anii ’90). Zis şi „Brătianu Cartof“, după ce într-o campanie electorală a arătat la televizor nişte cartofi imenşi, care pasămite ar fi crescut în întreaga Românie dacă partidul său ar fi cîştigat alegerile, omul era incredibil. Jurnaliştii rîdeau de el şi el rîdea cu ei, la unison. Astăzi e pensionar şi consideră că politica a devenit „un hîrdău de spurcăciune“ în care el nu mai are ce căuta.

  Într-adevăr, parcă astăzi toţi politicienii se pretează la metodele caracteristice altădată numai bufonilor de pe scena politică. Circul a devenit total.- Andrei MANOLESCU | libertatea de impresie

  Apreciază

 12. Homepage said

  … [Trackback]…

  […] There you will find 36379 more Infos: arcaluigoe.wordpress.com/2012/11/14/alegeri-anticipate/ […]…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: