(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Dorin Tudoran – martir al independenţii politice

Posted by Arca lui Goe pe noiembrie 21, 2012

Bloggerul Dorin Tudoran ţine în anii din urmă un jurnal public, intitulat cu inspiraţiune (dânsul ca poet…) Certocraţia. In aceasta calitate (blogger), cu discreţia inevitabilă care decurge din statutul de pensionar intelectual, retras din mass media (dar nu are pensie mare) domnia sa, utilizând mijloacele literare din dotare, se ocupă, cu predilecţie, de o sama de intelectuali anume, cu care, biologic vorbind, este de-o seama, leat cum ar veni. Incolo nu, nici in clin, nici în mânecă, nici în ruptul capului. Printre ţintele preferate ale bloggerului Dorin Tudoran, se numară, la loc de cinste, Vladimir Tismaneanu, Sever Voinescu, Traian Ungureanu, Mihai Razvan Ungureanu, Mihail Neamţu, Mircea Mihaieş, Mircea Cartarescu, Gabriel Liiceanu, Andrei Cornea, Andrei Pleşu, Theodor Baconschi, Horia Roman Patapievici. Adică exact aceiaşi de care se ocupă cu zel şi dăruire şi actualii amploaiaţi ai onor d-lui Dan Voiculescu (capitan de play în cvarda civică). Coincidenţă? Inerţie? Predestinare? Nici vorba. Si cu cât cei vizaţi de sarcasmul scre/mut al bloggerului Tudoran, se încapaţânează să nu(-l) bage de seama, cu atât mai mult se umflă muşchiul pamfleţului şi cu atât mai abitir fermentează rânza în pensinarul nostru mass media pe vale, făcându-l să se dedea la niste acrobatii logice de un ridicol sublim, din ce in ce mai fără perdea şi mai fără plasă de protecţie.

Uşor, uşor, omul nostru din Havana, a ieşit din adormire (cie mai ştie de când doarme?) şi s-a mutat pe faţa, cu arme (arta pamfletului) şi bagaje (armata moflujilor din dotare) de partea revoluţiei USL,  încearcand să contribuie (dupa puteri) la asigurarea flancului drept (cu dreptate) al acestei contra-revoluţii de catifea. In aceasta calitate combate bine. Combate tot. Ii combate pe liderii (ilegitimi) ai Uniunii Europene. Combate chiar şi administraţia americană (stofa de dizident domnule) şi în genere combate tot ceea ce l-ar putea enerva pe Dan Voiculescu. Ba chiar uneori se coboară să-i traga de urechi şi pe cei mititei, precum Elena Udrea, Emil Boc, Vasile Blaga ori Traian Basescu, dar asta numai si numai ca să-şi probeze, cu martori, polivalenţa tehnică (ca să nu mai fie concediat in viitor ca-ntrecut) dar în niciun caz ca să le stimuleze celor urecheaţi cresterea în înalţime, în sondaje ori să le crească vigilenta odata cu lungirea urechilor (deşi dacă l-ar baga vreunul dintre acestia in seama, mamă-mamă, ce mană cerească i-ar fi bloggerului şi ce sursa de fericire si voie bună pentru cel putin 5-6 topice, numarate pe degetele de la o mana, 44 in cap.

Ca sa epuizam aproape complet lista celor care intra în atenţia cvasi-distributiva a cititorului Dorin Tudoran (citeste Arca si Corabia), ar trebui sa-i mentionam şi pe aceia pe care-i trage de nas, de urechi şi de ce mai apuca, cu scopul unic de a-i menţine in fornma, (pr)intr-o afectuoasa atentie, de a-i umaniza, de a-i forţa astfel să creasca şi să sporească. Este vorba desigur de aleşii săi: Crin Antonescu, Victor Ponta, Adrian Nastase, şi, cu voia d-voastra, ultimul pe lista Ion Iliescu, măi dragă măi, cu toţii oameni acolo şi ei, supuşi greşelii, dar orişicat oameni de bine nu ca şleahta lui Tismaneanu, MRU etc. Cam cu asta se ocupă, în anii din urmă, bloggerul Dorin Tudoran.

Cele afirmate mai sus sunt desigur o simpla afirmatie – o opinie sincera, nu o demonstraţie. Demonstraţia n-ar fi greu de făcut pentru că conul Dorin nu se zgârceste cu dovezile, chit că le ambalează apoi în fel de fel de poleieli si sulemeneli, fiind capabil chiar să le amestece (la mişto) cu poezie de calitate (în special citată din alţi autori). Nu mi-am propus astazi sa fac aceasta demonstraţie, care de altfel, pentru orice observator onest si inteligent al Certocraţie vesele, ar trebui să fie de natura evidenţei. Voi ceda cândva tentaţiei de a elabora demonstraţia potrivită pe care s-o înţeleagă şi celelalte feluri de observatori ai Certocraţiei vesele, ba chiar si locuitorii acesteia. (Paranteza: Pentru că toate generalizarile sunt false, inclusiv aceasta, ar trebui sa mai mentionez ca nu toti comentatorii care reusesc să se strecoare în partea viziblă a Certocraţiei s-ar putea încadra la categoria „chibiţi mofluji din siaj”. I-as mentiona la excepţii notabile pe InimaRea, Lucidul, Andrei I., Daniel StPaul, Mihai Rogobete, Vasile Gogea si chiar smintitul visător Dezideriu Dudaş, care, asemenea altcâtorva pe alocuri, pe care-i trec deocamdata sub tacere, reusesc să crediteze pe banii lor credibilitatea demersurilor mizerabile întreprinse pe Certocraţia. Felicitari conului Dorin (sau purei intâmplåri providentiale) care reuseste sa pastreze, cumva, pe un blog, atat de multi comentatori mult mai valorosi si mai bine alcatuiti decat bloggerul insusi, cel folosit abil si des ca pretext de vorbå de catre multi lenesi talentati. Desi asta ar trebui sa-i fie conului Dorin motiv de bucurie, mare tristete-i aduce si jale-i produce… vazandu-se asa mediocratizat pe propria-i Certocratie. Am incheiat paranteza).

As vrea însa să aduc un pic vorba despre unele dintre mijloacele pe care le utilizează scriitorul Dorin Tudoran pentru a-şi promova acrobaţiile logice pe post de echidistanţă politică. Desigur ca domnia sa ab/uzeaza de aura sa de fost dizident şi scriitor din care încearca sa transfere câte puţin în orice nerozie ineaptă pe din care face subiect de articol. Desigur ca domnia sa nutreşte o grijă făţişă faţa de aparenţe, corectitudini politice si alte deontologii teoretice. Desigur ca in planul libertatii de exprimare domnia sa procedează în mic asa cu procedează în mare orice patron de ziar, selectandu-şi cu mare atenţie colaboratorii cărora le va acorda în exclusivitate libertatea de exprimare. Lecţia învăţată în ograda con-fratelui sau hocheist a lasat urme consitente în metodologia de lucru aplicată spontan de bloggeul Tudoran pe stil nou (diametral opus in raport cu visatorul de odinioara). Cenzurează şi moderează tot. Ii moderează până şi pe cei aceptati formal ca colaboratori pe blogul său. Ba-i mai şi cenzurează (vezi cazul Iaru) din cănd în când. Dar toate astea n-ar fi nimic fata de încununarea lor, perla coroanei moderatorului Tudoran: dezinformarea ca vocatie. Ilustrare perfecta a situaţiilor in care copiii abuzaţi in copilarie devin agresori la maturitate, conul Dorin nu se da înapoi de la nici un fel de tertip securistic. Colportează, denigrează, denaturează, calomniază, cezurează, deviază, divaghează şi aberează ca zgomot de fond, lipsit de orice discernamat şi de orice simt al măsurii (în sensul că-şi amorsează arsenalul, ca un paranoic, din te-ai mira ce pricini mărunte care-i declanşează in minte bizare instincte de conservare). Preventiv, le acuza pe victimele inocente ale agresiunilor sale (agresiuni totalmene nemotivate) de toate aceste nenorociri.

Intr-unul dintre cele mai recente articole ale sale intitulat „Fondul taxinomic: plagiatul de stânga şi plagiatul de dreapta”, Dorin Tudoran găseşte prilejul de a-l giugiuli metafizic pe Victor Ponta. Sub pretextul absurd, ridicol, al acuzarii inamicului sau de clasa Theodor Baconschi de dubla masură în judecarea egalelor plagiate, facând însă pe niznaiul, pamfletarul Tudoran face o propunre de paralelă între micul Titulescu (Victor Ponta) şi Nae Ionescu, doi plagiatori, cum ar veni, dintre care unul este persecutat pe criterii politice de către nedreptul de dreapta Theodor Baconschi. Va puteţi imagina enormitatea? Desigur ca bazaconia n-ar putea rezista nici adierii unui zefir dacă s-ar accepta o dezbatere libera (ceea ce nu se întâmplă), fiind în schimb consolidată, ca frisca pe blat, cu baghete maronii de ciocolată: comentariile mofluzului universal anonim sau pantomim de pe Certocratia vesela (ca sorcova). Sa vezi câte „o fi şi-o păţi”-uri prin zonă. Să te cruceşti nu alta. Până aici nimic nou sub soarele invers al Certocraţiei.

CONTINUARE

Epilog:

Crăcănel: Ei! ce te faci, Mache?… de desperare, ce am zis eu? daca n-am avut parte de ce mi-a fost drag pe lume (notorietatea publica), încai sa ma fac martir al independentii (politice) …

34 răspunsuri sa “Dorin Tudoran – martir al independenţii politice”

 1. IlIl said

  prost articol tanti goe. Prost de tot. Exact ca blegii aflati in solda securistului inconjurat de securisti (plesu, patapievici) sau de scremuti (cartarescu), deliranti (mihaies), gunoaie (tismanenii, ungurenii – 2), hotzi (voinescu), ai iesit si tu tanti goe cu rasuflata dar infecta alegatie voiculesciana.

  te doare rau ca esti ignorata tanti. Las ca trece. Ia o doza de cmm, alta de dement-avp. Si ramai dracului in mocirla ta.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   @IlIl – Ai dreptate. Articolul e prost. Inteleg ca venisei sa ma scoti din mocirla mea si am ratat ocazia. Asta e. Sau poate trecusei sa-i iei apararea scriitorului Dorin Tudoran. Nu m-ar mira caci dansul cam din tagma asata a celor de-o teapa cu tine isi alege colaboratorii. Comentezi cumva si la Certocratia? Zau? Tttt… Atunci mai poftiti pe la noi. Daca nu, nu.

   Apreciază

 2. d'Artagnan said

  http://decablogulmuschetarilor.wordpress.com/2012/11/21/o-tara-iubibila-maltratabila-incredibila/

  Cât depre Certocraţia, voi trimite azi un articol despre un poet…

  Apreciază

  • d'Artagnan said

   Vai, vai, cine seamănă vânt, culege furtună! Articolul meu a dispărut în nemărginirea blogosferei ca-ntr-un hău fără fund…de două ori…

   P.S.Poate să-mi explice cineva ce vrea să spună „Certocraţia”?
   Certitudinea folosirii forţei (kratos)?! Forţa certitudinii?! Puterea certăreţilor?!
   Sunt într-o dilemă…nouă, ce-i drept!

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Poate d-voastra ati intrat recent in aceasta Dilema dar nu-i chiar noua. Conul Dorin o poarta in spate (ca pe o cocoasa) din clipa in care, dându-l pe usa afara, de la un jurnal national, Camelia i-a rapit intreaga incredere in oameni, fortandu-l practic sa emigreze din nou. In USA. Caci usa de la Jurnalul nostru NATIONAL da direct in USA. Oricum conul Dorin, cu durere o spun, este mult mai caraghios decat a/pare la prima vedere.

    Apreciază

 3. Radu Humor said

  Mai ai puţin şi-l scoţi martir şi pe ăsta :

  CUM AU DAT CU PICIORUL BĂSESCU
  ŞI CLICILE SALE LA ZECI DE MILIARDE DE EURO
  FONDURI EUROPENE GRATUITE TIMP DE 6 ANI

  I. REFUZUL DOMNULUI BĂSESCU ŞI AL CLICILOR SALE
  DE A ORGANIZA ABSORBŢIA FONDURILOR EUROPENE
  GRATUITE

  O PROBLEMĂ MAJORĂ DE MACROECONOMIE. În programul iniţial convenit cu Comisia Europeană s-a prevăzut atragerea de fonduri europene de 34,8 miliarde euro (pe 7 ani) începând cu 2 miliarde de euro în anul 2007 şi ajungând la 6,4 miliarde de euro în anul 2013.
  Neabsorbţia în anii programaţi a acestor fonduri europene gratuite din neglijenţa guvernanţilor portocalii, băsişti, a provocat majorarea substanţială a deficitelor bugetare şi valutare, afectarea profundă a echilibrelor şi proporţiilor fundamentale în economie, agravarea dezechilibrelor de bază, cu consecinţe extrem de negative în plan economic şi social, cu scăderea nivelului de trai al celor care trăiesc din muncă.
  În acelaşi timp, guvernanţii portocalii au recurs la credite externe în proporţii extraordinare, cu dobânzi apăsătoare şi ne lasă o datorie externă mărită de câteva ori, o moştenire dezastruoasă pentru generaţiile viitoare.
  În loc să mobilizeze imensul aparat de stat din toate ministerele şi consiliile locale, pentru absorbirea fondurilor europene gratuite (2007-2013), domnul Băsescu şi clicile sale au preferat alte două căi.

  A. MAJORAREA EXTRAORDINARĂ A DATORIEI EXTERNE
  În anii de criză cumplită, au majorat datoria externă a ţării de câteva ori, ducând-o la peste 100 de miliarde de euro, cu dobânzi înrobitoare; s-a contractat cu FMI şi UE un credit de 20 miliarde de euro, cel mai mare credit din istoria României.
  B. ADÂNCIREA SĂRĂCIRII POPULAŢIEI
  În anii de criză cumplită, în ţara cu cele mai mici venituri din UE, cu cel mai mare procent de sărăcie, guvernanţii portocalii au recurs la tăieri masive de salarii la anumite categorii sociale, tăieri masive de pensii, tăieri la alocaţiile pentru copii, tăieri la alocaţiile sociale pentru cei săraci şi cu dezabilităţi, tăieri de fonduri la sănătate şi la şcoli, majorarea substanţială a TVA şi a altor impozite, creşteri substanţiale de preţuri lovind în toţi consumatorii; s-a realizat cea mai înaltă rata de inflaţie din UE accentuând sărăcirea în masă a populaţiei.
  ÎMBOGĂŢIREA GUVERNANŢILOR PORTOCALII ŞI A CLIENTELEI LOR PRIN JEFUIREA BANILOR PUBLICI.
  În anii de criză cumplită, guvernanţii băsişti şi clientela lor – prin jefuirea banilor publici de la bugetul ţării – au continuat să-şi mărească veniturile şi averile, să se îmbogăţească, să-şi satisfacă lăcomia fără limite. Fişele cu veniturile şi averile acestor jefuitori de bani publici în anii de criză stau mărturie fermă, fără putinţă de tăgadă, sfidând cu bogăţiile şi luxul lor pe cei care au fost aruncaţi în sărăcie şi mizerie şi care reprezintă peste 40% din populaţie.
  PROASTA ORGANIZARE ŞI REAUA CREDINŢĂ
  Analizele obiective ale specialiştilor din societatea civilă pun în evidenţă două aspecte acuzatoare:
  a. PROASTA ORGANIZARE ADMINISTRATIVĂ ŞI NEGLIJENŢA ÎN SERVICIU Aici putem invoca incapacitatea şi incompetenţa guvernanţilor portocalii, începând cu miniştrii din toate sectoarele şi până la conducătorii din consiliile locale.
  b. REAUA VOINŢĂ ŞI REAUA CREDINŢĂ Guvernanţii portocalii şi clientela lor au preferat să apeleze la resursele financiare din bugetul ţării (unde controlul este mai slab şi corupţia mai mare) şi au evitat atragerea fondurilor de la UE, unde controlul antifraudă este deosebit de sever. Deciziile Comisiei Europene – au demonstrat că la controalele antifraudă făcute în 2009, 2010 şi 2011 – am ieşit repetenţi şi s-a ajuns la presuspendarea plăţilor la 3 fonduri (competitivitate, transporturi,dezvoltare regională) unde alocaţiile sunt de peste 10 miliarde de euro.

  II. CÂT DE MARI SUNT ŞI VOR FI PIERDERILE DE FONDURI EUROPENE GRATUTE – PRIN NEUTILIZARE?

  Guvernanţii portocalii au refuzat şi refuză să răspundă la această întrebare cheie. La fel fac şi cei de la ministerul afacerilor europene. Este vorba de o încercare permanentă de a ascunde realităţile groaznice şi supărătoare.
  RĂSPUNSUL NOSTRU CATEGORIC: pierderile prin neutilizare, prin neabsorbţie, la fondurile europene gratuite alocate prin program pe 7 ani (2007-2013) – sunt şi vor fi de zeci de miliarde de euro, dacă judecăm după realizările în cei aproape 6 ani care au trecut şi a mai rămas doar 1 an – 2013.
  Domnul Băsescu a încercat să ne ameţească – prin faptul că a făcut intervenţii la Comisia Europeană „să nu se dezangajeze” fondurile alocate (adică să nu se anuleze alocările neutilizate), deci s-a solicitat o amânare. Vom vedea care va fi răspunsul Comisiei Europene.
  Indiferent de ce se va aproba la Comisia Europeană, este limpede pentru orice economist că s-au pierdut aproape 6 ani (din cei 7 programaţi), iar pierderile efective pentru resursele financiare ale acelor ani – au avut deja efecte extrem de negative pentru economie. Şi este vorba de zeci de miliarde, după cum vom demonstra mai departe.
  ACTUL DE ACUZARE POLITICĂ – pe care-l întocmeşte societatea civilă – îi învinuieşte pe guvernanţii portocalii pentru neglijenţă în serviciu, care a avut ca efect pierderi de zeci de miliarde de euro de fonduri gratuite în cei 6 ani (din totalul de 7 ani programaţi).
  ÎN FAŢA JUSTIŢIEI – pentru imensele prejudicii provocate economiei ţării prin neutilizarea în anii respectivi a fondurilor europene gratuite, cu impact major în agravarea dezechilibrelor şi disproporţiilor în economia reală – vor trebui să apară politicienii guvernanţi: preşedintele jucător, Traian Băsescu, Emil Boc, Vasile Blaga, Elena Udrea, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta Anastase, Sulfina Barbu, Anca Boagiu, Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur şi mulţi alţi guvernanţi portocalii.

  III. FUNDAMENTAREA ACUZAŢIILOR ÎN MOMENTUL JUDECĂŢII POPULARE

  Pentru o judecată dreaptă din partea societăţii civile, este absolut necesar să prezentăm fondurile europene alocate României pe 7 ani (2007-2013) cu eşalonarea şi programarea pe ani, chiar dacă regulile europene permit o anumită alunecare, o anumită flexibilitate.
  Practica a demonstrat că este greu să recuperezi în proporţii însemnate, ceea ce nu s-a absorbit în anii programaţi iniţial.
  Dezinformările în această problemă practicate de guvernanţii portocalii, în frunte cu domnul Băsescu, s-au dovedit a fi profund păgubitoare pentru economia ţării.
  Pentru macroeconomie, pentru echilibrele prevăzute, a avut o mare importanţă eşalonarea, programarea pe ani.
  Fondurile totale de 34,8 miliarde de euro programate pe 7 ani (2007-2013) au avut următoarea structură:
  A. Fonduri structurale şi de coeziune – 19,2 miliarde euro;
  B. Fonduri pentru agricultură şi dezvoltare rurală – 14,7 miliarde euro;
  C. Alte fonduri – 0,9 miliarde euro.
  Remarcăm faptul că în ultimii ani – domnilor Traian Băsescu, Emil Boc, Mugur Isărescu şi celorlalţi guvernanţi portocalii nu le-a mai făcut plăcere să amintească populaţiei aceste cifre importante şi eşalonarea lor, tocmai pentru a ascunde starea extrem de precară în acest domeniu al utilizării fondurilor europene gratuite alocate României.
  Programarea iniţială pe ani a fondurilor europene totale alocate a fost următoarea:
  Total fonduri 34,883 miliarde euro, din care:
  2007 2.034 miliarde de euro
  2008 3.786 „ „
  2009 4.778 „ „
  2010 5.252 „ „
  2011 5.667 „ „
  2012 6.052 „ „
  2013 6.435 „ „
  Prin urmare, în cursul primilor 6 ani (2007-2012) trebuiau absorbite – 28,3 miliarde de euro din cele 34,8 miliarde de euro alocate.
  Ce s-a întâmplat în timpul guvernării portocalii Băsescu?
  A. FONDURILE STRUCTURALE ŞI DE COEZIUNE în sumă totală de 19,2 miliarde de euro, conform eşalonării iniţiale au fost programate astfel:
  – în primii 6 ani (2007-2012) – 16,0 miliarde de euro.
  – în al 7 – lea an (2013) – 3,2 miliarde de euro.
  Structura acestor fonduri a fost următoarea:
  Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) – 8,9 miliarde de euro;
  Fondul de Coeziune (FC) – 6,5 miliarde de euro;
  Fondul Social European (FSE) – 3,8 miliarde de euro.
  ABSORBŢIA. Deci, în primii 6 ani (2007-2012) trebuiau să fie absorbite 16,0 miliarde de euro din totalul de 19,2 miliarde de euro.
  Cât a absorbit în mod efectiv regimul Băsescu?
  Conform datelor oficiale, până în luna septembrie 2012, au fost absorbite efectiv de la Comisia Europeană fonduri în sumă de 1,9 miliarde de euro sau 9,87% din totalul de 19,2 miliarde de euro. Extrem de puţin.
  Prin urmare, au rămas neabsorbite fonduri alocate în sumă de circa 14 miliarde de euro în primii 6 ani (până în septembrie) din suma programată de 16 miliarde de euro, prin neglijenţa în serviciu a guvernanţilor portocalii.
  B. FONDURILE PENTRU AGRICULTURĂ ŞI DEZVOLTARE RURALĂ au fost în sumă totală de 14,7 miliarde de euro, cu următoarea programare iniţială:
  – în primii 6 ani (2007-2012) – 12,0 miliarde de euro
  – în al 7- lea an (2013) – 2,7 miliarde de euro.
  Structura acestor fonduri a fost următoarea:
  Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR) – 8,1 miliarde de euro;
  Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) – 6,4 miliarde de euro;
  Fondul European de Pescuit (FEP) – 230 milioane de euro.
  ABSORBŢIA În primii 6 ani (2007-2012) trebuiau să fie absorbite circa 12 miliarde de euro, din totalul de 14,7 miliarde de euro alocate.
  Cât a absorbit în mod efectiv regimul Băsescu?
  Conform estimărilor s-au absorbit în mod efectiv circa 6,0 miliarde de euro(adică în jur de 50% din fondurile perioadei).
  (Plăţile efectuate în lei, din care o parte din bugetul ţării la 5 octombrie 2012, au fost următoarele:
  17,1 miliarde lei la Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (FEADR), 14,8 miliarde lei la Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), 281 milioane lei la Fondul European de Pescuit (FEP)).
  Prin urmare, au rămas neabsorbite în mod efectiv circa 6 miliarde de euro în primii 6 ani din programarea iniţială de circa 12 miliarde de euro, prin neglijenţa în serviciu a guvernanţilor portocalii.
  NEABSORBŢIA TOTALĂ de zeci de miliarde de euro (circa 19 -20 miliarde de euro în primii 6 ani 2007-2012) – înseamnă 6 ani pierduţi de activitate economică şi o imensă gaură neagră în resursele financiare şi valutare ale României; această situaţie s-a reflectat în imensele deficite financiare şi valutare în fiecare an, în majorarea exorbitantă a datoriei externe, care a fost ridicată la peste 100 de miliarde de euro, plus dobânzi înrobitoare.
  Cine răspunde în faţa poporului român pentru fondurile europene gratuite neabsorbite (şi pierdute în final, după cum vom afla în curând)? Preşedintele – jucător Traian Băsescu, care a uzurpat funcţia de premier, împreună cu toţi guvernanţii portocalii: Emil Boc, Theodor Stolojan, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Elena Udrea, Radu Berceanu, Roberta Anastase, Sulfina Barbu, Anca Boagiu, Gheorghe Flutur şi mulţi alţii care s-au perindat pe la guvern.

  IV. NEREGULI ŞI FRAUDE

  Controalele antifraudă realizate de echipele de audit ale Comisiei Europene ne-au adus veşti proaste pentru guvernarea Băsescu – Boc, chiar dacă au venit cu o anumită întârziere.
  Pentru neregulile şi fraudele constatate privind gestiunea fondurilor europene în anii 2009, 2010 şi 2011, Comisia Europeană a anunţat măsuri de sancţionare, din care unele se vor încheia cu restituiri din bugetul României către Comisia Europeană – de sute de milioane de euro (circa 600 milioane de euro).
  Ultima măsură făcută publică se referă la pre-suspendarea plăţilor la 3 fonduri, care în total reprezintă peste 10 miliarde de euro fonduri europene alocate. Deci, absorbţia fondurilor de la Comisia Europeană în ultimele luni ale anului 2012 este greu afectată. Vom vedea când se vor relua plăţile în cadrul acestor programe pre-suspendate.
  Guvernanţii portocalii (Traian Băsescu, Emil Boc, Theodor Stolojan, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Elena Udrea, Radu Berceanu, Roberta Anastase, Sulfina Barbu, Anca Boagiu, Gheorghe Flutur şi mulţi alţii care s-au perindat pe la guvern) vor trebui să dea socoteală pentru aceste nereguli şi fraude, pentru proasta şi iresponsabila gestionare a fondurilor europene şi să renunţe la pretenţia absurdă afişată în ultimul timp că numai ei sunt în stare să guverneze în această ţară.

  V. CADOUL OFERIT DE GUVERNAREA BĂSESCU-BOC COMISIEI EUROPENE.

  În primii 6 ani din cei 7 ani (2007-2013) prin neglijenţa în serviciu, regimul iresponsabil Băsescu a lăsat neutilizate fonduri europene gratuite de circa 19 – 20 miliarde de euro. Vom vedea ce se va mai putea recupera în al 7-lea an (2013) şi următorii – în funcţie de decizia ce va fi luată de Comisia Europeană cu privire la „dezangajarea” fondurilor (anularea fondurilor alocate din cauza neutilizării).
  Este o importantă ECONOMIE pe care domnii Băsescu – Boc şi miniştrii portocalii au făcut-o bugetului Uniunii Europene în aceşti 6 ani de criză economică cumplită. Altfel spus, este cadoul pe care guvernarea Băsescu – Boc l-a oferit Comisiei Europene, în aceşti ani când toate ţările membre ale UE au întâmpinat groaznice probleme de finanţare.
  Probabil că de aceea domnul Băsescu a primit aplauzele unor lideri europeni – când a intrat în conflict cu poporul român, care l-a demis cu 7,4 milioane de voturi, respectiv cu o majoritate zdrobitoare de 87% din numărul votanţilor.
  La alegerile parlamentare din decembrie, cetăţenii români au posibilitatea să-i pedepsească pe guvernanţii portocalii pentru asemenea cadou făcut Comisiei Europene.
  Noi, cetăţenii de rând, ne oblojim rănile pentru că regimul Băsescu – Boc ne-a situat pe primul loc în Uniunea Europeană cu gradul cel mai ridicat de sărăcie.

  V. AVERTISMENTELE NOASTRE

  Noi, ca şi alţi economişti din societatea civilă, am publicat mai multe studii şi analize privind slaba absorbţie a fondurilor europene gratuite, am angajat unele discuţii şi critici cu oficialii (inclusiv cu privire la dezinformările făcute de domnul Băsescu despre gradul de absorbţie a fondurilor europene). Degeaba.
  Guvernarea portocalie a rămas insensibilă la avertismentele societăţii civile şi acum culegem roadele nepăsării: zeci de miliarde de euro neutilizate (şi în curând vom afla câte vor fi pierdute definitiv pentru România).
  Guvernul USL are obligaţia elementară să spună ADEVĂRUL – cu cifre concrete şi cu nume – astfel încât la alegerile parlamentare din decembrie cetăţenii români – în cunoştinţă de cauză, să-i sancţioneze – prin votul lor – pe guvernanţii portocalii care au dat cu piciorul la zeci de miliarde de euro de fonduri europene gratuite, prin neglijenţă şi iresponsabilitate. Mulţi dintre ei vor trebui să fie aduşi în faţa justiţiei pentru cazurile de nereguli şi de fraude.
  UN AVERTISMENT SEVER. În intervenţia sa la televiziune din 16 noiembrie 2012, politicianul Băsescu a ocupat o poziţie profund greşită faţă de modul în care trebuie apărate interesele României la stabilirea şi alocarea fondurilor în bugetul UE pe perioada 2014-2020. La o problemă de asemenea anvergură nu este loc pentru confruntări electorale şi pentru glume marinăreşti nesărate. Vom reveni în curând asupra acestei probleme esenţiale pentru viitoarea dezvoltare economică şi socială a României.
  Despre „potenţialul” şi „inteligenţa” cu care se laudă politicianul iresponsabil Băsescu vorbesc grăitor zecile de miliarde de euro fonduri europene neabsorbite şi faptul că de doi ani suntem ţinuţi la intrarea în sistemul Schengen de Germania, Franţa şi alte ţări.

  21 noiembrie 2012

  Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

  Apreciază

 4. Dl.Goe said

  Din clipa-n clipa conul Dorin trebuie sa posteze un articol nou (nou-noutz) pe Certocratia. Abia atunci vom putea sa finalizam si noi elegia dedicata divagantului de DT, martir al independentii politice. Pana atunci nu. Intre timp, in speranta ca se afla prin zona vreun psihanalist profesionist v-as povesti ce-am visat ieri noapte…

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Se facea ca eram la un fel de petrecere in pijamale (genul ze-ghe dar cu dungile ca pe vremuri, pe verticala), intr-o garsoniera mai lunguiatza asa. Din vis nu reiesea clar cine e gazda si cine erau oaspetii, dar se facea ca eram impreuna cu Plesu si cu Liiceanu. Stateam pe niste taburete si ne uitam la un televizor portabil, pus pe un alt taburet, intr-un colt. Intre noi si televizor era un alt taburet, improvizat ca masutza, pe care se afla o sticla avand ca dop un cocean (glod) de porumb rosu, si cateva paharele cu tzuica pline, neincepute. Alaturi mai era un dulapior cu sertare, un pic mai mare decat o noptiera. Pe dulapior era o tava mare de argint goala, cu manere. Goala. Toata scena era la unul dintre capetele garsonierei lunguietze care functiona pe post de dinning room. La celalt capat (pe post de dormitor) erau doua canapele extensibile, una asezata frontal, alta pusa pe o latura. Intre dinning room si dormitor era o distanta apreciabila, in care singurele lucruri care atrageau atentia erau niste tablouri (reproduceri, pe unul dintre pereti, din cate-mi amintesc, exclusiv dupa Salvador Dali, iar pe celalalt, fata in fata cu Dali, erau amestecate niste reproduceri dupa oniricul Daniel Zamfirescucu cu cateva dupa Peter Paul Rubens in care, in mod bizar, ma tot regaseam (eu, dl.Goe), ca model. Pe podea, intre peretii de arta, era o piele de zebra foarte bine prelucrata si foarte bine intinsa, inclusiv pielea capului in care nu fusese påstrat craniul, ca la urs. Din tot covorul de zebra doar coada era in relief, fiind pastrata intactå, cu vertebre cu tot.

   La televizor se facea ca ruleaza „Gladiatorul”, subtitrat in limba turca. Mai apoi mi-am dat seama ca de fapt era o parodie dupa Gladiatorul, cu George Clooney in rolul lui Maximus.

   In mod oarecum neasteptat mai vorbaret era Liiceanu. Plesu statea teapan pe scaun, orientat fix spre televizor, cu mainile in poala, cu spatele drept (parca facea yoga-bagaba) si cu capul semetz dat pe spate. Din cauza asta se uita la televizor cu ochii aproape inchisi, printre gene. Ne adresa din cand in cand cate o vorba mormaita si sibilinica, fara sa-si intoarca capul spre noi. Il vedeam si ne vede cu coada ochiului. Liiceanu in schimb, era asezat pe scaun asa, in semi-profil, pe colt. Nu prea se uita la televizor. Mai mult ma studia pe mine. In pauzele publicitatre ma descusa despre te-ai mira ce. La un moment dat, in timpul unei reclame la niste colocvii de filosofie, am zis ceva din care reiesea ca as fi citititor al uneia dintre revistele prezentate in clip. Liiceanu a vrut sa stie daca am abonament. De fapt el m-a intrebat, literalmente daca „le primesc de afara”. I-am zis ca nu, dar ca am articolele in volum, de la un prieten din Köln (in realitate n-am niciun prieten in Köln) care mi l-a facut cadou de ziua mea onomastica.

   Scena a fost intrerupta de soneria de la intrare. Niste vecini care se duceau la mall voiau sa-si lase copilasul pana se intorc ei. Asa am dedus asta din conversatia purtata de Plesu (el s-a ridicat si s-a dus la usa) si vecinii respectivi. Scena nu avea nimic iesit din comun ca si cum vecinii respectivi obisnuiau in mod curent sa-l lase pe micut in supravegherea lui Plesu. Plesu a luat copilul, cu doua degete, vârâte la subsiorile acestuia, de la spate. A venit cu el asa, si apoi l-a pus in fund pe tipsia de argint de pe noptiera, fara sa-l mai priveasca. Copilasul (sa fi avut vreo doi-trei anisori, blonduliu si firav, cu muci lichizi la nas), a inceput sa se uite si el la televizor fara sa ne bage in seama.

   Cand filmul s-a terminat, Liiceanu s-a ridicat si, trecand printre tablouri, s-a dus si a intins canapelele extensibile ca sa ne culcam. Plesu l-a luat pe copilasul cel blonduliu (tot asa pe degete) si s-a bagat in patul asezat frontal. Eu si cu Liiceanu ne-am inghesuit in celalalt. Am adormit greu pentru ca, nu stiu din ce motive, Liiceanu se tot foia si se tot perpelea. Cand m-am trezit era dimineata si eram din nou pe Arca lui Goe.

   Ce sa insemne oare toate astea?

   Apreciază

   • același said

    Dacă și dumneata aveai în vis sub 14 ani, înseamnă că ai construit oniric în marginea provocatoarei teme “prepedeutică în paideea pedofilă.”

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     Partea proasta este ca nu-mi dau seama ce varsta aveam in vis. Ce tin minte este ca era un vis alb-negru, cu exceptia televizorului care era partial color. As zice ca parca si una dintre reproducerile dupa Daniel Zamfirescu era tot color (imi amintesc ca sangele era rosu) dar sigur n-as mai putea sa fiu pentru ca, dimineata, cand m-am trezit, soarele era sus pe cer, de doua sulitzi, si lumina care mi-a atins retina mi-a reset-at o mare parte din vis. Tema respectiva nici nu-i chiar asa de provocatoare pe cat pare.

     P.S. Mult mai provocatoare insa mi se pare transformarea care se petrece cu dumneata. Sub ochii nostri. Incerc din rasputeri sa nu provoc vreo interferenta in aceasta trans-formare.

     Apreciază

   • Radu Humor said

    „Ce sa insemne oare toate astea? ”
    Că visezi să fii remarcat de către vreunul din pupincuriştii băsişti 😉
    Numai că dacă n-ai reuşit până acuma să fii remarcat, de acum slabe speranţe !
    Mai ales că şi Pleşu şi Liiceanu au investit deacum în alte căzături politice :
    Pleşu în Neamţu, că tot au ei ceva dileme în comun, dar şi în MRU căruia mai speră să-i facă grătare, ca pe timpuri securistului, iar Liiceanu în MRUngureanu, amândoi mari consumatori şi de literatură, dar mai ales de sprayuri, săruri de baie-n comun şi unguente fine de-ţi rup nasul şi nasturii de la prohab 😉
    Nu-ţi rămâne decât să te mulţumeşti să duci în continuare tava electorală şi s-o arzi pe bloguri,
    reproducându-te în cel mai bun caz cu vreun(o) model rubensian gen CMM ( cea mai mare), care să se mulţumească cu cmm (cea mai mică 😳 ) !

    P.S. Când visezi copii, aşa din senin, fără xerox prin apropiere, trebuie să verifici înainte de folosinţă, fluturaşul electoral primit de la ARD !
    Că s-ar putea să se umple lumea de proşti, chiar mai devreme decât se aşteaptă şi cei mai pesimişti dintre noi !
    Dar până la urmă nu vă datorăm şi pe voi unei grave lipse de protejare, sau lipsei de verificare atentă a condomului ?!
    Ne-am trezit cu voi pe cap, tocmai pentru că, ironia soartei, nici unul dintre creatorii voştri n-a avut nimic în/pe cap 🙄

    Apreciază

   • Dl.Goe said

    Deci n-avem psihanalisti…

    Apreciază

 5. Vali said

  Vai, dar nu mă macină nici o modificare acută. Din contră, îmi sunt facilissim devotat propriului proteism.

  Apreciază

 6. neamtu tiganu said

  nea Goe vin doar sa-ti spun ca te-am nedreptatit, o perioda de timp am facut un clasament al celor mai ticalosi blogisti, Abalaru era pe locu unu, si si-l pastreaza si azi, iar tu erai pe locu doi.
  Iata ca au aparut schimbari in clasament, tu ai ajuns pe locu trei, sper sa nu te superi, pe locu doi au ajuns Muschetarii, astia au adus ticalosia la o noua dimensiune, „editeaza” postarile, adica le manipuleaza, si nici macar nu anunta, totu pare ca si cum nicku ala ar fi spus altceva..

  Un caz clasic de ticalosi pe care sa-i futi in gura!

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Stimate domn, pe domnia voastra singurul lucru carea va tinea in viata era un oarecare simt al umorului. In clipa in care acesta v-a parasit, ati murit. Condoleante familiei indurerate. Asa imbalsamat cu surogate umoristice si cu zâmbre pe post de zâmbet,cum umblati de atunci incoace prin lume ati ajuns egalul lui Radu Humor si, desigur, al altor catorva „spirite” care se cred spirituale. Ca mic test al acestei stari ati putea sa-mi spuneti pe ce pozitie se situeaza in topul ticalosiei d-voastra scriitorul Dorin Tudoran? Macar relativ la Mircea Badea.

   Apreciază

 7. d'Artagnan said

  Trebuie să recunosc: am manipulat, manipulez, voi manipula! M-a demascat! Stă în firea mea, am așa o plăcere sadică…de exemplu acum: dac-aș putea eu pune mâna pe superba constatare:” Un caz clasic de ticalosi pe care sa-i futi in gura!”, vai ce-aș manipula-o! Aș ”edita” ceva gen: ”Un caz clasic de tipi simpatici cu care să stai la o bere!”
  Ce să faci, fiecare cu viciul lui, unii cu manipularea, alții cu mani-PULA-rea!

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Ca sa nu ramâie fara replica domnul Neamtu Tiganu venea intotdeauna pe (b)Arca cu (pardon) pula-n gura. Bolborosea ceva, dar nu ramnea niciodata fara replica. Trebuie sa-i fi placut tare mult aceasta masura de prevedere daca a decis sa-si pastreze pentru totdeauna impreuna, la un loc, in aceeasi cavitate, cele doua organe ale vorbirii (limba germana si limba romans) indiferent unde merge in Vizita (dar nu de ILCaragiale, sarmanul).

   P.S. Mie-mi promisese solemn ca nu mai da pe Arca pana la sfarsitul vietii. Dar uite ca s-a intamplat ceva care l-a facut sa-si calce juramintele si sa vina iar. Sau o fi uitat pur si simplu, haimanaua senila.

   Apreciază

 8. http://inliniedreapta.net/despre-sensibilitatile-felixiene-ale-lui-dorin-tudoran/ 🙂

  (costin andries)

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Daca in vreun ungher al mintii mele ar fi stat ascunsa ideea ca dl.Goe ar fi (vre)un profesionist in ceea ce priveste traseele activistului civic(l) Dorin Tudoran pe coordonatele moralei, desigur ca recomandarea d-voastra de lectura m-ar fi intristat peste poate, pentu ca, prin existenta ei, m-ar fi deconspirat ca amator. Dar, intrucat dl.Goe chiar asta este – amator (mare amator de detalii picante in scenetele in care apare si conul Dorin),- materialul propus de catre domnia voastra nu poate decat sa ma bucure. Prea-cinstitul cititor citit si unic al (b)Arcei lui Goe are ce invata din sinteza sistematica pe care o propuneti. Noi, aici, vom ignora incontinuare itinerariul si destinatia finala ale calatorului Dorin, axandu-ne si pe mai departe pe detaliile umoristice din episoadele anecdoticei sale calatorii cu CFR-ul. Vom consemna cand måmâmca gogosi in gara la Titu (cam des), sau când isi trage perdelutzele la blog (cupeu separat care va sa zica, ma-ntelegi) si doarme, cu sefu, pana dincolo de Filiasi, sau pana o ajunge inpoi, in Timisoara din care a iesit. Inolo nu. Trenul 163. Al mai bun pentru noi.

   Apreciază

 9. Foarte bun articolul!!
  N-ati fi interesat de o colaborare aici:
  http://liviu-badea-1979.wix.com/companiadeumor
  (in fine, e preferabil s-o descarcati .pdf de aici:
  https://dl-web.dropbox.com/get/Revista%20Doille/REVISTA.doille.nr1.pdf?w=008fb214
  ?
  Am fi onorati, onorabile domn 😉 .

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Primul impuls in fata comentariului d-voastra a fost sa recitesc minunatul articolul. L-am recitit. Faptul ca-l gasiti bun ma face sa cred ca am avea preferinte comune pentru anuminte tendinte in literatura umoristica actuala 🙄 . Drept pentru care o sa adaug „Compania de Umor” in blogroll astfel incat dl.Goe dar si prea-cinstitul cititor citit si unic al (b)Arcei lui Goe (nu v-am spus, am un cititor unic) sa poata folosi aceasta scurtatura pentru informare si delectare (in materie de tendinte in umor si nu numai).

   Daca inteleg eu bine, colaborare propusa (de care sunt nu mai putin onorat) ar consta in publicarea unor texte compuse de dl.Goe pe platforma dv. Mai departe nu pot decat sa-mi imaginez ca, dintre eventualele texte propuse de catre sub-iscalitul d.Goe, vor aparea acelea care vor fi aprobate in prealabil de catre responsabilii platformei, în baza acordului litear, semantic si logic cu orientarea platformei. Mai deduc ca articolul „Dorin Tudoran – martir al inrependentii politice” ar indeplini aceste criterii. Daca sirul presupunerilor mele este corect as putea adauga ca as fi de acord ca unele dintre articole publicate pe Arca lui Goe sa apara pe platforma „Compania de Umor”, cu conditia sa fie mentionta in mod explicit sursa: „Arca lui Goe”, impreuna cu link-ul catre locatia de origine a articolului respectiv. Daca sirul presupunerilor mele nu este corect, nu. 😉

   Apreciază

 10. Multumesc de raspuns, am pus pagina asta in cele care se deschid automat odata cu goagl, ca sa va prind raspunsul.
  In fine, ce spuneti ca a inteles dl Goe a inteles corect; problema e ca doille, din cauza celor n lucruri pe care tinde sa le faca simltan, nu reuseste uneori sa spuna complet tot ce are de spus (). V-as propune daca doriti, sa continuam discutia mai departe pe mail, ca sa evitam offtopic-urile nepoliticoase fata de dl Goe, la liviu_99@yahoo.com. Sau la acelasi nick pe messenger, daca dl Goe doreste-cel mai bine ar fi pe mail, pt. ca doille (ca si dvs, cum observati, imi personalizez revista din greu) deschide mai rar mess-ul, din motive de ram insuficient, si de cate 15 programe pe care le deschide simultan si la care lucreaza cu cele n maini. Insa cum doriti, pentru persoanele pe care le apreciaza doille face toate eforturile din lume (pt. celelalte rareori).
  Despre link-doille nu plagiaza din principiu, pt ca stie ca daca o face una din cele n maini se poate sa se intoarca impotriva ei sub forma de pumn; nu-i plac pumnii, desi i-ar placea sa stie mai mult box – dar considera ca asta se face numai cu un antrenor, niciodata singur, s-ar chema vox/vax (suna la fel dar se scrie altfel, a auzit ea).
  Despre articol – nu neaparat articolul a impresionat pe doille, cat genul de umor practicat in blogul lui Goe- nu multa lume in ziua de azi a mai auzit de Urmuz, si nu multa lume il mai apreciaza suficient azi pe Caragiale incat sa faca efortul sa-l si pastiseze. doille regreta ca treaba asta se intampla, si incearca sa lupte ca sa nu se mai intample. doille e fiica bastarda a lui „unu”, desi in public e cunoscuta ca stranepoata, pentru ca spermatozoidul a impregnat mama pe cale aeriana, in urma unui uragan de marimea lui Sandy. De fata era si Dorothy din Oz. Dorothy, insa, nu a participat, fiind doar o spectatoare. doille, ca orice suprarealista care se respecta, este din mama necunoscuta, dar din tata cunoscut. In fine, sper ca aceste informatii v-au fost oarecum de folos, daca nu, doille poate reveni cu noi amanunte, la o data ulterioara. Va multumesc anticipat pentru atentie, si sper la o replica a dvs pe mail/mess/in eter.
  Cele bune, si mult spor la Goe-it!

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Si eu va multumesc pentru interventie si pentru timpul acordat. Foarte interesanta spectaculoasa si trepidanta poveste a pedigree-ului doille-ei (la trecutu-i mare mare viitor). Desigur ca a fost utila chiar daca si de data asta Dorothy si vrajitorul din Oz au ramas simpli spectatori. Pe partea noastra Mam’Mare si Tanti Mitza au ramas deasemenea uluite de-ntamplare. Doar Mamitza a decretat un „Hm”, a comutat pe Animal Plannet si a continuat sa-i savureze cafeaua cu hell aroma. In ceea ce priveste canalul cel mai potrivit de comunicare intre Arca si Doille putem ramane „la vedere”. Nu va faceti griji in privinta d-lui Goe si a eventualelor offtopic-uri nepoliticoase. Nu suntem senzitivi la asa ceva. Daca voi avea vreun mare secret de transmis in deplina confidentialitate voi apela desigur la adresa de e-mail furnizata, daca nu si nu vom tainui aici sau la Compania de Umor. Iar daca d-voastra veti avea un mare mister de comunicat d-lui Goe, care necesita discretie absoluta solutia e si mai simpla: includeti in comentariul d-voastra doua linkuri oarecare. Astfel mesajul va ramae in spam, il voi recupera, ii voi constata convidentialitatea si voi proceda in consecinta. Cu drag al dv. dl.Goe. Ma duc sa Goe-esc acuma.

   Apreciază

 11. Oki, multzam de lamuriri. In cazul asta, doille spune p-aici. Ideea este in felul urmator: doille fiind mai tanara, probabil ca nu e foarte evidenta, insa doille isi propune sa fie o revista 1. de banda desenata 2.de dreapta, pe cat posibil, sau daca nu de zero culoare politica 3.si altele. 4.un fel de „Pif-Gadget” anti-comunist. Mesajele subliminale ii plac lui doille, tocmai de aceea (dar nu doar de asta) apreciaza si promoveaza umorul. Insa, repet, fiind mai la inceput, doille cam exagereaza cu textul, in dauna desenelor. Totusi, doille are momentan o mare nevoie de colaboratori (mana de lucru, s-ar spune, dar sa nu exageram cu mainile). Acuma, ce ii propunea doille lui Goe era sa ii scrie un scenariu de banda desenata tip „tramvaiul 16”, sau sa o lase sa copieze/adapteze ceva de la tr. 16, si sa faca un BD cu acel scenariu. Evident, cu semnatura lui Goe, si cu toate drepturile (si rugamintile!) aferente de publicare si colo, si coace. Ma gandesc ca ar avea si doille, si Goe de castigat din asta. NOTA: doille momentan e gratuita, dar ceva imi spune ca asta nu-i o problema pt Goe, care nici el nu se prea imbogateste din scris (dupa cum singur spune). NOTA2: Goe trebuie sa fie prevenit ca alcatuirea unei benzi desenate dureaza de regula mult mai mult decat citirea ei de catre copil, cu o acadea in gura (sau inghetata, dupa preferinte si anotimp), de aceea e cazul sa nu dispere (mai mult decat o face desenatorul) din cauza asta. Ok, deci daca propunerea mea va surade, dati-mi de veste cum facem, si ma apuc de lucru imediat si negresit.
  PS Din pacate doille n-are forum, dat fiind ca wix-ul si conditiile sale tehnice nu permit, dar puteti scrie la
  http://livstomer.wordpress.com/ pe unde aveti cheful.
  Multumesc pt. atentia Mamitei, Mam-mare si Tanti Mitzei, si data viitoare cafeaua sau serbetul sunt din partea lui doille.
  Cu stima,
  doille

  Apreciază

 12. P.S.2 E interesanta si ideea de a pune in doille un articol (asta, sau poate altul, in functie de momentul cand va fi gata de tipar doille nr 2) al dlui Goe, cu semnatura, link catre Arca lui Goe si tot tacamul, cu mentiunea insa ca doille ar vrea, daca Goe ii permite, sa ilustreze articolul cu cateva desene de-ale ei, lamuritoare cu privire la subiectul abordat, care va fi acela. dille se straduie (si se va stradui si mai mult pe viitor) sa le dea cititorilor ei cat mai multa grafica, desene, tabele, chiar grafice, si alte traznai cu linii, stiut fiind ca este epoca imaginii, iar doille stiind ca ai ei cititori apreciaza mult asta. Desigur ca Goe va fi lasat sa aprecieze dinainte setul de desene, si i se va respecta decizia eventuala de a da eject la unele dintre ele.
  Din momentul in care dl Goe va da un raspuns lui doille privitor la ideile/propunerile mai-sus enuntate, doille va bate din palme a bucurie (cum fac toate doilli-ile din copac, de la Zoo Baneasa) si se va apuca voios de lucru.
  doille se gandeste deasemenea la ideea ca aceasta conversatie, putin editata de doille si aprobata apoi de dl Goe, sa fie publicata sub forma de articol in revista doille. Dl Goe e rugat sa raspunda si la intrebarea asta – daca e de acord. Stie doille, si mama ei (necunoscuta) i-a spus ca nu intelege cine ar putea sa vrea sa citeasca asa ceva, insa doille nu e de acord, cititori se gasesc in ziua de azi pentru multe, se gasesc si pentru chilotii din ziare tip „Click”, in ziua de azi, si intrucat conversatiile doille-Dl Goe sunt pu-utin mai elevate, s-or gasi si pentru alea. Singurul scop, in definitiv, al lui doille de a-si edita o revista este, suprarealist, doua: 1.sa-si relaxeze cititorii 2.relaxati fiind, sa ii convinga mai usor de ideile lui doille 3.daca nu ii convinge, macar sa le faca o impresie placuta, sa ii faca sa raza, si pe Mamitza, si pe Tanti Mitza, si pe amicii si targovetii din prea-cinstitul lor orasel. doille e modesta de felul ei, nare pretentii mari, stiut fiind ca, in realitate, modestii sunt cei mai mari orgoliosi, si incapatanati, si ca e greu sa ii clintesti din intentiile lor, cand si-au pus ceva in cap.
  PS3 Prietena lui doille, viitoarea logodnica/sotie (doille e lesbiana, si ii plac deasemenea femeile) spunea ca poate doille si dl Goe+Mam-Mare+Mamitza+Tnt. Mitz. sa bea cafeaua si sa soarba serbetul (ala numai ei 4, intrucat doille e cu diabet) impreuna. La care doille a spus ca dl Goe e posibil sa fi fost speriat de impetuozitatea lui doille, asa ca e timp pentru asta. Oricum adresa de mail si de mess ale lui doille raman tot alea, nr. de tel vor fi aruncate in spam, spre citirea de catre Goe in privat. Dl Goe sa nu se sperie, doille are firma de proiectare in constructii si s-a cam obisnuit sa-si arunce mailul/telefoanele in cele 4 vanturi, deci nu e de la impetuozitate, e de la obisnuinta (apropo, daca dl Goe are o casa/cladire de proiectat, o rezolva doille cu bani putini, dar asta nu face obiectul discutiei asteia de mai sus).
  PS4 Spuneti-i lui Mam-Mare ca doille o roaga sa vorbeasca la reteaua de cablu, sa le spuna sa nu desfiinteze Animal Planet, pt. ca si doille se uita, si Discovery inteleg ca deja l-au scos. ;);) Daca poate si are chef si timp, evident.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Multumesc pentru detalii. Va raspund de indata ce voi reusi sa sistematizez „materia”. 🙂

   Apreciază

  • Dl.Goe said

   (a) Preluarea unor articole de pe Arca lui Goe, in totalitate sau fragmente din articole, cu mentionarea sursei si link spre locatia originala, insotita la destinatie de ilustrari grafice si/sau comentarii la propunerea „Doille” – DE ACORD
   (b) Publicarea conversatiilor virtuale „Doille” – „Dl.Goe” pe platforma „Doille” – DE ACORD
   (c) Utilizarea unor fragmente de text din articolele si comentariile de pe Arca lui Goe, cu mentionarea sursei si link spre locatia originala, pentru a fi incorporate in benzi desenate publicate pe platforma „Doille” – DE ACORD
   (d) In privinta scrierii unor texte noi pentru a fi incorporate in benzi desenate pot spune: (d1) ideea ma incanta (este un vechi vis), (d2) as putea accepta sa compun astfel de texte noi pe teme date, in cazul in care, pentru fiecare subiect, acceptarea ar fi facultativa si n-ar exista termene limita de predare. Mai exact, in cazul in care Doille are un portofoliu de subiecte dl.Goe si-ar putea alege unele dintree pentru care sa scrie textul in timpul sau liber. In cazul in care textul se va finaliza iar Doillie il va considera potrivit va putea fi publicat pe platforma „Doille”

   P.S. „proiectare in constructii” – Hm! Nu e rau de stiut… Da
   P.P.S. Nici nu stiti ce nervi si-a facut Mamitza cand a auzit ca au scos astia Discovery din grila.

   Apreciază

 13. Ps5 la PS4 – pe doille nu-l afecteaza oricum, el neavand buget pt. tv se uita online.

  Apreciază

 14. […] noiembrie 21, 2012 la 9:25 pm e […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: