(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Dar de Mos Nicolae…

Posted by Arca lui Goe pe decembrie 6, 2012

Dar de Mos Nicolae noi ce bem?

V-as propune un cocktail Trader Vic’s Original Mai Tai, servit la un baruletz in Aruba

mai-tai-recipe1

Trader Vic’s Original Mai Tai

2 ounces 17-year-old Jamaican rum 1/2 ounce orgeat (almond syrup) 1/2 ounce orange curacao Juice of one fresh lime 1/4 ounce rock candy syrup or Simple Syrup Lime slice for garnish Sprig of mint for garnish

Shake ingredients and pour into an ice-packed glass. Garnish with lime and a sprig of mint.

Makes 1 serving.

 
293_large 
Accidental21

Make more servings:

(1) De ghicit cine ar fi domnul cu fizic atat de adolescentin incå,
zglobiu, alaturi de esenta romului de 17 ani

si

(2) a cui sotie este d-na care apare alaturi de d.Goe

(raspunsurile castigatoare si premierea – intr-o editie viitoare)

24DGoe_BeachBar1

* * *

…dar de Mos Nicolae cred ca ar fi nimerit sa re-venim la oile noastre pentru a incerca iarasi så le dezbărăm de naravul escamotarii lânei. Vorbirea este o entitate atat de vaga, de versatila, de flexibila, atat de ambiugua si de nematematica, de imprecisa (pr)in natura ei, intr-o marja de toleranta extra-larga, incat, prin asta de-vine cu totul si cu totul improprie (vre)unei comunicari reale, eficiente si definitive. Vorbirea nu este, in fond, bazata pe nimic/a , fiind o simpla inflorire a nimicului, intr-o varietate cvasi-infinita de pseudo-sensuri, ce ne pot tine captivi/ocupati la nesfarsit in con-versatii (fel de fel), dandu-ne dulcea iluzie a comunicarii si comuniunii. Arta conversatiei este in fond stiinta pålåvragirii armonioase. Este acesta tocmai secretul faptului ca nu ne plictisim niciodata vorbind, vorbind, vorbind, imbinand si dezbinand, ca-ntr-un puzzle straniu, mici nimicuri – cuvintele, piese ale Marelui Nimic, imposibil de reconstituit in intregimea sa. Asadar un joc fara sfarsit, in afara sfarsitului fiecaruia. Omul cat traieste vorbeste (sau asculta vorbe, adica, in fond, acelasi lucru). In acest context, nimic nu este mai absurd decat dictionarul, un cerc vicios, o insailare carghioasa, penibila, in incercarea de a explica cuvintele prin (alte) cuvinte, plecand de la presupunerea (gresita) ca sensurile anumitor cuvinte (primare, primordiale sau finale) ar fi de la sine intelese, cunoscute si unanim acceptate. Nefiind asa, putem abuza de libertate, alunecand usor incolo si incoace in vorbire (ca acuma), in relativitatea de-la-sine-intelegerii si a poli-semantismelor devastatoare, (dar numai) in masura in care putem gasi interlocutori mai putin abili decat noi in a naviga pr/intre sensurile (vagi, cum altminteri) ale aceluiasi cuvant sau acelorasi imbinari de cuvinte, in care ceva poate fi foarte usor inteles si ca altceva sau altceva si altceva, in functie de contextul considerat in genere (vai) facultativ ori dispensabil ori interschimbabil. In cazul in care nu-i gasim pe acei interlocutori anume sau gasim invers, nu mai este vorba de libertate ci de constrangere. Ramane de vazut care dintre noi vor fi liberi(i) si care nu, in acest debut de conversatie pe care l-as propune (formal) in forma de monolog 🙄 pentru inceput, iar apoi (in cuprins) in forma dialogului (atat de unanim si pretutindeni apreciat) .

Am facut aceasta introducere (in confuzie) pentru a favoriza cu anticipare, resemnarea (ca alternativa) in fata constatarii ca una vorbim, basca ne intelegem, mai ales ca anonimi, de la anonim la anonim, neputând asadar sa ne vedem, sa ne auzim, sa ne mirosim, sa ne pipaim si sa ne de/gustam in voie, si nici sa ne imaginam in deplina libertate asa ceva (sau altceva inca si mai dihai). Nu permite Constitutiunea – Constitutiunea Hyperspatiului Universului Virtual al Anonimatului Clandestin si (sc)Amtor. Caci chiar despre anonimat, neanonimat si semi-anonimat va fi vorba, draga prea-cinstit si citit cititor unic al (b)Arcei lui Goe, in prelegerea de fata, acum ca niciodata mai inainte si ca niciodata mai apoi.

Trebuie sa incep prin a reaminti ca termenul „anonim” (ca si antonimul sau „neanonim”, adica „cu caracter public”) accepta acceptzii di-fe-ri-te (da, da, di-fe-ri-te) in Realitatearealitate si in Realitatea Virtuala a HUVACA. In nevirtuala realitate-Realitate starea de anonimat sau de neanonimat nu poate fi asumata liber, prin consimtzamant sau printr-o simpla declaratie. Optiunea pentru una sau alta poate constitui, desigur, un deziderat tangibil in timp, prin efort si sârguinta, prin costisitoare procese de devenire. In realitate, anonim este acela care, prin natura profesiei sale si a tuturor celorlalte actiuni pe care le intreprinde curent si prin stilul sau de viata, nu atrage atentia in mod persistent niciunei alte persoane care sa nu se afle deja, in mod explicit, in lista cunostintelor sale sau care sa nu devina (decazând) in scurt timp asa ceva. Anonim este, asadar, acela care este cunoscut numai cunoscutilor sai. In mod similar un neanonim, adica o persoana publica, este aceea persoana care in mod curent, prin natura profesiei sau a apucaturilor sale, este cunoscuta (ce naiba o inseamna concret ca e cunoscuta nu face obiectul prezentei prelegeri, fiind de la sine sub-inteles) unui numar semnificativ de persoane pe care el personal, nu numai ca nu le cunoaste deloc, dar, adesea, nici macar nu are habar despre cei care l-ar cunoaste si (cam) cat de multi ar fi ei. La numar. Asa dupa cum mentionam mai devreme, navigarea de la o categoria la alta, in realitate, inainte si inapoi, nu-i floare la ureche. Deasemenea trebuie spus ca apartenenta la vreuna dintre cele doua categori disjuncte nu implica, nu semnifica, nu simbolizeaza si nu marcheaza in niciun fel orice alt fel de alte atribute precum inteligenta/prostia, eruditia/incultura, onestitatea/ticalosia, bogatia/saracia, fericirea/nefericirea, bunul simt / nesimtirea etc, desi se speculeaza foarte adesea (intamplator sau inadins) despre misterioase relatii care ar interconditiona una cu/de alta. Speculatii adevarate (nu va mint) dar intotdeauna gresite despre relatii false, (aproape) toate.

In Hyperspatiul Universului Virtual al Anonimatului Clandestin si Amator lucrurile stau un pic diferit. Statutul de anonim sau de neanonim pot fi asumate liber de catre entitatile vorbitoare care populeaza acest HUVACA. Ocupatiile entitatilor in HUVACA nu antreneaza de la sine statutul de anonim sau neanonim. Ba mai mult decat atat, pentru a spori confuzia, intrucat (prea) multora le-a trecut prin cap aceasta nazbâtie, populatiilor din Hyperspa li s-au aplicat definitiile termenilor din realitatea realitate, dandu-li-se unora impresia ca ar fi anonimi (sub pseudonim), iar altora, dimpotriva, impresia c-ar fi neanonimi (pe scurt n-anonimi; pe motiv c-ar avea doi cititori neintalniti in carne si oase, piele, haine), cel mai adesea in mod cu totul si cu totul fals. Ca sa fie si mai clar voi veni cu doua exemple elocvente. Un exemplu tipic de anonim plenar in HUVACA este chiar dl.Goe care-si asuma cu tarie acest statut si-l ocroteste, dupa puterile sale, prin toate mijloacele legale (nu c-ar fi necesar, dar asa din ambitz). La polul opus se afla, tot prin directa asumare si ambitz, cea mai publica si neanonima creatura imaginabila, care-si confera plenar acest statut, prin asumarea si promovarea tuturor mijloacelor de identificare simbolica cu putinta in HUVACA: nume, prenume, renume, poza (multa poza), avatar, caricatura, efigie, logo, semnatura olografa, biografie, bibliografie si lista copleta a prietenilor si cunostintelor sale de seama (de buna seama). Veti fi ghicit deja ca este vorba de chiar conul Dorin, cel mai neanonim si mai narcisist dintre traci, care se distinge pe sine de restul lumii inclusiv prin culoarea fundalului pe care-si scrie comentariile printre comentariile altora; distinctie nu gluma. Acuma de, in raport cu avengura neanonimitatii sale, etalata in toata splendoarea ei pe blog (blogul Certocratia), notorietatea din realitate a celebrului personaj devine foarte palida. In fond foarte putini oameni din lume (dintre cei de pe care Dorin Tudoran nu-i cunoaste sau nu i-a cunoscut personal), au auzit sau au idee despre cine sau ce si de ce este (ar fi) Dorin Tudoran (con-fratele con-fratilor si… cam atat). Dar sa nu divagam… In HUVACA un anonim ramane anonim indiferent cate alte personaje necunoscute lui „il cunosc” (de exemplu prin survol-are), iar un n-anonim (auto-declarat si auto-instaurat ca atare), ramane „persoana publica” indiferent cat de necunoscut ar ramane necunoscutilor sai. Una-i una si alta-i alta. Nu incape confuzie. Sau mai bine zis nu incapea pana iere-alata-ieri cand a venit pe lume (in HUVACA al nostru cele de toate zilele si noptile) o entitate hibrida, un mutant care fiind si una si alta, nu-i nici una nici alta, adica nu-i nimic… din ceea ce stiam noi c-ar fi un anonim sau un n-anonim. Este asadar vorba, doamnelor, domnisoarelor si domnilor despre misteriosul semi-anonim, caci aici voiam sa va aduc, dar numai si numai pe ocolite ca sa nu va inspåimânt deodata.

Daca ai reusit (performantza) sa ajungi cu lectura pana aici, dupa ce vei fi citit cursiv, la rand, dar si printre randuri, cu atentie, tot ce-am insirat pana acum pe acest topic si daca ma iubesti (sau macar daca ai si tu acolo un sentiment oarecare, dar intens si de soi, pus deoparte pentru mine), daca nu, nu, cred ca nu va fi mare lucru sa-ti mai cer inca o mica favoare, inainte de a demara luarea in discutie a acestor „misteriosi semi-anonimi”. Ca sa nu te sur-prinda descoperit parea coltzuroasa a subiectului, te rog revezi, cu raspundere si responsabilitate: Ce este GRESIT pe “forumurile virtuale” si nu poate fi reparat. Numai apoi vei putea continua fara riscuri majore initierea in tainele „semi-anonimilor” ratacitori.

Desi s-ar putea crede ca semi-anonimii sunt rezultatul incrucisarii firesti intre anonimi si n-anonimi (la cat se tot reguleaza unii pe altii prin hyperspa) totusi lucrurile nu stau chiar asa. Semi-anonimul este o entitate de sine statoare care a aparut spontan, din nehotararea unora incapabili sa se decida pentru una sau alta (desi indecizia asta nu-i chiar fara legatura cu relatiile sexuale virtuale dintre anonimi si neanonimi). Intuind sau chiar intelegand de-a dreptul (si de-a valma) care sunt avantajele si dezavantajele ficarui mod de a fi in HUVACA, unora mai perspicace de felul al lor, li s-a parut ca pot gestiona (macar o vreme) o contabilitate dubla fiind anonimi in raport cu anonimii si n-anonimi in raport cu notorii neanonimi (sau macar cu unii dintre ei, pe alese), astfel incat sa beneficieze oportunistic de avantajele ficarei categorii in parte si sa minimizeze respectivele dezavantaje. Asa s-au nascut din spuma marii personaje precum:

No name – Doina Popescu

Daca_nu_nu – Marcela Ciortea

Rebeliunea minerala/ Rongo – Mihai Rogobete

InimaRea – George Tzårnea Tudor

CMM – Carmen Maria Mecu

Radu Humor – Radu Hojbota

Adrian Merfu – Adrian Merfu

Polichinelle – Vali …

AVP – Viorel Abalaru

Anaayana – Ana Melon

si multi, multi altii care-mi scapa pe moment, in mod neintamplator, considerand ca exemplificarile de mai presus pot ajuta indestul la formarea unei bune si consistente prime impresii, vizavi de ce va sa zica ca este „semi-anonimul” pe lumea asta.

Cum nu mi-as putea imagia sa pot epuiza un asemenea subiect vast (vizavi de: ce, cum si de ce au incercat si au obtinut acesti ingeniosi semi-anonimi) intr-un singur topic, in incheiare zilei de azi (care deschide practic seria despre semi-anonimi) voi veni in fata d-voastra cu un exemplu relicva, o fosila (poate vie) a unuia dintre cei mai vechi semi-semi-anomimi, un precursor in materie de semi-anonimat al celor mentionati mai sus. Este vorba despre un nefericit comentator virtual, confundat la un moment dat (dintr-o regretabila eroare) cu notoriul Florin Iaru, nefiind insa acela (ci mai degraba un f. Yorick meta-modern). Iata-l asadar doamnelor, domnisoarelor si domnilor, pe semi-anonimul primordial in persoana prea-cordiala a personajului „Prooooo DOC„. Ca aperitiv (desi ar merge si ca desert ca-i dulce) v-as propune spre atenta lectura declaratia de intentie a prodocului, care aduce foarte bine cu memoriul justificativ al oricarui semi-anonim, care se respecta si se justifica, pe sine, in fata altora. Iat-o:

.

Domnule Florin Iaru,

Nici nu va inchipuiti cat de rau imi pare ca v-am creat, involuntar, neplacerile pe care le-ati semnalat aici. Mi se pare ridicol sa declar aici, ferm, ca eu nu sunt dvs. De altfel, diferentele, nu numai de grafie, ci si de stil dintre noi sunt mai mult decat evidente. Stiu, onest ar fi din partea mea sa-mi dezvalui identitatea reala, punand capat unor banuieli lipsite de orice fundamanent. Va cer scuze ca, deocamdata, nu-mi permit sa o facAsa cum am explicat cu mai multe prilejuri, postez sub nick name contrans fiind de o clauza a contractului meu de munca. Angajatorul nu-mi permite sa-mi exprim opiniile politice in mijloacele de informare in masa. Imediat ce voi scapa de respectiva clauza din contract ori de tot contractul va asigur ca imi voi afisa identitatea reala, in numele careia imi voi asuma, retroactiv, tot ce am scris sub nick-ul Pro DOC. Inca o data, scuze pentru inconvenientul pe care vi l-am produs si multumiri anticipate pentru intelegere. Adevarul e ca nu mi-a trecut nici o secunda prin minte ca postarile mele sub un oarecare nick name ar putea crea confuzii atat de grosolane si regretabile. Daca as fi malitios, as spune honi soit qui mal y pense. 

* * *

As adauga doua comentarii date ca replici declaratiei de avere a anonimului Pro DOC, din care rezulta, pur si simplu, unele lucruri colaterale destul de interesanteeeeee ee, mai ales peste timp (si asupra carora, poate, vom reveni):

  1. Florin Iaru Says: august 10, 2009 at 18:55
    >
    Fiţi, domnule, serios!

    Vă ştiu de pe un anumit forum, al unui anumit ziar. Nu mă interesează adevărata dvs. identitate.
    Dreptul la intimitate şi anonimat e unul fundamental, cu condiţia să nu-l calci tu, profitînd de el.
    Aşa s-a întîmplat cu Lucia T., care, urmărită cu insistenţă de al.l.ş şi Ioan Suciu, a sfîrşit prin a-şi închide blogul. Era distractiv (o distracţie amăruie) efortul lor disperat de a-şi fundamenta şi justifica acţiunile. Cunoscînd persoana, eram siderat cum puteau paria pe numele Valentinei Florescu, care n-avea nici în clin, nici în mînecă. Ruşinos!Important e că, În cele din urmă, n-au reuşit decît împreună. Blogul s-a închis, netul a avut o voce (bună) mai puţin. Numai că, în spaţiul rămas, s-au înghesuit mii de voci submediocre (n.b. neanonime). Cam aşa stau lucrurile.

  2. .
    @Pro Doc – O, ce veste minunata! Asadar ardeti de nerabdare sa iesiti din anonimat si sa va asumati retroactiv tot ceea ce ati produs in anonimat !!! Extraordinar. Ce perspective colosale! Si se va intampla pe acest blog? Incep sa ard si eu de nerabdare. Presimt ca o sa fie interesant. Sper sa nu ne surprindeti cu o surpriza prea mica. Asumarea dv. va fi probabil insotita de obligatia noastra de a reciti sau macar rememora respectivele productii, altfel ce rost ar avea. Sper ca Dorin Tudoran arhiveaza…

    Indiferent insa cum se va consuma iesirea d-voastra din anonimat, dupa inevitabilul extaz initial, stiu sigur ca voi cadea de indata in tristete, realizand ca nimic nu va mai fi ca inainte (intre noi, sic).

    Ma intreb ce parere ar putea avea Dorin Tudoran despre iesirea retroactiva din anonimat si asumare retroactiva, asa la modul mai general, in contextul inepuizabilei josnicii. Trebuie sa existe un moment (sau o zona de momente) in care sa se fi produs iesirea din anonimat a oricarui neanonim care (azi) se respecta. Activ si retroactiv. Intr-un univers, vai, atat de ireversibil.

* * *

Cred ca este de prisos sa mai mentionez ca din cauza tragicelor evenimente care au dus la moartea prematura a raposatului blog al tânarului Dorin Tudoran, dl. Pro DOC n-a mai apucat sa iasa din asa-zisul semi-anonimat, astfel incat n-am aflat nici pana azi cine/ce anume era pseudo-anonimul care se ascundea, etalandu-se, sub acel maretz nick-name si care aspira cu atata ardoare la mai inalt. Poate insa ca „prodocul” n-o fi scapat de clauzele sale contractuale atat de constrangatoare si-a ramas astfel, precum Catrina fata batrana, tintuit in anonimat pana la adanci batraneti, si-o mai fi tintuit si azi, daca n-o fi murit. Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa. Va urma.

P.S. Acuma daca printre prea-cinstitul cititor citit si unic al (b)Arcei lui Goe exista cineva care doreste (cu ocazia anxietatilor sarbatorilor de iarna) sa aprofundeze tema, prin studiu individual, atunci as putea aduga doua repere bibliografice utile, in special prin ilustrarile monumentale ale con-fuziilor din talmes-balmesu-ul in care nimeni nu mai este in stare (nu ca si-ar dori cineva, ca nu vrea aproape nimeni) sa faca distinctia (de altfel foarte simplu de facut) intre anonimi, n-anonimi si semi-anonimi, de neamul lor:

1) Inepuizabila josnicie a anonimatului

2) Harjoane semi-anonime in contumacie si confuzie

Ma refer, desigur, in special la comentariile postate sub cele doua articole si mai putin sau deloc la articolele insele.

Profit totodata de ocazie pentru a-i lua in calcul pe potentialii Nicolae, Nicoleta, Niculina, Nicole, Niki, Nicu (inclusiv Electriku) care s-or afla intamplator in trecere sau in treaba pe puntea Arcei, pentru a le ura, preventiv, onomastica fericita, la multi ani, fericire, sanatate etc. Cu siguranta urarile au arie de acoperire asupra tuturor anonimilor din zona, intrucat fiecaruia dintre ei, fericit posesor al unui Nick-name, i se cuvin toate cele bune cu ocazia Sf. Nicolae.

57 răspunsuri to “Dar de Mos Nicolae…”

  1. Dl.Goe said

    Stargate – E pur si mov (ma non si muove !)

    optical-illusions-011

    Apreciază

    • INTJ said

      Stargate? mai degraba „Aergistal” … da’, cum nu-s overlord, probabil ca doar mi se pare …

      Apreciază

      • Dl.Goe said

        Aergistal !!! O-ho-ho – Dar se pare ca avem de-a face cu un CUNOSCATOR. Presupun ca nu realizati exact in ce masura ma uluieste intamplare ca ARTICULATI – AERGISTAL – ACUM – AICI.

        P.S. Imi vine sa zic precum doamna Carmen: „Dom’ Mitica, lasati-i sa moara. Prosti”

        P.P.S. Deci nu. Nu vi se pare!

        Apreciază

        • INTJ said

          cunoscator? eu?! eu n-am raspunsuri, am doar intrebari … la care caut intrebari.

          p.s. presupuneti corect: nu exact.

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Asta am remarcat si eu. Sunteti tot o intrebare. Cu atat mai greu de descifrat cu cat sunteti mai concis si mai criptic… asadar starea optima pentru a genera intrebari… Totusi ce stiti despre Aergistal? (uite ati gasit o intrebare)… Si cum de ati interconectat Aergistalul la (b)Arca lui Goe? (alt intrebare gasita prin cautare)… mai ales ca (spre deosebire de alti cautatori in afund) nu pareti a accesa si procesa prea multa informatie si prea multe detalii din talmes-balmesul cosmic local…

          Apreciază

        • INTJ said

          the purpose of Aergistal is to eliminate war, comprehend war and preserve war” … daca simplificam, renuntand la „war”, si ignoram „asfaltul” conexiunilor cu „peace” … ne apropiem de esenta in care doar „purpose” mai poate abate atentia de la ideea etichetata (imho sonor): „Aergistal”. apoi, daca am atins esenta, putem „explora” inlocuind „war” cu „unknown” … sau orice altceva, dupa gust … savurand astfel din plin cireasa. in fine, chiar daca ramanem fara cireasa, tot mai putem pune inapoi „purpose” … si chiar si „war” … and go for the obvious.

          amu’, optimist si ignorant fiind, am ales sa nu urmez nici alte cai batatorite (ca de exemplu continuarea: „all involved are war criminals„) … rezumandu-ma la „rolul zilei”.

          ps: iar daca tot n-am tacut si am trecut la striptease intr-o „zi sfanta”, textul cu intrebarile nu-i de sine statator ci e un fel de continuare la „tatemae & honne” … un fel de posmagi pentru zile mai putin senine.

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Multumsc pentru lamurire. Dupa cum de altfel speram se pare ca avem viziuni apropiate asupra similitudinilor cautate intre Aergistal si (b)Arca lui Goe. Probabil ca nu mi-ar strica sa revad sursa, adica sa recitesc romanul.

          Apreciază

  2. CMM said

    Nu am vreme sa scriu. Si mai puțină să citesc cu atenție.Troll obosit. Prea multa fâțâială prin porți stelare. Obligatii in real.

    Am insă rugămintea să mi se scrie numele corect: CARMEN-MARIA. Deconspirați mai meseriaș,vă rog!

    Țin la cratima asta. Arată un complexio de nume, pentru cine se pricepe la nume. Al treilea termen, dec.

    La multi ani, Nicolae, Niculina!

    Bucurii tuturor de Moș Nicolae!

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Intrucat nu lucram cu intermediari, ca sa pot opera modificarea respectiva va trebui sa primesc un mesaj de la CARMEN-MARIA Mecu, nu de la CMM, caci CMM am scris corect, ca intotdeauna. N-as vrea sa-mi iasa vorbe ca alterez numele persoanelor publice la cererea neautentificata a unor anonimi notorii. Vorbiti d-voastra cu d-na Carmen-Maria si asigurand-o de intreaga noastra stima si profund respect, rugati-o sa treaca pe la redactie pentru a putea regula cum se cuvine afacerea „cratima”.

      Apreciază

      • CMM said

        OK, pentru cei ce stiu citi, modificarea tocmai am facut-o eu.

        Pentru ceilalți, fraza lui dom’ Mitică (v.INFRA).

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          Da, dar este foarte posibil ca posteritatea sa nu consemneze comenariile (aditionale) si-o sa va treziti ca veti ramane de-a pururea fara cratima… din cauza ca nu va permiteti s-o deranjati pe d-na Mecu.

          Apreciază

        • CMM said

          În viețile dintre vieți, nici dvs. nu veți avea cratima pe care mi-ați subtilizat-o.

          Apoi, eu am PREZENȚA. Metafora dilatării clipei la infinit. Na, ca am vorbit de mindfulness meditation cu cine nu trebuia!

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Am cratima mea. N-as avea ce sa fac cu a d-voastra. O sa ramana pierduta. Aveti grija sa nu mai atraga dupa dansa si alte litere sau semne de punctuatie… ca va diluati de tot si veti ramne doar ceea ce sunteti: cmm, indiferent de ce anume cu subtilitate veti subtiliza de pe (b)Arce si/sau coråbii… o diminuare negativa

          Apreciază

        • CMM said

          Iar diminuare A II 1. Of, câtă lipsă de imaginație!
          E vina mea, că uit mereu cu cine vorbesc!

          Cândva veți înțelege că v-am făcut un bine venind pe aici.

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Vai de mine, dar mi se pare de natura evidentei ca prezenta d-voastra aici este de bine, inclusiv pentru dl.Goe. Nu inteleg de ce credeti ca n-as resimti binele care este, asa cum se cuvine. Vad ca tot incercati, cu o insistenta suspecta, sa acreditati ideea ca dl.Goe ar fi in suferinta din cauza prezentei d-voastra pe (b)Arca. Probabil ca treaba asta are legatura cu uitarea de sine a vorbitorului care se pierde de interlocutor si care va tot revine, ca un tic, in replici.

          Apreciază

        • CMM said

          Diminuare A II 1. Mereu același. CHIAR SUNTEȚI ÎN SUFERINȚĂ.
          REINVENTAȚI-VĂ, până nu e prea tarziu!

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          E clar! Iar m-am facut de râs. 😛

          Apreciază

    • Dl.Goe said

      Si inca ceva. Noi nu deconspiram niciodata pe nimeni (d)in HUVACA. Nu ne sta in caracter (ca altora mizerabili), dar nici nu-i putem impiedica pe cei dornici de popularitate sa se deconspire daca poftesc. Cu atat mai neintelese ne raman durerile celor care se simt ultragiati cand li se foloseste numele pe care ei insisi l-au oferit lumii large. Daca le este asa de rusine de el de ce-or mai fi catadicsit sa-l sacrifice pe altarul intereselor financiare sau literare via HUVACA? Pentru ce? D-voastra ce credeti? Dar Medusa? Cum de n-a binevoit sa dea curs incantatiei d-voastra pentru a va ajuta sa va clarificati situatia locativa? Ca s-a umplut (b)Arca de misterele Parisului. Cate au iesit pana acuma.

      Apreciază

  3. Radu Humor said

    „Extraordinar. Ce perspective colosale! Si se va intampla pe acest blog? Incep sa ard si eu de nerabdare. Presimt ca o sa fie interesant. Sper sa nu ne surprindeti cu o surpriza prea mica.”

    Ei, acum se explică mai bine totul !
    Ai început să arzi şi nu te-ai mai putut opri decât la ARD 🙄
    Ca Ieremia , cu oiştea-n gard ! 😉

    Apreciază

  4. CMM said

    FIȘA PACIENTUL DL.GOE

    Consemnat azi, 6 decembrie 2012. Reluare delir vechi ieri, 5 decembrie 2012.

    Tema delir 8: „Warning, Semi- Anonimii, Trojan horse!!!!”

    Apreciază

    • Radu Humor said

      Dacă ăla din poză e Ioan Groşan, sau unul Elan, cel din mijloc eşti tu….

      Apreciază

    • Dl.Goe said

      Se pare ca lucrurile stau mai bizar decat s-ar putea crede. D-na CMM se afiseaza adesea, fara teama, in compania a fel de fel de prieteni imaginari, baieti si fete, fara discriminare, de la noi si chiar din strainantate, dar cand este vorba sa relationeze cu un baiat concret, din realitate, (recte Radu Humor) il evita cu teama. Il lasa sa inteleaga ca l-ar placea, facandu-l sa umble dupa dansa ca un catelus, dar la o adica nu-i acorda nicio replica. Prefera sa se joace de-a salonu-n salon. Un joc foarte interesant de altfel si si util pentru cineva precum d-na Carmen.

      Apreciază

  5. Mitzaa Biciclista said

    Eu nu pot să-mi dau seama a cui soție este d-na care stă lângă d-l Goe din următoarele motive:
    -stă cu spatele la fotograf,
    -este băgată-n apă până la gât și deci nu pot să-mi dau seama dacă poartă același model de verighetă cu dl. Goe,
    -îi acoperă fața d-lui Goe și deci nu-i pot citi în ochii domniei sale să văd de e vesel sau deznădăjduit,
    -oare ce face dl. Goe cu mâinile sub apă, atât de aproape de d-na în cauză?
    -perechea despre care vorbim este cea care se vede în stânga fotografiei din partea stângă a articolului și care se află în largul mării?

    Apreciază

    • Mitzaa Biciclista said

      P.S.
      Nu știu cine e domnul zglobiu cu fizicul încă tânăr, dar seamănă foarte tare cu Patrick Swayze. Mi-am dat seama de asta după șuvițele blonde și pantalonii lungi până la genunchi de culoare albastru. La bicepși și torace nu m-am uitat. M-am rușinat. 😛

      Apreciază

      • Mitzaa Biciclista said

        P.P.S. Am uitat să spun că trimit pupici celor care își serbează onomastica azi.
        P.P.P.S (și ultimul) Dacă scriu trei comenturi la rând se cheamă că și eu sunt troll?

        Apreciază

      • Dl.Goe said

        Corect. Si el aduce cu Patrick Swayze…

        Troll? Dupa doar trei comentarii consecutive? Nooo, nici vorba. Incercati de la 300 in sus si mai vorbim, mai negociem. Dar nu cumva v-ati inspirat formularea despre succesiunea de trei, dintr-un banc anume? (pe care nu-l pot reproduce aici din acelasi motiv din care ati evitat domnia voastra bicepsii, toracele si restul… 😉

        Apreciază

    • Dl.Goe said

      Aaaa, pai asa nu ma mai joc. Stiam ca aveti o buna acuitate vizuala pe intuneric, in special noaptea (am dedus asta din cateva mesaje ale domniei voastre in care va mentionati aluziv ca-ti detine un aparat in infrarosu pentru viziune nocturna) dar acuma constat ca aparatul ala va ajuta sa vedeti si sub apa. Ce vreau eu sa zic… Solutia propusa de dv. la sarada de Mos Nicolae este 100% corecta, reprezennatnd 1% din numarul total al solutiilor corecte. Fiind prima care se incumeta sa vina cu rezolvarea voi avea in vedere sa va ofer un bonus la premiere.

      Apreciază

  6. […] dah? Psi Șoseta cu povești Tinicheaua Căpcă Balșul Dex Scorpio Dor de femeie Almanahe Dl. Goe Marcus Virusache Nea Costache Tibi Rokssana Moșu (el nu e moșu din articol așa că nu vă dați […]

    Apreciază

  7. Radu Humor said

    Uite şi de la mine un dar de Moş Nicolae ;
    Dar de Moş Nicolae de ce nu vreţi să-l mai citim, ca până nu de mult, pe favoritul Tăpălagă ?!

    Chiar poate evita Traian Basescu numirea lui Victor Ponta?
    de Dan Tapalaga HotNews.ro
    Miercuri, 5 decembrie 2012, 15:35 Actualitate | Opinii

    Dan Tapalaga
    Foto: Hotnews
    Presedintele Traian Basescu sugereaza ca nu-l va numi pe Victor Ponta prim-ministru, iar consilierii sai, liderii ARD si sustinatorii lor se jura ca liderul PSD isi traieste ultimele zile la Palatul Victoria. Premierul Ponta, in schimb, afirma sigur pe sine ca va supravietui ca premier, Dan Voiculescu crede ca Traian Basescu blufeaza pentru a mai negocia cate ceva, iar liderii PSD vad in amenintarile presedintelui o simpla strategie de ridicat moralul trupelor ARD pe ultima suta. Ce se va intampla, asadar, dupa alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012? Are Traian Basescu vreun as in maneca, optiuni, marja de manevra?

    Dupa toate indiciile, USL are sanse bune sa obtina la votul politic peste 50%, ceea ce se va reflecta intr-un numar de mandate apropiat de 60% din viitorul Parlament. Cat peste, nu prea are importanta decat in perspectiva obtinerii majoritatii constitutionale. Asta-i alta discutie importanta, dar o punem deocamdata in paranteza. Cu acest scor, Guvernul Ponta are tot dreptul de a reclama conducerea tarii. Pentru a conduce, este logic sa decida singuri cum si cu cine. Aici apare o problema.

    Articolele 85 si 105 din Constitutie acorda presedintelui dreptul exclusiv de a desemna premierul dupa niste consultari formale cu partidele. Sigur ca presedintele se poate preface mai departe ca ploua. Poate, desigur, forta nota propunand un liberal sau un pesedist incapabil sa stranga o majoritate. Acesta pica, numeste un al doilea pe care Parlamentul trebuie sa-l inghita daca nu doreste anticipate. Evident, nici un parlamentar abia scapat de ruleta „uninominalului” romanesc nu are chef sa o ia de la capat. Cam acesta e in rezumat un scenariu expus de jurnalistul Robert Turcescu pe blogul sau.

    Tare Basescu, vor zice unii, citind cu satisfactie Planul. Deci, se joaca! In ochii unora se aprinde un licar de speranta: asul din maneca! Pe dinaintea ochilor defileaza figurile viitorilor prim-ministri. Oare cine-i va trage clapa lui Ponta? George Maior de la SRI, Ioan Rus din „grupul de la Cluj”, Calin Popescu Tariceanu din grupul „Chiliman”, Andrei Chiliman insusi, Florin Georgescu de la Finante, Mihai Tanasescu de la FMI? Bucuria iesirii din impas dureaza cat un dus cu apa rece.

    Adevarul e ca intr-un astfel de scenariu Traian Basescu ar comite un abuz de putere. Nici o tara civilizata nu va pricepe cum vine democratia in interpretarea presedintelui Romaniei. Nu va putea explica de ce nu accepta candidatul propus (altfel ce sens au consultarile prevazute in Constitutie) de o Alianta iesita castigatoare cu peste 50%? Adevarul este ca „fracturile” interne din PNL si PSD nu sunt atat de puternice incat sa permita o combinatorica menita sa destrame un USL iesit castigator din alegeri. In realitate, Traian Basescu nu ia cu adevarat in calcul acest scenariu. Cel mult face aluzie, evoca o posibilitate, cu scopul ca ARD sa nu dispara complet de pe radar in ultimele zile de campanie astfel incat sa se trezeasca sub 15%. E tot ce mai poate face presedintele in fata unui blat politic rusinos. Tot ce i-a ramas este sa incerce cumva sa diminueze efectele unui dezastru iminent.

    Prin urmare, cel mai probabil Traian Basescu il va desemna pe Victor Ponta prim-ministru, inghitind spre satisfactia liderilor USL „pisoiul” cu plagiat cu tot. Cu siguranta ca poate intinde coarda, insa ma tem ca ea se va rupe. Nici Statele Unite, nici liderii UE nu vor contesta dreptul unei formatiuni politice castigatoare de a conduce tara dupa propriile planuri, nu dupa cele impuse de adversarii politici. Ar fi o noutate absoluta in materie democratica sa se opuna in fata unei realitati rezultate in urma votului popular (manipulat, fraudat si viciat masiv in parte de o campanie abominabila). Puse in fata unui rezultat fara echivoc, cancelariile occidentale vor recunoaste castigatorul, cu toata experienta nefasta avuta in vara cu acelasi premier Ponta si aceeasi majoritate USL care a agresat grav statul de drept.

    O alta observatie care completeaza tabloul este ca importanti reprezentanti ai unor cancelarii occidentale de la Bucuresti nu concep varianta in care USL castiga, dar tot Traian Basescu decide cine va conduce tara. Din acest motiv, in ochii lor Victor Ponta a ramas frecventabil, in ciuda reputatiei sifonate grav de scandalul plagiatului, de inconsecventa si neseriozitatea sa. Repet: nu cred ca presedintele va forta nota. Stie bine ca nu are sanse, ca nu rezolva mai nimic si ca totul se va intoarce in final impotriva sa. S-a vazut cat de complicat se conduce o tara cu majoritati artificiale, cate compromisuri, santaje si blocaje genereaza astfel de guverne scremute. De altfel, argumentul invocat chiar de Traian Basescu in 2009 cand a fortat guvernarea PSD-PDL a fost ca, in vremuri grele de criza, tara are nevoie de majoritati solide, nu de guverne slabe. Cu atat mai mult acum, cand 2013 se anunta mai prost si cu recesiune in toata Europa.

    Daca am cazut de acord ca Traian Basescu se razboieste cu Victor Ponta doar pentru a mai insufleti un ARD mort si ca declaratiile sale trebuie citite in cheie strict electorala, atunci putem face un pas inainte. Drama lui Traian Basescu pare sa fie cu totul alta. Nu incapacitatea de a impiedica numirea liderului PSD la Guvern il sperie, ci faptul ca nu detine parghii pentru a zadarnici constituirea unei majoritati constitutionale in Parlament. Daca USL se apropie de 60% de mandate din viitorul Parlament, va fi floare la ureche sa adune diferenta pana la 66%, cu oameni din PPDD, tradatori din ARD, UDMR daca va fi cazul.

    Acesta este marele pericol. Un USL care si-a probat in vara dispretul fata de stat de drept, controlat de lideri anti-occidentali ca Dan Voiculescu si Crin Antonescu sau de baroni suspectati de coruptie ca Liviu Dragnea, va pretinde puterea absoluta, inclusiv asupra justitiei. Daca va modifica legea fundamentala, USL isi va lua exact atata putere cat doreste si o va exercita in mod arbitrar in folosul clientelei sale. Ajunsa in acest punct, Romania se exclude singura din Uniunea Europeana si din alte parteneriate strategice. Oricine poate vedea, fara a dramatiza prea tare situatia, ca Romania se indreapta, asa cum arata lucrurile acum, in aceasta directie.

    Sacrificandu-si ultimele resurse de credibilitate, in numele amanarii micutei apocalipse romanesti, Traian Basescu poate incerca amanarea dezastrului. Am auzit si opinia potrivit careia USL il va putea suspenda pe seful statului in Parlament relativ simplu, dar ca se teme in realitate de un nou referendum. O noua chemare la vot, fie si impotriva lui Traian Basescu, prezinta slabe garantii de succes in vreme de iarna, dupa un referendum proaspat esuat si doua siruri de alegeri epuizante.

    Asa o fi, dar cred ca USL nu se va grabi cu suspendarea, ci o va utiliza in cu totul alte scopuri. Unul din ele ar putea fi dublarea actiunii de demitere cu referendumul pentru modificarea Constitutiei, altul ar putea fi declansarea unor anchete penale impotriva presedintelui protejat de imunitate pe durata mandatului la Cotroceni. Acesta este alt mare pericol: confiscarea si utilizarea abuziva a institutiilor statului pentru razbunare politica.

    Revenind insa la scenariul in care Traian Basescu forteaza totusi nota, nu vad finalitatea actiunii sale. De obtinut o majoritate stabila nu se poate, de guvernat eficient nu se pune problema, de suport social pentru noi masuri nepopulare nici atat. Si atunci, cu ce argument de ordin legal va insista presedintele Basescu in a-si apara „dreptul constitutional” (real pana la un punct) de a desemna pe cine doreste el, in raspar cu o alianta potrivnica lui? Evident, argumente rationale nu gasim. Morale cat curpinde: in scurta sa domnie de pana azi, premierul s-a dovedit plagiator, imatur in relatia cu partenerii externi, cam trombonist, rezultate economice ioc, bla-bla cat cuprinde. Nu fac obiectul discutiei, sunt din alt film, despre profilul lui Victor Ponta discutam cu alta ocazie.

    Ar mai fi scenariul putin probabil in care USL ia sub 50%. In acest caz Traian Basescu mai poate juca, are un spatiu ingust de joc, dar o intrebare la care, personal, nu gasesc un raspuns convingator este: cu cine?

    Din toate aceste motive, cred ca alegerile din 9 decembrie nu mai sunt despre a alege intre un rau mai mare si unul mai mic (eterna optiune), ci despre obligatia de a limita pe cat posibil dorinta unei puteri abuzive de a prelua controlul total asupra statului, de a dispune de o tara in mod arbitrar.

    Apreciază

  8. Radu Humor said

    Pentru mine postarea @Mariei a fost ca un dar de Sfântul Nicolae :
    :

    “Ultima corida pentru toreadorul Alvaro Munera i-a adus o experienta socanta. A privit in ochi taurul pe care trebuia sa-l omoare in fata a zeci de mii de oameni si n-a mai avut puterea sa continue spectacolul sangeros.

    S-a asezat pe marginea arenei, distrus de remuscari. Reactia animalului e absolut fabuloasa! Taurul s-a apropiat de el si l-a privit in ochi, fara sa-l atace. Matadorul a izbucnit in plans si n-a mai putut continua! Dupa retragere, a infiintat o organizatie care sa lupte pentru scoaterea in afara legii a coridelor! “

    Apreciază

    • CMM said

      @RADU HUMOR

      Alvaro Munera

      http://badassdigest.com/2012/03/06/a-bullfighter-faced-with-the-reality-of-his-crimes/

      The picture above is claimed to be of Alvaro Munera, a Colombian bullfighter who could not continue on slaughtering bulls. The picture, which has been burning up Tumblr today, is accompanied by this quote:
      And suddenly, I looked at the bull. He had this innocence that all animals have in their eyes, and he looked at me with this pleading. It was like a cry for justice, deep down inside of me. I describe it as being like a prayer – because if one confesses, it is hoped, that one is forgiven. I felt like the worst shit on earth.
      I can’t quite figure out if this really IS a picture of Munera, though. See, Munera’s last fight didn’t end in his emotional collapse, it ended when a bull gored his leg, threw him around and destroyed his spine, leaving him paralyzed for life. That said, Munera HAS become a major figure in combatting bullfighting. Here are some things he said in a Vice interview a few years back:

      Once I killed a pregnant heifer and saw how the fetus was extracted from her womb. The scene was so terrible that I puked and started to cry. I wanted to quit right there but my manager gave me a pat on my back and said I shouldn’t worry, that I was going to be an important bullfighting figure and scenes like that were a normal thing to see in this profession. I’m sorry to say that I missed that first opportunity to stop. I was 14 and didn’t have enough common sense. Some time later, in an indoor fight, I had to stick my sword in five or six times to kill a bull. The poor animal, his entrails pouring out, still refused to die. He struggled with all his strength until the last breath. This caused a very strong impression on me, and yet again I decided it wasn’t the life for me. But my travel to Spain was already arranged, so I crossed the Atlantic. Then came the third chance, the definitive one. It was like God thought, “If this guy doesn’t want to listen to reason, he’ll have to learn the hard way.” And of course I learned.

      Munera is outspoken that bullfighting only appeals to the lowest people. The Vice interviewer asked him how he accounted for the fact that people like Hemingway and Picasso were fans of bullfighting.

      Look, to be a talented person doesn’t make you more human, more sensible, or more sensitive. There are lots of examples of murderers with a high IQ. But only those who have a sense of solidarity with other living beings are on their way to becoming better people. Those who consider the torture and death of an innocent animal a source of fun or inspiration are mean-spirited, despicable people. Never mind if they paint beautiful pictures, write wonderful books, or film great movies. A quill can be used to write with ink or blood, and many terrorists and drug dealers of the 21st century have university diplomas hanging on the wall. The virtues of the spirit, that’s what really counts in God’s eyes.

      Apreciază

  9. d'Artagnan said

    Adrian Merfu = Adrian Merfu ??
    De mine nu știu ce să spun, dArtagnan e un nume destul de cunoscut…

    Apreciază

  10. Tata Tarzan said

    bre neagoe basarabe da tu nu bagi bey de seama ca doamnele au ajuns sa-ti impuna agenda ? ca prost mai esti

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Ce logo verde. Oooo ce logo verde. Nu bagasem de seama chestia cu agenda. Ati reusit sa ma puneti pe ganduri. Ce sa fac? Ce sa zic? A da. O sa va spun ca pe (b)Arca este dreptul oricui sa impuna agenda. Dreptul ultimului venit. Daca reuseste inseamna ca aia era agenda. Doamnele au dormit pe punte, special ca sa prinda loc la coada in fata, pe lista cu (dez)ordinea de zi. Acuma daca le-a iesit figura nu vad de ce ar trebui sa fiti invidios. Aveati d-voastra altceva mai de soi in agenda? Ca doar nu va imaginati ca mi-am imaginat ca o sa existe discutii-discutii despre semi-anonimat si semnificatile sale, ori despre batalia de la Troia in care aheii (al.s. si l.s.) au ingropat o cetate mandra la care se uita cu drag pana si mitologicul m.c). O tu nici visezi batrane…

      Apreciază

  11. Liv STOmer said

    Goe,
    am selectat mai multe articole de pe blogul tau pe baza carora voi construi niste scenarii (probabil acuma de sarbatori o sa am mai mult timp pt asta).

    Il rog pe Goe sa lase acest comment in spam si, pt. o buna viitoare colaborare, sa fie dragut si sa dea o adresa de mail….pliiiiiizzzz! si scuze de insistenta.

    La o cat mai repede re-auzire!

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Multumesc pentru mesaj. Puteti sa-mi trimiteti materialele care nu pot fi incluse in comentariile obisnuite pe adresa cunoscuta.

      V-as ruga sa aveti in vedere ca unele dintre textele pe care le-ati selectat sunt scrise de alti autori nu de dl.Goe. De regula atunci cand autorul era cunoscut atunci numele acestuia si/sau link-ul apar in clar in materialul respectiv.

      Daca imi vine altceva in minte revin.

      Apreciază

  12. Maria said

    Prea repede uitam ce-aveam în gând,
    Sub apăsarea vorbelor de rând!
    Nici nu mă strigi de tot, nici nu mă laşi…
    E-atâta ezitare între paşi.
    Prea repede uitam ce-aveam de spus –
    Un zbor în minus, o cădere în plus…
    La tine-i vară şi la mine-i frig,
    Nici nu te las de tot, nici nu te strig.

    Nu ştiam ca InimaRea e George Ţărnea.

    Apreciază

  13. Radu Humor said

    Mirarea mea cea mare e cum de alte popoare ( german, francez, spaniol, polonez, portughez, italian, şa) înghit pe nemestecate această făcătură iudeo-masonică, pompos denumită Uniunea Europeană, de fapt o nouă Uniune Sovietică, cu nişte comisari la fel de puşi pe distrugerea identităţii lor, pe acapararea bogăţiilor lor, şi până la urmă, ce-i mai grav a teritoriilor lor !
    S-ar părea că după Ungaria şi România să se trezească din visul frumos indus prin promisiuni etnobotanice deşarte, cu efecte la fel de dezamăgitoare şi distrugătoare la trezire .
    Când mai marii UE au grijă doar de roşiile noastre ( montane), de gazele noastre ( de şist ) , de marea nostră prietenă (neagră şi ea de supărare !), durându-i în şpiţ de salariile noastre, ba mai mult şi de ordinea socială-economică pe care ne-o dorim, intervenind brutal în opţiunile noastre istorice, culturale şi religioase, avem tot dreptul să spunem :
    Până aici !!
    Corectitudinea politică văd că este doar pentru căţei, sau slugi mai pe înţelesul celor care mai văd în Băsescu şi altceva !
    Vreţi unire, în vederea unui scop măreţ ( nu prea văd eu care ar fi, al nostru, că al lor e clar ), hai s-o facem !
    Numai că voi v-aţi arătat de pe acum ghearele , d-apoi după ce vă veţi pune de sus până jos, nu doar guvernator, ci şi comisari naţionali !
    Dacă ar fi fost binevoitori nu ne-ar fi lăsat 5 (cinci) ani de zile la cheremul unor nepricepuţi să ne conducă spre dezastru, dacă acesta n-ar fi fost chiar de ei, dacă nu dictat, cel puţin urmărit, sperat.
    Cînd vezi un amărât că tot ia de acasă, de la gura copiilor şi duce la străini (ibovnică, proxenet, zbir, etc , întorcându-se de acolo cu mâna-n cur, cum se spune, fără nişte fonduri europene, care la noi sunt ceva mai mici decât banii daţi de noi, deci sunt fonduri băneşti-româneşti , şi tu nu intervi în nici un fel, dar o faci în alte situaţii cu impertinenţă şi obrăznicie ( vezi Referendumul !), ceva nu-i kuoscher !
    E putred, nu numai în Danemarca , dar şi în UE, la Bruxelles !

    P.S. Cu ce calităţi sunt înzestraţi nişte neica -nimeni, birocraţi din tată-n fiu, unii cu apucături din cele mai suspecte (lobyşti de meserie !) de nimeni aleşi, ca să hotărască ei soarta Europei, pe care vor s-o vâre-ntr-un ţarc ideologic şi să poarte cheile la ei alături de pistoale ( în curând ), ca-n vestul sălbatic ?!
    Hai să ne ridicăm în picioare !
    Albanezii şi ungurii ne-au luat-o înainte !
    Din toate punctele de vedere !

    Comentariul tău e în așteptare.

    Apreciază

  14. Radu Humor said

    Cifrele reale privind dezastrul din economie – pe care să le dezbatem nu numai în campania electorală ci şi după alegeri; să examinăm enormele dezechilibre externe şi dezechilibrele financiare interne.

    A. MOŞTENIREA CATASTROFALĂ LĂSATĂ
    DE REGIMUL BĂSESCU

    I. DEFICITUL BALANŢEI COMERCIALE EXTERNE provocat de politicile greşite ale regimului Băsescu se ridică în cei 4 ani de criză (2009-2012) la circa 29 miliarde de euro (aceste deficite se adaugă la deficitele regimului Băsescu din anii 2005-2008 – de circa 54 miliarde de euro). Această gaură neagră gigantică s-a reflectat în mărirea rapidă extraordinară a datoriei externe.

    II. SUPRAÎNDATORAREA ŢĂRII ÎN RITM RAPID ŞI ÎN MARI PROPORŢII
    Regimul Băsescu a mărit datoria externă de câteva ori, ridicând-o la peste 100 miliarde de euro (la care se adaugă dobânzi de multe miliarde de euro). Aceasta este fără egal în istorie (datoria externă este de 10 ori mai mare decât vârful datoriei externe în vechiul regim, deoarece în 1989 datoria externă practic fusese lichidată).
    Aceasta înseamnă că regimul Băsescu lasă o moştenire groaznică multor generaţii viitoare. Aceasta înseamnă datorie de plătit de cel puţin 5.000 de euro pe fiecare cetăţean, 10.000 de euro pe o familie de 2 persoane şi 20.000 de euro pe o familie cu 2 copii.
    În ce priveşte dezechilibrul financiar intern, prezentăm doi indicatori: mărirea deficitelor bugetare şi a datoriei suverane în regimul Băsescu.

    III. DEFICITELE BUGETARE în anii de criză (2009-2012) în bugetele întocmite şi puse în aplicare de guvernarea Băsescu – Boc au însumat 107 miliarde de lei (sau circa 25 miliarde de euro), reflectând politicile greşite şi de distrugere economică izvorâte din „potenţialul” şi „inteligenţa” Naşului Băsescu şi ale clicilor sale.
    Acestea se adaugă la deficitele bugetare din perioada 2005-2008, care au însumat circa 44 miliarde de lei (sau circa 12 miliarde de euro).
    Deficitele bugetare s-au cumulat şi s-au reflectat în datoria suverană (de stat).
    IV. DATORIA SUVERANĂ (DE STAT) în regimul Băsescu a cunoscut o dinamică extraordinară fiind mărită de aproape 5 ori de la 46 miliarde lei în 2004, la 109 miliarde lei în 2008 şi la 222 miliarde lei în 2012 (ajungând la peste 50 miliarde de euro).

    ٭
    ٭ ٭ să discutăm şi câteva cauze ale situaţiei dezastruoase în domeniul echilibrelor financiare şi valutare.

    B. ZECI ŞI ZECI DE MILIARDE DE EURO
    PIERDUTE, FURATE, RISIPITE
    JEFUITORII DE BANI PUBLICI
    Domnule Caporal Vasile Blaga, v-am trimis mai multe studii şi analize în ultimii ani, în care vă avertizam asupra acestor fenomene. Redăm aici numai cifrele sintetice.
    În anii de criză cumplită când NAŞU BĂSESCU ŞI CLICILE SALE, strigau la toate televiziunile „Nu avem bani” pentru pensii şi salarii, sistemul mafiot făcea „nevăzute” zeci şi zeci de miliarde de euro – în fiecare an, după cum urmează.

    CĂILE DE JEFUIRE ŞI RISIPIRE A BANILOR PUBLICI

    I. JEFUIREA BUGETULUI DE STAT PRIN EVAZIUNE FISCALĂ ŞI CONTRABANDĂ
    Pagubele din fraudele fiscale în fiecare an sunt de 15-20 de miliarde de euro. Aceasta înseamnă pierderi de bani publici în anii de criză cumplită sub guvernarea Băsescu – Boc (2009-2012) în sumă de 60-80 de miliarde de euro (în cei 8 ani de regim Băsescu pagubele la buget au fost de 90-120 de miliarde de euro). Guvernanţii portocalii trebuie să-şi asume aceste pagube provenite din neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu la Guvern, la Ministerul de Finanţe, la Ministerul Administraţiei Interne, la Serviciile Secrete, la Procuratura Generală şi DNA şi la alte ministere şi instituţii.

    II. PIERDERI DIN NEABSORBŢIA FONDURILOR
    EUROPENE GRATUITE
    Din cele 34,8 miliarde de euro, cu programare pe ani (2007-2013) au rămas neabsorbite în cei 6 ani care au trecut (2007-2012) – fonduri de circa 20 de miliarde de euro. S-au pierdut în cei 6 ani circa 14 miliarde de euro sau 90% la fondurile structurale şi de coeziune (din totalul de 19,2 miliarde de euro) şi circa 6 miliarde de euro sau 50% din fondurile pentru agricultură şi dezvoltare rurală (din totalul de 14,7 miliarde de euro). În studiul nostru publicat recent am prezentat o analiză mai în detaliu a acestor fonduri neabsorbite, pierdute în primii 6 ani. A mai rămas un singur an – 2013.
    Toate aceste pierderi de fonduri au afectat grav echilibrele pe anii respectivi şi se datorează în mod exclusiv guvernanţilor portocalii de la toate ministerele (Videanu, Berceanu, Blaga, Udrea, Boagiu, Sulfina Barbu, şi alţii) din cauza neglijenţei în serviciu.
    La această neabsorbţie se adaugă şi restituirile (de sute de milioane de euro) ce vor trebui să fie făcute de la bugetul de stat – pentru nereguli şi fraudele constatate de auditul Comisiei Europene în anii de guvernare portocalie 2009, 2010 şi 2011. Naşu Băsescu să nu mai arunce răspunderea pe ultimele luni, cum a încercat în declaraţia sa din 16 noiembrie 2012.

    III. PIERDERI LA BUGET DIN COTA UNICĂ
    Prin aplicarea politicii greşite de cotă unică (16%) la impozitul pe profit şi pe veniturile persoanelor – s-au pierdut de la buget fonduri de 3-4 miliarde de euro pe an („cota unică” de 16% în dezacord cu practicile din UE). Aceasta înseamnă pierderi de fonduri în anii de criză cumplită (2009-2012) în sumă de 12-16 miliarde de euro (în cei 8 ani de regim Băsescu pagubele la buget au fost de 24-32 miliarde de euro).
    Aceste fonduri pierdute de la buget au umplut seifurile monopolurilor şi companiilor transnaţionale dominante în ramurile şi sectoarele de bază şi buzunarele celor cu venituri mari şi foarte mari, în special ale oligarhiei politico-financiare.
    O corecţie în acest domeniu se va putea realiza în timp, pe măsura ieşirii din criză.

    IV. JEFUIREA BEGETELOR ANUALE, CU FORME LEGALE ŞI ILEGALE
    Este vorba de pagube de circa 5-10 miliarde de euro în fiecare an, în perioada crizei cumplite (2009 – 2012). Aceste pagube se referă în special la cheltuielile neraţionale la bunuri şi servicii şi la cheltuielile cu investiţiile neproductive în infrastructură, la fraudele şi risipa făcute de guvernanţii portocalii corupţi şi clientela lor politică.
    În mass-media, mulţi ziarişti de investigaţie au scos la iveală cazuri de pagubă de sute şi miliarde de euro.
    Rapoartele Curţii de Conturi pe anii 2010 şi 2011 au pus în evidenţă nereguli şi ilegalităţi de câte 10 miliarde de euro în fiecare an, care probează gestionare iresponsabilă a banilor publici.
    Zecile şi zecile de miliarde de euro pierdute, furate şi risipite în regimul Băsescu au rămas „nevăzute” de domnii Băsescu, Boc, Blaga şi ceilalţi guvernanţi portocalii.
    Pentru specialiştii în economie este evident că prin mobilizarea surselor analizate mai sus – deficitele şi dezechilibrele din economie ar fi fost substanţial diminuate şi datoria externă ar fi fost mult mai mică, s-ar fi situat la limite sustenabile.
    Dar corupţia politică şi criminalitatea, structurile mafiote care au împânzit toate instituţiile de stat (cum au arătat stenogramele recent publicate în dosarul „Motorina”), au facilitat pagubele de zeci şi zeci de miliarde de euro în fiecare an bugetar şi au exacerbat dezechilibrele din economie.
    Guvernanţilor portocalii iresponsabili le-a fost mai uşor să aplice curbe de sacrificiu celor care trăiesc din muncă, prin măsuri de austeritate fără egal în UE, prin tăieri masive de pensii şi salarii, de alocaţii pentru copii, de ajutoare sociale pentru şomeri, săraci şi cei cu dezabilităţi, prin tăieri de fonduri la sănătate şi la şcoli.
    Atacul fără precedent asupra politicilor sociale şi asupra statului social (consacrat de Constituţie), a devenit obiectiv de bază al regimului Băsescu al guvernanţilor portocalii îmbogăţiţi fără măsură în tranziţie, al jefuitorilor de bani publici care au guvernat timp de 8 ani.

    C. PENTRU REÎMPROSPĂTAREA MEMORIEI PORTOCALII

    PROMISIUNI MINCINOASE PENTRU HOŢIA DE VOTURI
    În Programul portocaliu „Gândim altfel”, pentru alegerile din 2008 şi 2009 (deşi criza izbucnise de un an de zile), specialiştii băsişti în minciuni, înşelăciuni şi hoţii, au promis pentru anul 2012:
    – salariul mediu pe economie de 900 euro;
    – pensia medie de 405 euro.
    Acum a sosit scadenţa să daţi socoteală în faţa milioanelor de cetăţeni şi să vă arătaţi adevărata faţă: salariul mediu net este de 1.534 lei sau 348 euro, iar pensia medie este de 769 de lei sau 174 de euro. Guvernanţilor băsişti, jefuitorilor de bani publici, trebuie să le crape obrazul de ruşine, dar mai ales domnilor Videanu şi Stolojan care strigau, cu gura până la urechi, la toate televiziunile promisiunile mincinoase de mai sus.
    Domnule Caporal Vasile Blaga, la dezbaterea pe care o doriţi – faceţi comparaţiile de mai sus şi spuneţi ADEVĂRUL poporului român, acum în ceasul al doisprezecelea.

    Apreciază

  15. Dl.Goe said

    Semi-concluzie:

    La prima vedere temele latente ale topicului mosniculian au fost compromise prin bunavointa unui semi-troll doct. La a doua vedere temele patente ale topicului mosniculian au fost ratate prin neindemanare colectiva. La a treia vedere pe acest topic nu se vede nicio tema ci doar niste pseudo-temea ignobile si ignorabile. De la a patra vedere in sus s-ar putea constata prezenta unei multitudini de puncte verzi distribuite in forma de constelatii necunoscute, cu exceptia uneia care aduce destul de bine cu ursa minor. Din pacate nu pot fi sigur in legatura cu identitatea acestei con-stelatii din cauza ca, dat fiind latitudinea foarte sudica a locului in care ne aflam (a nu se uita: Aruba), constelatia respectiva nu se vede integral, o mare parte din ea disparand dincolo de orizont. Cea pe care o presupun a fi Steaua Polara este ea insasi foarte jos, aproape de linia imaginara care separa (si uneste) cerul cu pamantul. Ma rog, in cazul de fata cerul cu oceanul. Un albastru infinit, vorba Margaretei Pâslaru. Mda. Am ratat cocktail-ul (da-l naiba ca si asa era prea scump, nu facea banii), si am ratat si harjoana pe plaja (doar zglobia tanti Mitza a biciclista a prins o baie-n ocean si un manunchi de ultraviolete). Am ratat o discutie despre „pro DOC” (tare mi-ar fi placut sa aflu vesti despre ce s-o fi ales dintr-insul, ori sa fi avut sansa unei a treia incercari in a intelege (si altceva) din Iliada si din caderea anonimei Troia sub asaltul nemilos al notoriilor ahei paralei, si cate altele dragii mosului Nicolae). Dar tot ne-am ales cu ceva. Am avut sansa sa vedem la lucru, pe viu, un semi-anonim in carne si oase, care a incercat (si de data asta fara prea mare succses) sa se prefaca a fi nici mai mult, nici mai putin deact un troll nemilos gata sa demonstreze in fata publicului cat de rau, distrugator si indezirabil poate fi un troll. In final, lasat de capul lui, s-a dat pe brazda incercand, dupa puterile sale, sa fie „on topic” si sa-si expuna viziunea, vai, euclidiana, asupra spatiului toroidal populat pe frontiera cu anonimi si neanonimi ideali, si plin in interior de impuritati (anonimi, neanonimi si semi-anonimi cu imperfectiuni), totul de-curgând intr-o deplina libertate de exprimare, pe care prezenta unor trolli (sau chiar a unor pretinsi trolli) nu poate decat sa o evidentieze si mai mult si chiar sa o sporeasca. (P.S. Prezenta trollilor este mult mai confortabila decat a celorlalte feluri de comentatori, practic trollii dandu-le gazdei si celorlalti vizitatori libertatea de a-i trata liber-liber, fara urma de constrangeri protocolare, doar pe baza abilitatilor si educatiei fiecaruia in parte. Li se poate raspunde liber, oricum, oricand, orice. Pe loc sau cu mare intarziere. Fara probleme, fara nicio constrangere si fara niciun prejudiciu, acestia pot sa fie, in mod liber, ignorati, ironizati, persiflati. Nimeni nu se supara. Compensatii nu sunt necesare. Trolli sa fie caci maieutici se aduna)

    P.S. CMM sunt foarte dezamagit de faptul ca in absenta unei minime supervizari v-ati lenevit de tot scazandu-va astfel productivitatea pana la cote de avarie. Un troll veritabil este la fel de vioi si in prezenta si in absenta gazdei. Eu inteleg ca ochiul stapanului ingrasa vita dar de la domnia voastra aveam pretentii ceva mai mari. V-as ruga sa fiti receptiva la critica si sa nu ma determinati sa pun biciul pe d-voastra. Ia va rog.

    Apreciază

    • CMM said

      Rezultă că, în opinia dvs., GURU GOE, nu sunt un troll veritabil. E o opinie importantă pentru mine, întrucât aveți o mare experiență de troll.
      Nu mi-am propus să fiu semi-troll. Am avut multă bunăvoință. M-am implicat, m-am eliberat. Asta a ieșit, ceea ce demonstrează. Ce demonstrează, gândiți singuri, eu v-am oferit un cadru.

      Va fi nevoie să vă obișnuiți cu ideea că uneori nu voi avea vreme, alteori nu voi avea chef de acest rol, poate de nici un rol.

      Eu sun genul „troll cu oponent”. Am nevoie de o minimă miză a comunicării. D-l RH are o motivație intrinsecă a exprimării trollice. E bine că suntem diferiți. E european. E arcadian. E goesc. Mă miră că n-ați realizat.

      Pentru un alt rol, schițat de mine, nu am găsit contra-rol.
      Nu-i prima oară când mi se întâmplă asta aici. Ori eu ofer prea mult, ori viețuitoarele, speriate de haloul meu de troll, nu găsesc „resurse epigenetice de adaptare”.

      Voi mai încerca modalități de abordare, să văd ce iese.

      Condoleanțe, d-le Goe, pentru speranțele dv. ucise de real. Ce nu vă ucide și pe dvs, vă călește.

      Despre compromiterea temelor

      Când o întreprindere a noastră nu reușește, ori reușește parțial, e de dorit să vedem cât din problemă e la noi și cât la ceilalți.
      Cam astea sunt impresiile mele de noapte…bună.

      Apreciază

      • CMM said

        Ei, ar mai fi ceva. Uneori, administratorii, aici dl Goe, din motive doar lor cunoscute, pot decreta că o persoană care vine pe blogul lor după ce a activat pe alt blog, ori gandește fundamental altfel decât ei, este un troll.

        Aici, dl.Goe față cu CMM, declarat CMM troll. CMM intrat în rol sugerând cum a dus-o capul că nu e un veritabil troll. Adică sugerând că poate fi, simultan, troll și nontroll. Toți suntem construiți așa, dar ne activăm unilateral, dacă mintea noastră lucrează cu un soft dual.

        Până când și dl.Goe a înțeles, după cum se poate citi mai sus.

        Sper și că dl. Goe s-a lămurit că nici Medusa, furată d-sale de AVP, nu sunt.

        Gândesc fundamental altfel decât ea, vizibil pentru doritorii de un mic efort.

        Apreciază

  16. Radu Humor said

    E hei !
    Ce s-a băut , şi mai ales ce s-a(u) mâncat de Moş Nicolae am observat,
    „Dar de 9 Decembrie noi ce votăm ? ” se fereşte Goe şi ai lui, ca de de „ceva de culoarea şi consistenţa paiului”, aflat aburitor, pe cărarea ce duce la urne, portocaliile turme 😉
    NIMIC şi iar NIMIC, pân–o rămânea nimic !

    Marea nesimţire e că Băsescu cere unui premier, exact ce n-are el !
    E ca şi cum o patroană de bordel, pornită de jos, trecută prin toată mizeria profesiei, incluzând şi “centura”, le-ar trece pe viitoarele angajate prin ciur şi sită , cum se spune, refuzând să le angajeze pe cele care nu sunt virgine,
    sau au depăşit vârsta de 18 ani 🙄
    Penibilitatea ultimelor ieşiri prezidenţiale( de abia azi a făcut-o şi la propriu, ieşind în decorul unei cunoscute staţiuni ) ar descalifica până şi pe un şef de trib oceanic, sindromul fricii amestecate cu refuzul revenirii la realitate, făcându-l când de râs, când de plâns, dar mai ales de prisos , un fel de “încurcă-lume”, în viitoarea alcătuire politică .
    Ale cărei responsabilităţi uriaşe de reparare şi înlăturare a dezastrului lăsat în urmă de portocalii nu se poate face cu Băsescu pe post de soacră, aşezat pe cuptor şi dând indicaţii şi aere de tot felul !
    Ne vedem la vot, sau ne vedem de treabă ?!

    Apreciază

  17. Radu Humor said

    Cultura, Nr. 44 / 22 noiembrie 2012

    Eu, „Istoricul” şi Securitatea

    George Neagoe

    O anumita limitare a preocuparilor m-a determinat sa ignor faptul ca nu doar literatii s-au numarat printre victimele predilecte ale Securitatii. Persecutati in aceeasi masura, uneori mai drastic, au fost istoricii si preotii. De asemenea, M.A.I. si-a recrutat multi dintre colaboratorii cu tinuta intelectuala din categoriile anterioare. Dosarele nu mint in privinta cooperarilor. Un angajament nu este o plastografie, mai ales daca dispunem de mostre de scris: declaratii, epistole, beletristica etc. Confuzii, erori flagrante, suprainterpretari intalnim doar in cazul biografiilor (ne)filtrate de turnatori. Totusi, unele intamplari s-au petrecut ca atare. Difera doar maniera de relatare. Caracterul tendentios al expunerilor facute in fata salariatilor Securitatii concorda cu ideologia dominanta, care, din motive inca neelucidate, se modifica de la o luna la alta. De asemenea, daca notele puse la dispozitie de agenti nu erau olografe, ci batute la masina de ofiteri/ dactilografe la cateva zile dupa intalnirea din locuintele conspirative, se contureaza primejdia ca marturiile sa fie rastalmacite, chestiune detectabila si in recenta aparitie editoriala semnata de Apostol Stan (vezi p. 87). Controlul abuziv exercitat de politia politica asupra cetatenilor seamana, asa cum am precizat si altadata, cu forjarea unor vieti paralele. Am sesizat aceasta constanta in lucrari cu profiluri diferite: „Un tigru de hartie. Eu, Nica si Securitatea“ (Bujor Nedelcovici); „Eu, fiul lor“ (Dorin Tudoran); „Zidul de sticla: Ion D. Sirbu in Arhivele Securitatii“ (Clara Mares); „Monica Lovinescu in documentele Securitatii: 1949-1989“ (Iulia Vladimirov). In „De veghe la scrierea istoriei (Securitatea)“, Apostol Stan, intelectual cu activitate industrioasa (cercetator la Institutul de Istorie „N. Iorga“, al Academiei Romane, 1957-1999), dar deseori fracturata de barajele editurilor, opteaza pentru o formula apropiata de cele propuse de Bujor Nedelcovici si Dorin Tudoran.

    El, fiul lor….

    Apreciază

  18. Dl.Goe said

    Deci! Chiar nu stie nimeni ce s-a ales de ProDOC? Offf!

    Apreciază

  19. […] Dar de Mos Nicolae… noi… am mai postat poeme… noi… dar, si vechi, doar de trei ori până acum: Intermezzo Opera (2010), Dar de Mos Nicolae noi ce bem? (2012), LCFCD (106) – Lumini peste tramvaie (2017)… de tot felul de autori (si) anonimim din HUVACA… inclusiv câteva poeme în proză de Rebeliunea Minerală. Recomandăm cu căldură revederea. Materiei. Din urmă. Si pe urmă… revenire. […]

    Apreciază

Lasă un comentariu