(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Romania schizofrenica (III) – Ceva nou

Posted by Arca lui Goe pe decembrie 14, 2012

Dintre sute de catarge,
Care lasa malurile,
Cate oare le vor sparge

a) vânturile
b) valurile

* * *

a) Foarte cunoscutul scriitor roman Mihai Rogobete, candva o biata rebeliune minerala anonima, a avansat, mai in gluma, mai in bascalie (dansul fiind un fin umorist care-si strica orzul pe gastele certocrate, unde nimeni nu rade la glumele sale prea fine) ideea magistrala ca absenteismul la vot ar trebui sa se reflecte in numarul parlamentarilor. Propunerea este una revolutionara in materie de democratie. Adoptarea ei (pe care unii foarte smecheri s-ar grabi s-o declare fantezista) ar fi extrem de corecta, pragmatica si ar stimula direct si indirect ameliorarea calitatii clasei politice. Ar putea fi un exemplu pentru Democratia in lume. Sa presupunem ca respectandu-se vointa suverana a poporului s-ar accepta ca Parlamentul sa aiba maximum 300 de parlamentari. In cazul in care prezenta la urne ar fi (ca in cazul celor mai recente alegeri) de ex. de 44% atunci ar trebui admisi in parlament 132 de parlamentari (ultra-suficient) in acord democratic cu vointa populara. 44% dintre electori ii doresc pe cei votati, in configuratia rezultata prin numararea voturilor, iar ceilalti 56% nu doresc pe nimeni dintre cei care constituie oferta electorala a momentului. Nimic mai corect si mai democratic decat ca acest lucru sa se reflecte in structura si dimensiunea Parlamentului. Desigur insa ca o astfel de propunere corecta si democratica, ca orice propunere serioasa, nu poate fi luata in serios in Romania schizofrenica de azi, de ieri si dintotdeauana. Poporul o vrea pe secretara lui Liviu Dragnea (cine n-ar vrea-o). Tudoran a terminat cu Mihail Neamtu si-a trecut la ironizarea Elenei Udrea. Asadar cine sa mai stea sa se uite in gura foarte cunoscutului scriitor roman Mihai Rogobete, fost rebeliune minerala anonima. Vivat factorul uman. Vivat palgiatorul premier. (P.S. Vorbesc serios. Chiar m-am razgandit. Cred ca Traian Basescu ar trebui sa-l numeasca pe Victor Viorel Ponta in functia de premier. Altul mai bun in randul coalitiei castigatoare chiar nu exista). Traiasca si infloareasca scumpa noastra patrie, Republica Socialista Romania in frunte cu secretarul general al Partidului.

* * *

b) O propunere interesanta, de perspectiva:

Pambuccian propune Parlament online. Cheltuielile ar fi reduse la 20%

Liderul grupului minoritatilor nationale din Camera Deputatilor, Varujan Pambuccian, s-a pronuntat, vineri, pentru infiintarea unui Parlament „online”, care ar permite reducerea costurilor functionarii Legislativului la 20 la suta.

El a facut aceste declaratii, intrebat despre cum crede ca va functiona viitorul Parlament, care va avea un numar de 588 de membri.

„Nu cred ca o sa fie mai complicat decat a fost pana acum. In ceea ce priveste cheltuielile, eu voi reitera o propunere mai veche, pe care am facut-o in Parlamentul trecut. Putem trece la un Parlament online, in care oamenii stau in circumscriptii, iar metodele de comunicare sunt foarte simple: putem folosi un sistem de video-conferinta, cu un ssitem de vot integrat si posibilitatea gruparii celor care se consulta”, a sustinut deputatul.

„Te poti consulta foarte usor, foarte repede si fara sa te auda cineva cu colegii de grup parlamentar”, a fost de parere acesta.

El a aratat ca grupul sau parlamentar are in stanga Puterea si in dreapta Opozitia.

„E destul de greu sa te consulti in timpul votului. Pe cand, intr-un sistem de genul acesta, chestiunea aceasta ar fi rezolvata. In plus, cheltuielile ar ajunge undeva la 20 la suta din costul actual al Parlamentului”, a tinut sa precizeze Varujan Pambuccian.

Potrivit afirmatiilor sale, parlamentarii ar putea sta in circumscriptii, alaturi de electorat, iar cheltuielile nu numai ca nu ar exceda bugetului Parlamentului, dar ar fi aproximativ o cincime din bugetul anului trecut.

„Parlamentarii ar putea sa ia cuvantul prin video-conferinta, sa voteze, sa nu aiba foarte multe scuze pentru absente”, a adaugat el.

* * *

Bonus:

CMM

Lumeeeee, lumeeee, vino-n pripa, sa vezi ce n-ai vazut, drama femeii cu barba. Circul de stat Globus prezinta in premiera, un numar fabulos. Lumeee, lumee si pooooopor, nu ratati. Numai si numai in arena circului de pe puntea (b)Arcei lui Goe, puteti vedea un spectacol de gala, poate ultimul inainte de plecarea in turnelul final al Potopului Lumii, cu un numar senzational: duet cu porci de Guine(e)a (-Bissau). In premiera mondiala purceii de Guineea Bissau – CMM si Radu Humor, travestiti in hermine imaculate, se scarpina reciproc pe spate si se cauta de paduchi pe burta. Sunt blajini, lacaramosi, timizi, tandri, si infintit intristati de rautatea lumii, care-i necajeste râvnindu-le blanutele si puritatea. Cu netzarmurita bunatate, intr-un ultim gest, ei, porcii de Guineea, ii iarta pe agresori, oferindu-li-se ca ofranda. Lumeee, lumee si poooopor nu rata… scena finala a imbratisarii si sarutului frantuzesc, intr-un numar de circ senzational, cu porci.

Pacat ca nu-i si poetul Abalaru aici ca sa va vada. Sunt sigur ca s-ar emotiona pana la lacrimi si ar vibra pana la cer, integrandu-se astfel spectacolului lumii.

Mitzaa Biciclista, l-a ratat pe Radu Humor. I-a facut la un moment dat, o (singura) data, curte teribila, dar cu o floare nu se face primavara si iata ca rivala domiei sale – CMM – l-a adjudecat, folosind o strategie mai invaluitoare, de tip paianjen. Acuma n-ar trebui sa sufere prea tare pentru ca pe (b)Arca lui Goe (spre deosebire de a lui Noe) sunt admise nu numai perechi de pasageri ci si orice fel de alte Uniuni Liberale precum si candidati intependenti ori doamne singure ude mereu. Libertatea de expresie si de impresie incurajeaza orice fel de concubinaj politic sau psihedelic. Daca va fi interesata de un menaj a trois, alaturi de cele doua hermine orfeline (caci dl.AVP, timid fiind, baiat de la tara de…, va refuza sa intre in combinatie) tanti Mitzaa va putea incerca sa coaguleze o noua coalitie. Sunt sigur ca Radu Humor ar primi-o bine (la cat de singur e si dornic de majoritate), iar cu CMM va trebui sa se ia… la trântå dreapta, proba  in care dansa este favorita (cel putin fata cu outsider-a CMM). Nu se teme de trântå. Dar… desigur ca o eventuala preferinta pentru un destin individual, solitar sau deloc, va fi respectata cu sfintenie, in contextul libertatii de expresie, de impresie, de jure si de facto prezenta pe (b)Arca lui Goe, arca ce nu pune niciodata nicio piedica in calea fericirii nimanui.

Lume, lume… a venit potopul acela atat de asteptat. Fluviala CMM. Situatia a fost scapata de sub control. Ne aflam in stare de asediu. Declaram stare de necesitate.

I-atata verde fluvial in jur, si brotacel si prazuliu, in comentarii…

…si presarat din loc in loc de cate-o floricica portocalie de råduc, incat ma-ntreb in sine-mi, oare vine primavara? Sau vine Potop pe cuprins? Potop cu ape verzi in revarsari. Noian de verde. Incaruntzit amor. Licheni ce-au napadit carena. Printre alte alge. Oooo, tu nici visezi båtrâno… câte-n cale mi s-au pus! (in nostra arcae multe cale sunt). Aparent fara nicio legatura (cu nimic) tanti Mitzaa, abandonand momentan caile Domnului, inspiratata de Jocurile Doamnei se lasa prinsa in tertipurile Domnului 1 si 2, 3 si…

* * *

Dupa votul ca o aventura de o noapte, cei trei muschetari au plecat la taiatul porcului, stiind bine ca macelarul ii citea pe rusi, practicand consecvent ideologia ca incultura (nu ca cacofonie), lasand niste intamplari cu scriitori, pe alta data, pentru cand vor putea pendula liber intre influenta si manipulare. Deocamdata la sorici inainte. Fiarba tzuica-n cupe… Asta v-o doresc.

70 răspunsuri sa “Romania schizofrenica (III) – Ceva nou”

 1. CMM said

  @COMBATANȚI

  Repet aici ce ziceam “pe alt fir”, dar o țârucuță adaptat:

  Sări STELY, sări GOE! ” Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane!”

  Pregătește armurili, sună trompetili, pornim LUPTA!

  Da hai sa ne luptam iute, copii, ca plec la tara sa tai porcu’ și nu mai am vreme de batalii.

  Și mai ziceam eu “pe alt fir” și repet aici:

  Tartarin din Tarascon avea o zicere. Hai s-o adaptam un pic:
  “Ce mic e Goe în fața lui AVP!”
  AVP ARE ORAȘ SI NUME DE FAMILIE, AVP ARE PRIETENI ÎN CARNE ȘI OASE, GOE ARE O BARCA ÎN DERIVĂ.

  VORBA AIA: ANA ARE MERE….CINE ARE PERE?

  Apreciază

 2. Mitzaa Biciclista said

  Ce surpriză uriaşă mi-aţi făcutără, monsieur Goe. Ah, ce madamă nesimţitoare să nu mă prinz vreodată că vă poci stârni aşe gelozii sălbatice, că doară v-am declaratără amoru’ mieu vis-a-vis de de farmecu’ nedisimulat al domniei mătăluţă. Simţesc că-s roşie toată. Sentimental ci nu politic.
  Acuşa, mă jur pe mormântu’ coanei Piscupeasca, aia sfântă de-o murit nealinată de nici un suflet de berbant,că dacă ochiu’ mi-a alunecatără zglobiu spre alte chestiuni, a fost numai dintr-un ambâţ curios de slove aruncate aiurea pe peticele de hârtie şi nicidecum să prinz alte foloase. Să m-arunc în genunchi ca să mă ierţi? Să-mi smulg broboada de pe cap şi să alerg de nebună pe mahala, despletită de durere că gândeşti despre mine că aş fi o păcătoasă? Să scoţ puşcoacea taicului din lădoiu’ zăvorât în camera de la drum şi să-mi fac o gaură în chiept numa’ ca să-mi vezi inima neprihănită? Să mă jur pe cruce? Să mă biciuiesc, de una singură, peste şale cu funia de la văcuţa lu’ naşu Stăminache a lu’ prioteasa batrână din capu’ satului? Spune-mi numa’, spune-mi tot ce vrei să fac numa iartă-mă nene, că dacă nu mai am amoru’ matale mă usuc şi mooooor, aaaaah!

  Apreciază

  • Mitzaa Biciclista said

   Pfoai, am un i în plus. Fă-mi matale, rogu-te cât pot eu de dulce, plăcerea de a-l scoate, că dacă mă află lumea, nu mă mai iartă nici profa de română dintr-a 8 a. 😳

   Apreciază

  • arcaluigoe said

   De ce te-ai dus la Iunion ???

   P.S. Tanti Mitzo, gandesti pentru ca voiam sa-ti fac un atac? Sa am pardon. Era o licenta poetica… un pam-plezir, o gluma. Frumoasa comedie tragica-mi traesesi in schimb. Parca ai fi ploiesteanca de-a mea. Iti dai seama ca de-acuma mereu va fi pe arca un colt de lume in care pe o scena, ca de teatru, o mandra jupanita, tanara actritza, se jura pe mormântu’ coanei Piscupeasca, aia sfântă de-o murit nealinată de nici un suflet de berbant, că dacă ochiu’ i-a alunecatără zglobiu spre alte chestiuni, a fost numai dintr-un ambâţ curios de slove aruncate aiurea pe peticele de hârtie şi nicidecum să prinză alte foloase. Si s-arunca în genunchi ca să o ierţe respectivul d-neai. Isi smulge broboada de pe cap şi să alerga de nebună pe mahala, despletită de durere la gandul ca ar putea trece de păcătoasă. Iar apoi scoţe puşcoacea taicului din lădoiu’ zăvorât în camera de la drum şi da sa-si faca o gaură în chiept numa’ ca să-i vaza publicul inima neprihănită. Se jura pe cruce! Se biciuieste, de una singură, peste şale cu funia de la văcuţa lu’ naşu Stăminache a lu’ prioteasa batrână din capu’ satului. Toate sub privirile ingrozite ale spectatorilor ramasi fara glas, cu rasuflarea taiata si cu gurile cascate. Ultima replica cade fatal: „Spune-mi numa’, spune-mi tot ce vrei să fac numa iartă-mă nene, că dacă nu mai am amoru’ matale mă usuc şi mooooor, aaaaah!”, iar apoi cortina, izbavitoare, cade si ea. Publicul respira. Nimeni nu moare. Merci de reprezentatie. Frumoasa, ce sa zic. De sic. Ei as jupane, asta e „legatura” mea. Ce n-o stii d-ta. Ei bata-te sa te bata, ca as se orbeste omul la mânie.

   Apreciază

   • Mitzaa Biciclista said

    Nici măcar o secundiţă n-am crezut să am vreun atac aici pe Arcă. Numai că aşa de tare m-a amuzat articolul de faţă şi ideea de circ, în târg la moşi, că n-am putut rezista să nu dau o „reprezentaţiune” numai şi numai de dragul de a râde. Căci dragi gazde şi oaspeţi luminaţi, eu dacă nu râd când scriu şi nu transmit râsul din suflet, înseamnă că nu-s eu acolo.

    Apreciază

 3. CMM said

  @dl. Goe. Ce frumos ați inserat acel cap în rezonanță empatică cu al dumneavoastra, vai ce artist cu creierelul Plin de Gol îmi sunteți dumneavoastră!

  Apreciază

 4. CMM said

  Și cum ziceam : Unde iești Gheorghe? Unde iești Ioane?

  În libere esteți oare?

  Apreciază

 5. Maria said

  Ca sa ne iubim semenii trebuie sa ne antrenam la nevorbit vorbe urate.- Arcadie Martin, 8 ani

  Apreciază

  • CMM said

   @Maria

   SUPERBISSIM.

   Ca de obicei.

   Apreciază

  • Dl.Goe said

   Daca ne apucam sa-i iubim chiar pe toti in parte ne-am dilua teribil. Trebuie sa ne indreptam sentimentele doar spre cativa anume, precum razele soarelui care concentrate prin lupa aprind focul. Celorlalti, multi dintrei nici macar semeni de adevaratelea, nu le datoram sentimente in mod individual. E suficient sa nu-i uram si sa nu le dorim raul. In grup da. Fireste, iubim umanitate, careia, in rarele momente in care am avea ocazia, ar trebui sa-i vorbim frumos, cu vorbe alese. Cred ca si micul Arcadie (Et in Arcadia Goe) cam tot asta a vrut sa spuna, zicerea lui fiind buna pentru omenire. Vorbele „urate” isi au si ele rosturile lor atunci cand sunt folosite liber dar cu masura, in mod adecvat. Exista expeditori si adresanti potriviti pentru orice (fel de) vorba. Ceea ce s-a incurcat teribil in ultima vreme (…) este tocmai aceasta potriveala, esuata intr-o confuzie careia nimeni nu-i mai da de cap, apelandu-se aiurea la surogate, constrangeri, bazconii, arbitrar si hazard.

   Apreciază

   • CMM said

    Pozitiv:

    O ÎNCERCARE DE GÂNDIRE NUANȚATĂ,

    cu amendamentul că putem greși apreciind după schemele ori umorile personale cine merită vorbe frumoase și cine merită vorbe urâte.
    A se vedea, ca exemplu sub nas, România schizofrenizată electoral și postelectoral, talibanismele de minim două nuanțe, taberele care își dispută vorbele urâte și frumoase.

    Apreciază

 6. CMM said

  Totul e bine când se sfârșește cu bine.
  Mulțumesc pacifiștilor. Am avut un somn odihnitor.

  În ce privește schizofrenia, e posibil ca ea să salveze Romania.

  Criza schizofrenică poate reprezenta un drum, o deschidere spre sacru (în profan). Cunoscătorii știu de ce. Ceilalți, vă rog să prestați studiu individual. Nu am vreme de explicații, o urgență pentru mine e acu porcu’, după cum vă mai declaram.

  Despre C.G.Jung, unii au spus că este / a fost schizofrenic.
  Acu n-oi fi eu C. G. Jung, o iau însă ca precedent . Orișicâtuși de puțină asemănare, ca destin de receptare, contează extrem de mult.
  Căci trăiesc și voi mai trăi o vreme într-o țară tot mai tristă și tot mai pierzătoare de umor.

  Apreciază

 7. stely said

  „Bravul” Varujan Pambuccian, parlamentar din grupul minoritatilor , care ca orice tradator a infipt cutitul in spatele guvernului MRU ,pe care doar ce il votase in urma cu doua luni ,a iesit la rampa cu doua propuneri .Una „interesanta si de perspectiva „-parlament on line -cealalta insa(dupa parerea mea ) dubioasa si perversa.
  Iata aici :
  http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/165923-Grupul-parlamentar-al-minoritatilor-sustine-intarirea-rolului-Legislativului.html

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Nu cred ca VP poate fi considerat mai responsabiil de comportamentul grupului parlamentar al minoritatilor decat oricare alt VP. Pur si simplu nu se poate pune semnul egal intre VP si GPM.

   Apreciază

   • stely said

    Din ce cunosc „VP” a fost ,in legislatura trecuta, liderul „GPM”.El este cel care a vorbit (atunci cind a fost sa fie )in numele celor 18 parlamentari .Cel putin asa l-am perceput ,ca lider GPM.Ceilalti au mers dupa el .Nu mai spun ca ,daca pina atunci aveam pentru el respect si pretuire ,acum s-au spulberat fara sanse de a mai fi refacute .Mai ales ca am vazut , iata , taman acum propunerea aceea „dubioasa si perversa ”

    P.S. Am pregtit un comentariu referitor la propunerea lui MR ,dar si a Judecatoarei la CCR -Iulia Motoc ,privind prezenta la vot .

    Iata-l :

    Prima propunere -cea a scriitorului Mihai Rogobete – ar fi chiar excelenta . Prezenta la vot ar cadea exclusiv in sarcina fiecarui candidat in parte ,care ar trebui sa convinga cit mai multi alegatori de bunele lui intentii .Ca de votul lor depinde punerea in practica a programului lui .Cred si eu ca o asemenea propunere nu va fi acceptata niciodata .Pe linga cele invocate de d-l Goe ,ar mai fi si prezenta intensa a d-lor in teritoriu, ceea ce denota un prea mare deranj.Dar propunerea lui Mihai Rogobete , coroborata cu ce a lui V.Pambuccian ar putea sa fie un punct de plecare pentru reforma electorala.

    Aici propunerea Judecatoarei la CCR ,Iulia Motoc :

    „Eu cred ca legea electorala ar trebui sa prevada ca atunci cand nu s-a atins o prezenta de 50% + 1 din total populatie cu drept de vot, alegerile sa fie declarate NULE, si repetate pana se obtine cvorumul necesar. Exact ca in cazul referendumului. Nu e normal ca un o minoritate sa „isi poata exercita suveranitatea in nume propriu”.

    Legiuitorul pur si simplu nu s-a gandit ca prezenta la vot va fi vrodata atat de scazuta, din cauza asta nu exista reglementare in acest sens. Insa principiul exista, si poate fi dedus usor din „echilibrul” cat din aplicarea aceluiasi standard cu care ar trebui interpretat si definit orice act legislativ.

    De ce nu sesizeaza Avocatul Poporului aceste lucruri? Camera Constitutionala nu se poate sesiza din oficiu cu privire la aceste notiuni?
    cc Iulia Motoc”

    Mie mi se pare la fel de buna ca si cea a lui Mihai Rogobete ..Cert este ca ar trebui gasite solutiile (propunerile )convenabile ,care sa respecte principiile democratice si introduse degraba intr-o noua lege electorala.

    pp.s. Fiindca a venit vorba de Mihai Rogobete(@Rongo sau @rebeliune milenara ) m-am intrebat deseori ce motiv de suparare a avut , sa nu mai” puna piciorul ” pe Arca lui Goe ?

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     In mod oficial/formal Rebeliunea Minerala s-a retras prima oara de pe (b)Arca lui Goe in semn de solidaritate cu Radu Humor care chipurile ar fi fost (desi n-a fost) cenzurat pe Arca. A doua oara s-a retras din acelasi motiv ca si prima oara 😉 dar fara a mai considera ca este necesara (nici nu era) enuntarea unui pretext oficial (acelasi ori altul). S-a intamplat ca la sedintele UTC la care din diverse motive unii tovarasi faceau absente nemotivate.

     P.S. Parerea mea este ca Rongo a plecat de pe (b)Arca din cauza ca se simtea hartzuit. Ceea ce nu inteleg eu este cum de-l satisface faptul de a fi ignorat, acolo unde se manifesta acum, prestand cantitativ cu o frecventa peste media de „acolo”, Calitativ nu mai vorbesc. In concluzie ipoteza cea mai plauzibila mi se pare a fi optiunea domniei sale pentru simplitate si confort. In sensul ca „acolo” obtine cam aceeasi cantitate de respect si satisfactie de sine a vorbirii per metru liniar de fraza cu un efort mult mai mic. Ceva cam ca o retragere la pensie. Dl.Goe este foarte obositor.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     N-as garanta insa ca nu s-o instantia vreodata polimorfic pe baza meta-morfozei de natura trans-humantei transcendentale, in agregate post-minerale… 🙄

     Apreciază

    • CMM said

     Pozitiv aici:

     Îndoiala, cu amendamentul că ea, îndoiala „carteziană” funcționează corect complementar: „n-aș garanta că nu”, și, în același timp, „n-aș garanta că da”.

     Apreciază

 8. Vizitatorul said

  bravo nea goe , i-ai inchis cooperativa lu abalaru si i-ai furat ibovnicele . o sa te bata dumnezeu nenorocitule

  Apreciază

 9. Dl.Goe said

  Dupa votul ca o aventura de o noapte, cei trei muschetari au plecat la taiatul porcului, stiind bine ca macelarul ii citea pe rusi, practicand consecvent ideologia ca incultura (nu ca cacofonie), lasand niste intamplari cu scriitori, pe alta data, pentru cand vor putea pendula liber intre influenta si manipulare. Deocamdata la sorici inainte. Fiarba tzuica-n cupe… Asta v-o doresc.

  Apreciază

 10. CMM said

  Ooo, ceva pozitiv! În fine, trăiesc anticipat sentimentul Crăciunului .

  Apreciez sensibilitatea dvs. pentru scrierile domnilor Nicolae Manolescu și Alex Ștefănescu, doi ne-anonimi „cu CV”.
  Mai apreciez faptul că nu v-ați propus sa-i reșapați utilizând ca instrument acest blog.

  De acum înainte, urmand un exemplu productiv, voi intra pe aici spre a aprecia ceea ce imi place, ceea ce mă uimește pozitiv, ceea ce mă încarcă spiritual benefic frunzărind acest blog.

  CMM A MURIT, TRĂIASCĂ CMM!

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   @CMM – Vedeti ce minunata este senzatia de libertate absoluta? Va då cu usurinta impresia ca puteti face ce vreti pe aceasta (b)Arca, dupa dorinta. Sa comentati, sa trolluiti, sa taceti ori chiar sa plecati. Eeee, si d-voastra acuma! Mai ne radem, mai glumim, si tu crezi ca ne iubim. N-o fi chiar asa… Alma!

   Apreciază

 11. Maria said

  …intr-o seara, dupa o zi grea la munca in care am vazut multe nedreptati intre oameni, multa rautate si egoism, odata ajuns acasa, inainte de culcare am strigat la Dumnezeu si l-am intrebat:
  – Doamne, cum poti sa permiti toate nedreptatile astea, de ce nu faci nimic sa sa le repari macar in parte, sa aduci pacea si binele intre noi?
  In timpul noptii, am auzit o voce puternica ce m-a intrebat:
  -Ai intrebat de ce nu fac nimic sa repar macar in parte rautatile si nedreptatea, de ce nu intervin pentru bunul mers al lucrurilor… Dar eu am facut ceva Te-am facut pe tine!
  Acum e randul tau sa intervii in numele meu…

  Apreciază

 12. Maria said

  Haide fetelor pupati-va si impacati-va

  Apreciază

 13. CMM said

  Pozitiv:

  Îmi place „invenția” Maria. Privită din dreapta, un rezoneur atent, fin, adecvat, care glăsuiește cu vorbele altora. Nu pune ghilimele niciodată. Îndreptățit, cred eu, întrucât vorbele și ideile ne aparțin tuturor prin participarea noastră continuă la ceea ce unii numesc Doamne-Doamne, Dumnezeu etc.

  Privită din stânga, sufletul strămoșilor viețuitoarelor acestei Arce și, desigur, sufletul de acum al acestei Arce.

  Are un loc în desaga-mi de călător, alături de Polichinelle și alte adunături – din alte existențe – ale mele.

  Apreciază

 14. stely said

  @Maria ,
  „Haide fetelor pupati-va si impacati-va”
  Sunteti sigura ca (si) @dl Goe este „fata ” ? 🙂

  @Vizitatorul ,
  „gindu ca vom fi colegi ,gindu ma-nfioara ”
  Sunteti de fel o fire timida, sau chiar v-ati” infiorat ” brusc ?

  @CMM ,
  „Fiecare pricepe ce vrea, cum vrea și, mai ales, cum poate.”
  Ai „priceput ” ca sunt in „echipa de securisti „a d-lui Goe ,nu pentru ca ai gasit dovezi , ci pentru simplu fapt ca „ai vrut ” ?
  Asa am inteles ,desi eu nu am vrut. Acum insa ,chiar „vreau” sa stiu ,”cum ai putut „sa spui asa ceva ?

  Apreciază

  • CMM said

   @Stely

   Pozitiv:

   E BINE, E OK CĂ ÎȚI PUI ÎNTREBĂRI.

   Sigur poți găsi și răspunsurile. Fără mine. Dar, atenție, „ne sutor ultra crepidam”.

   După cum am anunțat, lupta mea s-a incheiat. Nu te mai pot ajuta, căci ai întârziat.

   Apreciază

   • stely said

    CMM,
    Am impresia ca te eschivezi sa-mi raspunzi cinstit la intrebarea mea .Adica asta : cum ai putut sa spui (fara dovezi)ca as face parte din ” echipa de securisti „a d-lui Goe ? A,da …tu ai dreptul ca specialist sa -mi „creionezi” profilul asa cum vrei ( cum iti vine bine) cit sa-ti iasa bine „experimentul „, iar eu sa accept sau eventual sa am dreptul sa -ti cer sa-mi schimbi doar culoarea… cizmelor ?

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     @Stely – Daca doriti sa stiti ca n-ar fi o problema sa va primim in echipa noastra.

     P.S. Impresia mea este ca o luati in seama pe CMM cu mult mai mult decat ar fi cazul.

     Apreciază

    • stely said

     @DlGoe ,
     „Daca doriti sa stiti ca n-ar fi o problema sa va primim in echipa noastra.”
     Mi-as dori,desigur ,dar fara sa semnez vreun „angajament”,nu-i asa ? As vrea sa stiu, totusi , daca echipa Arcei lui Goe are aceleasi obiective pe care le-a avut la inceput -25martie 2010-ziua (cu aptoximatie ) de nastere a Arcei ,atunci cind am fost si eu martora ,declarind-o din start o aparitie inedita in blogosfera . Ce a urmat stim … A fost acel moment „dramatic pentru Arca lui Goe ,dar umoristic pentru mine , cind am facut parte (ad-hoc) din „echipa” de pirati virtuali,care au atacat-o , producindu-i o mica „Defectiune tehnica” ce a durat o zi parca .. 🙂
     Apropos ,am tot asteptat ca dl Goe si echipa ,sa aduca in actualitate topicul in care( b)Arca a fost pentru o zi in mainile „piratilor” … 🙂 Ati facut si o promisiune din ce imi amintesc.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Desigur ca nu este nevoie de niciun angajament. Este suficient sa va considerati d-voastra insiva membru al echipei. Asta este tot. Si numai si numai cat veti considera de cuviinta, la libera d-voastra alegere. In intervalele in care va considerati asa (si care nu trebuiesc declarate la notariat) singurul lucru pe care-l aveti de facut, in plus fata de ceea ce faceti de obicei, ar fi sa aveti in vedere / in minte faptul ca sunteti membru intr-o echipa; echipa Arca lui Goe. Mai departe lucrurile se vor regla spontan.

     In ceea ce priveste „obiectivele” Arcei ma vad obligat sa ma repet si sa insist spre atenuarea cat mai mult cu putinta a acestei confuzii. Asadar (b)Arca lui Goe (b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC) nu are niciun obiectiv anume. Este doar cadrul (mai mult sau mai putin potrivit) in care cei care au obiective pot incerca sa le atinga printr-o succesiune de gesturi coerente, discrete (adica discontinui), si perseverente, desfasurate intr-un anumit interval de timp (mai lung decat clipa si mai scurt decat infinitul). Totusi acest gen de vizitatori nu reprezinta tinta predilecta a (b)Arcei lui Goe, aici fiind preferati cei care sunt dedicati fie „clipei” fie „infinitului”. Stradania noastra (in scurtele momente in care nu suntem simpli vizitatori) este dedicata amenajarii acestui spatiu pentru a-l face cat mai potrivit, mai confortabil si mai atractiv genului predilect de vizitatori intentionati. Ce e drept e drept, de foarte multa vreme aceasta stradanie a fost pur mentala (din sfera planuirilor) nematerializandu-se in nimic concret, in plus fata de cadrul creat odinioara, demult.

     Despre episodul „Defectiunii tehnice” am tot amanat sa scriu pentru ca n-am ajuns in timp util la o forma multumitoare in raport cu „sensationalul” subiectului. Cateva schite si idei de abordare zac pe undeva prin cala, astptand sa le revad intr-in moment potrivit si sa le dau forma necesara (cat de cat nebanala). Daca aveti vreo informatie „utila” din acea era, cu siguranta ca va fi binevenita in lista cu amanunte despre acel episod deja preistoric si care a inceput chiar in mintea mea sa fie nebulos, prin contributiile generatiilor urmatoare de vizitatori. O vreme evaluam orice „nou venit” pe Arca din perspectiva posibilei sale implicari in acel episod. N-am reusit sa am nicio suspiciune serioasa intrucat niciului dintre ei n-a facut nici macar vreo aluzie vaga la respectiva „defectiune tehnica”.

     Apreciază

    • stely said

     a) Cu mici sincope m-am considerat ” membru al echipei „pe Arca lui Goe …de buna voie si nesilita de nimeni .
     b) Referitor la „obiective „, poate nu am gasit formula potrivita .Am plecat insa de la scopul declarat initial de echipa Arcei .Acela de” salvare a speciilor”in caz de Apocalipsa (Potop ) .Ei,bine ,am crezut ca acest „obiectivul”(scop) s-a incheiat (cum ,nu are importanta ) .Acum , de la o vreme ,apare la inceputul fiecarui topic un indemn (slogan?): „Aergistal ” . Dupa ce am citit „Seniorii razboiului ” s-a creat in mintea mea o legatura intre acest „indemn” si intimplarile sf din” Seniorii razboiului”. Razboi in Univers ,hyperviata , hypermoarte – „obiecive ” propuse de dvs la scara mica in lumea „hyperspatziului ” nostru . Hehee ,sf in toata regula … 🙂
     c) Am crezut tot timpul ca ,”Defectiunea tehnica „a fost o chestiune premeditata de echipa Arcei. M-am prins in joc din mers si m-a amuzat teribil cum dintr-o pasnica postatoare pe blogul de la Corabia ,devenisem peste zi un temut pirat . Nu ,n-am idee cine a savirsit „atacul „. Inca mai cred ca cineva din „echipa „Arcei stie .

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     @Stely – a) Felicitari. Welcome aboard on board!
     b) Ma bucur ca v-a(u) placut Seniorii Razboiului. O parte din specificul locatiei „Aergistal” se regaseste in intentile de a avea o „Arca a lui Goe” disponibila pentru intelegerea, pedepsirea si conservarea razboaielor. In cazul nostru al celor virtuale. Am putea eventual sa inscriem in lista obiectivelor vag definite pe (b)Arca lui Goe: „salvarea razboaielor virtuale”, in genul intentionat in „Seniorii Razboiului” cu razboaiele reale.
     c) Vom redeschide cazul si vom investiga pentru a afla cine, ce. Stie. Si cine stie… 🙂

     Apreciază

    • stely said

     Ma bucur ca ,si de data asta ,intuitia mea feminina s-a aflat in” parametrii normali ” .Adica am intuit ce aveti in intentie, privitor la „salvarea razboaielor virtuale ” .Da,banuiesc ca ati observat ca ador ” razboaiele” din blogosfera .Unde nu e” razboi” nu-i de mine : 🙂
     Trebuie insa sa-mi perfectionez „armele ” ,dar si stiinta de a le folosi in scopul evolutiei „hyperspatziului „

     Apreciază

    • INTJ said

     @Stely … poate ca, in masura timpului liber, n-ar strica sa (re)cititi si http://www.scribd.com/doc/42792174/Clarke-Arthur-C-Sfarsitul-Copilariei

     Apreciază

    • stely said

     @INTJ ,
     Va multumesc pentru recomandare . Am inceput deja …
     P.S . Am senzatia ca urmatoarea recomandare va fi Frank Herbert 🙂 Dar ,chiar daca nu v-ati gindit, eu am de gind sa iau la rind colectia Dune .

     Apreciază

    • INTJ said

     @Stely … cand/daca recomand „din senin”, recomand „Regii nisipurilor – George R.R. Martin”. recomandarea anterioara e altceva. 🙂

     Apreciază

  • Maria said

   Fetelor pupati-va si impacati-va

   Acest mesaj nu este pentru domnul Goe.

   Apreciază

 15. CMM said

  Apreciază

 16. CMM said

  Dumnezeu să odihnească Eroii!

  Apreciază

 17. Radu Humor said

  neamtu tiganu
  vad pa topicu alalalt ca bagabontii au mirosit o bunaciune si s-au dat la ia. Imi amintesc pa un blog era o comentatoare extrem de feminina, modu in care se exprima era senzual, avea acel vino peste mine. Cindva ne-am imprietenit, io fiind genu mai derbedeu am succes la intelectuale, ati observat ca intelectualelor le plac mirlanii? Nu-i ciudat ca basescu are in rindu admiratoarelor multe “doamne”, intelectuale?
  Deci spuneam ca ne-am impreitenit si am inceput sa schimbam E-mailuri pe privat, cindva mi-a trimis si poze, intra-devar arata f. bine, cred insa ca-numra cu peste 30 de ani a aratat si mai bine.

  Fără să vreau, rândurile de mai sus m-au adus aici…
  Iată, nu numai cu gândul 😉
  Se întreabă cineva, ca şi mine, de ce ? 😉

  Apreciază

 18. CMM said

  Apreciază

 19. Cristian P. said

  Apreciază

 20. Să înţeleg că cineva de pe arcă s-a prins în Tertipurile Domnului şi aşteaptă cu nerăbdare episodul 3? 😳

  Apreciază

 21. Paul din Tars said

  Toate va sunt ingaduite, dar nimic sa nu puna stapânire pe voi.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Usor de zis, greu de facut. Nu stiu de ce dar aforismul d-voastra (e aforism nu?) mi se pare o generalizare a unui alt aforism: „Nu poti avea toate femeile din lume. Dar merita sa incerci”.

   Apreciază

 22. Dl.Goe said

  Cata nedreptate in aceasta lume. Dl.Goe este acuzat ca i-ar fi rapit „ibovnicele” d-lui AVP. iar dl.AVP insusi insista ca si-ar fi inchis comentariile la blogul de la Corabia din cauza d-lui Goe. Si toate acestea in timp ce cruda realitate lucrurile stau cu totul si cu totul altfel. Dl.AVP si-a inchis comentariile pentru ca nu mai putea. Lipsite de spatiul in care se obisnuisera sa traiasca pe cheltuiala poetului si sa se harjoneasca existntial, niste doamne si-au gasit in mod firesc refugiul pe (b)Arca lui Goe, unul dintre putinele locuri in care mai pot practica micul negotz cu vorbe una cu alta, una pentru alta.In special una dintre dansele pare foarte nevorbita. Atunci cand nu gaseste adrisat, dansa foloseste (b)Arca pe post de blocnotes. Si uite asa in timp ce dl.AVP boiereste, diseminandu-si nestingherit mesajele in lume, ne-per-turbate, cu claritate, (si ce mesaje !!!) mai ales ca s-a eliberat de raspunderea si responsabilitatea formalitatilor legate de grea misie de gazda, dl.Goe a ramas cu ponoasele si cu acuzatiile. Pana nici Radu Humor (portocaliul) nu mai are loc sa-si plaseze gândirea printre atatea verzituri buruienoase care au invadat (b)Arca lui Goe.

  Apreciază

 23. CMM said

  Pozitiv:

  Stil expresiv, neagresiv.

  Pericole: există posibilitatea ca și aici să se instaureze vidul de comunicare. Prin exces de încântare de sine a amfitrionului.

  Apreciază

 24. Maria said

  Pentru cei mai multi dintre noi, marele pericol nu este ca tintim prea sus si nu reusim, ci ca tintim prea jos si reusim.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Cine zice ala e! 🙂

   Riscurile ratarii versus pericolele succesului… Cunoastem si noi cateva bloguri de (mare) succes. Nu le mai enumeram ca sa nu le sporim gratis si infinitezimal succesul si asa colosal. Sunt tinute de niste ratati.

   Apreciază

 25. Maria said

  Din când în când, însă, nu uitaţi să vă mai uitaţi în oglindă, după ce o curăţaţi. Ce se vede acolo? Un om care a jurat că ‘aşa să mă ajute Dumnezeu’. Acum am înţeles: dacă nu vă veţi ţine cuvântul e pentru că nu v-a ajutat Dumnezeu deşi l-aţi invocat. În fond, ce mare lucru, aţi spus nişte cuvinte, acolo.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: