(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Bravul Mircea, bietul Mircea, uluitorul meu văr

Posted by Arca lui Goe pe decembrie 28, 2012

2012 – Un „rezumat”, „abstract”, „pe scurt”:

Nu vreau, în acest ultim editorial pe care-l mai scriu, să fac un bilanţ al anului politic 2012. Sunt destui care o vor face. Voi spune doar că a fost anul în care şi ultimele speranţe ale României au fost ruinate. Până la urmă am ajuns în întregime la mâna unor oameni fără conştiinţă, fără educaţie, fără cultură şi, în consecinţă, fără scrupule. Până şi sprijinitorii lor din trecut vor ajunge foarte repede să-şi dea seama de asta.

A fost anul în care poporul român a decis, în fine, cu claritate, că nu are nevoie de formatori de opinie ca Liiceanu, Pleşu, Patapievici şi alţi câţiva ca ei, nici de ICR, nici de imaginea în lume a unei Românii civilizate. Şi, cum poporul e suveran, toţi aceşti oameni s-au retras, căci dragoste cu sila nu se poate.

A venit şi rândul meu. În această toamnă am fost şi eu executat public ca mâncător din banii oamenilor muncii şi ai pensionarilor, ca agent al Puterii peste hotare, ca autor căruia i s-a fabricat o operă din nimic. Cei care m-au acuzat de toate acestea sunt foşti securişti, colegi de partid cu Becali. Nu a protestat aproape nimeni. Nu e nimic ilogic sau de mirare aici, ci doar cursul normal al lucrurilor în România.

După votul pentru alegerile parlamentare mi-am dat şi mai bine seama că, asemenea atâtor alţi colegi ai mei din zona culturală şi intelectuală, m-am luptat timp de ani de zile cu morile de vânt. Am fost bucuros să fac asta, chiar suportând consecinţele, câtă vreme a mai fost un om în picioare pe câmpul de luptă. În condiţiile de-acum, nu mai pot şi nu mai vreau s-o fac. Desigur, dacă mi se va cere să-mi spun părerea în interviuri, sau dacă se vor mai petrece în România ticăloşii asemenea puciului din această vară, nu voi tăcea. Dar nu voi mai scrie sistematic pe teme politice. Mulţumesc „Evenimentului zilei” pentru găzduire.

Nu regret nici o clipă anii în care am scris editoriale. Am fost multă vreme un om care-a trăit exclusiv în lumea cărţilor. Nimic nu mi-a folosit mai mult decât scufundarea în ”viaţa care se vieţuieşte”, cum scria Mateiu Caragiale. Pariul meu a fost să nu mă murdăresc, pătrunzând totuşi în cea mai murdară lume imaginabilă. Fireşte, am fost până la urmă murdărit de alţii, căci nimeni nu scapă. Dar nu-mi pare nici o clipă rău că am scris timp de zece ani, săptămână de săptămână, în folosul comunităţii. Dacă nu am simţit în tot acest timp solidaritatea celor din lumea mea (dimpotrivă, cu câteva excepţii, confraţii mei sunt cei care m-au terfelit cel mai tare), în schimb am simţit simpatia şi aprobarea oamenilor anonimi, a cincimii de ţară care a rezistat propagandei şi a votat împotriva mâinii de infractori care ne guvernează azi.

Am simţit că ei ştiu că, dacă am greşit uneori, în schimb nu am minţit niciodată. Că am spus întotdeauna ceea ce cred. Că nu am sprijinit pe nimeni dacă nu mi s-au legat de el speranţele pentru comunitatea românească. Că nu am criticat pe nimeni dacă nu am crezut sincer că acel cineva greşeşte. Cei care m-au citit săptămână de săptămână, chiar şi pentru a mă combate, ştiu că n-am scris pentru foloase proprii, şi unii dintre ei ştiu cât am avut, de fapt, de pierdut. Acum îmi iau rămas bun de la toţi. Ne vom reîntâlni de-acum doar în cărţile mele. Până atunci, vă doresc tuturor un An Nou luminos şi un 2013 plin de bucurie.

Nota redacţiei: Ne-am simțit onoraţi în anii în care Mircea Cărtărescu a scris în paginile „Evenimentului zilei”. În semn de respect şi preţuire, redacţia EVZ a decis păstrarea numelui domniei sale în cadrul Senatului. Mulţumim, Mircea Cărtărescu! La mulţi ani!

31 răspunsuri to “Bravul Mircea, bietul Mircea, uluitorul meu văr”

  1. Dl.Goe said

    Dragul Mircea se intoarce in al sau Aergistal. La multi ani!

    Apreciază

  2. CMM said

    Astazi am vazut pe o latura a unei case vechi o inscriptie care m-a impresionat:

    „Peretii se darama.
    Amintirile raman!!!”.

    Si tot astazi am gasit un pasaj splendid intr-o conferinta a lui Borges (orb), tradusa magistral de o buna prietena a mea: „Se vorbeste despre disparitia cartii; eu cred ca e cu neputinta. Se va pune intrebarea ce diferenta poate exista intre o carte si un ziar sau un disc. Diferenta e ca un ziar [ca si postarile de pe un blog, imi vine mie, internauta, in minte] se citeste pentru a fi uitat, un disc se asculta tot pentru a fi uitat, e ceva mecanic si deci frivol. O carte se citeste pentru a o tine minte”.

    Dedic aceasta postare celui care mi-a redeschis – aici – apetitul pentru Borges.

    Apreciază

  3. CMM said

    REPET, cu neplacere, pentru ca sunt cenzurata:

    Astazi am vazut pe o latura a unei case vechi o inscriptie care m-a impresionat:

    „Peretii se darama.
    Amintirile raman!!!”.

    Si tot astazi am gasit un pasaj splendid intr-o conferinta a lui Borges (orb), tradusa magistral de o buna prietena a mea: „Se vorbeste despre disparitia cartii; eu cred ca e cu neputinta. Se va pune intrebarea ce diferenta poate exista intre o carte si un ziar sau un disc. Diferenta e ca un ziar [ca si postarile de pe un blog, imi vine mie, internauta, in minte] se citeste pentru a fi uitat, un disc se asculta tot pentru a fi uitat, e ceva mecanic si deci frivol. O carte se citeste pentru a o tine minte”.

    Dedic aceasta postare celui care mi-a redeschis – aici – apetitul pentru Borges.

    Apreciază

  4. Steliana Ionescu,
    Probabil ai printre cunoscuti un bun IT-ist.
    Spun asta intrucat ma amuza faptul ca ai postat in numele meu, folosind acronimul meu, „CMM”, tot felul de istorioare pe „(b)Arca lui Goe” asta.
    E o farsa nostima. Mai cred ca dl.Goe stie ca tu ai facut asta. A se vedea felul in care iti multumeste pentru urarie tale, cele de la pagina „SINE QUA NON”.
    Nu are sens sa te scuzi, a fost amuzant pentru mine si despre asta eu nu voi mai comenta.
    Voi trudi doar sa-mi evaluez mai acurat prieteniile de pe facebook.
    PS. Un bun prieten credibil, de mult timp cunoscut mie din real, m-a atentionat de curand ce se intampla pe acest blog.
    PRECIZARI IMPORTANTE.
    Steliana Ionescu, (Stely), este o persoana cu o foarte buna educatie academica, cu varii lecturi si interese culturale, foarte inteligenta, cu o formatie teatrala, cu multa fantezie, spontana, creativa, inventiva, plina de vitalitate, „cu PREZENTZA, cu spirit, curioasa, tenace” in tot ce face.
    N-as vrea sa ma „impaunez” pe nedrept cu productiile sale.
    Prietenul meu spune ca a mai folosit si alte nickname-uri, cum ar fi: Mos Nicolae, Anonim pe Arca etc.”.

    Apreciază

    • arcaluigoe said

      – Cetatene Carmen-Maria Mecu, de buna voie si nesilit de nimeni, accepti sa-i cedezi cetatenei Steliana Ionescu pacatele comise pe Arca lui Goe?
      – Da!
      – Cetateana Steliana Ionescu, de buna voie si nesilita de nimeni, accepti sa ei asupra ta pacatele comise pe Arca lui Goe de catre cetateanul Carmen-Maria Mecu?
      – Da!

      – Constatand ca toate formalitatile au fost indeplinite va declar SOS si Sosie. Puteti sa va sarutati!

      Apreciază

      • stely said

        Dl Goe (domn ‘primar ) , „cetateanca Steliana Ionescu ” nu accepta nici in ruptul capului ideea de „Sosie” a cetatenei Carmen-Maria -Mecu ,pentru simplu motiv ca a fost „sil(u)ita . Credeti ca asta este motivul tacerii mele ? Nu ,dar am crezut ca „ticaloasa” va avea curajul sa raspunda mesajului acesta :

        @Carmen-Maria Mecu – Aaaaaa, pai nu asa madam! Nu asa. Spune cum mi-ai spus mie, cu lacrimi in ochi, altminteri n-am facut nicio branza. Crezi matale ca asa merge treaba pe la noi? Cu fofârlica? Cu usurica? Nu madam, mizerabilo, nu merge asa. O sa ne deslusim. O sa aflam pentru ce-ai venit miercuri la Ploiesti.”

        Apoi ,”domn’primar”, cum puteti „indeplini toate formalitatile „cind sunteti martorul cheie al acestei ultime mîrsăvii al trollului „CMM „? Desigur ca si eu am multe ,enorm de multe dovezi (3000 de mesaje) care ar putea s-o faca KO ,la o adica .Dar nu este cazul sa le folosesc. Pai cine crede că, a avea un IT-ist in familie sau ca a folosi si „alte nickname-uri” pe Arca lui Goe ,sunt dovezi clare pentru a spune ca a fost clonat sau mai rau ca a comentat in numele sau (n.b .al ei -Carmen- Maria-Mecu ) ,ei bine, acela este un om dus cu pluta .Eu cred ca „doamna „cu pricina nu are nici o scuza pentru un asemenea comportament execrabil…
        Nu-mi vine sa cred ca numai razbunarea sa fie cauza … Mai de graba cred ca este victima propriilor sale perceptii ,senzatii ,(re)sentimente -transformate in asa zise scenarii ,teste ,experimente -cit sa -si justifice comportamentul. Numai un om bolnav poate sa le produca .Si ,daca-i asa, poate ar trebui s-o intelegem cum am inteles-o cindva si pe „miss comunication „…

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          @Stely – Acest ultim si stupid scenariu pus in scena de catre d-na regi-z-oare Carmen-Maria Mecu, desi se aseamna ca doua picaturi de apa (la stil, pistil si adresa IP) cu fiecare dintre cele anterioare turnate de catre frolifica d-na, se si deosebeste esential/mente de toate celelalte. Faptul ca si l-a asumat sub numele intreg (cel de pseudo-psiho-terapeut; sarmanii clienti) este un detaliu semnificativ, o marca simbolica a trecerii la o noua etapa de civilizatie si progres. Parcurgerea istorica de la Euglena verde la Medusa, ienupere si alte increngaturi asumate, pana la dezvoltarea istorica sub marca cememe, incununata cu trecerea la o noua oranduire (superioara; socialmente superioara): emblematica Carmen-linuta-Maria Mecu, reprezinta desigur felul normal al celor de teapa CMM de forta realitatea atunci cand scriu istoria. Realitatea este prin urmare nu realitatea-realitate ci cea declarata: neanonima Carmen-liniutza-Maria Mecu a iesit, iata, invingatoare la orase si sate, prin simpla enuntarea superioritatii neanonimitatii in raport cu infiorator de inferioara anonimitate. Adevarul prin decrete. Odata incheiata decretarea adevarului declarativ, urmeaza in mod firesc punerea in practica a cuceririlor revolutionare, in cazul de fata semnarea comentariilor cu numele din buletin. Partea cea mai comica (la mare concurenta cu restul tragi-comediei) rezida in aceea ca in ultimul mesaj adresat poporului, dictatorul se dezice de realizarile sale, renuntand sa-si asume paternitatea revolutiei care-i ingaduie lui/ei sa fie, in HUVACA, ceea ce este si in in realitate: Carmen-liniutza-Maria Mecu (pseudo-psihio-terapeut). O inconsistenta? Nu. Nici vorba. Este un simplu act de capitulare neconditionata, urmat de o retragere definitiva in auto-exil (deocamdata la Corabia). Ultimul ei mesaj nu este adresat nici d-lui Goe, nici prea-cinstitului cititor citit si unic al Arcei lui Goe (despre care ea stie ca ei stiu ca este un enunt fals, caraghios in falsitatea lui), ci restului lumii despre care CMM isi imagineaza (cumva) c-ar fi nestiutoare, ingenua si ignoranta in privintza-i. O fi, n-o fi, nu conteaza. Nu ne pasa. Dar faptul ca d-voastra acceptaserati tacit sa-i faceti jocul si astfel sa va asumati formal productiile CMM-iste, ar fi fost un fapt intristator. Chiar daca nimeni n-ar fi crezut enormitatea, totusi tacerea d-voastra ar fi fost semnul ca ceva este putred in Olanda si ca Carmen-liniuta-Maria-Mecu o are cu ceva grav la mâna pe Steliana Ionescu. Mi-ar fi parut rau sa fie asa. Ma bucur ca ati risipit aceasta confuzie printr-un raspuns clar si la obiect. In rest nu va faceti griji. Se vor lamuri toate despre cum si de ce aceasta matusica cu ochi alunecosi si inima zburdalnica, fiind in a-sentimentul mangafalei, s-a dus intr-o sfânta zi de miercuri, la Ploiesti, in calitate de dobermanca. Va fi de râs.

          P.S. Cum stati cu pregatirile de revelion? Va urez spor si petrecere frumoasa. La multi ani!

          Apreciază

        • stely said

          @Dl Goe ,
          Tot asa am gindit si eu ca a vrut sa dispara pentru totdeauna .;ca fost o sinucidere . Dar ar fi putut s-o faca cu demnitate ,in liniste nu sa ma traga si pe mine dupa ea.
          Dar ce spuneti aici mi se pare uluitor …

          ” Parcurgerea istorica de la Euglena verde la Medusa, ienupere si alte increngaturi asumate, pana la dezvoltarea istorica sub marca cememe, incununata cu trecerea la o noua oranduire (superioara; socialmente superioara): emblematica Carmen-linuta-Maria Mecu, reprezinta desigur felul normal al celor de teapa CMM de forta realitatea atunci cand scriu istoria.”

          Cu atit mai mult cu cit reusise sa ma convinga de faptul ca ati confundat-o cu o… „increngatura ” superioara ,de altfel f.apreciata si de mine . Nu am motive insa sa nu va cred .
          Acum am multe motive sa ma bucur de modul cum se vor clarifica multe … Si ,desigur ,sa va multumesc pentru faptul ca m-ati provocat sa dau un raspuns transant . Asadar astept finalul „comediei „.
          P.S. Masa de revelion se pregateste nitel mai repede si mai simplut decit cea de Craciun, cind am petrecut impreuna cu toata familia .De data asta suntem mai putini (doar noi doi …) Dar cu siguranta voi bea un pahar,chiar doua de sampanie Voi fi aici sa va zic „Noroc ” si La Multi Ani ! Un An Fericit !

          Apreciază

  5. Nu inteleg de ce nu reusesc sa-mi postez comentariul. Va rog sa ma ajutati, d-le administrator.

    Iata-l. Facet,i va rog respectuos, ceva sa apara:

    Steliana Ionescu,
    Probabil ai printre cunoscuti un bun IT-ist.
    Spun asta intrucat ma amuza faptul ca ai postat in numele meu, folosind acronimul meu, „CMM”, tot felul de istorioare pe „(b)Arca lui Goe” asta.
    E o farsa nostima. Mai cred ca dl.Goe stie ca tu ai facut asta. A se vedea felul in care iti multumeste pentru urarie tale, cele de la pagina „SINE QUA NON”.
    Nu are sens sa te scuzi, a fost amuzant pentru mine si despre asta eu nu voi mai comenta.
    Voi trudi doar sa-mi evaluez mai acurat prieteniile de pe facebook.
    PS. Un bun prieten credibil, de mult timp cunoscut mie din real, m-a atentionat de curand ce se intampla pe acest blog.
    PRECIZARI IMPORTANTE.
    Steliana Ionescu, (Stely), este o persoana cu o foarte buna educatie academica, cu varii lecturi si interese culturale, foarte inteligenta, cu o formatie teatrala, cu multa fantezie, spontana, creativa, inventiva, plina de vitalitate, „cu PREZENTZA, cu spirit, curioasa, tenace” in tot ce face.
    N-as vrea sa ma „impaunez” pe nedrept cu productiile sale.
    Prietenul meu spune ca a mai folosit si alte nickname-uri, cum ar fi: Mos Nicolae, Anonim pe Arca etc.”.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      @Carmen-Maria Mecu – Aaaaaa, pai nu asa madam! Nu asa. Spune cum mi-ai spus mie, cu lacrimi in ochi, altminteri n-am facut nicio branza. Crezi matale ca asa merge treaba pe la noi? Cu fofârlica? Cu usurica? Nu madam, mizerabilo, nu merge asa. O sa ne deslusim. O sa aflam pentru ce-ai venit miercuri la Ploiesti.

      Apreciază

  6. Dl.Goe vă mulțumesc pentru articol, recunosc că este meritul titlului incitant care a reușit să- mi trezească curiozitatea și astfel am aflat că domnul Mircea Cărtărescu scrie de 10 ani în EVZ.
    Dl.Goe, vă doresc un sincer la mulți ani !

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      @Dictaturajustitiei – Meritul ii apartine integral vårului Mircea. 10 ani! Au trecut de parca ar fi fost cateva zile. Va multumesc pentru vzita si pentru urari. Va urez si d-voastra un an nou cu sanatate, bucurii si succese. La multi ani! Cu drag al dv. dl.Goe!

      Apreciază

      • Nu mi-am găsit timp să-l citesc pe domnul Mircea Cărtărescu dar atitudinea sa civică merită apreciată. De câte ori era un moment greu pentru țară, mă bucura tare mult să aud la B1Tv că și scriitorul Mircea Cărtărescu își exprima dezaprobarea sau , din contră, susținerea. Mă bucura deoarece politic m-am situat de fiecare dată de aceeași parte a baricadei cu dânsul.
        Păcat că în aceste momente deosebit de grele cedează.
        Pe fiecare dintre noi ne macină aceeași lehamite dar, dacă este adevărat și nu doar o glumă faptul că vă este văr, ar trebui să-i transmiteți mesajul că tocmai acum , mai mult ca niciodată , este mai multă nevoie de o voce credibilă ca a dânsului .

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          Atata vreme cât unchiul meu Marin a gasit de cuviinta sa-i zica lui nenea Will „varul Shakespeare” (fara ca nimeni sa ia acest lucru ca fiind deplasat), am convingerea ca-l pot considera pe dl.Cartarescu „varul Mircea”, ceea ce va doresc si d-voastra, fara probleme, ca fiind apropiati, rude chiar, asa dupa cum bine subliniati si d-voastra. Deci nu va faceti griji. Fiti sigura ca-i voi transmite mesajul d-voastra. Voi incepe asa: Båi vere, scoal la deal ca avem treaba!

          Apreciază

        • stely said

          Dl Goe ,
          Spuneti asa :
          „Dragul Mircea se intoarce in al sau Aergistal „… Acolo este locul lui ? Se intoarce la „razboaiele” lui interioare ? „Locul” in lumea social -politica nu mai coincide” cu locul „unde spuneti ca se va intoarce ? As vrea sa faca in asa fel incit sa le imbine ca un bun „razboinic ” pe amindoua : razboiul interior (creatia ) cu cel exterior ,in care trebuie sa supra-vietuim cu totii . Asadar ,sa mearga in” Aergistal „pentru o perioada ,dar sa se intoarca la cei care au nevoie de dansul,ca sa lupte impreuna impotriva acelora care cred ca ne-au invins . Ei nu au dreptul la nici un pic de ragaz .Vor crede ca am abandonat lupta ,coplesiti de victoria lor…
          Asadar subscriu la ceea ce spune @dictatura justitiei si,in acelasi timp ,ma bucur ca v-ati hotarit sa -i transmiteti mesajul acesta :” Båi vere, scoal la deal ca avem treaba! „… care mi se pare destul de …razboinic 🙂

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Daca soarta bataliei politice va sta iarasi pe umerii lui Mircea, mari victorii nu se vor obtine, iar destinul sau literar va fi perturbat pe degeaba. Nu se mai castiga razboaie cu cavaleria. Sa se razboiasca cine trebuie, iar cand o fi sa fie parada, da, parada victoriei, sa vina si cavaleria, eventual calare pe un Nobel pursange.

          Apreciază

  7. Radu Humor said

    E plină lumea de v(i)eri ca Mircică ăsta, care se urcă după scroafă-n copac şi când se rupe craca cu ei, dă vina pe ea 😉
    Că ce-a căutat acolo, şi mai ales în poziţia aia ( cu coada-n sus !), care-i punea toate farmecele în evidenţă, făcând-o de-a dreptul irezistibilă.
    Unde mai pui că i se zărea printre craci şi căpşorul unui Nobel, anume fătat parcă pentru el !
    Şi atunci cum să nu se suie şi el după ea în pomul puterii ?
    Care până la urmă n-a mai rezistat şi a dat cu amândoi de pământ :mrgreen:
    De unde şi celebra :
    ” Båi vere, scoal la deal ca avem treaba!”
    De-acum însă slabe speranţe să i se mai scoale apetitul pentru scris în continuare.
    Aşa că bestsellerul ” De ce iubesc scroafele (puterea)” s-ar putea să nu mai apară 🙄
    A apărut în schimb vărul, într-o poziţie deloc avantajoasă 😉
    De un penibil garantat şi de cel care a inventat poziţia şi poemul (scurt 😳 ):
    ” La Licurici…” din care s-a inspirat, atât cât i-a permis respiraţia şi vărul Mircicâ.
    Fie-i căderea uşoară şi aterizarea în limbă !
    Pe care o stăpâneşte/ foloseşte ca nimeni altul …
    Că funduri s-or mai găsi 😉

    Apreciază

  8. Dl.Goe said

    Celor care vor petrece de Anul Nou acasa, in sânul familiei, dl.Nimeni si dl.Goe le recomanda (in tandem) ca sursa de inspiratie pentru masa de Revelion o samå de retete din bucataria Monicåi: AICI, bunica si nepotul. Sa profitam asadar.

    Apreciază

  9. Liv STOmer said

    Dle Goe,
    va multumim frumos pt. articolul lui M.Cartarescu (si eu, si logodnica Nicoleta, autorii doille), si va uram inca odata un an nou (mai)fericit, plin de impliniri si, in orice caz, mai bun decat 2012! Am inventat (abazandu-ma pe propria experienta) o noua urare: fie ca noul an sa fie mai bun chiar si decat va doriti dvs! E posibil, mereu exista si posibilitatea asta!
    Foarte potrivita parabola pesterii-Platon, cu articolul lui Cartarescu. E pacat. Mare pacat ca dansul a ajuns sa scrie, si sa gandeasca, mai ales, asa. Sunt totusi de parere ca scrisul si ganditul sunt, ar trebui sa fie, doua actiuni diferite; ca dansul gandeste asa-e perfect de inteles. Gasesc insa ca ar trebui sa se abtina sa spuna lucrurile astea si public – e totusi deja arhi-cunoscut si plagiatul Pontei, si faptul ca toti oamenii aia sunt o gasca de derbedei….iar tonul articolului risca sa ii dezamageasca pe multi dintre cei care inca mai lupta. Pt. ca o lupta este, si MCartarescu o stie bine; e adevarat, ca la razboi, unii mai au inca forta sa lupte, altii, ca dansul, au obosit si se retrag putin la casele lor sa-si oblojeasca ranile. Nu-i poate nimeni condamna, cu siguranta nu eu, insa, repet, mi-as dori ca dl Cartarescu sa fi gasit puterea de a o face in tacere, nu cu un vaiet care i-ar putea descuraja pe putinii oameni ramasi inca „în picioare pe câmpul de luptă”, cum bine zice chiar dansul.
    IAOI (=in alta ordine de idei): sper ca, atunci cand ma voi apuca (probabil pana in revelion, sau pana in 2-3 ianuarie, daca nu) de scenariul la M,T&C, sa reusesc sa reiau legatura (pierduta, vai, printr-un forum care mi-a scapat!) cu dl Goe. Sper sa-mi raspunda la mail sau, daca nu are obiceiul sa si-l citeasca prea des (e si asta o varianta, nu-i o rusine, nici alti amici de-ai mei nu o fac!), sa-mi comunice asta, a.i. sa urmaresc mai atent forumurile articolelor dansului.
    Inca odata un an nou fericit, dle Goe, si numai bucurii!!
    Liviu, Nicoleta&intreaga echipa „doille”

    Apreciază

    • arcaluigoe said

      @Liv STOmer – Va urez si d-voastra si logodnicei d-voastra tot binele din lume, iar anul nou cu sanatate, sa va implineasca toate visele stiute si nestiute, depasindu-va asteptarile si presarandu-va zilele si noptile cu surprize placute cat cuprinde, iar „doille” sa creasca si sa infloreasca intr-un an cat altii in 7.

      b) Pe mine unul articolul dragului Mircea nu m-a dezamagit defel. Ba dimpotriva. In afara de faptul ca este un indem discret spre responsabilizare adresat acelora cu care el insusi se aseamna si solidarizeaza, textul sau are un potential special pentru efecte viitoare, asupra celor care se vor fi trezind din betie si din mahmureala, cat de curand.

      c) Imi pare rau ca n-am citit e-mailul. Din pacate nefolosind imediat acel cont special creat, i-am uitat parola, asa incat nu mai am acces la el. Pentru a putea relua legatura in anul nou va rog sa revedeti comentariul meu #2 (care va este adresat) de pe topicul Balada lui Tudoran si sa incercati sa urmati firul propus acolo. De asemenea puteti arunca o privire in sectiunea Disclaimer accesibila in bara meniului principal (vezi mai sus).

      Apreciază

  10. INTJ said

    picatura chinezeasca … odata inchis robinetul, e ca si cand (ea) n-a existat niciodata … si nush, poate ca-i doar o impresie proprie, da’ imho monologul va fi intotdeauna inferior dialogului.

    poate ca sunt eu prea pretentios, da’ mi se pare foarte trist/dezamagitor sa-l aud pe plesu spunand „cine are intrebari va gasi raspunsurile in (noua mea) carte” si sa citesc mai sus acel text scris (teoretic) de cartarescu.

    as mai comenta ca a citi o carte (sau, de ce nu, orice scriere) doar pentru a o tine minte e d.p.m.d.v. definitia unui intelect care si-a atins propriile limite … ba chiar mai rau: un intelect care nici nu mai incearca sa si le depaseasca.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Monologul d-voastra este para-doxic. Ca de obicei. 😉

      Apreciază

      • INTJ said

        hm, se pare ca (totusi) respir si eu acelasi aer ca restul oamenilor … cu efectele de rigoare … asa ca:

        am apasat amandoi pe „Răspunde” si, cel putin pe mine, nu ma cheama Ionesco … nici macar „nano-dialog” nu merge? trebuie sa mai chemam in fata instantei si „para-doxic” pentru a demonstra ca (din orice punct de vedere) ati ignorat forma, trecand direct la continut … formuland un raspuns la intrebarile mele? :))

        p.s. as fi curios daca stiati ca-n germana lebada e „Der Schwan” … adica un fel de lebadoi?

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          @INTJ – Este posibil, limba germana fiind foarte masculina, dar tot asa de adevarat este ca intr-o limba mai aglutinata i se zice kuğu. Despre restul lucrurilor pe care le pomeniti nu pot spune nimic, pentru ca pe moment nu vad cum as putea spune ce am de spus intr-un mesaj care sa contina mai putine cuvinte decat mesajul d-voastra.

          Apreciază

  11. stely said

    Mda …marturisesc ca am (citeodata) dificultati in a descifra mesajul (continutul)din scrierile unora dintre dvs ,mai ales cind nu mi se adreseaza direct sau cind nu se fac referiri on topic. Acesta este si motivul pentru care ma sfiesc sa incep (eu prima) un dialog pe seama vreunui comentariu anterior .Dar si atunci cind am inteles mesajul, sau cind mi s-a adresat direct, nu am dat curs discutiilor spre a nu crea momente hilare . Acesta este si motivul tacerii mele privind mesajul doamnei Carmen Maria Mecu – mesaj care mi s-a adresat direct si care a fost cit se poate de ofensator ,chiar ticalos as spune… Ma bucur insa ca @Dl Goe implicat direct , i-a dat( „doamnei”) un raspuns destul de complex si neiertator . Am facut-o si eu ,dar nu aici ci acolo unde unii inca mai cred ca „dinsa” este victima unei asa zise echipe a dlui Goe.Desigur ca „doamna ” si „domnul” au avut grija sa se protejeze blocind „mizeriile ” mele aduse de pe „troaca”lui Goe ,dar macar unul a citit ce am avut de spus.
    P.S.. @INTJ :” forma ” mesajului este ,da ,structurata pe trei raspunsuri distincte .Dar le-au inteles numai cei care s-au regasit sau care au citit cu atentie fiecare comentariu caruia i-ati adresat raspunsul .Eu cred ca la asta s-a referit @Dl Goe cind a spus „Monologul d-voastra este para-doxic. Ca de obicei.”

    Iata aici unul dintre raspunsurile date de dvs :
    ” as mai comenta ca a citi o carte (sau, de ce nu, orice scriere) doar pentru a o tine minte e d.p.m.d.v. definitia unui intelect care si-a atins propriile limite … ba chiar mai rau: un intelect care nici nu mai incearca sa si le depaseasca.”

    Banuiesc ca ii este adresat celei care a comentat asta :

    ” Diferenta e ca un ziar [ca si postarile de pe un blog, imi vine mie, internauta, in minte] se citeste pentru a fi uitat, un disc se asculta tot pentru a fi uitat, e ceva mecanic si deci frivol. O carte se citeste pentru a o tine minte”.

    pps …Cred ca am aveti dreptate . Nu se pot tine minte toate cartile citite ,dar ele se pot reciti ori de cite ori ti se va face dor de senzatiile placute sau sa gasesti in ele alte intelesuri . Dar ,da, tot atit de bine se pot reciti si postarile de pe un blog , sau asculta discuri vechi etc…

    pps .. n-am inteles insa ce ati vrut sa spuneti aici : ” am apasat amandoi pe “Răspunde” si, cel putin pe mine, nu ma cheama Ionesco … nici macar “nano-dialog” nu merge?

    Apreciază

    • INTJ said

      @Stely – ok, daca tot sunt cuprins de atmosfera sarbatorilor (= „respir si eu acelasi aer …” 😉 ), voi „vorbi” in loc sa tac:

      forma … la prima vedere e asa cum banuiti. daca insa continuati analiza, lucrurile devin mult mai interesante. nu ma exprim des si chiar daca nu pot decat visa la un nivel precum „You know the sound of two hands clapping; tell me, what is the sound of one hand?„, ma straduiesc continuu …

      raspunsul d-lui Goe … citind pe (b)Arca am inteles ca-i plac cuvintele si deci nu pot/vreau sa limitez la atat acel raspuns.

      carti tinute minte … e o mica-mare diferenta intre a memora informatii si a le sintetiza. pe de alta parte, (imho si poate doar pentru mine) sinteza nu e „the last frontier” …

      ref. pps … la un monolog n-ai de ce sa raspunzi. Ionesco defineste absurdul ca „acel ceva lipsit de scop/sens”. un dialog presupune „mai multe” schimburi de replici … ori daca numarul lor e „prea mic”, avem doar un „inceput de dialog”.

      Apreciază

      • Dl.Goe said

        @INTJ – Ar putea fi oare fiecare replica din interiorul unui dialog sa fie considerata un mic-mono-log? Ce-ar putea-o face sa nu poata fi considerat asa? Faptul ca e sucedata de un alt mini-monolog? Daca ar fi asa, atunci am putea spune ca ultima replica dintr-un dialog (ramasa fara raspuns, fiind ultima) ar fi prin urmare, in mod formal, un monolog. Asadar, pe cale de consecinta am putea s-o eliminam din dialog ca fiind straina de natura acestuia. Nu? Apoi, am putea proceda la fel, incontinuare, cu (pen)ultima replica ramasa fara succesor in dialogul din care a fost eliminat monologul, constatandu-i si acesteia monologalitatea si tot asa, pana la ultima (adica prima) replica care chipurile a startat dialogul. Desi ne iluzionam ca dialogul e dialog, in fond nu este decat o succesiune de mini-mono-loage. Dialogul (ideal) ca si un perpetuum mobile cocheteaza cu infinitul. Noi nu. Apoi ca, in mod analog (si relativ) monologul sadea nu-i decat un caz particular de dialog, un dialog in asteptare. Totul e relativ. Va rog sa nu va imaginati ca nu mi-ar placea perspectiva din care priviti d-voastra lucrurile. Este o perspectiva minunata. Va multumesc pentru ca, riscand cucuie, o aduceti aici, unde se bat cuie cu capul, iar palmele sunt folosite numai arareori pentru aplauze sau strangeri de mana. In rest fiind folosite adlitteram ca palme. Stop.

        Apreciază

        • INTJ said

          @Dl.Goe – si tacerea e un raspuns, nu? da’ repet: „la un monolog nu ai de ce sa raspunzi” … tocmai pentru ca (el) nu e „un dialog in asteptare” ci expresia unui supra-plin. de ce vorbeste singur „un nebun”? de ce picteaza „un pictor”? de ce scrie „un scriitor”? de ce compune „un compiztor”? sau, de ce nu, de ce a spus dumnezeu „sa fie lumina”? hm, poate c-ar trebui sa precizez: d.p.m.d.v. ratiunea e doar un atu al speciei umane in Argistal …

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          @INTJ – As putea fi 100% de acord cu d-voastra daca as avea certitudinea ca exista si altceva in afara de Aergistal. Cum n-o am, sunt doar partial de acord cu d-voastra. Cam 99%. De restul libertate. 🙂

          Apreciază

      • stely said

        @INTJ , m-as bucura sa „vorbiti ” si dupa ce vor trece sarbatorile caci va simtiti bine aici ,nu-i asa ? Ca si mine de altfel 🙂
        Si,da , aveti dreptate in privinta „formei ” . Am privit lucrurile destul de simplist ,fara a merge cu „analiza” mai departe ,asa cum de altfel ati facut-o dvs. Prin urmare eu sunt aceea care ar trebui „sa ma straduiesc continuu ” in a ma exprima, nu neaparat mai des, ci mai bine si totodata sa inteleg si nuantele fine ale sunetelor …
        Multumesc pentru raspuns . Va urez un An Nou cu multe bucurii, impliniri si voie buna.. La Multi Ani !

        pps . Admir dialogul dvs cu Dl Goe . Pe bune . Ha ,iata un inceput bun …Aplauze si stringeri de mama …o „perspectiva minunata ” 🙂

        Apreciază

  12. Radu Humor said

    Goe, că tot ziceai tu că pregăteşti ceva clasamente şi premii la sfârşit de an .
    Sper să nu uiţi asta cu „Ioneasca şi Ionesco” 😆
    Găseşti tu o categorie unde s-o bagi 😉
    Mai greu e să încapă !
    Că un de încape atâta prostie e greu să mai încapă şi altceva 🙄

    Abălaru ştia el multe, dar n-a ştiut, sau a uitat de asta :
    ” Linguşirea este plata anticipată a trădării care ţi se pregăteşte”
    Acum, tu nu mai poţi spune că n-ai ştiut …….

    Apreciază

Lasă un comentariu