(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

La Perinitza vesela!

Posted by Arca lui Goe pe ianuarie 1, 2013

Ultimul comentariu din 2012 si primul din 2013 vor fi combinate si premiate, ca la Troia. Indrazneste! Apoi vom sacrifica Vaca Troiana ca sa facem din maruntaiele ei ciorba de potroace. Si-o s-o facem. De potroace. Apoi o vom da petrecaretilor sa se dreaga. Si sa poata petrece din nou. Alta petrecere. La multi ani dom Vasile!

15 răspunsuri sa “La Perinitza vesela!”

 1. Aflandu-ma deja dincolo de pe-trecere si in mare necesitate de o acritura profit de linistea asta suspecta si inhat io marul de aur si eventual o portie de potroace; craca si restul de doua mere de taur sa le ramaie pazitorilor adormiti si restului de petrecareti.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   @Alacucuvaia – Aveti liber la acritura dar marul de aur l-a inhatat tanti Stely pe topicul anterior, chiar in noaptea cu pricina. Prin urmare sunteti invitata sa concurati pentru ce ziceti c-ar mai fi ramas pe sorcova!

   Apreciază

   • Afrodita said

    Marul discordiei

    „Marul discordiei” este un fruct simbolic generator de conflicte.
    Se spune că în timpul nunţii zeiţei Thetys cu Peleus, un rege din Tesalia, în timp ce zeii dănţuiau, şi-a făcut apariţia Eris, personificarea discordiei, care nu fusese invitată, şi a aruncat un măr de aur (mărul discordiei) pe care era scris “celei mai frumoase”. Văzând mărul, Hera, Atena şi Afrodita l-au revendicat, fiecare susţinând că le întrece în frumuseţe pe celelalte 2. Văzând că nu pot ajunge la o înţelegere, cele 3 zeiţe au hotărât să ceară o opinie obiectivă. De aceea l-au ales ca arbitru pe prinţul troian, Paris. Paris i-a oferit în cele din urmă mărul Afroditei, după ce aceasta i-a promis ca soţie pe cea mai frumoasă femeie pământeană, Elena. Zeiţa a făcut-o pe Elena să se îndrăgostească de Paris şi să fugă cu el în Troia. Agamemnon, regele cetăţii Micene a hotărât să răzbune onoarea fratelui său, Menelaus, printr-un război îndreptat împotriva cetăţii troiene. „

    Apreciază

 2. stely said

  Vaaai ! Am ratat premiul !!? 😦 Dar nu-i nimic …eu va invit la vals .

  Apreciază

 3. stely said

  Acum hai acum si o „corinda ” ….

  Apreciază

 4. Sibilla said

  ” LA MULTI ANI cu bucurie! Casa, casa sa va fie, Masa, masa sa ramaie Iar in jurul ei sa vie Oameni buni, de omenie, Sa v-aduca veselie, Ganduri bune, cumpatate si urari de sanatate/ Zile multe si prospere, de la Dumnezeu putere/ Sa invingeti relele ce va-ncurca vietile! ”
  Vă doresc sănătate , iubire, echilibru și împliniri ! La multi ani si… sa fie totul dupa sufletul nostru!
  HAPPY NEW YEAR !!! SRECNA NOVA GODINA !!! LA MULTI ANI !!!
  sinceră prietenie,
  sibilla

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   @Sibilla – Sfinte Sisoe de sfantul Vasile s-a intamplat o minune! Sibilla a vizitat Arca lui Goe cu un copy-paste de zile mari. Se vede treaba ca 2013 se anunta a fi un an cu miracole.

   La multi ani Sibillei, baciului Leo si anturajului semenicean!

   Apreciază

 5. Radu Humor said

  Mihai Papuc
  „Prin vara anului 2011 aveam vag habar despre o exploatare auriferă la Roşia Montană, împotriva căreia vociferau ceva ecologişti care nu-şi găseau altceva mai bun de făcut. Mai vedeam un banner pe net, o reclamă sau chiar emisiune la TV cu băieţii buni de la RMGC. Una peste alta, din punctul meu de vedere era un lucru mărunt care se întâmpla undeva prin Apuseni. Toate bune şi frumoase. Dar, într-o zi, aud eu la televizor cum domnul preşedinte îi soma pe politicieni să-şi vină în fire şi să dea mai repede avizele necesare începerii exploatării, că trebuie să producă aur pentru BNR. Dacă problema a ajuns la urechile şi în gura preşedintelui ţării, înseamnă că e ceva de importanţă naţională. Şi aşa a început incursiunea mea în vizuina iepurelui, descoperind, la fel ca Alice, o lume fantastică”.

  Informarea, esenţială în orice facem / Foto: Rosia Montana in UNESCO World Heritage
  Cum urmăreşti ceea ce se scrie pe această temă?
  Sunt înscris prin RSS la mai multe site-uri care au ca subiect proiectul de la Roşia Montană sau au frecvent articole pe această temă: totb.ro, Lupta pentru Roşia Montană, ROSIA MONTANA – PRO SIT UNESCO, articolele lui Mihai Goţiu de pe VoxPublica. Din greşeală, m-am abonat la blogul Roşia Montană Simplă, iar după ce am văzut orientarea autorului anonim, am decis să-l păstrez în lista mea de feed-uri – este chiar interesant să urmăreşti cum un şomer din Roşia Montană scrie cam câte două articole pe zi. Apropo, nu aţi vrea să îi oferiţi voi un job? Nu de altceva, dar curând va rămâne fără sursa de finanţare pentru blog, de îndată ce „investitorii strategici” de la Gabriel Resources vor pleca acasă cu coada între picioare.
  Ce anume te-a făcut să combaţi postările vizibil favorabile companiei interesate, pe tema Roşia Montană?
  Pe vremea când eram legat la ochi pe tema proiectului de la Roşia Montană mă informam despre ce se mai întâmplă în ţară din câteva ziare, dar mai ales Gândul. Periodic apărea câte un articol scris frumos despre beneficiile proiectului. Mai citeam uneori şi câteva comentarii – erau oameni care considerau că proiectul este dăunător, dar şi alţii care îl susţineau. Cam aşa vedeam lucrurile atunci, cu mai puţin de un an în urmă. Sunt convins că în prezent există în România persoane în general informate, care au o imagine similară despre ceea ce înseamnă Roşia Montană. Iar atunci când le răspund postacilor, nu o fac pentru a-i convinge pe ei, ci pentru a oferi informaţii cât mai complete unui nehotărât pe care l-ar putea arunca Google exact în schimbul de replici pe această temă.
  Postările tale arată documentare temeinică – cum reuşeşti să fii mereu la zi cu informaţiile?
  Am precizat mai sus câteva surse de unde primesc zilnic informaţii cu privire la subiectul Roşia Montană. De fiecare dată când citesc ceva interesant, care îmi oferă informaţii noi, memorez pagina în bookmarks. Acolo am un director Roşia Montană şi până la două niveluri de subdirectoare, în funcţie de temele abordate: efectele poluării, studii, experţi etc. Astfel, îmi este uşor să regăsesc ceea ce am citit la un moment dat.
  Cât timp implică această activitate (documentarea, postările)?
  Nu am stat să contabilizez timpul ocupat de această preocupare. Mă informez cu privire la mai multe subiecte, Roşia Montană este doar unul dintre ele. Dacă timpul îmi permite la un moment dat sau dacă citesc comentarii care mă incită să răspund, intru în discuţie prin comentarii. Iar, dacă intru în horă, greu mă mai desprind din schimbul de replici – asta se poate observa şi din orele târzii din noapte la care am postat unele comentarii (a se ţine cont că dimineaţa mă trezesc pe la 6 ca să merg la serviciu, pentru că, spre deosebire de unele dintre persoanele pe care le contrez, eu nu câştig nimic de pe urma postărilor mele).
  Ce anume te deranjează cel mai tare la activitatea acestor postaci, la acest tip de propagandă, până la urmă?
  Mă deranjează că există postaci. Dar nu pot schimba asta, aşa că îmi impun să trec peste acest lucru. Mă deranjează mult mai mult atitudinea celor care îi atacă pe ei, chiar numai prin a-i numi direct postaci – cred că astfel le conferă mai multă credibilitate. Totodată, mă deranjează cei care încearcă să-i combată pe postaci fără argumente sau cu informaţii greşite – oamenii RMGC sunt bine informaţi şi speculează orice greşeală: revenind la cititorul ocazional trimis de Google în mijlocul schimbului de replici, îl putem pierde uşor în favoarea taberei pro RMGC (locuri de muncă, investiţii şi alte teme susţinute sus şi tare de mulţii lor purtători de vorbe), dacă citeşte o informaţie falsă oferită ca argument împotriva proiectului – cu siguranţă acolo se va ivi rapid un postac bine pregătit care să o catalogheze ca minciună intenţionată.

  Foto: Rosia Montana in UNESCO World Heritage

  Ce efecte crezi că are această luptă virtuală (postaci – antipostaci) asupra cititorilor (mai ales asupra celor din categoria “nehotărâţi”)?
  Din proprie experienţă, aceste schimburi de replici sunt deosebit de obositoare pentru cititor. Iar oamenii RMGC au experienţa necesară pentru a le face chiar mai obositoare: în lipsa argumentelor, deturnează discuţia spre teme diferite. Dacă vrem să-i convingem pe nehotărâţi că avem dreptate trebuie să evităm capcanele şi să ne oferim argumentele cât mai clar şi la obiect. Cel puţin în mediul online trebuie să învingem RMGC cu arma informaţiilor, le ajunge că au majoritatea instituţiilor de presă în buzunar.
  Ai cunoscut vreodată pe cineva care să fie “postac” plătit? Cum ţi se pare această îndeletnicire (job, pentru unii)?
  Nu am cunoscut niciun postac. Cred că este destul de tristă situaţia celor care au de îndeplinit acest job, indiferent cât de mult sunt plătiţi pentru asta – conştiinţa ar trebui să nu poată fi cumpărată cu niciun preţ, dar realitatea tristă ne demonstrează că, în prezent, conştiinţele se vând pe doi bani la colţ de stradă. Această practică nu are caracter de noutate – numai canalul prin care se transmite propaganda este diferit. „O minciună spusă destul de des devine adevăr” – afirmaţia de acum un secol este şi mai mult valabilă, având în vedere căile de pe care ne poate invada minciuna zi de zi. Dar să nu uităm că, din fericire, în ziua de azi, avem posibilitatea să contracarăm propaganda şi minciunile – Internetul încă liber face ca adevărul să fie la o căutare pe Google distanţă.
  Ai simţit vreodată că discuţi cu un disc stricat? Sau că vrei să ieşi din calculator şi să-i zici vreo două verde-n faţă?
  Nu prea am simţit nevoia să jignesc pe cineva. Deşi pun suflet în toate discuţiile în contradictoriu, încerc să îmi respect interlocutorul şi sunt conştient că, de cele mai multe ori, nu pot influenţa părerea unui contra-opinent care este convins că poziţia sa este cea corectă. În cazul postacilor RMGC, nu ei sunt publicul meu ţintă, ci cei care ar putea citi comentariile. De cele mai multe ori citeam aceleaşi argumente pe care le-am contrazis în comentarii anterioare. Iniţial m-a iritat că trebuie să repet contra-argumentele, apoi mi-am amintit de combinaţia magică Ctrl-C, Ctrl-V – dacă ei pot, noi de ce să nu o folosim?
  Cum vezi tu rolul acestor antipostaci, cum i-am denumit, ca reacţie la postaci, în cazul Roşia Montană?
  Rolul „luptătorilor antipostaci” este să aducă la suprafaţă, cel puţin în mediul online, toate acele „detalii” ale proiectului pe care RMGC vrea să le ţină sub preş. Suntem mulţi, avem adevărul de partea noastră, trebuie doar să ştim cum să îl prezentăm celor care nu au încă idee despre implicaţiile proiectului RMGC.

  Mihai Papuc
  „În întrebările şi răspunsurile de până acum ne-am concentrat pe RMGC şi postacii lor. Trebuie să fim însă cinstiţi şi să recunoaştem că ei îşi fac treaba destul de bine – profită de sistem pentru a câştiga cât mai mult. În schimb, autorităţile statului, cei care sunt plătiţi de noi şi ar trebui să aibă în vedere binele nostru, uită tot mai des care le este rolul. Lor trebuie să le demonstrăm că nu pot face chiar orice vor, că avem un cuvânt de spus. Cazul Roşia Montană demonstrează că se poate: o mână de oameni simpli au ţinut piept unei companii cu multe milioane de dolari în spate şi autorităţilor publice care au venit cu căciulile în mână să prindă cât mai multe firimituri de la masa bogaţilor. A durat 12 ani, dar azi sunt în atenţia întregii ţări şi foarte aproape de victoria finală împotriva RMGC”.

  Apreciază

  • Radu Humor said

   Dacă cei care comentează sunt numiţi „postaci”, sau „antipostaci”, cei care aduc pe blogurile, aşa zis proprii, diferite teme, majoritatea privind puterea sau slujitori necondiţionaţi ai ei, oare cum s-or chema 😉 ?!

   Apreciază

 6. dlnimeni said

  Un an 2013 fericit dlui Goe, arcei sale si noua, animalelor care, incercind sa evitam potopul, devenim temporar pasageri ai arcei, parasind-o ori de cite ori ne iluzionam ca am ajuns pe muntele Ararat (acolo unde mai mult ca sigur ca are o antena Radio Erevan)! Ca o remarca, asa, prin asociatie libera de idei, nu putem specifica astazi nici un urmas al lui Noe, insa vedem peste tot urmasii si urmasele animalelor din arca sa biblica!
  Foarte interesant subiectul Perinitei: este un dans cu pupaturi si, fiind vorba aici de un blog cu nuante politice, poate ar trebui sa aratam cine cu cine din cerc se pupa, ori macar cine ar putea forma un cerc de Perinita politica. Daca o luam cultural este, poate nu asa de ascuns, insa destul de complicat: specificat recent ca un dans cu originea in Prahova (si, in adevar, suna mai mult munteneste decit moldoveste), Perinita este prezentat in fel si chip, l-am gasit inclusiv specificat ca fiind dans transilvanean, din spatiu cultural ungaro-roman (!!!), iar Youtube ne arata ca are si versiune saseasca. Insa o foarte interesanta remarca vazuta pe Youtube ( nu aceea care il contesta pe Enescu in ceea ce priveste vreo legatura cu Perinita) este un comentariu care afirma ca Perinita seamana ritmic, insa este mult mai elaborat, cu dansuri din sudul Italiei. Si astfel, putem banui ca Perinita este un dans construit pe motive muzicale provenind din antichitate. Antichitate catre care ne poarta si dl Goe, dar in spatiul troian, un spatiu simbolic si o intuitie imi sopteste ca si butaforic, inteleg. Am auzit de Vaca Europa, de Vitelul de aur, de Taurul Jupiter, de taurul comunal, insa nu am auzit pina acum de Vaca Troiana (nu Iapa Troiana!). Stiu ca este foarte important cine pe cine face vaca. Asa incit va trebui probabil sa ma familiarizez cu spatiul cultural al dlui Goe (il rog sa imi spuna cum este corect, Goean sau Goesc?). In concluzie, am venit sa va scriu ca pe mine sa nu contati. Deocamdata.

  P.S.: o cercetare in spatiul de intrebari vangheliene (gugal) zice ca Vaca Troiana este contul din cartea mutrelor a unei dre Mey Puiu Lusca (http://www.facebook.com/vaca.troiana). Am mai gasit si urmatoarea lamurire: ” MesajTrimis: 11/05/2011 14:05 Titlul subiectului: Buletin VC (Vaca Troiana) Raspunde cu citat (quote)
  Ce este un buletin VC si la ce imi este de folos ?
  Un buletin VC (Vaca Troiana) este legitimatia pe care o veti pastra in cazul in care va faceti un abonament de 10 , 15 sau 20 de sedinte . Bineinteles , ca orice alt abonament , beneficiati de o reducere de :
  * 10% pentru abonament cu 10 sedinte
  * 15% pentru abonament cu 15 sedinte
  * 20% pentru abonament cu 20 sedinte

  In plus , pe perioada in care buletinul este valid , beneficiati de intrare GRATUITA la mlastina (Jacuzzi) si cocina (Sauna) .

  ATENTIE !!! O sedinta este echivalenta cu un masaj/tratament . Masajele sau tratamentele Exclusive NU SUNT INCLUSE .”
  (http://sovchannel.myforum.ro/buletin-vc-vaca-troiana-vt15.html)

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   @D-le Nimeni – Va multumesc pentru ca ati venit de Nicaieri sa aduceti urari si cuvântari. Dl.Goe va ureaza asemenea, fiind, presupun, in asentimentul tuturor celorlalte animale. Este cineva impotriva? Se abtine cineva in unanimitate? Nu se abtine Nimeni.

   Faptul ca n-ati auzit de Vaca Troiana este doar un in/semn al originalitatii (meritul fiind al vacii) pe (b)Arca lui Goe, care (b)Arca nu pe muntele Ararat isi face vecaul (de singuratate) ci pe colinele vechii Troia.

   Apreciază

   • dlnimeni said

    Multumesc, incep sa inteleg, cite putin, deocamdata.

    Apreciază

   • Radu Humor said

    Goe iar începi să vorbeşti ca Stely,…
    Fără „ă” în coadă, dar cu „U” 😉
    Că-i urâtă foc !
    Şi nu numai de Abălaru…..

    Apreciază

    • Anonim said

     „În ţinutul Năsăudului, îmi spunea odată Nimeni, dăinuie un obicei mai vechi „boul împănat”, adică împodobit cu flori. În ziua de Sânziene, cel mai chipeş bou din sat şi cu coarnele cele mai arătoase este decorat cu cingători din portul popular, este frumos gătit cu flori şi înzorzonat cu panglici multicolore şi clopoţei puternic zăngănitori. .
     – Povestea în sine are valoarea ei de ritual tradiţional, a continuat Nimeni cu aer de multe-ştiutor, şi nu o iau în derâdere. Făcând o paralelă însă, tot aşa văd eu prostia, împopoţonată şi zăngănitoare. Că prostia este zgomotoasă. Ea este omagiată public, cu ovaţii şi urale, iar prin faţa ei lumea defilează şi îi dă onorul spre înaltă cinstire.”

     Apreciază

 7. Radu Humor said

  E cineva pe aici care a început să cotcodăcească …

  O găină produce un ou de juma’ de kil.
  Presă, televiziuni, interviuri, toţi pe găină:
  – Cum aţi reuşit performanţa?
  – Secret de familie.
  – Planuri de viitor?
  – Să fac un ou de un kil.
  …Îl iau în bliţuri şi pe cocoş:
  – Cum aţi reuşit performanţa?
  – Secret de familie.
  – Planuri de viitor?
  – Să-i sparg faţa struţului…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: