(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

15 Ianuarie. Ipoteze la Ipotesti

Posted by Arca lui Goe pe ianuarie 15, 2013

Eminescu

Detalii la click pe poza!

Alte ipotenuze pe toate ancorele incuibate in textul despre Existenta lui Eminescu – AICI

24 răspunsuri sa “15 Ianuarie. Ipoteze la Ipotesti”

 1. dlnimeni said

  Citat de pe site-ul Antena 3: „În zilele noastre Eminescu nu este cel mai bine vândut scriitor, ci Cărtărescu, cel puţin în ultimii ani. Eminescu este un bun naţional, dar pe care nu îl cunoaşte nimeni. Dacă ar fi să scoatem zece poezii din opera lui Eminescu, pe care le ştie toată lumea, nimeni n-ar mai şti cine este”, a declarat Mario De Mezzo, preşedintele Uniunii Editorilor din România şi director general al grupul editorial ALL.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Dupa parerea mea faptul ca in ziua cea de azi se vorbeste mai mult despre Mircea Cartarescu (cinste lui) decat despre Mihai Eminescu, este departe de a fi un fapt dramatic. Este un simplu efect al zilei de azi. Ar fi semn de mare nenorocire daca si in ziua cea de azi tot despre Eminescu s-ar vorbi mai mult, mai mult decat despre Cartarescu. Ceea ce este important, tot fara a fi dramatic, este ca pana acum, in toate zilele la un loc, in total, s-a vorbit mult mai mult despre Eminescu decat s-a vorbit despre Cartarescu, chiar si ignorand masivele redundantze. Probabil ca peste 100 de ani tot Eminescu va sta mai bine in clasamentul general al tuturor timpurilor, aflandu-se pe locul doi, la mare distanta, dupa Ion Luca-Caragiale.

   Apreciază

   • dlnimeni said

    Nici eu nu cred ca este dramatic, dealtfel cred ca, in Anglia, Shakespeare nu este – comercial – scriitorul acestor ani, Insa stirea, declaratia, mi s-a parut interesanta. Inclusiv pentru ceea ce ea omite, adica faptul ca alti scriitori romani nu reusesc creatii care sa atraga cititori (si cumparatori) mai multi decit cei (noi) ai unui poet, fie el si genial, care deja are cite macar un volum in bibliotecile multor familii.

    Apreciază

 2. dlnimeni said

  Si un link catre prima parte a unui filmulet in patru parti.

  Apreciază

 3. Stely said

  Apreciază

  • dlnimeni said

   Multumesc pentru postare. Marturisesc ca, luat de curentul majoritar, am dat tot timpul atentie primei parti a poeziei; astazi, ascultind versiunea postata de dumneavoastra, am incpeut sa ma gindesc mai mult si la partea a doua.

   Apreciază

   • Stely said

    Ma bucur ca v-a placut .De fapt nu avea cum sa nu produca senzatii placute , oricui si la orice virsta ar fi.Filmuletul este f.bine realizat ;imaginile ,recitatorul si muzica sunt incintatoare si ,de ce nu ,ametitoare… 🙂

    Apreciază

 4. Maria said

  Nu ştiu cum dar băieţelul din fotografie seamană cu cel din film:

  Apreciază

  • Radu Humor said

   Mda ! Seamănă şi cu asta :
   – Doctore, zice tatăl copilului adus la consultaţie, fiul meu are deja trei ani şi încă n-a deschis bine ochii !
   – Păi trebuia să deschideţi dvs ochii mai bine, pentru că puştiul e chinez, zice doctorul care o cunoştea şi pe mămică !
   Şi ea tot evreică ! 😉

   Apreciază

   • Radu Humor said

    Adevărul despre moartea lui Nicolae Iorga, mai bine zis crima iudeo-comunistă pusă în cârca Mişcării legionare !

    Apreciază

    • dlnimeni said

     Permiteti-mi sa va mustru: ati dorit, ieri, asa am inteles, ca dl Goe sa scrie ceva despre Eminescu, iar dumneavoastra veniti, la aceasta, cu un comentariu despre Nicolae Iorga. Va promit ca, atunci cind dl Goe va scrie despre Iorga, voi citi cu interes comentariul dumneavoastra despre Sefan cel Mare si Sfint.

     Apreciază

    • Radu Humor said

     Acum am aflat şi eu, dle Nimeni 😉
     Şi m-am grăbit s-p fac cunoscută , doar n-am dat cu parul şi nici n-am pus mâna pe topor,
     ca Gheorghe când s-a dus în vizită la GyurI 🙄

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     @Dl.Nimeni – Felul pårintesc in care il dojeniti pe infantul Radu Humor este copilaresc.

     Apreciază

   • Radu Humor said

    Serios vorbind, nu credeţi că sfârşitul celor doi titani, are în comun ceva tragic
    ce se vrea încă bine ascuns ?!

    Apreciază

    • dlnimeni said

     De teoria conspiratiei in ceea ce il priveste pe Eminescu am auzit inca in vechea orinduire, cindva prin ’80 – ’85. Nu stiu daca Romania acelor vremi avea un interes in a arata cu degetul spre Austria, in orice caz acea teorie a conspiratiei se baza pe o ostilitate a poetului fata de tratatul (secret) cu Austro-Ungaria. Acum nu stiu ce sa zic, posibil si asa si asa. Oricum , senzatia mea este ca nu toata informatia despre viata poetului este disponibila public. Filmul pe care l-ati indicat inca nu l-am vazut si este pentru prima oara cind aflu o astfel de teorie.

     Apreciază

   • Dl.Goe said

    Nu d-le Radu Humor, nu exista caviar maro. Si nici nu-i frumos sa vorbiti cu gura plina.

    Apreciază

    • Radu Humor said

     Domnule Nimeni, chiar am simţit şi eu că sunteţi prea blând cu mine 🙄
     Am şi dovezi !
     În afară de recomandarea acestui neica Nimeni. 😉
     Aşa că dacă vreţi să faceţi ca TV pe vremuri când cădea mira ( purici) pe aici, daţi în mine !
     Cu tot ce aveţi !
     Să-mi reproşaţi !
     Sa-mi imputaţi !
     Sau ca să-i faceţi pe plac lui Goe şi mai marilor lui ( nu-i vorba de mamare sau tantimiţa 😉 )

     Apreciază

    • Stely said

     O dedicatie pentru Radu Humor :

     „sub paşi trotuarul devine de scârnă/ în gură în loc de cuvinte sunt viermi/…/ craniul îi este un ţucal puturos/ inima cârpă îmbibată cu menstră”;

     …apoi latra ca un caine la luna / pana ce face spume la gură/ ” (compilatie dupa o poezie de Ovidiu Bejan )

     P.S . Saracu ‘ pana si CMM l-a lasat in plata domnului si nu-i mai da”like”la toate comentariile pline de pornografii . De fapt nici macar el nu a crezut ca a fost sincera.

     Apreciază

 5. Radu Humor said

  Anunt RENEL
  Pentru toti cei care sunt nemultumiti de cresterea pretului la energia electrica in anul 2013, iata si raspunsul celor de la ENEL

  Stimate consumator,
  Va facem cunoscut faptul ca intelegem supararea dv. in legatura cu recenta crestere de preturi. Dar, trebuie subliniat faptul ca in timp ce cresterea preturilor a fost decizia noastra, a fi suparat este decizia dv.
  Noi suntem o companie mare, asa ca veti plati ceea ce va spunem noi sa platiti. Este decizia noastra si este lege…
  Aceasta nu este alegerea dv.
  Noi avem puterea, dv. aveti nevoie de putere (electrica).
  Ce pacat ! Nasol sa fim in pielea dv.
  Am atasat o mica fotografie ca sa va ajutam sa intelegeti raspunsul nostru.
  Va dorim o zi buna si continuati sa fiti buni platnici ai facturilor noastre!
  ENEL

  Cand guvernul a inceput sa vanda/privatizeze ramurile economice strategice ale tarii s-a procedat de fapt la
  aservirea tarii/populatiei la cheremul marilor capitaluri.
  Guvernul ar fi vandut si populatia, dar cei mai valorosi au plecat iar pe cei ramasi nu-i cumpara nimeni doar ii exploateaza.

  Păcat că nu pot să vă trimit şi poza, în care cei de acolo ne arată curul 😳
  Pe bune !

  Apreciază

 6. dlnimeni said

  Dl Goe: ma copilaresc si eu, oricum nu am de ce ma rasti la Radu Humor.
  Radu Humor: tot nu ati scris nimic la tema, inteleg ca ieri ati dorit sa-l puneti pe dl Goe la munca iar dvs. sa divagati.
  Radu Humor: ( dupa principiul intii munca si la urma distractia): dar bune glume ati scris azi!

  Apreciază

 7. Caminante said

  Uzurpatori, demagogi, capete deşarte, leneşi care trăiesc din sudoarea poporului”

  „Ce caută aceste elemente nesănatoase în viaţa publică a statului? Ce caută aceşti oameni care pe calea statului voiesc să câştige avere şi onori, pe când statul nu este nicaieri altceva decât organizarea cea mai simplă posibilă a nevoilor omeneşti? Ce sunt aceste păpuşi care doresc a trai fără muncă, fără ştiinţă, fără avere moştenită, cumulând câte trei, patru însărcinări publice dintre care n-ar putea să împlinească nici pe una în deplină conştiinţă? Ce căuta d. X profesor de universitate, care nu ştie a scrie un şir de limbă românească, care n-are atâtea cunoştinţe pozitive pe câte are un învăţător de clase primare din ţările vecine şi care, cu toate acestea, pretinde a fi mare politic şi om de stat? Ce caută? Vom spune noi ce caută. Legile noastre sunt străine; ele sunt făcute pentru un stadiu de evoluţiune socială care în Franţa a fost, la noi n-a fost încă. Am făcut strane în biserica naţionalităţii noastre, neavând destui notabili pentru ele, am durat scaune care trebuiau umplute. Nefiind oameni vrednici, care să constituie clasa de mijloc, le-au umplut caraghioşii şi haimanalele, oamenii a căror muncă şi inteligenţă nu plăteşte un ban roşu, stârpiturile, plebea intelectuală şi morală. Arionii de tot soiul, oamenii care riscă tot pentru că n-au ce pierde, tot ce-i mai de rând şi mai înjosit în oraşele poporului românesc. Căci, din nefericire, poporul nostru stă pe muchia ce desparte trei civilizaţii deosebite: cea slavă, cea occidentală şi cea asiatică şi toate lepădăturile Orientului şi Occidentului, greceşti, jidoveşti, bulgăreşti, se grămădesc în oraşele noastre, iar copiii acestor lepădături sunt liberalii noştri. Şi, când loveşti în ei, zic că loveşti în tot ce-i românesc şi că eşti rău român…
  Dar acum, de ne veţi fi iertat sau nu, să stăm de vorbă gospodăreşte şi să vă întrebăm ce poftiţi d-voastră? Şi, ca să ştim că aveţi dreptul de a pretinde, să întrebăm ce produceţi? Arătaţi-ne în Adunările d-voastră pe reprezentanţii capitaliilor şi fabricelor mari, pe reprezentanţii clasei de mijloc care să se deosebească de fabrica de mofturi ale „Telegrafului”, şi ale „Românului” şi de fabrica d-voastră de palavre din Dealul Mitropoliei?… Ciudată ţară, într-adevăr! Pe cei mai mulţi din aceşti domni statul i-a crescut, adică i-a hrănit prin internate, ca după aceea să-şi câştige, printr-un meşteşug cinstit, pâinea de toate zilele. Dar statul a ajuns la un rezultat cu totul contrar. După ce aceşti domni şi-au mântuit aşa-numitele studii, vin iar la stat şi cer să-i căpătuiască, adică să-i hrănească până la sfârşitul vieţii. Dar nu-i numai atâta. Ţărani? Nu sunt. Proprietari nu, învaţaţi nici cât negrul sub unghie, fabricanţi – numai de palavre, meseriaşi nu, breaslă cinstită n-au, ce sunt dar? Uzurpatori, demagogi, capete deşarte, leneşi care trăiesc din sudoarea poporului fără a o compensa prin nimic, ciocoi boieroşi şi fudui, mult mai înfumuraţi decât coborâtorii din neamurile cele mai vechi ale ţării. De acolo pizma cumplită pe care o nutresc aceste nulităţi pentru orice scânteie de merit adevărat şi goana înverşunată asupra elementelor intelectuale sănătoase ale ţării, pentru ca, în momentul în care s-ar desmetici din beţia lor de cuvinte, s-ar mântui cu domnia demagogilor.
  Alungaţi turma acestor netrebnici!

  Într-adevăr, cum li s-ar deschide oamenilor ochii când unul le-ar zice: «Ia staţi, oameni buni! Voi plătiţi profesori care nici vă învaţă copiii, nici carte ştiu; plătiţi judecători nedrepţi şi administratori care vă fură, căci nici unuia dintr-înşii nu-i ajunge leafa. Şi aceştia vă ameţesc cu vorbe şi vă îmbată cu apă rece. Apoi ei toţi poruncesc şi nimeni n-ascultă. Nefiind stăpân care să-i ţie în frâu, ei îşi fac mendrele şi vă sărăcesc, creându-şi locuri şi locuşoare, deputăţii, primării, comisii şi multe altele pe care voi le plătiţi peşin, pe când ei nu vă dau nimic, absolut nimic în schimb, ci din contră vă mai şi dezbracă, după ce voi i-aţi înţolit. N-ar fi mai bine ca să stapânească cei ce n-au nevoie de averile voastre, având pe ale lor proprii? Sau cel puţin oameni care, prin mintea lor bine aşezată, vă plătesc ce voi cheltuiţi cu dânşii? De aceea, alungaţi turma acestor netrebnici care nu muncesc nimic şi n-au nimic şi vor să trăiască ca oamenii cei mai bogaţi, nu ştiu nimic şi vreau să vă înveţe copiii, şi n-au destulă minte pentru a se economisi pe sine şi voiesc să vă economisească pe voi toţi.»”
  Din ciclul „Icoane vechi şi icoane nouă”, publicat în „Timpul” – 1877

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: