(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

…And psychotherapy for all

Posted by Arca lui Goe pe februarie 18, 2013

Update:

Inserez acest „update” in avangarda lui „…And psychotherapy for all” pentru a atrage atentia asupra unui posibil abuz impotriva libertatii de exprimare. Despre acest caz putei citi, comenta si lua atitudine AICI – pe blogul Dictaturii Justitiei

* * *

Cresterea necontenita a nivelului de trai poate fi redata prin anumiti indicatori de consum pe cap de locuitor. De ex. cantitatea de carne, de bere, de sapun, de pasta de dinti pe cap de locuitor, ori numarul cartilor editate, ori a biletelor vandute la teatru ori in statiunile de odihna, toate, desigur, pe cap de locuitor. Nu este de mirare ca avand atatea lucruri pe cap oamenii au tendinta de a se aliena. La inceput se alieneaza ei intre ei (adica de altii) dupa care, inevitabil, incep sa se alieneze de ei insisi (reusind solitar aceasta performanta chiar daca, in mod normal, pentru a te putea aliena de tine insuti ai mare nevoie de solidaritatea si ajutorul altora, binevoitori). In acest context devine semnificativ, ca indice al cresterii necontenite a nivelului de trai, numarul de psihoterapeuti pe cap de locuitor. Se pare ca in  raport cu epoca de aur, la acest capitol, stam extraordinar de bine, in zilele noastre. Exista palete largi de specializari si o pleiada formidabila de specialisiti in domeniul psihoterapeutic (specialisti care nu risca somajul) in contextul acumularii unor tensiuni psihologice si a unui stres informational extrem de mare, generat de dinamica vietii politice, sociale, economice (la scara locala si globala, aproape acelasi lucru) si mai ales de catre mass media si mediile virtuale de informare si socializare. Prin urmare, desi  clienti s-ar gasi pentru toata lumea, totusi specialistii au decis sa-si recruteze clientela inclusiv online din mediile virtuale. De ex. portalul Hot news ro are in permanenta oferte tentante de consultanta psihologica pentru cei aflati in situatie. Zilnic avem cate un anunt de genul:

Alice Dinca – Psiholog – Psihoterapie Integrativa si Trainer Dezvoltare personala si transpersonala

– trimite o intrebare gratis psihologului sau vorbeste-i pe chat despre problemele tale
– consiliere psihologica online preturi incepand de la 25 ron / sedinta

– Ai grija de sufletul tau pentru ca nimeni altcineva nu o va face

sub o deviza cu un impact devastator (inclusiv pentru atei): „Psihologii sunt doctorii sufletului”!

Cu exceptiile de rigoare (care confirma regula) majoritatea specialistilor, promovati la preturi incepand de la 25 ron / sedinta, pe portalul sugestiv intitulat „Hot news”, sunt femei tinere, frumoase, atragatoare, cu sex appeal, cu dinti sclipitori si cu ochi stralucitori, radiind energie, optimism, incantare, senin, armonie sufleteasca si o netzarmurita bucurie de viata incat este inevitabil sa nu te intrebi carui segment de piata i se adreseaza oferta, si daca nu cumva aceasta campanie are menirea sa-i faca si pe cei sanatosi sa simta nevoia de consultanta psihoterapeutica. Se intampla insa ca, depasind cadrul publicitar cu vedere online, unii dintre specialistii nostri, deficitari in materie de ocupare profesionala in real, sa coboare adanc in virtual, incercand sa compenseze prin activitati voluntare (care dau dependenta) ceea ce le lipseste acasa sau la cabinet. Avem exemple. Intrucat acest gen de ratare intra (la limita) sub incidenta tematica a Arcei lui Goe (sub egida simfoniei ratarii), consideram ca  ar putea fi interesanta o dezbatere pe aceasta tema nebuneasca despre nebuni in cautarea nebunilor. In masura interesului si a disponibilitatilor spatio-temporale vom propune intr-un episod viitor un punct de intrare intr-o  astfel de dezbatere.

PsihoExpert_AliceDinca PsihoExpert_CristinaZaharia PsihoExpert_DeliaCiobancan
08_psihoexpert_LuminitaCarminaCodrescu 013 07_psihoexpert_ioanaMihaelaRadu
09_psihoexpert_ManuelaSofiaNicolae 03_psihoexpert_deliarodica 06_psihoexpert_alinaoltean

Sursele fotografiilor si ale detaliilor tehnice se  gasesc aici: Top Experti

 • Trimite o intrebare gratis psihologului sau vorbeste-i pe chat despre problemele tale
 • Consiliere psihologica online – preturi incepand de la 25 ron / sedinta
 • Ai grija de sufletul tau  pentru ca nimeni altcineva nu o va face
 • Creati-va un cont si beneficiati imediat de asistenta psihologica
 • Trimiteti gratis o intrebare unui psiholog oricand
 • Discutati pe chat pentru raspunsuri rapide – terapie psihologica online direct de acasa

– Nu ii mai intelegi pe cei din jur si nici pe tine? Stres, tristete, anxietate, insomnii, certuri, fobii? Emotiile te coplesesc si nu mai stii incotro sa mergi?

– Discuta acum cu un psiholog!

58 răspunsuri sa “…And psychotherapy for all”

 1. Maria said

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   @Maria – Sunteti ca de obicei surprinzatoare cu inepuizabilele d-voastra pseudo-dedicatii muzicale. De fiecare data cand incerc sa ofer in schimb o contra-pseudo-dedicatie pe masura, alunec in ora de auditie muzicala, cautand. Piesa si artistul pe care le propuneti astazi ma fac sa nu fiu zgarcit asa ca o sa va propun la schimb o poveste fabuloasa si extrem de palpitanta (plina de detalii) despre un om aflat pe un drum despre care el crede ca duce la o fortareata ale carui ziduri l-a putea proteja impotriva mortii si a disparitiei. Aceasta este povestea pe care dl.Goe poleit in oglinda, inchis intr-o statueta de lut, o asculta atent, timp de 5000 de ani, concentrat profund, cu ochii inchisi, in timp ce un bec emite fotoni, fix 7 minute si 13 secunde, intr-o sfera cu raza de 3,14… metri, inchisa etans si poleita tot cu oglinda perfecta. Cat timp asculta melodia care umple sfera de efecte acustice, dl.Goe este cufundat deplin in intuneric (avand ochii inchisi) dupa cum se vede si in filmul povestii. De indata ce povestea se incheie, becul se stinge, iar dl.Goe (chiar TU), iesind din visare urmeaza (trebuie) sa deschida ochii pentu a finaliza experimentul mental propus in SF-era lui Goe, intru reconcilierea profanului cu mecanica cuantica. Faptul ca va ofer in exclusivitate, in avanpremira, povestea pe care o asculta dl.Goe in SF-era sa, ar putea fi (devenind) un gest de mare generozitate (si/sau incredere). Depinde numai si numai de d-voastra si de atentia cu care o veti asculta si (mai ales) interpreta, in limba marianå:

   Apreciază

   • Stely said

    Mie imi place si asta . Are si o imagine frumoasa . 🙂 Cealalta are o alta poveste ,cam intunecata ? Dar spre sfirsit parca se iveste ceva … dar trebuie ascultata mai mult si fara perturbatii exterioare .
    P.S .O astept pe @Maria sa ne interpreteze povestea .

    Apreciază

   • Ana-Maria said

    Cred ca @Maria nu mai vine sa interpreteze pe limba „mariană” povestea pe care Dl Goe”inchis intr-o statueta de lut „o asculta de 5000 de ani in Sf-era sa .Exact atunci un ginditor(filozof ) grec (Democrit) a inceput sa spuna „povestea „conform căreia toata materia din Univers este alcatuita din atomi .De fapt,in sfera,Dl Goe „asculta”povestea inceputa de 5000 de ani si continuata de alti ginditori,pina in vremurile prezente .O poveste armonioasa despre „taina tainelor „:lumina .De unde vine si unde se duce ea?Melodia pe care Dl Goe o asculta „atent”este (cred) „simfonia luminii”.
    Ramine de vazut daca melodia (povestea) ascultata de Dl Goe ,pe care iata o ascultam si noi,ne va duce impreuna la „fortareata” cu ziduri ce ne-ar putea proteja” impotriva mortii si a disparitiei.”
    Vom afla oare la sirsitul experimentului mental propus de Dl Goe ? Sau experimentul este numai o poveste,asa, ca „tinerete fara batrinete si viata fara de moarte” ?

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     @Ana-Maria – … si daca experimentul va fi numai asa… o poveste, precum “tinerete fara batrinete si viata fara de moarte” n-ar fi deja acest lucru ceva?

     P.S. Chiar si atunci cand merg impreuna oamenii, electronii ori altceva se deplaseaza in mod separat. Impreuna inseamna doar in aproape acelasi timp si in aproape acelasi loc. Nimic altceva. Impreuna inseamna aproape. Nu stiu daca vom afla sfarsitul experimentului dar cu in/certitudine va pot spune ca vom afla o continuare. Deocamdata nu-mi iese desenul ilustrativ.

     Apreciază

    • Stely said

     Pai ,da …ma gindeam si eu la asa „ceva”. Dar mi-am pierdut ideea din cauza unor zgomote de fond ,de aici din real ,dar si de aici din virtual. Sa speram ca maine va fi mai bine ,ca @avepeusperscorillo (o, ce imaginatie) s-a retras sa-si linga ranile. Poate l-am nedreptatit ,atribuindu-i nickul acela care scria chinuit si stâlcit pe blogul lui ?(AVP) .Nu inteleg ,cum a uitat ca nimic din ce s-a intimplat pe acel blog nu a ramas fara raspunsunsuri explicative ? Ca mi-am asumat si greseli ,dar si opinii chiar daca nu au placut intodeauna. Nu cred ca a fost AVP sau un alt „mesager” de pa „blogul de la Corabia „. Stiu ca ei nu se ascund sub anonimat”lash” ,ca sa atace sub centura pe cineva.Atac las si mincinos . Halal sa-i fie !

     Apreciază

    • Ana-Maria said

     Cind am spus „Ramine de vazut daca melodia (povestea) ascultata de Dl Goe ,pe care iata o ascultam si noi,ne va duce impreuna la “fortareata” cu ziduri ce ne-ar putea proteja” impotriva mortii si a disparitiei.”
     M-am gindit la faptul ca -„impreuna”,da,”aproape in acelasi timp”- cu Dl Goe ,intrucit el stie aproape toata povestea luminii ,si,ca el este initiatorul Experimentului.Prin urmare mi-am pus intrebarea sau nadejdea ca numai el ar putea sa ne indrume sau sa ne arate calea spre „fortareata”.
     Daca am inteles bine (experimentul) ne-a aratat ca intre intuneric si lumina mai exista o lume de mijloc ,iar noi (impreuna cu ginditorul din sfera)putem fi imaginea in oglinda acestei lumi de mijloc (starea cuantica?)

     Dar chiar daca am inteles ,cred ca nu-i de ajuns ca sa ne salveze de la disparitie ,ci trebuie sa stim cum sa gasim resursele interioare spre a depasi unele inevitabile contradictii care se ivesc in viata noastra de zi cu zi .Ma intrebam deci le vom putea gasi singuri sau avem nevoie sa ne invete cineva ?

     Este „experimentul” inceputul acestei intieri ? Ar putea el sa declanseze in noi ,la „trezirea din somn”,o punere in contact cu lumea din afara (universul exterior) si cea interioara ? Inclin sa cred ca ,ceea ce a fost de declansat -s-a declansat – in cei care au dorit.De acum acestia au insa nevoie sa participe singuri cu corpul lor ,cu gindirea lor si cu definirea sentimentelor lor .Toate aceste trei insa numai impreuna :constiinta de sine ?

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     @Ana-Maria – Nu stiu daca la mijloc se afla intuitia (feminina; despre care rautaciosii misogini spun ca ar fi rezultatul a mii de ani de negândire) sau telepatia, dar cu certitudine pot afirma ca mesajele d-voastra pot fi interpretate ca semnale ale faptului ca experimentul functioneaza, ca produce anumite efecte care n-ar putea fi explicate in context clasic. Un observator neatent ar putea crede ca ele (mesajele d-voastra), incercand sa anticipeze sau sa forteze concluzii si rezultate, ar putea fi un factor perturbator major al banalului experiment mental din sf-era lui Goe intru reconcilierea ptofanului cu mecanica cuantica, prin caracterul lor atat de relativist, daca ar ajunge la acel d.Goe aflat in plina transcendenta, in interiorul unei sfere cu raza de 3,14… metri, inchisa etans. In mod normal n-ar avea cum sa ajunga. Dar daca totusi ar ajunge, atunci aceasta ajungere cu siguranta ca va fi un factor in favoarea unei reconcilieri inca si mai profunde a profanului cu realitatea cuantica a lumii. O lume in care fiecare calatoreste aparent singur catre Fortareatza. Nimic mai relativ decat singuratatea. 🙂

     Apreciază

 2. Maria said

  http://www.kiaikido.ro/

  Apreciază

 3. CC said

  hello Goe’s,

  +Mihaela Costea (poate o chem la Paris sa-mi pozeze apoi sa ma psychanalI’zeze STIL post-punk)

  http://www.blogger.com/profile/01760245835178698486
  +
  http://www.garbo.ro/articol/Psihologie/12373/cum-sa-ne-intelegem-visele.html

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Nu stiu cum si de ce dar am aproape certitudinea ca o parere a d-nei +Mihaela Costea ar fi extrem de interesanta (sau macar incitanta) pe fiecare dintre directiile in care ar putea continua in viitor acest topic. Daca veti avea dificultati s-o convingeti sa vina fie la Paris fie pe Arca lui Goe, cred ca ati putea apela la ajutorul unui domn foarte subtire vorbitor de limba. Ma refer desigur la herr Rromica Germanul (mai cunoscut in lumea virtuala interlopa sub porecla Neamtu Tziganu). Ati auzit de el, sper.

   Apreciază

 4. Stely said

  Ooooo!!! Numai fete ? Pai spunea CMM ca are in „echipa ” sa si un baiat . 🙂

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Pai exista si un baiat: Bernard Marcel Tatomir, care in (aparent) buna traditie a psihoterapeutilor care „sufera de” sau „ameloreaza starile de” „bipolar disorder” are (si el) doua prenume (Bernard si Marcel). Nu l-am introdus in ecuatie doar pentru ca nu se potrivea cu lema continuta in topic, desi acum, din perspectiva haioasa pe care o mentionati, constat ca ar fi mers foarte bine. 🙂

   Apreciază

 5. Radu Humor said

  Eşti psihopat rău băi Goe 🙄
  Aiâta te-ai jucat de-a naţi-o ţie, dă-mi-o mie cu Stely, până ai variat în pa…gină 😆
  Halal !

  Apreciază

 6. coraliana said

  Terapeutii = vanzatorii de iluzii !!!!
  Doamnele afisate mai sus sunt modeste ,ca pret, altele fac prozeliti pt terapie in grup ,cu guru, detinator de ”diploma” de excursie,cumparata pe la ”scolile”de vara de pe inaltimile Tibetului . Guru (poate fi si femeie) se arunca la preturi mult mai piparate !!!!!!!! Vorba Dlui Goe, conteaza in ce CREZI, dar cand sunt atatia prosti n-ar fi si pacat sa nu te imbogatesti !
  Nu inteleg de ce ati asezat-o pe Dna CMM in mijlocul grupului si de ce nu are pret !Trateaza gratis?
  Sper ca era terapeutilor gen ciupercute dupa ploaie sa se sfarseasca odata cu vestea ca Presedintele Basescu se sfatuia dpdv psiho cu un calugar discret si nu cu Flacara Violet . Saracul Hrebenciuc ….se inchina si el cui putea 🙂

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   D-na CMM este nepretuita si mai ales neprecupetita… oriunde se duce.

   P.S. D-na din mijlocul grupului de psihoterapeute este d-na CMM? Eu stiu ce sa zic? Privind fix in punctul alb de pe nasul personajului central, timp de 30 de secunde, conform indicatiilor, am avut impresia ca o vad zburand prin preajma pe Maria Tanase. D-voastra o vedeti pe Maria Mecu? 🙂

   Apreciază

   • coraliana said

    Eu vad o poza de profil a Dnei @Carmen Maria Mecu care, sper sa fie aceeasi pesoana cu @CMM . Acum, c-o fi sau ca n-o fi, e alegerea domniei sale, nu poti visa altceva decat ceea ce exista cu adevarat !

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     Cred ca este o reminescenta renascentista la mijloc cu o gioconda cememista. Va rog sa refresh-ati pagina pentru a ajunge la zi cu continutul. Momentan va aflati in cache.

     Apreciază

   • avpeusperscorillo said

    Amice,pai ma intrebi si apoi ma banezi??? vrei sa citesti meajul meu doar tu??? ok,esti stapin pe blogul tau,cea ce nu acceptai de la avp

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     ?????????????

     Apreciază

    • arcaluigoe said

     Dupa cum bine stiti pe Arca lui Goe nimeni nu este banat. Ati avut un mesaj care a esuat cu totul accidental in spam si v-ati grabit sa trageti concluzia prestabilita. … … Prin urmare sositi chiar din lumea lui Avepeus! Un mesager.

     P.S. Dimpotriva. Eu am acceptat sa fiu banat pretutindeni unde proprietarii n-au fost capabili sa procedeze altminteri. Cum adica ca „n-am acceptat”? Am incetat eu sa comentez pe blogurile respective? I-am banat sau am cerut altora sa-i baneze ori sa-i persecute pentru ca-l cenzurau pe dl.Goe? Deci nu.

     Apreciază

  • coraliana said

   😀 😀 😀

   Apreciază

 7. Priveam pozele doamnelor și domnișoarelor de mai sus și, fără răutate, am observat că toate cele care sunt mai tinere sau mai frumoase au prețul pe ele. Doar doamna cea în vârstă nu. Ca și când cele cu prețul au tariful deja stabilit pe când cealaltă nu. Este gratis sau neprețuită să înțeleg. Oricum, înșiruirea lor mi-a adus aminte de o povestire despre turnul Babel. Se spune că în acele vremuri de demult exista un obicei și acela fiind așa: într-o zi fixată a fiecărui an toate femeile Babilonului-tinere sau bătrâne, experimentate sau naive, fete mari sau bașca, intrau în turnul Babel spre a se oferi trecătorilor. Cu titlu gratuit, desigur și doar spre binele lor dar și a faimei orașului. Acum ideea era în felul următor, odată intrate în turn, toate acele femei nu aveau permisiunea să se întoarcă la casele lor până nu le alegea vreun străin de Babilon, ca astfel ele să-și îndeplinească scopul precis pentru care se aflau în Turn. Normal că cele tinere și/sau frumoase erau alese primele și plecau repede acasă.Cele mai coapte mai așteptau câteva zile-de gustibus…- iar cele veștejite puteau să stea mult și bine acolo, lungindu-și ochii după orice trecător. Unii povestitori- răutăcioși aș zice eu- spun că parte din acele doamne vârstnice își aflau sfârșitul în Turn fiindcă nu se milostea nimeni de ele să le facă vreun pustiu de bine și să le trimită acasă- ce lume rea, dom-le 😦 ….
  Așa că, privind fotografiile și aducându-mi aminte de această poveste dar mai ales cunoscându-vă micile răutăcisme 🙄 de care dați dovadă 😎 mi-a trecut prin minte o curiozitate: Oare și domnia voastră cunoștea această poveste din vechiul Babilon?

  Apreciază

  • arcaluigoe said

   Ah, dl.Goe si micile rautacisme. Nu, nu stiam povestea pe care o aduceti in actualitate ca o sheherezada post-modernista. Poate ca nici nepretuita doamna n-o stia. Acum o stie toata lumea. A colapsat in varianta propusa de catre domnia voastra, sugerandu-ni-se astfel ca ne vom pricopsi. Totusi as avea vreo cateva nedumeriri. Cine anume trebuia sa certifice in vechiul Babilon ca se vor fi intamplat cele cuvenite pentru ca femeia sa poata pleca acasa? Femeia insasi? Turistul strain? Martorii? Autoritatile orasului? Sugerati cumva ca ar putea exista asemenea asteptari sau ca ar trebui procedat similar si pe Arca lui Goe? Problema este ca noi nu prea avem turisti straini acreditati oficial. Suntem numai noi intre noi, babilonieni 100%. A doua nedumerire pe care as avea-o este in legatura cu imaginea batranei doamne care v-a amintit interesanta poveste cu talc. Cum se face ca persista pe monitorul calculatorului d-voastra? Daca ati refresh-a pagina ati putea constata ca neprecupetita doamna fara pret a fost mai iute de picior decat toate celelalte si a plecat deja acasa, inca de ieri sau alaltaieri. In noul context, daca veti urmari indicatiile s-ar putea chiar sa va apara Mihai Eminescu. 🙂

   Apreciază

   • Nu știu cine trebuia să certifice ce și cum cu cât și cine făcea verificările în Babilon, bănuiesc că aveau ei persoană calificată și de mare răspundere pentru astfel de treburi. Pfoai, eram grozav de tinerică când am citit asta, dar promit să-mi amintesc repede unde am citit ca să vin cu completări. Altminteri o să ziceți că m-am ramolit. Dacă mai e cazul. Sau te pomenești că toți erau cinstiți și spuneau fiecare cine cu ce și cui în ce fel făceau ceea ce trebuia făcut. Credeți?
    Vai mie că am creat și a doua nedumerire. Confuzia a apărut doar fiindcă am intrat pe aici fără să-mi las cartea de vizită la intrare. Doar din această cauză știu că a fost o tanti în poza aia. Acum sexul persoanei îmi este incert. Dar asta înseamnă că veniți cu modificări în postări ca să verificați atenția celor care intră aici. Sau nu.
    Mai bine să-mi apară Elvis. În vis.
    Oricum sper că nu am supărat bătrâna doamnă. Dacă e supărată totuși și plânge îi dedic o melodie care mie îmi place la nebunie. Fără nici un apropos la vechimea ei. A melodiei adică

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     Se pare ca respectiva båtrâna doamna nu este numai nepretuita si neprecupetita dar si inubliabila de vreme ce nu reusiti s-o uitati si s-o iertati pentru uitatele dialoguri purtate cu dansa, chiar si atunci cand dansa este plenar disparuta din peisage. Dedicatia este foarte generoasa. Si foarte armonioasa. In ton cu cele care se fac pe la noi. Va multumesc pentru inaltatoarele momemente oferite atat in numele publicului tinta cat si al meu personal.

     Apreciază

 8. coraliana said

  Am refresh-ato eu .Aseara am zis ca sunt obosita si nu vad bine .Am repetat experimenul astazi . La fel ! Nu-mi dau seama daca persoana este Maria Tanase ,dar este o figura frumoasa si zambitoare , multiplicata,ce ruleaza ca un film ,secventa cu secventa ,cadru cu cadru .Pe masura ce timpul trece conturul fetei, cat si celelalte amanunte se estompeza pana ce dispar cu totul.O iluzie !Dar si o metoda ,daca nu ma insel, de a ”lucra artistic” diversele defecte ale unui portret 🙂

  Apreciază

 9. coraliana said

  @refresh-at-o ( asa e corect ,scuze) !!!

  Apreciază

 10. Stely said

  ” Creștinismul explicat în 11 minute de Jacque Fresco ”

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Jacque Fresco e un tip special cu un umor special. Interpretarea sa asupra religiei este una clasica, nicidecum cuantica, iar aceasta este principala sursa a umorului sau pe tema asta. In fond Jacque Fresco este el insusi un tip extrem de religios vizavi de credintele (si visurile) sale pe care le-a urmat cu consecventa toata viata (nu ca alti credinciosi). Visurile si credintele lui Jacque Fresco pot constitui oricand o tema vie de discutii intre profani in HUVACA. Sugestia d-voastra este deci bnevenita.

   Apreciază

 11. Maria said

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Da, Maria, intr-adevar a fost ziua d-lui Brâncusi de care se pare ca, in afara de dl.Nimeni, nimeni nu-si mai aminteste. Nici macar Oltenia pandura a lui Tudor si-a lui Arghezii si-a atator dusi, Oltenia celui mai mare sculptor al omenirii, Constantin Brancusi.

   Apreciază

 12. coraliana said

  @ 9
  Despre vis,vise ,visuri ,visări ar trebui discutat .Eu facusem un comentariu , dar din cauza unei evidente greutati in folosirea corecta a termenilor am renuntat a -l pune . Care dintre termeni este adecvat starii de somn si care starii de veghe , asta-i intrebarea , dictionarul cam brambureste termenii ,chiar daca a fost gresit ,eu nu am spus niciodata ”visuri placute” cand mi-am adormit copiii 🙄

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Dupa cum se stie unele substantive admit mai multe forme ale pluralului. Cate una dintre aceste forme fiind considerata in mod oficial cea corecta, in timp ce celelalte sunt (mai mult sau mai putin) tolerate in functie de context. Desi pluralul „corect” al substantivului „roata” este „roti”, totusi in formula „merge treaba ca pe roate” ar fi un abuz sa fie utilizata forma „corecta”. La fel in formula „ma baga-n boale”, ar fi totalmemte inadecvat sa fie utilizat pluralul „boli”. Si fiindca veni vorba de „boli”, merita amintit substantivul „virus” al carui plural oficial este „virusuri” dar care admite si pluralul „virusi”, mai ales in ceea ce-i priveste pe cei de pe calculatoare. Visuri-vise este un alt caz cunoscut. Ar mai fi: capsuni-capsune, gogosi-gogoase etc

   P.S. Pledoaria de mai sus este un copy-paste din memorie. Practic am citat-o cuvant cu cuvant pe profesoara mea de limba romana (careia ii port o tandra si de nesters amintire).

   Apreciază

 13. arcaluigoe said

  Update:

  Inserez acest „update” in avangarda lui „…And psychotherapy for all” pentru a atrage atentia asupra unui posibil abuz impotriva libertatii de exprimare. Despre acest caz putei citi, comenta si lua atitudine AICI – pe blogul Dictaturii Justitiei

  * * *

  Apreciază

  • Stely said

   Am citit si am luat” atitudine” ,desi nu am fost o cititoare abonata la blogul lui Dan Badea si nici (din pacate) a ziarului Curentul. Dar cum nu pot sta pasiva la asemenea abuzuri mi-am exprimat ingrijorarea in scris pe blogul” dictatura justitiei „.Aduc si aici ce am scris acolo :

   Este grav ce se intimpla ,dar simpla solidarizare a bloggerilor si implicit a noastra ,a cititorilor ,nu vad cit de mult ar putea sa-l ajute pe bloggerul Dan Badea . E nevoie de o actiune in justitie si ,in paralel cu asta ,de sesizari catre ONG-uri si alte foruri internationale care se ocupa cu respectarea dreptului la exprimare. Va fi o lupta lunga si grea .Puterea actuala a demonstrat cu virf si indesat ca nu are de gind sa respecte nici macar Statul de Drept ,daramite libertatea de exprimare unui blogger ,fie el de talie mare ca Dan Badea. Sunt iata numai doua luni de cind avem la putere un guvern si un parlament ce dovedesc pe zi ce trece ca nu prea se sinchisesc de respectarea principiilor ,legalitatii si a dreptului la exprimare .
   As vrea sa intreb : exista o lista de sustinere sau alta actiune mai ampla de solidarizare ?

   P.S. Cred ca va uitati la meci ,nu ? Of,ghinion -Gol . 😦

   Apreciază

 14. Mulțumesc mult !
  Nu știu dacă pentru că sunt stresată de problemele legate de școală, ca de obicei elevii nu învață, sau pur și simplu n-am îndrăznit să apelez la sprijinul dvs.dar m-a bucurat mult gestul.
  Cu mult respect,
  Carmen Amza

  Apreciază

 15. coraliana said

  @ 9 Dl Goe,
  Neavand posibilitatea sa controlez acest ”copy-paste” memorat ad literam si invocat de dvs, va cred pe cuvant 🙂 Vedeti,asa m-ati apostrofat si-n ceea ce priveste imaginatia . Subtil . Am constatat de curand ( schimbarea fotografiei in timpul jocului 🙂 ) ca si cu atentia se intampla acelasi lucru . Nu ca n-as fi stiut, dar repetam pt a fixa exact lucrurile : memoria,imaginatia ,atentia,pe langa multe altele, sunt functii ale creierului cu care orice om se naste, dar prin exercitiul carora, se si diferentiaza de semeni ,astfel incat putem spune ca fiecare individ (”stiintific” ori ”profan” ) se afla pe trepte diferite de orientare, focalizare și fixare a conștiinței asupra unui obiect.
  Cu un pic de efort,am inteles si ca fotonii reprezinta de fapt energia responsabila pentru toate interactiunile pe care le avem cu diverse obiecte sau cu diverse activitati in stare de veghe,de constienta.In starea de somn cand sistemul nostru nervos este obosit , intra intr-o stare de repaus ,de relaxare , iar creierul incepe sa prelucreze (in intuneric) toate imaginile si gandurile preluate deformat in timpul starii de veghe. Este o stare cuantica si visul, cu imagini alb -negru care ni se perinda prin fata ochilor ,facandu-i sa se miste nebuneste sub pleoape ca si cand ar alerga sa prinda ceva prin intunericul sferei ?

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   @Coraliana – Fantastic! Ati postat deja in viitor. Acest comentariu pare sa vizeze (intr-o maniera indubitabla) topicul ce urmeaza sa apara pe Arca lui Goe si pe care inca nu l-am scris… si care probabil ca se va intitula „Intoarcerea in SF-era lui Goe”. Mesajul d-voastra este o proba in sprijinul ideii ca majoritatea lucrurilor sunt intamplate deja si ca premonitia este in fond un soi de memorie.

   Apreciază

  • coraliana said

   este o stare cuantica ,bineinteles ,Imaginandu-si ”sfera ” dar si pe el insusi ca pe oglinzi situate in planuri diferite , reflectand planuri diferite,cred ca Dl Goe vrea sa sugereze ca simbolul ”nimicului ” (fotonul fara masa proprie ,fara sarcina electrica ) are rolul sau important in univers ,nu numai ca este omniprezent in viata fiecaruia ,dar este si un permanent generator de energie . 🙂
   Ganduri ,imagini,cautari – realitati ” poleite” , unele pe dinauntru, altele pe dinafara ,aproape sa -mi pierd reflexul orientarii ,si mai multe nu 😛 !!!!

   Apreciază

 16. coraliana said

  @Coraliana
  februarie 21, 2013 la 8:32 pm

  erata: ”Subtil” in loc de ce-am scris 😦

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   S-a rezolvat! 🙂

   In SF-era lui Goe nu exista partizani. Dar in afara ei da. Perceptia partizana poate incarca sfera (pe exterior) cu tensiuni si semnale ciudate. S-ar cuveni poate o pregatire psihologica pe aceasta tema.

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Sa radem cu Lionel Messi:

    Sandro Rossel a efectuat o vizita sportiv-diplomatica de doua zile in Orientul Mijlociu pentru a pune bazele unui meci numit „Partida Pacii” in care Barcelona va juca pe 31 iulie, in fata unei echipe combinate formate din jucatori israelieni si palestinieni.

    Apreciază

 17. coraliana said

  Ma pricep prea putin la fotbal, spre mai deloc , nu pt ca ar avea reguli de speriat, care n-ar putea fi invatate, ci tocmai pt faptul ca atunci cand esti spectator, unghiul din care privesti jocul ”te ajuta” sa ratezi momente, cum ar fi offside-ul , pe care le judeci gresit ! Eu nu am inteles aceasta regula,simpla-spun unii, poate si pt faptul ca nu m-a interesat,sau pt ca NU am vazut (inteles) ? Este enervant , frustrant numai cand joaca Romania . In rest NU . In general nu sunt ”purista” , dar cand joci in ”Champions League” iti permiti sa trimiti mingia la adversari ?! 🙂 Bucuria, emotia, asteptarea, ”ceva”-ul ce NU cunosti , sunt intr-adevar elemente care te ajuta sa te iluzionezi ,sa vezi ceea ce doresti si nu ceea ce este cu adevarat .Si mai ales cand totul depinde de un balon caruia i se imprima o viteza si o traiectorie absolut intamplatoare, nu mai poti fi sigur nici macar50/50% .
  PS.Multumesc frumos ,pt corectura 🙂

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Filmul care are in primplan o sfera de piele peticita cu pentagoane si hexagoane in alb si negru nu-i despre fotbal (in primul rand) ci despre ceva mult mai general care se intampla pretutindeni: perceptia partizana. Imi pregateam terenul de joc pentru justificarea viitoare a perceptiei asupra rezultatelor experimentului mental propus in SF-era lui Goe.

   Apreciază

 18. Alternativ la terapiile orale expuse delicational mai sus, va prepun intoarcerea la cele sfinte, autentice, neperturbate decat in masura in care sa faca patrunderea auriculara cat mai profunda:

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Dar! Cine iubeste si lasa? Nu eu serpuiesc, ci drumul, zise sarpele. Deci! Cine iubeste? Cine? Eeee, pai daca e pe asa nimeni, nu iubeste pe nimeni.

   P.S. Delicational? Bizar cuvant. Ce-ati vrut sa spuneti? (Sper ca cei care se vor intoarce la cele sfinte nu vor avea surpriza sa nu va gaseasca acolo. 🙂 )

   Apreciază

  • Stely said

   Apreciază

   • Stely said

    Imnografie

    Tropar (glasul al 4-lea):
    Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor
    și cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare;
    și te-au făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Ioan, Părintele nostru.
    Roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

    Condac (glasul 1):
    Roduri pururea înflorind, învățăturile cele din cartea ta aducând, înțelepte,
    îndulcești inimile celor ce iau aminte la dânsele cu trezvie, fericite,
    că scară este, care ridică de pe pământ
    sufletele celor ce cu credință te cinstesc pe tine,
    la mărirea cea cerească, care rămâne purure

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Ioan_Sc%C4%83rarul

    Apreciază

   • Dl.Goe said

    Inspirate trimiteri, directe si suptile, precise si plenare. pentru unul si pentru toti, pentru acum si pentru ieri-mâine. Abia intelese. pline de-ntelesuri.

    Apreciază

    • Stely said

     Multumesc pentru modul cum mi-ati interpretat intentiile afisarii celor doua postari . Da,ati sesizat f.bine rostul lor. Cel mai frumos este ca le-am avut la indemina prin intermediul unei indeletniciri frumoase. Faptul ca am pus linkurile exact unde le-a fost locul se datoreaza unei inspiratii de moment. Dar am fost multumita apoi ca le-am gasit locul potrivit .
     P.S. Stiam (simteam ) insa ca este posibil sa se afle toate”intelesurile „.

     Apreciază

 19. Maria said

  her beauty’s too bright

  but, i’ll never close my eyes

  and risk losing her

  Apreciază

 20. Maria said

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: