(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Aceşti bătrâni făţarnici

Posted by Arca lui Goe pe mai 14, 2013

Am observat la bătrânii din jurul meu, la cei pe care îi văd la televizor ori la cei cărora le citesc anumite texte în presă că sunt preocupaţi de două lucruri: patriotismul şi credinţa în Dumnezeu. Lucruri frumoase. Totuşi, ei vor să arate cu ostentaţie cât sunt de patrioţi şi de credincioşi. Dar sunt mai degrabă precipitaţi şi buimaci, de parcă cineva i-a trezit din somn şi i-a luat la întrebări: eşti patriot?, eşti credincios?

.

Eliberaţi de munca de zi cu zi, aceşti oameni par să fi descoperit sensul existenţei: dragostea de România. ţin să fie prezenţi la urnele de votare pentru a-şi face datoria de cetăţeni, de buni români, şi votează en-gros pentru „viitorul României”. Asta este explicaţia oficială, declarată papagaliceşte. În realitate, patrioţii votează cu cei care le promit că vor avea grijă de pensionari, de bătrâni, de categoriile defavorizate, cu politicienii care îi amăgesc cu creşterea pensiilor şi cu o listă confortabilă de medicamente. Vrăjeli! Votul bătrânilor nu este nicidecum pentru „viitorul ţării“, ci unul strict de interes personal, egoist, care ţine de pâine, de zahăr şi de ulei…
.
Îi aud vorbind cu mânie (şi cu stomacul gol) despre România noastră, ţară bogată şi frumoasă, care a fost jefuită de străini, nişte borfaşi, de aceea o ducem atât de prost. Uniunea Europeană şi NATO sunt pentru ei nişte „agresori“ care şi-au bătut joc de noi, care ne asupresc, care „se amestecă în treburile interne“, care ne-au furat demnitatea de români. Cartea naţionalistă este strânsă în braţe. Naţionalismul e scut şi spadă. Dar e şi o pâine bună de mâncat. Amintirile personale sunt invocate ca exemple pozitive: Ceauşescu a făcut, a dres, a fost bun… Nu-i interesează ce se întâmplă în alt colţ de lume. Ce nu-i românesc poate să piară!Am constatat la unii oameni care au ajuns la o vârstă înaintată că dintr-odată au devenit credincioşi. şi ţin neapărat să arate că ei cred. Dar predicile lor sună atât de fals! Vobesc pe nas, cum se spune, o trăcăneală. Credinţa asta a lor, vânturată ca o rufă pusă la uscat, seamănă cu o manevră de a se pune bine. Cu Dumnezeu. Pentru că asta au învăţat o viaţă întreagă, să se pună bine: cu şeful de birou, cu inginerul-şef, cu şeful de sindicat ca să obţină nişte bilete la Saturn, cu secretarul de partid să capete o butelie, să se pună bine cu gestionarul de la alimentară pentru o bucată de brânză. şi după o viaţă întreagă de „pus bine“ cu şefii şi de pupat funduri, iată că a venit vremea bătrânilor să se pună bine şi cu Dumnezeu! Pentru că cine ştie cum o fi dincolo, nu-i aşa? Dar nu-i de-ajuns să se „pună bine“! Trebuie să dea lecţii, să facă morală celor tineri, să arate că s-au pus bine, pentru că ei au ajuns înţelepţi. Bătrâneţea unor astfel de oameni nu echivalează neapărat cu înţelepciunea.

.

Cred că aceste apucături de patriotism şi de credinţă nasc nişte caraghioslâcuri agresive, ţâfnoase şi arogante, demne de dispreţ. Seamănă cu nişte socoteli meschine. Pentru că nu izvorăsc din adâncul sufletului. – Autor Petre Barbu

29 răspunsuri sa “Aceşti bătrâni făţarnici”

 1. Radu Humor said

  Numai nişte handicapaţi ca acest individ crescut probabil prin canale, fără să cunoască bucuria şi căldura unui cămin familial, poate urî cu atâta nesimţire şi înverşunare, nişte oameni în vârstă, vinovaţi de faptul că îşi iubesc ţara şi cred în Dumnezeu. Nu-i vorbă că dispreţul ăsta şi bătaia de joc o merită cu prisosinţă cei care n-au ştiut să-l crească, făcând din el un mutant, fără nimic sfânt în el !
  La cum arată muhaiaua asta numai poză îi mai lipsea, dar aşa-i când vrea să-şi bată joc dracul de tine !
  P.S.
  Încep să înţeleg de ce Goe îşi apără cu atâta disperarea secretul identităţii 😉

  Apreciază

 2. d'Artagnan said

  DlGoe, cu siguranţă nu mă dă subtilitatea afară din casă, aşa că o să întreb direct: care-i diferenţa între RALG şi DlGoe?
  Şi dacă tot am trecut pe aici…de ce spuneţi că CTP este un pseudoateu?

  Apreciază

  • RALG said

   @D’Artagnan – Intrebarile d-voastra par si sunt simple. Raspunsurile insa, daca le-as formula pe larg, ar putea cere multe cuvinte. Voi incerca totusi sa va ofer o varianta simplificata, concisa, fara inflorituri. „Dl.Goe” este o entitate individuala, inspirata de personajul lui Caragiale, care deserveste aproape excusiv un singur Ego. RALG este asa… o entitate mai colectiva, mai difuza… un acronim al „Redactia Arca lui Goe” (care se potriveste, mai mult sau mai putin intamplator si unei alte mega-entitati in context), pe care o poate folosi (ca pseudonim) orice administrator pentru a comenta oficial, impersonal, pe Arca lui Goe atunci cand nu a purces la autentificare. Logat ca Admin pseudonimul utilizat devine Arcaluigoe. Desi tot acest proces poate parea confuz (intr-o maniera inutila; exista desigur si confuzii utile) va asigur ca exista o logica (o logica combinata a ratiunii si a sentimentelor) care determina folosirea acestor nuante. De altfel pe vremea pin care ma dedam la meta-conversatii pe Dilema Veche, i-am propus in cateva randuri d-lui Mircea Vasilescu sa nu-si mai semneze comentariile in care intervenea ca administrator si modereator al comunitatii virtuale cu numele sau personal ci cu un pseudonim tehnic, neutru, formal, bunoara „Admin” sau ceva echivalent. Asa ar fi fost profesional. Cititorii ar fi continuat sa stie ca „admin” e Mircea Vasilescu (iar nu Razvan Georgescu), iar daca alt „admin” precum Marius Chifu ori altul dintr-o lista finita, toti lucrand in mod unitar si coerent in echipa, ar fi trebuit sa intervina, ar fi putut folosi acelasi pseudonim pentru a duce la indeplinire aceeasi munca de moderare. Dl. Goe Vasilescu nici n-a vrut sa auda. Probabil s-ar fi simtit micsorat daca nu s-ar fi stiut cu (mare) precizie cine-i urecheaza pe comentatorii cei obraznici. Pe arca lucrurile nu stau (nici pe departe) intr-o maniera similara cu cea de la Dilema, asa ca analogia nu este perfecta. Ceea ce am insirat eu aici, special pentru d-voastra, se refera la lucruri ultra-cunoscute prea-cinstitului cititor citit si unic al Arcei lui Goe. Inca de anul trecut pe vremea aceasta, cand dl.Goe era interzis pe Arca lui Goe, majoritatea comentariilor oficiale au fost semnate (pentru luni de zile) tot asa: RALG – Redactia Arca lui Goe. Pe urma dl.Goe s-a sinucis si si-a recapatat dreptul de semnatura… Ceea ce nu inseamna ca RALG si-ar fi pierdut-o. Desigur ca, cel putin cate putin, cateodata dl.Goe devine (prin osmoza) RALG. Dar asta n-ar trebui sa para un mister. Am remarcat ca iepurele de investigatie si ancheta, cu o perspicacitate iestita din comun a bagat de seama oarecare apropieri intre una si alta si a deconspirat fara mila trucul, special pentru a le demonstra martorilor abilitatile sale detectivistice de descendent al lui Må-sa Hare.

   In ceea ce-l priveste pe reputatul ziarist CTP vom mai avea ocazia sa vorbim… mai pe larg. I-am zis pseudo-ateu, pentru ca in fapt, domnia sa, lipsit de orice detasare, probeaza un interes mistic pentru Divinitate si Credinta, pe care le injura (tot) ca sa se bage in seama. Parerea mea este ca, daca va trai destul, CTP va ajunge sa se pocaiasca si devina un credincios practicant in varianta mistica, furia sa de acum fiind parte din etapa pregatitoare a iluminarii care-l paste pe fostul inginer.

   Apreciază

 3. Stely said

  „A îmbătrâni, doamnelor și domnilor, este contrariul a ceea ce se crede în mod curent. În tinerețe, la vremea când nu ți-ai definit încă opțiunile, ești împovărat de greutatea tradiției și a adevărurilor cu care ai fost îndoctrinat. Tânăr fiind, crezi în ideile răspândite, în cele care aleargă pe toate drumurile, ești gata să aderi la tot și la toate. Cade-n spinarea ta greutatea familiei, a tradiției, a grupului din care faci parte, a societății. În ceea ce mă privește am trăit înaintarea în vârstă ca pe o detașare de toate aceste poveri. A îmbătrâni înseamnă a arunca peste bord toate ideile preconcepute, înseamnă a deveni mai ușor, mai liber. Într-un anumit sens, ești mai bătrân când ești mai tânăr și mai tânăr când ești bătrân.”

  http://www.placerea-de-a-calatori.ro/2013/04/confesiunile-lui-radu-beligan.html

  Apreciază

  • RALG said

   Pana la urma varsta nu poate influenta decisiv calitatea si valoarea oamenilor. Un idiot nu se lumineaza prin imbatrnire. De altfel se stie ca defectele se accentueaza cu varsta in timp ce calitatile se estompeaza… Nu cred ca in articolul sau Petre Barbu s-ar fi referit la Radu Beligan. Poate la Radu Humor. Ca categorie…

   Apreciază

 4. Stely said

  http://www.realitatea.net/un-tanar-de-14-ani-ar-putea-ca-tiga-premiul-nobel-are-un-iq-mai-mare-decat-cel-al-lui-einstein_1179801.html

  Apreciază

 5. Mitzaa Biciclista said

  Ca și când a gândi patriotic a ajuns un fel de tinichea legată de coadă, o rușine de nedescris, un motiv de batjocură.
  Ca și când a fi bătrân e motiv de bătaie de joc, de luare la mișto, nici un pic de milă pentru cei care Îi aud vorbind cu mânie (şi cu stomacul gol), au ajuns bătrânii un fel de balast jenant,o piatră de moară urât mirositoare.
  Să ne fie rușine! Cred că mai voiam să zic ceva dar îmi ajunge și atât.

  Apreciază

  • Mitzaa Biciclista said

   Mai rămâne să le facem vânt din tramvai când acesta intră cu viteză în curbe.
   Sau un adăpost obligatoriu cu scop de incinerare.

   Apreciază

  • RALG said

   „a gândi patriotic” – Misto „sintagma”. Nu degeaba zic unii c-ati fi haioasa chiar si asa a-ţâţată. Cred ca sunteti si foare curajoasa.

   P.S. V-am ramâne profund indatorati daca at fi atat de draguta sa faceti comentarii on topic. Daca s-ar putea. Nimic constrangator insa. Puteti continua cu acest gen de vânt/uri aiurea in tramvai.

   Apreciază

   • Mitzaa Biciclista said

    Off-topic
    Când aruncaţi jigniri, cum vă simţiţi? Mai bărbat/ă?
    Ş-apoi, mă gândeam că n-o să vă supere faptul că vă răspund cu atenţie la atenţii. Din contră.
    On-topic
    Articolul e o idioţenie crasă.

    Apreciază

    • RALG said

     „aruncam cu jigniri” ???

     Cred ca sunteti inca intr-o stare avansata de apostazie vizavi de „dl.Goe” ceea ce va predispune la o usoara nervozitate. Poate ar trebui sa asteptati sa va treaca… Oricum veti proceda nu va avea cum sa ne supere. Dupa cum bine ziceti ba „din contra”.

     „Articolul e o idioţenie crasă.” ? – Este opinia d-voastra pe care o respect. Din pacate insa articolul reflecta o realitate cruda. Multi dintre prosti si-au pierdut in timp si ultima bruma de bunsimt ingrosand randurile celor descrisi sincer si onest, cu curaj, impotriva prejudecatilor, de catre autorul articolului. Ca s-a referit doar la cei mai in varsta este probabil o scapare pe care o va corecta cu alta ocazie, cand va intra in atingere cu exemplare din alte grupe de varsta. Apropo, de ce nu faceti d-voastra un comentariu on topic acolo, la fata locului? Ca sa fie treaba treaba.

     Apreciază

    • Mitzaa Biciclista said

     Apostazie?! Apostazie?!! Hehehehehehe.
     Ştiu că nu vă supăr, orice aş face. Dap, chiar vă place curajul meu.
     Nu fac un comentariu on topic acolo la faţa locului. Au făcut-o alţii mai bine. Mulţi, mulţi alţii. Am convingerea că şi lor le respectaţi părerile.
     În rest, bine sănătos?
     Pe când un articol original, marcă proprie?

     Apreciază

    • RALG said

     Curajul? Nu stiu ce sa zic, mai ales ca nu reiese din poza.

     Intr-adevar aici ati adus-o bine. Noi, intr-adevar ca respectam parerile tuturor si nu ingradim nimanui dreptul la opinie si la libera exprimare. Am impresia ca ati folosit acest supterfugiu pentru a va eschiva de la datoria pe care o aveti, aceea de a-i apara cu curaj pe batranii patrioti si cu frica lui Dumnezeu, chiar acolo unde sunt atacati miseleste, intr-o locatie cu audienta mare. Faptul ca v-ati multumit sa le luati apararea doar aici (la dl.Goe) denota… aaaa… Denota. Acolo ati fi avut ocazia sa va probati curajul, bravura, darzenia etc.

     Da, bine, sanatos, multumesc asemenea.

     Pe când un articol original, marcă proprie?” – Mai dar ce lucruri va ffråmânta si pe d-voastra pe neasteptate… Carenta despre care era vorba nu se referea la omisiunea prepozitieii „pe” ci la folosirea in/corecta a complementului direct „pe care” in cazul acuzativ, ceea ce denota nu o greseala de dactilografiere facuta din graba ci o carenta destul de grava prezenta la anumite categorii de vorbitori. Mi s-a parut „crasa” in cazul cuiva care incearca sa-si pledeze cauza din postura de avocat al limbii române, inclusiv prin folosirea exclusiva a diacriticelor. 🙂

     Apreciază

    • Mitzaa Biciclista said

     Ah, deja sufăr, căci vă văd, vă simt mai bine zis, nemilos. (Vedeţi de ce-mi place folosirea exclusivă a diacriticelor? Ca să nu scriu caci în loc de căci, cuvânt care, la domnia voastră pe blog, se află din abundenţă.)
     Convins de a fi găsit călcâiul lui Ahile, înfigeţi săgeata. Adânc, fără milă şi de atâtea ori încât încep să cred că aveţi plăceri puţine. Şi rare.
     Şi cum exemplul cel mai bun se dă prin arderea pe rug a celui mai fanatic, iată-vă în ipostaza inchizitorului care a reuşit să se impună, provocând urale la scenă deschisă. Căci nu-i aşa? Pulimea Mulţimea se bucură când cineva e pus la zid/împuşcat/dat la lei/etc, mai ales dacă motivul este derizoriu. Şi ca să fie lumea convinsă că, de fapt, nu e o greşeală simplă, de suprafaţă, ci una gravă, de fond, vă învârtiţi în jurul ei precum pisicuţa mea când descoperă că are coadă.
     Dap, clar! Probabil că am rămas repetentă la gramatică spre deliciul audienţei. Noroc că aveţi numai premiante pe aici şi-mi vor suplini lipsurile.
     Credeam că vă prindeţi că folosirea lui pe când era doar un pretext glumeţ pentru o altă întrebare, dar vai! Am uitat ce sensibilos sunteţi. Mai ales când vine vorba de amorul propriu. Ah, să fie de vină inspiraţia pe care nu o mai găsiţi de la o vreme?
     Pfoai, acum chiar am fost răutăcioasă. Dacă e război, măcar să scoatem armele.

     Apreciază

    • RALG said

     Caci chiar nu stiam ce va atrage pe Arca lui Goe!

     P.S. Astept cu nerabdare sa scoateti armamentul din dotare. Pana una alta vad ca sunteti plina de presupuneri care mai de care mai nostime. Genul iepuresc la broasca tzestoasa (am auzit ca faceti paine in ţăst). Intrucat le aruncati la pura intamplare va trebui sa sporiti de macar o mie (si una) de ori densitatea si aria de acoperire pentru a avea 1% sanse sa ajungeti sa gâdilati vreo ţintă. Daca nu atunci macar faceti conditie fizica. Prinde bine in alte locatii mai facile.

     Apreciază

    • Mitzaa Biciclista said

     Eu nu am auzit că fac pâine la ţăst. Dar….poate că sunt eu surdă şi n-aud bine ce fac.
     Nu ştiu cum e genul iepuresc la broască ţestoasă, dar văd că ştiţi dumneavoastră cum este din moment ce-l daţi exemplu. Numai să mă lămuriţi care gen vă atrage mai tare: al iepurelui sau al broaştei? Masculin sau femin? 🙄
     Sunt convinsă că nu vă pot atinge aşa de uşor. Se observă, mai ales, prin faptul că nu mă trataţi cu indiferenţă. Şi-apoi…eu nu dau tare, deci nu se va supăra nimeni dacă nu veţi fi simţit. Oricum, domnia voastră vă veţi comporta cum sunteţi obişnuit să vă comportaţi.
     Condiţia fizică, hmmm, dacă fac….dacă nu fac….şi dacă fac, fac, fac…..

     Apreciază

    • RALG said

     Aoleu, vai, valeu… Presupun ca pentru a deveni mai convingatoare v-ati promovat poza asta de acum 10-15 ani in care pareti ca-l invitati pe intrlocutor la o partida de armwrestling.

     P.S. O sa trec peste teribilele pontitze (cu care poate ati fi avut succes la colegii de la vreu liceu acum pret de vreun sfert de veac – gen genul iepurelui versus sexul broastei precum si facerea de oac si fac, fac, fac) cu care m-ati dezamagit (iarasi, am plans chiar)… pentru a remarca faptul remarcabil ca sunteti capabila sa va extrageti satisfactii din atingerea d-lui Goe, desi pe dl.Goe respectivele atingeri nu reusesc sa-l faca sa simta ceva (orice acolo). Ce denota asta? Ca dl.Goe ar fi un nesimtit (ah; in viziunea Madalinei de la Gorj), ca tanti Mitza e subtila, independenta (inclusv in placeri), solista, solipsista si exhibitionista, extaziindu-se extrem de facil sub aplauzele voyeristilor zoomorfi (care o declara invingatoarea incontestabila, zdrobitoare, a d-lui Goe)… Tttt… Haide må tanti, d-voastra credeti ca-s asa de usor impresionabil? E o parere care va scade, facandu-va sa va precipitati si sa va coborati stacheta chiar si sub limita propriilor posibilitati… Literar-artistice si de estrada. In dezavantajul tuturor. Sunt sigur ca puteti mai mult.

     P.P.S. Risc (ce risc?) si presupun ca in poza asta veche, propusa mai nou, apare o femeie nemaritata, in timp ce in poza aia mai recenta (sa tot fie de acum vreo 5 ani), retrasa acum din profil, aparea o femeie maritata. Se anunta precipitatii. Ca sa inchei astfel buletinul meteorologic despre starea civila… a vremii.

     Apreciază

    • Mitzaa Biciclista said

     Oh, da, vai! M-aţi desconspirat!
     O dată fiindcă poza fu făcută la 1900 toamna când încă nu se inventă pelicula color, noroc că fusei amica fraţilor Lumiere şi printr-un lanţ al slăbiciunilor, ei cunoscură pe unii care cunoşteau pe alţii şi uite aşa îmi colorară şi mie vechitura de acum, câţi ani aţi zis? 15? ah, da, de pe când computerele funcţionau cu cartelă 😆
     Da’ mă bucur că sunteţi convins că-s eu în poză şi nu vreo nepoată-strănepoată scăpătată.
     Şi? V-a chinuit până azi inspiraţia la aşa comentariu plin de bărbăţie băşcălie?
     Pfoai, v-am mai spus eu că, odată cu vârsta, lucrurile se urnesc mai greu. Da’ nu-i nimic, important e că v-aţi pornit. Păcat că a durat puţin. Că ieri aţi terminat repede, repede, Eu mă aşteptam să ţină toată noapte, dar nah! Nu fu să fie nici de data asta.

     P.S. Mi-a plăcut presupunerea cu măritatul şi nemăritatul. Dap, adânc. Din străfunduri scoasă.
     Sherlock Holmes şi Aghata Christie erau nişte naivi dacă-şi închipuiau că stăpânesc taina indiciilor dătătoare de concluzii pline de siguranţă.
     Oricum, dacă-mi găsesc berbant pe bloguri, vă iau de naş. Sper că staţi bine din portofel, că ştiţi cum e. La nuntă se strigă darul şi nu vreau să creadă lumea că mi-i naşu’ cărpănos, ca să fiu politicoasă şi să nu zic altminteri.
     Şi ce mă încântă siguranţa pe care o afişaţi în descoperirea adevărului absolut. Mai rămâne să strigaţi Evrika! Vedeţi că Evrika se scrie cu K de la kilogram, nu cu C de la căci.
     Mâine, dacă nu sunteţi foarte obosit şi mai aveţi puteri, poate vă explic şi nişte mici diferenţe. Da’ numai pe alea scrise cu Ţ nu cu TZ.

     Apreciază

    • RALG said

     Ah, abia acum inteleg de ce majoritatea comentariilor d-voastra au asa… un aer de anunt publicitar (sectiunea matrimoniale), fi-mi-ar intuitia de râs sa-mi fie c-am ghicit numai pe jumatate. Ei atunci poza cea noua (dar veche) sa va fie cu folos iar ceasul bun sa-l dea pronia, ca usor mai sunteti de provocat. 😉

     P.S. N-am nicio scuza pentru rateul interpretarii psihologice. Daca stau sa ma ganesc acuma, dupa razboi, parca imi amintesc intr-adevar ca poza cealalta degaja asa un aer de tristete si duiosie galesa, care ar fi trebuit sa-mi dea de gandit.

     Tema de casa pentru d-voastra: Se cere sa se stabileasca pe baza de intuitie feminina care dintre urmatori cadindati nu sunt insurati:

     Porthos,
     Iepurele de Martie
     Neamtzu Tziganu
     Elmmar
     Dl.Nimeni
     Radu Humor
     Marcus
     Mugur
     Ianculescu

     Apreciază

    • Mitzaa Biciclista said

     Vaaaai, păi mai pot eu vreodată să spun că nu mi-ați fi simpatic când văd câtă râvnă și câtă silință vă dați să descoperiți care cu cine cum și-n ce fel.
     Ia uite ce listă ați alcătuit, hehehehehehe, frățioare, treaba e oablă.

     Deși, sunt puțin dezamăgită, drept să spun. Păi numai atâția ați descoperit? Hai domnule că aveam niște așteptări! Doar trebuie folosit și el talentul ăsta de a alcătui piese de dosar, de a investiga, de a asculta, de cerceta pe cineva cu cine vorbește, ce vorbește și cum vorbește. Ca să nu mai spun că plăcerea asta a dumneavoastră de a scoate în evidență anumite lucruri pe care le bănuiți și care mie, păcătoasă cum sunt îmi place să vi le alimentez, denunță mai degrabă că faceți parte din școala veche a acelora care alcătuiau note informative despre colegii de bancă/birou/intreprindere/etc.

     Cum spuneam, lista mi se pare cam scurtuță, dar fie.
     Sau….te pomenești că ați lăsat-o așa doar ca să nu se vadă diferența prea mare între numărul presupușilor mei iubiți din internet și unica dumneavoastră admiratoare. Stely.
     Pe bune acuma, sper că nu descopăr vreo gelozie ascunsă. Să vă mai spun încă o dată cât de mult îmi sunteți simpatic? Măcar nu mă mai geloziți atâta.
     Dar zău, chiar nu v-ați prins că poza e a unei nepoate? Nici plasma din colțul camerei nu ați observat-o? Păi eu credeam că aveți niște gadgeturi din alea tari, tari de tot de numără și câte buline sunt pe bandană și câți nasturi la cămașă.
     Da ochii, ochii, ce culoare au ochii? Sunt creionați, migdalați, rotunzi, rimelați, cum sunt?

     P.S: sigur că am fost impresionată și de modul cum ați analizat trăsăturile și expresia feței. Asta chiar dovedește atenție deosebită, studiu, dedicație, alea alea 🙄
     Dacă descoperiți și cât port la picior sunteți mare. Nu că nu ați fi. Adică nu știu, domnia voastră nu vă dezvăluiți trăsăturile fizice, decât pe celelalte.
     Ah, uitasem, domnia voastră sunteți doar o entitate virtuală. Fără chip, fără adresă de e-mail, fără…, fără…, fără…, fără…

     P.P.S. fiindcă știu că vă omoară curiozitatea să aflați care din cei enumerați mai sus îmi este preferat, am să vă răspund.
     Dați-vă mai aproape cu urechea, ca să nu audă dușmanii:
     Știți care din ei îmi este teribil de drag?
     Ăla mai șmecher!

     Apreciază

    • Stely said

     Pentru @Mitzaa Biciclista : diagnostice si recomandari de retete pentru tratamente cu… materialul clientului 🙂

     Polichinelle spus

     noiembrie 18, 2012 la 11:14 pm 1 3 Rate This

     N-aș vedea în M. Goé nici un steroid artistic, nici un ghimpe fără noimă. El e mai degrabă un talentat prilejuitor: aerisește camera, pune masa, face focul, toarnă vinul, pregătește terenul, furnizează caloria optimă pentru o sumedenie de manifestări. Din stupizi scoate balauri de prostie, din naivi stoarce ridicol și neprihănire, din vanitoși culege tumori, din curioși decupează cordiale insomnii. Omul îmi pare opusul moderatorului nostru de televiziune. În loc să obtureze, încurajează; în loc să dăscălească, țopăie, uneori, sibilinic; în loc să se exhibe gros, își profilează musafirii. Nu un intelectual, așadar, ci un soi mai rar: o consistentă oportunitate, un loc de întâlnire, o ambianță vie. Ca o grădină.

     Dl.Goe spus

     noiembrie 19, 2012 la 11:57 pm 0 2 Rate This
     Pai cam asa se-ntampla. Ce? Nu stim (si) noi? Bine ca nu va epuizarati de tot dupa ce va luara de odihnita si va mai ramase nitel elan pentru dorinte virtuale. Bine ati revenit. Si pe la noi dar mai ales asa, mai in general prin Hyperspatiul Universului Virtual al Anonimatului Clandestin si Amator.

     P.S. In sensul ca suntem mari amatori de profesionism. Amatori profesionisti prin formatie si vocatie. Dar numai si numai aici, in acest spatiu simfonic, consacrat ratarilor plenare si nedureroase. Altii insa (dupa cum se vede prin preajma) nu-s asa de norocosi si, impinsi de michiduta, si-au adus ratarile dureroase si incurabile aici. Cica la tratament. Dar trufia, boala care l-a vindecat pe om de nemurire (aoleu, uite ce da din domnul Goe cand il las de capul lui) nu se vindeca aici ci se consolideaza. Spre binele celor care sunt bine izolati pe interfata cu realitatea (aia nevirtuala), unde nu mai au nici un pic de trufie-n ei.

     Mitzaa Biciclista spus

     noiembrie 20, 2012 la 12:26 am 0 2 Rate This
     Aşi, musiu! Nu vă mai plângeţi dară, că de v-am înţeles bine, arca e construită tocmai ca să încapă toate celea, şi animale şi restul. Plus că, dacă ar fi să mă iau numai după aducerile aminte din ceva scrieri mai vechi de p’acilea, aş zice că râdeţi pe-nfundate. Şi încă nu v-a trecut! Nici motiv de vindec nu-i!

     Dl.Goe spus

     martie 1, 2013 la 1:31 am 4 0 Rate This
     Pe “nedrept”? Niciodata. Nici macar “nemeritat” nu s-ar putea zice cand hiperbolizam (ca mai hiperbolizam si noi) ceea ce se intampla pentru ca, in cazul d-voastra cel putin, avem ce hiperboliza. Deci chiar cred ca aveti talent literar. Si asta va salveaza de la multe. Vorba ‘ceea, habar n-ai tu…

     Mitzaa Biciclista spus

     martie 1, 2013 la 2:02 am 3 0 Rate This
     Acest ultim comentariu al domniei voastre chiar că îl pot considera un mărţişor. Şi fiindcă întotdeauna mi-a plăcut să răspund la dar cu dar, am să postez o anume partitură muzicală aleasă special din operele lui Rossini (observaţi acum de ce nu-mi place Wagner). Partitura este aleasă cu schepsis… 😉

     Dl.Goe
     on decembrie 14, 2011 la 11:11 pm said:
     0 0 Rate This
     Tanti Mitzo mie-mi spui? Pai n-am stiut eu de la bun inceput ca poza (foarte reusita de altfel) e moft. S-o vezi natur, domnule. E minune mare. Ingheata putzul, vorba amicului lui nenea Iancu bogaserul. Acuma de, io vorbesc din imaginatie, da\ am asa o imaginatie care vine peste realitate ca pusa cu mana in 99,99% dintre cazuri, iar cand vine un caz ca acesta , ma intelegi, caz de traducere nu alta, n-am cum sa gresesc. Sa traiesti tanti Mitzo ca esti dama buna.

     MitzaaBiciclista
     on decembrie 14, 2011 la 11:17 pm said:
     0 0 Rate This
     Mersî musiu, avec plezir. Şi domnia matale eşti un galanton. Buuuuun, de pus la rană.

     Dl.Goe
     on decembrie 14, 2011 la 11:24 pm said:
     0 0 Rate This
     Tot ce se poate dar ar fi de preferat ca rånirile sa fie totusi evitate. In special cele asociate ranilor deschise…

     P.S. Concluziile sunt la indemina Mitzei . Desigur ca eu nu le voi cunoaste . Dar nu-i bai . Le am si eu la indemina, din investigatii proprii. Vi le expun dar numai la cerere …

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     @Stely – Mitza noastra este o d-soara Goe pe cinste. Despre ce-i prisoseste peste aceasta „calitate” (si inca ce prisos) n-am vreme sa comentez acum. Oricum vad ca are tendinta de a fi din ce in ce mai explicita ea insasi (self–explanatory se cheama) asa incat cand s-o intampla (daca s-o intampla) sa am vreme de dânsa poate nici nu mai e nevoie.

     Apreciază

    • RALG said

     @Mitzaa Biciclista – Nu stiu daca excesul de ego SAU doar lipsa de inspiratie si precipitarea va fac sa propuneti niste presupuneri atat de caraghioase (cu aerul ca ati fi fascinata de cat de seducatoare si pline de miez si haz ar fi; prostii) dar cred ca v-ar putea ajuta sa faceti o evaluare mai corecta a perspectivei asupra relatiei virtuale Mitza-Goe daca ati numara comentariile adresate de unul/una-altuia/alteia pe blogul unul/una-altuia/alteia cat si aiurea in tramvai pe alte bloguri… si ati face raportul cantitate-calitate-pret. Lasati intuitia deoparte ca nu va functioneaza (mai ales de cand v-ati cam pierdut feminitatea) si treceti la artitmetica si statistica-ca sa vedeti ce va då. In plus (si foarte relevant) ar fi ca in timp ce d-voastra aveti libertatea nelimitata sa va dati in petic pe Arca lui Goe neproducand (asa dupa cum ati remarcat) nicio emotie negativa in zona, domnia voastra, tematoare, sensibila, cenzurati abuziv (fara niciun motiv rational) rarele mesaje care va sunt trimise in Obor de catre dl.Goe. Parerea noastra sincera si onesta este ca va supraevaluati posibilitatile desi ati avea acces la date din teren care v-ar putea ingadui sa fiti ceva mai realista. Succesul ca animatoare in decablog nu va confera nicio alta competenta. Acolo (intamplator sau nu) va potriviti perfect (mai bine chiar decat pe propriul blog, cel cu iz de Obor si cu pretentii literare). Aici nu. Apropo, daca tot ati inceput sa banati si sa cenzurati ca mijloc de supravietuire virtuala va recomand sa-l banati pe criticul literar Radu Humor. Daca mai apuca sa va faca inca o recenzie pe blogul cu fantezii… mi-e teama ca o sa va treaca talentul literar de tot. Ca sa zic asa…

     P.S. Si ziceti ca nici macar pâine in ţăst nu stiti sa faceti… Tttt.

     Apreciază

 6. Radu Humor said

  ” Apropo, de ce nu faceti d-voastra un comentariu on topic acolo, la fata locului? Ca sa fie treaba treaba.”

  Uite care-i treaba, isteţule ! Mare :mrgreen:
  Şi nu te poţi apropia de ea, decât dacă eşti de aceaşi culoare :
  portomaronie !

  Radu Humor 0 fani 1 acum 20 oreComentariu neaprobat.

  Citeste mai mult: adev.ro/mi82uq

  P. S Te-am crezut eu în stare de multe, dar să aduci pe blog un asemenea handicapat – nu !
  E ca şi cum ţi-ai băga porcul în dormitor , sau aia în mă-ta 🙄

  Apreciază

 7. Maria said

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: