(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Accidentul, Jocul de-a vacanta, Steaua fara Nume – Ultima oara

Posted by Arca lui Goe pe Mai 16, 2013

CosticaB

10 răspunsuri to “Accidentul, Jocul de-a vacanta, Steaua fara Nume – Ultima oara”

 1. Maria said

 2. Vizitatorul said

  Se zvoneste ca ultima culme a Facebook-ului pentru romani ar fi sa se adauge un buton special in Farmville cu ‘OMOARA CAPRA VECINULUI’.

  • Radu Humor said

   Cineva încearcă să adapteze şi să atribuie toate bancurile sau zicerile cu tendinţă negativă ( numai acelea !) românilor. 🙄

   De când eram mic am auzit chiar de la nişte evrei un banc :
   Cică singura ţară din lume unde dacă întrebi unde-i WC-ul eşti întrebat imediat :
   – Da, la ce-ţi trebuie….? 😆
   Spus cu accent, are o tentă foarte hazoasă !

   Ca, mai ieri, să dau peste ceva asemânător pe un blog ( nici nu mai ţin minte care) :
   Bucureştiul este singura capitală în care dacă ceri să ţi se spună unde poţi găsi o toaletă, eşti întrebat pentru ce-ţi trebuie !
   Ce mizerabili ….

 3. Maria said

 4. Stely said

  Marturisesc ca am zabovit destul timp, cautind sa inteleg ce anume l-a determinat pe @Dl Goe sa aduca in discutie o postare banala de pe” Certocratia ” lui Dorin Tudoran, din 31 Martie 2013. Am spus” banala ” intrucit asa am perceput-o din modul cum a fost tratata de insusi Dorin Tudoran.
  Dar cum stiu de-acum ca @Dl Goe obisnuieste , cind nici nu te gindesti, sa scoata la lumina chestiuni mult mai subtile din articolele lui Dorin Tudoran, am inceput sa” scotocesc „( ca sa le aflu ) mai intai pe Certrocratia , apoi pe unele linkuri date de comentatori. Pe masura ce citeam comentariile mi-am dat seama incotro „bate vintul „, dar in acelasi timp am gasit si legatura (aparent nejustificata ) intre titlul articolului D-lui Goe -„Accidentul, Jocul de-a vacanta, Steaua fara Nume – Ultima oara „- si cel al d-lui Dorin Tudoran .

  Cred ca , Dl „Costică Brădătan despre a carei cariera academica s- a scris de altfel destul de putin, a fost folosit de Dorin Tudoran drept pretext spre a avea prilejul sa-i mai atace subtil , pe cei care inca ii stau in git – „intelectualii lui Basescu „- in special pe Vladimir Tismaneanu si Horia Roman Patapievici .Asta am inteles si din comentariile unora dintre” confrati certrocrati.”

  Iata un interviu pe care l-am citit cu mare interes si placere :

  http://talusa1946.forumculture.net/t1116p45-patapieviciv

  Aici ceva interesant spus in interviu de Horia Roman Patapievici :

  „Intr-un interviu luat de Daniel Cristea-Enache, Dorin Tudoran spune că se consideră deja mort, pentru că nu mai e gata să moară pentru credinţele şi ideile sale. Sunteţi gata să muriţi pentru aşa ceva? E important?

  Niciodată nu ştii dacă eşti gata să mori pentru credinţele tale până nu eşti pus în situaţia de a o face. Nu ştii in abstracto dacă eşti capabil să o faci sau nu, dar când eşti confruntat cu chestiunea, atunci ştii. Acolo e decizia.

  Andre Malraux spunea chestia asta. Nu ştii dinainte. Nimeni nu ştie dacă poate rezista torturii, o spune în Antimemorii undeva, el a fost pe pragul de a fi torturat şi a scăpat, în episodul cu Gestapo-ul când a fost arestat. Asta e.”

  Cit despre ce spuneam :” legatura (aparent nejustificata ) intre titlul articolului D-lui Goe –Accidentul, Jocul de-a vacanta, Steaua fara Nume – Ultima oara puteti gasi aici :

  „Un recent studiu al Martei Petreu, intitulat Diavolul și ucenicul său: Nae Ionescu – Mihail Sebastian e susceptibil să modifice percepția asupra figurii morale a lui Sebastian în epocă.
  Sumarizat, cartea afirmă existența unui Sebastian până astăzi necunoscut, care, în prima sa tinerețe, mai exact în vremea colaborării la Cuvântul lui Nae Ionescu, ar fi avut clare simpatii de extremă dreapta și o orientare radical contrară celei cunoscute până acum de public din Jurnalul său.
  Alături de mentorul său Nae Ionescu, afirmă autoarea, Sebastian a început prin a fi, în anii 1927-33, antidemocrat, antieuropean, împotriva parlamentarismului, adept al dictaturii, susținător al Anschluss-ului, profascist și admirator declarat al lui Mussolini. Citatele – masive – din numeroase articole semnate de Sebastian în presa vremii par să confirme afirmațiile. Dacă nu e foarte explicit că atitudinea „antiliberală” a lui Sebastian privea sistemul democrației liberale ca atare sau doar partidele omonime ale vremii, ori că admirația pentru „primul” Mussolini, pe atunci personaj mai degrabă de stânga, ar putea fi considerată „fascistă” în sensul pe care-l cuprinde astăzi cuvântul, cartea Martei Petreu repune totuși în discuție, cu sobrietate, argumente și documentație densă, rolul și raportarea lui Mihail Sebastian la epocă, într-o perioadă din trecutul acestuia care rămăsese în general necunoscută.”

  Adevarul insa a fost scos la lumina :

  „Astfel, comparând unele pasaje citate de Marta Petreu și textul publicistic semnat de Mihail Sebastian, criticul literar Daniel Cristea-Enache observă că autoarea „a sărit peste pasajele, numeroase, care îi infirmă net teza «extremismului»; le-a rezumat pe altele într-un mod convenabil; și-a reluat cu insistență aceleași câteva fraze bine decupate de restul, pentru a obține un efect reprobator extins asupra întregii gazetării politice a lui Sebastian”, trăgând concluzia: „Cartea ei, cu premise false, analize improprii, rezumate tendențioase și răstălmăciri în toată regula, intră în speța malpraxisului critic” (vezi Idei în dialog, nr. 9/septembrie 2009, nr. 10/octombrie 2009[2]). În pasaje numeroase apărute în revista Tribuna (nr. 171/octombrie – 175/decembrie 2009), se reface cercetarea asupra textelor publicate de Mihail Sebastian în perioada interbelică și e subliniată orientarea democratică, antitotalitară a tânărului evreu. În concluzia sa, Laszlo Alexandru susține că „monografia Martei Petreu despre activitatea interbelică de ziarist a lui Mihail Sebastian reprezintă unul dintre cele mai scandaloase abuzuri din cercetarea literară română contemporană. Un gest descalificant profesional și incalificabil moral”.[3]”

  :http://ro.wikipedia.org/wiki/Mihail_Sebastian

  Asa cum de fapt va iesi la lumina adevarul despre modul mizerabil in care au fost si inca (iata) sunt tratati Horia Roman Patapievici si Vladimir Tismaneanu de catre „confratele” Dorin Tudoran si „bravii ” lui certrocrati si antisemiti ( alti scriitori ,publicisti etc..)

  • RALG said

   In plus acest ezoteric articol constituie abandonarea abrupta a Certocratiei de catre con-cetateanul Dorin Tudoran… Bloggerul DT isi facuse obieiul de a-si inchide definitiv, din cand in cand, blogul, dar de fiecare data o facea printr-o scrisoare semi-oficiala de adio, plina de explicatii si justificari ale gestului sinucigas, prin care pierea virtualul blogger, si care epistola starnea ecouri, lamentatii, lacrimi, controverse, ipoteze. Incalcand protocolul traditional intelectualul nostru (si nu numai al nostru) a decis de aceasta data sa-si ia prin surprindere spectatorii si tele-spectatorii, fara as aiba rezon serios pentru acest abandon fortuit. Semne celeste lasa sa se inteleaga ca nu exista evenimente sau procese din realitatea imediata a persoanei care sa-l constranga in asa hal sau sa-l impinga (ispitindu-l) spre aceasta decizie (inteleapta), adica ca nu e pus in imposibilitatea fizica de a continua sa tina blog si ca ratiunile abruptului abandon sunt mai degraba superioare, de o natura imposibil de ghicit cu precizie…

   In schimb, alti bloggeri echivalenti, mai slabi de inger, s-au apucat sa-si anunte in mod oficial retragerea definitiva, dandu-i dlui Goe sansa sa intervina energic si sa-i determine sa se razgandeasca, prin cateva vorbe bine alese. Nu dau nume.

   • Stely said

    Da, am vazut si eu ca a disparut subit ca „magarul in ceata „. Poate si-o fi uitat laptopul acasa !? .Am vazut ca si-a anuntat sosirea in Romania ,la Brasov (25-26 aprilie- Colocviul anual de literatura romana.)

    Dar nu am depistat despre cine este vorba aici :
    „In schimb, alti bloggeri echivalenti, mai slabi de inger, s-au apucat sa-si anunte in mod oficial retragerea definitiva, dandu-i dlui Goe sansa sa intervina energic si sa-i determine sa se razgandeasca, prin cateva vorbe bine alese. Nu dau nume.”

    Vad ca la Corabia inca mai misca ceva :a aparut @Godmund ,care din cite vad inca nu pricepe ce se petrece cu AVP …

    Saracu ,cred ca a ramas perplex la raspunsul dat de AVP la ceea ce spunea el (Goldmund ) aici :”Cat despre punctele slabe ale Presdintelui Romaniei, pentru mine nu sunt concludente. Iata ce ramane:
    http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2006/12/061219_interviu_basescu.shtml

    AVP Says:
    17 mai 2013 la 10:36 AM
    Multumesc, Gold, si mie imi face cinste sa ma afla alaturi de un om de ales caracter, asa cum esti tu. Doamne ajuta!

    Cat despre dl Basescu, cred din pacate ca exista tot mai multe dovezi ca omul e un tip de winner lipsit de scrupule si ca pentru ‘victoria’-i personala & contingentala, oricare si oricum ar fi, e-n stare sa sacrifice totul, inclusiv prieteni, principii si alte asemenea ‘amanunte’ fistichii pentru arogantii portokaki. Sa dea Domnul sa ma-nsel !”

    Ma gindesc ca macar sa-i fi explicat” omului de ales caracter” in ce consta dovezile alea de „winner lipsit de scrupule Ţreferitor la Traian Basescu. Am vrut sa intervin ,dar mi-a fost o scirba de neinchipuit. Nu a putut sa se abtina sa trânteasca cu „muci’n fasole „nici macar fata de @Goldmund …

 5. Radu Humor said

  Radu Humor
  mai 17, 2013 la 2:52 pm
  Dar de astea ce ziceţi ?!

  “Cu ce este şantajat premierul Victor Ponta de preşedintele Traian Băsescu (conform unor foşti şi actuali lideri politici şi de opinie, care s-au exprimat în baza unor informaţii furnizate de foşti şi actuali şefi ai serviciilor secrete româneşti):

  1. Episodul maltratării tatălui şi fugii la Paris, unde a dus câteva luni viaţă de boschetar (1990);

  2. Episodul homosexual de la Paris cu ofiţerul SIE acoperit Marin Bobeică (1990);

  3. Racolarea în SIE de către generalul Corneliu Biriş (1997), în Unitatea „Fantome” (Umbre), în care, potrivit ofiţerului de legătură identificat de preşedintele Traian Băsescu, a primit misiunea să o monitorizeze pe Carla del Ponte, procuror antimafia, fost procuror general al Elveţiei, ulterior procuror şef al Tribunalului Penal Internaţional de la Haga (în acest scop, a fost trimis la un curs antimafia în Italia şi Elveţia);

  4. Determinarea sinuciderii, prin metode uzitate de formaţiunea „Fantome”, a procurorului Cristian Panait;

  5. Orgiile sexuale de la hotelul Ana din Târgu Jiu şi de la Rin Grand Hotel din Bucureşti

  6. Căpuşarea Complexului energetic Turceni, prin cabinetul de avocatură al prietenului Dan Şova;

  7. Înşelarea unui coleg de partid (Bojin) din Timişoara într-un proces penal pentru care a perceput împreună cu avocatul Dan Şova suma de 50.000 euro onorariu;

  8. Rapoartele/informările furnizate, în perioada 2011 – 2012, de doamna colonel Rovana Plumb despre cuplul Victor şi Daciana Ponta.

  Cu ce este şantajat liderul PSD Ilie Sârbu de preşedintele Traian Băsescu (conform aceloraşi surse):

  1. Apartenenţa la DIE, unde ar fi fost ofiţer acoperit înainte de 1989, în formaţiunea „Cimitire” din „Unitatea Fantome” (care întocmea acte civile de vii pentru morţi sau acte de morţi pentru vii);

  2. Plecarea în misiune în Occident (Roma, Italia) în acelaşi an (1985) cu căpitanul de vas Traian Băsescu (Anvers, Belgia) şi cu colegul de seminar Daniel Ciobotea (Geneva, Elveţia), actualul Patriarh al României

  3. Dosarele instrumentate de DNA pentru perioada cât a fost ministrul Agriculturii în Guvernul Adrian Năstase (2001 – 2004);

  4. Suspiciuni privind acte de corupţie (trafic de influenţă, primire de foloase necuvenite, luare de mită) alături de actualul director general al Romsilva, Adam Crăciunescu, pe care l-a promovat de la Timiş.

  Am dorit ca prin această notă să transmit preşedintelui Victor Ponta şi liderului Grupului senatorial al PSD, Ilie Sârbu, că au anumite vulnerabilităţi prin prisma unor informaţii vehiculate în înalte cercuri politice şi în rândurile serviciilor secrete, dar nu am primit nici un răspuns şi nu mi s-a solicitat nicio clarificare. Consider că cei doi au obligaţia morală de a răspunde public la acuzaţiile vehiculate pentru a clarifica dacă sunt şantajabili în faţa preşedintelui Traian Băsescu şi a serviciilor secrete. Aştept cu curiozitate răspunsul lor şi le stau oricând la dispoziţie cu clarificările necesare.

  Satu Mare, Senator

  23.04.2013 Valer Marian”

  Comentariul tău e în așteptare.

 6. Maria said

  http://www.trilulilu.ro/video-cultura/documentar-despre-misterul-de-la-alhambra-preluare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: