Globalizarea explicata?
Posted by Arca lui Goe pe mai 24, 2013
Ca recompensa se dedica acest topic aceluia/aceleia care a dezlegat enigma de la topicul precedent:
Aaaa, si sa nu uit… Vizavi de desenul celor 9 puncte de mai sus se cere trasarea unei linii frânte, formata din cel mult 4 segmente, care sa treaca prin toate cele 9 puncte, fara a ridica creionul de pe hârtie. Trasarea poate incepe din oricare dintre cele 9 puncte. Se preconizeaza ca, la un moment dat, gasitorului sa i se ofere o recompensa (alta decat satisfactia intrinseca, interiora, vizavi de faptul ca a gasit solutia).
d'Artagnan said
Se pleacă din punctul din stânga jos, se trage un segment orizontal (care va trece prin toate punctele de pe linia de jos), se depășește nițel ultimul punct, se trage alt segment care să treacă prin punctul al doilea din dreapta și al doilea de la cele de sus, se merge cu creionul până când se poate trage un segment vertical care să treacă prin toate cele trei puncte din stânga, ajungând la punctul de la care am plecat. De acolo se trage o diagonală și…recompensa este a mea!
Cam greu să explici în cuvinte…
ApreciazăApreciază
d'Artagnan said
Dar dacă punctele sunt în spațiu și nu în plan,? Dar dacă punctele au dimensiune? 🙂
ApreciazăApreciază
lazycat001 said
@ d’Artagnan
Era clar ca sunt in plan, nu te mai alinta…
Eu stiam puzzle-ul (sunt mai multe rezolvari, toate pornesc de la aceeasi idee de a prelungi liniile in afara patratului format de punctele exterioare) dar mi-a placut la vremea respectiva explicarea lui: se foloseste (prima oara de catre compania Walt Disney) pentru a selecta manageri foarte buni care gasesc solutii creative. Smart!
ApreciazăApreciază
d'Artagnan said
Pe mine nu m-au chemat nenorociții la selecție…
ApreciazăApreciază
Stely said
Multumesc pentru dedicatie .Marturisesc ca apartenenta la Intreg ma preocupa de citva timp .Asta de cind am aflat ca noi (oamenii ) …
„Nu ne tragem din maimuta ,
ci din particulele cuantice .
Deci maimuta se trage din om ”
sau ca :
„Toate tragediile acestei lumi ,de la cele
mai marunte ,pina la cele mai mari ,
au una si aceeasi sursa :
neacceptarea propriul sau loc.
Unica exceptie :tragedia divina ”
Prin urmare ,accept ca :
„Omul este instrument de observare
a universului . Stiinta i-a fost data pentru
a-si accepta locul pe care-l ocupa ”
(Teoreme poetice -Basarab Nicolescu )
ApreciazăApreciază
Stely said
Mai adaug aici faptul ca „acceptarea locului pe care-l ocupa ” incepe prin a cunoaste cauzele ” tragediilor acestei lumi” :
http://www.evz.ro/detalii/stiri/o-iubire-imposibila-o-evreica-si-un-simpatizant-nazist-1038980.html
ApreciazăApreciază
Stely said
„Citeşte şi recită Baudelaire (întreabă călătorii dacă ştiu cum se scrie şi nu se aude nici musca!), ştie pe dinafară melodiile lui The Doors şi spune că are un singur regret în viaţă. Acela că s-a născut prea târziu ca să fi ajuns la Festivalul Woodstock. Idolul său, Jim Morrison, l-a supărat doar fiindcă nu a cântat la Festivalul din ’69, „dar era deja prea bolnav şi drogat ca să mai reziste pe scenă”. Culmea e că Wikipedia confirmă!
Aceeaşi întrebare este pe buzele călătorilor din apropiere: „Cristiane, ce cauţi tu în halul ăsta”? Nu se supără, mai înjură din senin, fără adresă, şi răspunde apoi liniştit că Universul nu este decât o serie interminabilă de întâmplări bizare puse cap la cap şi una. Filozofie de viaţă? „Ceva între Cioran cu Nietzsche…Cristian spune că este şi poet, scrie versuri albe şi are caietul în permanenţă la el, în caz că îi vine inspiraţia. Îl iubeşte pe „Charles Baudelaire, Edgar Alan Poe, nemuritorul Bacovia şi prietenul meu cel bun, Nichita!”, dar marea lui pasiune rămâne spiritul Hippie. „Ce ai face Cristi, dacă ai putea să dai timpul înapoi?” „Am un singur regret în viaţă, că m-am născut prea târziu, în ’77. Aş da timpul înapoi ca să merg la Woodstock”, revine Cristian la ceea ce pare obsesia vieţii lui. Nimic despre faptul că doarme de doi ani „acolo unde mă prinde somnul, în special în staţii şi în tramvaie”. Întrebat de călătorii rămaşi şi ei sideraţi, spune că a terminat „cu licenţă, nu cu master” cursurile Institutului de Studii Economice din Cluj, că l-a bătut gândul să înceapă Matematică la Universitatea Bucureşti, dar că s-ar fi plictisit la cursuri, că a fost însurat „vreo opt ani şi nu, Doamne ajută, nu am copii… de care să ştiu!”
Citiţi mai mult: EXCLUSIV EVZ. Regretul boschetarului poliglot de pe linia lui 1: „Dacă mă năşteam mai devreme ajungeam şi eu la Woodstock!” –
ApreciazăApreciază
Stely said
‘Maine a patra duminica dupa Pasti, Duminica Slabanogului scaldatoarea Vitezda..Aceasta duminica este si o alta sarbatoare a invierii, pentru ca omul bolnav de treizeci si opt de ani zacea, asa cum s-a cantat intr-un tropar, „ca un mort neingropat”. Ridicarea lui de pe patul suferintei atat de indelungate a insemnat, ca si invierea, o biruinta asupra stricaciunii.
Sfantul Ioan Gura de Aur considera aceasta sarbatoare ziua descoperirii unei comori, nu una constand in aur, argint, pietre scumpe, ci mult mai mult decat atat. Este vorba de o comoara de rabdare, intelepciune, statornicie si o neclintita nadejde in Dumnezeu. Omul care si-a purtat boala in singuratate timp de treizeci si opt de ani fara a se inrai (asa cum reiese din faptul ca I-a raspuns Mantuitorului cu bunacuviinta, desi nu stia Cine este Cel care l-a intrebat „Voiesti sa te faci sanatos?”), este un om plin de blandete si umilinta.”
http://www.crestinortodox.ro/predici/predici-duminica/predica-duminica-slabanogului-118623.html
Doamne Iisuse Christoase, iart-o şi miluieşte-o pe gabriela doina !
ApreciazăApreciază
lazycat001 said
Este sau nu este un pacat… Pacatul sau lipsa acestuia cred ca este doar in sufletul si priveste exclusiv pe cei doi (sau mai multi hehehe implicati).
Eu zic ca nu este si as cita pe Kazantzakis aici (m-ai pus la munca dl Goe dar l-am gasit):
“If a woman sleeps alone it puts a shame on all men. God has a very big heart, but there is one sin He will not forgive. If a woman calls a man to her bed and he will not go.”
― Nikos Kazantzakis, Zorba the Greek
ApreciazăApreciază