(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Razboaiele lui Napoleon si Hitler contra Rusiei – drumuri spre Iad

Posted by Arca lui Goe pe mai 28, 2013

Doua figuri marcante ale istoriei, Napoleon si Hitler, si-au condus armatele spre infrangere, atunci cand au atacat Rusia. Razboiul contra Rusiei a insemnat drumul spre Iad pentru amandoi.

Pe 22 iunie 1941, Germania declansa razboiul impotriva URSS. Pe 23 iunie se aniverseaza 200 de ani de cand imparatul francez Napoleon invada Imperiul rus cu armata sa, informeaza Pravda.

Cateva date din istorie, care sunt prezentate mai jos, arata niste coincidente extrem de interesante si ciudate.

Asemanari intre Napoleon si Hitler

– Napoleon s-a nascut in anul 1760, iar Hitler in 1889 (la o diferenta de 129 de ani),
– Napoleon a venit la putere in anul 1804, iar Hitler in 1933 (la o diferenta de 129 de ani)

– Napoleon a intrat in Viena in anul 1812, iar Hitler a plecat din Viena in 1941 (la o diferenta de 129 de ani)

– Napoleon a pierdut razboiul in anul 1816, iar Hitler in 1945 (la o diferenta de 129 de ani).

Aceste informatii par surprinzatoare. Dar si altele: Napoleon si Hitler au venit la putere cand aveau varsta de 44 de ani. Ei au atacat Rusia la 52 de ani. Imparatul si Fuhrer-ul au pierdut razboaiele la 56 de ani.

Multi cercetatori au gasit asemanari intre locurile de nastere ale lui Napoleon si Hitler. Corsica a devenit teritoriu francez cu cateva luni inainte de nasterea lui Napoleon. Austria a devenit o parte din Germania, ca urmare a anexarii acesteia din 12 martie 1938.

Napoleon si Hitler infranti in Rusia

Cu toate acestea, este clar ca exista mult mai multe diferente decat asemanari intre cei doi conducatori. Nu a fost doar o similitudine majora in viata lor faptul ca au atacat Rusia si au trebuit sa plateasca pentru asta.

„Pacea care se va incheia va pune capat influentei dezastruoase pe care Rusia a avut-o in Europa vreme de 50 de ani. Voi merge la Moscova si voi termina totul printr-o lupta sau doua.

Tarul Alexandru va cersi pacea in genunchi. Voi arde Tula si voi dezarma Rusia”, a spus Napoleon.

„Armatele germane trebuie sa fie pregatite sa distruga Rusia Sovietica intr-o campanie pe termen scurt, inainte ca razboiul impotriva Angliei sa ajunga la final”, a scris Hitler.

Adolf Hitler nu a ascultat de apropiatii sai si de creatorul celui de-al doilea Reich, Otto von Bismarck. Acesta din urma scria: „Chiar si rezultatul cel mai favorabil al razboiului nu va duce la descompunerea principalelor forte din Rusia.

Acest stat, chiar si dupa distrugerea totala, se va transforma intr-un inamic razbunator”. Iar aceste randuri au fost scrise cu mai mult de 50 de ani inainte de operatiunea Barbarossa, cea de invazie a Uniunii Sovietice.

Nici Napoleon nu a ascultat de generalii sai, care l-au sfatuit sa renunte la expeditia din Rusia. „Razboiul impotriva Rusiei este un drum spre Iad”, a spus generalul si diplomatul francez Caulaincourt. Sursa: Ziare

23 răspunsuri sa “Razboaiele lui Napoleon si Hitler contra Rusiei – drumuri spre Iad”

 1. Maria said

  Apreciază

 2. Maria said

  Apreciază

 3. Stely said

  Nu ,eu n-as mai face exces de videoclipuri . Sunt convinsa ca exista sute chiar mii de compozitii muzicale, ca de altfel si screri literare , studii de istorie, picturi, etc. De fapt „legenda napoleoniana „a fost o sursa inepuizabila de inspiratie pentru romancieri ,pictori ,poeti,dramaturgi ,compozitori si chiar pentru cinematografie . Am citit undeva ca numai in Franta apare la aproape 15 zile o noua lucrare despre Napoleon. Sunt peste 32 de volume numai cu cele 35.000 de scrisori dictate de el pe tot pacursul vietii lui. S-au identificat de catre istoriografi peste 200.000 de lucrari. Unul dintre istoriografii francezi (Jacques Bainville ) este de parere ca „o biblioteca napoleoniana” ar trebui sa cuprinda cam zece mii de volume pentru a reda viata completa a lui Napoleon Bonaparte . O viata publica si privata deosebit de complexa si tumultuoasa . El insusi a spus despre el :Ce roman a fost si viata mea !,/i>
  Napoleon Bonaparte a fost si a ramas (asa spun istoriografii ) eroul cel mai admirat si cel mai contestat ,cel mai adulat si cel mai calomniat .A cunoscut cele mai crunte tradari ,dar si cele mai mari devotamente . Pentru admiratori a fost ca un zeu ,iar pentru detractori a fost un aventurier. Politica lui a fost controversata . Ea a imparit in permanenta isoricii in doua tabere . Sunt scoase in evidenta citeva intrebari ,la care s-a raspuns diferit de catre istoriografi . Iata citeva :
  -A purtat Napoleon razboaie numai de dragul razboiului ? Unii sustin (Proudhon )ca da , razboiul a fost pentru el o pasiune (pentru arta cu care il stapinea ca nimeni altul) . Altii precum M.Thorez sustin ca razboaiele lui au fost o necesitate istorica.
  – A fost dictator numai din cauza unei inclinatii temperamentale sau dictatura lui a fost impusa ca o necesitate a conditiilor (interne si externe ) in care se gasea Franta ?
  -Viziunea lui despre
  Imperiul universal a fost o grandioasa viziune politica ,un ideal sincer ,o solutie ,sau o ambitie ?
  -S-ar fi putut opri ,evitind prabusirea ?
  Sunt multe altfel de intrebari , carora s-a incercat sa li se raspunda de catre multi autori de studii istorice . Nu stiu citi autori romani au cautat sa rasunda la asemenea intrebari . Am cautat pe Google sa vad daca -din 1969 cind a aparut o lucrare scrisa de Gheorghe Eminescu cu titlu de Napoleon publicata de Editura enciclopedica , republicata apoi in 1970 la Editura Meridiane si pina acum – au mai existat si alti autori. La o sumara privire nu am gasit . Din pacate Wikipedia nu are nimic scris despre Gheorghe Eminescu ,singurul (se pare ) autor roman care a intregit istoriografia napoleoniana cu o lucrare romaneasca originala.

  P.S. Dupa publicarea acestui comentariu (cam lung ,e adevarat ) voi mai cauta .
  A, n-am scris nimic despre Hitler . Cred ca nu suporta comparatia ,decit iata aceasta nefasta coincidenta , privind „drumul spre Iad ” -Razboiul contra Rusiei – unde si-au gasit amindoi sfirsitul. Din ce am citit exista un autor englez (Pieter Geyl) autorul volumului” Napoleon pro si contra ” care a incercat sa faca o paralela intre Napoleon si Hitler .A fost se spune o „nefericita idee „

  Apreciază

 4. pierre said

  Napoleon s-a nascut in 1769, la putere a venit de fapt cu mult inainte de 1804, ultimul razboi l-a pierdut in 1815, Hitler nu implinise 44 de ani cand a venit la putere. Noroc de aceste inadvertente, altfel intram la idei dubioase despre acest „129” …Cred ca baietii de la Pravda au cam adus-o din condei, sa iasa bine Maica Rusie. 🙂

  Apreciază

 5. Stely said

  „La începutul secolului XIX, viaţa şi faptele lui Napoleon sunt privite în Principatele Române prin prisma unui ortodoxism profound. Datorită faptului că Revoluţia Franceză a luptat pentru religia raţiunii împotriva religiei lui Dumnezeu, oamenii culţi din Principate, care în general erau clerici, vedeau Revoluţia Franceză ca pe o Apocalipsă, iar pe Napoleon, Anticristul.

  Printre cei care au scris în Principate despre evenimentele din Europa la începutul secolului XIX, evenimente dominate de figura lui Napoleon Bonaparte, se număra Nicolae Stoica de Haţeg în „Cronica Banatului“; Zilot Românul în „Înainte de Tudor Vladimirescu.1800-1821. Ultima cronică română din epoca Fanarioţilor“.

  http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/napoleon-bonaparte-vazut-anticristul-tarile-romane

  Apreciază

 6. Stely said

  Un film artistic :

  Apreciază

 7. Stely said

  Am vazut cindva un film artistic cu o frumoasa poveste de dragoste dintre Napoleon Bonaparte si contesa Maria Walewska . Nu l-am gasit inca . In schimb am gasit aici ceva :

  http://www.ziare.com/articole/poveste+dragoste+napoleon
  http://www.ziare.com/articole/poveste+dragoste+napoleon

  Apreciază

 8. Stely said

  Am un comentariu in asteptare de la ora 7:28 ,semn ca @Dl Goe este foarte ocupat . Tocmai ma miram cum de a trecut neobservat comentariul meu de ieri , cel dedicat unuianume moment aniversar .Era vorba de 27 mai 2013.
  Dar nu despre asta este vorba ci despre faptul ca m-am gindit sa aduc inca un film .Este vorba de „Razboi si pace „. Nu stiu ce veti face voi,dar eu il voi revedea si pe acesta .Aici este descris „drumul spre Iad ” al lui Napoleon :razboiul contra Rusiei .

  Apreciază

  • Stely said

   Aha , uite ca am avut dreptate cind spuneam ca @Dl Goe este”foarte ocupat” 🙂

   AVP Says:
   29 mai 2013 la 9:17 AM
   @Dl Goe (de la spam) – Acum preste 20 de mesaje hurlai pe-aci cum că d-aia mă terorizezi tu zi de zi, pen că cică te provoc, iar tu, neam de orc, te repezi în mine ca Marele Alb de York, nu ca un securist misionat, ca un anonimoș sociopat or ca un simplu porc non-gradat. Iată, inestimabile tov băiat, că de câteva săptămâni bune nu te-am mai pomenit, nu te-am mai citat, nu te-am mai putut in turu-ti patrat, iar de vizitat în troaca-ți de rahat m-am ferit ca de un loc blestemat, și cu toate astea tu continui să vii aci zi de zi și să-ți deverși creierii de cetățean turbat, de securist însărcinat, de sociopat sau de simplu anonim sonat… Nu, nu ție îți produc dovada că ești o farfara dusa cu ploota pe Niagara, fugi drea, ci lu Steliana, în caz că mai adastă prin preajma ta, sărmana, si daca o avea curiozitatea sa stie cu ce te ocupi tu in vietisoara-ti de cartitza teroristo-securea, de dinainte de a te nobeliza sadea, cum ar venea… oops

   P.S. Ma intreb , zau, oare ce urmareste @Dl Goe (pentru ca eu tot mai cred ca urmareste ceva deosebit ) de nu il lasa in plata Domnului pe AVP ? Eu chiar am crezut ca l-a lasat in pace , din moment ce a raspuns clar la ce i-a zis el aici :

   AVP Says:
   20 aprilie 2013 la 11:27 PM
   Da, chiar asta e entitatea cu care ‘Stely’ ar vrea sa intru in dialog civilizat si indelungat, pai cum draq, lasandu-mi nu doar op-ul neterminat, dar si lotul de pamant nesapat (oops), si asta doar ca sa-l lamuresc pe distinsul domn turbat ca sunt bun baiat, de altfel absolut neinsemnat – cum chiar Stely a ajuns sa vada, iaca -, determinandu-l astfel sa-l lase-n pace pe saracu poesel …

   Dl.Goe Says:
   20 aprilie 2013 la 11:45 PM
   Si lasat vei fi…

   Apreciază

   • arcaluigoe said

    Poetul V.Padina sufera de mitomanie compulsiva cronica. Omul nu este in niciun fel capabil sa se descurce cu sine insusi. Singuratatea pur si simplu il omoara, fortandu-l sa se confrunte cu propria-i micime, iar acea micime ucigatoare fata cu plapandul Viorel face intotdeauna ravagii. Pentu a evita acesta confruntare este in stare, fara scrupul, de mari ticalosii, minciuni, exagerari, deformari, omisiuni. Epuizat ca personaj virtual, amaratul s-ar multumi cu macar un interlocutor consecvent care sa-i pupe papucul sau macar sa-i tina de urât sau chiar sa-l si scuipe daca altminteri nu se poate, orice numai sa nu fie lasat fata cu sine insusi… Biata fiinta… Dupa ce s-au retras pe rand din acest gen de combinatie toate personajele care o consimtit candva sa-i tina de urât urâtului absolut, omului a inceput sa-i ajunga apa la gura si disperarea in oase. Realizand la randul meu ca personajul este practic irecuperabil si ca pana si hilaru-i haz i s-a epuizat, l-am abandonat pustiei. Luni de zile nu l-am mai vizitat si nu i-am mai facut cadou niciun comentariu de care sa se agate pentru a se putea mintii si iluziona cum c-ar fi un ceva acolo cat de cat. Apoi am trecut din cand in cand, silentios, dintr-o curiozitate fireasaca, sa vad ce s-a mai ales de personajul cel hilar… Cateva vizite m-au lamurit ca pentru a-mi satisface aceasta curiozitate n-am nevoie sa ma deranjez mai des de o data pe luna. Desi semnele epuizarii sale totale ca personaj virtual sunt evidente, omul (incompetentul absolut) nu este capabil sa realizeze si accepte ca este firesc, normal, logic, ca atunci cand nu ai nimic de oferit, sa fii abandonat si uitat de toti vizitatorii virtuali – care nu-ti sunt nici rude, nici prieteni, nici cunostinte… nimic, nimic mai mult decat simpli si volatili interlocutori virtuali… Intr-una dintre „vizitele lunare” facuta in peisajul selenar de la Corabia nebunului, am constatat cu mare amuzament ca disperatul corabian, fanfaronul absolut, a ajuns in faza santajului sentimental in incercarea de a nu ramane chiar singur cu teribilul sau sine. I-auzi ce-a putut sa scrie:

     

    AVP Says:
    10 mai 2013 la 10:53 PM

    În semn de protest față de această sinistră ‘victorie’ și de faptul că-n loc ca toți românii cât de cât responsabili, indiferent de mediile de comunicare în care își manifestă prezența și de culoarea lor politică momentană, să protesteze contra impostorilor, ei – chiar și ei – se fac că plouă ori se ocupă de futilități cică ‘estetice’, frecânduse-n ouă, anunț că îmi suspend sine die activitatea publică în blogosferă și pe Facebook (sau până când se va zări o nouă luminiță la capătu tunelului…) N-ai cu cine, mey, rumâne… 

    In fata acestui act al comediei bufe numita AVP, induiosat, am iesit din tacere, pentru a-l lamuri ca este un neserios care minte foarte  prost, ca de fapt nici el nu crede ce spune si ca, in fapt, ne avand unde se duce, va ramane prezent, blazat, pe blog si pe facebook, multumindu-se cu orice (fel) de bagare in seama. Mesajul meu, desigur cenzurat de catre comunistoidul Abalaru, a fost un fel de mana cereasca, justificarea divina care sa-l faca sa se razgandeasca:

    AVP Says:
    12 mai 2013 la 10:21 PM

    Atata timp cat vor ma existe d-alde goe al lu mboe securistrigoe, va mai exista si o postare noua, daruita voo, celor care inca mai credeti in adevar, onestitate, oameni buni si roua.

    * * *

    Acuma, dl.Goe, inima larga, si-a luat rolul in serios, vazand ca de atentia pe care i-o acorda bietului AVP depinde fericirea si rostul acestuia in lume (lumea virtuala). Mi-am propus sa-l vizitez din cand in cand (cam o data pe saptamana) si sa-i scriu cate un mic mesaj care sa-i ateste ca da, este bagat in seama si ca astfel are inca ratiuni existentiale. Ca urmare, desi dl.Goe evolueaza pe cu totul alte coordonate decat cel blogosferice, in saptamanile pe care le invoca biata fiinta, am scris, din mila, 5-6 mesaje (nu mai mult), facand un efort (a carui natura este greu de explicat in cateva cuvinte, intr-o trecere in fuga pe autonoma Arca a lui Goe) pe care desigur creatura nu-l merita. Reactia bietului Padina nu ma mira insa. Atata poate atata face. Cand face cate ceva cat de cat notabil, o face din pura intamplare, in incercarea infantila de a se lua in seama. Apropo de acest lucru as mentiona, de exemplu, ca intr-unul dintre mesjele invizibile cenzurate abuziv, si la care acum se refera abuziv si iresponsabil acest gâgå din Corabia, dl.Goe incerca sa sublinieze ca atunci, in atat de rarele momente in care intamplator exista motive, faptele de pe blogul de la Corabia merita aplaudate. Efortul lui Padina de a scana paginile unei carti, pentru a oferi celor doi-trei ratatciti  in zona, discursul istoric al unui personaj istoric (chit ca gestul a fost facut exclusiv pentru a se pune pe sine intr-o lumina favorabila) a fost consemnat (in spam) de catre dl.Goe cu urmatorul comentariu cat se poate de „on topic”:

    „Apropo de apropo iata in sfarsit pe blogul de la Corabia o initiativa laudabila (inca una, cåci au mai fost cateva) care poate fi apreciata si aplaudata fara rezerve. Il felicit pe autorul blogului pentru ideea de a promova acest text istoric si-i urez o companie numeroasa si de calitate care sa poata onora cum se cuvine initiativa bloggerului. La mai multe!”

    Fiinta l-a cenzurat, iar acum il invoca in stilul sau cunoscut tuturor… mintind, exagerand, aberand… Vizavi de aceasta noua mojicie o sa-i fac o surpriza atunci cand o sa-i fie lumea mai draga, daca o mai fi in stare vreodata sa-i fie lumea draga, acestui ratat absolut…

    Apreciază

    • Stely said

     Ma bucur ca mi-ati raspuns . Mai ales ca am aflat ca este adevarat ceea ce de fapt banuisem. Sper ca raspunsul (destul de cuprinzator ) sa nu va fi perturbat de la treburile a caror ” natura” nu le puteti explica atit de repede .Nu pot decit sa va urez sa aveti in continuare mult spor si grabnica intoarcere pe Arca lui Goe . 🙂

     Apreciază

    • Stely said

     Uf, am facut acolo ,la” treburile” alea si natura lor ,un dezacord. Scuze va rog frumos .

     Apreciază

 9. lost said

  „În 1941, pe front a plecat o treime din populaţia Leningradului. Femeile şi chiar copiii făceau toată munca din oraş. Până la începutul războiului, la Leningrad erau circa 600 de mii de copii care munceau la strunguri, stingeau incendiile, ajutau la curăţarea străzilor, învăţau să tragă cu arma şi să trateze răniţii pentru ca în caz de nevoie să apere oraşul.”

  http://romanian.ruvr.ru/2013_01_16/Blocada-Leningradului/

  Apreciază

 10. lost said

  Apreciază

 11. elena said

  „Vonnegut, american de origine germana, este prins in Dresda luptand de partea aliatilor, evident! si este martor la raderea Dresdei de pe suprafata pamantului. Ce umor ciudat, un neamt suprins in Dresda in timp ce lupta de partea aliatilor..

  http://ro.altermedia.info/calendar/dresda-1945-crima-cu-premeditare_2040.html

  Este agresat in dubla lui calitate de german si american, dar mai ales in cea de om. Povesteste de multe ori cum la iesirea din adapost a fost marcat de marele nimic ramas in urma atacului. Acest lucru l-a transformat intr-un om care a luptat toata viata lui prin toate scrierile si cu toate cuvintele si ideile lui impotriva razboiului. Si tot acest lucru l-a facut sa intelega ca in viata ai doua optiuni si numai doua. Nebunia si umorul. „

  Apreciază

 12. elena said

  Apreciază

 13. Stely said

  Apreciază

 14. amalia said

  http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/10-lucruri-stiut-lagarul-auschwitz

  Apreciază

  • Stely said

   In articolul din linkul dat de @Amalia exista o confuzie . Iata ce a spus autorul articolului (redactia -Historia.ro ) :

   „Lagărul a fost construit în 1940 în oraşul Auschwitz, situat la aproximativ 60 kilometri vest de Cracovia, din sudul Polonia.”

   Nu este vorba de „orasul Auschwitz”, ci de orasul …

   Oświęcim – in pronuntie germană Auschwitz – este un oraș în voievodatul Polonia Mică din Polonia, o reședință a județului cu același nume. Aici au existat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial lagărele de concentrare .Localitate are o populație de 40.324 locuitori și suprafață de 30,3 km².”

   P.S. Am vrut sa indrept confuzia , intrucit am vizitat lagarul de la Oświęcim ( Auschwitz in pronuntie germana) si am fost surprinsa sa constat ca nu cunosteam denumirea corecta localitatii unde se afla lagarul cunoscut sub numele de Auschwitz.

   Apreciază

 15. Stely said

  Apreciază

 16. Maria said

  dedicatie pentru stely

  A href=”http://dotsub.com/view/6c5d7514-5656-476a-9504-07dd4e2f6509″>http://dotsub.com/view/6c5d7514-5656-476a-9504-07dd4e2f6509

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: