(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

POPQ

Posted by Arca lui Goe pe iunie 4, 2013

CE ESTE POPQ?

Psihologia ordinii – psihologia cuantica este o stiinta sinergetica interdisciplinara construita pe informatii din filozofie, psihologie, informatica, medicina, fizica, biologie, cibernetica, matematica etc., constructie din care a rezultat un ansamblu coerent continand teorie, metodologie si instrumente cu reguli, principii si legi originale. POPQ are ca obiect cunoasterea sistemic-holistica a universului psihic uman cu ajutorul instrumentelor si a metodologiei originale de masurare prin forme, bazate pe teoria cuantica generalizata, în scopul optimizarii performantelor individului social, a conditiei umane în general, din perspectiva sensului existential si a sanatatii psihice si psihologice. mai mult
.
* * *
Cuvintele1.

OBSERVATORUL SI REALITATEA. O APLICATIE LA STARILE DE VULNERABILITATE PSIHICA

Actul Creatiei autentice, originare, este, în opinia lui Mihai Sora, un apanaj exclusiv al lui Dumnezeu sau, în termenii cuanticii, al Ultimului Observator. În raport cu Creatia autentica, produsele Omului reprezinta creatii prin analogie. În acceptia (si conceptia) teoriei POPQ, creatia Atotputernicului reprezinta Sensul suprem al Universului, în timp ce creatiile umane sunt semnificatii particulare ce decurg cu necesitate din acest Sens. Exista, astfel, din punctul de vedere al Lumii (societatii), înteleasa prin actul Creatiei, o lume a sensului Unic care înscrie în interiorul ei o Lume a semnificatiilor create prin analogie cu Sensul. Ce înseamna, prin raportarea le aceste doua forme de Creatie (creatii-sens si creatii-semnificatii prin analogie cu Sensul), asertiunea cuantica: Observatorul creaza realitatea, cu fiecare interactiune dintre Obiect si Subiect care are ca efect colapsarea functiei de unda a Obiectului. Vom preciza si în contextul acestui articol ca din punctul de vedere al teoriei cuantice orice Obiect are o structura duala, fiind, în acelasi timp, si particula si unda; masurat în anumite conditii, el este surprins ca unda, în timp ce în alte conditii se comporta ca particula, fiind masurat cu aceasta calitate si în aceasta ipostaza. Strict metodologic vorbind, Obiectul este unda în lumea microscopica, în lumea cuantica, si este particula in realitatea macroscopica prin care definim lumea clasica. În POPQ am apreciat si continuam sa ne exprimam aceasta convingere ca  Universul interior al individului este cea mai cuantica dintre realitati…

invatarea_prin_insight

11 răspunsuri sa “POPQ”

 1. Stely said

  „Viata are mai multa imaginatie decit visele noastre”

  Este posibil ca multi dintre voi sa-ti fi vazut filmul . La fel de posibi este ca unora dintre voi sa le fi scapat din vedere , asa cum de fapt mi s-a intimplat mie . L-am vazut aseara tirziu si ( desigur) mi-a placut f.mult. Fiindca mi-a placut, m-am gindit ca ar fi bine sa-l pun la topicul „Crestinismul pe scurt „, intrucit (credeam eu ) acolo isi are locul .Nu l-am pus aseara deoarece intre timp s-a schimbat topicul , dar acum cred ca si la topicul de azi isi gaseste locul la fel de bine , cum de altfel pe Arca lui Goe isi gaseste locul orice film despre marii descoperitori , creatori ,vizionari si ginditori ai lumii .
  Eiii, dar simt ca si eu mi-am gasit un loc aici, pe Arca lui Goe . Desigur, nu alaturi de „Marii descoperitori … ” ci alaturi de Multii beneficiari, care a simt bucuria de a trai de pe urma decoperirilor , creatiei , viziunii si gindirii lor.

  Apreciază

 2. Stely said

  Acum as vrea să aduc in atentie ceva despre realitate – cea cunoscută de noi si supusă perceperii noastre .
  Nu mă pretind a fi un observator capabil să perceapa corect orice nivel de realitate . Dar de un lucru sunt sigură : ma căznesc .
  Prin urmare iata cum am perceput eu realitatea politică de azi .
  Este vorba despre o declaraţie , rostită în Senatul României de Sorin Iliesiu -senator din partea USL. Găsiti aici „declaratia politica ” si unele comentarii despre cum a fost ea percepută.

  http://viorelpadina.wordpress.com/2013/06/04/sorin-iliesiu-nu-avem-voie-sa-uitam/#comment-32437

  Apreciază

  • adi said

   iliesiu e mic copil pe linga oprea ,alta lichea , acelasi partidulet

   Istoricul Marius Oprea declara ca nu are de gand sa demisioneze din PNL, desi a criticat recent foarte dur conducerea partidului pentru ca nu il exclude pe presedintele CJ Hunedoara, Mircea Molot, dovedit ca informator al Securitatii. „Crin m-a reangajat la IICCMER, ii sunt indatorat”, spune Oprea.

   Oricum, Crin a facut un gest foarte frumos prin aceea ca, fara sa puna nimic in discutie, m-a reangajat automat la Institut, dupa schimbarea de putere. Din acest punct de vedere nu pot sa nu marturisesc, si trebuie sa o fac, ca ii sunt indatorat”, a declarat Marius Oprea pentru Ziare.com.

   Conducerea IICCMER a emis marti un comunicat de presa in care tine sa se „disocieze” de declaratiile lui Marius Oprea.

   „Conducerea IICCMER nu impartaseste ideile exprimate de domnul Marius Oprea si respinge totodata orice tentativa de politizare a activitatii Institutului”, se afirma in comunicatul remis Ziare.com.

   Apreciază

   • Stely said

    Ehe , cunoastem personajul si intreaga batalie pentru IICCMER inca din 2010 de cind a fost inlocuit cu Vladimir Tismaneanu. Acum s-a intors roata. Chiar ma gindeam zilele astea la el. As fi vrut sa stiu cite victime( cadavre) ale securitatii a mai dezgropat, ca tot nu mai traiesc faptasii lor. In schimb, de fostii turnatori care inca mai traiesc , nu prea are curaj sa se atinga .Nici el si nici Sorin Iliesiu . Ha, credeti ca „declaratiile” lui au vreun efect ? A, daca si-ar da demisia de onoare din IICCMER atunci da : jos palaria !

    Apreciază

 3. Stely said

  Daca ati citit comentariul meu din linkul de mai sus cred ca ati vazut ca am calificat acea declaratie , ca fiind printre altele- ” Prostia care denota din apelurile si declaratiile politice lansate de Sorin Iliesiu, din postura lui de senator USL”
  Trebuie sa va spun ca numai o singura persoana a inteles de ce am pus „prostie” cu „P”. Dar nu asta este motivul aducerii ei in discutie , ci faptul ca am gasit in „Teoreme Poetice” (cartea din care va dau citate din cind in cind) un capitol intreg despre Prostie . Nici nu mi-am inchipuit cit de bine, frumos, laborios, stiintific, filozofic si poetic se poate scrie despre Prostie . Iata aici ca sa va lamuriti :

  ” Totul îşi are locul in lumea asta :
  Binele si Răul, omul si Natura,
  Dunnezeu si Diavolul, legea si accidentul .
  Numai Prostia n-are nici un loc, fiindcă
  este tocmai confuzia lucrurilor .

  Există un singur arbore interzis în grădina
  Raiului :acela al prostiei. Prin ce miracol
  al dialecticii am inversat cuvintele
  „prostie” si” cunoaştere”?

  Totul serveşte la ceva în lume,
  afară de prostie .

  Prostia este dovada absolută
  a libertaţii omului.

  Confuzia dintre rău si prostie
  e periculoasă : răul nu este decît una dintre
  multiplele feţe ale prostiei.

  Avem o sansă : prostia nu este o boală
  ereditară .Există , totusi , o încărcată
  ereditate a prostiei. Prostia va dispărea
  într-o zi, precum o boala rusinoasă,
  în sfîrsit vindecată .”

  Gata, ma opresc aici cu aceasta nota optimista a autorului, desigur 🙂 Eheee, e boala lunga si grea Prostia . Noi nu vom apuca s-o
  vedem vindecata. Asta inseamna ca eu nu sunt asa optimista.
  De ce ? Iata :

  ” Culmea neputintei este culmea prostiei,
  Un bun exemplu : asa -zise cucerire
  a Naturii . Ar insemna
  distrugerea propriei noastre naturi.”

  Pai ,chiar asa : nu se spune ca Omul de azi a cucerit Natura ? Deci, ce-i de facut sa ne salvam de la autodistrugere ?

  P.S.Bineinteles ca nu voi primi nici un raspuns de la cineva . 😦 Dar nu-i „bai”… l-am gasit in alta parte. 🙂

  Apreciază

 4. Stely said

  Filmul de aici este cit se poate de on topic . Veti vedea de ce .

  Apreciază

 5. Stely said

  Cititi continuarea aici :

  Apreciază

 6. Stely said

  Scuze, m-am grabit . Aici este linkul cu urmarea :

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14894939-cum-intalnit-minte-sclipitoare.htm

  Apreciază

 7. Stely said

  Am vazut filmul . M-a emotionat pana la lacrimi . Puteti si voi sa-l vizionati aici :

  http://filmeonline.ucoz.pl/load/biografice/a_beautiful_mind_2001_o_minte_sclipitoare_online_subtitrat_hd_1080/4-1-0-1000

  Mai am un link, dar ma feresc sa-l pun . Dar mai bine asa :

  EXCLUSIV: Fost olimpic naţional la matematică, cerşetor în centrul Alexandriei

  „În spatele mâinii întinse la mila trecătorilor, în faţa complexului Winmarkt din Alexandria, se ascunde o poveste tulburătoare. Liviu (36 de ani) a ajuns acum să trăiască la limita subzistenţei, însă cândva a fost olimpic naţional la matematică şi un student de nota 10 la Automatică. O boală psihică i-a tăiat însă avântul!

  În urmă cu 20 ani, Liviu era un adolescent genial, care părea să aibă în faţă un viitor strălucit. Liceanul avea la vremea aceea 10 pe linie şi performanţe deosebite la matematică şi informatică. A fost olimpic naţional la cele două materii în timpul liceului, având cunoştinţe în informatică şi electronică care uimeau atât profesorii, cât şi colegii. La asemenea performanţe , cariera lui Liviu nu avea cum să pară la momentul respectiv decât una de succes, mai ales după ce, în 1991, a fost admis la una dintre cele mai bune facultăţi din cadrul Universităţii Politehnice, Facultatea de Automatică. În primul an de studenţie, drumul lui Liviu către succes s-a întrerupt brusc din cauza unor probleme de sănătate. A renunţat la facultate chiar după primul an şi de la statutul de student promiţător a căzut direct la cel de cerşetor, pe străzile Alexandriei. Încă mai ştie valoarea derivatelor funcţiilor trigonometrice Chiar şi acum, după zece ani de cerşit şi trăit în condiţii aspre, Liviu încă mai stăpâneşte noţiuni de matematică pe care nu foarte mulţi elevi de liceu din ziua de astăzi le cunosc. Liviu îţi spune cu uşurinţă, în ciuda minţii lui tulburate, cât este derivatul lui x pătrat sau cum să calculeze o funcţie diferenţială. Cerşetorul îşi găseşte cu greu cuvintele dar sclipiri din elevul genial pot fi văzute cu uşurinţă de oricine stă de vorbă cu el Foarte puţini din cei care îi arună lui Liviu 50 de bani sau 1 leu ştiu ce vrea să facă acesta cu banii. Tânărul a renunţat în unele zile la o bucată de pâine, pentru a-şi putea cumpăra piese de calculator. „Cu banii pe care i-am strâns mi-am luat piese pentru calculator. Până acum am construit unitatea centrală, mai am nevoie de monitor”, spune Liviu. A rămas fără părinţi Ca şi cum viaţa nu ar fi fost destul de nedreaptă cu el, Liviu a rămas în urmă cu un an singur pe lume. Mama lui, cea care l-a avut în grijă după ce mintea sa s-a tulburat, a murit anul trecut. „Anul trecut am pierdut-o pe mama, singurul meu ajutor. Acum sunt singur, cu o grămadă de datorii, nu mă ajută nimeni, decât cei care îmi mai aruncă câte un ban”, spune Liviu. Bărbatul se află în atenţia serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Alexandria şi primeşte o pensie de 293 de lei. „Cunoaştem cazul lui. Facem demersuri pentru a fi mutat la un spital de specialitate, unde să fie şi tratat pentru boala psihică pe care o are”, ne-a spus Adriana Floarea, şefa serviciului de Asistenţă Socială.
  CITAT „Cu banii cerşiţi mi-am luat piese pentru calculator. Am construit unitatea centrală, mai am nevoie de monitor”, Liviu cerşetor ”

  P.S . „Viata bate filmul ” …

  Apreciază

 8. […] O alta intamplare din trecut: POPQ […]

  Apreciază

 9. stely said

  Sunt mai multe intamplari ” din trecut” aici , desigur , care mai de care mai interesante si impresionante . Dar , ceea ce nu reusesc sa gasesc ar fi , care dntre ele este unica (” O intamplare … „) ? ” Gasitorului ” recompensa . :).

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: