(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

God’s Mysterious Ways

Posted by Arca lui Goe pe iunie 19, 2013

7 răspunsuri sa “God’s Mysterious Ways”

 1. banditu said

  briliant

  Apreciază

 2. Stely said

  Nu stiu ce l-a determinat pe Dl Goe sa intrerupa cursul firesc al topicului de azi – „Banc/nota XII ” . Dar pot sa banuiesc . Este un obicei al meu sa caut pe cont propriu un raspuns – doua … Bunaoara , cind l-am vazut pe „Mr.Ben”, am crezut ca este vorba despre un film de comedie in care joaca Rowan Atkinson (Mr Ben ). Dar cind am vazut scurtul episod, cu discursul pastorului, mi-am dat seama ca filmul merita vazut .
  Desigur ca l-am vazut imediat . Mi-a placut , chiar m-a amuzat , desi caile de rezolvare a micilor conflicte din respectiva familie nu erau amuzante , ba dimpotriva … Nu m-am multumit insa numai cu vizionarea filmului. In fond ce este neobisnuit in acest fim ? Sunt multe filme cu crime pasionale , cu finaluri care lasa loc la interpretari .
  Ei bine, in timp ce vedeam filmul, ma gindeam fara sa vreau la doua chestiuni :1) la principiul antropic -da sa nu rideti – si la intimplarile de ieri, vis-a -vis de „blogul de la Corabia „.

  De ce la principiul antropic ? Citesc acum cartea lui Francis Collins -Limbajul lui Dumnezeu – in care vorbeste despre Dumnezeu. Cum a ajuns el, un om de stiinta si fost ateu convins, sa creada in existenta lui Dumnezeu . Scrie in primul rind, despre cum a aparut Universul , despre faptul ca sunt parametrii ( bine sincronizati )care au facut posibila existenta noastra ; ca exista la ora actuala trei raspunsuri posibile referitoare la principiul antropic . Luate pe rind ,analizate, corelate cu dovezi si experimente deja existente, si intoarse pe toate fetele, a ajuns la concluzia (deocamdata ) ca : Exista doar un singur Univers , acesta pe care il cunoastem . Sincronizarea perfecta a tuturor constantelor fizice spre a face posibila viata inteligenta nu este un simplu accident, ci reflecta actiunea celui care a creat universul inca de la inceput ” – adica Dumnezeu (spun si eu ) …
  Sigur ca ma voi bucura sa existe pina la sfirsitul vietii mele cit mai multe dovezi stiintifice (in tandem cu cele religioase ) de existenta a lui Dumnezeu. Dar nimeni nu garanteaza( azi ) dovezi absolute (spune autorul )
  Pina atunci insa , eu ma voi multumi cu discursul de aici :

  ” Caile Domnului sunt misterioase …
  Ar trebui sa-i cerem explicatii Domnului ? Sa ne intrebam de metodele sale ? Sau sa ne bucuram de beneficii ?
  Nu cred ca Domnul vrea sa-i punem prea multe intrebari.
  Isaia ,capitolul 55,versetul 8 :”Caile mele nu sunt caile voastre” . Si cred ca asta inseamna :”Sunt misterios, oameni buni ”
  …si cu filmul de aici :
  http://videomasterro.blogspot.ro/2012/12/keeping-mum-o-dadaca-plina-de-surprize.html

  Privitor la cealalta chestiune – intimplarile de pe blogul de la Corabia – ar putea sa existe si un raspuns . Adica, de ce ma gindeam taman la asta? . Nu am mintit cind am spus ca ma simt putin vinovata de comportamentul hilar al doamnei cmm . Am si spus de ce. Prin urmare cred ca nimeni nu poate influenta pe nimeni. Dumnezeu a dat oamenilor liberaul arbitru ;sa se foloseasca de libertate asa cum le este dat . Eu am actionat in fctie de firea mea , iar CMM ,AVP si Dl Goe in fctie de firea dumnealor . Daca exista vreo portita de indreptare a firilor, numai fiecare in parte o poate gasi (dupa posibilitati )
  Deci eu nu ma mai simt vinovata fata de CMM .De fapt ,ma framintam degeaba, intrucit iata ce am gasit in INBOX imediat dupa ce s-au incheiat comentariile de pe respectivul blog , prelungite putin si aici .

  In ordinea cronolgica incepind de ieri-seara ,azi dimineata si dupa amiaza :

  1.”Fii linistita.

  De acum inainte, nimeni nu te mai „hartuieste”.

  In sfarsit,totul s-a lamurit.

  Multumesc pentru ca mi-ai fost subiect

  2.Îți mulțumesc mult. Te numeri printre „muzele” mele, acele ființe umane care m-au inspirat să scriu un text extrem de mișto.

  3. Așa, Stelico, fii Deșteaptă!

  PS. M-am distrat azi copios. Si prietenii pe langa mine.

  PPS. Ai auzit ce frumos sună poemele mele? Sunt foarte bucuroasă.

  PPPS. Pune tu acest mesaj al meu pe ce blog vrei, ca mie mi-e lene. Merci.”

  Aici raspunsul meu :

  Nici nu stii cit de fericita sunt ca te-am ajutat sa-ti tratezi refularile …
  Dar vezi ca „textele” tale , alea misto, au disparut cu topic cu tot de pe blogul lui AVP. 🙂
  P.S. Nu te-am ascultat ,din pacate… Ai vreo inregistrare ? As fi bucuroasa sa te ascult…
  PPS . Sunt bucuroasa ca nu esti afectata de postarile mele sau ale lui …. Eu n-as fi dormit toata noaptea sa fi fost in locul tau .Asa ca mi-ai luat o greutate de pe inima. Mersi !!!

  Si replica ei :

  4. Stii, tu esti, ca si( …) in termenii lui Goethe, „o parte din acea putere ce vesnic raul il voieste / si vesnic face numai bine” ( citat aproximativ, din memorie).

  Mai sunt vreo 2-3 ,dar cu aberatii…
  In concluzie ramine cum s-a stabilit : pe CMM n-o poate opri nimeni si nimic sa-mi mai trimita mesaje , iar eu n-am sa-mi mai fac mustrari de constiinta , precum ca am avut vreo vina sau ca am facut un lucru rau ca i-am publicat mesajele. Dupa cum vedeti este multumita si chiar ma roaga sa i le public 🙂 A, pe cele in care este vorba despre altcineva , n-am cum sa-i fac placerea . Stiu ce urmareste …

  Apreciază

 3. CMM said

  Sunt nevoita sa onorez din nou acest loc. Dar…se stie ca omul sfinteste locul.
  Stelica a publicat trunchiat. Redau cu acuratete textul integral, mai jos.
  Nu voi raspunde la replicile dvs., cum nu am facut-o nici ieri. Nu un dialog golanesc e obiectivul meu in aici si acum. Cu “Goe” accept sa discut doar fair play si doar daca isi scoate masca, sub ochiul public. Doar daca are curaj. Daca nu, nu. Vorba filmletului, fie la voia Domnului.
  “Așa, Stelico, fii Deșteaptă!
  Ai două formule magice cu care îl poți aduce la tine pe rătăcitul Goitză care guiță pe
  la alte uși: „AVP” și „CMM”.
  [Formulele sunt cele din ghilimele, adica “AVP” sau “CMM”…Aici, Stelico, ai inteles anapoda.]
  Vine infidelul trap-galop. Îi sfârâie călcâiele.
  PS. M-am distrat azi copios. Si prietenii pe langa mine.
  PPS. Ai auzit ce frumos sună poemele mele? Sunt foarte bucuroasă.
  PPPS. Pune tu acest mesaj al meu pe ce blog vrei, ca mie mi-e lene. Merci.
  …………………………………………………………………………….
  Hai, mai muncește un pic și pentru romanul meu! Curaj!
  ……………………………………………………………………………………
  O, eu le-am copiat si le-am folsit altundeva. Am scris pe blogul meu „Despre Prostie, cu respect apotropaic”. Au preluat-o cativa, in facebook.
  Stiam ca AVP va sterge. Asa ca am copiat totul, apoi am prelucrat. A iesit un text f. bun. A sters cand m-am adresat lui Coande. Dreptul lui. I-am dat anticipat permisunea sa stearga ce nu-i convine.
  Repet: Eu scriu de placere un blog, din care va iesi o carte. Am o prietena cu editură, care abia ma asteapta. Nu e un blog de golaneala. Nu e loc de joacă pentru agramati.
  Tu chiar nu realizezi ca nu ai pregatire de psihoterapeut? Zau ca esi delicioasa!
  Eu pastrez tot ce scrii. Prietena mea Ioli spune ca ar fi suficient sa transcriu totul și mi-ar ieși romanul. Ea stie ce spune, e literata și psihoterapeută.
  Dar eu voi prelucra.
  Nu m-ai ascultat, ai pierdut. Am fost mișto. Te anunț și cand voi avea lansarea.
  PS. Publică și acest mesaj, te rog. Poate imi vine ideea să mai scriu ceva.
  …………………………………………………………..
  Stii, tu esti, ca si guru-ul tau Goitza, in termenii lui Goethe, „o parte din acea putere ce vesnic raul il voieste / si vesnic face numai bine” ( citat aproximativ, din memorie).
  A propos, ce parere ai de „Faust”?
  PS. Publica tot!
  ………………………………………..
  Publica și asta:
  Am rugat o jurnalista si pe unul din fratii mei, amandoi brici de isteti, sa evalueze nivelul blogului lui Goitza, dupa postarile redactate de el.
  Mi-au spus:
  „Nivel de licean teribilist”.
  Mai meditez. Mai cer evaluari”.
  [Uneori e mai bun, as zice eu].

  Apreciază

 4. CMM said

  Aici, textul de pe blogul meu:
  “Despre Prostie, cu respect apotropaic
  Cu multe lucruri m-am confruntat în viața mea de marginal. Printre ele, Prostia. Energică, vitală, cleioasă și lăbărțată ca o halviță pe o plită fierbinte, amenințătoare chiar. Face obiectul cugetărilor ce urmează, căci m-am trezit din nou face to face cu Ea. Îi scriu numele cu literă mare, apotropaic. Mă centrez bine și o privesc:

  În comunism eram egali. De cele mai multe ori, deștepții munceau și Proștii îi conduceau. Așadar, când vreo doamnă sau vreun domn vă dau lecții din blackhole-ul Prostiei lor, întrebați-i ce funcții politice au îndeplinit în societatea multilateral dezvoltată. Pariez că veți afla că au fost Cineva. Inteligenții creativi construiesc lumea noastră. Proștii Ignoranți o critică, desigur fără a pune la lucru “gândirea critică”, dispozitiv mental care le lipsește.

  Mi-a fost întotdeauna milă de Proști. Imi este și acum, dar cred că nu e sănătos să le ascunzi opinia ta despre ceea ce fac, întrucât asta le amplifică egoul. Și un Prost cu eu gonflat e pericol social. Prostia vine la pachet cu Invidia, Răutatea , Ambiția și Determinarea. Spune-I unui Prost fudul că e Prost, și va dărâma muntele dintre El și tine. Vai și amar! Iar “Prostul dacă nu-I fudul, parcă nu e Prost destul”, spune înțelepciunea populară. Prostul setos de sânge vrea răzbunare. Orientalii ne învață să stăm liniștiți și sa-l lăsăm să primească energia propriei lovituri, ca pedapsă divină. Asadar….Nu vă fie frică, și Prostia pică!

  Ca ființă umană, Prostul e OK. Merită respectul creștinesc. Comportamentele sale intelectuale însă sunt not OK, și e bine să i-o spunem. Să nu-i creăm iluzia adecvării și a inteligentei. Căci se va întoarce împotrivă-ne, ca un Golem scăpat de sub control, când ne așteptăm mai puțin, și ne va lovi.

  Și totuși…contradicție în termeni? M-am convins că nu are sens să comentezi cu un Prost sau să comentezi pentru un Prost. Are sens insă să comentezi despre un Prost. Mulțumesc tuturor Proștilor care mi-au dat acest prilej. Mulțumesc, pe bune.

  Prostul se va strădui întotdeauna să aibă ultimul cuvânt. El se va strofoca să aducă argumente de autoritate, căci nu îi este accesibilă altă formă de argumentare. Le va utiliza și pe acestea anapoda, Prostește. Uneori, un Prost Hotărât poate contamina o sută de Deștepți. O sută de Deștepți impreună, nu pot contamina niciodată un Prost.

  Prostul nu are cum fi decât TALIBAN MILITANT, în orice tabără s-ar așeza. Seara, toate pisicile par cenușii, toate femeile mai frumoase și toți Proștii se simt mai deștepți. WARNING: Se lasă seara peste Romania! O poate sufoca Prostia! Animalele au exact atâta inteligență câtă le trebuie în mediul lor. Și stau “la locul lor”, cu mult bun simț. Niciodată un animal nu se va strădui să ne învețe cum să fim oameni. Prostul însă, ne va da mereu lecții de bune practici, mai ales în domeniile în care noi ne-am școlit ani mulți. Eu cred că și din acest motiv suferă țara noastră de o hemoragie de creiere.

  Prostul viu și concret se simte atacat direct și atunci cand vorbești despre Prostie la modul general. Asta pentru că El nu face diferența dintre general și particular. Și se irită. E “genus irritabile”.

  Uneori, Prostul are pasiunea de a decripta mistere. Și le decriptează…Prost. Pentru un Prost, și eu pot fi un mister de “decriptat”, întrucât adevărul, pe care i-l livrez cu generozitate, la lumina zilei, nu-l satisfice.

  Până acum, am cugetat despre prostia organică. Prostie reactivă am și eu. Pot reacționa Prostește, dar pot recunoaște că altul e mai deștept ca mine într-un domeniu și pot accepta sfaturi de la unul mai deștept. Cum e ușor de văzut, prostul organic nu prea poate face aste lucruri. De aceea, nici nu prea are lecuire. Păcat! Prostia poate avea prognostic de vindecare mai bun atunci când nu se asociază cu adularea de sine. Cazuri rare, dar am întâlnit.

  Substitut de concluzii:

  În termeni morenieni, întâlnirea cu un Prost Hotărât, poate fi o excelentă lecție de viață pe care ne-am asumat-o ca trăitori pe Pământ”.

  Apreciază

 5. CMM said

  Multumesc pentru ca nu am fost tinuta la moderare.

  Apreciază

 6. CMM said

  Din mare graba, uitam mesajul „Goitza ilogic”:

  „Aseara, Goitza a scris doua mesaje care, analizate logic, reflecta contradictie in termeni.

  Am o prietena specializata in filosofie analitica. Ei si cu asta se ocupa, cu analiza logica a textelor.

  PS. Nu-mi pierd vremea in discutii cu Goitza. I-am facut aseara onoarea. Da’ daca nu e Coande, n-am facut nimic.

  Asa ca, publica matale asta. Merci, te pot recompensa cumva. Iti pot spune mereu, de pilda, ce desteapta esti”

  Stelico, nu esti de nadejde.

  Apreciază

 7. Stely said

  @CMM -Citeste cu atentie ce am scris aici .Stiu ca obisnuiesti sa nu citeste totul, cu rabdare .

  „Mai sunt vreo 2-3 (mesaje) dar cu aberatii…
  In concluzie ramine cum am stabilit : pe CMM n-o poate opri nimeni si nimic sa-mi mai trimita mesaje , iar eu n-am sa-mi mai fac mustrari de constiinta , precum ca am avut vreo vina sau ca am facut un lucru rau ca i-am publicat mesajele. Dupa cum vedeti este multumita si chiar ma roaga sa i le public A, pe cele in care este vorba despre altcineva , n-am cum sa-i fac placerea . Stiu ce urmareste …”

  P.S. Sper ca am scapat de mesajele tale. Le poti pune pe orice blog doresti. Eu insa n-am sa vin pe blogul tau . Nu-mi plac topicele tale .Sunt cam rasuflate . Topicul asta cu prostia nu am putut sa-l citesc .Nici la tine pe blog si nici aici.
  .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: