(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Cine a dorit eliminarea presedintelui?

Posted by Arca lui Goe pe iulie 7, 2013

Faptele se cunosc. In ziua de 22 noiembrie 1963, la orele 12.30, presedintele SUA John F. Kennedy a fost impuscat fatal, in timp ce facea o vizita in orasul Dallas, din statul Texas.

Primele constatari au aratat ca gloantele fusesera trase de la etajul superior al unei cladiri din apropiere, unde a si fost arestat imediat un oarecare Lee Harwey Oswald.

Oswald era sustinator declarat al regimului lui Fidel Castro si facea deplasari frecvente la Moscova. Arma din care se trasese purta pe ea amprentele lui.

Parea ca cercetarile vor fi foarte simple, dar la doua zile dupa arestarea lui, Oswald este asasinat la radul sau de un oarecare Jack Ruby. Judecat si condamnat, Ruby moare si el, inainte ca sentinta sa fie pusa in executie.

Nici pana astazi nu s-a putut stabilit rolul lui Oswald, al lui Ruby si al altor suspecti, care si ei au decedat misteros, unul dupa altul. Comisia Warren, instituita pentru ancheta, n-a putut dezlega sarada si n-a mai ramas decat opinia publica cu ipotezele ei halucinante, care merita totusi remorate.

Lyndon B .Johnson

Johnnson fusese vicepresedintele SUA pe timpul presedintiei lui Kennedy si, la moartea acestuia, l-a urmat. In acel moment, Johnson era implicat in patru anchete, toate patru anulate in momentul cand a devenit presedinte.

Avea opinii diferite de Kennedy in ce priveste politica externa si, imediat ce a preluat puterea, a trecut la fapte.

Exista suspiciuni ca Johnson l-ar fi angajat pe Oswald ca sa-l asasineze pe presedinte, ca ca sa preia puterea si tot el ar sta la baza uciderii asasinului de catre Ruby, ca sa stearga urmele.

Singura dovada concreta a ipotezei este faptul ca Johnson era interesat in preluarea puterii si in aplicarea propriilor sale optiuni politice, inacceptabile pentru Kennedy.

Mafia

Kennedy era un luptator zelos impotriva mafiei, care la randul ei era activa. El s-a impus dur impotriva jocurilor de noroc, a traficului de droguri si a taxelor de protectie. Ruby, care l-a impuscat pe Oswald, lucrase pentru Al Capone in tinerete si ar fi fost angajat sa-l asasineze pe presedinte, pentru ca fapta sa sa capete o tenta politica, provocata de un comunist.

CIA

Kennedy se opunea propunerilor CIA de invadare a Cubei si l-a demis pe directorul Allan Dulles, care si-a depasit atributiile, incercand sa influenteze invazia peste capul presedintelui.

Dulles ar fi incercat sa-i plateasca polita presedintelui, chiar daca pretul era redobandirea de catre Mafia a autoritatii asupra crimei organizate din Cuba. Argumentul principal: ura inversunata a lui Allan Dulles impotriva lui Kennedy.

FBI

Intre seful FBI, Edgar Hoover, si Kennedy erau conflicte majore care duceau inevitabil la schimbarea lui din functie, intrucat ajunsese la varsta de pensionare. Explicatie: dupa asasinarea lui Kennedy, Johnson l-a numit pe Edgar Hoover ca sef al FBI pe viata.

Stapanii petrolului

Kennedy lovise tare in afacerile cu petrol, aplicand impozite usturatoare pentru profiturile provenite din ele. Presedintele era neinduplecat, iar petrolistii n-aveau decat doua variante: ori propria lor ruinare, ori eliminarea presedintelui.

Federal Reserve

La banca centrala a SUA, fusesera deja depistate afaceri legate de falsificarea banilor si de emisiuni fara acoperire. Presedintele prinsese firul acestor nereguli si era hotarat sa le puna capat. Evenimentele care au urmat demonstrau insa ca vicepreseditele Johnson nu era deloc hotarat. Dimpotriva.

Fidel Castro

Dupa Criza Rachetelor, cateva incercari de asasinat, comise asupra lui Fidel Castro, au esuat. Convins ca la baza lor se afla Kennedy liderul cubanez nu avea garantia ca alte incercari n-ar reusi. Oswald, partizanul regimului de la Havana, era omul porivit pe care Fidel Castro l-ar fi putut folosi.

URSS

Intre URSS si SUA, niciodata n-au fost relatii cordiale. Inexplicabilele voiajuri pe care Oswald le facea la Moscova, fara sa aiba nici macar resursele necesare, au dat de banuit.

Sotia lui Kennedy, Jacqueline

Impotriva acestei ipoteze, exista argumente temenice: familia Kennedy era bine intemeiata si avea doi copii mici, care trebuiau nu numai crescuti, dar si feriti de impactul unei drame in familie.

Pe de alta parte, doamna Kennedy tocmai aflase ca sotul ei avea o amanta: pe Marilyn Monroe. Este prea halucinanta ipoteza ca sa para verosimila, dar nici nu putem scapa din vedere faptul ca, pentru orice investigatie, francezul are o vorba: „cherchez la femme”. Sursa: AICI

2 răspunsuri sa “Cine a dorit eliminarea presedintelui?”

 1. RALG said

  Inspirat direct din frumoasa poveste a Cetateanului Kennedy (care reusise performanta notabila sa enerveze atata lume dintr-o data), Sam Mendes (autorul de mai tarziu al filmelor „Road to Perdition” si „Revolutionary Road”) avea sa regizeze in 1999 o superba alegorie despre frumusetea americana a destinului kennedian, sugestiv intitulata „American Beauty”. Destinul lui Kennedy si filmul lui Mendes, reprezinta (in opinia mea) varianta americana a Mioritei si Baltagului. Cei care au urmarit American Beauty stiu desigur cine l-a asasinat pe John Fitzgerald Kennedy:

  Ma intreb daca Kevin Spacey ar putea interpreta (in vreun film) si rolul altor presedinti, eventual neamericani.

  Apreciază

 2. Radu Humor said

  Radu Humor
  iulie 7, 2013 la 9:18 pm
  Văd că nimeni nu observă un motiv major de a avea printre prieteni un popor creştin precum ruşii !
  Până la urmă o ţară cu 87 % creştin ortodocşi cum este România, n-ar avea motive de a se răţoi la un vecin la fel de trăitor în Ortodoxie, puternic şi pe nedrept blamat şi în prezent, mai ales dacă ţinem cont de faptul că atunci când ruşii ne făceau toate grozăviile posibile, de o cruzime inimaginabilă, demenţial de destructivă, poporul rus era condus de nişte minoritari, din păcate aceiaşi care vor să pună pe picioare o altă făcătură tip uniune ( nici măcar nu se feresc de această sintagmă care te duce automat cu gândul la ei !).
  Cam 500 de milioane de germani, francezi, polonezi, portughezi, spanioli, români ş.a. să fie conduşi de o mână de birocraţi impuşi prin şmecherie şi nebăgare de seamă, sau prin complicităţi ale câtorva vremelnici diriguitori naţionali, cumpăraţi la bucată
  Să recunoaştem că îţi trebuie multă îndrăzneală, impertinenţă şi obrăznicie să gândeşti un asemenea malefic plan şi tot atâta prostie şi lipsă de onoare din partea celor vizaţi a intra ( şi încă de bună voie) în asemenea jug !
  Cu un prieten creştin chiar şi atunci când te cerţi cu el, găseşti căi comune de împăcare şi continuare a relaţiei.
  De la ceilalţi se vede cu ce ne-am ales, sau suntem pe cale a ne alege.

  Comentariul tău e în așteptare.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: