(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Ateismul poate face lumea mai buna sau este o plaga a societatii?

Posted by Arca lui Goe pe iulie 24, 2013

Ateismul a luat amploare, atat in Europa, dar si in Statele Unite. Omul religios incearca sa ramana cat mai mult intr-un univers sacru, pe cand omul lipsit de sentiment religios traieste intr-o lume desacralizata, spunea Mircea Eliade, in cartea sa „Sacrul si profanul”. Plecand de la aceasta constatare, se pune intrebarea: ateul poate sa aduca o contributie societatii sau din contra, poate sa produca mai mult rau?

Ateismul nu este doar o convingere, care neaga credinta religioasa, ci este un vlastar al unei miscari sociale, care intentioneaza sa darame structurile sociale, ce s-au perpetuat pe nedrept, scrie AlterNet.

Asa cum organizatiile feministe sunt impotriva patriarhatului, activistii pentru pace lupta impotriva ideologiei razboiului, militantii pentru drepturile omului cer desfiintarea traditiilor rasiste, ateii se ridica si spun ca rasa umana trebuie sa evolueze dincolo de religie.

Se da vina pe dreptul religios de a impinge ateii intr-o noua directie, una mai mult politica. Multi atei care cred ca au gasit dovezi impotriva lui Dumnezeu sunt atrasi de ateism, ca de o arma impotriva amenintarii religioase la libertate si libera exprimare.

Chiar daca exista multi oameni cu convingeri religioase liberale, diferenta dintre credinciosi si ateisti este aceeasi ca intre conservatori si progresisti.

Liberalismul este inradacinat in traditia umana si sustine ca societatea si guvernul au ca prioritati nevoile si dorintele umane, folosind instrumente rationale fata de aceste scopuri.

Conservatorismul valorifica ierarhia si traditia si respinge rationamentul bazat pe dovezi, in favoarea argumentelor propuse de autoritati.

In ciuda miscarii ateiste, care pune accent pe dovezi impotriva puterilor supranaturale, multi, daca nu cei mai multi oameni, care se alatura miscarii ateiste, au trecut la ateism deoarece ei au fost intrebati despre alte credinte si traditii.

Legaturile dintre ateism si progresism au facut ca ateii sa fie sustinatori ai drepturilor homosexualilor si a libertatii sexuale. Cercetari recente au aratat ca cei care si-au pierdut credinta si au devenit atei, si-au imbunatatit viata sexuala.

Ateii sunt limitati doar de imaginatia noastra, punandu-se in prim-plan lipsa lor de credinta, intr-o lume a oamenilor religiosi, care scot in evidenta credinta lor, in vazul tuturor. – Sursa ZIARE – George Titus Albulescu.

4 răspunsuri sa “Ateismul poate face lumea mai buna sau este o plaga a societatii?”

 1. Stely said

  Ce am inteles (eu) de aici :

  „Papa Francisc spusese ca toata lumea, “chiar si ateii”, au fost mantuiti prin sangele lui Hristos.

  “Daca noi, fiecare, ne facem partea, daca facem bine celorlalti, daca ne intalnim acolo, facand bine, si incet, incet, putin cu putin, vom ajunge la acea intalnire. Trebuie sa ne intalnim unul cu altul facand bine. ‘Dar nu cred, parinte, sunt ateu!’ Dar fa bine: ne vom intalni acolo”, a spus Francisc.”

  …de aici :

  AVERTISMENTE DIN „ETER” PENTRU O NOUĂ SPIRITUALITATE

  Omul viitorului va fi unul iniţiatic, spiritualizat, conştient de originea sacră şi de sensul venirii sale pe lume, ne spune Jean-Paul Bertrand.

  Omul viitorului va fi obligat, ca alternativă a auto-extincţiei, spre care merge cu paşi repezi, să-şi edifice o nouă conştiinţă, o nouă spiritualitate în acord cu sensul său originar. Criza morală a lumii moderne, la care asistăm cu o stranie şi aş spune, inconştientă pasivitate, este expresia nivelului scăzut al conştiinţei umane. Pentru că factorul fundamental în trăirea umană îl constituie conştiinţa sa.

  Este nevoie de o altă conştiinţă, de o ştiinţă a conştiinţei în acord cu întreaga cunoaştere începând de la tradiţiile spirituale ale lumii antice, traversând istoria religiilor şi ajungând la achiziţiile celor mai noi ştiinţe despre om şi Univers. Basarab Nicolescu, subliniază şi el acest imperativ afirmând: înţelepţii tuturor timpurilor au înţeles că evoluţia omului este evoluţia conştiinţei sale.

  .http://www.ceruldinnoi.ro/pages/Dumitru_Constantin_Dulcan.htm#

  …de aici :

  „A-l demonstra pe Dumnezeu prin ştiinţă
  este o imposturaă, căci este vorba de o confuzie
  a lucrurilor. A demonstra ştiinţa prin
  Dumnezeu este deasemenea o impostură .
  Singura atitudine conforma legilor este
  căutarea asimptomatica a Ştiintei Ştiintelor”

  … din toate cartile pe care le-am citit de citva timp incoace , dar si din imaginea aceea(groaznica) cu cu gurile schimonosite de ura : am inteles ca omenirea se indreapta cu pasi repezi catre autodistrugere, si ca trebuie sa opteze cit mai grabnic : Spirit sau materie? Omul îndumnezeit sau omul-animal?

  Apreciază

 2. Stely said

  Cred ca este „cit se poate de on topic „:

  Apreciază

 3. Stely said

  ROSALIND FRANKLIN a descoperit structura de dublu helix a acidului dezoxiribonucleic (ADN), iar munca sa a permis mai departe identificarea modului în care informația genetică este transmisă de la părinți la copii.
  A mai făcut descoperiri și în ceea ce privește RNA-ul (acidul ribonucleic), virusurilor, cărbunelui și grafitului. A murit de cancer ovarian în anul 1958, la vârsta de 37 de ani.
  Într-un sondaj realizat de publicația „New Scientist” în 2009, ROSALIND FRANKLIN a vost votată pe locul doi în topul celor mai importante femei de știință din istorie, prima poziție fiind ocupată de către Marie Curie.
  ROSALIND FRANKLIN nu a fost laureată a premiului Nobel, chiar dacă în 1962, la patru ani după ce a murit, colegii ei de laborator au primit această distincție. Premiile Nobel nu se acordă persoanelor decedate, astfel că ROSALIND FRANKLIN nu a putut primi un premiu Nobel.

  http://www.realitatea.net/rosalind-franklin-elicea-vietii-cea-mai-mare-descoperire-stiintifica-a-secolului-xx_1233108.html

  Apreciază

  • RALG said

   Daca o fi fost drept-credincioasa sau atee a „devenit” un fapt totalmente irelevant. Am trecut devenirea in ghilimele intrucat faptul a fost asa (irelevant) dintotdeauna… Doar ca irelevanta devine din ce in ce mai evidenta odata cu trecerea timpului. Cantitatea de dumnezeire din fiecare nu depinde de felul constient, declarat, in care ne raportam la Dumnezeu si/sau a felului in care raportam aceasta raportare altora, trecatorilor… interlocutorilor, anonimilor

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: