(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Muhammad Ali

Posted by Arca lui Goe pe iulie 29, 2013

Muhammad Ali (n. 17 ianuarie 1942), născut sub numele Cassius Marcellus Clay, Jr. în orașul Louisville, statul KentuckySUA, este un fost campion mondial de box. În anul 1974 este ales Sportivul anului din SUA, iar în 1999, Ali a fost desemnat „Sportivul secolului” de revista americană „Sports Illustrated„. El este considerat cel mai mare campion de box la categoria grea precum și unul din cei mai populari sportivi al tuturor timpurilor. Înca de la începutul carierei profesioniste el iși spunea ca fiind The Greatest și ca printr-un miracol, chiar s-a adeverit.

A fost numit după tatăl său, Cassius Marcellus Clay, Sr. Și-a schimbat numele în anul 1964, când s-a convertit la IslamSunnism a islamismului.

Despre viața și cariera lui s-au făcut filme, iar el însuși a fost distribuit ca actor în câteva pelicule.[1]

Iata de ce:

20 răspunsuri sa “Muhammad Ali”

 1. marginalia non turpia said

  Nu-mi place boxul. Mi-e foarte milă de boxeri, probabil ca urmare a lecturilor.

  Dar mă gândesc că e de preferat ca oamenii să se bată cu pumnii sau (sau neexclusiv) cu vorbele, decât cu alte arme, arme care produc mai multă moarte neasumată bine și mai multe victime colaterale.

  Apreciază

 2. Stely said

  Daca ne uitam aici…

  …putem considera ca boxul este o arta (poate dans artistic ?) 🙂
  De fapt asa si este :”:Boxul (sau pugilismul) este un sport martial stravechi (probabil cel mai vechi sport martial,cu origini preistorice)
  Fiind un sport de contact face parte (asa cred) din cea mai veche disciplina sportiva -Artele martiale ..

  Apreciază

  • RALG said

   Multe (aproape toate) dintre activitatile practicate de catre oameni se pot transforma, in anumite conditii, cu totul speciale. in arta, consemnandu-i „practicantului” statutul de artist, in ciuda faptului ca exista doar anumite „ocupatii” care sunt considerate aprioric ca fiind „arte”. Totusi poti fi (foarte bine) „poet” si sa scrii „poeme” fara a fi artist in timp ce unul care se joaca tenis (caci pe sine se joaca) poate fi un artist genial care produce arta. Sau unul care face oale si castroane, ori un altul care invata copiii sa deseneze, ori altul care inchide balcoane cu fier forjat… ori face „inginerii” (efentual financiare), ori compune simfonic teori stiintifice, ori creaza programe si jocuri pe calculator… Ori joaca sah. Vorba ‘ceea tot ceea ce omul faureste poate deveni, peste un prag limita, arta, arta in stare pura. Pentru asta sunt necesare ingrediente magice: talent (har, poate chiar geniu), daruire (abnegatie chiar), un context potrivit (poate chiar si pic de noroc) si cine mai stie ce altceva. Muhammad Ali este un artist, un geniu, iar boxul pe care l-a produs este o arta cum rar poate fi vazuta, capabila sa genereze emotie (pozitiva) de cea mai buna calitate.

   Dincolo de arta sa Cassius Clay este un admirabil d.Goe. Un dl.Goe la superlativ, un model la care ne putem uita cu jind in materie de domgoism. Domgoismul fiind in primul rand o problema de atitudine si de consecventa.

   Apreciază

 3. Stely said

  Ma uit la box , mai ales cind in competitie se afla si boxeri romani. Cind am vazut meciul lui Lucian Bute cu Mendy mi-a parut rau ca s-a terminat atit de repede :doar patru runde .

  Apreciază

 4. Stely said

  Dar de competitia asta si cistigatorul ei ce spuneti ?.

  Desi „lupta” s-a desfasurat fara respectarea regulilor si a fost lipsita de fair-play, din partea initiatoeilor , mie mi-a placut. Asta deoarece finalul ei , victoria Presedintelui Traian Basescu , i-a facut pe unii sa turbeze de furie . Nici acum ,la un an de la victorie , nu si-au revenit..

  Apreciază

 5. Stely said

  A fost o tactica de lupta . In fata unui adversar perfid -care foloseste arme murdare si calca pe cadavre ca sa cistige cu orice pret – trebuie sa alegi strategia cea mai buna. Boicotul fiind una dintre ele. Este cea mai buna tactica ,dar pentru asta trebuie sa existe sustinatori inteligenti care s-o puna in practica. Ei bine , sustinatoriI Presedinelui, ai Statului de Drept ,ai democratiei au invins .Au invins un dusman (Crin&Ponta -USL) cinic, fara scrupule, fara Dumnezeu , fara onoare , las ,corupt si , pe deasupra , prost de bubuie.

  Apreciază

 6. Stely said

  @Cinic, daca nu esti lamurit vezi si aici :

  Apreciază

 7. marginalia non turpia said

  Bertrand Russell’s Ten Commandments for Living in a Healthy Democracy
  in Life, Philosophy, Politics | March 14th, 2013

  Apreciază

 8. marginalia non turpia said

  @RALG

  Presupunem – prin absurd – ca ar câștiga DQ. Ce ar pierde atunci DG?

  (Asta doar ipotetic, sau, mai bine zis, de dragul unei conversii de perspectivă care să dea dinamism naratiunii…)

  Apreciază

  • arcaluigoe said

   Cedez cu mare usurinta ispitei de a raspunde acestei intrebari capcana… in care, intre timp, a devenit vorba despre un razboi intre DQ si DG. Prin simetrie cu situatia rezolvata deja (aceea in care DG castigase excat ceea ce pierduse DQ) s-ar putea spune ca in caz de viceversa atunci DG ar pierde (si-ar putea trece pe raboj la „pagube”) exact ceea ce ar castiga DQ. Dar ce ar anume oare ar putea castiga DQ? Ce are de castigat? Ce ar avea de castigat? Ca in afara de nitica luciditate nu vad ce-ar putea castiga. De altfel nici nu cred ca DQ e chiar DQ si mai degraba un uzurpator, un SP, care, imaginindu-si ca doar el stie ca DQ a murit (ca garofita s-a uscat si Rosinanta a scapat si ca Dulcineea s-a maritat cu don Alfonso), aspira, in cel mai pur stil domgoist, la titlul de DQ, neavand insa destule iluzii in portofoliu.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: