Muhammad Ali
Posted by Arca lui Goe pe iulie 29, 2013
Muhammad Ali (n. 17 ianuarie 1942), născut sub numele Cassius Marcellus Clay, Jr. în orașul Louisville, statul Kentucky, SUA, este un fost campion mondial de box. În anul 1974 este ales Sportivul anului din SUA, iar în 1999, Ali a fost desemnat „Sportivul secolului” de revista americană „Sports Illustrated„. El este considerat cel mai mare campion de box la categoria grea precum și unul din cei mai populari sportivi al tuturor timpurilor. Înca de la începutul carierei profesioniste el iși spunea ca fiind The Greatest și ca printr-un miracol, chiar s-a adeverit.
A fost numit după tatăl său, Cassius Marcellus Clay, Sr. Și-a schimbat numele în anul 1964, când s-a convertit la Islam, Sunnism a islamismului.
Despre viața și cariera lui s-au făcut filme, iar el însuși a fost distribuit ca actor în câteva pelicule.[1]
marginalia non turpia said
Nu-mi place boxul. Mi-e foarte milă de boxeri, probabil ca urmare a lecturilor.
Dar mă gândesc că e de preferat ca oamenii să se bată cu pumnii sau (sau neexclusiv) cu vorbele, decât cu alte arme, arme care produc mai multă moarte neasumată bine și mai multe victime colaterale.
ApreciazăApreciază
Stely said
Daca ne uitam aici…
…putem considera ca boxul este o arta (poate dans artistic ?) 🙂
De fapt asa si este :”:Boxul (sau pugilismul) este un sport martial stravechi (probabil cel mai vechi sport martial,cu origini preistorice)
Fiind un sport de contact face parte (asa cred) din cea mai veche disciplina sportiva -Artele martiale ..
ApreciazăApreciază
RALG said
Multe (aproape toate) dintre activitatile practicate de catre oameni se pot transforma, in anumite conditii, cu totul speciale. in arta, consemnandu-i „practicantului” statutul de artist, in ciuda faptului ca exista doar anumite „ocupatii” care sunt considerate aprioric ca fiind „arte”. Totusi poti fi (foarte bine) „poet” si sa scrii „poeme” fara a fi artist in timp ce unul care se joaca tenis (caci pe sine se joaca) poate fi un artist genial care produce arta. Sau unul care face oale si castroane, ori un altul care invata copiii sa deseneze, ori altul care inchide balcoane cu fier forjat… ori face „inginerii” (efentual financiare), ori compune simfonic teori stiintifice, ori creaza programe si jocuri pe calculator… Ori joaca sah. Vorba ‘ceea tot ceea ce omul faureste poate deveni, peste un prag limita, arta, arta in stare pura. Pentru asta sunt necesare ingrediente magice: talent (har, poate chiar geniu), daruire (abnegatie chiar), un context potrivit (poate chiar si pic de noroc) si cine mai stie ce altceva. Muhammad Ali este un artist, un geniu, iar boxul pe care l-a produs este o arta cum rar poate fi vazuta, capabila sa genereze emotie (pozitiva) de cea mai buna calitate.
Dincolo de arta sa Cassius Clay este un admirabil d.Goe. Un dl.Goe la superlativ, un model la care ne putem uita cu jind in materie de domgoism. Domgoismul fiind in primul rand o problema de atitudine si de consecventa.
ApreciazăApreciază
marginalia non turpia said
Bine spus.
Îmi recunosc limitele.
Mi-ați trezit interesul.
Merci.
ApreciazăApreciază
marginalia non turpia said
To Whom It May Concern
Mă întreb ce se întâmplă atunci când se întâlnesc doi Artiști de tipologii diferite: unul care practică ”dongoismul”, altul care practică ”donquijotismul”?
ApreciazăApreciază
RALG said
Veti fi vrut sa ziceti donjuanismul…. Nu exista dongoism ci domgoism, ceea ce este cu totul si cu totul altceva… Pai cand se intampa o intalnire de genul celei mentionate, DQ ramane si fara Dulcineea si fara Rosinanta… Arta isi gaseste drum…
ApreciazăApreciază
INTJ said
o posibila urmare ar putea fi ceva in genul „Les Militaribles”
ApreciazăApreciază
Stely said
Ma uit la box , mai ales cind in competitie se afla si boxeri romani. Cind am vazut meciul lui Lucian Bute cu Mendy mi-a parut rau ca s-a terminat atit de repede :doar patru runde .
ApreciazăApreciază
Stely said
Dar de competitia asta si cistigatorul ei ce spuneti ?.
Desi „lupta” s-a desfasurat fara respectarea regulilor si a fost lipsita de fair-play, din partea initiatoeilor , mie mi-a placut. Asta deoarece finalul ei , victoria Presedintelui Traian Basescu , i-a facut pe unii sa turbeze de furie . Nici acum ,la un an de la victorie , nu si-au revenit..
ApreciazăApreciază
Cinic said
Da,stim,presedinte-masa verde!parca asa i-a zis el,nedorind sa cistige asa!
ApreciazăApreciază
Stely said
A fost o tactica de lupta . In fata unui adversar perfid -care foloseste arme murdare si calca pe cadavre ca sa cistige cu orice pret – trebuie sa alegi strategia cea mai buna. Boicotul fiind una dintre ele. Este cea mai buna tactica ,dar pentru asta trebuie sa existe sustinatori inteligenti care s-o puna in practica. Ei bine , sustinatoriI Presedinelui, ai Statului de Drept ,ai democratiei au invins .Au invins un dusman (Crin&Ponta -USL) cinic, fara scrupule, fara Dumnezeu , fara onoare , las ,corupt si , pe deasupra , prost de bubuie.
ApreciazăApreciază
Stely said
@Cinic, daca nu esti lamurit vezi si aici :
ApreciazăApreciază
Stely said
@Cinic, vezi si aici ca sa te convingi :
http://adevarul.ro/news/eveniment/liviu-dragnea-dna-urmarire-penala-1_51f68054c7b855ff568448cc/index.html
ApreciazăApreciază
marginalia non turpia said
Bertrand Russell’s Ten Commandments for Living in a Healthy Democracy
in Life, Philosophy, Politics | March 14th, 2013
ApreciazăApreciază
marginalia non turpia said
Scuze.
http://www.openculture.com/2013/03/bertrand_russells_ten_commandments_for_living_in_a_healthy_democracy.html
ApreciazăApreciază
INTJ said
10. Do not feel envious of the happiness of those who live in a fool’s paradise, for only a fool will think that it is happiness.
daca capra vecinului n-a murit (si nici Alzheimer n-are :D) … hai sa convingem vecinul ca de fapt are un tap mutant (aka. are uger, da lapte … da’ d.p.d.v. genetic si/sau psihologic e tap) in grajd.
ApreciazăApreciază
marginalia non turpia said
@RALG
Presupunem – prin absurd – ca ar câștiga DQ. Ce ar pierde atunci DG?
(Asta doar ipotetic, sau, mai bine zis, de dragul unei conversii de perspectivă care să dea dinamism naratiunii…)
ApreciazăApreciază
arcaluigoe said
Cedez cu mare usurinta ispitei de a raspunde acestei intrebari capcana… in care, intre timp, a devenit vorba despre un razboi intre DQ si DG. Prin simetrie cu situatia rezolvata deja (aceea in care DG castigase excat ceea ce pierduse DQ) s-ar putea spune ca in caz de viceversa atunci DG ar pierde (si-ar putea trece pe raboj la „pagube”) exact ceea ce ar castiga DQ. Dar ce ar anume oare ar putea castiga DQ? Ce are de castigat? Ce ar avea de castigat? Ca in afara de nitica luciditate nu vad ce-ar putea castiga. De altfel nici nu cred ca DQ e chiar DQ si mai degraba un uzurpator, un SP, care, imaginindu-si ca doar el stie ca DQ a murit (ca garofita s-a uscat si Rosinanta a scapat si ca Dulcineea s-a maritat cu don Alfonso), aspira, in cel mai pur stil domgoist, la titlul de DQ, neavand insa destule iluzii in portofoliu.
ApreciazăApreciază
marginalia non turpia said
Bravo!
ApreciazăApreciază
marginalia non turpia said
Bravo! Aplauze la scenă deschisă, pe bune!
ApreciazăApreciază