(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Despre Schimbul de mâine al Omului – Robotul

Posted by Arca lui Goe pe august 17, 2013

Preambul: Nu mai avem vreme pentru aproape nimic. Suntem mereu aglomerati, ocupati, stresati, obositi, fara chef. Este clar ca nu mai avem timpul (liber) de alta data, de pe timpuri. Suporterii teoriilor ultra-conspirationiste ne avertizeaza ca s-au intamplat lucruri dramatice si ca odata cu alinierea galactica 😯 s-au produs schimbari cuantice in complexul campurilor magnetice ale planetei, care au avut ca rezultat modificarea ritmului local de scurgere a timpului. 🙄 Asa se face ca ziua nu mai are 24 de ore ca pe vremuri (cum stiam noi) ci doar 16 asa incat incercarea noastra disperata de a le trata ca fiind tot 24 ne bulverseaza teribil bioritmul, pricopsindu-ne cu coplesitoarea senzatie a faptului ca nu amvem timp pentru mai nimic. In tot cazul pentru mai nimic de soi, mai de Doamne ajuta, ci doar, cel mult, pentru mizilicuri, pentru fleacuri si palavre. In realitate se intampla ceva mult mai banal dar nu mai putin dramatic: ne aflam in plin Soc al Viitorului, anticipat de altfel de anumiti autori. O componenta a acestui soc este aceea ca oferta de petrecere a timpului (liber sau nu) a explodat, cå, spre deosebire de vremurile de odinioara in care ne era ingaduit dumnezeiescul plictis (pe care nu-l apreciam cum se cuvine) avand de facut alegeri simple si sansa de a ne dedica alegerii facute, acum avem de ales dintre 1000 de oferte tentante care ni se arata de indata toate deodata. Pe vremuri ne uitam pe indelete la telecinemateca miercurea si la teleenciclopedie sambata, savurand filmul impreuna cu tot restul natiei. Era imposibil sa nu impartasim acelasi sistem de valori ceea ce ne facea apti de placuta socializare atunci cand de intalneam semenii. Astazi suntem fortati sa navigam printre mii de alternative, pentru a ne putea informa care-i cea mai buna, care ni se potriveste cel mai tare, pentru a putea apoi alege in cunostiinta de cauza, (nu?), iar acest proces de „informare” ne rapeste tot timpul, practic ne ingaduindu-ni-se sa ne oprim la vreuna dintre alternative. Suntem constransi la superficialitate si incompatibilitate (cu altii dar chiar si cu noi insine). Solutia acestei probleme (sau rezultatul ei) ar putea fi inlocuirea oamenilor cu robotii care sa poata procesa informatii de 1000 de ori mai repede astfel incat abundenta de azi a „informatiei” (sa ne prefacem ca despre informatie este vorba) sa le apara ca o penurie, si sa-i faca sa se simta ca pe vremea cand exista doar un singur canal de televiziune care emite doua ore pe zi. Presupun ca stiti ca au fost vremuri in care Internetul nu exista. Am incheiat preambulul.

Ramasese vorba sa caut un punct de intrare in Zen, vizavi de o tema propusa de catre colegul de anonimitate INTJ, despre eventuala umanizare a robotilor (coroborata cu robotizarea umanoizilor), ca posibila alternativa de progres si evolutie a actualei societatii surmenata pana la nevroza si psihopatie. Am gasit cred un punct de intrare potrivit prin care sunt adusi in atentie (atentie va rog) robotii umanoizi ultra-performanti, atat de performanti incat nu pot fi deosebiti de oameni, dar si o alta categorie socio-profesionala direct implicata in problema: påtura psihiatrilor si a psiho-terapeutilor. Scurta lectura propusa mai la vale (10-11 pagini de carte) ne poate da, cred, o perspectiva corecta si un tonus potrivit pentru abordarea serioasa si competenta a temei vizate. Cuvantul cheie fiind „interdisciplinaritatea”. 😉 Va urez o lectura placuta si fertila:

intrerupatorul_001 android_logo_3d-wallpaper-1920x1200

intrerupatorul_002intrerupatorul_003intrerupatorul_004intrerupatorul_005intrerupatorul_006intrerupatorul_007

202 răspunsuri to “Despre Schimbul de mâine al Omului – Robotul”

  1. marginalia non turpia said

    Această temă mă depășește.

    Sper sa invăț ceva de la ceilalți.

    Apreciază

    • RALG said

      Pai era vorba despre „psihoterapie”.

      Apreciază

      • marginalia non turpia said

        Sunt un ”profesionist amator”.
        Nu mă pot da mai mult decat sunt.

        Sigur printre anonimi sunt profesioniști adevarați.

        Apreciază

        • marginalia non turpia said

          In plus, nu practic Zen. Nu am citit cartea.

          Sigur printre anonimi sunt oameni care practica Zen, care știu conținutul cartii.

          Asa ca voi invăța ceva de la ei.

          Apreciază

        • RALG said

          Ba! NC.

          V-as intreba (desi stiu ca e o intrebare cam nepotrivita pentru d-voastra, acesta fiind si unul dintre motivele principale pentru care v-o adresez) daca stiti cum vin copiii pe lume. Raspunsul e simplu. Ii aduce barza. Vine barza cu un bebelus intr-o boccelutza pana la usa omului, pune bebelusul pe presuletul de la intrare, suna la usa, apoi ii zice bebelusului: Si acum du-te-n pizda ma-ti.

          Apreciază

        • marginalia non turpia said

          Probabil, printre anonimi sunt și specialisti in roboți.
          Eminescu ar fi spus: ”Du-te in pizda mătii, să te mai faca o dată!”

          Mama mea a murit. Dumnezeu s-o odihnească!

          Apreciază

          • arcaluigoe said

            Dumnezeu s-o odihneasca pe mama d-voastra. Ca nu v-oti crede bebelus. Desi din anumite puncte de vedere…

            P.S. Eminescu, Dumnezeu sa-l odihneasca si poporul sa-l slaveasca, era moldovean de-al nostru. Probabil ca i-o fi adresat respectivul indemn vreunei strabunici a carei mama n-apucase sa moara. Si ea s-a dus. Si s-a tot dus. Dar degeaba. Si nici Eminescu, Dumnezeu sa-l odihneasca si poporul sa-l slaveasca, nu mai e printre noi.

            Apreciază

      • marginalia non turpia said

        Da, din punct de vedere intelectual, moral și afectiv mă simt ca un bebeluș. Oobservatia dvs. este extrem de pertinenta.

        Apreciază

  2. marginalia non turpia said

    Aveți perfecta dreptate.
    Va propun sa lăsăm loc celor care nu sunt trolli sa vorbeasca. Noi ne-am exprimat destul.

    Eu vreau sa invat.

    Apreciază

    • RALG said

      Aaaa, nu, nu… Fara decaderi si refluxuri… Nu exista madame niciun „noi”. Ati umplut spatiul zilelor de intrebari si afirmatii pline de premise false, pe care le-ati dori (d-voastra bebelusul) transmise subliminal, sau subintelese. Va chinuie dorinta de a comunica personal cu dl.Goe, in asa hal incat nu bagati de seama ridicolul hilar al situatiei. Vreti atentie dar, psihoterapeut si degeaba, habar nu aveti cum s-o cersiti. Mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste pomana madame.

      P.S. Daca ar fi sa compun o replica concisa in stilul mesajelor d-voastre din ultima vreme ar trebui sa zic: „De ce ma muscati cu atata pofta de cur tanti?”.

      P.P.S. Lasati invatatul madame. Una, ca sunteti prea batrana sa mai invatati ceva (desi repetati ca Lenin ca vreti sa invatati nici vorba sa incercati macar), si doi ca daca tot invatati (daca ar fi sa invatati) n-ati mai avea cand sa aplicati ce-ati invatat. Se pare ca m-am inselat. N-a fost vorba despre nicio ameliorare. Trollul tot troll. Mais nous avons une sorte de troll drole.

      Apreciază

    • INTJ said

      daca repet in sinea mea „eu vreau sa meditez” … oare voi ajunge vreodata sa meditez? nu cumva orice „eu vreau” e de fapt un observator activ (caruia astfel ii scapa tocmai esenta)?

      Apreciază

  3. Stely said

    :)) Ce bine ma simt !! Vad ca si d-voastra …
    P.S. Nu ma bagati in seama .

    Apreciază

  4. INTJ said

    eu nu prea cred ca robotul va fi schimbul de maine al omului. acest rol cred ca-l va avea, dupa multe „lupte”, omul robotizat. ne place joaca de-a dumnezeu: comparand stilul „traditional” (ovul fecundat) cu imitarea pe Gepetto … prima varianta nu necesita si-o zana. cand insa esti dumnezeu … de ce te-ai repeta?

    Apreciază

    • marginalia non turpia said

      @INTJ
      Intrebarea trollului Prost, cu 0 (zero) sanse de desteptare, dar curios:

      Ce e aceea ”meditatie”?

      Apreciază

      • RALG said

        „Prost” cu „P”, litrera mare ca la Dumnezeu. Iarasi va place sa va alintati… Cine v-a zis c-ati fi „Prost”? Pe cine vreti sa dati vina si pe cine veti ierta in viitor pentru aceasta eticheta pe care v-ati agatat-o singura de coada? Si apropo de intrebari stupide (auzi vorba „ce e aia meditatie?), v-as pune si eu una: Ce este aceea iertare? Este crestinste sa tot invoci si sa acuzi si sa tot acuzi pe cineva pentru niste vini imaginare in legatura cu care ai sustinut sus si tare ca l-ai fi iertat? Va cred. Nu incercati sa manipulati. Pur si simplu asa va iese d-voastra milogeala la care va constrange egoul d-voastra, care, intre timp, a redevenit unul, daca nu cumva Unul. 🙄

        Apreciază

        • marginalia non turpia said

          Da, pertinente observatii. M-ati ”prins” foarte bine. Sunteți un psihoterapeut cu har:

          Mi-am agatat o etcheta de coada, asa e.
          Pun intrebari stupide, asa e.
          Acuz anonimi pentru vini imaginare, asa e.
          Nu procedez crestineste.
          Nu inteleg sensul iertarii.
          Incerc să manipulez.
          Ma alint.
          Nu mi-a zis nimeni ”prost”.
          Trebuie sa scriu prost cu p mic.
          Egoul meu ma constrange la milogeala.

          Toate aceste lucruri spuse despre mine sunt adevarate, perfect adevarate.

          Apreciază

        • RALG said

          Si de ce le recapitulati? Aaa, da. D-voastra invatati si ati auzit ca repetitia ar fi mama invataturii. Si dupa ce le aprofundati o sa le puneti in aplicare nu? Sau poate aveti o alta explicatie, un alt motiv pentru care faceti aceste recapitulari declarativ-acceptåtoare. Puneti cumva in aplicare invataturi mai vechi? Aplicati ironia? Auto-ironia? Faceti exercitii de mini-cinism? Ori pur si simplu faceti ceva (orice) doar pentru a ramane in joc? Deci Doamna, cred ca a venit Momentul sa recapitulati lucrurile pe care Vreti sa le Invatati pierzandu-va timpul pe aici cu texte. Dincolo de irepresibila dorita de a va obloji si oplosi egoul sifonat.

          Apreciază

      • INTJ said

        d.p.m.d.v. e experienta in sine, nu descrierea sau efectele ei. e adevarul (mai exact cat traieste fiecare din el), nu ceea ce deduce fiecare (dupa cat il duce imaginatia) din el. sau, in stilul dvs.: e Dumenezeul pe care-l experientizati … nu cuvinetele pe care le combinati/aranjati ulterior (sau anterior).

        Apreciază

        • marginalia non turpia said

          Vă multumesc. Asa este.
          Intr-o biserica, la o slujba de vecernie, m-am simțit brusc in alt spatiu. L-am trăit, detasțndu-mă de haosul din jurul meu, specific bisericilor ortodoxe. N-am reușit sa notez ce am trait. Chiar re-memorarea starii e altceva, si ea ”perturba”.

          Apreciază

        • RALG said

          N-ati reusit sa notati? 🙄 Fabulos! Fantastic! Frenetic! Inca o ratare majora dupa cea legata de levitatia femeilor simple verificata personal de catre domnia voastra la fata mirata a locului si neconsemnata pentru a nu perturba retoactiv trairea imponderabila intr-o fraza lunga si fara nicio virgula pentru respiratie artificiala la botul calului. Oh! Sa respiram.

          Apreciază

        • INTJ said

          daca ati inteles ca „perturba” … mai puteti crede-n adevarul (si/sau tehnicile) celor pe care eu ii incadrez la „vorbitori”? daca „jumatate de adevar e in esenta tot o minciuna” … „ghidarea” pe baza minciunii respective ce e? chiar credeti ca dati cu zarul … si sansele sunt 50-50?

          Apreciază

        • marginalia non turpia said

          @RALG
          Da, asa e. ”inca o ratare”. Foarte buna observatie. Ați produs un text scris magistral.

          Apreciază

        • marginalia non turpia said

          @INTJ

          1. Putem intra spontan in meditație.

          2. Putem folosi o tehnica. Cea mai simpla, urmarirea propriei respirații.
          Sau trăirea sunetelor unei melodii. Devii sunetele.
          Poti deveni zgomotele. Am experientiat asta in timpul unui RMN.

          Poți avea drept conținut ” vidul mental”, sau ”o stare de liniste”.

          3. Putem medita pe o imagine, pe o tema.

          4.Putem face o călătorie imaginară, dirijați de facilitator. De la un anumit moment, facilitatorul te lasa singur.

          In toate situațiile oamenii traiesc lucruri extrem de diferite. Ceea ce redau in cuvinte e o ”reductie”.

          Daca le privesti fețele in timpul meditatiei, ai un spectacol extraordinar. Uneori vezi conturul aurei corpurilor lor.

          Daca conduci o meditatie, condiția e să intri si tu in stare. Și se întâmplă.

          Am vorbit din experienta mea. Desigur, limitată.
          Și mi-e greu sa explic in cuvinte. Mi-e mai usor sa demonstrez in situatie.

          .

          Apreciază

        • INTJ said

          @marginalia non turpia – pot merge ca turist in corea de nord (ca sa folosesc un exemplu extrem) si sigur voi avea pe langa mine cel putin un „ghid” … dar ce-am vazut, ce-am inteles si ce-am trait in acea excursie? oare, la intoarcere din acea excursie, chiar am reusit sa aflu daca acele cazuri de canibalism sunt reale sau doar zvonuri? presupunand ca m-as intoarce cu facts … oare chiar am inteles tot ce era de inteles?

          Apreciază

        • RALG said

          Doamna Mecu, desi d-voastra n-ati crede „cå”, eu va cred.(vizavi de sinceritatea trairilor d-voastra pe durata unor „exerientieri” din zona meditatiei si extra-senzorialului). Din pacate pentru ceea ce va doriti d-voastra prin prezenta pe arca lui Goe, aici nu putem crea nicio „situatie”. Trebuie sa ne limitam la cuvinte. Si la emotiile care pot fi descrise si transmise prin cuvinte. Nu mi se pare ca asta ar trebui sa fie o constrangere prea greu de suport, intr-un spatiu al deplinei libertati de exprimare (de care de altfel profitati din plin). 🙂

          Apreciază

        • marginalia non turpia said

          @INTJ
          Exact despre asta e vorba.

          1. Ghidarea functioneaza doar pana in momentul in care intri in ”experiențiere”.

          2. Observarea participativă, altceva decât meditația, și ea o metodă experiențiala de cercetare, ne poate ajuta să înțelegem bine fenomenele locale, circumstanțiale, printrăire proprie și reflectie. De aceea o folosesc antroplogii.

          3. Intr-adevar, nu faptele, ci semnificațiile lor pentru o colectivitate sunt importante.

          I4. n meditatie, cineva se întâlnea cu un saman. Aici funcționa ”depozitul” de skilluri și informații ale inconștientului colectiv.

          Apreciază

    • marginalia non turpia said

      @ INTJ

      ”INTJ spus

      august 17, 2013 la 6:37 pm 2 0 Rate This
      eu nu prea cred ca robotul va fi schimbul de maine al omului. acest rol cred ca-l va avea, dupa multe “lupte”, omul robotizat. ne place joaca de-a dumnezeu: comparand stilul “traditional” (ovul fecundat) cu imitarea pe Gepetto … prima varianta nu necesita si-o zana. cand insa esti dumnezeu … de ce te-ai repeta?”

      Poate că schimbul de mîine al omului de azi va fi un om mai evoluat spiritual.
      Unul care își va cunoaște mai bine inclusiv limitele. Unul care nu se va juca de-a Dumnezeu, ci va ști sa se conecteze și să participe mai bine la energiile divine. Vorba lui Alan Watts…

      http://www.humanitas.ro/alan-watts

      Apreciază

  5. Stely said

    Hipsteri ai dragostei. Lovesteri

    Dragostea noastră nu-i deloc modernă. De fapt, într-o lume în care oricine iubeşte modern, s-ar putea ca noi să fim de-a dreptul altfel. Un fel de hipsteri ai dragostei. Lovesteri. Ne place să ne plimbăm în parc şi la teatru. Nu ne stresează faptul că nu avem planuri mari de weekend şi nici că facem lucruri simple. Am putea sta împreună 24 de ore, singuri într-o cameră şi nu ne-am plictisi. Eu sunt energică şi copilăroasă şi mă enervez din orice. El e liniştit şi nu cred că ştie să ridice tonul. Şi îi e teamă mereu că voi pleca. Nu mă gândesc nicicând să plec, ba chiar aş rămâne mereu aşa, veselă şi cu chef de viaţă. El crede că eu sunt prea frumoasă, dar de fapt suntem frumoşi împreună. Eu, tu şi robotul nostru de cafea, care spune ceva doar dimineaţa, deşi noi îl băgăm în seamă mereu. „Dar tu nu spui nimic?“ Nici tu nu spui prea multe, dar îmi trimiţi aproape zilnic o melodie. Eu vreau să stăm toată vara în locuri călduroase, dacă se poate cu mare, el vrea la frig, dacă se poate zăpadă. Mie îmi place să dansez, lui nu îi plac petrecerile. Mie îmi plac parcurile de distracţie şi adrenalina, lui i se face rău doar când se gândeşte la asta. Deci, dragul meu, cum facem? 3 luni şi 1.000 de întrebări. 3 luni, dar şi 1.000 de lucruri pe care le avem în comun. 3 luni şi multe expresii de nedumerire din partea celor care ne cunosc. Cred că asta este cel mai palpitant. Şi uite aşa am devenit noi, fără să credem că suntem „cei mai altfel“, fără să ne dorim să avem cea mai spectaculoasă poveste, fără să credem că ştim tot. Doar noi. Azi am luat o decizie. Să completez agenda. M-am temut să încep să scriu pentru că ştiam că niciuna dintre poveştile scrise de mine nu m-ar emoţiona aşa tare ca prima pagină, scrisă de el, în numele meu. Lui îi place să scrie, mie îmi plac lucrurile tehnice. Dar m-am gândit ce-a pierdut fata cu părul creţ şi ochii mari de pe coperta jurnalului, care seamănă izibitor cu mine. Apropo, cum ai găsit-o? A pierdut 3 luni frumoase

    http://adevarul.ro/life-style/dragoste-si-sex/dragoste-modernA-doi-robot-cafea-jurnal-1_51cc3d0cc7b855ff56d19684/index.html

    Apreciază

  6. INTJ said

    alta problema cu robotii: omul contruieste robotul ca ceva complementar … neputand suporta ideea ca poate fi inlocuit. un exemplu ilustrativ ar fi clonele/clonarea. mereu avem impresia ca ni se ia ceva ce ni se cuvine … ne-am ucide cu sange rece si urmasii daca n-am fi intoxicati cu idei gen „sange din sangele meu” (ihi!) sau „traiesc mai departe prin urmasul meu” (vezi sa nu!). in plus, omul e in continua „devenire” … si „n-are timp” de creatie, fiind prea ocupat sa dea cu polish la ceea ce este.

    Apreciază

    • RALG said

      Nu de inlocuitorul pe care si l-ar crea omul cu mâna lui ne este noua teama… ci de ceea ce s-ar putea crea accidental, de la sine, colateral procesului de lustruire si piedestalizare la care s-a inhamat omul. De cand cu munca…

      Apreciază

      • INTJ said

        hm … ce credeti c-ar accepta omul mai usor: o specie de alieni (similari cu omul) … sau niste fiinte „intre om si Dumnezeu”? eu as opina ca alinen-ii ar fi mult mai bineveniti. in cazul fiintelor … bineinteles: una e ca acele fiinte sa fie „create de Dumnezeu” … si mult mai naspa e ca acele fiinte sa fie create chiar de om (al carui orgoliu l-ar face sa-si revendice „accidentele”).

        Apreciază

        • RALG said

          Cred ca niste prezente individuale (chiar sosite in hoarde binisor organizate) avand „proprietati” similare indivizilor umani (in partile lor esentiale) fie extraterestri, fie ingeri (sau demoni… ca de drumul pana la Dumnezeu e lung), n-ar putea sa-l invinga pe om, caci vorba ‘ceea omul poate fi nimicit dar nu invins. Omul n-a fost Creat ca sa fie invins (am incheiat citatul). Invingerea omulului sta ascunsa in predispozitia sa de a fi sclav. Omul e Sclav. Si are un potential infinit in ale scalviei. Se pot crea niste entitati inteligente bizare prin sindicalizarea creierelor mai multor indivizi (mii, milioane), niste fiinte monstruoase in care indivizii sa fie mult mai bine „integrati” decat sunt azi in palidele lor precursoare. O astfel de „fratzie” care ar incorpora si resurse tehnice ar putea deveni la un moment dat altceva, alt gen de fiinta. „Celulele umane” care compun o atare fiinta ar deveni, sub anumite aspecte, mult mai simple decat umanii de azi, si mult mai specializate. In acea lume (posibila) omul n-ar mai conta ci meta-Omul, care ar lupta contra celorlati meta-Oameni in ciuda lui Meta-Dumnezeu. Noi asa Credem. 🙂

          Apreciază

        • INTJ said

          sclav … dar si rebel (fie ca-i soarecele incoltit sau ca urca, cu burta plina, piramida maslow-iana) care vrea mereu „mai mult” si care, desi se teme de nou, e fermecat de el. imho omul nu va reusi niciodata sa se multumeasca cu rolul de meta-celula … dovada fiind succesul societatilor care repeta „esti special” (vs cele care uniformizeaza). si-ar repeta: chiar daca-s o simpla celula, macar sa fiu eu celula „de top”, „mai buna” decat restul celulelor … iar ajunsa „de top”, ar continua (even against all odds).

          Apreciază

        • RALG said

          Asta in ipoteza optimista ca cineva l-ar intreba sau ca i s-ar da de inteles si/sau de ales, pe cale ideologica, poloitica, sau mai nu stiu eu cum. Teama mi-e ca se va trezi deodata in „situatie” si gata.

          Apreciază

        • INTJ said

          (imho) s-ar intreba singur … asa cum o face de cand e. arta nu moare … si chiar daca nimic altceva nu-l mai face pe om sa se intrebe, arta va fi mereu prezenta.

          Apreciază

        • RALG said

          Pai de intrebat s-a tot intrebat si pana acum, ba chiar a scris si capodopere literare pe tema asta. Si? La ce i-a folosit? Tot sclav a ramas. Câinii latra, ursul merge. Istoria societatii umane nu depinde de indivizi. Nici macar de cei de la „top”.

          Apreciază

        • INTJ said

          poate ca n-am inteles eu exact „sclav” … da’ mie mi se pare ca de la sclavul care s-a ridicat in doua picioare la sclavul care a cucerit planeta e totusi o diferenta … care va fi tot mai mare pe masura ce inaintam in spatiu (ocazie ce imho va schimba definitii gen „om” si implicit „societate umana”).

          in acel organism descris de dvs. imho luptele nu vor fi intre celule ci intre organe … cu urmarile aferente, nu neaparat „moartea” organismului cat „transformarea continua” … si pentru ca acel organism va „ingloba” organe si celule „noi/necunoscute”. ca exemplu de „inglobare” (destul de slabut, da’ inca n-am descoperit forme de viata extraterestra) v-as da ceea ce americanii numesc pet … care, la un moment dat, brusc nu mai e pet ci e „membru de familie”, transformand astfel societatea umana (inclusiv fortat, prin lege).

          Apreciază

        • RALG said

          Cred ca am inteles. Si d-voastra sunteti un umanist. Senzatia de a fi „cuceritor” este intotdeauna coplesitoare. Fie ca este asociata cu cucerirea unei femei, a unei planete, a unei competitii sportive sau a unui premiu literar. Intensitatea senzatiei fiind in directa legatura (si) cu anvergura celui pe care l-am biruit suflandu-i de sub nas cucerirea.

          Apreciază

        • INTJ said

          nush. … ca la filmul Skyline (2010) tocmai ideea ca omenirea a incasat-o a fost singura chestie care m-a facut sa nu regret timpul necesar vizionarii. altfel spus: daca as avea acces la butonul rosu l-as apasa fara sa stau pe ganduri … fie si numai pe criteriul A.E.G. (Aus, Ein, Gut).

          Apreciază

        • RALG said

          De data asta: No comments!

          Apreciază

        • INTJ said

          hm … da’ daca inlocuiesc „A.E.G.” cu „Socrate si cucuta”? 😉

          Apreciază

        • RALG said

          Tot asa. Noi suntem de acord cu facerea omenirii… de râs. Nu de plans. Sau de praf. Cuvinte da, butoane nu.

          Apreciază

        • INTJ said

          ok, inteleg.

          offtopic: pentru cine vrea, informativ (aka sa invatam ce se poate din afacerea lui Martin Manley cu Yahoo) … iar daca cineva e curios, pana nu dispare: copia blog-ului lui.

          Apreciază

          • arcaluigoe said

            Si iata intr-adevar un extrem de interesant punct de intrarea in Zen care ne scapase printre atatea marginalii. Problema sinuciderii este insa o problema. Mai abitir decat problema nasterii fara dureri, si, implicit mai abitir decat problema tineretii fara batranete si a vietii fara de moarte, ori decat problama „deciziei” si a liberului arbitru prin constrangere. A fi sau a nu fi! Grea alegere! (aiurea, simpla ca buna-ziua). Si dupa ce ca e grea nu e nici finala intrucat indiferent de cum alegi / de cum ai alege (a fi, nebunie si trista si goala caci ochiul te minte etc, mai bine a nu fi caci ceea ce nu e nu simte dureri (oare???)) vine automat intrebarea „cum?” Cum sa fii sau cum sa nu mai fii? Acuma daca ar fi sa ne luam dupa pe Emil Cioran, sau dupa alti „ciorani”, am putea deduce ca daca viata e ticaloasa si lipsita de sens (in general sau de la un punct incolo) atunci a-i pune capat, deliberat, prin sinucidere, este inca si mai lipsit de sens, daca nu cumva asta (sinuciderea de…) ar deveni chiar gestul prin care amarata de viata capata sens (distrigand bruma de sens a gestului sinuciderii). Si atunci à quoi bon quitter Coasta Boacii?. Bine acuma exsita fel de fel de sinucideri, cele mai dureroase fiind cele care (nici macar) nu presupun moartea fizica. Dar, vorba poetului (care poet?) murim cate putin din clipa in care ne nastem, si, vorba altui poet (care poet?) avem timp pentru toate, avand cu toate astea-n fata, de-a pururi ziua cea de azi. Azi, iarasi, nu-i o zi buna pentru (niciun fel de) sinucidere. Poate maine. Maine e o alta zi. Si fiecare zi are un mâine al ei. Noroc bun, tovarasi.

            Apreciază

        • marginalia non turpia said

          A man went into a library and asked for a book on how to commit suicide.

          The librarian said: „Fuck off, you won’t bring it back.”

          Apreciază

      • INTJ said

        temerile noastre (si implicit rolul permis robotului) sunt ilustrate si de prima lege a roboticii („A robot may not harm a human being„) impreuna cu „legea zero” („A robot may not harm humanity, or, by inaction, allow humanity to come to harm.„) … „legi” pe care omul le imbratiseaza fara sa stea pe ganduri (doar contin cuvantul „harm„) … „uitand” ca, daca ne-a creat un Dumnezeu, ala s-a abtinut sa ne impuna acele restrictii (ba chiar ne lasa sa-l „ucidem” si pe el, nu numai intre noi si orice mai apucam).

        Apreciază

      • marginalia non turpia said

        @INTJ

        La Maslow avem și self-actualization.

        http://psychology.about.com/od/theoriesofpersonality/a/hierarchyneeds_2.htm

        Apreciază

        • INTJ said

          stiu … da’ oricat de actualizati am fi, nu ne putem permite sa ignoram prea mult timp stomacul care urla … si de aceea am si scris mai sus: „cu burta plina”. dealtfel, daca tin bine mine, teoria a fost si ea actualizata pentru a reflecta asta … omul fiind un fel de yoyo care „urca si coboara” pe-o „sfoara” a carei capat e in varful piramidei.

          Apreciază

  7. RALG said

    @Marginalia… Sper ca-mi veti ierta aparenta indiscretie. Sotul d-voastra este cumva ungur? Adica de etnie maghiara…

    Apreciază

    • marginalia non turpia said

      Dumneavoastra nu puteți fi indiscret. Aveți toate calitatile pozitive, nu e loc de nimic negativ in profilul dvs. Aveți libertate ilimitata, stiti sa o folositi, asadar nu puteti fi indiscret.

      Am doi prieteni romani ce traiesc in Ungaria si trei prieteni maghiari aici. mai am si multe cunostinte, fosti studenți de origine maghiara.
      Sotul meu e roman.

      Va respect libertatea de anonim, nu ma intereseaza de ce ma intrebati.

      Apreciază

      • RALG said

        Va intrebasem din curiozitate. Aveti profilul unei persoane predispusa la divort. Ma gandeam ca o posibila explicatie a faptului ca v-ati conservat casnicia ar fi aceea ca sotul d-voastra nu intelege exact ceea ce spuneti in limba romana, ori ca d-voastra nu vorbiti maghiara la perfectie (am intels ca este o limba care va este accesibila macar la nivel de injuraturi). Intrucat ipoteza mea se dovedeste a fi invalida inseamna ca altul este secretul durabilitatii casniciei d-voastra. Nu, va rog sa nu ni-l dezbaluiti. Trebuie sa-l descoperim singuri din continutul si meta-continutul mesajelor pe care le postati. Deci nu-i ungur….

        Apreciază

  8. RALG said

    Soarele Gol (The Naked Sun – Isaac Asimov): Povestea începe imediat după uciderea lui Rikaine Delmarre, un fetolog[1] de pe Solaria, o planetă ostilă Pământului din punct de vedere politic. La cererea guvernului solarian, Elijah Baley este detașat pentru a investiga crima, însoțit din nou de partenerul robot umanoid R. Daneel Olivaw.
    Înainte de a pleca, guvernul pământean îi cere să studieze slăbiciunile societății solariene. Solaria are o populație atent controlată de douăzeci de mii de locuitori, pentru fiecare dintre aceștia existând câte zece mii de roboți. Din momentul nașterii, oamenii sunt învățați să evite contactul personal cu alt om, trăind pe proprietăți imense singuri sau alături de partenerul de viață. Comunicarea se face prin teleprezență holografică.

    Baley află că vecinul lui Delmarre, roboticianul Jothan Leebig, lucrează la o metodă de a ocoli incapacitatea roboților de a ucide oameni. Folosindu-se de o problemă semantică a celor trei legi ale roboticii, el îl ucide pe Rikaine prin intermediul soției lui, Gladia, apoi instrumentează otrăvirea șefului serviciului de securitate solarian. El se bazează pe faptul că, dacă un robot nu știe că acțiunea sa îi poate dăuna omului, nu va fi oprit de Prima Lege. Implicațiile viitoare ale acestui lucru sunt reprezentate de posibilitatea folosirii roboților în războaie.
    Temându-se de contactul cu alt om, Leebig se sinucide înainte de a fi luat în custodie, ironia fiind aceea că „omul” cu care nu voia să se întâlnească era robotul cu înfățișare umană, Olivaw. Deși știe că și Gladia este vinovată, Baley nu dezvăluie implicațiile ei în cadrul crimei, în parte fiindcă e de părere că presiunea modului de viață solarian stă la baza căderii ei psihice și o trimite în capitala coloniilor spațiene, Aurora.

    Revenit pe Pământ ca un erou, Baley aduce și informațiile cerute, care permit guvernului pământean să prezică prăbușirea societăților spațiene.

    Apreciază

  9. marginalia non turpia said

    @INTJ si RALG

    Aveti un dialog extrem de interesant si de productiv.

    Vă urmăresc cu mare plăcere.

    Apreciază

  10. marginalia non turpia said

    Intrebare:
    I
    n HUVACA sunt anonimi si ne-anonimi.

    Care ar putea fi oamenii și care robotii?
    (Ma gandesc la similitudini, analogii).

    Apreciază

  11. RALG said

    Cred ca „Arca lui Goe” se indreapta catre un soi de autonomie in zona comentariilor, zona care tinde sa devina „o fiinta” independenta, ce se va desprinde complet de continutul „topicelor” propuse. Va deveni un soi de „forum viu si fara legatura” cu „redactia”, in genul in care e intamplase la un moment dat (cand stim noi) pe blogul cu dez/acord intelectual al puscariasului Adrian Nastase. Desi nimeni n-a simtit nevoia sa citesca textul extras din romanul „Intrerupatorul de H.Salem” totusi s-au strans o multime de comentarii, vii, dinamice, „on topic” care denota fel de fel de stari, emotii, intentii, dorinte… Ce oare si-ar putea dori mai mult un „proprietatr” de blog decat un forum cu autoamorsare? Nimic. M-ar tenta sa experientiez un topic nou format exclusiv din titlu. Un titlu bine ales si… atat.

    Apreciază

    • marginalia non turpia said

      Sunteți omul capabil sa experientieze orice cu succes.

      Apreciază

    • INTJ said

      eu am recitit cu nostalgie … da’ deocamdata prefer sa comentez alte idei … in fond o fac pe (b)Arca, nu pe un alt blog (restrictiv).

      Apreciază

    • Stely said

      Eiiii , a fost un fel de raspuns la ce ati scris mai sus :”M-ar tenta sa experientiez un topic nou format exclusiv din titlu. Un titlu bine ales si… atat.”
      V-am amintit, dind un link aleatoriu (ca exemplu concret ) ca a mai fost o „experentziere ” (asa am crezut ) la care am muncit din greu , dar fara o concluzie finala . Recunosc ca am tot asteptat un anume” top al celor mai bune bancuri” ,glume etc. Nu fac un capat de tara din asta , dar fiindca a venit vorba … In fine , ma las pagubasa … a fost off topic .

      Aici este ceva on topic .
      Cele trei legi fundamentale ale robotilor :
      1. Robotul n-are voie sa pricinuiasca un rau omului sau sa ingaduie , prin neinterventie , sa i se intimple ceva unei fiinte umane .
      2. Robotul trebuie sa asculte poruncile omului ,dar numai atunci când contrazic legea 1.
      3. Robotul trebuie sa+si apere existenta , dar numai atunci când grija de sine nu contrazice legea 1 sau 2.
      Manualul de robotica
      Editia 56 -anul 2058
      Maine aprofundez , daca voi reusi sa re/citesc cartea…

      Apreciază

      • RALG said

        Seria bancurilor nu s-a terminat. A fost doar „momentan” intrerupta pe durata pauzei publicitare intesata cu topice si comentarii.

        Apreciază

      • Cinic said

        Mare atentie cind folositi goagal translate:
        1-sa i se intimple ceva RAU unei fiinte umane
        2-dar numai atunci când NU contrazic legea 1.
        Greseli catrastofale prin eventualele consecinte asupra oamenilor,ma mir ca mr.Goe n-a facut corectia cuvenita,sau ii e frica sa nu se supere …mamitza???.

        Apreciază

        • Stely said

          Dl Cinic , ce noroc cu vigilenta dvs ! Ati facut o interventie „on topic” de mare importanta !!
          Cred ca ati citit ” Fuga in cerc ” din „Eu,Robotul” de Isaac Asimov . Aia cu robotul Speedy ,care , aflat in misiune pe Mercur ,impreuna cu doi ingineri , a fost trimis intr-o zona periculoasa (neprevazuta de unul din ingineri) si care era cit pe-aci sa nu se mai intoarca … Daca nu s-ar fi intors s- ar fi compromis intreaga misiune si ar fi murit cu totii.
          Ce s-a intimplat ? Speedy trebuia sa aduca seleniul de la un put aflat la o distanta de 25 km de statie . Insa ,dupa un timp au constatat ca Speedy nu avea nici gind sa se intoarca . Consecintele ar fi fost nefaste . Paravanele de celule fotoelectrice ,unica lor protectie de soarele ucigator ,se uzasera .Seleniu era singura lor salvare .Deci trebuia ca Speedy sa se intorca cit mai grabnic. Ei ,dar sigur ca stiti continuarea . Puteti sa spuneti din ce motiv nu se mai intoarcea Speedy din misiune ?

          Apreciază

        • Stely said

          Hmm… m-am asteptat ca „domnul ” „anti -goagal translate” ,mare vorbitor de limba engleza, sa raspunda la inofensiva mea intrebare . Astfel ar fi avut prilejul sa participe on topic si sa demonstreze ca nu este un cârcotas de duzina. Dar nu , iata ca face pe mortu’ papusoi ca si altadata cind intocmai ca si acum , se băga in seama facind observatii de doi bani . In infantilismul lui nu si-a dat seama ca ,acolo ,la punctul 2, a fost o omisiune din neatentie si nicidecum din cauza unei traduceri cu google translate . Deasemenea ,daca ar fi citit „Eu, Robotul” ar fi vazut ca pe prima pagina sunt redate cele trei legi fundamentale ale robotilor , unde la pctul 1. am redat asa cum este scrisa legea nr 1.
          As fi putut sa dau explicatia inca de la inceput . Am vrut insa sa -i zgândâr orgoliul (ca are berechet) ca sa-si demonstreze , nu priceperea in a vâna greseli inofensive (ca doar nu eram eu programatorul robotului) ci daca a citit cartea . Sigur ca nu este obligatoriu sa citesti o anume carte , dar macar sa fii precaut cind te bagi intr-o discutie , intrucit poti sa pici ca musca ‘n …lapte .Asa ca el ..

          Apreciază

        • nelu said

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          @Nelu – Ai venit cu maimutza? Plimba ursu…

          Apreciază

  12. Radu Humor said

    Zbor deasupra unui cuib de…năuci 🙄
    Ce cretini ar sta să vă urmărească toate aburerile astea ?!
    Dar mai ales la ce i-ar folosi şi unui înţelept să asiste la această prostituţie a spiritului ? 🙄
    Cand ţara arde, voi vă frecaţi chelile una de alta, doar -doar vor ieşi scântei (ieri) .
    Sărmanii de voi, ce scump preţ plătiţi, deşi vouă vi se pare că aţi făcut afacerea vieţii voastre .
    De kkt :mrgreen:

    P.S. Mario, nu-ţi ajunge ?
    Du-te fato la ai tăi, lasă experienţele, că ăştia oricum sunt irecuperabili !
    Un idiot care ajunge să-l persifleze pe Eminescu nu merită să trăiască decât în halul în care a ajuns unul ca el. Ca Goe !
    Şi te mai miri de ce-şi apără anonimatul cu dinţii 🙄
    Păi s-ar îngrozi şi el, nu numai cei care l-ar putea vedea, de hidoşenia trupească şi de mizeria în care trăieşte !
    Senzaţia ar fi asemănătoare celei în care afli că după cerşetorul umil şi jegos, care-ţi producea şi scârbă, dar şi milă, au rămas
    vreo două milioane de euro, în timp ce el a continuat să trăiască din ce i s-a aruncat ca unui animal !
    Numai că aici situaţia ar fi exact pe dos :
    Dacă ai afla cine este DlGoe, cel atât de temut ca adversar în disputele cu nişte bieţi (alţi) milogi, ca AVP, sau Stely, sclipitor în conversaţiile tematice cu o prea curioasă doamnă, ai vedea că nu rămâne nimic în urma lui !
    Praful de pe toba (de carte) pe care-l ridica în urma unor dispute voit academice cu nişte interlocutori, pe care-i sufoca cu pretinsa lui erudiţie,
    care fără goagălul din dotare, n-ar face două parale !
    Odată spuneam că orice s-ar crede despre el, numai prost nu pare a fi !
    Şi îmi menţin părerea, deşi nu văd la ce i-a folosit, sau îi va folosi cândva, deoarece lipsa de caracter anulează drastic orice, chiar sclipitoare intenţii !
    Pentru că un asemenea mercenariat , oricât de bine plătit, n-o să ducă niciodată la îmbunătăţirea calităţii umane a celor ce-şi pun la bătaie ( pentru nişte sume ce lor li se par uriaşe, dar pentru criminali cu gulere albe reprezintă doar un mizilic) întreg arsenalul de luptă, cuplat în acest caz cu o inteligenţă peste medie.
    Dimpotrivă, dezvoltând înclinaţiile morbide, ce au ca scuză scopul ( dacă nu-i omori tu, te omoară ei !), finalul nu poate fi decât tragic.
    Ori învinge răul şi atunci ce urmează este şi mai rău, ori învinge binele, dar atunci, din păcate, mercenarul nostru nu va înţelege niciodată pentru ce a murit !

    Apreciază

  13. RALG said

    Soţia şi-a bătut crunt soţul. La judecată este întrebată ce s-a întâmplat:
    – Mai întâi m-a chemat acasă în timpul serviciului, apoi m-a dezbrăcat şi m-a întins în pat. Iar apoi, cu un rânjet de cretin a dat să fugă spunându-mi că este 1 aprilie!

    Apreciază

  14. RALG said

    Un oltean i se laudă unui ardelean:
    – Bre, făcui o palincă de 38 de grade.
    – Mă omule, interveni ardeleanul, aceia-i febră, nu palincă.

    Apreciază

  15. RALG said

    Soţul intră în cameră şi-i spune soţiei:
    – Mă duc la bar, ia-ţi geaca pe tine!
    Soţia, nespus de fericită că e băgată în seamă:
    – Asta înseamnă că mă iei cu tine iubitule?
    – Nu, opresc căldura.

    Apreciază

  16. RALG said

    – Domnişoară, sunt gata să vă învăţ arta iubirii!
    – Ok, deşteptule! Şi cât eşti gata să cheltui pentru a mă învăţa?

    Apreciază

  17. RALG said

    Ieri seara, eu si sotia mea am ajuns la compatibilitatea sexuala ideala: amandoi am avut dureri de cap…

    Apreciază

  18. RALG said

    Piţurcă explică de ce-l vrea pe Tănase titular la naţională: “Nu mă las până nu luăm bătaie şi de la Andorra!”

    Apreciază

  19. RALG said

    Vine sotul acasa, iar nevasta il cerceteaza atent.
    Culmea, nici un fir de par strain pe haine!
    – Aha! Mai nou ma-nseli cu o cheala!
    Se apropie si il adulmeca.
    – Dupa ce ca e cheala, mai e si zgarcita fufa asta!Nu da bani pe parfum!

    Apreciază

  20. RALG said

    Doua surori din spital, in dialog:
    – Nu cred ca pacientul de la salonul trei mai are mult de trait!
    – Asi! Azi m-a inghesuit in colt si m-a pupat . . .
    – Tocmai d-aia. A aflat nevasta-sa!

    * * *

    Un marinar este întrebat de un reporter:
    – Ați avut vreo situație în care să vă fie foarte frică?
    – Da… S-a întâmplat odată să transportăm 500.000 de păpuși.
    Tocmai se pornise o furtună, iar nava s-a înclinat la babord şi în acel moment
    toate 500.000 au strigat în cor ”Mama”. Și atunci m-am kkt pe mine de frică.

    Apreciază

  21. RALG said

    Doi polițiști intră într-o librărie.
    După câteva momente de ezitare, vânzătoarea îi întreabă:
    – Ce-i băieți, plouă afară?…

    Apreciază

  22. RALG said

    Sotia se intoarce de la shopping si-i spune sotului:
    -Am doua vesti pentru tine.
    Cea proasta: am cheltuit toti banii.
    Cea buna: te iubesc asa sarac cum esti!

    Apreciază

  23. RALG said

    Un poliţist în autobuz. Înghesuială mare, căldură. Cineva strănută.
    Poliţistul: – Cine a strănutat? Linişte.
    – Cine a strănutat?! insistă poliţistul grav.
    Lumea nu mai respiră. Poliţistul scoate pistolul si trage două focuri pe geam:
    – Cine a strănutat!?!
    Toţi tremurau. În sfârşit, o băbuţă pe un scaun cu voce gâtuită:
    – Eu am strănutat.
    – Sănătate, mamaie!
    Apoi cu privirea spre ceilalţi călători speriaţi: – Ni s-a ordonat să fim politicoşi!

    Apreciază

  24. RALG said

    De când prietena mea a rămas gravidă, totul s-a schimbat. Adresa mea, identitatea, numărul de telefon, cartea de credit…

    Apreciază

  25. RALG said

    În mijlocul deşertului, un om cântă dumnezeieşte la vioară. Un leu se apropie, îi dă târcoale cântăreţului şi se aşează la căţiva paşi de el, mişcându-şi capul în ritmul muzicii. Mai vin doi lei şi se aşeaza la fel, lângă cântăreţ. După încă ceva timp, vine un al patrulea leu care îl mănâncă pe cântăreţul nostru. Pe o creangă în apropiere, doi vulturi fac conversaţie:
    – Ţi-am spus eu că dacă vine surdul s-a zis cu muzica?

    Apreciază

    • Stely said

      „Scurta lectura propusa mai la vale (10-11 pagini de carte) ne poate da, cred, o perspectiva corecta si un tonus potrivit pentru abordarea serioasa si competenta a temei vizate. Cuvantul cheie fiind “interdisciplinaritatea”. 😉 ”

      Apreciază

  26. marginalia non turpia said

    Minunate si inteligente bancuri.

    Simt al umorului rafinat, bun gust, diversitate a temelor, gust sigur in alegere, generozitate fata de vizitatori.

    Nimic mai potrivit si mai minunat pentru aceast prag de trecere de la o zi la alta.

    Stelele sclipesc și luna ne face cu ochiul, ca și cum și ele ar ști citi și s-ar bucura.
    Vivat HUVACA!

    Apreciază

    • RALG said

      Haide, nu mai smiorcaiti acolo. Maine va fi o alta zi, dupa cum bine spunea si nemuritorul Gambetta.

      P.S. Este de neinteles de ce asteptati aici „generozitate”? Si inca una de un gen specific: generozitatea de a accepta neconditionat fitele egoice ale d-nei Mecu. Haideti doamna fiti barbata si nu mai scanciti ca un bebelus proaspat livrat.

      Apreciază

  27. Stely said

    Nu m-am asteptam la asa avalansa de bancuri … Dar recunosc am ras cu pofta . Le-ati compus d-voastra ?
    Numai unul dintre cele 15 imi pare cunoscut . Parca chiar eu l-am pus … Asta :
    Vine sotul acasa, iar nevasta il cerceteaza atent.
    Culmea, nici un fir de par strain pe haine!
    – Aha! Mai nou ma-nseli cu o cheala!
    Se apropie si il adulmeca.
    – Dupa ce ca e cheala, mai e si zgarcita fufa asta!Nu da bani pe parfum!

    Celelalte sunt la prima citire (proaspete si bune )

    Apreciază

    • RALG said

      Daca e sa ne luam dupa reactiile publicului (o anumita parte a publicului) care nici n-a priceput ca sunt bancuri si m-a felicitat pentru profunzimea gandirii continute in ziceri, da, asa s-ar zice ca le-am compus eu. Altminteri nu. Alminteri pot marturisi ca tocmai ce le-am primit pe e-mail de la o doamna. Ma bucur ca v-au placut si d-voastra.

      Apreciază

      • marginalia non turpia said

        Un mare om, si cand primeste bancuri și le difezeaza ramane un mare om.
        In fata marii, in fata muntelui.

        Apreciază

        • marginalia non turpia said

          Erata:difuzeaza

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Asa este madam: era ta difuzeaza… iar d-voastra fuzionati, diluandu-va in acuarela lumii. Dar numai pe Arca lui Goe. Non-stop… Nu ratati.

          Si uite asa se scrie romanul. Si romanca! Cu ultimele puteri doamna, avand marginile pretutindeni si centrul nicaieri, se lupta ca o leoaica sa prinda rolul principal in romanul auto… didact..?! didactilo… grafiat. Nu stiu cum sa-i zic… ceva ce se naste singur pe sine insusi… ca mai si e un gen nou de roman. Ceva ce n-a vazut Budapesta.

          Apreciază

        • marginalia non turpia said

          @D-l Goe

          1.Aveți perfecta dreptate in tot ce spuneti. Mi-ati deschis ochii.

          Comentariile mele aici sunt in plus. Asa e.

          2. Asa e. Voi avea rolul principal in Roman.

          3. Asa e, nu am centru. Centrul ma are si pe mine..

          4. Asa e. Sunt pretutindeni marginală.

          5. Da, sunt ”ceva ce se naste singur pe sine insusi”. M-ați convins.

          6. Va multumesc pentru orele de terapie gratuite pe care mi le-ati oferit.
          Eu cred ca sub anonimatul dvs. se ascunde de fapt un terapeut de marcă, foarte generos. Vă multumesc mult pentru timpul acordat mie. Pe bune.

          7. Cu mine ati reusit. Am aflat ca nu e OK sa-mi atribui valoare. Da, e un sfat bun pentru orice om.

          8. Da, nu am valoare. Sunt doar o parte din ceea ce unii numesc ”Dumnezeu” și care face experienta de a nu avea valoare și de a incerca din rasputeri sa si-o atribuie sau sa-i convingă pe alții că o are.

          O experienta foarte interesanta.

          9.Sper să reusiti și cu intelectualii.(Eu nu sunt o intelectuală). Ei se lasă mai greu.

          Apreciază

  28. fantastic points altogether, you just won a emblem new reader. What could you recommend in regards to your submit that you just made some days ago? Any certain?

    Apreciază

  29. marginalia non turpia said

    A fost pentru mine un așteptat prilej de a invăța.

    Anonimatul are specialiști de marcă in toate domeniile.

    Remarc cu plăcere interdisciplinaritatea, ca pe o marcă vizibilă a evenimentului.

    Impresionează probitatea, modul de a argumenta, libertatea gandirii.

    Se asteapta alti specialisti de anvergura mondiala. Va fi un triumf.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Un båietel statea pe o bordura tinand pe genunchi o cutie cu bomboane de ciocolata din care manca de zor. O batranica-care trecea pe acolo s-a oprit si i-a spus:

      – Puisor nu trebuie sa mananci atatea dulciuri. O sa ti se faca rau.

      Baietelul, mestecand la bomboane i-a raspuns cu gura plina:

      – Mamaie da’ matale stii ca bunicul meu a trait 105 ani?

      – Pai si ce? El manca asa multe bomboane?

      – Nu, dar isi vedea de treaba lui.

      Apreciază

      • nelu said

        Leacuri de la bunica

        -Bunico, cum te tratezi cand esti bolnava ?

        – Pai, la raceala, cu un paharel de tuica, pt.tensiune mare, cu un pahar de coniac, pt.tensiune mica, cu un pahar de vin rosu, pt.lipsa poftei de mancare, cu un pahar vin alb, pt.digestie buna, cu un pahar de bere.

        – Bunico, dar, apa cand bei ?

        -Draga, asa boala grea, n-am avut niciodata!!!

        Apreciază

  30. marginalia non turpia said

    @INTJ

    ”INTJ spus

    august 17, 2013 la 7:29 pm 2 0 Rate This
    alta problema cu robotii: omul contruieste robotul ca ceva complementar … neputand suporta ideea ca poate fi inlocuit. un exemplu ilustrativ ar fi clonele/clonarea. mereu avem impresia ca ni se ia ceva ce ni se cuvine … ne-am ucide cu sange rece si urmasii daca n-am fi intoxicati cu idei gen “sange din sangele meu” (ihi!) sau “traiesc mai departe prin urmasul meu” (vezi sa nu!). in plus, omul e in continua “devenire” … si “n-are timp” de creatie, fiind prea ocupat sa dea cu polish la ceea ce este”.

    Răspunde

    1.Vorba aceea din popor: ”Eu te-am făcut, eu te omor”! ați omis-o. Spune mult despre instinctul de proprietate și asteptari contrariate.

    2. Da, creație inseamna nou, ”schimbare de paradigmă” cu o expresie deja banalizată.

    Lustruirea la infinit se cheamă perfectionism. Nu e deloc productiv, ucide creativitatea si…creatia. O subtiază și o devitalizeaza”.

    Apreciază

  31. marginalia non turpia said

    @INTJ

    Reiau aici, spre mai usor acces, un comentariu de mai sus. Cu scuzele de rigoare.

    Marginalia Non Turpia spus

    august 18, 2013 la 8:02 am 0 0 Rate This
    @INTJ
    Exact despre asta e vorba.

    1. Ghidarea functioneaza doar pana in momentul in care intri in ”experiențiere”.

    2. Observarea participativă, altceva decât meditația, și ea o metodă experiențiala de cercetare, ne poate ajuta să înțelegem bine fenomenele locale, circumstanțiale, printrăire proprie și reflectie. De aceea o folosesc antroplogii.

    3. Intr-adevar, nu faptele, ci semnificațiile lor pentru o colectivitate sunt importante.

    I4. In meditatie, cineva se întâlnea cu un saman. Aici funcționa ”depozitul” de skilluri și informații ale inconștientului colectiv.

    Apreciază

    • marginalia non turpia said

      @INTJ

      1. Erata:Am reluat gresit.

      2. Acesta era comentariul pe care voiam sa-l aduc mai aproape:

      Marginalia Non Turpia spus

      august 18, 2013 la 8:26 am 0 0 Rate This
      @ INTJ

      ”INTJ spus

      august 17, 2013 la 6:37 pm 2 0 Rate This
      eu nu prea cred ca robotul va fi schimbul de maine al omului. acest rol cred ca-l va avea, dupa multe “lupte”, omul robotizat. ne place joaca de-a dumnezeu: comparand stilul “traditional” (ovul fecundat) cu imitarea pe Gepetto … prima varianta nu necesita si-o zana. cand insa esti dumnezeu … de ce te-ai repeta?”

      Poate că schimbul de mîine al omului de azi va fi un om mai evoluat spiritual.

      Unul care își va cunoaște mai bine inclusiv limitele. Unul care nu se va juca de-a Dumnezeu, ci va ști sa se conecteze și să participe mai bine la energiile divine.
      Vorba lui Alan Watts…

      http://www.humanitas.ro/alan-watts

      Răspunde

      Apreciază

      • INTJ said

        nu ma cheama Toffler si deci ceea ce voi scrie sunt doar niste speculatii. „azi” sunt la moda operatiile estetice, prostetica fiind inca la inceputuri. ambele pregatesc drumul pentru robotizarea omului (din exterior si interior). creierul pare a fi the last frontier … si presupun ca intai el va beneficia de „ajutor extern” (capacitate de stocare, procesarea externa a informatiilor stocate extern), in paralel cu „eliberarea” sa de operatiile de rutina (din moment ce corpul va fi mecanic, auto-regulator/reparator).

        ce va rezulta dupa „circul” de rigoare (ca urmare a rezistentei fata de nou) … in privinta asta eu nu sunt deloc optimist deoarece stiu din proprie experienta ca atunci cand te doare stomacul, renunti la planul initial de a cumpara o carte si-ti cumperi ceva care sa-l umple. omul robotizat nu va scapa de acele „basic needs” … pentru ca majoritatea oamenilor va fi impotriva (ego in stare de orice pentru a supravietui). iar ca sa evolueze spiritual, omul trebuie imho sa gandeasca liber (de cat mai multe pattern-uri) … si asta va fi tot mai greu („ajutor extern” de mai sus).

        se pare ca fara ajutor „din afara”, ca specie, n-avem nici o sansa la evolutia aia spirituala (de ex. overlorzii din „Sfarsitul copilariei” de A.C. Clarke) … si ca o eventuala zi a judecatii de apoi va prinde intotdeaua majoritatea oamenilor pe picior gresit.

        Apreciază

        • marginalia non turpia said

          Conectarea la Energiile numite ”Divine” (iar bietele vorbe!) înseamnă, înțeleg eu, conectarea la ajutorul ”din afară”. (Iar ”în afară” , ca și ”înăuntru”.
          Drumul spre in afara incepe din interiorul nostru, deasupra sau dedesubtul lui ”ego”, ego ca o formațiune a orizontalității neconectate la spiritual.)

          Pot trăi si orizontalitatea ca spiritualitate, funcționând ”zen”, adică în ”aici și acum”. ”Not schema” între mine și ceea ce fac, spun, vad etc. ”aici și acum”. ”Not ego”.

          Eu observ mulți oameni tineri preocupați de evoluția lor spirituală (și nu în cadrele robotizante ale unor instituții bisericești autoritare).

          Evoluția se mai întâmplă, în opinia mea, și prin diseminarea abilităților și experiențelor spirituale autentice în interiorul speciei. ”Vorbirea” poate funcționa ca stimul facilitator.
          Alan Watts reușește să ne facă să fim preocupați de lucrurile despre care el ne ”vorbește”, cu un splendid ton inductor de stare mentală alfa,
          să le simțim chiar ”in nuce”.

          Apreciază

  32. marginalia non turpia said

    @INTJ

    INTREBARE:

    U. Eco vorbește de relații structural-necesare intre personaje. Așadar, existența lor are limitări. Romeo fără Julieta e altceva, tot cu limitări textuale, dar altele.

    Lumea anonimă se construiește cu personaje. Ca un text. Ele intra, vrând-nevrând într-o țesătură/ textură, care creează relații structural-necesare limitative. Nu pot primi uneori nimic din afară, căci se pot autonomiza de autor.

    Sunt ele/ personajele din HUVACA/ Anonimia pasibile de ”robotizare” în aceste condiții de existență?

    Apreciază

  33. marginalia non turpia said

    @INTJ

    Sincronicitate: tocmai mi-a venit în cale o lucrare despre ”Profilul psihologic al căutătorului spiritual”.

    Apreciază

  34. Radu Humor said

    Ce bucuroşi sunt alde Goe că în fine pot scăpa de hidoşenia fizică cu care i-a pedepsit Dumnezeu ( de altfel observaţi că tot nemul ăsta al lor e înfiorător de urât ), o urâţenie care a dus la diferite complexe insuportabile, chiar pentru ei, dar mite pentru cei cu care vin în contact !
    Şi atunci să nu viseze nebuneşte la o facere artificială, să-l scoată din ecuaţie pe Dumnezeu, ca să poată arăta şi ei mai ca oamenii !
    Că doar descreieraţii ăştia cred că cu bani pot cumpăra, sau pot face orice 🙄
    Nu vă ajung băi nefericiţilor femeile gonflabile, singurele care vă acceptă aşa cum sunteţi, urâţi ca dracu ?!
    Acu vreţi să arate şi urmaşii voştri mai ca lumea, ca să scăpaţi de găselniţa încrucişării, care nu numai că este împotriva tembelismului vostru religios,
    dar nici n-a dat rezultatele scontate, deoarece sunteţi prea urâţi şi vorba aia nu poţi face din kkt bici şi să-l mai pui şi să pocnească 😉
    Aşa că pentru voi, singura şansă rămâne anonimatul, care mai salvează ce poate din drama voastră existenţială :mrgreen:

    P.S.
    Pariez că dobitocul ăsta de goe n-are nici o oglindă prin casă ( şi dacă ar avea, mult n-ar rezista!), că n-ar scăpa de furia lui, când şi-ar vedea moaca desfigurată de ură şi tare genetice :mrgreen: )
    De asta comentariile care nu-i convin ( o altfel de oglindă) care-i arată mutra hidoasă şi sufletul vândut , golit de sentimente umane, au soarta oglinzilor sparte de furia şi neputinţa ce-l cuprind la aflarea crudului adevăr 🙄
    Ce bestie…. 🙄 ?!

    Apreciază

  35. Radu Humor said

    Până la urmă văd că Maria se încăpăţânează şi ea să facă vreun bici pe aici, deşi materialul ei didactic , găsit la faţa locului , roşie de ruşinea de a suporta prezenţa unui astfel de vâslaş ( asta ca să-i fac pe plac cu „fina” lui ironie de la o postare recentă ) nu se prea deosebeşte de cel folosit în celebra expresie !
    Dar în schimb pocneşte , arca pe la toate încheieturile şi dacă n-ar fi intervenit cineva de pe margini, ar fi fost de mult scufundată şi acoperită de ridicol !

    P.S
    De dobotoci ce sunt, Goe şi cu Stely cred că dacă semnează cu mai multe nikeuri , cineva crede că „uite ce mulţi sunt domle ?!”
    Până la urmă, şi dacă ar păcăli cu asta pe cineva , că sunt mulţi adică, tot n-ar rezolva nimic, pentru că impresia că sunt şi proşti (mai ales crescuţi, deşi una, a prins deasupra ei şi tăvălugul comunist, iar celălalt este tot timpul între ciocanul din afară şi nicovala din România), nu mai poate fi negată !

    Apreciază

    • Radu Humor said

      Iar faptul că sunt plătiţi (dacă s-o fi îndurat să-i dea ceva şi la prăpădita aia 😉 ) reiese clar din felul în care folosesc orice tertip sau subiect banal şi tâmpiţel pentru a mai scăpa câte-o căcărează de postare sau de comentariu.
      Nu contează că mai toate sunt penibile şi trase de păr, multe să fie, ca să scoată prostul banii !
      Felul în care a secţionat întregul, transformând fiecare banc în comentariu de sine stătător, deşi emailul respectiv are toate bancurile trimise la un loc,
      nu lasă loc de altă interpretare 😉
      Dar dacă au găsit, la rândul lor, prostul cu lovele, n-au decât să dea iama în ele !
      Că are balta peşte… ( da de balena lui goe, ce ziceţi 😆 )

      Apreciază

  36. RALG said

    Coplesiti de sabotajul si activitatile subversive (de o amploare si o agresivitate fara precedent) ale cuplului de trolli Marginalia – Humo/r, am decis in unanimitate sa intram non-stop in silentio stampa/stamba si sa-mi suspend devinitiv, sine die, pentru totdeauna, comentariile pe Arca lui Goe… pe falia Marginalia-Humo/r… pentru cateva ore. Poate chiar pentru toata ziua. 🙂 La urma urmelor sunt asa de draguti… un intreg spectacol si cand fierb (la foc mic) si cand se sting si se sleiesc… lasati fara foc (focul care-i arde).

    P.S. Robotii pot fi programati sa fie mai umani, mai sensibili, mai dornici de viata, mai altruisti, mai cu simtul umorului, mai simpatici, mai empatici, cu instincte mai puternice (de conservare, de perpetuare, de sacrificiu) decat sunt sau ar putea fi programati oamenii. Totul depinde strict de inteligenta, talentul, rabdarea si resursele oamenilor care programeaza robotii. Cu astfel de roboti poti sta de vorba zile in sir (despre nimic) fara sa te plictisesti. Practic, in mare masura faci conversatie (asistata) cu tine insuti, si, intr-o mica dar esentiala masura faci conversatie cu cei care i-au programat pe roboti. Asa dupa cum atunci cand stai de vorba cu oameni, practic, in mare masura faci conversatie (asistata) cu tine insuti, si, intr-o mica dar esentiala masura faci conversatie cu cei care i-au programat pe oameni.

    Apreciază

  37. marginalia non turpia said

    @Echipa (b)Arcei.

    Cred ca a sosit momentrul oportun sa ma scoateți din DE PROBA.

    Șoarecele nu face blog bun cu pisica.

    De avansat nu merit, cum s-a vazut, asa că va sugerez respectuos să mă ștergeți for ever.

    Nu am potential, a fost o evaluare gresită, într-un moment de lirism necontrolat al proprietarilor acestei (b)Ărci.

    Mai mult chiar, sunt un balast care poate pune în pericol siguranta vizitatorilor.

    „Errare humanum est, perseverare diabolicum.”
    Dregeți eroarea!

    Mulțumiri anticipate.

    Apreciază

    • dlnimeni said

      Doamna Mecu, nu sunt nici cultivat, nici inteligent si nici empatic. Nici hain, rau,…, chiar daca prin grija d-lui Goe am ajuns sa fiu coleg de rubrica in blogroll cu dumneavoastra. Doi: aveti, pe blogul dvs., la dispozitie un spatiu de 3GB. Un caracter ocupa 1B, adica dispuneti de un spatiu de 3G caractere, ori mai mare de 1,5M pagini standard a 2000 de caractere fiecare. Adica aveti loc sa scrieti cam 2000 de romane-fluviu de tipul Vin ploile, ori echivalent. In aceste conditii, a tine mortis ca in loc sa va dedicati in principal blogului dvs si dialogului cu cititorii de acolo sa veniti pe aici ca sa scrieti niste comentarii care nu intereseaza pe cineva, asta mi se pare ca va pierdeti timpul inutil. Vi se pare ca daca dl.Goe v-a facut “onoarea” de a va pune in blogroll asta va obliga sa prestati aici? Va spun ca nu. Cu modestie va invit sa invatati de la mine. L-am rugat insistent dar in zadar pe dl.Goe sa elimine blogul meu din blogroll, ca si dumneavoastra. N-a facut-o, dar prin asta nu m-a putut impiedica sa-l tratez cu dispretul cuvenit si sa nu mai calc prin ograda sa. Va sfatuiesc sa faceti la fel. Spre binele d-voastra. Aveti o ocupatie onorabila, aveti sot, aveti bijuterii, aveti blog, nu inteleg de ce nu il lasati pe dl.Goe sa isi vada de ale sale. Aveti cumva ordine de indeplinit in ceea ce priveste prezenta dvs. aici? Haideti, doamna, vedeti de ceea ce este al dumneavoastra.

      Apreciază

      • Radu Humor said

        Şi eu care credeam că …nimeni în afară de mine, n-are curajul s-o trimită politicos acasă, adică pe propriul blog !
        Am zis politicos, pentru că aşa cu înjurături, o fac ăştia de ceva vreme, dar, interesant, tot degeaba !

        Apreciază

  38. marginalia non turpia said

    Asteptările nu mi-au fost inselate.

    Am invatat multe lucruri utile de la toti anonimii priceputi și echilibrati care au postat aici.

    Am primit câteva sfaturi bune, explicit si implicit, pentru care, cu recunoștintă, multumesc.

    Apreciază

  39. INTJ said

    Claudia Vega si finalul, doua motive pentru a nu ignora acest film: Eva (2011).

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Foarte on topic, as zice. De ce vi s-a parut ca finalul ar merita mai mult decat restul fimului?

      P.S. In afara de legenda batranului Gepetto (cu al sau Pinochio de lemn), care legenda, intr-o maniera similara cu Miorita si Balada Mesterului Manole, s-a intrecut cu mult pe sine, capatand semnificatii ulterioare de o profunzime la care bietul autor nu s-ar fi asteptat (nu ca nu s-ar fi gandit), a mai fost un basm (sau o serie de basme) cu un tanar pastor, insingurat, undeva in Dobrogea, care, coplesit de singuratate intr-o lume plina de femei nepotrivite, s-a apucat sa ciopleasca din piatra, nu, asa cum ar fi fost normal (!?), direct un copil, dupa chipul si asemanarea sa (ati bagat de seama cat de mult seamana Gepetto cu Pinochio?) ci o femeie neasemuit de frumoasa. Atat de frumoasa incat trebuia sa capete viata (peste o anumia limita a frumusetii lucrurile se insufletesc de la sine). Acum nu se stie daca pastorul respectiv chiar merita alaturi o sotie atat de frumoasa, dar e clar ca facandu-si-o singur, cu truda, nu se mai punea problema. Era a lui si-l putea ajuta sa faca ce a facut si Gepetto: un baietel de lemn care avea toate sansele sa arate mai bine decat Gepetto, asta, aaa, adica… decat pastorul… prin ameliorare genetica. Daca n-ati fi anonim v-as intreba daca aveti copii. 🙂

      Apreciază

      • INTJ said

        desi cuvintele mele nu-s la nivelul „peste o anumia limita a frumusetii lucrurile se insufletesc de la sine„, sa incerc sa explic: restul filmului e relativ previzibil … finalul insa, avand (imho) rolul de „closure„, transcende de doua ori; intai cu „juntos, jugando para siempre” si apoi cu „stingerea luminii/luminilor”.

        ps: you made my day cu ps-ul de mai sus. multumesc! 🙂

        Apreciază

  40. marginalia non turpia said

    @INTJ

    Apreciază

    • INTJ said

      parca ati pus punct ultima data, sau mi s-a parut mie? hm … poate ca-n loc de „manuale de utilizare” n-ar strica sa puneti mana pe-o chitara … in fond, din cate se poate observa, metoda a functionat macar o data.

      Apreciază

      • INTJ said

        ps: iar daca inca nu v-ati lamurit, sa stiti ca eu cant (impreuna cu Erika) „i don’t know” …

        Apreciază

      • Dl.Goe said

        @INTJ (de ex) – D-na Mecu a pus punct? O, nu, aceea era o iluzie optica. D-na Mecu nu pune niciodata punct. D-na Mecu functioneaza in mare masura ca un generator pseudo-aleator a unor simboluri grafice. Random by nature. Totusi o analiza (si statistica) a semnelor si nodurilor sale arata ca simbolurile (si semnalele) sale nu sunt chiar „100% random” 🙄 In Fiecare secventa pot fi recunoscute anumite sabloane, influente, reflexe, instincte si mai ales zgomot de fond strain acumulat in dansa prin absorbtie. Din Univers. Zgomote care n-au fost inca (si care poate ca nici nu vor fi vreodata) interprtate, analizate, prelucrate, potrivite, armonizate in structura interna a entitatii „d-na Mecu”. Sunt zgomote care doar au trecut prin-trînsa, alterate un pic, nesential, prin atingere cu metabolismul såu vegetativ si carora dansa le da drumul in lume (marcate cu emblema Mecu) incercand sa acrediteze instintiv (1) ideea ca sunt daruite din-trânsa, si (2) ca acel ceva ce iese din-trinsa este dedicat anume acelui interlocutor, fiind exact ceea ce-i trebuie si i se potriveste interlocutorului pe care dânsa il daruieste cu: (a) faptul de a-l fi inteles (personal, prin efort dedicat) si (b) cu efortul de a fi facut ceva special pentru cel inteles, prin efort constient, dedicat,, manufacturand ceva personalizat, din ingrediente aflate in posesia sa. In realitate d-na Mecu nu are nicio trreaba nici cu darul nici cu dåruitul (destinatarul darului)… Dansa, ca noi toti, se exprima pe sine ca sa se simta bine. Pretentiile ca ar face altceva sunt o nota specifica dansei. Impresia mea este ca dansa ar avea impresia ca trebuie sa avem impresia ca ar vrea sa va adopte as a unique child.

        P.S. Punct – o varietatea mai slaba a versiunii „punctum”, preluata neconstructiv si neorganic de catre d-na Mecu – inseamna de fapt: „Gata, ajunge, nu ma mai contrazice. Nu-ti mai permit. Intelege ca asta-i concluzia la care vreau sa ne oprim si pe care vreau s-o folosesc alta data ca punct de plecare intr-o alta discutie, in care iti voi face daruri, dragul meu”. Asta in cazul in care pur si simplu nu inseamna nimic, fiind un simplu act reflex care denota o „stare de gol” si asteptare. Sa vedem ce o sa se mai intample, iar cand o sa se intample sa nu se creada ca s-a intamplat fara „aportul” nostru.

        …Mda, cam multe cuvinte pentru un „punct” aruncat de catre d-na Mecu in balta. 😯

        Apreciază

  41. marginalia non turpia said

    Am inceput sa vad filmul ”Eva”. Imi place Alex. Ma gandesc ce frumos ar fi ca el sa proiecteze comentatori haiosi, explorand dorintele administratorilor de bloguri…ar fi o lume interesantă, plina de armonie, fericita.

    E grozav sa poti proiecta un robot asemenea unui copil/om care iti place.

    Intr-o viață viitoare, o meserie ca a lui Alex mi-as alege.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      A gresi e omeneste. A persista in eroare este diabolic. Continuati sa-i invinovatiti pe altii si sa va absolviti pe d-voastra insiva. Depasirea acestei paradigme nu va prea reuseste… niciodata. Mai aveti timp?

      Apreciază

  42. marginalia non turpia said

    Am vazut. Nu e mare deosebire intre oameni si roboti.

    Și unii oameni sunt rezultatul unor proiecte care nu respecta normele de securitate.

    Vine atunci cineva si ii întreaba cu responsabilitate, tristete si iubire: Ce vezi atunci cand inchizi ochii?

    Iar ei vad multa lumina, si se vad fericiti impreuna cu creatorii lor.

    ………………………………………………………………………………………………….

    Alteori se dezafecteaza singuri, ca niste inventii imperfecte ce sunt. Si vad mult intuneric, atat.

    …………………………………………………………………………………………………….

    Un infinit de roboti care proiecteaza roboti care proiecteaza roboti care proiecteaza roboti……………………………………………………………………………………………..

    Apreciază

  43. marginalia non turpia said

    @INTJ

    …………………………………………………

    Apreciază

  44. marginalia non turpia said

    @INTJ

    ……………………………………………………………..

    ………………………………………………………………….

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Nici macar asta nu va reuseste. Pare simplu dar nu e. Experientiati, experientiati, experientiati… (Apropo… dar fara nicio legatura… are si Sorescu o poezie misto intitulata Expectoreaza scorpie batrana! Cu brâul de lâna.) Experientiati, experientiati, expirati, expirati, expirati… Asaaaaa! Bun. Acum ati ramas fara aer. Sunteti care va sa zica EXPIRATA. Ca fara inspiratie nimic nu bate, nimic nu se loveste, nimic nu devine pe lumea asta… Oricate puncte, puncte ne-ar trece prin minte.

      Apreciază

    • Dl.Goe said

      Tuseste scorpie batrana!

      ***
      La cele mai bune replici ale mele
      Ai tuşit,
      Scorpie bătrână.

      Ele erau cheia
      Întregului spectacol,
      Le pregăteam în febră
      Ani în şir,
      Oamenii m-aşteptau cu respiraţia tăiată,
      Efectul trebuia să fie formidabil,
      Dar pe tine tocmai atunci
      Te îneca tusea,
      Scorpie bătrână.

      Dacă se-ntâmpla
      Să lipseşti odată,
      Începea să tuşească
      Scaunul pe care stătuseşi.

      Acum ai molipsit
      Toată sala,
      Piesa se petrece de la un cap la altul
      Într-o tuse măgărească…

      Tuşiţi,
      Răguşit, piţigăiat, dogit,
      Cu pauze, în accese, uscat, pistruiat,
      Ca la vocalize, ca la doctor,
      Tuşiţi!

      Credeţi că spun rolul pentru voi,
      Ochii mei par că se uită la voi,
      Când, de fapt, eu privesc peste capetele voastre

      Becul roşu din fundul sălii.
      Pentru el vorbesc,
      Lui îi spun sufletul meu învăţat în nopţi de insomnie,
      Becului roşu care arată locul pe unde, la sfârşit,
      Voi trebuie să evacuaţi sala,
      Scorpii bătrâne. (Tusiti – Marin Sorescu, mut ca o lebada)

      Apreciază

  45. marginalia non turpia said

    http://oxforddictionaries.com/definition/english/bias

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Ati uitat sa mentionati in mesaj „@INTJ”, stimata doamna. Iar in caz ca n-ati uitat… Aaaaa, atunci ar fi de zis ca da. Asa este. Asa ar trebui sa fie dupa cum pare si apare… Si chiar ar fi fost daca mesajul meu ar fi fost adresat cuiva, anume. Acele mesaje insa va erau adesate d-voastra. Intelegeti care este diferenta? Mesajelor d-voastra la plesneala (aka experientiere) nu li se putea raspunde decat cu alte mesaje la plesneala. Plezneala peste plezneala. Diferenta este ca noi practicam plauzibilitatea in locul puncte-punctelor, chiaar si cand raspundem la plezneala cu plezneala. Acele sentimente subintelese (in cazul d-voastra sub-intelese) care transpar in mesajele care va sunt adresate direct (nu prin intermediari) sunt fabricate special dupa cum s-ar cuveni sa vi se cuvina nu dupa cum se intampla in realitate (in realitate ne sunteti simpatica, serios)… Este o piesa de teatru care se scrie ad-hoc online. Recuzita, butaforie, conventii… teatru-n teatru, ce sa mai… tot tacamul… Daca cu toata psiho-terapeutica nu reusiti sa realizati singura anumite chestii la naiba vi le-as mai explica eu pe inteles. Luati soro oleaca de distanta, incercati alt unghi (de vedere), veniti in culise, in sala, in loja, si uitati-va la jalnicele replici pe care le propuneti ca personaj amator si independent al piesei. Intelegeti-va rolul si interpretarea. O sa va radeti. Una pe fata, una pe dos. Ce faceti? Crosetati? Va omorati vremea? Asteptati sa treaca timpul? Ce p…puncte-puncte, vorba omului sarac faceti? Alternati obositor inte „Sic, sic, sic uite cum te mai ignor, eu sunt ignoranta cea mai tare” si „Atentie lume vi-l demasc” in baza motivului de la fundamentul temeliei care se degaja ca sentiment (poate chiar „bias”) din replicile personajului adresate noua (adica voua d-na Mecu). Doamna reveniti-va. N-as putea avea asemenea sentimente pentru d-voastra (si nici altele in afara de zisa simpatie) fie doar si pentru faptul ca (intamplator) nu am asemenea sentimente pentru mine insumi. Eu imi sunt foarte indiferent. Pe bune. Sunteti printre cei care pricep cel mai putin chestia asta judecand lucrurile exclusiv cu masura d-voastra. Mi-e imi place teribil sa ma pun in pielea d-voastra si sa va re-judec cu acele masuri. Rezultatul? Link-uri, citate, repere bibliografice, proverbe, zicatori, aforisme si multe puncte-puncte. Se zice ca fiecare sut in cur este un pas inainte. In cazul d-voastra fiecare sut in cur este un zbor de agrement catre o adesa URL (link) pe care o asuceti in dinti aici si o puneti jos, pe puntea arcei, asteptand (cu duiosie in priviri) urmatorul sut. In cur. S-ar putea sa ne plictisim intr-un final de harjoana asta.

      Apreciază

    • RALG said

      Margi… – D-voastra stiti de ce anume n-ati putea fi distribuita in rolul Jeanne d’Arc?

      P.S. Pana va ganditi „de ce” sau „de ce nu”, as aminti de ce nu a fost distribuit Bruce Willis in „Titanic”: pentru ca el i-ar fi salvat pe toti (denaturand realitatea istorica)…

      Apreciază

  46. marginalia non turpia said

    Un filozof intalni intr-o zi un maestru zen si vrand sa-l puna in dificultate il intreba:
    – Fara cuvinte si fara tacere imi poti spune ce este realitatea?
    Maestrul zabovi putin apoi ii dadu un pumn in fata.

    Dintre cele mai frumoase povestiri Zen

    Apreciază

    • RALG said

      Ce repede ati sosit de data asta cu fabula… Asta zic si eu dedicatie. Va multumesc pentru ca existati. M-sunteti in top inaitea iepurelui, radului, mitzii. Cel putin. La concurenta cu dl.Nimeni pentru podium.

      Apreciază

    • RALG said

      P.S. D-na Zen-obia, sa stiti ca noua ne place foarte mult felul in care ajustati restul Huvacåi pentru a se potrivi armonic cu Arca. Tot ceea ce exista acolo, exista special pentru a ilustra ceea ce se intampla pe Arca. Incolo nu. Sa stiti ca va sade bine in calitate de mesager mut care vorbeste exclusiv prin link-uri. Mi-o amintiti pe o oarecare Maria de odinioara care avea obiceiul sa procedeze intr-o maniera asemanatoare. Probabil ca si d-voastra v-o amintiti. 😉

      Apreciază

    • INTJ said

      mda … maestrului oh-so-zen, adanc ancorat in awareness, i-a scapat sensul lui „imi poti spune„. pe de alta parte, eu nefiind maestru zen si nici fan infocat, sunt limitat la a difentia clar intre „a spune” si „a arata” … cand mi se cere sa vorbesc … si i-as fi raspuns probabil in idioglossia (sau in glossolalia daca mi-ar fi cerut sa-i cant realitatea).

      Apreciază

  47. marginalia non turpia said

    @INTJ

    …………………………………………………………………………..

    FINDING HOLY GROUND

    I
    I sit here still
    reigning in those parts of me
    running fast in all directions.
    Finding the center of stillness
    allows me to scatter
    and then gently return.
    It’s out there.
    Over here.
    The mall: walk in circles ‘til you drop
    spin yourself spent
    but don’t stop.
    But here I am again.
    I always return
    and when it’s too difficult
    I go off again.
    But try this:
    sit still.
    Be very still.
    Draw yourself close
    with an embrace.
    Don’t hold to anything
    let it all go.
    Experience yourself deeply
    and breathe.
    Don’t wait for talk shows
    to tell you.
    Give yourself permission.
    Honor this.
    Quiet down and come to your center
    once a day or times two hundred.
    Resist the temptation to do
    the moment coming up will be sufficient.
    There now.
    Isn’t this better?
    Come here very often.
    Get in touch.
    This is holy ground.

    II
    Give gratitude.
    This should be easy now
    and simple.
    Walk now on this ground.
    ****

    Leslie
    ………………………………………………………………….

    Apreciază

    • RALG said

      Ha-ha-ha… Give gr-atitude! Au vesticii astia o grandilocventa comica atunci cand vor sa atinga profunzimi „orientale”, ceva de speriat. Tot ceea ce le iese este: Få aia, si aia, si aia, si ailata, dar nu asa, si nici asa, si nici almiteri… Probabil ca in limba britanica „poemul” citat nu va poate suna destul de hilar. Dar ia traduceti d-voastra textul respectiv in limba tarii triste plina de humor si recititi. O sa muriti de râs..Asta chemandu-se psiho-terapie indirecta. Ar fi bine sa incercati si pe clientii d-voastra. Dati-le toata sedinta sfaturi grave, serioase, mustind de profunzimi, iar la sfarsit, zambind larg spuneti-le ca ati glumit, ca ati facut bâzå, ca le-ati tras clapa, ca ati facut misto de ei, ca ati experientiat participativ, ca a fost un schepsis de sanchi, o farsa, si ca nimic din ce le-ati spus nu-i adevarat, consistent, serios si ca viata trebuie tratata mai in gluma. Unii dintre ei or sa se simta mai bine. Ceilalti nici nu merita altceva. Luati-le banii si distrati-va. Mergeti la cazinou, la hipodrom, sau la Gura Humorului la Restaurant Lions de pe Bulevardul Bucovina Nr. 36… sau donati-ni-i noua ca sa-i dam pe curve.

      Apreciază

  48. marginalia non turpia said

    BANC(nota) mea finala:

    Mult zgomot pentru nimic, cu ”n” mic.

    @INTJ

    ……………………………………….

    ………………………………………….

    Apreciază

    • RALG said

      Margi… – Aici ati adus-o bine. Cam asa v-ati petrecut atata amar pe vreme pe Arca. Ati fost o perfecta ilustrare a fenomenului GIGO. A cui o fi vina ca nu v-ati ales cu nimic? Desigur a noastra. A cui o fi vina ca v-ati infiintat aici? Desigur nu a d-voastra. A cui o fi vina ca ati adåstat aici indefinit, ore, zile, nopti, saptamani, luni, ani, fara sa va fi putut lamuri cum e cu zgomotul si cu nimicul? A noastra cu siguranta. A cui o fi vina ca ati venit si re-venit (fara sa va reveniti) desi ati jurat si injurat, in barba, ca pe aici n-o sa mai dati? In niciun caz a d-nei Carmen-Maria Mecu. A cui va fi insa vina pentru inevitabila intoarcere a „mamei” ratacitoare pe Arca lui Goe? Indubitabil a dumitale madam.

      P.S. Ne-am bucura sa constatam ca macar de data asta o sa fiti mai consecventa in banc/note. Cât de cât…

      Apreciază

  49. marginalia non turpia said

    Veninul bun, eu il recoltez dimineata!

    Este produs peste noapte. Dau un stimul inainte de culcare.

    ”07 Nov 11 Ferma de vipere,o afacere banoasa
    Daca te gandesti la o afacere care sa iti aduca un profit mare si in scurt timp,si care sa nu iti ocupe prea mult timp,atunci ferma de vipere este afacerea potrivita.
    Persoanele care doresc sa inceapa o astfel de afacere ar trebui sa studieze inainte despre asigurarea microclimatului corespunzator, precum umiditatea, iluminarea, temperatura si imitarea habitatului natural.
    Este recomandata impartirea crescatoriei in trei zone de activitate,si anume un spatiu al cresterii viperelor,un spatiu de extragere si prelucrare al veninului, si optional,un spatiu pentru crestere soarecilor.
    Incaperea viperelor trebuie sa ofere o buna iluminare,iar temperatura sa fie cuprinsa intre 15-32 grade Celsius.
    Recoltarea veninului se face la un interval de 30 de zile. Anual se va recolta de la o vipera intre 1,2 – 1,4g.”

    Apreciază

    • RALG said

      Vai, tineti vipere si le sugeti veninul. Hm. Adica aoleu. Acum se explica de ce sunteti asa inveninanta in durerea d-voastra. Degeaba madam Mecu. Noi suntem imuni la veninuri din astea. precum mangustele.

      Apreciază

  50. marginalia non turpia said

    Viperele mele sunt mult mai productive, tocmai pentru ca pun mult suflet in afacerea mea.

    Apreciază

    • RALG said

      Viperele sunt moft. Noi dresam viespi. Le facem sa se comporte ca albinele. Sa fie harnice din zori pana in noate tarziu si dimineata devreme. Sa se duca din floare in floare, pe bloguri, pe site-uri, prin carti, si sa adune nectar, citate, replici, ziceri si sa le aduca aici pe Arca lui Goe. Bine, acuma viespile noastre n-au destula minte ca sa faca (vreo) miere din nectarul pe care-l recolteaza de zor cu spor. Aduc totul vrac si-l lasa vraf. Apoi doneaza venin la un vecin si zumzaie apodictic plina de satisfactia muncii implinite. Bâzzzz. Madam, n-ati vrea va fac o bâzå?

      Apreciază

  51. INTJ said

    se pare ca am facut deja primul pas si catre un alt fel de om „robotizat” …

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Aaaaa, asa nu ma mai joc. Aia triseaza. Asa n-am facut nimica. E aproape acelasi lucru cu a face sex si copii.

      Cica oamenii mandri nevoie mare de nivelul tehnologic la care ajunsesera s-au dus la Dumnezeu sa- spuna ca acuma sunt si ei in stare sa faca din tzarana un om nou-nout dupa chipul si asemanarea lor. Dumnezeu si-a tras un scaun mai aproape, s-a asezat gata sa asiste la minune, si le-a zis:

      – OK, vreau sa vad si eu chestia asta.

      Savantul s-a aplecat sa adune de pe jos niste tzarana dar Dumnezeu a intervenit:

      – Aaa, pai nu asa. Aduceti-va tzarana voastra.

      Apreciază

      • INTJ said

        imho omul are doar trademarks, nu si copyrights … da’ creierul „artificial” poate ajunge un suport de stocare si de acolo mai e doar un pas pana la noii „roboti” (din film).

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          Mai simplu ar fi sa iei un om gata facut si sa-l tratezi un pic pentru a-l… robotiza… administrandu-i niste „steroizi” pentru anumite parti din creier si „inhibitori” pentru altele. Ah, dar nu-i nimic original in ideea asta. Se si practica deja… 😉

          P.S. Daca v-ar sta la indemana ati accepta sa fiti clonat? Dar clonat si reconfigurat? Ma refer desigur la o reconfigurare asistata si condusa de catre d-voastra, originalul.

          Apreciază

        • INTJ said

          alt aspect ar fi (pentru doritori) nemurirea asistata de aceste noi suporturi de stocare (similar cum nici inventatorul din film n-a murit cu adevarat) … si aparitia unor alt fel de „biblioteci” sau „colectii” (publice/private).

          cine tine neaparat, n-are decat sa ma cloneze (cu sau fara reonfigurare/reprogramare) … desi as opina ca exista „originaluri” mult mai bune (din toate punctele de vedere).

          Apreciază

  52. marginalia non turpia said

    @ECHIPA ”GOE”

    ”AUTOCRITICA”

    Aveti dreptate. Am comentat si ”in plezneală”.
    Dar…pe bune, cine iși pune ideile personale pe un blog?
    Cine se ostenește sa arunce mierea sub talpile trecatorilor?

    Prea multa muncă pentru Nimic.
    Iar risipa, asta chiar nu e buna in vremi de criză.

    Apreciază

    • arcaluigoe said

      Cu alte cuvinte sunteti doar troll si… atat. Si recunoasteti cu seninatate. Aveti nota maxima la purtare si purgatie. Pentru sinceritate. Parca ce? Ar fi prima recunoastere? Oooo, nu. Ne-a placut tare mult si aia in care marturiseati ca ati venit pe Arca lui Goe cu mana intinsa. Nu ne-a placut insa afirmatia prin care ziceati ca noi am vrea sa va inchidem gura. Nu-i adevarat. Noi dorim sa va pastram asa cum sunteti: cu gura cascata. Nu exista dovezi contrare.

      P.S. Care miere madam? Continui sa etalezi impresia c-ar fi ceva de capul d-tale in afara de obsesii. Madam…alo, mierea d-tale se vede pe blogul d-tale, o colectie plata de insåilai exprimate intr-o limba romana aproximativa, bune ca-compuneri pentru elevii corigenti din clasa a-IV-a ca sa treaca clasa de mila. 5, stai jos.

      Apreciază

      • Radu Humor said

        Wow !
        De când a ajuns un repetent să dea note ?!
        Ceea ce denotă că bancul lui D*Artagnian, cu ăla cu cea mai mare puţă din clasă, ţi se potriveşte de minune 😆
        Mai grav e că ţii s-o arăţi tot timpul s-o arăţi unor doamne, spre deliciul, nu spre satisfacţia/erea lor 😉
        Cum ar trebui, dar nu eşti în stare 😳
        Nici măcar materială 😆

        Apreciază

      • Radu Humor said

        Gata ! Te bag în…seamă doar după ce ridici spamarea !
        Până atunci ai liber să (te) dai la doamne, care de milă s-ar putea să-ţi cedeze :oop:
        Cum a făcut Steli 😛
        Jumătate din prostia ei :mrgreen:

        Apreciază

  53. marginalia non turpia said

    1. Ha, ha, ha! Tare frustrat și furios matale. Da` cu blogu` ce-ai avut?
    Că nu te poftii pe acolo.

    2. Am venit cu mâna intinsa așa cum o face un om prietenos.

    3. Ai priceput ce te-a dus mintea lu` matale. Și umorile ăle reli din matali.

    4. Acu` de ce m-aș supăra eu pe mata, când știu ce suferințuri ai? Se vede cu ochiu` liber.

    5. Numerotai ca să scoți mai iute ideile pricipale.

    6. Am venit aici să învăț limba română, da nu avusei de la cine.

    Nu vreau să stau jos, tocmai ți-am distrus catalogu` și catedra. De, ”învățătura dată rău…” .

    Puncte-puncte pun când vreau să-ți stimulez inteligența, da degeaba.

    Ești un profesor care nu pricepe nimic.Cred că renunț la meseria ingrată de elev.
    M-am săturat de adulți -pardon- ”tâmpiți”. E un eufemism. Aș putea zice mai rău, da` mă abțin, că mama m-a educat.

    Apreciază

  54. marginalia non turpia said

    Si…am vorbit de curand cu d-na Mitzaa.

    Are mult respect pentru matale.

    Apreciază

    • arcaluigoe said

      Vai mi-e rau! Mam’Mare si Tanti Mitza au pus de un fan-club Dl.Goe. Clubul „tusea si junghiul”. Si ce zicea? Ma vorbea de rau? In sfarsit, ce-mi pasa? Fireste ca nu-mi pasa, dar as vrea sa vaz si eu pana unde merge miselia muierii refuzate in amor. In tot cazul va sta admirabil impreuna, parca sunteti de-o faptura si de-o seama, tzåtzici amandoua, tu. Taci tu. Auziti? Dar care Mitza? Mita Baston sau aia de mananca… gogosi in gara la Titu? Oricum d-voastra Mam’Mare… va potriviti cu oricare dintre ele. Acum va e timpul. Juna sunteti, de nimeni nu depandati, si cand oti vrea va gaseste nenea Dumitrache blog mai de onoare deact b-Arca. Ptiu drace, parol.

      Apreciază

  55. marginalia non turpia said

    @ ”G”

    Văd ca nu mă publici, iar. Nu-i mare pagubă. Vorbim înde noi doi. Nu mai tre` să fiu așa amabilă. La naiba cu amenitatea!

    1. Cum iti bătui aproponturi a ințelege, doi bani nu dau pe aprecierile si notele matale.

    Vax Albina!

    Ca și majoritatea cujetărilor matale, mai ales a celor apreciative. Nu te dezbari de relele năravuri profesorale.

    2. Acum mă frământă altă întrebare.

    Cum se face de mă asemuiești cu toate muierile întâlnite de mata în HUVACA aia a lu` matale? (Altă obsesie tembelă!)
    Fusei ”Medusa” de umbla cu pluta, apoi ”Cea mai Stely”, apoi CM”Mitzaa”, apoi ”Maria”noctambula. Norocul meu că nu ți le evoc și pe halea din real, că m-aș cocoșa sub povara responsabilităților.

    Culcă-te mai devreme omule, trezețte-te in zori, fă mai multă mișcare, hrănește-te sănătos etc. etc.etc și o să-ți revii…sper.

    Apreciază

    • arcaluigoe said

      Vai doamna ce aluzii spurcate mai faceti. Cum sa va asemuim noi pe d-voastra stimata doamna? Te doare mintea. Ingheatza putzul. Nu facem noi asa ceva doamna. D-voastra va asemuiti singura. Pe doamna Stely va straduiti cu zel si dedicatie s-o imitati, copiindu-i stilul si incercand sa-i ocupati locul pe care si l-a gasit pe Arca, iar cu tanti Miza va concubinati frumos dupa cum ati facut-o si altii, alde AVP, ori cu Iepurele, ori cu Humorul, ori dupa cum ati incercat fara succes sa va concubinati cu dl.Nimeni (un domn) si cu D’Artagnian (un cavaler). Si ia uitati-va si d-vostra cat de prost stati cu „self esteem”-ul, daca singura va receptati ca fiind o muiere oarecare din seria intalnita de dl.Goe (berbantul) (d)in HUVACA si care serie, vorba ‘ceea, nu se rezuma in niciun caz la cele cu care v-at atins domnia voastra. In tot cazul contine (fara sa avem noi vreun merit in aceasta intamplare) si exmplare mai de soi decat… Margi Cememitza. Apropo, pseudonimul asta literar al d-voastra asta n-are nicio legatura cu concubina d-voastra de limba aprozimativ romana, coana Mitzaa Biciclista. E doar un nume de scena care va vine manusa pe care l-am gasit intr-un moment de inspiratiune. De… acuma, noi ca poeti… Ce Marginalia non Turpia von Carmen-Maria Mecu? Noua ne place scurt si concis: Margi Cememitza. Tot aia e.

      Dar vai si amar de capul meu. Ce vad? Nu se poate… Madame, i-auzi, zici: „Norocul meu că nu ți le evoc și pe halea din real, că m-aș cocoșa sub povara responsabilităților.„. Dar la ce responsabilitati si la ce povara va ganditi doamna? Nu va e rusine, muiere batrana, maritata si cu frica lui Dumnezeu, sa faceti aluzii sexuale pe net ca o pitzipoanca oarecare. Pai doamna as putea sa va fiu fiu, ca sa zic asa, la etatea d-voastra. Auzi la ea gaina batrana, din „real” care va sa zica, ma-ntelegi. Da’ maghiarul de acasa stie pe unde se spargeti d-voastra-n figuri? Si? El ce zice? Ca un pic de vina are si el pentru ceea ce (vi) se intampla, ca consoarta. Nu-si asuma nicio responsabilitate? Tttt. Da’ de ce ziceti tzatzo ca n-ati reusit sa faceti copii? Aaaa… Pai si atunci de ce n-ati adoptat? Va e mai bine asa, sa umblati creanga, cu sorcova, pe net? Aha… N-aveti cum. Suferiti de „bipolar disorder”, sindromul mamei adoptive universale temporare. Abandonati usor. Parca ati avorta spontan. Sa stiti ca intr-adevar cel mai mult si mai mult mi-a placut cum l-ati alaptat pe poetul Viorel Padina. Cu sfaturi. Pana i s-a aplecat, a vomitat si v-a concediat. Si drama cea mai mare a despartirii tot la Corabia ati trait-o, asa ca degeaba tot incercati sa va refaceti viata prin alte parti. Sfatul nostru ar fi sa va resemnati. Cu drag al dv. dl.Goe si echipa.

      Apreciază

  56. INTJ said

    Greg Egan – Diaspora

    … „The first forty pages are about the birth of an AI.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Super oferta. Ati putea zice doua vorbe promotionale despre ansamblul autor-creatie?

      Apreciază

      • INTJ said

        Australian Greg Egan became the hottest new science-fiction author of the 1990’s and won the Hugo and John W. Campbell Memorial awards by extrapolating cutting-edge quantum physics and consciousness theory to create rigorous and radical new visions of the posthuman future.

        pai … la pachet (in arhiva) e si „Schild’s Ladder” (In „Schild’s Ladder”, humanity has transcended both death and Earth, and discovered its home world is nearly unique as a cradle of life. As it spreads throughout the galaxy, humanity enjoys an almost utopian existence–until a scientist accidentally creates an impenetrable, steadily expanding vacuum that devours star systems and threatens the entire universe with destruction.) … iar de acelasi autor ar mai fi de mentionat si „Terranesia” (cu care a debutat).

        relativ la „Diaspora”, in loc de un review, as mentiona doar sursele din care s-a inspirat autorul … deoarece din titluri se pot deduce destule:
        – „Consciousness Explained” by Daniel C. Dennett, Penguin, London, 1992
        – „The Society of Mind” by Marvin Minsky, Heinemann, London, 1986.
        – „Gauge Fields, Knots and Gravity” by John Baez and Javier P Muniain, World Scientific, Singapore, 1994
        – „Knots and Physics” by Louis H. Kauffman, World Scientific. Singapore, 1993
        – „Black Holes, White Dwarfs and Neutron Stars” by S. L. Shapiro and S. A. Teukolsky, Wiley, New York, 1983
        – „Binary Neutron Stars” by Tsvi Piran, Scientific American, May 1995
        – „Gamma Ray Bursts” by John G. Cramer, Analog, October 1995
        – „Black Holes and Timewarps: Einstein’s Outrageous Legacy” by Kip S. Thorne, Macmillan, London, 1995
        – „Terrestrial Implications of Cosmological Gamma-Ray Burst Models” by Stephen Tltorsett, Astrophysical Journal Letters, I May 1995.
        – „PASER: particle acceleration by stimulated emission of radiation” by Levi Schachter, Physics Letters A, 25 September 1995 (volume 205, no. 5)

        Apreciază

  57. Hey would you mind letting me know which web host you’re using?
    I’ve loaded your blog in 3 different web browsers and I must say this blog loads a lot
    faster then most. Can you suggest a good internet hosting provider at a fair
    price? Many thanks, I appreciate it!

    Apreciază

  58. Stely said

    :))) Nu stiu, poate sunt doar simple coincidente . Cineva, recte Rao Vat Mien Phi pare a fi un cititor in „stele”. M-am distrat copios.

    Apreciază

  59. Popa Ioana said

    Apreciază

Lasă un comentariu