(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Care dintre ei oare…

Posted by Arca lui Goe pe august 20, 2013

… s-a indragostit mai tare?

„Putini sunt cei care stiu, cat de mult ar trebui sa stie, ca sa stie cat de putin stiu.” W.Sakespeare

Spuneam cu ceva timp in urma, pe vremea asta, august-oasa, ca posed arta de a ma face urât (Voi cum stati?)

Ca trebuie sa ai un oarecare talent pentru a te face urât fără a te intrebuinta prea tare in acest „scop”, adica de a obtine sentimente intense si de buna calitate fara efort. Credeti ca e simplu? Ia incercati. Desigur ca, fără a trişa buna-credinta, poti enerva spontan, din vorbe, pe unul sau pe altul, cu un zâmbet anume, cu un hohot de râs la un kix, cu o nuca-n perete (care dărâmă peretele), cu un deget pe o rană, da, dar un sentiment plenar si durabil precum ura nu-i chiar la indemana. Ei bine… am acest talent. Si mă mândresc cu el. Dar numai in sinea mea. Desigur. As fi tentat sa spun (spre victimizare) ca acesta este „preţul” corect al adevarului (ah, adevarul; unde voi gasi cuvăntul ce exprima adevarul?). Ei bine nu. Pentru ca nu este vorba despre „o plată” (a plati, plătire) ci despre un nesperat bonus. In lumea reala, aceea (prea) incarcata de aspecte „materiale” (patrimoniale si … matrimoniale), problema „urii” este plina de conotatii negative. In lumea virtual-imponderala a hyperspatiilor anonime nu. Este la fel de buna ca iubirea. Adesea chiar mai buna, mai utila, mai tandra, mai exotica, mai nu-stiu-cum. De fapt este iubire in stare pura, iar dl.Goe este un personaj extrem de iubit in multe dintre arealurile in care a ajuns sa fie cunoscut (si) pentru sentimentele pe care le starneste.

N-as vrea sa va imaginati ca as fi lipsit de modestie. Stiu foarte bine ca dl.Goe este mic copil fata cu titatnii iubirii, dar raportandu-ma strict la scara noastra mica, de se masura cu cotul, iubirea pe care am strans-o este foarte mare. Din pacate  este imprastiata in (prea) multe inimi, care nu bat la unison. Daca s-ar uni toti si toate, intr-un cor al iubirii pentru dl.Goe chiar ca as putea intra in incurcatura, sentimentul rezulltat ar fi atat de intens incat pana si mie mi-ar fi greu sa-l gestionez consistent. Din ne/fericirie insa nici vorba de o asemenea uniune desi eu, cu slabele mele puteri am tot incercat sa coagulez un asemenea grup. Succesele au fost extrem de partiale si de temporare, niciodata nereusind sa adun laolalta, in acelasi spatiu si in acelasi timp, mai mult de doi, maximum trei, vectori din acestia ai iubrii de dl.Goe. Nenorocul meu face ca ei sa fie foarte incompatibili intre ei, desi fiecare in parte il iubeste pe dl.Goe cu ardoare, purtandu-i sentimente de inalta intensitate, incat in vecinatatea unor asemenea entitati (mai mult sau mai putin virtuale) am constatat ca imi pot incarca gratis telefonul mobil, direct prin aer. Daca tot nu pot sa-i adun intr-o singura si mare echipa a iubirii de mine, mi-ar placea macar sa stiu care dintre ei oare s-a indragostit mai tare.  Pentru astazi as vrea sa-i trec in revista pe candidati cei mai seriosi, care ii poarta d-lui Goe cele mai sincere si mai intense sentimente. Ii poarta sau i-au purtat candva (adica pentru totdeauna) d-lui Goe (sau vreunui precursor al acestuia: Tony, Clona, neutrino, meta-Comunicatorul, micul Printz, micul anti-Printz, Stefy, Fratele Marx si cine mai stie care altii). Poate ca, cine stie, ii voi putea aseza pana la urma in ordinea ierarhica cuvenita, pe purtatorii de sentiment (sarcina electrica negativa) si-l voi afla eu insumi pe cel/cea mai tare. Deocamdata in insir in ordine alfabetica pe cei mai seriosi dintre ei:

Contestatiile se primesc zilnic intre orele 0 si 24.

 
nick name
Ana Ayana Melon Ana
AVP Abalaru Viorel
Conu Dorin Tudoran Dorin
Dl.Nimeni D. Nimeni
Gabriela Savitsky Popescu Doina
Iepurele de Martie Pârjan Radu
ITM Morar T. Ioan
Marginalia Mecu Carmen Maria
Mitzaa Biciclista C. Madalina
Porthos V. Victor
Radu Humor Hojbota Radu

***

Dupa cum se poate vedea in acest top 10 sunt 11 candidati. Probabil ca unul dintre ei este in plus. Nu stiu care. Mi-a fost greu sa elimin pe cineva. Ne vom edifica. Si oricum importanti vor ramane doar trei, cei care vor ocupa podiumul, intru intensitate a sentimentelor lor virtuale pentru personajul „dl.Goe”. Desigur ca acestia n-au fost singurii oameni de omenie dotati cu sentimente alese pentru nefericitul print al arcei lui Goe. M-am documentat, am scormonit prin arhive, si am scos la iveala si alte creaturi care ar merita sa fie macar mentionate. Iata-i (tot in ordine alfabetica):

Adrian Merfu, Angela Furtuna, Aya (Ilie Ioana), Båiåla (Nour Octav), Blogideologic (Filipas Titu), Carcotasul, Cleo, Contele de Saint Germain, Criticos, Daca Nu Nu (Ciortea Mirela), Dede aka Shadow (o creatura nostima din Oklahoma City), D-na Manuela (moderatoarea d-lui Nastase; din pacate pe dl.Nastase nu pot sa-l trec in aceasta lista intrucat, fortat de imprejurari, domnia sa are de purtat iubiri mult mai inalte), Elmmar, Epi (Sorin Olariu), Florin Iaru (Râpa Florin), LIS (Liviu Ioan Stoiciu), Marcus (Zarea Marcel), Maria (Maria – experta in micul Print si in micul anti-Print), Mircea Vasilescu (Dilema), Neamtzu Tziganu (din neamul Calomfirestilor), Razvan Georgescu (fabulos personaj de la Dilema), Robert Zaharia (un baiat de zahar; dulcea ca mierea), Robespiere, Rodica Botan (o comoara pe meleaguri revarsata careia-i port o tandra si de nesters amintire), Sibilla, Stefy Zero (Antibasist), Taunul, Tesorucio49, Vasile Gogea… si chiar si Stely (Steliana Ionescu) din vremea in care mai iubea cu pasiune (nu ca acuma). Probabil ca multi altii (poate importanti) au fost omisi. Nimic intentionat. Lista ramane deschisa. Insirandu-i pe toti, ma voi fi simtit precum Ionel Teodoreanu la „Masa Umbrelor”. Mi-ar placea sa am timp sa pot spune mai mult, cate ceva despre fiecare in parte, despre ei si despre trecutele lor iubiri (…), sa vad ce s-a mai intamplat cu ei… intre timp… Sa pun si eu acolo macar niste link-uri de pomenire…  pentru fiecare. O sa vad ce se (mai) poate face zilele astea, maine-poimane, caci, desi n-as putea spune ca le impartasesc iubirile (iertare va rog) le port tuturora o duioasa amintire. Cata risipa de sentiment!

Adaugiri neesentiale in ordine analfabetica: Fratele Antonesei (Antonesei Liviu)

Bibliografie facultativa (articoloe plus comentarii)
(a) A noua arta
(b) Dar de mos Nicolae

Thus only, gracious Father, can I requitance give
That You from Your great bounty vouched me the joy to live;
To gain eternal blessing my head I do not bow,
But rather ask that You in hating compassion show.
Till comes at last the evening, your breath will mine efface,
And into endless nothing I go, and leave no trace !

(varul Shakespeare de la Ipotesti)

Elmmar,

Elmmar,

Elmmar

39 răspunsuri sa “Care dintre ei oare…”

 1. RALG said

  O mamã îi scrie un e-mail fiului ei:
  Dragã Toni,
  Ce mai faci? Aici tuturor ne este dor de tine. Te rog iesi de pe calculator si coboarã în bucãtãrie sã mãnânci.
  Cu drag,
  Mama

  Apreciază

 2. RALG said

  Cei care spun cã noaptea nu se mãnâncã sã-mi explice de ce a fost inventat becul din frigider?

  Apreciază

 3. RALG said

  Nevastã-mea sustine cã as fi prea curios. Cel putin asa scrie în jurnalul ei secret.

  Apreciază

 4. RALG said

  1. Mã trezesc
  2. Ies din casã
  3. O vãd
  4. Mã duc spre ea si o îmbrãtisez
  5. O sãrut

  Bine, bine, ordinea corectã este 2, 3, 4, 5, 1…

  Apreciază

 5. RALG said

  O femeie nu cautã bãrbatul ideal.
  Ea vrea doar un bãrbat care sã o înteleagã si sã spele vasele…

  Apreciază

 6. RALG said

  – Vreau sã divorþez, domnule avocat.
  – Si care e motivul, doamnã?
  – Nu mi-a fost credincios.
  – Adicã?
  – Adicã mi-am dat seama cã nu e tatãl copilului meu.

  Apreciază

 7. RALG said

  – Vai, dragã, ce a slãbit soyul tãu!
  – De la pescuit i se trage.
  – Nu stiam, pescuitul slãbeste?
  – Pãi mãnîncã ce prinde.

  Apreciază

 8. RALG said

  Vorbã între marinari: iubeste-ti copilul ca si cînd ar fi al tãu.

  Apreciază

 9. RALG said

  Doi tineri stãteau pe o bancã. Dupã o orã de liniste, bãiatul se decide sã rupã tãcerea:
  – Nu vrei sã mergem la mine în apartament?
  – Nu aveam de gînd, însã m-ai convins.

  Apreciază

 10. RALG said

  – Soþia dumitale va fi frumoasã, desteaptã si bogatã, ii spune ghicitoarea unui bãrbat.
  – Minunat, dar ce fac cu actuala?

  Apreciază

 11. RALG said

  Felicitãri, bãiatul meu!”, spune unchiul.
  „Sînt sigur cã peste ani, cînd te vei gîndi la ziua de azi, ti-o vei aminti ca pe cea mai fericitã zi din viata ta.”
  „Dar nu astãzi mã însor, abia mîine!” protesetazã nepotul.
  „Stiu”, rãspunde unchiul, „tocmai de aceea.”

  Apreciază

 12. RALG said

  Leacuri de la bunica

  -Bunico, cum te tratezi cand esti bolnava ?

  – Pai, la raceala, cu un paharel de tuica, pt.tensiune mare, cu un pahar de coniac, pt.tensiune mica, cu un pahar de vin rosu, pt.lipsa poftei de mancare, cu un pahar vin alb, pt.digestie buna, cu un pahar de bere.

  – Bunico, dar, apa cand bei ?

  -Draga, asa boala grea, n-am avut niciodata!!!

  Apreciază

 13. Mitzaa Biciclista said

  Prima mea inițială nu este C

  Apreciază

  • RALG said

   Ce Chestie! (Poate am anticipat noi nitzel. Mai stii?)

   Ma bucur ca nu aveti nimic altceva de contestat. 🙂

   Apreciază

   • Stely said

    Eu l-as contrazice putin pe Dl Goe nu de dragul contrazicerii, ci de dragul restabilirii adevarului . Nu , eu nu l-am urat pe Dl Goe in sensul pur al cuvintului , intrucit nu sunt capabila de un asemenea sentiment . Dl Goe stia /e. Iata un argument :

    Dl.Goe Says:
    21 iunie 2010 la 20:16
    @Stely – Imi pareti singura fiinta pura din aceasta zona crepusculara. Chiar si cand in mod intentionat incercati sa fiti rea si neinduratoare nu va iese deloc, deloc. Se zice (cine zice?) cata luciditate atata suferinta. Dar suferinta este de multe feluri, de mult mai multe feluri decat ar putea fi bucuria. Cred ca putina luciditate n-ar avea cum sa va faca rau, atat de rau incat sa va raneasca sau sa va produca suferinta. … fara lacrimi nu exista dor adevarat… pur si simplu nu v-ar strica si nici n-ar putea dauna decisiv cauzei (care cauza?) careia ii sunteti devotata trup si suflet. Sunteti punctul sensibil in porunca parintelui Padina catre drept credinciosi, pentru ca, a-l ignora si a nu comunica cu dl.Goe intru descurajarea acestuia, nu inseama doar sa nu-i adresati mesaje directe si sa evitati sa-i pomeniti (pseudo)numele, uciga-l toaca, ci ceva mult mai complicat. Ar trebui sa va comportati ca si cand mesajele d-lui Goe nici n-ar exista, sa nu-l invocati si sa nu-l pomeniti nici macar aluziv. Aia da, taina a impartasirii ignorarii ispitei intru intampinarea cererii domnului Padina. Alminteri n-ati facut nimic. Parerea mea.

    Aici dovada ca m-am lasat „ispitita ” de …umorul(da) Dl-ui Goe si…
    Dl.Goe Says:
    22 iunie 2010 la 00:02
    @Stely – Aoleu stimata doamna, vad ca dintr-o teama exagerata ca as putea sa va ratez mesajul in care doriti sa-l desfintati pe Raducu si colateral pe Goe, n-ati mai rabdat incertitudinea si l-ati postat si pe Arca. Vai! Hélas, cum ar zice amicul pP-lusi, sper sa nu patititi nimic, nicio belea, pentru aceasta escapada. V-am raspuns acolo de ce anume demonstratia d-voastra este inconsistenta, asa ca, in cazul in care curiozitatea devine de nestavilit puteti viziona din nou locul. Sfatul meu este, in cazul in care nu va puteti abtine si veti dori sa comentati pe Arca sa folositi un (alt) pseudonim. Stely stie deja toata lumea cine este. Ca d-voastra, mai barabata (ca Zoe), nu aveti nimic de ascuns. Uite ati putea sa semnati Zoe. Oricum veti semana va promit solemn (serios) ca n-o sa va deconspir. Prevad ca veti sfarsi prin a va indragosti de mine ceea ce imi produce o teama in exces. Va rog din suflet sa aveti si d-voastra grija
    .

    Am facut „escapada” pe Arca lui Goe, pe care de altfel am si promovat-o , fiind prima care a „vizitat-o si careia i-am intuit scopul . Marturisesc ca nu stiam exact daca intuitia mea este corecta . Dar acum dupa trei ani de la lansarea ei cred ca nu am fost departe de adevar. Prin urmare cum sa-l urasc mai ales cind aveam din partea dumnealui asemenea” marturisiri ” ? 🙂

    Dl.Goe Says:
    30 iunie 2010 la 22:53
    @AVP – S-au dat la mine in sensul ca m-au parasit fara macar sa scrie o scrisoare de adio. Dar prima parasire nu se uita niciodata si aceea d-na Stely mi-a facut-o. Partea proasta e ca d-na Stely a plecat si nevindecata si neconsolata. Prematur. Probabil ca si-acum crede despre mine ca sunt un feroce pradator virtual care seduce si abandoneaza.

    Deci nu … Iata ce spuneam unei prietene pe Facebook :
    00:15
    Steliana Ionescu
    Eu l-am acceptat pe Goe din prima clipa de cind a venit pe blog la AVP ..El a vazut si ma tachina special ca sa-l oftice pe AVP.Mi-a placut si imi place umorul lui inteligent .

    Dar ,desigur ,ca un simbure de adevar exista in spusele D-lui Goe . Se pare ca Dl Goe si-a urmarit pana la detalii scopul propus ,acela de a lecui lumea bloggeristica ( bloggerii) de tendinte dictatoriale (oprimarea dreptului la exprimare al anonimilor ,prin cenzurarea opiniilor ) si a pornit un fel de jihad impotriva celor mai semnificativi bloggeri . Eu ,anonima Stely , neavind blog am cazut la mijloc , fiind o piedica in calea lui prin faptul ca eram …o proasta (acum spun) „fanitza”. Sigur ca a trebuit sa mi-o spuna cineva pe sleau ,altfel nu as fi fost acum aici… Dar ceea ce a crezut Dl Goe, ca a fost ” iubire ” (a se citi ura) mai abitir ca acum , a fost altceva … A fost o pura neintelegere … Eu (acum spun )cind am facut un comentariu …dur si de „mahala” eram furioasa si nu prea intrucit in timp ce-l scriam ma prapadeam de ris :). Abia cind am vazut ca Dl Goe m-a luat in serios nu am avut incotro si am mimat ura ,revolta , furia .In fond am fost rusinata ,ingrozita de avalansa de epitete , care mai de care mai dureroase , „voit exagerate si … nevoit..”(citat aproximativ dintr-o marturisire a d-nealui) ,dar vai ,unele si adevarate .Cert este ca mi le-am insusit si am cautat sa repar impresia catastrofala la adresa mea. Nu stiu cit de bine am reusit ,dar stiu ca mai mult de atit nu pot sa scot de la mine . A, nu am vrut sa „repar” impresia aceea ca sa ii plac cuiva cu tot dinadinsul , ci pur si simplu ca sa-mi placa de mine , sa-mi placa ce fac . Si da, imi place …aici mi-am gasit locul.

    Aproo , cautaind dovezi si alte chestii, am dat de niste comentarii dragute , acestea :

    farfuridi Says:
    16 februarie 2010 la 10:57 PM
    sorin cucerai,

    Pe bloguri gasiti tot felul de nebuni inconsistenti, anti-personaje, dar si oameni care aleg un pseudonim dintr-un spirit ludic.

    Va propun un joc.

    Puteti enumera 10 motive pentru care liberalismul este posibil in Romania ?

    Evident, intrebarea mea nu are legatura cu actualitatea si cu (anti)partidele noastre politice.

    Va citesc de multa vreme si am observat ca aveti un autentic spirit liberal. Va propun sa faceti o pledoarie pentru liberalism. Una adevarata. AVP nu se va supara. Stiu sigur 🙂 .

    AVP Says:
    16 februarie 2010 la 11:00 PM
    @farfuridi – nu numai ca nu ma voi supala, insa voi prelua postarea lui Sorin si o voi ridica la rangu de topic pe AVP’s blog 🙂 Spondeo !

    farfuridi Says:
    16 februarie 2010 la 11:02 PM
    … poti sa refuzi un poet ?

    … poti sa-l refuzi pe AVP, aloo ?

    Eu cred ca nu !

    Il intreb pe Dl Goe : ati avut si nickul „farfuridi „? Parca asa s-ar parea …

    Apreciază

    • Stely said

     Sa nu existe confuzii la ce am scris aici …

     ” Eu (acum spun )cind am facut un comentariu (dur si de “mahala” )eram furioasa si nu prea , intrucit in timp ce-l scriam ma prapadeam de ris 🙂 ”

     … si sa nu ma banuiti de lasitate ,iata comentariul de pomina … de fapt o replica la un alt comentariu al Dl Goe ,citat de mine in contextul comentariului :

     Stely spus
     decembrie 9, 2011 la 2:33 am 1 0 Rate This
     “A plecat Merfu? Pleaca Stely? Da\\ mai dai dracu ca si-au facut norma, au supt destula satisfacie pentru eusoarele lor din disperarea ta.”

     Da ! ? dar n-ar fi mai bine sa te duci la dracu dumneata ? Drum bun !
     A,si nu uita ,cind ajungi acolo sa i-o iei si la supt , ca sa-ti fie satisfactia cit mai deplina .Pofta buna ,plesnir-ai !

     Aici raspunsul prompt si naucitor al Dl Goe ,care fie vorba’ntre noi abia a asteptat sa-mi raspunda . 🙂

     Dl.Goe spus
     decembrie 9, 2011 la 2:47 am 0 0 Rate This
     Stely – D-na sunteti adorabila cand sunteti imuna. Am impresia ca totusi ceva ceva a inteles domnia voastra de vreme ce v-ati iesit din imunizare in asa hal incat v-ati deranjat pana aici (ca sa fiti sigura ca primesc gingasul d-voastra mesaj). Ca nu v-o fi lovit amocul… dintr-o simpla metafora, plasata doar ca sa inteleaga amicul avp cat de ne/importanti sunt in fapt martorii cei amarati de care se agata ca un disperat, si nu ca sa-i ofensese pe inofensivii de ei, dragalita doamne. La cate parabole ati luat d-voastra pe cocoasa asta ar fi trecut neobservata daca nu i-ati fi intuit cumva adevaratul spil. Ma bucur ca am putut sa va fiu de folos intru iluminare cu pretul unui fapt comun deja: acela ca va iese mahalaua prin piele una-doua. Asa imuna cum va aflati. Ma bucur (pentru d-voastra) ca ati decis sa ramaneti alaturi de avp, pe blogul care v-a consacrat, la datorie fata de madam Ionesco-e-go. Cu asentimentul sarmanului avp. Bafta sa aveti. Mai doamna mai.

     Apreciază

    • RALG said

     Ura, iubire, admiratie, sila, mila… si alte ingrediente ale salatei. Omuletzul Radu H. de ex, s-a grabit sa fie primul (scremutz) care sa precizeze ca nu uråste (primar, precum fintele inferioare) ci (ah, vai, valeu) detesta (ca e si dansul, ce vorba aia, o fiinta superioara)… Poate nu m-am exprimat eu bine. Indiferent ce nume i se då (poate fi numit foarte bine fricå), si in câte nuante se coloreaza in HUVACA, sentimentul este UNUL, unul si acelasi, unic. Sa-l numim Sentimentul si atat. Ceea ce ne intereseaza acum, eliberati de natura acestul Sentiment, este doar Intensitatea, Energia care il incarca si Precizia cu care este directionat catre Tinta. Topul sentimental la asta se refera la „intensitate”, la impuls, nici macar la durabilitate, pentru ca niciunul dintre cei pomeniti nu poate, nu-i capabil, sa-si conserve neconditionat acel Sentiment. Oricare dintre ei poate fi facut extrem de usor din vorbe, intors pe dos, dezamorsat… Redus la zero… (zero virgula ceva) vizavi de acel Sentiment. Sentimentul exista pretutindeni in varianta sa plata, diluata… imprasitiata pe sub pielea vasta a fiecarei creaturi (din acestea). Acuma ganditi-va ca in apropierea unei asemenea entitati se intampla sa ajunga „dl.Goe”. In foarte rare cazuri aceasta intamplare nu produce niciun efect vizibil in sensul ca nu se pot observa modificari de forma si culoare pe pielea creaturii care poseda sub-epitelial cantitati substantiale de Sentiment uniform distribuit. In alte cazuri insa, prezenta d-lui Goe face ca particulele de Sentiment sa se mobilizeze si sa se precipite catre acel punct de pe pielea creaturii care se afla cel mai apropiat de dl.Goe. Locul se umfla si se inroseste. O reactie inca normala. Daca dl.Goe pleaca umflatura scade, roseala dispare. La cei cu imunitatea buna, normala, umflatura scade si roseala dispare, dupa o vreme, chiar si daca dl.Goe (factorul perturbator) ramane acolo, in vecinatate. Sunt insa siuatii limita in care unor asemenea creaturi, in prezenta d-lui Goe, le cresc pe piele, in zona de proximitate, adevarate cucuie, inalte cat un munte, uneori mai inalte decat creaturile insasi. Personajele respective devin tzuguiate. Se poate trezi omul cu un asemenea cucui oriunde: pe nas, in ochi, in mana, dar cel mai adesea ii creste (unde altundeva?) in crestetul capului (ca lui Oblio). O creatura mica cu un tzugui mare care ramane acolo, tare. tzeapan, chiar daca dl.Goe pleaca. Daca dl.Goe revine din cand in cand, comedia este si mai mare, intrucat creaturile au tendinta de a se orienta mereu cu cucuiul (tzuguiul plin de Sentiment) catre dl.Goe incercand in zadar sa-l impunga. Daca dl.Goe isi schimba pozitia relativa fata de persoaj, nu se intampla, dupa cum poate ne-am astepta, ca pielea sa se desumfle intr-o parte, iar cornul, format prin acumulare de Sentiment circuland pe sub piele, sa creasca in partea cealalta. Pentru asemenea cornute canalele de circulatie ale Sentimentului pe sub piele sunt blocate. In aceste cazuri (ilustrate mai sus, in articol), singura sansa este o miscare de rotatie rapida pentru a-si alinia tzuguiul cu locul in care se afla dl.Goe. Daca dl.Goe executa un numar de balet in vecinatatea unor astfel de cornute putem asista la spectaculare dansuri si din partea micului om cu cucui mare. Forta centrifuga nu face decat sa stranga si mai mult Sentiment (din putinul ramas disponibil fiintei in restul corpului) pentru a-l acumula si aglomera si mai mult in corn care se rigidizeaza devenind permanent. In absenta d-lui Goe o asemenea creatura posedata de cucuiul ei, tzuguiul cu care se confunda, cu care se identifica, este pierduta, rotindu-si tzuguiul aiurea prin univers la intamplare in cautarea ideii de „d.Goe”. Unii chiar apeleaza la chirurgie (plastica) pentru a iesi dn situatie acceptand amputarea cornului, ceea ce insa (vai) lasa in urma creaturi goale de Sentiment. Au fost astfel de cazuri chiar printre cele folosite ca ilustrare in articol. Alte creaturi isi striga disperarea mentionandu-l pe dl.Goe in antetul blogului si/sau invocandu-l sau evocandu-l (mai direct sau mai subtil) in articole si comentarii (care mai au comentarii). Ceea ce incercam noi acum este sa vedem (asa de curiozitate) care cucui a fost cel mai inalt si mai plin de sentiment. Nimic altceva.

     Apreciază

    • Stely said

     @RALG -Cind ati scris textul acesta (comentariu este prea putin spus) in ce stare de spirit v-ati aflat ? De veselie (amuzament )sau dimpotriva, de serioazitate si preocupare ? Va intreb intrucit atunci cind l-am citit prima data nu am zimbit deloc . Descrierea aproape savanta , cu lux de amanunte a ” Sentimentului ” manifestat de cineva fata de Dl Goe, mi-a determinat o stare de mare concentrare. Acum insa, recitindu-l mi-a creat o stare de mare amuzament .
     Iata un fragment din text , luat la intimplare :

     „Daca dl.Goe revine din cand in cand, comedia este si mai mare, intrucat creaturile au tendinta de a se orienta mereu cu cucuiul (tzuguiul plin de Sentiment) catre dl.Goe incercand in zadar sa-l impunga. Daca dl.Goe isi schimba pozitia relativa fata de persoaj, nu se intampla, dupa cum poate ne-am astepta, ca pielea sa se desumfle intr-o parte, iar cornul, format prin acumulare de Sentiment circuland pe sub piele, sa creasca in partea cealalta. Pentru asemenea cornute canalele de circulatie ale Sentimentului pe sub piele sunt blocate. In aceste cazuri (ilustrate mai sus, in articol), singura sansa este o miscare de rotatie rapida pentru a-si alinia tzuguiul cu locul in care se afla dl.Goe. Daca dl.Goe executa un numar de balet in vecinatatea unor astfel de cornute putem asista la spectaculare dansuri si din partea micului om cu cucui mare.”

     Hmm … cred ca ati studiat mult fenomenul . 🙂

     Apreciază

    • RALG said

     Dragutza intrebare. Doar foarte arareori s-a intamplat ca eul meu interior sa râdå cu gura pana la urechi, producand-mi reverberatii, chiar in timp ce scriam vreun comentariu, fie amuzat el insusi peste poate de ce i-a dat pân cap d-lui Goe, fie anticipand mutre si reactii ale presupusilor cititori. Imi amintesc ca mi s-a intamplat de cateva ori dar nu-mi amintesc exact cu ce ocazie. De data asta nu m-am râs dar nici prea sobru n-am fost caci nu aveam de ce. Poate ca unora li se poate parea ca evenimentele descrise sunt incarcate de drama, in timp ce altii le-ar putea re/simti dureros, gasindu-i d-lui Goe aplecari catre sadism si/sau sociopatii. Nici vorba… Toate tragediile descrise intr-o maniera simbolica in spontanul meu mesaj (nici vorba de studiu si aprofundare) sunt comice. M-a amuzat sa le dau o modesta descriere in cuvinte. Ma mir ca dl.Radu Humor, unicul trollutz care mi-a mai ramas de suflet, nu s-a repezit cu gura sa faca vreo analogie erotica vizavi de tzuguiele erecte din capetele si asa cu cucui. Loc i-am lasart. Ma mir ca de data asta n-a pus „boticul”.

     P.S. In stransa relatie cu intrebarea d-voastra as vrea sa aduc in atentie un citat dintr-un clasic (probabil in viata) care are toate sansele sa se transforme intr-un aforism, Citatul, nu clasicul, intrucatt musteste de sens, profunzime si intelepciune condensate in doar cateva cuvinte. Este pur si simplu maretz, monumental. Ar putea fi motto, deviza, indemn, slogan sau eratta pe orice blog rezonabil din HUVACA. Iata-l:

     Bloggingul este un mijloc excelent de comunicare cu alții, de a ne face relații. Chiar de a ne reinventa 🙂

     Pastrez regretul ca pentru a-l face sa sclipeasca aici a trebuit sa aplic metoda Ponta, intrucat (vai mie) a fost postat mai inainte pe un alt blog si in alt context, ambele mult mai potrivite decat cele de fata. (Aplic metoda Ponta pana la capat: nu ghilimele, nu mentionarea autorului, nu indicarea sursei…) A se de/duce.

     Apreciază

    • Stely said

     Am citit si eu „aforismul” dar nu imi amintesc unde . Cumva la Dl Nimeni ? 🙂

     Apreciază

    • Radu Humor said

     Primul meu comentariu referitor la postarea aia cretină cu Oblio ar fi fost dacă ai de gând să mergi până la capăt cu exemplificările alea idioate ( să recunoaştem că e una din cele mai penibile postări, şi ca temă şi ca tratare ) până ajungi, la ţuguiul din pantaloni 😳
     S-o faci fericită şi pe Stely ?. Că asta n-are parte de alte bucurii !
     Mă gândesc cu groază că mai fericită ca aici, n-am dat peste ea niciodată :

     „Da ! ? dar n-ar fi mai bine sa te duci la dracu dumneata ? Drum bun !
     A,si nu uita ,cind ajungi acolo sa i-o iei si la supt , ca sa-ti fie satisfactia cit mai deplina .Pofta buna ,plesnir-ai !”

     Ador astfel de fe… pardon! …scene !
     De aici până la a-ţi cădea în genunchi, ca Băse la licurici, n-a mai fost decât un pas !
     Şi ăla, sper că înapoi ( depinde de cât de lungă ţi-e…. răbdarea :oops. ) 😆
     Oricum, aşa dragoste, ca între voi, vorba cuiva, nici între cocoşaţi nu întâlneşti 😛

     Apreciază

 14. Radu Humor said

  Băi, deşteptule, de unde până unde scoţi tu că Doina Popescu este nickul Gabrielei Savitsky, sau invers :mrgreen: ?!

  Apreciază

 15. RALG said

  Vad ca doi candidati s-au auto-eliminat deja, iar unii dintre ei trag si de al treilea.

  Apreciază

 16. Radu Humor said

  Tu eşti un caz de studiat, !
  Avea dreptate Carmen Mecu să zăbovească aşa mult pe-aici !
  Acuma, vrei să-ţi plângă cineva de milă, că uite domle, din cauză că-i un excelent pamfletar ,
  ce taie în carne vie ( numai la Stely aveai de lucru pân-la pensie, până terminai cu cele vreo sută şi cinzeci de kile ale ei 😆 ),
  omul şi-a creiat o groază de duşmani, care-l urăsc de moarte pentru că, vezi Doamne! are inteligenţa, umorul şi neaparat curajul de le pune , cu forţa, oglinda în faţă, să-şi vadă feţele hidoase, nişte neica-nimeni ca Tudoran, Abălaru, Antonesei, Antonescu, Lucian Avramescu, Ponta, R.Iordache, Gădea, Badea, Ursu, Voiculescu, Stancu, mai nou Rareş Bogdan şi mulţi alţii, dar mai ales Mihai Eminescu ( nu-ţi seacă mâna imbecilule să pângăreşti şi să iei în zeflemea, asemenea icoană a noastră :mrgreen: ?! ), deoarece cam toţi, dar mai ales unii dintre ei, au avut îndrăzneala să-i critice pe alde Tismăneanu, Patapievici, Oişteanu, Wisel, Mihăieş, T şi MRUngureanu ,C. Avramescu, Morar, Koveşi, Udrea, Boc, dar mai ales pe tata dracilor – Băsescu, cu tot neamul lor !
  Că ăştia n-au nimic românesc în ei (mai ales unii ! ) !
  Cică, „posed eu arta de a mă face urât” ( din motivele arătate mai sus, se înţelege, nu ? !)
  Hai sictir !
  Dar pe mă-ta , de ce-o scoţi din cauză, că doar ea te-a făcut aşa. :mrgreen:
  Restul, halul în care ai ajuns, aş zice, firesc, dacă ţinem cont de faptul că urâţenia fizică şi cea interioară merg mână-n mână ( labă, aici 😉 )ţi se datorează în exclusivitate !
  Cel puţin eu, nici nu te pot urî, m-aş coborî prea jos !
  Doar te detest şi te compătimesc pentru lichelismul tău, oportunismul greţos şi lipsa de caracter !
  Ce folos că eşti destul de talentat, subiectele alese, dar mai ales cele impuse ( se vede când scrii după dictare), au darul de a-ţi limita „opera” şi de a o aduce cât mai aproape de coşul de gunoi !

  Apreciază

  • RALG said

   Tiii, ia te uita, ca pe fratele Antonesei (palarierul de iasi, omul ca saru-mana maitre) il omisesem din pomelnic. Cat Florin Iaru macar si tot merita si el sa fi mentionat acolo.

   Apreciază

 17. Radu Humor said

  Dacă iubeşti o persoană pentru frumuseţea ei, aia nu e iubire, e dorinţă .
  Dacă iubeşti o persoană pentru inteligenţa ei, aia nu e iubire, e admiraţie .
  Dacă iubeşti o persoană pentru averea ei, aia nu e iubire, ci interes .
  Dacă iubeşti pe cineva şi nu ştii de ce, atunci aia se cheamă IUBIRE !

  Ce motive ar avea cineva să iubească unul ca tine ?!
  Poate ne răspunde Steli ….

  Cineva drag nouă, vinovat de apariţia ta năucă în lume (literară, nu altfel), spunea:
  Dacă vrei să cunoşti lucrurile, priveşte-le de aproape .
  Dacă vrei să-ţi placă, priveştele de departe !
  Ce folos că tu le priveşti de-a-ndoaselea !

  Apreciază

 18. Radu Humor said

  Uite !
  Bancuri pe săturate !
  N-ai decât să le pui tu separat ca să-ţi iasă postările la număr !

  Un tip în căutare de aventură se duce pe centură si întâlnește o tipă superbă căreia îi propune o partidă de sex. Ea este de acord și merg la ea acasă cu mașina ei, un MERCEDES AMG full options. Ajung ei la ea acasă, o vila superbă cu o arhitectură deosebită. El, mirat, admira vila.
  – Îti place? îl întreabă ea
  – E extraordinară! răspunde el.
  – Eu am proiectat-o, zice ea…
  – Pe bune?!
  – Da, am făcut Facultatea de arhitectură.
  – Oooooooooo!…, exclamă el.
  Casa plină de tablouri și sculpturi.
  – Cred că te-au costat o grămadă de bani toate astea…
  – Aiurea, zice ea, eu le-am făcut.
  – CUM?!!?
  – Păi am făcut si Academia de arte plastice, zice ea.
  Urcând scările, el, se împiedică și se lovește la un genunchi.
  – Stai să văd, zice ea, am făcut și Medicina…
  – Nu se poate, zice el, arhitectura, medicina, arte plastice! Atunci, cum ai ajuns prostituată pe centură?…
  – Am avut baftă!

  In armata, soldatii sunt scosi la program administrativ in gradina unitatii. Caporalul, cu un aer satisfacut, zice:
  – Asa, toata lumea ia cate o lopata si treceti la sapat! Inainte de asta … E vreunul printre voi care se pricepe la algebra?
  – Eu, sa traiti … Sunt student la mate-fizica, dom`caporal.
  – Bravo, ma. Atunci arunca dracului lopata aia, ca nu-i de tine.
  Soldatul, usurat, arunca lopata cu o mina vesela. Caporalul continua:
  – Si pune mana pa’ tarnacop. Tu vei extrage radacinile!

  -Pe dumneata te-am văzut foarte des! zice acuzatului. De cate ori ai mai fost condamnat?

  -Niciodată, domnule judecător! Eu sunt portarul de la bordel.

  Ucrainieni la vama
  Doi șoferi ucraineni sunt opriți la vama:
  – Ce transportați?
  – Calculatoare!
  Controlează vameșii camionul și găsesc pistoale, mitraliere și grenade.
  – Astea sunt calculatoare?!
  – Pai noi în Ucraina asa ne facem socotelile!
  ––––––––––––––––
  Proba de 100 de metri :
  Când ma uit la proba de 100 de metri, ma simt de parca as fi martor la o crima. Se aude un foc de arma și apoi niște negrii o iau la fuga…

  ––––––––––––––––-
  Cum spui în termeni muzicali „stai jos, iubito”?
  LA SOL, FA!

  ––––––––––-
  Vama, mașina unui arab e percheziționată în cele mai mici detalii pana când deja exasperat, vameșul găsește o punga cu praf alb.
  O desface tacticos în fata arabului, trage o limba zemoasa prin conținut și rânjind către arab, spune:
  – Cocaina ? Cocaina ?
  – Nu, antrax………..!

  –––––––––––-
  Ea către el:- Logodnicul lui Lili este mai tandru ca tine, ii spune mereu „perla mea”!
  – El este bijutier. Eu sunt ginecolog.Cum ai vrea să-ți spun?
  ––––––––––––––––––––––––––-
  Un tip bate la poarta unei case. Un câine se ridica în doua picioare și-i spune:
  – Stăpânul nu e acasă !!!!
  Tipul leșină de spaima. Când își revine, îl întreabă pe câine:
  – Pai, dacă ești câine, de ce nu latri?
  – N-am vrut sa te sperii
  ––––––––––––––––––––––––-
  Sa-i dea curaj pacientului, stomatologul ii oferă înainte de a-i scoate măseaua, câteva pahare de palinca, după care îl întreabă:
  Ei, cum stam acum? Avem curaj?
  Ohoooo! Sa îndrăznească cineva sa se apropie de măseaua mea!
  –––––––––––––––––––––––––
  Politia a declarat ca s-au găsit arme ascunse în spatele bibliotecii din Ferentari. Localnicii sunt în stare de soc. Nu știau ca în Ferentari exista biblioteca.

  –––––––––––––
  Într-un sat, izolat de lume, intră un tip cu căruța:
  – Oameni buni, oameni buni! Am adus cărbune!
  Iapa toată în spume, moarta de oboseala se întoarce și-i spune:
  -Daaa ma’, mama-ta… tu ai adus…..

  –––––––––––––
  Culmea ghinionului: Sa te așezi pe o căpiță de fan și să-ți intre acul în fund!!
  –––––––––––––
  Amenda este taxa pentru ceea ce ai făcut greșit.
  Taxa este o amenda pentru ceea ce ai făcut bine.
  –––––––––––––
  Doua prietene:
  – El ți-a povestit despre aventurile trecute?
  – Nu.
  – Ce măgar. Dar tu lui?
  – Nici eu!
  – Bravo!

  –––––––––––––
  O blonda intervievata…
  – Câți soți ai avut pana acum ? – Doar ai mei? Sau aşa…în general?
  –––––––––––––
  Un tip se trezește cu o mahmureala groaznica.
  Merge la baie și privindu-și fata umflata și mototolita și ochii bulbucați spune:
  – Pai cum sa nu bei cu faţa asta???
  –––––––––––––
  Un cerșetor a dat un anunț la ziar:
  „Caut de lucru.. Cerșesc impecabil în opt limbi.”

  – Da’ ce-i cu eticheta asta de sticlă de vin, lipită-n paşaport?
  – Asta-i viza de intrare în Moldova.

  La sanatoriul acela erau puţini bărbaţi, aşa că multe femei se-ntorceau acasă odihnite.

  Soţul se întoarce de la vânătoare.
  – Ei, cum a fost vânătoarea, dragul meu?
  – Normal, de-acum n-o să mai cumpărăm carne o lună.
  – Cuuum, ai împuşcat un cerb?
  – Nu, am băut tot salariul.

  Bărbatul citeşte o carte, femeia citeşte un ziar.
  – Uite dragă ce scrie la ziar: un bărbat s-a cunoscut cu o femeie, în aceiași seară s-a însurat cu ea, iar a doua zi de dimineaţă deja a sugrumat-o!
  – De, noaptea e un sfetnic bun… – mormăie bărbatul, fără să-şi ridice ochii de pe carte.

  – Poţi să-ţi închipui, aseară mă-ntorceam acasă, când m-a atacat un maniac.
  – Vai, ce oroare !
  – Exact … exact aşa mi-a zis şi el!

  – Cum se numeşte la cimitir, locul ăla unde stă paznicul?
  – Colțul viu…

  Bărbatul vine acasă beat. Se târăște până în dormitor, se dezbracă pe-ntuneric şi-i zice nevestei:
  – Când începi să urli? Că nu pot să nimeresc patu’…

  – Plouă rău afară, iar nevastă-mea a plecat fără umbrelă.
  – Nu vă fie teamă, bănuiesc că se va adăposti în vreun magazin.
  – Tocmai de asta mi-e teamă.

  Părinte, în timpul postului am voie la femei?
  – Da, fiul meu, numai sa nu fie grase .

  Două colege de clasă vorbesc:
  – Fato, „piept” se scrie cu „t” sau cu „d”?
  – Scrie fato – ţâţe!
  – Adică să scriu în compunere – „în ŢÂŢELE noastre bate o inimă de român”?!

  Un tânăr sta de vorbă cu un domn mai în vârstă.
  – Când mă însor, primul lucru pe care-l voi face va fi să o trimit pe soacră-mea doi ani în vacanţă!
  – N-ai vrea să te însori cu fiica mea?

  Mitică, treci imediat la masă și încetează să mai spui “Da, dragă…” de câte ori latră câinele!

  Sunt un tip foarte corect şi conştiincios. În fiecare zi mă duc şi vin regulat de la muncă.
  Mă duc regulat de nevastă-mea şi vin regulat de şef…

  Costică îl întreabă pe Mitică:
  – Mitică , de ce porţi verigheta pe mâna cealaltă?
  – Pentru că m-am însurat cu femeia greşită…

  Doua blonde în parc..
  -Până la urmă, s-a dovedit că bebeluşul pe care îl creşteam de două săptămâni nu era al meu. Cică a fost nu ştiu ce încurcătură la spital.
  Sincer să fiu, m-am gândit şi eu la treaba asta… Mai ales că eu mă dusesem acolo ca să-mi scoată gipsul.

  Doi marinari discută:
  – Când cobor pe uscat, în două minute am două femei pe braţe!
  – Nu te cred. Nu există tatuaj aşa rapid !

  Apreciază

 19. Radu Humor said

  http://www.petitieonline.com/read/6924/15346770

  Vedeţi şi ce sume astronomice se iau pentru îndobitocirea românilor:

  „Atât pentru CME, cât și pentru președintele său, anul trecut a fost, din multe puncte de vedere, catastrofal. După ce veniturile din publicitate au scăzut cu 6 procente, obiectivele financiare nu au putut fi atinse, ceea ce a făcut ca veniturile lui Adrian Sârbu din 2012 să atingă un minimum al ultimilor ani: două milioane de dolari, spre deosebire de 3,7 milioane de dolari, în 2011, respectiv 5,5 milioane, în 2010, notează Capital.”

  Apreciază

  • RALG said

   Ca e/sti hodoronc-tronc n-ar conta prea tare (e in nota obisnuita), dar, scremutz, e si slabuta aluzia. Tu mai bine ai baga de seama ca nici macar Abalaru Viorel nu te mai mentineaza ca troll. Pana si lui i-ai devenit insignifiant (desi era o vreme cand erati de aceeasi talie).

   Apreciază

   • Radu Humor said

    Nu ştiu, că n-am mai fost pe acolo !
    Tu de unde ştii ?
    Să nu-mi spui că…

    Poate asta o să fie pe placul tău :

    Jean d’Ormesson.
    Un nou cuvânt în dicţionarul Larousse al limbii franceze.

    INAPTOCRAŢIA: Un sistem de guvernământ în care cei mai incapabili de a guverna sunt aleşi de către cei mai incapabili de a produce, şi care împreună cu ceilalţi membrii ai societăţii cei mai puţin în stare să se întreţină singuri sau să se realizeze, sunt recompensaţi cu bunuri şi servicii care au fost plătite prin confiscarea avuţiei şi muncii unui număr de producători aflat în scădere continuă.

    Margaret Thatcher: Socialismul nu durează decât până se termină banii altora.

    Winston Churchill: Socialiştii sunt precum Cristofor Columb: atunci când pleacă nu ştiu încotro se duc, iar atunci când ajung, nu ştiu unde se află.

    GPS: Ghid Pentru Socialişti.

    La şcoala primară a socialiştilor se învaţă cele 4 operaţii:
    – adunarea impozitelor
    – scăderea veniturilor
    – înmulţirea bugetarilor
    – împărţirea muncii

    La următoarele alegeri, votaţi cu Ali Baba. Cel puţin veti fi siguri că nu vor exista decât 40 de hoţi.

    Apreciază

 20. RALG said

  Elmmar,

  Elmmar,

  Elmmar

  Apreciază

  • Radu Humor said

   Ei, uite o treabă deosebit de inspirată:
   Elmmar, Elmmar… răspunde !
   Păcat că-i prilejuită de un eveniment atât de trist ….
   Dumnezeu să-l ierte !
   P.S.
   După câte bănuiesc eu, datorită contrelor pe care le-ai avut cu El …, pe tine trecerea lui în nefiinţă, nu te-a prea întristat !
   Ba, dimpotrivă !
   Îmi închipui ce bucurie ai avea dacă aş dispărea eu 😆

   Măcar de pe blogul tău, nu-i aşa 😉 ?!

   Apreciază

   • RALG said

    Ati stat prea mult in preajma lui Abalaru si asa (lipsit de imunitate cum sunteti) ati ajuns sa va credeti buricul pamantului. Bine d-voastra asa v-ati nascut:buricul pamantului, de la respectiva vecinatate imprumutand (doar) convingerea ca nu trebuie sa va rusinati cu originile si cu faptul de a fi buric (limbric, lindic, whatever). Nu va nelinistiti. Daca mai adastati pe aici o sa va vindecati intr-un tarziu de aceasta obsesie, eventual o sa incepeti sa vorbiti limbi straine (cu si mai multe iconitze).

    Apreciază

 21. Stely said

  Mi-a trecut prin fata ochilor nickul Elmmar . Imi amintesc ca am citit citeva postari scrise de el , daca memoria nu ma inseala , pe Decablogul Muschetarilor. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: