(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

23 August – Calugareni 1595

Posted by Arca lui Goe pe August 23, 2013

23 August ramane o zi inoubliabila… Dar intrucat de anul trecut si pana azi nu s-au intamplat prea multe lucruri notabile in legatura cu semnificatiile acestei zile reiau aproape adlitteram articolul de anul trecut. V-as propune sa revedeti (mai jos) cu atentie evenimentele intamplate in aceasta mareata zi. As propune ca initiative patriotica sa sarbatorim aniversarea a 417 ani de la Batalia de la Calugareni. Ma gandesc chiar sa sa deschid o lista de adeziuni si sa propun Parlamentului Romaniei adoptarea zilei de 23 August ca sarbatoare nationala pentru a aniversa cum se cuvine faptele de glorie ale domnitorului Mihai Viteazu, primul unificator si intregitor de neam si de tara. Traiasca 23 August Ziua Victoriei Romanilor impotriva cotropitorului Otoman. Televiziunile, inclusiv Kanal D, ar putea difuza filme artistice si documentare precum Mihai Viteazu sau Ottoman Empire Documentary astfel incat poporul sa-si aminteasca de Mihai Viteazu, Calugareni, Neajlov, Amza Pelea, Sergiu Nicolaescu, Colea Rautu, Emanoil Petrut

Dor de defilare?

S-a intamplat pe 23 August:

23 August 79: erupe vezuviul 23 August 1572: Masacru de Ziua sf. Bartolomeu
23 August 1595: Batalia de la Calugareni 23 August 1754: Se naste Louis al-XVI-lea
23 August 1806: Moare Charles-Augustin de Coulomb 23 August 1926: Moare Rudolph Valentino
23 August 1939: Tratatul Molotov – Ribbentrop – Stalin 23 August 1942: Incepe batalia de la Stalingrad
23 August 1944: Eliberarea Marsiliei de sub jugul fascist. Marsilia devine astfel apta de a gazdui consulate. 23 August 1944: Zoe Petre serbeaza implinirea a 4 ani de la nastere. Regele Mihai I. primeste ordinul de a ordona arestarea maresalului Antonescu. Ordinul este executat. Apoi si maresalul.
23 August 1948: Se naste Andrei Plesu 23 August 1966: Este realizata prima fotografie a Pamantului vazut de pe orbita Lunii. Andrei Plesu isi serbeaza majoratul.

***

Asadar azi 23 August este zi aniversara pentru d-na Zoe Petre si pentru dl. Andrei Gabriel Plesu, si desigur pentru toti cei care-i apreciaza. Profit de ocaziune pentru a le ura domniilor lor la multi ani, viata lunga, impliniri sufletesti si intelectuale, prieteni buni, inspirati, inventivi si ingaduitori, si, mai ales, muze generoase care sa le aduca dorinte proaspete si inspiratie in re-creatie.

***

UPDATE: Ca noutate de 23 August, pentru anul acesta, ar fi de zis ca s-ar fi descoperit recent in arhivele rusesti niste documente care atesta ca Grigori Yefimovich Rasputin ar fi proorocit ca pe 23 August 2013 va fi sfarsitul lumii prin foc. Sa vedem cat de profet a fost Rasputin asta in tara lui.

34 răspunsuri to “23 August – Calugareni 1595”

 1. De fapt, masacrul din 1572, comandat de Caterina de Medici, a fost în noaptea Sf. Bartolomeu, 23 spre 24 august. Mai aproape spre 24 căci gurile rele, nu eu, spun că toate crimele s-au săvârșit mai spre dimineață așa când aproape toți ofițerii hughenoți erau deja morți de beți.

  • RALG said

   Poate ca crimele or fi inceput spre dimineata, dar cu siguranta ca violurile au inceput de cu seara, la fel ca si noaptea Sfântului Bartolomeu. Dimineata Sfântului Bartolomeu, a fost intr-adevar exclusiv pe 24.

 2. Iepurele de Martie said

  „S-a intamplat pe 23 August: 23 August 1572: Masacru de Ziua sf. Bartolomeu”

  Goe, Goe, cum iti mai crapa spoiala…

  http://fr.wikipedia.org/wiki/Massacre_de_la_Saint-Barthélemy

  • Iepurele de Martie said

   Adica, de ce crezi tu ca masacrul a ramas in istorie sub numele de „Noaptea sf. Bartolomeu”? Pentru ca a inceput in dimineata zilei de 24, ziua sf. Bartolomeu. Asa cum scrie si pe Wikipedia: „DECLANSAT pe 24 august”.

  • RALG said

   @Pârjane – Vad ca cititi wikipedia ca pe apa, in paralel cu DEX-ul acela din 1984. Ceea ce nu e rau. Ma uimeste si ma maguleste atentia si aplecarea spre detaliu, seriozitatea si rigoarea cu care tratati din umbra Arca lui Goe. In speta de fata as dori sa va amintesc doar despre faptul ca pe vremuri 23 si 24 August se sarbatoreau impreuna, erau amndoua zile libere, la pachet. Ce? Ati uitat? Desi normal ar fi fost ca zi libera sa fie doar 24 August. Pe 23 abia pe la orele 22 regele anunta evenimentul la radio, ori la ora aia se incheiase de mult ziua de lucru. Treaba cea mare a inceput abia a doua zi.

   P.S. Ma asteptam sa comentati ceva despre eruptia Vezuviului, iar pe tanti Mitza o vedeam comentand despre Louis al-XVI-lea, nu despre Sf.Bartolomeu. Sper insa ca ati actionat independent de dansa si nu v-ati aruncat in lupta doar ca sa-i furati ori sa-i consolidati dânsei initiativa.

   • Iepurele de Martie said

    ” Vad ca cititi wikipedia ca pe apa, in paralel cu DEX-ul acela din 1984.”

    Wikipedia era asa, o dovada pentru dvs., ca sunteti de o asemenea rea-credinta incat, fara dovezi, ati fi fost capabil sa pretindeti ca nu stiu eu bine. Sigur, e reconfortant pentru dvs., pretinsul intelectual „de dreapta” si om de cultura, sa va prefaceti, fata de dvs. insiva, ca, desi v-am prins cu greseala, Iepurele de Martie nu e decat un semidoct, (auto)instruit cu DEX-ul si cu Wikipedia. Din pacate pentru dvs., am citit si eu, ca atatia altii, „Regina Margot”, cand eram prin clasa a V-a sau a VI-a, asa ca… :mrgreen:

    „Treaba cea mare a inceput abia a doua zi.”

    Daca spuneti dvs., va cred pe cuvant; sunteti expert in treaba mare. La asta va pricepeti cel mai bine.

 3. Mitzaa Biciclista said

  Domnule Iepure, domnule Iepure, iar or să ne iasă vorbe…

 4. RALG said

 5. RALG said

 6. Stely said

  Parerea mea este ca ,atât „domnul Iepure ” cât si „doamna Mitza , au vrut cu tot dinadinsul sa participe la discutii (on topic) si, neavind chef sau nevrind sa dezvolte subiectele propuse , s-au agatat de un nesemnificativ detaliu al unuia dintre cele mai sangeroase evenimente din istoriei crestinismului – Masacrul din Noaptea Sfantului Bartolomeu .
  Eu insa am procedat ca de obicei. Am cautat si alte detalii ale acestui eveniment sangeros si anume : cum s-a derulat evenimentul , cauzele si consecinte lui pe termen lung. Gasiti aici ,cu lux de amanunte :

  „Secolul al XVI-lea este un secol de mari frământări intelectuale sub impulsul umanismului. Savanţii umanişti citesc în greacă şi latină, se consacră studiului faptelor lingvistice şi analizei critice a textelor. O voinţă de reînnoire, similară pe plan religios cu cea a umanismului pe plan intelectual, iese la lumină şi-l îndeamnă pe Erasmus să dorească o reformă internă a Bisericii. În Franţa se dezvoltă evanghelismul, care susţine o întoarcere la Evanghelie şi o viziune mai mult mistică decât dogmatică a religiei. ”

  http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/masacrul-noaptea-sfantului-bartolomeu

 7. Stely said

  Si in caz ca mai doriti , gasiti si aici alte detalii :

  http://ro.scribd.com/doc/95067908/12-Reforma-Religioasa-Si-Urmarile-Sale

 8. Stely said

 9. Stely said

 10. Mitzaa Biciclista said

  @Stely

  Sunt femei pe lumea asta
  Fără cine să le ție de urât,
  Căci pe umeri îşi ţin ţeasta
  Doar să nu le plouă-n gât.

  Şi cum treabă multă n-au,
  Nebăgate fiind în seamă,
  Toată ziua pe cur stau
  Şi ne caută şi-n zeamă.

  Se agită şi fac spume
  Iritând lumea din jur,
  Erijându-se-n cutume
  Taman când ne cată-n cur!

  Dacă-ncerci să-ţi iei o bluză
  Decoltată larg pe piept,
  Le vezi molfăind din buză
  Şi privindu-te suspect.

  Ele fiind mereu perfecte
  Doar că…nu le fute nimeni,
  Căci pe feţele abjecte
  Bubele-s cam pretutindeni.

  Cineva mi-a spus odată:
  „Pe astfel de muieri ciufute
  Un bărbat întâi se-mbată
  Doar din spaima de a le fute”

  Şi am râs atunci de el
  Nevoind să-i dau crezare,
  Dar azi m-am lovit nițel
  De-o cucoană-n aşa stare.

  Tot mereu mă scotoceşte
  Orice-aş spune sau aş face.
  E ca râia şi-mi beleşte
  Şi-ncercarea mea de-a tace.

  Tinicheaua de sub coadă
  Ce mi-o zdrăngăne ciudat,
  Zornăind mintea-i năroadă
  Din căpuțu atrofiat!

  • Dl.Goe said

   „Se agită şi fac spume” – Spumoasa poezie. De sic. Vreti sa spuneti ca pe d-voastra va fute toata lumea?

   P.S. Poezeaua e mult prea slabuta (fond, forma, morala) pentru ca dorita ei promovare sa faca nebagat de seama faptul ca gestul domniei voastre este o re-actzie mult exagerata (absurda) si mai ales pe acela ca foarte adesea poemul acesta vi se potriveste. Chiar domniei voastre. Chiar acum, poate. Ia mai ganditzi-va. Pupa-v-ar iepurele sa va pupe ca hâtrå mai sunteti.

   P.S. N-ati mentionat cine-i autorul baladei propuse. Pare scrisa de Oana Zavoranu, intr-un moment de (lipsa de) inspiratiune. In tot cazul denota manelism.

   • Radu Humor said

    Băi, Goe eşti de comă !
    Sper că doar alcoolică !
    Altfel, cum ai putea să te bagi în căcat, ca să-i recuperezi proteza ( onoarea 😆 ) celei din cauza căreia ai ajuns în ultimul hal de decreptitudine ?!
    Devenită patologică, relaţia dintre voi poate să se încheie chiar mai tragic decât celelalte aventuri celebre din cariera de ţiitoare ante şi post decembristă.
    Tu nu te gândeşti, măi amărâtule, că pe vremea prinţişorului ciumăfaia avea cu vrea 50 de ani mai puţin ?!
    Ce naiba, n-ai mai văzut femei în viaţa ta ?
    Până la ea : crăiasa flocilor căzuţi în aprigele lupte de frecare a bastoanelor de comunişti şi anticomunişti ( dizidenţi) la grămadă 🙄
    Şi până la urmă, de unde până unde ai sărit tu din baie s-o aperi pe ţiitoarea de blog, citind o poezie hazlie, în care nu era vorba nici cum
    de protejata ta !
    Dar te-ai trezit tu, pe post de prezervativ, să-i protejezi şi să-i reperezi onoarea, doar pentru faptul că ai observat că prea i se potrivesc toate!
    De parcă cineva, în afară de tine şi de Abălaru altădată, ar sta să-şi strice sculele închinându-i măcar şarje umoristice unei asemena creaturi 😉

    • Mitzaa Biciclista said

     Huh! Radu Humor
     M-aţi depăşit din viteză. 😆
     Până să-mi închei eu comentariul, dumneavoastră deja l-aţi postat pe al dumneavoastră. Simpatic e că majoritatea ideilor sunt comune în ambele comentarii.

    • Dl.Goe said

     Am ajuns de râsul Universului. Tripleta radu-mitza-si-pârjan, acest menage-a-trois cu dispensa, a ajuns sa-si etaleze fanteziile erotice in aria de acoperire a Arcei lui Goe. Cu o teribila grandilocventa tzoapa mitza le numeste „idei”. Valeu.

   • Mitzaa Biciclista said

    Dragă, dragă, coane Goe
    Lăsând la o parte curiozitatea tot mai crescândă pe care o manifestaţi asupra vieţii mele private, nu poci pentru ca să nu-mi exprim totala consideraţie ce o resimt vis a vis de amorul ce-l purtaţi coanei Stely. Eu, cu ochii mei proprii şi personali (ai minţii, desigur) vă văz precum un don Quijote, la fel de bătrân adică, sărind în apărarea cucoanei Stely întruchipată în Dulcinea, o Dulcinee pe măsura dumneavoastră, adică mai obosită aşa.
    Înduioşătoare vă sunt toate gesturile de protecţie şi apărare pe care vi le asumaţi în reperarea onoarei de mult pierdută şi nemaigăsită-între timp declarată nulă- a cucoanei în cauză. Păcat însă că în loc de săbiuţă aveţi ca armă doar paiul prin care vă sorbiţi supa strecurată din legumele fierte şi pline de vitamine care iată: încă vă mai dau vitalitate! Nu’ş de ce mă faceţi să mă gândesc la Mitzura Arghezi. Musai că trebuie să aveţi vreun punct comun.
    Dar ca să trec direct la obiect şi să vă satisfac curiozitatea (măcar atât!-vedeţi ce madamă onorabilă sunt?) am să vă dezvălui cine este…autorul poeziei desigur, că e singura curiozitate ce v-o pot satisface (sic!). Dar dacă în loc să vă sară muştarul mai sus de nivelul marginii farfuriei din carton în care vă întindeţi micii plini de bicarbonat, aţi fi avut şi memorie(să nu-mi spuneţi că se întrevăd niscaiva urme de Parkinson!!),v-aţi fi adus aminte că printre numeroasele lucruri pe care nu le suportaţi la mine este şi acela că mereu menţionez autorul unui citat sau al unei poezii. Dacă nu l-am menţionat de data asta este doar fiindcă, logic, această poezie este compusă de mine. Ah! Dar sper că nu vă imaginaţi că aş fi compus-o pentru coana Stely! Neeeee, ar vrea coana aşa onoare! Nţ!
    Poezia a fost scrisă mai demultişor, iată http://fanteziiobor.wordpress.com/2011/01/31/compendiu-pentru-doberman-/ şi aveţi dreptate când spuneţi că denotă manelism. Asta era şi ideea. De aia am şi postat-o pentru cucoana Stely, că doar nu era să-i aleg vreo odă. După cum bine zice un dicton mai vechi: „Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”. Aşa şi eu, i-am dat-o coanei Stely.

    Stely
    Eu am pus o poezie. Una veche şi prăfuită. Dacă nu vă vedeaţi în ea precum într-o oglindă bine lustruită, nici nu m-aţi fi băgat în seamă, iar poezia mea ar fi trecut neobservată.
    Nu mai încercaţi cucoană să vă măsuraţi cu mine. Nu facem parte din aceeaşi ligă. Vă lipsesc nu doar cuvintele, ci inspiraţia, imaginaţia şi, înainte de toate, forţa de a mă ataca direct. Başca, nici la cultură nu staţi grozav. Nu vă pricepeţi la sportul ăsta. Mai bine apucaţi-vă să tricotaţi vreun flanel sau nişte ciorapi, că acu’ acu’ vine iarna şi conului Goe o să i se facă frig.
    Haideţi să nu transformăm acest post în teatru de război. Eu nu lovesc în bătrâne, prefer să le ajut să treacă strada. Altminteri, invective de aruncat se găsesc la tot pasul dar se ştie că valoarea lor este nulă şi neavenită. Nu mai încercaţi să mă pomeniţi în comentariile, destul de prost inspirate, în care încercaţi să mă jigniţi. Neavând clasă, cucoană, vă înfăţişaţi precum cumetrele din poezia mea. Încercaţi să vă depăşiţi pornirile de pensionară obişnuită să asculte la gaura cheii, clămpănind din gura fără dinţii înlocuiţi de o proteză ieftină lipită cu corega.
    Iar dacă aţi fi fost atentă, cât de cât, dar şi cu ceva cunoştinţe despre istorie, aţi fi observat că primul meu comentariu nu doar că era on- toppic, ci putea fi chiar o bază de plecare pentru o discuţie referitoare la evenimentele din noaptea Sf. Bartolomeu. Desigur, dl. Iepure cred că a fost mai mult decât elegant când a pomenit doar de cartea Regina Margot a lui Al. Dumas-tatăl. Eu, dacă eram în locul dumneavoastră şi sufeream de mania de a mă da deşteaptă mai mult decât pot duce, aş fi venit cu argumente contrarii, dar ca de obicei demonstraţi că nu le posedaţi. Sau măcar să fi menţionat că viaţa politică dusă de Caterina de Medici este mult mai bine descrisă în cartea biografică scrisă de Honore de Balzac. Sau aş fi amintit că acest masacru este startul de pornire al celui de-al patrulea război civil şi că, pe vremea aceea, datorită acestor războaie civile care aveau la bază orientări religioase, se glumea spunându-se: „în seara asta ne rugăm în franceză, mâine în latină”. Pe când aşa, aţi postat un comentariu din care s-a văzut cât de mult rău vă face prezenţa mea şi cât de mult suferiţi din cauza asta.
    Cucoană, măsuraţi-vă tensiunea când mă mai vedeţi. Să nu vă pleznească inima, de necaz!

    #All.
    Istoria lumii, de-a lungul secolelor, este plină de mii şi mii de evenimente şi de personaje marcante. Anul calendaristic are doar 365 de zile. În fiecare zi, dacă vom căuta atent în istorie, vom găsi cumul de evenimente de menţionat şi personaje celebre de aniversat.
    Ar fi chiar interesante o astfel de serie de articole. Iar ca material didactic vă recomand Istoria lumii în date, o lucrare publicată în 1972 în care şi-au adus aportul mai mulţi istorici români printre care, mai ales, profesorul academician Andrei Oţetea.

    • Dl.Goe said

     Doamna Carmen-Maria Mecu, va rog din suflet sa ma iertati ca nu stiam ce fac.

     P.S. Ma tanti Mitzo da’ nefericita mai esti. Deci pana la urma aluzia aia era doar o „lauda” de sine desarta si cand colo Nimeni, nimic. Si atunci la naiba va mai nimeriti in „interpretari” si in fantezii erotice cu baietii astia „radu I” si „radu II”, daca tot nefericita ramaneti, chiar defiland cu poza nepoatei de la Titu… dar parca totusi cam urat faceti la nefericire.

     P.P.S. Insistati prosteste cu reclama la asa zisa „poezie”. Daca ati avea o urma de luciditatea v-ar cuprinde rusinea realizand ca ati putut produce asa ceva. Nu ma refer (doar) la faptul ca n-are nicio legatura cu arta, cu poezia sau macar cu versificatia, ca e o insailare infantila care denota senilitate precoce, ci mai ales la faptul ca prin continut si exprimare „poemul” pare un experiment in care ati ales ca in mod ilustrativ sa mancati cacat ca sa dovediti (cu martori) ca altora le-ar sta urat mancand cacat, acei „altii” fiind cunostiinte de-ale d-voastra din anturaj. Acuma, intre noi fie vorba si mie mi-e rusine de mine de vreme ce o fufa care se crede poeta gaseste nimerit sa-si faca reclama pe Arca lui Goe, materializandu-se hodoronc-tronc pe punte. Asta-mi este probabil pedeapsa ca m-am legat de imperfectiunile d-nei Mecu. Dumnezeu ne arata ca oricand poate fi mai rau. Mult mai rau.

    • Mitzaa Biciclista said

     Ca de obicei, coane Goe faceţi doar cât puteţi. Puţin către nimic.
     Limbajul grosolan vă coboară, nu vă urcă pe nici un postament. Reclamă nu-mi fac pe acest blog pustiu, nu că nu aş avea nevoie, dar nu acesta este locul. Oricum, comentatorii numeroşi şi comentariile apreciative nu-mi lipsesc. Pedeapsa dumneavoastră nu sunt eu, ci chiar dumneavoastră înşivă fiindcă trebuie să vă suportaţi zi de zi şi ceas de ceas aşa cum sunteţi. Mărunt. Iar de ce înaintaţi în vârstă nu se vede nici o ameliorare. Nu mai încercaţi să vă autoîncurajaţi spunându-vă că am poza unei nepoate. Eu, spre deosebire de dumneata, am curajul să mă arăt. Chiar live 😀 Dar nu asta contează. Contează faptul că vă daţi de ceasul morţii ori de câte ori postez vreun comentariu pe undeva. Vă iviţi tot timpul menţionându-mă ori citându-mă eventual. Ce să înţeleg de aici? Că sunteţi gelos? Că mă iubiţi? Că mă invidiaţi? Că vă e dor de mine? Pffff, asta-mi mai lipsea!
     Încercaţi să mă ignoraţi coane Goe, imaginaţi-vă că nu exist. O să vă simţiţi mai bine.

    • Dl.Goe said

     Ma tanti Mitzo, interpretarile lu’ matale sunt mortale. Ma avantajeaza. Crezi insa matale ca esti singura care-mi cere s-o ignor desi iese ca paduchele-n frunte? Nu madam… Sunteti mai multi. Exista prioritati. O sa vad ce pot face pentru d-voastra.

     P.S. Si zici ca la o adica ai fi dispusa sa te arati? Cu coraj. Ttt… Da’ veniti si cu nepoata, nu?

  • Stely said

   @Mitza

   Şi cum treabă multă n-au,
   Nebăgate fiind în seamă

   Poate va regasiti si aici :

 11. Radu Humor said

  Neturei Karta consideră că exilul evreilor se poate încheia doar cu sosirea lui Mesia şi că, încercările omului de a stabili suveranitatea evreiască asupra terenului lui Israel, sunt păcătoase. În opinia Neturei Karta, sionismul este un afront obraznic adus împotriva lui Dumnezeu.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Neturei_Karta

  “ Am dori să luam câteva minute din timpul dumneavoastră pentru a va impiedica de a face o greseala teribila care poate avea rezultate dezastruoase pentru mulţi. Dintotdeauna, fără îndoială, ati auzit si citit multe despre crizele politice din Orientul Mijlociu, în care statul Israel joacă un rol central. Acest lucru este, de fapt, o serie de crize în curs de desfăşurare, cu potenţial de a aduce cele mai mari nenorociri in întreaga lume. Tragic, mulţi cred că sionismul şi iudaismul sunt identice. Astfel, ajung la concluzia că întregul popor evreu este responsabil pentru acţiunile guvernului sionist şi crizele lumii care emana de la el. Aceasta este o gravă eroare! Adevărul este că credinţa evreiască şi sionismul sunt două filozofii foarte diferite. Ele sunt la fel de opuse ca ziua şi noaptea. Poporul evreu a existat de mii de ani. În decursul celor două mii de ani de exil decretat de Dumnezeu, nici un evreu nu a căutat vreodată să pună capăt acestui exil şi sa-si stabileasca suveranitatea politică independentă nicaieri. Scopul unic al oamenilor a fost studiul şi împlinirea poruncilor divine ale Torei ( Vechiul Testament-n.m. ).

  Mişcarea sionista a creat statul Israel. Această din urmă credinta are mai puţin de o sută de ani. Obiectivul ei esenţial a fost şi este de a schimba natura poporului evreu, din cea a unei entităţi religioase intr-o mişcare politică. De la începutul Sionismului liderii spirituali ai poporului evreu au stat în opoziţie fatisa fata de acesta.

  Pana in această zi evreii Torei rămân pentru totdeauna loiali credinţei lor. Sioniştii vor ca lumea să creadă că acestia sunt reprezentanţi ai întregului popor evreu. Acest lucru este fals! Poporul evreu nu i-a ales niciodata ca lideri ai lui. Sionistii au înşelat cu buna-stiinta poporul evreu prin teroare, şmecherie şi propagandă falsa. Ei au la dispoziţie utilizarea unei mass-medii aproape universal servila. Oricine încearcă sa-i critice isi pune traiul său, şi uneori viaţa, în foarte mare pericol.

  Totuşi, în ciuda santajului mass-mediei si a utilizarii terorii, adevărul simplu rămâne irefutabil şi de necontestat: în conformitate cu credinţa evreiască şi Legea Torei Poporului Evreu ii este interzis să-şi aiba PROPRIUL STAT in timp ce aşteaptă ERA MESIANICA!

  Cu toate acestea, când am păcătuit, El l-a luat de la noi şi ne-a trimis în exil. Din acel moment sarcina noastră este să aşteptăm de la El trimiterea lui Mesia. La acea vreme, Creatorul singur, fără ca nici o fiinţă umană sa ridice mână sau sa spuna un cuvânt, ne va aduce împreună şi ne va lua din exil. El va stabili, de asemenea, pacea universală în rândul întregii omeniri şi toti il vor servi de bună-voie.

  Unii evrei religiosi, confuzi datorita propagandei sioniste citeaza versete biblice care precizează că Dumnezeu a dat copiilor lui Israel, Ţara Sfântă. Ei trec cu vederea, din păcate, acele versete care spun că El ne-a luat-o din cauza păcatelor noastre. Ei ignora în continuare aceste profetii, care descriu în mod explicit concluzia ca ultimul exil este un proces Divin si nu un proces uman.

  Creatorul a poruncit ca fiecare evreu să urmeze căile pacii şi să fie loial ţarii în care trăieşte.

  Evreii adevăratei Tora aşteaptă cu răbdare răscumpărarea mesianica. Ei nu au nimic de-a face cu orice fel de pseudo “Stat Evreiesc” şi cu agresiunile împotriva altor popoare. Acestia au o simpatie adanca pentru situaţia grea a palestinienilor care au suferit cel mai mult datorita invataturilor false ale sionismului false şi acţiunilor barbare. Statul Sionist nu este un Stat Evreu. Sioniştii insisi sunt singurii responsabili pentru acţiunile lor. Evreii autentici s-au opus şi vor continua să se opună însăşi existenţei acestui stat blasfemator.

  Fie ca toata omenirea sa fie martora la răscumpărarea adevărata. “

 12. Veronika said

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/23-august-cristoiu-si-istoricii-nespecialisti-1054000.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: