(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Sic transit gloria mundi

Posted by Arca lui Goe pe septembrie 6, 2013

„Sic transit gloria mundi,”
„How doth the busy bee,”
„Dum vivimus vivamus,”
I stay mine enemy!

Oh „veni, vidi, vici!”
Oh caput cap-a-pie!
And oh „memento mori”
When I am far from thee!

Hurrah for Peter Parley!
Hurrah for Daniel Boone!
Three cheers, sir, for the gentleman
Who first observed the moon!

Peter, put up the sunshine;
Patti, arrange the stars;
Tell Luna, tea is waiting,
And call your brother Mars!

Put down the apple, Adam,
And come away with me,
So shalt thou have a pippin
From off my father’s tree!

I climb the „Hill of Science,”
I „view the landscape o’er;”
Such transcendental prospect,
I ne’er beheld before!

Unto the Legislature
My country bids me go;
I’ll take my india rubbers,
In case the wind should blow!

During my education,
It was announced to me
That gravitation, stumbling,
Fell from an apple tree!

The earth upon an axis
Was once supposed to turn,
By way of a gymnastic
In honor of the sun!

It was the brave Columbus,
A sailing o’er the tide,
Who notified the nations
Of where I would reside!

Mortality is fatal—
Gentility is fine,
Rascality, heroic,
Insolvency, sublime!

Our Fathers being weary,
Laid down on Bunker Hill;
And tho’ full many a morning,
Yet they are sleeping still,—

The trumpet, sir, shall wake them,
In dreams I see them rise,
Each with a solemn musket
A marching to the skies!

A coward will remain, Sir,
Until the fight is done;
But an immortal hero
Will take his hat, and run!

Good bye, Sir, I am going;
My country calleth me;
Allow me, Sir, at parting,
To wipe my weeping e’e.

In token of our friendship
Accept this „Bonnie Doon,”
And when the hand that plucked it
Hath passed beyond the moon,

The memory of my ashes
Will consolation be;
Then, farewell, Tuscarora,
And farewell, Sir, to thee!

Emily Dickinson

24 răspunsuri sa “Sic transit gloria mundi”

 1. arcaluigoe said

  In ictu oculi: Asa a trecut Gloria munţii.

  Apreciază

 2. Stely said

  @Arca lui Goe – Am o banuiala : 😦

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Oooo, cred ca exagerati. Pe Arca lui Goe n-am avut nicioadata atatia invitati la masa deodata. Si, dealtfel, din specia asta n-am avut decat o pereche aflata in trecere pe arca. Conform regulamentului. Nu stiu de ce dar ma asteptatm ca, in videoclip, la sfarsitul ospatului, dupa plecarea in zbor a ultimei oråtanii, sa inceapa o ploaie teribila. N-a inceput. Nu e potop pe cuprins. 🙂

   Apreciază

 3. Stely said

  Hai România !!! 🙂

  Apreciază

 4. Radu Humor said

  ACADEMIA ROMÂNĂ DESFIINȚEAZĂ PROIECTUL ROȘIA MONTANĂ!

  http://proiectromania.wordpress.com/2013/08/27/academia-romana-desfinteaza-proiectul-rosia-montana/

  Apreciază

  • INTJ said

   hm … din ce am prins eu asa en passant, acu’ cand romanu’ are circ berechet (du Soleil, caini fara stapan, fotbal cu ungurii si acus’ cu turcii), (imho) doar o bomba atomica-n gradina (vorba bancului) le-ar mai putea distrage atentia … nu academia romana sau rosia montana.

   Apreciază

 5. Stely said

  Parerea mea este ca „romanu ‘ ” ar trebui sa le trateze pe toate cu seriozitatea si atentia cuvinita fiecareia in parte . „Circul” este provocat de mass -media dornica de rating , dar si de cei interesati sa abata atentia de la adevarata cauza a tragediei petrecute in Bucuresti . Iata aici :

  „Aflat în vârful piramidei corupției și incompetenei, care a ținut în stradă zeci de mii de câini fără stăpân, primarul Sorin Oprescu a reușit să învrăjbească o țară întreagă pentru a-și scăpa pielea după ce a fost mâncat de viu un copil de patru ani.

  Din momentul în care primarul general a anunțat referendumul pentru ”aprobarea” eutanasierii câinilor maidanezi, românii s-au divizat în două tabere. Unii cer și susțin uciderea maidanezilor, alții reacționează aproape isteric și îi acuză pe cei dintâi că sunt criminali.

  Mișcarea lui Oprescu este foarte abilă pentru că această încăierare abate atenția de la responsabilitatea lui,ca primar general. Legea îi cerea expres, printr-un articol special, sa ia masuri pentru eliminarea animalelor periculoase de pe domeniul public.
  Cu alte cuvinte, primarul general nu și-a respectat ”fișa postului”. Când cineva face asta și sunt consecințe atât de grave cum e moartea lui Ionuț Anghel, comite o infracțiune: neglijență în serviciu. Asistenta de la Maternitatea Giulești a fost acuzată de această faptă. Patronii firmei care au deținut cisterna care a explodat la Mihăilești au fot condamnați pentru asta. Pot continua sute de exemple ale unor persoane condamnate pentru această faptă.”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/caini-vagabonzi-1056270.html

  La fel si chestiunea cealalta -proiectul Rosia Montana . „Circul ” continua in strada prin protestul societatii civile . Ce-i drept, mass-media are interesul ei, sa nu-l( mai) mediatizeze excesiv.Dar si in chestiunea aceasta exista tendinta guvernatilor de a transforma totul in circ, sau de a pasa responsabilitatea catre societate in general , cerind un referendum la nivel national, in loc sa si-o asume, fiind platiti si alesi prin vot in acest scop.
  Cat despre fotbal nu zic ca acel comportament huliganic , al suporterilor echipei nationale a Ungariei, nu a fost circ … A fost , dar ” circul „a plecat cu coada ‘ntre picioare la el acasa , noua raminindu-ne sa ne savuram victoria . Doamne Ajuta, sa mai”savuram” si alte victorii ale tricolorilor romani ! Hai Romania ! 🙂

  Apreciază

  • INTJ said

   caini: toti au dat si dau din gura, dar de facut nu fac nimic (aparent, inainte s-o pateasca japonezu’, cainii aia n-au muscat nici un roman … abia dupa ce-au dat de gustu’ carnii de om „de import”, in lipsa ei au trecut la carne autohtona). fotbal: ei cu huliganii, noi cu „1918” la o competitie sportiva (unde, cel putin teoretic, conteaza cine e mai bun acum in competitia curenta). rosia montana: nobody really gives a shit unless they got/get money … ergo: tot circ ramane totul d.p.m.d.v.

   Apreciază

   • Stely said

    Hmmm …ati tratat subiectele cu umor …cam negru, ce-i drept . Dar daca asa v-a iesit, am zimbit si eu fara sa vreau. Analizind la modul serios , cred ca numai partial aveti dreptate . In ce priveste cainii maidanezi : „toti dau din gura ” in campania electorala , dar eu cred ca unii fac mai mult, altii aproape deloc. In situatia „aproape deloc” se afla gargaragiul Sorin Oprescu. Oameni muscati de caini au existat si vor mai exista . Daca se face insa o analiza statistica ,intrucit alta metoda de evaluare nu exista , se va vedea situatia prin comparatie. Din ce am citit , pana acum (in luna septembrie) sunt in capitala 16.000 ,comparativ cu 14.000 cit au fost , de oameni muscati de caini si un deces -ceea ce mi se pare tragic si alarmant (cam 7 pe zi ). Sigur ca nu s-au mediatizat decit cele mai grave , toate celelalte fiind trecute cu vederea . Aici aveti dreptate ca , numai „aparent, inainte s-o pateasca japonezu’, cainii aia n-au muscat nici un roman. ” In fapt insa , nr .mare (in crestere) de oameni muscati de caini, cit si decesul copilasului , trebuie sa fie semnalul ca nu trebuie sa-i ( mai )toleram pe cei care sunt buni sa „dea din gura ,dar fara sa faca nimic” , ci sa-i obligam prin metode democratice, sa si faca ce au promis. Semnalul acesta a fost dat azi , cu ocazia protestului (mitingului) din capitala.
    Despre Rosia Montana , nu ma pronunt . Asta intrucit nu am toate datele necesare unei opinii pertinente . Eu ii las pe guvernanti sa-si asume responsabilitatea unei decizii, la fel ca si in cazul maidanezilor. Ei au la indemina toate datele necesare unei decizii corecte. Prin urmare nu voi merge la referendumul pe care ,Ponta , din lasitate si incompetenta il vede ca fiind o solutie buna .
    Prin urmare, numai huliganismul suporterilor la meciul Romania -Ungaria , a fost tratat cu prea mare ardoare patriotica, el fiind doar un circ penibil . Celelalte doua chestini insa (parerea mea) trebuie tratate cu seriozitate.

    Apreciază

    • INTJ said

     hmm … ma indoiesc ca politicienii nostrii au auzit de Rattenfänger von Hameln (si s-ar teme de un outcome similar). mai degraba cred ca-n incercarea (generala) de a ii copia pe americani cu eufemizarea limbajului si political correctess, „se uita” ca de cand istoria au existat (si vor exista) acele „meserii ingrate” (ex. de moment: Kenny (2006)) dar necesare pentru sanatatea societatii. iar daca ne amintim de „mens sana in corpore sano„, la care adaugam demonizarea (fie si voalata) a „celulelor albe” … ajungem la „ce-si face omul cu mana lui se numeste lucru manual”.

     ps: e penibil sa vezi cum omul (prin definitie „ne-divin”) vrea sa fie „mai dumnezeu decat dumnezeu” … in conditiile in care ultimul „a permis” multe (ex. inchizitia, holocaustul, 9/11, „eliberarea/democratizarea cu arma”), dar noi (oamenii) suntem „mai buni” si „mai milosi” (aka bucata de paine aruncata cainelui „vagabond” … aaa … de fapt „salbaticit„, neam cu lupul) ca dumnezeu. cireasa de pe tortul ipocriziei ar fi faptul ca toti „milosii”, „umanii”, „iubitorii de suflete” (ca deh, nu-i asa, ni se spune ca „exista viata si fara suflet”, un fel de „viata inferioara”) dau fuga la prima farmacie sa cumpere antibiotice la primul semn de boala.

     Apreciază

    • INTJ said

     ref. la referendum, ca sa parafrazez titulul unui film, „uite cine voteaza” …

     Apreciază

    • Stely said

     … ceea ce inseamna ca referendumul nu este deocamdata solutia (mai ales ca este consultativ). In concluzie , ramane ca guvernul USL sa-si asume o decizie, oricare ar fi ea. Hmmm …Crin Antonescu si-a asumat-o deja. Ii cere lui Victor Ponta , partenerul sau de alianta , sa retraga proiectul din parlament . Sa vedem ce va face Victor Ponta … Ce credeti ca va face ? Mie mi-ar placea sa-i taie „mustiucul „. Adica sa dea dovada de curaj si sa mearga mai departe … inclusiv sa vina cu un candidat propriu la prezidentialele de anul viitor.

     Apreciază

 6. Dl.Goe said

  Poveste trista cu ciobanesc german

  Marti, 22 Februarie, Anul 3 d.Tr. | Autor: Mircea Popescu
  Cum sedeam eu si priveam pe geam, am remarcat un ciobanesc german.

  Un ciine adult, poate mai aproape de perioada din viata lor cind chelesc si prefera sa sada linistiti intr-o simbata dupa-masa cu niste cartofi prajiti si-o halba de bere rece privind la televizor decit de perioada din viata lor cind prefera sa alerge dupa fuste toata simbata si chiar si primele citeva ore din duminica, dar in tot cazul, inca in putere.

  L-am remarcat pentru ca facea o chestie foarte iesita din comun, cel putin pentru un ciine (nu, nu sedea la televizor cu o halba de bere) : mergea frumos pe trotuar, drept inainte, facea stinga pe alee, mergea la intrarea in bloc, unde privea inauntru, astepta un moment, mai privea o data, dupa care fuguta la intrarea urmatoare. Si apoi la intrarea urmatoare. Dupa care inapoi la trotuar, si fuguta la rindul urmator de blocuri. Unde stinga pe alee, prima intrare, a doua intrare, a treia intrare, inapoi la alee…

  A analizat astfel, serios si cu dedicatie toate intrarile din toate cele patru rinduri de blocuri vizibile de unde sedeam eu, si-a disparut inainte pe trotuar. Cine stie, poate c-a tinut-o asa pina-n calea Aradului. Poate ca inca o mai tine tot asa, in Arad.

  Pentru prima oara de cind sunt in Timisoara am regretat ca n-am unde tine un ciine, pentru ca acest ciobanesc german, adult chiar daca nu neaparat tinar, cu blana ingrijita si pasul demn este, sunt convins, o fiinta mult mai inteligenta decit majoritatea oamenilor. In tot cazul cu mult mai meritorie.

  Vedeti voi, “stapinul lui”, daca putem numi tontul respectiv astfel, s-a hotarit ca nu-si mai poate permite sa-l tina. Ca-i criza. Iar ciinele, cit o fi el de dobitoc, a inteles ca “stapinul” lui nu mai e dispus sa-l tina, si s-a hotarit sa-si gaseasca un alt stapin. A facut un plan, in acest sens, plan care-i remarcabil de bine gindit, pentru un ciine, fie el si ciobanesc german, si-a trecut la a-l executa, cu seriozitatea proprie nemtilor.

  Deci, unde traiesc stapinii ? In blocuri. (El sarmanul asa crede, dat fiind ca dobitocul de se credea stapinul lui locuia intr-un bloc). Foarte bine, vom trece prin toate blocurile, poate ne gasim un alt stapin. Zis si facut.

  Nu cred ca exista lucru mai trist pe lumea asta decit un animal care-si transcende limitele degeaba. Pentru ca degeaba a facut acest biet ciine noua zecimi din pasul spre umanitate, degeaba a facut infinit mai mult pentru bunastarea lui proprie si personala decit majoritatea votantilor lui Basescu (si-ai lui Geoana, si-ai lui Antonescu, si-ai oricui). Nu-i ca si cum exista un bestdogs unde sa-si poata depune CV-ul si sa primeasca oferte. El incearca, dar ceea ce incearca el n-are sens pentru nimeni, si va garantez ca din toti aia cu care s-a intilnit nimeni n-are atita inteligenta, mintea atit de deschisa incit sa priceapa din actiunile ciinelui ce-are el de gind.

  Poate ca-s pesimist. Dar mi-e clar ca se va intimpla : ce se intimpla in general in asemenea cazuri. Anume, cineva ii va arunca niste mincare. Ceea ce NU ESTE ce cauta el. Iar daca nu percepeti diferenta, ginditi-va ca data viitoare cind ne intilnim la un interviu de angajare va intind niste sana pe jumatate bauta si-un corn muscat.

  In cel mai groaznic caz cineva il va lua in casa, sau il va tine in hol, sau intr-o boxa de ciment, unde ii va aduce din cind in cind de mincare. Si va aproxima foarte vag rolul de stapin in sensul propriu al termenului. Pentru doua saptamini. Dupa care il va alunga din nou, nenorocindu-l definitiv pe bietul animal. Care biet animal, dupa o prima dezamagire fundamentala (care totusi a durat niste ani si-a functionat cit de cit) ajunge sa se bucure de-o a doua, si probabil ultima. Singura rasplata pentru efortul lui, inca o data, TITANIC, si pentru reusita lui absolut dincolo de limitele a ce-i posibil, permis si ingaduit speciei, singura rasplata zic va fi o relatie inca si mai disfunctionala, inca si mai palida.

  Dupa care nu mai are ce spera, si nu va mai avea cum sa se motiveze sa inceapa inca o data, cu elanul tineretii, cu hotarirea ratiunii celei mai naive, sa caute la rind fiecare scara de bloc, prima, a doua, a treia, trotuar, prima, a doua, a treia…

  Nici macar nu mi-e mila de el, nu stiu daca ma intelegeti. Pur si simplu mi-e ciuda pe voi.

  Apreciază

 7. Stely said

  Pacat ! La asa frumoasa si impresionanta poveste un sfirsit asa de incert :
  „Nici macar nu mi-e mila de el, nu stiu daca ma intelegeti. Pur si simplu mi-e ciuda pe voi.”
  Ma gindesc ca ar fi trebuit sa aiba mai intai ciuda pe el insusi , apoi pe ceilalti . Pe linga lipsa de actiune – aceea ca ” sedea si privea ” la el cum incerca sa-si gaseasca , poate (de ce nu ) stapinul – sau sa gaseasca o solutie provizorie sa-l ajute pe bietul caine, nici macar mila nu i-a fost !? Ce sa inteleg din asta ? Ca bietii caini maidanezi nu vor avea nici o sansa sa fie salvati de la eutanasiere?

  P.S. Auziti explicatie :” nu se ratacise ca nu avea zgarda „. Nici prin cap nu i-a trecut ca este posibil sa se fi rupt zgarda din din „n ” motive. Mie chiar asa mi s-a intimplat . Am facut imprudenta ( din prea mare mila si incredere in privirea inteligenta si rugatoare ) sa dau drumul unui caine lup ( din tarcul special amenajat ) . Nici n-am apucat sa fac trei pasi ca a si sarit pe mine bucuros nevoie mare , pesemne sa-mi multumeasca . Fiind insa de virsta mica , un „copilas ” cam de o jumate de an , ar fi vrut sa ma joc cu el. Dar eu m-am speriat , intrucit era destul de puternic si riscam sa fiu darimata la pamint , pe deasupra mai voia sa ma si „pupe” cu gura cascata pina la urechi… tot cu gind de joaca ,desigur. Prin urmare ,ca sa ma apar de efuziunile lui sentimentale , deoarece nici sa fug nu puteam , l-am apucat de zgarda si l-am trintit la pamint . In acelasi timp el incerca sa se apere ca sa scape din imobilizare. Da, si asa s-a intimplat . Din zmuceala am ramas cu zgarda in mana ,iar el liber sa zburde de fericire . Spre norocul meu , cainele si-a dat seama ca m-am speriat si s-a imblinzit pe loc . Asa am putut sa-l fac ( impins nitel de la spate ) sa intre inapoi in tarc. Va dati seama prin ce am trecut ? Noroc ca mi-am tinut curajul desi muream de frica, si nu mi s-a intimplat nimic .
  Am mai avut niste intimplari mai palpitante si haioase in acelasi timp , dar dupa ce a trecut pericolul , cu niste caini ciobanesti .Eram pe munte in apropiere de ” Babele ” cu un grup de copii . Inchipuiti-va ca mergeti linistiti pe munte si dintr-o data vedeti ca alearga spre voi vreo trei-patru huidume de caini . Nu stiam ce vor ,dar nici ce sa fac intr-o situatie de genul asta . Unii s-au trintit la pamint ,altii s-au catarat pe marcaje , ceilalti stateam tintuiti pe loc ,căci de fugit nu mai aveam timp. Ei , ce credeti ca s-a intimplat ? Ăia au trecut glont pe linga noi , fara sa ne bage in seama , indreptindu-se catre un alt confrate de-al lor beteag si batrin , căci primisera” ordin „de la stapinii lor sa-l alunge departe de stâna, intrucit nu le mai folosea. 😦 Ei ,dar mai am citeva intimplari , insa le voi povesti altadata daca se va mai ivi ocazia .

  Apreciază

  • Stely said

   Am fost curioasa sa cunosc parerea, privind chestiunea cainilor fara stapini , a mai multor bloggeri sustinatori ai USL si, desigur vajnici antibasisti . Asa am ajuns si la Dl Nimeni. Citind pasajul de mai jos am vrut sa-i cer lamuriri cu privire la textul legii care stipuleaza pedeapsa cu 6 luni de inchisoare a celor care se fac vinovati de „mutarea animalelor intr-un loc unde ele isi gasesc hrana „…

   Presedintele, ca si propagandistii isterici pro-guvernamentali, se fac ca uita ca exista o lege a protectiei animalelor si indeamna, in spiritul cunoscut deja, la ignorarea si incalcarea legilor, la ura si sanguinarism, la crime impotriva animalelor.
   Ca exemplu, este usor de verificat in textul legii ca simpla mutare a animalelor dintr-un loc in care ele gasesc hrana se pedepseste cu 6 luni de inchisoare. Cu aplicatie practica, acei ciini invinovatiti acum de crima nu puteau fi deplasati de acolo. sub amenintarea pedepsei cu inchisoarea.

   http://dlnimeni.wordpress.com/2013/09/04/opinii/

   Cererea mea a fost deosebit de respectuoasa, insotita de citeva opinii personale legate de legea protectiei animalelor .
   Desigur ca Dl Nimeni nu mi-a publicat comentariul . In schimb a avut (culmea) bunavointa sa-mi raspunda .

   Iata ce :

   dlnimeni on 9 septembrie 2013 la 4:18 pm said:
   Stely: Este vorba despre o interpretare pe care am citit-o acum vreo doi ani si careia nu ii gasesc link-ul acum ( si nici nu doresc sa consum acum prea mult timp cu asta), insa ea se baza pe articolele 5 , 18 si 20 din legea 9/2008, lege care se refera la legea 205/2004. Desigur ca, omeneste, sunt si eu supus greselii. Numai Traian Basescu nu greseste, nu-i asa?
   Va rog sa nu va mai consumati timpul si viata cu blogul meu. Traiti-va viata, gasiti pe cineva cu care sa va petreceti timpul, nu va mai preocupati de erorile mele mari si numeroase! Nici eu nu va voi mai raspunde si voi sterge toate comentariile pe care le veti mai trimite.”

   Parerea mea este ca Dl Nimeni nu stie sa interpreteze un text de lege si ca minte cind spune ca nu gaseste linkul (pe care i-l cerusem ) cu textul respectiv .
   De fapt eu cunosteam legea, care iata ce spune :

   Art. 1
   (1) Prezenta lege reglementeaza masurile necesare pentru asigurarea conditiilor de viata si bunastare ale animalelor cu sau fara detinator.
   (2) Gestionarea populatiei canine fara stapan de pe teritoriul Romaniei se reglementeaza prin lege speciala.
   .

   … dupa cum se vede la paragraful 2 , legea invocata de dinsul (legea nr 9 /2008) nu se refera la cainii fara stăpân .

   Aici este Art.5 pe care dinsul se da „mare” ca il cunoaste (din memorie) si pe care l-a prezentat ca „litera de lege” adus in sprijinul opiniei dumnealui , precum ca „Presedintele, ca si propagandistii isterici pro-guvernamentali, se fac ca uita ca exista o lege a protectiei animalelor si indeamna, in spiritul cunoscut deja, la ignorarea si incalcarea legilor, la ura si sanguinarism, la crime impotriva animalelor.”

   Art. 5
   (1) Detinatorii de animale au obligatia de a asigura acestora, in functie de nevoile etologice, specie, rasa, sex, varsta si categorie de productie, urmatoarele:
   a) un adapost corespunzator;
   b) hrana si apa suficiente;
   c) posibilitatea de miscare suficienta;
   d) ingrijire si atentie.
   (2) Detinatorilor de animale le este interzis sa aplice tratamente rele, precum: lovirea, schingiuirea si alte asemenea cruzimi.

   P.S. Ceea ce mi se pare o ciudatenie este faptul ca ,desi comentariul meu nu a continut nimic injurios nu mi l-a publicat , dar pe al „Iepurelui de Martie” care a fost mult mai transant l-a publicat .Iata ce indrazneste sa-i spuna :

   „Sunteti intr-o mare eroare. Mare de tot.
   P.S.: Pentru a treia oara de cand exista (primele doua au fost exterminarea cainilor vagabonzi si stoparea distrugerii monumentului din parcul Carol, cand a fost primarul capitalei), sunt de acord cu Traian Basescu. A fost singurul care a adoptat o pozitie normala si clara. Si – sunt convins de asta – sincera. Cred sincer ca a fost socat de moartea absurda a acelui bebe inocent.”

   A, privind cee ca scrie la sfirsitul comentariului ,aici :” Va rog sa nu va mai consumati timpul si viata cu blogul meu. Traiti-va viata, gasiti pe cineva cu care sa va petreceti timpul, nu va mai preocupati de erorile mele mari si numeroase! Nici eu nu va voi mai raspunde si voi sterge toate comentariile pe care le veti mai trimite” … nu pot sa spun decit ca ma amuza copios. :))

   Apreciază

 8. Radu Humor said

  Crin Antonescu dovedeşte (din nou !) că este un politician patriot, realist şi (poate) deloc corupt !
  Se pare că ăsta este omul pe care-l aşteaptă românii de peste un sfert de secol !
  P.S. Mai miră pe cineva că prin sondaje măsluite de cretini profitori, Crin Antonescu este adus la acelaşi numitor cu Băsescu?
  Adică dacă al lor e în kkt, de ce să nu-l bage alături şi pe Crin alături 🙄

  Crin Antonescu: Proiectul Rosia Montana trebuie respins
  Alex Goaga Articole publicate de Alex Goaga, 9 Sep 2013 , 12:49 Recomanda
  Crin Antonescu: Proiectul Rosia Montana trebuie respins
  “Proiectul Rosia Montana trebuie respins”, a sustinut presedintele PNL si presedintele senatului Crin Antonescu. El a sustinut astfel zecile de mii de romani care au iesit in strada pentru a protesta pe marginea proiectului Rosia Montana, fiind primul politician major care isi exprima un punct de vedere ferm asupra problemei.
  pub Ceasuri Fossil, Seiko, Citizen, 100% originale! Cele mai bune preturi!
  “Multimea de oameni nu este increzatoare asupra faptului ca resursele ce urmeaza a fi extrase din sol vor fi folosite pentru natiune. Am un punct ferm, proiectul trebuie sa fie respins!”, a spus Crin Antonescu in urma cu cateva minute, intr-o conferinta.
  “Acest proiect nu actioneaza in interes public si exista suspiciuni puternice din partea protestatarilor ca mai multi politicieni au de castigat de pe urma acestui contract”, continua presedintele Senatului.
  Mai mult, Crin Antonescu, intr-una dintre primele reactii transante ale unui politician, spune ca, desi nu este ecologist, sustine ca trebuie gasite solutii pentru exploatarea aurului cu un impact cat mai mic asupra mediului.

  “Este o problema nationala, ce trebuie sa primeasca un raspuns national. Trebuie cautate alte solutii pentru Rosia Montana, pentru gasirea de locuri de munca”, mai spune Crin Antonescu.
  In opinia sa, este foarte important sa existe o sustinere publica, acest lucru fiind mai important decat datele tehnice ale proiectului respectiv. Antonescu a mentionat ca proiectul produce o semnificativa scindare in societatea romaneasca, un numar semnificativ de cetateni neavand incredere ca un asemenea proiect va utiliza resursele acestei natiuni in beneficiul acestei natiuni.
  Citeste si ce a spus Adrian Nastase despre proteste.

  Citeste mai mult: http://www.wall-street.ro/articol/Economie/153844/crin-antonescu-proiectul-rosia-montana-respins.html#ixzz2eOG8o37d
  Follow us: @WallStreetRo on Twitter | WallStreetRo on Facebook

  Apreciază

 9. Masca said

  Un poem interesant. O splendidă parodie.

  Ne ștergem din istorie, glorioși sau ridicoli, lași sau viteji, cu sau fără clișee. Firesc.

  Inspirată alegere!

  Apreciază

  • RALG said

   Si Masca Rada continuåååååååååå… Insa foarte putin.

   Nu madame! V-ati intrerupt programul obligatoriu de intremare prea curand. Oricat de energizatå v-ati simti, precipitarea cu care improvizati va tradeaza vechea labilitate anticipand cu precizie matematica inevitabila recidiva. Doar ca hazul va e scazator…

   Apreciază

 10. Masca said

  Ceva vă stresează. Sper ca n-am deranjat economia blogului. Răni vechi?

  Am senzatia ca puneți multă patimă in ceea ce spuneți.

  Relax, totul curge.

  Apreciază

 11. Multumesc said

  Puneti multă patima in ceea ce scrieti.

  Relax, totul curge.
  Masca.

  Apreciază

 12. Marginalia non turpia said

  RECUNOSTINȚĂ si COMPASIUNE

  1. Folosind munca de harnici documentariști prestată de domnia ta si de d-l INTJ, cu privire la anonimat, voi scrie candva un topic interesant. Merci.

  2. Cam multă implicare in afacerea asta cu ”Masca”. O zgaibă veche? O fi ”Medusa”?
  Simptom îngrijorător.

  Eu zic să nu mai pui totul la suflet așa ușor.
  Ai grijă de inima ta.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: