(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Referendum dum!

Posted by Arca lui Goe pe septembrie 9, 2013

Propunem organizarea unui referendum dum si a dezbaterilor adiacente prin care cetatenii cu drept de vot sunt invitati sa raspunda spontan prin da sau nu la intrebarea:

Sunteti de acord ca toti câinii, copiii si batranii depistati in arii locuite, care nu se afla in ingrijirea unor persoane fizice, sa fie eutanasiati in termen de 7 zile de la constatarea starii de non-apartenenta, daca in acest interval nu-i revendica si nu-i adopta nimeni?

67 răspunsuri to “Referendum dum!”

  1. nikuslim said

    De cind sunt batrinii si copii pe aceas trepta cu ciiniii ?????????????

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Dar cine a zis ca ar fi pe aceeasi treapta?

      Apreciază

      • un om said

        D.voastra sugerati asta!pacat!

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          Nici vorba. Aveti d-voastra un mod mecanicist de a interpreta lucrurile. Noi nu am sugerat nimic anume. Nici ca cele trei categorii mentionate ar fi pe aceeeasi „treapta” (ce-i treapta?) nici ca n-ar fi. Interpretarea va apartine 100%. Noi am formulat o simpla intrebare pentru un posibil (ipotetic) referendum dum si pentru dezbaterile adiacente. In plus chiar daca s-ar ajunge la organizarea unui asemenea referendum, si daca s-ar indeplini cvorumul de participare necesar (50%) si daca s-ar vota „da” tot nu s-ar intampla nimica. Cetatene, traim in Romania, tara in care este obligatorie ignorarea rezultatelor referendumurilor si a loviturilor de stat. Ce? Nu stii d-ta?

          Apreciază

        • un om said

          de la ”abdicarea ” lui Cuza n-a mai fost nici o lovitura de stat çlara”! va referiti cumva la asa-zisa -denumita de basisti,incercare de surghiunire a lui???Lovitura de stat parlamentara! curat ca-n Caragiale! aveti radacini comune,bag seama

          Apreciază

        • RALG said

          Cu siguranta ca noi, dl.Goe, ne tragem din Caragiale. D-voastra insa, cel autointitulat cu mare mårinimie „un Om”, cu siguranta ca nu va trageti din nimic.

          P.S. Ati auzit ca pe Ionutz l-au mancat câinii?

          Apreciază

      • un om said

        Ce subtil sinteti!credeti ca ”clientii” d.voastra nu stiu ca aveti aceasta facilitate???

        Apreciază

      • un om said

        Credeti ca sinteti istetz??/ Aici nu era vorba de spre moartea bietului Ionutz!
        va faceti ca nu intelegeti

        Apreciază

        • RALG said

          Ba da drågutzå, exact despre moartea bietului Ionutz era vorba… måi o-mule. Ce te tot pre-faci? Ce urmaresti? Si vezi ca prea te crezi imaginadu-ti ca tot omu’ n-are alta treaba decat sa se zgâiascå la musca de pe caciula ta. Musca ta, treaba ta. Parca data trecuta aveai ceva mai mult haz chit ca si atunci de scremai a sobrietate. N-am acuma vreme de fitzele tale.

          Apreciază

    • Dl.Goe said

      Copiii si batranii ar putea fi tratati in regim de urgenta.

      Apreciază

    • INTJ said

      (imho) de cand omii „umani” le-au uitat valoarea (nu mai stiu sa-i pretuiasca si ii trateaza cu ignorare/dispret)

      Apreciază

  2. INTJ said

    da

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Sa inteleg ca da, ati fi de acord cu organizarea unui astfel de referendum dum?

      Apreciază

      • INTJ said

        nu as fi de acord cu organizarea (deoarece in afara de mine nush cine ar mai vota cu „da”) … si deci ar fi bani cheltuiti aiurea.

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          Cei care ar raspunde „nu” ar trebui sa raspunda unor intrebari suplimentare:

          2) Ati fi de acord cu instituirea unei taxe obligatorii pentru strangerea unor fonduri destinate sterilizarii fiintelor respective si pentru intretinerea unor adaposturi comune construite in extravilan (de ex. la Rosia Montana) unde sa fie cazate cu domiciliu fortat cele trei categorii defavorizate care perturba acrivitatea normala a societatii umane?

          3) Ati fi de acord cu instaurarea pedepsei cu moartea pentru cei care se fac vinovati de deturnarea fondurilor destinate sterilizarii „maidanezilor x 3” si intretinerii adaposturilor destinate acestora?

          Apreciază

        • INTJ said

          lol … eu as vota clar „da” din motivul expus anterior: cainii au ajuns „vagabonzi” pentru ca „iubitorii de animale” i-au abandonat, copiii ajung idioti-nesimtiti cu acte pentru ca parintii sunt prea ocupati cu cariere sau in lupta ptr. supravietuire … batranii cica oricum „consuma aerul degeaba si n-avem ce invata de la ei” (si nu: „cine nu are batrani, sa-si cumpere”). daca legea respectiva ar exista (si s-ar respecta) atunci exista macar speranta ca, dupa primele eutanasieri, multi vor lua o pauza si vor reflecta nitel … fie si (daca) numai pe criteriul „bancar” de artificial scarcity.

          Apreciază

  3. RALG said

    Ii rugam sa se abtina pe toti cei care cedeaza ispitei si dau „dislike” pe comentariile d-lui Goe. In caz contrar vom lua in considerare inchiderea comentariilor pe arca lui Goe 😯 Ce inseamna asta? Unde ne trezim? La piatza?

    Apreciază

  4. Stely said

    Nu sunt de acord cu” referendum-dum-ul ” . Propunerea d-voastra este nerealista si menita sa induca o anume asociere intre cainii fara stapin ,care lasati liberi fara hrana ,fara adapost ,alungati si nedoriti- astfel devenind un pericol public – si copiii sau batrinii care (saracii ) chiar daca nu sunt momentan ai nimanui , pe linga faptul ca nu este vina lor, nici nu fac rau altor oameni . Iar daca se intimpla sa faca rau (crime ,jaj etc) ei vor suporta rigorile legii penale in vigoare ca orice cetatean. Nu vor ramine nepedepsiti . Nu pot fi insa nici eutanasiati si nici sa primeasca pedeapse cu moartea ,intrucit ele nu sunt inscrise in Constiutia tarii . Prin urmare un ” referendum-dum ” care sa cuprinda intrebarea d-voastra nu poate fi organizat, intrucit nu va trece de CCR .
    P.S . La fel: nu se poate organiza un referendum, doar ca „dum(a) „poate , nici cu privire la intrebarile suplimentare . Pot doar sa va acuz ,privitor la intrebarea suplimentara nr 2 de nazism ,care este la ora actuala sub stigmat (condamnat) pentru crime impotriva umanitatii .

    Apreciază

  5. d'Artagnan said

    Sunteti de acord ca toți porcii, vacile și găinile depistate in arii locuite, care nu se afla in ingrijirea unor persoane fizice, sa fie eutanasiati in termen de 7 zile de la constatarea starii de non-apartenenta, daca in acest interval nu-i revendica si nu-i adopta nimeni?

    Apreciază

    • RALG said

      D-le glumiti desigur. Inca din scoala primara copiii stiu ca nu se amesteca merele cu perele. Prin urmare propunerea d-voastra de referendum-dum alternativ ramane doar o diversiune minora. Pentru o cacealma macar aveti nevoie sa abuzati un pic de talentul literal pe care-l aveti in do-tare si pe care l-ati pro-bat alte dåti.

      Apreciază

      • d'Artagnan said

        Dle, nu glumesc deloc. Încă din școala primară m-a interesat răspunsul la următoarea întrebare: ce animal a fost mai important pentru rasa umană, vaca, găina, porcul sau câinele? Încă aștept un răspuns obiectiv, demonstrat științific.

        Apreciază

        • RALG said

          Domnule vedeti d-voastra, uneori toti putem deveni victime ale unor confuzii cauzate de o perspectiva gresita, pur calitativa asupra unor preobleme, prin ignorarea decisivelor aspecte cantitative, care dau sensul evolutiei lumii. Problema scroafelor, vacilor, gainilor, ratzelor, caprelor, oilor si bibilicilor madaneze nu exista. Este o simpla fantezie a d-voastra. Problema oricarei ipotetice gaini maidaneze este rezolvata cvasi-spontan (de catre opinia publica) asa incat referendum-dum-ul d-voastra nu poate fi o alternativa viabila a celui propus de noi. Daca ati fi propus pisici si sobolani poaate-poate. Asa… nicio sansa.

          P.S. La fel si problema celui mai important animal pentru rasa umana. Pare incredibil ca puteti face aceasta confuzie pro-punand o problema atat de absurda. Cum anume ar putea parea porcul sau vaca sa se apropie macar de importanta pe care o are cainele pentru om? Porcul, oaia, gaina, rata, vaca, bibilica, curca, capra, crapul, sunt oricand interschimbabile si dispensabile. Câinele in niciun caz. Cainele este cel mai bun prieten al omului. Omul nici n-ar fi (fost) om fara caine. Ni se pare scandalos ca nu vi se pare evident. Ganditi-va si d-voastra. Daca ar trebui sa ramaneti pe o insula pustie ce companie ati prefera? Un porc? Sau un caine?

          Apreciază

        • d'Artagnan said

          Un porc.Aș prefera compania unui porc, așa, cam la vreo 130 de kile în viu…
          P.S. Scuză-mă, Bono, terrierul meu simpatic, drag mi-e de tine, dar de burta mea mi se rupe inima…

          Apreciază

        • RALG said

          Aceea nu este companie. Acela este anturaj. 🙄

          P.S. Am uitat sa va spun ca insula e pustie de oameni. Nu si de oratanii. E plina de fazani, prepelite, rate, si capre salbatice.

          Apreciază

    • INTJ said

      multumesc. mi-ati amintit c-am citit cu foarte mult timp in urma King Rat

      Apreciază

  6. Marginalia non turpia said

    A trata in bășcălie subiecte grave, un accident ori o mo[n]stră de ”specific național”?

    Apreciază

  7. Masca said

    Bășcălia poate salva Romania?

    Apreciază

    • Stely said

      Un comentariu care este in asteptere , dar care convinsa fiind ca nu va fi afisat (avem motive ) il voi pune aici ,pe Arca lui Goe .

      @Dl Nimeni- legea respectiva nu se adreseaza cainilor fara stapan . Va mai ajut inca odata , apoi va las sa faceti orice aberatii doriti.
      Iata aici (ca sa nu va mai stresati cautind) OUG-ul ce se afla in vigoare in prezent privitor la cainii fara stapan.

      Ordonanta de Urgenta nr. 155/2001

      din 21/11/2001
      Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 794 din 13/12/2001

      privind aprobarea programului de gestionare a Cainilor fara stapan

      În temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei, GUVERNUL ROMANIEI

      Ordonanta de urgenta nr. 155/2001

      din 21/11/2001
      Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 794 din 13/12/2001

      privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan

      In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

      Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

      Art. 1. – Consiliile locale ale unitatilor administrativ-teritoriale au obligatia de a infiinta, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, servicii specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan.
      Art. 2. – (1) Consiliile locale ale unitatilor administrativ-teritoriale au obligatia de a amenaja din fonduri proprii, in functie de necesitati, in conditiile prevazute in anexa nr. 1, adaposturi pentru cainii fara stapan, respectiv pentru acei caini care circula liberi, fara insotitor, in locuri publice.
      (2) Consiliile locale au obligatia de a incadra in serviciile infiintate potrivit art. 1 cel putin un medic veterinar si cel putin un tehnician veterinar pentru evidenta, supravegherea, asistenta medicala veterinara si efectuarea unor actiuni sanitare veterinare prevazute de legislatia sanitara veterinara.
      (3) In cazul in care este posibil, serviciile specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan pot fi concesionate potrivit reglementarilor legale in vigoare.
      Art. 3. – (1) In adaposturile ce apartin asociatiilor si fundatiilor pentru protectia animalelor pot fi cazati caini fara stapan numai dupa sterilizare, vaccinare antirabica si tatuare.
      (2) Adaposturile prevazute la alin. (1) trebuie sa aiba asigurata, prin contract, asistenta medicala veterinara.
      Art. 4. – Cainii fara stapan vor fi capturati si transportati in adaposturile serviciilor pentru gestionarea cainilor fara stapan, unde vor fi cazati o perioada de pana la 7 zile, cu respectarea normelor prevazute in anexele nr. 1 si 2.
      Art. 5. – (1) Dupa examinarea lor de medicul veterinar, cainii fara stapan care sunt agresivi, bolnavi cronici si incurabili vor fi eutanasiati imediat ce au fost adusi in adaposturi, cu respectarea prevederilor prezentei ordonante de urgenta.
      (2) Eutanasia este un act de sacrificare prin procedee rapide, nedureroase, a cainilor batrani sau bolnavi ori care nu au fost revendicati sau adoptati in conditiile si in termenele stabilite prin prezenta ordonanta de urgenta.
      Art. 6. – (1) Eutanasierea cainilor se va face numai de medicii veterinari care poseda atestatul de libera practica eliberat de Colegiul medicilor veterinari, conform prevederilor cuprinse in anexa nr. 3.
      (2) Se interzice uciderea cainilor de catre alte persoane sau prin alte metode decat cele prevazute in anexa nr. 3.
      Art. 7. – (1) In situatia in care, dupa expirarea termenului de cazare prevazut la art. 4, cainii nu au fost revendicati sau adoptati, acestia vor fi eutanasiati.
      (2) In perioada de cazare a cainilor in adaposturi se rezolva cu prioritate cererile de revendicare a cainilor.
      (3) Cainii nerevendicati pot fi adoptati si de catre centrele de adoptie special amenajate si organizate in acest scop.
      Art. 8. – (1) Incredintarea cainilor revendicati sau ceruti spre adoptie se face numai dupa ce acestia au fost sterilizati, vaccinati antirabic, deparazitati si identificati prin cele doua metode concomitente: tatuare si aplicarea zgarzii cu placuta numerotata.
      (2) Revendicarea sau adoptia cainilor de catre solicitanti se va face pe baza declaratiei-angajament, al carei model este prevazut in anexa nr. 4, cu achitarea unei taxe care reprezinta cheltuielile medicale si de intretinere, al carei cuantum se stabileste prin hotarare a consiliului local.
      Art. 9. – Cadavrele animalelor eutanasiate sau colectate de pe strazi vor fi incinerate, interzicandu-se folosirea lor pentru obtinerea de piei, grasimi, carne, faina proteica si alte produse.
      Art. 10. – Toate serviciile specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan vor tine registre speciale vizate de medicul veterinar concesionar al activitatii de asistenta sanitara veterinara, in care se vor mentiona urmatoarele: data capturarii, data si ora cazarii in adapost, caracteristicile individuale ale animalului, numarul de caini prinsi, revendicati, adoptati, eutanasiati, substanta utilizata si numele persoanei care realizeaza eutanasia, numarul de tatuaj, numarul fisei de adoptie, data vaccinarii antirabice, data sterilizarii, data predarii cadavrelor la societatile ce vor executa incinerarea, precum si persoanele care au instrumentat manoperele respective.
      Art. 11. – Actiunile de capturare, adapostire, vaccinare, deparazitare, sterilizare, adoptie si eutanasie se pot efectua si in prezenta reprezentantilor societatilor de protectie a animalelor, in cazul in care acestia solicita acest lucru, in baza unui program orar prestabilit.
      Art. 12. – Serviciile pentru gestionarea cainilor fara stapan la nivel local au obligatia de a comunica lunar directiilor sanitare veterinare judetene si prefecturilor numarul de caini inregistrati si numarul de tatuaj. Toate datele vor fi centralizate la nivel national de catre Agentia Nationala Sanitara Veterinara.
      Art. 13. – Se interzice organizarea sau participarea la luptele cu caini si abandonarea sau inducerea de suferinte cainilor.
      Art. 14. – Constituie contraventii urmatoarele fapte si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
      a) nerespectarea dispozitiilor prevazute la art. 1, art. 2 alin. (1), art. 3, art. 6 alin. (1), art. 7 alin. (2), art. 8 alin. (1), art. 9 si 10, precum si a conditiilor prevazute in declaratia-angajament, cu amenda de la 10.000.000 lei la 25.000.000 lei;
      b) nerespectarea dispozitiilor prevazute la art. 6 alin. (2) si la art. 13, cu amenda de la 20.000.000 lei la 50.000.000 lei.
      Art. 15. – Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de inspectorii politiei sanitare veterinare.
      Art. 16. – Contraventiilor prevazute la art. 14 le sunt aplicabile dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor.
      Art. 17. – Anexele nr. 1-4 fac parte integranta din prezenta ordonanta de urgenta.

      P.S. De fapt cred ca sunteti la curent ca exact acum s-a votat in parlament legea care reglementeaza eutanasierea cainilor fara stapan. Eu nu ma bucur , dar nici nu voi acuza furioasa pe cei care au votat-o . In schimb cred ca d-voastra, cu incapatinarea caracteristica unui catâr, veti gasi alti vinovati. Nu veti putea trai fara drogul necesar : ura impotriva lui Traian Basescu .
      PPS. Si incetati sa va angoasati fara motiv. Voi continua sa postez ori de cite ori voi considera ca aveti o exprimare ilogica , neadecveta unui om informat si cultivat. Cand voi constata ca topicele d-voastra vor fi riguroase , cu exprimare logica , cu argumente plauzibile si date exacte sustinute de legi in vigoare voi inceta sa va mai deranjez. Zau,cu formule de genul acesteia ” : Gata, nu mai veniti pe aici ” … veti avea efectul invers decit cel dorit . Adica ele ma stimuleaza sa vin, intrucit ma si distreaza.

      Apreciază

    • Dl.Goe said

      @Masca – Masca d-voastra nu va poate ascunde goliciunea. Care bascalie? Care Romanie? Care salvare? Salvarea de la ce? Despre ce glasuiti masca? Dar sobrietatea poate salva Romania? (Care sobrietate? Care Romanie? Care salvare?)

      Oamenimeni cu masca duiosi care se cred seriosi… Care mai de care…mai seriosi si mai salvatori ai Romaniei. Haide @Masca cânta la alta masa, ca n-am marunt.

      Apreciază

      • Masca said

        O, era o intrebare retorică.

        E bună bășcălia. Uneori e singurul lucru care poate salva Romania

        Cum de v-ati gandit că e un mesaj negativ?

        Apreciază

        • RALG said

          Madame, iarasi traiti intr-o realitate „paralela”… Si replica noastra era tot una retorica… Cum de v-ati gandit că e un mesaj negativ? 🙂

          P.S. Nu va apucati sa raspundeti. E o pseudo-intrebare tot retorica. Cu mecuisme pe mecuisme calcand. Si va rugasem sa cantati la alta masa ca n-am schimbat. Vad ca insistati sa prestati gratis, fara bacsis. Cum doriti.

          Apreciază

        • Masca said

          Nu prea inteleg ce doriti sa-mi spuneți.

          Sincer, eu vă prețuiesc prestatia de blogger.

          Apreciază

        • RALG said

          Suntem „kit”. Nici noi „nu” intelegem ce vreti sa spuneti. Despre „ce” blogger vorbiti? Sssss…

          Apreciază

  8. Radu Humor said

    Basescu&Guvernul ne vrea de partea ăstora:

    Atentie, imagini cutremuratoare interzise minorilor.
    Din cate am aflat de la un comentator, o hoarda de sunniti sauditi imbarcati in 10 masini 4X4 tip camioneta (50,000$ bucata), au patruns pe pamant sirian prin desert si au oprit in trafic trei camionagii sirieni pe care i-au legitimat si intrebat de religie. Cei trei de frica au spus ca sunt sunniti, insa se pare ca erau crestini. Li s-a cerut ca sa recite din rugaciunile musulmane si n-au stiut.
    Pt. asta au fost ucisi prin impuscare. Si parca batjocorirea celor de-o credinta cu noi nu ar fi indeajuns, Base&Co. ne vrea ca sa fim “aliatii” asasinilor.
    Adica mai pe sleau, sa ne renegam crestinatatea tinand partea asasinilor de crestini !

    Apreciază

  9. RALG said

    Iata avantajele unui sistem virtual. Curat virtual. In HUVACA nu conteaza ce esti. Poti fi un biet poetzas egolatru dintr-o suburbie provinciala, ori o biata baba tzicnita, ori un salahor steril al antisemitismului, si inca multe altele… Nu conteaza ce esti, ce nu esti si ce (n-)ai putea fi. Toti suntem reprezentatnti oficiali ai Romaniei, pe care o aducem si-o promovam, si-o salvam, in HUVACA. Viitor de aur tara noastra are si-o superba reprezentare. Garantat Mecu-Abalaru-Hojbota… etc…Tttt. Mai lipseste Iepurele – marele mancator de caini. Cel mai mare dusman al cainelui.

    Dar vai! Valeu. Si afara e la fel. Zavorau, CTP si… Seling… Crinul, Ponta, Oprescu… Urmeaza Moarte pe Dâmbovita.

    Hai Romania! Huo Turcia! Huo Dinamo – câini pana la moarte. Ca mult nu mai e… Free jiji.

    Apreciază

  10. Observator neutru said

    Se pare că Dorin Tudoran s-a înşelat şi la ultima sa încercare de a-l deconspira pe Goe sugerînd ca acesta ar fi reputatul profesor Costică Brădățan. Nu este posibil ca un profesor să se comporte atît de golăneşte, precum o face acest ticalos sub protecţia anonimatului.

    Apreciază

    • RALG said

      O-nu! Asta-i acuma! Observatorii neutri ne mai lipseau din peisaj. Nu mai avea cine sa stra-bata câmpi-ile. Parca masca-radele mecuiste pline de humori nu erau de ajuns… 😯

      Apreciază

  11. INTJ said

    mno, cine n-are (circ cu) caini vagabonzi are seriale … de ex. serialul „Blackout” pe Channel 4, care „ii invata” pe specatatori cat de periculos e sa aprinzi lumanari in caz ca „din priza nu mai vine curent” si alte chestii „dashtepte”. pe langa „the show terrified some viewers who apparently didn’t realise that their TV screen was powered by the grid” mai exista si tweet-uri foarte elocvente.

    asa ca, daca nu vreti sa ajungeti ca aia (cu seriale), tre’ musai sa iubiti si cainii vagabonzi!

    Apreciază

    • RALG said

      Exista libertatea alegerii? Am in minte o „oferta”. De indata ce reusesc sa o identific in web revin si o faca „publica” pe Arca.

      Apreciază

      • INTJ said

        pai … se poate iubi in mai multe feluri: declarativ (si minciuna e vorba), politic (crin & ponta), dumnezeieste (pe modelul: eu „te-am facut”, eu te omor), pasional (gradina-i mare si multi au sarit gardul), etc. … sau ca Shaun Ellis (daca tinem cont ca probabil majoritatea s-au nascut „vagabonzi”).

        Apreciază

        • RALG said

          Mai este si iubirea de genul David Copperfield („facem sex iar dimineata tu dispari”). Este cred exact genul de dragoste care trebuie facuta cu cainii vagabonzi. Ar trebui contactat Iozefini.

          Apreciază

        • INTJ said

          Iozefini? glumiti! noi traim in RO si aici, cine poate si vrea, face „muncind” bani din orice … viata (cu varianta: “Ti-e milă? Ti-am luat banii!”) sau moarte.

          Apreciază

    • RALG said

      Este aceasta o alternativa viabila?

      Jon Jandai: Life is easy. Why do we make it so hard?

      Apreciază

      • INTJ said

        neah. talk-ul asta nu-i cu nimic diferit de „fa cum zice, nu cum face, popa” … adica prezinta (in engleza, nu in limba materna si la oras, nu la casa lui din caramizi de lut) o solutie utopica. Life is not easy, it’s a constant/continuous battle for survival … for any living being. so the only real choice man can (eventually) make is to stop fighting … and die.

        Apreciază

        • RALG said

          Perspective si perspective… Pana la urma totul este o problema de atitudine… de perceptie. Solutia respectiva este utopica numai in cazul in care s-ar propune generalizarea ei sau aplicarea in anumite cazuri particulare incompatibile cu ea. In rest nu. Sunt o multime de insi care au perspectiva si atitudinea potrivita astfel incat o atare solutie sa nu le apara si sa nu le fie utopica. Dincolo de asta, din acest show, razbate, colateral, evidenta faptului ca oamenii au in general prea putin timp disponibil pentru ei insisi si ca sunt tinuti ocupati (cu prostii, sclavagism) mult mai mult decat ar fi necesar pentru a putea avea o existenta decenta. Traiasca feudalismul, viitorul glorios al omenirii.

          Apreciază

        • INTJ said

          dupa armata (daca-mi amintesc bine) am renuntat la ceasul de pe mana. eu zic c-am „castigat” timp, altii c-as fi „pierdut” timp … cert e insa faptul ca se poate trai si fara (daca-ti asumi si reversul monedei). totusi, de la „se poate” pana la „(e) ideal (ptr. oricine)” e cale lunga … si prin urmare nu-mi permit nici macar sa sugerez ca asta ar fi o modalitate utila altcuiva de „a avea timp pentru sine”.

          Apreciază

        • INTJ said

          lol … trecand peste faptul ca pana sa am primul celular au trecut ceva ani buni fara ceas la indemana, cred ca ati sarit nitel cam repede peste nuante: pe langa faptul ca bateria telefonului tine mai mult (la ce-i bun un telefon daca, atunci cand vrei sa vorbesti la el, nu mai are baterie?) daca ecranul e stins, mai important e factorul psihologic (daca ai ceas la indemana tentatia de a masura timpul e mult mai mare decat atunci cand n-ai si doar aproximezi … ex: „5 minute” in fata usii cu „ocupat” devenind astfel „o vesnicie”). 😉

          ps: asa, ca un experiment interesant, de cate ori pe zi vrem sa stim ora exacta … iar din total, cate ocazii chiar au contat (au fost imperativ necesare) si cate se pot incadra lejer la „timp pierdut (cu masurarea timpului)”?

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Anii aceia fara ceas si fara telefon nu se pun pentru ca provin dntr-un trecut extrem de obscur in care nici macar internetul nu exista si prin uramare nu aveati cum sa consemnati fapta. Ce-a fost a fost. Important este ca acum aveti celuar. Si chiar daca nu-i la fel de comod sa afli ora exacta precum in cazul aruncarii unei priviri pe ceas tot este esential: ideea ca la o adica ora exacta este disonibila este de baza. Daca ati fi continuat sa purtati ceas cu siguranta ca dupa ani si ani de zile ati fi ajuns sa-l consultati din ce in ce mai rar, exact cam cu aceeasi frecventa cu care va uitati la telefon. In plus s-ar putea ca insasi consultarea ceasului sa va fi devenit la fel de incomoda prin necesitatea punerii ochelarilor. In plus nu se pune (si) din cauza ca acum consumati infinit mai mult timp la calculator… Iar acesta are ora exacta afisata in permanenta. Altceva? Altceva la care ati renuntat pentru a simplifica viata….

          Apreciază

        • INTJ said

          aleg varianta numitorului comun (un fel de win-win) si spun: „(altceva) nimic”. 🙂

          Apreciază

      • INTJ said

        ca idee insa, imho s-ar fi potrivit mai bine: Life is simple. Why do we make it so complicated? … vorba aia: o poseta e (sau poate fi) utila, mai multe posete inseamna sa te complici (cu alegerea). 😀

        Apreciază

  12. RALG said

    Propunem un referendum pentru stabilirea anticipata a primelor care ar trebui acordate jucatorilor echipei nationale de fotbal a Romaniei pentru cazul in care vor castiga Campionatul Mondial de anul viitor organizat in Brazilia. Consideram ca ar fi absolut rezonabil ca fiecare jucator si antrenor sa primeasca cate un miliard de euro pentru aducerea in patrie a statuetei de aur decernata pentru castigarea Campionatului Mondial de Fotbal – Editia 2014.

    Apreciază

  13. Stely said

    Putem sa „propunem” ca tot degeaba . Eeee , alta era daca va venea ideea mai devreme . Ar fi fost prea frumos . Nu avem nici o sansa sa mai ajungem curind la Campionatul Mondial de Fotbal cu Piturca antrenor .

    Apreciază

  14. Marginalia non turpia said

    D-le G,

    Ai ucis ”Masca” și mi-ai adus cadavrul.
    Exact așa face și psica mea. Îmi aduce câte un vânat de-al său, să văd cât e de harnică.

    Bravo mister!
    Good boy!

    Apreciază

  15. Marginalia non turpia said

    REFLECȚIE

    Autorul lui ”RH”- un om cu nume și oraș de reședință, o persoană care poate fi trasă la răspundere pentru atitudinile sale negative.

    Autorul Echipei ”G” – un fugar, ascuns sub un nick de împrumut/ sub mai multe nickuri, o persoană care nu-și asumă responsabilitatea atitudinilor sale.

    Apreciază

  16. Marginalia non turpia said

    @ ”G”

    Lucru nou: măsluiești mesaje .

    ”Drăguț”. Uiți că administrez un blog și că mă prind ce întreprinzi.

    Ce nu face omul la necaz? Vrei, cu orice preț, ultimul cuvânt.

    Te înțeleg și mi-e milă de tine.

    Apreciază

  17. Marginalia non turpia said

    POUR LES CONNAISSEURS

    Paul Cornea, un om și un profesor model (pe care am onoarea să-l cunosc și despre a cărui carte ”Introducere în teoria lecturii” am scris) despre polemică și mitocănie:

    ”-Ce va deranjeaza in lumea culturala de astazi?
    -Eu sint mai optimist decit multi dintre voi. Nu ma deranjeaza ca sint polemici, ma deranjeaza ca ele se degradeaza repede, ca ajung la procese de intentie si etichetari penibile. Limbajul trivial si caderea in mahalagisme si mitocanie – asta e foarte neplacut”. (În ”Observatorul cultural”)

    În HUVACA, la fel ca și în Real.

    Apreciază

Lasă un comentariu