(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Egalitate vs. Egalitarism

Posted by Arca lui Goe pe Septembrie 11, 2013

Nimeni nu este mai presus de lege.  Pam-pam.  Dar/doar legiuitorul. ?! Daca nimeni nu-i mai presus (si nici mai prejos, nu?) de lege asta inseamna, pe cale de consecinta, ca suntem cu totii egali. Teoretic. Practic nu suntem egali. Unii au mai multa putere, au bani, au relatii, cunostinte influente, prieteni potenti, admirarori, sunt mai frumosi, mai inteligenti, mai sexy, mai dotati, altii dimpotriva, cu toate ca sunt egali, (poetii, de ex. sunt mereu eg-ali… cu ei insisi si mai ales poetele) dar n-au putere, n-au bani, n-au relatii, n-au cunostinte (nu stiu carte si nu stiu nici avocati), sunt detestati, sunt stupizi, needucati, urâtzei, fara sexapil, fara nimic special, „gringaleti” care „n-au”. Talent.

In conditii de oarecare normalitate contextuala (stabilitate) aceste diferente specifice, evidente si vizibile, nu perturba egalitatea aparenta, garantata inclusiv constitutional (fiecare cu constitutia sa) si nici raporturile de ne mai presus si de ne mai prejos in raport cu dura lex.  Tragi-comedia del  arte incepe in situatii speciale in care cate un reprezentant al vreuneia dintre categorii ajunge (in virtutea unor legitati imuabile, imanente, inexorabile, inefabile, incogniscibile si transcendentale) sa fie adus (prin constrangere) in postura de a fi evaluat, in interiorul sistemului social, in legatura cu pozitia sa fata de lege.  Meta-legea este intotdeauna mai presus de lege. Inegalitatile (flagrante) dintre indivizi devin operationale, manifeste, tocmai atunci cand cel care a calcat pe bec  este pus in postura de a explicita relatile si pozitiile sexuale in care se afla cu legea.  Unii reusesc sa se deosebeasca (flagrant) de altii (in conditii altminteri similare) prin abilitatea de a amâna, a eluda, a atenua,  eventual pana la prescriere, anumite procese filozofice petrecute in cadrul „aparatului juridic”. Este unul dintre cazurile clare in care devine evident ca indivizii  nu sunt egali (nici macar aproximativ egali) si ca unii sunt mai egali decat altii. In sfarsit, daca am reusit sa va adorm vigilenta… as zice ca actuala dizertaie nu este o pledoarie in favoarea instaturarii de facto a tratameteleor egalitariste a celor ajunsi sa fie evaluati in raport cu relatiile in care se afla ei cu legea, ci dimpotriva, in favoarea considerarii cu si mai pregnanta acuratete a difrentelor specifice. „Non idem est si duo dicunt idem”. Cu atat mai mult „Non idem est si duo faciunt idem”. Cazul A1: Individul X1 il ucide cu premeditare pe Y1. Cazul A2: Individul X2 il ucide cu premeditare pe Y2. X1 si X2 au mobiluri similare, moduri de actiune similare si se comporta similar pe durata procesului. Este oare corect ca X1 si X2 sa primeasca aceeasi pedeapsa? De ex. 20 de ani de puscarie. Sau inchisoare pe viata. Sau pedeapsa cu moartea. Da sau Nu?

 • Dar daca X1 are 20 de ani, iar X2 are 96 de ani?
 • Dar daca Y1 avea 91 de ani si suferea de o boala incurabila, iar Y2 avea 19, era student si proaspat logodit?
 • Dar daca Y1 era un fost puscarias recidivist (pentru pedofilie), fara familie, detestat si urat de toti cei cu care avea de-a face, iar Y2 era un artist genial, iubit si admirat de familie, de prieteni si de societate sau un ins comun cu familie si copii care depindeau integral de el?
 • Dar daca X1 este autorul unor realizari remarcabile utile societatii si un om plin de merite, admirat, iubit, iar X2 este un techea-berchea, un intretinut al societatii, un ins predispus la acte antisociale.

Cat de mult ar trebui sa conteze acest gen de „circumstante” (dar si altele asemanatoare)? Ar fi „democratic” ca pedeapsa sa fie stabilita (macar in cazul in care in cazul judecat sunt implicate persoane publice) prin vot popular? Sau ar trebui sa conteze doar fapta: un ins uman a ucis cu premeditatre al ins uman. Atât.

40 răspunsuri to “Egalitate vs. Egalitarism”

 1. Dl.Goe said

  Pe blogul de la Corabia al mini-diktatorului nano-poetzas Viorel Padina (cel despre in care cetateanul cu nume, prenume si resedinta cunoscute – Radu Humor – a afirmat, calomniindu-l, in nenumarate randuri, chiar pe blogul respectiv, ca si-ar fi plagiat minuscula opera de 57 de pagini) se intampla CEVA: Comentariile sunt inca – tot – oprite DAR nu se mai stie de ce. O fi semn ca solipsismul face sincope, iar cetateanului corabian i s-o fi facut chef de brain-storming-uri publice cu consilierii sai psihoterapeutici. Sa vezi distractie.

  • Anonim said

   • Stely said

    Minunat !!! Multumesc ,”Anonim” . Mi-ati incalzit sufletul cu o muzica aceasta divina, insotita de imagini la fel.
    As vrea sa stiu , oare ce nu le-a placut celor doi vizitatori care au dat „dislike „?
    Poate daca veti citi cite ceva despre Gheorghe Iovu veti vedea cit de mult ati gresit …

    Muzica lui Gheorghe Iovu modifică matricea ADN-ului uman

    “Doctorul de suflete” cum i se mai spune, compozitorul si interpretul Gheorghe Iovu este un deschizator de drumuri in meloterapie, nu numai in cea romaneasca, ci si in cea mondiala, muzica creata de el fiind folosita in 17 centre medicale din lume. Piesele sale ii vindeca pe bolnavi sau le amelioreaza starea de sanatate, alina sufletele, spiritele le invioreaza, pe betivi ii trezeste din betie, face plantele sa dea recolte in sere mai bogate si mai frumoase, iar in Germania femeile nasc pe piesele sale.

    http://www.financiarul.ro/2011/07/22/muzica-lui-iovu-modifica-matricea-adn-ului-uman/

    • Stely said

     Am mai adus ceva . Marturisesc ca mi-a fost greu sa aleg .Toate sunt exceptionale.

     P.S Am ales una cu fluturi exotici , deoarece vazind minunatele lepidoptere mi-am amintit de o parte din viata mea profesionala, de biolog la protectia plantelor, avind ca sarcina prin fisa postului combaterea bolilor si daunatorilor plantelor agricole. Fluturii sunt daunatori(unii dintre ei) , dar nu ca insecte adulte, ci ca depunatori de oua, din care eclozeaza sutele de larve (omizi ) ce devoreaza frunzele si fructele pomilor fructiferi . Munca mea consta in diagnoza , prognoza si avertizare . Trebuia sa cunosc, pe linga aspectul lor (culoare , marime si alte trasaturi ) momentul aparitiei adultilor (fluturii), apoi al larvelor(omizilor) devoratoare , cit si anvergura atacului corelate desigur cu dezvoltarea frunzelor si fructelor . Pentru toate acestea puneam in livezi capcane cu feromoni , in care bietii masculi cadeau atrasi de mirosul excitant . Asa stiam momentul aparitiei larvelor si drept urmare trimiteam in zona zeci-sute de carti postale de avertizare , desigur cu tratamentul adecvat. Acum , ma veti intreba ce rost a avut acest off topic. Ei bine , uite asa ,ca mi-am amintit ca am lasat in urma mea o colectie frumoasa de fluturi .. . Fluturi, care erau la fel de frumosi precum cei din videoclip. 🙂
     Scuze daca v-am plictisit cu niste amintiri personale.

  • RALG said

 2. Marginalia non turpia said

  1. Un caz intâmplat pe undeva prin America: un tip cu IQ foarte inalt este sistematic deranjat de un vecin mai prostuț, care dă muzica la maximum. Nereușind să se înțeleagă cu el, genialoidul nostru îl ucide, convins fiind că este indreptățit, întrucât contribuția sa socială este mai importantă, pe măsura inteligentei sale.

  Eu cred că cei mai puțin inteligenți, mai puțin educați, mai puțin bogați, mai puțin empatici, ori mai puțin contributivi social, au același drept la viață ca și cei plini de calități.

  2. Circumstanțele atenuante ar trebui să se acorde in funcție de situație. De pildă, fur ca sa-mi salvez familia ori o persoană iubită ori fur ca sa am cât mai mult, ca sa-mi satisfac lăcomia. Ucid fara sa vreau, aparandu-mă, ori ucid de placere. Agresez pentru ca sunt agresat, ori agresez de plăcere.

  3. Mi-e milă de Diavol și sper că va fi mântuit, de ce nu mi-ar fi milă de un om?

  PS. Probabil că postarea mea va fi făcută arșice și afișată pe pagina cu ”orori”. Nu mi se va da dreptul să răspund, să argumentez.

  OK, imi asum riscul. Imi place tema, în sfârșit, ceva ne-copiat de pe alte bloguri, ceva scris chiar de administrator. Am simțit nevoia sa spun ce cred. Mi-ar placea să dialoghez, prevăd insă că nu mi se va acorda acest drept.

 3. Dl.Ge said

  Aflam de pe pseudo-blogul d-lui Nimeni ca Aceia care si-au dedicat o buna parte din viata blogurilor si au ajuns sa ofere consultanta in acest domeniu, afirma ca posesorul unui blog trebuie sa accepte faptul ca inteligenta cititorilor sai, insumata, este mai mare decit inteligenta sa.”. Dl.Nimeni nu precizeaza cine sunt acei misteriosi merituosi care insumeaza inteligentele ca pe castraveti (aritmetic, scalar, nu vectorial). Dl.Nimeni, posesor de pseudo-blog nu mentioneaza nici sursa acestei asertiuni discutabile, iar in continuarea acesteia incearca niste consideratiuni personale de tot hazul (dar total neimportante). Totusi ideea nu este lipsita de sens si ar merita initiata o discutie despre raporturile care se stabilesc intre inteligenta individuala a unui blogger (autor unic) si inteligenta colectiva a comunitatii care se formeaza prin atragerea individuala a unor inteligente in siajul textelor de pe blog. Neaavand blog nu ne putem lansa intr-o asemenea tema inainte de a identifica cateva bloguri (autentice) care sa poata sustine si ilustra o asemenea dezbatere. Defunctul blog al conului Dorin Tudoran, din anuminte momente ale sale, ar fi putut fi un bun caz de studiu.

 4. Marginalia non turpia said

  Stimate d-le G,

  Iți spun, cu tot respectul datorat unei ființe umane:

  Realizezi ce faci?

  Pentru mine e din ce în ce mai comic.

  Ce frică ori ce furie te mână?

  In ce scop ți-ai construit ”un loc de dat cu capul”? Mă refer la ”pagina Mecu”.

  Nu ai auzit de efectul de bumerang?

  PS. Si…ce rost au comentariile alea ”off topic” cu privire la bloguri unde nu ești acceptat?

  Treaba lor ce fac, nu-ți înțeleg preocuparea pentru statusul lor.

  Cum mi-e greu să-ți înțeleg preocuparea de a-i reeduca prin bășcălie. Tipic ”sudist”. Eu vin din nord,la noi e altfel.

  Ce-ar fi să-ți folosești inteligența și cultura mai eficient?
  E păcat să scrii un topic ”mișto”, apoi să începi să umpli spațiul de comentarii cu atacuri la adresa unor ”dușmani” care te ignoră.

 5. RALG said

 6. RALG said

 7. RALG said

 8. RALG said

 9. Antonim said

  Pedepsele ar trebui intr-adevar corelate cu virsta infractorilor… Cu cit infractorii sint mai batrini cu atat exista sanse mai mici de a putea fi recuperati social si/sau de a li se aplica pedepse adecvate. Cei care au peste 65 e ani si comit omucideri ar trebui condamnati la moarte si executati, iar pentru tilharii, violuri, escrocherii, coruptie ar trebui condamnati la inchisoare pe viata fara drept de apel. In cazul celor peste 70 de de ani, crima dar si vatamarea corporala, tilharia violul, escrocheria, coruptia ar trebui pedepsite direct prin condamnarea la moarte. Cu cat infractorul este mai batrin cu atat pedepsele ar trebui sa fie mai aspre. Un violator de 20 de ani ar trebui sa stea 1 an la puscarie, unul de 30 de ani ar trebui sa stea 10 ani la puscarie, iar unul de 40 de ani ar trebui castrat si inchis 20 de ani. Cu siguranta ca am trai intr-o lume cu mult mai putine infractiuni si nu am mai asista perplecsi la comedii precum condamnarea bosorogului Madoff la 150 de ani de puscarie. 😯

  • RALG said

   @Antoane IM – Dar amarnic mai sunteti. Mi-l amintiti pe Iepurele de Martie care-si doreste sa puna mana pe ranga si sa striveasca câini comunitari. Vad ca aveti cam aceeasi mentalitate. Doar IP-ul difera putin.

  • Antonim said

   In Romania nu doar justitia este de partea infractorilor ci si legea. Sfidind orice logica si orice common sense daca un infractor comite mai multe infractiuni primeste doar cea mai grea dintre pedepse si scapa de celelalte. Asa se face ca jigodia becaliana in loc sa infunde puscaria pentru urmatorii 30 de ani si sa i se confiste averea obtinuta ilegal, isi continua matrapazlicurile de la mititica unde domneste boiereste si stoarce lacrimi de la pulime. Un infractor care a comis mai multe infractiuni ar trebui sa primeasca toate pedepsele prevazute plus un supliment sunstantial pentru aceste circumstante agravante.

   • Stely said

    In Romania pana sa ajungem la pedepse , fie ele si mai mici decit gravitatea faptei, trebuie sa avem o justitie care sa urgenteze actul de judecata . Sa nu permita infractorilor sa ajunga in guvern si parlament ca apoi s-o violeze apoi vor cu ajutorul ” pulimii ” prostite si intepenite in nesimtire; sa se uite nepasatoare cum un nenorocit in amiaza mare sta cu cutitul in gitul unei tinere femei, pe care apoi o violeaza fara teama ca cineva s-ar putea repezi cu o bita in salele lui.

   • RALG said

    Noi am fi multumiti daca Mircea Sandu si Dumitru Dragomir (Nasu si Corleone) ar primi condamnari de cate 150 de ani de puscarie. Le merita, alaturi de toti cei care le ingaduie existenta in libertate. De curand (de ex) Mircea Sandu, proprietarul Fotbalului din Romania si al Federatiei anexe a oferit, in marea sa marinimie, un cadou, o donatie, primaritei din Craiova, sinistra Olguta. I-a daruit acesteia, asa de la el, ca e berbant, un loc in liga a doua pentru o echipa de fotbal. Cadoul insa i se cuvenea primarului din Pascani care nefiind suficient de sexy n-a primt ce (nu) merita pentru orasul sau. Dar intrucat in Romania dreptul la proprietate e garantat, n-are nimeni nicio treaba cu ce si cui face Mircea Sandu cadouri din ce-i al sau si al famigliei sale. Eroul nostru a oferit in marea sa marinimie bilete la un meci international de fotbal familiei careia i-a murit copilul sfasiat de caini. Va dati seama ce fel de psihologie are acest individ care cu greu poate fi numit „uman”? Pentru ce a putut sa-i dea prin cap si sa-i iasa pe gura acestei bestii odioase se cuvenea sa fie biciuit pe stadion in pauza meciului cu Turcia. Ar trebui sa fie fortat sa-i ia echipa sinistrei Olguta si sa o da familiei lui Ionut (Lupescu). Gurile rele afirma ca de fapt n-ar fi facut gesturi galanton-caritabile cu Olguta (in dauna etern pierzatorului Adrian Mititelu) ci ca (a) si-a promovat interesul personal si (b) inca pe bani buni primiti in schimbul oferirii din prea-plinul mosiei sale a unui loc intr-o divizie pentru o echipa inventata. Si-i merge.

    • Stely said

     Banuiesc ca despre asta este vorba . Procesul este in desfasurare :

     „De ani de zile, suporterii şi mai mulţi oameni implicaţi în fotbal au încercat să-i detroneze pe Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir din fruntea FRF şi, respectiv, LPF, însă, de fiecare dată, cei doi au reuşit să scape. De data aceasta, însă, lucrurile sînt mult mai complicate, astfel încît Mircea Sandu şi-a anunţat deja retragerea.

     Dumitru Dragomir încă ezită, bazîndu-se pe faptul că îl consideră vinovat doar pe Mircea Sandu, care i-ar fi instigat pe cei din Comitetul Executiv al FRF să voteze acea decizie pentru care acum sînt trimişi în judecată. Lucrul acesta i l-a strigat în faţă lui Mircea Sandu acum cîteva luni, cînd ziariştii prezenţi la sediul FRF au înregistrat ţipetele adresate de Dumitru Dragomir spre preşedintele FRF.”

     Avocatul clubului FC Universitatea Craiova, patronat de Adrian Mititelu, Mircea Moise, a declarat, joi, la Judecătoria Sector 2, unde se judecă dosarul dezafilierii grupării oltene, că Primăria Craiova ar fi dat mită FRF două milioane de euro, pentru locul primit de CS „U” Craiova în Liga a II-a.

     Judecătorul a stabilit termen în cazul dezafilierii FC Universitatea Craiova de către Federaţia Română de Fotbal pentru 10 octombrie.”

     P.S Sa speram ca procesul sa va termina pina in decembrie 2014. Altfel daca va veni la Cotroceni un „prieten” al „sinistrei” Olguta Vasilescu, Mircea Sandu si”Corleone” vor ramane „mosierii fotbalului ” pe viata .

  • INTJ said

   mda … eu vroiam sa glumesc cu „dura lex” >> „dur(a l)ex”, da’ dupa ce-am citit „Un violator de 20 de ani ar trebui sa stea 1 an la puscarie” nu prea mai am cuvinte.

   • RALG said

    D-voastra cât ati propune? 🙄 Fara cuvinte! * * * * * ar fi OK? Instelati si d-voastra o propunere si pe urma supunem la vot. Ca nu ne caosta niciun ban.

    Dar despre impozitul pe venit unic ce parere aveti? Ar fi mai bun impozitul progresiv? Cei care au nevoi mai mici sa plateasca impozite mai mari… Daca impozitul penal e (chipurile) unic asa ar trebui sa fie si celelalte taxe. Sau nu…

    • INTJ said

     sunt doar un om si neavand atribute divine (nici macar inchipuite aka auto-atribuite) … i-as curata pe toti (violatori si criminali).

     de ce „e logic” sa platim orice fel de impozit? nu ajunge ca trebuie sa platim taxele incluse-n fiecare produs si serviciu? de exemplu: daca pensionaru’ a muncit si si-a platit (la suprapret, cu dobanda) dupa 30 de ani casa … aia odata cu schimbarea proprietarului pe hartie se transforma din casa-n fabrica de bani si deci asa se justifica impozitul ce trebuie apoi platit anual … chiar daca deja „casa” e mai degraba „o ruina”? nu cumva platim impozite doar ca sa fie ciolanu’ mare si sa pofteasca toti nehalitii la el?

    • RALG said

     Credem ca aveti dreptate. Mare dreptate. Dar n-aveti ce face… cu ea. Nu se vinde. Nu produce. Nu schimba nimica pe lumea asta plina de-amaruri si de chin. In genere faptul de a avea dreptate, inflatia de dreptate, denota penuria altor lucruri. Ideea unei lumi fara taxe (seducatoare idee) ascunde (cred) lucruri infricosatoare precum premonitia unui declin iremediabil al speciei umane. D-voastra personal cat timp estimati ca ati putea sa traiti (huzuriti) in paradis inainte de a va lua lumea in cap plecand in cautarea infernului pierdut? O luna? Un an? Un deceniu? De ce nu?

    • INTJ said

     hm, poate ca n-am fost destul de clar: sunt impotriva taxarii multiple … nu o lume fara taxe. nu „imi iei procent din salar” si apoi „ma obligi (fiind inclus in pret) sa platesc tva” (din ce mi-a mai ramas). e una sa-ti „platesti” partea pentru ca faci parte din societate … si e cu totul altceva ca societatea sa ia si pielea de pe tine. ergo nu de un paradis ziceam eu … ci de o lume in care ipocrizia e la cote minime.

    • RALG said

     Aaa… Sunteti moderat. N-am facut nimic. N-avem cum sa punem de-o revolutie.

     Totul trebuie folosit cu moderatie. Inclusiv moderatia. 🙂

     Dar numai pe blogurile moderate. 🙄

    • INTJ said

     nu prea m-as descrie ca fiind „moderat” dupa ce, infruntand temeri ancestrale, m-am exprimat deja in favoarea unei re-evolutii … nu o (simpla) revolutie. 😀

   • Stely said

    In ceea ce priveste violatorii iata ce li se pregateste :

    ‘Pedofilii si violatorii ar putea fi castrati chimic. Legea initiata de niste senatori, care vor sa-i pedepseasca aspru pe cei care au comportamente sexuale deviante, va fi depusa in Parlament.
    Ads by INTERNET PROTV
    Tratamentul va reprima pornirile sexuale numai in perioada in care este administrat, iar o masura definitiva si ireversibila s-ar aplica doar recidivistilor.
    Statistic, anual in Romania peste 500 de copii sub 13 ani sunt agresati sexual. Din rusine sau de teama, nici ei si nici parintii nu spun ce patesc. De aceea, in inchisori, sunt putin peste 100 de condamnati pentru aceste infractiuni. Pentru ei, acesti senatori pregatesc o intiativa legislativa prin care pornirile sa le fie reprimate.
    „Tratamentul acesta hormonal este reversibil. E inactiv pe perioada tratamentului. Numai ca in momentul in care ar exista o recidiva, sa se aplice o masura definitiva”, spune Marian Vasiliev, senator PPDD.
    Asadar, pentru pedofilii aflati la prima condamnare tratamentul s-ar aplica doar in perioada de detentie. Odata cu el, ar putea veni si o reducere a pedepsei.
    „Daca nu accepti tratamentul, atunci noi mergem ca sa se mareasca mult mai mult pedeapsa. Pentru ca un pedofil in Romania ia 7-8 ani, daca mai scrie o carte de poezii, dupa 3 ani de zile iese afara si recidiveaza”, spune Ciprian Rogojan, senator PDL.
    In fapt, castrarea chimica inseamna inhibarea hormonilor sexuali. Potrivit medicilor, tratamentul inhiba apetitul, iar raporturile sexuale nu mai sunt posibile. Efectele inceteaza insa din momentul in care tratamentul este oprit.
    Problema nu este rezolvata. Specialistii atrag atentia ca agresorii si-ar putea indrepta in alta directie comportamentul violent. Iar psihologii sunt de parere ca educatia ar folosi copiilor mai mult decat legea.
    „Un copil care este abuzat poate in anumite conditii, la maturitate, sa devina el insusi un abuzator. Intrebarea asta tardiva „Cum de s-a ajuns aici?” e inutila si atunci ce trebuie sa facem e sa ne asumam o responsabilitate”, spune psihologul.
    In Romania, pedofilii primesc maximum 10 ani de inchisoare.
    Cehia, Rusia, Germania, Franta sau Polonia au adoptat deja castrarea chimica a pedofililor.”

 10. Stely said

  Scuze , este corect asa :”Sa nu permita infractorilor sa ajunga in guvern si parlament ca apoi s-o violeze cum vor, cu ajutorul ” pulimii ” prostite si intepenite in nesimtire. „

 11. INTJ said

  deoarece am citit intre timp ca „în România dacă ai o opinie ești de căcat că ești prost, iar dacă n-ai ești de căcat că nu-ți pasă…” … musai sa-mi exprim opinia vis a vis de pedepsele pentru X1 si X2: as opta ptr. pedeapsa cu moartea pentru amandoi … mai ales ca d.p.d.v. al oricarei specii partea cea mai interesanta e cea dinainte de inceperea degenerarii.

  • RALG said

   – D-le senator ce credeti ca e mai daunator in politica romaneasca? Ignoranta sau nepasarea?
   – Nu stiu si nici nu ma intereseaza.

   * * *

   Totusi o diferentiere tot ar trebui facuta. Propun ca X1 sa fie condamnat la moarte prin impuscare iar X2 prin fierbere in ulei de soia reciclat de la „restaurantele” McDonalds. De acord?

   • INTJ said

    da, n-ar strica o diferentiere … desi partea naspa e ca acea diferenta o fac pana la urma terte persoane (aka „calaii”) in cazul carora daunele platite de „angajator” pentru „bolile profesionale” nu prea schimba mare lucru. chiar si asa, e musai sa risipim energie (pentru fierbere) cand avem deja solutia multiplu testata „Arbeit macht frei„?

    • arcaluigoe said

     Asta ma duce cu gandul nu la Auschwitz ci la „culmea justitiei”: sa condamni o curva la locul de munca (daca mai stie cineva cum era cu acest gen de condamnari pe vremuri)…

    • INTJ said

     nush ce sa zic … mi-a spus mai demult cineva „stay away, avoid them at any cost: you’re their perfect victim” si sunt prea las sa testez veridicitatea acelei afirmatii.

  • RALG said

   P.S. Ceva ma face sa cred ca mesajele d-voastra ii merg d-nei Mecu drept la inima.

   Si la cat de emotiva este in ultima vreme probabil ca ar prefera sa nu existe deloc (mesajele d-voastra nu dânsa). Am impresia ca va ignora special in acest scop… pentru a-si proteja inima. Ma bucur sa constat ca d-voastra aveti o inima buna… Si ca nu puneti la (aceasta) inima faptul ca dânsa v-a abandonat brusc, din postura de interlocutor favorit.

 12. Marginalia non turpia said

  FILĂ DE JURNAL. (Observator extern al (b)Arcei)

  Materiale interesante culese de pe net.

  Un dialog plicticos între ”G”și INTJ.

  Gheorghe Iovu adus ca meloterapeut.

  O grațioasă evocare a mea.

  În București a plouat năpraznic.

  Reflecție: ”D-le Go-E, nici nu știi, cât de mic începi să fii”!

 13. Marginalia non turpia said

  ANALOGIE, pour les connaisseurs

  Cred că relația dintre autorul ”Echipei G” și personajele din echipă (Goe, Ralg, Arca) este ca aceea dintre autorul Clancy și personajul său, detectivul Wilbram.
  Mă refer la construcția de realitate a minții celor doi autori, numită impropriu ”delir”.

  Autorul Echipei vorbește undeva, la începutul revenirii mele pe această (b)Arcă -revenire în formă binevoitoare- despre aderența sa la teoria lui Unamuno privind raportul autor-personaje.
  Căutați și veți găsi.
  Enjoy!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: