(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Pinocchio si Crin

Posted by Arca lui Goe pe septembrie 18, 2013

Co-mici vestiti – pseudo-politicienii din politica:

Nici nu ştii dacă să te mai superi. Unii politicieni spun lucruri atît de enorme, încît devin suspecţi de …inocenţă. O minimă experienţă, un minim instinct de conservare (politică), un mic efort de gîndire strategică ar trebui să le cenzureze, la timp, declaraţiile (prea) spontane. Am prefera să fim scutiţi de asemenea sincope intelectuale, de asemenea comice derapaje. Să luăm două exemple:

1. Domnul Victor Ponta a declarat, de curînd, că, iniţial, a fost împotriva proiectului Roşia Montană, pentru simplul motiv că Traian Băsescu era pentru. Şi că dacă Băsescu era pentru, însemna că proiectul nu putea fi decît rău. Venită de la un prim-ministru, e o declaraţie aproape înduioşătoare în sinceritatea ei. La capitolul ”sinceritate”, Victor Ponta ar merita, în acest caz, premiu cu coroniţă, deşi nu sinceritatea e punctul lui forte. Pe de altă parte, e îngrijorător să afli că, la cel mai înalt nivel, se pot lua decizii importante, nu pe bază de analiză competentă, nu pe bază de consultanţă tehnică, incluzînd experţi, partide parlamentare, exponenţi ai societăţii civile, ci pe bază de duşmănie personală, sau de caft electoral. Dacă ”duşmanul” susţine că trebuie început secerişul, noi hotărîm că secerişul se amînă, ba chiar se suspendă. Fiindcă ce zice duşmanul nu poate fi decît greşit. Lucrurile se pot consuma la nivel de mărunţişuri, dar se poate ajunge – Doamne fereşte! – şi la chestiuni mai gogonate. Dacă, într-o bună zi, cutare politician din cealaltă echipă va proclama că limba română e o limbă latină, ne vom grăbi să decretăm că, în realitate, vorbim slavona. Cei din echipa adversă nu pot avea dreptate, nici dacă spun că ziua e lumină şi noaptea e întuneric. Sunt condamnaţi să bată cîmpii, orice ar pretinde. Asta da înţelepciune guvernamentală, simţ democratic, grijă pentru ţară! N-avem opinii bine cumpănite. Avem reacţii ciufute, spirit de contradicţie, replică gata-făcută, de copil răzgîiat. Şi ca să punem cireaşa pe tort, adăugăm că vrem dialog, că nu mai vrem atmosferă de confruntare, că ne-am săturat de partizanat… Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu unul nu pot avea nici cea mai mică încredere într-un politician care mărturiseşte, nesilit de nimeni, că e contra unei idei, pentru că vecinul cu care tocmai s-a certat e pentru.

2. Domnul Crin Antonescu ne-a anunţat, zilele trecute, într-un studiou de televiziune, că e la guvernare, dar nu la putere. O foarte virilă probă de impotenţă! A avea în mînă guvernul şi a avea în mînă o majoritate parlamentară de cca 70%  sunt, în concepţia dlui Antonescu, nişte mofturi. De ce? Fiindcă nu ”are” şi DNA-ul, ANI, şi Curtea Constituţională. Cu alte cuvinte nu eşti la putere, dacă nu ai toată puterea, dacă nu reuneşti sub sceptrul tău şi legislativul şi executivul şi juridicul. Jos cu Montesquieu! Sus cu Dan Voiculescu! Jos cu separarea (şi independenţa) corpurilor diriguitoare. Ţi se face niţeluş frică. Dacă USL-ul nu are (încă) puterea, cine o are? Cine ne conduce? Băsescu? Înseamnă că omul e un geniu, un personaj miraculos, un magician! Cum altfel, dacă fără guvern, fără parlament, fără ”legitimitate”, domină în continuare scena? Iar dacă nu e el, cine altcineva e marele tartor? DNA-ul şi ANI? Adică ”persecutorii” liberalilor? Dar iată că le-au căzut victime şi de-alde Videanu, sau Ioan Oltean. Nu sună asta a independenţă prea mare? Sau e praf în ochi, ca să ne adoarmă vigilenţa? De fapt, ce vrea să spună dl. Crin Antonescu? Că are idei, dar n-are putere? Că ne conduc ”serviciile”? (adică un fost membru PSD şi un fost liberal?). Că USL-ul n-a fost decît o reţetă conjuncturală pentru vindecarea de băsescită, după care a căzut în desuetudine? Că visează la ”o tiranie ca-n Rusia”? Că nu-l mai iubeşte pe Ponta? Deunăzi, se lăuda că a depăşit statutul de ”candidat” la preşedinţie. E, pur şi simplu, preşedinte. Dar aflăm acum că n-are putere. Mai bine să ştim asta mai devreme, decît prea tîrziu. Liberalii o ştiu? Fapt e că, dacă domnul Crin Antonescu are dreptate, ţara e, în acest moment, neguvernată. Nimeni nu e cu adevărat, ”la putere”, prin urmare nimeni nu poate decide nimic, nimeni nu e vinovat de nimic. Să ne bizuim pe opoziţie? Păi, acelaşi domn Antonescu ne-a mărturisit că, în fond, el e şi şeful opoziţiei. Caz în care puterea sa e fără precedent, căci îmbină calitatea de copreşedinte al alianţei de guvernămînt cu aceea de eminenţă cenuşie a forţelor anti-guvernamentale. Aşa ceva, România n-a avut încă niciodată! Să contemplăm cu uimire situaţiunea şi să sperăm în eternul nostru noroc! Pînă la urmă s-o găsi cineva care să ne convingă că suntem, totuşi, un stat normal. Poate chiar domnii Ponta şi Antonescu, cu condiţia să se dea peste cap, ca în basme, şi să devină inversul a ceea ce sunt… – In rolul lui Carlo Collodi – Andrei Plesu – in rolul Geppetto – Ion Iliescu si Dan Voiculescu.

14 răspunsuri sa “Pinocchio si Crin”

 1. Dl.Goe said

  Frati de ginta latina:

  Bravos natiune. Halal sa-ti fie. – G. Garibaldi

  Apreciază

 2. stely said

  Marturisesc spasita ca mie incepe sa-mi placa din ce in ce mai mult guvernarea USL.In primul rind ca ma distrez copios,vazindu-i cum incearca sa para stapini pe situatie ,in al doilea rind pentru ca cei care ii injurau pe Emil Boc si pe Train Basescu,ii injura acum pe ei.Cred ca „poporul lui Calafat” a inceput sa-si dea seama cit de mult s-a inselat

  Apreciază

  • RALG said

   Credem ca exagerati. Mai intai ca hazul de necaz ar trebui sa fie facut cu moderatie. Apoi ca aceasta aceeasi comedie era accesibila si pe vremea lui Boc (mai ales in opozitie). Pe urma ca nu credem sa existe unii care sa inceapa sa-si dea seama cat de mult s-au inselat. Poate ca exista unii (cam 21%) care doar continua sa realizeze ceea ce au (cam) stiut chiar atunci cand au votat. Ceilalti n-au nicio sansa sa-si revina. Va imaginati cumva ca Radu Humoralul sau Radu Parjanul sau ale Mitza Biciclista ori echivalentii lor din extrvilan si din extra-Huvaca au vreo sansa sa-si constientizeze starea? V-am ruga sa nu va imaginati asa ceva pentru ca n-ar fi realist.

   Apreciază

  • INTJ said

   dap … circul e tot mai misto in tara asta si cum populatia e (aparent) in scadere (tinerii pleaca, batranii mor), tre’ sa ne facem provizii de seminte/popcorn … ca prea curand nu se va termina (tragi)comedia asta.

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Sa nu uitam berea!

    Din afirmatia d-voastra ar putea rezulta ca in curand vom avea o clasa mijlocie foarte puternica, relativ numeroasa, preponderenta in tot cazul 🙄 Sau ma rog o clasa de varsta mijlocie, plina de repetenti, dl.Goe, dl.Crin etc… Idealul ar fi ca, in perspectiva unui viitor pe termen mediu, toata populatia Romaniei sa aiba vârsta cuprinsa intre 30 si 50 de ani.

    Apreciază

    • INTJ said

     pai … cei sub 30 de ani inca mai au destul optimism si se risca. in plus, chiar si romanii care se intorc (fiindca nu mai umbla nici afara cainii cu covrigi in coada) au peste 30 de ani. clasa „mijlocie” (care-n RO e egal cu „traieste de maine pe poimaine”, adica „nitel mai bine decat de azi pe maine”) viitoare va fi imho intre 40 si 60 de ani.

     da’ nah … n-am stat sa sap pentru ca eu oricum nu mai am mult si-n plus, pentru mine, e mai interesant sa sap despre asta

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Extrem de interesant. Asta chiar ca ar merita o atentie mai mare.

     Apreciază

   • RALG said

    Este momentul sa-i uram bafta si vizionare placuta puscariasului Gigi Becali, cel care ne reprezinta cu succes in Parlamentul Europei si si in Liga Campionilor dar aflat in mod cu totul paradoxal la Jilava (in Romania profunda unde se lanseaza slagare precum „Uba-uba vine duba” si „Noi suntem mândria tzarii”). Interiorul livrat la exterior. Hai Steaua!

    Apreciază

 3. d'Artagnan said

  Că veni vorba de Crin şi Victor:
  http://hanulmuschetarilor.wordpress.com/2013/09/19/o-conversatie-la-parlament/

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: