(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Ana Ipatescu Reloaded

Posted by Arca lui Goe pe octombrie 11, 2013

S-a intamplat pe blogul d-lui Nimeni

* * *

ana-ipatescu

Bunul prieten al d-lui Goe, dl.Nimeni, apropitar al unui blog (devenit, adica facut) politic, fara rost, a fost mereu o sursa de umor, cand voluntar cand voluptos. Extragem azi o noua perla de cultura de pe tårâmul de basm al d-lui Nimeni, unde, in dauna legendarei Ana Birchall si/sau a Nicoletei Savin (o alta zâna a jurnalismului amator si clandestin) dl.Nimeni (un Paris dâmbovitean) o propune pe amazoana Roxana Iordache pentru o postura inedita, aceea de Anå Ipatescu. Probabil ca celelalte doua zâne ar trebui sa se bata pentru fi distribuite de catre dl.Nimeni in Jeanne D’Arc si Ecaterina Teodoroiu. In pana (noastra) de inspiratie si pe o asemenea penurie de subiecte serioase, redam aici (spre conservare) pagina de comedie intamplata la Nimeni:

DlNimeniFiroscosul
DlNimeniFiroscosul2

Comedia sporeste (sau dimpotriva) daca adugam ca dl.Nimeni ne fiind el insusi prea convins de eficienta apararii siciliane pe care i-o face amazoanei a decis precaut sa cenzureze mesajele ulterioare care nu-i convin. Dintre acestea redam unul refuzat abuziv, fara niciun motiv serios, d-lui Goe:

D-le Nimeni ca de obicei va inselati teribil bazandu-va pe presupuneri si pe judecati partiale… Ironia lui Aramis n-a fost deloc in gol. Pe mine, de ex, m-a amuzat (a fost foarte buna), pe d-voastra v-a enervat etc. Probabil ca si altor cititori (dintre ceilalti doi) le-a creat fel de fel de impresii utile, asa incat reprosul pe care il faceti lui Aramis (acuzandu-l de ineficienta, de irosire) este neintemeiat. Plenar neintemeiat. Mesajul såu nici macar nu-i era adresat Roxanei (zâna jurnalismului amator si clandestin) ci chiar domniei voastre vizavi de lauda inutila si prosteasca pe care i-o faceati Roxanei, mai ales stiind bine (dupa cum recunoasteti) ca oricum dânsa n-avea sa mai treaca prin tara Nimanui si fara rost. Ati inteles ceva? De vreme ce cenzurati inutil acest mesaj s-ar putea crede ca ati inteles. Ceva. Aiurea. Nu intelegeti Nimic. Actionati reflex pe baza unor pre-conditionari autoimpuse la care ati ajuns impins de la spate de intuitia d-voastra masculina. Este felul d-voastra de a va consolida prejudecatile alegand sa mergeti cu capul in sacul cu nisip, cenzurand, pitulând (va place acest regionalism?) ca pitulicea mesajele care nu va convin. Spor va doresc.

8 răspunsuri to “Ana Ipatescu Reloaded”

  1. d'Artagnan said

    Iote popa, a redevenit muschetar pe bune!! 🙂
    Eheee, Iordache…Aramis…mă bufnește râsul…

    Apreciază

  2. d'Artagnan said

    Apropo, dar știți că seamănă domnișoarele din cele două poze?! Oricum, nu mi-e prea clar care dintre ele este Ana Ipătescu și care e revoluționara Iordache?
    P.S. Domnișoara Iordache are mult mai multe în comun cu Ponta decât crede. De exemplu, atunci când nu-i place cum scrie cineva pe blogul său(și nu mă refer evident la stil sau gramatică, ci la raportarea acestuia față de actorii politici) îl repede scurt și definitiv: ”Pa și la revedere!” Exact ca Ponta. Ei, marile spirite…

    Apreciază

  3. Iepurele de Martie said

    Ceea ce omiteti dvs. sa ne spuneti, iubite domnule Gaga, este faptul ca acea comparatie a fost ironica (plecand de la faptul ca, in ochii Roxanicai, tot ce e PNL e bun, tot ce e PSD e rrrau). Oare doar manipulati sau chiar sunteti pana intr-atat de idiot incat nu v-ati dat seama de ironia aia? Eu pornesc de la prezumtia de nevinovatie: sunteti idiot. Ca doar va cunoastem.

    Apreciază

    • RALG said

      D-le Pârjan, precizarile d-voastra sunt de mare utilitate in context. Este foarte probabil ca si alti vizitatori sa faca aceeasi confuzie ca si d-voastra, vizavi de perceptia si intentiile cu care am preluat pe Arca dialogul de la Nimeni. Asadar clarificarile vor fi oportune. Trebuie sa aveti o impresie extrem de buna despre d-soara Roxana pentru a putea incerca (numai) sa acrediti cu seninatate ideea ca n-am fi sesizat intentiile ironice ale d-lui Nimeni vizavi de paralela Iordache-Ipatescu. Ironia respectiva am preluat-o ca atare (impreuna cu comicul voluntar adiacent). Ceea ce am dorit sa sublimem, ca bonus la aceasta ironie, completatå magistral de ironia d-lui Aramis, a fost ofuscarea prin ofilire a celebrului domn Nimeni (neica) in ultimul paragraf al dialogului nimenian, evidentiat in mod separat in articolul nostru (vezi ai sus), singurul comentat in mesajul cenzurat abuziv pe care l-am propus in replica. Acel paragraf, singular din intreaga discutie, care ne-a amuzat prin ridicolul såu deplin, este ratiunea acestui ecou arcagoian. Paralela Ana-Roxana este doar pretextul.

      P.S. Recunosc sincer. Sunt un idiot. Tocmai pentru ca ne cunoastem. Cum altfel s-ar putea chema cineva care incearca sa traduca ceva, orice, pe intelesul iepurelui? Dar nu trebuie sa ne jenem pentru asta. Suntem noi intre noi. Acusi-acusi pica si Radu Humor.

      Apreciază

Lasă un comentariu