(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Ia Aluzia (XVII)

Posted by Arca lui Goe pe octombrie 17, 2013

imgsus

7 răspunsuri sa “Ia Aluzia (XVII)”

 1. Lugulugu said

  Democratie doua zile pe luna! Asta era aluzia?

  Apreciază

  • Stely said

   Nu cred ca Dl Goe a avut in vedere o singura aluzie, si asta atit de facila . Marturisesc, ca „m-am ambitionat ” sa gasesc date (evenimente politice, literare si economice) redate in „Democratia”, care sa ma conduca la vreo anume „aluzie „. Au fost desule evenimente politice economice si literare , dar nu redate in revista bilunara .
   Am gasit insa ceva , din care s-ar putea extrage mai multe aluzii . Este vorba de Vigil Potârca, unul dintr fruntasii taranisti (un fel de „trasesist „politic ?) si pentru putin timp ministru al justitiei , apoi (tot pentru putin timp) ministru al agriculturii si domeniilor cumulat cu cel al lucrarilor publice si comunicatiilor.
   Iata aici :
   Virgil Potârcă (n. 16 iulie 1888, Pleniţa, judeţul Dolj – d. 6 iunie 1954, Sighetu Marmaţiei), avocat, politician, fruntaş ţărănist, fost ministru.

   După terminarea Liceului la Craiova în 1906, a urmat Facultatea de Drept din Bucureşti şi în fine Facultatea de Litere la Paris, pe care a absolvit-o în 1914. Pentru o scurtă perioadă de timp a practicat avocatura la Craiova, după care a participat la Războiul pentru Întregirea Neamului. După terminarea acestuia a intrat în politică, în Partidul Poporului, apoi a trecut la Partidul Naţional Ţărănesc, al cărui membru fruntaş a devenit. A fost preşedintele organizaţiei Dolj a PNŢ între 1927 – 1937. A fost şi preşedinte al Uniunii Camerelor Agricole din România şi s-a specializat în domeniul agriculturii. Intrat în Parlament, el a făcut parte din toate legislaturile interbelice de după 1920, fiind şi membru în Delegaţia Permanentă a PNŢ. A îndeplinit numeroase funcţii în stat, în special în domeniul agriculturii.

   Cu toate că era unul dintre fruntaşii ţărănişti, Virgil Potârcă a fost exclus din partid la 29 decembrie 1937, după ce a acceptat să intre în componenţa guvernului Octavian Goga.

   A fost arestat în iulie 1947 şi condamnat politic la închisoare. În 1950 a fost dus la închisoarea de la Sighetu Marmaţiei în acelaşi lot cu Constantin Argetoianu, unde nu a rezistat regimului concentraţionar decât 4 ani. A decedat în închisoare pe 6 iunie 1954, la vârsta de 66 de ani.

   Activitatea politică

   Activitate Mandat
   Ministrul Justiţiei 6 iunie 1932 – 10 august 1932
   Ministrul Agriculturii şi Domeniilor 28 decembrie 1937 – 8 ianuarie 1938
   Ministrul Lucrărilor Publice şi Comunicaţiilor 28 decembrie 1937 – 10 februarie 1938.

   P.S. Este posibil sa nu fi gasit aluzia /aluziile potrivite ,dar am multumirea ca am readus in actualitate memoria unui martir al neamului.
   Odihneasca-se in pace , cinste si recunostinta vesnica !

   Apreciază

  • RALG said

   Cu doua zile pe luna de democratie veritabila (concentrata, esenta de democratie), intr-o luna, s-ar putea rezolva problema democratiei. In fond cam asta este cantitatea de democratie de care disunem doar ca este, in mod democratic, uniform distribuita in toate zilele lunii, diluandu-se in asa hal incat sa se poata tolera un guven Ponta. Societatea de toleranta.

   Apreciază

 2. d'Artagnan said

  „Andrei Zaharescu a fost trecut din postul de purtător de cuvânt al Guvernului în cea de consul general la Cape Town (Africa de Sud), au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale. Numirea în funcţie a fost aprobată prin hotărâre de guvern în şedinţa de vineri.
  Ulterior, prim-ministrul Victor Ponta a confirmat informaţia. Acesta a declarat că activitatea de comunicare va fi coordonată de Mirel Palada. ”

  Un scurt comentariu? 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: