(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Ia Aluzia (XVIII)

Posted by Arca lui Goe pe octombrie 18, 2013

horses-optical-illusion

6 răspunsuri sa “Ia Aluzia (XVIII)”

 1. Interpretul said

  nu mor caii cind vor ciinii

  Apreciază

 2. Stely said

  Mi se pare ca ar fi vorba de o aluzie despre mimetism / cameleonism… Dar cum sunt însusiri specifice întilnite la reptile , ar putea fi o aluzie referitoare la schimbarile comportamentului unora dintre noi 😉 in functie de imprejurari (cameleonism) . Hmm …
  Insa mi s-a „năzărit” sa extind subiectul .Iata :
  Rasa Appaloosa este adaptarea americana a unui cal pătat unic, crescut in Statele Unite ale Americii. Calul pătat poate fi vazut zugravit in grotele in care omul Cro-Magnon isi ducea viata in urma cu mai bine de 20.000 de ani. Acesti cai au fost cunoscuti sub o multitudine de nume diferite si au fost foarte raspanditi in Europa si Asia.

  Indienii Nez Perce, care isi duceau viata in nord-estul statului Oregon, au creat, in secolul al XVIII-lea, rasa American Appaloosa. Indienii Nez Perce erau priceputi crescatori de cai. Ei au creat aceasta rasa dintr-un septel de Spanish, importat de conquistadores, unii dintre acesti cai fiind purtatori ai genei care creeaza petele. In timpul ocuparii pamanturilor triburilor, de catre trupele americane in 1876, caii au fost decimati, fiind pe punctul de a disparea. Rasa a fost revitalizata in 1938, atunci cand a fost creat Clubul de Cai Appaloosa, in Moscow, Idaho.”

  Apreciază

 3. Aramis said

  Vine iarna? Ingheata Pungestii? Sau e vorba despre incremenirea ( Romaniei in proiect) ce ne paste?

  Apreciază

  • RALG said

   Aluzii triste, aluzii reci, aluzii valide. Pungile cu gaze de la Pungesti, pungasi fel de fel si ceilati, cei sortiti sa se aleaga cu o punga goala. Cum mai pasc tziganii caii.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: