(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Ia Aluzia (XIX)

Posted by Arca lui Goe pe octombrie 19, 2013

JudeteAntebelice

11 răspunsuri sa “Ia Aluzia (XIX)”

 1. Stely said

  La prima vedere m-am gindit ca ar fi vreo aluzie despre biata „Romanica”:ce mica a fost in perioada 1862 -1916 !! Apoi m-am gindit ca ar putea fi o aluzie la faptul ca impartirea administrativa pe judete este foarte veche …de pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza …

  Alegerea lui Cuza ca domn al Principatelor unite în 1859 a adus cu sine o serie de reforme considerabile, printre care şi cea a reorganizării administrativ-teritoriale. Conform Decretului domnesc nr. 495/1862 şi Legii nr. 396/1864 pentru înfiinţarea consiliilor judeţene, unitatea administrativă de bază a statului a devenit judeţul. Fiecare judeţ (condus de prefect) era împărţit în plăşi (conduse de subprefecţi), care, la rândul lor, se împărţeau în comune (urbane şi rurale). Organizarea lui Cuza opera astfel cu conceptul de judeţ, ale cărui prime atestări datează în spaţiul românesc încă din secolul al XIV-lea „..

  …si drept urmare este nevoie de o noua reforma adminstrativ- teritoriala . Eu ,”o talibana basista „, as fi vrut ca ea sa se faca pe timpul mandatului Presedintelui Traian Basescu. Pe linga celelalte reforme (in special a justitiei si invatamintului) ar fi fost cea mai importanta .
  Dar a avut ghinion, odata cu el si eu ,dar si multi altii care au vazut in el reformatorul si modernizatorul Romaniei. Asta am avut in gind cind l-am votat a doua oara. N-a fost sa fie ,deoarece ne-am „nenorocit ” cu un guvern si o majoritate parlamentara de incompetenti ,impostori si corupti. Cu un asemenea guvern si asemenea deputati si senatori (USL) nu se va putea realiza o reforma administrativa care sa dainue ,iata , aproape 150 de ani -exceptind 1950 -1968 cind teritoriul administrativ al Romaniei (RSR) a fost impartit pe regiuni. Viitorul pare sumbru … Cu Victor Ponta premier ,un neispravit si lipsit de curaj , nu vom avea parte de o reforma administarativa , care sa conduca la modernizare si dezvoltare regionala echilibrata, atit de necesare si in conformitate cu perioada istoriei moderna in care ne aflam.

  http://surupaceanu.ro/2011/06/evolutia-administrativ-teritoriala-a-romaniei-de-la-cuza-pana-azi

  Apreciază

  • RALG said

   Atatea si atatea judete lipsa din harta. Si nu zaresc nici macar judetul desfintat abuziv: Trei Scaune. Sa ne jucam de Ilfovul si Doljul si mai ales sa nu ne mai jucam. De-a raionul. De-a plasa. Ca sa nu mai luam plasa.

   Apreciază

   • Stely said

    http://www.incont.ro/infografice/regionalizarea-romaniei-cum-s-a-schimbat-harta-tarii-de-a-lungul-timpului.html

    P.S.Off topic : nickul „Doc” este acelasi cu „Pro Doc”.? Am aflat cine este in real . A, si am mai aflat ceva,dintr-o oarecare intimplare : anume cind este ziua de nastere a Dl Goe 🙂

    Apreciază

    • Stely said

     O mica abatere sub forma de gluma. Daca ma pricepeam la aluzii era bine 🙂 .Va rog sa nu o luati in considerare …Am aflat ca „doc” nu este acelasi cu „pro doc”.Intelesesem odata ca ati vrut sa aflati vesti despre „pro doc” .

     Apreciază

    • RALG said

     N-avem cum sa stim daca „Doc” este acelasi cu „Pro Doc” (un derivat) in primul rand pentru ca misteriosul „Doc” ne este absolut necunoscut, nestiind nici macar de existenta sa pana sa-l fi pomenit d-voastra. Unde anume activeaza ca entitate virtuala? Daca nu si-a declinat el insusi, in mod voluntar si consistent, corespondenta cu vreo entitate din realitatea nehuvachiana, atunci nu ne intereseaza sa „stim” „cine este”. Ne este destul sa fie Doc. Si sa fie sanatos.

     P.S. Da, Pro DOC era un interlocutor interesant, disparut din aria noastra vizuala odata cu „griparea” momentan-definitiva a unuia dintre blogurile conului Dorin (al doilea sau al treilea din seria finita, nu mai stim bine). Dincolo de felul „ca lumea” al comentatorului virtual Pro Doc, care-l facea interesant, mai exista un detaliu paradoxal care-l pastra in atentia „specifica” a d-lui Goe (b-Arcologul), si anume faptul ca d-lui posta sub anonimat incriminand (in genere) anonimatul, in special pe al altora, justiftificandu-si-l pe al sau ca fiind vorba de unul strict temporar si circumstantial rezultat din anumite clauze contractuale (?!) care nu-i permiteau sa-si utilizeze semnatura in clar pe comentarii in blogosfera. A promis ferm ca de inata ce va iesi de sub incidenta acelor prevedederi contractuale isi va face publica „identitatea” (de stare) civila si-si va asuma retroactiv comendariile pro-doc-iene. Ceea ce nu s-a intamplat in timp util, blogul con-dorian stingandu-se pesemne inaintea iesirii podocului din clauzele contractului. Daca intre timp contracul o fi expirat, iar prodocul o fi iesit la lumina din anonimat, postand vreo clarificare „postuma” prin cenusa imperiului tudorian nu avem cum sa stim.

     Apreciază

    • RALG said

     Ah, deci iata ca am aflat o veste despre Pro Doc: Pro Doc nu este Doc. 🙂

     Apreciază

    • Stely said

     A fost impresie mea inca de pe vremea cind am intilnit cele doua nickuri ,aproape concomitent „.Dar acum aflind din intimplare (pe Fb)ca nickul „Doc” este un anume Miron Damian ,care comenta destul de des pe Hotnews , am facut legatura cu nickul „Pro Doc „. Ulterior am aflat insa ca cele doua nickuri nu corespund aceleasi persoane . Prin urmare am facut o abatere de la „on topic” cam nereusita . In schimb „avem „un comentariu de la RALG , mult mai consistent si lamuritor.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Curiozitatea m-a impins sa cercetez ce-i cu Doc si cu Miron Damian. Surprinzator (desi ar fi trebuit sa ma astept) am ajuns astfel (tii, ce mica e lumea) la Corabia. Am râs cu lacrimi. Prozatorul Padina, regele cenzurii in Hyperspatiu, „omul” care si-a inchis comentariile cu totul, de-a valma (ma rog mica valmå caci nu prea se mai gaseau comentarii) se plange pe un ton firesc, normal, ca cineva i-ar fi eliminat (ah, in mod mizerabil) niste mesaje offtopic. E comedie olteaneasa. Apoi plagiind „metoda” Arca lui Goe, cu aerul cel mai firesc din lume, da in vileag meajele care i-au fost cenzurate (si a caror absenta ar fi stricat logica implacabila a dezbaterilor) re/postandu-le pe blogul de la Corabia, acolo unde insa, atentie, comentariile si libertatea de exprimare sunt interzise total. E uluitor. E monumental. Prozatorul Padina e o dulceata de baiat de la tzara, amnezic si naiv ca noaptea. In ritmul asta nu mai e mult pana cand vom auzi de la dânsul o replica de genul: „Onorata instanta am fost un dobitoc”. Lumea lui Abalaru, in varianta ei ideala, este aceea in care el singur ar trebui sa aiba voie sa zica oricand, orice, iar celalti niciodata nimic, cu excetia cazurilor in care vor doar sa-si exprime acordul cu ante-vorbitorul. Si pentru ca aceasta lume nu exista, Abålåritzei si-o incropeste cum poate, din bucati. Cârpeli.

     Apreciază

    • Stely said

     „Cearta” fost (ca de obicei) pe seama „talibanismului „meu „portokakiu” si „pro basist ” -un comentariu (al lui) destul de lung si incriminator -pe care eu i l-am combatut rapid cu aceleasi „arme , de genul „la fel si tu …tii cu „tot dinadinsul „etc…Nu a fost o cearta propriu -zisa … Miron Damian le-a cenzurat , poate , pentru tonul incriminator la adresa mea ,dar si pentru faptul ca adresindu-i-se cu nickul „doc” mi-a stirnit curioziitatea si l-am intrebat daca este acelasi cu „Pro Doc” (fiind ,da , cu „iz personal”) La fel si faptul caAVP si-a amintit ca pe Predoiu l-a „analizat” cindva ,dar cu obiectivitate (spune e) .
     Aici gasiti analiza respectiva , dar si altceva amuzant (la comentarii) ce m-a determinat sa spun ceva pe ton de gluma , ce i-o s-o fi parut „adminului” ca ar avea un ” iz personal” , Mai precis am spus :”ce bine s-a nimerit „.

     http://viorelpadina.wordpress.com/2011/10/04/codul-libertatii-sau-codul-zmecherosilor/

     P.S. Culmea ca mi-am adus aminte de „nazdravaniile”Dl-ui Goe ,cu o anume ocazie ,si am vrut sa le caut spre a le posta aici pe post de „Aluzie „.Nu le-am gasit si m-am lasat pagubasa . Prin urmare iata cum (si) postarea d-voastra este cit se poate de „nimerita ” 🙂

     Apreciază

     • arcaluigoe said

      Eh, nostalgii de toamna. Toti acei nefericiti care au dat glas inabilitatii lor insisi de a fi liberi, macar la fel de liberi cat pasareile cerului, fiind obligati de nelibertatea lor adanca sa incerce iluzia cenzurarii altora, ingradirii altora, deconspirarii altora, coplesiti de dureri si suferinte false, si care l-au identificat pe bietul domn Goe ca sursa a acestor cumplite apasari, imi starnesc duioase amintiri, fie ca este vorba de regele lor, poetul Padina (abålåritzei ca sa-l alint), de conul Dorin certocratul pacificat, de Ioantemorar, de Anaayana, de Gogea (mitu vasile), de Adisor Nastase, de domnul Absolut Nimeni, de Mitza (amor sacru al carei par zici ca-i facut cu fierul, asa de cretze fiindu-i gandurile spinale), de manelistul Portos (cazut din inaltul cerului cu snobi intr-un snop de prosti pe care-i gestioneaza de la egal la egal), de Pârjan-sky (sinonimul diminutiv al darabului, måtårângii, belengherului si atataor altor organe de presa anonima), ori de alte LISe, lisite, mece si toltece, obscure, obtuze, mofluze, agonizand a praf si pulbere… De toti imi aduc aminte cu mare drag si duiosie, ca de niste prieteni dragi si importanti in felul lor. Existenta lor mizera de contra-exemple triste ale libertatii in sine de sine, de puscariasi ai cuvantului si de paznici ai intunericului, da contur si stralucire libertatii in fragila lume huvachiana a anonimatului clandestin si amator.

      Apreciază

 2. Stely said

  Of,of,of … am uitat sa inchid tag-ul !!! Ma gindesc insa ca nu va fi greu de separat „scriitorii „. 😉

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: