Arca lui Goe la Marcela, Mara, Luminița | |
Arca lui Goe la Marcela, Mara, Luminița | |
Stely la Marcela, Mara, Luminița | |
Arca lui Goe la Marcela, Mara, Luminița | |
Arca lui Goe la Marcela, Mara, Luminița |
Posted by Arca lui Goe pe noiembrie 3, 2013
This entry was posted on noiembrie 3, 2013 la 6:22 pm and is filed under Luna Aluziilor. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, sau trackback from your own site.
Mama Dolores said
se scufunda in uitare
ApreciazăApreciază
Stely said
Acesta fotografie a fost realizata in 1962, in timpul filmarilor la „Scoicile nu au vorbit niciodata”, primul film care poarta semnatura maestrului Sergiu Nicolaescu. A fost debutul sau in lumea filmului si momentul cand Nicolaescu devenea primul cameraman subacvatic din Romania
Anul 1962 reprezinta debutul lui Sergiu Nicolaescu in lumea filmului. Maestrul a inceput in forta cu o serie de productii care l-au facut remarcat imediat. Cinci ani mai tarziu avea sa lanseze „Dacii”, moment in care Sergiu a devenit de neoprit. Totusi, filmele sale de debut nu sunt atat de cunoscute publicului larg. In 1962, Nicolaescu a colaborat cu regizorul Virgil Calotescu pentru a realiza documentarul de scurt-metraj, „Scoicile nu au vorbit niciodata”.
„Am avut ocazia sa vad filmarile subacvatice ale austriacului Hanz Haas; am incercat si eu. Am inceput sa fac scufundari, am avut chiar doua accidente grave, era sa mor, prima data intoxicat din pricina unui aparat de oxigen, iar a doua oara din cauza unei embolii. Am adus din Franța primul Aquaflex, un aparat de filmat sub apa, pe care l-am imbunatațit; am facut si un costum de scafandru si m-am ocupat de filmul Scoicile nu au vorbit niciodata, al saselea film subacvatic din lume. Am hotarat cu Virgil Calotescu sa-l facem impreuna – el regizor, iar eu, cameraman. Cand sa inceapa, insa, filmarile, Calotescu a trebuit sa plece pe o nava pentru a realiza un film documentar. Trebuia, deci, sa fac singur filmul. Asa se face ca, pe o banca din Constanța, Virgil Calotescu mi-a predat, pe niste bucațele de hartie, prima si singura lecție de regie din viața mea. Am realizat un film de 10 minute, impreuna cu un asistent, luat de la baza tehnica a studioului, folosind un camion pe care il conduceam eu. Tot Calotescu m-a invațat cum sa montez. Asta se intampla in 1958. Am fost scenarist, regizor, cameraman, monteur, de la primul meu film”, declara Sergiu Nicolaescu, citat de wikipedia.org „Scoicile nu au vorbit niciodata” a fost al saselea film subacvatic din lume, iar Sergiu Nicolaescu ramane datorita acestei pelicule primul cameraman-scafandru din tara.
A urmat un nou film documentar, de scurt-metraj, tot in 1962, „Memoria trandafirului”. O adevarata capodopera, filmul de 7 minute facea pionierat, la acea vreme in cinematografie. Imaginile au fost filmate cu un obiectiv gandit chiar de regretatul Sergiu Nicolaescu! Conform wikipedia.org, filmul a rulat de Craciun la Paris timp de 10 ani. A primit Premiul de Excelența al Uniunii Tehnicienilor din cinematografia mondiala. Imaginile au fost filmate pe parcursul mai multor luni, si apoi, la montaj au ramas cadre scurte rulate cu viteza. Practic, spectatorul vede cum, din pamant incolteste o floare, cum se dezvolta, cum infloreste si, mai apoi se scutura si se usuca. Fiecare stadiu este expus cu o anumita ilustratie muzicala. Tot in 1962 a aparut un alt film, asemanator, „Primavara obisnuita”. Trei ani mai tarziu, Nicolaescu a filmat ultimul sau scurt-metraj, „Lectie in infinit”. In 1967, regretatul regizor schimba registrul si lansa „Dacii”.
http://www.wowbiz.ro/sergiu-nicolaescu-si-a-riscat-viata-inca-de-la-primul-film-realizat-vezi-care-sunt-operele-necunoscute-ale-maestrului_34845.html
ApreciazăApreciază
Stely said
Referitor la „se scufunda in uitare „:
Testamentul lui Sergiu Nicolaescu e din nou subiect de presă. Şi de scandal. Sora regretatului regizor, Iolanda Nicolaescu, cere Judecătoriei Sectorului 1 anularea testamentului fratelui său, pentru neîndeplinirea obligaţiei privind înmormântarea.
http://www.realitatea.net/testamentul-lui-sergiu-nicolaescu-textul-integral-cutremurator_1307641.html
ApreciazăApreciază
Fan Club Stely said
Zi-le Stely!
ApreciazăApreciază
Stely said
Fan-ule , daca ma iubesti , zi si tu ceva … 🙂
ApreciazăApreciază
Stely said
P.S. Vezi ca dincolo am „bagat marfa”… de calitate, as spune .Tu ce „zici”?
ApreciazăApreciază
Dl.Goe said
Sunteti mai degraba funny decat fan dar o anumita stereotipie comportamentala va sterpezese tot sicul…
ApreciazăApreciază
Stely said
Eiii, nu stiu nici eu ce sa (mai ) cred . Am fost convinsa (asta dupa ce am observat potriveala de e-mail-uri ) ca este o anume doamna 😉 … desi s-a” laudat” ca nu mai viziteaza Arca lui Goe , pe motiv ca nu mai prezentam ( eu si Dl Goe ) nici un interes .M-am gindit insa ca s-a plictist si incearca sa-si faca intrarea …
ApreciazăApreciază
Dl.Goe said
Intrucat despre sexul ingerilor evit in general sa vorbesc, n-as putea preciza explicit cât de domn sau cât de doamna ar putea fi „fan”-ul d-voastra (vechiul d-voastra fan), dar am motive seroiase sa cred ca entitatea cu pricina nu-i una si aceeasi cu cealata entitate cu pricina la care va ganditi d-voastra asa… aluziv. Aceea nu se simte inca destul de refacuta la psihic pentru a reveni la masa tratativelor de razboi. Este momentan adepta odihnei prin retragere tacuta in ignorare si ignoranta, o forma de sanatate contagioasa de care s-au molipsit cateva dintre entitatle care in genere il adora pe dl.Goe, cel putin in aceeasi masura in care adora libetatea de exprimare, dedulcind-se la o stare de hibernare mai mult sau mai putin relativa: D-na Mecu, dl. Ol-Mecu (de la Corabia, un cap mare, bulgaresc), dl.Conul Dorin (Oblio pe Potomac), dl.Absolut Nimeni, dl.Iepurele de Martie, d-na Isabel.A., d-na Tanti Mitza, au fost cu totii convinsi cu binisorul ca e mai bine sa-si incece amarul in uitare, in solitudine, in claustrare si meditatie, abandonandu-l pustiei pe dl.Goe cel nesuferit care are darul de a-i scote din sine in varianta necosmetizata ce-i enerveaza sii surprinde chiar pe ei insisi. Ascunzandu-se de dl.Goe, respectivele entitati incearca (vai) sa se ascunda de sine. Cu cat succes, ramane de vazut. Sau de nevazut. 🙂
ApreciazăApreciază
Aramis said
Comisarul Moldovan, asta da aluzie…
🙂
ApreciazăApreciază
Dl.Goe said
„Tudor Miclovan, singuratic ca un samurai (după cum afirma jurnalista Alice Mănoiu), 35 de ani, neînsurat din principiu, politică nu, tot din principiu, metode nu prea ortodoxe, puțin afemeiat, nu încurcă borcanele”.
ApreciazăApreciază
Stely said
Acum chiar nu mai inteleg „aluzia”… Este, sau nu , vorba despre „Comisarul Moldovan” alias Traian Basescu ?
ApreciazăApreciază