(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Deo Optimo Maximo

Posted by Arca lui Goe pe decembrie 16, 2013

Propunere de meditatie transcendentala:

Si versiunea cu subtitrare in limba romana:

Mikko Hypponen: Cum ne-a trădat încrederea NSA

17 răspunsuri sa “Deo Optimo Maximo”

 1. INTJ said

  nu doar Orwell a fost un optimist: Charles Stross a renuntat la ultima parte din trilogia „Halting State” deoarece NSA i-a luat-o inainte

  Apreciază

 2. INTJ said

  iar daca cumva aveti iluzia ca doar americanii stiu/fac din astea, luati de aici: France Broadens Its Surveillance Power … ca vorba aia: „better late than never”, nu?

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Pusesem doar un nod in colectia de noduri si semne pentru (mult) mai tarziu caci nu aveam nici cea mai mica asteptare ca acum s-ar putea ajuge la vorbe de claca vizavi de DOM (Deo Optimo Maximo) via Internet, chiar daca interpretul ales are o atitudine destul de provocatoare, as zice.

   Apreciază

 3. RALG said

  Apreciază

 4. RALG said

  Apreciază

 5. RALG said

  Apreciază

 6. Dl.Goe said

  Apreciază

 7. Stely said

  Caut sa inteleg ce legatura ar putea fi intre „invitatia ” de aici :

  Propunere de meditatie transcendentala .
  si semnalul de alarma de aici:
  Cum ne-a trădat încrederea NSA – e timpul să acţionăm.

  Despre „meditatia transcedentala ” as impartasi(partial) concluziile de aici

  „Incercand sa analizeze pretinsele consecinte benefice pentru practicantii Meditatiei transcendentale, multi cercetatori au ajuns, dimpotriva, la alte concluzii. De pilda, „Actiunea pentru libertate spirituala si psihica” (Bonn, 1978) subliniaza, intre altele: afectiuni in planul relatiilor sociale, izolarea de familie, pierderea simtului realitatii , renuntarea la scoala si studiu, pierderea simtului critic, autoizolare etc. De asemenea, s-a constatat ca practicarea indelungata a acestei tehnici de meditatie poate conduce, mai ales in cazul unor persoane mai labile din punct de vedere psihic, la grave afectiuni psihice.”

  In ce priveste” semnalul de alarma” (provocarea „interpretului”) as spune ca pericol pierderii intimitatii este cel mai mic pe inga unul mai mare anume ca „masina informatica”, ajunsa pe mainile unor oameni josnici ,sa fie un instrument de manipulare a constiintelor cu consecinte grave pentru noi toti .
  Prin urmare cum trebuie sa actionam ? Sunt solutii si ,daca da, care sunt cele mai bune ?

  Apreciază

  • INTJ said

   noroc ca Silbermond sunt mai recenti … altfel cine stie cum le-ar fi interpretat aia textul

   referitor la „provocator”, decat sa traiesc vazand doar dusmani in jurul meu, parca tot mai bine merg pe varianta „innocent until proven guilty” … si ma opun (cat pot eu) pericolului pierderii anonimitatii. „a nu avea nimic de ascuns” nu e acelasi lucru cu „a afisa (fortat) totul” … cam la fel cum „a da/primi mura-n gura” nu face-n final decat sa devalorizeze existenta ambelor parti (cea care da si cea care primeste).

   Apreciază

  • Dl.Goe said

   Referirea la „meditatie transcendentala” era cat se poate de adlitteram, iar invitatia cu pricina avea in vedere reflectarea vizavi de (a) valoarea de adevar a continutului conferintei lui Mikko Hypponen, (b) de atitudinea si de adecvarea atitudinii afisate (ostentativ) de catre acesta si eventual (c) vizavi de posibila anticipare/premedtate a felului in care (inevitabil) se va iesi din paradigma acuala a Internetul care nu-i chiar asa de inter-nat-ional, fiind in proprietatea exclusiva a cetatii Babilonului.

   Apreciază

   • INTJ said

    acum, pe langa TOR, mai avem si I2P … iar brazilia a anuntat deja ca planuieste sa-si faca propria infrastructura. chinezii inca stau prost cu fibra, da’ avanseaza rapid si ei. americanii sunt de fapt tot mai disperati fiindca sunt pe cale sa-si piarda dominatia … pe toate planurile … iar daca (fie si partial) sf-ul descrie un viitor probabil, atunci e interesant de observat ca-n filmul „Elysium (2013)” se pare ca toti stiu/inteleg chineza.

    ps: daca ne uitam doar la List of Top-Level Domains si dam o cautare dupa unul din domeniile ce incep cu „XN–„, deja e tot mai clar ca lucrurile se schimba rapid. iar la fel cum acum oricine-si poate pune la DNS valorile 8.8.8.8 si 8.8.4.4 sau 2001:4860:4860::8888 si 2001:4860:4860::8844 (folosind astfel dns-urile publice google) … in viitor la fel de bine pot/vor exista alte valori ce nu vor mai fi la mana americanilor …

    pps: pe de alta parte, tinand cont ca riscam sa ramanem fara albine – „More Than Honey (2012)”, nush daca se (mai) merita sa ne batem capul cu din astea si daca nu cumva avem alte probleme, mult mai grave.

    Apreciază

 8. Stely said

  Daaa … Peter O ‘Toole se afla printre actorii mei preferati . Dumnezeu sa-l odihneasca ! Este un nemuritor ..

  Apreciază

 9. […] Deo Optimo Maximo […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: