(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Di-Vergente Hi-Bernale

Posted by Arca lui Goe pe decembrie 18, 2013

Ron-Bitcoin-Rubicon-China-si-Dorina-Mare. Mere.

Cel care se lamenta formal cu lacrimi de crocodil vizavi de Inepuizabila josnicie a anonimatului, mizerabilul respectabil, mizantropul selectiv, pamfletarul mofluz, intelectualul de re-marca Dorin Tudoran, revenit recent in arena blogosferica dupa o lunga, grea (dar) si bine-meritata odihna, trezit izbavitor dint-o hibernare estivala de 7 luni, cu ganduri si sperante vechi, dar resapate si lustruite stralucind ca noi-noute in lumina bulbucilor din siaj, cotinua epopeea certocrata din postura de ministru neoficial al culturii virtuale, incercand sa demonstreze ca mizerabilitatea nu are de-a face cu anonimitatea. In aceasta calitate produce pre-texte cusute cu ata galbena pe blogul sau continuand sa-i muste in gol de cur pe aceiasi ca-ntodeauna, printre favoritii sai numarandu-se mereu MRU. In sfarsit este dreptul sau sa combata, sa chibiteze si sa coabiteze cat vrea alaturi de ceilalti 5-6 mofluzi care-i tin trena (asa de abitir i-o tin incat adesea i-o tin in fata, târându-l spre inainte, ca tot inainte…, in special d-nele Daca Nunu si NoName / DP) asistat chiar si de unii martori semi-siderati (precum George InimaRea de Leu). Cata credibilitate si cata vizibilitate (mai) are Mizerabilul Respectabil Dorin Tudoran pe coordonatele blogosferice, in ochii opiniei publice (ca valoare statistica medie) nu prea prezinta interes, intrucat cotele acestora sunt undeva in marja de eroare, cu tot efortul supraopenesc al palarierilor (de Iasi de alte urbe) de a-l pop-ula-riza pe Facebook ori aiurea in tram-vai. Pentru spectatorii neutri, seriosi, intamplarile certocrate sunt interesante si merita observate (individual, discret) numai sub aspect antropologic sau intru gloria divertismentului pe gratis (pentru cei care au acel gen de simt al umorului certocrat) alminteri pre-textele ex-hibate acolo neavand nicio valoare sociala sau artistica. Ceea ce-mi confirma (mie personal) ca nu exgerez „interpretativ” vizavi de spectacolul certocrat este un gest marunt, mizer, in care Mizerabilul Respectabil Dorin Tudoran cade, si re-cade, nedemn, cu o periodicitate ingrijoratoare: calomnierea gratuita a d-lui Goe. Din motive pe care le putem banui domnia sa decide sa-l readuca in atentia colectivului pe neprezentul d.Goe, strecurand ca din greseala, intr-un comentariu auto-adresat, o minciuna (un snop de minciuni) de toata frumusetea.

DT

In virtutea dreptului (virtual) la replica am incercat sa protestez vizavi de aceste minciuni (sfruntate si inexplicabile), intr-un mesaj onest si civilizat. Desigur ca n-a aparut pe certocratia. Probabil ca dl.Tudoaran este decis sa-mi demonstreze ca lucrurile stau exact asa cum le presupun vizavi de manifestarile sale ca personaj de blogosfera. Ceea ce mi se pare si mai ciudat este faptul ca tonul comentariului sau denota ca domnia sa habar nu are cui trimite e-mailuri. Ca mesajul este de fapt auto-adresat pre-textual (sic) rezida si din faptul ca n-o are ca destinatar pe doamna DP ci chiar pe dl.DT, dupa cum scrie alb pe bleumarin chiar dl.DT el insusi in persoana in mod olograf (vezi poza).

* * * 

Si ca dovada a faptului ca di-vergentele cele mai di-vergente se gasesc exclusiv pe Arca lui Goe, partea a doua a di-vergentei hi-bernale de azi se va referi la niste stiri despre BITCOIN. China, cel mai important actor pe piata tranzactiilor cu Bitcoin a declarat miercuri că a încetat acceptarea de noi depozite, aceasta fiind o lovitură cu potențial paralizant sau care macar ar putea face mult mai difcil comerțul cu monedă virtuală în China. In plus si dl.Ron nu zice ni-mic despre ron ci tot despre BITCOIN (care cica va inlocui dolarul 😯 ):

UPDATE:
Continund di-vagarea in di-vergenta sa, mizerabilul Tudoran isi duce de-gringolada pe noi culmi si, lunad-o ca pretext pe infractoarea mov Mecu [obsedata spatiala de serviciu, cea care a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a sabota dreptul la anonimitate, calomniind in acest sens (printre alte fapte) mai multe persoane publice cat se poate de neanonime], domnia d-lui Tudoran continua sa calomnieze cu gratie:

DTT

29 răspunsuri sa “Di-Vergente Hi-Bernale”

 1. arcaluigoe said

  UPDATE:
  Continund di-vagarea in di-vergenta sa, mizerabilul Tudoran isi duce de-gringolada pe noi culmi si, lunad-o ca pretext pe infractoarea mov Mecu [obsedata spatiala de serviciu, cea care a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a sabota dreptul la anonimitate, calomniind in acest sens (printre alte fapte) mai multe persoane publice cat se poate de neanonime], domnia sa continua sa calomnieze cu gratie:

  DTT

  Apreciază

 2. Stely said

  …cea care a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a sabota dreptul la anonimitate, calomniind in acest sens (printre alte fapte) mai multe persoane publice cat se poate de neanonime], domnia sa continua sa calomnieze cu gratie

  Va dati seama cit a stat la pinda ca sa prinda momentul sa-si puna „productiile literare” pe blogul de „bogdaproste” al lui Dorin Tudoran ? Linkul a mai fost pus asta vara ,dar fara succes … Ceea ce mi se pare de-a dreptul grotesc este faptul ca doamna nu realizeaza ce joc mizerabil face . Ea crede ca, nedind nume in pamfletelul ei de doi bani , nu i se pot dovedi calomniile . Dupa ce a implicat in mirsavia ei „persoanele publice ” pe care in mizerabilitatea ei le-a deconspirat la un moment dat , mai are si nerusinarea sa intre in contact privat cu dumnealor , folosindu-se de numele ei din real si de faptul ca acestia nu-i cunosc demersurile execrabile -acelea de a le asocia cu Dl Goe , pentru care „nutreste” o ura fara margini. Nu stiu ce veti crede ,dar eu consider ca este un abuz de incredere, ba chiar de violare a intimitatii acestora.
  P.S. Sigur ca dinsa va spune ca ceea fac eu acum este o „delatiune ” . Vreau sa-i spun ca nu am provocat-o la marturisiri si nici nu am dat vreun semn ca sunt de acord cu ceea ce face .Ba, dimpotriva, am atentionat-o de riscul pe care si-l asuma …

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Sper sa nu va suparati pe mine dar mie d-na respectiva (savanta de renume regional, cercetatoare, psiho-terapeuta, scriitoare, experientiatoare, comentatoare, sfredelitoare, sforaitoare) mi se pare o draguta fara margini. Faptul ca intr-un moment de neatentie l-a agatat pe „magistralul marginal” Tudoran intr-o bârfå la marginea santului, despre „personaje si fapte invizibile”, este un bonus care-i sporeste dragalasenia. Nu cred ar trebui investit prea mult sentiment vizavi de cea pe care dl.poet Padina o numea odata cu simpatie „Dobermanca mea” (adica a sa). 🙂

   Apreciază

   • Stely said

    Nu ma supar …chiar ma bucur ca are in sfirsit parte de simpatia dumneavoastra . De fapt si -a vazut, iata, visul implinit . 🙂
    P.S. Acum ma preocupa problema Bitconului . Marturisesc ca nu sunt in tema .

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     Simpatia mea a avut-o dintotdeauna. Acum a devenit (cel putin pentru moment) si draguta. 🙂

     P.S. Bitcoinul este (pare a fi) pentru lumea monedelor, ceea ce este Esperanto pentru lumea limbilor vorbite pe Mapamond. Probabil ca sansele sa inlocuiasca dolarul sunt egale cu cele pe care le are Esperanto pentru a inlocui limba engleza.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     …ca sa zic asa…

     Apreciază

    • Stely said

     Se pare ca doamna „marginalia ” a ratat cu brio intrarea in lumea buna a Certocratiei . Incercarile dumneaei de a se da victima a „hartuitorului ” domn’Goe au fost jalnice . Bietul domn ‘Tudoran a fost pus la grea incercare .Pe linga faptul ca nu a priceput nimic, s-a mai pierdut si in explicatii de toata jena .
     P.S. @Gramatic, vezi ca ai de lucru pe Cerocratia !!

     Apreciază

    • Stely said

     Nu stiu cit adevar a fost in ceea ce am spus acum citeva zile(19 dec) aici : „P.S. Acum ma preocupa problema Bitcoinului . Marturisesc ca nu sunt in tema”. Poate aveam de gind sa ma informez (cind nu se stie ) , dar nu ma asteptam sa fie asa de curind . Zilele acestea am avut surpriza sa vad un „miner” de bitcoin ,litecoin si quarkcoin, precum si aparatura (instalatia de” minerit ” ) : o ladoaie mare, cu trei placi video, care, pe linga faptul ca facea un zgomot de trei ori mai mare decit un PC obisnuit , a si incalzit camera la peste 26 de grade celsius.
     Iata aici (live)cursul tranzactiilor:
     http://bitcoinwisdom.com/
     P.S „Avem ” deja 160 de dolari in portofelul virtual. 😉 Se zice ca este totusi o” afacere” care se va extinde, datorita nevoii de excludere a birocratiei si mai ales a comisioanelor mari pe care le percep bancile etc…

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     La anul si la multi b-ani, si reali si virtuali. 🙂

     Apreciază

 3. Nina said

  Apreciază

 4. Gramatic said

  “Vizavi” de “vizavi”, că era uşa deschisă:

  ”utilizarea expresiei „vis-a-vis” pe care o mai vezi scrisa foarte romaneste „vizavi” este folosita gresit in peste 90% din situatii.
  „vizavi de ceea ce a spus interlocutorul meu …” (gresit) in loc de „fata de ceea ce a spus …” (corect).
  vis-a-vis vine de fapt din franceza si inseamna „fata in fata”. putem spune „fata in fata cu ceea ce a spus …”? raspuns: NU”.

  http://amfostacolo.ro/cafenea/index.php?/topic/103-indrumar-pentru-o-scriere-cat-mai-corecta/page__st__20

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Insistenta d-voastra este draguta in felul ei dar demersul in sine este plenar gresit, in toate planurile sale. M-as multumi sa fac o referire vizavi de aspectul gramatical al problemei. In limba romana „vizavi” se scrie „vizavi” (nu vis-a-vis) si inseamna (printre altele) exact „Față de…”, „în raport cu…”…. Ca uneori o fi folosit gresit este posibil dar ca asta se intampla in 90% 😯 dintre cazuri ramane o afirmatie hazardata. In niciun caz nu este folosit gresit aici si n-a fost folosit gresit nici data trecuta cand, pe un blog alternativ, ati facut aceeasi greseala in incercarea de a fi mai catolica decat papa. Asta nu inseamna ca interventiile d-voastra in calitate de „monitor gramatical. ortografic, ortoepic si de punctuatie” n-ar fi binevenite. Ca sunt. Bafta va doresc fata cu aceasta provocare auto-asumata.

   Apreciază

   • Stely said

    Ma astept sa lase balta „gramtica ” … in sensul ca nu mai poate furniza nici un argument pentru a-si adjudeca priceperea „vizavi ” de singura preocupare a dumnealui -„Gramaticul „de a-l lua pe Dl Goe la bani marunti.

    Apreciază

 5. Gramatic said

  Da, în româneşte se scrie „vizavi”.

  Felul în care il folositi e incorect.

  Dar când o greşală devine normă, cei ce folosesc corect cuvântul sunt în culpă.

  Culmile şi abisurile democraţiei.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Faptul ca va enervati (iarasi?) este (poate fi) o reactie secundara a faptului ca n-aveti dreptate. Si cu asta se pare ca intram in celelalte planuri ale felului plenar in care gresiti. Daca decretati domnia voastra ca ceva e gresit nu inseamna ca acel ceva este necesarmente gresit. Daca v-ati fi pastrat calmul ati fi putut sa spuneti (eventual) ca ati consatat niste excese in folosirea (prea repetata) a termenului „vizavi”. Ar fi fost o remiza onorabila. In rest va invit sa revedeti explicatia pe care v-am propus-o in interventia precedenta si sa-i verificati valabilitatea (sau nevalabilitatea) pe baza unor surse demne de incredere. V-as recomanda sa consultati mai intai cea mai recenta editie a Dictionarului Explicativ al Limbii Romane.

   Apreciază

 6. Stely said

  Ei ,uite ca m-am grabit cu presupunerea …

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Si cum se intampla (prea) adesea, aparatorii din oficiu ai limbii (cam dictatori-ali) sunt si avocati impliciti ai democratiei. O coincidenta foarte bi-zara. Pana la urma „istoria” fiecarui individ (persoana) sau personaj se refera la „cresterea si descresterea imperiului libertatii sale”. Sa fii pedant este una dintre ultimele halte pe drumul care are ca terminus lipsa totala a abilitatii de a fi liber (in felul batranilor care de.cad in copilarie, din ce in ce mai adanc). Asta asa in general, fara nicio trimitere vizavi de onorabilul „Gramatic”.

   Apreciază

 7. Gramatic said

  De ce să ne supărăm?

  Mai bine un cântec vesel să cântăm:

  Scrieţi, băieţi, scrieţi

  Care cum puteţi!

  Vorba lui Cristoiu: Chiar şi pe pereţi!

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Daca-Cristoiu este reperul d-voastra intelectual inseamna ca chiar n-aveti motive sa va suparati/enervati. Aveti insa tot dreptul sa monitorizati spatiul virtual si sa decretati cine, ce si unde are dreptul sa scrie. Cu cantec inainte mars. 🙄 N-ati vrea mai bine sa fiti Titu Maiorescu?

   Apreciază

 8. Gramatic said

  Vă inteleg idiosincraziile. Sunt omeneşti.

  E bine insă să disociaţi planurile. Corect pot scrie şi oamenii care nu vă plac.

  Maiorescu nu e bine invocat. Nu i-ar plăcea „vizavi”.

  Păstraţi-vă calmul, vă rog.

  Apreciază

 9. Gramatic said

  PS. Cristoiu a scris o povestire despre un tip care avea aşa o foame de scris încât scria peste tot, inclusiv pe pereţi. la asta mă refeream cand spuneam: „Vorba lui Cristoiu: Chiar şi pe pereţi”.

  Constat că aveţi şi dumneavoastră o mare foame de scris. E firesc să mai greşiţi.

  Apreciază

 10. Gramatic said

  PPS.
  Acum am realizat că NU ŞTIŢI că DEX-ul este un dicţionar constatativ, care doar inregistrează forme existente.

  DOOM-ul este normativ.

  „Dicţionarul universal al limbii române”, de la Iaşi, nici nu înregistreayă această formă, improprie limbii noastre.

  Niciodată nu e prea târziu să înveţi.

  „Sine ira et studio”.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   @Gramatic – Orice vizitator nevinovat care ar parcurge in fuga „desfasuratorul” „conferintei” pe care o sustineti (aci) ar putea constata, cu usurinta, ca nu va aflati (aci) pentru gramatica. Sper ca si d-voatra sunteti constient/a despre aceasta realitate. Nu am nici timp nici motive sa intretin si/sau sa promovez sporirea rezultatelor nascute din predispozitia d-voastra pentru palavrageli (care sunt nu doar foarte, foarte off topic dar si foarte subtiri, superficiale in continut), cel putin nu atata vreme cat oricare dintre cele cateva meta-scopuri care le imbraca nu ma intereseaza, dar nici nu va pot impiedica sa le promovati, cata vreme o puteti face in mod autonom, fara feedback-uri punctuale dn partea noastra. Daca vreti sa ma faceti sa-mi pierd timpul pentru a demonta, in joaca (din spirit ludic), multimea de inconsistente logice care abunda in mesajele d-voastra trebuie sa va straduiti sa adugati macar „un ceva”, acolo, cat de cat interesant, in conversatia pe care v-o doriti. Daca nu nu, Da?

   P.S. Foarte bine, consultati DOOM-ul si reveniti.

   Apreciază

 11. Gramatic said

  Supărat, supărat tare!

  Apreciază

 12. Gramatic said

  Ce v-a supărat, „monşăr”?

  Apreciază

 13. Stely said

  Apreciază

 14. Radu Humor said

  Băi, Goe !
  Se cunoaşte din ce în ce mai uşor că ai îmbătrânit, sau poate doar te-ai tâmpit !
  Şi mai tare 😉
  Tu care ai ajuns să desparţi obsesiv cuvintele, ajungând să scrii Că-Ca -T (probabil ca să-l poţi înghiţi mai uşor 😉 ), Coi-In-Cidenţă sau Po-Pula-(i)Laritate , ai ratat ca un fleţ tocmai Mizer-Abilul de Tu-Doran 😆 😛
  Ha-I Sik-Tir cu Puch-Ca Go-Oală 🙄

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: