(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Ticalosirea fotbalului

Posted by Arca lui Goe pe februarie 16, 2014

Degradarea spiritului sportiv, a fair-play-ului si a magiei fotbalului (ce vorbe caraghioase in naivitatea invocarii lor) prin industrializare, coruptie, bani, prin infiltrarea politicului si prin contaminarea incurabila cu violenta si mitocanie devoratoaare, in toate straturile care „ambaleaza” stadioanele-cluburile-echipele-fotbalistii, (vai) s-a globalizat, depasind sferele FRF catre UEFA, FIFA si catre cluburi de mare traditie (…), dar, ca in multe alte sectoare ale raului, Romania ocupa un loc fruntas. Desi puscaria e pe ei (pe o mica parte dintre ei), canaliile fotbalului o duc inca bine, pregatidu-si pensionarea in conditii avantajoase. Ce ramane in urma lor va fi foarte greu de reparat. Cat de competenti si cat de onesti vor fi urmasii ticalosilor ramane de vazut. Putem incerca sa speram (ca prostii) ca vor fi copetenti si onesti. Ba chiar am putea sa ne imaginam (asa de amorul artei) ce anume s-ar putea face, intr-o lume ideala si utopica, pentru a reda fenomenului fotbalul, in Romania, demnitatea, spectacolul si splendoarea, pe stadioane, pe gazon, in tribune, in societate, in comunitatile umane. Un incredibil de mare bine social ar putea fi furnizat prin intermediul acestui fenomen. Credem ca, pentru inceput, niste masuri radicale ar fi necesare ca aerul. Multe masuri radicale. Propunem si noi, iata, cateva astfel de masuri radicale, fara mari sperante practice ca ar putea fi considerate eficiente de vreun cititor oarecare, dar cu convingerea ca de-ar fi… ar putea avea efecte aproape magice in plan sportiv, in plan economic, in plan social si si la galerie:

a) Propunem ca numarul echipelor din Liga I sa fie redus la 9 echipe.

b) Cele 9 echipe sa joace doua tururi si doua retururi, pentru desemnarea campianei anuale. (In aceeasi editie de campionat ar fi 4 meciuri Steaua – Dinamo, si niciun meci Steaua – Avantul Jegalia)

c) Sa nu se mai accepte meciuri egale. In caz de egalitate dupa 90 de minute se va trece la prelungiri (doua reprize de cate 15 minute) si lovituri de la 11 m. Si asta in fiecare meci din campionat. Victoria – 3 puncte. Infrangerea – 0 puncte.

d) In cazul in care un meci se incheie cu o diferenta de trei goluri sau mai mult, echipa castigatoare va primi 4 puncte, iar invinsei i se va scadea 1 punct.

e) Nu vor fi admise in campionat cluburi care nu au si echipa de juniori.

f) La sfarsitul fiecarui sezon ultimele doua clasate (locurile 8 si 9) vor retrograda automat in liga inferioara, iar locurile 6 si 7 vor juca meciuri de baraj tur-retur  cu echipele de pe locurile 3 si 4 din liga inferioara pentru a se decide care dintre ele vor juca in Liga 1.  

In acest fel,  un campionat fara meciuri in care sa se poata trage la 0-0, fara meciuri in care sa fie o diferenta de valoare prea mare intre echipe, un campionat cu multe meciuri tari (derby), si in care toate echipele vor fi motivate sa joace pana in ultima etapa (primele 4 vor ajunge in cupele europene, ultimele 4 vor fi implicate in lupta pentru evitarea retrogradarii),  este practic imposibil sa nu renasca spectacolul, tensiunea, dramatismul, pe teren, in tribune, la televizor. Concurenta si selectivitatea va cerne valorile si va creste inevitabil interesul pentru fotbal, si la fel (in subsidiar) vor creste si veniturile. Pacat ca aceste lucruri evidente nu sunt… evidente.

Lista cu propuneri ramane deschisa. In final il vom ruga pe pritenul nostru Dorin Tudoran (dansul cunoaste pe toata lumea) sa vorbeasca cu Gica Popescu (in cazul in care acesta nu va ajunge la puscarie; adica Gica nu Dorin, Popescu nu Dobrin), si sa-i transmita din partea publicului lista cu masuri radicale rezultata din propunerile microbistilor ajunsi accidental pe Arca lui Goe, pentru a fi discutata la FRF. 🙂

P.S. Deocamdata atat. Despre Ticalosirea Fotbalului altadata.

5 răspunsuri sa “Ticalosirea fotbalului”

 1. Dl.Goe said

  Tuturor acelora care au acordat „like” acestui marunt poem in proza, despre fotbal, o dedicatie:

  Poetu-i un simulator.
  Atâta simulează,
  Că simulează uneori
  Durerea sa cea trează.

  Iar când, citind-o cineva,
  Durerea-l înfioară,
  Nu din poet răsare ea,
  Răsare din afară.

  Aşa, în scripeţi arde,
  Pe-a cugetului seamă,
  Acest funicular de
  Simţiri ce cord se cheamă.

  (Autopsihografie – Fernando Pessoa, traducere aproximativa de Paul Abucean)

  Apreciază

 2. stely said

  Multumesc pentru dedicatie 🙂 Si aici raspunsul unui poet simulator . Hmmm…oare l-am ales bine ?

  Marin Sorescu – Precautie

  M-am îmbrăcat c-o armură
  Făcută din pietrele ce-au rămas
  După ce a trecut apa.

  Mi-am pus o pereche de ochelari
  In ceafă,
  Ca să pot vedea numai
  Cu mintea de pe urmă.

  Mi-am protejat
  Mâinile, picioarele, gândurile,
  Nelăsând nici un loc liber
  Care să poată fi atins de mângâieri,
  Ori de alte otrăvuri.

  Chiar inima din piept
  Mi-am acoperit-o cu o carcasă
  De broască ţestoasă
  Ce-a trăit 800 de ani.

  Când totul a fost gata
  I-am răspuns tandru:
  Te iubesc.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Sper ca-mi veti ierta o mica si profana paralela. Atunci cand vi se adreseaza, Radu Humor si Viorel Padina procedeaza asemanator (dupa puterile lor) cu timidul Marin Sorescu atunci cand acesta se pregateste sa-i faca declaratii iubitei. Materialele cu care se blindeaza cei doi sunt diferite 🙄 dar mecanismele timiditatii sunt cam aceleasi. Dar de… dupa cum sunt convinsi in forurile lor interioare, d-voastra sunteti un personaj periculos, care a scufundat blogul de la Corabia si l-a si abandonat, care se pregateste sa inunde si sa scufunde Arca, un personaj malefic pe care forte oculte o considera tinta potrivita pentru a o manipula brutal si pentru a o face sa transmita manipularea mai departe… etc. asa incat este cumva normal ca fragilii Radu si Viorel, atrasi magnetic catre d-voastra, aflati in imposibilitatea de a va ignora, sa incerce sa se protejeze cumva. Singura varianta care le este la indeamna este blindarea in badaranie, obscenitate, cenzura, intoleranta.

   Multumesc pentru Precautie

   Apreciază

   • stely said

    Da, bietii de ei !! Printre „ei” o includ si pe doamna CMM. Numai ca dumneaei a crezut tot timpul ca (eu )am fost aceea care a fost manipulata de… ghici cine ? 🙂 Dar pentru unul ca RH sunt un „personaj periculos” care a scufundat Corabia si urmeaza Arca lui Goe, precum si pentru reusita aruncarii peste bord a ” literatilor ” doldora de carte (Dl Nimeni , Niku Elektriku, Mitza Biciclista, CMM ) .Insa , AVP &CMM au gasit ca „pesonajul periculos” este … „securistigoe ” 🙂 care a dupa „naz caz si praz „, fie a sedus-o pe biata Stely si a „mincat-o cu fulgi cu tot”, fie a supus-o „experimentului Pitesti „, fie pur si simplu s-a folosit de ea ca sa-i denigreze, agreseze , umileasca etc, desigur cu un scop . Ehee, dar ce n-au incercat ei s-o salveze pe Stely !! Nu stiu ce vor face in continuare .Pariez ca vor turba daca” ii va reusi tentativa de a-l arunca peste bord (din barca PNL) si pe…”nataraul”Sorin Iliesiu.
    P.S. Banuiesc ca Dl Goe este si el „blindat „, dar cu alte „materiale „-unul dintre ele fiind arta de a „citi” oamenii. Prin urmare stie cu ce sunt blindati cei care poposesc pe Arca , si nu are teama ca ar putea cineva s-o scufunde. Bazaconii ce mai …

    Apreciază

 3. stely said

  Off topic cu ceva banal , dar care nu-mi da pace..Zau, ma săcâie chestia asta cu felul cum se afiseaza primul comentariu pe Arca lui Goe… culmea ca mi s-a intimplat( si )pe un laptop , aflat la o distanta de 100 km :roll : Am crezut ca e ceva trecator, dar vad ca nu …

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: