(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

FreeDoom of speech on Goah’s Ark (Tevat-URA pe Arca lui Goe)

Posted by Arca lui Goe pe februarie 24, 2014

Articol in pregatire. Postat in avans pentru a da ocazia oricui (inclusiv nimanui) de a exersa freeDoom of speach pe Tevat/urå (if any) in vederea documentarii retrospectiv-anticipative, ca argument in pre-meditatrea articolului in sine. Viitorul mai intai, apoi trecutul.

UPDATE (pro-vizo-riu)

Intermezzo: Si bomba de cauciuc continuå så sarå… pe Tevat/urå… in virtutea lui freedoom of speach. Sinteza noptii va fi sumbra.

Actualizari intermediar-incendiare: Al meu Freedoom of speach imi ingaduie acum (si mie) sa consemnez vag-pregnant (n.b. lb.eng in con-text), pentru cunoscatori, emotiile care se condenseaza din lumea-lume, pe b-iata b-Arca a lui Goe. Sufletul slav se pregateste de razboi si de moarte, iar… sufletul slav (acelsi?) se pregateste de re-nastere (n.b. lb.rom in con-text) coplesit de emotii si nerabdare, fata cu poemele unui tratat de-spre iubire trimis in lumea-lume (dar si pe Arca). Orice speculatii ale necunoscatorilor vor fi neavenite si facute de propria raspundere.

Update – Aproape neverosimil, bomba de cauciuc continua sa sara – Sorin Ilieșiu:

“Miracolul la care speram ieri a devenit azi realitate prin înființarea Partidului Reformator Liberal condus de cel care este simbolul adevăratului liberalism în România contemporană — Călin Popescu Tăriceanu. (…) Înființarea Partidului Reformator Liberal înseamnă renașterea Uniunii Social Liberale. (…) Dragi prieteni liberali care, din diferite motive, nu vă veți putea înscrie în Partidul Reformator Liberal, vă propun organizarea urgentă a unui congres extraordinar al Partidului Național Liberal care să decidă, prin vot secret, fuziunea acestuia cu Partidul Reformator Liberal, participarea liberalilor la alegerile europarlamentare pe liste comune în cadrul Uniunii Social Liberale, desemnarea lui Călin Popescu Tăriceanu pentru funcția de candidat al USL la Președinția României.” 

Moare cate putin cine se transforma in sclavul
obisnuintei, urmand in fiecare zi aceleasi
traiectorii; cine nu-si schimba existenta; cine nu
risca sa construiasca ceva nou; cine nu vorbeste cu
oamenii pe care nu-i cunoastepablo neruda noastrå

130 răspunsuri sa “FreeDoom of speech on Goah’s Ark (Tevat-URA pe Arca lui Goe)”

 1. Radu Humor said

  Papusarii revolutiei din Ucraina

  Iata ce putem citi in articolul Exposed: Ukrainian ‘Protesters’ Backed by Kony 2012-Style Scam:

  In timp ce puneau mana pe arme, preluau clădiri guvernamentale si trageau in mass-media, protestatariilor ucrainieni -sprijiniti de SUA li se ofera legitimitate cu ajutorul unui videoclip stil Kony 2012 in care este elogiata originea demonstratiilor dar care este orchestrat din umbră de ONG-urile care au fost direct implicate în organizarea falselor “revolutii colorate” în trecut.

  Videoclipul, intitulat ”sunt un ucrainean”, are deja peste 3 milioane de vizualizari. Acesta infatiseaza o femeie atrăgătoare susținând insistent că revolta din Ucraina este numai despre libertate si democratie.

  Videoclipul este evident o propagandă emotională volubila si simplificata care pretinde că “nu există decât un singur motiv” în spatele protestelor din Ucraina, o minciună crunta care ignoră factorii geopolitici din spatele revoltei, care se centreaza pe zona de război între Statele Unite, UE și Rusia.

  Femeia ii incurajeaza pe cei ce vizualizeaza clipul sa “ne ajute numai spunand această poveste ….si doar trimitand mai departe acest film,” dand impresia naiva că aceasta criza este numai despre ucrainenii care doresc “libertate” si deci trecand pe lista neagra motivele reale din spatele revoltei instigata de catre vest, care se concentrează pe izolarea geopolitică a Rusiei.

  Originea videoclipului nu este “la nivelul populatiei” cum este descris. Clipul a fost produs de catre echipa din spatele documentarului “O soapta la un raget”(A Whisper to a Roar), un documentar despre “lupta pentru democratie” din intreaga lume, care a fost finantat de Prince Moulay Hicham din Morocco. “Inspiratia” din spatele documentarului a fost nimeni altul decât Larry Diamond, membru al Consiliului de Relatii Externe.Consiliul pentru Relații Externe este considerat a fi ” grupul analitic cel mai influent in relatii externe” al Americii si are legături stranse cu Departamentul de Stat al SUA.

  Diamond a mai lucrat indeaproape si cu Fondul Național pentru Democrație – National Endowment for Democracy (NED) si cu Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională -the U.S. Agency for International Development (USAID). Fondul Național pentru Democrație este considerat “bratul civil” al CIA si a fost profund implicat in nenumarate instigari la revolte, tentative de lovituri de stat si acte neo-coloniale de schimbare de regim de la crearea sa în 1983, inclusiv inventata “Revoluție portocalie” din 2004, care a adus la putere pe marioneta Americii Viktor Iușcenko în Ucraina.

  Larry Diamond a mai avut si un rol esential in the Primavara Araba sub auspiciile NED, o serie de revolte asa zise civile care de fapt au fost organizate si conduse de unele dintre cele mai puternice institutii occidentale de pe planeta.

  Legatura lui Diamond cu clipul “Eu sunt un ucrainean” sugerează în mod clar că filmul este un efort brut de a convinge publicul că revolta din Ucraina este complet organică și nu este inițiată de către puterile occidentale, atunci când este fix opusul.

  Clipul amintește de Kony 2012 scam,un clip video viral care a utilizat propaganda și manipularea emoțională pentru a convinge milioane de oameni de necesitatea implicării militare americane din Africa. In Huffington Post interview,creatorul video admite că el a fost în Ucraina “, sa pregateasca un film despre democrație”, înainte de inceperea protestelor.

  Furnizand confirmarea ca acest video este doar o “cascadorie” a relatiilor publice, femeia din video a fost invitata sa apara la CNN pentru un interviu cu Anderson Cooper ce va fi difuzat in aceasta seara. Cooper si CNN au promovat farsa Kony 2012 pana cand unul dintre regizori a avut o cadere publica. Cooper a mai fost de asemenea implicat in promovarea farsei Siria Danny pe care s-a bazat acest film pentru a împinge intervenția militară a SUA în Siria.

  Cu evidente clare ca protestatarii au fost platiti printre acuzatii ca au fost inarmati de catre Statele Unite, povestea din spatele crizei Ukrainiene este mult mai complexa decat o simpla revolta civila impotriva coruptiei. Protestatarii pro-UE cauta in mod ciudat legaturi mai apropiate cu o Uniune Europeana recunoscuta pentru coruptia institutionalizata, coruptie care costa anual cat intregul PIB al Ucrainei.

  Multi dintre activistii care au preluat cladirile guvernamentale din Kiev fac parte deasemenea din grupul Spilna Sprava, care este o organizatie sponsorizata si sprijinita de catre miliardarul globalist George Soros prin Open Society Institute.

  Scena a fost pregatita pentru ca revolta din Ukraina sa devina violenta in Decembrie cand secretarul de stat adjunct pe Europa, Victoria Nuland a anuntat ca America va investi 5 miliarde cu scopul ca Ukraina sa obtina “o forma buna de guvernamant”. Adevarata natura a acelui guvern a fost descoperita la inceputul acestei luni cand a aparut o inregistrare a unei convorbiri telefonice dintre Nuland si ambasadorul SUA in Ucraina, Geoffrey Pyatt, in care conspirau sa aleaga viitorii conducatori marioneta ai Ukrainei, respectand juramantul lui John McCain de a neutraliza influenta Rusiei.

  Milioane de oameni nu vor stii niciodata adevarul din spatele revoltei din Ukraina deoarece este cumva mult mai complex decat o fata atractiva care face declaratii volubile despre libertate si democratie intr-un video de 2 minute pe youtube. Asa lucreaza propaganda – cat mai simplu cu atat mai bine. Video de mai jos ne ofera o mai larga imagine referitoare la adevarata agenda din spatele crizei.

  Apreciază

 2. Rebeliunea minerală said

  Conspirativele teorii ale constipaţiei !

  Apreciază

  • arcaluigoe said

   Teoria o fi constipaţiei dar usurinta cu care-si depune dl.Humor reziduurile metabolismului sau intelectual denota mai degraba… invers. La Radio Erevan un radio-ascltator intreaba: „Se poate face baie cand ai diaree?” I se raspunde: „Da, daca ai destula”. Dl. radio-ascultator Humor se scalda in fiecare zi folosind aceeasi „apa” peste tot pe unde gaseste martori nevinovati pe care-i transforma-n spectatori ai masochismului sau exhbitionist. Problema este ca de va dori si dansul sa intre intr-o astfel de Teorie a Constipatiei, dupa tot zelul sau formal in Practica Diareei, va fi refuzat pe motiv ca aceea este o treaba (mare) pentru duri. Dl.Humor e moale. Moale, moale, dar cu scaun la cap. Moale.

   Apreciază

  • Radu Humor said

   Cât de cretin să fii, ca să nu ajungi şi singur la o concluzie asemănătoare, chiar fără a citi ce spun alţii ?! :mrgreen:
   Cât de cretin, sau cât de dependent de nişte foloase materiale, 🙄
   Drept recompensă pentru că, nu numai că înghiţi fără să crâcneşti, împotriva oricăror evidenţe sau legături logice, orice kkt, dar mai şi mormăi de plăcere :mrgreen:
   Ca să creadă şi alţii c-a dat norocul peste tine . Înaintea diareei 😉
   P.S.
   Cel puţin la rebelul de sub brusture mă aşteptam la mai mult !
   Dar se vede că la fizicul său este mai uşor de dus, decât un zvon pornit din dorsalul băsescian 🙄

   Apreciază

  • stely said

   Ce bine ar fi fost (pentru mine) daca cineva -un bun cunoscator al citirii printre rinduri 😉 ar fi oferit primul ocazia dorita aici de Dl Goe : de a exersa freDoom-ul de a „exersa freeDoom-ul of speach pe Tevat/urå . Stiu , dumnealu a oferit libertatea „oricui (inclusiv nimanui ” )de participa la o „documentare retrospectiv -anticipativa …” in vederea alcatuirii articolului. Prin urmare, l-am asteptat pe acel „cineva ” dar dupa cum se vede nu am avut (eu) norocul acela. Dar nici Dl Goe . 🙂 Prin urmare va trebui sa „construiasca ” articolul cu documentarea proprie … pe care sunt ferm convinsa ca o are din belsug . De fapt ma astept ca din clipa in clipa sa apara articolul .

   Pina atunci ma grabesc sa va aduc spre citire(daca nu ati facut-o pina acum )un extraordinar articol al domnului Gabriel Liiceanu ,care ar putea sa aiba legatura cu aceasta „Tevat-URA pe Arca lui Goe”. Dar, chiar daca nu va fi vreo legatura , articolul merita citit , si nu odata .

   Iata printre altele ce spune :

   Într-o discuție publică pe care am avut-o cândva cu Lucian Boia, i-am pus această întrebare: „Pomeniți undeva de patru forțe care mișcă omenirea: dorința de putere, averea, sexul și cunoașterea. Dar libertatea? Au oamenii nevoie de libertate?” – „Oamenii au nevoie de protecție”, a răspuns Lucian Boia.

   Nu-mi mai amintesc dacă pe loc, sau după ce dialogul nostru s-a încheiat, mi-a venit în minte următoarea replică: Dacă oamenii ar fi avut nevoie doar de protecție, s-ar fi aflat și astăzi în peșteră mestecând carne crudă. Dar au existat, din când în când măcar, și câțiva care au sporit gradul de protecție cu nevoia lor de libertate. Roata, de pildă, n-au inventat-o „toți”, ci unul singur în folosul tuturor. „Cineva” nu s-a mai împăcat cu târâtul în grup al animalului ucis, ci i-a eliberat pe toți de sclavia acestui obicei și a scornit roata. La fel, becul, care face și el parte din recuzita protecției, l-au inventat nu toți, ci unul singur în folosul tuturor. Acel „unu” care nu s-a mai împăcat cu protecția oferită de opaiț sau de lampa cu gaz. Toată istoria tehnicii este scrisă de oameni liberi care s-au pus în slujba protecției tuturor.

   Și-atunci, nu cumva istoria protecției omenirii atârnă până la urmă de istoria libertății ei?

   Aici aveti articolul complet :

   http://www.contributors.ro/cultura/au-oare-oamenii-nevoie-de-libertate/

   Apreciază

 3. d'Artagnan said

  Unul la semafor, cu un Logan, ii face semn unuia cu Ferrari, de langa el, sa lase putin geamul jos…
  – Ia zi-i frate, esti multumit de ea? C-am vazut ca nu prea isi cumpara lumea…

  Apreciază

 4. stely said

  Baritonul Nicolae Herlea a murit la varsta de 86 de ani

  http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-16678199-artistul-nicolae-herlea-prim-bariton-operei-nationale-bucuresti-incetat-din-viata.htm

  Dumnezeu sa-l odihneasca !

  Apreciază

 5. RALG said

  Breaking news: Fara mare surprindere, aflam de pe blogul de la Corabia, ca licheaua patentata Sorin Iliesiu nuuuu… Nu si-ar (mai) da demisia din PNL, nu inainte de a-si exercita dreptul inalienabil de a se exprima liber in fata lui Crin, pentru a incerca sa-l convinga sa nu-l mai excluda din PNL (acu inainte de euro-parlamenatre, intr-o situatie ca aceasta, pentru o tarisoara ca a noastra abia iesta dinîîî…) Daca reuseste atunci nu-si mai da demisia (pai ce e prost? Ca nu e. E doar nåtåråu dar asta e altceva), dar daca nu reuseste atunci da, si-o då… Ca el e om de cuvânt. La dânsul acela, vorba-i vorbå. Ce mama ma-si…

  Apreciază

  • stely said

   Final cu suspans pentru USL , dar si pentru „licheaua patentata ” Sorin Iliesiu . Se pare ca Crin Antonescu este hotarit s-o rupa cu PSD. Cale de intoarcere nu mai este .Iar pentru Sorin Iliesiu nici atit . Gata , a fost exclus . (167 -19).Bravo ,Crin Antonescu ! Deocamdata .

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Cum??? A fost exclus? N-a mai apucat sa si-o dea? Vai… O sa ramâie cu ea… Nereperata. Onoarea. Las’ ca i-o repereaza dom’ Viorica. La Corabia.

    Bravo Crin? Ooo nu, nici vorba de „bravo”. Poate „bravos” natiune halal sa-ti fie. Delicioasa frenezia cu care crinul o ia in frezie de buna voie. Fostul viitor presedinte al republicii parlamentare Romania. Fost interimar… Fost ministru…. tânar al tineretului. Daca n-ar fi lenes, somnoros, puturos si gaunos ar fi putut avea un viitor stralucit ca bloggr (dupa modelul „Nastase”), dar asa o sa råmâie iara repetent. C-a mai fost. O sa zica ca si data trecuta ca asa a vrut el dinandins, fiindca se scarbise si ca oricum promisese ca se retrage din politica cand cu lovitura de stat la care n-au iesit in lumina noptii cei 9 milioane de romani verzi… Poltica asta e o mare curva devoratoare de horticultura. Adora florile. Crinul s-a cam dus. Se pregatesc viorelele. Toparasii, tamâioarele si brebeneii. Din pacate mi-e teama ca trandafirii or sa-i reziste si tura asta. Na beleaua ca m-am molipsit de patima proorocirilor din cauza ca frecventez locuri contaminate de boala asta. Locuim intr-o tara pline de profeti (diaspora y compris).

    Apreciază

    • stely said

     Un „bravo” punctual ( am zis „deocamdata”). E posibil un al doilea „bravo” pentru iesirea de la guvernare. Pare foarte hotarit. Sa vedem insa daca va mai fi vreun alt /i „bravo ” . Ar fi semne , doar daca ar avea mai mult curaj .

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Licheaua patentata Sorin Iliesiu este un super-ultra-hiper Catzavenu. Discursul sau de investitura in Cismigiu, cu ocazia excluderii din PNL, postat prompt pe blogul de la Corabia (blog prins cu pantalonii in vine de demisia rarata a senatorului mucilor) este naucitor, compus parca in ciuda lui Nenea Iancu. Merita o excursie cu trenul pana la Corabia pentru cei care au chef sa rada cu lacrimi. Dom’ Viorica zice ca i-ar placea sa-l vada pe dom Sorin continuand. 😯

     Adica cum vine vorba aia – sa continue? Ce sa continue? Sa fie exclus? Dupa GDS, PNL de unde naiba sa mai fie exclus? De pe blogul de la Corabia? Sarmana lichea patentata, n-a mai apucat sa si-o dea. Demisia de…

     P.S. Update-le cu discursul Sorinului ratacitpr e bestial, pe onoarea mea. N-am mai ras asa de la Anton Bacalbasa incoace (cu exceptia lui Nenea, desigur). Auzi taina la domnul Sorin: Am doar doua propuneri. A doua insa e o lista de propuneri si dezirerate, in care fiecare articol e o alta lista… Teoria chibritului cu capul rosu… care se incheie apoteotic cu mijlocul capului cozii chibritului cam asa, il citez dn memorie pe dl.Iliesiu: „(3) continuarea mersului ascendent al României care, datorită guvernării social-liberale, a devenit „noul tigru al Europei”… intru propasirea societatii multilateral dezvoltate in gradina zoologica a Europei. Aplauze prelungite. Afara cu moftologul.

     Apreciază

    • stely said

     Asta este si mai dementiala :

     „Întrebare: De ce, domnule Crin Antonescu, în calitate de preşedinte al Senatului şi al unui partid cu zeci de mii de membri martirizaţi de regimul comunist, aţi refuzat să daţi curs apelului meu din 9 decembrie 2013, pentru adoptarea de către membrii Parlamentului României a condamnării morale – în spiritul iertării creştine şi al reconcilierii naţionale -, a crimelor totalitarismului comunist, în baza unui raport elaborat de Academia Română – cel mai înalt for ştiinţific şi autoritate neangajată politic? Domnule Antonescu, aţi refuzat să răspundeți acestui apel pentru ca să nu se supere domnul Băsescu care şi-a dat seama că în acest fel va intra cu certitudine în istorie ca cinicul farsor al condamnării comunismului?

     Consider că propunerea excluderii mele este total nedreaptă având în vedere că propunerile mele au fost făcute spre binele naţiunii române – să nu uităm că suntem un partid naţional -, şi spre binele Partidului Național Liberal.”

     P.S. Am citit ca interventia teatrala a lui Victor Ponta a fost hotaritoare pentru decizia PNL de a iesi de la guvernare si ruperea USL (180 de voturi pentru -3 impotriva ). Sunt convinsa ca Sorin Iliesiu, in cretinatatea lui, a crezut ca ii va intoarce din drum si va deveni
     eroul salvator al natiunii .

     Apreciază

    • Jeanne la Flamme said

     altii suparati pe Iliesiu, aici :
     http://www.contributors.ro/media-tech/marirea-și-decaderea-”nataraului”-de-serviciu/

     (vezi si comentarii. unele nervoase teribil)

     Apreciază

    • stely said

     Multumesc pentru link. Mi-a mers la suflet. Hidosenia politicianului Sorin Iliesiu, a fost pusa in evidenta cu mare precizie si cu lux de amanunte . Omul de cultura ( ce a fost cindva ) nu mai conteaza acum nici macar cit o ceapa degerata. Am citit si comentariile . A primit ce a meritat (si )de la comentatori . Nu s-a gasit nimeni sa-i sara in ajutor . Nici macar” Hantzy „, un anti-basist inrait , nu a reusit sa „stoarca ” vreun un cuvint bun despre el.

     P.S. Am adus aici un comentariu .Este special pentru Dl Goe . Stie dumnealui de ce. 😉

     Vali spune:
     25/02/2014 la 17:44
     Apetisant caz pentru orice ochi avizat.

     Mă întreb, inevitabil, cum de a fost acceptat în GDS un atare bărzăun. Din misivele de amor clisos trimise lui Andrei Pleșu identifici lesne lacheul. Din comportamentul lui extra-epistolar deduci țoapa acră, scuturată de vanități și zgaibe. Insul e, după cum se vede, abuziv în ambele registre: dacă te „iubeșteˮ, ajungi victima scîrbită a avalanșelor lui omagiale; dacă îl indispui, îți bîrfește colțos întreaga făptură.

     Din păcate, insul e, vai!, exponențial în spațiul public românesc. Turiferar și trădător cu aceeași, bolîndă, vitalitate, Sorin Ilieșiu e de găsit la tot pasul : în cutare consiliu de administrație, prin universități (cu blazon imens), la șefia vreunei redacții, pe holurile Parlamentului, sub pulpana cîte unui sibarit monden…

     Apreciază

    • Jeanne la Flamme said

     pt. Stely

     Da, un comentator ceva mai exotic pe acel forum. Am gasit si ceva despre energicul Dorin Tudoran:

     ”Dorin Tudoran? Mie, onest vorbind, omul îmi pare, de la o vreme, prizonier al cîtorva rebarbative încețoșări temperamentale. În genul ieșirilor acre practicate de Goma la un moment dat (dacă vă mai aduceți aminte). Ce-i știrbea lui Goma prestigiul era resortul, ușor sesizabil, al gesticulației sale. Nu era greu de ghicit la dînsul, chiar și după surparea ceaușismului, un tenace fetișism al conjurației, dublat de o amară etică a încruntăturii. La fel și cu Dorin Tudoran : , voluptatea nedisimulată a frondei și o permanentă surescitare ofensivă vor sfîrși prin a-i împuți, ireversibil, legenda…”

     Vezi aici : http://www.contributors.ro/politica-doctrine/sunt-catelul-lui-basescu/#comments

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     @Stely – Multumsc pentru mesajul de cadou facut d-lui Goe in mod special si si secret. Ramane secretul nostru si-al lui Polichinelle. 🙂

     @Jeanne La Flamme – Cred ca stimabilul Tudoran a reusit deja de facto sa-si imputa ireversibil legenda. Este doar o problema de timp pana cand aceasta stare de fapt va deveni „vizibila” olfactiv tuturor si fi acceptata cvasiunaninm de jure. Ca atare. Pana atunci scriitorul Dorin care scrie (spre deosebire de jurnalisti) cum crede dansul de cuviinta, pastreaza iluzia ca ar fi o pasare pura care pote ciripi numai ce vrea dansul si poate interzice ciripitul oricui nu vrea sa se alature celor cateva pasarici care-i canta-n cor ode de bucurie si imnuri de slava. O iluzie ca oricare alata. Fiecare pasare pe limba ei piere, incluziv pasarica penix de pe Potomac, care face mac pe Certocratia si cenzureaza abuziv.

     Apreciază

    • stely said

     @Jeanne La Flamme – Am petrecut mai mult de o ora la Contributors, pe linkul cu articolul domnului Vladimir Tismaneanu. Desigur, nu imi pare rau, ba dimpotriva , tin sa va multumesc si de data asta. Am citit cu atentie articolul, dar si comentariile cititorilor- unele dintre ele fiind la inaltimea autorului . Cele ale domnului „Vali” sunt un exemplu. L-am „zarit” pe-acolo si pe domnul Dorin Tudoran, cu niste interventii anemice si impaciutoare. Daca nu as fi citit cite ceva din cele 8 episioade despre galceava etc… as fi putut sa-l cred . Dar nici eu si nici altii nu s-au lasat inselati. Prin urmare l-au tratat ca atare.

     P.S Nu am venit cu mana gola, Am adus pentru cititorii Arcei citeva comentarii ce m-au distrat f.mult . Iata :

     eu****** spune:
     11/02/2014 la 16:16
     Basescu a fost singurul Presedinte al Romaniei – cel putin pana acum – care a luptat si a incercat sa aduca democratia, statul de drept si, daca ar fi putut, probabil ca si prosperitate in tara.

     Basescu si-a creat o echipe de experti cu care a lucrat si cred ca aici a dat sah-mat celor care latra acum impotriva!

     Dar cum ar fi aratat RO condusa de Dl Geona – “Mihaela, dragostea mea!” sau mai grav de Inalt Prea Ouatul = cantonat iarasi?

     Cat despre actiunile domnului Constantinescu acesteau au fost mult limitate si sporadice – nu a avut puterea de patrunde in maruntaiele dihaniei care ulterior a revenit la putere mult mai puternica si cu mai mare apetit de revansa.

     Suntem mici in RO, dar putem sa ne facem mai mari si mai curati, daca vrem!
     Personal vreau, dar oare ce zice vecinul? Vrea el capra mea?

     Răspunde
     catperson spune:
     12/02/2014 la 0:16
     @Eu*****
     Eu! Eu nu vreau capra dvs, nu vreau nici sa va moara, nici macar sa slabeasca sau sa naparleasca. As vrea sa-mi permiteti s-o scarpin, peste gard, intre coarne si sa-i dau un morcov zemos.
     Ma calific sa “punem” de-un partid?!

     Răspunde
     iosiP spune:
     12/02/2014 la 2:38
     Nu recomand, paduchii trec prin gard, iar capra este buna cand se supune definitiei: sa stea ca atare!
     Altminteri, veti vedea (pe pielea dumneavostra mult prea-scarpinata) ca unii sunt intotdeauna mai mari si mai curati ca altii!

     Răspunde
     Rockerul Dac spune:
     14/02/2014 la 4:39
     “Dar cum ar fi aratat RO condusa de Dl Geona – “Mihaela, dragostea mea!” sau mai grav de Inalt Prea Ouatul = cantonat iarasi?”
     Nu foarte diferită de România pontocratică şi grivcocratică!
     Dar, totuşi, nu trebuie uitat că întotdeauna poate fi şi loc de MULT mai rău… Mai ales la noi….

     Apreciază

    • Jeanne la Flamme said

     pt. Stely

     tudoran e comic in cel mai fericit caz. in rest, un bataus cu obsesii.
     cine e Vali de la forumul contributors? dupa poza pare tanar, deci nu din generatia mea. scrie diferit de tot ce am citit in stanga si in dreapta la comentarii. e scriitor, publica si cu numme si prenume? Domnul Goe il cunoaste? mi s-a parut ca stia despre cine e vorba. Eram doar curioasa. E o discrepata intre varsta si felul in care gandeste, frazeaza. Poate e chiar dl. Goe?

     Apreciază

    • Marinar de Ocazie said

     stely vezi sa nu te arzi in flamme

     Apreciază

    • RALG said

     Se pare ca e plina lumea de marinari, matrozi, corabieri, condotieri, cu totii animati exclusiv de bune intentii. 🙄

     Apreciază

    • stely said

     @Jeanne La Flamme – Fiindca va sunt datoare va ofer la schimb un link, cu …
     https://arcaluigoe.wordpress.com/intoarcerea-d-lui-polichinelle/
     …unde s-ar putea sa-l gasiti pe …”Vali” .
     P.S. Nu stie nimeni cine este . Asa cred.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     @Stely – Aveti dreptate: (dl)Nimeni nu stie cine este este (dl)Vali. In rest sa nu generalizam. Cineva trebuie sa stie who’s who. Macar (dl)Vali himself. Nu? In plus super-isteata dobermanca a corabierului (catalogarile ii apartin) din persoana marginala a CMM ar putea emite spontan o lista cu presupunerile d-ei vizavi de cine este (dl)Vali. Cu cat lista va fi mai lunga cu atat sansele ca d-na CMM sa „stie” cine este (ah, cine este?) (dl)Vali sporesc. Dupa ce l-a demascat pe dl.Goe in proportie ba de 75%, ba de 99% ba de 100% (recent mi s-a confesata intre 4 ochi ca l-a dibuit pe dl.Goe ca persoana) sa-l gåbjeascå pe bietul (d)Vali ar fi floare la ureche. Cat ai zice „peste”, sau cat ar zice altii „apport/e” si d-ei si-ar aduce aportul. N-o provocati v-as ruga. Mai ales acuma cand se cam plictiseste consiliindu-l exclusiv pe corabierul solitar, unicul amic si ornic al sorinelului ratacitor.

     Apreciază

    • stely said

     Păi da , mă întreb acum : daca i-as fi răspuns doamnei „…Flamme „altceva 😉 as fi stiut vreodată că ” bietul (dl)Vali” este în pericol să-l „gajbeasca ” acea doamna „dobermanca ” ? Nu ,n-as fi stiut .Prin urmare, fiindcă îl iubesc pe anonimul dl (Vali) ca pe dlGoe însusi, prefer sa va respect rugamintea .Deci mai bine, tac decit sa provoc o demascare. He, nu sunt eu insămi pătita ? .

     Apreciază

    • stely said

     Aha, acum mi-am dat seama … dupa ce am citit, iata …

     Marginalia non turpia
     February 27, 2014 at 8:48 pm
     Banc(notă) pe gustul agresorului nostru:
     Cine s-a flambat cu o medusă, se poate meduza cu o flamă?

     …ce ati vrut sa spuneti aici …

     Dupa ce l-a demascat pe dl.Goe in proportie ba de 75%, ba de 99% ba de 100% (recent mi s-a confesat intre 4 ochi ca l-a dibuit pe dl.Goe ca persoana) sa-l gåbjeascå pe bietul (d)Vali ar fi floare la ureche

     …precum si cine este „Marinarul de ocazie ” care ma atentiona deunazi asa :

     Marinar De Ocazie spus

     februarie 26, 2014 la 11:21 pm
     0 0 Rate This
     stely vezi sa nu te arzi in flamme

     P.S. Vad ca inca sufera , desi spune ca s-a lecuit . M-as bucura, zau, daca ati face ceea ce va cere . A, nu stiu ce (tot) spera dumneaei, privitor la flambare , meduzare , flamare , ardere etc, intrucit a intrerupt comunicarea cu mine de doua saptamini. Bine ca, totusi, s-a lecuit de ceva .

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     „M-as bucura, zau, daca ati face ceea ce va cere” ??? Nu stiu cum sa interpretez acest enunt. 🙂 Cine cere? Ce cere? N-am bagat de seama. Sa ma meduz cu o flama? Dar aveti idee cine s-ar fi flambat cu vreo medusa?

     Apreciază

    • stely said

     Am crezut ca ati citit :
     „PS. În alți termeni, ceea ce el face acum (străduindu-se a mă aburi pe mine, cea care l-am dibuit) s-ar putea defini: ”a căra apă cu o găleată spartă”. S-ar putea responsabiliza, ar putea șterge mizeriile postate, dar asta cere demnitate, curaj, ”fair play” . Greu. ”Greu la deal cu boii slabi”.
     Aha ,sunt proaspete , de azi . Este putin mai jos un U p d a t e . Va asteapta 🙂

     http://marginaliamarginalia.wordpress.com/2013/12/20/infernale-lectioare/comment-page-1/#comment-300

     P.S. Sa ma meduz cu o flama? Dar aveti idee cine s-ar fi flambat cu vreo medusa? Da, cum nu stiti ? Pai uite :Dl Goe s-a „flambat cu „Medusa „(2011) care ca nu se revendica a fi fost dumneaei asa cu ati spus, iar acum vine „meduzarea ” cu o Flamme . Acum ati inteles ?
     Adica eu o sa ma ard …cu „flamme”, iar Dl Goe se… „meduza ” . :))

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     @Stely – Suntem la curent cu activitatile de cercetare ale doamnei cercetatoare si prin urmare si cu enunturile prin care sugereaza aluziv ca ar avantaja-o disparitia unor pagini de pe Arca lui Goe. Faptul in sine al eventualei disparitii a acelor pagini ne-ar fi cat se poate de indiferenti. Personalmente ne este perfect egal daca textele acelea sunt acolo sau daca n-ar mai fi. Deci din punct de vedere personal singurul impediment in ceea ce priveste disparitia lor este faptul ca in privinta asta fenomenul disparitiei presupune un gest, o activitate, o iesire din lene si non-activitate, in scopul de ai face un hatar doamnei cu pricina. Felul (agresiv) in care domnia sa incearca sa ne determine sa-i facem acea favoare este cu totul si cu totul dezamagitor. Doamna nu are niciun fel de tact, si nici putere de convingere… Dar, chiar daca prin absurd ar avea asa ceva, si ar fi o persoana rezonabila, rationala, care ar sti cum sa puna problema, in mod personal, ar fi insa tot in zadar, pentru ca o atare cerere ar depasi cu mult cadrul relatiilor personale. Pe Arca lui Goe au aparut toate mesajele postate de-a lungul timpului de catre toata lumea, fara exceptie, fara cenzura. Acesta este spiritul Arcei lui Goe. Paginle cu pricina (vreo doua) daca le-am identificat eu bine (si cred ca le-am identificat desi d-na evita sa le precizeze in clar) contin intr-o proportie covarsitoare mesaje compuse liber chiar de catre doamna, alaturi de care s-au depus si comentariiloe on topic ale altora (mai multi nu doar ale noastre, printre care d-voastra si dl.Radu Humor, de ex). A elimina acele pagini ar insemna nu doar eliminarea la cerere a mesajelor d-nei care tot incearca sa-si refaca trecutul ci si a mesajelor altora. Ar insemna cenzura, moderare, un precedent extrem de periculos pe Arca lui Goe, chiar si de-ar fi sa eliminam numai mesajele d-nei cu 1000 de fetze in mai mult de 1000 de mesaje depuse pe Arca. Atunci cand ne-am ingadui sa eliminam (vre)un (singur) mesaj de-al d-lui Radu Humor (de ex) de pe Arca lui Goe am deveni brusc responsabili pentru toate mesajele acestuia (si ale oricui altcuiva) pe care nu le-am eliminat. Intelegeti? Ar fi un compromis care ar anula ideea de Arca a lui Goe. Si pentru ce? Am revazut plin de curiozitate acele pagini. Sunt benigne. Nu contin nimic dramatic, nimic care sa le faca un capat de tara. Spaimele exagerate ale doamnei sunt lipsite de sens ori daca exista vreun sens in acele spaime el se gaseste numai si numai la dansa (ca rezultat al combinarii vorbelor inofensive din acele pagini cu cine stie ce alte informatii de care numai dansa are stire. Noi nu). In plus sunt pagini greu accesibile pe care nu le viziteaza nimeni, de care nu stie nimeni (in afara a doua persoane despre care am convingerea ca au copiat si conspectat deja continutul acelor pagini). Agitatia sterila in jurul acestor pagini nu face decat sa starneasca cine stie ce curiozitati ale cine stie cui. In subsidiar ar mai fi si nu stiu cum sa a ajungem sa procedam intocmai precum doamna cu pricina care, dupa ce ca cenzureaza total, comunistoid, mesajele postate pe blogul dansei, mesaje adresata ca raspuns on topic la afirmatiile pe care le adreseaza direct, mai are si bizarul obicei de a scrie, rescrie si sterge mesajele pe care singura le scrie, in incercarea puerila de a-si ascunde urmele si de a-si mistifica propriul trecut. Am auzit ca tot asa procedeaza si pe nenorocenia de Facebook. Acuma ar pofti sa exerseze nitzel exportul de „democratie” materializat prin inghitirea vorbelor spuse deja. Doamna ar face bine sa inteleaga ca rascumpararea vorbelor se poate face exclusiv prin (alte) vorbe. mai bune, mai intelepte, mai inteligene, mai amabile, nu prin iluzorii anulari ale celor rostite deja, inexorabil candva, undeva, definitiv, pentru totdeauna. Sta numai si numai in puterea doamnei sa schimbe, sa anuleze, sa amelioreze, sensurile inconvenabile din cine stie ce trecute ziceri, prin alte ziceri, in prezent, in viitor, Din nefericire d-na pare animata de aceleasi vechi obsesii intru dibuirea PERSOANEI careia sa-i poata plasa responsabilitatea raului consumat. Iata, de ex. ce zice intr-un recent mesaj aparut pe blogul d-ei, mesaj pe cale de disparitie, dintr-o lunga serie de mesaje „disparute”:

     Marginalia non turpia – February 28, 2014 at 6:17 am

     Iluziile, îndeosebi iluziile agresorului, constituie unul dintre cele mai incitante obiective de studiu ale căutătorului. (Apropo: acum, pe teren, date redundante).

     PS. Este extrem de amuzant când un agresor este devoalat neintenționat, și nu de cercetător. ”HUVACA” poate fi ”a funny game” și un loc în care Răii se păcălesc!

     * * *

     Doamna continua sa aiba ca obiectiv (scop suprem) devoalare cuiva. It’s a funny game indeed. Nu-mi ramane decat sa-i urez distractie placuta. Sunt sigur ca ne vom râde si noi impreuna cu dansa. 🙂

     Apreciază

    • stely said

     @Dl .Goe ,
     Felul (agresiv) in care domnia sa incearca sa ne determine sa-i facem acea favoare este cu totul si cu totul dezamagitor. Doamna nu are niciun fel de tact, si nici putere de convingere… Dar, chiar daca prin absurd ar avea asa ceva, si ar fi o persoana rezonabila, rationala, care ar sti cum sa puna problema, in mod personal, ar fi insa tot in zadar, pentru ca o atare cerere ar depasi cu mult cadrul relatiilor personale

     Ceea ce spuneti d-voastra (i)-am spus si eu in repetate rinduri . Cred ca nu va intelege ceva , din ceea ce ii spuneti dvs acum, asa cum nu a inteles nici de la mine . Dar, pentru ca am intuit un fel neputinta (a sa) de a analiza corect si onest, incit sa reuseaca sa iasa dintr-o atare situatie( in care singura a intrat ) m-am gindit ca ar fi bine sa mai incerc, cu atit mai mult cu cit imi facusem cindva un fel de promisiune . Prin urmare , citind din intimplare (merg f.rar pe blogul „marginalia …”) mesajele acelea, adresate „cuiva” 😉 mi-a venit in minte „promisiunea „respectiva si(iata) am gasit ca este momentul potrivit sa actionez. Va multumesc pentru faptul ca mi- ati „analizat cererea ” 🙂 si, desigur, pentru raspuns.
     P.S. Am vazut si eu ca, in urma incursiunii pe Arca (desi spusese ca nu va mai veni aici )a sters respectivele „meditatii” . Nu se stie ce a urmarit , dar chiar si asta (ca le- a sters) este dovada acelei neputinte. M-as bucura sa ” se râdă” (cu noi) dar cum o cunosc destul de bine, parca nu as crede.
     A, de fapt nu ma gindisem sa va cer sa stergeti definitiv (topice etc) ci doar sa le retrageti un timp de pe puntea Arcei, si eventual sa le tineti sub cheie (parola) cunoscuta doar de dvs si( poate ) de catre cei care au fost prin preajma la momentul respectiv.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Alt fapt divers. D-na mi se jurase ca n-am sa pot orice as face s-o mai faca sa vina in odioasa-mi vizuina (parca asa zis) pe Arca lui Goe. Iata ce epistola-mi scrie (la dansa pe blog):

     Marginalia non turpia February 28, 2014 at 4:51 pm

     Mulțumesc agresorului de intelectuali și de meserii pentru faptul că nu șterge paginile ”bumerang”, cele în care iși arată adevărata față, bădărănia și agresivitatea genuină.
     Mie una imi convine ca aceste DOCUMENTE să se păstreze. Vor intra într-o hâdă și necesară pagină de istorie literară.
     Îi mulțumesc pentru tot ce a produs, scuzându-mă că nu cobor spre a-i duce mesajul în bolgia sa.
     PS. Cu respect îi atrag atenția că fiecare frază scrisă la mânie îl devoalează. Vrea cu orice preț sa-mi valideze iar și iar cercetarea? Dacă-i așa, iar MULȚUMESC!

     * * *

     De unde se poate deduce ca (direct sau indirect 😉 ) d-ei frecventeaza Arca. La fel precum multi altii… Si (mai) zice ca de fapt nici nu vrea ca paginile acelea sa fie sterse. Cica ar fi pagini de istorie literara 😯 (o fi vrut sa zica de isterie literala 😉 ) Comedie mare. Tevat-URA nu gluma. Caci in ebraica Tevat inseamna chiar Arca. Ura si la Gara! Pentru o calatorie de placere. Numai cu dl.Goe, dar in cupeu seprat, care va sa zica, ma intelegi. Tragi perdelutele si tragi la aghioase pana dincolo de Filiasi. Trenul 163. Asta e al mai bun pentru noi. Nu la betie, nu la manie.

     Apreciază

    • stely said

     Aha, acum inteleg ca de fapt dinsa nu a vrut niciodata ca „paginile bumerang”sa fie sterse. Pai, daca este adevarat , inseamna ca ati avut dreptate ce ati spus aici :Nu-mi ramane decat sa-i urez distractie placuta. Sunt sigur ca ne vom râde si noi impreuna cu dansa. 🙂
     Sa ne bucuram, asadar ….

     Apreciază

   • stely said

    @Marinar de Ocazie -Mersi pentru grija ce vad ca mi-o purtati . Apropo, am impresia ca aveti oarece experienta .Cumva sunteti patita? V-a ars (si) pe dvs vreo/un „flamme”? 🙂

    Apreciază

    • Jeanne la Flamme said

     M-ați băgat rău în ceață. Pentru cîteva momente am crezut că toată lumea știe cine e Vali dar nu vorbește nimeni despre asta. Nu e asta definiția secretului lui Polichinelle? Și nu de asta m-ați îndrumat către pagina aceea?
     Dar apoi spuneți în PS că nu știe nimeni cine este. Apoi vine domnul Goe și insistă să nu ”insistăm ” cu tema asta ca nu cumva să zica cineva cu glas tare cine e Vali. Bizar! Eram doar curioasa. N-am crezut că e un mister atat de bine pazit. Am avut si eu banuiala mea. Am crezut initial ca e Valentin Protopopescu, dar, din poze, Protopopescu e clar mai in varsta. Dar tac, gata. Să nu agit duhurile casei. 🙂
     apropo, fain blog asta al domnului goe. mi-a fost recomandat, nu spun de catre cine – ca sa fiu si eu secretoasă,
     impreuna cu blogul asta

     http://mesmeeacuttita.wordpress.com

     Apreciază

    • stely said

     Jeanne La Flamme,
     Intentia mea a fost sa va ofer un mic ajutor, nicidecum sa va bag rău in ceata. Am crezut (sincer) ca „pagina aceea” v-ar putea ajuta sa gasiti raspunsul . Sigur, nu v-asi fi oferit linkul daca nu as fi observat (intuit)ca, nevoia( curiozitatea) de a sti cine este „dl Vali”, vine din strafundul fiintei dvs – nu indusa de „cineva” sau de „ceva” anume. Deasemenea, am intuit ca nu va fi usor sa descifrati toate „bizarerile „, desi sunt convinsa ca detineti toate „instrumentele ” necesare unor „cercetari” ca aceasta – mai ales rabdare -pe care altii mai grabiti , mai dornici sau chiar mai nervosi , au epuizat-o destul de rapede , grabindu-se la a face deconspirari peste deconspirari . 😉
     Asadar , ma bucur ca v-ati hotarit sa taceti . Poate ca hotarirea dvs vine si de la sugestia data acolo (in linkul respectiv ) de …dumnealui :
     Eu (dl.Goe) zic sa le dam dracului de drame minore si sa ne dedam cu voluptate celor majore in contextul libertatii de exprimare in
     anonimat virtual si clandestin. Conditia umana nu-i drama ci cadrul… In fine, e si acesta tot un secret al lui Polichinelle…

     P.S. Asa am facut si nu-mi pare rau. Imi plac misterul si oamenii misteriosi, desi sunt si eu curioasa din fire. Ma bucur ca va place „blogul”. Nu stiu cine vi l-a recomandat , nici cit si (mai ales )ce vi s-a „recomandat”. Sper insa ca v-ati convins singura (ca este „fain”).
     A, dupa ce am facut (toata dimineata) niste „cautari”, intrucit sunt un cautator prin excelenta (dl Goe dixit) am inteles averismentul dat de „Marinar…” Ei , dar vad eu pe unde scot camasa . 🙂

     Apreciază

   • stely said

    Apreciază

    • stely said

     stely spune: Comentariul tău e în așteptare.
     martie 1, 2014 la 6:40 pm | Răspunde
     Si totusi vine primavara 🙂

     „Un comentariu” ce asteapta in continuare sa fie publicat aici :
     http://mesmeeacuttita.wordpress.com
     La ciudatenia aceasta (faptul ca se afla si acum in asteptare ) mai adaug si faptul ca au disparut si cele citeva semne de apreciere („like”) pe care le-am pus pe blogil respectiv. Ce sa fie oare ?

     Apreciază

    • stely said

     Presupun ca raspunsul ar putea fi gasit in ceea ce scrie aici :

     Marginalia non turpia
     March 3, 2014 at 6:22 am
     Agresorul nostru cel de toate zilele nu poate accepta că n-a reușit să mă aburească, nu poate accepta că l-am dibuit. Vine pe aici din vreme în vreme, uneori cu vorbe penibil de mieroase sau cu amenințări voalate, alteori cu mici ori mai mari murdării.

     O b s e r v a ț i e: Câteodată, exact același text este livrat de către agresor în SPAM-urile mai multor destinatari. Probabil că domniei sale i se pare atât de inteligent conceput încât merită să fie citit – pe cât posibil – de mai multă lume.

     NOTHING TO DO. NOTHING TO PUBLISH. RUBBISH

     P.S. Mentionez ca „SPAM-Urile” nu-mi apartin, intrucit nu am pus nici un comentariu pe blogul „marginalia… ” In schimb am un e- mail de la aceeasi doamna, cu un continut asemanator :NOTHING TO DO. NOTHING TO PUBLISH. RUBBISH.

     Apreciază

    • RALG said

     Nu cred ca ar tebui sa va bateti capul cu ce face sau ce spune d-na respectiva intrucat nu este capabila sa iasa din postura de flasneta a propriilor obsesii. Placile de patefon vechi dau astfel de rateuri, repetand la nesfarsit acelasi vers: Trecu-i dealu si biciusca… Trecu-i dealu si biciusca… Trecu-i dealu si biciusca… Leano of, of…

     Vom clarifica la momentul potrivit, pr/intr-o „restituire in integrum” toate meandrele buclate ale concretului in care se zbate d-ei… Pana atunci a califica cumva, oricum, enunturile unilaterale, lipsite de sens si semnificatie, cu care d-na-si umple timpul si sperantele, nu s-ar justifica decat in directia sporirii hazului si (vorba lui Gh.Pascu) a hi-hilaritåtzii… Dar si asta numai si numai in lipsa de altceva… Deocamdata insa nu e cazul… 🙂

     Apreciază

 6. Radu Humor said

  Unul dintre motivele pentru care îi urăsc românii pe ruşi ( fără să observe că de fapt tot răul era făcut de nişte evrei cocoţaţi în cârca lor) este şi Tezaurul !
  Tezaurul României: lucruri pe care Bruxelles-ul nu ar vrea să le aflaţi
  Data: februarie 24, 2014 | comentarii: 0 A A A
  Tezaurul României: lucruri pe care Bruxelles-ul nu ar vrea să le aflaţiUn secol de zvonuri peste o tăcere de aur: soarta Tezaurului României este, probabil, unul dintre cel mai bine păstrate secrete ale istoriei scolului trecut. Acel gen de secret al unei istorii în care curge mai mult sânge decât cerneală. Însă atât cât a spus cerneala în tratatele de pace din răgazul dintre războiae ar fi suficient pentru un cercetător atent ca să reconstituie traseul aurului, cu totul neaşteptat, pe care îl veţi regăsi în cronologia din ancheta pe care am iniţiat-o. Studiind problema datoriei istorice a Germaniei faţă de România de 18 miliarde de euro, am găsit în arhive o conexiune cu totul neaşteptată în alt dosar nerezolvat al istoriei: profesorul universitar şi diplomatul german Ernst Jäckh (1875-1959) scrie în Memoriile sale „Der goldene Pflug. Lebensernte eines Weltbürgers” (Stuttgart 1954, p. 382) că România a cedat aurul său Germaniei prin Tratatul de Pace de la Bucureşti din 7 mai 1918. Iată, răspunsul poate fi găsit nu exclusiv la Moscova, ci chiar în inima Europei, la Bruxelles. Dacă ne-am afla într-un roman de Agatha Christie, poate chiar în „Orient Express”, am exclude din start ipoteza că cele 93.400 kg aurîncărcate în vagoane într-un decor iarnă ar putea fi, în continuare, la Moscova. Voi demonstra, într-o serie de articole, care completează şi duc mai departe datele prezentate aici, povestea reală a traseului Tezaurului: Rusia – Germania – Franţa. O istorie pe care Bruxelles-ul nu ar dori ca românii să o cunoască.

  Problema tezaurului a fost reşapată periodic, asemeni unei poveşti cu zâne, adică fără vreun final concret, de politicienii României. Pentru că sună bine. Pentru că 90% dintre români cred că problema tezaurului este importantă. Pentru că un secret nu este niciodată suficient de bine ascuns dacă asupra subiectului se aşterne o tăcere absolută. Pentru început, iată traseul cronologic al istoriei Tezaurului.

  23 noiembrie 1916: Capitularea Bucureştilor, capitala României, în faţa trupelor de ocupaţie germană. În zilele următoare, Statul Major şi Comandatura germană au ocupat Hotel Bulevard, Capşa şi Athénée Palace.

  12-14 decembrie 1916: Tezaurul este încărcat, la Iaşi, în vagoane, cu direcţia Moscova. Transportul viza exclusiv aurul României (o cantitate de 93.400 kg aur) deţinut sub formă de lingouri, monede diverse şi bijuterii. Porneşte către Moscova al doilea transport cu valorile Băncii Naţionale a României din care aur efectiv în valoare de doar 574.000 lei (echivalentul a circa 170 de kg aur). În total: 93.570 kg aur au luat drumul Moscovei, în cele două transporturi. Au dispărut exact 93.540 kg de aur. Reţineţi cifra: este cantitatea de aur pe care o vom regăsi, cu o precizie uluitoare, în păienjenişul armistiţiilor şi tratatelor de pace de după Primul Război Mondial: transportată de la Moscova la Berlin şi apoi în somaţia Antantei către Germania de a restitui „aurul României sau al Rusiei”.

  18 decembrie 1916 (1 ianuarie după calendarul Gregorian): Alexandru Marghiloman scrie, în Notele sale politice:„Mecanismul emisiunii lor (n.r. al trupelor germane de ocupaţie) este următorul: ei emit indefinit, pentru a plăti soldele şi tot restul. Pe măsura ce se emite, tezaurul acoperă la Berlin în mărci. — Eu: «Dar reglementarea cu România?». El (n.r. generalul Petersen, şeful delegaţiei germane la Bucureşti): «Vom vedea la pace»”. Cu alte cuvinte, administraţia germană tipărea monedă în Romania pentru cheltuielile curente, pe care o garanta cu aurul României, pe care Guvernul român refugiat la Iaşi îl evacuase din ţară.

  5 ianuarie 1917: Banca Naţională e pusă sub sigiliu de germani – „s-au dat 10 minute personalului pentru a se retrage”, notează politicianul român. După care adaugă că Banca Naţională a fost redeschisă a doua zi, dar sub supravegherea unui delegat german.

  5 martie 1917: o altă ordonanţă a administraţiei de ocupaţie anunţă că Banca Naţională a fost pusă sub sechestru şi închisă până la noi ordine. „Ordonanţa vizează faptul că Tezaurul şi majoritatea Consiliului nu sunt la sediu”, scrie Marghiloman.

  6 martie 1917: liderul conservator află conţinutul împuternicirilor semnate de Col. Hentsch, noul şef de Stat Major de la „Militarverwaltung”: „Administratorii-secheştrii trebuie să se pună în posesia Băncii Naţionale; sunt autorizaţi să exercite toate acţiunile pe care Banca le poate exercita şi să dispuie de tot avutul Băncii”(…) Spiess crede că germanii vor să se pună la adăpostul emisiunilor abuzive care s-ar face la Iaşi”.

  http://de.scribd.com/doc/207736456/Document-e-1

  Octombrie 1917: Marea Revoluţie în Rusia. Comuniştii, sub conducerea lui Lenin, preiau puterea cu sprijinul financiar, ajutorul şi angajamentul Germaniei cu intenţia să încheie Frontul din Est.

  13 ianuarie 1918: Sovietul Comisarilor Poporului de la Moscova ia hotărârea de a rupe relaţiile diplomatice cu România, articolul 3 al acestei hotărâri stipulând: „Tezaurul României, aflat în păstrare la Moscova, se declară intangibil pentru oligarhia română”.

  3 martie 1918: Rusia şi Germania semnează Tratatul de la Brest-Litovsk, marcând astfel ieşirea Rusiei din Primul Război Mondial, ca să înlăture astfel de pe Frontul de Est.

  7 mai 1918: România semneazăTratatul de Pace de la Bucureşti, un document umilitor, dintre România, pe de o parte, şi Germania, Bulgaria, Austro-Ungaria, Turcia, pe de altă parte. Dincolo de cedările teritoriale impuse, România a cedat controlul activelor Băncii Naţionale către trupele de ocupaţie germane. Din interpretările asupra acestui tratat rezultă că România ar fi renunţat la Tezaur, odată cu documentele referitoare la acesta aflate în custodia BNR. Profesorul universitar şi diplomatul german Ernst Jäckh (1875-1959) scrie în Memoriile sale (Stuttgart, 1954, p. 382) că România a cedat aurul său Germaniei prin Tratatul de Pace de la Bucureşti. Se pare că România ar fi renunţat atunci la dreptul de proprietar al tezaurului.

  http://de.scribd.com/doc/207736450/Document-e-2

  27 august 1918: Acordul financiar germano-rus, semnat în continuarea Tratatului de la Brest-Litovsk, prevede daune de război şi compensări pentru prejudiciile aduse Germaniei prin confiscarea şi sechestrarea averii germane în Rusia. Compensările în aur făcute de Rusia în contul Germaniei se efectuează, conform tratatului, în două tranşe: prima de 42.860 kg aur şi a doua de 50.676 kg aur. În total: 93.540 kg aur. Sunt singurele tranşe prevăzute concret în tratat din cantitatea de aur pe care Moscova ar fi urmat să o trimită către Berlin (circa 245.500 kg aur) şi, totodată cantităţile de aur care au ajuns ulterior la Berlin.

  10 septembrie 1918: se efectuează primul transport de 42.860 kg aur de la Moscova la Berlin.

  30 septembrie 1918: al doilea transport de50.676 kg aur ajunge la Berlin.

  http://de.scribd.com/doc/207736448/Document-e-3

  11 noiembrie 1918: Armistiţiul de la Compiegne marchează înfrângerea Germaniei şi anulează Tratatul de la Brest-Litovsk, Acordul Financiar ruso-german şi Tratatul de Pace de la Bucureşti. Conform armistiţiului semnat între Germania, Franţa şi Regatul Unit (art. XIX – Clauze financiare), aurul ar fi trebuit sa fie predat puterilor Antantei, care au declarat că-l vor ţine în custodie până la semnarea unui acord de pace. Formularea exactă din armistiţiu este: „Restituirea aurului rusesc sau românesc capturat sau în aflat custodia Germaniei”. Este clar că textul din armistiţiu se referă la cele 93.536 kg aur transportate de la Moscova la Berlin în septembrie (cantitate echivalentă cu cea a Tezaurului României trimis, spre păstrare, la Moscova).

  http://de.scribd.com/doc/207736453/Document-e-4

  5 decembrie 1918: potrivitdocumentelor aferente armistiţiului din 29 noiembrie, o cantitate formată din două tranşe de 42.866 kg aur, respectiv 50.676 kg aur (un total de 93.536 kg aur) porneşte, în două vagoane, pe linia ferată Mainz – Saarbrücken către căile ferate controlate de Aliaţi, pe riscul Guvernului francez.

  http://de.scribd.com/doc/207736445/Document-e-5

  ianuarie 1919: În memoriul delegaţiei române de la Conferinţa de Pace de la Paris se arată că, în ce priveşte chestiunea Tezaurului, „poate n-ar fi de dorit să i se ceară Germaniei, ca o categorie de despăgubiri, dar dl. Danielopol consideră că faptul de a face Germania garanta a acestei restituiri ar putea avea ca efect prezervarea acestor bunuri şi asigurarea lor”.

  23 iunie 1919: I.I.C. Brătianu se interesează într-un memoriu trimis d-lor Clemenceau (prim-ministru al Franţei), ministrului francez de Finanţe Klotz şi mareşalului Foch dacă aliaţii au primit de la germani vreo cantitate de aur în contul României. Răspunsul ministrului francez de Finanţe este negativ.

  http://de.scribd.com/doc/128701886/48980343-Tezaurul-Romaniei-de-La-Moscova-de-Andreea-Tutunaru

  28 iunie 1919: se semnează Tratatul de la Versailles, iar Rusia, deşi NU participa la semnare, are conform art. 116 al acestui tratat posibilitatea de a solicita direct pretenţii de despăgubire Germaniei. Cu toate acestea, Rusia nu a cerut niciodată înapoi cantitatea de 93.540 kg aur transportate de la Moscova la Berlin în septembrie, în baza tratatului financiar ruso-german, anulat prin armistiţiul din noiembrie 1918.

  http://de.scribd.com/doc/207736444/Document-e-6

  16 aprilie 1922: prin semnarea Tratatului de la Rapallo, Germania recunoaşte Rusia sovietică. Totodată, Germania renunţă la orice pretenţie de despăgubire împotriva Rusiei cu condiţia ca nici Rusia să nu despăgubească ţări terţe pentru confiscările şi naţionalizările pe urma revoluţiei din Rusia. Reamintim că, iniţial, România a pierdut controlul asupra Tezaurului aflat iniţial la Moscova în urma sechestrării acestuia de către regimul instaurat de Stalin. Mai mulţi delegaţi ai statelor participante, printre care şi Brătianu, condamnă acest tratat pentru că favorizează Rusia.

  http://de.scribd.com/doc/207736443/Document-e-7

  Toamna lui 1941: Armata a 4-a a Mareşalului Ion Antonescu, unul dintre cei mai înverşunaţi adversari ai Sovietelor, ajunge dincolo de Nistru, până la Odessa, însă nu scoate nici un cuvânt despre restituirea Tezaurului de către Moscova.

  1956: Rusia a trimis către autorităţile comuniste dinRomânia aproximativ 33 kg aur, singura cantitate de aur returnată vreodată din Tezaurul care a luat drumul Moscovei în decembrie 1916. Şi, cel mai probabil, singura care mai era depozitată, la acea, dată, la Moscova. Dacă scădem aceste 33 kg aur din totalul celor 93.570 kg aur care au ajuns iniţial la Moscova, în cele două transporturi, obţinem exact cele 93.540 kg aur care au fost trimise de la Moscova la Berlin, conform cantităţii stipulate în Acordul financiar germano-rus şi cele 93.540 kg aur care au plecat din Germania către Franţa, conform documentelor aferente armistiţiului de la Compiegne.

  Linkuri utile: http://de.scribd.com/doc/207736454/Link-Uri

  | cotidianul

  Apreciază

 7. INTJ said

  mno, acu’ ca mi-am facut nitica ordine-n bookmark-uri si inspirat de una-alta, poate-i cazu’ sa recitesc niste informatii mai vechi despre tarisoara asta

  Apreciază

 8. RALG said

  Admirabila stradania trepadusului Råduhu de a ilustra FreeDoom of speech on Goah’s Ark. Nici daca l-as fi invitat special n-ar fi fost mai prompt si mai in tema cu tema data. Troll-ul la nevoie se cunoaste.

  Apreciază

 9. RALG said

  Doua esantioane de freedoom of speach la care apelam temporar spre monumentala ilustrare, ambele extrase de pe blogul moderat Certocratia:

  ***
  1
  2

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Conu Dorin s-a suparat foarte tare pentru ca a fost con-fundat cu un håla, cu un coate goale, cu un scartza-scarta pe hârtie, cu un (o ce oroare)… ziarist… si cand colo d-lui este citez din memorie „doar un scriitor care scrie (n.b. na acuma, daca-i scriitor ce sa faca?) cum gaseste de cuviinta si care nu-si propune… … caci nu face… jurnalism per se 😉 „. Clar, da? Si daca scriitorul s-a definit asa (prin ce nu e si ce nu face), e clar ca orice repros i s-ar face este neintemeiat. Iaca omul tine si el un blog acolo si vorbeste cum ii vine, cu cine-i place, cine ce treaba are si ce pretentii sa aiba? Ce sa ai cu pensia omului, cu taclaua omului, cu daravela omului, cand omul recunoaste ca nu se pretinde. Dansul creste mere, nu cultiva portocale. Si in asta consta secretul focului, macar cine ce-a zice. Problema ca si pe vremea cand inca era „jurnalist”, national, la curtea Cameliei tot asa scria (prost, confuz, partizan) ca si acuma cand refuza reprosurile care i se fac in mod intemeiat de catre simpaticul domn Shumer Paul. Din spusele d-lui Tudoran (intelectual liberal) rezulta ca un jurnalist (care nu-i scriitor) nu scrie (n-ar trebui sa scrie) cum crede de cuviinta. Si atunci cum? Cum i se cere? Ca mare e subconstientul omului inconstient.

   Sper sa-l mai vedem pe dl.Shumer Paul pe Certocratia dar tare mi-e teama ca va fi strangulat ritualic in virtutea dreptului inalienabil la moderare fara moderatie. Vivat.

   P.S. Caci la inceput a fost Shumerul. Apoi a venit Potopul. Cine a fost pe Arca lui Goe s-a salvat. Cine nu, nu.

   Apreciază

   • Radu Humor said

    Domnul Remus, alias Sumer, cel atât de simpatizat de tine, dă şi-n coada de topor cu stea în frunte, atât de dragă ţie, dar de dragul că loveşte în Tudoran,
    te faci că nu observi acest amănunt. Care altfel te-ar face să sari de cur în sus, mai ceva ca un urs cu jeratic sub tălpi .
    De, dacă-i vorba de dat în Tudoran, marele golan, de peste Ocean, treacă-meargă şi câteva scatoalce aplicate bovinului tismănean ( ai observat ce privire inteligentă are boul ?! 😉 ).
    Când ai timp, trimite-mi şi mie o fotografie de-a ta când erai mic şi nu speriai pe nimeni cu mutra ta :mrgreen: Da ?
    P.S.
    Nu te-ai întrebat vreodată de ce vă poceşte Dumnezeu cu asemenea mutre ( Rompuy, Ghallager, Casian, Grebu, Picasso, Fernandel, Gabin şi ceilalţi) ?!

    Apreciază

   • stely said

    Parerea mea este ca „simpaticul domn ” Shumer Paul a spus tot ce a avut de spus . Desi a fost destul de critic,(in primul comentariu)referitor la prestatia de jurnalist a lui Dorin Tudoran – faptul ca l-a inclus alaturi de el si pe Vladimir Tismaneanu- l-a determinat sa-i raspunda cit de cit politicos , dar destul de defensiv. Asta i-a dat prilejul d-lui Paul Schumar ca in al doilea comentariu sa transeze problema . .Anume, ca dumnealui (Dorin Tudoran) scrie pe Vox Publica , nu in calitate de scriitor ci de jurnalist. Si ca (asa cred) povestioara aceea , despre mafia din Ucraina este o abureala ; ca nu o povestioara se asteapta de la un jurnalist cu pretentii , mai ales cind evenimentele actuale , atit din Ucraina, cit si din Romania sunt mult mai grave , necesitind analize mult mai competente. Sigur ca lui Dorin Tudoran nu i-a facut placere .Prin urmare i-a sugerat „simpaticului domn”ca nu mai este agreat pe „Certocratia”.
    .
    @ Paul Schumer

    Nu mi-ati oferit niciun motiv pentru a vedea rostul de a continua o discutie cu dvs. pe acest subiect.
    “Pioni” de opinie? N-am auzit de asa ceva, iar “formator de opinie” nu tin sa fiu sau sa devin.
    Simplu – eu scriu. Dvs. cititi. Nu va place ce si cum scriu, cititi ce va place.
    Am luat nota de opiniile dvs., le-am acceptat pe acest forum.
    Atat.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     Oh, sindromul indezirabilitatii coroborat cu dezagrearea si cenzurarea comunistoida a ajuns la sim-piticul con Dorin sa se declanseze reflex. Nu mai are scrupule. Mi-e teama ca la „dezagregarea” d-lui Shumer a contribuit si pila pe care i-a pus-o dl.Goe intr-un mesaj evident cenzurat de catre scriitorul Dorin (acest satrap al libertatii de opinie), mesaj in care laudam prestatia d-lui Shumer si explicam pe intelesul scriitorului de ce anume acesta are dreptate si de ce scuzele sale sunt puerile. La ritmul in care cenzureaza abuziv scriitorul Dorin (dupa cum crede el de cuviinta) si si alti ca si el (comunistoizi fara voie si fara stiinta) mi-e teama ca va trebui sa extind calendarul Restituirilor…

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Din scuzele pline de haz ale scriitorului Dorin rezulta, printre altele, ca daca ar vrea (dar nu vrea) ar putea scrie ca-n NY Times si ar si atrage astfel cititorii potriviti. Dar nu vrea, din patriotism (care patrie d-lui stie) si pentru ca-i iubeste prea tare pe Liviu Antonesei (psihologul psihopat cu umor umoral) si pe alde No Name (DP), Sierra, Daca Nunu. Neamtzu Tiganu, Radu Humor (desi påsta-l iubeste mai pe ascuns) si etc., sa ma ierte dl.Iaru si alti omisi de/asemenea din greseala…

     Apreciază

 10. Radu Humor said

  ALBANIA 2011 – greu de crezut, dar asa e !

  O data erau buni sa facem bancuri pe seama lor…

  Oare Finlanda sau Albania….ar putea fi o noua optiune ?!

  „Puternicele si capitalistele State Unite ale Americii ar putea lua unele lectii economice de la mica
  tara balcanica
  Albania care, timp de decenii, s-a zvarcolit sub cruda dictatura stalinista.

  Astazi, Albania are cea mai promitatoare economie din Europa.

  A fost singura economie din Europa care a crescut realmente”.

  Este uluitor, nu? Sa afli asemenea lucruri despre Albania !

  Dar nu cumva cel care si-a exprimat opiniile consemnate mai sus este un om dus cu capul? Vreun
  ziarist din gradina vreunui mogul?

  Care vrea sa dea bobarnace Americii si Europei Occidentale?

  Nu! Nu este vorba de un om dus cu capul. Ci de insusi Steve Forbes, editorul sef si proprietarul
  faimoasei publicatii cu acelasi nume, fondata in 1917 si care are sediul principal la New York

  Este publicatia de referinta pentru analizele economice si politice pe care le avanseaza societatii.
  Iar primul ministru al Albaniei, Sali Berisha, a fost invitat in birourile Forbes pentru a
  prezenta cifre si informatii de alta natura privind miracolul numit Albania .
  In 1992, venitul pe cap de locuitor era de doar 200 de dolari. Astazi el depaseste 3.500 de dolari.
  Si este in plina ascensiune.

  Tara se schimba cu repeziciune.

  Cum Dumnezeu s-a intamplat aceasta minune in Albania ?

  Si de ce nu se intampla si in Romania ?

  De ce Albania a decolat si se inalta in ritm ametitor, in timp ce Romania, dupa zece ani de crestere,
  s-a prabusit?

  Unde este diferenta? Nu e deloc dificil sa observam diferenta.

  1. In Albania exista o taxa unica de impozitare. De numai 10%.

  Si, atentie! Aceasta taxa de numai 10 la suta este atat pe veniturile personale, cat si pe cele din
  afaceri.

  2. Si un singur impozit pe salarii. Care s-a micsorat de la 35 la 15 la suta.

  In Romania , pentru un salariu de 1.000 de lei mai platesti, tu salariat si tu intreprindere, statului, inca 680
  de lei. In Albania platesti doar 150 de lei.
  Asta, evident, contribuie,
  pe de o parte, la cresterea consumului, pe de alta
  parte, la dinamizarea activitatilor economice, la largirea bazei de impozitare
  si, nu in ultimul rand, la eliminarea muncii la negru si la dimininuarea evaziunii fiscale.

  3. In Albania TVA-ul este de 10 la suta.

  In Romania TVA-ul este de 24 la suta, unul dintre cele mai mari din Europa. Mai ales daca tinem
  cont de faptul ca limita maxima admisa in Uniunea Europeana este de 25 la suta.
  Statele care se duc cu TVA-ul in sus pierd bani la buget.
  Statele care se duc cu TVA-ul in jos castiga bani la buget. Pare un paradox.
  Dar nu e.
  De fapt, TVA-ul redus, ca si impozitele reduse pentru firme si salarii, largesc baza de impozitare.
  Colectezi mai putin de la mai multi si, in final, bugetul de venituri al statului devine mai mare.

  4. In Albania, sistemul judiciar este independent. Independenta este garantata.

  In Romania , sistemul judiciar este dependent.

  Este subordonat presedintelui, primului ministru si ministrului Justitiei.

  5. In Albania a intrat in vigoare o lege, acum patru ani, care obliga toate constructiile noi, inclusiv statiile de benzina,
  sa aiba incluse echipamente ce folosesc energii regenerabile: panouri solar-termale, panouri fotovoltaice, pompe de
  caldura, instalatii eoliene etc.

  6. Si mai exista o diferenta.

  Guvernul, in Albania, a rezolvat definitiv problema proprietatii.

  Ceea ce a fost de restituit s-a restituit si o lege speciala garanteaza acum toate drepturile derivand
  din calitatea de proprietar.

  7.Dar diferenta diferentelor este alta:

  Albania nu a recurs la sprijinul FMI.

  Si nici nu a implementat ideile contabililor acestei banci mondiale.

  Nimic nu e mai scump decat ce primesti gratis.

  Apreciază

  • RALG said

   Domnu Radu, ba cu Rusia, ba cu Albania, e de inteles, om cu viziune geo-politica din Gura Humorului, e ceea ce e, geometrie variabila, dar va rog sa lamuriti de urgenta de partea cui sunteti, a lui Sorin Iliesiu (fata de care v-ati marturisit adeziunea si sustinerea in manastirea de la Corabia) sau a lui Crin George Laurentu Antonescu caruia i-ati jurat ca capitanului credinta pana la moarte de nenumarate ori. Nu fiti ambiguu. Sorin sau Crin?

   Apreciază

   • Radu Humor said

    Goică, măi puţulică 😉
    Prin ceea ce postez aici vreau să înţelegeţi şi voi că nu toţi românii sunt cretini. Ca voi or fi destui, dar până la urmă cât credeţi că vor mai arunca ăştia cu bani în vânt ?!
    Chiar aşa, tipăriţi, dar mai bine-i dau pe altceva : curve adevărate ( nu ca voi !) şi băuturi rafinate !
    Şi uite, ca să-ţi fac şi ţie o plăcere, în gura mare 😳 , afirm că sunt de partea lui Antonescu.
    Ilieşiu, fiind refuzat să fie trecut pe liste la europarlamentare ( deşi eu cred că ar fi meritat) a pus botul la uneltirile din culise şi a ieşit ca prostu-n târg, uitând să-şi tragă ceva pe el . Păcat !
    Dar voi, de acum înainte veţi merge cu Ponta, nu ?
    Că doar nu, cu mameluci ca MRU 😉
    Sau te pomeneşti că se trezeşte bărbatul 😆 din tine şi-o ia la labă pe Udrea din buletinul de vot ?!

    Apreciază

    • arcaluigoe said

     D-le RåduHu din ceea ce postati d-voastra aici si pretutindeni intr-adevar se poate intelege ca nu toti romanii sunt cretini, ci ca cel putin unul este asa, in cazul in care chiar sunteti roman. Fiti atat de bun si salvati natia de rahaturi declarandu-va ceea ce sunteti: un gågåutz.

     Apreciază

    • RALG said

     Aviz amatorilor. Iata ce risca cei care din entuziasme nefondate se apuca sa-i zica bravo lui Crin Antonescu (aceasta nulitate absoluta ajunsa intamplator sub reflectoare). Risca sa ajunga in aceeasi oala cu… Radu Humor („romanul” din Gura Humorului steril) care si el s-a dezis si de Ponta si de Iliesiu. Mica e gradina Domnului.

     Apreciază

 11. RALG said

  Alt esantioan monumental de freedoom of speach la care apelam temporar spre ilustrare, extras de pe blogul moderat de la Corabia. Doamnelor si domnilor Catzavenvu Redivivus in persoana lui Sooooooorin Iliesiu (lesul poitic)… Un discurs de pomina prin care si-a ratat demisia ramanad cu onoarea de senator felixian nereperata. Las ca i-o repereaza dom’ Viorica de/pe/la Corabia. Mo-nu-men-tal. Curat monumental. Muzica:

  UPDATE :

  SORIN ILIESIU :

  Astăzi 25 februarie 2014, am fost exclus din Partidul Naţional Liberal de către membrii Delegației Permanente a PNL, cu 167 de voturi pentru validarea propunerii de excludere făcută de domnul preşedinte Crin Antonescu, 19 voturi împotrivă şi 9 abţineri.

  Înainte de a se supune la vot propunerea de excludere, am cerut cuvântul şi am spus următoarele:

  Stimaţi colegi, voi fi foarte scurt. Am două propuneri şi o întrebare.

  Prima propunere: Propun să votăm secret decizia ca preşedintele PNL să nu aibă nici un fel de înţelegere politică cu domnul Traian Băsescu sau cu Mişcarea Populară.

  A doua propunere: Propun să votăm secret decizia de a organiza urgent un congres extraordinar al PNL care să voteze următoarele propuneri:

  I). PNL să rămână la guvernare şi în USL. De asemenea, PNL să participe pe viitoarele liste comune ale USL la alegerile europarlamentare şi la cele prezidenţiale astfel încât viitorul Preşedinte al României sau viitorul Prim-Ministru să fie dat de PNL.

  II). Actualul preşedinte al PNL să facă un pas înapoi pentru a face posibile următoarele trei deziderate: (1) ieşirea României din criza politică, (2) salvarea Partidului Național Liberal, (3) continuarea mersului ascendent alRomâniei care, datorită guvernării social-liberale, a devenit „noul tigru al Europei”, ţara cu cea mai mare creştere economică din întreaga Uniune Europeană. Propun din nou ca domnul Călin Popescu Tăriceanu să preia conducerea PNL.

  Întrebare: De ce, domnule Crin Antonescu, în calitate de preşedinte al Senatului şi al unui partid cu zeci de mii de membri martirizaţi de regimul comunist, aţi refuzat să daţi curs apelului meu din 9 decembrie 2013, pentru adoptarea de către membrii Parlamentului României a condamnării morale – în spiritul iertării creştine şi al reconcilierii naţionale -, a crimelor totalitarismului comunist, în baza unui raport elaborat de Academia Română – cel mai înalt for ştiinţific şi autoritate neangajată politic?   Domnule Antonescu, aţi refuzat să răspundeți acestui apel pentru ca să nu se supere domnul Băsescu care şi-a dat seama că în acest fel va intra cu certitudine în istorie ca cinicul farsor al condamnării comunismului?

  Consider că propunerea excluderii mele este total nedreaptă având în vedere că propunerile mele au fost făcute spre binele naţiunii române – să nu uităm că suntem un partid naţional -, şi spre binele Partidului Național Liberal.”

  ***

  Apreciază

  • d'Artagnan said

   Cred că m-am încălzit nițel…am să încerc să-mi păstrez cumpătul…domnul Ilieșu este cumva un tâmpit sinistru?! Cum poți să vorbești de ”partid cu zeci de mii de membri martirizaţi de regimul comunist” și de ”condamnare morală a crimelor totalitarismului comunist”, când tu, ca partid istoric, te lași căpușat cu mare plăcere de un Voiculescu, securist și turnător, și te iei în mare amor cu urmașul direct al comuniștilor, PSDul?! Păi se-ntorc Brătienii în mormânt!!
   Ah, am uitat, e doar nătărău…sinistru.

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Cred ca s-ar impune niste prioritati. Dupa parerea mea domnul Sorin Iliesiu este mai inainte de altel o mare lichea. Felul in care asemenea creaturi ajung sa devina in mintea unora repere morale este un fenomen extrem de interesant, palpitant as putea spune.

    Apreciază

 12. Radu Humor said

  Radu Humor spune:
  Comentariul tău e în așteptare.
  26/02/2014 la 18:35
  Cu toate greşelile lui Sorin Ilieşiu este un luptător ce-şi asumă tragic toate urmările înfrângerilor lui, uneori nemeritate. Cum este acum !
  Până la urmă se poate dovedi în final că propunerile lui erau de bună credinţă, dar într-un context nepotrivit !
  Oricum, faţă de cunoscuţii şi mult sponsorizaţii de la buget ce-şi petrec veacul de nulitate absolută, Sorin Ilieşiu âl traversează pe cel al unei singurătăţi asumate !
  încolţit din toate părţile, ca orice român patriot, este trecut, cu mare viclenie într-un con de penumbră pentru a face loc unor nulităţi literar artistice cu pedigri iudeo-mason.
  Adevăraţii duşmani ai acestui popor, cu adevărat vinovaţi de răul produs prin minciună şi manipulare !
  Boturile acestor javre au încolţit din nou un român, sub privirile tot mai pasibile ale unor confraţi ce pactizează cu duşmanii pentru un pumn de arginţi. Normal că nu badea Gheorghe ar trebui să sară îmn apărarea lui, ci cei din breasla din care face parte, dar cum mai toţi îi sunt inferiori din mai toate pdv, ocazia ivită le convine de minune.
  Şi corul lătrăilor străbate, ca orice haită massmedia de la un capăt la altul cu câte-o ciosvărtă smulsă dintr-un om care n-a mai putut, s-au a refuzat să se mai apere, scârbit de prostia şi nedreptatea ce i se face acum lui, iar dacă vom continua să dormim, şi nouă !
  Tuturor celor care nu dăm de pământ cu asemenea javre ordinare !

  Apreciază

  • RALG said

   Stimate domnule RåduHu, dar cine va persecutå mai dragå? Unde vi s-a refuzat ineptia asta inofensiva? Cine sa fie oare atat de lipsit de simtul umorului incat sa va refuze dreptul de a fi penibil? Cin’ sa fie, cin’ sa fie?

   Apreciază

 13. Dl.Goe said

  Am două propuneri. Prima propunere si A doua propunere.

  A doua propunere: Propun să votăm secret decizia de a organiza urgent un congres extraordinar al PNL care să voteze următoarele (mai multe) propuneri (pe care nu le am caci eu am doar doua). Fiecare dintre propuerile pe care nu le am contine mai multe deziderate. Pe care le propun. Din aceasta dilema nu puteti iesi. Am zis.

  Apreciază

 14. stely said

  Ehee , râdem noi (acum) de propunerile fara numar ale lui Sorin Iliesiu , dar parca vad ca vom avea curind niste ” surprize ,surprize…” Nu stiati ?Domnul „Tradiceanu „zis si Razgindeanu s-a hotarit sa faca ce stie el mai bine :sa divorteze de …PNL si sa se „casatoreasca ” a 6 a oara, da data asta cu o hoasca batrina -USD – fost PCR (Iliescu & Voiculescu ) . Surpriza a fost bine „lucrata”, atit cit sa reprezinte un plan B pentru „ultra -reformatorii ” din PNL . El reprezinta un nou partid „struto- camila „PSL . Deja se aude „pe surse” ca dumnealui se va multumi cu portofoliul de ministru finantelor, dar si de vicepremier in USL-ul nou ( USD altoit cu PSL). Acum vine si cealalta surpriza .Anume: ce credeti ca va face Sorin Iliesiu ? Nu este greu de prezis, nu-i asa ?.Hmm … „om trai si ‘ om vedea ”
  P.S. Nu ,nu cred ca voi ajunge in aceeasi oala cu Radu Hu … Nu se vede ? Apoi, zau …mai bine cu Iohannis decit cu Tradiceanu. ” Cred totusi ca n-am sa-mi pierd busola incit s-o iau razna taman acum.

  Apreciază

 15. stely said

  Breaking news- Lucrurile devin din ce in ce mai surprinzatoare . Calin Popescu Tariceanu:”sunt dispus sa candidez la presedintie cu sustinerea … PSD 😯 … in curind voi infiinta un nou partid al …R e f o r m a t o r i l o r „. Dupa cum vedeti s-a razgindit in privinta denumirii partidului. Hopaa!! A lta declaratie shock :”sunt capricorn …vreau sa vad Romania a 7a putere economica a lumii ”
  @RALG -este cazul sa aduceti in prim plan un alt esantion ” monumental” de freedoom of speach . marca Tariceanu.

  Apreciază

  • RALG said

   Eeee, Tariceanu macar a apucat sa demisioneze inainte de a fi exclus, nu ca bravul Iliesiu, licheaua lasa, care toata viata lui n-a facut decat sa latre (la luna) si/sau sa schelalaie (de muscat n-a muscat niciodata pe nimeni). Probabil ca cei doi isi vor uni singuratatile, sacul si petecul, tusea si junghiul. Traim vremuri comice. Prea comice. Mi-e frica de tradare, caci dupa râs vine si plâns. Ca comici am mai tot fost (de… tara trista plina de humor/i) inainte de a da in altea alea: extremisme (de fier), dictaturi (fel de fel), dictatori… odioase si sinistre.

   Apreciază

 16. Radu Humor said

  Maidaneza de serviciu îşi dezvăluie undeva mai sus ( singurul loc în care „superioritatea” ei este vizibilă, vocaţia de ” căutătoare” ( de obicei, prin haznale :mrgreen: ).
  Fără să vrem i-am descoperit şi o altă pasiune : aceea de ” călătoare” !
  iMAGINILE, BINENŢELES CĂ SUNT TRUCATE, DEOARECE LA VOLUMUL EI NU-NCAPE NICI MĂCAR ÎN PORTBAGAJUL UNUI dODGE, spaţiul în care cawboy-ii transportă armăsarii, sau taurii de prăsilă, până la locul „faptei” 😉

  Apreciază

 17. arcaluigoe said

  Contra-punct de pe-trecere inter-mediarå: Multumim tuturor contributorilor de pana acum. Salutam prezenta flamboaiantå a entitatii „Jeanne La Flamme”… Fiarba vinu-n cupe, spumege pocalul… La trecutul mare… Mare viiturå (Potop nu alta), in viitor… Traiasca Nenea Iancu Bogasierul de la Ploiesti, ca ne-a invatat asa de bine cum sa fim, teribili, cand ne casuna…

  Apreciază

  • Jeanne la Flamme said

   Mersi, mersi. Dragut. Vin? Cupe? Asa procedati de regula? Faceti din aparitia oricarui vizitator nou un prilej de sarbatoare??

   Apreciază

   • RALG said

    Ooo, nuuuu, nici vorba. Intâi si-ntâi pentru ca pe Arca sarbatoarea este continua, inca de la deschiderea balului. Sarbatoarea ocazionata de acel eveniment nu s-a sfarsit si nici nu pare a se putea sfarsi prea curand, ceea ce ne cam impiedica sa folosim vreun alt prilej de a sarbatori (nu-i nevoie de asa ceva). Si mai apoi pentru ca nu-i nimic nou sub Soare. Cine trece pe-trece. Pe Arca. Cine nu, nu. Simplu.

    Apreciază

 18. stely said

  @ RALG ,
  Avem” marfa ” pe Corabia ! O scrisoare mare si „tare” :

  Scrisoare deschisă către membrii Partidului Naţional Liberal

  Dragi prieteni,

  Miracolul la care speram ieri a devenit azi realitate prin înfiinţarea Partidului Reformator Liberal condus de cel care este simbolul adevăratului liberalism în România contemporană – Domnul Călin Popescu Tăriceanu, cel care a fost Prim-Ministru al României în perioada de maximă bunăstare a românilor din ultimii 70 de ani.

  Înfiinţarea Partidului Reformator Liberal înseamnă renaşterea Uniunii Social Liberale şi a Guvernului USL datorită căruia România – supranumită azi „noul tigru al Europei” – a devenit ţara cu cea mai mare creştere economică din întreaga Uniune Europeană. Evident, marele merit este al Primului-Ministru al Guvernului USL – Domnul Victor Ponta.

  http://viorelpadina.wordpress.com/2014/02/27/sorin-iliesiu-tariceanu-presedinte-ponta-premier-pace-liniste-bunastare/#more-15174

  P.S. Prevad o mare Tevat-URA pe blogul corabian … Pai, cum a indraznit Turcescu sa citeasca scrisoare in direct, de pe blogul domnealui, fara sa-i ceara voie ? Nici macar sursa de unde a preluat „scrisorica ” ?

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   De proaspata e proaspata, dupa data nasterii, dar e asa de redundanta-n context incat daca nu se intampla niste surprinzatoare incaierari mai de halima la Corabia nu cred ca mai merita adusa in zona ilustrarilor FreeDoom of speach. O vazusem. Pare-mi-se ca am si comentat-o in off. Off-ul redactiei de la Corabia.

   Apreciază

 19. stely said

  Pardon , cititi …”dumnealui ” in loc de … si mai avem una :”scrisoarea”. M-am grabit sa vin prima cu „marfă „…proaspata. 🙂

  Apreciază

 20. stely said

  Aici ceva referitor la „cestiune „, dar scris de un jurnalist profesionist :

  ”Întreaga saga a istoriei PNL din ultimii ani nu este lipsită de ironie. Un soi de justiţie divină acţionează aici. Cea mai mare parte a urii peneliştilor faţă de Traian Băsescu provine din ceea ce ei au perceput drept o tentativă din partea acestuia de a distruge PNL în 2006, când s-a propus fuziunea PD-PNL şi, atunci când aceasta a eşuat, din PNL s-a desprins PLD-ul lui Stolojan şi Flutur. Acum, PNL riscă să fie destructurat şi/sau înghiţit de PSD cu ajutorul aceluiaşi Călin Popescu Tăriceanu”

  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/dragi-liberali-v-ati-temut-de-basescu-temeti-va-de-comunisti-327390-pagina1.html#top_articol

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Desi aceasta nu-i ceea ce s-ar putea numi o „stire”, este o… intepretare corecta, cat se poate de corecta (sub aspect politc) desi ramane incompatibila cu political correctness-ul. Nu va conta si nimeni n-o va lua in seama. Grefierul este rugat sa n-o consemneze. S-a consemnat? Sa se stearga.

   Apreciază

 21. stely said

  Eu am un sentiment de ingrijorare dar, daca spuneti ca ce scrie acolo, nu va conta si nici nu merita sa fie „consemnat , asa sa fie .

  Apreciază

  • RALG said

   Nu va conta in sensul ca formal nimeni nu va lua in seama acea realitate, toti se vor preface ca n-o aud, n-o vad, nu exista. Actorii politici vor re/actiona ca si cand acea realitate nu exista. Mai consistente vor fi frazele sforaitoare ale lui Iliesiu si sforaiturile lui Crin. Ca acea realitatea va avea efecte sociale si istorice e alta poveste. Cred.

   Apreciază

 22. Dl.Goe said

  In atentia pamfletarilor amatori (flecari si/sau casti ori iconoclasti). Iata un exemplu de pamflet profesionist:

  Mic moment istoric
  de Dan Tapalaga HotNews.ro
  Joi, 27 februarie 2014, 21:05 Actualitate | Opinii

  Se umple, in fine, marele gol din politica romaneasca. Dupa lungi sfortari a aparut Partidul cu un singur membru, Reformator si Liberal. Presedinte, membru si fondator este Calin Constantin Anton Popescu Tariceanu. Desi par mai multi, in realitate vorbim despre unul si acelasi om. Tot el formeaza Comitetul de Initiativa si se reprezinta in emisiuni televizate, fiind, cum ar veni, propriul purtator de cuvant.

  Va fi primul partid fara scandalaluri, disensiuni interne, schisme, tabere, bisericute, aripi si aripioare. Tocmai din acest motiv se numeste si Reformator. Caci nimic nu seamana cu sublima realizare a lui Tariceanu. Nici un fost presedinte de partid n-a reusit, pana la el, contraperformanta de a fi total abandonat, ignorat cu desavarire, lasat in offside de colegii de partid.

  Moment istoric in zbuciumata istorie a liberalilor: se rup din nou dariata ca nu pleaca nimeni. Doar un fost presedinte plictisit de propria singuratate s-a decis intr-o buna zi sa se autoproclame partid pentru a nu mai putea fi dat jos vreodata din functie decat de el insusi. Cine a mai ocupat functii atat de inalte si ai comis gesturi politice atat de caraghioase?

  N-am vazut inca personaj mai comic atat de ferches, o marioneta dichisita zambind atat de fermecator, un exemplu de oportunism atat de stupid. N-am mai intalnit politician mai rupt de realitate dar atat de multumit de sine, in stare sa se autociteze mereu ca din Biblie. Cand apare la TV, acest vesnic inamorat mai ales de el insusi emite foarte sobru, plascaind mereu ca dupa o masa buna, o multime de fleacuri si alte tampenii amestecate cu teme serioase.

  Ati remarcat falosenia cu care acest fost prim ministru pretins de dreapta se plimba ca o stafie prin vitrina unui guvern pretins de stanga? Este manechinul liberal numai bun de inchiriat putin de Victor Ponta si PSD pentru a pune in scena o noua farsa, pentru a atrage si ceva lume mai spalata la spectacol. Eventual niscai papitoi in frac si cu limuzina la scara, nu doar eterna saracime rupta de foame.

  Eleganta si stil, mici si bere.

  Calin Constantin Anton Popescu Tariceanu completeaza galeria partidelor mici cu nume mari cu scopul evident de a amplifica in acest fel starea de confuzie generala, in speranta ca va aduce stangii niste voturi de dreapta si poate cativa parlamentari liber-schimbisti (la sugestia cititorilor HotNews.ro). S-au mai vazut insa cazuri de iesiri spectaculoase in decor, alunecari in santul istoriei. Poate doar Emil Constantinescu il intrece in ridicol, pretiozitate, autosuficienta, egoism, narcisism si aroganta ca mod de a vietui in politica cu aerul ca prezentul nu te merita.

  Apreciază

  • stely said

   Usturator pamflet , dar il merita pe deplin . Cred, totusi, ca nici macar Ponta nu stie ce l-a apucat pe CPT. Ai zice ca i-a pus cineva jar pe coada, căci tare speriat mi s-a parut ca este .E ciudat cum nu vazut ca in afara de „nătărăul” de Sorin Iliesiu , nu-l urmeaza nimeni . De obicei nu am mania teoriei conspiratiei, dar de data asta este ceva putred, acolo, la ei. 🙄

   Apreciază

  • Radu Humor said

   Băi, ce gusturi ai ?!
   Deşi se spune că nu te poţi kk în gusturile cuiva, eu totuşi am s-o fac :
   Mă kc ! :mrgreen:

   Apreciază

 23. d'Artagnan said

  Se pare că domnul Sorin Ilieşiu reuşeşte o carieră politică de invidiat, a ajuns prim-vicepreşedinte în partidul domnului Tăriceanu. E drept că şi partidul numără doar doi membri, dar să nu fim cârcotaşi acum.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Cred ca va inselati sau trisati la numaratoarea voturilor… Calin Constantin Anton Popescu Tariceanu Sorin Iliesiu… Sunt o multime de membri… Nu doar doi. Putin fair-play v-as ruga. Apoi ca si de-ar fi doar doi (si cu Viorel Abalaru Padina cinci) si tot n-ar conta prea tare la cat humor au. Au humor cat in partid intreg. Plus ca sunt inalti (in talie ‘ce d-lui) nu bondoci precum Boc, aghiotantul dictatorului. Clovnul care viseaza sa-si aduca haremul fostelor neveste la Cotroceni in postura de prime foste doamne e tot un scheci. I-auzi una:

   Tariceanu: Iliescu si Nastase, doi adevarati oameni de stat. Ponta a invatat de la Nastase.

   N-are dreptate? Ca are. Deoarece Ponta invata cam prin mimetism si copy-paste, sa speram ca-l va plagia integral pe tutorele sau dl.Nastase. Intrucat are in familia sa (politica) multe exemple de imitat cred ca-i fi greu sa se decida in care piele sa se sinucida. In cea a gatului (precum tatal spiritual) sau in pielea p… artidului (precum tatal socru)…

   Apreciază

 24. Radu Humor said

  http://searchnewsglobal.wordpress.com/2014/02/27/five-eyes-cyber-magicienii-ce-manipuleaza-online-o-retea-mondiala-de-spionaj-ce-invadeaza-inseala-si-controleaza-comunitatile-online-raspandind-informa

  Apreciază

 25. Dl.Goe said

  Apropo de campania comica a priculiciului din Gura Humorului care aspira la pozitia de trepadus de bombardament (bombardeaza lumea cu stiri infioratoare), ar fi de zis ca da, exista manipulare, iar noi aflam cu mare intarziere:

  Pe 26 februarie România trebuia să atace Ucraina”. De ce nu au ştiut şi românii acest lucru?. Pentru ca agentia de stiri din Gura Humorului (complementara agentiei de stiri din Gura Padinii; numai guri de rai), a facut o selectie inteligenta a stirilor rusesti, intelegand cu o perspicacitate iesita din comun care stiri sunt pentru Romania si care pentru Ucraina. Daca tot a fost ratata data de 26 februarie, cred ca invazia Romaniei in Ucraina ar trebui reprogramata pe 8 Martie, asa incat pana la data de 27 Martie sa reusim incercuirea Basarabiei pentru a putea forta (iarasi) capitularea acesteia. In paralel cu dl. Radu Humor (gåozar si gågåutz), din Rusia, dl. Ianukovici (ex-ucrainean, gågåutz) a atras atenţia că el „nu a fost alungat” din ţară şi că puterea în Ucraina a fost preluată de un grup minoritar de pro-fascişti. Ba pe dracu!

  Pe data de 26 februarie România trebuia să atace Ucraina prin regiunile Cernăuţi şi Odessa. Operaţiunea ar fi fost una ultrasecretă şi s-ar fi numit România Mare. Evenimentul nu a avut însă loc pentru că românii…nu au ştiut de un astfel de eveniment.

  Această informaţie este parte componentă a clasicei campanii de dezinformare dusă de serviciile de securitate ruseşti. Nişte aberaţii monumentale sunt prezentate ca fiind de bune şi numai cu scopul de a intensifica tensiunile interetnice.
  Cu toate acestea, în timp ce tancurile româneşti stăteau în cazărmi, armata rusă creştea presiunea militară la Sevastopol, dar şi pe toată graniţa de Est a Ucrainei. Nu ar fi fost exclus ca o eventuală incursiune să aibă drept pretext tocmai apărarea independenţei statului vecin.
  Conform ziarului rus „Rosvesty”, intervenţia militară s-ar fi făcut fără cunoştinţa NATO şi a celorlalţi parteneri ai României.
  Prima iniţiativă ar fi trebuit să vină din partea batalionului Vulturii, al cărui principal scop ar fi fost anihilarea unităţilor mecanizate ucrainene şi punerea sub control al principalelor căi de comunicaţie.
  Decizia de intervenţie s-ar fi luat în România pe data de 19 februarie, în plină criză politică. Probabil că Ponta a anulat intervenţia deoarece nu se mai vorbea în acea vreme cu Antonescu.
  Planul era ca pe 25 februarie românii din regiunea Cernăuţi să ceară României ajutor pentru a le fi protejată viaţa.
  Tot acest plan ar fi cuprins şi cucerirea Insulei Şerpilor.
  Acesta este tipul de propagandă utilizat de către Rusia. După cum aţi tot văzut nemulţumiţii rusofili tot strigau către cei care voiau calea europeană: fasciştii. Cam aşa se spune şi despre românii din Republica Moldova, adică cei care îşi recunosc identitatea românească şi o susţin public.

  Sursa basmului (20 februarie 2014): rosvesty.ru

  Apreciază

 26. RALG said

  Fapt divers (de consemnat in odiseea de bord): Dl.Nimeni este pe cale sa refaca, la scara mica, cariera de piatra a Rebeliunii Minerale pe Certocratia. A gasit se pare mediul potrivit si modalitatea de a-si consolida nestingherit notoria anonimitate in compania unui om plin de relatii care a cunoscut o lume (mai) buna, numai lume buna, de la Cornel Burtica pana la (alti fosti) Secretari de Stat. Ceea ce(-l) impresioneaza pe nimeni.

  Apreciază

 27. stely said

  Intelectualul Dl Nimeni incearca sa-i intre in gratie intelectualui Dorin Tudoran asa cum a incercat si intelectuala marginalia . Dar macar dinsa s-a dus cu dovada „la mâna”, precum ca este „hartuita, agresata ” cot la cot cu dinsul ,cu AVP, cu Antonesei si ca are (deci ) aceleasi motive sa-l iubeasca pe Dl Goe . Sigur ca neobtinind decit ceva, de mila – de sila , s-a lasat pagubasa si nu s-a mai dus pe-acolo. La fel o sa se intimple si cu Dl Nimeni, chiar daca ar gasi ce sa-i ofere „conului” drept ofranda.
  Apropo, totusi domnul Rebeliune nu prea mai da pe-acolo , doar asa de „buna ziua” …si nici domnul Niku .

  Apreciază

 28. arcaluigoe said

  Apreciază

 29. stely said

  Apreciază

 30. stely said

  Breaking news-17:25 – Vladimir Putin a primit acordul Parlamentului pentru interventia militara oriunde pe teritoriul Ucrainei.

  http://www.ziare.com/international/ucraina/razboi-la-granita-romaniei-moscova-da-unda-verde-pentru-interventia-militara-in-ucraina-1285424

  Apreciază

 31. Dl.Goe said

  Actualizari intermediar-incendiare: Al meu Freedoom of speach imi ingaduie acum (si mie) sa consemnez vag-pregnant (n.b. lb.eng in con-text), pentru cunoscatori, emotiile care se condenseaza din lumea-lume, pe b-iata b-Arca a lui Goe. Sufletul slav se pregateste de razboi si de moarte, iar… sufletul slav (acelsi?) se pregateste de re-nastere (n.b. lb.rom in con-text) coplesit de emotii si nerabdare, fata cu poemele unui tratat de-spre iubire trimis in lumea-lume (dar si pe Arca). Orice speculatii ale necunoscatorilor vor fi neavenite si facute de propria raspundere.

  Apreciază

  • stely said

   Intrucit am avut impresia ca ceea ce ati consemnat „vag-pregnant ” se adreseaza unor „cunoscatori” mult mai elevati, nu mi-am permis sa intru (prima) in” speculatii neavenite”. Prin urmare i-am asteptat pe ei sa se pronunte in legatura cu ce ati scris aici :

   Sufletul slav se pregateste de razboi si de moarte, iar… sufletul slav (acelsi?) se pregateste de re-nastere

   Ce pacat insa ca nu au venit ! Pesemne ca s-au speriat de tonul grav( aproape indurerat -asa l-am simtit) din subtilul dvs textulet . Cred (pe propria raspundere) ca ceea ce se intimpla azi in Ucraina va creeaza emotii profunde – datorate unei bune cunoasteri a „sufletului slav” -vazut prin prisma literaturii, ca si a filmului rus de care sunteti f.pasionat (asa am simtit). Am un vag sentiment ca sunteti prins intre o anume pasiune pentru poporul rus si crunta realitate de acum (un eventual razboi in Ucraina). „Sufletull slav se pregateste de razboi”..si va deveni ,poate , suflet mort ?”. Ce se va intimpla mai departe ? Eu chiar nu stiu ce sa cred … cum adica” se pregateste de re-nastere „!!?

   Sa fie cumva o prezicere ?…

   Si tu, Rusie, nu zbori oare ca o inflacarata troica, pe care nimeni n-ar putea-o intrece? Drumul fumega sub tine, podurile duduie, totul ramane in urma si nimic nu te intrece. Trecatorul se opreste, uluit de aceasta dumnezeiasca minune. Sa fi cazut oare traznetul din cer? Ce inseamna aceasta goana nebuna, care inspaimanta ? Ce tainica putere se ascunde in acesti cai, cum nu s-au mai vazut inca pe lume ? Oh, telegari, minunati telegari rusesti, ce vartejuri naprasnice de vant se incurca in coamele voastre ? S-ar putea spune ca trupul vostru neastamparat e numai urechi. Auzind deasupra capetelor lor cantecul cu care sunt deprinsi, si-au umflat cu totii deodata piepturile lor de arama si, abia atingand pamantul cu copitele, iata-i aidoma unor sageti ce despica aerul. Asa zboara Rusia, sub o inspiratie divina… Incotro te avanti ? Raspunde ! Nici un raspuns. Zuruitul zurgalailor rasuna melodios. Aerul, spintecat de goana, vajaind, se preface in vant puternic. Zboara pe de laturi, ramanand in urma, tot ce-i iese in cale, si, cu priviri invidioase, se dau la o parte ca sa-i faca loc celelalte popoare, celelalte state.

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    De la sufletul slav ca matrice universala a acestei clase pana la o instantiere a sa anume… e-o cale atat de lunga… a-bisala, incat nicio interpretare facuta cu bunavointa la intamplare nu poate converge cu consemnarea vag-pregnanta facuta pe Arca (un virtutea Freedoom of speach, dar nu numai)… Probabilitatea unei asemenea convergente este aproape zero… Prin urmare descurajam categoric asemenea inter-pretari. Mesajul adresat unor cunoscatori (pre-supusi e-levati dar carora, in realitate, le este specific ezoterismul iar nu e-levanta) nu necesita vreun raspuns, vreo replica, vreun comentariu, vreun ecou, vreun feedback, vreo continuare… Asteptarea d-voastra a fost excesiva in acest sens, fortandu-va sa faceti inter-pretari in-adecvate, depre pre-supusele motive (spaime) care ar fi impiedicat ceea ce nu era de impiedicat…

    P.S. Nu ma intereseaza in mod special ceea ce se intampla in Ucraina. Drama e confuza si toti actorii sunt antipatici (inclusiv Fecioarele despletite si re-impletite)… In subsidiar d-lui Nimeni (cu acte in regula) ii place de blonda Corina Cretzu… pizdietz, maladietz. Ocen haraso.

    Apreciază

    • stely said

     Un film drept scuze pentru „inter-pretari in-adecvate .”

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Ne pare rau ca din comentariile noastre s-a inteles ca s-ar cuveni scuze… Dar „scuza” propusa este acceptata 100%… „Calauza” transpusa dupa picnicul la marginea drumului… rezoneaza perfect cu imaginea ideala a prototipului de Arcå a lui Goe. Uneori ne simtim si noi ca un stalker amator, navigand clandestin (pr)in lumea bizara a anonimatului virtual… Cu aceleasi rezultate finale precum cele culese de Cålåuzå… 😦

     Apreciază

 32. Radu Humor said

  Băt, tembelule, încerarcă să vezi şi alte pdv, nu doar cele iudeo-masonice, ce răsar ca rahaţii în cărare :

  În 2012, în urma alegerilor parlamentare din Ucraina, Partidul Regiunilor al lui Ianukovici s-a situat pe primul loc, cel al lui Timoșenko – pe al doilea, iar cel al lui Klitchko – pe al treilea, Partidul Comunist fiind pe al cincilea.
  În 2010 Ianukovici fusese ales de electori, nu de Parlament, președinte, devansând-o pe Timoșenko.
  Cum a putut fi el demis de Parlament dacă nu a fost ales de Parlament? (aceasta nu e o pledoarie pentru Ianukovici, ci pentru statul de drept despre care tot vorbim).

  Acum câteva zile Parlamentul, care are aceeași componență ca în 2012, a abrogat articolul din Codul Penal în baza căruia a fost condamnată Timoșenko.
  Tot acum câteva zile Parlamentul a abrogat legea care le dădea dreptul minorităților de a utiliza limba maternă în învățământ și administrația locală, în paralel cu limba de stat, ucraineana.
  Dacă minorități precum românii, armenii, evreii… sunt în procente mici, rușii sunt în număr mare. Cum să nu fie supărați în urma acestei măsuri?

  Așadar, ce fel de putere democratică e cea care încalcă Constituția, modifică o lege pentru o persoană și le ia minorităților etnice drepturile câștigate, culmea! în timpul președinției lui Ianukovici?

  .
  martie 2, 2014 la 2:36 pm
  Asa zisul presedinte al Ucrainei ( Oleksandri Turchinov ) are aceeasi privire de om nebun ca si Traian Basescu si Monica Macovei !!! Parca-i un nebun care bea alcool si ia etnobotanice !!!

  Comentatorii care analizeaza situatia din Ucraina pe la tv sunt toti rupti de realitate , imbecili sau ” angajati ” la Unchiul Sam ( vezi Geoana , MRU , Hurezeanu ) . Singurul comentariu CREDIBIL a venit de la d-ul Dan Dungaciu .

  Cat priveste situatia din Ucraina , cam asta este …

  http://www.dcnews.ro/2014/03/rusii-pretind-ca-nava-amiral-ucrainei-trecut-de-partea-moscovei/

  P.S.
  De tine şi de bărpuţa ta nici nu ştia ! 😉

  Apreciază

 33. Radu Humor said

  Dragi prieteni,

  dacă vă doriți o justiție harnică și independentă, capabilă să coboare clasa politică de pe suportul corupt pe care s-a cățărat în primii ani ai democrației românești, vă invităm să vă alăturați unei dorințe sincere de a construi o societate civilă puternică, una care să consolideze democrația și să apere identitatea națională și valorile europene.

  Dorința noastră se concretizează prin lansarea acestui instrument online, împuternicit prin semnăturile voastre, de mobilizare rapidă a militanților pentru o justiție independentă, presă liberă și parlamentari care nu răspund șantajului sau apelului liderilor politici la vot înregimentat.

  Am ales simbolic data de 28 februarie pentru lansarea acestei inițiative deoarece în această zi românii sărbatoresc, din 1933, Ziua Protecției Civile, iar lupta dintre partidele politice seamana de multe ori cu un razboi de pe urma căruia oamenii de rând au de suferit.

  În privinta candidaților independenti, care nu aparțin unei familii politice, vrem modificarea legii electorale pentru a relaxa admiterea lor in Parlament. În momentul de față, un candidat independent trebuie să strângă un numar ridicol de mare de semnături pentru a-și depunde candidatura, mult peste media europeană.

  Facem, de asemenea, un apel pentru studierea atentă a candidaților independenți la funcții publice și susținerea celor care dau dovadă de integritate și echilibru pentru a strânge semnăturile necesare la depunerea candidaturii. De cealalta parte, vom invita candidații independenți să se prezinte și să raspundă întrebărilor voastre, ca potențiali voluntari în campania lor.

  Toate acestea, și mai multe, după 25 mai. Până atunci, strângem rândurile pe http://www.vremindependenti.ro

  Apreciază

 34. Radu Humor said

  Radu Humor
  martie 3, 2014 la 4:25 pm
  Păi, politică mai de Maidan,(ca şi fetiţe dulci 😉 )” ca-n Bucureşti, în toată lumea nu găseşti”!
  Până la urmă, sunt convins că pe români doar ieşirea masivă în stradă îi mai poate salva.
  Pe cei vinovaţi de situaţia dezastruoasă în care i-au adus, în doar 24 de ani, poate doar elicopterul !
  Mai bine zis, elicopterele !
  Sau mă rog, în caz că nu-i decât unul, în care binenţeles n-ar încăpea toţi, mai rămâne varianta cu închisorile:roll:
  În care s-ar mai găsi locuri. Binemeritate !

  Comentariul tău e în așteptare.

  Apreciază

  • RALG said

   @Humor – Daca mai faceti iarasi si iarasi gluma asta nesarata de a posta pe Arca texte pe care le-ati mai postat si care au si aparut in alte locuri veti ajunge iarasi in paragina: Pagina lui Radu Humor. Incercati sa fiti (macar de forma) o creatura rezonabila, pentru ca n-am chef de politie politica si de harjoane de acest gen pe care nu le-as putea evita decat simplificand dramatic lucrurile. Incercati sa intelegeti ca nu-i pasa nimanui de obsesiile d-voastra si in final de persoana d-voastra care se reduce bine merci la acele obsesii, dar ca acest gen de indiferenta nu presupune o indolenta abuziva in raport cu redundantele (cica propagandistice) pe care le promovati. Cum credeti.

   Apreciază

 35. Radu Humor said

  Exemplu de manipulare crasă pe internet :

  Din ce s-au inspirat :

  Cui foloseşte ?!

  Apreciază

 36. RALG said

  Ce dragut! O mica parte din marea celor 15 mii de specialisti ai lui Emil Constantinescu s-au facut mari si au ajuns (aproape) in guvernul Ponta 3. Cu un tupeu de invidiat dl.Ponta i-a plagiat specialistii lui Emil Constantinescu. Sa speram ca acesti tineri specialisti ajunsi fortuit in guvern nu-l vor plagia pe dl.Ponta, dirigintele clasei, dovedindu-se ei a fi efectul colateral poztiv al luptei de clasa din clasa politica. Zicem si noi cu optimism.

  Apreciază

 37. stely said

  O mica parte din marea celor 15 mii de specialisti ai lui Emil Constantinescu s-au facut mari si au ajuns (aproape) in guvernul Ponta .

  Ced ca la dumneaei faceti referire :OANA PETRESCU – Ministerul Finantelor Publice: doctor si masterand in economie la Harvard. De 6 luni, este consilier pe probleme fiscale. Sunt convins ca pe baza pregatirii pe care o are, va putea sa raspunda asteptarilor.

  Despre acelasi lucru, iata ce spune Paul Dragos Aligica:

  Din motive usor de inteles dar esentialmente naive, romanii continua sa creada in mitul pregatirii, experientei, maturitatii si caracterului celor care sunt trecuti prin institutii occidentale, eventual unele “de prestigiu”. Cineva care e cumva pregatit de sau asociat cu institutii occidentale e considerat prin definitie pregatit pentru si chiar indreptatit la un loc de frunte in viata publica. E naiv si gresit dar romanii par sa fie convinsi de asta.

  Daca noul guvern Ponta trece, acest mit va fi distrus de realitatea cruda.

  Ca acest lucru va fi realizat de o domnisoara care pana acum a excelat in practica occidentala de “curriculum vitae” building si care probabil in aceeasi logica a decis sa puna acest CV la dispozitia unei puteri si unui guvern alcatuit din pucisti, infractori, impostori, penali si plagiatori, nu e decat cireasa pe tort. Ironia suprema.

  Sigur ca semne de intrebare existau deja: Ce om cu discernamant politic si respect de sine accepta sa intre in combinatie cu V. Ponta si ai lui si sa le fie sfetnic dupa vara lui 2012?!

  Aveti rabdare insa sa vedeti circul care o sa inceapa acum. O sa fie distractie ca la reality show. Daca pana acum exista o problema, un semn de intrebare privind discernamantul si judecata moral-politica a persoanei, acum problema competentei si inteligentei va trece pe primul plan.

  Ramane o singura intrebare: De ce accepta persoana respectiva sa fie folosita astfel? Naivitate patologica? Sau calcul cinic?

  In practica de “curriculum vitae” building (ce presupune comasarea de nume de institutii si pozitii ca semnal si substiut al bonitatii tale profesionale si academice) un titlu de ministru, chiar si in guvernul mafiei din Romania, e totusi un post de ministru. Peste ani cine va mai sti pentru cine si in ce conditii s-a ajuns la acea pretioasa linie in CV-ul arivistului de profesie. Ministru. Linia din CV ca semn al bonitatii si competentei si experientei tale exceptionale. Asta e tot ceea ce conteaza. Resul, Dumnezeu cu mila. Ca asa e in lumea “curriculum vitae” building.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Desigur ca perspectiva (partizana) a d-lui Paul-Dragos Aligica poate fi corecta. Sunt sanse foarte mari in acest sens. Mai ales dintr-o perspectiva bine aleasa.

   Apreciază

 38. INTJ said

  FreeDoom altfel: The Congress (2013)

  ps: acu’ eu as recomanda vizionarea fara „background investigation” (inclusiv trailer-ul), nefiind vorba de „personalitati” nascute pe meleagurile astea … da’ fiecare decide pentru sine

  Apreciază

  • RALG said

   Ca de obicei recomandarile d-voastra sunt extrem de interesate (in continut) si extrem de ambigue in ceea ce priveste adecvarea (si tintele) in context. Avem si noi o veche recomandare cinematografica tinuta in portofoliul cu surprize. Nu stim daca e sau nu momentul potrivit de a lansa la apa in public dar fie… o scoatem. Iata recomandare: Recomandam un maraton al filmelor de vizionat intretzesut de vineri seara pana duminica seara cu Nasul (toate seriile), House of Card (toate cele 26 de episoae), Wolf Of Wall Street si Assault on Wall Street.

   Apreciază

   • INTJ said

    renuntand la ambiguitate, imho as priva potentialii cititori (a celor scrise de mine) de niscaiva libertati … iar asta nu-mi doresc nici mie, daramite alcuiva. totusi, atunci cand scriu, incerc sa nu fiu off-topic … dar chiar si asa, nu vreau sa impun cuiva un anume punct de vedere. cum citam mai demult: „You are free to reproduce, distribute, interpret, misinterpret, distort, garble, do what you like, even claim authorship, without my consent or the permission of anybody.„.

    da’ fiindca ati zis de tinte, eu as spune: tinte suntem cu totii, intr-un fel sau altul, dintr-un motiv sau altul (din anumite puncte de vedere m-am simtit si eu cu musca pe caciula dupa vizionarea filmului).

    Apreciază

 39. Radu Humor said

  Văd că Aligică, nu mai poate de frică !
  Ca nu cumva noii infiltraţi în cojocul României, formaţi la cele şcoli şi servicii străine, să nu dea chix şi să aibă de suferit cumva România 😆 🙄
  Mai ales că ăştia par a face parte din altă gaşcă 😉
  Acum când toată floarea cea vestită a învăţământului (din) apus, nu mai scoate de mult specialişti în domeniul scris pe gard,
  ci specialişti în distrugeri şi dezinformări comandate de centre oculte, prea puţin mai interesează CV-ul, de altfel atent măsluit uneori ( o frecventare de vreo câteva săptămâni, cel mult două luni, a unei instituţii de firmă, ajunge, strident cotcodăcită, adevărat blazon, necesar accederii în posturi cheie.
  Vorba cuiva : dacă-s aşa de buni,de ce nu-i opresc acolo, unde racolează la greu tineri excepţional pregătiţi în România ?! 🙄
  Dacă fetele reuşesc să se folosească de farmecele lor, pentru a trece prin anii de studii şi prin paturile unora ca Momcilo ( îl mai ţineţi minte, că Udrea cu siguranţă nu-l uită !), la băieţi contează mai mult gradele . De pregătire, ce-aţi tresă-rit aşa 😉

  P.S.
  Dacă ai primit ordin de recluziune, execută-l !

  Apreciază

 40. RALG said

  4 martie De la Wikipedia, enciclopedia liberă

  1152: Frederick I Barbarossa este ales rege al germanilor.

  1275: Astronomii chinezi observă o eclipsă totală de soare în China.

  1386: Władysław II Jagiełło este încoronat rege al Poloniei.

  1461: Războiul celor două roze: Regele Henric al VI-lea al Angliei care aparținea casei Lancaster este detronat de către vărul său, care va deveni regele Eduard al IV-lea și care aparținea casei de York.

  1665: Regele Angliei, Carol al II-lea declară război Țărilor de Jos marcând începutul celui de-Al Doilea Război Anglo-Olandez.

  1789: Intrarea în vigoare a Constituției SUA.

  1801: Thomas Jefferson a depus jurământul ca președinte al SUA, primul de la inaugurarea noii capitale a SUA la Washington.

  1821: Revoluția de la 1821: Oastea lui Tudor Vladimirescu, supranumită Adunarea norodului, ocupă Slatina.

  1907: Răscoala țărănească din 1907: Peste 2.000 de țărani răsculați pătrund în Botoșani, unde au loc ciocniri sîngeroase cu armata.

  1915: Guvernul rus înaintează ambasadorilor Franței și Angliei la Petrograd un memorandum în care își exprimă hotărîrea de anexare la Rusia a Constantinopolului și a strîmtorilor Bosfor și Dardanele. Guvernele francez și englez nu s-au împotrivit.

  1923: Se creează Liga Apărării Național-Creștine (LANC), organizație extremistă, condusă de profesorul universitar A.C. Cuza, din care s-a desprins Garda de Fier.

  1945: Finlanda declară război Germaniei naziste.

  1945: Șase avioane americane greșesc ținta cu 480 km și, în loc să bombardeze orașul german Freiburg, lovesc orașul Zürich. Piloții sunt trimiși în fața unei curți marțiale, în Anglia. Elvețienii, neutri, se plâng demult că avioanele Aliților invadau frecvent spațiul lor aerian, avioane pe care elvețienii le doborau cu avioanele lor de luptă Bf 109, construite de germani. Englezii și americanii, care îi consideră pe elvețieni o șleahtă de simpatizanți germani, sunt tot mai convinși că elvețienii merită un bombardament ca lumea.

  1946: Frank Sinatra lansează primul său album The Voice Of Frank Sinatra.

  1947: Semnarea Tratatului de la Dunkerque, de alianță între Franța și Marea Britanie

  1963: La Paris, șase oameni sunt condamnați la moarte pentru conspirație de asasinat asupra președintelui Charles de Gaulle.

  1966: The Beatles: Într-un interviu publicat în „The Evening Standard”, John Lennon comentează, Acum suntem mai populari decât Iisus, afirmație ce a creat controverse în SUA.

  1975: Charlie Chaplin este înnobilat de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

  1977: Se produce cel mai grav cutremur din România (vezi Cutremurul din 1977 ); peste 1.500 de victime

  1977: Premiera la București, pe scena teatrului „Lucia Sturdza Bulandra”, a dramei istorice „Răceala”, de Marin Sorescu.

  1991: Prințul Sheikh Saad al-Abdulla al-Sabah a devenit primul membru al familiei conducătoare din Kuweit care s-a întors în țară după eliberarea de sub ocupația irakiană.

  * * *

  Nașteri

  1188: Blanche de Castilia, soția regelui Ludovic al VIII-lea al Franței (d. 1252)

  1394: Prințul Henric Navigatorul, infante al Portugaliei, geograf (d. 1460)

  1678: Antonio Vivaldi, compozitor italian (d. 1741)

  1822: Jules Antoine Lissajous, matematician francez (d. 1880)

  1875: Mihály Károlyi, fost prim ministru și președinte al Ungariei (d. 1955)

  1876: Léon-Paul Fargue, poet francez (d. 1947)

  1878: Piotr Uspenski, filosof rus (d. 1947)

  1882: Nicolae Titulescu, jurist, diplomat și om politic român (d. 1941)

  1898: Georges Dumézil, filolog francez (d. 1986)

  1901: Francis Turville-Petre, arheolog britanic (d. 1941)

  1904: George Gamow, fizician și astrofizician american de origine rusă (d. 1968)

  1948: Chris Squire, basist englez (The Syn, Yes, XYZ, Conspiracy)

  1948: Shakin’ Stevens (Michael Barratt), cântăreț britanic

  1951: Chris Rea, cântăreț englez

  1972: Nocturno Culto, muzician norvegian

  1987: Alexandru Tudose, fotbalist român

  * * *

  Decese

  1807: Abraham Baldwin, politician american (n. 1754)

  1832: Jean-François Champollion, egiptolog francez (n. 1790)

  1852: Nicolai Vasilievici Gogol, scriitor rus (n. 1809)

  1971: Constantin Cândea, profesor universitar doctor inginer în chimie, rectorul Universității „Politehnica” Timișoara (n.1887

  1976: Walter Schottky, fizician și inventator german (n. 1886)

  1977: Toma Caragiu, actor român de teatru și film (n. 1925)
  Alexandru Ivasiuc, prozator român (n. 1933)
  A. E. Baconski poet, prozator, eseist român (n. 1925)
  Savin Bratu, critic, istoric și teoretician literar român (n. 1925)
  Daniela Caurea, poetă româncă (n. 1951)
  Mihail Petroveanu, critic și istoric literar român (n. 1923)
  Veronica Porumbacu, poetă și prozatoare româncă (n. 1921)
  Mihai Gafița, critic și istoric literar român (n. 1923)
  Alexandru Bocăneț, regizor român de televiziune (n. 1944)
  Doina Badea, interpretă româncă de muzică ușoară (n. 1940)
  Eliza Petrăchescu, actriță româncă de teatru și film (n. 1911)
  Tudor Dumitrescu, pianist și compozitor român (n. 1957)
  Ioan Siadbei, lingvist și istoric literar român (n. 1903)
  Constantin Baciu, prozator și publicist român (n. 1911)
  Florin Ciorăscu, fizician român (n. 1914)
  Paul C. Petrescu, fizician român (n. 1915)
  Filofteia Lăcătușu, solistă de muzică populară (n. 1947)

  1978: Aurel Lambrino, prozator și publicist român (n. 1911)

  1999: Vlad Mușatescu, scriitor și traducător român (n. 1922)

  2007: Șerban Georgescu, compozitor român (n. 1952)

  Apreciază

 41. RALG said

  Update – Aproape neverosimil, bomba de cauciuc continua sa sara – Sorin Ilieșiu:

  “Miracolul la care speram ieri a devenit azi realitate prin înființarea Partidului Reformator Liberal condus de cel care este simbolul adevăratului liberalism în România contemporană — Călin Popescu Tăriceanu. (…) Înființarea Partidului Reformator Liberal înseamnă renașterea Uniunii Social Liberale. (…) Dragi prieteni liberali care, din diferite motive, nu vă veți putea înscrie în Partidul Reformator Liberal, vă propun organizarea urgentă a unui congres extraordinar al Partidului Național Liberal care să decidă, prin vot secret, fuziunea acestuia cu Partidul Reformator Liberal, participarea liberalilor la alegerile europarlamentare pe liste comune în cadrul Uniunii Social Liberale, desemnarea lui Călin Popescu Tăriceanu pentru funcția de candidat al USL la Președinția României.” 

  Apreciază

  • stely said

   Asta a fost .Au primit şi binecuvintarea, plus ceva tămâiere :

   În ce mă priveşte, cred, realmente, că – hic et nunc – Călin Popescu Tăriceanu e unica soluţie de a aduce în sfârşit o pace măcar temporară în bulversata ţărişoară, orice altă candidatură dintre cele anunţate sau bănuite deja fiind ori băsească sadea, ceea ce ar însemna că nu se va schimba nimica şi că se va continua în stilul politic de dat în dambla, ori n-are nicio şansă, aici şi acuma, atâta timp cât n-ar avea agrementul lui Ponta & compania şi, mai ales, al mass & new media care practic fac piaţa politică la ora asta în România, ca şi aiurea. Asta e situaţia. Și nația. //avp

   http://viorelpadina.wordpress.com/2014/02/27/sorin-iliesiu-tariceanu-presedinte-ponta-premier-pace-liniste-bunastare/

   P.S. Dar acum nu se mai aude nimic … nici la Corabia . În schimb în cealaltă parte (marginală)” se aude” ceva. 😦

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Se aude ceva? Cumva? M-ar mira. I-am dat (din vorbe) ocazia de a tacea… De a iesi din monologul asistat si de a intra intr-o binemeritata pauza, caci pauza se mai cheama si re-creatie.

    Apreciază

 42. stely said

  ATENTIE !
  Poate veti râde, dar eu sunt puţin cam ingrijorată. Iata ce am primit azi prin e-mail :

  „PS. Dacă va fi să plec din lumea asta în curând, o voi face inclusiv cu bucuria că nu voi mai avea de întâlnit oameni ca voi”

  Am citit si poemul acela (Vindicatorul ) de pe blogul ei.

  http://viorelpadina.wordpress.com/2014/02/27/sorin-iliesiu-tariceanu-presedinte-ponta-premier-pace-liniste-bunastare/

  https://arcaluigoe.wordpress.com/2014/02/24/freedoom-of-speech-on-goahs-ark-tevat-ura-pe-arca-lui-goe/comment-page-1/#comment-22157

  http://www.dcnews.ro/2014/03/rusii-pretind-ca-nava-amiral-ucrainei-trecut-de-partea-moscovei/

  Apreciază

 43. d'Artagnan said

  Cred că ne aflăm în eroare: domnul Iliesiu nu este (numai) lichea, nu este (numai) nătărău, ci este (în primul rând) comic!
  I-am citit scrisorile, toate deschise, niciuna sigilată, m-am amuzat teribil!
  Mai ales faza cu „vă propun organizarea urgentă a unui congres extraordinar al Partidului Național Liberal care să decidă, prin vot secret, fuziunea acestuia ” îmi aduce aminte de celebra „o semnăm, dar o dăm anonimă!”. Teribil, mon cher, cum îi mai ispiteşte pe liberali!
  Eu i-aş propune să mai scrie o scrisoare către colegii săi, deschisă şi ea, evident, dar care să fie ceva mai alertă, genul:

  „Trădare! Antonescu şi oamenii lui trădează partidul pentru nifilistul Băsescu, pe care vor să-l aleagă ca premier. Trădare, trădare, de trei ori trădare… Mai mulţi membri ai partidului…Calin Constantin Anton Popescu Tariceanu Sorin Iliesiu” ..

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   E prea tare! 🙄 N-o iscalesc. 😉

   Apreciază

   • stely said

    Mie mi-e teama sa nu strigam noi (dupa prezidentiale) „Trădare, trădare, de trei ori trădare…” Este posibil ca , iesitul de la guvernare, ruperea USL si demisia lui Crin Antonescu de la sefia Senatului, sa faca parte dintr-un plan bine pus la punct. Dupa cum decurg lucrurile , Crin Antonescu , este vazut ca un veritabil lider al opozitiei si considerat deja „raul cel mic”. In cazul asta el va fi sigur viitorul Presedinte cu ajutorul dreptei, Ponta va fi reinvestit premier, apoi, ce le mai ramine – refacerea USL si intrarea „pe cai mari „a PNL la guvernare – vor fi floare la ureche. Hmmm…credeti ca nu sunt in stare ?

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     Ma mir cum de nu obositi sa-i tot banuiti pe politicieni de atata inteligenta… cand ei sunt doar vicleni… In fond Dorin (Tudoran) ar fi un presedinte la fel de bun ca Crin (Antonescu), iar Viorel (Abalaru) ar fi un prim-ministru (aproape) la fel de bun ca Viorel (Ponta)… Iar Sorin (Iliesiu) ar fi un ministru al culturii la fel de bun ca Sorinel (Gigel Stirbu) ori ca Sorin (Rosca-Stanescu) – Omul care vizita insula Pastelui exact in timp ce fiul sau se sinucidea ca prostul din greseala (avand mustrari de constiinta – fapt care ar trebui sa creeze dubii in legatura cu paternitatea liber cugetatorului dus prin Pacific).

     Oricum nu cred ca ar trebui sa va faceti griji, nu cred ca ar trebui sa va faceti sperante. Electoral vorbind e tura „mortului” in cadrul alternantei democratice la putere. Ceea ce nu poate fi evitat. Nu stiti ca echipa Nationala are ca obiectiv calificarea la Trneul Final al Campionatului European din 2016? Pana si Victor P. tot asa stie. Ca unde-i tzurca nu-i tocmeala. Important este ca pana atunci sa se reuneasca in cantonament, alaturi de restul lotului, fotbalistul Mircea Sandu, militianul Dumitru Dragomir si hocheistul Dan Voiculescu, intru gloria sportului romanesc. Pe urma tragem tare pentru Campionatul Mondial 2018 – gazduit de… Rusia. Ca (si) fotbalul bate viata… folosind strategii geo-politice si tactica cavaleriei tacticoase. Parol.

     Apreciază

   • stely said

    E tare ! O iscalesc. 🙂

    Apreciază

 44. Radu Humor said

  Victoria Nuland spune şi altceva în celebra înregistrare cu ” f-k the EU .Acea inregistrare aparuse pe 2 februarie, deci presupunem ca discutia e oleaca mai veche, deci cu mult inaintea fugaririi lui Viktor Yanukovych.

  Par a vorbi că Arseniy Petrovych Yatsenyuk va ajunge prim ministru al Ucrainei, ceea ce constatam intre timp ca s-a si intamplat.

  Evreu si el ca si Victoria Nuland 🙄

  Apreciază

 45. Radu Humor said

  Victoria Nuland spune şi altceva în celebra înregistrare cu ” f-k the EU .Acea inregistrare aparuse pe 2 februarie, deci presupunem ca discutia e oleaca mai veche, deci cu mult inaintea fugaririi lui Viktor Yanukovych.

  Par a vorbi că Arseniy Petrovych Yatsenyuk va ajunge prim ministru al Ucrainei, ceea ce constatam intre timp ca s-a si intamplat.

  Evreu si el ca si Victoria Nuland 🙄


  P.S.
  Conform articolului Shin Bet, Mossad bar employees from signing up for biometric database, Serviciul de securitate Shin Bet și agenția de spionaj Mossad au interzis angajatilor lor sa-si schimbe cărțile de identitate israeliene și pașapoartele cu noile documente “inteligente”.

  De ce nu trebuie sa se inscrie si ei in noua baza de date biometrice? Nu e tocmai atat de sigura cum ni se tot spune ca ar fi? Sau care-i motivul?

  Apreciază

 46. stely said

  Continuare îmbogaţită la „Cine moare „?

  Apreciază

 47. Dl.Goe said

  Anunt neimportant, in atentia vizitatorilor masochisti, aviz amatorilor: Pagina lui RåduHu se intoarce in actualitate. Intrucat domul Raspândacu, cu pricina, continua sa produca (cica) propagande, ca amatorul, facand in dusmanie si-n disperare copy-paste peste tot pe unde apuca, cu tot felul de texte “tâmpo” menite din fabricatie sa faca inundatii catastrofale (Potop nu alta) pe post de irigare a creierelor varza (mioritice nu de Bruxelles), si intrucat, dimpotriva, menirea (principala) a Arcei lui Goe (in contra Potopului) este aceea de a oferi ocazia dreptului inalienabil la replica, la opinie, la impresie si expresie celor care sunt persecutati in contra deontologiei comunicarii fiindu-le refuzate aceste drepturi elementare (de catre feluriti mini-dictatori odiosi si virtualele lor sinistre sosii) ne vedem iarasi pusi la munci impure: colectarea mesajelor zvonistice re-re-produse deja de catre domnul Råsmândacu pretutindeni pe unde-si face veacul si depunerea lor in Pa(ra)gina d-lui RåduHu. Celor care n-au apupat deja sa-i citeasca “extractiile” in alta parte (pe unde le repeta obsesiv) si-si asuma riscul le recomandam aceasta paragina (vezi link-ul de mai sus). Amimtim ca parola este “Basescu”. 🙂

  Apreciază

 48. Dl.Goe said

  Singurul gen de reluari (redundante si plagiante) acceptate cu draga inima pe Arca lui Goe sunt bancurile. De ex:

  – Dragule! Trezeste-te! Trezeste-te!
  – Ce e, ce e, ce s-a intamplat? E ora trei dimineata…
  – Mi-a trecut durerea de cap.

  Apreciază

 49. stely said

  Un fel de mesaj :

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: