(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

Fără frică: De-aş fi Traian şi de-aş fi Gică

Posted by Arca lui Goe pe martie 12, 2014

Scrisoare deschisa catre domnii Basescu si Popescu

(sa zicem doi cetateni)

Cand s-a sinucis Madalina Manole n-am zis nimic. Cand s-a sinucis Adrian Nastase la fel, n-am pomenit nimic. Cand s-au sinucis Adrian Paunescu, Adrian Severin si halti hadrieni, la fel, n-am comentat si n-am profitat (ca altii) ca sa-mi fac trafic in vad, in van, in vid. Nici macar la Titanic nu m-am dus la premiera (l-am vazut abia dupa ce pana si Leonardo al Caprii a inceput sa se dezica de rolul prestat acolo)… Si tot asa mereu, la cate o sinucidere facuta la ore de maxima audienta am preferat sa nu punem paie pe foc pe punte… Lasa! Lasa sa faca altii trafic si sa se bucure de audienta, dezbateri, dileme, contradictii, zaiafet… cu asemenea focuri de paie. Noi nu. Nu facem noi asa ceva. Dar astazi doamnelor, domnisoarelor si domnilor va rog sa-mi dati voie sa nu ma mai abtin si sa fac si eu (dupa o minimala si demna asteptare) un apel sub forma de scrisoare deschisa, vizand, in total dezacord cu statutul Arcei lui Goe, „o chestiune a zilei”, un subiect fierbine batut, dezbatut si razbatut  pe toate partile de catre toate fetzele, pe toate palierele: Despre eventuala gratirere a infractorului Popescu Gheorghe de catre presedintele Traian Basescu…

Nu voi relua si nu voi evalua argumentele pro si/sau contra gratierii, posibilitatii sau imposibilitatii acesteia, detaliile tehnice legate de condtiile in care functioneaza institutia gratierii ori implicatiile morale, legale, politice si sociale  ale unui asemenea gest, fie ele interpretate in context (mai) punctual sau  (mai) global. Nici macar nu voi inceca sa stabilesc daca per total Gica Popescu e mai degraba baiat bun sau mai degraba baiat rau sau daca are ori n-are in profil ceva din Rodion… Romanovich Raskolnikov… Nu! Altceva as vrea sa zic in aceasta scrisoare (aproape) deschisa (un apel?), adresata in egala masura cetateanului Popescu cat si cetateanului Basescu, in vedrea unei reconcilieri cetatenesti necesare in Cetate, mi se pare.

In curand inevitabilul regim Basescu (aflat in prelungirea la fel de inevitabilului regim Iliescu) se va incheia. Va ramane in istorie ca fiind deceniul in care a devenit posibil ca persoane grele, mustind de fel de fel de imunitati, sa intre la puscarie, si sa fie pedepsite (cat de cat, simbolic) pentru incalcarea legii in fata careia toti ar trebui sa fim egali. Desigur ca nu s-a reusit instaurarea sistemica, plenara, a acestui gen de egalitate, implementarea sa fiind mai degraba la nivel simbolic, exemplar.  Scurtatura catre instaurarea domniei legii are nevoie de multe masuri simbolice si de sacrificii, acceptabile, mai ales ca in zilele noastre puscaria este tot pentru oameni, nu pentru girafe (sau pentru martiri, ca alta data). Totusi, sperand ca teoria simbolurilor se va dovedi efcienta, si ca va avea efecte durabile in-spre normalizarea societatii romanesti post-comuniste, si dincolo de „era Basescu”, cred ca ar fi in spiritul aceluiasi simbolism, rezonand armonic cu progresul social, in sensul consolidarii actului de justitie si al reconcilierii umanului cu el insusi, daca in ziua incheierii regimului Basescu, doi cetateni, cetateanul Traian si cetateanul Gheorghe s-ar intalni, intamplator, pe strada si s-ar privi in ochi, pret de un bob zabava, pentru a-si vedea apoi fiecare de drumul si de destinul lui anonim. Pentru asta, infractorul Popescu Gheorghe, eliberat acum de orice obligatii morale fata de complicii sai (…), ar trebui sa-si recunoasca deplin vinovatia, sa restituie intreaga suma pe care o datoreaza statului si sa faca cerere de gratiere (fara sa stie daca va fi gratiat sau nu). In aceste conditii, presedintele Traian Basescu ar trebui sa-l gratieze pe „greul” Gica Popescu (singurul dintre „grei”), in ultima saptamana a regimului omonim, alaturi de alti „usori” care se califica pentru gratiere…   De-as fi Gica asa as proceda. De-as fi Traian asa as proceda.  In virtutea simbolisticii si-a artei (amorul artei, ca daca arta nu e nimic nu e).

P.S. Este (foarte) posibil sa spun asta doar pentru ca, in fapt, nu sunt nici Gica, nici Traian, sunt dl.Goe, iar de vorbit vorbesc doar prea-cinstitului cititor citit si unic de pe Arca lui Goe, in aceasta romanta fara ecou.

***

Update 1.

Către toţi cei interesaţi  

Dragii mei,  
 
S-a discutat mult în aceste ultime zile despre mine. S-a dezbătut şi mai mult. Au fost lansate subiecte şi teme care nu au legătură cu intenţiile mele. Au fost lansate şi promovate unele iniţiative pubice destinate mie.   Vă mulţumesc pentru toate gândurile voastre bune, ele fiind un real suport pentru mine şi familia mea! Este o perioadă extrem de dificilă pentru mine şi cei apropiaţi mie. Accept că, aşa cum am învăţat din cariera sportivă, viaţa are şi urcuşuri şi coborâşuri.   Tehnic vorbind, aştept motivarea deciziei luate de către instanţă în data de 4 martie.   Mai apoi, voi decide calea de urmat. Îmi place să cred că am fost şi voi rămâne un om puternic. Nu vreau ca situaţia în care mă aflu să nască nici disensiune, nici compasiune.   Este o perioadă în care lupta este cu mine însumi.  Eu, omul Gică Popescu, mă pregătesc pentru cel mai greu meci al vieţii mele.   Pentru asta am nevoie de încrederea voastră, mai puţină patimă şi multă linişte.
 
 
Al vostru Gică Popescu.”

* * *

Update 2.

Cu largul concurs al unor intelectuali (de elita) indignati, papițoii Gâdea si Ciuvica au reusit inca o data sa fie in centrul atentiei ca vedete nationale. S-au bagat in seama si le-a iesit de minune.  Toti cei care au facut din prestatia celor doi maimutoi un eveniment monden comentabil a indignare si au scris editoriale (pe aceasta tema), au propus si au semnat apeluri (un cuvant din ce in ce mai odios) si sau au initiat (si/sau participat la) deminstratii stradale, ar trebui sa stie ca le sunt complici celor doi limbrici si ca gesturile lor precipitate si gratuite au (dupa cum era de anticipat) efecte inverse fata de sensul formal al intentiilor exprimate in ele. Este inadmisibil ca niste intelectuali cu pretentii sa se lase astfel manipulati si sa se transforme benevol in agenti de promovarea ai  papițoilor Gâdea si Ciuvica. Devine astfel si mai profitabil sa-i injuri pe  alde Plesu and Co: te simti bine, iei banu’, capeti faima… Paradisul primatelor in prime-time. Cat de prosti sa fie altii ca ei incat sa nu foloseasca aceasta reteta de succes?

UPDATE 3

Si uite asa (in)evitabilul s-a intamplat. Gestul necugetat al unor intelectuali subtiri care s-au apucat sa se ia in seama (prosteste) sub pretextul apararii d-lui Plesu, s-a dovedit a fi exact ceea ce era de asteptat sa fie: prilejul pentru si mai multa reclama gratis in contul si mai multor papitzoi care, cuminti, au stiut sa raspunza, intocmai si la timp. Ca de obicei, conul Dorin (un intelectual) nu face exceptie doar ca de data asta se intrece pe sine, promovandu-si frustrarile si mofluzismul de sub perfecta acoperire, cu acte in regula. Intelectualul Dorin a si semnat apelul-petitia-scrisorica-biletelul prin care opinia publica sarea sa ia apararea gingasului d.Plesu fata cu linsajul (mediatic), asa incat dâsul acesta are acuma toate argumentele pentru a-si exprima liber echidistanta mai ales in contextul echinoxului de primavara, cand, a dracului fatalitate ziua devine egala cu noaptea, iar popa Neamtu cu popa Gâdea. Conului Dorin i-a pus D-zeu mana in cap. Aflat in perfect acord cu deontologiile (cu aproape toate) si si cu corectitudinea politica, bloggerul Tudoran, poate mânca, in fine, nestingherit cacatul pe care-l pofteste. Logica ii ingaduie. Martorii sunt in delir. Canalia tot canalie. Ma intreb ce-o crede in sinea sa dl.Plesu despre amicul sau Dorin Tudoran. Noi nu vom sti-o poate niciodata.

UPDATE 4.

Sorin Iliesiu (o lichea patentata) continua sa-si dea in petec cu gratie nemarginita. Omul pare inspirat direct de muza ridicolului. Dupa ce-a ratat (milimetric) sa-si dea demisia (de onoare) dintr-un partid in care ajunsese cu totul intamplator (aka un PNL), fiind in ceele din urma dat afara, iata ca omul, care vorba ‘cee poate fi nimicit dar nu invins, o comite iarasi si face cerere de a fi reprimit in PNL cu intentia de a candida la sefia partidului. 😯 😯 E clar ca e dus cu sorcova… Dar, la urma urmei ce-ar mai avea de pierdut? Nimic de pierdut. Mascariciul acesta al civismului la roamni nu are decat de castigat cu fiecare tâmpenie pe care o trambiteaza in vreun apel, scrisoare deschisa, pro-test… Ii face bine sa se vorbeasca despre el si sa fie in centrul atentiei, fie si in postura de nåtaru vorbitor (care poate vorbi oricand, orice). Face un cuplu admirabil cu politologul de la Corabia care-i si sufla-n foale, a paguba dar in zadar, caci dl.Sorin vrea atentie la nivel national nu… la nivel comunal sau pre-orasenesc.

Ca sa fie comicul si mai abitir, aflam cu surprindere, ca un alt mare actor politic isi da demisia (de oroare) din acelasi partid din care dl.Sorin n-a mai apucat sa si-o dea. Si-o da marele politician actoricesc dl. Mircea Diaconu (Mircea asta e un prenume cu ghinion in politica), obidit ca n-a putut obtine rolul candidatului in piesa „Parlamentul European”, pe care l-ar fi jucat asa de frumos. Sa-i fie tzarana politica usoara si sa se intoarca la dragostea lui Diana si la meseria de actoras bun (bun cand lucreaza dupa textele altora si sub indrumarea atenta a vreunui unui regizor remarcabil. Incolo nu. Nici macar).

36 răspunsuri to “Fără frică: De-aş fi Traian şi de-aş fi Gică”

  1. D.M. said

    Ce mai ştiţi de Traian Berbeceanu?

    Apreciază

    • RALG said

      Nu mai stim nimic. Nici n-am prea stiut vreodata. Cam grea tacerea care cade peste. Exista noutati?

      Apreciază

    • RALG said

      Vad ca apar date noi:

      http://www.ziare.com/stiri/politie/seful-diicot-alba-la-dna-comisarul-berbeceanu-l-a-acuzat-ca-i-a-fabricat-dosarul-1288690

      http://www.ziare.com/stiri/dna/seful-diicot-alba-urmarit-penal-a-fabricat-probe-in-dosarul-comisarului-traian-berbeceanu-1288718

      Apreciază

      • stely said

        Ma bucur de orice adevar ce iese la iveala , in numele dreptatii . Justitia este, iata, la datorie asa cum se cuvine unei Justitii indepentente intr-un Stat de Drept. Este singurul lucru ce ma determina sa fiu optimista si sa privesc detasata lupta politica.

        Apreciază

        • stely said

          Referitor la ce spuneam mai sus :”Ma bucur de orice adevar ce iese la iveala , in numele dreptatii”…
          … iata ceva cam la fel ,dar desigur, cu mai mult aplomb :

          Un sentiment: îmi plac guzganii împănaţi cu mascaţi.

          Când îi văd pe băieţii cu ciorapi negri pe faţă luându-i la braţetă în fiecare zi de la Dumnezeu pe guzganii ăştia care nu sunt rozalii, sunt cenuşii, sunt olivii, tutunii, umflaţi, indignaţi şi nevinovaţi, îmi creşte inima. Mafioţi ai fotbalului, şefi de CJ, de Cameră de Industrie, ba chiar procurori DNA, procurori DIICOT sau poliţişti-şefi mijesc ochişorii când sunt traşi afară din vizuină, parcă nevenindu-le să creadă sau, dimpotrivă, calmi ca la o plecare în concediu. Ce bine-i stă lui tataia Vlasov când îi pune poliţistul mâna-n cap şi îl împinge în maşină. Aş fi vrut să-l văd şi ridicând punga cu 200.000 de euro ca pe un crăpcean prins la muscă.

          Pentru prima dată în 25 de ani, am impresia că în Republica Socialistă România ceva se schimbă. Nu ştiu însă cât la sută din „greii” plini de bani din ţara asta ar trebui săltaţi pentru ca schimbarea să rămână ireversibilă.

          http://www.gandul.info/puterea-gandului/imi-plac-guzganii-impanati-cu-mascati-12294983

          Apreciază

        • RALG said

          Ah, iarasi a vorbit simpaticul. Am impresia acuta ca dl.inginer s-a pensionat din postura de actor (media) in RSR, actor (inchipuit; formator de o opinie), retragandu-se discret (ma rog cat de discret poate dansul care este un amarnic), in aceea de spectator (auto-asumat). Pare ca acuma a ajuns si dansul, ca noi toti, ca mine, ca d-voastra, ca dl.Tudoran, sa se informeze exclusiv din presa si televiziune. Pacat ca s-a-nchis OTV-ul. In rest ce sa zic? Fostul dom inginer glasuieste in asentimentul multor altor tele-spectatori, ceea ce este bine pentru domnia sa. I-o fi si dansului dor de admiratia sincera a cetateanului turmentat din popor.

          Apreciază

        • stely said

          Hai sa va spun ceva haios . A fost un timp cind si eu (mai ales) incercam sa aflu cine se ascunde sub nickul pe Dl Goe . 🙂 La un moment dat am cautat ajutor la cineva din familie (un mare microbist) .Pe linga alte potriveli ce le adaugam portretului robot, trebuia ca acel cineva din real, sa mai fie un bun cunoscator si iubitor de fotbal si de tenis. Ei bine , ruda mea mi-a sugerat ca Dl Goe ar putea fi … ghici cine ? Ei bine , ati ghicit : este /sunteti ? domnul CTP. 😯
          Eiii, nici nu stiti ce m-am speriat … M-am linistit insa cind mi-am adus aminte ca Dl Goe nu-l prea agreaza pe CTP . Deasemenea, ca oricit de bun este intr-ale pamfletului, fizicii, matematicii, informaticii si cite altele , nu se potriveste nicidecum cu Dl Goe… Deci nu este/suinteti CTP.

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Uff, am scapat si de data asta! Totusi ca fapt divers as zice ca neagrearea cuiva n-ar putea fi un indiciu valid din care sa decurga ca n-as fi fiind acel „cineva”. In ceea mai mare parte a timpului chiar si dl.Goe himself imi este extrem de antipatic, insuprtabil chiar. Numai toleranta mea fara limite (pe care unii o confunda cu un soi de nesimtire, ba boereasca, ba plebee) imi ingaduie sa-l suport si sa-l iubesc (cå-l iubesc pe papugiu ca pe mine insumi). Asta ca sa nu mai pun la socoteala placerea disimularii si a jocului la cacealma. In plus, in comun cu dom CTP, as mai avea si pasiunea pentru SF 🙄

          Apreciază

        • stely said

          Da,da si SF -ul printre primele ,de altfel. Si ,desigur, m-am gindit ca ar putea fi si ” placerea disimularii si a jocului la cacealma”. Numai ca CTP nu prea are umor asa ca Dl Goe . In schimb are aciditate cit cuprinde , iar cind ii pica cineva in plasa , nu-l lasa usor . Mda, ar fi destule asemanari . A, dar nici pe Basescu nu-l are la suflet, iar Dl Goe se pare ca da. Ce interes ar avea sa ascunda acest” pacat de moarte” ? Pai ar insemna ca are mari secrete fata de cititori. Si mi se pare, totusi, ca pica lui pe Basescu este cit se poate de reala.
          Ei, dar si daca ati fi, chiar si daca mi-ati spune, eu tot pe Dl Goe l-as iubi . 🙂

          Apreciază

        • stely said

          Hai sa mai adaugam ceva la portretul acela 😉

          Cristian Tudor Popescu – „proful tare” de la Facultatea de Film

          CTP: „Profesorii pot fi mai mult decât «nişte unii care ne aleargă cu note mici»”

          „Cursul domnului Cristian Tudor Popescu nu este neapărat despre film, ci despre viaţă. În fiecare vineri dimineaţa, sala 3C se umple de studenţi somnoroşi, cu cafeaua în mână şi chef de discuţii aprinse pe tema filmului. CTP ştie să facă un lucru: să ne ofere manipularea ca dialog, manipulându-ne”. Astfel îl descriu studenţii Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti nu pe ziaristul, scriitorul sau analistul, ci pe dascălul Cristian Tudor Popescu, desemnat în această seară „Profesorul Bologna”.

          „Sunt un student întârziat. La această sintagmă, nu puţinii mei prieteni din politică, din presă şi de pe internet ar traduce imediat «retardat». Sunt un student întârziat al IATC-ului, pentru că n-am fost student acum 30 de ani când trebuia să fac asta. Acum sunt profesor acolo. Consider totuşi premiul ca fiind nu anormal pentru că e acordat de studenţi unui coleg de-al lor mai bătrân”, a spus senior-editorul ziarului Gândul, în cadrul Galei „Mari profesori care ne inspiră”, ce a avut loc sâmbătă seara la Ateneul Român, explicând cum anume îşi vede rolul de la catedra Facultăţii de Film, unde predă cursul „Tehnici de manipulare şi propagandă în cinematografie şi televiziune”: „Nu se poate numi profesor acela care nu are un contact viu cu studenţii, oricâte tomuri ar avea publicate. Pe de altă parte, seara aceasta e o dovadă că şi profesorii pot fi mai mult decât «nişte unii care ne aleargă cu note mici». Această caracterizare nu îmi aparţine mie ci unui şef de stat”.

          http://www.gandul.info/scoala/cristian-tudor-popescu-proful-tare-de-la-facultatea-de-film-4328767

          Apreciază

  2. stely said

    In aceste conditii, presedintele Traian Basescu ar trebui sa-l gratieze pe “greul” Gica Popescu (singurul dintre “grei”), in ultima saptamana a regimului omonim, alaturi de alti “usori” care se califica pentru gratiere… De-as fi Gica asa as proceda. De-as fi Traian asa as proceda. In virtutea simbolisticii si-a artei (amorul artei, ca daca arta nu e nimic nu e)

    Ehee , credeti ca, Ponta &co, le va lasa lor (in special lui Traian Basescu) acest gen de placere ? Eu cred ca abia asteapta sa -i scape pe toti ( la gramada) . Nu stiu cit de bine va fi pentru Gica Popescu dar pentru ceilalti, mai ales pentru Dan Voiculescu,legea amnistiei este singura scapare …ba chiar si o victorie asupra Presedintelui tarii .
    Cred ca premierul Ponta nu va avea nici un pic de teama de vreo sanctiune ,nici din partea celor din afara (UE , SUA) si nici a celor din tara .Pai,ce, „poporul lui Calafat” are vreo treaba cu Statul de Drept ? El tot la sarlatani asteapta sa -i dea tratamentul ala 😉 care sa-l vindece de …limbrici .

    Apreciază

  3. RALG said

    Update 1.

    Către toţi cei interesaţi  

    Dragii mei,  
     
    S-a discutat mult în aceste ultime zile despre mine. S-a dezbătut şi mai mult. Au fost lansate subiecte şi teme care nu au legătură cu intenţiile mele. Au fost lansate şi promovate unele iniţiative pubice destinate mie.   Vă mulţumesc pentru toate gândurile voastre bune, ele fiind un real suport pentru mine şi familia mea! Este o perioadă extrem de dificilă pentru mine şi cei apropiaţi mie. Accept că, aşa cum am învăţat din cariera sportivă, viaţa are şi urcuşuri şi coborâşuri.   Tehnic vorbind, aştept motivarea deciziei luate de către instanţă în data de 4 martie.   Mai apoi, voi decide calea de urmat. Îmi place să cred că am fost şi voi rămâne un om puternic. Nu vreau ca situaţia în care mă aflu să nască nici disensiune, nici compasiune.   Este o perioadă în care lupta este cu mine însumi.  Eu, omul Gică Popescu, mă pregătesc pentru cel mai greu meci al vieţii mele.   Pentru asta am nevoie de încrederea voastră, mai puţină patimă şi multă linişte.
     
     
    Al vostru Gică Popescu.”

    Apreciază

  4. RALG said

    * * *

    Update 2.

    Cu largul concurs al unor intelectuali (de elita) indignati, papițoii Gâdea si Ciuvica au reusit inca o data sa fie in centrul atentiei ca vedete nationale. S-au bagat in seama si le-a iesit de minune.  Toti cei care au facut din prestatia celor doi maimutoi un eveniment monden comentabil a indignare si au scris editoriale (pe aceasta tema), au propus si au semnat apeluri (un cuvant din ce in ce mai odios) si sau au initiat (si/sau participat la) deminstratii stradale, ar trebui sa stie ca le sunt complici celor doi limbrici si ca gesturile lor precipitate si gratuite au (dupa cum era de anticipat) efecte inverse fata de sensul formal al intentiilor exprimate in ele. Este inadmisibil ca niste intelectuali cu pretentii sa se lase astfel manipulati si sa se transforme benevol in agenti de promovarea ai  papițoilor Gâdea si Ciuvica. Devine astfel si mai profitabil sa-i injuri pe  alde Plesu and Co: te simti bine, iei banu’, capeti faima… Paradisul primatelor in prime-time. Cat de prosti sa fie altii ca ei incat sa nu foloseasca aceasta reteta de succes?

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Si uite asa (in)evitabilul s-a intamplat. Gestul necugetat al unor intelectuali subtiri care s-au apucat sa se ia in seama (prosteste) sub pretextul apararii d-lui Plesu, s-a dovedit a fi exact ceea ce era de asteptat sa fie: prilejul pentru si mai multa reclama gratis in contul si mai multor papitzoi care, cuminti, au stiut sa raspunza, intocmai si la timp. Ca de obicei, conul Dorin (un intelectual) nu face exceptie doar ca de data asta se intrece pe sine, promovandu-si frustrarile si mofluzismul de sub perfecta acoperire, cu acte in regula. Intelectualul Dorin a si semnat apelul-petitia-scrisorica-biletelul prin care opinia publica sarea sa ia apararea gingasului d.Plesu fata cu linsajul (mediatic), asa incat dâsul acesta are acuma toate argumentele pentru a-si exprima liber echidistanta mai ales in contextul echinoxului de primavara, cand, a dracului fatalitate ziua devine egala cu noaptea, iar popa Neamtu cu popa Gâdea. Conului Dorin i-a pus D-zeu mana in cap. Aflat in perfect acord cu deontologiile (cu aproape toate) si si cu corectitudinea politica, bloggerul Tudoran, poate mânca, in fine, nestingherit cacatul pe care-l pofteste. Logica ii ingaduie. Martorii sunt in delir. Canalia tot canalie. Ma intreb ce-o crede in sinea sa dl.Plesu despre amicul sau Dorin Tudoran. Noi nu vom sti-o poate niciodata.

      Apreciază

      • stely said

        Cred ca „bloggerul Tudoran” ar fi mancat oricind, „cacatul pe care-l pofteste” .Ar fi gasit el pentru orice situatie un loc de intors pe… dos . Bunaoara, daca nu ar fi pus ochii pe Mihai Neamtu, ceea ce nu a fost deloc greu, ar fi fost altul pe care sa i-l alature lui Mihai Gadea.
        Parerea mea este ca dumnealui, Dorin Tudoran, isi reia incet- incet rolul in primire – acela de jurnalist platit pe Vox publica .Cred ca echidistanta de pina mai ieri, a fost numai un joc..Atit cit sa-i arate pisica lui Dan Voiculescu . Ramine insa de vazut ce va face in continuare si daca nu cumva gresesc eu. M-a pus in garda articolul despre Elena Udrea si MP, carede altfel este foarte bine „documentat”: pictoriale, ilustratii sugestive etc. 😉
        In ce priveste mitingul, l-am perceput a fi fost un bun prilej de sustinere, pe care iata si Andrei Plesu l-a apreciat cum se cuvine :

        Ţin să mulţumesc tuturor acelora care, în zilele din urmă, mi-au dat calde semne de solidaritate. M-am simţit adesea stingherit de tapajul născut, fără voia mea, în jurul unei nefericite seri la un post de televiziune. Dar, de fapt, nu despre mine e vorba. Ci despre atmosfera morală şi profesională a unei ţări, în care bunul gust, bunul simţ, onestitatea, meseria, comportamentul civilizat şi respectul pentru valori stau sub ameninţarea unor găşti de neisprăviţi, de netrebnici, de mercenari rudimentari: oameni cu pregătire precară, oameni care nu se pot recomanda prin nici o ispravă, în nici un domeniu; guralivi, prost crescuţi, inculţi, dominaţi de resentiment, instincte brutale şi interes privat.

        Apreciază

  5. Dan said

    Şi tu eşti fan Gâdea ? Apăi, musai să ne facem fraţi de cruce. Deşi-i cam grea de dus crucea asta…

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Da, da, da, fan Gâdea (fanul calaului) si idolatu Mircea Badea… Ii invidiez teribil pe acesti doi domni Goe (varianta de succes, gratie reactiilor prompte a atator categorii de gura-casca; elitele intelectuale y compris)… Cat despre fratie ce sa zic? Trebuie sa te faci frate cu dracul pana treci lacul. Hai sa gasim impreuna lacul. Apoi, crucea – sper ca nu-i de piatra – o facem pluta. Astfel rezolvam treaba si impuscam doi iepuri. Deodata. Aveti unditzå?

      Apreciază

    • Rafila said

      pentru dl.Dan si pentru dl.Goe

      Un grup de 500 de persoane au participat la un seminar . Dintr-o dată, conferentiarul s-a oprit și a decis să ii implice pe cursanti intr-o activitate de grup . El a început să ii dea fiecarei persoane cate un balon . Apoi, participantii au fost rugati să-si scrie numele lor pe balon folosind un marker . Apoi, toate baloanele au fost colectate și puse într-o altă cameră .
      Oamenii au fost apoi lăsati în acea cameră și li s-a cerut să-si găsească balonul pe care isi scrisesera numele în 5 minute. Toti au inceput sa-si caute balonul cu frenezie, se ciocneau unul cu altul, se impingeau, totul devenise un haos.
      La sfârșitul celor 5 minute nimeni nu si-a găsit propriul balon .
      Apoi , conferentiarul i-a rugat sa ia in mod intamplator un balon din multime si sa-l dea persoanei al carei nume e scris pe ea. In cateva minute toata lumea avea balonul corespunzator.
      Conferentiarul le-a spus atunci : ” Acest lucru se întâmplă în viețile noastre . Toată lumea cauta cu frenezie fericirea, dar nu știe unde este. Fericirea noastră constă in fericirea pe care o impartim. Cand reusesti sa schimbi viata unor oameni si sa-i faci fericiti, ajungi sa gasesti propria fericire. Și acest lucru este scopul vieții umane … căutarea fericirii. „

      Apreciază

      • Dan said

        Sper să mă ierţi că îndrăznesc să întreb dar, sincer, nu văd legătura dintre morală şi noi doi… Are cumva legătură cu faptul că ne-am declarat amândoi anti-Gâzi ? 🙄

        Apreciază

      • INTJ said

        cu alte cuvinte „dau ca sa primesc” … ca de fapt asta ma intereseaza: sa primesc/gases/am. no si atunci ne miram ca ajungem la „dau cat mai putin – daca se poate doar vorbe goale, daca nu dau de la altii (ca doar nu dau de la mine!) – ca sa primesc cat mai mult” (vezi „clasa politica” si alte asemenea)?

        Apreciază

        • RALG said

          Tot optimist incorigibil ati ramas daca va mai puneti inca problema corectibilitatii zoo-anelor politice.Nu stiti d-voastra ca la acesta clasa de nevertebrate (clasa politica) formula „daruind vei dobandi” se traduce inexorabil prin „dobandind vei cåpata”. 🙂

          Apreciază

        • INTJ said

          pai nah, padurea se innoieste in timp … iar (deocamdata) inca n-am auzit de politicieni taiati cu drujba. 😀

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Dar, dupa câte stim noi, „drujba” inseamna „prietenie” in melodioasa limba rusa. Credeti oare ca intamplator unul dintre cele mai folosite, mai puternice si mai parsive dintre cuvintele folosite de OM, are in limba romana o forma preluata „adlitteram” din limba rusa? Ma refer la cuvantul DA. De ce nu „niet” ci „da” a imbogatit cu influente slave roman(t)ica limba românå este explicabil prin aceea ca (si) poporul roman este un popor prietenos. Care isi trateaza cu (prea) mare prieietenie inclusiv propria clicå politica.

          P.S. Intamplator sau nu „clica” se zice la fel si in rusa si in turca si in franceza si in engleza… In timp ce combinatia „ori da ori ba ori ba da” ramae intraductibila. Poate ca n-ar fi o idee chiar rea ca unii politicieni sa fie scosi la pensie cu „prietenie… ruseasca”. Ori ba… Da. Ce? Nu?

          Apreciază

  6. Dl.Goe said

    Breaking news: A reaparut din neant ULA (Unicul Liviu Antonesei – palarierul nebun de la Iasi) – O-mul acesta este mo-nu-men-tal. E mai tare decat Sorin Iliesiu (daca stai sa-i citesti printre randuri productiile). I-auzi una (calda):

    Liviu Antonesei – March 15, 2014 at 07:4617
    @) All

    Ca sint doua tabere, mi se pare limpede, ca batalia nu este de principii, ci pe resurse, mi se pare la fel de clar. Din pacate, elitele noastre ca si falsele elite sint aidoma, elite de prada. Nu fac parte din acest joc, totusi, nu pot sa remarc ca dl Gadea (n.b sublinierea noastra), pe care il detest cordial, macar face jocurile pe fata, nu umbla cu sofisme subtile… Stiu, Dorin, ca te-a legat o veche prietenie de AP si e greu sa te despari complet de ea, dar e greu de facut vreo diferenta intre cele doua feluri de comportament public odios. Eu, unul, nu pot s-o fac. Nu cred ca exista doua feluri de rau, chiar daca unul dintre ele se manifesta asa, cu o anume eleganta si subtilitate. Ma intreb chiar daca nu e mai periculos, ca duce mai usor fraierii de nas…

    Mai ca ne vine si noua sa spunem ca-l preferam pe Radu Humorianul pentru ca, vorba lul Nenea, macar e onest, mai onset, daca e sa ne luam dupa ce zice Liviu insusi, decat aceasta creatura mofluza cu pretentii intelectuale mocninde, si mai dezirabil in peisaj. Cam asta a reusit comunismul sa creeze in plan uman: rateuri de genul ULA (Unicul Liviu Antonesei).

    Apreciază

  7. Dl.Goe said

    Sorin Iliesiu (o lichea patentata) continua sa-si dea in petec cu gratie nemarginita. Omul pare inspirat direct de muza ridicolului. Dupa ce-a ratat (milimetric) sa-si dea demisia (de onoare) dintr-un partid in care ajunsese cu totul intamplator (aka un PNL), fiind in ceele din urma dat afara, iata ca omul, care vorba ‘cee poate fi nimicit dar nu invins, o comite iarasi si face cerere de a fi reprimit in PNL cu intentia de a candida la sefia partidului. 😯 😯 E clar ca e dus cu sorcova… Dar, la urma urmei ce-ar mai avea de pierdut? Nimic de pierdut. Mascariciul acesta al civismului la roamni nu are decat de castigat cu fiecare tâmpenie pe care o trambiteaza in vreun apel, scrisoare deschisa, pro-test… Ii face bine sa se vorbeasca despre el si sa fie in centrul atentiei, fie si in postura de nåtaru vorbitor (care vorbeste oricand orice). Face un cuplu admirabil cu politologul de la Corabia care-i si sufla-n foale a paguba dar in zadar, caci dl.Sorin vrea atentie la nivel national nu… la nivel comunal sau pre-orasenesc.

    Ca sa fie comicul si mai abitir, aflam cu surprindere, ca un alt mare actor politic isi da demisia (de oroare) din acelasi partid din care dl.Sorin n-a mai apucat sa si-o dea. Si-o da marele politician actoricesc dl. Mircea Diaconu (Mircea asta e un prenume cu ghinion in politica), obidit ca n-a putut obtine rolul candidatului in piesa „Parlamentul European”, pe care l-ar fi jucat asa de frumos. Sa-i fie tzarana politica usoara si sa se intoarca la dragostea lui Diana si la meseria de actoras bun (bun cand lucreaza dupa textele altora si sub indrumarea atenta a vreunui unui regizor remarcabil. Incolo nu. Nici macar).

    Apreciază

    • stely said

      Am citit ceva ,dar numai cum ii „sufla in foale” ăluia , si asta printre rinduri. Era cit p’aci sa „scap ” un mic comentariu -cam asa :
      „AVP , ce ti-a dat ăsta de nu-ti dai seama ca odata cu el te faci si tu de râs ? „

      Apreciază

      • Dl.Goe said

        Eh, eu il scapasem. Merci. Pot presupune cu o oarecare perspicacitate 😉 ca este vorbe de un mesaj care scapase la vedere pe blogul de la Corabia si pe care ulterior l-a sters la repezeala cerberul cenzurilor, care, ingenuu, crede ca ceea ce nu se vede nu exista. Acuma daca tot a venit vorba pot marturisi din avans ca si mie mi-a cenzurat (abrupt) vreo dou mesaje pe topicul cu pricina… Vor fi incluse in viitoarele restituiri. 🙂

        Apreciază

        • stely said

          De Mircea Diaconu n-am ce sa zic . Dar pot sa-mi pun intrebarea : cum Dumnezeu reusesc unii sa se prostitueze in vazul lumii, fara pic de rusine ? Adica , daca tot si-a pierdut onoarea tinind cu dintii de scaunul de senator in PR, desi i s-a dovedit incompatibilitatea , acum nu are ce sa mai piarda daca cerseste ca un milog un loc de deputat in PE?
          Dar pentru faptul ca a fost exclus din lista, ii acord lui Crin Antonescu o bila alba.

          Apreciază

  8. […] ce mai stim de Traian Berbeceanu, intr-o oarecare zi de martie 12, 2014 la 10:14 pm, pe topicul “Fara frica: De-as fi Traian si de-as fi Gica“ (in care dl.Goe scrisese un poem despre eliberarea conditionata a unui alt ocnas (ceva mai) […]

    Apreciază

Lasă un comentariu