(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Carte aiurea, uitata in tramvai

Posted by Arca lui Goe pe martie 21, 2014

In acord cu Jurnalul de Bord, astăzi se împlinesc 4 ani de când Arca lui Goe a eșuat in Word Press. Aproape un secol de zadarnică așteptare a Potopului. Răsfoind aniversar materia din urmă, am constatat, cu surprindere, ca in oceanul proto-galactic de praf și plasmă, neînchegat și eterogen, din calå, se găsesc câteva nuclee de condensare care au o oarecare coerență, obținută în special prin contribuția unor anumiți eroi și eroine remarcabili (în felul lor) care au alimentat prin ființa lor continuumul spațio-temporal al imobilei Arce, în drumul devenirii ei aproape seculare. Desigur ca de la fața locului, sau din satelit, materia din urma, balastul din cala Arcei, se vede ca un haos absolut, dar, totusi, din perspective bine alese si cu ochelari de filtrare spectrala adecvați, se pot vedea pe Arca unele povești interesante, cu potențial. Dacă prin absurd m-aș apuca sa le decupez și sa să le organizez un pic, s-ar putea obține o carte de aventuri interesantă. Si desigur cå dacă tot m-am apucat de (astfel de) închipuiri, nu aveam cum sa nu ajung și problema spinoasa a modului in care o asemenea carte ar putea fi ajutată să evadeze din HUVACA. Staționara Arca ar putea-o transporta in departate zåri, dar in câte un singur loc odată și doar în aceeași HUVACA în care materia oricum se coagulează (asa de) lent. Nici dacă aș vârî-o într-o sticlă (de șampanie) și aș arunca-o peste bord, în oceanul de nisip, n-ar ajunge prea departe. Si atunci? Soluția salvatoare mi-a venit tot in vis.

O astfel de carte ar putea fi lansată numai cu tramvaiul. Tramvaiul 16 desigur. S-ar intitula simplu: „Carte aiurea, uitata-n tramvai!” de dl.Goe and Co. Aș edita și tipări cartea pe cont propriu, într-un tiraj modic (pe banii lui Nenea Iancu, bogasierul de la Ploiești) și apoi aș abandona (din când în când) câte un exemplar prin tramvaie. Oare ce fel de cetățeni ori mai circula cu tramvaiul? Or fi ei de încredere? Ar trebui să mă interesez. Parcă prin Colentina umbla odată cu tramvaiul cititorul Mircea Cartărescu. O mai circula? Ori circula și critici literari? Ar trebui sa evit asemenea trasee… Dar vatmanii? Daca nimeni nu va îndrăzni să ia acasă cartea uitată in tramvai, oare cum va proceda vatmanul la depou? O va arunca direct la gunoi? Ar trebui sa scriu pe unele dintre exemplare dedicații pentru vatmani. Pe altele pentru elevi. Pentru profesorii. Mulți dintre ei circula cu tramvaiul. Pentru pensionari. La urma urmei care ar putea fi publicul ținta al unei cărți aiurea uitată in tramvai? Aiurea! Astea sunt detalii. Important ar fi ca măcar doua, trei exemplare sa ajungă la cine trebuie, iar asta nu mai este treaba autorilor. Este treaba hazardului și a nemiloaselor legi ale statisticii, caci vorba ceea dura lex, sed lex și per aspera ad astra. Acum dacă tot am rezolvat problema distribuției ar trebui poate să mă apuc și de extragerea si compilarea materiei din urmă si s-o decupez în așa fel încât să-i pună într-o lumină favorabilă, diafană, pe eroii legendari ai Arcei lui Goe. La partea grafica si la cum anume ar putea fi ilustrata o asemenea carte nu m-am gândit încă. Aștept cu mare nerăbdare să-mi sosească soluția în somn, pe calea visului.

In acord cu jurnalul de bord astăzi se împlinesc 4 ani de când Arca lui Goe a eșuat in Word Press. Aproape un secol de zadarnică așteptare a Potopului. După mine potopul… n-o să mai sosească niciodată (precum acel Godot din poveste) așa ca n-ar strica să de organizăm puțin pe punte, în cală, prin preajmă. Poate ar trebui să facem o casă (o colibă măcar) și să plantam un copac (un pin sau un cedru). In chiar primele zile de după data la care am început să salvez lumea (21-03-2010), convenisem că, alături de animale, trebuie să mai iau la bord si semințe, sâmburi si mlădițe.

Sortis Humanae ad Intelligendum Lux

Animalelor anonime interesate de problema salvării de la extincție (prin distincție) si de perpetuarea speciei in vederea evoluției, le aduc la cunoștința ca Arca este in construcție. Am informații precise despre faptul ca Potopul va veni curând așa ca fiți gata de îmbarcare. Îmbarcarea se va face prin preselecție, pe baza de cod genetic si identitate existențiala, cu puțin înainte de lansarea la apa.  Pe curând.

Vineri 9 Aprilie 2010: Azi am strâns lemn(e) pentru arca. Am reușit sa adun vreo patru scânduri. Am de gând sa mai adun si altele deși, după unii autori, o arca din patru scânduri ar putea fi destul de încăpătoare pentru un univers întreg nu doar pentru o biosfera. Am găsit si doua cutii negre la Smolensk si mai multe animale care nu vor veni pe arca niciodată. Carbonizat amorul fumega. Maine voi studia catalogul cu animalele care nu intra la apa si deschid lista de pasageri. Presupun ca n-o sa fie in ordine alfabetica. Vom vedea. Timp ar mai fi. Pana mâine mai e o mica eternitate. Mă sâcâie însă un gând nelămurit. Am senzația vaga dar persistenta ca-mi scapă ceva important din vedere. Măcar daca m-as lamuri despre ce e vorba.

S-a lămurit. Îmi lipseau plantele din plan. Acum strâng scânduri si semințe, sâmburi si mlădițe. Tot n-am stabilit încă ce animale voi admite pe arca. Poate ar fi bine sa iau doar oua, larve, pupe, embrioni si celule sușă. Ca sa evit șușanelele. Încă n-am stem, ca trec de la una la alta. Ar trebui sa-l semnez cat mai repede. Am stern, coaste (n-o mai iau pe Eva cu mine, ușurez arca si nici nu se mai supară d-na Noe Goe pe mine) și carenă. Am carenă. S-ar zice ca sunt aproape gata. Trebuie sa mai verific o data. Maine,  pentru ca acum sunt așa… obosit, somnolent, aproape păstos. Contați pe mine, animalelor. Va salvez. Daca pot… firește ca va salvez.

39 răspunsuri sa “Carte aiurea, uitata in tramvai”

 1. stely said

  La Multi Ani !!

  Apreciază

 2. stely said

  Si aici …

  Apreciază

 3. stely said

  Aici este inceputul povestii mele .
  Stely spus

  mai 27, 2010 la 10:10 pm
  0 0 Rate This
  Salut,d-le Goe !
  “Intimplarea” face sa dau de blogul tau. Si fiindca am dat de el o sa-mi spun si eu “oful”
  Da, despre bloggerul D.Tudoran e vorba…m-a banat fara sa-i adresez nici cea mai mica injurie .
  P.S.Gasesti dovada pe al doilea blog la tema de debut, a celui de-al doilea blog..Asa cred… merg sa vad.
  p.s. tu esti @Goe care scrisesi ceva pe blogul lui AVP&Devis Grebu?

  Aici o anticipare plina de… sperante. 🙂

  Stely spus
  mai 27, 2010 la 10:15 pm
  0 0 Rate This
  Gata ! te-am pus la” favorite”.Simt ca o sa ma distrez pe blogul tau.Iar daca te tii de idee, s-ar putea sa iasa ceva interesant .
  Sa-i chemam “la judecata”pe toti adminii care baneaza fara motiv !

  Si aici sfirsitul povestii.
  AVP Says:
  20 martie 2014 la 10:21 PM
  Pai, nu asa gandea intelectualitatea iepocala si pe vremea Tovarasului care se credea de neinlocuit ? Ea – intelectualitatea – facea cultura pura, n-o interesa ascensiunea lui Arthuro Ui.

  PS: La subsolul acestui blog, “Stely”, muscata probabil fatal de likantropul goe al lu mboe securistrigoe, a inceput si ea sa hurle la mine, fix ca trolu’ care a contaminat-o. Dzeu s-o ierte.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   O recapitulare compusa din instantanee… Interesanta selectie… 🙂

   Apreciază

   • stely said

    Pai m-am inspirat din ce ati spus aici …Răsfoind aniversar materia din urmă, am constatat, cu surprindere, ca in oceanul proto-galactic de praf și plasmă, neînchegat și eterogen, se găsesc câteva nuclee de condensare care au o oarecare coerență, obținută în special prin contribuția unor anumiți eroi și eroine remarcabili (în felul lor) care au alimentat prin ființa lor continuumul spațio-temporal al imobilei Arce în drumul devenirii ei aproape seculare. Desigur ca de la fața locului sau din satelit, materia din urma, balastul din cala Arcei, se vede ca un haos absolut, dar din perspective bine alese si cu ochelari de filtrare spectrala adecvați, se pot vedea pe Arca unele povești interesante, cu potențial.

    …si m-am gindit ca as putea chiar eu : (….)sa le decupez și sa să le organizez un pic (…) s-ar putea obține o carte de aventuri interesantă. 🙂
    Am auzit ca „cineva” 😉 a inceput deja povestea sa .

    Apreciază

   • stely said

    A, trebuie sa recunoasteti ca am provocat reactia lui AVP fara sa vreau .A fost o coincidenta …
    AVP Says:
    20 martie 2014 la 10:21 PM
    PS: La subsolul acestui blog, “Stely”, muscata probabil fatal de likantropul goe al lu mboe securistrigoe, a inceput si ea sa hurle la mine, fix ca trolu’ care a contaminat-o. Dzeu s-o ierte.”

    Dar daca tot veni vorba de likantropi am gasit ceva interesant .
    Veti vedea acolo si (b)Arca lui goE . 🙂

    Apreciază

 4. d'Artagnan said

  Nu mai ţin minte cu ce ocazie am urcat la bord, dar sigur nu mi-a fost în intenţie să mă salvez de cineva sau ceva. Mie, sincer să fiu, mi s-a părut atunci un pachebot de lux, nu o biată(b)arcă construită pentru supravieţuire. Mi-am zis să fac o croazieră interesantă şi plăcută.
  Nu ştiu ce persoane virtuale s-au salvat aici până acum. Glumind, aş putea spune că numai proiectantul, constructorul şi căpitanul au făcut-o, adică o singură persoană, împins fiind de micropotopurile certocratice şi padiniste şi năstăsiste şi…
  Eu cred că mai degrabă s-a salvat aici o anume stare de spirit…

  DlGoe, v-aţi gândit vreodată că (b)Arca lui goE ar putea fi Nautilus, iar dumneavoastră căpitanul Nemo? N-aţi visat niciodată la asta? 🙂

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   E clar, ne scufundam… 🙂

   P.S. Chiar daca n-au existat motive serioase pentru ca d-voastra insiva sa fi fost salvat (nicio primejdie reala nepascându-va, in realitatea viruala, in perceptia d-voastra, si se stie ca „perceptia este totul”) totusi ceva, ceva tot a fost salvat, ca atunci cand click „Save” inainte de a inchide fisierul pe care tocmai l-ai redactat si care este plin de volatile emotii. Starea de spirit care s-a salvat nu „pe” ci „cu” (b)Arca lui Goe, contine (saved) ceva (si) din spiritul Contelui si al lui D’Artagnan. Este posibil ca acel spirit sa calatoreasca spre alte planete, alte stele sau galaxii… cu tramvaiul 16, numit dorinta… sau chiar sa fie teleportat intr-un Univers paralel (numai si numai pe baza acestei intentii imaginare) si sa incolteasca acolo intr-o noua instantiere… Cine stie…

   Apreciază

 5. d'Artagnan said

  DlGoe. aveţi un scaun prin apropiere! Aşezaţi-vă! Domnule, arca îşi recapătă menirea, culmea, exact în această zi de bilanţ!
  Am fost moderat, banat, ciopârţit…la Cristian Preda … http://cristianpreda.ro/2014/03/20/o-chem-pe-eba-pe-lista-miscarii-populare/ prin urmare, până voi scrie un articol absolut devastator despre EBA 🙂 , am aruncat comentariul refuzat, aici, pe arcă, să rămână veşnic ca o palmă. Este primul loc unde-l postez, dar am să încerc să-l fac cât mai cunoscut.

  Domnule Preda, dumneavoastră o chemaţi pe EBA pe listele Mişcării Populare, eu o chem pe EBA acasă. Ce-i destul e destul!!
  Şi mai chem pe cei care doresc să fie reprezentaţi cum se cuvine în Europa să facem o chetă şi să-i plătim lunar Elenei Băsescu un salariu de europarlamentar ca să..stea acasă, să-şi îngrijească copilul. Acesta ar fi un gest patriotic. Nu spun că nu sunt alţii mai nereprezentativi pe acolo, dar n-am de gând să fac comparaţii între furnici politice.
  Mă uit la ea şi nu-mi vine să cred ce spune. A atacat-o pe Monica Macovei într-o postare pe blogul personal şi a afirmat că Macovei a fost sprijinită de președintele Băsescu pentru a deveni ministru, europarlamentar…Mai zice că:
  „Spre deosebire de Monica Macovei, eu am primit în 2009 încrederea a peste 200.000 de români, nu m-am ascuns pe o listă. Singura mea candidatură electorală a fost un succes, în timp ce doamna europarlamentar, deşi dintr-o generaţie cu peste 20 de ani mai în vârstă ca mine, nu a avut acest curaj”, a scris Elena Băsescu pe Facebook.
  Am senzaţia că ne ia de fraieri.
  Ca să fiu scurt: cele 200000 de voturi cu care se laudă sunt voturile Preşedintelui. Toată lumea ştie că oportuniştii din PDL s-au mobilizat, unii dintre ei ducând slugărnicia atât de departe încât acum vor face puşcărie. Mă refer la Ridzi…
  Fiecare organizaţie a trebuit să aducă un anumit număr de voturi. Să faci acum pe independenta…
  Spune de Monica Macovei că a făcut-o Preşedintele ministru, europarlamentar…Păi să nu uităm că şi Preşedintele a rămas Preşedinte pentru că Macovei a împins Justiţia înainte, pe drumul cel bun, şi i-a dat astfel posibilitatea lui taică-său să stea cu Justiţia în gură toată ziua, să se laude cu reforma ei peste tot, de la Bruxelles şi până la Poplaca din Vale! Cu Justiţia a câştigat Băsescu alegerile şi astfel a apărut oportunitatea ca organizaţiile de partid s-o voteze! Cu alte cuvinte ar trebui să se ducă să-i pupe mâna doamnei Monica Macovei, care a făcut-o indirect europarlamentar!

  Dar ce mă supără cel mai mult este că nici măcar nu realizează cât rău a făcut ideii de justiţie din ţara asta! Cu cât Macovei încerca să scoată Justiţia din nămol, cu atât diafana sa prezenţă la televizor şi în Parlamentul European o îngropa. Probabil s-ar întreba sincer ce legătură este între ea şi Justiţie! Păi are, că aşa-i în politică! Atunci când cineva (Băsescu) se laudă cu două chestii (una la vedere şi alta mai pe ascuns), atunci faci o echivalenţă în valoare. În cazul de faţă, între ea, care ne-a întors la epoca prinţişorului Nicu Ceauşescu, şi Justiţie care încearcă din greu să iasă din epoca aia. Adică ce clădea ziua Macovei, asta pe care-o trage ea de urechi, dărâma ea noaptea.
  Domnule Preda, nu aşa reformăm clasa politică! Tare mi-e teamă că nu puteţi să fiţi obiectiv! Nu putem vitupera împotriva clientelismului din politică atâta timp cât îl acceptăm la noi în organizaţie.
  În final aş avea o rugăminte pentru cei de pe acest blog: făceţi-mă vă rog pesedist, uselist, usedist, penelist, că m-am săturat de eticheta de “băsist” primită în virtual!

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Speechless!

   Apreciază

  • stely said

   Martuisesc sincer ca inca nu am inteles pe deplin logica constiutuirii PMP . Am crezut ca s-au facut niste studii de piata, cu informatii certe, in sensul ca ar putea exista un bazin electoral de dreapta ce nu-si gaseste locul in alte partide . Insa , faptul ca au luat de-a gata ( de la PD-L ) parlamentari, europarlamentari , primari ,consilieri etc si au pornit cu ei la lupta, nu contra partidelor de stinga ci a PDL-ului, pina mai ieri trup si suflet alaturi de el , ma determina sa fiu circumspecta. Chestia asta cu EBa este derutanta pentru mine , dar si enervanta (iata) pentru altii. Eu nu am nimic impotriva ei. Mi s-a parut ca a facut figura buna in PE. Nu am fost atit de oripilata de gafele ei , de altfel inerente pentru un debutant in politica. Cine nu stie cum este sa vorbesti in fata unor microfoane, cu privirile a citorva sute de privitori (numai unu si unu ) atintite spre tine, as vrea sa le zic sa se gindeasca ce ar simti ei in acest caz. Va spun din experienta mea : e groaznic, esti mort de frica . EBa are acum experienta , si cred ca domnul Cristian Preda stie .A fost acolo (in PE)si nu-mi vine sa cred ca s-ar compromite degeaba. Eu am votat-o la primele europarlamentare si nu mi-a parut rau. A, si nu cred in zvonurile venite de la unul si altul, drept dovezi ca a fost ajutata de PDL.Pai aici in municipiul meu nu am auzit pe nimeni care sa spuna ceva in sensul asta.
   Insa ceea ce nu-mi place la Crisian Preda este motivatia infantila pe care a invocat-o . Adica asta :

   Personal, cred că ar fi bine să NU candideze independentă.
   Ar face astfel un cadou nesperat PDL.
   Într-adevăr, nimeni nu-și dorește mai mult decât Blaga o asemenea variantă, fiindcă divizând voturile pro-Băsescu, o candidatură independentă i-ar da șefului PDL o șansă în disputa cu Mișcarea Populară.

   Adica , sa-i furam jucaria lui Blaga ca sa …ce ! ? Eu tot mai cred ca s-au facut acele calcule,studii etc.

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Gesturile sinucigase ale lui Cristian Preda miros urat. Cred ca (sfatuita discret de catre TB), T-EBA ar trebui sa candideze din nou ca independenta, de data asta pe bune. 🙂 Sa includa in materialul de campanie electorala si Raportul de activitate din mandatul anterior… etc…

    Apreciază

    • stely said

     Da, ar fi solutia cea mai frumoasa , justa , demna si curata. Ar avea toata lumea de cistigat . In primul rind ea, in al doilea rind Traian Basescu si in al treilea rind sustinatorii celor doua partide. Eu m-as simti mai bine .As fi mandra de ea, dar si de TB. Si-ar incheia mandatul en fanfareasa cum imi doresc si cum de fapt se preconizeaza .

     Apreciază

    • d'Artagnan said

     Stely
     Văd că ești înțelegătoare cu EBA…îmi cer atunci scuze pentru articolul meu devastator de luni…
     Te rog, nu-l citi!! 🙂
     Sper să rămânem în relații cordiale și după!

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Fata de fenomenul TEBA mi-ar plåcea sa cred ca am o pozitie (atitudine) similara cu cea a inteleptului Harabula fata de UE. Despre cei care o promoveaza pe TEBA si n-o lumineaza am o parere mult mai rea. Astept cu neastâmpår articolul de luni. Si uite asa se intregeste lista celor „Sapte impotriva TEBEI”: Dorin Tudoran, Florin Iaru, Simona Take, D.Artagnan… Cine urmeaza?

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Aaaa, si sa nu uit, d-le D’Aartagnan, sper ca in articol sa includeti o lista alternativa cu candidati (macar cativa) mai adecvati (electoral) decat TEBA care ar putea fi inclusi pe listele europarlamentare ale tanarului partid MPR pentru ale spori sansele de succesuri in alegeri. Nu poate fi greu. Serios, acuma. O teorema poate fi consolidata prin exemple ilustrative mai ales in fata unui public care nu (poate) intelege demonstratia matematica a teoremei.

     Apreciază

    • stely said

     D’Artagnan,
     Abia astept articolul de luni. Sa fiti convins ca nu voi face „crize ” de furie sau de suparare . Dar, daca ceea ce veti scrie va fi prea „gogonat „, am sa va contrazic… cu argumente, desigur .

     Apreciază

    • d'Artagnan said

     Uite așa primesc eu sarcini dacă nu-mi țin gura…cine m-a pus să zic de articolul de luni…care este deja scris…și de fapt, ca să fiu cinstit, ce i-am scris lui Preda era un rezumat (temperat, echilibrat,) al articolului pe care-l scrisesem deja. C-am avut niște nervi…Deci defulările de luni să știți că sunt scrise înainte să mi refuze europarlamentarul publicarea, nu au apărut dintr-un soi de răzbunare tâmpă. Din contră, am înțeles că scriu pe blogul unui coleg de-al Ebei (cum naiba se scrie?!) și am vrut să fiu civilizat.
     Deci articolul de luni este brut și…sincer și anterior acestei povești.
     Am să mă gândesc la ce mi-ați spus, dar nici nu știu din cine e compus part…în fine, am să mă gândesc!

     Apreciază

    • d'Artagnan said

     Să nu uit, DlGoe, așa e, aveți dreptate, și eu am un dispreț enorm pentru lingăii care o promovează, ei sunt principalii vinovați…

     Apreciază

    • stely said

     Dl.Goe spus:
     martie 21, 2014 la 8:31 pm
     Cred ca (sfatuita discret de catre TB), T-EBA ar trebui sa candideze din nou ca independenta, de data asta pe bune. 🙂 Sa includa in materialul de campanie electorala si Raportul de activitate din mandatul anterior… etc…

     Iar …
     Stely
     Răspunde
     martie 21, 2014 la 8:58 pm
     Da, ar fi solutia cea mai frumoasa , justa , demna si curata. Ar avea toata lumea de cistigat . In primul rind ea, in al doilea rind Traian Basescu si in al treilea rind sustinatorii celor doua partide. Eu m-as simti mai bine .As fi mandra de ea, dar si de TB. Si-ar incheia mandatul en fanfareasa cum imi doresc si cum de fapt se preconizeaza .

     Si iata cum articolul lui D’Artagnan de aici :http://hanulmuschetarilor.wordpress.com/ a devenit caduc, intrucit Elena Basescu, sfatuita / nesfatuita a luat decizia cea mai potrivita : sa nu candideze la europarlamentate .
     Dupa parerea mea EBa a facut cea mai frumoasa miscare.Nu se facea ca PMPsa plece la drum cu zurgalai de coada. Acum le-a inchis gura celor care nu aveau altceva de facut, decit sa-i urmareasca toate vorbele si miscarile , apoi sa le toace zi de zi pe bloguri certocrate ,Antene , „feisbucuri „etc. . Eu ma declar multumita si totodata…” Hai PMP! ” 🙂

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Retragerea aureliana a d-nei TEBA de pe listele cu catindati al PMP fix la intrarea dansei in partid e de bine, chit ca a fost facuta numai si numai la presinea enorma a (grosso modo) opiniuni publice (dl. D’Artagnan y compris), si nu crez sa fi fost facuta in mod indepandant si spontan. Mai ales in contextul in care, scrutand mass media si pseudo mass media, se putea constata cu ochiul liber, pe baza cantitatii, calitatii si emotiiilor aferente articolelor de presa, ca includerea fiicei lui Traian pe lisat Euro-parlamentara a PMP era unul dintre cele mai mari rele care pasteau Rommania si Democratia per se. Iar noi, ce aclamam noi in tarisoara noastra? Noi aclamam lupta in contra raului celui mare si in favoarea celui mic. Totusi dintre toti luptatorii in contra acestui rau major care pastea Romania (eclipsand toate celelalte mici rele) cel mai mult tot de conul Dorin de la Mancha mi-a placut cel mai mult, caci dansul mereu are sanco-panzeaua taman la pont (ULA). In fine, totul e bine cand se termina cu bine. Ura, ura, ura! Pamfletarii au invins.

     Si apropo, in continuarea ideii (neglijate) de indrumar pentru pamfletarul debutat-aspirant, cred ca un pamflet admirabil s-ar putea scoate doar adunand laolaltă mesajele ULA (unicul Liviu Antonesi) pe blogul Certocratia (Aceasta Rosinanta virtuala a bravului don Corin)… Desigur ca tot un pamflet bunicel s-ar obtine si daca ar fi puse la un loc mesajele d-lui Goe refuzate abuziv pe blogul intelectualului Tudoran… si-un p-raz verde.

     Apreciază

 6. stely said

  @Dl Goe , Si uite asa se intregeste lista celor “Sapte impotriva TEBEI”: Dorin Tudoran, Florin Iaru, Simona Take, D.Artagnan… Cine urmeaza?
  Iata aici :

  Tupeu second hand de la firma Elena Basescu@comp
  Andreea Pora
  Nu-i vom spune EBA si nici fata lu’ tata, asa cum o alinta presa de ani de zile, ci pur si simplu Elena Basescu, dupa cum e cunoscuta in Parlamentul European. Acolo unde s-a surmenat muncind la cele 1859 de activitati, majoritatea vorbite. Ambitioasa nevoie mare, cu egoul dilatat si bine intretinut de adulatorii maretului sau tata, doamna Elena Basescu alege lupta deschisa, fara manusi si sofisticarii jucause, ridicind stacheta cit de sus i se permite. Si i se permite. Caci intr-o societate fara “printipuri” poti sa-i zici lui Plesu ca-i “porc”, “bou” si “sluga”, iar lui Macovei ca nu-i nimic de capul ei, ca-i o oportunista expirata si netalentata pe deasupra, opera completa a celui mai iubit, care a luat-o de la cratita ongista si a facut-o ditamai ministreasa. Elena Basescu a ales, inspirat as spune, sa se compare nu cu Daciana Sarbu, Adina Valean sau alte doamne cunoscute, ca si ea, pentru rubedeniile poleite, ci cu Macovei. Normal c-a lovit-o fandacsia. Firesc zbuciumul scrisnit, vedetismul oparit, icnetele morale si sminteala orgoliului ce se cere grabnic ostoit de lauda de sine si a altora.
  Din acest tumult si preaplin principial s-a ivit, gingas ca un mamut latos, un articol pe blogul oficial ebasescu.ro replica la un comentariu aparut in Romania libera. O desfatare a lecturii! Cind sunet de drujba, cind piuit sprintar de bobocel cautind viermisori prin iarba, cind contorsionism moral, cind verticalitatea tepelor parasite in pietele patriei. Cind un tupeu second hand, reciclat de la colegii de generatie, cind unul proaspat si specific. Presupunind ca si-a scris singura diatriba, trebuie admis ca Elena Basescu s-a intrecut pe sine si se afla pe drumul cel bun. Da, asta-i calea spre succes in politica si in viata, in general. Stau dovada celebritatile vremii.
  http://www.nasul.tv/2014/03/22/tupeu-second-hand-de-la-firma-elena-basescucomp/

  P.S @D’Artagnan – cred ca nu voi avea argumente sa va contrazic , in caz ca articolul dvs. va fi la fel de „devastator” ca acesta,al Andreei Pora. .
  In ce priveste sugestia Dl-ui Goe ,aceea de a veni cu o alta propunere la schimb , spun doar ca printre cei care se pregatesc sa candideze la europ.ca independenti, se afla si Mircea Diaconu.Antena 3 s-a mobilizat deja pentru a-i stringe semnaturile necesare. Asa ca aveti/avem de unde alege. 🙂 Eu m-am hotarit.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Candidatura d-nei TEBA in PE, este un prilej excelent (o o-por-tu-ni-tate) pentru multi, de a demonstra ca nu sunt båsisti (si si de a arta ca, in fond si la urma urmei, termenul basist este o gaselnita lipsita de substanta). Un prilej care nu trebuie ratat cu niciun chip. Pentru altii este prilejul de a-si reconfirma anti-basismul blamandu-i pe nenorocitii de basisti care (iata) trimit agramatura-n PE, facandu-ne de ras…in Evropa. In realitate, antentia exagerata si plina de (fel de fel de) umori acordate d-nei TEBA, este din aceeasi gama cu atentia acordata sinuciderii Madalinei Manole, o tema propusa si promovata de catre sistem, contandu-se (si) pe usurinta cu care poate fi preluata (sincer si onest) de catre miile de pamfletari sau pamflecari amatori (voluntari si non-profit) care o for promova in directia dorita. Directia dorita este confuzia. In atentia pamfletarilor debutatnti-aspiranti as reveni (mai incolo) un un mic indreptar al pamfletarului amator-da’-profesionist, care stie din instinc ce subiecte sa abordeze ca sa-i fie lui usor la scris si sa aiba rezultate maximale la publicul sau, fara prea mare efort intelectual, si fara alta (munca de) documentare in afara celei oferita gratis in mass media oficiala (media patratica armonica) si stabilita aprioric de catre „cei putini” (alesii) care au acces la izvoare. Este foarte greu sa scrii un pamflet bun si de succes in afara acestui context general. Ceea ce este o mare pierdere pentru genul literar al pamfletului. Si uite asa n-o sa vedem niciodata pamfletul potrivit, necesar, despre blonda fiica a lui Ion Iliescu aka Corina Cretzu (ameliorata in particular cu pigmentul unui general mai de culoare), maritata corespunzator intocmai si la timp si care este (in opinia mea) mult mai putin indreptatita decat Elena Basescu sa fie in vreun parlament (fie el si din acesta decorativ, european)… Nu ca Elena Basescu (aceasta slabiciune omeneasca a lui Traian) ar merita. Mircea Diaconu, alta caricatura (actorasul politic dâmbovitzean, lichea, nulitate…) scapa (si el) nepamfletarizat… Pentru ca agenda este alta. In aceasta agenda, prezenta Eleneu Basescu in Parlamentul European devine egala cu a lui Gigi Becali si cu a lui Vadim Tudor (pentru a caror prezenta a curs mai putina cerneala pamfletara)…, iar Basescu este, iata, confirmat in postura unui dictator ca toti dictatorii care promoveaza nepotismul, coruptia, anti-seletia, cultul personalitatii, ingradind opozitia democrata sa activeze plenar pentru binele tarii. Personal nu sunt de acord cu prezenta Elenei Basescu in PE. Ca si cu prezenta multor altora pe care, ca si pe ea, nu-i votez. Dar tamtamul facut pe aceasta tema este stupid si ticalos. O nedreptate care is se face, de ex. lui Traian Berbeceanu care a stat cateva luni in puscarie, pare-se nevinovat, in lupta cu coruptia si cu infractionalitatea. Acest lucru este mult mai grav si ar merita mult mai multa atentie, apeluri, proteste, meetinguri, pamflete, eseuri, editoriale decat (de esx.) faptul ca dl.Plesu a fost facut porc de catre porcul Ciuvica ori ca Elena Basescu candideaza pentru o functie pe care va fi validata sau invalidata de catre alegatorul roman care este (si care isi da (sau nu) sufragele lui (ca) si Corinei Cretzu, (ca) si lui Mircea Diaconu (asta fiind un jalnic chiar mai jalnic decat jalnicul Sorin Iliesiu)… etc).

   P.S. Dl. Crin zice ca Elena Udrea a facut mai putin rau Romaniei decat a facut Monica Macovei. Prin „crin” stim ce se intelege. Mai trebuie stabilit ce trebuie sa se inteleaga prin „Romania”, altfel fandaxia-i gata. Adica cå dl.Crin devine basist, iar dl.D’Artagnan si d-soara Pora devine anti-basisti spre bagarea in ceata a lui Neamtu Tziganu, care si asa era cam pierdut in ceturi. Se intoarce lumea cu curu-n sus.

   Apreciază

 7. stely said

  Am vazut un film, pe care l-am ales la intimplare, dar am fost frapata de anumite coincidente cu topicele” noastre” de pe Arca lui Goe, si nu numai. De fapt am ezitat la ce topic sa-l postez . Am vrut sa-l pun mai intai la topicul „Ziua lui PI …” intrucit este vorba despre supravietuire in conditii limita , apoi m-am gindit ca ar fi mai bine la „Corolarul zilei de azi…” cu dedicatie speciala pentru domnul INTJ .Mi s-a parut ca s-ar putea lamuri in privinta legaturii intre Real, Realitate, Transdisciplinaritate si durerea de masele. 🙂 In final am ales sa-l pun aici, deoarece locul unde se petrece actiunea ( in urma unui asa-zis potop sau apocaliosa ) este un avion (arca moderna) iar personajale alese pentru salvarea „lumii ” de la piere, aveau profile , meserii , rase etc. diferite . Insa ,ca totul in viata , intimplarea are si aici un rol destul de important. Filmul este de mare actualitate. Veti vedea ca este vorba despre un avion disparut fara urma (coincidenta ) intocmai ca cel de acum doua saptamini. Este productie 2013, dar pus de curind (9 martie )
  Mie mi-a placut f.mult .

  http://filmehd.net/chariot-2013-filme-online.html

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Din ce in ce mai interesant… Dl.D’artagnan imi propunea sa asimilez Arca lui Goe cu un submarin (Nautilus). D-voastra sugerati un avion… ceea ce echivaleaza cu o trecere de la „E clar, ne scufundam!” la un „E clar. Suntem in aer”. Ceea ce inseamna ca (in medie) Arca lui Goe ramane la locul ei, suspendata intre Desert si Potop pe o duna de nisip (aurifer)…

   Apreciază

   • stely said

    Daaaa , este mult, mult mai bine . Dunele de nisip (aurifer) sunt mai sigure .Potopul nu are ce cauta in Desert ,iar acolo, in mijlocul fierbinte al Universului miroase a soare … 🙂

    Apreciază

 8. Ca orice intamplare, om, forma materiala, energie, cuvant, sentiment, si blogul are in universul acesta un sens si un scop … nu mai stiu ce-am vrut sa zic. Nu stiu de ce, mi-a fugit gandul la cedrii din Liban si nu mai vrea sa se dezlipeasca de-acolo. Asa ca dau fuga sa citesc din Cantarea Cantarilor, sa vad ce-i cu cedrii din Liban.
  Multi v-om fi urat cu patima si fervoare pe vremea cand comentati – si ne comentati – pe blogurile noastre sau pe unde ne ciocneam (doar) uneori ca norii in diverse t(r)opice, Pe unii ii enervati – bag seama – si astazi si ii veti irita inca multa vreme dupa ce diluviul ne va fi maturat pe toti si ne va fi dus. Nimeni nu m-a enervant niciodata asa de rau de cand mi-am facut si eu razboinica aparitie in metasfera virtuala. Si, oprindu-ma intr-o zi din solilocviul autocompatimirii, am cautat sa inteleg de ce ma enerveaza asa de rau comentariile, nu cumva pentru ca era o samanta de adevar in ele, ca o pietricica in pantof?. Ei, n-or fi fost toate obiective cum nici adevarurile nu-s imuabile, decat foarte putine, cred ca unul singur e. As fi ipocrita – si nu-s de felul meu – sa spun ca nu m-ati influentat. In bine, zic eu acum. Posteritatea va fi insa si mai dreapta.
  Succes in a-i enerva – trezindu-i la realitate – si pe alti colegi de suferinta virtuala.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Gabriela – Dar tu ai fost mereu un caz special fata cu misia d-lui Goe de a fi asa cum ii zice si numele egoist si enervant. Vom avea ocazia sa discutam pe cazuri. Cu tanti Posteritatea n-avem nicio taina. La momentul oportun poate doar o vorba sa-i mai spun(em). Pana atunci sa exersam (cum om putea) puterea prezentului (Puterea lui ACUM)… Na, ca m-am apucat sa fiu „elocvent” si sa vorbesc in pilde si cuvinte mari. Succese sa avem, asadar… Ceea ce-ti doresc (dupa cum stii deja) si tie.

   Apreciază

 9. RALG said

  Dedicatie adresata acelora care au zis „like” pe acest topic:

  Apreciază

 10. Mitzaa Biciclista said

  Patru ani în activitatea bloggeristică sunt precum anii câinești. Tocmai fiindcă aici timpul se dilată iar cunoștințele acumulate precum și persoanele, cu sau fără pseudonism, se adună mult mai repede ca în viața reală. Avem impresia că trăim mai profund ca în real și credem că părerile noastre ar fi identice în cazul cunoașterii din real.
  Indiferent însă care ar fi adevărul, nu se poate contesta timpul consumat în virtual, chiar dacă unora nu le face plăcere peiorativul folosit deseori în comparația dintre real și virtual. Și de ce le-ar face?
  Nu știu cum o să sune acest comentariu, mai ales din partea mea, mai ales către voi, cei de pe Arcă, mai ales pentru faptul că aveți impresia că mă cunoașteți dar mă definiți doar după aparențe.
  La multe alte scrieri, la multe cunoștințe, la mulți prieteni și la mai puțini dușmani. Sau să le zicem…prieteni dușmănoși?

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Tanti Mitzo
   Biciclisto,
   la o asa ocazie
   festiva
   ma asteptam
   de la matale
   la o oda,
   sau la o poezie,
   ori macar la
   o telegrama in versuri,
   sau cel putin
   cu rima…
   ca pana la urma sa se dovedeasca monumentalmente ca aceasta varianta in proza spontana, cu care ati onorat momentul aniversar d/in calendarul cainesc al arhaicei arce cat si (mai ales) trecutul d-voastra insiva (si cine sunteti d-voasta nu importa; o dama bine) pe puntea acestei arce, este cea mai potrivita maniera de a puncta esentialul a ceea ce este tanti Mitza din poveste (povestea cu b-Arca) in realitate, dincolo de acaparatoarele aparențe. Mesajul d-voastra, mult mai vast decat ar a/parea la prima vedere (mai vast atat spre exteriorul sau, adica in context (…) cat si spre interiorul såu, in profunzimi), intregit de semnatura si de avatar då dimensiunea exacta a fenomenului omonim. pe care noi (noi cei de pe Arca y compris) il cunoastem (la perfectie)… Ca n-am cunoaste-o pe (o oarecare) Madalin X. din urbea C. (dimpreuna cu părerile sale identice sau nu dîn cazul cunoașterii din real) n-are cum sa importe. Asadar, merci pentru urare ceea ce va dorim si d-voastra asijderea (cu mentiunea ca noi, nefacand discriminari intre prietenii prietenosi si cei dusmanosi, ni-i dorim in egala masura si pe unii si pe altii. O masura virtualmente variabila…)

   P.S. Se pare ca Bicicleta este mult mai eficienta decat Arca… la mersul prin nisipul desertului… intrucat e mai usor de carat in spate… iar la o adica, in caz de Fata Morgana sau de (alta) Forta Majora, poate fi lasata jos pentru a (se) fugi mult mai repede…

   Apreciază

   • Mitzaa Biciclista said

    Serios? Chiar mă așteptai? Mă simt măgulită, ciugulită de-a dreptul și de-a stângul.
    Urarea mea este sinceră, cum altfel oare? Dar recunosc că eu nu mă așteptam la un răspuns, sau mai bine zis nu la unul atât de delicat.
    Se pare că am ajuns aproape ca niște rude: ne facem urări cu ocazia sărbătorilor. Și atât. Dacă îmi spui, însă, când îți este ziua de naștere(chiar și fără an 😀 ) promit să vin și cu o poezie, odă, fabulă sau chiar pamflet. Voia dumneavoastră ca la Banul Ghica!

    Deja mă simt mai bine, tu-mi spui tanti iar eu te tutuiesc. Ferească-mă să încep să te strig nene.

    Mai este nevoie să subliniez că sper să știi de glumă, chit că urarea mea a fost făcută la modul cel mai serios?

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     Tanti, puteti sa ma tu-tu-iti… cat vreti. Nu ma supar, stiu de gluma, mi se pare firesc… Nenea a creat multe Mitze, numai una si una. Eu ca d.Goe o stiu (numa) pe-a mea, din trenul de placere, care mi-e ca si-o matusa mai mare. Nu-mi permitz s-o tutuiesc… Cand o sa-mi creez eu Mitza mea (poa sa fie si biciclista) alta o sa fie treaba. Mult n-ar mai fi.

     Pai ziua mea o stie toata lumea: 1 Aprilie!

     Apreciază

    • stely said

     Fiindca veni vorba de gluma si de”Nenea”:

     Se poate glumi?

     de Ion Luca Caragiale

     Da şi nu.

     Se poate – când ai de-a face cu oameni sănătoşi.
     Nu se poate – cu oameni bolnavi.
     Se poate – cu oameni veseli şi bine dispuşi.
     Nu se poate – cu oameni posaci şi mâhniţi.
     Se poate – cu oameni de spirit.
     Nu se poate – cu oameni proşti.
     Se poate – cu literaţi şi artişti.
     Nu se poate – cu gloabe literare şi artistice.

     P.S. M-am bagat in vorba pentru ca am vazut ca stiti de gluma. Altfel m-as fi abtinut . 🙂

     Apreciază

 11. […] 2016. Nu s-a celebrat, nu s-a tinut. S-a suspendat. 2015. Un veac de s-crima si pedeapsa 2014. Carte aiurea uitata in tramvai 2013. 3 ani de santier, moloz, schele si sechele 2012. Basmul de la echinoctiu 2011. Idei […]

  Apreciază

 12. […] 2016. Nu s-a celebrat, nu s-a tinut. S-a suspendat. 2015. Un veac de s-crima si pedeapsa 2014. Carte aiurea uitata in tramvai 2013. 3 ani de santier, moloz, schele si sechele 2012. Basmul de la echinoctiu 2011. Idei […]

  Apreciază

 13. […] 2016. Nu s-a celebrat, nu s-a tinut. S-a suspendat. 2015. Un veac de s-crima si pedeapsa 2014. Carte aiurea uitata in tramvai 2013. 3 ani de santier, moloz, schele si sechele 2012. Basmul de la echinoctiu 2011. Idei […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: