(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator și ventrilog al celor fără de blog. Despre NIMIC !

31 Aprilie 2014

Posted by Arca lui Goe pe mai 1, 2014

Azi 31 Aprilie!

Astăzi este a treizeci si una zi de 1 Aprilie. Luna păcălelilor fiind o luna lunga. Extralungă. Kent mai vii pe la noi s-aduci și dovadra. Dar câte și mai câte păcăleli nu se strâng într-o luna. Anul acesta deși n-a avut parte de păcăleli mai puține decât in anii trecuți (căci ah, trecut-au anii ca nouri lungi pe șisturi – bituminoase toate – ori șesturi, și organele-s sfărâmate și maestrul e nedemn) dl.Goe  a fost vizat de păcăleli mult mai fine, mult mai discrete decât de obicei, atât de vagi încât numai anumiți experți le-ar putea gusta cum se cuvine. Nici nu-mi vine sa le mai menționez. Motiv pentru care nu le mai menționez ci le amân, un pic, pentru o altă zi, a n-a zi de 1 Aprilie, sau poate chiar pentru a n+1 zi de 1 Aprilie întrucât luna aceasta nu se dă cu nici un chip (cioplit) com-bătută, continuând nefiresc in paralel cu alte luni inevitabile. Menționez doar ca majoritatea prietenilor mei dușmănoși (si ce zic eu majoritate, unanimitate țațo) n-au uitat ca pe 1 Aprilie este ziua de naștere a d-lui Goe în fiecare zi de 1 Aprilie si mi-au trimis, pe canale oficioase dar si confidențiale, dar-uri, dar si cuvenitele telegrame de păcăleala și felicitare ce vor fi (cândva) restituite.  La Titu, in integrum, in silențium lugubru, unde se mănâncă gogoși in gar… gară, PP RON. 1 RON bucata. Rămâne ca-n tren.

Goosfraba

(Un cuvânt utilizat de către eschi-moși pentru a-și liniști copiii și pe care obișnuiesc sa-l folosească si atunci când fac sex (presupun ca il folosesc in scopul de a evita ejacularea precoce sau poate in scopul de a face copii liniștiți de-a gata)

 

 

Așadar goosfraba. Acum dacă le fac uitate și le amân pe ele, pe păcălelile amicilor pentru pseudo-subsemnatul asta se în tâmplă (dar numai la rubrica de ce se… ?) in primul rând dintre rânduri pentru ca ele pălesc față cu celelalte păcăleli petrecute in mirobolanta luna Aprilie.  N-o sa mă refer (nici) la monstruoasele păcăleli cu iz politic, juridic, social sau geo-politic pe-trecute in aceasta luna record in acord cu ziua de 1 Aprilie, din motive de corectitudine politica si/dar mai ales din motive umanitare. Mulți dintre cititorii potențiali țintă si mă refer (nu „fă” refer) la cei neavizați si ne aclimatizați cu vremea si cu vremurile de pe la noi (da-da-da, exista extratereștrii, da-da-iști, care vor avea acces la aceste texte in acord cu teo-ria aporiei plăcilor tectonice, atunci când falia lor temporala se va alinia momental cu a noastră)  ar putea muri pur si simplu de râs prin hi-hilaritate față cu respectivele păcăleli, chiar dacă celor hârsiți in haz na-ṭional (până la desensibilizare) asta le-ar putea a-pårea ca o ipostaza extrem de improbabilă.

Hakuna Matata

Este o formula in melodioasa limba Swahili care poate fi tradusa literalmente ca „no worries” sau „no problem” si care iți cere sa „don’t worry și să be happy”. Nu e prea utilizata de către băștinașii vorbitori nativi de Swahili din Tanzania, care prefera formula „hamna shida” in nord sau „hamna tabu” in sud. În plus, fraza este utilizata mai frecvent în Zanzibar, Kenya și Congo (țări care acordă cu foarte mare usurinta cetățenie bulangiilor din lumea largă… persecutati politic in tarile NATO)

Așadar Hakuna Matata. Matata-matata, dar daca păcăleli personagiaile nu, păcăleli cu iz politic, juridic, social sau geo-politic nu, atunci despre ce păcăleli o sa pomenesc in aceasta a treizeci si una zi de 1 Aprilie de anul acesta? Nu cumva o fi vreo păcăleala la mijloc? Nu. Nu dragă nu. Nici vorba. E discriminare dar nu e păcăleala. In mod discriminatoriu abuzând de liberul arbitru mă voi referi exclusiv la păcălelile care țin de sex, religie si literatura. De arte in general.

Una dintre păcălelile majore întâmplate in luna păcălelilor (in care fiecare zi de la 1 la 31 a fost 1 Aprilie) este aceea că s-a suprapus peste alta lună: peste LUNA SINUCIDERILOR. Te miră? Ia și te miră. Acum dacă exista Luna păcălelilor… Luna cadourilor, luna albiturilor, luna de miere… și alte luni, in fiecare luni și vineri, marți in linie, de ce n-ar exista si Luna Sinuciderilor… la primipare?… deci există. Conform unei tradiții împåmântenite pe Arca lui Goe (et in Arcadia Goe) cam pe acuma este (si se celebrează) Luna Sinuciderilor (cu un apogeu la perigeu pe data de 18 Mai, mai ții minte?) Dacă te întrebi care tradiție atunci înseamnă ca nu e treaba ta, iar daca nu te întrebi înseamnă ca… așa este. Cert este ca prietenii dusmanosi se vor bucura. As aminti ca in luna Aprilie a fost Pastele (si desigur pentru a nu crea tensiuni interconfesionale ar trebui amintit ca fost si Passover-ul)… Sper ca nu ești slab de înger si nu te ofensezi excesiv de facil, ca musulmanii cei simandicoși, atunci când se fac nevinovate glume cu tenta religioasa, daca voi aminti un fapt (care nici nu e glumă) ce tine cumva, in prima instanță, de luna păcălelilor. Anul acesta pe 20 Aprilie a fost – in acelasi timp- si Pastele Catolic, si Pastele Ortodox, si Passover-ul, și și ziua de naștere a lui Adolf Hitler. Curioasa si nevinovata coincidenta in spiritul zilei de 1 Aprilie. Macabra gluma. As forța un pic nota (nu coarda) făcând o primå asociere intre Luna Păcălelilor si luna Sinuciderilor. Se poate susține filozofic faptul ca Isus s-a sinucis, acceptându-și destinul predeterminat, nefăcând nimic pentru a-si preîntâmpina supliciul si sacrificiul, pentru a putea să preia asupra sa tot râul din lume si pentru a ne mântui și izbăvi pe noi oamenii (El Fiul Omului ). Isus a murit pentru noi. Desigur ca nu pentru asta este venerat, venerat fiind nu pentru ca a murit (nimeni n-a fost venerat pentru ca a murit indiferent cand, cum, de ce, pentru cine si pentru ce a murit; Unii sunt venerati „când” mor nu „pentru cå”, a nu se con-funda) ci pentru ca a Înviat și S-a Înălțat, dând un exemplu și creând un precedent (poate chiar la doilea precedent daca de gândim ca L-a înviat si pe Lazar). Omorârea lui Isus, filozofic echivalenta cu o sinucidere (prin deplina ei acceptare de catre Isus Insusi), a fost celebrata anul acesta pe 18 Aprilie, in fix prima zi din calendar a Lunii Sinuciderilor. O combinație mortala intre Luna Păcălelilor si Luna Sinuciderilor. Si asta nu este totul.

Se spune ca cei care mor in Săptămâna Mare si Luminată merg direct in Rai, fără judecata, fiindu-le iertate din oficiu toate păcatele. Anul acesta, printre mulți alți anonimi desigur, au murit, păcălind judecata de Apoi (fiat justitia, ruat caelum), doamna Nina si domnul Garcia. Cassian si Marquez. O poeta si un romancier. Cea mai urâtă (urâțică) poetică din RSR si cel mai falnic novelist din America Latina. Ce de glume și păcăleli s-au mai făcut pe seama morților lor in blogosfere… Ei bine despre glumele acelea am zice, acum la granița dintre Luna Păcălelilor si Luna Sinuciderilor, vreo câteva vorbe care sa meargă si cu una si cu alta. Inainte de a fi prea tarziu.

Cam despre asta o sa fie vorba pe acest topic, inaugurat azi 31 Aprilie si care va fi finalizat la o data ulterioara (care va cadea tot asa intr-o zi de 1 Aprilie, Ziua internationala a celor carorar li se subjuga munca vietii lor intregi). O data incerta. Ca orice data din viitor. Daca nu cumva o fi (si acesta) un simplu pre-text pentru cu totul si cu totul altceva sau pentru NIMIC. Altceva?

Anacondă câteodată, ghepard alteori. Cu unii, cu alții. Eucalipt si panseluță. Baobab. Plec (si-)n Africa. Combustie lenta, ardere rapida… Indiferent de ritmul metabolismului, noi, dl.Goe, împărtășim aceeași pradă: Antilope in Antile, Gazele in Guadalupe, anticari la antipozi. Constrictor dur sau iute de picior. Pauza. Așa de respirat. Sa respiram… Ușor.

 Update -1:

In aceiasi bani se cere identificarea personajelor din poza de mai jos:

maso_trioGasitorului recompensa, cu conditia sa nu-i identifice iarasi pe Coande si Iova.

 

 

 

253 răspunsuri to “31 Aprilie 2014”

  1. ocnas esti, draga domnule goe… incorigibil si inconturnabil!

    iar ii coci-cogea-mitea tip-topiku lu dom tudoran?

    Apreciază

    • persona said

      @Nikuelektriku ,
      Aveti dreptate : Iar ii coci-cogea-mitea tip-topiku lu dom tudoran?
      Ramane insa de vazut in ce fel va reactiona „dom tudoran”. Cred ca de data asta va tacea „diplomatic” , nu ca in 18 mai 2012 …

      Show must go off

      Anonim spus

      mai 28, 2012 la 1:13 am
      1 0 Rate This
      Termenul personalitate vine din latinescul “persona” care inseamna “masca”. Domnul Goe imprumuta masca dupa masca pentru ca nu are personalitate. Poate ca dupa aceasta noua naparlire va capata in fine una. Vom astepta cu rabdare si intelegere iesire sa din cocon.

      dt

      Apreciază

    • arcaluigoe said

      D-le Niku, faceti d-voastra ce faceti, va dati de 11 ori de cate 3 ori peste cap, si gasind o scurtatura cu totul si cu totul imprevizibila va faceti aparitia pe Arca prin teleportare, fix in momentele de suspans, cu scopul unic de demistifica scamatoriile magicianului si pentru a-i da de gol trucurilie fata cu publicul. Ah! Doar ca anul asta ati venit mult prea devreme. Nu-i premiera. E doar o repetitie generala, sala e goala, asa ca perspicacitatea d-voastra se duce (pe moment) in gooool. Cand nu se va mai duce in gol ci in plin se va vedea ca interventia d-voastra involuntara face parte din scamatorie. Atunci veti fi chiar d-voatra dat de gol si veti incepe sa fiti suspectat de colaborationism, precum „martorii” de la alba-neagra, daca nu cumva, intr-un moment de gratie, veti ajunge chiar sa fiti luat de goe. Li s-a mai intamplat si altora. Nimeni nu e scutit. Apropo, ati auzit ca d-lui Nimeni ii moare pisica? Mai ales ca, din cate imi amintesc, aveti antecedente chiar pe „blogu lu dom tudoran” pe care il invocati cam fara mare legatura hic et nuc et ubique. Eu ma refeream (serios) la articolul despre Gabriel Garcia Marquez al lui Vladimir Tismaneanu, marele nostru expert in anti-necrologuri. Se va constata. In tot cazul va multumim pentru gandurile calde si pentru dorintele sincere pe care ni le nutriti ca un nas unui oc-nas. Sa ne traiti ca ne trebuiti. Nasule.

      Apreciază

  2. arcaluigoe said

    Update -1:

    In aceiasi bani se cere identificarea personajelor din poza de mai jos:

    maso_trioGasitorului recompensa, cu conditia sa nu-i identifice iarasi pe Coande si Iova.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Hm, nimeni nimic. Ca detalii ajutatoare ar fi de zis ca al treilea de pe randul întâi, de la stanga la drepta (stanga d-voastra si-a lor, dreapta noastra si-a altora) este masca mortuara a sinucisului d.Goe din hål an. Asadar si asa deci va ramân de identificat cei doi de la stanga (de caviar) si de la centru dreapta (de forma). N-ar stica sa verificati si-n lojele masonice daca aveti alonja pentru asa ceva. La nevoie putem mari re-com-pensa dar numai si numai sa ne deslusim cumva. Cat de greu poate fi in era new-media?

      Apreciază

      • Stely said

        Ion Popescu-Gopo ar fi împlinit astăzi 91 de ani. Secretul succesului ”Omulețului”: imaginație, curaj și exploatarea deficiențelor tehnice

        La 1 mai 1923 se năștea la București artistul plastic Ion Popescu-Gopo, intrat în memoria afectivă a românilor datorită filmulețelor sale de animație, mai cu seamă ale acelora în care personajul principal era ”Omulețul lui Gopo”.

        ”Gopo” este un pseudonim provenind de la numele de fată al mamei sale, Gorenco, și numele tatălui, Popescu. Zămislit de imaginația artistului, ”omulețul” i-a adus creatorului său celebritatea în rândul compatrioților săi și numeroase premii internaționale.
        Ion Popescu-Gopo debutează în 1939 publicând caricaturi, iar zece ani mai târziu, în 1949, își face intrarea în lumea de animație cu scurt-metrajul ”Punguța cu doi bani”.

        În 1957 Ion Popescu-Gopo câștiga premiul „Palme d’or” la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, Franța, cu filmul de scurt metraj ”Scurtă istorie”.
        Premiul de la Cannes a fost o surpriză neașteptată deoarece artistul nici nu știa că participă la acest concurs. Inițial comisia selectase „Delta Dunarii” de Ion Bostan, fără să țină seama că filmul este mai lung decât solicitase juriul.

        Un membru al delegației s-a întors în țară și a luat filmul ”Scurtă istorie” direct de pe masa de montaj, plecând din nou la Cannes. Pentru că filmul nu era pregătit pentru proiecție, în noaptea de dinaintea vizionării, s-a stat și s-au derulat cei aproape 300 de metri de peliculă cu ajutorul unui creion.

        Criticul de film George Sadoul declara: „Filmul său acumulează în zece minute idei poetice într-o povestire umoristică plină de ritm și imaginație. Este foarte important că filmul său nu datorează cu rigurozitate nimic nici lui Disney, nici lui Grimault, nici școlii cehoslovace, nici celei sovietice. Acest filmuleț a fost la Cannes o descoperire care trebuia semnalată prin strălucirea unui mare premiu”.

        Cât despre tehnica în sine, artistul a mărturisit că, nereușind să atingă perfecțiunea desenelor animate americane, a încercat o ”revoltă anti-Disney”.

        În paralel cu filmele sale de animație, Gopo abordează și filmul cu actori dar, conștient că mijloacele tehnice de care dispune sunt insuficiente, recurge la parodie (Pași spre Lună – 1963 sau Comedie fantastică – 1975). Nelăsându-se descurajat de mijloacele tehnice precare, artistul a abordat cu curaj basmul, feeria, temele universale și SF-ul.

        Apreciază

    • stely said

      3 mai 2014: ziua neagra a Politeiei. Theophyle a plecat in ceruri
      03/05/2014

      Redactat de @Cetatean
      Politeia a insemnat, inainte de a fi o comunitate virtuala, un om in carne si oase.

      Theophyle a fost un patriot desavarsit pana la ultima suflare, un roman care si-a purtat mereu tara in suflet in suflet oriunde l-au dus pasii.

      Inima lui Theophyle a incetat sa bata in data de 3 mai 2014, devenita brusc neincapatoare pentru suferinta scurta si fulgeratoare care l-a rapit dintre noi si care l-a trimis alaturi de tatal si mosul sau, eroi ai Canalului si ai inchisorilor comuniste.

      Comunitatea Politeia, blogosfera, societatea civila si tara aceasta au ramas orfane de un om integru care nu se temea decat de Dreptul Judecator si care nu iubea decat Adevarul si Patria, careia i-a inchinat fara odihna ultimii sai ani, din 2009 pana in 2014.

      Am discutat amandoi adesea despre zilele noastre din urma si despre cum vrem sa fim ingropati in pamantul stramosesc. Niciodata insa nu mi-a trecut prin cap ca eu ii voi scrie necrologul atat de repede si cu obrajii siroaie de lacrimi.

      Theophyle a plecat in fata Dreptului Judecator si nadejduiesc ca va afla acolo dreptate si mila. Dreptate pentru faptele lui bune pe care le- a facut, mila pentru toate cele pe care nu le-a facut atat de bine cat ar fi vrut.

      Rog Comunitatea Politeia sa aprinda o lumanare si sa il pomeneasca la rugaciune pe robul lui Dumnezeu Ioan, cel datorita caruia, timp de 5 ani de zile, oamenii necunoscuti si-au unit fortele intru patriotism curat, iubire de tara nefatarnica si civism mai presus de orice indoiala.

      Dumnezeu Cel Inviat din mormant a treia zi sa il aseze in randurile dreptilor si pe sotia sa, Despina, sa o intareasca in clipele acestea.

      http://politeia.org.ro/editoriale/nume-de-cod-blugii-galbeni-elena-udrea-anunta-o-alianta-cu-crin-antonescu/27501/

      Marturisesc ca sunt mai mult decit trista . A fost o perioada cind ii vizitam zilnic blogul . De citva timp , prinsa cu sarbatorile de Paste si cu alte chestiuni din viata reala , nu am mai fost pe-acolo. Astazi am simtit nevoia sa-i cunosc parerea despre proaspatul sondaj de opinie , in care Mihai Razvan Ungureanu este” umar la umar” cu Crin Antonescu in cursa pentru presedintie . Dar in loc de asta mi-a sarit in ochi mesajul lui „CETATEAN „. A fost si pentru mine un adevarat soc. Teophyle , pe numele din real ION HERESCU a fost un Om deosebit. Un bun roman si un suflet mare . Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

      Apreciază

  3. nu are importanta said

    poate ar trebui sa-l anunte cineva pe goe ca aprilie are decat 30 de zile

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      N-ar fi de mirare daca niste ex-perti echi-distanti ar constata ca este exact pe dos decat sugerati d-voastra, adica ca ca n-ar fi adevarat ca luna aprilie ar avea decat 30 de zile ci din contra ca n-ar avea decat 30 de zile, dar asta numai si nummai pentru cei care tin musai sa mai intre si-n luna mai mai devreme pentru a celebra cum se cuvine unu mai muncitoresc cu mici si sampanie sau cu caviar si tzuica ori cu bere si brânza (barza, varza, cusma, brad) dupa gust. In rest nu. Iar daca luna pacalelilor continua, si nu pare deloc sa se amortizeze, in mod firesc dupa 30 vine 31, adica a treizeci si una zi de 1 Aprilie. Mânzå, rânzå, gârgålod. Fugi geto-d-aci!

      Presupun ca anul acesta de 8 Mai o sa serbati 10 Mai. Mai devreme. Iar pe 10 Mai o sa sarbatorim 9 Mai doua zile… Ziua victoriei in Piata Independentii.

      Apreciază

  4. draga goe,

    pentru ca m’am facut si eu tablagiu, adica te accesez de pe tableta, am avut sansa sa trimit in neant un mesagi pe care l’am scris cu sudoarea dej’telor boante pe niste meschine clape virtuale, motiv pentru care l’am perdut, nu le’am beut, asa ca n’o sa repet experientza si n’o sa incerc sa reconstitui ce’tz scrisesem initzial, doar sa sugerez contextu si subtextu ca excesu matale de personalitate risca sa ma trimita si pe mine in balarii, ca eu tismaneanu nu mai citesc demult, fiindu’mi absolut suficiente titlurile.

    in alta ordine de lipsa de idei, primul nene din poze e nenea ala care scria proza militzista la revista ministerului trebilor dinlauntru. pe vremea lui ceashka, si care a devenit mare mason pe vremea astalalta, nu’mi amintesc cum il cheama, ca el sa duuuus, saracu.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      D-le Nikule sunt literalmente dezolat de pierderea neantica sau in neant a mesajului ce-mi fusese pre-destinat. Nutream speranta secreta ca un asa mesaj m-ar fi ajutat nitzel-vitzel, in context prin intertext sa inteleg, cat de cat, perspectiva din care va alegeti atat de consistent tematica editorala in debara. Speram sa inteleg din ce pozitie ati dispus fixarea tunurilor pe Base, Elene, etc… intr-o maniera atat de similara cu cea antenista (cu alte mijloace artistice nu importa), acuma la spartul targului. Nu inteleg si pace ce urmariti, de unde urmariti, incotro urmariti, prin reluarea-n repetitie a unei tematici extrem de inguste. Intruccat nu pot sa va identific cu niciun chip cu vreun chip de la Antene in ceea ce priveste motivatia, mobilurile, scopurile, strategia, am vaga banuiala ca v-ati blocat cumva pe dinauntru in debara (ca precursorul Goe-n buda din tren) si nici n-aveti bilet. Eu acuma numa presupun ca n-am stat sa va studiez. Speram ca un mesaj la mesaj ar fi adus printre randuri vreo nesperata lamurire. Eh, n-a fost sa fie, mama lor de tablete pentru fete.

      Eu exces de personalitate? Nici vorba. Nu va mai utati si d-voastra asa de serios la ce (nu) spune nea Tudoran cand (nu) tace.

      P.S. Ah! Te pomenesti ca o fi Pavel Corutz? Zi zåu!

      Apreciază

  5. draga goe, ca unul care n’a „servit” niciodata caviar, nici dreapta nici stinga caviar, imi inchipui, ca, la un moment dat, tzi se apleaca si de la asa ceva.

    ce e prea mult, e destul!

    la figurina piratului blatist si a sinistrei lui parasute ma refer, ca tot se stradue sa ni’l scoatza pe micul muk si sfirk, doktor in drept, presedinte.

    la cit esti de perspicace, m’as indoi ca n’ai sesizat inaintea mea ceea ce eu am priceput abea in seara asta, in timp ce ma uitam la interviul lui mru de pe hotnews, si anume ce i s’a nazarit ipochimenosului presedinte cu acel „adio pdl”, care n’a fost decit o prapadita parte din scenariul coabitarii cu nabadai si sapa, ca adica ce pretext mai bun putea gasi tatae decit sa mimeze o suparare pe grupusculul care i’a inlesnit patrunderea si mentzinerea la cotroceni. cu rizibila motivatzie ca nu i’au ales aia parasuta?

    era o conditzie esentziala pentru o farimitzare si bramburire si mai mare a unei drepte inepte cu electorat virtual si mofturos, nu ca amatorii de vanghelioane si mazarioane ai stingii.

    si, sigur, ma enerveaza teribil daca ajung sa respir aceeasi atmosphera cu mircea badea, ba poate sa si descopar insulina mult dupa el, fara s’o stiu, asa ca inchid aici pentru ca nu mai am nici un haz, si nici corutz n’a murit, inca

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Probabil ca nu reusesc sa ma exprim eu prea clar. Si poate ca in inabilitatea mea de a ma exprima clar rezida si incapacitatea de a-i intelege pe altii deplin. Intru exprimare mai clara as reforumula, in aceeasi ordine de idee (paraca asa ati zis), in ce consta neintelegerea mea referitoare la politica editoriala din debara. Am inteles de ce simtiti nevoia sa ziceti „domne 2 + 2 nu fac 5„. Ceea ce nu inteleg eu e de unde vine inversunarea de a zice numai si numai „domne 2 + 2 nu fac 5„, 24 din 24 si 7 din 7, de parca ati fi enorias taliban al lui „domne 2 + 2 nu fac 5„, repetand adevarul acesta banal (cu o asiduitate contra-productiva), de parca ati vrea sa-l intariti, sa-l faceti mult mai adevarat, mai clar, sa-i subliniati gravitatea si grozavia, sa-l impuneti unora pe care vreti sa-i salvati de o boala grava si carora li se nazareste uneori sa zica „da, domne, 2 + 2 = 5„. Imi apareti (asa dedicat cum va aflati si impacat cu gandul ca v-ati gasit menirea semantica, existentiala, sociala, satirica si politica in a fi cu indarjire in contra ce-ati fost, n-ati mai fi fost, mai mult decat in contra a ceea ce e, cå e) ca sunteti exclusivist si absolutist pe chestia asta cu „domneeeee 2 + 2 nu fac 5„. Nu mai aveti timp si spatiu pentru „7,2 milioane impartit la 3 si paispe nu fac 19 milioane„, ori la „3 x 3 nu fac 81 (da cât?)” si multe alte calcule aritmetice de pe piata media, piata electorala… E o parere personagiala pe care o am… nu tocmai bine fundata pe informatii si studii profunde ci capatata asa… mai mult asa prin ce-am primit subliminal privindu-va cu coada… ochiului. Adica ca poate fi o impresie gresita. Imi pare rau daca v-am ofensat asemuindu-va cu Mircea Badea, dar fereasca Dumnezeu de mai rau. Puteam sa va asemuiesc cu Viorel Padina. Bine nu-i cazul, dar niste note comune tot exista. Daca mi-as gasi o motivatie asemanatoare cu cea care va determina pe dv. sa va croiti politica editoriala in debara, as putea forta nota si v-as putea reduce profilul la cel al nobilului corabian, macar cu eficienta cu care reusti d-voastra sa promovati in debara politica editoriala vehementa si totala in contra lu nimic altceva decat ca „Domne, d-ta esti tâmpit? Nu intelegi ca 2 + 2 nu fac 5? Si mai ales nu intelegi cat de grav e ca 2 + 2 nu fac 5?” Acuma daca am de ales (musai) intre „2 + 2 = 5” si „2 + 2 = 22” eu parca as alege tot prima varianta. D-voastra probabil ca veti merge pe a doua varianta, stând. Acasa. Sedentarismul distruge Romania.

      Apreciază

      • stely said

        Parca s-a suparat ca vacarul pe sat 😦

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          @Stely – Mesajul d-voastra este cel putin neinspirat si lipsit de tact. Este greu de neinteles ce ati urmarit postandu-l. 😦 Si apoi dl.Niku are tot dreptul sa fie suparat pe sat, foarte suparat. Oricum e mai bine asa decat sa fie suparat pe vaci, dupa cum li se intampla altora. Ceea ce voiam eu sa-i zic este ca sunt nedumerit de ce isi cheltuie toti banii obtinuti din fructele mâniei intr-un singur loc. Mesajul d-voastra n-a avut darul sa lamureasca misterul (ba chiar i-a dat apa la moara) si nici sa amelioreze paradigma.

          Apreciază

        • Stely said

          @Dl Goe – nu am nici timp , nici disponibilitate si nici motivatia necesare unor explicatii lamuritoare, cu privire la asa -zisul meu mesaj. Nu a fost un mesaj, ci o constatare …cu mahnire (a se vedea semnul) . As putea sa explic, in ce fel am ajuns la aceasta constatare (apelind la acea zicere proverbiala) dar nu stiu daca prezinta vreo importanta pentru cineva. Ma mir insa cum de nu ati inteles de la inceput ca dinsul nu are de gind sa lamureasca „misterul” supararii sale …da ( zic din nou) ca vacarul pe sat . Daca ar fi vrut ar fi facut-o de mult , poate chiar aici pe Arcaluigoe , nu la locul si cu oamenii potriviti – pe Certocratia. Marturisesc, ca sunt si eu surprinsa de modul cum mi-ati taxat ” mesajul”. Nu inteleg , deasemenea , de ce ar avea (el)dreptul sa fie suparat pe sat , sau ca ar fi „mai bine ” (asa ) decit sa fie suparat pe vaci , si cine sunt in acest context vacile pe care li se intimpla altora sa se supere.? V-as fi indatorata daca mi-ati spune. Nu de altceva , dar poate in felul acesta voi avea acea motivatie (cind imi va permite timpul ) sa -mi explic postarea aceea, care v-a produs o asa mare mahnire ( sau poate paguba) .
          P.S.As fi pus pariu ca „degetele” in jos apartin lui Radu Humor si, fie d-lui Nimeni, fie doamnei CMM .

          Apreciază

      • draga goe, nu’i pacat de un asa fain topic, incit sa facem noi acuma un atit de sinistru off asemenea, puind toata luxuriantza lu matale la grele casne?

        ce naiba, cui pe cui ii pasa de debara, in aste momente importante pentru tzara?

        pot sa zic ca la fel cum fiecare moare singur, pe limba lui, tot singur se si dezvrajeste?

        or nu esti d’acor ca totu’i o vrajeala?

        pina si jac cristoa s’a prins, dar n-o zice prea des, nu stiu din ce motive, poate din motive titus dan andronice.

        avp era prins demult, de mult, de vraja comunicatelor la fel de importante pentru tzara si de profesiunea lui (agri)cultura, nu ca mine, caruia si rododendronu’n glastra mi se ofileste fara sperantza si fara motive aparente.

        cred ca tot aeru e di vina

        Apreciază

        • tzin sa atrag atentzia ca nu eu i’am aratat degetu, in jos, doamnii stely, motiv pentru care ma retrag in plina glorie si fara prea multe regrete, pina la o aviatoare ocazie, tragind usa si parasuta dupa mine

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          @Niku – D-le Nikule in fond (sau „pe fond” ca sa zic asa) aveti dreptate, mare dreptate, dar nu si in forma, mai ales in ceea ce priveste motivatia. Topicul nu-i chiar asa de fain (poate anticipati d-voastra ceva ce nici noi nu putem premedita), si si de-ar fi si la cat e tot nu s-ar lasa (cu pacat) alterat de orice fel de discuti din subsidiar. Asadar nicio grija in privinta asta. Cu atat mai putin in cea care vizeaza imaginarele grele cazne. Nici vorba de asa ceva. Nu vreau sa spun cu asta ca ar trebui sa inlocuiti motivatia pe fond cu alta mai realista si/sau mai fundamentata. Nu. Nu este nevoie de nicio motivatie. Ah, limitarile astea lingvistice, fireste ca e nevoie de o motivatie dar nu-i nevoie s-o etalati. Faceti cum credeti fara sa simtiti nevoia de explicatii ori sa dati vina pe noi ori pe grija pe care ati dori sa ne-o purtati. Dinspre noi incheierea pe care o propuneti (pentru a evita pacatul impurificarii fainului topic) este naturala prin simpla epuizare a subiectului.

          Cand esti in debara iti pasa de debara. N-ar fi adecvat ca debaraua sa arza si noi sa ne pieptenam ca sa aiba tara mai multe coafuri in peisaj.

          Cat priveste vrajirile, dezvrajirile, ras-vrajirile si des-ras-vrajirile exemplul lui Jac Cristo este intr-adevar monumental, dar oarecum pe invers. Ceva in genul „nu faceti ca ei”. Un plonjon in aceasta directie chiar ar putea perturba serios fainul topic, deturnandu-l chiar. Bine ca n-aveti dis-pozitie pentru asa ceva.

          Dupa cum spuneam exista asemanari de forma si deosebiri de fond intre cele doua personaje (NE si AVP) si la fel intre dinamicile evolutiilor lor virtuale, desi dinamicile astea doua sunt mai putin deosebite (intre ele) decat sunt personajele intre ele. Deci nu ca n-ar exista diferente majore. Eu ziceam ca daca s-ar proceda ca la antene sau ca la imitatorii antenelor, colectandu-se doar asemanarile, insistandu-se asupra lor, repetandu-le, reluandule, ironizandu-le, hiperbolizandu-le, escamotand deosebirile (oricare vor fii find acelea, daca or fi, sic) s-ar putea face o paralela strajnica intre cele doua personaje, atat de confuzionanta incat destinele lor ar ajunge singure la conncluzia ca trebuie sa convearga formal. Si lui AVP tot asa i se ofilesc sperantele-n glastra si tot asa sufera si el pentru lipsa de vizitatori si de curteni in palatul sau de la Corabia. Habar nu aveti cat de asemanatoare pot fi dramele fie in debara fie in castel.

          Apreciază

  6. Din tot ce facem, spunem sau suntem, numai intensitatea si puritatea – desfacute de toate celelalte, lumesti, omenesti – raman si conteaza cu adevarat. Ele [aceste cuvinte, fapte, stari de existenta inconstienta aproape (ca-n vis)] sunt lespezile pe care pasim spre inafara Timpului, Spatiului si Energiei rudimentare.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      … si tocmai acea des-facere de care vorbesti (catre ceea ce conteaza) este atat de greu de… facut. Este, in lumea faptelor, echivalentul a ceea ce este „inefabilul” in lumea cuvintelor. Poate doar poezia sa faca posibila intuitia prin care sa aflam ceva despre acest gen de des-facere. Se vede ca esti poeta. 🙂

      Apreciază

  7. vorba banateanului: Multa minte, prostie multa. 🙂

    Apreciază

  8. INTJ said

    Totul se pacaleste c-a dat de Nimic in Altceva. sau (nu) se pacaleste?

    Apreciază

  9. Chix said

    dela lume adunate si in cap lu goe date 😛

    Becicherec Istoc din Uramhaza

    May 3, 2014 at 19:18
    41

    @ALL
    Cuuum?… Domnul Goe ar putea fi una din mastile textualistului heraclitoriziac Gellu Iowa? Ohohoo…
    .––––––––––––––––––––––––––––
    Dorin Tudoran

    May 3, 2014 at 19:36
    42

    @Be3cicherec Istoc din Uramhaza

    Dl Goe Iova — oricine ar fi el — este un psiho & sociopat, un “guru” de trei lulele care predica exact ce nu e in stare sa faca: scrisul de performanta. Nu stiu ce masti ale “textualismului” s-ar putea afla la mijloc, dar “obrazul” acestei măști – Dl Goe Iova – este confecționat din șorici de rigolă. Nu cred că există tratament pentru asemenea cazuri.
    .––––––––––––––––––––––––––––

    cosmin ușe-de-biserică

    May 3, 2014 at 22:07
    43

    DT
    Multă vreme l-am crezut lacanian pe d-l Goe, iata-l, acum, șoricar. Unii nu cred în Yeahowa, darmite în Go and Iowa!…
    .
    .––––––––––––––––––––––––––––

    mihai rogobete

    May 3, 2014 at 22:23
    44

    “… Iov nu a păcătuit şi nu a rostit nici un cuvânt de hulă împotriva lui Dumnezeu. “
    .––––––––––––––––––––––––––––

    Daca_nu_nu

    May 3, 2014 at 22:37
    45

    Eu nu mai înțeleg nimică:
    Gellu, Goe, orice-ar fi / bine-ar fi de ne-ar slăbi…
    Părerea mea.

    Fumurescu!!!!!!!!
    Adă steacla, să-i descântăm lu domnu cela…
    🙂 🙂 🙂
    .––––––––––––––––––––––––––––

    Dorin Tudoran

    May 4, 2014 at 01:29
    46

    @cosmin ușe-de-biserică
    Repet, nu știu cine se ascunde sub aceasta platoșă de jeg numită Dl Goe Iova, dar personajul e un psiho & sociopat.
    .––––––––––––––––––––––––––––

    Dorin Tudoran

    May 4, 2014 at 01:31
    47

    @mihai rogobete
    blogul acesta nu este al lui dumnezeu, iov nu e dl goe iova…
    .––––––––––––––––––––––––––––

    Dorin Tudoran

    May 4, 2014 at 01:32
    48

    @Daca_nu_nu
    cum sa ne slabeasca? dacă ar face-o, și-ar pierde rostul de a fi…
    ––––––––––––––––––––––––

    Apreciază

  10. si totusi said

    …aproape toti comentatorii il contrazic destul de subtil pe caposul dt .

    o tine „gaia-matu ” cu … nu știu cine se ascunde sub aceasta platoșă de jeg numită Dl Goe Iova, dar personajul e un psiho & sociopat.
    Sau aici un raspuns destul de infantil, confuziv :
    @mihai rogobete
    blogul acesta nu este al lui dumnezeu, iov nu e dl goe iova…

    Apreciază

  11. Ornitoringul Pafnutie said

    Cainele Bingo

    May 4, 2014 at 10:22
    51

    O ciudatenie cu Gheorghe Iova. Pe vremuri, tot postlovilutionare insa, cind mai erau in floare textualistii (ce se derridau spornic pe telquelie, incurajati, unii, si de regretatul Marin Mincu), antecitatul domn era nelipsit de la petrecerile literare ale moldavilor cisprutici. Il invitau, avea omul haiul lui incocosabil + urmatoarea idee fixa: Cum spuneai ceva, cum sarea spre tine cu, de neuitat, ”ASTA AM ZIS-O SI EU, INCA DIN 1972!” Sindromul precursorului, nu? Vremea vremuind, Romania in UE penetrind, Base triumfand, textuantul devenea tot mai posac, irascibil, fara sare, motourile lui din Marx si Mos Ceausescu, puse la mijlocul volumaselor, nu mai stirneau decat vagi zambete condescendente, asemeni gica-contrarilor sale fara nerv si fara orizont. Pacat! Pacat ca a trecut asa de repede clipa ce i s-a dat!

    Apreciază

  12. Ornitoringul Pafnutie said

    Dorin Tudoran

    May 4, 2014 at 15:49
    55

    @Cainele Bingo
    In lipsa mea de pe aici, lasati-l in plata Dlui Goe pe domnul celalalt, sau, mai bine spus, lasati-l in plata Domnului Goe, daca cei doi se cunosc, cumva. Unul dintre ei face prapad pe alte “mijloace de socializare”. O frumoasa contradictie in termeni: un psiho & sociopat socializeaza!?!
    .
    Dorin Tudoran

    May 4, 2014 at 16:08
    56

    @mihai rogobete

    dumnezeu va fi fost primul textualist; dl goe iova este un textilist care tot viseaza sa-si faca din izmenele rupte-n cur panza de vapor.
    .
    mihai rogobete

    May 4, 2014 at 17:41
    57

    Inainte de a i se spune cerului cer, luminii lumina si pamantului pamant i s-a zis cuvantului cuvant. Fizicianul e fizician si poetul poet: Gelu nu-i Goe.
    .
    Dorin Tudoran

    May 4, 2014 at 17:46
    58

    @mihai rogobete

    azi e destul de limpede cine este dl goe. ce nu mi-e limpede este cine e gelu. deci,, dansul, geluțu acesta, de unde a apărut? despre dl goe iova vorbim mai spre toamnă. pana atunci, se poate ocupa liniștit de textile.

    Apreciază

    • RALG said

      Hm! Interesant. Foarte interesat. Daca ne obsnuisem ca conul Dorin, in virtutea unui instinct atat de van (ce le-abate si pe pasari de vreo doua ori pe an), sa cotcodaceasca neinteligibil in preajma zilelor de 1 Aprilie si respectiv 7 Noiembrie, despre un oarecare „dl.Goe”, invizibil sau de-a dreptul imaginar, anul acesta constatam ca a reusit sa-i contamineze de aceasta maladie (probabil prin inductie), si pe prea-pseudonimicii sai amici de certocratie, trecuti, ca ingerii, prin portile moderarii, special pentru a vorbi, si ei, in cunostinta de cauza (ce cauza?), despre obsesiile conului-Dorin-de-suferinta, si despre acelasi enigmatic si invizibil d.Goe. Misterele hodoronc-tronc-ului… acum in ajun de periplu pe urmele Alchimistului coelhoian, pe care conul sta sa-l intre-prinda, via Oltenia eterna Terra-Nova (ori viceversa). Viceversa.

      Si (vai) asta nu-i singura constatare ingrijoratoare. Conului Dorin ii scad (vazand cu ochii, simtind cu sufletul), abrupt si nelinistitor, respectul de sine si masura propriei importante. Daca anul trecut pe vremea asta, pomenindu-l ritual/ic pe dl.Goe (pentru a-l deconspira ca de obicei), se vedea pe sine (un personaj grandios) victimå a „serviciilor” si a „baietilor” care-l tot scot pe dl.Goe din rastel pentru a-l combate pe el nobilul erou, demn de atentia unor asemenea „servicii”, anul acesta conul Dorin, sarmanul, auto-decazut in importanta, se vede a fi (simpla) victima unui psiho & sociopat pe care, din motive personale, medicale, greu de identificat, il i-dentifica cu sintagma „Goe Iova”, incarcandu-si obsesiile confuze de conotatii biblice. Conul Dorin, sarmanul, urmeaza pe Certocratia mistica, acelasi traseu s-cazator pe care l-au urmat precursorii sai pe Corabia Nebunului.

      Acum este greu de stiut daca conul Dorin, americanul de…, foloseste termenii „psiho si sociopat” in acceptiunea comuna din limba romana sau in cea curenta (si usor diferita) din limba engleza (americana). Indiferent de alternativa, d-lui este „un patetic”, in acceptiunea „americana” a termenului. Daca ar fi sa incercam sa ne punem in pantofii tudorieni si am incerca o asa auto-parare siciliana, din perspectiva psihiatrica, probabil ca (de dragul publicului) l-am acuza/diagnostica, pe dl.Goe, de sadism, dorind sa afisam astfel maxima credibilitate posibila (din perspectiva aleasa). Maxima dar oricum insuficienta, intrucat, dupa cum se stie, un sadic este in ins care refuza sa schingiuiasca un masochist. Ceea ce nu e cazul in con-text.

      Constatand acest trend des-crescator si ingrijorator, ma intreb in ce fel va progresa cronicul con Dorin in ceea ce priveste deconspirarea d-lui Goe la urmatorul 1 Aprilie (Cronica anuntatå a urmatorului 1 Aprilie fiind pe 7 Noiembrie a.c.) si din ce perspectiva se va vedea pe sine atunci. Germenii acelei perspective au fost saditi deja in cea actuala. In mod cu totul surprinzator conul Dorin a mentionat ca psiho & sociopatul, s-ar crede „un “guru” de trei lulele care predica exact ce nu e in stare sa faca: scrisul de performanta.” Cuvantul „guru”, in gura conului Dorin suna bizar si amenintator, emfatic si nefiresc. Parca n-ar fi al sau, ci aducand mai degraba a „cu deconspirarea (involumtara) pe deconspirare calcand”. Si d-lui face aceleasi erori ca si predecesorul sau. In fine, faptul ca adoptat aceasta formula fantezista depre pretinsa predicare a d-lui Goe (Goe Iova 😯 ) in favoarea (ah) a scrisului de performanta (ce performanta?) ma duce cu gandul cå, la urmatorul 1 Aprilie, conul Dorin se va auto-vitimiza literar, si ca va insista pe complotul prin care se incearca marginalizarea sa si a performantelor sale intelectuale si scriitoricesti retro(active). Doamne ce frumos o sa fie!

      Pana atunci insa i-as recomanda (in con-text) un poem extrem de dragut, pe care sa-l citeasca din perspectiva textualista. Stai in liniste.

      Apreciază

  13. si totusi said

    @Ornitoringul Pafnutie ,
    Dorin Tudoran este intr-o confuzie totala . Ar fi bine sa tina cont de ceea ce spune Mihai Rogobete :Inainte de a i se spune cerului cer, luminii lumina si pamantului pamant i s-a zis cuvantului cuvant. Fizicianul e fizician si poetul poet: Gelu nu-i Goe.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Pai domnul pe care-l evocati, invocandu-l, chiar tine cont. Tine cont deschis pe un blog moderat. Din acel cont deschis ofera credite preferentiale tuturor anonimilor pseudonimici care vor sa ia in gura persoane publice atent selectionate de bancherul brasovean Dorin (in sensul ca sta pe banca si spune bancuri si brasoave) despre Iov, demonologie, ispita, suferinta si biruinta.

      Ca si dl.Mihai va obositi degeaba. Omul nu aude decat ceea ce vrea sa auda si nu vede decat ceea ce vrea sa vada. Daca se mai si gaseste cineva (fie din Australia, fie din Papua Noua Guinee) sa-i spuna exact ceea ce vrea sa auda, fandaxia-i gata, si nu-l mai pot intoarce din ea oricate sfaturi, declaratii, enunturi, lamuriri etc. De altfel ma cam indoiesc de faptul ca postand d-voastra, aici, o asemenea povatza chiar ati vrea sa fie luata in considerare ca atare de catre silful certocrat si de catre silfidele si elfii sai. Ba dimpotriva. 🙂 Caci d-voastra nu striviti corola de minuni a lumii si nu ucideti cu mintea tainele, ce le-ntâlniti în calea voastra…. Eu asa cred.

      Apreciază

  14. Coru Madrigal said

    anunt important pentru goe. amicul a plecat pe pustie si si-a lasat blogu nemoderat . poate sa posteze oricine

    Apreciază

  15. Dl.Goe said

    Iata o opinie exprimata decent care denota intelepciune, onestitate, curaj, caracter.

    Andrei Pleșu a anuntat intr-un editorial ca va vota la alegerile europarlamentare cu Mihai Razvan Ungureanu, cap de lista al Partidului Forta Civica, pentru ca fostul premier va face “o figura mai mult decat onorabila” la Bruxelles.

    Anuntul lui Plesu vine in conditiile in care MRU a declarat ca nu vrea sa mearga in PE si este cap de lista doar sa traga partidul dupa el. Fostul premier a spus ca va renunta la postul castigat la Bruxelles, daca partidul trece pragul electoral, pentru a candida la alegerile prezidentiale.

    “Ştiu că trebuie să merg la vot, dar nu ştiu unde să pun ştampila. (Aceasta va fi, de altfel, dilema anului…) Deocamdată, înclin să votez pentru cel cu şansele cele mai mici, dar care, după mine, are toate calităţile ca să facă o figură mai mult decît onorabilă la Bruxelles. Voi vota cu Mihai-Răzvan Ungureanu. Sau îi socotiţi mai potriviţi pe D. Drăghici, pe C. Buşoi, pe M-J. Marinescu, sau pe altul? Cum credeţi. Dar eu prefer să mă ştiu reprezentat de un domn care ştie bine o meserie (aceea de istoric), vorbeşte frumos englezeşte, a condus un minister, un guvern şi un serviciu de informaţii. N-o să facă gafe, n-o să doarmă în post şi n-o să mă facă de ruşine. Părerea mea!”, a scris Andrei Plesu in Dilema Veche.

    Stai sa vedeti cum vor sari miseii. Ca arsi. Lichelele, impotentii intelectuali, ratatii, rebuturile sociale, pleava… cu totii vor da cu Plesu de pamant.

    Apreciază

    • stely said

      Da, hotarirea mea este de mult luata. Voi vota cu Forta Civica la europarlamentare si cu MRU la prezidentiale.

      Apreciază

      • stely said

        P.S Pun pariu ca si Nikuelektriku va face la fel 🙂

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          Dl.Niku (pe care nu-i frumos sa-l bârfim) este destul de previzibil sub aspect electro-magnetic si electoral, la fel ca si d-na Margi Nalia… si deci usor de anticipat ce-o(r) sa faca al alegeri. Mai interesant si mai provocator ar fi de facut pronosticuri electorale vizavi de ce vor face cetatenii turmentati precum dl.AVP, dl.Nimeni, d-na Mitza Biciclista, Råduhu si altii asijderea.

          Apreciază

        • stely said

          Pai AVP, deja s-a exprimat . Va vota cu ăla care dă bine pe sticla … politician, de om capabil să cucerească marea majoritate, s-o mobilizeze, s-o convingă, s-o vrăjească ori s-o trombonească, dacă vreţi, să aglutineze frenetic mulţimile de fani sau de cetăţeni pifani, precum un mare star din fotbal, din cinema sau din showbiz…

          Prin urmare nu-i greu de anticipat catre cine anume isi indreapta preferintele electorale. O spun insa( fara teama ) ca nu Andrei Plesu ci se afla intr-o „confuzie jenanta” …sau poate si mai rau este deja in campanie electorala, dintr-un calcul bine gindit si bine negociat. Hmm, pe cine o fi vrind sa prosteasca ?

          P.S. Aici linkul …nu pentru bazaconiile scrise de el, ci pentru ” ciupriza” de la comentarii. 🙂

          O confuzie jenanta

          PPS.Nu vazusem comentariul Dlui Goe cind am pus comentariul meu de la ora 12:38

          Apreciază

        • RALG said

          Viorel Ponta plagiaza cu mare acuratete si naturalete metodele preluate cu copy-paste din laboratoarele media de genul Antenelor (Badea gen). Ingenuitatea ingenioasa si prospetimea pe care o afiseaza cand aplica cu o rigurozitate germana retetele anteniste, confera copiilor o stralucire pe care originalele n-o (mai) au. Omul minte fara sa se bâlbie si fara sa improvizeze (precum se intampla cu bravii sai precursorii sai pe care-i plagiaza en gros si care experimentau) stiind exact ce trebuie sa spuna, ce si cat sa ricaneze, ingâne, etc. Este o flasneta perfecta, uluitoare. Nu este de mirare ca a ajuns idolul lui Viorel Padina.

          Apreciază

        • Stely said

          Hmm…sunt intr-o mare dilema : sa fiu de acord sau nu ? As inclina sa spun da . Mai ales cu ceea ce spune Niku Elektriku aici… 🙂

          eșec usturător pentru președintele băsescu la evroparlamentare: nu a reușit să salte pesedeaoa peste cincizeci la sută

          http://nikuelektriku.blogspot.ro/search?updated-max=2014-05-26T17:00:00%2B03:00&max-results=1&start=1&by-date=false

          P.S. Ma credeti sau nu (eu) sunt oarecum multumita de rezultatul alegerilor pentru PE.

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          De crezut va cred. N-as avea niciun motiv sa nu va cred. Ba chiar pot face exercitii de imaginatie prin care sa deduc de ce si in ce consta oarecarea multumire a d-voastra vizavi de rezultatele alegerilor. Personalmente nu ma aflu nici in vreo postura emotionala acuta si nici in vreo stare cronica (in profl) care sa ma faca sa ma raportez la aceste rezultate in termeni de „multumire/nemultumire”. Mai degraba le-as comenta in termeni precum normale/bizare/vesele/triste/interesante/anoste/etc. Sunt pana la urma niste rezultate care exclud apatia in vitorul apropiat si garanteaza ca vom avea parte de agitatii si concubinaje nostime in randul politicienilor si activistilor politici (reali si/sau virtuali) in lunile urmatoare. Niciun moment de plictiseala… La nivel european perspectiva este mai degraba trista. Ideea de Uniune Europeana se afla intr-un moment oarecum dificil ce alimenteaza stupida fericire a reactionarilor ramoliti care mor de incântare ca, iata, se amana, pana dupa moartea lor, integrarea reala a natiunilor intr-o entitate continetala consistenta, facandu-i pe ei scapati de chinul de a deveni sau de a se preface ca sunt europeni (un specimen nou). Deocamdata astept cu interes Campionatul Mondial de fotbal. Se intampla din 4 in patru ani. Urmatorul presedinte al Romaniei va fi desigur (din nou) „emil constantinescu”. Abia pana la urmatoarea editie a Campionatului Mondial gazduita in Rusia (2018) se va coace (instantiindu-se) viitorul „basescu”, intr-o varianta substantial modificata (… …). Desigur ca este foarte posibil ca anumite schimbari abrupte si surprinzatoare in contextul international sa faca nerelevanta aparitia si instantierea viitorului „basescu” pe Dâmbovitza.

          Apreciază

        • Stely said

          @Dl Goe ,
          Spuneti aici :
          De crezut va cred. N-as avea niciun motiv sa nu va cred. Ba chiar pot face exercitii de imaginatie prin care sa deduc de ce si in ce consta oarecarea multumire a d-voastra vizavi de rezultatele alegerilor.
          Sigur ca ati intuit perfect motivul multumirii mele (privitor la rezultatul alegerilor ) ceea ce m-a determinat sa nu va cer sa faceti acel” exercitiu de imaginatie . Astazi insa am alta stare ;( desi unificarea ce mi -ar fi dat acea starea de multumire este iata demarata in forta. Prin urmare v-as ruga sa -l faceti, acum , spre a „deduce” motivul schimbarii mele . Nu va ascund ca sunt putin derutata, drept pentru care ” deductiile ” dumneavoastra ( in care am mare incredere ) ma intereseaza foarte mult.

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Imi pare rau ca trebuie sa va dezamagesc. N-am nicio premonitie, nicio clarviziune, nicio proorocire de facut… Oracol nefiind… Numai daca as fi, stapanind asadar ordinea prefigurabila in haos as putea trece lin de la general la particular in cazul d-voastra specific pentru a produce ceruta concluzie. E drept ca as putea sa incerc o interpretare punctuala cu materialul clientului, dar intrucat imi oferiti mult prea putine detalii, sansele de a derapa in imaginar sunt prea mari. Ma abtin. Am auzit ca Ponta n-are mana buna la votat presedinti. Mereu au iesit altii decat a votat el. Probabil ca de data asta va vota invers ca sa mearga la sigur. Altfel n-are cum. 🙂

          Apreciază

    • INTJ said

      nu ma compar eu cu cel citat … si poate de aia acu’ ma scarpin nedumerit in cap (doar-doar o aparea macar un mic santulet acolo), intrebandu-ma: „bine-bine, da’ ce-o sa faca?”. iar daca tot „n-o sa faca” … acu’ dupa ce branza, oile si buzele-s pe cale de-a fi definitiv uitate (pe langa alte fantome de la opera … err … europarlament), nu mai bine propuneau astia vreo „cumintita” locala, ca de Staller n-am scapat nici macar in filmele asiatice … sau mi-a scapat mie ceva si nu se mai aplica „the show must go on„?

      Apreciază

  16. Radu Humor said

    Cineva, cu „c” se ascunde de zor, deşi nu-l mai caută nimeni ( cu „N”) 🙄
    Dîrzenia , chiar disperarea cu care-şi apără anonimatul se datorează, cu siguranţă, unor tare fizice, morale, sau „naţionale” care odată cunoscute, scoase la iveală, ar duce la demantelarea pojghiţei de interes stârnită de scrierea destul de apreciată şi apropiată genului pamfletar !
    Ba chiar ar duce în derizoriu orice text, odată cunoscută figura, nu doar de stil, ci şi fizionomică a vesel tristului personaj !
    De aici şi îndîrjirea unora de a smulge masca simpatică de pe un chip, probabil hidos, operaţiune ce ar corespunde cu tîlcul unui simpatic proverb chinez:
    Dacă norocul îţi surîde, vei întâlni un prieten cu care să bei o sticlă cu vin ; dacă norocul te ocoleşte, vei întâlni o femeie frumoasă 🙄

    Apreciază

    • RALG said

      Pai daca nu-l cauta (si nu-l vrea) nimeni inseamna ca n-are de ce sa-si apere… anonimatul (ori altceva). Nici nu si-l apara. Disperarea e a altora. Ipotezele pe care le tot reluati obsesiv plin de sperante (inclusiv speranta ca repetitia poate fi mama adevarului) va include in aceeasi categorie a disperatilor care bâzâie, incercand sa dea disperarea pe altii.

      P.S. Ne bucura sa vedem ca (incercati sa) postati pe Certocratia alaturi de binomul Nimeni-Tudoran si de d-na Marginalia. Ne pare rau ca aliatul nu va accepta mezalianta. Ne-ar fi placut sa va stiu impreuna. Cum am incetat sa speram ca poetul de la Corabia ar putea atrage si coagula masele de pacienti in jurul sau (ubicua Marginalie nu se pune), nu ne ramane decat sa ne punem toate sperantele in charmul spuzit al „silfidului” intelectual de pe Potomac. Sfatul nostru ar fi sa insistati. Poate va primeste pana la urma. Noi asa zicem: Sa fiti primt. Macar de bogdaproste.

      Apreciază

  17. Radu Humor said

    Era un comentariu neapărut pe Certocraţia….

    Apreciază

  18. Radu Humor said

    Asta-i de la AN :

    Radu Humor
    mai 3, 2014 la 7:18 pm
    Băsescu a reuşit să compromită de unul singur toată povestea frumoasă cu americanii, atât de aşteptaţi (până acum !!!!) de români şi a EU care se dovedeşte la fel de parşivă ca şi primii.
    Şi nici nu-i de mirare atâta timp cât la vârf şi unii şi alţii au specimene politice de aceaşi natură umană !
    N-am văzut o anchetă, sau măcar un interviu cu vreunul(una) din aceste figuri “emblematice” americane sau europene în care să se dezbată cu probe astfel de măgării ce sfidează legile oricărei democraţii pretins evoluate.
    Cum este acest exemplu, deosebit de imoral, revoltător şi ilegal, prezentat succint în acest articol.
    Dacă mai aducem în discuţie toate fărădelegile făcute la Referendumul de suspendare, de către cel mai înalt for reprezentativ al justiţiei române, asezonate cu celebrele luări de poziţie ale scălâmbului fost preşedinte, rămas umil şi slugarnic guvernator, cu necesarele răspunsuri ale celor din respectivele foruri amintite, puteam avea o oglindă clară a promiscuităţiim nu numai impusă, dar şi recunoscută prin lipsă de reacţie, sau implicare jenantă de apărarea (s)pionului ajuns să fie schimbat nu cu o regină, ci cu un întreg sistem conceput şi susţinut din afară pentru distrugerea şi vânzarea pe bucăţi a acestei ţări :mrgreen:
    Cei care vor spune că măcar la noi n-au fost victime, ca-n Afganistan, Irak, Serbia, Iran, Libia,Siria, mai nou Ucraina, le voi aduce aminte de cei peste o mie de morţi din acel decembrie, dar şi de faptul că s-ar putea ca România să urmeze acelaşi traseu criminal internaţional !
    Robiţi dacă aveam la conducere, poate că refuzau să execute asemenea comenzi !,

    Comentariul tău e în așteptare.

    Apreciază

    • RALG said

      D-le Råduhu, ca de obicei sunteti aproape pe pilot automat (un soi de zombie) ceea ce sporeste si mai tare curiozitatea fata de dilema pe care teoretic ar fi trebuit s-o traversati ca-cetatean: Ponta sau Crin. Dumneatale cu cine tineti in noul context? Sper sa nu-l abandonati din gratii pe George, Crin, Laurentiu etc, doar din cauza ca a ajuns un pic pupinbasist. Nu?

      Apreciază

    • INTJ said

      in cazul americanilor si al NSA-ul lor nu prea vad ce s-ar mai incadra la „noutate” … in schimb se pare ca avem ceva „de pe frontul de est”:

      Widely known as the “bloggers law,” the new Russian measure specifies that any site with more than 3,000 visitors daily will be considered a media outlet akin to a newspaper and be responsible for the accuracy of the information published.

      Besides registering, bloggers can no longer remain anonymous online, and organizations that provide platforms for their work such as search engines, social networks and other forums must maintain computer records on Russian soil of everything posted over the previous six months.

      Apreciază

      • RALG said

        N-am citit articolul cu maxima atentie si poate de aceea n-am inteles prea exact ce anum are de gand sa procedeze Ponta… ååå… astå… Putin cu diaspora. Cum ii va putea impiedica pe oblomovistii de prertutideni sa-si deschida bloguri anonime la Havana, in Cipru, La Paz, Birmingham… Dakar, Casablanca… etc?

        Apreciază

        • INTJ said

          pai … nici nu trebuie sa-i poate impiedica. lege sa fie … ca dovezile (incalcarii ei) pot aparea si mai tarziu. iar daca dovezile se incapataneaza sa nu apara … mai raman si alte variante (in fond, pe termen lung, nu-i musai sa scoti fortat pomul cu tractorul din pamant cand exista drujba care taie lejer crengile, cand poti asfalta de jur imprejur sau, mai elegant, atunci cand poti inchide pomul intr-o mini-sera „ca sa-l protejezi”). de diaspora nu cred ca-si bate omu’ capu’ … mai ales ca are un model „functional”:

          Apreciază

        • INTJ said

          nu se intampla nimic: (b)Arca nu-i corabie (nu pana la proba contrarie, aka potopul), iar acel unic cititor de pe (b)Arca nu intra sub incidenta legii (nici daca ne-am brusc schimba limba materna).

          Apreciază

        • RALG said

          La cat spam se aduna pe Arca in melodioasa русский язык n-ar fi de mirare sa creasca dramatic audienta si atentia acordata arcei si cititorului ei unic daca am prelua vreun un articol despre Свинья Путин, диктатор без идеологии. Sunteti pregatit sa adoptati limba fraterna?

          Apreciază

        • INTJ said

          hm, se pare ca, desi nu mi-a placut vreodata limba rusa, profii si-au facut treaba cum trebuie: inca ma mai descurc cu ea si prin urmare as zice „daca-i musai, nici nu-i greu”. cat despre lipsa ideologiei … nu vine aia intotdeauna ulterior? cam ca diversele cuvinte/idei ce „li se baga-n gura/cap” creatorilor (cand de fapt nimeni nu stie 100% exact ce-a fost in capul lor in clipa creatiei)? de ex. am prins nu demult un documentar despre G.F.Händel si se plangea omu’-n scrisorile sale (un fel de minnesang in scris) ca e foarte obosit, ca are prea mult de lucru (comenzi) si prea putin timp liber … iar comentatorul incerca sa-mi explice cat de „ars” era omu’ de „nobila sa pasiune de a compune muzica ptr. mase”.

          Apreciază

        • RALG said

          Asta e valabil la arttistii care opereaza cu emotii pozitve. La ceilalti artisti nu. Friedrich Nietzsche fu inainte de Adolf Hitler, Karl Heinrich Marx inainte de Vladimir Ilici Lenin etc.

          Apreciază

        • INTJ said

          lol … parca am stabilit mai demult c-a fost mai degraba vorba de „am citit printre randuri” (gen re-print-uri de la Ahnenerbe si nush-ce-birou la rusi).

          da’ lasand la o parte gluma dvs. ma intriga momentan faptul ca, aparent, preferam sa cautam (si sa gasim, of course) predestinari la orice e negativ … ignorand (atunci cand nu aduc bani ca de ex. „i want to thank my parents, my manager, my team and everyone who made it possible for me to …”) celelalte predestinari. acu’ nah, nu am pretentia sa vad un E.T. „alunecand pe-o raza” … da’ macar acum, dupa ce si-au facut cei doi mentionati de dvs. treaba, n-ar fi timpul sa apara si contraexemplele?

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Cei doi care? Friedrich si Karl? Sau Adolf si Vladimir? Care Vladimir? Ca mai e si co-incidenta de pre-nume pre lume… 1917 – 2017 – Un veac de singuratate cu Vladimir si Estragon (comici vestiti) in asteptarea lui God…ot Macondia… Putin de-i mai Putin si cate lumi se pierd…

          Apreciază

  19. arcaluigoe said

    Epopeea tragi-comica a luptei conului Dorin cu propriile obsesii capata dimensiuni noi, semi-apocaliptice, atunci cand Nimeni nu e impotriva ci, dimpotriva, ii sare in ajutor. Conul Dorin refuza. Marginalia pluseaza.

    ***
    Esantioane:

    Dorin Tudoran – May 6, 2014 at 00:48 64

    @dlnimeni

    Va multumesc pentru inregistrare, dar am hotarat sa nu o postez. Motive:

    1. Nu conteaza cine se ascunde la umbra nick-ului “Dl Goe” – comportamentul este, limpede, al unui psiho & sociopat. Un caz nici macar trist. La fiecare sfarsit de an, inscrisurile lasate de pacient in “fisa medicala” pe care si-o consolideaza pe acest blog in “spam” sau/si “trash” pot constitui material pentru viitori studenti la medicina.

    2. Nici personajul din filmuletul oferit de dumneavoastra nu prezinta niciun interes pentru mine.

    3. Ca intre “Dl Goe”, “Dl Goe Iova” si personajul din filmuletul oferit de dvs ar putea sa existe o legatura de “rudenie” mai mult decat “spirituala” este un alt subiect lipsit de vreun interes demn de… interes.

    4. Tot ce va pot spune este ca “Dl Goe Iova” este iritat peste poate ca “ilustra” sa persoana este banuita de a fi o alta “ilustra” persoana s.a.m.d. Nu vad de ce l-am ajuta sa faca si mai multa spuma la gura, mai ales ca pretul servetelelor de hartie s-ar putea sa creasca.

     
    =========================

    Marginalia non turpia  – May 6, 2014 at 10:00 68

    Primiți, vă rog, prețuirea mea, domnule Dorin Tudoran.

    Drumuri bune și frumoase să aveți!

    Nu aștept răspuns. Prețuirea nu se dă la schimb, imho.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Mesaj cenzurat pe blogul (!?) Certocratia (laguna in care conului Dorin ii place sa vorbeasca la soare):

      Coane Dorine, sunteti mo-nu-men-tal, pe cinstea mea ca sunteti monumental. Mai mult decat coagularea spontana a acestui binom newtonian Nimeni-Tudoran, nimic n-ar fi putut sublinia mai clar starea in care va aflati si din care va zbateti sa iesiti decretand cu disperare psihopatiile altora. Comedie in toata regula. Faptul ca, taman la pont, sunteti ofertat cu o doza de pretuire de catre o marginalie care s-a mai concubinat literar cu fiecare dintre cei doi termeni ai binomului Nimeni-Tudoran constituie premisele glorioase ale unui spectacular menage-a-trois, mult asteptat pe piata hi-hilaritatilor. Nu-l ratati. Pretuiti-o pe Marginalia si nu veti regreta.

      P.S. Faptul ca incercati (exact ca si anul trecut) sa vindeti guvizilor asa zisa iritarea a d-lui Goe din motiv de con-fuzie doriana, dovedeste ca aveti o imaginatie bogata pe care, de fapt, se bazeaza toate sperantele d-voastra de omulet s-cazator, care nu mai suporta critica, contrazicrea, dialogul, discutia pe text. Cenzurati texte (ascundeti ceea ce nu puteti contesta), iar la vedere incercati cu o disperare comica sa contestati ad hominem autoritatea voribitorului si asa invizibil, etaland (cui? de ce?) sperantele d-voastra suspecte. Un pic cam jalnic pentru un fost erou al literaturii.

      In con-text am o dedicatie speciala pentru binomul Nimeni-Tudoran:

      Apreciază

      • dlnimeni said

        Presupuneri, fantezii, ipoteze, birfe! De atit sunteti capabil! Pe scurt, citeva ultime fraze, deoarece nu voi mai surfa pe blogul dvs, fiindca a va scrie este curata pierdere de vreme, simti realmente cum pierzi minute pretioase din viata, cum a zis un textualist, textul isi devoreaza autorul. De cum am citit raspunsul publicat al dlui Tudoran la un comentariu nepublicat al meu am stiut ca v-a fi ceva aici si am trecut sa vad ce. Nimic surprinzator. In realitate, dle Goe, dl Tudoran v-a facut (textualist?) din text, clasa una. Poanta este ca, nepublicindu-mi comentariul, v-a facut sa credeti ca este unul dintre cele pe care hirtia, chiar virtuala, nu le poate suporta. In realitate am pomenit doar in secundar despre dvs si anume am scris ca nu ma intereseaza cine este dl Goe in realitate. Asta in contradictie cu literatii de acolo care, mirosind in persoana din spatele dlui Goe un confrate, sunt curiosi. Si am mai scris ca fiind asa de des pomenit Ghe. Iova, sa publice un filmulet de pe youtube, deloc jignitor si anume scrisul extrem partea I, deoarece, am scris eu despre destainuirile de la Telciu, nu imi place sa vad scriitori care beau. In fapt (presupun, fantazez, ipotenuzez, birfez!) cred ca dl Tudoran nu mi-a publicat comentariul fiindca facusem o gluma intemeiata care avea la baza un comentariu anterior si s-ar fi putut ca persoana respectiva sa se simta atinsa de gluma mea ( care avea dreptate!). V-a dat clasa, va isterizati de pomana, ati ajuns de risul lui Stely!. Dar v-am alocat destul timp, e cazul sa inchei. Reiau: dle Goe, nu ma intereseaza nici personajul real din spatele dlui Goe si nici personajul virtual dl Goe. Mi-am inchis blogul si mi-am gasit alte preocupari in viata, mai in acord cu virsta mea inaintata, cu cultura mea (deficitara), cu ocupatia (baiat de benzinarie) si cu altele. Va fac atent ca incercati sa va atirnati de niste personaje care nu vor sa aiba nimic comun cu dvs: dna Mecu, eu, Mitzaa,… si last but not least, dl Tudoran. A propos, aparitia mea pe blogul dlui Tudoran a fost o mica si nevinovata pacaleala. Cu acestea va zic pa si pu!.

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          D-le Nimeni imi pare nespus de rau ca, dintr-o inexplicabila lene, v-am inselat asteptarile. In fapt n-apucasem sa comentez, in context Arca lui Goe gestul facut de d-voastra pe Certocratia. V-ati grabit sa dati o replica in baza mesajului nostru reluat aici (pentru ca a fost refuzat abuziv pe Certocratia) si care mesaj fusese scris aclo in con-text Certocratia. Ca nu-i acelasi lucru. N-o sa-mi pot ierta prea curand faptul ca n-am postat imediat interpretarea noastra vizavi de gestul d-voastra, care oricum ne era extrem de clar inca din primul moment. Acuma mesajul d-voastra (rusine sa-mi fie ca nu l-am anticipat) complica extrem de mult lucrurile. Interpretarea pe care o vom da-o in cele din urma va fi inevitabil alterata ca efect al prezentei acestei replici a d-voastra. Imi pare sincer rau de o asa intamplare. Sper ca intuitia sa va ajute ca din replica noastra, in forma in care va aparea, sa deduceti adevarul. Cu consideratia al dv. dl.Goe.

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          @Dl.Nimeni – P.S. Sper ca macar v-a placut dedicatia pe care v-o facusem… 🙂

          Ma atârn? Hm!

          Nu vor sa (mai) aiba nimic in comun cu domnia noastra? Hm, hm…

          Cine are, are! Cine n-are, n-are! Nu toate pe lumea asta sunt chestii care sa tina de „vointa”! Dintre toti cei mentionati arbitrar oricum conul Dorin sta cel mai prost cu „vointa”. De-abia asteapta sa-l provoace cineva, oricine, dar nu dl.Goe, la o discutie despre dl.Goe si gata, se revarsa… Om fara ambit, domnule. Pai tanti Mitza sarmaana e lux pe langa d-lui. Cel putin la capitolul asta.

          Apreciază

        • stely said

          ” V-a dat clasa, va isterizati de pomana, ati ajuns de risul lui Stely!”
          Cu asta crede ca v-a /m-a dat gata . De unde o fi dedus el ineptia respectiva ? Cred ca ar trebui sa mai faca un efort de interpretare pe text ,in stilul sau nimenist, ca sa vedem si noi cum a ajuns la asemenea deductie .

          Apreciază

        • RALG said

          Cred ca in directia asta d-lui Nimeni ar trebui sa i se acorde unele circumstante atenuante. In acord cu partitura universala cat si in contextul particular al personajului care cenzurat fiind in alta parte, isi posteaza replica pe Arca lui Goe, mesajul sau trebuia musai sa contina (formal) o astfel de „rautate” nevinovata. Asa de-venea rolul in contextul in care noi (care noi?) ar trebui sa stim ca dl.Nimeni stie ca si dl.Tudoran stie… sa citeasca si ca chiar citeste… arcå. Deci na acum, nu-i nevoie sa scoateti in evidenta taman detaliile cele mai insignifiante ale replicilor de bogdaproste postate pe Arca (de catre oameni care-si calca pe inima ca sa le scrie) si sa cereti socoteala tocmai pentru acelea. Trebuie sa recunoasteti ca incolo, dl. Nimeni a brodit-o binisor, scotând-o… la capat… in mod rezonabil fata cu modul rusinos in care a fost cenzurat abuziv de catre scriitorul Dorin Tudoran.

          P.S. Nici nu m-ar deranja cine site ce sa „ajung” de (sau la) râsul d-voastra, mai ales ca in ultima vreme va vad cam incrancenata. 🙂

          Apreciază

        • stely said

          Ati intuit bine … sunt incrincenata sau mai degraba stresata , dar nu pentru ceea ce mi se intimpla in lumea virtuala, ci in lumea reala . Bunaoara , astazi (marti) am avut exact trei ceasuri rele . Pe bune . O veste proasta , o intimplare nefasta (o mina rupta a cuiva apropiat ) si o paguba in portofel …toate una dupa alta, incepind cu ora 13 :00 pina la ora 21 :00 😦 Si nici zilele trecute nu am stat pe roze : o viroza pacatoasa, cu tot tacimul de manifestari neplacute . Asa ca maine trebuie sa mai vad o data „Goosfraba” ca sa(mai) iau si eu o Pauza .Asa de respirat. Sa respiram… Ușor
          Dar faptul ca mi-ati spus ca nu va deranjeaza ajunsul de risul meu iata ca rasuflu ceva mai usor …si nici nu mai tusesc cine stie ce… 🙂

          Apreciază

        • RALG said

          Atunci insanatosire grabnica si Hakuna Matata. 🙂

          Apreciază

    • stely said

      O dedicatie 😉

      balanței care ești (lovez)

      pentru fiecare om care râde,
      există unul care plânge
      pentru fiecare cerc de libertate,
      există altul care strânge

      pentru fiecare clipă de fericire,
      vine una de tristețe
      amarul care curge când greșim
      stă în balanță cu dulcele teribilism de june-prim

      lumina are umbra, yinul – yang
      iu-huuuu pășește-ncet, ca să nu dea de zbang,
      la polul opus de polul sud e polul nord
      și încă mai departe e un cerșetor de-un lord

      fiecărui vis din copilărie
      îi corespunde o nostalgie
      fiecărui zbor – o cădere
      oricărei certitudini, o părere

      cât se minte, atât se spune adevărul
      cât ești de frumoasă când îți strângi părul
      Iv cel Naiv

      Apreciază

  20. Dl.Goe said

    La rubrica „Enormitati Tulburatoare” aflam de la un „fan al lui Che Guevara” (si-al de-al vara-nu-lui) si (simultan) idol politic al dizidentului comunist Viorel Padina (vara), cum ca Mircea Mihaies si Horia Roman Patapievici ar fi neo-fascisti. Doamne Dumnezeule. Noi stiam de la un „fan al Crinului” ca astia doi ar fi fiind „jidani”. In concluzie ar trebui dati pe mana celor de la ANI pentru incompatibilitate si conflict de interese. Pariem ca Scipio Africanul va confirma valabilitatea spuselor colegului sau (intelectualul Ponta in spe), printr-o tacere extrem de elocventa. Fiind dansul putin dus… prin tarile cele calde. Daca ar fi aici, printre noi, ar scrie la repezeala un excelent expozeu in care, pamflatandu-l pe micul premier ar face haz de teribilismele declarative ale acestuia, explicand totodata pe largo, maselor de cititori si cititoare (abonati, cu cartela), care au fost realele motive ale „negationismului” Viorel-Victorian fata cu propunerea presedintelui si cat de intemeiate sunt aceste motive. Acuma si Basescu asta are un tupeu fantastic pentru a propune spre medaliere niste mediocritati elitiste care cica ar fi promovat cutura romana dar n-au fost in stare nici macar sa propuna Planeta Ou in patrimoniul cultural universal ca contributie romaneasca definitiva si definitorie. Asa ceva nu se poate tovarasi. Jos basescu si gasca sa te sine-curisti. Traiasca Cultura Romana Libera. Traiasca Planeta Ou. Traducatorilor recompense.

    Apreciază

    • haidi, bre, draga domnule goie ca matale esti mai negatzionist in fatza evidentzii cu care ne izbeste’n moaca realitatea coabitarii celor doi coechipieri inechipa de zgomote a teatrului cu marionete prin care e reprezentat actualmente statu romun, incit nici vorba sa mai putem invoca, altfel decit platitzi de blaga buldogu de ultima hora al monichii, ca bietzii patapie si mihaies reprezinta pelicula subtzire de tzukur in care o invelira pe duduca parasutista ca sa nu mai aiva ‘telectoalii sovaielnici gretzuri cind or s’o inghitza, in calitate de catindata favorita, cu favoritzi, nu neaparat a dreptzii cu arborele cam cotit, ci, mai ales-bules, a domnului p.m. ponta, adevaratul favorit al iubitului condudiktator, faralegatura cu avepe, poate nici macar cu dom tudoran.
      acuma, ma duc sa ma joc cu smotoceii pe care’i lanseaza, la liber alese, cuplul comico contor sionist pontabasescu, adica sa semnez petitzia pro patapievich&mihaies, care musai sa fie lansata, si, implicit, sa ma inscriu in pempe, cum s’a ‘nscris si goma in pecere dupa discursu lu ceashca din balcon, in 968

      Apreciază

      • RALG said

        @D-le Nikule – Ma simt pam-flatat teribil de faptul ca ma tratati cu comentarii la o frecventa peste media d-voastra obisnuita si doi la mana ca mi-a si placut ca continut mesajul d-voastra de-a dreptul oniric. Presupun ca nu aveti la indemana repere bibliografice care sa ateste cat de cat negatzionismul domgoist in fatza evidentzii in discutie si ca singura dovada stiintifica de netågåduit (sic) pe care ati putea-o invoca ar fi din Trataul de Interpretare a Viselor de Sig-mund Fraudå. Ati visat si m-ati acuzat.

        P.S. V-as fi propus sa lansam impreuna petitia pro pata-mi dar intrucat n-avem nici macar impreuna anver-gura necesara va trebui sa mai asteptam pana se decide dl.Iliesiu sau, mai stii?, chiar dl. Plesu in persoana. Asta in caz ca nu vreti totusi sa o dam anonima pe vreun blog ales de comun acord.

        Apreciază

        • as participa, mai curind, draga domnule goe, la o petitzie in sprijinu’ meu, eventual, daca nu obligatoriu, insotzita de afisarea conturilor, in lei si valuta, prin care acest sprijin se poate materializa.

          free gigi!

          free meme!

          forzza nazzia de stelisti (tocmai auzeam ca sint peste 6 milioane)!

          Apreciază

        • il rugam, mai bine, pe badin, actual basist beunist, sa lanseze petitzia, nu de.alta dar are expertiza in patapie si icr, de pe vremea lansarii scandalului poneiutzului roz, in colaborare cu horvath-deva-new york, pe cind era antenist trei

          Apreciază

        • RALG said

          @D-le Nikule, noi suntem un personaj (cat se poate de) onest, asa ca tinem sa va atragem atentia (si) pe aceasta cale, ca, postatnd (prea des) pe Arca lui Goe, in calå, sunteti pe cale sa va compromiteti iremediabil, in ochii anturajului lui s-Cipi-o Africanul pe Corabia Certocrata din desertul Potomacului, unde veti ajunge un paria, si unde veti fi privit ca un sus-pect de catre intreaga liota de intelectuali cu manera (basca pe Forumul de/pe la Corabia Nebunului…). Ne e teama ca veti avea soarta d-lui Mihai Rogobete pe care nataraii il intrec chiar si de-ar fi cu stea(ua) in frunte in siajul scipiot al celui dus sa-l interpreteze pe Rick Blaine redivivus pe ruinele Cartaginei. Cum credeti si d-voastra. Sa nu ziceti ca nu v-am spus.

          P.S. Pentru partea financiara vi l-am recomanda pe omul nostru de la Munchen, Rromica Germanul. El este dispus sa faca donatii baietilor talentati si corect politic orientati (cazul d-voastra). Exista precedente notabile. Petitie sa fie ca o semnnam si noi cu draga inima. Doar sunteti de-al nostru, din popor.

          P.S. 6 milioane de stelisti? Aoleu… Cu doua milioane mai mult decat numarul membrilor de partid. Maine poimanine se va construi nationala (electorala) pe scheletul lui Gigi Becali… Vivat Miorita Redivivus.

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          D-le Nikule, noi vorbim si påretzii au urechi, iar epigonii intuitii. Auzii ca, din cauza faptului ca marile spirite se intalnesc (in vaz,duh, auz,miros), CTP, nu prin plagiat ci prin convergenta informationala si intuitie primordiala ar fi intrat in atingere cu teoria onirica a lui Nikå Elektrica referitoare la pantomimarea harassment-ului din simulacrul beliocos al cohapitacilor pe falia Traian-Viorel. Na, ca acuma suteti doi. La mana. Si cand era sa fac hazul cuvenit ce aflu? Ca gluma mea in care „dl.Plesu” (fosta victima) devine initiator de petitiuni anti-anti-fasciste in contra micului „che” (de profesie pm) a depasit ultra-rapid statutul de gluma:

          Apel de solidaritate cu H.-R. Patapievici, Mircea Mihăieş împotriva stigmatizărilor proferate de premierul Victor Ponta. SEMNATI AICI. Intaiul semnatar al petitiunii, nimeni altul decat simapticul elitist, intelectualul Andrei Gabriel Plesu.

          Si uite asa a ajuns dl.Goe proto-Popescu sa aiba intuitii involuntare. Cum ar fi sa semneze chiar si Victor Viorel Ponta apelul? (Daca si de data asta intuitia mi-o ia inaintea umorului ma duc musai sa joc la lotto).

          Apreciază

    • RALG said

      Antifascistii nostri

      Articol de Dan Tapalaga – HotNews.ro – Joi, 8 mai 2014, 18:17 Actualitate | Politic

      „S-a umplut brusc tara de antifascisti. Cum zici ceva de Rusia, un micut grup leninist de pe net sare in sus si te stampileaza fascist. Dincolo, la Antena 3, basistii nu mai sunt demult simpli basisti ci iau diverse alte chipuri hade: legionari, fascisti, extremisti. Toti cei care sustin anchetele DNA, curatenia in justitie si politica au ceva fascist in atitudine, de-a dreptul criminal dar la o adica poti fi trecut si in categoria activistilor comunisti ai anilor 50. Victor Ponta s-a pus zilele astea in fruntea plutonului de anti-fascisti, refuzand sa semneze decretul de decorare a unor onorabili intelectuali care au condus ICR-ul sub pretextul ridicol ca Mircea Mihaies ar fi „fascist batran”.

      Toate rahaturile astea nu prea merita atentie, explicate stiintific sau demontate deoarece n-ai ce demonta, totul e prostie pura si rea credinta. Dar merita studiat putin cum apar aceste cacareze de gandire scremuta. In cazul micului grup de leninisti care vede fascisti peste tot tampenia asta vine direct din Rusia. Patria miscarilor ultranationaliste, tara asasinatelor politice, comandate sau tolerate de statul lui Putin a umflat in ultimii ani teoria pericolului fascist dupa metoda clasica hotul striga hotii.

      In Europa exista, adevarat, niste miscari extremiste (anti-imigrationiste in special) si un real pericol ca ele sa castige teren in PE, dar ele sunt numite in mod abuziv neo-fasciste sau cripto-fasciste. (Vezi aici un excelent studiu intitutlat The breakthough of neo-fascism in Europe. A case of mistaken identity, publicat luna trecuta in Foreignpolicy). Este, insa, mai eficient propagandistic sa acuzi Europa ca tolereaza si incurajeaza fascismul, cum fac Putin si Lavrov azi, decat sa te aperi mereu de acuzatiile ca procedezi exact ca Hitler. Cea mai buna aparare este atacul continuu. Iti acuzi tu adversarii de toate relele care ti se pot imputa, la o adica, chiar tie, denigrezi fara scrupule pentru a confuza publicul.

      Ei, asa si cu smecherasul Victor Ponta, tot mai vadimizat si lipsit de minima responsabilitate. La fel cum batranul activist Iliescu ii facea leginoari pe adversarii sai din opozitie la inceputul anilor 90 pentru a-i demoniza, exact asa procedeaza si Ponta cand isi acuza criticii de fascism. Tehnica e aceeasi, ruseasca, securista sau pur si simplu ticaloasa: adversarul trebuie denigrat cu orice pret, decredibilizat, tarat in mocirla chiar daca n-ai nici un argument sa o faci. Si mai ales cand relele puse in craca altuia sunt chiar in curtea ta. Pana una alta, PSD-ul este partidul tuturor – ismelor posibile. PSD-ul lui Ponta vine cu cea mai solida mostenire comunista si securista, nu altul. Mazare a defilat public cu uniforma nazista, nu Mihaies sau Patapievici (te umfla rasul numai cand te gandesti la asta). Sova are reputatie de negationist, nu intelectualii de dreapta.

      Marile aliante cu securisti dovediti le-a facut Ponta, nu dreapta „fascista”. Fascisme in cele mai pure forme de manifestare, cu ziaristi care afirma public ca-si doresc moartea unor basisti, instiga la linsaje publice si pun in scena executii mediatice vedem fix la televiziunile aliate cu Victor Ponta, nu in alta parte, si unde premierul se simte foarte bine. Cea mai nationalista si prafuita campanie la europarlamentare o gasim la PSD, cu sloganul „Mandri ca suntem romani” sau „Aparam Romania la Bruxelles”, de parca tara noastra s-ar afla sub asediul occidentului „putred”, nu sub amenintarea expansionismului rusesc. Este, pana si aceasta, o forma de manipulare.

      Cel mai mare dispret pentru justitie, stat de drept si lege l-a manifestat constant de-a lungul anilor PSD-ul lui Iliescu, Nastase si acum Ponta, culminand cu puciul parlamentar, tentativa de lovitura de stat sau cum doriti s-o numiti numai actiune democratica nu din vara lui 2012.

      Antifascistii nostri, in frunte cu premierul Victor Ponta, fie au ceva de ascuns, fie tradeaza complexe teribile in fata adversarilor atunci cand arunca in stanga si in dreapta cu acuzatiile de fascism, legionarism sau dictatura. Este exact ceea ce li se poate imputa lor, antifascistilor de parada ai Romaniei. Cand tarasti dupa tine atatea rele si pacate politice, ca Victor Ponta, normal ca toti ceilalti – mai ales adversarii cu onoare, credibilitate si performante recunoscute peste tot in lume ca grupul de intelectuali care a condus ICR – trebuie desfiintati. Cel mai simplu e sa le spui fascisti, deoarece e si la moda si nici nu prea trebuie demonstrat. Publicul PSD stie doar ca fascismul e ceva nasol si cam atat, nu-si bate capul mai departe.

      Apoi, poate va amintiti, micutul grup leninisto-antifascist incita la insurectii de strada, in frunte cu Rogozanu, facea nu demult apologia protestulului violent ca unica sansa de a impune o idee. Cam astia sunt antifascistii nostri de azi: un lider politic maoist, cu simpatii declarate fata de China si Rusia, un grup de intelecutali stangisti-leninisti adepti ai revolutiei violente impotriva ordinii capitaliste si cativa ziaristi isterici ca seful lor risca sa intre azi maine la inchisoare. In rezumat, toti cei care nu tin cu hotia, minciuna, coruptia si propaganda sunt fascisti.

      PS: Toti antifascistii din Romania au ocazia sa protesteze, maine, la statuia soldatului sovietic de langa statia de metrou Aurel Vlaicu unde azi dimineata se curata de zor, impotriva revenirii fascismului in Romania la 70 de ani de la infrangerea fascismului in Europa. Masa si dansul, la ambasada Moscovei.”

      Apreciază

  21. stely said

    Daca ati fi Mircea Mihaies sau Horia Roman Patapievici, ce ati face la auzul unor asemenea enormitarti ? Mi se pare o nemernicie fara margini ce a spus Victor Ponta la adresa dumnealor. Va rog sa ma credeti ca, daca ar veni in orasul meu si ar indrazni sa repete netrebniciile respective , m-as priponi in fata lui si l-as intreba : cum indraznesti mai nemernicule, sa scoti pe gura aia tălâmba asemenea enormitati ?!” :evill: Zau, omul asta trebuie oprit cumva .
    Cit despre delirantul de Viorel Padina, care il considera „raul cel mic” fata de Mihai Razvan Ungureanu, nu am decit o enorma scirba . Imi este imposibil sa mai vad in el un om normal la cap…si nici cele doua doamne care inca mai cred ca este ceva de capul lui .

    Apreciază

    • RALG said

      Noi, daca am fi Mircea Mihaies si/sau Horia Roman Patapievici, la auzul unor asemenea enormitarti, ne-am face ca nu le auzim (ca juni cu educatioune). Ceea ce speram ca vor si face si d-lor. Ceea ce le si dorim.

      P.S. Imi pare sincer si plenar rau sa aud ca fostul d-voastra idol a ajuns sa va produca scarbå. Nu detaliez dar sper ca poate vom dezbate vreodata pe aceasta tema despre devenirea sentimentala fata cu falsii idoli. Mie personajul cu pricina mi se pare la fel de amuzant ca intotdeauna, o sursa inepuizabil de haz si hâtrenie involuntara. E atat de caraghios incat nu-mi poate produce sila, mila sau scârbå. Teoriile lui, formate exclusiv din axiome, sunt monumentale toate dar asta despre faptul ca „raul cel mai mic” este cel care poate ajunge la putere castigand alegerile (cum-ne-cum) este ilustrarea deplina a oportunismului la mioritici (Eu tin cu guvernul, dar tin si cu opozitia cand vine la putere). Prin prisma acestei teorii pot fi interpretate corect toate gesturile lui de pana acum (toate-toate), facute in real sau in virtual. Omul are cap compas pe frimitura. Ceea ce-l mai abate de la frimitura este frustrarea pe care i-o poate produce vreun posesor de cozonac care-i desconsidera fatis dreptul la frimitura. In acest context gandacul se rasuceste brusc si incearca sa-l piste de cur pe imprudentul care nu-i ramarca maretia la dimensiunile cosmice pe care el insusi le percepe in oglinzi de (a)casa sau prin cristalinul vreunei doamne dispusa vremelnic sa-si ofere dezinteresat retina care retine prin pupile imagina (mare si rasturnata) a e-pocalului poe-zel corabian, prin ochii beliti de admiratie, respect si pretuire care, nuuuu, se ofera la schimb, ai respectivei doamne. Doamne.

      Apreciază

      • stely said

        Pe vremea cind era” idolul” meu nu o luase razna atit de rau. Atunci mi se parea ca are, macar in politica, o gindire lucida . La politicieni lua in considerare faptele si nu cum se vad ei pe sticla, sau cum stiu sa vrajeasca si sa tromboneasca prostimea, ca s-o cucereasca. Pai cum au ajuns Hitler, Stalin si Ceausescu sa faca atitea nemernicii ? Si astia electrizau la fel multimile … Dupa cum s-a dezlantuit in campania asta electorala, Ponta nu este departe de ei. .
        Apropo , nu stiu cum accepta B1 videoclipul electoral, in care striga ca un descreierat ,ca el nu va face ca Basescu : „sa ne bage pe toti la puscarie ” … Cred ca CNA-ul ar trebui sa intervina in difuzarea unor asemenea videoclipuri electorale.

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          Imi pare „rau” ca trebuie sa va contra-zic. Fiind si deplin democrat si si de partea deplinei libertati de exprimare, eu n-as fi de acord ca CNA sa-l cenzureze pe Viorel Ponta. Din doua una, ori popo-rul sa di-cearna (si singur) si sa aleaga dupa ce si cat a inteles, ori sa vina si alti actori politici si sa cante o contra-melodie clarificatoare in deplina libertate de exprimare, primesc. Pe mine mesajele lui Ponta nu ma enerveaza catusi de putin, si nici faptul ca unii (vorba ‘ceea, alegatori) ar putea fi prostiti de tiradele acestei flasnete sinucigase. Fiecare pasare pe limba ei piere. Partea grava este ca exista multi care-l accepta nu neintelegand ci intelegand exact mesajul lui Ponta: masa de mici hoti si pomanagii ai patriei. Lor le place Ponta asa exact cum este, nu cum cred unii ca ar vrea sa a/para. Acuma daca mica armata a micilor hoti si pomanagii e destul de mare incat Ponta sa iasa presedinte tura asta, deh, asta e democratia. Cenzurat si victimizat Ponta ar strange si mai multe voturi si simpatii. Lasati-l sa fie el insusi. Oamenii onesti si lucizi se vor enerva putin. Poate destul incat sa nu stea acasa in ziua de votare.

          Apreciază

        • stely said

          Da, dar povestea aia cu experimentul lui Lazaroiu risca sa devina „boala lunga, moarte sigura „. Ma tem ca prostimea nu va reusi sa scape in veci de” limbrici”deoarece tot la siropul sarlatanilor pune botul, in loc sa apeleze la specialistii seriosi. Si ce folos avem noi astia sanatosi, daca i-a cuprins pe toti ascardioza ?

          Apreciază

        • RALG said

          Cui nu-i convine candideaza, militeaza sau emigreaza. Nu cenzureaza. Nimeni nu le poate interzice limbricilor sa fie limbrici si abalarilor sa fie abalari. Numai abalarii (de pretutindeni) isi imagineaza ca pot obtine rezultate durabile cenzurand, ascunzand… Mi se pare firesc sa acceptam decizia poporului indiferent care va fi aceea. La urma ormei o ipotetica tura cu Ponta pres inseamna mai apoi doua cu MRU.

          P.S. Si eu cred ca „promovarea” elena de catre Basescu e un cal troian…

          Apreciază

        • stely said

          @Dl Goe – Trebuie sa va spun ca , atunci cind v-am intrebat …Daca ati fi Mircea Mihaies sau Horia Roman Patapievici, ce ati face la auzul unor asemenea enormitarti ? … eu chiar voiam ca, Victor Ponta sa fie dat in judecata de domnul Mircea Mircea Mihaies (pentru calomnie) iar domnul Horia Roman Patapievici sa -i ceara socoteala public pentru mizeriile si minciunile, spuse la adresa dumnealor . Nu am prevazut insa ca domnul Andrei Plesu, pentru prima oara in istoria post-decembrista, va uza de autoritatea de membru marcant al Societatii Civile si va face un Apel de solidaritate in sprijinul domnului Mircea Mihaies. Asadar, eu ma simt satisfacuta, intrucit asa cum spuneam …” omul asta trebuie oprit cumva „. Chiar daca individul va persista in nesimtire , macar ca lumea civilizata din tara si din afara , va avea prilejul sa-si manifeste solidaritatea cu dumnealor prin semnarea apelului.

          Acum v-as intreba ceva …mai personal si anume : ce i-ati spune domnului Horia Roman Patapievici, daca ati avea ocazia sa-l intiniti fata in fata ?
          P.S. Eventualul raspuns trebuie sa vina azi pina in ora 19:00. 🙂

          Apreciază

    • Dl.Goe said

      Dl.Niku zice, si eu n-am niciun motiv sa nu-l cred, ca Basescu si Ponta sunt co(h)abtiatci si joaca pe aceeasi mana, pantomimand de forma dis-pute, ceea ce pute. A putzi, putoare. Unul cu Nutzi, altul cu Mazare… si amandoi impreuna. O fi? Este… De aceea am putea s-conta pe cel Ungurean ca-i mai intelectual si mai ortoman la minte si la suflet (desi nici pe asta nu-l are nenea Niku la suflet si la minte, dupa cum nu ne minte-n pamflete pe blogul sau satiric 100%). L-am auzit c-ar vota cu Becali. C-are oi mai multe. Acuma as vrea sa faca o alegatie sincera si incontestabila:Eminamente mare diferenta n-ar fi intre varianta ca in Romania presedinte va de-veni George Becali si varianta in care presedinte ar de-veni Mihai-Răzvan Ungureanu. Serios. Dl.Niku ca si con-fratele sau de la Corabia fac exces de zel degeaba. Irosindu-se.

      Apreciază

      • stely said

        Pai eu cred ca povestea asta, precum ca Basescu si Ponta mimeaza cearta este o gogomanie si mai mare . Admit ca face o greseala ca se ia la trinta cu el. Ponta dovedeste o iresponsabilitate atit de mare, incit nu se da in sus de la nimic. Ori Traian Basescu nu trebuie sa-si puna mintea cu un putzoi nenorocit. Cit despre implicarea in campanie pentru” Nutz”i inclin sa cred ca este o strategie bine gindita. Au lucrat tot timpul pe sondaje .PMP stagna la 4-5% inainte de venirea ei . Dupa intrarea ei in partid a inceput sa creasca pina la 8-10% .. Oricine poate vedea ca Nutzi are lipici la mase. Dar, intre ea si Ponta sunt diferente f.mari. Cine nu vede este fie orb, fie de rea credinta. Si inca ceva :strategia dreptei (de pina acum ) a fost diversificarea , pe care unii au vazut-o ca o dezbinare. Crearea unui partid basescian era necesar. Dar ca sa-l creeze trebuia sa se rupa total de PD-L . La fel Forta si Civica .MRU trebuia sa-si faca partid. Ei bine, dupa euro- parlamentare , vor trece la pasul 2 :uniificarea dreptei sub un singur steag (sigla )Veti vedea ca am dreptate .Doamne Ajuta !

        Apreciază

  22. stely said

    Pauza de respirat 🙂

    Apreciază

  23. ma bucur, draga domnule goe, ca ce bine va ‘ntzelegetzi voi doi, dumneavoastra (ca tu nu va potz zice) si doamna stely, macar in privintza viitorului luminos pe care o sa ni’l livreze mru, supt forma de chiftele, cu prastia, peste gardu cocinii in care noi o sa ne zvircolim, totusi, tot in scirna asigurata, din belsug si din belciug, de conducatorii natziei de stelisti, care’s, totodata, dupa cum se poate lesne observa, si pesedisti-pedeseristi-fesenisti pina’n maduva de la capatu shirii mult prea moi.

    domnul mru are merite deosebite si de necontestat, pe care eu i le admir si i le admiram inca de pe cind era urmarit de organe, mult inainte sa fie uns ceva sef peste stampile si sugative la o parte din acestea, indeletnicire care i’a asigurat un invelis protector, ceva mai unsuros si alunecos decit ar fi fost cazul, dincolo de care eu nu mai prea pot patrunde, psihologiceste vorbind, ca prea’l vad timorat si puindu’se singur in situatzii aproape caraghioase (cum a fost aia cu „fitzi ungurenii mei!” – si ei s’au conformat, ca baciul ungurean, ca’i mai ortoman, trintindu’l citeva saptamini mai tirziu), sau facindu’se ca’si face partid pe care i l’au facut, evidamente, altzii („PFC a fost fondat în 2004 de către Viorel Lis, sub numele de Partidul Creștin”), din componentza caruia eu nu puteam reproduce (pina m’am uitat pe wikipedia) „decit” doua nume: pe secretarul mult prea general pirpiriu, fost consigliere pedelist in colegiul meu „de sector”, si pe sotzia regretatului bloger teofil, desy demeter.

    cu toate acestea, eu ii (si va) doresc tot succesul din lume, in lupta care ar fi trebuit sa fie pe bune, daca lumea asta n’ar fi atit de meschina si n’ar fi incaput pe mînurile unora si mai meschini, cu interesele lor cu tot.

    iara cu condiktatoru, caruia i’am fost, poci zice, un partizan aproape feroc, dar cu pauze si lipsuri, io, d’acuma, piine si sare nu mai pot consuma, nu neaparat din cauza de parasutista duduka caduca (dar si din aceasta cauza), ci pentru c’a hotarit sa se pise cu bolta pe promisiunea solemna ca n’o sa faca precum ilici, adica ca n’o sa vree sa se retraga din curva de politica decit cu picerele ‘nainte (inainte era mai bine), cale sigura d’ai asigura un viitor iluminos (și vreo doua mandate) pupilului, „iresponsabil vesel”, ponta, cu care bineintzeles ca n’are nici o intzelegere de imunitate si impunitate dupa ce s’o alege, ca doara canalizarea atentziei si urii publice spre o anumita tabara se face pe gratis.

    in închiere, tziu sa va multzumesc pentru atentzionarea asupra pericolelor care m’ar paste (si dumniezai) daca continuu s’o bag p’aicișea, ca nici eu nu stiu ce m’a apucat, ca’n general io îs cam mutalau de felul meu, pe linga ca cam ‘ncepui s’o si sîsîi, de cind imi lasai vreo doi dintzi din fatza, nu din fata, intr’o buca cam lata.

    mizez pe simtzul humorului, nu radu humorului, ceva mai dezvoltat decit media statistica a domnului tudoran, care, ce’i drept, si’a mai retras, in ultimu timp, din ambasade, tot pe motive, pe care eu in veci nu le poci intzelege, de matale.

    nu ma bag eu, cit mi’s de „popular”, dar care seman cu „socialistul” martin shultz, viitorul, probabil, „premier” al evropii (macar din pun’tu de vedere ca nici eu n’am bacaloriatu’), in lupta dintre titani!

    titan aisss tzaizz!

    ps:

    pe magistrul avepe, chiar nu vreau sa’l supar, asa ca rog intermediarii (ca ‘ntzeleg ca el nu calca p’aici), sa fie mizericordiosi si s’o lase’n belea de atîrneala, ca viatza’i scurta…

    Apreciază

    • RALG said

      Oooo, desigur ca dl.Goe “se intelege” foarte bine cu d-na Stely, ori extinzand valabilitatea enuntului “ei se inteleg” foarte bine. Afirmatia d-voastra aduce a constatare facuta primavara in padure, cand ati zice: “frunza asta e verde”, aratand o frunza anume. Un adevar incontestabil. Desi toate celelalte sunt la fel de verzi, un adevar exprimat prea punctual ar putea oblitera exprimarea unui adevar mai global, ne mai vazandu-se padurea din cauza frunzei. Dl. Goe se intelege minunat cu absolut toata lumea, nu doar cu d-na Stely, din cauza unor abiltati comucationale bilaterale bine puse in valoare: eu ii inteleg pe interlocutori, ei ma inteleg pe mine (nu ca persoana, nu ca personaj ci va vorbitor, pe text, textual). Credeti d-voastra ca nu m-as intelege cu altii, bunaoara cu prietenii dusmanosi, micii dictatori care baneaza, cenzureaza, scuipa, cel putin la fel de bine precum ma inteleg cu d-na Stely? Credeti ca e cineva care nu intelege (de) vorba d-lui Goe? Nici voba. Toti inteleg perfect. Si eu reusesc sa-i descifrez destul de bine, diagnostic: intelegere perfecta. Daca insa faceti aluzie la mai mult decat simpla intelegere mecanica si va referiti la o stare de armonie (sociala, politica…) la empatie, as zice ca pe tema comentata inca si mai in armonie sunt chiar cu d-voastra d-le Nikule. Eu v-am zis ca din multe perspective (perspectiva biblica, perspectiva bahica etc) tot una ar fi daca presedinte in Landul Miorita ar de-veni baciul Ungurean ori chiar baciul Macedonean. De sub umprela cvasi-pseudo-impartialitatii d-voastra de spectator politic neutru din punct de vedere electric, presupun ca domnia voastra sunteti mai aproape de aceste perspective (biblice, bahice…) decat ar putea fi vreodata d-na Stely. Nu? In sensul ca ne-am putea intelege de minune. In plus va marturisesc cu toata sinceritatea si decenta ca mie mi se pare ca satira d-voastra usoara, chiar si atunci cand este incarcata de anumite note de “amårnicie” sau apare cam dezechilibrata in balans si in context, este benefica social, si in tot cazul mult superioara sarcasmelor scremute ale unor intelectuali sau pseudo-intelectuali care se dau echi-distanti, im-partiali, ne-partinitori, corecti politic etc., in varianta mofluz-pamfletara, iconoclasta si asa mai departe, mult mai departe.

      P.S. Mi-a placut la nebunie gluma c-ati conta pe simtul umorului la tudorani, la medeleni, la topoloveni, ca mai glumiti si d-voastra. Omul n-are. Asa ceva. Cat despre celalat ex-friend al ex-dizidentului (prin urmare ex-dizident si el) lucrurile sunt mult mai simple. Omul (simplu, baiat de la tzarå; talpå) este un pachet de reflexe neconditionate, usor de pre-conditionat. Bunaoara a fost suficient ca dl.Goe sa afirme (la fel ca dl.Plesu 🙂 ) ca ar fi fan MRU, incat dl.AVP sa actioneze reflex (sau reflux) nu doar in ceea ce-l priveste pe MRU, dar chiar ajungand brusc sa muste mâna care l-a mângâiat (respectiv mânuşiţa nevinovata a d-nei Mecu, poate singura). Cred ca va dati seama cat de simplu ar fi sa va pun bine cu dansul intr-un mod simplu si onest, megand acolo, la Corabia din Macondo, pentru a sublinia admiratia sincera pe care v-o port pentru talentul d-voastra satiric, pentru onestitate, clarviziune politica, pentru detasare, toleranta, pentru capacitatea de a fi intelegator, calm, un interlocutor capabil sa nu se lase coplesit de diferentele de orientare politica, religioasa, sexuala, culinara… atunci cand poarta discutii inofensive cu oricare dintre prietenii sai aflati impreuna in bizarul sau blogroll. Va dati seama? Norocul d-voastra este ca n-am nicio motivatie de a fi sincer cu dl.AVP in privinta asta.

      P.P.S. Va rog sa nu-mi spuneti niciodata cu cine votati cand iesiti duminica (in vreo duminica) din debara. Nu voi sa stiu.

      Apreciază

  24. hai ca, se pare, am reusit performantza sa fiu bagat „la spam” pe blogul lui dom goe!

    Apreciază

  25. Dl.Goe said

    Din-spre interior
    toate găurile negre
    se vad albe,
    absolut albe, luminoase.
    La fel si materia
    întunecata.
    Tot luminoasa si ea.

    Cea mai mare nenorocire
    n-ar fi…

    N-ar fi sa te rănești
    sa te arzi, sa te întristezi…
    de ceva…

    de moartea cuiva,

    ori sa mori tu însuti
    brusc,
    lăsând lucruri mari
    neterminate
    sau copii mici

    ori sa mori cu toți ai tai
    deodată
    într-un accident de mașina

    ori cu tot orașul tău
    intr-un atac terorist

    ori cu tzara intr-un cataclism

    ori cu întreaga omenire
    răpusă de un virus mortal
    scăpat din incubatoare

    ori cu întreaga planetă
    distrusă violent
    printr-o ciocnire cosmică
    cu vreo alta Melancholie planetară

    ori deodată cu sistemul Solar
    prin explozia brutală
    a soarelui

    Sau cu Galaxia Lactee
    Izbită de andromede

    Sau poate cu meta-Galaxia,
    Ucisă prin rarefiere si descompunere
    de dilatarea
    inexorabilă
    a spațiului

    Ori prin întoarcerea
    U-ni-ver-sului
    la singularitatea primordială
    prin implozie
    in Marele Colaps
    într-o imens de mica
    Gaură Neagră…

    Toate astea n-ar fi
    Nenorociri atât de mari.
    N-ar cădea bolta de sus
    sa se spargă,
    ivind nimicul
    cu noaptea lui largă…

    Toate evenimentele astea
    n-ar fi decât noi începuturi,
    Șansa re-generării
    si re-germinării.

    Gândește-te!

    Nenorocirea cea mare,
    Singura,
    Ar fi dacă…
    Așa deodată,
    spontan,
    Universul
    s-ar destructura.
    Brusc
    atacat de un virus
    numit NIMIC.

    Ai sta așa…
    pe o sacra,
    într-o seara
    de vară,
    si dintr-o data
    TOTUL s-ar transforma in NIMIC
    De SUS pana JOS
    Fiecare string
    de la bază
    încetând brusc
    să-mai-vibreze.

    (Pesimism – de dl.Goe cel naiv)

    Apreciază

    • INTJ said

      nush … io inca nu m-am prins care-i avantajul „sufletului nemuritor”. poate mai incolo … sau niciodata.

      Apreciază

      • RALG said

        Oricum e misto teoria asta a avantajelor ontologice… ori asa… teoria avantajului (sau avantajårii) in general. Indraznesc sa presupun ca inca nu v-ati prins nici care ar fi dez-avantajul “sufletului nemuritor”. 🙂

        Apreciază

        • INTJ said

          hahaha … presupunere corecta! 🙂

          Apreciază

        • RALG said

          „Dez”-avantajul matematic ar fi ca “sufletului nemuritor” denota eternitate, nemarginire, infinit. Or daca am raporta viata noastra pamanteasca la acest infinit ne-am alege cu… nimic. Pierdere de timp. 😦 Cu exceptia situatiei in care am avea la dispozitie un sir nesfarsit de re-incarnari. Credeti in re-incarnare?

          Apreciază

        • INTJ said

          desi-n eternitate ar fi posbila, mi se pare improbabila. in plus, (imo) re-asamblarea lui eu ar fi o ironica irosire de resurse/posibilitati …

          ps: hm, poate c-ar fi trebui sa fiu mai explicit anterior scriind „sufletului meu nemuritor

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          a) Nicio irosire intr-un Univers cu resurse/posibilitati infinite…

          b) Nicio deosebire intre “sufletului meu nemuritor“ si simplul “sufletului nemuritor“, pentru ca, oricum, sunteti una cu Universul…

          c) Ceea ce-i posibil e obligatoriu…

          Apreciază

        • INTJ said

          lol … desigur ca nu exista irosire in acelel conditii. problema e ca sunt doar un om si orice evaluare facuta de mine e implicit limitata la „partea din univers” care ma priveste … chestie valabila si-n cazul sufletului. cat despre punctul c: nu stiu destula matematica pentru a demonstra „1 > 0” in acel context.

          Apreciază

        • RALG said

          Pentru demonstratia punctului (c) ar putea fi folosita lema: Ceea ce nu-i musai sa se intample este imposibil sa se intample. Inevitabil se va ajunge la un corolar poetic: „Tot ceea ce nu-i zadarnic e condamnat sa devina plictisitor”

          Apreciază

        • INTJ said

          ca bestie agnostica (vezi „vointa”) pastrez corolarul poetic si refuz lema. 🙂

          Apreciază

        • stely said

          Încarnarea rămâne un mare mister,
          dez-încarnarea este sigura, pe când
          reîncarnarea este foarte ipotetică.

          Omul a fost scutit de nemurire,
          ca să poată sa trăiască.
          Şi în acest fel i-a fost dată cunoaşterea

          Nemurirea înseamnă ne-schimbarea.
          Iată de ce entropia şi moartea
          au fost inventate de Natură

          Teoreme poetice -Basarab Nicolescu.

          Apreciază

    • RALG said

      Consemnari la rubrica „Gândire cu pre-meditare” pescuim dintr-un personaj cu potential:

      Ontelus DG – May 8, 2014 at 13:39 – #76 (balans pe o certocratie suspendata intre meta-fizica alba si magia neagra):

      Sensul esențial confirmat de exegeza eliadescă întreprinsă de către domnul Moshe Idel în cartea pomenită, citită în fragmente consistente pe books.google, este acela al pericolului universal implicat în rătăcirea idolatră. Iată de ce se cuvine a atrage atenția asupra faptului că atât teiștii, cât și agnosticii cad invariabil în capcana hiperbolizării unui aspect al realității, în slujba căruia pun cele mai diverse caracteristici ale omenescului, și în primul rând voința, imaginația, intelectul, sensibilitatea. Iar cea mai gravă consecință a idolatriei este relativizarea eticului, fapt care îi coboară pe oameni în bestialitate, subtil, dar implacabil.”

      Apreciază

      • INTJ said

        stau si ma intreb: cu ce e hiperbolizarea realitatii (ca ansamblu) mai buna … cand in mod evident ea e „masurata” tot de om? e reproductibilitatea singurul element definitoriu al realitatii? unicatul/unicitatea nu e parte din realitate (asa limitat cum putem noi s-o intelegem)? oh well, altu’ care numara oo …

        Apreciază

    • stely said

      O replica interesanta. 😉

      Paranteza de duminică

      m-a amenințat cineva
      la tv
      că TOTUL
      NIMIC ar putea deveni
      că stringurile nu vor mai vibra
      că lumea se va sfărâma

      ei și
      mi-am zis
      în gândul meu
      de pitic
      Dumnezeu
      el Sacrul
      e și TOTUL și NIMIC

      va scoate un sunet
      cândva
      oricât de peltic
      altfel de corzi va genera
      noaptea va mirosi a salcâm
      iar
      sub fereastra mea

      http://marginaliamarginalia.wordpress.com/2014/05/11/paranteza-de-duminica/

      Apreciază

      • stely said

        …si (alta) replica :

        unii, alții, ceilalți

        unii oameni se nasc și mor
        cu aceeași nedumerire înscrisă pe chip
        alții – mai coboară un pic sprâncenele până mor,
        pentru ca toți ceilalți să poată
        să se nască și să moară

        IV cel Naiv

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          Doamna va fac o dedicatie muzicala d-voastra dar si tuturor poetilor care va inspira, facandu-va sa gasiti vibratii prin lume, si le aduceti, cu diapazonul, pe Arca, inmultindu-le, amestecandu-le… Sper ca cei care vor partaja aceasta dedicatie, afland sau neafland, sa nu se supere ci sa se bucure de muzica sau de liniste si de companie:

          Apreciază

        • stely said

          Aaaa, erati aici ? eu credeam ca sunt singura pe (b)Arca, si mi-am mai facut nitel de lucru pe punte . 🙂
          Multumesc pentru dedicatie …si in numele celorlati poeti care m-au inspirat , in cazul in care nu se vor afla pe-aci sa va multumeasca personal.
          P.S.As putea sa-i anunt , dar ii las sa descopere singuri … surpriza . 🙂

          Apreciază

        • stely said

          Ufff…”acest videoclip nu este disponibil in tara dvs… ” …dar nu-i nimic . Am adus altul in loc. 🙂 Sper sa placa si celorlalti .

          Apreciază

        • stely said

          Au, uitat .

          Apreciază

        • stely said

          Vad ca ati pus altceva in locul primului … Insa aici (in tara la mine ) nici acesta nu se vede .Am gasit insa altceva asemanator, sau poate chiar acelasi. (?)

          Apreciază

        • RALG said

          La noi la Brazaville (coltz cu Colentina) se vede foarte bine. D-voastra la ce tara sunteti? Oti fi pe vreun server din Ucraina in zi de referendum. 🙂

          Apreciază

        • stely said

          Zau, chiar in Colentina !? Inseamna ca m-ati vazut ieri cind am trecut pe-acolo, in drum spre Colony Art -” Conversatie la patrat ” -vernisaj Devis Grebu. Dar am venit si sunt i(aici )in oraselul meu cel drag … si pe cuvint de onoare , asa scria (si) la cel de-al doilea videoclip :acest videoclip nu este disponibil in tara dvs. Acum da, ultimul este disponibil…si mi-a placut 🙂

          Apreciază

        • stely said

          P.S.Daca tot a venit vorba de vernisaj iata ceva frumos si pretios, ce deja imi apartine :
          Vedeti aici :
          emil brumaru /devis grebu

          Apreciază

        • stely said

          Nu s-a „link-uit ” . Am crezut ca se poate asa , mai simplu. Dar asta cred ca e mai bine :
          http://books.google.ro/books?id=9OnEVjpwFS8C&pg=PA2&lpg=PA2&dq=emil+brumaru+/devis+grebu&source=bl&ots=Qkr518Yck_&sig=8gkqNueSkrBxV85PJXhlw9VfXYQ&hl=ro&sa=X&ei=jL9oU-7tH6LMygPws4KACA&sqi=2&ved=0CD0Q6AEwAg#v=onepage&q=emil%20brumaru%20%2Fdevis%20grebu&f=false

          Apreciază

        • RALG said

          Vad ca nu va uitati la tenis. Hai Simona!

          Apreciază

        • stely said

          Aveti dreptate . Am ratat-o pe Simona . Imi pare rau ca a pierdut finala. 😦 Dar are „n” sanse pentru alte finale .

          Apreciază

        • RALG said

          Noi romanii si romancele avem mereu si mereu alte „n” sanse pentru alte finale. Rusoaicele au mereu pentru asta de acu. (Sunt foarte dezamagit).

          EXCLAMAŢIE

          Ce bine-i să trăieşi în cărămida
          Care se sfarmă moale printre spini,
          Să-ţi fie gîndul dulce ca uleiul
          Dovlecilor la care te închini,
          Şi sufletul să ţi-l împaci cu sticle,
          Cu piersici şi cu trenuri timpurii.
          O, adormind în dosul unei case
          De melc suav, ce bine-i să_nu_scrii!

          Emil Brumarul (hobbitul)

          Apreciază

        • stely said

          Hai, nu fiti dezamagit ! Uite , va oferi niste ..

          Emil Brumaru – Fluturii din pandispan

          p
          „Domnule, si va rog sa ma credeti, îmi vine atât de greu
          Sa vorbesc, de la o vreme, la masa
          Pe care o iau sub portretul iubitului meu
          Din pandispanul taiat la desert zboara fluturi albastri si fini ca matasa!”

          Atunci cei doi motani somnolenti, îngrasati cu dulceata,
          Ce torc de o parte si alta a coapselor mele,
          Fac tumbe ciudate, se-agata rotunzi de perdele
          Iar eu, lesinând, îmi acopar cu palmele fata…

          Detectivul Arthur puse molatec trei întrebari:
          „Doamna, n-ati observat, c-un surâs, uneori,
          Melci uriasi, tremurând pe clantele de la intrari
          Când deschideti, pentru motanii de angora, usile-n zori?

          Dupa amiaza, la ora aceea confuza,
          Când sânii îi tineti, prea mari, pe tavite de cedru,
          N-ati auzit hohote mici lânga bluza?”
          Insista detectivul Arthur, visator si integru…

          „Când coborâti scarile-n parc, catre seara, fara ca nimeni sa va astepte,
          N-ati întâlnit un seraf, în mâna c-o lada de mirodenii
          Si cu cealalta batând mingi parfumate de trepte,
          Facându-se ca nu va vede, din cauza jenii?”

          Glycera îsi strânse vesmântul la piept. Nu raspunse.
          Detectivul Arthur, plin de delicatete,
          Din buzunarele lui nepatrunse,
          Scoase un pandispan albastru pe dulcele-i fete,

          Îl aseza gratios si candid între ei
          Si luând un cutit îl taie dintr-o data!
          O, ce pufosi se-naltara, ce lenesi, ce calzi fluturi galbeni acum, prin odai…
          „Doamna, sopti detectivul Arthur, permiteti-mi sa ma retrag, n-o sa va uit niciodata…”

          Apreciază

        • stely said

          O replica la „EXCLAMATIE „. 🙂

          Marşul lui Julien Ospitalierul
          de Emil Brumaru

          UN pelerin fericit rătăceşte, cântând de plăcere, pe pajişti, c-un strugure dulce în geanta;

          DOI îngeri răpesc o clătită umplută cu mentă şi-n fiece seară o dau, pătimaşi, pe traverse de-a dura;

          TREI fluturi de angora trec pipăind plictisiţi mari bucăţi de fântâni mătăsoase pe-aleile-n pantă;

          PATRU acari vor să-şi ardă-n cantoane chipurile lor parfumate la fel şi, deodată, de spaimă le tremură gura;

          CINCI corijente subţiri înţeapă, plângând în apatele şcolii, cu sâni pătaţi de cerneală, vacanţa c-un spin;

          ŞASE mici franjuri de la perdeaua portocalie din vechiul antreu al pensiunii (dar nimeni nu spune) sunt destrăamate puţin;

          ŞAPTE ori şapte fac patruzeci şi nouă de portocale închise-ntr-un cald muşuroi de furnici, acum şi oricând;

          OPT croitori delicaţi s-au decis, către-amurg de pe gard căptuşeala de rouă s-o rupă;

          NOUĂ suspine a scos trandafirul albastru din supă;

          ZECE e cifra la care se moare râzând!

          Apreciază

        • stely said

          @Dl Goe , sper ca sunteti foarte incintat de meciul din finala „champions league”. A fost un meci pe placul meu . Cu suspans si reveniri pe ultimul minut . Totusi mi-a parut rau de Atletico Madrid .A fost atit de aproape de o mare performanta . Hmm…dar tot asa mi-ar fi parut rau si de Real Madrid daca pierdea. 🙂

          http://www.romanialibera.ro/sport/fotbal/live-text–finala-champions-league–real-madrid–atletico-madrid–ora-21-45-336372

          P.S. Banuiesc, deasemenea, ca sunteti bucuros si pentru aurul cistigat de echipa Romaniei la CE de gimnastica. A, si pentru Simona Halep care a intrat în careul de aşi al favoritelor la Roland Garros .
          Sa ne bucuram, asadar ! Hai Simona !
          PPS .Dar despre Steaua noastra ce spuneti ? A cazut de „popa prostu” cu Astra. Ce rusine !!

          Apreciază

        • RALG said

          @Stely – Da, intradevar, dramatic meci la Lisabona, si-n teren, si pe margine, si-n tribune, si-n istoria locala a fotbalului in 2014 si asa in general in viata, in inclestarea dintre cei mari (cu pretentii, indreptatite sau nu) si cei mici (cu aspiratii, indreptatite sau nu). Am tinut cu Atletico (…) Mi-ar fi placut (in multe feluri) sa fie integral anul lor, o lectie speciala de predat multora… dar… Daca ar fi reusit sa reziste inca doua minute, totusi ceva ar fi sunat fals… in istorie. Au gresit retragandu-se in aparare prea devreme. Ar fi fost normal si suficient sa amane cu macar 10 minute retragerea deliberata in aparare. O greseala destul de evidenta… Nu poti sa-i lasi la dispozitie 20 de minute unei echipe ca Real Madrid sa atace. In fotbal este enorm de mult ca timp, suficient si sub aspect psihologic cat si tehnic pentru ca o echipa matura, careia i se cedeaza initiativa, sa ajunga la coerenta si… cu putin noroc la rezultat. Real Madrid a meritat din plin victoria, punctand decisiv in istorie la toate capitolele. 10 trofee, un record greu de egalat, Ronaldo (slabut in finala) o poala de goluri intr-o singura editie, Sergio Ramos un erou care va intra in legenda (dupa prestatia din semi-finala si din finala), Bale un luptator, Di Maria (unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren). Ancelotti cu trei titluri in Liga Campionilor ca antrenor (dupa altele doua ca jucator)… In mod intentionat nu-i mentionez explicit (nici in bine nici in rau) pe niciunul dintre anonimii (jucatori sau antrenori) de la echipa invinsa si careia i-a lipsit, vai, atat de putin pentru a triumfa. Ma indoiesc de faptul ca se vor mai intalni prea curand cu o asemenea sansa de a iesi din anonimat.

          Desigur ca m-a bucurat oarecum neasteptata victorie a fetelor la gimnastica. Aici macar suntem si noi un fel de Real Madrid.

          Si da, sper ca Simona Halep sa castige trofeul de la Roland Garos. Ar fi timpul…

          Steaua? Nu sunt fan Steaua dupa cum nu sunt fan Gigi Becali… si asta nu pentru ca as indentifica „una” cu „altul” (ca nu…). Sunt suporter Steaua (in unele imprejurari; dupa cum uneori si Gigi Becali mi-e simpatic sub anumite aspecte, mult mai putine decat cele in care este total detestabil) si cam atat… Ca acuma a mancat bataie in finala Cupei Romaniei de la „Atletico Madrid”, mi se pare un fapt imbucurator. Asa le trebuie! 🙂

          Apreciază

        • stely said

          @Dl Goe – Sunteti p’aci ? Am venit sa sarbatorim … 🙂

          Si da, sper ca Simona Halep sa castige trofeul de la Roland Garos. Ar fi timpul…

          A sosit timpul pentru Simona Halep ! Este in semifinala !!! Sansa, iata, a fost de data asta de partea româncei, care si-a luat revansa in fata rusoaicei Kuznetova . Sper ca sunteti fericit . Si eu sunt, mai ales ca prevazusem :Imi pare rau ca a pierdut finala. 😦 Dar are “n” sanse pentru alte finale
          P.S. Uff …insa pe final au fost ceva emotii … Acum chiar imi vine sa râd de rateurile ei copilaresti. 🙂

          Apreciază

        • stely said

          Uf, acum am ratat si eu, tot copilareste. Sper ca nu ma vede nimeni .
          PPS . Rateuri din astea (mici ) sa tot fie , dar de data asta privitor la candidatul dreptei pentru scrutinul prezidential din noiembrie-adica sa cistige finala . Doamne Ajuta-i !! pe Simona si, desigur, pe cel desemnat de dreapta unita.

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Va grabiti, va grabiti, grabindu-va… Despre Simona, deocamdata, nicio (alta) vorba… iar cand va fi momentul oportun se vor putea extrage cateva vorbe potrivite de aici: 40 de poezii necunoscute ale lui Nichita Stănescu.

          P.S. Cecuri in alb pentru „anonimul” ce va fi fiind desemnat de dreapta unita (ce sintagma !!!) nu dau. De „hais”, de „cea”, cea mai tare cea-cea-cea…

          Apreciază

        • stely said

          Bine, atunci voi astepta, voi astepta … asteptându-va cu toate cele „vorbe potrivite” despre Simona Halep , dar ( mai mult )despre „necunoscutele” poezii ale lui Nichita Stanescu.
          P.S. Nu, nu v-am cerut „cecuri in alb” pentru cel „desemnat”. A fost doar o alta realitate(împănată cu o anume perceptie )catre care mi-a zburat gindul. Cit despre graba mea, privind victoria Simonei Halep nu a fost decit o bucurie de etapa, dar care a anticipat (in subconstient) victoria etapelor urmatoare.

          Apreciază

        • stely said

          Simona Halep este finalista ! Bravo Simona !
          Hmm …am avut insa mari emotii . Pentru finala sper sa fiu mai relaxata . Nu pentru ca n-as vrea sa cistige, dar nu am mari asteptari, desi Maria Sharapova a cistigat cu greu in fata canadiencei Eugenie Bouchard .

          Apreciază

        • stely said

          N-a fost sa fie o Victorie, dar daruirea, frumusetea jocului , lupta de la egal la egal cu o mare si veche campionana la Roland Garros, au facut cit o victorie. De mult timp nu am mai vazut un meci atit de palpitant . Bravo, Simona Halep !
          P.S. @Dl Goe, sper ca nu sunteti dezamagit , si nici suparat pe mine. 😉

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Nu, nu sunt suparat… nici pe d-voastra. 🙂

          Apreciază

      • RALG said

        Replica din paranteza duminicala (ce ar trebui sa se cheme „Optimism”… in fata unor amenintari imaginare) o fi fost starnita de lectura piezisa a „Pesimismul”-ui d-lui Goe, in concubinaj cu alte sechele si agnoase rele, dar ca forma, paranteza ovala denota in mod clar influente stilistice de la Corabia. Numai acolo pitic rimeaza cu peltic. 🙂

        Apreciază

        • RALG said

          P.S. N-as vrea sa se creada ca din cauza unor influente stilistice (inevitabile in contact indelungat) nu mi-ar placea sau n-as aprecia poezia postata pe Marginalia… Nici vorba. Poezia este destul de draguta… De altfel toate poemele recente postate pe acel blog (in tandem cu mici si inspirate ilustrari grafice), au un farmec aparte, in sine, cat si prin ceea ce denota impreuna (locul, fiinta, proza, versul): optimism, doamna fiind pe cale sa-si gaseasca o cale.

          Apreciază

        • stely said

          Asa am crezut si eu …ca a sarit degraba cu replica in contradictie . Si mie imi place poezia, dar si „joaca” dumneaei, ceea ce denota da, ceva mai multa relaxare . Sa vedem insa …

          Apreciază

        • stely said

          Azi 31 Aprilie! Astazi este a treizeci si una zi de 1 Aprilie. Luna pacalelilor fiind o luna lunga. Extralunga.
          Kent mai vii pe la noi s-aduci si dovadra.
          Ma tot intreba o doamna 😉 de „Dl Goe” si nu stiu ce sa-i spun…

          Apreciază

        • Parol TV said

          goica o fi ocupat cu aledzerile 😛

          Apreciază

        • stely said

          …”goică „? . Diminutivul asta (spus cu oarecare tandrete ) l-am mai intilnit undeva … 😉

          Apreciază

        • RALG said

          @Parol TV – Gura pacatosului (sau a pacatoasei) adevar graieste. Sunt momente in viata cand fiecare trebuie sa dedice timp si energie unor alegeri pe care le are de facut…

          Apreciază

        • Stely said

          @Dl Goe – Am tot felul de „semnale” ca ceea ce ati spus aici : ” Sunt momente in viata cand fiecare trebuie sa dedice timp si energie unor alegeri pe care le are de facut…” a fost inteles( de catre unele persoane) 😉 ca pe o parasire a lumii acesteia virtuale …si nu de buna voie, ci prin suprimare . Adica , „trollu’ Goe ” a fost mai intai avertizat (de niste „avocati”) apoi obligat sa paraseasca „scena”. Sunt atit de convinse incit nu s-au putut abtine de la a-mi transmite condoleante. Sigur ca ma amuza, felul in care dumnealor va poarta simbetele, dar nici n-as vrea” sa creada ca sunt oarecum speriata . Ii transmit pe aceasta cale ca nu sunt speriata deloc, intrucit cred ca in respectivul mesaj ( catre „Parol TV”), ati facut referiri de principiu, ce ar putea sa fie valabile pentru noi toti (in general) si nu pentru cineva anume ,ca un fel de aluzie precum ca „Dl Goe” a disparut , sau este pregatit sa dispara din lumea virtuala (fara urme).

          Apreciază

        • RALG said

          @Stely- Interpretarea dv. este cat se poate de logica si rationala. Astfel ca, pe cale de consecinta, este si cea care concorda cel mai bine cu realitatea virtuala, para-virtuala si meta-virtuala. Nu trebuie sa luati in seama nadejdile blonave ale unora si/sau altora, iluziile ratacitlor din desetrul disperarii. Nimic din ceea ce se intampla (sau nu se intampla) vizavi de in/vizibilitatea momentana a vreunui personaj (sau meta-personaj) nu li se datoreaza nici macar tangential. Fiintele care au iluzii de acest gen sunt in mod evident bolnave de sine insusi si de importanta pe care si-o acorda in imaginar, dorindu-si-o si in realitate. Halucinatiille lor comice råmân un vesnic izvor de divertisment consistent pentru marorii atenti si inocenti.

          P.S. Genicå Poezica (epigonul rural al unui alt Genica Boierica al mintii) si måmica formulei „Poeselu Co” raman desigur regii neincornati al acestui gen de auto-amagire imaginadu-si ca cineva (oricine) si-ar putea regla ritmul si prezenta in acord cu vreunul din actele lor ratate. Faptul ca nu se pot abtine de la etalarea unor asemenea elucubratii incarcate de mezerabilele lor sperante då intr-adevar dimensiunea ratarii pe care o traiesc plenar, in cor, in Corabia. Deci nu!

          Apreciază

        • stely said

          Hmm…intuitia mea imi spune ca cineva ( nu spun cine …) ar trebui sa-si schimbe nick-ul…in loc de … sa fie „Fantomas „, sau mai bine cum scrie aici :

          „asta nu-i mămuca
          strigă fantomuca
          iară tu n-ai milă
          păianjen copilă
          vrei să mă-nfășori
          vrei să te-nfășori
          vrei să mă dobori
          vrei să te dobori
          …………………….
          aș mai sta cu ea
          pe aicișa
          gheare de n-ar scoate
          vorbe copitate…”

          sau aici 🙂

          fantomiță miță
          azi nu-i ziua mea
          stai pe la portiță
          când o începea
          nu mai cleveti
          nu mă preveni
          știu că-mi ești prieten
          știu că-mi ești dușman
          că pentru matale
          valorez un ban
          prost și ruginit
          nu fi ipocrit „

          Apreciază

    • stely said

      „Daca suntem toti parte a unei structuri pe care o vom intelege intr-o zi, cind destinul nostru va fi realizat si vom fi cu cei pe care i-am iubit cel mai mult, si ne vom reuni imbratisati ? Daca am fi destinati sa devenim stele ? ”

      Apreciază

    • Tiku Meka Niku said

      Bozonul Higgs are trasatura ingrijoratoare de a putea deveni megastabil la energii de peste 100 de miliarde de giga-electroni-volti (GeV) „. Hawking afirma ca fenomenul poate crea o bula de vid ce s-ar extinde cu viteza luminii si ar distruge totul in cale. Specialisiti in domeniu ne linistesc insa si spun ca descoperirea bozonului Higgs nu a dus la nicio catastrofa pentru omenire, desi in trecut aparusera numeroase teorii inspaimantatoare.

      Apreciază

      • Dl.Goe said

        Si n-ar fi frumos ca bula asta sa aiba centrul la noi, pe Pamant, in patria lui Bula? Problema este de unde sa facem rost repede de ale 100 de miliarde de giga-electroni-volti (GeV) ca nici fratii George (Soros si Becali) n-au atatia bani. Daca ne mai lålålim noi mult ne trezim ca megastabilizeaza altii bozonul Higgs acolo la ei, in cine stie ce galaxie indepartata, si o sa fim marginali pana si in vidiul cosmic, suburbie neluminata de lampe gazoase. Nu ca n-am fi obisnuiti cu bezana. 🙂

        Apreciază

        • stely said

          Daca ne mai lålålim noi mult ne trezim ca megastabilizeaza altii bozonul Higgs acolo la ei, in cine stie ce galaxie indepartata, si o sa fim marginali pana si in vidiul cosmic, suburbie neluminata de lampe gazoase. Nu ca n-am fi obisnuiti cu bezana. 🙂

          1.”Noi” fiind cercetatorii in general sau cei de la CERNcare ” intenţionează să construiască un tunel circular cu circumferinţa de 100 de kilometri între Franţa şi Elveţia, destinat cercetărilor din domeniul acceleratoarelor de particule.”
          Viitorul inel are menirea de a înlocui LHC, actualul accelerator de particule al CERN, al cărui tunel subteran are o circumferinţă de 27 kilometri. Acest tunel circular a fost imaginat încă din anii 1980.
          Cu o circumferinţă între 80 kilometri şi 100 kilometri, viitorul accelerator de particule, denumit FCC (Futur Collisionneur Circulaire), va putea să ajungă la o energie fără precedent de 100 TeV (tera electronvolt), spre deosebire de LHC, care are doar 14 TeV
          Viitorul inel are menirea de a înlocui LHC, actualul accelerator de particule al CERN, al cărui tunel subteran are o circumferinţă de 27 kilometri. Acest tunel circular a fost imaginat încă din anii 1980.
          Cu o circumferinţă între 80 kilometri şi 100 kilometri, viitorul accelerator de particule, denumit FCC (Futur Collisionneur Circulaire), va putea să ajungă la o energie fără precedent de 100 TeV (tera electronvolt), spre deosebire de LHC, care are doar 14 TeV.”

          2.” Altii”Altele) fiind Natura…galactica ?
          O coliziune între galaxii a generat un accelerator natural de particule extrem de puternic.

          O aglomerare de clustere galactice, aflată la 5 miliarde de ani lumină distanță de Soare, a construit un extraordinar de puternic accelerator natural de particule, de până la 1 milion de ori mai puternic decât cel mai mare accelerator construit de oameni, Large Hadron Collider din cadrul CERN, din apropiere de Geneva, conform ScienceNews.com.

          http://www.romaniatv.net/o-coliziune-intre-galaxii-a-generat-un-accelerator-natural-de-particule-extrem-de-puternic_151497.html#ixzz35T7xjsUN

          Apreciază

        • stely said

          Eu cred ca „Noi”, aici, „in suburbia noastra,” înca mai descoperim câte ceva important 🙂

          DESCOPERIRE UIMITOARE: Portretul robot al bosonului Higgs se conturează tot mai clar

          Fişa tehnică a faimosului boson Higgs devine tot mai exactă şi include de acum înainte portretul-robot al acestei particule insesizabile, a cărei existenţă a fost enunţată pentru prima dată în urmă cu 50 de ani, au anunţat duminică fizicienii de la CERN.

          http://www.romaniatv.net/portretul-robot-al-bosonului-higgs-se-contureaza-tot-mai-clar_153870.html#ixzz3CjUizwiy

          Apreciază

  26. RALG said

    Consemnari la rubrica „mistificari tulburatoare”. De la Ulan Bator, Fefeleaga face dezvaluiri incenDIEtoare cu auto-combustie. Vi-l mai amintiti pe dl.Sima? Nu, nu Horia (Brenciu) ci Cristian. Precum un Traian Berbeceanu din alt plan, holograma sa se materializeaza din cand in cand in media apoi din media dispare. Tacere, abis, mister. Cititi-l si memorati-l. Sa nu-l mai uitati ca data trecuta cand a fost ajutat masiv de presa sa se scufunde, ascunzandu-se, in uitare (uite-l nu e). Mai devreme de 6 luni n-o sa se mai auda nimic de dl.Sima si de mai noile sale pasiuni literare pentru umbra lui Shakespeare la Cozia. De data asta vinde gratis niste banalitati cras-pompoase cu titlu de confidentialitati periculoase. Pacat ca n-a gasit un scriitor-jurnalist potrivit sa-i redacteze mai cu har misterele polichinelichealiste rezultand o ciorba de varza buna pentru cura de slabire. A se slabi.

    Cristian Sima loveste cu o noua scrisoare – dezvaluiri incendiare

    „Cristian Sima, brokerul care a fugit din Romania in 2012 dupa ce a pierdut mai multe milioane de euro ale clientilor, revine cu o noua scrisoare cu dezvaluiri.

    Intr-o lunga postare pe Facebook sub titlul „UMBRELE POLITICII IN 2012”, Sima, aflat la „Sankt Moritz (sic!) ” in Elvetia, arata dedesubturile „politicii dambovitene”, facuta „la cafenele, restaurante, case conspirative, in general departe de ochii maselor”.

    Postarea incepe cu un citat din Shakespeare „Exista oameni care nu imbratiseaza decat umbre, acestia beneficiaza doar de umbra fericirii” si se incheie cu un mesaj funebru: „P.S. Daca de luni nu voi mai posta, folositi ce am scris mai sus ca epitaf”.

    „Epitaful” lui Sima incepe cu aprecierea ca „noi, romanii, am fost mereu fascinati de jocurile de culise, de piedicile pe la spate si mai ales de umbrele dubiului. Daca Creatorul ne-ar livra in piata publica filmul real al umbrelor ultimilor 24 de ani, nimeni nu ar crede ceea ce ar vedea dar, in acelasi timp, toti vor spune: ‘ti-am zis eu ca asa a fost'”.

    Sima insiruie evenimentele traite de el in primele 9 luni ale anului 2012: „Sper sa reusesc o insiruire telegrafica, fara floricele si mai ales fara comentarii personale. Va las sa trageti ce concluzii vreti si sa va imaginati ce scenarii doriti”.

    Insiruirea incepe cu decembrie 2011.

    „Reuniune la Bruxelles. Situatia datoriilor publice ale multor tari europene devine din ce in ce mai greu de controlat (…) Basescu se intoarce de la Bruxelles preocupat de situatia economica dar si mai preocupat de scaderea popularitatii guvernului Boc si a sa personal. Vrea sa schimbe primul ministru dar Boc nu cedeaza, nu vrea sa demisioneze. Conduce guvernul prin mana lui Predoiu, omul sau de incredere in guvern.

    In guvern e haos, nimeni nu mai asculta nici de Boc, nici de Basescu, toti sunt disperati. Informatiile le primesc de la Predoiu. Ideea lui Basescu e sa-l aduca pe Maior prim ministru sa-l tina 2 ani si sa-l pregateasca sa devina viitorul presedinte. Maior joaca la doua capete si incepe sa aiba intilniri de taina cu cateva umbre importante din PSD. Predoiu spera ca Boc sa demisioneze si el sa fie numit prim ministru”, scrie Sima.

    „Mergem in barlogul SRI, in vechea casa facuta de Carol pentru Lupeasca. E stanjenitoare, un amestec de comunism, brancovenism si noile gusturi post decembriste. E o casa in care nu te simti in niciun secol. La masa, eu, Predoiu, Daianu, Maior, Coldea. Predoiu a cerut intalnirea pentru a le povesti ce se intampla daca euro va cadea, sau daca se va sparge in doua, euro pentru bogati Germania, Olanda, Finlanda si cel pentru saraci Grecia, Portugalia, Italia, Spania. Se vehiculeaza chiar si ideea ca in cazul unui Run la bancile romanesti, acestea ar putea fi aparate cu tab-urile impotriva deponentilor care doresc sa-si retraga banii.

    Coldea pare cel mai inteligent si respinge categoric aceasta solutie. La sfarsit situatia ramane la fel si nu se trage nicio concluzie. Dupa un timp Predoiu imi spune: ‘au zis ca esti destept, dar esti incontrolabil’. Foarte destept nu cred ca am fost pentru ca eu vedeam Germania retragandu-se din euro si desi si azi cred acelasi lucru nimic nu ne face sa credem ca se va intampla. Maior e foarte sigur de sine, vorbeste putin si pune accentul pe institutiile statului care sunt pregatite si vor actiona conduse de BNR”.

    Demisia lui Boc si bataia pe cine sa-l inlocuiasca

    O luna mai tarziu, in ianuarie 2012, „situatia se inrautateste la noi dar pare a se imbunatati in afara. Afara incepe marea tiparire de bani la noi deficitul bugetar e incontrolabil si colac peste pupaza apar manifestatii in piata, urmare a gafei cu Arafat. Boc cedeaza si e de acord sa demisioneze. Maior e convins ca ii va lua locul, Predoiu la fel. Basescu joaca la cacialma”.

    In februarie 2012, „Boc demisioneaza. Predoiu e numit prim ministru interimar si e foarte fericit crezand ca va ramane pana la capat. Boc paraseste Palatul Victoriei luand paltonul lui Predoiu, cu 10 numere mai mare, e debusolat, nimeni nu-l mai baga in seama. Aceasta numire total ciudata a fost facuta pentru orgoliul lui Predoiu ca sa-l tina aproape. El e dependent de Basescu 100% si e convins ca Basescu are nevoie de el pentru a face numirile la Parchet si DNA, faimoasa rocada. In noiembrie 2011 in trenul de Geneva, mergand la un concurs de golf, Predoiu este sunat de Basescu si se ridica automat in picioare”.

    Sima continua aratand cum s-a petrecut schimbarea lui Predoiu. „Seara este numit MRU, Predoiu e deceptionat dar Basescu-l linisteste cu chestia ca oricum va putea sa-si puna pe cartea de vizita ex-prim ministru. (Dupa ce a parasit ministerul Justitiei pe cartea de vizita a lui Predoiu scria ex-prim ministru, ex-ministru de Externe, ex-ministrul Justitiei, arata infiorator. Cum i-am dat in folosinta birourile de la wbs, comandase si o placuta cu aceaste inscriptii. MRU nu e votat inca de Parlament asa ca Predoiu se ocupa cu deszapezirile si se bucura inca cateva zile de putere”.

    MRU si campania de imagine – aranjat de interviuri, trocuri politice

    Cand „MRU ajunge la Palatul Victoriei, e debusolat, dar Predoiu conduce guvernul timp de peste o luna, chiar din biroul lui MRU. MRU se ocupa doar de imagine, nu de guvern, e deja in campanie prezidentiala. MRU incepe sa faca troc pentru imagine. Isi aranjeaza intrebarile la Gadea si reuseste sa plece invingator. Ma cheama la Palatul Victoriei. Il intreb pe Predoiu ce vrea de la mine. MRU vrea un troc, sa ma puna sef la consiliul consultativ si eu sa-i garantez sustinerea de la Hotnews. Ii comunic prin Predoiu ca nu ma amestec in politica editoriala si intalnirea nu mai are loc”.

    „MRU face acel consiliu mamut, totul la troc. Blanculescu fiind cel mai lingau este numit secretar. Peste doar cateva luni Blanculescu il va critica pe MRU si va deveni consilierul lui Ponta. Acel consiliu nu se va intalni nici macar o singura data, era doar o chestie de a da ceva la schimb fara dorinta de a schimba ceva in economie.

    MRU devine arogant, tipa la ministri, ii jigneste si evident apar animozitati in PDL. Basescu nu-l salveaza, ba chiar pune paie pe foc. Numirea lui MRU era doar pentru a-i arata pisica lui Maior care nu fusese ascultator, cel putin asa-mi relateaza Predoiu. Predoiu e convins ca Basescu-l are pe el drept cartea salvatoare si ca Maior si MRU vor disparea cu timpul fiind deja arsi politic”.

    „Predoiu e convins ca intr-un an va fi milionar si in doi presedinte”

    Catalin Predoiu, convins ca va fi numit din nou premier de Basescu, „organizeaza intalniri pentru, vezi Doamne, salvarea Romaniei si schimbarea mentalitatii politice. Participa Iulian Chifu de la Cotroceni, Mihnea Constantinescu de la SIE, Daianu, eu si din cand in cand si altii. Predoiu e convins ca intr-un an va fi milionar si in doi presedinte.

    Vreau sa precizez ca nu cred ca a luat un ban cat a fost ministru, a trait doar din ce i-am castigat eu la bursa. Deja din martie se stie ca MRU va cadea pe mana lui Oprea si a catorva PDL-isti. Ceea ce nu se stie e ca nu Predoiu va fi succesorul. Predoiu imi repeta ca el e singurul politician care se poate intelege si cu liberalii si cu Hrebenciuc, a dovedit-o cand a trecut codurile si Basescu merge pe mana lui. Basescu i-o va trage a doua oara, tot cu zambetul pe buze”.

    „Daianu insista sa vand Hotnews si sa ies de la Sibex”

    In aprilie 2012, continua fostul broker, „se vorbeste deja de motiunea de cenzura.
    MRU e linistit, Predoiu e convins ca va trece. Incepe deja din proprie initiativa sa negocieze cu liberalii si Hrebenciuc. Nimeni nu-l baga in seama. Motiunea trece, guvernul MRU cade. Predoiu realizeaza in ultima clipa ca nu va fi prim ministru dar spera sa ramana ministru la Justitie. Ponta ii face propunerea, se duce la Basescu sa primeasca girul si sa-l roage sa insiste pe langa Ponta. Mi se pare ciudat, dar vazand sms-urile cred ca e posibil ca Ponta sa-l lase la Justitie”.

    In acel moment, „incerc sa schimb toti banii bursei in dolari, reusesc sa schimb doar 2 milioane pentru ca toti din CA se opun. Eu plec la Paris de 1 mai, Predoiu ramane pe baricade. Primesc la Paris sms de la Predoiu. Crin si Voiculescu se opun, nu voi fi ministru la Justitie. Predoiu vrea un post la Sibex, eu nu pot sa il ofer, ne certam”.

    Revenit la Bucuresti in mai 2012, „Ponta anunta guvernul. Hotnews ii demoleaza un ministru, doamna „Standford” de la Educatie. Am deja si mai multi dusmani. Daianu insista sa vand Hotnews si sa ies de la Sibex, ma avertizeaza ca asa pot ramane cu wbs. Ma simt puternic, nu cedez”.

    In iulie-august 2012, „incepe suspendarea”.

    „Hotnews il sustine pe Basescu si acuza lovitura de stat. Leul se devalorizeaza si mai mult, incepuse deja de dinainte de 1 mai, imediat dupa motiune. Predoiu primeste oferta sa se duca consilier la Cotroceni ca si Funeriu si ceilalti dar refuza. Ii dau birourile mele gratis si incearca sa lucreze de la mine de la wbs dar nu reuseste nimic, e deja depresiv, ii lipseste puterea. La suspendare nu ia pozitie si nu-l sustine pe Basescu, se simte folosit si aruncat ca o carpa”.

    Sima spune ca el i-a dat lui Basescu ideea cu boicotul la referendumul de demitere

    Sima povesteste ca in acest moment se „implica puternic”.

    „Primesc amenintari la telefon ca voi citi Hotnews din aceeasi celula cu Basescu. Basescu e suspendat. Basescu vine la Hotnews sa dea interviu. Inca crede ca va reusi sa convinga lumea sa voteze nu. Ii explic ca singura solutie e boicotul si ca eu in locul lui as face ca si De Gaulle cu „je vous ai compris”. Ii spun ca eu as boicota, apoi m-as demite, dar eu as organiza alegerile, e o iesire din scena demna.

    Ma asculta dar nu comenteaza. Pantazi, redactorul sef de la Hotnews e foarte preocupat ca l-am ofensat pe domnul presedinte. Raman surprins, Hotnews l-a ajutat si criticat pe Basescu fara sa primeasca niciun ajutor, poate ca eu ma insel. Nu mai am incredere in nimeni, devin brusc circumspect. Pana atunci eram expansiv, chiar inconstient de curajos”.

    „2012 – sunt falit. Incerc sa ma salvez. Predoiu ma duce la Hrebenciuc”

    „Il sun pe Tariceanu sa-l conving ca nu e bine sa joace cartea Voiculescu. Tariceanu e linistit, imi spune ca nimic nu se va schimba chiar daca Basescu va pleca, UE nu are forta sa-i opreasca si ca Voiculescu nu e un drac asa de negru. Explodez si ii explic principii. Basescu boicoteaza si ramane presedinte dar totul se decide la CC. Simt ca sunt atacat, dar raman pe pozitii si ma consider inca puternic. Nu facusem nicio afacere cu statul, nu am fost la nicio licitatie, nu aveau ce sa-mi faca, asa credeam eu”.

    In septembrie 2012, „CNVM imi blocheaza conturile, vor deja sa ma debarce de la Sibex. GS imi lichideaza conturile din lipsa de margine. Sunt falit. Incerc totusi sa ma salvez fara sa incerc sa vad de unde-mi vine. Predoiu ma duce la Hrebenciuc. Hrebenciuc e inainte de intalnirea din Delta a USL-ului. Promite sa ma ajute si-mi demonstreaza puterea sa. Suna la Dorina Mihailescu, care se afla la Frankfurt sa-l spioneze pe Isarescu, si amana AGA la Sibex. Suna si la Fercala caruia ii promite sefia CNVM daca ma ajuta sa ies din rahat. Incep deja sa imbratisez umbrele si umbrele ma inconjoara”.

    „Vreau sa iau credit de la GS dar Predoiu ma opreste pentru ca Hrebenciuc ma va ajuta. Cred. Dimofte ma imprumuta cu 400k, pare sa fie sincer. Ma duc sa joc golf la Clubul Diplomatilor si dau de Noaptes, habar nu am cine e. Se prezinta drept viitorul cuscru al lui Hrebenciuc si imi spune: stiu tot si te voi ajuta. Cred din nou si continui sa imbratisez umbre.

    Ma intalnesc din nou cu Hrbenciuc si Predoiu, la cafea, in Cartierul Francez. Accept sa ma retrag de la Sibex si sa vina Predoiu si Daianu. Hrebenciuc ii spune: avem multe planuri cu tine. Daianu continua sa ma preseze cu sms-uri si telefoane sa vand Hotnews, Hrebenciuc nu e interesat dar imi sugereaza sa vand. Toti ma sfatuiesc sa cedez si sa-mi dau chilotii jos.

    Accept orice. Vand Hotnews. Promit sa lucrez pentru umbre si sa-i vand totul lui Dimofte pe gratis. Dau toate actele si promit sa fac ce mi se spune, data e stabilita, 29 septembrie. Acolo ar fi trebuit sa-mi dau chilotii jos. Predoiu imi spune sa stau linistit ca el va fi presedintele Romaniei in 2014. Toata lumea e inteleasa. Accept orice, deja mi-e frica. Imi pun cenusa in cap si spun ca regret ca am incercat sa lupt impotriva lor. Toti ma cred si ma consoleaza, dar imi promit ca va fi bine, cu ei, cu umbrele. Primesc telefoane, sunt felicitat ca am inteles si incurajat. De data asta eu joc teatru, plang, regret, promit orice”.

    Plecarea din tara – Cazanciuc il roaga sa nu se mai ia de Predoiu pe Facebook

    Povestea din 29 septembrie incepe prin plecarea din tara la 6 dimineata. „Incep telefoanele de amenintare. O echipa debarca la wbs dar sunt surprinsi sa nu gaseasca arhiva wbsholding, e deja in occident de o saptamana. Predoiu ramane la mine in birou si dupa plecarea mea. Paraseste birourile doar cand apar televiziunile. Se declanseaza scandalul”.

    In august 2013, Sima primeste un mesaj de la „Robert Cazanciuc sa nu ma mai iau de Predoiu pe Facebook pentru ca ei ma ajuta, dar sa-l las in pace, au alte planuri cu el”.

    Sima da si alte amanunte: „2011: Omnilogic si Siveco injura continuu la Basescu si sunt speriati de unul Ghita din IT. Ghita nu conteaza, nu se stie bine cine e. In acordarea contractelor de sute de milioane cu statul roman conteaza doar Omnilogic si Siveco. De ce sunt speriati? In spatele Omnilogic si Siveco se afla eminenta cenusie domnul profesor Magureanu. E cumva o lupta intre vechea garda si garda noua? Dupa 1 mai 2012, Ghita devine leader de piata. Poate de aceea le era frica!”.

    A.I. A.I.??? Cine este acest misterios discret A.I. si de ce?

    Tare curios as fi sa aflu parerea d-lui Niku Stan pe aceasta tema.

    Apreciază

    • stely said

      Marturisirea asta are o tinta sigura :Catalin Predoiu .Habar nu am avut ca juca asa tare, pe vremea cind a fost ministru al justitiei. Dar vad ca nici dupa ce a cazut guvernul nu s-a lasat mai prejos. Cu toate astea nu -l vad in stare sa fie atit de versat in a trage sforile, mai ales alaturi de Viorel Hrebenciuc. Mai degraba as inclina sa cred altceva. Sa vedem insa reactiile lor.

      P.S dl Niku Stan este alt Niku, sau acelasi cu elektriku? Pai, daca ar fi asa, nu ar avea de ce sa nu-si spuna parerea, intrucit noblesse oblige …sa raspunda la asa declaratie facuta de Dl Goe aici : Daca insa faceti aluzie la mai mult decat simpla intelegere mecanica si va referiti la o stare de armonie (sociala, politica…) la empatie , as zice ca pe tema comentata inca si mai in armonie sunt chiar cu d-voastra d-le Nikule.

      Apreciază

    • stitzi bancul de pe vremea lu ceashca, ala cu ceainicule cu mine?

      eu nu mi’l mai amintesc (chiar, cine’i niku stan?).

      votez monika, eu si famiglionu!

      numai d’al dracului…

      ps:

      nu putetzi schimba, draga domnule dom goe, optziunea de afisare a comentarelor, sa nu mai apara cirnatzii astia de plescoa in josul fiecarui comentar in parte?

      parca si la dom tudoran, blogu vechi, chiar si la avp, se intilnea fenomenul asta greu de urmarit.

      pune’le, draga domnule dom goe, in ordinea aparitziei pe ecrane!

      Apreciază

      • Dl.Goe said

        D-le Nikule si parca va rugasem frumos sa nu-mi faceti confesiuni electorale, intrucat n-as fi voit sa le stiu. Aveati un sic mai mare in posura misterioasa de cetatean apropape turmentat care musca din dusmani (din unii dusmani) si anume din cei mai gustosi (iar nu cei mai periculosi). Asa… ce-mi facurati? Ma instigaratzi la comentarii… Care va sa zica Monika… S-ar zice ca mergeti incontinuare pe varianta celui mai mic rau cu putinta (ca monicka e si ea un pic rea). Sa fa fie de bine. Bine naiba ca nu optåratzi pentru varianta raului cel mare care este propovaduit de multe minti (unele extrem de simandicoase dar proaste, altele extrem de retze si istetze) cum ca raul cel mai mic ar fi sa stam acasa si sa boicotam. Majoritatea natziei fiind scarbita, democratia va fi iarasi sabotata caci minoritatea va decide… arbitrar… si cat si ce fel de europeni suntem si cat si ce fel de romani o sa fim mai apoi. Daca m-ar intreba vreun turmentat la care as avea trecere „cu cine så” si „daca så” voteze in Duminica Orbului Redivivus la scara europeana, i-as spune sa alega (chiar si) la intamplare dar sa nu stea acasa. Ca sa nu dea cu banul, sa faca o lista scurta (sau lunga, treaba lui) cu cele mai putin indezirabile optiuni, sa le scrie pe niste biletele, sa le puna intr-o caciula, si sa-l roage pe mezinul (cel mai pur) al familiei sa ex-traga din urna un biletel si acela sa fie partidul votat de toata familia. Dar sa fie. Nu sa stea acasa cu capul in traista cu nisip. A nu vota inseamna a nu fi european. Ceea ce denota lucruri grave… Daca m-ar intreba si vreun cetatean mai neturmentat: „Da’ matale nene Anghelache cu cine votezi?”, eu cuminte i-as raspunde, stii colea, verde, romaneste in fata: „Votez cu cei mai europeni dintre candidati, nu cu cei mai romani”. Ca doar sunt euro-parlamentare.

        P.S. Scuze dar nu poci schimba nimica in ordinea aparitiei mesajelor intrucat cea care este este raul cel mai mic pentru Arca lui Goe. Se potriveste perfect cu situatiile curente de pe Arca (trafic, numar de comentarii, frecfenta) si-i favorizeza pe cei cativa comentatori si si pe cei si mai cativa cititori care vin si re-vin pe Arca lui Goe cam o data pe zi si care mai vorbesc si ei intre ei fara sa se refere strict la topic sau sa i se adreseze musai d-lui Goe. Din lista ultimelor 15 comentarii postate (afisata in stanga) acestia se pot lamuri imediat ce si cum s-a mai intamplat. Varianta propusa de matale ii favorizeaza doar pe aceii care vin odata pe luna sa verifice lista plata a comentatorilor in ordine cronologica, din care nu se poate afla cine cu cine combate si pe ce tema. Ierarhiile arborescente denota mai multa ordine.

        Apreciază

        • stely said

          Inca un exemplu de urmmat :

          Rămân în joc lista PDL cu Monica Ma­covei pe locul doi și lista FC cu MRU pe primul loc și, după sondaje, aflat la limita pragului de 5%. Meritele Monicăi Macovei sunt impresionante atât pe plan național – reforma justiției ale cărei roade se văd tot mai bine odată cu condamnările unor potentați, baroni, foști miniștri și prim-mi­niștri, oameni de fotbal, magistrați –, dar și pe plan european, ea fiind unul dintre cei mai eficienți și mai respectați euro­deputați de la Strasbourg. Prin com­pa­rație, meritele de până acum ale lui MRU ca prim-ministru și om politic sunt mo­deste, dar, evident, e încă greu de spus da­că cauza este la el sau în împrejurări. Ma­rele atu al lui MRU este acela că reprezintă cel mai bine plasat candidat al dreptei (în afara mizerabilului Crin Antonescu) pen­tru alegerile prezidențiale. Dacă opoziția s-ar uni în spatele său, dacă el ar duce o campanie inteligentă, dacă ar avea puțin noroc, l-ar putea bate pe Ponta în turul doi, scăpându-ne, cum spun, nu doar de un susținător al baronilor și un aspirant la puterea totală, dar și de un om politic ale cărui atașamente occidentale sunt dis­cu­tabile, într-un moment internațional de­licat, așa cum s-a văzut de curând. Or, es­te evident că un eșec la europarlamentare va însemna pentru MRU abandonarea ori­cărui plan de a mai pretinde candidatura unică. Cum poți cere votul a milioane de ro­mâni, când nu reușești să obții câteva zeci de mii de voturi?
          Voi vota așadar cu Mihai-Răzvan Un­gu­rea­nu, deși îmi pare rău că opțiunea mea nu se va duce la Monica Macovei – dar sunt convins că ea va fi totuși aleasă în PE, având în vedere sondajele de opinie și baza mai rezistentă a PDL. Sunt conștient că s-ar putea ca votul meu să fie inutil, mai întâi fiindcă, nereușind intrarea în PE, voturile pentru MRU vor intra în re­distribuție și vor îngrășa mai ales zestrea PSD și apoi fiindcă nu sunt oricum multe șanse ca MRU să fie desemnat candidat unic, urile, orbirile, prostiile, orgoliile con­ti­nuând să divizeze dreapta. Dar cred că sunt unele momente când trebuie riscat și preferat viitorul și speranța, fie acestea și fragile, în locul certitudinilor prezentului. Un asemenea moment e și cel de față.

          http://www.revista22.ro/votez-mru-41875.html#.U3s5LaK3tmo.facebook

          P.S. Il pun aici ca sa-l citeasca (si)”Nikuelektriku” si poate se hotaraste sa puna umarul la consolidarea dreptei in PE. Stiu , a zis ca voteaza cu „Monica” – in ciuda „duducii”, dar cred ca rationamentul lui Andrei Cornea, pe care de altfel l-am facut si noi ( familia) este cit se poate de clar si necesar de urmat.

          Apreciază

        • Radu Humor said

          Cum se chinuie unii să facă din rahat bici şi se chinuie să mai şi pocnească cu el drept în mijlocul unor alegători mai slabi de înger 😉
          Dar Cornea îi întrece pe toţi, apucându-se să mănânce din el (MRU), scoţând nişte onomatopee de zici că-i turcesc 😆

          Apreciază

  27. stely said

    Un film despre cel mai puternic om al lumii -Louis Cyr

    lhttp://youtu.be/d40egYTvtso

    Apreciază

  28. stely said

    Apreciază

    • stely said

      „Pe 16 mai se împlinesc 296 de ani de la naşterea MARIEI GAETANA AGNESI, eveniment omagiat de Google printr-un doodle special.

      MARIA GAETANA AGNESI s-a născut la 16 mai 1718, la Milano, fiind cel mai mare dintre cei 23 de copii ai profesorului de matematică Pietro Agnesi. A îmbrăţişat pasiunea pentru matematică a tatălui său, fiind creditată ca autoarea primei cărţi în care sunt tratate calculele diferenţial şi integral. În plus, este considerată prima femeie din lumea vestică ce a reuşit să-şi facă un nume în acest domeniu, potrivit britannica.com

      MARIA GAETANA AGNESI s-a dovedit a fi un copil-minune de la o vârstă foarte fragedă. Astfel, până la vârsta de cinci ani, putea vorbi în franceză, iar când a atins vârsta de 11 ani, ştia şi greaca, ebraica, spaniola, germana şi latina.

      A încercat să se înscrie în cadrul Academiei Franceze, însă, fiind femeie, nu a fost acceptată. În schimb, a fost primită în cadrul Academiei Italiene, unde regulile nu erau atât de stricte. De altfel, MARIA GAETANA AGNESI a luptat de-a lungul vieţii pentru emanciparea femeii şi accesul ei la educaţie.”

      Apreciază

  29. Radu Humor said

    Radu Humor
    mai 14th, 2014 at 17:29


    Your comment is awaiting moderation.

    Apreciază

  30. Radu Humor said

    Radu Humor
    mai 16, 2014 la 4:13 pm
    Celui adormit, nu numai cu votcă, ci şi cu câteva prafuri de scărpinat sub cearceaf 😉
    Altfel nu se explică de ce încearcă el să se scarpine invers după ureche, dar şi să procedeze precum în bancul cu porcul ( bancuri cu urşi sau cu URSS nu prea sunt 😉 ).:
    Se zice că pentru a le face plăcere, pe şef să-l lauzi şi pe porc să-l scarpini pe burtă !
    A afirma cu atâta suficienţă (impertinenţă ?” )că yankeii „nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le pute”, când se ştie că au fost chiar capturaţi cinci lunetişti ( se pare că sunt nelipsiţi din scenarii, chiar şi din al nostru Decembrie însângerat ), dar deoarece s-a dovedit că erau din forţe speciale israeliene, se pare că au fost puşi în libertate ( li s-a pierdut urma, la fel ca şi-n 89 !).
    Probabil că individul se ( şi ne ) îmbată nu numai cu votcă, dar şi cu vorbe goale, abil meşteşugite, care, mai ales pe un trăitor sau observator al unor fenomene mult prea asemănătoare din România, Yugoslavia, Irak, Egipt, Libia, Siria n-ar trebui nicicum să-l păcălească, deoarece lesne se observă un fir roşu care le străbate, schimbările de scenariu de la un caz la altul fiind nesemnificative .
    De la un timp nu se mai oboseşte nimeni, nici măcar să explice în numele cărei idei umanitare au loc peste tot asemenea războaie de expansiune, culmea pe timp de Pace. Clamată şi adusă justificativ în discuţie, de fiecare dată după ce a fost călcată în picioare. Cu bună ştiinţă !

    Comentariul tău e în așteptare.

    Apreciază

  31. Radu Humor said

    Cele mai recente ţigăneli interspatz, având în loc de capete – margini 😉
    La fustele ridicate pînă dincolo de buricul gol al Mata Halei, bulibaşa îi trosneşte în gură un cap :mrgreen:
    De copil, ţinut de picioare 😉
    Aşa-i, dacă te bagi în tărâţe, maestre al apelurilor de seară 🙄
    Mai pe scurt :
    Noaptea minţii :mrgreen:

    23 mai 2014 la 1:46 PM
    AVP, sa fim intelesi . Poti sa invirti vorbele cum doresti, dar pentru mine nu esti decit un manipulator de duzina , in nici un caz “cel mai bun analist politic din ultimii 30 de ani “. Ce fel de analist poti fi daca nu faci decit sa arati ” doar cine va cistiga ” ? Pai crezi ca este atit de greu sa ghicesti cind se stie de cind lumea, ca majoritatea votantilor din Romania este foarte usor de manipulat ? Uite aici, daca mai este nevoie, care este profilul votantului roman :prematur, diform, needucat, cu un stomac “tare”, capabil sa digere orice mizerie, cu o privire senina – vecina cu cretinismul, inert in fata valorilor.Tinut in brate de premise bune. Mistic, fanatic si retrograd pana la anulare !!!”
    Da, in profilul asta va regasiti si voi ( tu si Sorin Iliesiu ). Mai precis sunteti capabiil sa digerati “orice mizerie, cu o privire senina, inerti in fata valorilor, tinuti in brate de premise bune” ….asta insemnind ca va puneti in fruntea turmei aceea, care va ofera premisa cistigarii alegerilor. Acesta este profilul speculat (si) de Antenele lui Voiculescu pe care voi le ridicati la rangul de new media.
    AVP, este posibil sa cistige (acum) favoritii vostri (sa nu spui altceva, ca doar e clar, atita vreme cit il consilezi” confidential” pe Sorin Iliesiu) dar in noiembrie 2014 nu se va mai intimpla. Fii sigur de asta .

    Stely, eşti departee de a percepe ceva din ce-ţi spun, sorry, iar în aceste condiţii “dialogul” nostru n-are niciun sens. Mai rău decât atât, pe măsură ce puterea ta de înţelegere scade, ţi se umflă rânza şi-ţi procuri homerica iluzie că te-ai putea trage de bete cu Poeselu Ro, cu redactorul Apelului către Europa sau cu iniţiatorul atâtor apeluri civice de renume, aloo… oops. Pun punct, înainte ca tu să devi complet ridicolă.

    Am închis discuţia.

    P-S.
    Nu l-aş mai fi băgat în seamă, ca pe orice eunuc, dacă nu se trezea jucându-se cu amintiri, în loc de biluţe :
    „Am spus în nenumărate rânduri – iar tu ştii asta, căci stai cu ochii pe mine ca pe butelie, olelie lie – că aş publica apelurile şi comunicatele oricui, cu condiţia să aibă un nume şi-un renume, iar nu să fie un anonim viteaz al dreakului, precum goe al lu mboe securistigoe sau radu al humorului.”

    Apreciază

  32. cedoresti said

    Buna ziua,

    Sunt detinatorul magazinului http://www.mobisimo.ro

    Este un magazin ce are ca obiect de activitate comercializarea accesoriilor pentru telefoane, in special a huselor.

    1. As dori sa puneti un link pe site-ul dvs. catre magazinul meu, iar in schimb puteti achizitiona produse de la mine din magazin cu o reducere de 20% (la orice produs) atata timp cat aveti link-ul catre magazinul meu. Nu exista un numar limitat de comenzi.

    Activez intr-o nisa de piata in continua dezvoltare deoarece piata telefoanelor mobile este din ce in ce mai dinamica, iar cerintele clientilor sunt tot mai variate.

    Oricine are nevoie de o protectie adecvata in ceea ce priveste smartphone-ul personal. Cu timpul, numarul de produse din magazinul propriu va creste si veti avea posibilitatea sa achizitionati accesorii de calitate la cele mai mici preturi de pe piata.

    2. Mai mult decat atat, daca adaugati link catre magazinul meu, voi gazdui si eu link catre site-ul dvs pe unul din domeniile urmatoare:

    http://stepsintherightsdirection.com/ sau http://learningtocare.net/

    Ambele site-uri au PR4. Avantajele unui link pe un site ce are page rank 4 este acela ca motoarele de cautare (google, yahoo, etc) ridica importanta respectivului site in cautari (veti urca pe primele pagini ale motoarelor de cautare)

    Sunt interesat si de guest-posturi daca doriti asta!

    Cu stima si interes,

    Ciprian Miron

    (v-as ruga sa trimiteti mail de confirmare pe office@mobisimo.ro daca doriti schimbul)

    http://www.mobisimo.ro

    That’s bellissimo

    Apreciază

  33. Dl.Goe said

    Procentele lui Mircicå Diaconu indicå cå Romania ramane o tara plina de h-umor.

    Apreciază

  34. RALG said

    Inca un recviem de pomenit in universitatile de vara pentru tinerii politicieni ai viitorului (glorios):MRU salt in gol fara parasuta. MEREU. Acuma de… cum ai da-o nu e bine. Cu parasuta nu e bine, fara parasuta iar nu e bine… In fine, vorba „regelui” (unul dintre multii regi ai natiei): „Rezultatele vorbeste si altele mai bune nu se poate face”. Rezultatele clubului FC in grupele de des/calificare pentru turneul final european, consemnate cu acuratete si fair-play de catre cronicarul sportiv Ioana Ene Dogioiu, ar trebui sa fie pentru observatorii onesti (cat de cat onesti) si inteligenti (cat de cat inteligenti) probe indirecte solide care sa ateste inconsistenta aberantelor teorii ale conspiratiei care-l acreditau pe MRU ca fiind exponentul promovat de catre vectorii unor forte oculte din sfera serviciilor. Relatia visatoare pe care o are tânarul MRU cu realitatea denota fix contrariul. „Serviciile” insa se bucura intotdeauna cand activistii voluntari lucreaza cu norma intreaga (pe gratis dar nu de pomana) in directia intoxicarii si derutei… iar acestea sunt, de asemenea, detalii de predat la universitatile (politice) de vara la care s-au format intotdeauna mari politicieni, precum micul Titulescu Venturiano. Vivat !

    P.S. Procentele lui Mircicå Diaconu indicå cå Romania ramane o tara plina de h-umor. Si (vai) nici Ceausescu n-a murit, e in mine, e in tine, e in fabrici si uzine.

    Apreciază

  35. stely said

    Fiindca tot am pomenit de „sansele ” dreptei unite, precum si la unele rateuri, m-am gindit sa revin putin la topic . Adica , v-as intreba- daca ce s-a intimplat pina acum in politica dimboviteana – ar putea fi o „luna a Sinuciderilor ” sau una o „luna Pacalelilor” ??
    Mai bine zis, Crin Antonescu si Vaile Blaga, s-au sinucis politic sau au fost pacaliti ?

    Apreciază

  36. stely said

    Aoleu… am uitat de MRU , dar nu-i nimic avem timp. Si da, daca nu aveti chef de politica va iert . De fapt nici eu nu sunt in forma . O fi vina lui Traian Basescu ? 🙂

    Apreciază

  37. d'Artagnan said

    Politicieni, jurnalişti, lăsaţi-o în pace pe Simona Halep!

    Politicieni, jurnalişti, lăsaţi-o în pace pe Simona Halep!

    Apreciază

  38. stely said

    Sa revenim la ginduri mai bune …

    mai puțină religie, mai mult dumnezeu
    (Iv cel Naiv )
    avem mereu tendința
    de-a ne imagina
    odată cu credința
    un dumnezeu așa și-așa

    cu ochii blînzi și barbă
    cu trup incert și suflet bun
    în mintea noastră oarbă
    el e un soi de moș crăciun.

    nimic greșit în gândul
    că dumnezeu există
    dar hai sa nu facem din dânsul
    doar o copertă de revistă

    atotvindecător, atoateștiutor,
    el, creator și de bărbat și de femeie
    e mai prejos de-atom, e mai presus de zbor
    și da! există, sub formă de idee

    credința-i, deci, o stare
    iar multvisata viață de apoi
    e liniștea pe care
    zilnic o fabricăm chiar noi

    Apreciază

  39. stely said

    Ce-i frumos si lui Dumnezeu i-ar placea. 🙂

    Apreciază

  40. stely said

    Ei, la mine nu se vede . Acest videoclip nu exista 😦

    Apreciază

  41. stely said

    Mai incerc …

    Apreciază

  42. stely said

    Si acum va invit la o portie zdravana de râs. :))

    Banc/nota XXIV.

    P.S. Invitatia este facuta in special pentru …stie ea 😉 si mai cu seama pentru ce ?

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      D-na X si dl.Y sunt, sub aspect „genetic”, totalmente incompatibli. Iluzia compatibilitatii care i-a impins la con-cubinaj (apolitic si literar-artistic) si care le si mentine mez-aliantza este materializata pintr-o relatie de co-valentza, bazata, in buna masura, de punerea in comun a „sentimentelor” pe care cei doi le au fata de ideea de „dl.Goe” (nu „subsemnatul” ci entitatea virtuala ominma, interioara fiecaruiea dintre cei doi termeni ai binomului). Casnicia lor (intocmita artificial si aflata categoric in contra naturii) ni se datoreaza, din postura de naş (de cununie) al celor doi fini (intelectuali). Porbabil ca daca li s-ar restrange accesul la izvoarele „sentimentelor” pe care le partajeaza (mentionate mai sus), si-ar mai continua relatia lor nefireasca asa… o vreme, in virtutea inertiei, dupa care, in mod natural, ar ajunge la destramarea concubinajului covalent, prin dezintegrare spontana. Cu putin efort s-ar putea calcula destul de exact cat anume este perioada de injumatatire a radioactivului cuplu de comici nevestiti ai hiperspatiului universului virtual al anonimatului clandestin si amator. Din cate se poate deduce din repetitia generala a divortzului, vizibila in esantionul din comentariile de pe topicul pe care-l propuneti spre revedere, se intelege ca nu va fi vorba de o desparire pe cale amiabila, ci de una cu nabadai, in genul Prigoana-Bahmaimutzeanu…

      Apreciază

      • stely said

        Am revazut cu încântare sirul de ” bancnote” de anul trecut ( pe vremea asta )si spre sfirsit(bancnota xxiv) am dat de o surpriza tare haioasa . Mai intai topicul, care m-a amuzat nespus de mult , apoi „continuarea” ( comentariile)venita la tanc (si acum si atunci).
        „D-na X”, careia i-am facut invitatia( speciala) sa revada topicul , are acum dovada ca a uitat „balacarelile” facute de respectivul” dl Y.”
        I le promisesem de curind, dar nu m-am asteptat sa dau „nas in nas” cu el asa de repede. Nu stiu daca a revazut comentariile, dar din ce o cunosc este posibi sa se fereasca de ele, intrucit orgoliul si incrincenarea sunt atit de mari incit refuza orice evidenta.
        Dar cred ca aveti dreptate. Este de ajuns sa existe o mica scanteie si ” vâlvătaia” se va extinde rapid. Exista destule „semne si semnale” in directia aceasta. Sa asteptam, asadar. Si daca se va intimpla sper sa nu ma invinovateasca tot pe mine. 😉

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          Noi, dimpotriva, nu ne dorim catusi de putin dezbinarea sau fragilizarea ontologica a respectivului dipol a carui esenta denota unitate in diversitate. Au haz mai ales impreuna. Relatia lor este bazata pe spaimå astfel incat nu-i greu de intretinut. Cate un mic „bau-bau” sincer si dezinteresat, plasat din cand in cand, acolo si/sau dincolo si amorezarea continuaaaa… Mai ales ca oamenii, cand vor din suflet sa vada ceva anume, si nimic altceva, atunci aia vad, indiferent cat de pe invers este cruda realitate. Acest lucru ma scuteste de complicatii. Cand comentez acolo (…) n-am nevoie sa fiu subtil sau sofisticat. Este suficient sa fiu sincer, onest, concis, on topic… Sunt rastalmacit automat in dirrectia dorita de catre receptor, ceea ce (intamplator) nu ma deranjeaza. Intr-o alta etapa se va observa (tardiv) ca am spus adevaruri, sincer si in cunostinta de cauza si mi se va gasi vina ca nu voi fi aplicat eu (la sursa) necesarele corectii de vânt. Vântul care bate la ei. Resping inca de pe acum ca nefondate orice acuzatii de acest fel.

          P.S. Ati observat ca „maestrul” l-a repotezat pe „cickiricå” cu numele de „bogdan”? Isi acorda siesi (ventrilogul) nu numai anonimat ci si neutralitate si camuflaj onomatopiec. Viorica-cichiricå aka bogdanicå. Doamna micå nu observa nicå…si presteaza ca fåni-cå… sau tzå, asigurand-l pe d-lui ca d-ei n-are nevoie de reciprocitate. La serviciile pe care i le ofera cine naiba ar avea nevoie de reciprocitate?

          Apreciază

        • stely said

          Este suficient sa fiu sincer, onest, concis, on topic… Sunt rastalmacit automat in dirrectia dorita de catre receptor, ceea ce (intamplator) nu ma deranjeaza.
          Parerea mea este ca orgoliul le joaca feste mari, deorece desi sunt fericiti cind primesc laude(adevarate si sincere ) le este teama sa le accepte, intrucit nu accepta nici criticile ( tot sincere si adevarate). Prin urmare, ca sa nu-si dezvaluie slabiciunile, mai bine considera laudele ipocrite iar criticile „balacareli”. Ar vrea (cred eu) ca atunci cind dl Goe se exprima laudativ la adresa scrierilor lor literare, sa vina la pachet si cu scuzele pentru asa zisele ” balacareli” .

          Apreciază

  43. stely said

    Mi-a telefonat Moartea:
    − Vin să te iau. În zece minute sunt la tine…
    Am încremenit. Știam că o se întâmple și asta, dar credeam că va fi cândva, într-un viitor îndepărtat.
    − Nu sunt pregătit.
    − Te iau și nepregătit.
    − Asta-i culmea! Îmi mai trebuie cel puțin o săptămână ca să termin cartea la care lucrez.
    − Nu mă interesează. Termenul nu se discută, e implacabil. Am întrerupt eu, odată, și un act sexual, cum să nu întrerup scrierea unei cărți?

    http://www.academiacatavencu.info/opinii/mi-a-telefonat-moartea.html

    Apreciază

    • RALG said

      Cum sa enervezi un ardelean – Ghid in 17 pasi

      Numa’ ase poti enerva un ardelean:

      1. Sa nu manci tat din farfurie.
      2. Sa refuzi refill la farfurie.
      3. Daca nu mai poti manca, sa refuzi sa duci mancare cu tine acasa.

      4. Sa refuzi palinca.
      5. Sa-i zaci ca nu-ti place ceapa.
      6. Sau palinca. Doamne feri sa-i zici ca nu-ti place palinca.

      7. Sa-i zici ca n-ai baut in viata ta palinca. Ca numa’ ase te imbeti cum nu te-ai mai imbatat in viata ta.
      8. Sa te miri ca nu stie maghiara.
      9. Sa razi de accentu lui.

      10. Sa incerci sa-i imiti accentu. Pentru ca „Mnoah” n-o sa sune niciodata binie din gura unui bucurestean.
      11. Sa te grabesti.
      12. Sa insinuezi ca palinca lui nu-i palinca curata de pruna.

      13. Sa-i zici ca palinca lui nu-i chiar ase tare.
      14. Sa-l pui sa-ti traduca chestii in si din maghiara.
      15. Sa-l duci in Bucuresti.

      16. Sa vorbesti cu „dacat” si „fratica”.
      17. Sa te cazezi la hotel cand treci prin Cluj.

      Radem, glumim, da’ de slanina, ceapa si palinca nu ne batem joc.

      Apreciază

      • INTJ said

        18. Sa-l intrebi incotro s-o iei spre capitala … Budapesta.

        Apreciază

        • RALG said

          „buda”, „pesta”… dar urât va mai exprimati… 🙂

          Oras frumos, denumire neinspirata. Si nu-i singurul bai. Limba urâta, fete frumoase pe acolo. In loc de la… revedere iti zic la… csókolom (se citeste „cioc-o-l-om”) … Dar si cele de pe la noi sunt sexy pentru ca sunt UDMRu…

          Apreciază

        • INTJ said

          hmm … printr-a VII-a am invatat maghiara ca sa pot citi-n original „Jókai Mór – Az arany ember” si de atunci nu mi se mai pare urata. odata cu trecerea timpului am inteles ca (pentru mine) orice limba e frumoasa (si suna binisor) daca o intelegi (si mai ales daca auzi „ce vrei sa auzi”). orasele ma lasa rece (oamenii din ele sunt mult mai interesanti). despre fete, din auzite, cica unguroaicele-s renumite pentru altceva … da’ eu ma cam indoiesc. cu frumusetea (la modul general), recunosc, am eu o mica problema: (stiind ca perfectiunea practic nu exista, tot ce-i) „too good to be true” ma face automat sa-mi pun intrebari … care dau nastere la alte intrebari … si tot asa …

          Apreciază

  44. stely said

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Aoleu! A inceput !!! 🙂

      In sfarsit a inceput!!! 🙂

      Ferice de cei care au timp sa i se dedice deplin! 😦

      Apreciază

    • Dl.Goe said

      Mda…

      Brazilia – Croatia – 3 – 1. Un meci de nota 6. Brazilia arata (din nou) mai putin puternica decat ni se spusese. Reclama, sufletul comertului, face sa treaca mai neobservat ajutorul masiv acordat de arbitrul cel orbit din tara soarelui rasare echipei din tara cafelei. Un meci pe care Croatia nu merita sa-l piarda. In sfarsit, asta e. Asa se termina un meci in care Brazilia a inscris toate cele 4 goluri. 🙂

      Apreciază

      • stely said

        Aoleu, nota 6 ?! Doar atit ? Mie mi-a placut , zau ! Mi-a parut rau de Croatia, incepuse bine …si penalty ala dat cadou de arbitru japonez. Brazilia ramane totusi regina fotbalului . Va cistiga iata campionatul 🙂

        http://www.romaniatv.net/cupa-mondiala-2014-testoasa-big-head-a-anuntat-castigatoarea-partidei-de-deschidere-brazilia-croatia-video_151416.html

        Apreciază

      • stely said

        Remember 2010 :

        Apreciază

        • stely said

          Acum avem APOCALIPSA : Spania-Olanda =5-1 .Asa ceva nu s-am mai pomenit !!
          Dl Goe , sa nu spuneti ca si dvs ati tinut cu Spania . 😦

          Apreciază

        • Dl,Goe said

          Spania – Olanda 1 – 5. Normal ar fi trebuit sa fie 0-4 in acest meci memorabil (de nota 9)… Culmea este ca ca greselile de arbitraj n-au parut ca pot influenta rezultatul meciului.

          Conform unei vechi traditii la CM, Olanda (eterna finalista) isi depune (neoficial) candidatura pentru un loc in finala in contra tzarii gazda, Daca vom avea o finala Olanda – Brazilia, indiferent de rezultat, un ghinion se va sparge, iar altul se va adanci. Asta daca Brazilia va reusi sa treaca de Spania in optimi, eventual fara ajutor de la arbitri. Pana una alta si Brazilia si Spania au primit foloase necuvenite de la arbitrii, cate un penalty, gratis, mama-soacra. De la Mageanu.

          Apreciază

        • stely said

          Au, abia acum am vazut greseala mea – Spania-Olanda =5-1 Se pare ca nu a trecut „Cinic” pe-aici… 🙂
          P.S. Asta daca Brazilia va reusi sa treaca de Spania in optimi, eventual fara ajutor de la arbitri.
          Inseamna ca Spania va accede in faza urmatoare ? Se aude ca mai are un hop de trecut :Chile .

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Oooo, nu cred ca Spania o sa se impiedice de Chile. Chile, in pofida unor aparente care i-ar putea pacali pe spectatorii de fotbal american, s-au chinuit serios cu Australia, una dintre cele mai slabe echipe de la mondial, de acum si din cam toate timpurile, abonati insa la turneele finale doar pentru ca in calificari joaca cu Oceania, Papua noua guinee si Insula Pastelui… in timp ce Ibrahimovoci s-a duelat la baraj cu Cristiano Ronaldo… In fine, de-ale democratiei FIFA…

          Apreciază

        • stely said

          Ha, deocamdata înca una lata : Grecia -Columbia – 0-3. Nu-mi pare rau, desi solidaritatea europeana ar trebui sa functioneze . Am pentru echipa nationala a Coumbiei o mica simpatie . In primul rind ca a facut un joc frumos, in al doilea rind ca am in minte păţania din campionatul mondial din SUA, când a luat bataie de la echipa nationala a României. Din ce imi amintesc atunci o fost si o victima. Un fotbalist columbian a fost impuscat mortal de un conational fanatic, la intoarcerea acasa. 😦 Prin urmare este un fel de revansa cu Grecia in locul Romaniei.

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Hm! Interesante conexiuni. Denota nu numai o excelenta memorie ci si pasiune pentru fotbal. Escobar il chema pe nefericitul fotbalist columbian asasinat la Bogota din cauza ca inscrisese un autogol in meciul Columbiei cu SUA, ducand la eliminarea prematura a Columbiei. Pe vremea aceea Columbia carliontzatului Valderrama era favorita la castigarea cupei mondiale dupa ce se calificase en-fanfare la turneul final (parca fara infrangere). Se pare ca mafia pariurilor nu i-a iertat lui Escopbar greseala involuntara de pe terenul de joc. Romania invinsese cu 3-1 si de atunci Columbia a ramas cu un complez fata de Romania. 4 ani mai tarziu la Campionatul Mondial di Franta 1998 (ultimul la care am reusit sa ajungem) Romania invingea iarasi Columbia in grupe cu 1-0 prin golul lui Adrian Ilie.

          Astazi daca ne-am fi intalnit cu ei cu siguranta ca si-ar fi luat cu usurinta revansa, la ce trupa de comici are acum nationala Romaniei. Grecii si ei, vai de mama lor, o mare musca fara cap.

          Apreciază

        • stely said

          Multumesc pentru aprecieri . Ma bucur , dar fata d-voastra (iata) sunt un mic copil. Dar, da, fata de alte persoane feminine si chiar masculine (dintre cei/cele pe care ii cunosc) am ceva mai multa aplecare fata de fotbal , ca de altfel si fata de alte competitii sportive de mare amploare. Urmaresc in special spectacolele de deschidere a competitiilor sportive ( olimpiadele , fotbalul ) ce au loc la patru ani. Grandoarea artistica( muzica, dansul , poezia , alegoria ) istoria si spiritualitatea popoarelor care gazduiesc competitiile, ma fac mândra ca sunt martora pământeană a acestora. Ma tot gindesc, ce ar spune niste posibili extraterestrii , care s-ar afla din intimplare desupra Pamantului si ar vedea un asemenea spectacol si, desigur, un meci de fotblal si publicul in delir pe stadion ? Nu-i asa ca s-ar minuna ? 🙂
          P.S. Am de gind sa vad si meciul Anglia-Italia (ora 1:00). Dar pe cel cu Japonia nu cred .

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Da, fotbalul este intr-adevar un uluitor fenomen planetar. Meritati felicitari pentru ca aveti receptorii necesari pentru a sesiza adevaratele dimensiuni si semnificatii ale acestui fenomen si inspiratia de a accepta sa fiti o pårticica din el, cu modestie si sensibilitate.

          P.S. Uluitoarea Costa Rica a furnizat o surpriza admirabila dupa un joc de exceptie Uruguai – Costa Rica 1 – 3 (un meci superb, cam de nota 8). Mi-a parut rau de batrana echipa a celestilor, (dezavantajata de absenta din teren a spiridusului Luise Suarez si de prezenta in teren a dinozaurului Forlan). Se pare ca au ratat schimbul de genereatii… Prevad ca micuta echipa a Costa Ricii le va da mari batai de cap si englezilor si italienilor. Pana una alta urmeaza Anglia – Italia… Un meci de la care (nu stiu de ce) am mari asteptari.

          Apreciază

        • stely said

          Este pauza : Anglia -Italia 1-1 . Ma bucur ca sunt la egalitate dupa prima repriza . Ma gindeam ca dupa ce a deschis scorul, Italia va incerca niste tertipuri ca sa intre la vestiare cu un mic avantaj. Acum insa va trebui ca ambele echipe sa atace mai abitir poarta adversa. Nu stiu ce-i lipseste jocului, dar parca nu seamana cu cele de pina acum. Sa fie oare din cauza comentatorilor ?

          Apreciază

        • stely said

          Gata, astept nota . Am tinut cu Anglia. 😦 Italia insa a jucat mai bine .

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Nota mea pentu partida Anglia – Italia (1 – 2) este 9(noua). Un meci excelent, o splendoare de fotbal. Forza italia. Fantastic jocul batranului Pirlo (adus parca direct de pe mare), care desi si-a dramuit efortul fizic (stiind cum) a dovedit o inteligenta si o viziune a jocului iesite din comun. Faptul ca la cei 35 de ani ai sai a gasit resurse sa vina sa ajute apararea il aminteste intr-adevar pe batranul pescar Santiago, eroul lui Hemingway, si vorba ‘ceea: … caci omul poate fi nimicit dar nu invins. Pentru ca omul n-a fost facut ca sa fie invins.

          P.S. Echipa „perfidului Albion” nu s-a numarat niciodata printre favoritele mele. Au jucat exelent cu Italia, contribuind la frumusetea spectacolului dar Italia a mreritat din plin victoria. In afara golurilor la capitolul marii ocazii de gol tot Italia a stat mai bine cu 3 – 1, dintre care doua bare si o minge scoasa de pe linia portii in ultimul minut de joc al primei reprize.

          Un alt meci excelent (nota 8) a fost Japonia – Coasta de Fildes (1 – 2). In mare parte a timpului de joc cele doua echipe au aratat fotbal de top, daruire, abnegatie si talent cum se vede la marile campioane. Mi-a parut rau pentru samurai. Au alergat in primele 60 de minute cat alte echipe in doua meciuri, dar in cele din urma si-au risipit resursele asa incat atletleti Coastei de Fildes, animati in mod magic de intrarea vrajitorului Drogba au reusit (pe merit) sa intoarca rezultatul. Aparent Grecia avea o grupa usoara, dar tare mi-e teama (vorba vine, caci teama nu-mi e) ca urmasii lui Ulise o vor lua pe cocoasa de la toata lumea.

          Apreciază

        • stely said

          Foarte frumos. Este o adevarata incintare sa va citesc cronicile meciurilor de fotbal din Campionatul Mondial. Of, din pacate nu voi putea (pina miercuri) sa vin in „vizita” cu ceva pe care sa-l adaug intru infruptarea bogatei mese cu bunataturi pe care mi le serviti din plin. Dar voi face in asa fel incit sa vin totusi la intilnire cu ceva cit de putin.

          Apreciază

        • stely said

          Am venit , dar cu mana goala 😦 Aici unde sunt , pe linga faptul ca laptopul este in vacanta , s-a defectat si televizorul. Sunt suparata foc. Nici vorba sa vad meciul Franta-Honduras , si nici pe celalalt de la miezul noptii. Acum nu am decit o singura solutie:
          sa va indurati de mine si sa-mi faceti cite o cronicutza. P.S. Am in schimb pe cineva 😉 care imi scrie pe e-mail poeme si convorbiri despre fantome .

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Din pacate anul acesta (de gratie in Brazilia, nu neaparat braziliana) n-am reusit sa-mi manageriez timpul dupa cum as fi vrut asa incat sa pot viziona pe indelete meciurile si sa pot scrie (pentru amici dar mai ales pentru sufletzelul meu) cronici la cald de revazut alta data la rece. Asta este… Tot cee ace pot sa spun in graba este ca… Franta-Honduras m-a enervat (Franta etalandu-se agresiva si aroganta si si nitel norocoasa in meciul cu amaratul Honduras)… Argentina – Bosnia slabut, foarte slabut. Cam atat…

          P.S. Despre pâracioasa mårturisitoare a convorbirilor tutelare cu fantome, cu atat mai putin am timp acum sa comentez. Ramane o creatura bizara plina de dorinte confuze, nealamurite. O ciudatenie plenara pe (aceasta) lume. Lumea virtuala, In realitate o fi o cucoana cumsecade la casa ei, in lumea ei. Treaba ei.

          Apreciază

  45. Radu Humor said

    Să văd dacă şi voi sunteţi la fel de căcăcioşi 😉
    Radu Humor
    iunie 12, 2014 la 6:37 pm
    Păi, adevărata inteligenţă se observă mai ales în situaţii dificile !
    Eu mă gândesc că şi Nichifor Crainic, , Vasile Voiculescu sau
    Radu Demetrescu- Gyr ar fi avut umor, numai că în condiţiile de detenţie,de atunci, mai bine zis de exterminare,era ceva mai greu de dovedit !
    În schimb aceştia au dovedit cu prisosinţă că sunt buni români şi oameni cu frica lui Dumnezeu !
    Ceea ce e cam rar în ziua de asttăzi ( cei de faţă, binenţeles se exclud ).
    P.S.
    Felicitări pentru curajul dovedit de Ponta în înfruntarea cu cei veniţi să mai adauge românilor încă o cocoaşă în spinare !

    Comentariul tău e în așteptare.

    Apreciază

  46. d'Artagnan said

    Nu înțeleg de ce nu mă ”prinde” Campionatul Mondial, sunt nedumerit! Mă uit la meciuri, nu-i vorbă, dar sunt puțin defazat, nu-s conectat ca în alți ani. Mă îngrijorează atitudinea asta.

    Apreciază

    • arcaluigoe said

      Sincer sa fiu si pe mine ma surprinde… oarecum… atitudinea d-voastra defetista, defazarea la care faceti referire vreau sa zic… este o drama care vi se intampla fara vina, probabil, involuntar. Si este cu atata mai dureroasa cu cat multe meciuri (cel putin pana acum) au fost excelente… Asadar nu exista motive fotbalistice pentru a fi decuplat de sarbatoarea fotbalului. Poate unele motive geo-politice sa va tina in tensiune si intristare departe de fotbal… Poate agnoasele inceperii celui de-al treilea razboi mondial sa va tina departe de cupa mondiala. N-ar trebui. Pana sa inceapa de-adevaratelea WW3, in scurtul timp ramas, ar trebui sa profitam din plin de fiecare clipa si sa ne gaudeamus igitur. Om avea timp de intristare mai tarziu. Parerea mea.

      Apreciază

      • d'Artagnan said

        Poate dacă ați comenta meciurile aș începe să mă conectez și eu … 🙂

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          Eh, parca mie nu mi-ar placea sa am timp de comentarii in preajma catorva amatori profesionisti de fotbal-asociatie la o bere virtuala rece ca gheata!!! Dar n-am! De data asta. Poate data viitoare.

          P.S. Tot cu Braziliargentina tineti ? „Tot”… nu ca mine ci tot ca data trecuta… Eu sper ca finala mare sa fie Olanda – Italia, iar cea mica, Germania – Coasta de fildes, asta… Rusia, Belgia, Anglia…

          Apreciază

        • stely said

          Eu sper ca finala mare sa fie Olanda – Italia</I
          Of, of Olanda , abia face fata Australiei !! A egalat , in sfisit . Dar zau, ce se petrece cu ea ?

          Apreciază

        • d'Artagnan said

          Dupa meciul Olanda-Australia parcă încep să mă conectez…Fain meci!

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Stati asa sa vedeti acum meciul disperarii latino: Spania vs. Chile… Spectacolul poate fi distrus de tensiunea inclestarii sau, dimpotriva, poate fi un meci de legenda… Totul depinde de Chile…

          P.S. Excelent meciul Olanda-Australia… o lectie despe frumusetea fotbalului. Australia si-a depasit cu mult conditia, inscriind un gol absolut fabulos… (nu ma refer la cel din penalty care penalty nici n-a prea fost penalty, mingea fiind sutata in mana de la o jumatate de metru, pe o traectorie care si asa nu se ducea spre poarta)… Dar ma rog… Interesanta competitia pentru titlul de golgeter intre Robben si Van Persie.

          Apreciază

  47. stely said

    Da, a mers struna . Sa vedem ce nota va veni de la Dl Goe. Eu nu ma incumet sa dau note, din motiv ca nu sunt nici macar „amator profesionist”, insa pot spune ca Olanda a fost luata prin surprindere de Australia, care se pare ca a facut un joc destul de bun , mai ales in comparatie cu Spania .Mi-ar fi placut sa fie egalitate .

    Apreciază

  48. stely said

    Au , nu cumva am avut gura aurita ?: Iata ce spuneam de Spania in meciul cu Olanda (1-5):Inseamna ca Spania va accede in faza urmatoare ? Se aude ca mai are un hop de trecut :Chile . Dar abia suntem in prima repriza -min 28 , scor 1-0 pentru Chile.

    P.S. Bag seama ca a trecut „cineva ” 😉 pe-aci. Cineva careia nu-i place fotbalul .Zice ca este joc de golani si este privit -cu „delicii ” -tot de golani. Se stie cine sunt privitorii. 🙂

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Fara a generaliza as zice ca indivizii care nu iubesc si/sau nu pricep fotbalul (ca joc si ca fenomen), ba inca il si detesta sunt, in genere, oameni ingusti la minte, lipsiti de simtul umorului, predispusi la intoleranta si cenzurarea opiniilor celorlalti. De obicei au o gandire rudimentara (nu inteleg nici statistica, matematica si, vai, in esenta, nici poezia). Fotbalul adevarat este poezie pura, pe teren si in tribune, o poezie la scara planetara, un bun social comun al umanitatii. Exista putine exceptii in aceasta privinta printre cei care avand expunere la fenomenul fotbal, au decis totusi ca-l detesta ca sport si ca fenomen. O exceptie remarcabila ar fi Andrei Plesu care a ajuns asa numai din cauza ca in copilarie a fost „defavorizat” in aceasta privinta, putin lipsindu-i insa pentru a fi d-lui un microbist in genul lui Radu Cosasu. Alta exceptie, eu unul, nu cunosc.

      P.S. Se pare ca Chile e capabil sa se ridice la inaltimea legendei pe care o anticipam inainte de inceperea meciului. Mai ramane ca si Spania sa se dovedeasca apta de a intra in legenda (nu in anti legenda)….

      Apreciază

      • INTJ said

        iar daca-l pricep si totusi il detest ar trebui sa ma sinucid … mai ales ca nu ma omor nici dupa poezie desi imi place matematica (cu Plesu oricum nu ma pot compara)?

        oh well … „Tongue-tied and twisted just an earth-bound misfit, I.

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          Relativ la alte motive si motivatii absurde folosite, in genere, ca pretexte pentru sinucidere, acesta cu priceperea si detestarea simultana a fotbalului ar putea fi un motiv „serios” pentru auto-suprimare pentru ca, in subsidar, denota o grava criza existentiala. Totusi inclin sa cred ca cei care ajung sa deteste fotbalul, in fapt, nu-l pricep… Li se pare doar… ca l-ar pricepe. Desigur acuma si consistenta asta a lui „a pricepe” sta sub sabia lui Damocles, care atarna de un fir de par cretz din caplul lui Albert Einstein. Adica ca e relativa… Cand il pricepi prea mult constati ca nu-l (mai) pricepi… Apoi intri (cu gandul) in dimensiuni sociologice, antropologice si si-n conditia umana si constati (iarasi) ca-l pricepi… la alt nivel, apoi insisti, si… constati (din nou) ca i se pierde sensul, asa cum se pierd, in general, toate sensurile, nu doar cele despre fotbal, dar si cele depre arta, iubire, viata, moarte, bla, bla, bla.. Si tot asa… A pricepe fotbalul (sau orice altceva analog, precum dragostea sau sacrificiul) inseamna sa te afli in intervalele potrivite fata cu abilitatea de a-i asocia sensuri emotionante, iar atunci cand (intamplator) nu te afli (fiind pe contra-sens), sa fii (macar) constient ca exista perspective si planuri (accesibile altora, miliarde) care-i dau consistentzåa, lui, fenomenului care-i include pe fotbalisti, antrenori, masori, ziarisiti, microbisti, spectatori si (alti) profitori. Cei care nu-l pricep, in loc sa se abtina, se apuca sa-l deteste… prosteste. Vina nepriceperii apartine subiectului, nu obiectului…

          Dar stiti d-voastra intr-adevar pe cineva care chiar pricepe fotbalul si apoi, pe cale de consecinta, il si detesta? Sau ati vrut doar asa… sa treceti in revista inca o varianta formala, teoretic posibila, in enumerare, relativ la pozitia omului fata cu fotbalul? De curiozitate…

          Apreciază

        • INTJ said

          ok, poate ca chiar nu-l pricep (mai ales ca nici macar teoria nu ma incanta). da’ fiindca tot veni vorba de fotbal si alte cele, un documentar (potentia) interesant (pentru cine inca nu l-a vazut) ar fi:

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Foarte, foarte interesant, si cu mare potential pentru de-zbatere (eventual pe Arca) intr-un viitor mai relaxat. Anticipez ca potential un articol pe acesta tema intitulat aproape la fel „The Goe Delusion”. 🙂

          P.S. Cei mai pregnanti atei se dovedesc pana la urma a fi cei mai subtili mistici. A fi.. nebunie si trista si goala, caci ochiul te minte, urechea te-nsalå… Multumesc pentru recomnadata vizionare…

          Apreciază

        • INTJ said

          hm, daca e sa ma iau dupa Karl Popper, you can’t prove a negative, nor a positive. you can only disprove a positive. problema e insa conceptul … deoarece atata timp cat nu exista o definitie clara (meaningful) ptr. „God”, intrebarea „exista dumnezeu?” nu are sens. sunt curios cum veti defini dvs. „Goe”. 🙂

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          As long as „e” comes literally after „d” it is obvious that Goe (an anagram for Ego) must be a kind of meta-God… After all each Ego is a wrapper containing its own God: The God.… Goe dixit.

          Apreciază

  49. d'Artagnan said

    Spania- Chile la pauză: 0-2
    Categoric m-am conectat…ciudat, am senzația că toate meciurile au fost spectaculoase până acum și nu ca în alți ani, când mai adormeai în fotoliu cu berea-n mână la unele meciuri…
    Hai Chile! 🙂

    Apreciază

  50. stely said

    Si iata ca ceea ce era de neinchipuit , anume ca Spania n-o „sa se impiedice de Chile” , acum minunea s-a infaptuit :

    Se pare ca Chile e capabil sa se ridice la inaltimea legendei pe care o anticipam inainte de inceperea meciului. Mai ramane ca si Spania sa se dovedeasca apta de a intra in legenda (nu in anti legenda)…

    P.S. Imi pare rau de Spania .In acelasi timp Chile a meritat sa cistige . Imi aduc aminte de Romania 1994, cind a ajuns in sferturile de finala cu Suedia . Cel mai dramatic meci . Chiar merita vazut :

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Ei, ce vremuri !!!

      Apreciază

    • Dl.Goe said

      Mda, Spania a ajunns (in sfarsit) la vremea concluziilor… cam prematur in context local, cam tardiv la scara istorica mai mare. Cu un portar iesit din forma, cu o echipa epuizata fizic si psihic de competitiile anului si anilor, fara un om de gol veritabil, acum, dupa razboi, eliminarea lamentabila a Spaniei pare explicabila si previzibila. Arata exact la fel ca eliminarea Frantei in 2002 (si ea la fel campiaona en titre la vremea aceea) sau in 2010 (vice-campioana la vremea aceea)… Surorile noastre mai mari de ginta latina, sunt exemple proaste de cadere. Ca tot se „celebreaza” 199 de ani de la batalia de la Waterloo pierduta dramatic de precursorul lui Platini si al lui Zinedin Zidane.

      Singura rezerva pe care o am fata de victoria de azi a chilienilor, nesperata dar spectaculoasa si pe deplin meritata, este efectul ei psihic asupra echipei… Calificarea in aceasta grupa le va fi aparand ca fiind deja o minune magnifica, o culme suficienta (prin perspectiva lipsei unor alte performante cu adevarat notabile) ceea ce-i va face sa joace meciul din optimi (probabil cu Brazilia) nu relaxati ci deja automultumiti, la un sfert din potentialul pe care l-au aratat azi. Daca prin minune, ar putea juca la ptentialul pe care au dovedit ca-l au, ar fi foarte posibil sa elimine Brazilia… Ceea ce insa este, putin probabil… psihicul fiind ceva greu de… abatut de la matca sa… Dar cine stie… Poateca, in virtutea inertiei, vor invinge Olanda si vor evita sa joace cu Brazilia… Ceea ce n-ar fi tocmai rau… 🙂

      Apreciază

      • stely said

        „Mda, Spania a ajuns (in sfarsit) la vremea concluziilor…”

        Iar acum e urmata de Anglia . Adica va merge acasa. 😦

        Apreciază

      • stely said

        P.S. Ma gandesc cu groaza cum se vor chinui azi italienii (fratii nostri mai mari de ginta) cu Costa Rica (fratii nostri mai mici de ginta)…
        Hmm …emotii ceva ? 🙂

        Apreciază

        • Dl.Goe said

          Oooo, mama mia de la Venetzia… M-au ajuns blestemele britanico-steliene… 🙂

          Apreciază

        • stely said

          Nici prin gind nu mi-a trecut . O asa mare incurcatura n-am mai vazut . Britanicii, saracii , se vor bucura si ei ca a murit si capra italienilor. Insa, treaba lor la mondiale s-a terminat definitiv Dar vad ca va distrati , ceea ce ma bucura . 🙂
          P.S. „Ma gandesc cu groaza ” la meciul cu Uruguay. Pe cuvint !

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Mi-ar placea o finala Chile – Costa Rica 🙂

          P.S. Meciul Italia – Uruguay ar putea fi unul memorabil… un punct de inflexiune la Campionatul Mondial… Exista sanse bune in aceasta privinta…. Poate ca in locul Angliei (pe care-l rezervasem in finala mica) sa ajunga Columbia sau sa revina Belgia… Rusia… Echipe care deocamdata n-au aratat nimic, si poate tocmai de aceea…

          Apreciază

        • stely said

          Da, de urmarit cu sufletul la gura …
          Acum insa Franta este pe cai mari , si vad ca nu intra in calculele d-voastra . He , m-am grabit . Benzema rateaza penalty . Dar Franta are in continuare 2-0.

          Apreciază

        • stely said

          Franta -Elvetia -6- 2 😯

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Eee, daca ar fi ramas la 2 – 0 as fi fost fortat sa-ncep sa-i iau in calcul, asa insa, cu scorul asta de maidan nu mai sunt sigur ca ar trebui luati in serios. Ca si pe Olanda (care s-a apucat sa invinga Spania cu 5 – 1) si pe francezi ii paste bletemul stravechi al celor zdrobiti. Traditia spune ca cei care inscriu mormane de goluri in grupe nu au viata lunga mai departe. Nu s-a prea mai intamplat pana acum asa ceva. Totusi ar fi de zis ca Franta arata parca mai bine fara Franck Riberry… Spre deosebire de Spania a fost fortata sa accepte schimpul de generatii si iata ca se cam vede… O fi vreuna…

          Apreciază

  51. stely said

    Si aici :

    Apreciază

  52. d'Artagnan said

    Mie îmi place să mă uit la meciurile Angliei, sunt bătăioși.
    Interesanta teoria cu mormanul de goluri în calificări, e ca și cum ți-ai consuma tot norocul la o singură extragere.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

      Aaaa, pai si mie imi place sa ma uit la meciurile Angliei ca sa-i vad pe bataiosii care mananca bataie. De ani si ani de zile nu m-au dezamagit aproape niciodata la campionatele mondiale. Au ei sablonul lor… 🙂

      Apreciază

      • Dl.Goe said

        P.S. Da sunt bataiosi, atletici, au conditie fizica, dar dupa gustul meu au un joc repetitiv si previzbil… Pase lungi, centrari, centrari, centarri, stereotipice… Cand inving, inving cu forta tavalugului, golurile lor pare mereu la fel, intamplatoare, intamplate in inghesuiala din careu… Ma rog sunt si exceptii notabile si au avut si jucatori talentati, dar rareori a fost vreunul care sa nu fie si enervant pana la Dumnezeu precum acest purcelus Rooney ori foto-modelul David Beckham. Ma rog astea sunt emotiile mele personale. Fotbalul a progresat. Ei, traditinalisti prin definitie (caraghiosi supusi ai Reginei Angliei), joaca acelasi fotbal de acum 100 de ani. Sansele de a se impune la un Campionat Mondial sunt, astfel, din ce in ce mai mici… Poate sa mai aiba vreo sansa cand s-o mai disputa turneul final in Anglia si-or sa fie in aceeasi grupa cu Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord (Apropo, asta este o alta magarie aristocratica, toate tarile au cate o singura echipa nationala numai Regatul Britanic are 4).

        Apreciază

        • stely said

          Argentina -Iran -1-0 . Un meci cu emotii mari .Da, si eu am avut emotii, dar pentru Iran. 🙂 Imi pare rau ca au pierdut . Meritau 0-0 pentru modul eroic de a se apara de asaltul argentinienilor. Au avut si citeva ocazii de gol Era cit pe-aci sa furnizeze si ea surpriza campionatului, alaturi de Costa Rica .Intrevad ca echipa iraniana va intra in optimi. Cu rezerva ca nu am vazut meciul Argentina-Bosnia Hertegovina.(2-1)

          Apreciază

        • Dl.Goe said

          Felicitari pentru emotii. Si eu am avut acelasi gen de emotii, aceeasi gama. Momentan ma relaxez. Ma pregatesc pentru emotii noi: Germania – Ghana.

          Apreciază

  53. Dl.Goe said

    Cum stii daca o femeie e suparata pe tine:

    1. E tacuta.
    2. Tipa.
    3. Se comporta la fel.
    4. Se comporta diferit.
    5. Te-a omorat.

    Apreciază

    • stely said

      – La multi ani, iubito! i-am zis sotiei mele blonde astazi de 1 iunie.

      – Dar ce ti se pare ca sunt inca un copil? ma intreba ea.
      – Nu, insa i-am spus asa, metaforic, copilului din tine…am raspuns, facandu-i cu ochiul.
      – Vai ce ma bucur! zise ea, sarind in bratele mele. De ce nu mi-ai spus hotomanule pana acum ca sunt insarcinata?

      Apreciază

Lasă un comentariu