(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Ghinion – 13 pentru Romania

Posted by Arca lui Goe pe septembrie 24, 2014

Vote_For_Nobody_by_Noisecult

1. Mirel Mircea, AMARITEI
2. William Gabriel, BRANZA
3. Dan, DIACONESCU
4. Gheorghe, FUNAR
5. Kelemen, HUNOR
6. Klaus, IOHANIS
7. Monica, MACOVEI
8. Teodor, MELESCANU
9. Victor Viorel, PONTA
10. Calin Constantin Anton, POPESCU-TARICEANU
11. Corneliu Vadim, TUDOR
12. Elena, UDREA
13. Szilagyi, ZSOLT

Cum va suna?

Declaram deschisa sesiunea analizarii onomatopeice, numerologice, astrologice, folclorice si calaburistologice fata cu numele si prenumele celor 13 pentru Romania. Se ofera premii consistente constand in mentiuni.

Update I. – Ghinion, a aparut si a-XIV-a roata la caruta: Constantin, ROTARU.  E, laså, ca si asa, daca ne apucam sa numaram numele si/sau mai ales prenumele, tot nu ne ieseau 13 la socoteala. Te pomenesti ca n-o fi ghinion (Iliescu). O fi cu noroc. Ceva (nou-tåti) trebuie sa fie (la mijloc) caci pe lista n-avem niciun Nicolae, niciun Ion (cu voia d-voastra ultimul pe lista), niciun Emil, niciun nume de Traian.

Candidati
UPDATE II. – Numele unei persone (poate) spune multe (unele) lucruri despre persoana care-l poarta. Exista studii. Exista concluzii. Exista incertitudinii si exagerari. Cert este ca exisa anumite relatii intre numele unei persoane si personalitatea, caracterul, predispozitiile, comportamentul si chiar destinul acelei persoane. Natura acestor relatii este insa foarte complicata (destul de complicata incat sa duca usor la interpretari eronate), si vaga, suficient de vaga incat influenta lor sa fie acoperita (umbrita) de multele alte influente ale factorilor care determina personalitatea, caracterul, predispozitiile, comportamentul si chiar destinul unei persoane (sau personaj, inca si mai abitir la personaje). Totusi, in anumite imprejurari, sonoritatea numelui pe care-l poarta o persoana poate fi decisiv. Nu cred ca vreodata vreo persoana numita Wiliam Branza ar putea deveni presedinte al vreunei tari numita Romaniei. Mai degraba exista sanse ca o asemenea persoana sa devina preseditele Republicii Scotia, sau a vreunei loje de rit scotian, ori poate in vreo provincie franceza.

(a) Felul in care suna (rasuna) un nume, rima (rimele) si ritmurile sale interioare, per se, pot influenta decisiv personalitatea sociala a persoanei, din copilarie pana la maturitate, si prin aceasta alte lucruri conexe persoanei respective.

(b) In egala masura moda timpurilor si relatia in care se afla un nume cu alte nume, in context social si istoric pot da „putere” sau „slabiciune” unui nume, transferabile cumva persoanei care il poarta. Numele la moda, numele purtate de personje celebre, nume exotice, pot fi de ajutor, dupa cum numele uzate, banalizate, comune, purtate in trecut de persoane malefice, nume stupide sau ridicole, pot contribui la esec, ratare, dezastru. Exista carti serioase si studii despre asta.

Numele candidatilor la editia din acest an a alegerilor prezidentiale nu fac exceptie. Despre ele se pot spune multe. Poate ca o sa si spunem, intrecandu-ne, amatoriceste, in interpretari si presupuneri. Inanite insa de a deschide o astfel de discutie am putea consulta carti, articole, despre acest subiect si am putea afla sau imagina cum anume s-ar putea testa existenta unor astfel de relatii intre nume si persoane. De ex. cei care locuiesc in strainatate, adica in colectivitati care habar-n-au cine sunt cei 13/14 pentru Romania, ar putea sa le ofere prietenilor lista celor 13/14 nume, solicitand fiecaruia sa spuna ce inspira fiecare nume din litsta, ori sa ofere interlocutorilor si fotografiile celor 13/14 si sa le ceara participantilor sa imperecheze numele cu fotografiile. (Probabil ca multi ar imperechea numele lui Victor Viorel Ponta cu figura Elenei Udrea si viceversa). Cu siguranta s-ar obtine rezultate interesante, cu atat mai interesante cu cat mai multi participanti am avea la aceste teste. Desigur ca rezultatele n-ar putea fi concludente (ci doar interesante) daca cei invitati sa „rezolve” testele n-ar fi vorbitori de limba romana si cunoscatoroi cat de cat ai „culturii romane” (indiferent ce va fi fiind aceea). Asteptam cu nerabdare contributiile originale, vizavi de aceasta tem-atică, ale prea-cinstitului cititor citit si unic al Arcei lui Goe.

UPDATE III. Prima contributie on topic Marginalia non… :

Monica Macovei, minimal esoteric:

„M”-urile dau energie bine conținută numelui, vocalele esențiale, multe, deschidere spre ceilalți, spre probleme reale, vocala „I” trimite la zone mai înalte și mai curate, dincolo de afacerile transpartinice, „c” – o consoană sonoră, glas ce știe să se facă auzit.

Sau, cum ar veni: „Vrei nu vrei votezi numai Macovei”. Da, si noi credem ca „Monica Macovei” este un nume puternic, sonor, muzical, care denota armonie si vibratie interioara. Are ritm si rima. Partea de baza „mon” indica forta, stabiltate, sfericitate, proprietate, din care razbate apoi catre exterior (de la stanga la dreapta) partea ascutita, sueratoare („veiii”), care denota dinamism, miscare, impuls. Parti slabe ale numelui Monica Macovei? Pai (a) prenumele „monica” (un diminutiv) are unele conotatii negative exploatabile de catre rauvoitori, (b) rimeaza cu „Grivei”, (c) contine silaba „mac” care poate fi asociata onomatopeic cu „ratza”, toate acestea incarcand numele de o usoara nota facila. Este cred un factor sublimnal care contribuie (de ex) la felul in care dl.Plesu refuza sa ia serios in considerare candidatura d-ne Macovei. Ar fi sunat mai bine Mona Miclovan 🙂

UPDATE IV. Intermezzo: O mica diversiune tematica: Cine e pro…? E cineva impotriva? Se ab/tine cineva? In unanimitate? Ei as:

UPDATE V.

La polul nord (se afla un ocean inghetat, fragil, care se topeste)

Cetăţeanul Victor Ponta, actualmente prim-ministru şi şi preşedinte de partid, este pe cale sa de-vină preşedinte de ţară. Ţara noastră. Nimic nefiresc… în ţara noastra, deşi, in realitate, vorba unui munte, amic de-al unui amic de-al nostru (nu-l stii tu) „aşa ceva n-ar trebui sa poata fi Prim Ministru nici macar intr-o franciză Carrol Lewis”. Care sunt calităţile care l-au propulsat pe micul Titulescu in aceasta postură (veselă şi tristă) nu mai reprezinta niciun mister si nicio importanta. Acest băiat (care este), este omul potrivit la locul potrivit, la fel de potrivit ca mulţi altii asemenea lui (geme ţara – ţara noastră) care s-ar fi potrivit şi ei dacă ar fi avut şansa să se afle la locul şi in anturajul potrivit. Dar fu să fie el, băiatul acesta, un june tânăr (cel mai tânar… prim-ministru de partid si de stat)…

El, cel mai drag! El a venit
Dintr-un afund de Răsărit,
Un prinţ frumos şi tinerel,
Şi ţara s-a-ndrăgit de el.
Că doară tocmai Viorel
I-a fost menit
.

Nimic trist sau intristator in priza pe care tânărul premier june (fost „micul” (marele Titulescu), fost „cârlan”, fost „interţiu”, fost „pinochio” fost „dl.goe” etc) o are la categoria „tâmpul din popor”, care-l vede luminat şi puternic şi mândru, inteligent, educat, destept, invatat, manierat, frumos, elegant… reprezentativ.  Si reprezentativ. Mai ales reprezentativ. Daca a ajuns el presedinte de ditamai partid si prim-ministru de guvern asa de de tânăr, apoi domnule trebuie sa fie ceva de capul lui si merita sa fie promovat. Ca ce? Ca preşedinte de ţară. Nimic surprinzator in vorba rostita cu sinceritate si convingere de catre un pensionar oarecare ajuns sa zica: Nu mai cred decat in Dumnezeu si-n Ponta.

Nimic trist sau intristator in usurinta cu care cei din categoria „mofluzul din popor” este dispus sa-i treaca cu vederea totul (găunoşenia, superficialitatea, tupeul, minciuna, ticaloşia, cabotinismul, viclenia, carierismul, furtul, frauda, impostura, ca n-o fi singurul care…) ba dimpotrva de a ad-mira sincer abilităţile acestuia de a par-veni si eficienta de a transforma un baiat cel mult medi-ocru intr-un personaj popular de succes. Cetăţeanul Victor Ponta este un oportunist de succes care si-a intrecut cu mult maiestiri, fiind deci (si-n mintea mofluzului din popor) competitiv. Un bieţaş caruia ar fi absurd sa-i reproşezi ceea ce le reproşezi altor candidati mai serioşi…

Nimic trist sau intristator in uimirea, revolta sau chiar disperarea celor care sunt siderati, ingroziti de perspectiva consfintirii valorice a genului „Victor Ponta” in universul politicii si al vietii publice in Romania, ca urmare a identificarii (ce mare lucru) a defectelor acestei mediocritati obraznice (găunoşenia, superficialitatea, tupeul, minciuna, ticaloşia, cabotinismul, viclenia, carierismul, furtul, frauda) care este pe cale sa devina (na acuma) şi preşedinte de ţară (ţara noastra).

Ceea ce este trist, intristator, de-a dreptul tragic (tragi-comic) este iluzia intreţinută a celor care-si imagineaza ca denunţând „defectele” acestui băiat, enumerandu-le, criticandu-le, ar putea ameliora in vreun fel starea de fapt. Nimic mai deprimant decat sa vezi mici cohorte de militanţi anti-ponta printre elite, intelectuali, ziaristi, analisti, bloggeri, comentatori, care-si fac impresia ca-i fac vreun deserviciu acestui băiat „dezbracandu-l” pentru a-l infaţişa, cu luciditate, asa cum este. In realitate nu fac decat sa-i ridice mingea la fileu acolo de unde cu un tupeu fabulos o va trimite inapoi in capul celor vai de capul lor (de intelectuali), sporindu-si popularitatea printre loazele tâmpe şi/sau mofluze (câtă frunză şi iarba) care au, si ele, toate drepturile, inclusiv dreptul la vot. Lipsa de complexe si de scrupule ale acestui baiat il fac sa fie in realitate mult periculos decat ar fi putut fi vreodata precursorul sau h-Adrian.

Greu de gasit ceva mai amuzant decat felul in care domnul Victor Viorel Ponta, prim-ministrul patriei i-a luat apararea marelui actor Radu Beligan, cerandu-i iertare pentru (…) ori decat decizia la fel de sincera si de onesta aceluiasi domn Ponta de a-i ura succes scriitorului Mircea Cartarescu spre ob-tinerea premiului Nobel pentru literatura, intru sporirea mândriei de a fi român.

Victor Ponta este pana la urma specimnul pe care selectia naturala l-a promovat in top in societatea umana care este. Omul (ne) este reprezentativ şi mertiă (prin urmare) să fie in fruntea noastra. De-l va alege, poporul nu se-nşela. C-asa-i in democratie. Vivat.

La polul sud (se afla un continent inghetat, solid, care rezista)

(va urma)

 

75 răspunsuri sa “Ghinion – 13 pentru Romania”

 1. RALG said

  Asadar avem: români, maghiari, germani, tzigani, cumani, pecenegi si alte nationalitati conlocuitoare.

  Apreciază

 2. arcaluigoe said

  Update 1. – Ghinion, a aparut si a-XIV-a roata la caruta: Constantin, ROTARU.  E, laså, ca si asa, daca ne apucam sa numaram numele si/sau mai ales prenumele, tot nu ne ieseau 13 la socoteala. Te pomenesti ca n-o fi ghinion (Iliescu). O fi cu noroc. Ceva (nou-tåti) trebuie sa fie (la mijloc) caci pe lista n-avem niciun Nicolae, niciun Ion (cu voia d-voastra ultimul pe lista), niciun Emil, niciun Traian.

  Apreciază

 3. Stely said

  Auzisem de faptul ca sunt 14 candidati. Ma si mir cum (unii) au reusit sa-si stringa semnaturile. Cei mai multi dintre ei le-au strins in mare secret Cind le-or fi strins numai ei stiu i. Saracu’ Ghise a ramas pe dinafara. Dar las’ca avem destui nebuni care sa-i tina locull. Pai mai avea loc linga Vadim si Funar ? Singura care a strins semnarurile la vedere , cu o mobilizare exemplara, a fost Monica Macovei. Astazi am lamurit niste tineri sa mearga la vot. Unul dintre ei a fost la protestul din Piata Universitatii. Acum, dupa ce a vazut ca a luat teapa , se simtea rusinat. I-am pus la curent cu toate informatiile la zi. Ne-am facut si prieteni „fesbuccisti”. Am planuit sa mearga pe pagina.lui Ponta sa-l intrebe despre promisinile facute etc..Am sa-l ajut cu cite ceva … Eu nu pot sa comentez la Ponta ca sunt blocata.
  P.S. S-au orientat catre Monica Macovei. Eu inca oscilez intre cele doua doamne. 🙂 Lor nu le-am spus ,desigur.

  Apreciază

 4. Marginalia non turpia said

  „Ah, țațo, mă-nnebunesc după (comedii)”:

  Apreciază

 5. Marginalia non turpia said

  @Dl Goe

  POȘTA REDACȚIEI

  Aveți abilități literare, perseverați.

  Drăguț poemul. Parodie. Sfat: încercați teme personale.

  Apreciază

  • arcaluigoe said

   Va multumim pentru mesaj,
   Va multumim pentru deranj.
   Va multumim pentru falsele aprecieri.

   Nu va multumim pentru off-top-ie
   Nu va multumim pentru ironie (e gratuita)
   Nu va multumim pentru inadecvare (despre ce poem vorbiti?)
   Nu va multumim pentru atitudine.
   Nu va multumim pentru inabilitatea de a practica libertatea (pe a d-voastra si pe a altora).
   Nu va multumim pentru lipsa de imaginatie si pentru ca sunteti agasanta si plictisitoare.

   Va multumim pentru rabdare. Va multumim pentru intelegere. Mai poftiti pe la noi.

   P.S. Teme personale incearca persoanele. Personajele, artisitii, actorii, poetii si, vorba varului varului lui Shakespeare, alti ne/fericiti, nu incearca, decat cel mult accidental, teme literalmente personale, desi tot ceea ce abordeaza acestia devine, mai devreme sau mai tarziu, personal. Sfat: Incercati sa incercati, impersonal, o tema nepersonala.

   Apreciază

   • Marginalia non turpia said

    @arcaluigoe

    Este vorba despre poemul trimis aici, de către personajul Dl. Goe:

    http://marginaliamarginalia.wordpress.com/2014/09/25/in-gluma-non-poem/

    Nu-mi permit să vă spun că personajul Dl Goe este agasant și plictisitor, lipsit de imaginație. Să nu cumva să-i transmiteți, dintr-o regretabilă neînțelegere, ceva de acest gen.

    Mă bucur că sunteți prieteni. Că vi se confesează, că îl sprijiniți. Cum puteți.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     Madam Marginalia (dati-mi voie sa ma ex-prim asa), am presupus de la bun inceput cam la ce va refereati (in mod vadit eronat, dupa cum vi se tot intampala) si ma si asteptam sa profitati de ocaziune spre a face iarasi in mod gratuit, reclama gratuita, blogului d-voastra „personal”, atat de singur si pustiu, indicand aci o adresa la care nu se afla niciun poem, cu atat mai putin (vre)un poem de dl.Goe.

     Asadar ingaduiti-mi sa lamuresc situatia (…) pe care ‘mneatale o doriti confuza intretinand-o ca atare, inclusiv prin cenzura si etc. Din doua una, ori v-ati inchipuit ca noi ne-am (fi) imaginat ca mesajul insailat la moment in versuri (albe) si semnat anonim (Dl.Goe) ar fi (fiind) vreun poem, si vreti sa ne-o intoarceti incercand sa indicati ca n-ati fi singura care se da autoare de poeme nefiind (adica ca vina ar fi asadar colectiva), ori, voluntar sau nu nu importa, d-voastra chiar incercati sa atasati „eticheta” de poem (poemaş, poem-aş si n-am cu cine), mesajului la moment (si la obiect) al d-lui Goe, pentru a crea un precedent si-o categorie (ah, då poeme) in care sa intre si poezelele d-voastra. Alte cale nu vaz. Alta cale nu e. Tzato. Per l’amur di Dieu.

     Cred ca la mijloc se mai gaseste si o subrezenie de/onoto/logica vizavi de ceea ce-si „permite” sa spuna persoana care in genere spune (dupa cum declara) ce-i trece prin minte… si ce-i vine la gura, pe scurtatura.

     Apreciază

    • Marginalia non turpia said

     @Dl. Goe
     La mesajul dumneavoastră de la:

     http://marginaliamarginalia.wordpress.com/2014/09/25/dor/

     nu pot răspunde decât: „mult zgomot pentru nimic”.

     E VREMEA SĂ VĂ ODIHNIȚI, eu așa cred.

     Numai bine vă doresc.

     Apreciază

     • arcaluigoe said

      @Margi/nalia: – Aveti dreptate stimata doama, orice comentariu facut la adresa web pe care o promovati nu poate fi altceva decat „mult” zgomot, pentru nimic. Luciditatea de care dati uneori dovada este… sfâsietoare.

      Apreciază

    • Marginalia non turpia said

     @ „terțina” Dl.Goe, RALG, Arcaluigoe

     Bonus, on topic
     Monica Macovei, minimal esoteric:

     „M”-urile dau energie bine conținută numelui, vocalele esențiale, multe, deschidere spre ceilalți, spre probleme reale, vocala „I” trimite la zone mai înalte și mai curate, dincolo de afacerile transpartinice, „c” – o consoană sonoră, glas ce știe să se facă auzit.

     Apreciază

     • arcaluigoe said

      Sau, cum ar veni: „Vrei nu vrei votezi numai Macovei”. Da, si noi credem ca „Monica Macovei” este un nume puternic, sonor, muzical, care denota armonie si vibratie interioara. Are ritm si rima. Partea de baza „mon” indica forta, stabiltate, sfericitate, proprietate, din care razbate apoi catre exterior (de la stanga la dreapta) partea ascutita, sueratoare („veiii”), care denota dinamism, miscare, impuls. Parti slabe ale numelui Monica Macovei? Pai (a) prenumele „monica” (un diminutiv) are unele conotatii negative exploatabile de catre rauvoitori, (b) rimeaza cu „Grivei”, (c) contine silaba „mac” care poate fi asociata onomatopeic cu „ratza”, toate acestea incarcand numele de o usoara nota facila. Este cred un factor sublimnal care contribuie (de ex) la felul in care dl.Plesu refuza sa ia serios in considerare candidatura d-ne Macovei. Ar fi sunat mai bine Mona Miclovan 🙂

      Apreciază

    • Marginalia non turpia said

     @Arcaluigoe

     Aveți dreptate. OBSERVAREA PARTICIPATIVĂ cere luciditate. Sub „mult zgomot pentru nimic”.

     Apreciază

    • RALG said

     @Margi/malia – „Cata luciditate atata suferinta!” – se zice (CP). Explicabila asadar seninatatea cu care comentati ca sa comentati. Asta acopera nu-i asa?, (cat de cat) partea „participativa”. Cat despre observare, nu se observa. Dar nu disperati. Nu conteaza. Sunteti marcata de o trufie care o intrece (uluitor) chiar si pana pe cea a geniului de la Cor…doba. (dar, dupa) Cum ziceti, mult zgomot pentru nimic. Macar aveti haz. Dupa cate putem observa (si) noi… fara sa participam/contribuim.

     Va multumim pentru vizita.
     Va multumim pentru comentariu.

     Nu va multumim pentru… restul.

     Apreciază

    • Marginalia non turpia said

     @RALG

     Mulțumesc. Observarea nu trebuie să se observe.
     Voluntar ori involuntar, mi-ați făcut un compliment.

     On topic:
     Cât despre pletora de candidați, sunt așa mulți, exact spre a fi greu de observat, imho.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Aveti vizavi de „observare” o gândire mai degrabåååå… clasicå, ca sa zic asa, nu cuanticå. Aveti adesea acelasi tip de gândire si asupra exprimarilor figurate. Dar daca sunteti capabila sa extrageti complimente din asa ceva nu-mi ramane decat sa mai adaug unul: aveti o natura fericita. Cine ce-o spune va complimenteaza, facandu-se mult zgomot pentru nimic. La fel precum si cu cliseul super-uzat despre „observarea participativa” prin care mai si aveti impresia c-ati fi acoperita (pr)in partile rusinoase, indiferent de ce-ati face. Ceea ce, cuantic vorbind, nu se prea intampla.

     On On topic. Probabil ca ar trebui sa procedam prin eliminare. Dar tare mi-e teama ca i-am elimina pe toti si n-am mai avea ce observa. 🙂

     Apreciază

    • RALG said

     Apreciază

 6. arcaluigoe said

  UPDATE II. – Numele unei persone (poate) spune multe (unele) lucruri despre persoana care-l poarta. Exista studii. Exista concluzii. Exista incertitudinii si exagerari. Cert este ca exisa anumite relatii intre numele unei persoane si personalitatea, caracterul, predispozitiile, comportamentul si chiar destinul acelei persoane. Natura acestor relatii este insa foarte complicata (destul de complicata incat sa duca usor la interpretari eronate), si vaga, suficient de vaga incat influenta lor sa fie acoperita (umbrita) de multele alte influente ale factorilor care determina personalitatea, caracterul, predispozitiile, comportamentul si chiar destinul unei persoane (sau personaj, inca si mai abitir la personaje). Totusi, in anumite imprejurari, sonoritatea numelui pe care-l poarta o persoana poate fi decisiv. Nu cred ca vreodata vreo persoana numita Wiliam Branza ar putea deveni presedinte al vreunei tari numita Romaniei. Mai degraba exista sanse ca o asemenea persoana sa devina preseditele Republicii Scotia, sau a vreunei loje de rit scotian, ori poate in vreo provincie franceza.

  (a) Felul in care suna (rasuna) un nume, rima (rimele) si ritmurile sale interioare, per se, pot influenta decisiv personalitatea sociala a persoanei, din copilarie pana la maturitate, si prin aceasta alte lucruri conexe persoanei respective.

  (b) In egala masura moda timpurilor si relatia in care se afla un nume cu alte nume, in context social si istoric pot da „putere” sau „slabiciune” unui nume, transferabile cumva persoanei care il poarta. Numele la moda, numele purtate de personje celebre, nume exotice, pot fi de ajutor, dupa cum numele uzate, banalizate, comune, purtate in trecut de persoane malefice, nume stupide sau ridicole, pot contribui la esec, ratare, dezastru. Exista carti serioase si studii despre asta.

  Numele candidatilor la editia din acest an a alegerilor prezidentiale nu fac exceptie. Despre ele se pot spune multe. Poate ca o sa si spunem, intrecandu-ne, amatoriceste, in interpretari si presupuneri. Inanite insa de a deschide o astfel de discutie am putea consulta carti, articole, despre acest subiect si am putea afla sau imagina cum anume s-ar putea testa existenta unor astfel de relatii intre nume si persoane. De ex. cei care locuiesc in strainatate, adica in colectivitati care habar-n-au cine sunt cei 13/14 pentru Romania, ar putea sa le ofere prietenilor lista celor 13/14 nume, solicitand fiecaruia sa spuna ce inspira fiecare nume din litsta, ori sa ofere interlocutorilor si fotografiile celor 13/14 si sa le ceara participantilor sa imperecheze numele cu fotografiile. (Probabil ca multi ar imperechea numele lui Victor Viorel Ponta cu figura Elenei Udrea si viceversa). Cu siguranta s-ar obtine rezultate interesante, cu atat mai interesante cu cat mai multi participanti am avea la aceste teste. Desigur ca rezultatele n-ar putea fi concludente (ci doar interesante) daca cei invitati sa „rezolve” testele n-ar fi vorbitori de limba romana si cunoscatoroi cat de cat ai „culturii romane” (indiferent ce va fi fiind aceea). Asteptam cu nerabdare contributiile originale, vizavi de aceasta tem-atică, ale prea-cinstitului cititor citit si unic al Arcei lui Goe.

  Apreciază

 7. RALG said

  Simpaticul domn Andrei Pleşu face o declaratie inoportuna daca nu chiar riscanta de-a dreptul. Zice ‘mnealui: „Am un principiu. Aştept turul doi şi oricare dintre candidaţii de pe piaţă, de la ora asta, va avea votul meu, în afară de Victor Ponta.”.

  Pentru noi unul, personalmente, declaratiea data este, in continut, total neinteresanta si nesurprinzatoare. Mult mai interesant ar fi fost daca am fi aflat (cumva) cu cine voteaza cetateanul Andrei Gabriel Plesu in turul intâi. Asa insa n-am facut mare (William) Brânzå. Adica ca ce? Dl. Plesu nu voteaza in turul intai? Stim insa cu cine voteaza dl. Radu Beligan (mare actor de teatru si mare relicva cu nostalgii comunistoide)

  Iar prin existenta ei, pentru noi unul, declaratia este agasanta, ca orice lucru care actioneaza (parsiv de prosteste) impotriva sa insusi. Aruncata in public de catre persoana in cauza, in mod categoric, nu va face mai multi pro-zeliti decat va face anti(zeliti) care s-or mobiliza mintenas in contra ei la urne, urnindu-se, fiind prin urmare contra-productiva. Dl.Andrei Gabriel Plesu nu-i face niciun deserviciu d-lui Victor Viorel Ponta (fie-i numele laudat) ci dimpotriva, lasand poarta deschisa pseudo-de-ontologilor sa-l acuze formal si si productiv in plan electoral, de neimpartialitate si irationalism (sic), pârându-l in acest sens, pe distinsul elitist, la boborul fragezit care se afla. Mioritic.

  Cat priveste natura riscanta a acestei declaratii aceasta rezida in Dilema potentiala in care s-ar trezi cetateanul neturmentat din persoana d-lui Andrei Gabriel Plesu in situatia in care niciunul dintre candidatii ajunsi in turul doi nu s-o numi Victor Viorel Ponta. Pe unde o sa scoata atunci dl.Plesu camasa? Ce-o sa faca? O sa-i voteze pe amandoi? Cu amandoua? Mainile? Daca insa ar inceca sa anticipeze o asemenea situatie teoretica si momental putin probabila, atunci da, abia asa, delaratia simpaticului domn Plesu ar deveni… mmm… interesanta.

  Apreciază

 8. Radu said

  Pilde pe care nici un politician roman nu le-ar urma!
  E greu sa-ti iubesti neamul si sa fii vertical!

  Acum câţiva ani regele Arabiei Saudite l-a vizitat pe Putin la Moscova. Inainte de a pleca i-a spus lui Putin că ar vrea să cumpere o mare parcelă şi să ridice, numai cu bani arabi, o mare moschee în capitala rusă.
  „Nu e o problemă”, i-a răspuns rusul, „dar cu o condiţie: să autorizaţi să se construiască deasemenea în capitala arabă o mare Biserică ortodoxă”.
  „Nu se poate” spuse arabul.
  „De ce?” a întrebat Putin.
  „Pentru că religia voastră nu este adevărată şi nu putem lăsa ca poporul să fie înşelat”.
  „Eu gândesc la fel despre religia ta şi fără îndoială aş permite ridicarea templului tău dacă ar fi echivalent, aşa că am terminat subiectul”.

  ESTE FORMA DE A INFRUNTA PE ACEIA CARE VOR SA-SI IMPUNA OBICEIURILE LOR, IN SPECIAL IN TARILE SUBDEZVOLTATE.

  Minoritatile si religiile

  In 4 August 2013 liderul rus, Vladimir Putin, s-a adresat parlamentului ţării sale cu acest discurs despre tensiunile cu minorităţile etnice:
  „In Rusia se trăieşte ca ruşii ! Oricare minoritate, de oriunde, care vrea să trăiască în Rusia, să lucreze şi să mănânce în Rusia, trebuie să vorbească rusa şi trebuie să respecte legile ruseşti. Dacă ei preferă Legea Sharia şi să trăiască viaţa musulmanilor, îi sfătuim să plece în acele locuri unde aceasta să fie Legea Statului…
  Rusia nu are nevoie de minorităţile musulmane, aceste minorităţi au nevoie de Rusia şi nu le garantăm privilegii speciale, nici nu încercăm să schimbăm legile noastre adaptându-le cerinţelor lor.
  Nu contează cât de tare strigă „discriminare”, nu tolerăm lipsa de respect faţă de cultura noastră rusă. Trebuie să învăţăm mult din sinuciderea Americii, Angliei, Olandei, Franţei, etc. dacă vrem să supravieţuim ca naţiune . Musulmanii au învins în aceste ţări şi nu vor reuşi şi în Rusia.
  Tradiţiile şi obiceiurile ruseşti nu sunt compatibile cu lipsa de cultură şi formele primitive ale Legii Sharia şi ale musulmanilor. Când acest onorabil corp legislativ gândeşte să creieze legi noi, va trebui să aibă în minte în primul rând interesul naţional rus, observând că minorităţile musulmane nu sunt ruse”.

  Membrii Parlamentului Rus ridicaţi în picioare l-au ovaţionat pe Putin timp de cinci minute.

  Apreciază

 9. arcaluigoe said

  UPDATE IV. Intermezzo: O mica diversiune tematica: Cine e pro…? E cineva impotriva? Se ab/tine cineva? In unanimitate? Ei as:

  Apreciază

 10. Dl.Goe said

  Desigur ca in principal, aci, este vorba despre rezonanta magnetica si onomatopeica a unor nume proprii comune de prin comune si orase mioritice: Mirel, Mircea, William, Dan, Gheorghe, Kelemen, Klaus, Monica, Teodor, Victor, Viorel, Calin, Constantin, Anton, Corneliu, Vadim, Elena, Szilagyi, iaca niste oameni acolo si ei, cadindati, dar in subsidiar este vorba si de/spre vot, votare, aledzeri neicusorule, care va sa zica ma-ntzeledzi. Si cand e despre aledzeri, musai sa fie vorba si despre „justitie sociala” (ce e, ce nu e, e, nu e) dar si despre semnificatia gestului pe care este chemat sa-l faca, cu mâna, cetateanul turmentat de pe meleagurile patriei: votul. Taman acuma, la a-pro-pont, cu ocazia ungerii cârlanului ajuns înterțiu ☻ (o simpla formalitate) pe treptele par-venirii pe sub par-a-vane-le deve-nirii, cu binecuvantare de la popor-escu cel cumplit si de la secu cel blajin.

  Mai mult sau mai putin consistenta, iata o perspectiva valida de meditare asupra votului (vezi mai jos si fa-ti o parere neicusorule) pe meleagul danubiano-dâmbo-vitzeano-pontic, pe Crisuri si prin taverne, unde Venea omoarå pe Siret, sireacul, consacrând, inca odata, daca mai era nevoie, vointa majoritatii, ca dimensiune fundamentala a ceea ce se cheama Democratie (democratia Deo-cam-data). La urma urmei, baciul ungurean si cu cel vrâncean au avut majoritatea electorala ceruta (ca n-o fi fost vreun balotaj) asa incat comisarul Moldovan (sau Miclovan, sau Macoveian) n-are a se plange de rele tratamente. As aminti doar (asa… ca fapt di-vers), cå desi noi suntem români, aici pe veci (de doua mii de ani) ståpâni, totusi nimeni nu stie (nici la scoala nu ni s-a spus nimica) care este (a fost) de-adevaratelea dez-nodamântul daravelei din gura de rai, pe piciorul de rai. Stim (doar) ca s-a planuit in secret o anumita majoritate parlamentara (66,666%, perioada 6, doi din trei), deconspirata strategic de catre agenta acoperita (cu lânå) Mio Ritza Hari, ca s-ar fi planificat, ca-contra-masura, o nunta cosmica unde urma ca cineva sa fie trecut in rezerva (a cazut o stea), despre care maicutza batrana, cu brâul de lânå, cu trebuia sa afle. Dar ce anume s-a intamplat in realitate in dez-nodamatul baladei Miorita, noi (românii) nu stim (asta e) si nu vom sti-o poate niciodata, de aceea ne si a/par de fiecare data aldzerile prezidetiale atat de surprinzatoare, enigmatice si pline de mistere, precum romanele Agatei Cristea si ale Rodicai-Ojog Brasoveanu (nu?). Stim finalul la balada Mesterului Manole. Tragic si inaltzator. La Miorita insa nu stim nimic. Habar-n-avem, ce-a facut de fapt comisarul Moldovan. Vreun flec. Ca data trecuta cand i-a ciuruit. Va rugam s-o identificati pe Miorita (atentie, nu e lee-bucalaie, nici lie-ciocarlie), pe baciul nemtzean… etc. Så… si så… Dar hai ca m-am luat iarsi cu vorba si-am uitat despre ce era vorba. Asadar si asa deci era vorba despre vot:

  Apreciază

  • stely said

   Ce sa zic, „neicusorule”,as comenta ca as avea ce, dar mai aveti putintica rabdare sa -mi repar PC-ul…

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Vai, vi s-a stricat PC-ul. Ca n-oti fi Dan Voiculescu.

    Sau te pomenesti ca v-a atacat reactiunea…

    Adevarul este ca si noi am bagat de seama ca e ceva putred prin regatul Dane Marcei. Sabotaje. Tenebre. Mister. Bunaoara in puterea noptii, la miez de noapte, in miaza-noapte, ora fatidica 00:15 AM, cand bate orologiul la stabiliment, verificand raportul cu vizite de la nea WordPress ce constatam? Aaa, pai constatam, incurcatura, mangafa, miercuri, Plopeni. Ce sa vezi? Dupa primelle 15 minute ale zilei avem vizite din 7 tzari (mai mari dar si mai mici), iar numarul vizitatorilor unici este, tineti-va bine, 2(doi). Parol. Doi vizitatori din 7 tzari, nu-i lucru curat. Zau asa. E curat murdar. Nici macar nu se-mparte exact. Då cu foarte multe zecimale. Ceea ce denota… Denota. Cum naiba sa locuiasca doi amarati de vizitatori in 7 tzari deodata? Noua ni se pare destul de clar ca se pune de o frauda electorala masiva, in special la circumscriptiile din Paris, Baicoi si Mizil, rai-onul Roma-n-ati… Natiune fii desteapta. Si noi dormim domnule. N-ati vazut asa ceva.

    Apreciază

    • stely said

     Mda, avem probleme grave la calcuator .Grave si de lunga durata. De citit bloguri si feisbucuri exista niste posibiltati, dar de scris mai putine . Este adevarat insa ca s-au intimplat multe coincidente bizare . Cineva doreste sa deconspire un personaj ce i s-a nazarit ca ar fi creat de acelasi autor precum cel al Dlui Goe.Nu , sa nu va fie cu suparare, personajul acela este mai putin dotat decit dum nealui, dar e facut special pentru derutare. Acum nu ce sa zic…doar ca ceva putred ar fi cu cei doi din sapte tari…
     P.S. Gata, s-a descarcat bateria la

     Apreciază

  • Epsilon said

   Apreciază

 11. stely said

  Aoleu , a iesit o aiureala de comentariu! Daca nu ati inteles ce am indrugat acolo va rugam sa cereti lamuriri.Voi fi la „raport”peste vre-o juma de ora. .

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Daca va sta pe inima desigur ca puteti spune, in deplina libetate tot ceea ce doriti. Noi nu tinem neaparat nici ca „acele lamuriri” sa apara, nici ca „acele lamuriri” sa nu apara. Ce-ar putea sa fie? Nimic surprinzator. Aceluiasi detectiv particular (dobemanca de… cum bine i-a zis cine i-a zis, spre intårâtare si aport) i s-o fi nazarit iarasi ca vede „goe” in ceata. Sa-i fie de bine si sa nu-i fie de deochi. Irecurabilitate, incurabilitate… Multe boli, o singura persoana. Dar, vorba ‘ceea, credeti ca dansa ar vrea sa fie asa cum e? Ori c-ar avea de ales? Ca n-are. Dinspre noi nicio constrangere, in nicio directie. Chiar si hazul cel mai mare tot in deplina libertate de exprimare se obtine.

   Apreciază

   • stely said

    Da, poate or veni si lamuririle acelea, dar ceva mai tirziu , cand vor fi la indemin toate
    „instrumentele” din dotare. Tot atunci este posibil sa fie la indemima si alte posibilitati de informare
    pentru a raspunde
    corect la sarada tare interesanta ,dar si
    complicata despre
    Miorita care nu e „lie- bucalaie” … tzin sa fie
    ,tzin sa fie?Elena Udrea
    este „bucalaie”, deci nu
    este Miorita, desi „gura nu-i mai tace” de… zile
    incoace.Hmm…dar
    „baciul nemtzean”?o fi
    oare neamtzu sibianul ?Pai daca-i asa cred ca ne ramane de aflat secretul lui Polichinelle ? Adica al mai „ortoman” fiind cu „oi mai multe” va fi cel a carei stea va cadeaaaa…Nu-i asa? Daca da , e de bine . 🙂

    Apreciază

 12. RALG said

  Inainte de a pune capat si acestui topic neterminat (si interminabil) as adauga (pentru memoria Arcei) un text bine scris de Dragos Ghitulete, pe Contributors:

  Monica Macovei, oaza de decență din deșertul ticăloșiei

  Dragos Ghitulete octombrie 2, 2014

  Programul ei politic, spune scriitorul Gabriel Liiceanu, este frumos ca un basm.
  Am crescut cu basme. Citite de bunici întîi, ascultate la viniluri, iar apoi, cînd am crescut și am învățat să citesc, devorate în pat cu lanterna sub pătură. Fie că era vorba de povești nemuritoare, de basme persane, de o mie și una de nopți, de mituri și legende, toate îmi provocau o stare de lentoare și dulce scufundare în acele lumi pe care le descopeream. Mă revoltam atunci cînd eroul cel bun trebuia să facă față mizeriilor de tot felul puse în cale de cei răi, mă bucuram atunci cînd reușea să iasă cu bine din toate încercările.
  România lui 2014 seamănă cu un basm. Și asta pentru că o femeie curajoasă vrea să schimbe felul în care se face politică de 25 de ani. În timp ce toate celelalte personaje ale acestui basm electoral au făcut sau fac parte din ceea ce se cheamă putreziciunea politicii, Monica Macovei este singurul candidat care, așa cum a observat Gabriel Liiceanu prezent la lansarea programului politic al fostului ministru al Justiției, “participă la prezidenţiale nu pentru el, ci pentru cei care nu au curajul să facă acest efort, această nebunie“.
  Victor Viorel Ponta se ascunde după doctorate plagiate, adică în spatele unui furt, și frății cu baroni penali, se îngroapă în minciuni, e disperat și presat să cîștige pentru ca justiția să treaca în proprietatea PSD-ului. Pentru ca furtul din banii publici să meargă nestingherit înainte. Are aproape toată presa de partea lui.
  Călin Popescu Tăriceanu, care îl ajută pe actualul premier întru acest scop, e protagonistul celei mai jalnice ieșiri din politica de la vîrf. Din acest fost june prim vor rămîne bilețelul trimis președintelui și aroganța cu care tergiversează cererea DNA în dosarul Microsoft.
  Din Elena Udrea vor rămîne rozul bilețelului pomenit mai sus, galbenul unei căști de muncitor și eventual pozele cu iepurașii sexy ai unei reviste pentru adulți. O să fie greu de explicat și înțeles peste ani și ani cum a ajuns această cucoană lider de partid și candidat la prezidențiale. Totul e fals în jurul ei și totul miroase a corupție. Mai puțin poate sprijinul prezidențial. Are de partea ei o presă, care se crede independentă, pe care o plătește și o controlează.
  Klaus Iohannis pare departe de politica de la centru, iar monotonia acră cu care se prezintă în fața electoratului arată mai degrabă că abia așteaptă să se termine aceste alegeri și să se întoarcă la Sibiu. Dacă se poate, cu o victorie la ÎCCJ în ceea ce privește incompatibilitățile.
  Meleșcanu, Diaconescu, Vadim Tudor, Brînză și alți pitpalaci care se vor la Cotroceni nu merită deocamdată atenție.
  O să mă întorc acum la Monica Macovei și la votul pozitiv.
  Atît cei care lucrează cu ea în campanie, cît și cei care o vor vota, au în față această unică posibilitate. Să voteze cu inima în ceea ce cred. Să arate că a venit momentul pentru ca în fruntea țării să ajungă nu răul cel mai mic, ci un om care a arătat prin fapte de ce e în stare, un politician căruia nu i se pot reproșa blaturi pe sub mînă, acuzații de coruptie, furt sau demagogie ieftină. Nu e legată de baroni locali sau oameni de afaceri, nu are presă care s-o sprijine. Nu cumpăra bunăvoință și nu oferă compensații. E atacată și de politic și de presă. Are însă alături de ea oameni entuziaști, care o sprijină fără gîndul recompenselor.
  Ca în basmele copilăriei, cei mici la suflet au nevoie de extravaganță pentru a compensa. Cam așa cum ne-au arătat Ponta, Iohannis sau Udrea atunci cînd s-au lansat în cursa electorală. Cu oameni cumpărați pentru a spori numărul de suflete prezente. Pentru a ne arăta că se bucură de sprijinul zecilor de mii de fani. Nimic decent. Doar un deșert de ticăloșie. Din fericire, lansarea Monicăi Macovei a fost altfel. A fost decentă. Vom afla pe 16 noiembrie și cum se va termina acest basm. Poate că astfel de povești, electorale, diferă de basmele copilăriei. Sau poate nu.

  Ai informatii despre tema de mai sus? Poti contribui la o mai buna intelegere a subiectului? Scrie articolul tau si trimite-l la editor@contributors.ro

  Apreciază

 13. RALG said

  30 de definitii ale notiunii de „democratie”. Haide s-o votam pe cae mai buna

  1. Democraţia este încrederea nefondată în înţelepciunea colectivă a prostiei individuale.

  2. Democrația nu înseamnă numai dreptul de a-i trimite pe toți în pi…. mă-sii, dar și obligația de a pleca acolo, dacă asta vrea majoritatea.

  3. Democratia se bazeaza pe trei principii: libertatea cuvantului, libertatea cugetului si intelepciunea de a nu le folosi pe cele doua precedente.

  4. Democratia baga poporul intr-un joc controlat, dar in care poporul nu are controlul asupra jocului.

  5. Democratia este o superstitie bazata pe statistica.

  6. Democratia este inlocuita din ce in ce mai mult prin demografie si demoscopie.

  7. Daca votul democratic ne-ar aduce ceva folositor sau vreo schimbare in bine, nu ne-ar mai lasa astia sa votam.

  8. Votul democratic este alegerea intre lac si put.

  9. Votul democratic ne garanteaza ca nu vom fi mai bine guvernati decat o meritam.

  10. Oricarui guvern ii este groaza de democratie.

  11. Democratia este calea de mijloc, care trece peste tot si nu duce nicaieri.

  12. Prin vot democratic va fi ales acela, pe care bogatii vor trebui sa-l mituiasca.

  13. Democratia e ca un slagar pe care toti il canta, dar caruia nimeni nu-i cunoaste textul.

  14. Democratia este triumful covarsitoarei majoritati asupra covarsitoarei minoritati.

  15. Democratie este atunci cand vaca are dreptul sa-l aleaga pe acela care o va mulge.

  16. Democratie este atunci cand turma de oi il conduce pe magar.

  17. Intr-o democratie puterea pleaca de la popor, dar ea rar se reintoarce la acesta.

  18. Inainte de alegerile democratice ne intreaba pisoiul, catelusul si mielul cam ce ne-am dori de mancare. Dupa alegeri hotarasc democratic tigrul, lupul si oaia ce vom manca.

  19. Democratia e ca sexul: daca e buna, e foarte buna. Daca e doar asa si-asa, tot e buna.

  20. Democratie nu inseamna ca eu sunt egal cu tine, ci ca tu esti egal cu mine.

  21. Democratie este atunci cand in acelasi timp unul baga viteza, iar celalalt franeaza si totusi nu se intampla nici un accident.

  22. Democratia este forma politica in care fiecare cetatean primeste ceea ce merita majoritatea.

  23. Intr-o democratie ai voie sa alegi intre a vrea ceea ce vrea majoritatea sau a accepta ce-ti dau cei alesi de ea.

  24. Democratia este ca o bariera: javrele si jigodiile se tarasc pe sub ea, lupii si leii sar peste ea si doar boii si bivolii raman in fata ei.

  25. Democratia a trebuit inventata pentru a impaca libertatea individuala cu conducerea pluralista.

  26. Intr-o democratie este mai important cel care voteaza, decat cel care numara voturile.
  Intr-o dictatura e invers.

  27. Principiul fifty-fifty pe care se bazeaza democratia este bănuiala periodică a faptului că 50% din oameni au dreptate ceva mai mult de 50% din timp.

  28. Democraţia este abilitatea de a coordona din afara circul din cuşca maimuţelor.

  29. Democraţia este mai degraba o culegere de principii decât o formă de guvernare.

  30. Democratia garanteaza fiecaruia libertatea cuvantului. Ea nu garanteaza insa, ca fiecare va fi si ascultat. (Addenda: NSA ne asculta cu mare atentie, deci democratia e in …)

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   M-am decis cu mare greutate intre definitiile 5, 9, 22 si 27. In cele din urma am decis in mod democratic sa votez definitia cu Numarul 9, in onoarea piesei de teatru „O noapte furtunoasa” de I.L.Caragiale, care la vremea creatiei a avut provizoriu acest titlu:.

   Numarul 9: Votul democratic ne garanteaza ca nu vom fi mai bine guvernati decat o meritam.

   Apreciază

   • stely said

    10. Oricarui guvern ii este groaza de democratie. -sa fie la ei acolo..
    19. Democratia e ca sexul: daca e buna, e foarte buna. Daca e doar asa si-asa, tot e buna.– daca tot te-ai lasat convins …
    21. Democratie este atunci cand in acelasi timp unul baga viteza, iar celalalt franeaza si totusi nu se intampla nici un accident. -macar nu sunt victime.
    22. Democratia este forma politica in care fiecare cetatean primeste ceea ce merita majoritatea. – se primeste nu se da . 🙂
    30. Democratia garanteaza fiecaruia libertatea cuvantului. Ea nu garanteaza insa, ca fiecare va fi si ascultat. (Addenda: NSA ne asculta cu mare atentie, deci democratia e in …) – macar sa-ti versi focul …

    Apreciază

 14. arcaluigoe said

  UPDATE V.

  La polul nord (se afla un ocean inghetat, fragil, care se topeste)

  Cetăţeanul Victor Ponta, actualmente prim-ministru şi şi preşedinte de partid, este pe cale sa de-vină preşedinte de ţară. Ţara noastră. Nimic nefiresc… în ţara noastra, deşi, in realitate, vorba unui munte, amic de-al unui amic de-al nostru (nu-l stii tu) „aşa ceva n-ar trebui sa poata fi Prim Ministru nici macar intr-o franciză Carrol Lewis”. Care sunt calităţile care l-au propulsat pe micul Titulescu in aceasta postură (veselă şi tristă) nu mai reprezinta niciun mister si nicio importanta. Acest băiat (care este), este omul potrivit la locul potrivit, la fel de potrivit ca mulţi altii asemenea lui (geme ţara – ţara noastră) care s-ar fi potrivit şi ei dacă ar fi avut şansa să se afle la locul şi in anturajul potrivit. Dar fu să fie el, băiatul acesta, un june tânăr (cel mai tânar… prim-ministru de partid si de stat)…

  El, cel mai drag! El a venit
  Dintr-un afund de Răsărit,
  Un prinţ frumos şi tinerel,
  Şi ţara s-a-ndrăgit de el.
  Că doară tocmai Viorel
  I-a fost menit
  .

  Nimic trist sau intristator in priza pe care tânărul premier june (fost „micul” (marele Titulescu), fost „cârlan”, fost „interţiu”, fost „pinochio” fost „dl.goe” etc) o are la categoria „tâmpul din popor”, care-l vede luminat şi puternic şi mândru, inteligent, educat, destept, invatat, manierat, frumos, elegant… reprezentativ.  Si reprezentativ. Mai ales reprezentativ. Daca a ajuns el presedinte de ditamai partid si prim-ministru de guvern asa de de tânăr, apoi domnule trebuie sa fie ceva de capul lui si merita sa fie promovat. Ca ce? Ca preşedinte de ţară. Nimic surprinzator in vorba rostita cu sinceritate si convingere de catre un pensionar oarecare ajuns sa zica: Nu mai cred decat in Dumnezeu si-n Ponta.

  Nimic trist sau intristator in usurinta cu care cei din categoria „mofluzul din popor” este dispus sa-i treaca cu vederea totul (găunoşenia, superficialitatea, tupeul, minciuna, ticaloşia, cabotinismul, viclenia, carierismul, furtul, frauda, impostura, ca n-o fi singurul care…) ba dimpotrva de a ad-mira sincer abilităţile acestuia de a par-veni si eficienta de a transforma un baiat cel mult medi-ocru intr-un personaj popular de succes. Cetăţeanul Victor Ponta este un oportunist de succes care si-a intrecut cu mult maiestiri, fiind deci (si-n mintea mofluzului din popor) competitiv. Un bieţaş caruia ar fi absurd sa-i reproşezi ceea ce le reproşezi altor candidati mai serioşi…

  Nimic trist sau intristator in uimirea, revolta sau chiar disperarea celor care sunt siderati, ingroziti de perspectiva consfintirii valorice a genului „Victor Ponta” in universul politicii si al vietii publice in Romania, ca urmare a identificarii (ce mare lucru) a defectelor acestei mediocritati obraznice (găunoşenia, superficialitatea, tupeul, minciuna, ticaloşia, cabotinismul, viclenia, carierismul, furtul, frauda) care este pe cale sa devina (na acuma) şi preşedinte de ţară (ţara noastra).

  Ceea ce este trist, intristator, de-a dreptul tragic (tragi-comic) este iluzia intreţinută a celor care-si imagineaza ca denunţând „defectele” acestui băiat, enumerandu-le, criticandu-le, ar putea ameliora in vreun fel starea de fapt. Nimic mai deprimant decat sa vezi mici cohorte de militanţi anti-ponta printre elite, intelectuali, ziaristi, analisti, bloggeri, comentatori, care-si fac impresia ca-i fac vreun deserviciu acestui băiat „dezbracandu-l” pentru a-l infaţişa, cu luciditate, asa cum este. In realitate nu fac decat sa-i ridice mingea la fileu acolo de unde cu un tupeu fabulos o va trimite inapoi in capul celor vai de capul lor (de intelectuali), sporindu-si popularitatea printre loazele tâmpe şi/sau mofluze (câtă frunză şi iarba) care au, si ele, toate drepturile, inclusiv dreptul la vot. Lipsa de complexe si de scrupule ale acestui baiat il fac sa fie in realitate mult periculos decat ar fi putut fi vreodata precursorul sau h-Adrian.

  Greu de gasit ceva mai amuzant decat felul in care domnul Victor Viorel Ponta, prim-ministrul patriei i-a luat apararea marelui actor Radu Beligan, cerandu-i iertare pentru (…) ori decat decizia la fel de sincera si de onesta aceluiasi domn Ponta de a-i ura succes scriitorului Mircea Cartarescu spre ob-tinerea premiului Nobel pentru literatura, intru sporirea mândriei de a fi român.

  Victor Ponta este pana la urma specimnul pe care selectia naturala l-a promovat in top in societatea umana care este. Omul (ne) este reprezentativ şi mertiă (prin urmare) să fie in fruntea noastra. De-l va alege, poporul nu se-nşela. C-asa-i in democratie. Vivat.

  La polul sud (se afla un continent inghetat, solid, care rezista)

  (va urma)

  Apreciază

 15. d'Artagnan said

  31. Fiecare popor are democrația pe care o merită!
  Eu pe asta o votez!

  Românii ăia care nu știu în ce țară trăiesc, sunt convinși că știu pe ce lume se află, așa că vor vota ca să fie bine, ca să nu fie rău.
  DlGoe, nu sunt convins de înțelepciunea mulțimii.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Mai aveti vreme sa va convingeti 🙂 O simpla problema de timp, temperament si integrare. Ca sa fiti capabil sa acceptati inteleciunea multimii trebuie sa faceti parte din acea multime. E din teoria multimilor, pare-mi-se. Noi credem cu convingere ca poporul nu poate alege rau. Sau prost. Sau nepotrivit. De fapt noi credem ca poporul (ca si oricine altcineva) nici nu are de ales. Ce d-voastra aveti de ales? In general dar si asa in particular vizavi de alegerile electorale. N-o sa-mi spuneti acuma ca-i analizati pe cei 13 + 1 (cel unul) cavaleri ai apoca-lipsei de caracter(e) si ca dintre ei, alegeti unul dar ca de fapt ati putea sa alegeti si un altul. N-aveti de ales. Veti vota cu singurul cu care puteti vota daca veti vota ca si cand ceilalti nici n-ar exista. Parol. Acuma aveti si d-voastra putina rabdare, ca pana la alegeri si investitura mult nu mai e, ca sa vedtei din ce multime faceti parte si cat de inteleapta este acea multime, inainte de a va plange indoindu-va de intelepciunea aceleia. Si pe urma vom avea (iarasi) timp sa ne ocupam de lucruri si mai serioase, precum formarea pamantului, Dumnezeu si cate altele a-politice. 🙂

   Apreciază

  • Dl.Goe said

   Mi se pare ca varianta 31 propusa de d-voastra este sinonima cu varianta 9 votata de noi. Vreti sa fiti deosebit cu orice pret?

   Apreciază

   • d'Artagnan said

    Dacă mă gândesc bine, da!
    Este sinonimă! 🙂
    Privindu-i pe românii ăia de nu știu cum se cheamă țara lor mi-am spus nervos că avem conducătorii pe care-i merităm. De aici nu a mai fost decât un pas până la definiția 31….
    Acum ce să mai spun, se pare că așa e, marile spirite se întâlnesc!

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     🙂 Apropo de asemenea intalniri, ma gandesc (probabil prin complementaritate) si la un anumit gen de despartiri. Unii se despart de trecut râzand. Imi vin in minte tot felul de nemti nascuti in tara aia, aaaa, cum ii zice, asa… Romania, care se despart de trecut si apoi castiga (asa ca din senin) cate un Nobel (ba la literatura, ba la chimeie, ba la te-ai mira ce) numai asa… de-ai dracului, ca sa promoveze mandria de nu (mai) fi roman. Ma cuprinde un soi de melancolie neagra cand imi amintesc ca (pana ) si nenea Iancu (un grecotei) a ales sa fie mandru ca e german (nu dambovitzean). Ma gandesc cu groaza ca cel mai rau lucru care s-ar mai putea intampla ar fi ca Neamtzu Tziganu (aka Rromica) sa castige si el vreun premiu Nobel pentru avionica sau mai stiu eu ce, poate chiar pentru literatura. Si apropo de d-lui… Ati vazut? N-ati reusit sa-l convigeti la han, n-a reusit sa va convinga (nu c-ar fi fost asa ceva prosibil in vreo directie) si atunci, resemnat, a emigrat, de buna voie, la americani, defectandu-se pe Certocratia, printre intelectuali, acolo unde-i si este locul, si unde se si potriveste perfect.

     Apreciază

  • stely said

   „Traieste, mori, repeta ”

   Este vorba de sacrificiu. Cineva trebuie să-l /să-i opreasca. Nu ştiu sigur ce va trebui să facă, dar stiu cine este acela care poate .Numai el este in stare sa moara cu el/ ei de git.

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Va amagiti si d-voastra ca si dl. D’Aartagnan, indoindu-va de intzelepciunea colectiva. N-are cine sa moara cu el/ei de gât. Nimeni nu considera ca ar trebui sa (se) moara pentru asa ceva, aici, acum, la noi, in muntii strabuni, adica ca pentru ceea ce sta sa se intample in statul roman. Suntem un popor pasnic, intelegator, ospitalier. Lenes. Sa mori cu cineva de gat e munca nu gluma.

    Apreciază

    • stely said

     Monica Luisa Macovei

     Ponta a îngenunchiat România în fața oligarhilor ruși de la Lukoil.
     Ponta i-a trădat pe români și interesul national în clipa în care a cedat șantajului rușilor și a criticat sechestrul pus de procurori pe bunurile Lukoil, o măsură menită să ofere garanții că am putea recupa prejudiciul de aproximativ 230 de milioane de euro din evaziune fiscală și spălare de bani.
     Victor Ponta a arătat în acest caz că nu știe să negocieze în favoarea României, făcând concesii de nepermis rușilor și vulnerabilizând România.
     Cum va reacționa Victor Ponta, dacă va fi ales președinte, în cazul în care Rusia pune presiune pe România? Ce va ceda? Ce concesii îi va face lui Putin?
     Ponta, prin atacul iresponsabil la adresa procurorilor, a creat un precedent periculos pentru statul de drept din Romania, care este exploatat deja de către ruși. Astfel, vice-președintele Lukoil România vorbește de eventuale “compromisuri” și înțelegeri cu procurorii.
     Acum se poate vedea cât de nocive au fost atacurile lui Victor Ponta la procurorii care au aplicat legea. Rușii, încurajați de susținerea lui Ponta, vor să negocieze cu Justiția română așa cum o fac probabil și cu Justiția rusă.
     În aceste condiții, solicit CSM să verifice presiunile pe care Victor Ponta, ambasadorul Rusiei și vice-președintele Lukoil România le-au făcut asupra anchetei procurorilor.
     1. A influențat Ponta deciziile procurorilor privind ridicarea unei părți din sechestru pus inițial pe bunurile Lukoil?
     2. A influențat deciziile procurorilor declarația ambasadorului rus că ancheta să continue “ținând cont în mod cuvenit de interesele relațiilor ruse-române”?
     3. A determinat vice-președintele Lukoil România un posibil “compromis” cu procurorii?
     4. A fost vreun procuror prezent la discuții cu compania Lukoil?
     5. Ce influență are procurorul Silvia Nițu, șefa Secției urmăriri penale la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, asupra anchetei în cazul Lukoil?
     De asemenea, ii cer lui Victor Ponta să le spună românilor dacă a primit bunuri, indiferent de forma acestora (cum ar fi apartamente), direct sau prin intermediari de la persoane cu legături cu Lukoil sau Microsoft.
     Șantajul Lukoil asupra lui Victor Ponta arată de ce este important ca președintele să fie independent și să garanteze independența justiției.
     Ca președinte voi susține în continuare, așa cum am făcut-o și până acum, întărirea statului de drept și a instituțiilor sale fundamentale. Nu voi permite nimănui, niciodată, să fure și să șantajeze cetățenii României.
     România are nevoie de investitori și de locuri de muncă.“Investitorii” care nu respectă legea românească au un singur lucru de făcut: să plece acasă.

     P.S. Chiar daca va iesi Ponta presedinte va fi sfăsiat de şacalii care ,dupa cum se vede, nu mai au rabdare pâna dupa alegeri. Or sti ei ceva, daca au ajuns sa faca santajul asta grosolan .

     Apreciază

    • stely said

     Si iata la (mai ) cine si la ce ma gindeam :

     „Traian Basescu este, din toate punctele de vedere, opusul lui Victor Ponta la acest capitol. Incercarile unui magistrat din CSM de a-l tara pe seful statului in mocirla declaratiilor din ultimele zile care au afectat in mod clar independenta justitiei denota pur si simplu rea credinta si reprezinta doar o incercare de ridicola de a dilua responsabilitatea premierului.

     Iesirea presedintelui Basescu pe tema Lukoil este un raspuns ferm la o tentativa de santaj. Romania trece, gratie presedintelui, un test menit a masura forta statului roman precum si capacitatea sa de reactie in situtatii limita. Acest NU spus raspicat rusilor trebuie repetat cu fiecare ocazie. Asa trebuie procedat. Evacuati in forta orice manifestare de aroganta din partea Moscovei pe teritoriul Romaniei. Taiati de la radacina orice finantari dubioase si legaturi vinovate cu ONG-uri, moguli de presa si retele de coruptie. Altfel, nu avem mari sanse sa rezistam in fata barbariei.

     Cazul Lukoil a actionat ca un turnesol separand din nou apele la varful politicii romanesti. Intr-un moment limita, am vazut – pentru a cata oara – un premier slab si un presedinte puternic, o marioneta de partid demascata de un om de stat. Victor Ponta s-a comportat in fata rusilor ca avocatul lor. A actionat impotriva interesului major al statului roman, sacrificand la o adica valori democratice de baza, cum ar fi independenta justitiei.

     O veste buna, in loc de final: marina americana preia oficial, vineri, intr-un eveniment istoric, comanda bazei militare de la Deveselu, care gazduieste sistemul de aparare antiracheta. Este mai mult decat o simpla formaliltate: este cel mai eficient NU spus rusilor.”

     http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-18271542-lider-placul-rusiei.htm

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Traian oricum este maur (precum Othello)… asa ca poate sa moara, eventual cu ei de gât. Si Luisa poate sa moara cu ei de gât si poate ca asa ramane in viata (viata politica) Monica Macovei. Caci daca e sa moara (prematur) cu ei de gât chiar Monica Macovei nu vad pe cine as mai putea vota personal la prezidentialele de anul acesta ceea ce ma va impinge catre a alege sa aleg direct prin reprezentantii (z)mei, cei din masa poporului, zau asa, intrucat oi mai avea si alta treaba si ma retzin.

     Deocamdata ma incanta sa aflu ca voteaza cu Monica Macovei cativa corifei:

     Gabriel Liiceanu
     Mircea Cartarescu
     Alexandru Stefanescu
     Vladimir Tismaneanu
     Cristian Preda
     si…

     lista ramane deschisa…

     Sincer sa fiu ma incanta si sa-i vad pe cei care se opun votului pentru Monica Macovei… exprimandu-si mai direct sau mai voalat alte optiuni… Caci am tinut si tziu la umor, inca de pe vremea lui Burebista.

     Apreciază

    • d'Artagnan said

     Dedicaţie pentru DlGoe, care nu voieşte ca să vină şi la turul doi, fapt la care mă opun cu tărie muşchetărească:
     http://vreaupresedinte.gandul.info/votesti/jocul-votantului-scarbit-13375329

     Din masa poporului fac parte şi cei ce ştiu cât de cât pe ce lume trăiesc, şi în ce ţară, iar dacă ei nu vin la vot pentru că „n-au cu cine” sau din alte motive rămâne să aleagă o masă care nu mai este a întregului poporului, ci doar a unei părţi din el. Prin urmare, acea teorie, presupunând că este bună (eu nu o cred), nu se va putea aplica în cazul de faţă.
     Rezultatul final este distorsionat, pentru că tu, nevotând, votezi de fapt cu cel ce iese pe primul loc, cu alte cuvinte cel ce se duce şi votează o face legal de mai multe ori, şi pentru cei ce stau pe margine.
     Ca s-o spun pe şleau: dacă un ameţit care nu ştie în ce ţară se află se duce şi-l votează o dată pe Ponta, contra unui kil de făină, odată cu el şi pro Ponta vor vota şi DlGoe şi dl dArtagnan dacă vor alege să stea acasă.

     Apreciază

     • arcaluigoe said

      Prin urmare sugerati ca pentru turul al doilea ar fi recomandabila „varianta Plesu”? Stim si noi ce sa zicem? O fi bine? N-o fi bine? O fi util? O fi inutil? N-am vrea sa ne ante-pronuntam. E cale lunga pana la turul doi. Om vedea noi atunci, taman la pont. Deocamdata ni se pare ultra-pagubos sa ne batem capul, sa ne tinem mintea ocupata si sa-i mai abatem (poate) si pe altii (care mai prosti, care mai destepti decat noi) cu ce-o sa se intample si ce-ar trebui facut in turul al doilea (ca si cand turul intai nici n-ar exista sau ca si cand ar fi deja gata). Uite asa pierdem din vedere prioritatile si anume ce e de facut in turul intai. Asta este acum la orizont. Daca ne batem capul cu turul al doilea pierdem prim-planul. N-avem de ce sa ne preocupam anlitic si/sau propagandistic de turul doi, introducand in ecuatie date incomplete sau false. Cred ca suntem destul de rapizi in gandire ca sa putem analiza turul doi in timpul disponibil dinaintea turului doi. Pana atunci discutiile sunt, credem noi, (totalmente) inoportune, (in genere) inutile si (pe ici pe colea) daunatoare. Atentie! Urmeaza turul I cu peron pe partea… partea? Stanga? Dreapta? Aoleu o fi cu peron pe centru, ceea ce inseamna ca in turul al doilea (ah) o sa trebuiasca sa fugim pe linie inaitea metroului. Pentru ca, nu-i asa?, si de data asta alegerile vor fi in subteran. Nu vor lipsi nici låmpasele. Si nici luminitza de la capatul tunelului. Probabil ca este vorba despre Luminita Anghel, intrucat acea luminita apare mereu ca o lumina angelica, fosforescenta… despre care putin stiu ca deriva din aceea ca nici darcul nu-i chiar asa de negru.

      P.S. Apropo. Oare ce o fi cel mai negru pe lumea asta?
      O fi vidul cosmic? Neantul?
      O fi corpul negru?
      Or fi gaurile negre?
      O fi materia intunecata?
      O fi Balotelli?
      O fi Basescu-n cerul gurii?
      O fi ceea ce vad orbii?
      Cine stie?

      Apreciază

    • stely said

     Majoritatea intelectualilor -asa zisa a lui Basescu- va vota cu Monica Macovei.
     La fel si citiva fosti consilieri prezidentiali (Sebastian Lazaroiu). Dar va asigur ca sunt destul de multi dintre „reprezentantiI (z)mei, cei din masa poporului ” care vor vota cu ea. Pe câtiva dintre ei ( fosti antibasisti ) i-am lamurit chiar eu, iar altii s-au lamurit singuri. Eu am speranta ca intrarea in cursa a Monicai Macovei nu a fost o simpla dorinta numai a ei. A fost un plan bine pus la punct, cu concursul multor capete responsabile . Iar daca va fi sa cada nenorocirea pe capul nostru, va intra in functiune planul B. Acela de a-l izola pe Victor Ponta de cei care ar putea sa faca rau Romaniei. Il vor obliga intr-un fel sa puna un prim -ministru agreat de ei si nu de baroni, interlopi sau alti sacali . Un prim-ministru responsabil ce va face un guvern competent , care va pastra Justia independenta asa cum o va prelua de la Traian Basescu. Astfel, Victor Ponta tinut in friu si de CCR, precum si de CSM va fi doar o paiata la Cotroceni.

     Apreciază

    • stely said

     Daca spuneti „A-o-leu”, inseamna ca e de rau ? In cazul asta cum ramane cu ce spuneati aici ? Tot de rau ? 🙂
     „In genere noua ne apareti (printre altele) energica, militanta, scrutătoare, tenace, partizana.”
     P.S. Sunt niste „gânduri , socoteli , sperante etc. pe care le fac, optimista cum sunt, pentru a-mi alunga ingrijorarea si poate chiar teama de dezastru. 😦

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     A-o-leu in relu. Are mere. Pai nu-i de rau si nu-i de bine, ca nu suntem mani-heisti. E de a-o-le. Un entuziasm incantaor (induiosator) dar inutil care, in genere, nu ajuta la nimica si (mai) da apa (potabila) la moara cui o vrea sa fie militant/parizan pe invers.

     P.S. Am zis. Fireste ca am zis. Dar n-am zis ca toate atributele ar fi de bine in orice context. Cel mai adesea a fi militant si partizan e de rau. Nu de bine. In context, desigur.

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     P.S. Nu se afla niciun dezastru la orizont. 🙂

     Apreciază

    • stely said

     A-o-leuuuu !! Daca dau „apa la moara ” unora, care unde sunt? inseamna ca trebuie sa ma retrag (strategic) din dispozitiv ? Sa intru in „adormire”?

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Nu! Nu inseamna nimic din toate acestea. Si, desigur, nu inseamna nici inversul acestora. Nu inseamna nimic anume in sens imperativ. Reactia d-voastra de acum imi aminteste reactiile d-nei Marginalia. Comentariile noastre sunt „pe text” nu pe peroana fizica. Chiar daca ne putem imagina (mai mult sau mai putin amplu si cu mai mult sau mai putina acuratetze) ce-ati vrut d-voastra sa spuneti, ce sentimente si sperane ati dorti sa exprimati, totusi in prima instanta comentam vizavi de ceea ce spune/transmite textul (el insusi, al clipei) in mod direct, vizavi de cum poate/trebuie sa fie perceput el de (vreun) cititor care nu stie (sau caruia nu-i pasa) cine/ce este „@Stely” si ce alte lucruri a (mai) facut si a (mai) spus si care este istoria ei politica, sentimentala, pe arca si in lume. D-voastra reactionati ca si cum in fiecare comentariu la comentariu ar trebui tinut seama de istorie, de sistemul de relatii, si mai ales de ceea ce ati vrea sa se subintealeaga personal (dialectic si istoric) din mesajul propus. Cel mai adesea comentariile noastre sunt „pe text”, pe ceea ce transmite el, pe ceea ce spune (nu pe ceea ce ar vrea sa spuna), pe impresia punctuala pe care o face in raport cu clipa. Desigur ca replicile acordate in acest sens sunt simple constatari personale (afectate de subiectivitatea inerenta), facute sincer si onest in deplina libertate de exprimare… verbala. Nu sunt directive, constrangeri, cereri, sugestii etc. Sunt simple vorbe „din noi”, carora li se pot intoarce vorbe sau taceri. Orice alte presupuneri sunt gresite si facute de cititor pe propria raspundere.

     P.S. Nu conteaza ca, in context, nu exista militanti/partizani pe invers care sa primeasca apa la moara pe care unele comentarii o ofera. Existenta sau inexistenta respectivilor martori este conjuncturala, neimportanta. Existenta apei este concreta. Comentariile noastre vizeaza potentialul apei concrete, nu in/existenta potentiala a vreuni opozant politic al politicei d-ne Stely care sa profite concret de acea apa vie.

     Apreciază

    • stely said

     Asa este . La urma urmei cu apa (rece) ne mai putem si îmbata. Este adevarat ca replicile mele (in context) sunt in fctie de ce simt in momentul respectiv. Cad citeodata ca „nuca’n perete”, dar ce sa fac ? Le las asa cum au cazut. 🙂 .

     Apreciază

   • stely said

    P.S. Mi-ar placea ca doamna „Marginalia …” (daca mai vine p’aci) sa se revada in reactia mea si in felul asta poate va reusi sa inteleaga, ca si reactiile dumneaei vin la fel de spontan (ca si cum „ti le dicteaza cineva”) ca si versurile din poemele sale . Ele pot sa placa sau nu, dar le spunem ca asa simtim.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     Aveti dreptate vizavi de spontaneitate, doar ca, am vrea sa precizam (pentru a evita confuzia) ca nu la reactia (reactiile) directe, primare, primordiale, ne-am referit atunci cand v-am asemuit punctual cu respectiva doamna. Nu am avut in vedere mesajele postate spontan, din proprie initiativa, ci reactiile in fata comentariilor noastre (inocente, spontane si liber exprimate) fata cu acele comentarii. De aceasta data, ati procedat exact asa cum procedeaza intotdeauna d-na cu pricina, cautand in replicile noastre dorinte/intentii ascunse fata de autorul textului pe care-l comentam. prin urmare ca am da replici nu pe text, ci vizand in mod special corectii ale persoanei, dorinta de a o goni sau de a o reduce la tacere, ori de a determina persoana respectiva sa faca sau sa nu faca ceva anume, sau de a-i modifica comportamentul ori atitudea, convingerile Ceea ce noua (vai) ne este completamente strain. Cei care sunt bantuiti de asemenea spaime ar trebui sa se auto-analizeze pentru ca (de obicei) ajung la astfel de ipoteze doar judecandu-i pe altii cu propria lor masura, pentru ca asa sunt ei insisi, dornici de a transforma, vindeca… mai terapeuti asa de felul lor. „Doctori” care atunci cand nu pot „vindeca” prefera sa ucida (…) doar ca sa faca naiba ceva, sa nu se zica c-au trecut prin lume fara sa lase urme, schimbari… Noi dimpotriva pe toti caei care „sunt” ii dorim fix asa cum „sunt”. Motiv pentru care le comentam textele, nu fiinta.

     Ideea ca din spusele noastre ar fi putut reiesi ca trebuie (?!) sa va retrageti (strategic) din dispozitiv? 😉 Sau sa intrati in “adormire”? 🙂 sau sa va imaginati ca ne-am fi dorit ceva anume (orice) vizavi de ce ar trebui sa faceti (si care sa justifice o atare formulare jucaus-ironica cu dispozitive si adormiri)… este cea care ne-a amintit-o pe doamna marginaliilor… Nu spontaneitatea spuselor d-voastra despre care am zis ca se cer continuate cu aplauze furtunoase. Optimisti fiind speram ca aceasta explicatie complicata sa reuseasca sa simplifice continutul neironic al analogiei facute spontan intre domnia voastra si domnia doamnei Marginalia.

     Apreciază

    • stely said

     No comment. :))

     Apreciază

    • stely said

     Apropo, de ce credeti ca s-a razgindit compania Lukoil sa nu mai plece din Romania asa cum incerca sa-i sperie pe cei slabi de inger ?

     „La ce ne foloseşte nouă faptul că răcneşte domnul Băsescu acum: Dacă vor să asculte de legile de la Moscova. De ce se referă la asta? Ca să adune cât de cât nişte voturi pentru oameni cu discernamant limitat, care mai cred în marote, gen bătălia cu Putin”, a declarat Cristian Tudor Popescu.”

     http://www.gandul.info/stiri/cristian-tudor-popescu-despre-declaratia-lui-basescu-referitoare-la-lukoil

     Apreciază

 16. d'Artagnan said

  Arcaluigoe(DlGoe)

  La rabin
  Max şi Moritz se ceartă şi merg la rabin.
  -Max, îi spune rabinul, dă-i lui Moritz mia îndărăt.
  -Nu-i dau nimic.
  -Max gândeşte-te bine, dă-i lui Moritz mia ce ţi-a împrumutat-o.
  -Nu-i dau nimic.
  -Max, nu se poate, dă-i mia înapoi.
  -Îi dau un căcat.
  – Bun, avem o bază de discuţie.

  🙂

  DlGoe, e încurajator ce-mi spuneți despre turul II!!

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Sa va fie de bine! 🙂

   Mai vorbim despre asta intre tururi 😉

   Apreciază

  • Dl.Goe said

   P.S. D-le D’Artagnan, d-voastra ati fost la vot cu ocazia ultimului referendum? Referendumul de „alaltaieri” convocat pentru demiterea presedintelui? Asa… de curiozitate. Una mica pentru ca o curiozitate mai mare m-ar fi indemnat sa va intreb pe cine ati vota in turul al doilea (na acuma) daca ati avea de ales intre Ponta si Udrea? Sau, de ce nu, intre Dan Diaconescu si Corneliu Vadim? Impresia mea (poate gresita) este ca d-voastra consderati din start ca turul I nici nu mai conteaza si ca in turul II au ajuns deja Ponta si Iohannis. Chiar d-o fi sa fie asa (e posibil), tot n-ar trebui sa fim mai pragmatici decat papa (sic) si sa abandonama visarea pentru turul I. Mai ales ca tot nu ne costa nimic, vorbind pe bloguri fara niciun efect. (Desi unii tot viseaza efecte). A considera lucrurile ca si intamplate e de rau augur, aduce ghinion. La fel ca si faptul de a fi superstitios. Si asta aduce ghion.

   Apreciază

   • stely said

    Mai bine sa vedem si ce spun unii dintre intelectualii de stinga „antibasista” si in acest caz”antimacovista” despre programul electoral al Monicai Macovei , intitulat (iresponsabil) de catre semnatarul articolului ” progrom…”
    Va spun din start ca pe mine m-a umplut de sila si revolta. Stiam ca exista scriitori , ziaristi etc. care au boala pe Monica Macovei tot atit cit si pentru Traian Basescu, dar nu-mi inchipuiam ca sunt atit de ingusti la minte incit sa nu inteleaga un program electoral de dreapta ( curajos si autentic ) dezbracat de propaganda si promisiunile mincinoase si manipulatoare, de care chiar si dumnealor ar fi trebuit sa fie scirbiti.
    A, l-am intilnit printre criticii „programului economic” si pe „stimabilul” Sorin Cucerai. Of, nu s-a schimbat cu nimic . Este chipurile „libertarian” , dar pesemne ca partizanatul ii face feste.
    Cititi aici sa va lamuriti:
    http://www.criticatac.ro/26474/monica-macovei-program-impotriva-srciei-pogrom-impotriva-sracilor-portrete-de-candidai/

    Apreciază

 17. Eumeu Itakianul, protetcorul Tolomacului. said

  http://www.ziare.com/alegeri/vot/invatatoarea-grevista-ar-interzice-votul-romanilor-din-diaspora-unii-stiu-cum-mai-arata-romania-doar-din-fotografii-1332374

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Ei daca asa zice grevista foamei asa o fi. Ce te faci insa cu bastinasii care nu stiu cum arata Romania nici macar din poze? Si acestora ar trebui sa li se taie/interzica… dreptul la vot? Poate ar trebui sa se dea teste IQ si examene de istorie, geografie, limba romana, cunostinte sociale si politice, economie, drepturile omului, igiena, religie si cine nu ia macar 5 la fiecare dintre acestea sa nu aiba drept de vot nici macar daca face greva foamei sau intra in silenzio stampa.

   Apreciază

   • Stely said

    O natie in care credinta si stiinta se vand la taraba unui infractor aflat in functia vremelnica de Prim-Ministru si care isi cumpara sustinerea cu bani publici nu merita sa se numeasca popor, ci o adunatura de hamesiti care asteapta sa li se dea la patru ani o infima parte din ce li se fura zilnic.

    O natie in care de la amvoanele bisericii lui Hristos cel rastignit pentru mantuirea oamenilor se predica numele unui infractor care se vrea Presedinte nu este un popor crestin, ci o gloata de pomanagii dispusi sa voteze asa cum le spune cel imbracat cu straie stralucitoare.

    O natie in care cei care trebuie sa aiba grija de sufletele si mintile tinerelor vlastare sunt chiar cei care ii indobitocesc nu este popor crestin drept-credincios, ci o adunatura mai analfabeta decat triburile amazoniene.

    http://politeia.org.ro/editoriale/cati-arginti-ati-luat-iudelor-de-la-amvon-si-de-la-catedra/32868/

    Apreciază

 18. RALG said

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18576272-cele-mai-impresionante-mesaje-scrise-romanii-din-strainatate-timp-asteapta-voteze-rugat-tata-voteze-diferit-data-asta-inteles-poate-reusim-cat-mai-multi-apropiem-parinti-felul-asta.htm
  ***
  Adrian Toca, Londra: Implinesc deja vreo doua ceasuri la coada, estimez alte vreo patru, realist vorbind. Coada ocoleste o piata intreaga. Oameni frumosi, calzi, linistiti, increzatori. O gramada de tineri, angajati la companii de top din Londra. Jucati in picioare si surclasati de mortii din Teleorman, dar increzatori. Stau toti pe Facebook si Twitter, isi dau noutatile de la unul la altul. Niste chinezi ne privesc ingaduitori de pe margine si ne fac poze.

  S-a huiduit mai devreme, probabil ca nervii vor da in clocot mai spre seara, pe masura ce vor ramane pe afara. Cred ca niciunul dintre oamenii de la coada nu va uita umilinta de azi. Cred ca fiecare va lua cu el furia si nedreptatea traita aici si-o va tine in el atat cat va fi nevoie si o va transforma in ce va fi nevoie.

  Am vorbit cu tata la telefon. Votant vechi PSD, fan inveterat Antena 3, motiv de multe certuri in trecut. L-am rugat iar, cu cerul si cu pamantul, sa voteze diferit de data asta. Pentru mine. A inteles si mi-a umplut sufletul de bucurie. Ne-a apropiat momentul. Poate reusim cat mai multi sa ne apropiem de parinti in felul asta.

  Trebuie sa fii intr-o situatie ca asta sa intelegi. M-am simtit incredibil de rusinat cand m-am pus la coada, mic, neputincios si furios. Intre timp am ajuns sa ma simt ca intre prieteni. Dar dezgustul e imens. N-o sa dispretuiesc niciodata votul si mi-e greu de inteles de ce de acasa pare o corvoada. E groaznic de frustrant sa fii impiedicat de ai tai sa votezi pentru ai tai.

  Mergeti la vot, dureaza cinci minute acasa. Sunati-i pe parinti si rugati-i, daca e nevoie. Conteaza, nu va lasati pacaliti ca n-ar conta. Conteaza pentru voi.
  ***
  Meer Ona, Bruxelles: Nici pentru job nu m-am trezit asa devreme, nici pentru nimeni. Azi, pentru prima oara in viata mea, simt ca iubesc romanii si Romania.
  ***
  Andreea Maierean, New York: Este 9 dimineata in New York, coada este deja de sute de oameni. Sentimente amestecate: pe de o parte speranta ca poate o astfel de mobilizare va face diferenta, pe de alta gandul ca nu va fi de ajuns. Astept deja la rand de o ora, imi revine in minte o cifra primita din tara: 100 000 de voturi pe liste suplimentare in Olt si Teleorman pana la ora 11 dimineata. Dovada hotiei generalizate si a ipocriziei fara margini. Eu voi vota astazi pentru un lucru simplu: pentru ca batranetea parintilor mei sa nu cunoasca umilintele si greutatile pe care le-au trait bunicii.
  ***
  Maria Cristiana, Londra: Dupa 6 ore de stat la coada am reusit sa votam. Eu pentru prima data in viata. Tin sa le multumesc voluntarilor din sectie, care desi erau numai 5, si lucreaza fara oprire de la ora 7 dimineata, rezista in continuare sa scrie de mana si cu viteza. Va multumesc din suflet, pentru ca va grabiti si munciti atat de repede. Noi am votat, dar erau foarte multi care au ramas in spate, ne dorim ca toti sa reuseasca sa isi exprime dreptul constitutional –- feeling fara ulei, faina si zahar
  ***

  Sabina, Bruxelles: Dupa doua ore jumate, tot la coada. Mi-s asa de dragi toți oamenii astia înghețați bocnă si plouați bine din jurul meu. Cineva a adus cafele, altcineva a venit cu mâncare calda. E bine la coada.
  ***
  Cristina Simion, Munchen: Cinci ore. Cei din fata ne spun ca nu avem nici o sansa. O sa ramanem aici pana la 21.00, vor fi aproape 12 ore. Mi se duce bateria la telefon, nu stiu daca mai pot posta… Voluntarii si membrii comisiei sunt impresionanti. Lucreaza fara oprire de ore in sir.
  ***
  Anca, Haga: Coada e deja afara. Pe langa cozi se completeaza declaratiile. Lumea se asigura daca fac bine ce fac. Cand le zambesti se uita linistiti in ochii tai. Iti multumesc. Deocamdata se sta cam o ora. Din oras primesc mesaje cum ca in tramvaie in oras se aude mult romana azi. Familiile cu copii au prioritate la vot. Pana acum la Haga au votat vreo 900/1000 oameni. Sunt foarte multi tineri la coada.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: