(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Semne clare anul are

Posted by Arca lui Goe pe septembrie 29, 2014

Mani_pulareSe pare ca semnele sunt clare. Populatia hiperspatiului universului virtual al anoimatului clandestin si amator (ceea ce include desigur intreaga blogosfera alaturi de celelalte com-ponente), s-a predat, a capitulat, definitiv si ireversibil. Si-a cedat total si neconditionat libertatea (toate libertatile, de impresie, de expresie, de informare, de comunicare, de dialog, de monolog, de gandire, de devenire, de pursuit of happiness. Este uluitor. Este intristator. Este co-plesitor. Pretutindeni, de pretutindeni si orincotro ai privi, daca privesti (cu putina atentie, cu putina detasare) fie padurea, fie copacii si apoi cerul (ca-n cer asa pe pamant), vei observa, mai draga prea-cinstit cititor citit si unic al Arcei lui Goe, si al câtor alte arce celebre vrei, ca intrega populatie a HUVACA a cedat (fiecare sau toti la un loc), a capotat, sub povara de nesuportat a libertatii (de gata, pret-a-porter, pe gratis, free freedom) la care a (si) renuntat – de buna voie si nesilit de nimeni – in schimbul unui confort caldutz, consum(er)istic, sedativ: totul pentru nimic. Freedoom. Junk food intelectual.

Mani_pulare4Se pare ca semnele sunt clare. Populatia HUVACA a acceptat de sus si pana jos, fara nicio impotrivire, fara revolta, fara crâcnire, fara murmur, fara exceptie, sa discute, in deplina pseudo-liberate, la comanda, exclusiv temele propuse de sus, exclusiv in termenii si tonurile dictate de sus. Fara abatere. Uitati-va in jur, de jur imprejur, pretutindeni, de pretutindei si orincotro. Veti vedea ca nimeni, dar absolut nimeni (cetateni, anonimi, pseudo-anonimi, bloggeri, ziaristi, jurnalisti, formatori de opinie, politicieni, si asa mai departe, mult mai departe) nu discuta despre altceva si/sau in alti termeni decat in acord cu temele, termenii si exact tonurile care provin de la nivelul ierarhic superior (cabinetul numarul 2, direct de la Dracu), in acord cu ordinea de zi (pe unitate). Nimeni nu-si permite sa schimbe vorba… Abordarea, tema, subiectul, nuanţa… Pretutindeni este vorba despre exact acelasi lucru, in exact aceeasi termeni.

Singurii care se abat un pic (exceptiile care consfintesc regula, tolerati anume in acest scop) sunt micii autisti, surzii care vorbesc pe limba muţilor, nebagati in seama, despre nimicurile personale. Uitati-va la cum si despre ce se vorbeste prin comentarii, in articole de blog, in articole de ziare etc… Totul este coerent, convergent, fara abatere, fara speranta. Nimeni si nimic nu iese din rând nici macar cu un milimetru. Nici macar pestii cei grasi. Toata lumea merge acolo unde merge râul: in ocean. Este dezolant, descurajator, deprimant. Ce-a vrut sa fie comunismul cu forta a fost adoptat de buna voie de toata lumea in post-comunism. Comunismul a iesit (pana la urma) triumfator la orase si sate, la televiziuni (prin televiziuni), pe bloguri, pretutindeni. Zumzetul acesta de pe fond, zgomotul de fond, şuşoteala aceasta, palvrăgeala, vorbaria fara rost, nu este decat felul concret in care fiecare vorbitor aflător in treaba, mereu „pe fază”, repeta cu emfaza, pe limba lui, ceea ce a auzit ca s-ar fi spus, si chiar s-a spus, mai sus (de el) pe fluxul stirilor atent selectate si promovate. Fiecare face la randul sau o filtrare/selectare a lucrurilor preselectate/prefiltrate anterior, pe nivelul ierarhic superior, alegand astfel din lista globala, fixa, data, ceea ce ar vrea el sa sublinieze (printre altii, in paralel cu altii). Ce nu e pur si simplu copy-paste este citat, parafraza, pitrocire, rearanjare si repigmentare, in strict cadrul si contextul dat. Am ajuns in sfarsit in locul in care nu se intampla nimic. Fara revolutionari. Fara dizidenti. Fara perspective. O HUVACA amorfa, total dependenta de media oficiala. HUVACA a devenit de facto amplificatorul benevol al (tuturor) stirilor oficiale in varianta oficiala. Ar putea oare cineva sa dea vreun contra-exemplu?

Mani_pulare5Asteptam cu nerabdare macar un contra-exepmlu cat de mic. Asteptam sa vina vreun prea-cinstit cititor citit si unic si sa ne spuna: „Uite măi tovaraşe Goe ca nu e chiar asa. Iata, tovarasul X de pe site-ul Y a venit cu o tema noua, cu o abordare noua, cu o interpretare noua, cu o dezvoltare noua, care nu-i a-la-carte”. Aiurea n-avem noi norocul acela. Ramâmane cum am stabilit, sa ne plictisim, simultan, fiecare sau toti la un loc. Cine urmeaza? Vrem altceva. Un criminal adevarat sa mearga la pian.

UPDATE: Tot cautand contra… exemple si negasind (fiindca orice s-ar spune sunt de negasit) am constatat intamplator (ce-ntamplare!) dar si cu (o) obida ca altii gasesc domnule. Contra… exemple. Ar putea fi acesta (de mai jos) un mic dar consistent contra… exemplu gasit de un mare amic virtual peste care am dat intamplator in timp ce si el se lupta cu inertia aici, in locuinta sa de toamna, iar eu cautam contra-exemplul criminalului adevarat care urma sa execute o simfonie solitara la pian. I-auzi una:

Cicå…

Mi-a capitulat conștiința

de elevul Ştefan, dintr-a-XI-a, B de la Constanta

Mani_pulare6într-o dimineață Domnul S refuză să se mai trezească
și
așa, dormind, Domnul S se lăsă băut de cafea,
se lăsă ieșit de ușă,
se lăsă urcat de autobuz,
dormind …

„sunt un om de datorie” se lăsă gândit Domnul S
la muncă, tot dormind, bineînțeles,
Domnul S se lăsă atomizat de oscilația
transcedentală
„frumos cuvânt, transcendental” se lăsă spus Domnul
S în timp ce-l înjunghia pe Kant
în drum spre casă Domnul S se lăsă uscat de ploaie,
iar mai spre seară se lăsă mâncat de pereții care
îi mulțumeau pentru companie

într-un târziu, Domnul S se lăsă mințit de timp
și urcat de pat „stai liniștit !” îi spuse libidoul
presându-i perna pe față Domnului S
”Tu ți-ai murit deja morțile ca să mai poți muri
acum.”
Și, adormind, Domnul S se lăsă culcat din nou …

73 răspunsuri sa “Semne clare anul are”

 1. RALG said

  Ma soldatule asculta comanda la mine,
  Tonul la cantec:

  „Tata meu in fundul curtii mulge oaia.”

  Pluton repeta.

  „Tata meu in fudu curtii mulge oaia. „

  Pluton cu cantec inainte.
  MARS,

  Tata meu in fudul curetii muge oaia,
  Laptele se-aduna si umple tigaia,
  Tata sta si mediteaza,
  Oaia sta si debiteaza,
  Tata sta si mediteaza,
  Oaia sta si debiteaza,

  Canta ma soldat ca te ia mama naibi,

  Nori se-aduna peste ograda, tata canta,
  Vrea sa vanda laptele sa-mi faca nunta,
  Curge laptele siroaie,
  Din cea mai aleasa oaie,
  Curge laptele siroaie,
  Din cea mai aleasa oaie,
  cccaaaaa
  Pleaca ma porcul ala de aicea ma.
  Oaia e bucuroasa ca e data gata,
  Ceru-l vajaie da mandru este tata,
  Laptele pe prispa-l pune,
  Si apoi isi zice o rugaciune,
  Laptele pe prispa-l pune,
  Si apoi isi zice o rugaciune.
  Tine cadenta soldat.
  Damne opreste vajaitul, tata zice
  Da doamne noroc pe casa mea sa pice
  Uite migu cum vireaza,
  Tata sta si se holbeaza,
  Uite migu cum vireaza,
  Tata sta si se holbeaza,
  Tata-al meu se uita-n cer mare mirarea,
  A luat migu lancer ca lumanarea,
  Tata-si chema la el oaia,
  Si ia in brate tigaia”

  Stang, drept, stang, drepe, tine cadenta

  „Cum sa creada el ca oaia o salveaza,
  Ionel pilotul se catapulteaza,
  Cechirap cechirap.
  Migu pica-n batatura,
  Face oaia tochitura,
  haidi balane
  Vezi tu bulau,
  Oaia tatei in sat se stinge
  Uff arde casa,
  Lptele-n tigaie se inginge
  uff, uff
  Vino Leano, strange masa
  De ce doamne te apuca toane
  De ce dai in noi cu avioane,
  De ce doamne te apuca toane
  De ce dai in noi cu avioane,
  Canta ma t-adineaurea
  Tata si Ionel pe prispa s-ospateaza,
  Nici ei si nici oaia nu mai mediteaza
  Se-odihnesc vorbesc in soapte,
  Si beau un pahar cu lapte,
  Se-odihnesc vorbesc in soapte,
  Si beau un pahar cu lapte, ”

  Pleosc….
  Boltoaca matii,
  fffffiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiuuuuuuuuuu
  fffffffffffiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiuuuuuuuu
  Fluiera ma mai tare
  …………………………
  Tine cadenta mai soldatule mai,
  fffffffiiiiiiiiiiiuuuuuuuuuu
  ffffffffffiiiiiiiiiiiuuuuuuuuu
  Tine aproape ma soldatule mai unde te screzi in America,
  Dute ba-n…….
  Lasa ba galagia in front
  stang, drept, stang, drept, stang, drept
  Tine aproape
  ffffffffffiiiiiiiiiiuuuuuuuu
  N-auzi ma sa tiï aproape ma bolovane ma

  Apreciază

  • Radu Humor said

   … medievala !!!

   John era un viteaz cavaler al regelui Arthur, dar avea si el o obsesie, pentru … frumosii sani ai reginei !!!

   Stia bine ca, daca i-ar fi atins, ar fi fost condamnat la moarte.
   Intr-o zi, John nu mai rezista si isi face cunoscuta dorinta lui secreta magului Merlin. Baiat orientat, magul gaseste o solutie pentru a satisface dorinta acestuia dar numai contra a 1.000 monede de aur.
   John accepta fara sa ezite. In dimineata urmatoare, magul Merlin prepara o pulbere urticanta si o pune in sutienul reginei, in timp ce ea isi facea dusul. Imediat ce regina se imbraca incepe sa simta o mancarime din ce in ce mai mare. Regele Arthur il convoaca imediat pe vrajitor, pentru a-i cere un remediu, iar acesta ii spune ca doar o saliva speciala, aplicata timp de 4 (patru) ore ar putea trata aceasta teribila urticarie. A mai mentionat ca, din testele efectuate in laborator, a observat ca doar saliva lui John ar avea aceste caracteristici speciale. Regele il convoaca imediat pe John, care deja isi luase antidotul pentru pulberea urticanta.
   Asa se face ca John are ocazia de a saruta (la ordinul regelui!), pentru cateva ore bune, sanii pe care ii visase dintotdeauna si pe deasupra vine sarbatorit de curte ca un erou. Inainte de a se intoarce la mosia lui, John este oprit de vrajitor, care ii reaminteste datoria de 1.000 de monede de aur.
   Surpriza, insa, … John, deja satisfacut, refuza sa plateasca, mizand pe faptul ca magul nu s-ar fi putut confesa, fiind complice la ce s-a intamplat. In dimineata urmatoare, insa, magul Merlin pune aceeasi pulbere urticanta in chilotii regelui …

   Morala fabulei :
   PLATITI-VA FACTURILE LA TIMP!!!

   Apreciază

 2. Denis said

  Felicitari pentru articol! Foarte bune observatii. Asa e, sint putini cei care nu se lasa dusi de valurile de propaganda iscate din sferele inalte si secrete unde se stabilesc temele de aruncat multimilor spre molfait. Dar sint, totusi.

  Preferatul meu #1 e takimag.com
  Din Romania, logec.ro (Bogdan Glavan).
  Altele:
  ericmargolis.com
  unz.com
  lewrockwell.com
  consortiumnews.com
  fredoneverything.net (Fred Reed)
  theburningplatform.com
  zerohedge.com (Tyler Durden)

  Apreciază

  • RALG said

   Va multumim pentru contra-exemplele propuse. Vom incerca (…) sa le „observam” si sa ne facem o parere despre validitatea lor in context. Poate chiar sa-i luam in discutia colectivului pentru abaterile de care se fac „vinovati”. 🙂

   Apreciază

  • RALG said

   Am rasfoit, in graba, cateva dintre site-urile d-voastra favorite. Sunt desigur speciale, deosebite (in bine) de multe altele (de majoritatea), din anumite puncte de vedere, ceea ce le face desigur sa fie… atractive. Totusi. din cate am putut observa in pripa. n-am remarcat ca s-ar indeparta sau desprinde de tematica si abordarile sugerate oficial. Faptul unora de a fi (mai mult sau mai putin) anti-sistem nu-i poate face (ba dimpotriva) sa fie ne-sistem, meta-sistem, altceva, mai omenesc, mai uman (ca nu-i chiar tot aceea), mai natural. Oamenii nu prea mai au timp si posibilitati sa se descopere si sa se inventeze pe sine. Au acces larg deschis (extra-larg) la avatarurile altora, din care pot decupa fragmentele preferate pentru a le combina intru a se obtine pe sine (din petice). Pana si psihopatii, artistii, poeti, savantii, nu se mai comporta original, fiind fortati sa se integreze unor canoane de nerefuzat, oferite insidios si irepresibil de contactul inevitabil cu ceilalti 7 miliarde de indivizi de gata, cu masa acestora. Cei din masa poporului. 🙂

   Apreciază

 3. RALG said

  Bibliografie complementar-colaterala, despre o subcategorie a råspân-dacilor: Mercenarii Constiintei, aflati cu o treapta mai sus (da, da, permite constitutziunea) fata de populatia de rând a HUVACA.

  Apreciază

 4. d'Artagnan said

  Uite că am venit eu cu o abordare nouă:
  http://hanulmuschetarilor.wordpress.com/2014/09/30/alte-masti-aceeasi-piesa/

  🙂

  Apreciază

 5. Dl.Goe said

  Despre bunul Dumnezeu se spune c-ar fi atotștiutor, atotputernic, si atotcreator. Numai El. Dar pana si-n bunul Dumnezeu „a sti”, „a putea” si „a crea”, sunt separate. Nu-i o singura artå/tainå, ci trei. O sfântå treime. In infinit, degeaba stii daca nu poti si degeaba poti daca nu faci. Dar, oare, ai putea sa poti fara sa stii? Sau ai putea sa poti fara sa faci? S-ar putea a-toata-puterea fara a-toata-stiinta. Dar a-toata-creatia fara a-toata-stiinta si/sau fara a-toata-puterea? Probabil ca nu… e momentul unor asemenea discutii firoscoase. Ceea ce ar trebui sa fie clar (dar nu e) este ca decaderea din infinit vine (si) cu unele avantaje. Cand nu este vorba despre „tot” si nici despre „nimic” ci despre ceva, asa… mai pe la mijloc, lucrurile se mai nuanteaza, se mai indulcesc… Despre El se spune c-ar fi atotștiutor, atotputernic, si atotcreator. Numai El. Ceilalti (infernul?) sunt (doar) știutori si/sau puternici si/sau creatori. Paritial știutori si/sau puternici si/sau creatori, in cele mai variate dozaje, fiindu-le (ca sa fie) suficient. Poti fi stiutor fara sa ai vreo putere si fara sa creezi (sa fi creat nimic). Poti avea putere (mustind de potentialitati) fara sa stii (nimic) si fara sa creezi (sa fi creat, ceva, orice). Poti crea fara sa stii (nimic) si fara sa poti (nimic)… Poti fi cauza, mijloc sau efect… Poti fi orice… in neinfinit… Stiu deci exist. Pot deci exist. Fac deci exist. Poate de aceea este atat de usor de facut… confuzia intre „a sti” si „a crea”, bunaoara. Doua lumi diferite, ca de la cer la pamant.

  Celui care s-o-ntreba ce-i cu aceste cugetari (creatii) ale sarmanului d.Goe, ii putem spune, ca sa se stie, ca nu-i nimic/a. E doar un moft. Limitat. Neinfinit. 🙂 Ori poate nitzel (dar suficient) mai mult decat nimic/aaaaa. Un fleac.

  Apreciază

  • stely said

   „Mai devreme sau mai târziu toate poveştile se sfârşesc şi nu mai rămâne nimic de adăugat” .

   P.S. Oare aşa sa fie ?

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    In genere asa este doar cå doar pentru adeptii big-bang-ologiei mistice, care trufasi pe fata, care ambalati in dizgratioasa pseudo-modestie si umilinta de fatada; categoria ticalusilor care de tampiti ce sunt nu-si realizeaza ticalosia. In rest nu. Povestea merge mai departe, mereu mai departe, fara inceput si fara sfârsit.

    P.S. Foarte complexa, incurcata si intersanta morala legendei lui 1900, despre care s-a mai vorbit in treacat pe Arca lui Goe, candva, intr-o alta incercare (la fel de) ratata.

    Apreciază

 6. arcaluigoe said

  UPDATE: Tot cautand contra… exemple si negasind (fiindca orice s-ar spune sunt de negasit) am constatat intamplator (ce-ntamplare!) dar si cu (o) obida ca altii gasesc domnule. Contra… exemple. Ar putea fi acesta (de mai jos) un mic dar consistent contra… exemplu gasit de un mare amic virtual peste care am dat intamplator in timp ce si el se lupta cu inertia aici, in locuinta sa de toamna, iar eu cautam contra-exemplul criminalului adevarat care urma sa execute o simfonie solitara la pian. I-auzi una:

  Cicå…

  Mi-a capitulat conștiința

  de elevul Ştefan, dintr-a-XI-a, B de la Constanta

  într-o dimineață Domnul S refuză să se mai trezească
  și
  așa, dormind, Domnul S se lăsă băut de cafea,
  se lăsă ieșit de ușă,
  se lăsă urcat de autobuz,
  dormind …

  „sunt un om de datorie” se lăsă gândit Domnul S
  la muncă, tot dormind, bineînțeles,
  Domnul S se lăsă atomizat de oscilația
  transcedentală
  „frumos cuvânt, transcendental” se lăsă spus Domnul
  S în timp ce-l înjunghia pe Kant
  în drum spre casă Domnul S se lăsă uscat de ploaie,
  iar mai spre seară se lăsă mâncat de pereții care
  îi mulțumeau pentru companie

  într-un târziu, Domnul S se lăsă mințit de timp
  și urcat de pat „stai liniștit !” îi spuse libidoul
  presându-i perna pe față Domnului S
  ”Tu ți-ai murit deja morțile ca să mai poți muri
  acum.”
  Și, adormind, Domnul S se lăsă culcat din nou …

  Apreciază

 7. Dl.Goe said

  Între-Bare

  Spune-mi,
  Dacă te-aş prinde într-o zi
  Si te-aş intreba:

  Ce preferi?
  Să fii nemuritor
  Pentru o vreme
  SAU
  Muritor pentru totdeauna?

  Nu-i aşa ca ai evita să clipeşti
  Pentru câteva zile,
  De teamă
  Să nu-mi banalizezi întrebarea?

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Mi-ar placea sa fiu nemuritor
   Macar pana la Craciun

   Zise porcul
   Si mai lua o gura de laturi.

   Apreciază

  • Dl.Goe said

   Må multumesc sa fiu
   muritoare
   în toata iarna eternitatii

   Zise si vaca
   Rumegand infinit.

   Apreciază

   • Stely said

    Un singur raspuns pentru toate intrebarile ;

    neintrarea în neființă

    încet-încet, toate ființele care sîntem
    ne părăsesc.
    ne lasă animalul care are grijă să avem
    poftă de mâncare
    se duce omul, muncitor cuminte la uriașa uzină
    a constiinței noastre
    pleacă planta care ne îndeamnă să prindem rădăcini
    pe lumea asta.
    toate pleacă, noi rămânem pe loc.
    ca într-un film vechi în care se mișcă decorul
    pentru ca privitorul să aibă senzația că mașina se mișcă.
    și când pleaca toate, rămânem cu nicio ființă în noi.
    intrăm în neființă cum se zice.
    doar că, intrarea ar fi un act dinamic, de voință,
    în timp ce, așa cum am demonstrat mai sus,
    noi rămânem singuri, nu intrăm nicăieri.
    deci, neintrăm în neființă cum s-ar spune.

    P.S. Nu am reusit nici macar sa citesc daramite sa descalcesc itzele din topicul prezent.
    PPS Luna octombrie a inceput cam prost (pentru mine).atit in real , cit si in virtual. S-ar zice ca”Balanta” s-a cam dezechilbrat. Va trebui sa-mi recapat stabilitatea , macar in virtual . Astept ajutoare.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     Cu un asemenea poem la activ nu aveti nevoie de ajutoare ci doar de per se, verenta. De la noi o re-verenta.

     P.S. Important nu este cum incepe Luna ci cum se sfarseste. De Halloween. Va dorim Luna plina.

     Apreciază

    • stely said

     Sunt „semne clare”…de mai bine pentru ziua deazi.Multumesc. 🙂

     Apreciază

    • stely said

     Cineva (nu spun cine) m-a felicitat pentru acest poem, ce din pacate se afla „la activul ” domnului „Iv cel Naiv ” si nu „la activul ” meu. De obicei nu uit sa precizez autorii citatelor mele dar iata ca acum s-a întâmplat . 😳 Recunosc, nu mi-am facut prea multe griji ca nu am facut precizarea de rigoare, intrucit s-ar fi putut cerceta in caz ca ar fi fost niscaiva dubii , chiar daca exprimarea de aici : Cu un asemenea poem la activ nu aveti nevoie de ajutoare … citita „ad literam” ar fi putut induce in eroare.
     A, desigur ca eu am inteles (poate cam egoist ) ce este cu adevarat in toata aceasta poveste „la activul „meu. Marturisesc insa ca m-am simtit magulita , motiv pentru care i-am multumit Dlui Goe pentru re-verenta.

     Apreciază

    • stely said

     Si acuma , Uite măi tovaraşe Goe ca nu e chiar asa. Iata, tovarasul „Akenaton” de pe site-ul https://www.youtube.com/people a venit cu o tema noua, cu o abordare noua, cu o interpretare noua, cu o dezvoltare noua, care nu-i a-la-carte”.

     P.S. Este o dedicatie pentru aparatorii libertatii in „HUVACA”.

     Apreciază

    • stely said

     Si acuma ,”cui pe cui se scoate” 🙂

     la piața de suflete

     am siiingurătate, luați vă rog
     c-o dau ieftin – pe un zâmbet șăgalnic
     și o senzație de deja-vu,
     hai c-o dau pe două-trei ieșiri cu bicla,
     până ne dăm seama ca nu ne potrivim
     sau pe un weekend în vamă;
     ia uitați ce singurătate mare și voinică am,
     ca un ficat de alcoolic, ia uite cum
     se zbate când o atingi de alt suflet
     hai că e vie,
     hai că știe să scrie
     dacă-i dai creion și hârtie
     poftiți la singurăăăătaaateee,
     știe să coboare la fel de bine
     pe ambele părți ale patului,
     udă florile, gătește, repară clanțe
     tricotează unu’ pe față, unu’ pe dos la speranțe.
     haideți la singurătaaaate, vă rog,
     luați că e ultima
     doar pe asta o mai am, să plec și io acasă.

     Iv cel Naiv

     Apreciază

 8. Dl.Goe said

  Câinele låtra te trei ori
  scurt… a jale
  ca trei sirene care suna
  continuu uuu
  la Lunå

  In fundal,
  nevazuta
  Calea Lactee
  se scurgea din Vaca
  si hranea Porcul
  cu nemurire…
  he-ra
  sublim !

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   In zori de zi
   Cocosul sparse linistea
   Sunând, prematur, desteptarea

   Vaca se împåuna cu penele lui
   Porcul ii savurå carnea
   iar Câinele ii mâncå pielea si oasele.

   Cuca tzine lumânarea.
   in liniste
   câr, câr…

   Apreciază

 9. Dl.Goe said

  Dedi-ca-ţie:a-Micilor Mart- i/o -ri

  Pentru ce se duc, Nichita,
  Trenurile lungi pe linii
  Tremurînd de infinita
  Gingăşie a luminii?
  Si de ce se iau la harţă
  Îngerii lîngă cantoane?
  De ce are roua scoarţă
  Si amurgul vechi bidoane
  De ulei pentru elita
  Leuşteanului grădinii?
  Pentru ce se duc, Nichita,
  Trenurile lungi pe linii?

  (Scrisoare, Emil Brumaru)

  Apreciază

 10. d'Artagnan said

  DlGoe, ce ziceţi, eu dacă am declarat că-s muschetar, că-s un naiv între două şi am şi poză pusă, nu sunt „pe faţă”, n-am zis aproape tot despre mine?

  http://adevarul.ro/news/societate/interlocutori-acoperiti-1_543170700d133766a8b03588/index.html

  Apreciază

  • d'Artagnan said

   Că-s un naiv între două…vârste, nu între două… 🙂 , aoleu, dacă citeşte nevastă-mea…uite, am zis şi că-s însurat!

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Dar sa nu uit… va multumesc pentru recomandarea de lectura facuta si mai ales pentru faptul ca, citind articolul d-lui Plesu, v-ati gandit la (b)Arca lui Goe, in postura de „adrisantul cunoscut”… Inseamna mult pentru noi. 🙂

    Apreciază

  • Dl.Goe said

   O-ho-ho-ho ho-ho… Ariticolul d-lui Mos Craciun Plesu este literalmente fabulos, marfa då marfa då marfa, un episod nou in lunga epopee a galcevei sale de unul singur cu HUVACA. Acest articol trebuie musai preluat pe (b)Arca lui Goe si monumentalizat. Este expresia cea mai clara a prapastiei care separa dorinta de putinta. Inca o data si inca o data dupa o alta data de dupa o alta data, dl. Mos Craciun Plesu cedeaza ispitei irezistibile de a se adresa gloatei anonime si, ca de fiecare data, pe o cale batatorita, incapabil de cea mai mica abatere de la sablonul constrangator care-i determina comportamentul, o face formal, oficial, din amvonul bisericii sale in care, din simplu enorias, se inchipue a fi preot. Formal dl. Mos Craciun Plesu se adreseaza cititorilor sai normali (cei tacuti, muti de uimire, care citesc si tac, citesc…) vorbind nu „cu” ci despre ceilalti (infernul), despre gloata anonima. Nu, dl. Mos Craciun Plesu nu vorbeste cu gloata anonima, pe care o si infiereaza din vorbe. N-ar fi frumos, n-ar fi kosher, n-ar fi in acord cu corectitudinea politica, cu buna crestere, cu buna cuviinta. Ar fi compromitzator. Ar fi injositor. Dar vai! In realitate insa domnia sa li se adreseaza in cel mai direct mod cu putinta (ca intotdeauna) acestora anume, gloatei vorbitorilor anonimi si pseudo-nimi, acordandu-le, de sub protectia notoritatii, sale un „ba pe-a(l) ma-ti” de toata frumusetea (frumusetea pierduta). In lunga epopee a galcevei sale de unul singur cu anonimitatea, acest Mos Goriot al presei scrise, insinguratul fata cu HUVACA, vine si revine in aceeasi nota previzibla, cu o ritmicitate dupa care s-ar putea potrivi ceasul. Paharul i se umple de fiecare data intotdeauna la aceeasi (h)ora (hora in care nu poate sa intre desi este atras in mod irezistibil de muzica ielelor anonime). Dl. Mos… prefera sa cante iarasi psalmi piezisi din amvon, chipurile adresati enoriasilor sai normali (cei tacuti, muti de uimire, care citesc si tac, citesc…), singurii cu care dl. Mos… poate comunica pentru ca (nu-i asa?) pe acestia domnia sa ii cunoaste foarte bine, stiind cine sunt (fiind exact cine vrea domnia sa så fie). Acesstia si numai acestia ii dau d-lui Mos şansa unei minime aproximări a „interlocutorului” asa incat sa-si poata face o idee (neicusorule) despre vîrsta lor, despre studiile lor, despre meseria lor, despre anturajul lui, despre nevestele lor, despre cati copii or avea, despre cat de des fac sex (si cu cine), ce mananca, ce beau, cat beau, ce (mai) citesc, ce (mai) vizioneaza, voteaza, planteaza, ce biserica frecventeaza si cate altele care sa-l ajute pe dl. Mos sa aiba idee el (si mai ales martorii) cu cine vorbeste, cine-i unul si cine-i altul, asigurandu-se astfel, in mod natural, transferul de autoritate de la persoane catre spusele persoanelor, ca-n termodinamica (nu ca-n democratie, inteleasa vulgar si etimologic, ori chiar epistemologic in acord cu deontologia si entropia comunicarii verbale)…

   Daca ar fi fost (sa fie) viteaz si chiar ar fi dorit sa corijeze (sa schimbe, sa transforme, pe ici pe colea) (câte) ceva din ceea ce critica (nici vorba insa sa vrea d-lui asa ceva) dl. Andrei Gabriel Plesu ar fi scris nu un articol (reluat in repetitie de repetitie de repetitie in reluare) despre simtzamintele domniei sale fata de gloata anonima (care, de fapt, ii tine isonul si-i amplifica vorba si mesajul), simtzåminte de altfel ultra-cunoscute tuturor, ci ar fi scris un comentariu – UN COMENTARIU, spontan, la fata locului, semnat in clar Andrei Gabriel Plesu, eseist – si adresat unui anonim intamplator oarecare, dand un exemplu personal despre cum ar trebui scrise si semnate comentariile in subsolul unui articol de ziar. Asa insa ce mare branza a facut (?), fofilandu-se, pe sus, intr-un articol de ziar din care gazeta a tinut sa sublinieze (pasa-mi-te) esentialu (cicå, zice ‘mnealui)

   „…Mi-e greu să înţeleg retorsiunea golănească, greşelile de gramatică, semidoctismul ţanţoş, monotonia ideilor fixe, partizanatul gregar, transformarea dezacordului în ură…”

   Ce spui Franz. Da’ greu mai pricepe domnia sa lucrurile simple.

   In fapt esentialul care ar fi trebui extras (din context) din articol era acesta (‘ce d-lui):

   „…sunt incapabil să recunosc dreptul oricui de a-şi spune părerea…”

   Dl. Mos Craciun Plesu (dom Colonel) vrea musai sa stie cum il cheama pe Spiridon Necsulescu. De ce vrea? Foarte simplu. Se poate vedea intr-un minut in filmul de mai jos (minutul de la 27:20 pana la 28:31).

   Vizionare placuta.

   Apreciază

   • stely said

    Dar nu cumva ” Dl. Mos Craciun Plesu ” se alinta si el precum ” observărăţelul” de mai jos ? Macar asa, din anonimat („poeselul”) ar putea fi considerat egalul „boierilor mintii portokaki”.
    A, sa nu uit : cred ca i s-a facut dor de „Dl Goe” . 🙂

    Observator Says:
    1 octombrie 2014 la 3:25 PM
    In timp ce @Dl Goe, trolul de trista amintire pe aici, se straduia din rasputeri (fiindca aceasta ii era misiunea secreta, probabil) sa minimalizeze si sa decredibilizeze total spusele si opera lui AVP, pentru ca masele populare de pe Net sa nu cumva sa creada ca acestea sunt egale cu ale “boierilor mintii portokaki” (cum ar spune chiar gazda noastra), Dvs, stimata Doamna Marginalia non turpia, ii faceti deja un mare hatar “Poeselului”, concedand ca opiniile sale sunt egale cu ale orisicui (fie el un puricel, un purcel sau un Plesu). Presupun ca acesta e un pas mic pentru orgoliosul nostru Poesel, insa e un pas urias – inainte, sa fim bine intelesi! – pentru Democratie 🙂 Sa traiti !

    Observator Says:
    3 octombrie 2014 la 12:33 PM
    “Destinatarul” fiind cine: colonelul Ratiu Gheorghe, sau Vladimir Tismaneanu? La etatea dumnealui, nu cred ca Ratiu mai are chef de supravegheat pe forumuri. Cat despre Vladimir Tismaneanu, “Volo” (cum ii zice gazda, afectuos), se pare ca e fan “portokakiu” cvasitaliban, asa ca se va preface ca nu mai vede noua replica a lui AVP (fiind usor de dedus de ce). Excelentul politolog “Volo” e si el un biet “om subt vremi”, spre deosebire de “ieroul” nostru, AVP, care fiind atemporal, se misca fara nici o sfiala fata de toti si toate, precum viteza luminii in vid. (Sper ca n-am calcat iar pe bec…ups).

    AVP Says:
    3 octombrie 2014 la 10:35 PM
    Presupuneri egale cu cele ale lui Stely despre mine, cum c-aş avea “un interes” in spe, şi mai mult decât atât, n-aşa? Nu în modul ista simplist se judecă un intelectual autentic. Vba ceea: “Ştie oare vrabia cum i-ar veni berzei?”

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     🙂

     Personajul pe care-l invocati evocandu-l (ne) este din ce in ce mai neinteresant. Impresia noastra sincera este ca (serios acuma) domnia sa a trecut binisor granita dintre normal si patologic in psihiatrie, afundandu-se (sub falsa asistentza de specialitate) in boala. Omul e un maniac al propriei importante multe peste ceea ce ar putea fi considerat rezonabil. (Prin comparatie, de ex, dl. Plesu, intamplator un personaj realmente important, valoros la scara naionala, sta mult mai bine in aceasta privinta a preocuparii pentru importanta proprie si pentru etalarea acesteia in peisaj). Dar, nu nebunia personajului ni-l face din ce in ce mai neinteresant. Nu, nici vorba. In genere nebunia este interesanta. Ceea ce-l duce, fixandu-l acolo, in arie neinteresului nostru (ca dealtfel al tuturor) nu este nici macar benigna sa ticalosie (omul e un ticalos ordinar, marunt) ci imensa sa prostie, care-l face sa fie plat, plictisitor, incolor, insipid, repetitiv, previzibil, sterotip. Felul in care-si (tot) då singur replici si apa la moara (sub variate pseudonime, ca anonim) ca sa aiba ce macina in moara singuratatii este atat de stupid incat numai replicile psiho-terapeutice ale vizitatoarei sale care nu conteneste sa-l asigure obsesiv, preventiv si terapeutic, de „consideratie” si „respect”, mai pot concura cu sanse in aceasta intrecere a tâmpeniei absolute si dezinteresate. Omul si oama sa sunt demni de mila, in prostia lor care-i imbraca precum un halou impenetrabil de bezna. Nici macar de satirizat nu mai sunt buni. Singurul avantaj al prostiei evidente cu care se manifesta personajul pe care-l invocati, evocandu-l, este acela ca astfel ticalosia-i este umbrita, banalizata, bagatelizata, facandu-l pe acest borfas marunt sa para o victima onesta a unei boli mai grave decat el insusi.

     Apreciază

    • stely said

     Este adevarat ca nu mai prezinta nici un interes, in sensul ca a devenit plictisitor, agasant, previzibil si imposibil de oprit din abisul in care se prabuseste . Cine sa-i spuna ca este de un caraghioslâc de neînchipuit ? Mai cunoasteti vre-un blogger cu un asemenea comportament ?Asta da, poate fi unicitate .

     Apreciază

    • stely said

     Comparatia mea cu dommul Andrei Plesu a fost cam fortata . De fapt a fost doar un pretext pentru a fi putin „on topic .”:) Fandoseala asta cu anonimii care il comenteaza i se poate trece usor cu vederea . Articolele dumnealui sunt demne de un „boier al mintii „. La fel ca si cele ale domnului Gabriel Liiceanu :

     „Nu se întâmplă oare în mod curent ca un actor care „dă viaţă” unor personaje visătoare, neajutorate sau idealiste să devină un „actor îndrăgit”? Cine oare nu l-a îndrăgit pe Anthony Queen jucându-l pe Zorba? În schimb, nimeni nu va vorbi de Boris Karloff în rolurile din Frankenstein ca de un „actor îndrăgit”. Nu pentru că nu l-ar fi jucat bine pe monstrul scăpat din laboratorul doctorului, ci pentru că l-a jucat atât de bine, încât, în imaginarul public, actorul s-a contaminat de monstruozitatea personajului său. Iar când îi vezi pe Klaus Kinsky sau pe John Malkovich, distribuiţi mai cu seamă în roluri de eroi malefici, cu firi ascunse, perverse sau criminale, nu eşti oare lesne înclinat să ţi-i închipui odioşi şi în viaţa de zi cu zi?”, scrie Liiceanu în „Mercenarii conştiinţei. Cazul Radu Beligan”.
     http://adevarul.ro/cultura/arte/gabriel-liiceanu-despre-cazul-beligan-a-fredonat-ani-rand-tribunele-abandonului-refrenul-impudorii.

     Apreciază

    • RALG said

     As face o precizare despre care in secret speram ca n-ar fi realmente necesara si anume ca admiratia noastra pentru Andrei Plesu nu este catusi de putin umbrita de in/consistenta cu care trateaza anonimii, anonimatul, anonimitatea si discutiile libere aferente. Contestand aceasta atitudine nu incercam sa-i facem vreun repros (mai ales ca asa a apucat, acuma na, ce sa faca si dânsul?) or sa-i facem vreun atac. Nici vorba. Si-n plus si la urma urmei, ceea ce discutam noi aici pe (b)Arca lui Goe ramane intre noi, netulburandu-i dlui Plesu singuratatea nici macar cu umbra vreunui disconfort pasager. N-avem nevoie de vreo prudenta in acest sens.

     Apreciază

    • RALG said

     Gestul pervers al ramolitului Beligan (fost mare actor de teatru) a dat multora ocazia sa-si dea in petec, sa li se umfle intr-insii rânza si pe ei muschiul echidistantei si-al superioritatii. Gestul pervers al ramolitului ar fi meritat sa treaca neobservat. Cu siguranta insa ca infatuarea si prostia ingenioasa a unora care sunt (mai mult sau mai putin) intelectuali ar fi gasit cu usurinta alte pretexte de a se lua in seama, alegand altceva din evantaiul bogat oferit de media oficiala in acest sens. Este pacat de risipa celor care au abordat cu onestitate si luciditate gestul eternului Rica Venturiano al tuturor timpurilor.

     Apreciază

    • stely said

     Hopa !! Va este dor de „varul nostru , cuscre? ” 🙂

     Scriitorul Mircea Cărtărescu: „Da, voi merge la vot”.

     Mircea Cărtărescu a anunţat că va vota la alegerile prezidenţiale cu Monica Macovei. Scriitorul a spus că a ajuns la concluzia că Monica Macovei este candidatul pe care el îl va vota.

     „Dragii mei, în ultimele zile m-am sucit şi m-am răsucit m-am gândit şi m-am râzgândit. Afurisita mea de minte greoaie( că doar tata, bănăţean molcom, n-a stat de pomană) nu mă lasă să iau uşor decizii. Dar iată-mă în fine hotărât, şi de- acum aşa rămân. Dacă voi credeţi că ajută, răspândiţi: O VOTEZ PE MONICA MACOVEI.
     Sper să se-ntâmple un miracol şi să iasă! ”

     http://www.gandul.info/magazin/scriitorul-mircea-cartarescu-da-voi-merge-la-vot-cu-cine-spune-ca-va-vota-13367952

     Apreciază

    • RALG said

     Superba surpriza facuta de catre dragul Mircea. Sa te tii acuma reactii echidistante la pseudo-intelectuali and co.

     Apreciază

    • stely said

     S-ar putea sa fie putin stimulat si de …

     „Mircea Cărtărescu deţine o cotă egală – 25 la 1 – cu cele atribuite scriitorilor Milan Kundera, Thomas Pynchon şi Cees Nooteboom şi cântăreţului american Bob Dylan în ceea ce priveşte şansele de a câştiga premiul Nobel pentru literatură pe 2014, informează site-ul casei de pariuri Ladbrokes.”
     http://www.gandul.info/stiri/nobel-2014-cartarescu-kundera-dylan-cote-egale-in-privinta-sanselor-de-a-castiga-premiul-pentru-literatura-13367600?
     P.S. Cred ca premiul Nobel pe 2014 va merge la ADONIS. Este „favoritul „meu 🙂

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     daca ar fi dupa mine i-as acorda premiul Nobel pentru literatura lui Iv cel Naiv

     Apreciază

    • stely said

     Marturisesc spasita ca nu m-am gindit la o asemenea idee . Ar fi interesanta o asemenea perspectiva care, insa, spre a putea fi realizabila ar insemna fie ca Iv cel Naiv sa accepte deconspirarea, fie ca cel care il va propune sa faca parte din juriul premiilor Nobel .
     Cind am scris despre Adonis, precum ca este „favoritul ” meu, am avut in vedere in primul rind faptul ca se afla (si acum) printre nominalizatii cu sanse, iar in al doilea rind (si cel mai important) ca ideea este mult mai veche, dar nu-mi apartine . Am preluat-o de la un mare admirator al poetului de limba araba- Alî Ahmad Esber (Adonis)- domnul Basarab Nicolescu.
     Iata ce spune dumnealui despre Adonis si premiul Nobel:

     „Dacă as face parte din juriul premiilor Nobel, i-aş acorda lui Adonis nu numai Premiul Nobel pentru Literatură , ci si Premiul Nobel pentru Pace :opera lui încarnează unitatea umanului, adică ceea ce se găseşte „între, în şi dincolo „de fiinţele umane trăitoare pe acest unic Pământ. (Basarab Niclolescu -Adonis, un om liber- De la Isarlîk la Valea Uimirii ) ”

     Gasiti aici ( paginnile 50, 51, 52, 53) intreaga istorie a prieteniei extraordinare ce ii leaga pe cei doi :

     Dă clic pentru a accesa 2-2010.pdf

     P.S. As indrazni sa fac si eu o parafrazare : daca as fi in juriul premiilor Nobel i-as acorda domnului Basarab Nicolescu nu numai Premiul Nobel pentru literatura (Teoreme poetice) ci si Premiul Nobel pentru fizica, precum si Premiul Nobel pentru Pace (Transdisciplinaritatea Manifest) . Si asa va fi. 🙂

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     🙂

     Mai devreme sau mai tarziu se va ajunge inevitabil la acordarea premilor Nobel unor entitati asa… mai virtuale, anonime, huvachiene… fara a fi necesara atasarea la vreo realitate civila. Desigur ca pentru incasarea (facultativa) a cecului aferent premiului, entitatea virtuala va trebui sa precizeze o persoana, o institutie sau un grup de asa ceva careia/carora li se va dona respectiva suma impozabila.

     Apreciază

    • stely said

     „Mai devreme sau mai tarziu se va ajunge inevitabil la acordarea premilor Nobel unor entitati asa… mai virtuale, anonime, huvachiene…”

     Exact . insa, in afara de Iv cel Naiv ar mai fi o entitate „huvachiana” la care (pe cuvint de onoare) m-am gindit de ceva timp, ca ar merita („mai devreme sau mai tirziu)” un premiu …Nobel. Este vorba de …(b)Arca lui goE care este un teritoriu (virtual)al libertatii si al respectarii dreptului la „anonimatul clandesin si amator”.
     P.S. Pai da :” Sunt semne clare” …nu de exagerare. 🙂

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Aaaaa, pai mai intai ar trebui sa se infiinteze premiul Nobel pentru promovarea libertatii de exprimare in anonimat. Tare mi-e teama insa ca si daca prin absurd s-ar infiinta asa ceva, tot n-am avea sanse, nici macar pentru nominalizare intrucat multi altii (mai valorosi) s-ar converti brusc la aceasta religie pe care a predica-o cu sarg facand prozeliti multime, dovedindu-se mult mai eficienti decat (b)Arca lui Goe. Problema este ca nu se infiinteaza ci viceversa,

     Apreciază

    • stely said

     Nu credeti ca, nominalizarea de anul acesta a lui Edward Snowden, este un inceput ( bun) si pentru „entitatile” care promoveaza dreptul la libera exprimare in HUVACA?

     „Pentru premiul pentru pace, care va fi decernat pe 10 octombrie, au fost primite un număr record – 278 – de candidaturi. Deşi lista completă este secretă, anumite nume sunt dezvăluite de cei care le-au propus, precum cel al americanului Snowden, fost consultant în Agenţia de Securitate Naţională (National Security Agency/ NSA), care a dezvăluit amploarea supravegherii electronice pe care o coordonează Statele Unite.

     P.S. Apropo, unde si de cine a fost lansat acronimul „huvachian”? Nu cumva pe (b) Arca lui Goe ?

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Pai acronimul huvachian a fost lansat in singurul loc in care este si folosit ca atare: Arca lui Goe. Cativa dintre cei care au vizionat arcå au idee ce inseana HUVACA, celorlalti nespunandu-le mare lucru.

     Apreciază

    • stely said

     Pai vedeti ? Acum iata este folosit cu brio chiar in topicul de azi . Probabil peste citiva ani, Arca lui Goe va fi cautata si apreciata pentru „disidenta „ei in spatiul virtual „huvachian”. Asta in cazul in care previziunile dvs de „viceversa” se vor adeveri. Asadar traiasca HUVACA !
     Apropo, eu in ce relatie sunt cu topicul de azi : utopica sau distopica ? 🙄 Cred ca in nici un caz utopica. A, despre cum este perceput „personajul Stely” ar putea sa ne spuna „cineva”(dumneaei stie mai bine). Eu il percep cam romantic, si putin zăpăuc . 🙂

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     In raport cu topicul de azi sunteti armonica. In genere noua ne apareti (printre altele) energeica, militanta, scrutătoare, tenace, partizana.

     Apreciază

    • stely said

     Imi place cum sunt vazuta (in general) si in raport cu topicul de azi. Mi-a fost putin cam greu sa ma „armonizez” on topic dupa cele citeva zile de absenta . Ajunsa insa acasa cu calculatorul in buna stare am prins aripi si… zbrrr !!

     Apreciază

    • stely said

     Nu stiu cite dintre premiile Nobel pentru Pace, care au fost date pina acum, isi justifica titulatura . In atare situatie ,cind cele mai multe sunt date pentru „Fapte Bune”, chiar eroice , cred si eu ca este necesara schimbarea titulaturii. In vine in minte Maica Tereza care a primit premiul Nobel pentru Pace pentru faptele sale caritabile foarte bine cunoscute.
     P.S, Cred ca le-a fost acordat in lipsa de alti candidati care sa-i impresioneze pe cei din comitetul premiilor Nobel .
     Daca ne gindim bine nici macar Papa Paul al II-lea nu i-a impresionat , desi a avut multe contributii pe linia „luptei pentru pace”: s-a impotrivit constant razboiului, a fost un aparator al drepturilor omului , precum si un sustinator fervent a dialogului intre religii, dar si intre stiinta si religie.
     Prin urmare aveti dreptate : Traiasca lupta pentru Pace si … bunăstare. 🙂

     Apreciază

   • stely said

    Stirea aceasta m-a emotionat foarte mult. Premiul Nobel pentru Pace a ajuns la cine a meritat cel mai mult-la cei care au luptat si lupta cu pretul vietii pentru drepturile celor napastuiti.

    Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat, vineri, pakistanezei Malala Yousafzai si indianului Kailash Satyarthi. Malala era cotata cu mari sanse inainte de decernarea distinctiei.

    In varsta de 17 ani, Malala Yousafzai este de departe cea mai tanara castigatoare a distinctiei Nobel pentru Pace, ea devenind cunoscuta in urma cu doi ani, pe 9 octombrie 2012, cand a fost impuscata in cap de un taliban, in autobuzul ce o ducea la scoala, in districtul Swat, din nord-vestul Pakistanului, pentru ca a sustinut dreptul fetelor de a merge la scoala.

    Dupa ce a fost impuscata, Malala a fost ingrijita intr-un spital din Birmingham, Marea Britanie, unde locuieste si in prezent impreuna cu familia sa si continua campania pentru dreptul fetelor la educatie.

    Kailash Satyarthi, in varsta de 60 de ani, este un activist indian pentru drepturile copiilor, facand parte dintr-o miscare indiana ce militeaza impotriva folosirii copiilor la munca, inca din anii ’90. Organizatia sa, Bachpan Bachao Andolan, a eliberat peste 80.000 de copii din diferite forme de sclavie, ajutandu-i sa mearga la scoala si sa se reintegreze.

    http://www.ziare.com/cultura/nobel/premiul-nobel-pentru-pace-castigat-de-malala-yousafzai-1326828

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     Probabil ca titulatura premiului Nobel pentru Pace ar trebui revizuita un pic. S-ar putea numi mai degraba premiul Nobel pentru Fapte Bune. 🙂

     Traiasca lupta pentru pace!

     Apreciază

 11. d'Artagnan said

  Să revenim totuşi la Marea Trăncăneală.
  Eu cred că sunt de fapt două probleme:
  Una ar fi: „în cat timp 9 mm se extind la 6400 Km cunoscand rata de extindere…”, problemă la care nu am răspuns pentru că nu am găsit un calculator ştiinţific pentru a face calculul;
  A doua este „când anume Pământul care are acum raza de 6400 de km a avut raza de 9mm”. Dacă se pune problema aşa n-ar trebui să ne bazăm NUMAI pe rata de extindere, pentru că gravitaţia a avut un rol esenţial. Aşa că răspunsul meu la această întrebare este 4,57 miliarde de ani. Pe urmă, în vreo 30 de milioane de ani Pământul a ajuns la o rază aproximativ egală cu cea de acum.

  Apreciază

  • d'Artagnan said

   Uite că era să uit:

   Apreciază

  • Dl.Goe said

   Scuze penibile moncher. Calculatorul personal de pe care va scrieti mesajele poseda in All Programs / Accesories un „Calculator” care ofera si o interfata „scientific-å”. Parol.

   Oricum tema respectiva a expirat. Raspunsul final a fost postat deja in varianta democratica agreata de catre majoritate (marea majoritate, 66,(6), a dracului fatalitate) a rezolvitorilor partcipanti la „ancheta”.

   Apreciază

   • d'Artagnan said

    Am vrut sa spun ca nu am reusit cu un calculator stiintific sa fac acel calcul, nu ca nu am gasit un calculator stiintific.
    Prin urmare cred ca sunt doar incapabil, nu si penibil. M-as simti mai confortabil cu noua eticheta.

    Apreciază

    • RALG said

     D-le D’Art-ag-nan, va rog sa nu va alintati. Noi am zis, daca am zis, si numai in gluma, (metaforic vorbind) ca scuzele ar fi penibile nu vorbitorul care le-a produs. Nu putem cataloga pe cineva intr-un fel anume (inteligent, prost, penibil etc.) doar pentru ca spune un lucru anume (care este inteligent, prost, penibil etc.). Ar fi nevoie de o oarecare consistenta si repetabilitate in comportament pentru a face saltul calitativ prin care natura celor spuse sa fie valabila la nivelul global al persoanei. Bunaoara amicul nostru, simpaticul d.Plesu, recidiveaza a n-a oara in afisarea atitudinii nepotrivite pe care o are fata de „gloata anonima si vorbitoare”. O atitudine care dupa opinia noastra denota cel putin inconsistenta si lipsa de onestitate.

     Adica ii besteleste a mia oara pe de laturi pe pârdalnicii sai comentatori, despre care n-avut niciodata ceva bun de spus (in general sau in paricular, despre vreunul sau despre fenomen) dar nu ia nico masura intru eradicarea blamabilului fenomen. Ce-l impiedica oare sa decida inchiderea comentariilor sub articolele pe care le publica? D-voastra ce credeti? Cum considerati? Apoi… ar mai fi ca alegatiile sale sunt oarecum mincinoase (a) in litera si (b) in spirit. Am constatat (uluitor, revoltator) ca (a) nu doar pentru a putea comenta dar chiar si numai pentru a putea da like sau dislike pe vreun amarat de comentariu trebuie sa fi logat cu contul de la gazeta sau cu cel de facebook. Ce anonimat mai e si asta? D-voastra ce credeti? Cum considerati? Daca nu va e cu suparare bineinteles.

     Si (b) in spirit, dl Plesu zice:

     „Am sentimentul, în majoritatea cazurilor, că defilez la vedere, fără mască, dinaintea unei comunităţi de personaje voalate, apărate de clar-obscurul anonimatului, de eschiva unor pseudonime mai mult sau mai puţin amuzante. Eu, vreau nu vreau, mă expun în plină lumină, cu bunele şi relele mele. Lumea ştie cine sunt, unde pot fi situat, ce hram port. Forumiştii însă zumzăie spectral la subsol. N-am idee cine sunt de fapt, nu ştiu de unde să-i iau, nu mă pot raporta la ei ca la nişte individualităţi precis conturate. Aş fi, totuşi, gata să trec peste toate !!!, cu o singură condiţie: condiţia chipului dezvelit, afişat cu demnitate şi curaj, pus la bătaie bărbăteşte, fără fente protectoare, fără camuflaj. Vreau să ştiu cu cine stau de vorbă. „Dar ce contează – mi-a spus cineva – dacă un comentariu e semnat, să zicem, «Bîldîbîc», iar numele adevărat e Nelu Popescu? Ai, prin «dezvăluire» mai multă informaţie?” Nu, însă nu de nume e vorba. Normal ar fi să mi se dea şansa unei minime aproximări a interlocutorului. Să-mi pot face o idee despre vîrsta lui, despre studiile lui, despre meseria lui. Adică să nu vorbesc cu un deghizament, cu un voal, cu o fantomă. Dacă ar fi după mine, orice intervenţie pe forum ar trebui să conţină datele esenţiale ale celui care postează: „Cutărică, inginer constructor, 47 de ani, Buzău”. În străinătate, aşa se face (n.b. vai, ptiu drace). E un mod de a-ţi asuma răspunderea a ceea ce scrii. Şi de a oferi „andrisantului” posibilitatea unei reacţii adecvate, în funcţie de coordonatele tale reale.”

     Ceea ce, cuminte, nenea Anghelache nu vrea sa (ne) spuie este „de ce”. De ce nene Anghelache? De ce? De ce-o crede domnia d-lui Plesu ca i-ar fi mai bine si mai simplu sa raspunza adrisantului daca ar sti ca nu-i vorba de „Bîldîbîc” ci de „Nelu Popescu inginer constructor, 47 de ani, Buzău”? D-voastra de ce credeti? Sincer acuma. Impresia noastra este ca dl.Plesu nu c-ar vrea musai sa stie cine este „Bîldîbîc” ci mai ales ca ar vrea sa stie cine NU este acel Bîldîbîc. Nu ca l-ar interesa sa stie ca Bîldîbîc e Nelu Popescu cat mai ales l-ar interesa sa stie astfel ca „Bîldîbîc” nu-i Gabriel Liiceanu, sau Ana Blandiana, sau Patapievici, sau CTP, sau Turcescu, Elena Udrea sau, sau… Impresia mea este ca numai acei bâlbâdâci care ar putea isca astfel de confuzii il preocupa, in timp ce celorlalti nu s-ar obosi sa le raspunda, sugerandu-le discret martorilor ca diferenta de autoritate intre domnia sa si domnia interlocutorului de/voalat ar trebui sa fie argumentul suficient in transarea pozitiei corecte in vreo problema oarecare adusa in discutie.

     P.S. Oare ce parere ar avea dl.Plesu (gingasul) daca i s-ar face propunerea inspaimantatoare de a-si semna articolele cu pseudonim… literar, bunaoara „Polichinelle” sau „Nurliul”, ori „Fumul tunator”, ba chiar sa-si schimbe mereu pseudinimul? Sa renunte la argumentul notoritatii si autoritatii extra-textuale si sa se focalizeze exclusiv, strict, pe puterea si/sau frumusetea argumentului continut integral in textul pe care-l propune? Ar fi (nu-i asa?) interesant de observat grimasa care i-ar rasari pe chip d-lui Plesu atunci cand i s-ar face o asemenea propunere indecenta, fara islic aflandu-se.

     Apreciază

    • d'Artagnan said

     Mă grăbesc să vă răspund cât mai repede, nu de alta dar să nu se expire şi acest subiect, că pe urmă mă trezesc vorbind singur, de vreme ce 66,6% l-au discutat..
     Nu înainte de a face o observaţie…poate două…trei…
     Stimată redacţie RALG, aţi intervenit într-o discuţie privată, între mine şi DlGoe. Aveţi vreo dovadă că puteţi vorbi în numele lui? Şi de ce ar avea nevoie DlGoe de un avocat? Io de la mnealui aştept explicaţii…el este „adrisantul”. Despre d-stră nu ştiu nimic, sunteţi o fantomă, un voal, un deghizament. Măcar sunteţi din Buzău? Inginer constructor, ceva?
     În al doilea rând: un muschetar nu se alintă, unui muschetar îi sare muştarul.
     În al treilea rând: eu nu m-am scuzat că n-am reuşit să calculez, nu am de ce să mă scuz, aia a fost doar o constatare. Mă scuz atunci când:vărs cafeaua pe rochia unei doamne, sau vinul roşu pe haina cuiva, sau când vorbeşte gura fără mine şi jignesc pe cineva. Involuntar.
     Pe de altă parte trebuie să recunosc că este contraproductiv să te superi pe DlGoe. Asta-i firea lui, astea sunt coordonatele lui reale, ce rezultă din datele esenţiale din C.V.: „ DlGoe, personaj de schiţă, 12 ani, Caragiale”. Vedeţi ce folositor este să ştii cu cine stai de vorbă?

     Am încercat şi eu odată să postez un comentariu la Adevărul, dar am renunţat, mai mult dura să mă loghez decât să scriu. La „Dilema”, la fel.
     Nu-l înţeleg pe amicul nostru. Nu-ţi trebuie o minte barosană ca a lui să-ţi dai seama de inutilitatea unui asemenea apel.
     Citindu-i angoasele mă gândesc dacă n-ar fi bine ca şi atunci când te duci la teatru să-ţi dai datele în momentul în care cumperi bilet, pentru a şti şi săracii actori pentru cine prestează. Şi cum prestează. Pentru că una este să fie în sală 25 bucăţi ingineri, 7 profesori, 15 doctori, 3 contabili şi alta să fie 15 prelucrători prin aşchiere şi 10 lăcătuşi mecanici. Piesa ar trebui interpretată diferit. La fel şi dacă diferă oraşul: că Buzăul nu-i Paşcaniul şi nici Ploieştiul nu-i Tecuciul.
     Eu aş merge şi mai departe cu propunerea. Ar trebui să fie „deconspirate „ şi unde ai făcut studiile, mai ales cele superioare,că una e să termini Dreptul la „Spiru Haret” şi altceva la „Harvard”. Apoi şi hobbyurile ar trebui menţionate.
     E foarte important şi dacă ai familie, copii. De ce boli suferi, pentru că acestea îţi pot afecta judecata. Probabil c-ar fi bine şi ultimele cărţi citite.
     N-aş merge mai departe, consider că, minimal, ajung atâtea date personale, mai mult de 5 minute nu durează să te prezinţi.
     Şi totuşi, cum va proceda maestrul dacă „Popescu, medic primar chirurg neurolog, membru al multor comisii şi comitete internaţionale, 56 de ani, Bucureşti” îi va scrie :”domnu Adrian Plieşu, v-ă citesc şi v-ă apreciez de multă vreme, spuneţimi şi mie cu cine să votez că sau înmulţit peste măsură hoţii în ţara asta…” iar „Boubătrân Gicu, lucrător agricol, 23 de ani, Adunaţi de Râca” va comenta :” Am terminat zilele trecute „Sein und Zeit” şi trebuie să recunosc că nu am înţeles chiar tot din fenomenologia domnului Heidegger, aşa că v-aş fi recunoscător dacă…”?!

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     @D’Artagnan – Buna ziua. Pentru a comenta comentariul d-voastra as porni in zig-zag pe strada Arionoaiei pana drept la numarul 13 bis, unde-mi locuieste o matusa. Pe matusa mea nu o cheama Tamara ci Tanti Mitza. Asa a vrut Dumnezeu, dar d-ei nu-i place. I se pare desuet, motiv pentru care, alintandu-se, semneaza asa… mai cu pretentii: RALG adica Redactia Arca lui Goe, fiind, cum ar veni, mai mare in rang si mai matura decat dl.Goe in acest asezamant. Totusi din cauza unei sensibilitati care o impiedica sa-i poata refuza ceva d-lui Goe, pe care-l rasfata mai rau decat Mamitizica si decat Mam’Mare (care semneaza Arcaluigoe) la un loc, dl.Goe, urcandu-i-se in cap, ajunge mai sus, dovedindu-se inca o data, daca mai era nevoie, ca functia bate gradul. Deci da, Tanti Mitza (aka RALG) poate vorbi in numele nostru pentru ca oricum aproape tot ce spune, spune dupa dictare, noi soptindu-i la ureche, uneori råcnindu-i la ureche sau chiar muscand-o de ureche, precum Neginitza din poveste. Rareori apuca biata sa suna ceva de la dânsa (din redactie).

     P.S. Pacat, mare pacat, ca amicul nostru nu va citeste si el pe d-voastra… macar din cand in cand, bunaoara acuma. Ar putea intelege ca cineva care-l apreciaza, simpatizeaza, admira chiar, poate totusi sa sesizeze notele ridicole prin care isi ingaduie sa devieze de la perfectiune in interiorul erorii de paralaxa. Ar fi intr-adevar superb ca de acum incolo sa vedem sub articolele sale de la gazeta numai comentarii semnate asa cum ati propus (de comun acord cu maestrul), in genul:

     Damian Necsulescu, merceolog Zalau, 49 de ani
     Elena Goran, educatoare Radauti, 22 de ani
     Radu Beligan, artist emerit, Bucuresti, 94 de ani
     Dorin Tudoran, pamfletar echidistant, Washington, 68 de ani
     etc

     Daca nu cumva, pliandu-se complet pe doleantele absurde al simpaticului d.Plesu in incercarea de a-i face hatarul, vor semna cu totii (precum acel Zgabeartza Iftodie din Vascauti) exact asa cum si-ar dori domnia sa:

     Nelu Popescu, inginer constructor, Buzau, 47 de ani
     Nelu Popescu, inginer constructor, Buzau, 47 de ani
     Nelu Popescu, inginer constructor, Buzau, 47 de ani
     Nelu Popescu, inginer constructor, Buzau, 47 de ani
     Nelu Popescu, inginer constructor, Buzau, 47 de ani
     Nelu Popescu, inginer constructor, Buzau, 47 de ani

     si poate

     Nela Popescu, inginera constructoare, Buzau, 46 de ani (nascuta Bâlbâdâc)

     La anul si la multi ani!

     P.S. Este incredibil pana la urma cat de sensibil, simtzitor si delicat este ditamai nenea Plesu (un fel de Nae Pampon) daca il ating in asa hal biletzelele de amor ale bibicilor anonimi din subsol, incat ar pofti sa-i stie numaidecat. Personal.

     Cu respect si consideratie

     Domnul Goe, inginer de geniu, Ploiesti, 114 ani si 6 luni.

     Apreciază

    • stely said

     @Dl Goe &D’Artagnan , cind am citit aici …
     Scuze penibile moncher. Calculatorul personal de pe care va scrieti mesajele poseda in All Programs / Accesories un “Calculator” care ofera si o interfata “scientific-å”. Parol. …mi-am zis :” hait, asta este o provocare clara la duel „, Am asteptat cu mare interes raspunsul domnului D’Artagnan si fiindca acesta a fost destul de „intepat” nu a mai ramas decit sa astept duelul. Felicitari domnilor ! Mai mare dragul sa fii martor la asemenea incrucisari de spade (verbale ) pline de umor fin si inteligent . Sunteti adevarati gentlemani.
     P.S. Daca din intimplare ar fi asistat la „duel” si domnul Adrei Plesu, desigur ca i-ar fi placut foarte mult. Apoi macar din ambitie ar fi intrat in joc, demonstrind ca este un neintrecut spadasin . Ce frumos ar fi fost !

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     @Stely – Exagerati. Mult. Nu prea credem ca d-l Andrei Plesu ar fi avut realmente ce sa-i placa in forma si/sau in continut si nici sa nu-i placa in asa hal incat sa simta ca-i vine sa puna mana pe spada. Schimbul de mesaje (prea) anonime dintre domnia domnului D’Artgnan si domnia domnului Goe n-ar fi putut starni in niciun caz emotzii valide domniei neanonime a domnului Andrei Plesu, intrucat, mesajele noastre nici nu l-au avut ca adresant ci (doar) ca pretext, fiind adresate mai degraba unor urechi atasate unor capete care vor fi consimtit deja la amoarea noastra (precum domnia domniei voastre). Noi unul nu l-am avut in vedere pe cititorul Andrei Gabriel Plesu, caci daca l-am fi avut (pe dansul sau pe oricine ar fi fost by default in contra amoarei noastre) am fi scris altfel… chiar daca tot fara sanse de a-l starni spre re-actii personale sau (mai stii?) anonim-pseudonime… Noi, vorba cetateanului turment, nu duelam in contra guvernului… Am starnit credem impresii gresite evocandu-l si invocandu-l pe filosof dand astfel senzatia ca i-am adresa vreun mesaj sub forma de scrisoare deschisa. Nici vorba. N-avem noi nicio treaba cu elitele publice notorii, mustind de identitate, in lumea reala. Nu credem ca o asemenea entitate ne-ar putea fi un interlocutor valid. Si desigur ca nici viceversa. Felul in care se ia in serios dl.Plesu fata cu anonimii indica limitele umorului sau.

     Apreciază

    • d'Artagnan said

     @ Stely

     As face o precizare despre care in secret speram ca n-ar fi realmente necesara si anume ca amiciţia mea pentru Dl.Goe nu este catusi de putin umbrita de in/consistenta cu care trateaza uneori muşchetarii si discutiile libere aferente. Contestand aceasta atitudine nu incercam sa-i facem vreun repros (mai ales ca asa a apucat, acuma na, ce sa faca si dânsul?) or sa-i facem vreun atac. Nici vorba. Si-n plus si la urma urmei, ceea ce discutam noi aici pe (b)Arca lui Goe ramane intre noi. Între amici. N-avem nevoie de vreo prudenta in acest sens.

     P.S. De ce naiba mi se pare aşa cunoscut ce-am scris acum?! Aveţi vreo idee?

     Apreciază

    • Dl.Goe said

     Desi mesajul d-lui D’Artagnian nu-mi este adresat, imi voi permite sa intrevin intempestiv in subsidiar, pentru a sustinea sus si tare ca reciprocitatea sentimentelor noastre este plenara, in litera si in spirtit, in sens direct si in sens invers, descriptibile asadar printr-o functie bijectiva. Singura umbra de deosebire specifica ascunzandu-se discret in gradul de constientizare (ulterioara) a semnificatiei actelor ratate pe care le promovam fiecare spontan si inconstient unii fata de altii. Unii dintre noi realizam mai mult decat ceilalti ce si cat de (mult sau putin) intens este ceea ce facem si cat de in dez/acord ni se afla sentimentele formale cu expresia lor verbala. Prin comparatie ceilalti realizeaza mai putin. 🙂 Desigur ca posibila necorelare intre sentiment si manifestarea sa concreta precum si anvergura in/abilitatii de a observa (cantitativ, nu doar calitativ) aceste discrepante, nu poate afecta in niciun fel autenticitatea, talentul, umorul, verva, valoarea etc cu care se fac respectivele prestatii artistice. Din aceasta dilema n-oti putea iesi…

     P.S. Ar fi interesant de stiut care este relatia (probabil distopica) dintre interpretarea si/ori ignorarea actualului topic de pe (b)Arca lui Goe si perceptia locala a sinelui virtual in spatiile ontologiei persona-personagiale…

     La urma urmei, vorba varului primar al varului lui Shakespeare, fiecare dintre noi e dator sa: „This above all: To thine own self be true.

     Apreciază

    • stely said

     @D’Artagnan,
     Stiu , dar recunosc … am avut ceva emotii( temeri) 🙂

     Privitor la ce spuneti aici -„De ce naiba mi se pare aşa cunoscut ce-am scris acum?! Aveţi vreo idee?- cred ca si mie mi se pare destul de „cunoscut” ce ati scris. Indraznesc chiar sa spun ca pare a fi scris de insusi Dl Goe . 😯 Nu cumvaa… aoleu, m-ati zapacit cu atitea potriveli. Nici eu nu mai stiu ce sa cred(!?) Sa vina „cineva” in ajutor…

     Apreciază

 12. d'Artagnan said

  Fără alte comentarii:
  http://adevarul.ro/news/politica/tovarasa-firea-tara-jefuita-indobitocita-merita-copilul-meui-1_5437e0580d133766a8d378ff/index.html

  Apreciază

 13. Dl.Goe said

  Pe piata media sunt lansate de-a valma fel de fel de diversiuni, intoxicatii, aberatii, zgomote, maruntisuri, duium. Far sa fie vorba de o conspratie bine dirijata. Este o moara care macina spontan, care a ajuns sa fie asa. Toate temele lansate sunt bune, impreuna si fiecare in parte, bune pentru ceva, pentru cineva… cvasi-egale. Dupa lansare are loc un proces spontan de selectare, politicieni, televiziuni, ziaristi, bloggeri, comentatori, anonimi alegndu-le pe cele care mai atractive (dupa criterii de ei ne/stiute) devenind clar mai devreme sau mai tarziu care dintre teme au potential de a se transforma, schimbandu-se din tzantzar in armasar. Multe au pentru ca… „asa sunt oamenii nostri”. Dupa ce s-au selectat pe piata, mai sunt odata filtrate pe canalele oficiale, tot spontan. Cele „utile”, find (si mai) promovate, celelalte (inutile sau periculoase) fiind ingropate, marginalizate, trecute sub tacere (cu concursul larg al vorbitorilor liberi, bloggeri, comentatori, anonimi) care nu vor sa vorbeasca despre lucruri „neimportante”, „ridicole”, „utopice”, care nu sunt la moda, trendy… Chiar si cand sunt vehementi critici pe anumite teme propuse de „media” oficiala, blogosfericii si pleiada nu fac decat sa slujeasca en-gros campanile media oficiale in exact directia dorita.

  Acreditarea ideii ca Turul II este cel important si decisiv (o fi, nu-i asa?) si canalizarea discutiilor preponderent sau exagerat catre acest tur (in dauna focalizarii extensive pe turul I) ii este utila lui Victor Ponta. Mult sau putin, intr-o lume in care credinta in ceva consfinteste acel ceva, aceasta diversiune contribuie la conservarea voturilor pentru Ponta sugerand partizanilor sai (si ma refer in special la cei care nu sunt chiar 100% convinsi ca trebie sa voteze cu Ponta; sunt si din acestia) ca n-au de ce sa aiba indoieli in legatura cu votul. Nu in turul I, iar apoi cu atat mai consecventi vor simti ca trebuie sa fie. Daca toata lumea (justificat sau nu, cu buna sau rea intentie) promoveaza ideea ca da, Ponta e ca si calificat in turul al doilea, lucrurile aduc a fatalitate, si Ponta va lua mai multe voturi decat ar lua daca ar exista niste visatori pragmatici care s-ar comporta ca si cand Ponta ar putea rata turul al doilea. Discutiile prea resemnate despre turul I ii aduc procente bune lui Ponta in turul I, care automat se vor transforma (din obligatia omului de a fi consistent cu el insusi) in voturi pentru turul al doilea. Daca insa multi bloggeri (semnificativ de multi) si jurmnalisti liberi si independenti ar vorbi cu curaj si convingere (prosteasca poate) despre invingerea lui Pont din turul I, refuzand pur si simplu sugestiile tematice venite de pe canale oficiale, rezultatul ar fi ca Ponta ar pierde cateva procente (in afara talibanilor, oamenii sunt influentabili). Acele procente… Dar, sa nu speculam… Cert este ca: Semne „bune” anul are. Nu vorbeste nici dracul despre altceva decat trebuie sa se vorbeasca. In acord cu tematica prestabilita si cu ordinea de zi. La cestiune. La cestiune.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Bunoara acuma… toata lumea se ocupa de toanta Firea. Råu i-o fi ei sa se vada bagata in seama de-o tara intreaga?, crema, spuma societatii, numai spume… ziare, reviste, elite… Basca adoartia indusa aceleiasi toante dinspre cei din masa poporului, care sunt din ofi(t)ciu in contra elitistilor. Rezultatele bagarii in seama si des-fiintarii toantei Firea care or fi? La pozitive nu se afla. La negative duium. De ex. ca mesajul toantei este amplificat si raspandit la publicul tinta mai abitir decat daca nu s-ar fi deranjat nimeni s-o bage in seama. Mai bine se vorbea despre gaurile negre. De ex. 2 cresterea popularitatii toantei, de ex. 3 sporirea increderii toantelor ca nu e grei sa devii populara. Ex. 4, confuzia totala a valorilor. Ce sa se mai inteleaga din cine cu cine se cearta, Aaa, unu Plesu cu una Firea. Unul il injura på marele Beligan iar o doamna (ce pula mea) il apara cu elganta si delicatete. Avantaj tonta Firea. Ba da’ prosti mai suntem. 🙂

   Apreciază

 14. RALG said

  De ce o să intrăm în turul doi fără să ne dăm seama
  Autor: Horia Tabacu | joi, 16 octombrie 2014 | 8 Comentarii | 1848 Vizualizari

  După părerea mea primul tur este déjà sacrificat dar ar fi unele şanse pentru al doilea dacă se va face un armistiţiu. Măcar două săptămâni!

  S-au rotit cadrele sau oameni valoroşi, dar mai mult importanţi au ieşit la pensie şi nu se mai implică. Pentru că altfel nu prea înţeleg. Noi, poporul am fost învăţaţi ca o turmă , să ne ducem dintr-o parte în alta şi, la un moment dat, unde trebuie. Urmăresc de multă vreme acest aspect. Începe un scandal naţional, toată lumea respiră în ritmuri dictate de televiziuni şi unele ziare, ne înflăcărăm, ne mai certăm între noi. Chiar se desfac, în timpul controverselor prietenii importante, sau poate căsnicii. Avem, în sfârşit, o parte dintre noi impresia că a venit momentul ca cei care au greşit să dea socoteală. Să se facă dreptate! Durează câteva zile şi totul devine uitat. Aşa era şi aşa se mai întâmplă. Doar că, timp în urmă la cârmă erau nişte oameni mai serioşi dublaţi de echipe de profesionişti. Orice scandal începea, era cu atenţie gospodărit. Ţara sărea în aer, oameni importanţi erau atinşi, dar la un moment dat se oprea totul , ca şi cum nu ar fi fost. Asta îmi plăcea şi asta admiram , pe vremuri. De început un scandal mi se părea destul de uşor. Dai la nişte fraieri, din media informaţii confidenţiale, pe care nu le ştie nimeni şi ei îţi fac treaba, nu numai pe gratis dar şi cu voluptate, cu plăcere şi cu sentimental că vor schimba soarta ţării. Dar de oprit la punct fix, exact în ziua când trebuie şi pe persoana care trebuie, mi s-a părut mereu o performanţă. M-am interesat şi eu cum am putut şi am aflat că “la butoane” erau pe timpurile acelea personae foarte bine pregătite şi cu activitate continuă, încă de pe vremea lui Nicolae Ceauşescu, care ştiau cum trebuie făcute lucrurile. Aceste eminenţe cenuşii, în probleme de manipulare, au dispărut. Ca şi problemele lor de rezistenţă. În prezent mă simt – şi nu aş vorbi doar în numele meu – brambura. Înainte era mult mai uşor. Ne învăţasem cu probleme inventate, legate de maghiari şi evrei, chiar ştiam că în timpul dezbaterii lor se mai făceau tot felul de măgării, cum ar fi scumpiri, ordonanţe , legi şi decrete, ştiam sau credeam că putem vota linştiţi, în felul acesta fiecare sperând la ceva mai bun.

  Aceste timpuri, cum ar zice cronicarul “s-au dusu”. Este o zăpăceală generală. Aproape în fiecare zi apar zeci de posibili infractori. Când trec, în fiecare zi, pe la 9 dimineaţa cu autobuzul 226 sau 122 pe lângă DNA, pe strada Ştirbei Vodă simt o strângere în stomac văzând câţi ziarişti şi reporteri de televiziune aşteaptă în faţa celebrei instituţii o nouă zi sângeroasă. Evenimentele de acolo ajung până la amiază prin toată ţara şi în afară de asta nu mai există nimic în România, doar dacă Doamne fereşte, se mai întâmplă un accident. În felul acesta pare să ne îndreptăm către infinit. Mintea noastră este populată de Microsoft, DIE,SRI, retrocedări de păduri, EADS…trimiteri în judecată, ameninţări sau condamnări deja (toate politice!) şi nu mai avem practic timp să vedem pe cine vom vota şi pentru ce motive. După părerea mea primul tur este déjà sacrificat dar ar fi unele şanse pentru al doilea dacă se va face un armistiţiu. Măcar două săptămâni!

  Apreciază

 15. stely said

  Articolul de aici mi-a mers la suflet. In primul rand pentru ca mi-am regasit in el o parte din opinii, pe care mi le-am exprimat si pe Arca lui Goe( fara insa a fi luata in seama) iar in al doilea rand pentru ca imi confirma asteptarile privind strategia lui Traian Basescu fata de Elena Udrea .

  http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/basescu-vs–ponta–cine-castiga-din-acest-razboi–353507

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: