(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Articol – Moralul si morala

Posted by Arca lui Goe pe octombrie 18, 2014

Nota:
Acest Articol nu este un articol
de presa
libera
ci
este
un articol unic
de decret,
scris dupa dictare
(ni l-a dictat dl.Goe;
un dictator oarecare,
din prea-plinul sau totalitar).
asadar:

DECRET:

Decretul secret no.1978971230 din Octombrie despre tezele din Noiembrie, continand planul de masuri fata cu starea de fapt care nu-i a buna, dupa cum se consemneaza in semnele de la cornul caprei.

ARTICOL UNIC:

Bă vere, nu să poate. Unora parcă le-a luat Dumnezeu mințile. Nu, nu ălora care și așa nu le aveau, ci ălora care erau cu facultăți. Bunăoară lu domnu Pleșu. Prevalându-se (prin abuz) de dreptul la diferență specifică, d-lui specifică că, spre deosebire de amicii săi intelectualii (Liiceanu, Cărtărescu, Tismăneanu)  va vota cu amândouă mâinile si-n turul I si-n turul al doilea cu Klaus Johannis. Oare dl.Plesu, care fu și dânsul acolo… Ministru dă Cultura și dă Externe, nu știe ca treaba asta mare este ilegală și neconstituțională, că votul multiplu se pedepsește cu închisoare, și ca fiecare cetăṭan are voie sa voteze cu un singur membru… de… dreapta, de… stânga sau de… centru, mai ales cå anul acesta recolta de cadindaṭi e bogată, oferind tuturora alternative potrivite, inclusiv  membrilor care nu știe carte și chiar și celor care vor sa trateze cu dosul aceste alegeri de pomina, ori chiar să-și bage piciorul (nu picioarele). Dl. Pleșu, cuprins de un entuziasm nefiresc, ar vrea sa voteze cu doua membre deodată, și cu stânga și cu ștanga, și cu dreptul și cu dreapta, imparțial ca tot românul… care este… care mai pe ocolite, care mai pe de-a dreptul, de centru, în aceasta ecuație politica în care fiecare isi baga votul. Si cu cine vrea sa voteze onor dl. Pleșu? Ah, vai, valeu, uhăi bade, cu unul dintre candidații USL-ului. Tocmai d-lui, un anti-beliganian de elita, care-l bestelise asa de frumos pe marele actor pentru o vina cât så poate då similarå.

Cea mai importanta construcție politicå, petrecutå în regimul de viitoare trista amintire Băsescu, a fost USL-ul. Doar naivii sadea își pot imagina ca aceasta construcție (născuta din spumele mării) s-a destrămat așa deodată, peste noapte, într-o noapte, furtunoaså, fără niciun rezon de motiv. Pomicultorii (s-)au muncit mult ca sa altoiască merii cu perii, crinii cu rozele și sa facă trandafiri iuți ca săgeata, în gradina bucuriilor, pentru ca apoi, așa din senin (se pare) să se separe în separeu. Cușeu separat, koșer care va sa zică, mă-înțelegi, în care tragi perdeluțele și poti så dormi linistit pana dincolo de alegeri, fără grijå, întrucât șefu este fratele (bun) al Miṭii, de…

Mai știe cineva sa spună de ce s-a separat USL-ul de sine? Ce motiv a avutără la tribunal crinul și victoarul? Căz-doar n-o fi fost vreo nepotrivire de caracter. Când e sa spuie sculat din somn (somnul cel de veci) care fura motivele formale la divorțul USL (ori la suspendările Băsescului) românul nu știe ce sa zică.

USL-ul a realizat în timp util ca nu poate câștiga alegerile (imperiale) decât dacă candidează el cu el, optând sa mascheze dihotomia printr-o dihonie, la care tot poporul pune botul ca netotul. Separarea USL-ului este o inginerie politica de toata frumusețea, pe care artizanii săi au pus-o la cale pentru a fi siguri ca vor câștiga. Ceea ce se va și întâmpla, cu largul concurs al poporului în care, cu dezinvoltura și entuziasm coboară și domnul Pleșu, ca fiind de-al nostru din popor.

Ii pasa USL-ului ca președinte e Farfuridi (Klaus Johannis) și prim-ministru rămâne același Nae Cațavencu (Victor Ponta) ori ca dimpotrivă Ponta iese președinte? Își imaginează cineva ca daca ar ajunge Klausica-mutulică președinte l-ar schimba pe Ponta de la guvern sau ca măcar ar încerca? E cineva atât de nătâng sa creadă chestia asta? USL-ului ii vine mânușa variata cuplului Johannis-Ponta, chiar mai bine decât aceea în care Ponta ar ajunge președinte (si pe care vai, nu mai poate s-o evite decât cu ajutorul binevoitor al anti-Pontistilor de ziua a șaptea).  Auzi taina și argument la partizanii de strânsura ai neamțului din județul Sibiu, că trebuie să se evite situația rușinoasa pentru nație a ascensiunii unui impostor precum Ponta în politica, de parca n-ar fi deja ditamai prim-ministru? Dimpotrivă cei care vor sa voteze împotriva lui Ponta ar trebui în egală măsura sa voteze și împotriva mascotei Klaus Johannis și în turul I și în turul al II, sa nu gireze escrocheria aceasta și sa n-o valideze prin participare. Să-i voteze doar ei și ai lor și sa-si câștige autoritatea doar față de segmentul de populație care-i reprezintă si pe care-i reprezinta. Nu avem nevoie de un Ponta sau de un Johannis, adică de USL, validați de un procentaj mare de participare la vot în turul II.  Daca tot trebuie sa iasă USL-ul, fie, sa iasă, dar sa fie clar cât la sută din nație îi reprezintă. Daca în turul al doilea ajunge în finala doar USL-ul atunci boicotul (ne) rămâne unica soluție. Important este ca în turul întâi sa voteze cat mai multa lume, fiecare cu exact cel în care crede sincer (atât cat se poate crede într-un politician), fără calcule politicianiste, fără izmeneli, și amețeli produse de umorile anti băiatul Ponta, ca-n cazul eseistului Pleșu.

i/Morala? Beliganul sau Plesíţa !

(sau, intruncuvânt, cum-va-place)

39 răspunsuri sa “Articol – Moralul si morala”

 1. RALG said

  Tema de casa pentru acasa. Problema de fizica de liceu (numit si sotron):

  Cunoscandu-se salariul mediu pe economie (chiar asa, cat o mai fi?) sa se calculeze

  (a) câte ore trebuie sa aiba ziua trestra, intr-un interval dat, astfei incat un profesor de fizica sa aiba timp util (timpul t1) incat sa castige, din meditatii, echivalentul in valuta a sase case, aflate pe un plan inclinat.

  (b) Care este tariful optim pentru ora de meditatii netranscendentale care sa satisfaca conditiile naturale de la punctul (a) astfel incat un mandat de primar sa poata fi echivalat cu un doctorat in stiinte.

  si

  (c) Ce s-ar intampla daca Elena Udrea ar avea un coi?

  Apreciază

 2. stely said

  Au, nu :sdock: ci 😯 Da, am râs …cu lacrimi, dar nu-i de râs ci e de plâns…

  Apreciază

 3. stely said

  Apreciază

 4. stely said

  Apreciază

 5. RALG said

  Furat de la muntele Athos;

  http://www.gandul.info/embed/13400929

  Apreciază

  • stely said

   Stai si te intrebi – cu ce o fi gresit aceasta femeie romanilor de a ajuns sa fie atat de urata de tot omul?! Nu am sa inteleg niciodata ce motive ar putea avea romanii sa nu o indrageasca pe ministra de la Dezvoltare si Turism.

   Si sa nu credeti ca nu sunt motive sa o admiri sincer pe aceasta femeie, altele decat cele de ordin personal si hormonal invocate de ministrul nestapanit in testosteron. Este Elena Udrea cel mai performant ministru al Guvernului Boc, reusind sa depaseasca planul de 100% atrageri fonduri europene, asa cum a laudat-o chiar presedintele? Este! Ce mai conteaza ca media atragerii fondurilor de la UE pe intreg Guvernul este de doar 3%? Asta face performanta Elenei si mai mare!

   Imi este cu atat mai greu sa inteleg cum de este atat de urata si atat de des huiduita doamna Elena Udrea cu cat imi vin in minte una dupa alta realizarile unice ale ministrului – 10.000 de kilometri de drumuri refacute cu doar 4 miliarde de euro, sali de sport in sate izolate, bazine si partii, telegondole si telecabine pentru a admira Romania de la inaltime. In sfarsit, un produs al politicii romanesti aproape perfect. Oricum, infinit mai bun decat tot ce s-a nascut pana acum.
   http://www.ziare.com/udrea/ministrul-dezvoltarii-si-turismului/elena-udrea-o-femeie-pe-nedrept-huiduita-si-urata-1107620

   Apreciază

  • Ionutz said

   Din pacate ,linkul asta e foarte aproape de realitate.Acu,trebuie ales raul mai mic. fiecare dupa cum se pricepe.
   Daca procedam fiecare onest,poate tzara asta v-a merge spre mai bine,spre prosperitate pentru cit mai multi!
   Daca nu-nu!
   Va urez inspiratie!
   p.s.cred ca stiti ca d-na nu e fana Nutzi… ci base,si daca zise base..,e musai s-o… ”sustzie”!

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Cred ca de inspiratie au nevoie in primul rand cei care se afla in postura turmentata in care inca nu stiu inca, nici pana la aceasta ora fatidica (ceasul al 13-lea) care le este raul cel mai mic dintre cei 14 candidati. Ideea ca ar mai putea spera la un aport de informatii pretioase, de procesat in timp util, in vederea ajungerii la (vre)o concluzie rezonabila este usor ridicol in sine, rizibil chiar. Singura speranta le ramane asadar inspiratia… divina.

    Dar d-voastra d-le Ionutz, cui aveti de gand sa acordati titllul de raul cel mai mic, in turul I al alegerilor prezidentiale?

    Apreciază

 6. stely said

  Elena Udrea nu va fi prezentă la inaugurare, pe 31 august .

  Deşi construcţia drumului Transbucegi, care a însemnat o investiţie de peste 50 de milioane de lei, a demarat în timpul mandatului Elenei Udrea, ce se afla pe atunci la cârma Ministerului Dezvoltarii Regionale şi Turismului (MDRT), fostul ministru spune că nu va fi prezentă la tăierea panglicii:

  „Am fost invitată iniţial şi am acceptat cu drag să merg. Înţeleg acum că Premierul României a cerut în mod special să nu fiu prezentă. Probabil ca să nu i se reamintească faptul că, spre deosebire de el, am avut rezultate în activitatea ministerială.

  Dacă n-a făcut nimic în viaţa lui, măcar să se laude cu munca altora. Nu este, însă, prima dată când Premierul taie panglici investiţiilor realizate de mine. Mi-aduc aminte cum a dat startul FOTE 2013, deşi Guvernul lui a pus în pericol organizarea celei mai importante competiţii sportive organizate în România”.

  Cu toate că a fost criticată de adversarii politici pentru finanţarea acestui proiect, Elena Udrea îşi arată încrederea în potenţialul turistic al noului drum, care poate fi comparat cu Transfăgărăşanul sau Transalpina.
  „Am fost pe acolo. E o zonă absolut superbă, care îţi oferă un peisaj incredibil. De altfel, el a fost denumit chiar Transbucegi. Mi se pare extraordinar că poţi ajunge acum la Babele, cu maşina. Cred că este o mină de aur pentru cei care investesc în turismul din zonă, dar şi o bucurie foarte mare pentru turişti”, a spus Udrea.

  Citeste mai mult: adev.ro/mrv7j1

  Apreciază

 7. stely said

  Apreciază

 8. stely said

  Elena Udrea a adăugat 11 fotografii noi.
  16 ore · editat ·
  Le-am spus sibienilor că au un primar bun, dar care nu poate fi un bun Președinte de țară.
  Că și eu am finanțat ca ministru proiecte pentru orașul lor de 60 milioane lei, reabilitări de străzi și piețe publice, două spitale, o școală, un cămin de bătrâni și mai multe IMM-uri care au creat locuri de muncă la ei în oraș.
  Deci, activitatea în Sibiu a lui Iohannis nu este un argument unic în favoarea lui. Mai ales că, spre deosebire de el, eu am făcut în toată țara.
  În plus, sunt un politician puternic, care s-a luptat și se va lupta cu Victor Ponta și PSD și îi voi și învinge.
  like -3.294 -comentarii -210 -distribuiri – 148

  Apreciază

 9. stely said

  Elena Udrea
  Ieri
  „Ca ministru, am ajutat peste 1.200 de firme să se pună pe picioare şi să creeze peste17.000 de locuri de muncă direct.
  Prin investiţii, am creat peste 100.000 de job-uri la nivel naţional ”

  27.445 de vizualizări- 1.399 le place asta.159 distribuiri 70 comentarii.

  Apreciază

  • RALG said

   @Stely – Impresia noastra sincera (pardon de impresie) este ca, in realitate, d-voastra va place la nebunie de Victor Ponta si doar faptul ca-i in alta tabara (politica) va impinge catre optiuni din acestea cvasi-identice valoric. Probabil ca daca Victor Ponta ar fi avut orientarea politica-corespunzatoare i-ati fi fost pertujur fana fidea. 🙂

   Apreciază

   • stely said

    @RALG-„Impresia” mea ( pardon de ea) este ca impresia dvs (idem) este falsa. Pina mai ieri spuneati ca il urasc atât de tare pe Victor Ponta, in asa fel incât dau apa la moara unora sa-l voteze in contra mea . Acum ca, dimpotriva, imi place. Nu, va rog sa lasati impresiile pe planul doi si, daca se poate, sa discutam pe linkurile date de mine vis-a- vis de linkul”furat” de dvs „de pe Athos”. Linkul acela , care vad (acum) ca chiar v-a placut , este o nedreapta asemanare intre Elena Udrea si Victor Ponta. Intre ce a facut Victor Ponta , de cind a intrat la guvernare si ce a facut ea este o diferenta ca de la cer la pamânt. Mai este cazul sa insir aici toate netrebniciile, ca sa va lamuresc? Nu cred, stiu ca sunteti bine informat. Dar daca dvs regasiti unele dintre ele si in dreptul Elenei Udrea va rog sa spuneti.
    Linkurile luate de mine din diverse locuri , se refera numai la programele realizate de ea (cu bani de la UE) pe timpul cit a fost in guvernarea Boc. Se refera strict la ce a facut si nu la impresii.
    Dar daca, de asemenea, puteti sa ma contraziceti in sensul ca si Victor Ponta a facut de cind este la guvernare( nu cit ea )ci un sfert, atunci va rog sa veniti cu( alte) linkuri doveditare . Va rog sa intelegeti ca nu sunt „fana” Elena Udrea, insa nici vreau sa fiu complice la terfelirea ei nedreapta. Daca nu ati fi adus linkul acela, pe care il vazusem deja , nu as fi spus prea multe „on topic”. Chiar nu vreau( nici acum )sa-mi stric „gustul” placut lasat de inedita compozitie, plina de umor dar si trista prin adevarurlie exprimate de dvs atit de plastic . Am fost prima si din pacate singura, care si-a exprimat „prea spontan”emotia,incantarea, tristetea si chiar teama .
    .

    Apreciază

    • RALG said

     O fi din cauza ca iubirile imposibile se preschimba adesea in ura…. Si viceversa. Mai ales la cei cu antecedente serioase in acest sens. In rest sunteti nervoasa cand sunteti (in Romania) frumoasa…

     P.S. Si Pontea si Udrea au facut fiecare ce-a putut mai bine, fiecare in contextul si imprejurarile sale, fiecare ajuns acolo nu prin cine stie ce merite si rezultate ci adus, cu pile. Faptele celor doi difera (daca difera) pentru ca difera contextele in care s-au consumat. Nu ni se pare deloc utila analiza acestor fapte ale unor trepadusi adusi de altii in diverse pozitii. Am preferat sa facem o comparatie strict intre cei doi indivizi sub aspect valoric uman: inteligenta/viclenie, educatie, morala, tupeu, competente, bunsimt, etc… Faptul ca vi se pare ca Udrea ar fi mai valoroasa decat Ponta si ca ar fi revoltatoare o asemenea comparatie se datoreaza exclusiv faptului ca sunteti (ca si dl.Radu Umor) partizana, militanta, activista, propagandista (convinsa) a unei cauze pe care ajungeti astfel (din exces de zel) sa o sabotati cu gratie. In exact acelasi fel si la fel de sincer si consistent s-ar revolta si fanii lui Ponta daca ar afla ca-l compar pe „tanarul si talentatul politician Victor Ponta” cu fufa de Udrea, si la fel s-ar simtii si ei (sincer, nu prefacut) vexati, agresati si intimidati daca m-as apuca sa le comentez materialele propagandistice.

     P.P.S. Va multumesc mult pentru materialele postate in care sunt subliniate realizarile d-nei ministru Udrea (acum pe post de gropar blond a ramasitelor imaginii chelului, daca n-o fi cumva chiar pe post de tichie de margaritar sau peruca. Peruca blonda anti-calvitzie). Sunt intr-adevar niste materiale de un comic fabulos. Locul lor era intr-adevar aici pe Arca, alaturi de multele contributii similare ale d-lui Radu Humor. De colectie…

     Apreciază

    • stely said

     1. Exagerati : NU am spus in nici un fel ca Udrea este mai valoroasa (uman)decat Ponta ci am adus doar niste linkuri cu fapte concrete. Ca nu le acceptati este altceva, dar va rog sa nu ma asociati cu Radu Humor.
     2. Va inselati : NU sunt fana Elena Udrea, cum de fapt nici dvs nu sunteti fan Monica Macovei. Nici macar nu stiti cu cine voi vota. Nu stiti, de asemenea, ca familia mea sustine si chiar a sponsorizat pe altcineva in campania electorala.
     3. Sunteti nedrept: NU sunt partizana ci doar putin feminista . Nu sunt nici propagandista . Faptul ca am pus niste linkuri nu denota vre-o propaganda anume, iar daca am militat citeodata pentru o cauza (numai principiala) ce este rau in asta ?
     4. Sunteti mai patimas decat mine. Comparatiile repetate cu Radu Humor sunt (acum) aproape razbunatoare . Asta deoarece cunoasteti scarba imensa pe care mi-au provoacat-o manifestarile lui antisemite , misogine , ultranationaliste, paranoice, injurioase etc. Am crezut ca au avut acelasi efect si pentru d-voastra. ” Fecior, esti idiot ? ” asa spuneati cind o lua pe aratura . Sa ma astept deci la o replica pe masura ca doar suntem la fel, nu ?
     5. Curios, sunt in situatia pe care mi-ati tot imputat-o atunci cand spuneam ceva contra lui Ponta . Aceea ca am (cel putin acum) o alta intentie de vot . Sau poate chiar asta ati dorit ? Sa votez cu Elena Udrea sau chiar cu Ponta, căci nu are importanta, doar sunt la fel nu ?

     P.S.”O fi din cauza ca iubirile imposibile se preschimba adesea in ura…. Si viceversa. Mai ales la cei cu antecedente serioase in acest sens.”
     Nu stiu la ce si la cine faceti referire. Mi-e greu sa intru in logica d-voastra . Asta intrucit nu m-au incercat niciodata (nici in real si nici in virual ) asemenea sentimente ( de iubiri imposibile transformate in ura). Zau, nu cunosc sentimentul de ura , dar dezamagirile (da) imi sunt cunoscute, din pacate in ambele variante. 😦 dar nu au nici astea efecte de „viceversa”.

     Apreciază

    • stely said

     sms 154
     abonatul nu poate fi contactat/ momentan, cu… iubirile imposibile e puțin ocupat// 🙂
     (compilatie dupa Iv cel Naiv)

     Apreciază

    • RALG said

     @Stely – Din pacate cu totii avem in noi câte un „raduhumor” care din cand in cand iese la suprafata. Asta nu ne face sa fim automat „raduhumor”, dar ne califica punctual pentru comparatii cu originalul. Comparatiile au intotdeauna limitarile lor pe care desigur le putem invoca… atunci cand nu suntem avantajati de acea comparatie. Sunt sigur ca daca veti revedea materia din urma veti putea constata ca sub anumite aspecte exista similitutini izbitoare intre forma si substanta unora dintre mesajele d-voastra si cele ale lui Radu Humor. Probabil ca si ‘mnealui ar fi la fel de revoltat de comparatie.

     P.S. Vreti sa spuneti ca sentimentul pe care-l aveti fata de Ponta nu e (in gama) ura ci… dezamagire…?

     P.P.S. Nu exista si nu cred c-ar putea fi invocate „dorinte” ale d-lui Goe vizavi de cum si cu cine ar trebui sa votati d-voastra ori altcineva. Oricum intre cei doi candidati nici n-ar conta prea tare. Greu de anticipat care dintre ei ar putea face mai mult rau prin prestatia de presedinte de tara.

     Apreciază

 10. RALG said

  Politica (la nepoliticieni) este ca dragostea: le intuneca mintile. Numai astfel cineva nu (mai) poate remarca uluitoarea asemanare, pana la echivalenta, dintre Victor si Elena. Elena Udrea este in politica replica feminina a lui Victoras, intru-totul, in ansamblu si in fiecare detaliu. Cu atat mai bizar este faptul ca, unora, aceleasi atribute atasate unuia dintre cei doi le apar ca fiind calitati fatale, iar atasate celuilat le apar a fi defecte capitale si viceversa. Lipsa de masura e in toate si-n cele ce maine vor râde (de noi) la soare. De fapt creatura Ponta si creatura Udrea sunt doi indivizi mediocri, superficiali, tupeisti, lipsiti de orice urma de bunsimt. Nu este insa vina lor nici ca sunt asa, nici c-au iesit in fata (ca paduchii), nici ca au aspiratii nepotrivite in raport cu fapturile lor. Nu. Sistemul este de vina, faptul ca li se permite, faptul ca sunt incurajati, practic fortati sa solicite rolurile pe care le joaca. Dar spectatorii piesei n-au nicio justificare (serioasa) in aceasta privinta.

  Apreciază

 11. Dan said

  Mda. Cu un amendament. Dl. Pleşu nu intenţionează neam să comită infracţiunea de a vota multiplu. Nicicum. Însă, când se, şi anume, pişă, unii şi-o ţin cu-o mână iar alţii cu amândouă. Dl. Pleşu face parte clar din a doua categorie. De-aici şi confuzia între „cu două mâini” şi intenţia de-a frauda rezultatul alegerilor.

  Apreciază

 12. d'Artagnan said

  Cred că trebuie să aveți un drept de replică la acest articol:
  http://hanulmuschetarilor.wordpress.com/2014/10/20/rahatul-din-politica/
  🙂

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Dar chiar avem. Toate drepturile. Inclusiv la replica. La orice articol. Nu vedem de ce ar trebui exprimata vreo indoiala/credinta in acest sens. Ar fi oare posibil sa n-avem? Noi unul nu credem asa ceva nici in ruptul capului. 🙂

   Apreciază

 13. RALG said

  Se dedica celor care dådurå like pe acest topic:

  Apreciază

 14. d'Artagnan said

  Mai lăsați politica, o pauză de film vă rog, cu ”Begin Again”: http://www.imdb.com/title/tt1980929/

  Și vă pun și o melodie de-acolo, poate vă fac curioși:

  Apreciază

 15. Dl.Goe said

  Inca unul il imita pe formatorul de opinie Andrei Plesu si, iesindu-si din echidistanta, vine in intampinarea apelului de sustinere a „normalitatii” si „calmului” propunand celor din siajul sau cerocrat sa voteze Klaus. Ati ghicit. este vorba despre intelectualul Dorin Tudoran (un avid de echilibru si relaxare inclusiv in politica la varf), care devine fan Iohannis intocmai si la timp. O fi oare la timp?

  P.S. In ce calendar ar trebui ad/notat ca ezitantul echidistant Dorin Tudoran s-a hotarit in sfarsit sa spuie cu cine tine? Si… o trilema! O vrea el (domnul Tudoran) (a) sa-l sprijine intr-adevar la imagine pe dl.Klaus (din acest colt de lume) ORI, (b) capatand convingerea ca l-a bunghit pe candidatul castigator, se sprijina pe sine insusi la imagine (analist partinent, democrat, doritor de normalitate, clarvazator etc)? Sau, sau si mai rau, (c) dl.Tudoran pur si simplu sprijina ce-a sprijinit dintotdeauna: USL-ul. Noi nu vom sti-o poate niciodata.

  Apreciază

 16. stely said

  Un meci de …moral si morală .

  Simona Halep – Serena Williams 6-0, 6-2.
  Simona Halep a facut un meci senzational, meciul carierei de pana acum, in fata Serenei William (nr. 1 mondial), si a invins-o cu neverosimilul scor 6-0, 6-2. Simona Halep s-a calificat astfel in semifinala Turneului Campioanelor.

  http://sport.hotnews.ro/stiri-tenis-18354368-live-text-simona-halep-serena-williams-11-00.htm

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   @Stely – Este dragut din partea d-voastra ca, amintindu-va ca eram mari consumatori de emotii pozitive fata cu prestatiile din tenis la compatrioatei noastre Simona Halep, ati simtit nevoia sa partajati cu noi uluitoarea veste. Va multumim pentru gest. Cat priveste proportiile acestei victorii atat de asteptate, as zice ca ele se potrivesc bine cu multe lucruri (inclusiv cu „mandria de a fi roman” 🙂 ). Personal am fi preferat un rezultat mai strans care sa denote un succes in fata unei Serene Williams in plina forma nu impotriva unei umbre. Acest neajuns s-ar putea rezolva simplu daca Simona Halep ar reusi s-o mai intalneasca si s-o invinga iarasi, inca o data, pe aceeasi Serena Williams tot aici in aceasta competitie. Atunci le-ar fi clar tuturor (si mai ales Simonei) ca n-a fost doar o intamplare norocoasa in fata unei Serene nevolnice, ci, dupa cum bine zicea si batranul CTP, semnul intrarii in alt cer, mai ales ca de data aceasta Simona nu va avea ocazia sa scape si de complexul Sharapova, intrucat Maria din Rusia a ales s-o evite pe Simona a noastra, plecand acasa din vreme. Vivat.

   Sper ca Simona sa va ofere in continuare la acest turneu ocazia sa va amintiti de noi si de faptul ca eram mari consumatori de emotii pozitive fata cu prestatiile ei din tenis.

   Apreciază

 17. stely said

  Hmm…multe s-au schimbat : in politica , in tenis dar si pe Arca lui Goe . Doar in tenis „suntem” ceva mai bine : in sfarsit , Simona a batut-o pe Sharapova ; Serena se ocupa cu altceva , iar Simona si-a vazut visul implinit . 🙂 Coincidenta sau nu peste cateva zile , Simona Halep va trebui sa -si consolideze pozitia locului 1 mondial. Succes , Simona!

  In privinta politicii , „impresiile” d-lui Goe s-au adeverit : Elena Udrea si Victor Ponta sunt in situatii similare . Doar ca pentru unul, „sistemul” se „face ca lucreaza” in scoaterea la lumina a faptelor lui de coruptie, iar pentru una , acelasi sistem a lucrat cu rapiditate in „dovedirea” lor cu toate mijloacele din dotare (catuse, incarcerare, martori mincinosi, delatori momiti cu iertarea de aceleasi „pacate”, sau , dimpotriva , cu amenintari … Asteptam deznodamantul final. A, nici in justitie nu „stam” la fel. Biata de ea are de dat explicatii despre modul cum s-a facut ca lucreaza in dosarele alese pe spranceana , numa’ ca sa multumeasca „poporul uselist” dornic de „dreptate”: Elena Udrea si Traian Basescu au fost piaza cea rea a tarii.
  P.S. Poate va intrebati ce-mi veni sa intru asa , hodoronc-tronc , pe link-ul acesta. Ei bine, am primit-o drept „amintirea zilei” pe Facebook. De fapt eu am fost aceea care ,acum trei ani (18.10. 2014) a postat link-ul cu titlul de mai sus. Dupa cum vedeti, comentariile mele au fost toate „on topic” si la ordinea zilei. 🙂

  Apreciază

  • Simona Halep se afla in fata unui examen de maturitate extrem de serios, un posibil punct de inflexiune care-i poate schimba traiectoria mediocra de pana acum, in ceva mai inalt. CTP a sustinut cumva ca punctul acela de inflexiune s-ar fi petrecut atunci cand Simona a invins-o pe Sharapova (adica atunci cand Simona Halep a reusit dupa lupte seculare sa invinga o jucatoare de pe locul 100 si ceva care nu prea mai jucase tenis de vreo doi ani). Acela n-avea cum sa fie asteptatul punct de inflexiune. O fi fost cel mult o repetitie generala pentru descatusarea mentala, teoretic posibila. Turneul campioanelor este contextul /scena potrivit/å pentru o asa intamplare si un asemenea examen de maturitate. Personalmente insa nu cred ca Simona noastra va fi capabila sa treaca acest examen. Despre ce-i lipseste pentru a trece astfel de examene care ar putea consemna trecerea ei la un alt nivel, am tot pomenit. Dar, cine stie? Poate ca ma insel. Sper sa ma insel. In linia fireasca a firii ei, care se potriveste minunat cu spiritul tenisului feminin in era post-Serena-and-Masha, Simona va pierde locul 1, in favoarea alteia care-l va obtine la fel de accidental si de vremelnic. Tot sub presiunea statisticii, probabil ca Simona Halep va castiga pana la urma unul, poate chiar doua turnee de mare șlem, consfintind oficial ca este cea mai buna jucatoare de tenis, din toate timpurile, din Romania. Atat. Nici macar din Balcani.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: