(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

Nesfârșitul drum al nopții către ziuă

Posted by Arca lui Goe pe aprilie 1, 2015

…sau pre-lungul drum al noptii de 31 Martie catre ziua de 1 Aprilie 🙂
sau sau/si niste mici (si naive) consideratiuni despre fericire si bogatie
de 1 Aprilie, om bogat, om sarac…

Nichita Stanescu (de ex) este un om bogat si fericit. El traieste (foooarte bine) fara sa (mai) munceasca. Nichita Stanescu este un om norocos. S-a nascut in 1933 in noaptea de 31 Martie (catre 1 Aprilie), asta inseamnand doua lucruri: mai intai inseamnå cå prima zi plina din viata lui Nichita Stanescu a fost o zi de 1 Aprilie (zi in care se nascuse, tot la Ploiesti, dl.Goe, care implinea (murind), in prima zi plina a d-lui Nichita Stanescu, 33 de primaveri, taman la pont pentru a-i preda concitadinului sau stafeta zilei de 1 Aprilie), iar mai apoi inseamna ca Nichita Stanescu a implinit (deja) venerabila varsta 82 de ani. Se cuvine asadar sa-i uram maestrului la multi ani:

Mă las în continuare de mine însumi plâns
ca-n vremea când puneam un ochi albastru
la idee,
şi pe deasupra o sprânceană ca să-l ţină strâns
şi-ntrors din ce e către ce e..*****0

Şi eu m-aş fi dorit un om frumos,
subţire şi pătrat la falcă,
peste stafii victorios
sau cel mai înţelept din arcă.
De coadă aş fi tras în sus
cometa adormind în patu-mi,
bătut în cuie m-aş fi pus
pe cruci de-a lungu-mi şi de-a latu-mi.

Dar mi-a fost dat pe lângă os
să am şi nervi şi chef de viaţă,
şi eu am vrut să fiu frumos
aşa cum legea ne învaţă.

Dar, o, am fost aşa cum sunt,
cum este osul repetat,
din cărămizi, un zid urcând,
haină de lucru şi purtat,pe care nu pot s-o sfâşiu,
mai neavând un braţ, o gură,
atâta timp cât am să fiu
cu însumi, însumi de-o măsură.

Întunecând întunericul, iată porţile luminii.

(Nichita Stanescu – Autoportret)

the-tree-of-lifeSi acum despre fericire si bogatie, cateva (cate ce? va) naive consideratiuni, dar numai si numai de 1 Aprilie si numai pe Arca lui Goe. Fericirea, fiind o stare interioara, pre/determinata, nu (ne) lasa prea mult loc de discutii. Fericit este cel care este… fericit. Este ceea ce este. La fel si cel nefericit. Fericirea si/sau nefericirea nu pot fi generate, negociate sau influentate din afara. Confortul poate fi oferit (cuiva) sau refuzat (cuiva). Disconfortul poate fi oferit (cuiva) sau refuzat (cuiva). Ambele pot fi acceptate sau refuzate de catre „persoana in chestie”. Fericirea insa si/sau nefericirea nu pot fi nici oferite nici refuzate. Daca ai avut stramosi (ne)fericiti este posibil sa ai tu insuti acces la (ne)fericire. Spontan. Ocazional. Din cand in cand. Daca nu, nu. Niciodata. Dramele (Parisului?), cate au iesit pana acuma, i-au avut intotdeauna ca protagonisti pe aceia care au avut si ascendenti fericiti dar si ascendenti nefericiti, de la care au mostenit ambele tipuri de gene, ceea ce a indus complicatii majore in destinele acestor ne/fericiti protagonisti, nascuti majoritar pe data de 1 Aprilie (sau in noaptea de 31 Martie spre 1 Aprilie). Cei cu abilitati artistice (precum Nichita) au stiut sa profite de situatie si sa pacaleasca destinul, maximizandu-si fericirile si minimzandu-si nefericirile, prin transfigurare artistica… Unii au ajuns, astfel, chiar sa fie bogati. Si fiindca veni vorba (vorba vine!) despre bogatie cred ca ca ar fi momentul sa definim aceasta notiune: bogatia. Ce este bogatia? Cand poate considera un om ca este bogat? Sub aspect calitativ, desigur ca bogatia rezida (fara doar si poate) in posesia unor averi (substantiale), a unor comori (inestimabile), dinte cele mai diverse, materiale, spirituale, sufletesti… etc., care rezoneaza armonic fix cu necesitatile celui aflat in posesia acelor averi (iar nu a altora). Banal de simplu. Din punct de vedere cantitativ lucrurile sunt si mai simple: Un om bogat este bogat dacå poate tråi fårå så munceascå. Un om este bogat daca are (deja) sau obtine (continuu) ceea ce-i trebuie ca sa traiascå fårå så munceascå, in accord cu necesarul såu si cu propria definitie a tråirii. Restul suntem saraci, foarte saraci (nu numai cu duhul).

copaculUmblatorCopiii si pensionarii (de ex.) sunt oameni bogati. Ei (si aproape numai ei) nu trebuie sa munceasca, avand sansa de a se indeletnici exclusiv cu lucruri pe care le fac, de placere, cu placere, jucandu-se. Un caz particular (banal) de oameni bogati sunt aceia carora nu le trebuie nimic, întrucat acestia, pentru a obtine ceea ce le trebuie, nu au nevoie sa munceasca. Munca inseamna saracie. De aceea Nichita Stanescu este si fi-va vesnic un om bogat, un nabab, care, pensionandu-se foarte devreme, a reusit totodata sa-si acopere pentru totdeauna feluritele nevoi (cand mai mari, cand mai mici) fara sa (mai) (trebuiascå så) munceasca. De altfel nici nu este sigur ca a muncit vreodata in viata lui, si slava Domnului, iata ca a implinit (abia ieri)  82 de primaveri, si are (încå) tot ce-i trebuie. Tot de aceea, altii (…), puzderie de pseudo/poe-zei sunt, si vor fi de-a pururi, såraci si ne mântuiti (niste såråntoci). Caci ce poate fi mai rusinos si mai umilitor decât sa fii un neica nimeni, fortat sa muncesti ca sa traiesti? Poate numai sa fii in puscarie, in spital sau in cimitir så fie lucruri inca si mai rusinoase decat a fi sclav liber, care accepta benevol, munca fortata (ca pedeapsa a infractiunii de a exista). Ca si Nichita Stanescu, Gigi Becali este un om ferice si bogat. Exemple sunt multe si ar fi interesant de com/pus o lista cu oamenii care au strans destul, devreme, pentru a se pensiona rapid si total, spre a se deda risipei, pe sine siesi redându-se. Plesu este de asemenea un exemplu potrivit. Si multe altele. Lista ramane deschisa. Ca si lista cu contr-exemple.

Fericire

* * *

Acestea fiind zise, va dorim tuturor (vorba d-soarei Goya) fericire si bogatie pe masura asteptarilor. Nesfârșitul drum al nopții către ziuă continuååå… înså foarte putin.

Cu drag, al d-voastra, dl.Goe – ♪♪♪
1 Aprilie 2015

 

P.S. Intrucat astazi, 1 Aprilie, este si ziua de nastere a institutiei Hanul Muschetarilor, profitam de ocazie pentru a formula cuvenitele urari cu ocazia aniversarii a doi anisori de existenta libera si infloritoare, urari pe care le adresam in egala masura hanului, muschetarilor si musteriilor. La multi ani, cu sanatate, verva si inspiratie virtuala. Chiar daca urarile noastre nu vor ajunge in mod explicit la destinatie in timp util, avem convingerea ca totusi, in varianta implicitå, gandurile aferente acestor urari isi vor atinge tintele intocmai si la timp. 🙂

 UPDATE: Iti urez Paste fericit in familie si te felicit anticipat cu ocazia Invierii. 

137 răspunsuri sa “Nesfârșitul drum al nopții către ziuă”

 1. Stely said

  Apreciază

  • Stely said

   On topic :
   Marii scriitori ai României au avut viciile lor. . În Maramureş au devenit faimoase celebrele beţii ale lui Nichita Stănescu făcute în perioada în care venea des prin Maramureş la diferitele evenimente de cultură organizate în acea perioadă. „Nichita Stănescu le spunea prietenilor că e atât de frumos Maramureşul în comparaţie cu Bucureştiul în care trăia el, a văzut atâţia oameni liberi care nu aveau habar despre ce înseamnă dictatura lui Ceauşescu, încât ar fi păcat să se plimbe prin satele din Maramureş treaz. A dormit o noapte la Borşa şi a cerut medicului Tomoiagă ca toată noaptea să fie umplută cu vin. Medicul spunea, după moartea lui Nichita, că în acea seară s-au golit câteva damigene cu vin. Astfel, în următoarea zi, la vizita lui la liceul din Sighetu Marmaţiei, fiind sub influenţa alcoolului, s-a adresat fetelor care îl aşteptau pentru a recita poezii în cinstea poetului cu diminutivul „Vă salut, pizdoaicelor!”. Vizita lui a continuat în aceeaşi notă la Cimitirul Vesel din Săpânţa. Unii locuitori ce l-au văzut pe poet cu părul răvăşit, aplecat peste cruce, plângând, l-au confundat cu un cerşetor”, a declarat scriitorul Nicoara Mihali.

   Citeste mai mult: adev.ro/nk9vg1

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Caci multe povesti mai sunt cu betzivanul acesta. Aproape tot atat de multe precum legendele cu poetul omonim. Avea Nichita darul asta de a fi legendar chiar inainte de legenda. Omul radia legenda si nu era calic defel. Dadea gratis din legenda lui vie oricui i se nimerea prin preajma. De aceea si sunt atat de multe povesti cu el. Fiecare, atins macar cu o vorba de Nichita, se simte inca legendar, dupa atia si atatia ani, inclusiv respectivele pizdoaice. Pe vremea in care inca nu eram dl.Goe (ci un stefy oarecare), un ins nervos si turment care ma confunda (sau ma compara – nu se stie, tot una) cu un poet oare-care(?) (nu stiu cu care) tinea sa ma faca de ras, amintindu-mi ca odata la o betie Nichita m-ar fi intrebat: De ce furi må? De ce furi? Legenda? Adevar? Cine mai stie!?… Nici macar domnul rebeliunea… Daca as stii cui i-a adresat dl.Stanescu respectiva intrebare (despre care presupun ca se referea la vreun furtisag literar) as putea stii mult mai mult despre Stefy dar si despre Stefy. Ca eram cel putin doi. Daca n-oi uita-o o sa scriu intr-o zi Legenda lui Stefy (sub forma de elegie), dar numai si numai pentru prea-cinstitul… etc. a declarant personajul dl.Goe.

    Apreciază

    • Stely said

     Eeee, cum nu stiti „cu care” poet va confunda insul acela „nervos si turmentat”.Eu cred ca nu cu unul „oarecare”… Si atunci ca si acum ati tot fost „confundat” – ba cu un poet(Cartarescu) ba cu un literat (textualist )Gheorghe Iova, ba cu un filozof(Andrei Plesu) ba cu un academician fizician ( 🙂 ) ba cu un matematician (Solomon Marcus) ba cu un cinefil sau iubitor de SF si pasionat de tenis ( CTP) ba cu dr.in psihologie (INTJ ??) etc. Cum dumnealor nu sunt niste „oarecare”, nici d-voastra nu sunteti. Bag mana in foc . 🙂
     P.S. De fapt la fel crede si”domnul rebeliune” care nu stiu din ce motive este suparat pe dvs, ca de altfel si pe Dorin Tudoran.
     PPS. Pai un Stefy am fost si eu la inceput, prin 2007 . Scriam pe forumuri la Ev.zilei si Cotidianul parca . A fost o scurta perioada cand ma aparam de troli , postand sub nick-uri de barbat.M-am transf.apoi in „Stely” cea ce sunt si acum. Dar chiar asa : nu vi se pare ca este o coincidenta destul de ciudata ? Stefy (3 cred) care este acum „Stely” se afla „in carne si oase „(autentica) pe „arca lui Stefy 1 alias Dl Goe ?? !!! 😯 🙂
     PPS. Cred ca tocmai ce v-am confirmat ca sunt un/o”prea-cinstit” ce asteapta cu nerabdare „Legenda lui Stefy”.

     Apreciază

 2. d'Artagnan said

  🙂
  Să fie într-un ceas bun!
  DlGoe, știți că aveți un statut special în și pentru ”instituția” numită Hanul Mușchetarilor…

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Multumesc. Contez pe faptul ca in competitiile organizate de institutia respectiva as putea beneficia intotdeauna de câte un wild-card… direct pentru turul doi. 🙂

   Apreciază

 3. Stely said

  O stire :s-a stabilit ca, la anul, 1 Aprile (ziua pacalelilor) va fi pe 16 Noiembrie.

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Intrucat 1 Aprilie este in fiecare zi, mai ales intr-o lume ca a noastra populata cu miliarde, desigur ca „la anul” ziua pacalelilor poate fi oficializata oricand, inclusiv pe 16 Noiembrie 🙂 Cu majoritatea necesara, in democratie, orice poate fi consfintit prin decret. Mai urmeaza doar sa stabilim ce inseamna „la anul”. Ca sa stim ce facem anul acesta pe 16 Noiembrie. 🙂

   Apreciază

 4. Goya said

  “timing
  îmi rup porția mea de la viață
  fie ce-o fi
  seară spre noapte dimineață

  în vremea asta ei aleargă pe poante
  scriu istoria lumii
  cu angelice coate

  stai lângă mine
  simți cum se înfierbântă cerul
  încep să cadă peste noi pere coapte”

  Nota redactiei: Comentariul de mai sus a fost postat de un troll anonim, amator, recte „autor” necunoscut. 🙂  troll

  Apreciază

 5. Stely said

  „… copii care sunt oameni bogati,” ce au iata sansa de a se indeletnici exclusiv cu lucruri pe care le fac, de placere, cu placere… dansând ca niste adevarati profesionisti :

  Apreciază

 6. Stely said

  … pesionari „bogati” care se joaca (danseaza ) si ei ca niste tineri profesionisti . 🙂

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   @Stely – Va multumesc pentru aceste ilustrari alese in ton cu ideea propusa. M-am gandit (si mi-a fost „teama”) ca ar fi fost foarte posibil ca vreunui vizitator foarte bine sau foarte rau intentionat sa-i dea prin minte sa extraga din context termenii copii/pensionari si, bazandu-se pe bogatia de sensuri a acestora (in acord cu DEX-ul si limbajul comun), sa fandeze off topic, cu „contra-exemple” dureroase despre copii ai strazii si/sau pensionari sarmani, ducand chinuitoare vietii pline de lipsuri… Am ocazia sa subliniez ca in data de 1 Aprilie, pentru care a fost propus topicul de mai sus, copiii si pensionarii, au fost mentionati strict in sensul ideal al semnificatiei termenilor (fara considerarea crudelor instantieri care se petrec adesea atunci cand o idee pusa in practica devine un inger cazut). Ne-am referit strict la cazul oamenilor (cu adevarat) bogati… aceia care pot trai (bine) din amintiri. Amintiri din trecut sau… amintiri din viitor (desigur). Aceasta-i metafizica ideii de reala bogatie: abilitatea de a trai (bine) in prezent (fara efort) pe baza unor „informatii” consistente extrase din trecut si/sau din viitor. Trecutul si/sau viitorul hranind prezentul clipei, clipa de clipa: iata bogatia. Fara nicio legatura cu fericirea (sau cu obscurul opus al acesteia). Naturile fericite (sau nefericite) sunt lucruri aparte. Unii le pot avea pe toate, si bogatia si fericirea. Altii… dimpotriva. Inca o data multumiri pentru fericitele ilustrari ale topicului.

   Apreciază

 7. La multe și fericite primăveri!

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Gabriela – Se vede ca a venit primavara, cu flori, cu iarba verde, cu pasari calatoare si in/cântåtoare si cu mesaje „Gabriel Savitsky” pe Arca lui Goe. Multumesc. Iti urez si tie asijderea.

   Apreciat de 1 persoană

   • A venit, da. Neputând să adorm, în necuprinsul întunericului călătoresc în necuprinsul gândurilor. Ieri, bunăoară, până să adorm, am oprit zgomotele lumii (clacsoane, frâne, tobe de eşapament, voci, strigăte, muzici) şi m-am gândit cum vin anotimpurile. Şi cât de fericiţi ar trebui să fim că le cunoaştem pe patru dintre ele. Încleştarea rece a gheţii plesneşte, se fisurează şi gerul se înmoaie şi el de o forţă dinlăuntrul naturii şi de o forţă dinafară. Ce putere grozavă stă în tijele arborilor, în crenguţe şi cum izbucneşte ea în muguraşi… Vorba lui Dostoievki, cum să nu-ţi fie dragi mugurii cleioşi ce se desfac primăvara? Din tăcerea îmbufnată a iernii, trecem la simfonia trilurilor, la clocotul râurilor, la şuierul soarelui pe câmpuri trezind iarba la viaţă… Apoi toate se rostuie-n floare şi zumzet. În mai e o toropeală blândă, totul e dulce şi închegat. Cuibul, ouăle, ninsoarea de petale şi fructul crud, nefăcut, embrionar, ca o promisiune. Şi aşa mai departe. În iulie e linişte. Totul se coace, creşte, se rotunjeşte în taină, sub clipocitul stelelor.
    Englezii, de exemplu, stau sub un singur anotimp. Un fel de august incert, mâhnit, abulic din care exală bură şi spleen. Nici n-ar putea să fie fără umorul lor sec; cum să trăieşti sub o streaşină fără un pic de umor? Sau în Etiopia, sub soarele necruţător care pare să nu apună niciodată, fiert, fript de viu ziua, pârjolit şi congelat, noaptea.

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     Acuma de… ce sa faca si ea – primavara? Chiar si daca ar mai fi vrut sa ramana in rastel, acolo cateva zile, cateva nopti, nu mai are incotro dupa ce i-ai trasat atat de clar directivele si sarcinile. Mai poate sa crâcnească? Ca nu mai poate. Trebuie sa se conformeze si sa te asculte ca pe o sora mai mare, care, in noptile ei de insomnie vegheaza la bunul mers al primaverii, dand detaliilor sensuri, din martie pana-n iunie si din Bucovina pana-n Britatnia. Timp, spatiu, emotie… Apoi de… e vremea sa infloreasca liliacul si nopile sa cada parfumate… Arhivarul sa aiba o fata, iar cine-i nascut in aprilie… in chiar inima primaverii sa n-aiba somn si altoiasca vorbe cu intelesuri ca sa fie primavera limpede. In Etiopia n-am fost niciodata. Dar imi place cum suna: Etiopia, etiopia, etiopia, etiopia… Un soi de distopia in Boemia.

     Apreciază

     • M-am gândit, de asemeni, şi la următorul paradox: Dacă în miezul verii vine o zăpadă năprasnică, ea nu va avea un efect direct asupra verii, doar va cauza stricăciuni, unele iremediabile (fructe şi legume strivite şi doborâte din copaci, frunze ciuruite, crengi rupte). Dar în mijocul iernii celei înciudate, o zi de vară, de căldură toridă, nu va reuşi să schimbe alchimia iernii.
      La fel, într-un suflet mohorât, ipohondriac, mlăştinos, un sentiment fulgurant de fericire nu va schimba constituţia acelui suflet. Iar unui suflet vesel, luminat şi blând, o răcoreală, o năpustire a îngheţului, nu poate cauza cine ştie ce metamorfoză.

      Apreciază

     • Dl.Goe said

      @Gabriela – Esti aproape dostoevskianå… A fi sau a nu fi… dostoevskianå. Aceasta-i intrebarea. (Caci de,… este dl.Goe cam hamletian, pe ruta Ploiesti – Bucuresti). Odata, intr-o zi, a nins intr-o „vara”, in desert, unde nu ningea niciodata. Oamenii s-au bucurat si au facut oameni si camile de zapada. Dar apoi muftiul le-a interzis sa mai faca pentru ca oamenii de zapada prea aduceu cu Mohamed… Si oamenii s-au intristat. Conform Coranului nu ai voie sa faci oameni de zapada.

      Apreciază

 8. Stely said

  Un om bogat este bogat dacå poate tråi fårå så munceascå. Un om este bogat daca are (deja) sau obtine (continuu) ceea ce-i trebuie ca sa traiascå fårå så munceascå, in accord cu necesarul såu si cu propria definitie a tråirii.

  Fostul cardinal Karol Wojtyla, Suveranul Pontif Ioan Paul al II-lea, trecut in lumea drepților acum zece ani, pe 2 aprilie 2005 si beatificat in 2011, a avut parte de un destin extraordinar. A fost călăuzit de un angajament total in favoarea libertății umane. Fostul papă Benedict al XVI-lea are perfectă dreptate când spune că a fost un veritabil far al umanității, un martor plin de compasiune al tragediilor generate de totalitarism si un arhitect spiritual al tranziției lumii moderne către o nouă fază a istoriei. Viața si opera Papei Ioan Paul al II-lea au contribuit in chip crucial la afirmarea adevărului si demnității ca valori definitorii ale existenței umane. A fost, spre a relua formularea lui Karl Jaspers, unul dintre aceia care au dat măsura umanului.

  http://www.contributors.ro/cultura/a-dat-masura-umanului-despre-ioan-paul-al-ii-lea/

  Apreciază

 9. Stely said

  Dar despre Simona Halep, ce credeti ? Este „om bogat ” sau „sarac”?

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   @Stely – Vad ca insistati insistand, de dimineata spre seara, spre foarte seara, pe o platforma de beton infinita. Sa ne intelegem. Simona Halep nu mai este Simona Halep ci un fenomen (de presa) omonim (acceptat in carti, sus). O urmaresc înså pe insa omonima cu aceeasi emotie (cu aceleasi emotii) ca intotdeauna, in spatiul meu personal. Despre fenomenul omonim se vorbeste deja prea mult, mult mult prea mult. Gretzos de mult. Un vacarm gretzos si comun. Nu vreau sa sporesc cu nicio vorba acest vacarm abuziv, in exces… Puteti intelege? N-am nimic de comentat public despre „Simona Halep”. Nici macar nu e „on topic”.

   Apreciază

 10. Dl.Goe said

  uite inca un ex. (de ex):

  Apreciază

 11. Dl.Goe said

  Sau sau nu:

  Apreciază

  • RALG said

   Pre-ci-zare: Dikta Devla Sokerdem de mai sus de fratii Damian este o dedicatie facuta celor luminosi, dar pentru ca afara roiesc înunerici ar (mai) fi de zis si cå:

   Urmarit
   licuriciul se ascunde
   intr-o raza de luna”
   – (Oshima Ryota)

   anti-plagiind astfel „întunecând întunericul, iată porţile luminii.”

   Apreciază

  • Stely said

   „Sau sau nu” …?! 🙄

   Apreciază

  • Stely said

   Ahaaa, da :

   „Pentru unii este mai putin cunoscut, dar Damian Draghici este un mare talent al muzicii romanes si al naiului.
   Povestea sa a inceput la varsta de 10 ani cand a cantat pentru prima data la hotel Lido de revelion. Apoi au urmat si alte colaborari, la Carul cu bere, la restaurantul Ialomita sau Dorobanti. In anul 1984, la 14 ani a cantat la Casa Alba din Baneasa. L-a cunoscut pe celebrul Ion Budisteanu care l-a luat la radio. Nu a reusit sa plece din tara in turnee. Asta l-a ambitionat sa se gandeasca mai serios la cariera. Cu sapte luni inainte de Revolutie a plecat din tara.
   A urmat o perioada mai grea in Grecia, dar pana la urma a reusit sa devina cunoscut in muzica greceasca. A renuntat la nai pentru pian din nevoia de a castiga bani. Apoi a trimis o inregistrare la Sony. A avut succes si a inregistrat doua albume. Apoi a renuntat la pian in favoarea naiului. In anul 1992, a scos primul album de muzica populara semnat Damian Draghici – “Panflute fantastique”. Vazand ca are succes, s-a inscris la Conservatorul Philipos ca sa studieze jazz la nai.
   In anul 1994 a cantat alaturi de Nikos Kipourgos, care este cel mai mare compozitor grec. A participat la diverse festivaluri in Europa si a colaborat cu Orchestra Filarmonicii din Londra. In anul 1996 a fost admis la Colegiul Berklee din Boston de unde a absolvit cu “Magna Cum Laudae”.
   Damian Draghici este unul dintre cei mai importanti lautari contemporani. A inregistrat 17 albume si a castigat un premiu Grammy in anul 2006. A combinat muzica traditionala romanes cu muzica jazz sau rock. Pentru aceste realizari, Damian Drachici poate fi considerat un adevarat vizionar.”

   Apreciază

 12. Stely said

  O fi mult , o fi putin ? Eu cred ca- mesajul „Urbi et Obi „transmis de Papa Francisc cu ocazia Pastelui catolic- ar fi trebuit sa fie unul mult mai amplu si mai complex, referitor la uciderea celor 147 de crestini (numai pentru ca sunt crestini ) dintr-o Universitate din Kenya.Se cerea un mesaj de solidaritate mai puternic si de condamnare mai vehementa a acestor crime barbare.

  Iata aici ce contine mesajul PapeiFrancisc :

  Suveranul Pontif s-a rugat de asemenea pentru pace in tari afectate de conflicte violente, precum Libia, Yemen, Siria, Irak, Nigeria, Sudanul de Sud, Sudan si Congo.
  El i-a amintit pe tinerii ucisi joi la o universitate din Kenya, majoritatea vizati pentru ca erau crestini, si a deplans rapirile comise de extremistii islamisti.

  Dupa ce in Vinerea Mare Francisc a criticat comunitatea internationala pentru tacerea complice referitoare la uciderea unor crestini, de Paste, el s-a rugat ca Dumnezeu sa reduca „suferinta multor frati persecutati din cauza numelui Sau”.

  http://stirileprotv.ro/stiri/international/mesajul-urbi-et-orbi-transmis-de-papa-francisc-cu-ocazia-pastelui-catolic-ne-rugam-pentru-pace-in-aceasta-lume.html

  P.S. Marturisesc ca, desi am fost oripilata (ca si altadata ) de nemernicia acestor atacuri teroriste, nu as fi reactionat nici eu prea vehement. Dar, m-a trezit la realitate ceea ce scrie domnul Paul Aligica aici.

  Paul Dragos Aligica
  3 aprilie la 15:11 · editat ·
  Cateodata iti vine sa-ti bagi picioarele in el si de facebook, si de mass media, si de fluxuri de stiri, si de jurnalisti occidentali, si de umanitate si de tot. Este absolut revoltator, strigator la cer, descalificant modul in care masacrul din Kenya este reflectat (sau mai bine zis tras sub pres, trecut cu vederea):
  (a) de catre marile si traditionalele mass media ale corectitudinii politice si expedientei ideologice progresiste;
  (b) majoritatea imensa a crestinilor.
  Deci intra criminalii aia in universitate, separa musulmanii de crestini si ii executa pe crestini. 147 de oameni. O suta patruzeci si sapte de tineri crestini executati la ei in universitate pentru simpul motiv ca erau crestini. Asta e tot. Pauza.

  Ce diferenta imensa intre actualul tratament si isteria globala, imensul spectacol de prost gust montat cand niste jurnalisti occidentali (de, colegi de breasla si nonsalanta existentiala postmoderna, colegi in specia umana postistorica, superioara) au fost victimele criminalilor islamisti. Nu niste africani amarati care culmea mai aveau si tupeul sa fie crestini!! Noroc ca nu trebuie sa mentionam asta in titlurile folosite. Mentionam faptul doar in paragraful patru sau cinci, o tangenta la naratiune. Daca mentionam.

  Despre autoritatile politice si asa numitii lideri ai lumii civilizate: No comment.
  Chiar asa: ce facem, asteptam sa reactioneze lumea civilizata la fiecare masacru?!
  Nu. Lasa, da ONU o rezolutie ca sa condamne masacrele in general (si prin implicatie si cele impotriva crestinilor).

  Despre crestini, ce sa mai vorbim: Ati vazut fluxurile de azi. Si nici macar nu e vorba aici de crestinism sau credinta, pana la urma: Pur si simplu, compasiune, solidaritate umana, oroare existentiala ca am ajuns sa traim astfel de vremuri.

  Nu. Lasa ca mai condamna Papa materialismul occidental intr-un discurs. Atunci sa vezi cum se umfla iar vena in mass media si retelele de socializare. Si la noi, la ortodocsi saptamana viitoare o sa fie din nou Mare Distractie! Sarbatorile de Sfantul Pasti in Direct. Tombola si Premii. Invitati Speciali. Transmisiune directa.

  Apreciază

  • Stely said

   Scuze, este corect -„Urbi et Orbi”.

   Apreciază

  • RALG said

   Adesea din mare si adanca nefericire (alteori din fericire), pe lumea aceasta, in interiorul umanitatii, lucrurile nu sunt nimic mai mult decat ceea ce reusesc sa transfere din ele insele in media. Media fiind un mediu capricios, pseudo-autonom, capabil de o versatilitate inspaimantatoare care-l face ba perfect permeabil la esenta lucrului in sine, ba perfect opac, ba un amplificator de senzatiii si esenta, ba un inhibitor. Nimic nu este altceva decat este redat in media. Media mediaza, intermediaza, transfera si distorsioneaza realitatea, pana la o face nesemnificativa. Adeptii teoriei conspiratiilor vad in acest proces rezultatul strict al unor forte ostile exterioare, distincte de receptor, de spectator, de tinta ultima a mesajelor media. Acestor adepti ai teoriei conspirationiste li se pare ca opinia publica careia i se ofera „stirile” este o victima pasiva a dezinformarii prin distorsiune. Realitatea insa este mult mai cruda si mai complexa, existand o complicitate dinamica totala intre creatorii de stiri si consumatorii de stiri. Va puteti revolta asadar oricat de intens gasiti de cuviinta, oricand, oriunde, dar va fi fara niciun efect, iar pe Arca lui Goe cu atat mai putin. E-n pustiu. Si Aligica la fel. Plus ca d-lui are in background o nota aparte de pragmatism si cinism specific. Ati fost atenta? El zice (citez din ce citati): „Cateodata iti vine sa-ti bagi picioarele in el si de facebook, si de mass media”… Adica ce? Adica ca e vorba despre o senzatie pasagera care te incearca asa cateodata (arareori, in mici momente venite accidental, statistic), si in care momente iti vine sa faci ceva (bunaoara sa-ti bagi picioarele)… Dar intre a-ti veni sa faci (ceva) si a face ceva este o cale ca de la cer la pamnat. Aligica face si el (la scara mica) exact ceea ce face media (la scara mare). Nu promoveaza vorbind vreo realitate anume si actiunile pragmatice care ar trebui intreprinse intru corectarea acesteia ci vorbeste exclusiv despre propria realitate pe care si-o promoveaza mediatic, universul pseudo-emotiilor sale personale (acuma de Pasti) despre care se asteapta sa fie in acord cu ceea ce astepata spectaorii sai sa auda, pentru a-si spori astfel audienta. Aligica este si el (poate fara sa-si dea seama) o mica piesa din marele puzzle al media. Ca pare el acuma, punctual, a fi usor in contra rezultantei vectoriale a actiunilor media (care rezultanta tinde sa „musamalizeze” odioasa intamplare din Kenya – care, in fapt, nu intereseaza pe nimeni). Oare o fi scris Aligica ceva despre cele peste 2000 de victime ale atacurilor teroriste din Nigeria petrecute in aceleasi zile cu atentatul de la Charlie Hebdo? Ei as! Si daca o fi scris de ce nu mai scrie? Ce? S-a rezolvat? Totul nu-i decat o imensa cacofonie sustinuta de catre fiecare vorbitor in pustiu, chiar si de catre cei care ocazional se exprima in contra variantei rezultate din media la nivel global (sau mai ales de catre aceia: invers diversionistii). Entuziasmul cu care cautati in media, vectori media, care promoveaza in media, vorbe care rezoneaza cu asteptarile d-voastra, si satisfactia evidenta pe care o etalati atunci cand gasiti asemenea vectori si asemenea vorbe dau dimensiunea idealismului d-voastra ca personaj media. Mass-media. Presupun ca duminica viitoare o sa sarrbatoriti cu bucurie sfintele sarbatori de Paste, alaturi de cei dragi. N-o sa fiti in doliu dupa cei 147 de crestini ucisi in Kenya. Probabil ca nu veti organiza tombole dar nici nu veti tine post si nu veti face greva foamei in semn de protest fata de crima respectiva si in semn de reculegere si solidaritate cu cei ucisi. Dar, cine stie?, poate ma insel eu si chiar o sa sabotati sarbatorile Pascale in semn (consistent) de revolta. Poate ca la fel va proceda si Aligica. 🙂

   Apreciază

   • Stely said

    Nu, „ziua de doliu” a fost azi, de Florii si Pastele catolic. 🙂 Am avut de ales intre a ma manifesta( reactiona) sau nu. Am citit inca din 3 (trei) aprilie postarea domnului Aligica si, desigur ca mi-am insusit pe loc „crasa ” indiferenta . Macar sa fi spus o vorba de compasiune si dezavuare asa cum am facut in cazul atacului terorist de la Paris. Dar, intrucat am ramas (in acest sens) cu o senzatie de vinovatie,si, avand prilejul sarbatorilor crestine de azi, m-am hotarat sa fac ceea ce trebuia facut din momentul aflarii despre atacul terorist din Kenya.
    Nu stiu daca am procedat bine, daca am atins cu „manifest-ul” meu vre-o coarda sensibila . Stiu doar ca eu m-am simtit mai bine .Sigur ca familiile celor ucisi nu au cum sa afle despre dedicatia mea. Da, a fost/este pentru ei in „pustiu”,dar in sufletul meu simt ca nu a fost . Dar oare trebuie sa eficientizam ? Adica, daca nu „se afla ” nu are nici un sens sa ne deranjam cu un „gest” ?
    P.S. Macar v-a placut video-clipul ?

    Apreciază

    • RALG said

     N-am zis c-ati fi facut rau sau c-ar fi vreun rau in manifestarea d-voastra. N-am facut decat sa subliniez ceea ce ati confirmat si d-voastra si anume ca in gesturile de acest gen (de compatimire impartasita in pustiue), in care nu se afla niciun rau, nu se afla nici vreun bine anume care sa-i incalzeasca pe cei morti ori familiile lor. Este cel mult un bine personal pe care si-l face compatimitorul lui insusi (…) despre care insa vrea sa stie musai si altii. Nimic altceva. Cat bine sau nebine este in acest gen de gesturi este greu de masurat, motiv pentru care nici nu m-as aventura sa fac evaluari.

     Presupun ca urmariti finla de la Miami. Cu cine tinet? Cu Djokovic sau cu Murray?

     Apreciază

 13. Stely said

  Aici un semn de solidaritate( din partea mea) pentru familile celor ucisi in Kenya.

  Apreciază

 14. Stely said

  Hopaa!! „Sa fie intr-un ceas bun”!

  Oamenii de stiinta de la centrul de certare a particulelor CERN au repornit duminica acceleratorul de particule (LHC), incepand astfel o noua etapa in incercarea de a descifra din misterele universului si ale „materiei intunecate”, scrie Reuters.

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-19841307-acceleratorul-cern-fost-repornit-cercetatorii-incearca-rezolve-modelul-standard-studieze-materia-intunecata.htm#comentariu_19842312

  P.S. Cititi si comentariile. 🙂 Unele sunt haioase (pline de umor) altele sunt sobre( chiar alarmiste) iar altele sunt optimiste. Eu privesc (repornirea acceleratorului)cu interes si drept urrmare îi/le urez succes .

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Va dati seama cate miriade de universuri pline de viata creaza dumnezeii de la CERN fara sa vrea, fara sa-si dea seama? Niste ucenici nevrajitori dau „particule” cap in cap, asa ca sa vaza ce se intampla si sa se minuneze si ei de scântei… iar acolo in mijlocul scintilatiilor virtuale, in adanc, se petrec si se succed ere lungi, prelungi, de miliarde si miliarde de miliardimi de nano-secunde mai nene. Timp berechet ca in acel pachet de scantei virtuale sa apara si sa si dispara: viata, fericirea, inteligenta, durerea, fiintarea cu (auto) reflecție si reflexie. Timp destul ca unii mici (mici de tot) sa se-ntrebe cum li s-a nascut universul… de ce s-a produs big-bangul… si asa in genere care e treaba lui Dumnezeu in toata povestea scintilatiei lor…

   Apreciază

 15. Stely said

  Om uitător, ireversibil,
  Vezi Duhul Sfânt făcut sensibil?
  Precum atunci, si azi – întocma :
  Mărunte lumi păstrează dogma.

  Să vezi la bolti pe Sfântul Duh
  Veghind vii ape fără stuh,
  Acest ou – simbol ti-l aduc,
  Om sters, uituc.

  Nu oul rosu.
  Om fără sat si om nerod,
  Un ou cu plod
  Îti vreau plocon, acum de Paste :
  Îl urcă – în soare si cunoaste !

  *

  Si mai ales te înfioară
  De acel galben icusar,
  Ceasornic fără minutar
  Ce singur scrie când să moară
  Si ou si lume. Te-înfioară
  De ceasul, galben necesar…
  A mortii frunte – acolo-i toată.
  În gălbenus,
  Să roadă spornicul albus,
  Durata-înscrie-în noi o roată.
  Întocma – dogma.

  Apreciază

  • cogito said

   Imaginea în raze X înfăţişează un nor de materie generat de explozia unei stele, având o formă impresionantă care le-a inspirat cercetătorilor numele de „mâna lui Dumnezeu”.

   Norul de materie cosmică a fost fotografiat cu ajutorul a 2 observatoare astronomice ale NASA: Nuclear Spectroscopic Telescope Array (NuSTAR), care a captat imaginea în raze X cu energie înaltă (porţiunile albastre ale imaginii), şi Chandra X-ray Observatory, care, folosind radiaţia X cu energie joasă, a captat porţiunile de imagine reprezentate în roşu şi verde.
   Dupa cum vedeti, e doar un colaj ce a inspirat un nume. Din alt unghi al universului poate seamana cu al’ cu coarne!.Naspa sa cazi in fandaxie bigotica taman la batrinete:inseamna ca-ti negi tot ce ai crezut si propavaduit toata viata.

   Apreciază

 16. Stely said

  Apreciază

 17. arcaluigoe said

  Iti urez Paste fericit in familie

  inaltarea-Domnului-Isus

  … si …

  VAL_09ad

  Te felicit anticipat cu ocazia Invierii.

  Apreciază

  • stely said

   Hristos a Inviat !

   Paste fericit !

   Apreciază

   • RALG said

    Adevarat a înviat!

    Paste fericit!

    Apreciază

   • Stely said

    Desi postarea celor doua video-clipuri a fost premeditata( in sensul alegerii momentelor) am constat ulterior (abia azi) cu surprindere si bucurie ca alegerea mea a fost destul de inspirata. Asta intrucat am gasit din intamplare un extraordinar eseu despre istoria(„geneza”) „Oratoriului Messiah” compus de Georg Friedric Händel. Dar surprinderea mea a fost si mai mare dupa ce am sesizat niste coincidente uluitoare. Iata aici cateva spicuiri din acest impresionant eseu, unde veti observa si coincidentele despre care vorbesc:

    …Cu ochii în lacrimi, Händel se aşeză lângă clavecin. Apăsă cu toate cele zece degete pe clape. Odaia se umplu de sunetele armonioase ale instrumentului. Geamurile şi pereţii vibrau cu intensitate. O ardoare fără seamăn îi cuprinse întreaga făptură. Puse repede mâna pe pană şi nu se putu opri până a doua zi dimineaţa…
    Trei săptămâni la rând a muncit aşa, pe brânci.

    -Am terminat-o, Doamne, şi Îţi mulţumesc… Uite c-am terminat-o… Nici nu-mi vine să cred! Aleluia! şopti Händel cu ochii spre cer. Ochii îi erau plini de lacrimi de bucurie şi de recunoştinţă.
    – Acum mă simt excelent. Şi nu-ţi pot da alt răspuns, doctore, decât că Duhul Sfânt cred că a locuit în mine săptămânile astea. Crede-mă. El m-a vindecat şi tot El m-a inspirat…

    La 7 aprilie 1742 repetiţia generală s-a prezentat numai în faţa câtorva rude ale coriştilor şi instrumentiştilor, selecţionate de conducerea catedralei din Fishamble Street din Dublin. În încăperea largă a bisericii nu erau mai mult de 25-30 de inşi. Dar cu toţii au rămas uimiţi de frumuseţea înfricoşătoare a acestei neobişnuite opere muzicale plină de armonii aproape metafizice, care uluia prin forţa ei titanică, incendiară, exultantă, prin dinamismul ei molipsitor, de o extraordinară graţie şi grandoare, dar care, în acelaşi timp, revărsa peste ei o muzică clară, expresivă, suplă.

    Şase zile mai târziu, în seara de 13 aprilie, a avut loc premiera. Catedrala era acum arhiplină: 700 de oameni înghesuiţi ascultau vrăjiţi acordurile divine ce veneau parcă din cer, cântate de coruri îngereşti.

    La 6 aprilie 1759, Händel căzuse din nou grav bolnav. Acum avea 74 de ani şi ceru să fie de faţă la prezentarea oratoriului său pe podiumul de la Covent Garden din Londra. La spectacol venise să asiste şi întreaga curte regală. Uriaşul orb stătea în mijlocul prietenilor, în primul rând din faţă. Concertul a fost atât de frumos, atât de impresionant, încât toată lumea l-a aclamat cu lacrimi în ochi. Când marele cor a cântat fragmentul Aleluia, regele George I însuşi s-a sculat emoţionat în picioare, gest ce nu mai fusese făcut de nici un alt monarh până atunci, şi care bineînţeles că a fost urmat de toţi cei prezenţi. Întreaga asistenţă cânta acum odată cu corul într-o comuniune spirituală delirantă. Georg Friedric Händel de asemenea cânta împreună cu toţi ceilalţi. Era convins că nu el era autorul măreţului oratoriu, ci Dumnezeu Însuşi l-a creat şi, într-un fel, Händel credem că avea dreptate.

    Şapte zile mai târziu, în seara de 13 spre 14 aprilie 1759, forţele îl părăsiră cu totul şi inima lui înflăcărată a încetat brusc să-i mai bată. Cu multe zile înainte, maestrul spunea tuturor că va pleca să-i întâlnească pe eroii oratoriului său, în ceruri, întâlnire ce va fi în ziua de 13 aprilie, motivând că în aceeaşi zi avusese primul atac de apoplexie şi tot pe 13 aprilie avusese loc premiera oratoriului Mesia.
    Compozitorul a plecat totuşi mulţumit spre Câmpiile Elizeene, fără să greşească deloc cu pronosticul acestei întâlniri ce-l va înălţa definitiv spre nemurire şi spre glorie eternă.

    Aici gasiti mai mult :
    http://www.poezie.ro/index.php/essay/1826068/Geneza_oratoriului_

    Apreciază

  • Stely said

   Absenta

   Chiar acest gând îmi arde radacina parului

   … El se afla pretutindeni
   dar asta înseamna absenta,
   iata un adevar ca o închisoare zidita de prizonier,
   degeaba vin credinciosii si fac, cu pikamerul,
   gauri parfumate în cer.

   Arata-Te
   fii de fata cu mine
   îti cer o prezenta scurta
   ca sclipitul sabiei lînga gîtul condamnatului
   îti cer o prezenta scurta ca un haiku,
   vino de trei ori
   Dumneata Matale Tu !

   si totusi si totusi
   mai cade un vînt
   prin este
   si sînt.

   Dan Galbina .

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Micul Pirtz salasuia pe steaua sa.
    singur.
    Avea o oaie
    si vorbea
    singur
    Cate-n Luna si stele.
    Vorbe usurele de claca
    singurele
    La mintea oricui
    Din cand in cand
    Pe steaua sa cadeau meteoriti
    singuri
    Pe care,
    In inscrisuri cuneiforme,
    Picul Pirtz
    identifica mesaje
    copiate dupa vorbele sale
    si rau se mai supara
    Micul Pirtz,
    Pe steaua sa.
    Pe Universul care-l plagia
    furandu-l.
    ***
    Singur pe steaua sa
    Micul Pirtz se lauda
    cu intelepciunea sa ne mai vazuta
    pe acea stea
    pe care mai locuia
    si o oaie.
    Micul Pirtz era asa de intelept ca putea rezolva
    din minte
    orice problema
    orice ecuatie
    orice reforma.
    Putea.
    Fireste ca putea.
    dar se abtinea
    De teama ca Universul sa nu-i
    plagieze pe gratis ideile geniale
    si sa nu vada niciun ban pe deasupra.
    ***
    Intr-o zi Micul Pirtz
    S-a laudat
    vorbind singur
    Pe steaua sa
    ca stie pe de rost
    ce-ar trebui sa invete la scoala
    copiii
    pe planeta de pamanat.
    Si atunci
    O domnisoara virtuala
    L-a intrebat: ce?
    Micul Pirtz s-a scarpinat
    In cap
    Si a zis in barba
    La o asa intrebare nu pot sa raspund pentru ca nimeni nu mi-a pus-o.
    Cum sa raspund, sarac fiind, si fudul, la o intrebare ne mai intrebata?
    Ca n-am cum.
    Si atunci oaia,
    A dedus (logic)
    Ca domnisora virtuala este nimeni.
    In timp ce Micul Pirtz
    Pe steaua sa.
    este cineva.
    In ex-clu-si-vi-ta-te.

    De Antoine de Saint Exupery

    Apreciază

    • Stely said

     Ah, initial am vrut sa scriu( la sfarsit) un post-scriptum :”Nu trageti in mesager!” ar fi fost mesajul. 🙂

     Apreciază

    • Popa Ioana said

     echilibru

     de Eliana Dima [elliana ]

     pentru a fi corect,
     singurătăţile
     cad la înţelegere,
     aşa e de veacuri, de demult.
     fiecare să ia cu sine un el,
     şi fiecare o ea,
     pentru umpleri de goluri mereu prea pline,
     de un el,
     sau de o ea,
     plecate demult de-Acasă
     Temporar,
     Casă deschisă atemporar
     clipei,
     în care doar foşnetul se-aude-adânc,
     undeva …
     pe balcon, pe masă, în lemn sau în vază,

     peste tot şiroaie,
     de rochii creponate,
     meşterul lor nu le-a călcat,
     că nu se cade,

     aşa se poartă doar de veacuri
     creponat în ureche auz să ai
     pentru o ea,
     pentru un el,
     în-singurătate
     ales

     volan pe trup
     îşi coase timpul,
     mort şi el pe drum
     în-singurat …

     Apreciază

 18. d'Artagnan said

  Dragilor, am aflat de la profesioniști că nu se spune Paște fericit, ci Paște luminat!
  Așadar, Paște luminat! 🙂

  Apreciază

 19. Stely said

  Daca este „on topic” ramane sa decideti dvs. Daca nu, imi asum „nazdravnia ?” de a considera ca tema merita discutata. 🙂

  Pamanul s-a schimbat. S-a inclinat intr-o parte si-n alta. Cerul este altul”
  Batranii din tribul inuitilor au trimis un avertisment cercetatorilor de la NASA in care atrag atentia ca schimbarile de climat nu sunt din cauza incalzirii globale ci pentru ca Pamantul si-a schimbat pozitia.

  Apreciază

  • Stely said

   Deci nu va place … Bine, atunci va ofer altceva:

   UNESCO a decis: Valsul românului Eugen Doga, a patra capodoperă muzicală a secolului XX

   Pentru producția “Gingaşa şi tandra fiară” a scris celebrul său vals, ale cărui acorduri s-au făcut auzite în toată lumea. Conform unei decizii speciale a UNESCO, ”valsul lui Eugen Doga este recunoscut drept una dintre cele patru capodopere muzicale ale secolului XX, Ronald Reagan considerându-l drept cel mai bun vals al secolului respectiv”, se arată într-un comunicat trimis de Centrul de Promovare şi Comunicare a FIE Iaşi.

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    „Deci nu va place”… ??? Deci ce? Deci… Din diferentele de ritm puteti trage cu mare usurinta orice concluzie…

    Valsul recomandat este intr-adevar superb. Merci.

    Apreciază

    • Popa Ioana said

     mulţumesc

     – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
     de Eliana Dima [elliana ]

     când dumnezeu îţi vorbeşte prin oameni
     şi nu ştii ce să spui
     e destul să te uiţi în ochii lor
     dacă ochii tăi au o culoare specială atunci
     e pentru că te afli în mijlocul altui suflet
     de demult pe drum
     acela dintre sufletele voastre
     alţi oamenii surprind nuanţe în culorile ochiului tău,
     nu ştiu ce să spună
     de teamă să nu risipească vraja prin cuvinte
     culori-călătoare în spaţiul unui ochi
     uneori călcând strâmb şi curbat
     alteori liniar şi sigur

     nu mă pricep să vorbesc drept când mă priveşti
     sunt doar un călător pe drumul către ochiul tău
     preocupată să admir ce întâlnesc în cale
     iartă-ma pentru mersul strâmb uneori
     când mi se taie picioarele de frumuseţe

     Apreciază

  • Dl.Goe said

   Vine o vreme in care (surprinzator sau nu) orice propunere tematica nu are cum sa fie decat on topic. In astfel de situatii toate propunerile sunt totodata si foarte off topic. Asadar fiti bine venita. Nu cred sa mai tie mult gerul acesta… Despre vreme se poate discuta oricand, stiinnd ca in Spania ploua numai la ses. Despre tribul inuitilor numai de bine. Lumea este si asa plina de profeti care se iau in (foarte) serios…. 🙂

   Apreciază

   • Stely said

    „Nu cred sa mai tie mult gerul acesta…” asta insemnand „deci” ce… ??
    Mie mi-ar placea sa insemne ca sunteti putin ocupat, dar ca veti reveni curand.
    P.S.” Deci nu va place” a fost o constatare. In lipsa de „like-uri,”precum si de reactii am tras concluzia ca nu „va place”postarea despre tribul inuitilor.
    Prin urmare am facut o alta incercare mai atragatoare. A, cea de-a treia(de azi) a fost o alta „insistenta …” 🙂
    PPS. Acum tocmai ce veneam cu a patra incercare . Iat-o:

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     Ci citat: {” Deci nu va place” a fost o constatare. In lipsa de „like-uri,”precum si de reactii am tras concluzia ca nu „va place”postarea despre tribul inuitilor.}

     D-na Stely, deci uneori ma „ingrijoreaza” logica pe care o aplicati in vederea tragerii unor concluzii (prestabilite?!) care constituie (am impresia) baza de la fundamentul temeliei motivatiilor folosite ca pre-texte intru postarea de comentarii pe Arca lui Goe, deci. Deci mi-ar placea sa sper ca am putea ajunge sa nu punem semnul congruentei intre „a constata” si „a presupune”, mai ales presupunand (chiar si constatatnd invers) ca in mod firesc comentariile se adreseza in egala masura (dar numai si numai in mod collateral), d-lui Goe & Co, prea cinstitului etc, cat si d-soarelor virtuale (fiecare cu ritmul såu propriu si variabil) si numai in calitatea de martori a acestor terti inclusi, iar nu altminteri. Mi-ar placea sa pot presupune ca ati ajuns la maturitatea intelegerii sinelui (cunoaste-te pe tine insuti!) care sa va ingaduie accesul la constatatrea ca fiecare commentator comenteaza exclusiv pentru el/ea insusi/insasi: ca sa se exprime, sa se profileze si promoveze… iar nu ca sa produca altora placeri (sau neplaceri) cautate. Ar fi grozav daca nu v-ati (mai) amagi imaginandu-va sincer ca postati pentru a face cuiva placeri (sau neplaceri) care sa stea la baza unor reactii (feedback) pe care le asteptati, le doriti etc. Ati putea constata (cu un mic efort) ca faceti ce faceti (facand) exclusiv pentru propria d-voastra placere, asumandu-va „riscul” fictiv (si colateral) de a starnii reactii felurite sau deloc. Presupun (înså) ca va imaginati ca umblati sa produceti si sa culegeti reactii, considerand ca gestul (d-voastra) de „a comenta” (exprimandu-va liber pe Arca lui Goe) este nu scopul (maretz) ci (doar) mijlocul (marunt) catre un scop fals(ificat). Ar fi pacat sa va imaginati asa ceva (caci nu-i nici pe departe adevarat) intrucat o asemenea inchipuire ar fi mijlocul prin care s-ar prerverti esentialul in a ne exprima in deplina libertate in HUVACA.

     Ceea ce vreau sa zic (poate chiar si sa spun) ar fi ca nimeni nu are nevoie sa justifice explicit (inventand) de ce anume posteaza ceea ce posteaza (brodind presupuneri care sunt botezate „constatari”). A patra incercare? Dar ce anume incercati? Daca nu suntem prea indiscret… desigur 🙂

     P.S. Intrucat celelalte entitati martore nu vor fi comentand nimica in replica la aceast comentariu al nostru, am putea „constata” de facto ca lipsa reactiilor (acelora) indica in mod clar acordul unanim cu opinia noastra. Facem aceasta precizare pentru a va face constienta ca vreun eventual dezacord din partea d-voastra fata de cele precizate v-ar pune in minoritate (intr-o mare minoritate, ca sa zic asa). Nu? 🙂

     Apreciază

 20. Stely said

  Va recomand cu caldura un film foarte amuzant. Si este on topic . Sigur . 🙂

  http://m.ok.ru/video/22781430423

  Apreciază

 21. Popa Ioana said

  reverie

  de Eliana Dima [elliana ]

  magie azi,
  o reverie neasteptată,
  în care umbrele de voal
  garnisite cu dantelă albă,
  plutesc uşor deasupră-ţi
  să-ţi amintească despre
  telurica,
  prea-multa clipă.

  – hm.. cine cere să te desfăsori aici ?

  iar dantela îti zâmbeşte a şagă,
  ştie ea şi voalul de ce se croiesc a mantră,
  de parcă împreună doar
  pot garnisi chiar şi joi verzi..

  ştii tu?
  te-am auzit şoptind ceva..
  păcat că uitarea mi-e ruptă din rai
  şi mă preface înapoi în păpădie…

  Apreciază

 22. Stely said

  Hopaa, iata o” reactie in lant „… neasteptata. 🙂

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   Asteptam cu mare nerabdare ca ceva sa fie cineva… Iar daca nu… tot e ceva: poezia bine potrivita e oricand binevenita.

   Apreciază

   • Stely said

    Eeee, dar cand am scris ce-am scris a fost un „mizilic” de …”reactie in lant”. Ce vazui acum mai sus este o adevarata explozie… nucleara. 🙂

    Apreciază

   • Popa Ioana said

    Fluidul de reglare a vibraţiilor

    Fiecare celulă a organismului uman are propria ei vibraţie şi
    fiecare ţesut are o vibraţie specifică. La nivelul întregului organism,
    vibraţiile sunt în armonie.

    Disonanţa, lipsa de armonie a vibraţiilor, duce la apariţia bolii.
    Dacă ritmul vibraţiilor celulelor unui organ este perturbat, organul se
    îmbolnăveşte.

    Fluidul de reglare a vibraţiilor este conectat la nucleul fiecărei
    celule, primind impulsuri informaţionale şi transmiţând energie din
    Zona Divină a Armoniei Vibraţionale. Aspectul său este acela al unor
    faguri de luminiscenţă argintiu-aurie, în funcţie de zona pe care o
    parcurge.

    Chakra Sahasrara filtrează energia de alimentare a acestui fluid,
    optimizând-o conform necesităţilor.

    Orice perturbare a vibraţiilor este transmisă informaţional bazei
    de date aflată în chakra Muladhara. Alimentarea fluidului se intensifică
    până la restabilirea armoniei.

    în zona aflată în dizarmonie, fluidul îşi pierde strălucirea,
    devenind opac. Revenind la normal, îşi recapătă aspectul iniţial.

    Când fluidul de structură este deconectat pe porţiuni prin
    acumulare reziduală, fluidul de reglare a vibraţiilor îşi reduce pulsaţiile
    şi intensitatea în acele zone.

    Menţinerea stării de sănătate este în corelaţie cu păstrarea
    armoniei întregului organism.

    O viaţă trăită în armonie cu întreaga creaţie se reflectă în
    armonia interioară.

    Invocare pentru armonizarea vibraţiilor

    Doamne Dumnezeule Atotputernic, îţi mulţumesc pentru
    armonioasa alcătuire a fiinţei mele.

    Fie ca toate celulele, ţesuturile, organele, glandele, aparatele şi
    sistemele corpului meu sa fie în armonie unele cu celelalte, aşa cum Tu
    le-ai creat pentru Slava Ta.

    A.4 Fluidul arhetipal

    Fluidul arhetipal este fluidul formei, alimentat din Zona Divină a
    Arhetipurilor prin Cordonul de Argint.

    Informaţiile transmise prin acest fluid corespund evoluţiei
    corpului fizic. Datele primare sunt depozitate în Banca de Date din
    chakra Muladhara de la baza osului sacru, unde fluidul este conectat.
    Ele conţin informaţii despre evoluţia farului, de la stadiul embrionar
    până la creştere şi formează matricea sufletului embrionar (sau
    vegetativ), sufletul corpului eteric.

    Din momentul naşterii, alimentarea cu informaţiile necesare
    creşterii şi dezvoltării, maturizării şi îmbătrânirii funcţionează continuu
    prin acest fluid, mergând până la nucleul fiecărei celule.

    în aceste date este înscrisă forma iniţială şi evoluţia formei
    fiecărui organ, a fiecărei părţi a organismului separat şi în cadrul
    întregului.

    Arhetipul fiecărei fiinţe întrupate există, în diverse faze evolutive,
    încă dinainte de naştere, în Zona Divină a Arhetipurilor. Acolo, sufletele
    evoluate îşi creează viitoarele trupuri fizice. Sufletelor mai puţin
    evoluate li se creează viitoarele trupuri fizice arhetipale de către
    entităţi superioare, corespunzător karmei şi evoluţiilor lor.

    Forma arhetipală este conectată permanent prin energie mentală
    la nucleul corpului mental şi prin fluidul eteric arhetipal la nucleul
    corpului eteric aflat în chakra Muladhara.

    De foarte mult ori, corpul fizic nu mai corespunde formei
    arhetipale originale. Orice situaţie care duce la ieşirea din arhetipul
    original (schimbarea formei fizice a unui organ în urma unui accident
    sau a unei operaţii chirurgicale, schimbarea aspectului fizic prin slăbire,
    îngrăşare sau operaţii estetice) provoacă dizarmonii vibraţionale
    înregistrate atât de fluidul arhetipal, cât şi de fluidul de reglare a
    vibraţiilor.

    Fluidul arhetipal este vizibil ca o membrană foarte fină ce
    acoperă toate organele şi întregul corp fizic. Membrana este
    transparentă şi penetrabilă (celelalte fluide eterice pot trece prin ea).

    Ieşirea din arhetip produce dereglări funcţionale ale glandelor şi
    organelor.

    Forma fluidului arhetipal (consistenţa membranei) poate fi
    deteriorată de unele eforturi fizice mari, de lovituri şi dureri puternice,
    de suferinţe prelungite, de şocuri psihice sau spaime, de căzături de la
    înălţime, de schimbări bruşte de temperatură (EX.

    — îngheţarea membrelor) şi de presiune (în cazul scafandrilor,
    aviatorilor şi alpiniştilor), de administrare de anestezice foarte
    puternice sau medicamente timp îndelungat, de consumul de droguri
    sau substanţe halucinogene şi de unele maladii mentale.
    Invocare pentru refacerea fluidului arhetipal
    îţi mulţumesc, Doamne Dumnezeule Atotputernic,
    Creator a tot ce exista, că trupul meu fizic corespunde perfect
    arhetipului său, respectând veşnic Voia Ta.

    A.5 Fluidul de circulaţie a energiei universale
    Fluidul de circulaţie a energiei universale este alimentat cu
    energie divină din Absolut, cu energie cosmică din Zona Iubirii
    Materializate şi cu energia vieţii din Zona Creaţiei Divine.

    Pătrunde în corpul eteric prin chakrele superioare, Chakra Divină
    (aflată la aproximativ 30 cm deasupra capului) şi Chakra Christică
    (aflată la aproximativ 15 cm deasupra capului), apoi prin chakra

    Sahasrara din creştetul capului. Cele trei chakre filtrează fiecare,
    reglând la parametrii corespunzători fiinţei întrupate, energia primită:
    Chakra Divină – energia divină (energia Tatălui), Chakra Christică –
    energia cosmică (energia Fiului) şi Sahasrara – energia vieţii (energia
    Sfanţului Duh).

    Coloana alb-argintie a fluidului capătă nuanţe violet la trecerea
    prin chakra Sahasrara. Traseul său străbate întregul organism pe
    circulaţia sanguină. Se întoarce în Plexul Solar de unde este preluat în
    Cordonul de Argint.

    Lipsa de credinţă în Divinitate este cauza reducerii alimentării
    fluidului. Poate ajunge de grosimea unui fir de aţă, conectat doar la
    energia Sfanţului Duh ce menţine viaţa în trupul fizic.

    în diverse stadii de evoluţie a conştientei, postul, rugăciunea şi
    meditaţia atrag amplificarea conectării, mărind astfel alimentarea cu
    Energie Divină, Energie Christică şi Energia Sfântului Duh.

    Invocare pentru amplificarea alimentării fluidului energiei
    universale

    Doamne Dumnezeule Atotputernic,

    Doamne Isus Christos şi Sfinte de viaţă făcătorule Duh, trimiteţi,
    rogu-vă, fiinţei mele întrupate.

    Lumina, Iubirea şi Viaţa pentru a putea face mai bine voia

    Sfintei Treimi pe acest Pământ.

    A.6 Fluidul de circulaţie a energiei telurice

    Chakra care filtrează acest fluid, aducându-l la parametrii fiinţei,
    este Chakra Telurică, aflată la aproximativ 30 cm sub tălpile picioarelor.

    Traseul energiei telurice este complementar traseului energiei
    universale. Fluidul străbate organismul pe circulaţia venoasă, în timp
    ce fluidul universal e conectat la circulaţia arterială. Ajuns în inimă,
    iese prin chakra Anahata şi apoi prin Chakra Telurică, transmiţând
    informaţiile energetice ale fiinţei spre Pământ.

    Informaţiile şi energia transmise de minerale sunt preluate din
    fluid prin chakra Anahata, realizându-se astfel comunicarea cu planeta.
    Prin chakra Astrului Teluric este trimisă în organism energia ce
    constituie suportul mineralelor asimilate din hrană prin fluidul
    metabolic şi fluidul de absorbţie energetică.

    Fluidul de circulaţie a energiei telurice are culoare verde, de
    nuanţe diferite, în funcţie de nivelul de evoluţie al fiinţei şi de tot ce ea
    transmite pământului. Lumina verde-fosfor ce pătrunde prin Chakra
    Telurică îşi schimbă strălucirea şi nuanţa.

    Iubirea şi grija faţă de natură dau fluidului o nuanţă de verde
    intens, strălucitor.

    Persoanele care merg mult pe jos, care stau mult în natură au
    acest fluid foarte activat, spre deosebire de persoanele sedentare, la
    care fluidul este puţin activat.

    Invocare pentru amplificarea alimentării fluidului energiei telurice

    îţi mulţumesc, Planetă Vie, care mă găzduieşti, mă ocroteşti, mă
    hrăneşti şi mă sprijini pentru a-mi îndeplini misiunea.

    îţi dăruiesc iubirea mea, puritatea fiinţei mele şi viaţa mea,
    pentru Slava lui Dumnezeu şi instaurarea împărăţiei Sale pe Pământ.

    Planeta răspunde, dăruind iubirea şi energia ei fiinţelor cu care
    se află în comuniune.

    A.7 Fluidul metabolic

    Culoarea galbenă a fluidului metabolic corespunde chakrei
    Manipura, aflată în dreptul ombilicului, răspunzătoare de toate
    procesele digestive.

    Fluidul pur, denumit şi fluid al vieţii, este de culoare aurie.
    Nuanţa pe care o primeşte după trecerea prin chakră este dată de
    caracteristicile proprii fiinţei.

    După irigarea întregului aparat digestiv, fluidul se întoarce în
    chakră Manipura. Culoarea sa la ieşirea din organism reflectă starea de
    sănătate a individului. Un aparat digestiv sănătos va modifica foarte
    puţin strălucirea fluidului, în timp ce starea de boală se va imprima prin
    nuanţe pale, lipsite de strălucire: muştar în cazul afecţiunilor
    stomacului, galben-verzui pentru afecţiuni hepatice sau ocru în cazul
    unui colecist bolnav.

    Printr-o alimentaţie echilibrată se poate menţine starea de
    sănătate, deci şi strălucirea fluidului.

    Alimentaţia bazată pe carne transformă culoarea fluidului în
    maro deschis, chiarîn cazul unui organism aparent sănătos.

    La nivelul ficatului eteric are loc un transfer de energii şi
    informaţii între fluidul metabolic şi fluidul circulator (sanguin), printr-un
    filtru energetic. Distrugerea parţială a acestui filtru cauzează
    îmbolnăvirea pancreasului şi a vezicii biliare.

    în splina eterică există un al doilea filtru prin care se fac
    schimburile între fluidul metabolic, fluidul circulator şi fluidul respirator.
    Deteriorarea acestui filtru energetic simultan cu crearea de breşe în
    filtrul din ficatul eteric, determină apariţia diabetului şi a altor boli de
    nutriţie.

    La intrarea în chakră Manipura, fluidul metabolic este conectat la
    fluidul ritmului. Fiecare organism are propriul ritm metabolic. Slaba
    conectare la fluidul ritmului provoacă arderi lente sau rapide, deci
    ieşirea din ritmul propriu într-un sens sau în celălalt.

    Invocare pentru activarea fluidului metabolic

    îţi mulţumesc, Doamne Dumnezeule, pentru hrana pe care o dai
    tuturor corpurilor mele în fiecare zi, pentru buna asimilare şi folosirea
    optimă a energiei din hrana vie.

    A.8 Fluidul de eliminare a reziduurilor

    Fluidul eteric de eliminare a reziduurilor intră prin chakră
    Manipura şi iese prin chakră Muladhara, parcurgând aparatul digestiv,
    aparatul urinar şi ajungând până la glandele sudoripare.

    Culorile acestui fluid parcurg gama de vibraţie specifică
    galbenului, portocaliului şi roşului.

    Afecţiunile colonului şi rectului dau fluidului culoarea grena, iar
    afecţiunile renale fac ca fluidul să fie maro-roşcat la ieşirea prin chakra
    Muladhara.

    în rinichii eterici există doua filtre energetice prin care se face
    transmiterea între fluidul de eliminare a reziduurilor şi fluidul circulator
    (sanguin). Deteriorarea acestor filtre creează afecţiuni renale,
    distrugerea lor provocând blocaje renale. Lipsa de continuitate a
    fluidului pe traseul rectului favorizează apariţia hemoroizilor.

    Energizarea slabă a fluidului provoacă în cele mai multe cazuri
    colite sau constipaţii. Supraenergizarea fluidului provoacă diaree la
    digerarea unor alimente nebenefice.

    Slaba energizare a fluidului în vezica urinară duce la lipsa de
    control a micţiunilor, iar supraenergizarea fluidului pentru vindecarea
    unor răceli provoacă micturiţie (nevoie frecventă de a urina).

    Energia binefăcătoare a apei de băut are efect de stimulare a
    acestui fluid. La fel şi energia vindecătoare a unor plante medicinale,
    recomandate în afecţiunile aparatului digestiv şi ale aparatului urinar.

    Invocare către planeta Pământ (Geea)

    îţi mulţumesc, Planetă Vie, pentru că preiei toate reziduurile
    eliminate de corpul meu fizic şi de corpurile mele subtile, purificându-le
    în fiecare zi pe care o trăiesc în armonie cu tine şi cu întreaga Creaţie,
    pentru Slava lui Dumnezeu şi instaurarea împărăţiei Sale pe Pământ.

    A.9 Fluidul respirator

    Fluidul respirator este alimentat prin două chakre – Anahata şi
    Vishudda, ce transformă particulele eterice ale aerului, aducându-le la
    nivelul vibraţional propriu fiinţei. Sursa de alimentare a acestui fluid
    este însăşi elementul pur Aer din descompunerea substanţei divine
    dătătoare de viaţă în cele cinci elemente primordiale.

    După trecerea prin cele două chakre, urmează o conexiune a
    fluidului transformat cu fluidul ritmului în plexul solar. Legătura
    energetică directă a aparatului respirator cu plexul solar determină
    uşurarea activităţii corpului eteric şi creşterea capacităţilor de
    deconectare, concentrare şi meditaţie ca urmare a exerciţiilor de
    respiraţie, a reglării sau încetinirii ritmului respirator.

    Ritmicitatea respiraţiei este întreţinută de conectarea la fluidul
    ritmului. Menţinerea ritmului respirator propriu facilitează racordarea
    corpurilor inferioare la corpurile superioare ale fiinţei.

    Lipsa conectării celor două fluide este cauza unor boli în plan
    fizic şi a legăturii sporadice cu Şinele Superior.

    în plexul solar, fluidul preluat din Aerul Universal este încărcat cu
    particule solare. Astfel, culoarea lui are diferite nuanţe, rezultate din
    combinarea culorilor verde, albastru şi galben-auriu.

    Dacă aceste nuanţe sunt neschimbate la ieşirea fluidului din
    organism, ele pierzând doar din strălucire, înseamnă că aparatul
    respirator este sănătos. Dacă fluidul capătă nuanţe închise, plămânii
    sunt îmbâcsiţi, poluaţi. Culorile pale, albicioase, denotă îmbolnăvirea
    plămânilor.

    Pe traseul fluidului respirator, în bronhiile eterice, există filtre
    circulare ce menţin elasticitatea bronhiilor fizice. Distrugerea filtrelor
    duce la lipsa elasticităţii şi provoacă la nivel fizic bronşite sau astm.

    Plămânii eterici sunt dotaţi cu canale eterice de preluare a
    reziduurilor. în medii foarte pure (la munte sau în atmosferă salină)
    aceste canale sunt curăţate, purificându-se astfel plămânii.

    Invocare pentru amplificarea alimentării fluidului respirator

    Doamne Atotputernic, îţi mulţumesc pentru aerul pe care îl respir
    şi pe care Tu l-ai creat ca sursă a vieţii mele închinată Slujirii Tale.

    Apreciază

 23. RALG said

  Se vede treaba ca troll-ii n-au discernamânt. Niciunul, niciunde, nicicand…Nimeni, nicaieri, niciodata. Hrana de baza a troll-ului (indiferent de sex, varsta, religie si orientare sexuala) este bazata pe pateu (de ficat) si pateuri (cu b-rånza)… 🙂

  Apreciază

  • Popa Ioana said

   Apreciază

   • arcaluigoe said

    @”Popa Ioana” – Comentariile pot contine maximum 2 link-uri catre alte pagini. Cele care contin mai multe link-uri sunt trimise de catre WordPress in spam. Aducandu-vi-se in atentie acest lucru speram cå, in cazul in care veti mai comenta pe Arca lui Goe, sa tineti seama de acest aspect pentru a va putea proteja libertatea de expresie intacta, evitand sa va aplicati singur/å constrangeri artificiale. Va multumim pentru atentie.

    Apreciază

  • Stely said

   @Dl Goe , a existat candva o anume dorinta a dvs ,de a avea niscaiva „trolli” pe Arca lui Goe. Ba ati lansat si un anunt care suna cam asa :” Angajez trolli cu studii superioare. ”
   Mai doriti si acum ? Daca da, cum/ce ati dori sa fie/ sa faca ei ? 🙂

   Apreciază

   • RALG said

    @Stely – D-nå, imi imaginez ca iarasi ati facut „constatari” ex/tragand din comentariul meu concluzia ca as considera troll-ii ca fiind indezirabili sau mizerabili. Nici vorba. Iar daca ma insel (imaginadu-mi imaginatii) nu-i nicio paguba intrucat troll-ilor oricum nu le pasa, imaginandu-si mereu, fara urma de discernamant, ca niciodata nu-i vorba despre ei ci despre altii (ceilalti), ori daca (prin absurd) e vorba despre ei atunci este nu din vreo relatie valida cu realitatea ci din invidie, ura, abuz, ori din lipsa de inteligenta si/sau caracter a celui care-i pomeneste in viu.

    Cum as dori sa-mi fie troll-ii? Pai cum sa-mi-i doresc? Mi-i doresc (ca intotdeauna) exacat asa cum sunt cei pe care-i am (dupa cum s-a si intamplat mereu inca din negura timpului). Aceasta fiind o constantå (datå) a Arcei lui Goe aproape ca nici nu mai poate fi considerata o dorinta (implinita) ci o simpla „constatare”. Este ceea ce este dupa cum intotdeauna a fost. Chiar si atunci cand am dat anuntul cu pricina aveam exact (ca si acuma) troll-ii pe care mi-i doream. Anuntul a fost asa, doar de un pamplezir, o gluma… care sa-i indarjeasca si sa-i permanentizeze pe troll-i. 🙂

    Apreciază

    • Stely said

     Eu cred ca sunt „troli” care nu au intentii rele. Cateodata ei cred ca sunt folositori pentru „Omul ” caruia i se adreseaza. Bunaoara, in cazul ca ar exista vre-un trol aici, pe Arca lui Goe, s-ar putea ca el /ea sa creada ca textele, video -clipurile (comentariile) lui/ ei sunt benefice pentru „Omul” care le citeste. Intr-un cuvant ii doreste binele. El/ea crede in rugaciuni si simte ca daca le impartaseste cu cineva, pe care poate il simte trist si lipsit de aparare, acestea ii vor fi de mare ajutor -asa cum ii sunt lui/ei. Ce-am spus acum nu este o „constatare” batuta in cuie, ci doar o parere nevinovata. Ma preocupa insa o intrebare : cum as putea sa fiu de ajutor dar nu Omului respectiv, ci trollului oricine ar fi el ?
     P.S. Credeti ca trolii merita si ei un cuvintel de…bine ? Si da, eu am inteles gluma … abia acum .Atunci insa chiar am crezut ca as putea sa fiu un troll bun, folositor. 🙂

     Apreciază

     • Dl.Goe said

      Desigur ca troll-ii sunt intotdeauna bine-intentionati… Niciunui troll nu I-ar putea da prin cap ca ceea ce face (fiindu-i imperativ sa faca) ar putea fi ceva rau la modul absolut. Unii troll-i (troll-ii semi-lucizi) isi imagineaza/constata ca anumite lucruri dintre cele pe care le fac, fac rau unora, sau sunt percepute ca fiind rele, dar ei „stiu” cu precizie ca este un rau partial, pasager, apparent, este raul acela spre bine, terapeutic. Troll-ul este in genere un om bun, care e rau doar cu raii (crede el). Bun, rau, nu asta este definitoriu pentru un troll. Troll-ii se deosebesc numai prin nivelul lor de inteligenta. Un troll intelligent este intotdeauna fair-play, neingradind si nedorindu-si ingradirea drepturilor de exprimare libera (libera-libera) a interlocutorilor (fie ei troll-i sau ne-troll-i). Troll-ii neinteligenti, dimpotriva. Dar troll-i rai, rai-rai, si constienti ca sunt rai, nu exista pe lumea asta (numita HUVACA).

      P.S. Continuati sa va plasati pe partea gresita a paradigmei viruale, intreband daca troll-ii merita… una, alta, cuvintele de bine… sau de rau… ori tratamente speciale. Ca si ne-troll-ii, troll-ii nu merita nimic anume. E sufficient ca au libertatea de exprimare. Ca si ceilalti. Daca din ceea ce exprima ceilalti, in deplina libertate, gasesc lucruri care sa li se para a fi cuvintele de bine (sau de rau) meritate sau nemeritate de ei insisi asta este strict treaba lor personala, felul in care isi coordoneaza perceptia despre lume si viata in HUVACA. Incolo nu. Si nu. In general ne induioseaza troll-ii care cersesc (direct sau indirect) atentie, recompense sau tratamente speciale in schimbul prestatiei lor sau in virtutea valorii lor intrinseci (auto-evaluate) de aiurea (din afara HUVACA). Este bizar cat de dispusi sunt anonimii sa renunte la libertatea lor de exprimare (acceptand constrangeri imaginare) in schimbul a te-ai mira ce avantaje materiale, sentimentale sau de alta natura. Unii sunt dispusi sa spuna fix ceea ce-si imagineaza ca doreste receptorul sa auda, doar in acest scop, al obtinerii de foloase necuvenite. Din pacate unii stau foarte prost si cu imaginatia, imaginandu-si prapastii. 🙂 Nu vorbesc de cineva anume, ci asa… in general. 🙂

      Apreciază

     • Stely said

      Eiii,ce frumoasa expunere (demonstrativa) despre trolli. Mi-am studiat (analizat) comportamentul si chiar daca sunt pe ici pe colo plasari pe niste paradigme gresite nu-mi fac prea mari probleme. Stiu ca nu dauneaza nimanui, nici macar mie. 🙂 Ma gandeam ca , ce bine ar fi daca s-ar gasi cineva sa scrie un eseu despre trolli, cu titlu -„Am fost candva troll” sau „Viata de troll ” 🙂
      P.S. Ati vazut ce bataie a luat Eugenie Bouchard (locul 7 in lume) de la romanca Andreea Mitu ? Prevad la orizont o Halep in devenire. Nu stiu sa cred : fie Bouchard este mai slaba decat se credea, fie ale noastre sunt mult mai bune decat ea.

      Apreciază

     • Dl.Goe said

      @Stely – N-as fi crezut ca poate exista creatura mai enervanta decat Sharapova. Bouchard a demonstrat (deja) ca se poate. S-ar putea sa fie multa vreme de acum incolo in postura de a-si etala faptura in prim-plan pe terenurile de tenis si prin preajma acestora.

      P.S. Apropourilie pe care le faceti la trecutele vieti de troll-i si troale… accentueaza plasarea pe partea gresita a paradigmei virtuale. O plasare care desigur ca ramane absolut inofensiva si nedaunatoare per se, ceea ce inhiba orice pornire spre vreo clarificare ori aprofundare a discutiei despre troll-i, ce sunt ei, cine sunt ei, cum, cand… ce si de ce. Pot doar sa va spun ca n-are cine sa scrie un (asa) eseu despre trolli (dintre troll-i) , cu titlul -„Am fost candva troll” sau „Viata de troll”, intrucat troll-ii sunt total lipsiti de abilitati literare, talent, indemnare etc. chiar si atunci cand se cred poe/zei, incurajati de preotese auto-propuse, din plictis, in lacasuri de cult sub o/culte, improvizate in HUVACA in aer liber, unde se produc perle de (sub)cultura, imediat in permanentza.. 🙂 🙂

      Apreciază

     • Stely said

      Avem echipa , avem valoareeee …

      Apreciază

 24. Goya said

  Apreciază

 25. Goya said

  Esays on trolling:
  http://www.123helpme.com/view.asp?id=77042
  http://www.teenink.com/nonfiction/travel_culture/article/419984/Trolls-Trolls-Everywhere/
  http://www.studymode.com/essays/The-Art-Of-Trolling-1076791.html
  http://www.studymode.com/essays/Internet-Trolling-Serious-Problem-Or-1775089.html
  http://www.giantbomb.com/forums/off-topic-31/confessions-of-a-troll-a-short-essay-about-why-im–511839/

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   D-soara Goya, va rog sa nu va suparati ca va-ntreb: Ati studiat articolele recomandate (ca sa fiti sigura ca sunt on topic)?… Sau le-ati pus asa ca cacialma, la plesneala, spre ilustrare vie a notiunii de troll? Caci ce-i al matale e al matale si-i pus deoparte! 🙂

   P.S. Si pentru ca va våz poligloata (desi sunteti si singura si solitara, in sensul de unica si ambetatå) v-as intreba daca stiti cum se zice cacialma in limba engleza.

   Apreciază

 26. Goya said

  ERATA: ESSAYS

  Apreciază

 27. Goya said

  Esays on trolling

  http://www.123helpme.com/view.asp?id=77042

  http://www.giantbomb.com/forums/off-topic-31/confessions-of-a-troll-a-short-essay-about-why-im–511839/

  Apreciază

 28. Stely said

  Real Life Trolling 🙂

  Bruhaha

  MODERATOR: Bine aţi venit, domnule Fost Tiran. V-am invitat pentru a vă sfâşia în direct şi vă mulţumim că aţi fost dispus să veniţi.

  FOST TIRAN: Cam de pe la ora asta sunt dispus bine de tot. Am acceptat cu plăcere, pentru a vă face de râs.

  MODERATOR: Cu toată stima, vă detest.

  FOST TIRAN: Ce coincidenţă fericită! Şi eu vă detest.

  MODERATOR: Eu doar ca fost tiran vă detest. Ca om îmi sunteţi foarte simpatic.

  FOST TIRAN: Eu vă detest şi ca om, şi ca moderator. Sunteţi un cabotin. Eu am fost un tiran talentat.

  AJUTOR MODERATOR 1: De ce aţi ruinat România?

  AJUTOR MODERATOR 2: De ce aţi adus-o pe marginea prăpastiei?

  AJUTOR MODERATOR 3: De ce aţi tăiat pensiile şi salariile?

  FOST TIRAN: Am să vă răspund pe rând: sunteţi necinstit, mincinos şi prost informat.

  MODERATOR: Cine e necinstit?

  AJUTOR MODERATOR 1: Cine e mincinos?

  AJUTOR MODERATOR 2: Cine e prost informat?

  AJUTOR MODERATOR 3: Eu sunt cinstit… ?

  FOST TIRAN: Posibil, dar aş fi surprins.

  AJUTOR MODERATOR 1: Ne-aţi tiranizat 10 ani!

  FOST TIRAN: Deci, mi-am îndeplinit ambele mandate.

  Intră DEPANATORUL DE EMISIUNE.

  FOST TIRAN: Nu-mi face placere să vă văd…

  http://www.gandul.info/puterea-gandului/bruhaha-14127701

  Apreciază

 29. Goya said

  Bună dimineața!

  Așadar, anything goes: că e 5, că e 2, că e 0.

  QED. 🙂

  Apreciază

 30. Dl.Goe said

  Unii se cred Alpha si Omega. Altii isi inchipuie ca pot fi si Popa si Prioteasa. Si uite asa se traieste (foarte bine) din inchipuiri. Mistice.

  Apreciază

 31. Goya said

  Faină cacialma.
  Apreciez.

  Mult. Mistic de mult: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   D-soara Goya,

   Deci, cåci cacialma se afla doar la d-voastra in… vocabular, incolo nu så ezistå asa ceva.

   Prin urmare nu este de mirare ca ati dori sa faceti reforma invatamantului, pe cont propriu , in particoler, la Choisi Mangâru, in special in ceea ce priveste predarea limbii romane vulgare… pe care s-o priceapa pana la urma (pe coada) si poetii bulgari. Ce sa zic? Bafta va doresc.

   Apreciază

 32. Stely said

  Hello World!

  La Mulţi Ani, vouă, celor care trăiţi (cu picioarele) pe Pământ ! 🙂

  Apreciază

 33. d'Artagnan said

  Un articol pentru Stely, dedicație de la mine:
  http://www.tennis.com/pro-game/2015/04/simania/54708/#.VTfdPJPJTzs

  P.S. Dl. Goe, un pic de zgomot, un pic, fără supărare… 🙂

  Apreciază

  • Dl.Goe said

   D-le D’Artagnan, cred ca (iarasi) este neintelegere la mijloc. Noua nu ne vine stenahorie din vorbele liber exprimate ale oricui altcuiva (nici vorba!), indifferent de vorbe, ci, cel mult, ne atinge asa… vreo nevinovata fandacsie, fata cu insistentele unora (sau altora) de a ne constringe pe noi sa vorbim liber ce vor ei (si noi nu). Prin urmare nicio suparare fata cu oricate epopei s-ar turna pe Arca lui Goe… Caci la noi… voia la dumneata ca la banul Ghica. Numai acela care nu ne cere (cumva, implicit sau explicit), sa reactionam (ori sa nu reactionam) la ceea ce spune d-lui (dupa cum ii vine) poate beneficia maximal de libertatea de exprimare pe Arca lui Goe. Ceilalti resimt, prin inductie, anumite autolimitari („senzationale”), pe care (cei rauvoitori sau neavizati), au obiceiul de a le considera constrangeri venite de la noi. Lucrurile simple sunt cele mai greu de inteles. De demonstrat cu atat mai mult. Sau cu atat mai putin. Caci e tot aceea. 🙂

   P.S. Imi sunteti dator un „Adevarat a inviat”. Pare-mi-se…

   Apreciază

   • d'Artagnan said

    Adevarat a inviat! 🙂
    P.S. Cumva mă testați?!
    Cum sunt eu acum, după ce v-am răspuns, ”Adevărat a înviat”? Un credincios ortodox, un ateu ipocrit, un ateu politicos, un ateu tradiționalist? Câte puțin din toate?
    Dumneavoastră ce credeți?

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     Eu cred ca suntem amanadoi (fiecare in parte) destul de ocupati (cu altele) incat nu dispunem de cele necesare deschiderii unui „front” (amplu) de „lucru” in aceasta directie (vasta). Mai ales ca nu era vorba (nici vorbå) de vreun test al relatiei lui D’Artagnan cu Dumnezeu, si inca in universal virtual. Si mai cred ca sunteti un muschetar simpatic. 🙂

     Apreciază

 34. Stely said

  D’Artagnan,
  Multumesc pentru „dedicatie.” Articolul este excelent. Nu prea am citit prin presa romana atatea elogii la adresa Simonei Halep. Nici macar CTP, fan declarat. Poate doar Dl Goe (cand vrea, nu totdeauna ). Dumnealui are ceva rezerve, insa presupun doar pana la castigarea unui trofeu de grand slam. Sa speram ca va veni curand. Deocamdata sa-i tinem pumnii in seara asta la Stuttgart. Are un meci greu cu Muguruza. Vom vedea si cati fani are in Germania. Hai Simona!
  P.SPartida este in direct pe DIGI sport 3, peste aproximativ 30 ‘. Ma uit acum la o partida frumoasa, cu suspans si rasturnari de scor , intre Belinda Bencic si Julia Georges. Va uitati?

  Apreciază

  • d'Artagnan said

   Aa, nu, n-o să fie entuziasmat (n-o să se exteriozeze, mai bine spus) nici dacă Simona va câștiga un Grand Slam. În chestii de astea e ca un englez: mda, e destul de bine!
   Înțeleg pe undeva ponderarea asta. Poate nu vrea să i se urce la cap, să rămână aceeași modestă Simona (vezi articolul).
   Nici pe mine nu mă laudă prea des, și-ar avea motive, Slavă Domnului…

   Apreciază

   • Stely said

    Da, si eu cred la fel. 🙂 Va place meciul ? Am avut ceva emotii. Au , si inca mai am !!

    Apreciază

   • Stely said

    Gata, Simona a scapat de Muguruza ! In curand va veni si randul Sharapovei.
    P.S. D’Artagnan, ador barbatii care recunosc cu umor, dragalasenie si smerenie ca femeile sunt mai bune decat barbatii.
    P.S. Oare sunt mai bune si la bloggerit ? D-voastra ce spuneti ? Eu as zice ca nu. 🙂

    Apreciază

    • d'Artagnan said

     Contrar opiniei înrădăcinate, mi se pare că bărbații sunt mai înclinați la trăncănit (la blogăreală, adică) decât femeile…Acuma, dacă o fac și calitativ mai bine, n-aș putea să mă pronunț.

     Apreciază

     • Dl.Goe said

      Eu cred ca predispozitia pentru trăncăneală nu este determinata de sexul persoanelor 🙂 adica de apartenenta la grupurile „barbati”, „femei”, vreau sa zic, fiind mai degraba o trasaturå individualå, femeile si barbatii fiind prin urmare înclinați la palavrageala in mod asemanator (statistic vorbind). Continutul celor trancanite are insa note specifice aparte care vadesc predispozitii diferite intre palavrgeala unora (barbati) si altora (femei). Intrucat fiecare are tendinta de a se raporta la propria trancanela intr-un fel inalt (acordandu-si siesi prezumtia de seriozitate, consistenta, pragmatism), considerand ca „dezbate” nu ca „trancaneste”, este foarte la indemana sa vada „trancanealå” in „discutiile” de (la) celalalt gen. Cat de bine trancane (unii si altele) iarasi nu depinde de sex ci exclusiv de calitatile individuale ale tracanitorului / trancanitoarei, de calitatea martorilor si abilitatea de adecvare (trancanitorul potrivit cu martorii potriviti). As mai trancani eu pe aici dar mai am de trancanit si prin alte locuri ,asa ca ma opresc, urandu-le celor cu chef de trancaneala spor (inspiratie si feedback-ul potrivit) pretutindeni unde or avea de trancanit.

      Apreciază

    • Dl.Goe said

     Majoritatea barbatilor considera ca femeile sunt mai bune decat barbatii. Despre barbatii care considera ca barbatii sunt mai buni decat femeile (o minoritate) multe n-ar fi de zis. 🙂

     Dar d-voastra, d-na Stely, considerati (cumva) si d-voastra ca femeile sunt mai bune decat barbatii? Hm…

     Apreciază

     • Stely said

      Dar d-voastra, d-na Stely, considerati (cumva) si d-voastra ca femeile sunt mai bune decat barbatii? Hm…

      Hm… !!?? Aha , banuiesc ca mi-ati intins o capcana. 🙂 M-am declarat candva feminista si credeti ca voi spune „da”. Feminismul meu insa nu este calculat . El este instinctual. Se manifesta numai atunci cand o femeie oarecare este atacata fizic sau verbal sub privirile mele, si in imposibilitatea de a se apara. Fie ca nu se afla de fata, fie ca este in minoritate, fie ca nu poate sa dea cu pumnii si cu picioarele…
      Dar nici tratamentele discriminatorii ( traditionale) nu-mi(mai ) surad. Adica, ideea ca „femeia” este „datoare” sa faca toate treburile casnice, pentru ca asa s-a pomenit din mosi stramosi.Din pacate va mai trece ceva timp pana ce, atat femeile, cat si barbatii se vor descotorisi de” genele” dobandite, ce ii „imping „de mici, pe ele sa participe la treburile muieresti, iar pe ei nu. Imi amintesc un mic moment din viata mea de mamica ce mi-a atras atentia asupra acestui aspect. Baiatul meu avea trei / patru ani . Facuse dezordine cu jucariile, si i-am atras atentia ca trebuie sa-si faca „ordine”. Siti ce mi-a raspuns ? Ei bine , a spus :” Ce , nu esti tu mama „ordinara”? 🙂 Avea doar trei/ patru ani .De unde credeti ca stia? Nu cred ca a avut la varsta aceea un asa mare simt al observatiei . Povestea asta mi-a atras atentia asupra pericolului perpetuarii „traditiilor stramosesti” de acest gen. Acum, in familia copiilor nostri, exista deja o alta traditie. Banuiesc, ca in generatiile urmatoare, genele dominante vor deveni recisive , apoi vor disparea cu totul. Abia atunci cine va mai trai sa vada minunea, se va putea bucura de triumful egalitatii sanselor. Acum, insa, barbatii se alinta spunand ca „femeile sunt mai bune decat barbatii in toate domeniile”. Ca sunt mai bune in viata de famile,da , dar incolo nu. Sunt insa si exceptii … dar cu sacrificii .
      In ce priveste „bloggeritul” imi mentin ideea . Categoric, sunt mai buni barbatii. 🙂 Am o experienta indelungata cat sa pot spune „categoric „.

      Apropo, de ce credeti ca in tenis nu exista competitii mixte la simplu ? As vrea s-o vad pe Sharpova jucand impotriva lui Djokovic. Daca ar fi , cine credeti ca ar fi mai bun ?

      Apreciază

     • Stely said

      Eheiii, ce meci mare au facut M.Sharapova si A. Kerber !!! Sfarsit fericit pentru Angelique , dar si pentru …”Simonic” . 🙂 Una ca a scapat de Sharapova si are sansa sa castige finala, si a doua , ca Simona trece pe(doi) locul Sharapovei.
      P.S. Totusi mi-as fi dorit cu orice pret o finala intre Simona si Sharapova.
      PPS. Daca postarea mea de mai sus vi se pare (si cred ca da) cam simplista si putin dezlanata, va rog sa nu ma criticati prea tare. Am ceva circumstante atenuante, intrucat am scris-o cu ochiI la meciul de tenis … oops. 🙂

      Apreciază

     • Stely said

      Galileo Galilei a inventat telescopul. Şi-ntr-o noapte l-a îndreptat spre cer şi s-a uitat şi a văzut ce n-a văzut nimeni. Palade a făcut invers. A luat un microscop electronic făcut în anii ’30 de nişte nemţi şi s-a uitat la celule şi a văzut ce n-a văzut nimeni. Galilei a desenat harta cerurilor şi Palade harta celulei.

      Aici gasiti mai mult despre unul dintre „cei mai buni barbati” din lume:

      http://www.historia.ro/exclusiv_web/portret/articol/emil-palade-fabuloasa-poveste-primului-nobel-rom-nesc

      P.S Este „o dedicatie ” de la mine pentru D’Artagnan. 🙂

      PPS. In articol veti gasi cine si ce l-au influentat- pe primul roman care a primit „Premiul Nobel” – sa fie „cel mai bun”… mai bun decat femeile din viata lui si, desigur, din lume.

      „Weekend Adevărul“: I-aţi cunoscut pe părinţii lui George Emil Palade. Cum l-au influenţat?

      C. Dimoftache Zeletin: Mama sa, Tanţi, era foarte frumoasă, aeriană, neinteresată prea mult de realităţi. Plutea. Însă „Tata“ (n.r. – Emil Palade) făcea tot: lucra tapiserie, construia mobilă, punea murături, făcea cozonaci şi absolut toate treburile presupuse de o gospodărie. Repara tot. Înzestrarea aceasta a trecut la fiu sub forma abilităţii, a manualităţii, a reconstituirilor de structuri, a alcătuirilor de structuri, a legăturii obiectului cu funcţia. Asta era obsesia lui Palade: organul, creaţia funcţiei. Pare o banalitate, dar sute, poate mii de savanţi au făcut mari descoperiri, dar, cu toată măreţia lor, sunt periferiale. Palade a făcut ceea ce a făcut Moise: a lovit stânca şi a ţâşnit apa! El şi-a propus să descopere esenţialul care acoperă toate cazurile particulare ale formelor, atât de felurite, de viaţă: „S-a mers foarte mult cu particularul, îndepărtându-ne de cunoaşterea esenţialului. E chiar un decalaj“.

      Apreciază

 35. Goya said

  „ cacealma {f} (dar şi: ipocrizie, şarlatan, înşelăciune, farsor (înşelător)) humbug {substantiv}
  cacealma bluffly
  cacealma (la jocul de carti) bluff”

  Aș alege prima variantă. Prietenii știu de ce. 🙂

  PS. Săru mâna de corectare, părinte. 🙂

  Nota redactiei: Comentariul de mai sus a fost postat de un troll anonim, amator, recte „autor” necunoscut. 🙂  troll

  Apreciază

  • RALG said

   „Corectare”? Tehnic vorbind ar fi mai degrabă o „corectură” cu valoare de „corijare”, dar întrucât sunteți incorigibilă, în cazul de față termenul cel mai potrivit ar fi „corecție”. Ție. Cu plăcere! 🙂

   Apreciază

 36. RALG said

  123: Mayweather si Pacquiao, Jackson Pollock si No. 5, 1948

  Apreciază

 37. Stely said

  http://www.dolce-sport.ro/sporturi/box/dolce-sport-va-transmite-meciul-secolului-floyd-mayweather-manny-pacquiao-48975/

  Apreciază

 38. Stely said

  …si 3 ? 😦

  Simona Halep, eliminata in semifinale la Stuttgart dupa o partida fantastica.

  http://www.ziare.com/simona-halep/stiri-simona-halep/simona-halep-eliminata-in-semifinale-la-stuttgart-dupa-o-partida-fantastica-1360084

  Apreciază

 39. Stely said

  P.S. A fost o gluma . 🙂

  Apreciază

  • RALG said

   Nu, n-a fost gluma. Chiar a fost eliminata.

   Apreciază

   • Stely said

    A, daaa… dar „gluma” a fost altceva . Acum nu mai este de actualitate. Ma bucur insa ca nu ati sesizat. 🙂

    Apreciază

   • Stely said

    De fapt daca imi este ingaduit v-as intreba, care a fost scopul acestei postari ?
    „123: Mayweather si Pacquiao, Jackson Pollock si No. 5, 1948”

    Apreciază

    • RALG said

     Pana acum ar fi trebuit sa stiti ca este ingaduit. Suntem pe Arca lui Goe. Asadar (fiind ingaduit; de ce n-ar fi?) intrebati-ne! 🙂 Anticipand un pic momentrul in care ne veti adresa intrebarea pot sa va spun inca de pe acum ca ne va fi foarte greu sa va dam un raspuns. 🙂 🙂

     Apreciază

     • Stely said

      Da ?!! atunci (eu)n-am să vă supun la cazne gratuite. 🙂 Asta întrucât n-am urmarit vre-un interes personal. Am crezut că este (şi )în interesul prea-cinsitului cititor… Asadar, rămâne(m) doar ) un secret …polichinelle, atat răspunsul la întrebarea deja „îngâduită”, cât si gluma altceva pe care o făcusem în mare grabă – pentru a nu „incita spiritele” cu insistenţe gretzoase , excesive , abuzive… care nu erau nici macar „on topic . 🙂

      Apreciază

 40. RALG said

  Ziceri in limba;

  A mârlit-o si-a mierlit-o.

  Daca moare o pune in moare de sare. Daca-i vie sare afara din moare. Si face struguri.

  si altele…

  Apreciază

  • Stely said

   Horia Stamatu – Fabula III

   Sus pe plai
   în cer ma spalai
   ziua cu soare
   noaptea cu amnare.

   Pe limanul ars
   de mare si sare
   valul m-a tras
   cu oftari amare –

   Din toate padurile
   s-aude atât:
   toate gândurile
   mor de urât.

   Beti de nameti
   din ceata si ghiata
   geti cu sageti
   aduc dimineata.

   Apreciază

 41. RALG said

  Unå lume pe lume face
  ceea ce zice ca nu face
  cosmetizand
  insistand
  facand
  negand
  pe ea insisi…
  exprimandu-se

  Apreciază

 42. RALG said

  Mesajul numerotat 42. nu contine vre-un vreun cuvât, pentru ca autorul acestuia s-a declarat tacut, zicand „no comment”. 🙂

  Dragută „dedicaţia”? Spun ca nu spun nimic. Ar trebui sa fie de ajuns.

  Apreciază

 43. Stely said

  „Dacă-l punem între bare /…/,
  0 devine-o întrebare?
  Între bare , între bări.
  0-ul ouă întrebări ?”

  Apreciază

 44. Stely said

  Ooooo?! 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 45. Stely said

  Pâinea vieții

  Despre Isus nu știu să spun decât atât: cred că este personajul care a suferit cel mai mult pentru felul în care arătăm noi, oamenii. Căruia i-a păsat ca nimănui pe lume. De aici și nebuneasca lui încercare de a crea o nouă stare morală a omenirii, de a ne da alt chip interior. Nimeni, vreodată, nu ne-a propus o schimbare din adâncuri de o asemenea anvergură.

  Însă e specia umană capabilă să răspundă la o asemenea provocare, venită din partea cuiva care s-a așezat simultan în afara și înăuntrul ei? Sau: va fi ea în stare vreodată? Este ea în stare de o răsturnare de comportament, care ar urma să ne scoată din spațiul mizeriei noastre constitutive? Din ceea ce, în termeni biblici, este numit „cădere”, dar care în fapt nu este decât un stadiu de trecere ce poate sfârși tot atât de bine cu o apocalipsă sau cu nașterea hrisalidică a unei alte omeniri? Vom fi noi pregătiți vreodată pentru marele salt care să ne ridice deasupra noastră, pentru a ne despărți definitiv de o specie a cărei istorie nu are cum să nu ne umple de dezgust și rușine? Isus a gândit acest salt în termenii unei experiențe divine. De ce a luat ea forma înfruptării dintr-un trup? Și ce „gust” are trupul acesta?

  http://www.contributors.ro/cultura/painea-vie%C8%9Bii/

  Apreciază

 46. Nelly said

  La multi ani „tutulor” sărăntocilor care sunt „nevoiţi” să muncească pentru a trai, dacă nu „bogaţi” măcar fericiţi. 🙂

  Apreciază

 47. Nelly said

  Aici un exemplu de om fericit. 🙂

  Apreciază

 48. LAKESHORE BANANI BANGLADESH said

  Hey there! I’ve been following your web site for a while now and
  finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Humble Texas!
  Just wanted to tell you keep up the good job!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: