(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

1 Aprilie – O urâţenie a pământului (play)

Posted by Arca lui Goe pe Aprilie 1, 2016

Urâtzenia påmântului (macar) este cumimnte. Unde o pui, acolo sade. Chestia asta cu „marcå banu la Brâncusi” (apud CTP) e monumentalå in sine, un subiect literar cu specific mioritic foarte suculent. Cum le-a dat autoritatilor pân cap sa negocieze suma cu vânzatorii lui Brancusi si apoi sa faca-cheta ca s-o achite, (urâtzenia påmåntului, obiceiurile påmântului) e o intreaga poezie, balada in toata regula, ca Miorita si Mesterul Manole ori Toma Alimos. Mare pacat ca daravela asta n-a picat mai devrene, in epoca de maxima inflorire a blogurilor huvachiene, ca sa fi vazut distractie, comentarii, dezbateri, divertisment, nu ca acuma mucles, in marea epuizatilor libertatii de exprimare. Amin. Ma intreb (exclusiv retoric fireste) daca domnul Neamtzu Tziganu din Germania, un cunoscut protector al artelor si artistilor, o fi donat si acum vreo suma modica (echivalentul a 100 de marci), sau o fi decis ca de data asta e mai bine sa sufle-n iaurt.🙂

La mare concurenta, ca subiecte fierbinti, ar fi fost discursurile cvasi-simultane despre „Prostia Umana”, una a ambasadorului rectorilor din voievodatul de la Cluj si alta a marelui decan in materie (Pettit) al academiei diplomatice din gubernia Rusia Kisineviana. Nu puteau si ele „topicele astea”, sa pice, in populatia virtuala, acum 3-4 ani? Sa fi vazut distractie. Bine macar ca poate fiecare sa (se) mai râdå in sinea sa in baza articolelor din media oficiala, scrise si acelea fara aplomb chit ca contracost pro-prost(i).

5 răspunsuri to “1 Aprilie – O urâţenie a pământului (play)”

 1. Radu Humor said

  http://www.activenews.ro/stiri-politic/Lista-lui-Soros.-Cine-sunt-oamenii-care-au-schimbat-Romania-cu-sau-fara-voia-noastra-ministri-demnitari-de-rang-inalt-jurnalisti-112622

  • Dl.Goe said

   Måi senectute infantilå, nu ti-am spus måi så cânti la altå maså cå n-am mårunt? Cå ti-am spus. De fapt nici nu existå mårunt atât de mårunt.

 2. Dl.Goe said

  Foarte on topic (a se cerceta) vizavi de „Cumintenia pamantului” si de rosturile etatizarii prin achizitionarre cu bani din cheta a acestei cumintenii (dar poporul, cuminte, n-a vrut sa marce banul):

  Toyota a realizat un robot capabil sa starneasca la femeile nipone o serie de emotii maternale puternice care sa le indemne sa procreeze, Japonia confruntandu-se cu o criza demografica de proportii, dupa cum anunta Reuters.

  De anul viitor, femeile japoneze vor putea exersa trecerea spre statutul de mame cu ajutorul lui Kirobo Mini, un robotel cu infatisare de bebelus neajutorat.

  Este o creatie prin care savantii de la Toyota spera sa reduca pericolul crizei demografice ce ameninta Japonia in urmatoarele decenii, fenomenul de imbatranire a populatiei facandu-se deja simtit.

  Rata celibatului in randul femeilor japoneze este de 10% in ultimul deceniu, iar numarul nasterilor inregistrate in tara in ultimul secol s-a injumatatit, pana la aproape 1 milion de copii.

  Kirobo Mini are rolul de a trezi instinctul matern in randul japonezelor si a le indemna sa dea nastere copiilor, in conditiile in care forta de munca din tara s-a redus simtitor.

  Chiar si din postura de lider mondial in folosirea robotilor industriali, Japonia se confrunta cu o criza a fortei de munca activa la fel de drastica precum cea dintr-o tara lovita de conflicte armate sau calamitati naturale.

  Este, de altfel, cea mai mare contractie demografica intalnita in randul unei natiuni industrializate neafectate de razboi, foamete sau epidemii, dupa cum sustin expertii.

  Kirobo Mini va fi pus in vanzare incepand de anul viitor, pretul unui robotel cu infatisare de bebelus neajutorat fiind de 392 de dolari.

  „Se balanseaza un pic, ca un copil care nu a deprins inca abilitatile de a sta in sezut. Aceasta vulnerabilitate este menita sa asigure o legatura emotionala cu proprietara lui”, explica Fuminori Kataoka, inginerul care a supervizat proiectul.

  ***
  Cat de nostime, hilare si comice (ca nu-i chiar acelasi lucru) pot fi incercarile artificiale venite din universul meta-pseudo-socialului-economic in contra tendintelor naturale, firesti, care marcheaza dinamica demografica a populatiilor in cadrul fiecarei specii si populatii. Vezi si cazul Poloniei care vrea sa legalizeze interzicerea avortul (sic) sau al Chinei care l-a facut obligatoriu pentru multa vreme. In anumite scoli din Statele Uimite ale Americii, elevii (de ambele sexe) din ultimul an de liceu sunt fortati sa vina la scoala cu o papusa care imita un bebelus, care plange, are nevoie sa fie hranita si schimbata, si pe care trebuie sa o poarte toata ziua, peste tot prin scoala, scopul acestei manevre fiind acela de a-i face pe adolescenti sa inteleaga ce anume presupune sa fii parinte (mai bine zis de a-i ingrozi) astfel incat sa nu (mai) practice sexul neprotejat. Desigur ca a-i observa pe tineri cum reactioneaza fata de aceasta sarcina (extra-uterina) poate fi foarte interesant (sub aspect antropologic). Unii sunt foarte docili si responsabili cu papusa respectiva, altii se deprima, altii se revolta, altii o inchid dimineata in vestiar si o iau (sau nu) la plecare…

  Cum s-ar comporta statul român (un vesnic adolescent) daca ar intra in posesia imitatiei de bebelus (Uratenia Pamantului) noi nu vom sti-o poate niciodata. Dar ar fi ne mai pomenit de interesant de facut un studiu antropologic obiectiv, nepartizan, care sa elucideze (fara vrajeala) de ce anume populatia danubiano-pontica n-a pus botul la vrajeala asta gen Dracula Parc. Naiv, domnul Sever Voinescu (redactor sef, politician ratat) zice ca cauza ar consta in neprofesionalismul campaniei „electorale” (cetatenii aveau de ales intre da si nu fata cu donatia ceruta), care incerca sa-l momeasca (aka prosteasca) pe cetateanul recent (urmas al Daciei si-al Romei), sa aduca aportul. Asta explica intr-o mare masura de ce anume a esuat dl. Voinescu in politica. Nu stiu ce au de gand sa faca guvernantii cu banii (insuficienti) stransi de la fraieri (caci cuminte, guvernul n-a mentionat ce se va intampla cu donatiile in cazul in care tentativa de achizitie va esua), dar eu cred ca ar fi bine sa nu-i inapoieze fraierilor (ca sa-i invete minte). Sa-i (de)puna in contul libetatea, alaturi de banii stransi pentru Dracula Park, si sa-i pastreze pentru cand o mai fi cazul de pac la Rasboiu. Anticipez ca in secolul viitor (…) se vor gasi politicieni de bine care vor propune achizitionarea Columnei lui Traian de la Roma, pentru a fi plasata in Piata Romana si dezvelita cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la castigarea alegerilor prezidentuiale de catre Traian Basescu. Cu banii de la Cumintenia pamantului si cu dobanzile aferente, se va putea achizitiona Columna lui Traian plus cateva basoreliefuri asiro-babiloniene. Ne-om trage noi de la Râm, dar nici Babilonul nu ne-a ocolit, influentandu-ne si marcandu-ne comportamental din cel mai vechi ras-timpuri si pana azi. Azi, in sensul de peste o suta de ani, in secolul viitor, care, ca si acesta, va fi religios sau nu va fi deloc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: