(b)Arca lui goE

b-Log anonim, amator si ventrilog al celor fara de blog. Despre NIMIC

LCFCD(18) – Tan-drețuri

Posted by Arca lui Goe pe martie 18, 2017

Lumea cum fu ?! Cam da!

Atentie, gaze

Cinemaul si Prostii, Frumoasa si Bestia, Doru Pop si profesor universitar

Induiosatoare implicarea emotionala si amploarea devotiunii la autorul acestui articol fluviu, in ton cu manifestarile de aversiune exacerbate ale contestatarilor. In fond si unii si alti fac jocul mizerabililor care au alterat basmul prin introducerea „diversiunii subversive” cu tenta de „political correctness”. Nu exista nicio justificare rationala sau de ordin artistic prin care sa poata fi motivata aceasta alterare stupida a povestii originale, in pretinsa tentativa de actualizare in acord cu contextual modern. Faptul ca autorul acestui articol ca si alti „indignati” de profesie incearca sa justifice „mizeria” facuta prin inserarea artificiala, fortata a respectivei sugestii, prin aceea ca varianta originala a basmului abunda de anomalii (trimiteri zoofile, lipsa de emancipare a femeii, etc) este in fond in pretext jalnic, o alta mizerie. Haide mai tovarasi, daca tot nu sunteti in stare sa scrieti alte povesti, noi-noute, care sa reflecte minunatul context actual, lasati totusi povestile vechi la locul lor, in forma originala, pana cand se vor epuiza de la sine, pana cand vor cadea in desuitudine si nu vor mai avea nimic cu care sa farmece noile generatii de copii si de adulti. Oricum mizerabilii care au vârat cu de-a sila tâmpenia aia in firul povestii, n-au urmarit nicio emancipare sau vreo reparare fata de discriminarea unora sau altora (ba dimpotriva) ci au urmarit in singur lucru: sa fie provocatori, sa stârneasca reactii in scop pur publicitar, pentru a incasa banul. Ceea ce le-a si reusit de minune cu ajutorul tuturor indignatilor de pe ambele versante ale problemei. Reactia normalå ar fi fost ignorarea totala, nebagarea in seama a respectivei mizerii. Eu unul voi alege sa ignor filmul in ansamblul lui in semn de protest in fata felului mizerabil in care autorii au gasit de cuviinta sa fie provocatori si sa-l promoveze. In plus e o poveste veche, fumata. Cunoscuta. Efectele speciale? Sunt peste tot, asa ca fara acest „scandal” premeditat si regizat de „artistii” de la „buftea” nu vad ce mare lucru ar mai ramane de vizionat in pastisa „Frumoasa si Bestia”.

 

Pentru lamuriri epistemologice a se revedea episodul pilot (AICI)

12 răspunsuri sa “LCFCD(18) – Tan-drețuri”

 1. Dl.Goe said

  Coincidente: Pe Unu si pe Doi ii doare in cot.

  Apreciază

  • arcaluigoe said

   Dar si pe altii ii doare-n cot. Iata un pseud-dialog ilustrativ al acestor dureri extras de be un blog demodat, in care discuta „autorul” [Revista Presei] cu „poetul” [Dorin Tudoran] (si v-am ruga sa observati analogiile dintre numele de familie ale celor doi inter-locutori):

   revista presei 

   D-le Tudoran,
   Ați publicat în revista Agora (Ianuarie-Martie 1991) un articol al lui Mircea Cărtărescu care se numea ”Piețele Universității”. V-am trimis atunci prin fax un Drept la replică pe care nu l-ați publicat niciodată în care dovedeam că M. Cărtărescu este un șarlatan. Cînd mi-am spus oful unor prieteni ei mi-au explicat că dvs. erați prea bun prieten cu M. Cărterescu așa că mă așteptam degeaba să publicați Dreptul meu la replică. Dar mă așteptam ca măcar acum cînd a fost retipărită Oda la FSN scrisă de Cărtărerscu în 1990 și închinată iubiților săi lideri Ion Iliescu și Petre Roman să fi spus și dvs. cîteva vorbe, fiindcă o lua peste picior pe dna Doina Cornea și le trăgea o „critică tovărășească” și redactorilor de la Europa liberă.
   N-ați scos o vorbă și vă întreb de ce. Vă e frică de Cărtărescu și gașca lui? N-ați scris niște despre plagiatul său. De ce? Chiar nu vă deranjează cum schimbă macazul în funcție de ce interese are? Iliescu, Roman, Manolescu, Băsescu, Iohannis și toți ceilalți. Nu știu dacă mai sunteți prieteni dvs și Cărtărescu dar dacă nu aveți curaj să scrieți despre porcăriile lui de ce să citească lumea ce scrieți dvs.despre alții? Lumea așteaptă de la dvs. să vadă ce credeți despre tâmpeniile lui Cărtarescu și a găștii lui fiindcă despre Olga Vasilescu și altele ca dînsa se scrie toată ziua.
   Nu-mi fac iluzii că linkurile de mai jos vă vor trezi la realitate însă îmi fac datoria să le atașez. V-am stimat foarte mult dar pe subiectul acesta m-ați dezamăgit tot timpul. http://www.ziaristionline.r

    

   • Avatar

    1. După un sfert de secol, este greu să-mi amintesc (de) mesajul dumneavoastră. Când mă voi întoarce din călătoria în care mă aflu, voi căuta în arhiva revistei. Nu înțeleg de ce îl numiți “Drept la replică”? Există ceva în textul lui Mircea Cărtărescu din 1991 care să se fi referit la dumneavoastră și să fi făcut-o în mod nepotrivit? Vă acuza de lucruri neadevărate?

    2. Îmi amintesc că MC a mai fost acuzat că în timpul Pieței Universității s-a poziționat, de fapt, de partea FSN-ului, dar nu cred că în articolul din AGORA făcea o pledoarie în favoarea reprimării mișcării respective. Și-apoi, chiar dacă ar fi făcut-o, era dreptul lui MC să exprime o opinie diferită de cea a dumneavoastră și a multor altor, inclusiv una diferită de opinia mea despre Piața Universității.

    3. Nu cred că, dacă mi-a sosit cu adevărat, replica dumneavoastră trimisă prin fax n-a fost publicată pentru că eram prieten cu MC. Voi căuta textul dumneavoastră și, găsindu-l, îmi voi explica, probabil, și motivul pentru care nu am publica “Dreptul (dvs) la replică”.

    4. Nu doresc să comentaz textul publicat în 1990 de MC (readus azi la suprafață de ”prieteni” ai autorului), text pe care îl numiți “Odă la FSN”. Tot ce pot spune este că pentru un “fiziognomist”, asemănarea descoperită de MC între aerul lui Nicolae Manolescu și cel al lui Petre Roman este mai mult decât amuzantă. Este ușurel aiuritoare.

    5. Adresați-vă direct lui MC în chestiunea “schimbării macazului” – Iliescu/Roman-Băsescu-Iohannis. Este singurul îndrituit să vă dea o explicație, chiar dacă nu neapărat cea pe care o așteptați dumneavoastră; același lucru îl puteți face în chestiunea plagiatului/”plagiatului”. În privința acesteia din urmă, aș spune doar că MC a scris atât de mult și la un nivel atât de bine apreciat de critica literară, încât e imposibil să fie fixat, cum încearcă unii, în ipostaza “plagiatorului”. Are și ostilitatea față de un om/autor niște limite. Depășite, ne aruncă în ridicol.

    6. Nu încerc să fiu un “formator de opinie”, nu sunt angajat în campanii de presă civic-educative. Așadar, scriu doar despre ce găsesc de cuviință, chiar dacă – înțeleg de la dumneavoastră – că “lumea” (din cine este compusă oare această “lume”?) așteaptă de la mine să scriu despre tot și despre toate. de ce? Vorba dumneavoastră – „se scrie toată ziua”.

    7. Nu frica, domnul meu, m-a împiedicat (și continuă să o facă) să scriu despre ce îmi sugerați dumneavoastră. De ce aș dârdâi de frica lui “Mircea Cărtărescu și a găștii lui”, cum scrieți dumneavoastră? Ce nenorociri mi-ar putea provoca oamenii la care vă referiți? Mărturisindu-vă acest lucru, nu simt nevoia să precizez (mai mult decât am făcut-o mai sus) motivele pentru care nu am scris textele mult așteptate de dumneavoastră și de restul “lumii”.

    8. Vă înșelați – link-urile trimise de dumneavoastră “m-au trezit la realitate”; tocmai ațipise spiritul critic în mine. Dar, trezindu-mă, am descoperit motivul pentru care, măcar din când în când, prefer să ațipesc – sila.

    9. Regret că „pe subiectul acesta” v-am dezamăgit, dar nutresc speranța că voi păstra stima dumneavoastră „pe alte subiecte”.

    10. Cu stimă, DT

   Apreciază

 2. d'Artagnan said

  Păi așa și Alba ca Zăpada a trăit în promiscuitate cu 7 bărbați, Tarzan putea fi reținut pentru expunere indecentă, Scufița Roșie, proastă rău, să confunzi un lup cu bunică-ta. vai , mama ei…
  De acord cu boicotarea filmului, iar în ce-l privește pe Doru Pop, este al doilea articol în care o ia razna după cel împotriva lui Liiceanu.

  Apreciază

  • arcaluigoe said

   Da, intr-adevar, daca ne-am apuca/ambitiona sa interpretam basmele care ne-au incantat copilaria in modul direct (asa, facand pe prostii si corectii politic) am ajunge la asemenea concluzii aberante si ridicole. Ganditi-va numai la Capra cu trei iezi, de exemplu si veti vedea ca nimic nu e precum pare. Povesti de groaza cu sange pe pereti si capete de copii mutilate puse in ferestre. M-a amuzat teribil sa aflu ca Mark Twain, care era odinioara autor de baza in programa scolara din Statele Unite, a cazut, de ani buni, in dizgratie pentru ca textele sale ar fi avand continut rasist. Ponderea unor lucrari precum Tom Sawyer sau Huckleberry Finn a scazut dramatic si sunt introduse in programa scolara intr-o varianta modificata, in care referirile la negrii si la felul in care chiar erau tratati in vreama lui Mark Twain, sunt eliminate sau „ameliorate”. Te doare mintea.

   Doru Pop – profesor universitar – pare intr-adevar posesorul unei minti cam inguste care (in plus) mai si observa lumea exclusiv prin fanta ingusta a unor ochelari de cal. Articolul sau in care interpreta textul propus de Liiceanu este de un comic fabulos in prostia lui, desi domnia sa vorbea serios. Sau se lua in serios. Una din doua. Dar, din pacate, mereu se gasesc unii sa ia in serios asemenea scheme caricaturale de gandire, si mai ales se gasesc multi altii (ticalosi de bine) care sa le preia cu voiosie si sa le utilizeze ca argumente (uite domene, a spus si intelectualul X, profesor universitar) in sustinerea unor cauze putrede. Traim inundati cu asemenea lucruri, printre care trebuie sa inotam calm si fara reactie. Ca sa nu-i ranim pe cei sensibili la psihic, si care, usori in gandire, plutesc pe deasupra acestor lucruri. A-i atinge cu o floare, cu o vorba, denoata discriminare, intoleranta… Iar a-i baga la puscarie pentru furt, coruptie, infractiuni, inseamna sa incalci drepturile (fundamentale) ale omului. Nu?

   Apreciază

   • d'Artagnan said

    ”Coliba unchiului Tom” va intra in samizdat.

    Se închide cercul, se ajunge de unde s-a plecat. Când Twain a scos ”Aventurile lui Tom Sawyer”, o doamnă scriitoare pentru copii se întreba retoric ce-i învață domnul Twain pe copiii americani, ce învățăminte trag micii cititori în urma acestei lecturi!

    Apreciază

  • Dl.Goe said

   Presupun ca Fat Frumos v-a adus nitica bucurile prin felul in care si-a incheiat aventurile pe tårâmul de la Indian Wells. 🙂

   Apreciază

   • d'Artagnan said

    Arta istoriei sau Istoria artei?!

    Apreciază

    • Dl.Goe said

     Da. Ce e frumos e frumos si pe toti ii incanta. Vivat. Mai ales pe vreme senina si fara niciun nor, fara nicio amenintare. Dar, desi sunt din ce in ce mai slabe sperante, noi unul inca tragem nadejde ca Zmeul cel rau se va intoarce cu acel alt fel al sau de frumusete mai absconsa, mai adanca, dar nu mai putin consistenta. Frumusetea baletului de pe suprafata terenului de tenis isi are un echivalent aparte pe dinsiunea psihologica, perpendiculara pe suprafata aceluiasi teren, fiecare fiind liber (ca pasarilele cerului) s-o admire pe oricare dintre ele in masura in care ii sunt in aria de observare privilegiata, zic, firoscofând.

     Apreciază

 3. Dl.Goe said

  Doctorul GrindeaNU ar vrea sa incerce o incrucisare intre Nastase, Ponta, Isarescu si Tariceanu pentru a obtine un soi hibrid pentru cel mai bun premier. O combinatie mortala. Ideal ar fi ca mama purtatoare sa fie Lia Olguta Vasilescu de la ministerul Muncii… 🙂

  Apreciază

 4. Radu Humor said

  Intrebare:
  Care este cea mai adevarata definitie a globalizarii ?

  Raspuns: Moartea printesei Diana !

  Intrebare: Cum asa ?

  Raspuns: O printesa engleza cu un amant egiptean are un accidentintr-un tunel francez.
  intr-o masina germana, cu motor olandez, condusa de un belgian, imbatat cu whisky scotian, urmarita fiind de paparazzi italieni, pe motociclete japoneze.
  Printesa era tratata de un doctor american cu medicamente braziliene…

  Si chestia asta iti este trimisa de un ardelean, iar tu o citesti pe un monitor coreean,
  asamblat de muncitori din Bangladesh intr-o fabrica din Singapore, transportat cu vapoare de indieni si descarcat de sicilieni, transportat din nou in camioane conduse de soferi turci si in final vandut tie de nişte evrei !
  P.S.
  Mark Twain este scos din programele şcolare americane pentru că era un antisemit convins, nu pentru că îi ataca pe negri !
  Dar ce pretenţii să ai de la unii ca voi ?! Care peste tot vedeţi …goi !?

  Apreciază

  • d'Artagnan said

   După moarte, fiecare are Iadul pe care-l merită. Tu, acolo, vei fi bătut la curul gol cu nuiaua de către 7 evrei nervoși. Fiecare în câte-o zi a săptămânii. Și asta timp de-o veșnicie.
   Vai, curu tău!!

   Apreciază

   • Dl.Goe said

    Vai, dar mistic mai sunteti! 🙂 Cred insa ca exagerati si d-voastra, asa… un pic, intrucât putem presupune ca macar sâmbata, Humoristul Radu va avea relache. Asta in cazul in care nu s-o oferi vreun adventist de ziua a saptea ori vreun ateu sa suplineasca supliciul lipsa de sabat.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: